Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Pride-viikon uhrit

  Suurenna näkymä

  72 kommenttia

  1. joojoojoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +860 (1028 ääntä)

   Surullista että joku jaksaa pridestä ärsyyntyä.

     Lainaa

  2. Neljän tuulen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -302 (754 ääntä)

   Itse Pride ei ärsytä, olen itsekin ottanut paraatiin osaan muutamia kertoja vuosia sitten, ja silti… Kaupat ja yritykset ovat asia erikseen, mutta pakko myöntää, etten itse välttämättä haluaisi Kelan tai muiden näennäisesti riippumattomien valtioiden tahojen ottavan osaa tai tukevan rahallisesti Pridea, joka ei kuitenkaan ole poliittisesti riippumaton tapahtuma vaan luonteeltaan mielenosoituksen kaltainen. Poliisi on siinä ja siinä, eikä yksittäisellä kuvalla olekaan niin väliä. Itse vetäisin rajan siihen, ettei verorahoja tulisi käyttää ko. tapahtumaan.

   Toki kyynisesti ajattelen myös, että kaupallisten tahojen osallistumineen Pride-huumaan tuskin on mainostemppuilua kummempaa.

     Lainaa

  3. Agsgga kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +164 (200 ääntä)

   Surullisinta tässä oli kyllä tuo iltapaskan testi… (kyllä, piti käydä itse katsomassa.)

     Lainaa

  4. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +495 (685 ääntä)

   Neljän tuulen:
   Itse Pride ei ärsytä, olen itsekin ottanut paraatiin osaan muutamia kertoja vuosia sitten, ja silti… Kaupat ja yritykset ovat asia erikseen, mutta pakko myöntää, etten itse välttämättä haluaisi Kelan tai muiden näennäisesti riippumattomien valtioiden tahojen ottavan osaa tai tukevan rahallisesti Pridea, joka ei [...]

   Valtion ehdottomasti tulee tukea pyrkimyksiä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Verorahoilla se on kaikista loogisinta, yhteisestä potista yhteiseen päämäärään.

     Lainaa

  5. Neljän tuulen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +189 (319 ääntä)

   Traumcity: Valtion ehdottomasti tulee tukea pyrkimyksiä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Verorahoilla se on kaikista loogisinta, yhteisestä potista yhteiseen päämäärään.

   Ehdottomasti näin – en kuitenkaan usko, että Pride on se asia, johon rahat tulee sijoittaa, jos haluaa auttaa seksuaalivähemmistöjä. Uskoisin, että esimerkiksi nuorten mielenterveystyöhön tai tukemiseen menevät rahat olisivat parempi vaihtoehto kuin mielenosoitus tai puistojuhla, jotka vaikuttavat vuosi vuodelta enemmän karnivaaleilta kuin vakavasti otettavalta mielenosoitukselta, joka suoranaisesti auttaisi ihmisiä.

     Lainaa

  6. Bleh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -411 (451 ääntä)

   Feministit oli muuten todella usein juuri niitä eniten pridea vastustavia öyhöttäjiä.

     Lainaa

  7. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -399 (539 ääntä)

   Ruusut ovat punaisia.
   Violetit sinisiä.
   Pitääkö sitä homoutta liputtaa joka paikassa?

     Lainaa

  8. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +145 (199 ääntä)

   Neljän tuulen: Ehdottomasti näin – en kuitenkaan usko, että Pride on se asia, johon rahat tulee sijoittaa, jos haluaa auttaa seksuaalivähemmistöjä. Uskoisin, että esimerkiksi nuorten mielenterveystyöhön tai tukemiseen menevät rahat olisivat parempi vaihtoehto kuin mielenosoitus tai puistojuhla, jotka vaikuttavat vuosi vuodelta [...]

   En millään jaksa uskoa, että on nuorten mielenterveystyöltä pois Priden tukeminen.

   Puistojuhla tai karnevaali on mun mielestäni paljon tehokkaampi tapa tukea tälläistä yhteistä asiaa vrt vakava mielenosoitus jossa on joku vihaisten lepakkojen iskuryhmäblokki. Helpommin lähestyttävää.

   Kysehän on mielikuvamarkkinoinnista, ja vaikea nähdä etteikö tapahtuma olisi tavoitteissaan onnistunut kun katsoo miten asiat ovat muuttuneet vaikka ihan 10 vuodessa.

   Ja itsehän en siis ole koskaan Prideen osallistunut, enkä osallistu, mutta saa multa hiljaisen yläpeukun toki silti kaikki tälläinen hyvien puolella oleminen.

     Lainaa

  9. Mmitä? kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (92 ääntä)

   Neljän tuulen: Ehdottomasti näin – en kuitenkaan usko, että Pride on se asia, johon rahat tulee sijoittaa, jos haluaa auttaa seksuaalivähemmistöjä. Uskoisin, että esimerkiksi nuorten mielenterveystyöhön tai tukemiseen menevät rahat olisivat parempi vaihtoehto kuin mielenosoitus tai puistojuhla, jotka vaikuttavat vuosi vuodelta [...]

   Pridetapahtumahan ei ole vain mielenosoitus. Mä sanoisin, että se on pääasiassa muita asioita, kuten ihmisten yhdistymistä ja omana itsenään olemisen juhlistusta, mutta tottakai myös ihmisoikeuksien puolesta taistelemista. Haluisin myös huomauttaa, että pride ei oo vaan seksuaalivähemmistöille, vaan muillekin, kuten sukupuolivähemmistöille. Siitä oon samaa mieltä, että verorahoja vois käyttää paremminkin auttamaan vähemmistöjä, mutta nuorten mielenterveystyöstäkään en oo kovin samaa mieltä. Nuorten mielenterveystyöhön pitäis ehdottomasti laittaa lisää rahaa, sen voin sanoa kokemuksella, mutta se ei niinkään liity prideen. Vähemmistöt ei koostu vaan nuorista. Tykkään pridestä juhlana, ja oon moneen kertaan siihen osallistunutkin, mutta sen ei pitäis pohjautua isoihin verorahoihin. Mielummin vähemmän isoja “numeroita”, jotka maksaa älyttömiä määriä rahaa, ja enemmän yhdistymistä sekä yhdessä oloa.

     Lainaa

  10. Nelzi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +171 (227 ääntä)

   Leena on nainen ja pelkää että pride-poliisi antaa kyytiä? Eikös Leenan logiikalla pitäis pelätä että hetero poliisi antaa sitä kyytiä. Vai ymmärsinkö Leenan väärin ja se tarkottaakin vaan autokyytiä tai nuhtelua ahdasmielisyydestään?

     Lainaa

  11. daz kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +115 (147 ääntä)

   Leena fantasioi ja toivoo päivittäin, että könsikäs poliisi pamputtaisi kunnolla.

     Lainaa

  12. Haha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -209 (301 ääntä)

   Prideen osallistuminen on suurimmalta osalta pelkkää sädekehän kiillotusta on joo suuri “taistelu”. Ja sitten on kourallinen hihhuleita jotka viettävät aitoa pervokarnevaalia.
   Tekopyhyys ja häröily työntävät luotaan tavallista kansaa ja joku vielä ihmettelee.

     Lainaa

  13. Koivu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -192 (260 ääntä)

   Ei homoissa mitään vikaa ole. Ne äänekkäimmät hintit ottaa pannuun, koska pidän rauhallisista ihmisistä.

     Lainaa

  14. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +201 (233 ääntä)

   Petkele:
   Ruusut ovat punaisia.
   Violetit sinisiä.
   Pitääkö sitä homoutta liputtaa joka paikassa?

   Selvästikin. Niin kauan kun on näinkin paljon ihmisiä jotka eivät kykene hyväksymään erilaisuutta niin töitä on edessä. Itsekin tuota asiaa ihmettelin aikana jolloin en lukenut netistä keskustelupalstoja ja kommenttiosioita mutta kun rupesin lukemaan niin ymmärsin että vielä ei olla lähellekään valmiissa maailmassa. Voimia kaikille erilaisille ihmisille. Myöskin niille joiden on vaikea erilaisuutta hyväksyä.

     Lainaa

  15. Elukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +169 (173 ääntä)

   Leenalla ei kyllä nyt ole mitään logiikkaa, pelkääkö nyt siis esim seksuaalivähemmistöön kuuluvaa naispoliisia vai mikä on homman nimi?

   Pride on ihan kiva juttu ja silleen, mut ei voi olla huomaamatta pientä kaupallistumisen meininkiä ja sen mukana tulevaa tekopyhyyttä ja merkityksen katoamista. En usko että esim Taffellin markkinointiosasto ajattelee että “tuetaan lgbtq:a koska nämä arvot on meille tärkeitä”, vaan jotakuinkin luokkaa “tää on nyt in, tuetaan tätä niin näytetään hyvältä”.

     Lainaa

  16. Its gonna be a no from me kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +115 (139 ääntä)

   Petkele:
   Ruusut ovat punaisia.
   Violetit sinisiä.
   Pitääkö sitä homoutta liputtaa joka paikassa?

   Ei rimmannut. Ei jatkoon.

     Lainaa

  17. tonique kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +38 (40 ääntä)

   Itse olin viuhkat tanassa v. 1978 vappuna moottorikelkan kyydissä (tästä on kaitafilmitodiste) ja päädyin kommentoimaan Feissarimokiin.

     Lainaa

  18. upeaatyötä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +219 (227 ääntä)

   Petkele:
   Ruusut ovat punaisia.
   Violetit sinisiä.
   Pitääkö sitä homoutta liputtaa joka paikassa?

   Hienosti käänsit orvokin violetiksi.

     Lainaa

  19. Sampsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -189 (221 ääntä)

   Traumcity: Valtion ehdottomasti tulee tukea pyrkimyksiä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Verorahoilla se on kaikista loogisinta, yhteisestä potista yhteiseen päämäärään.

   Paitsi että ei, järkevää kuluttaa verovaroja asiaan johon valtaosa populaatiota ei osallistu. Rahottakaa ite ittenne jos kerta tasa arvoa mielitte. Tänään homot.. Huomenna lapsiin ja eiläimikn sekantujat.

     Lainaa

  20. Mustaleski kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -49 (57 ääntä)

   Nelzi:
   Leena on nainen ja pelkää että pride-poliisi antaa kyytiä? Eikös Leenan logiikalla pitäis pelätä että hetero poliisi antaa sitä kyytiä. Vai ymmärsinkö Leenan väärin ja se tarkottaakin vaan autokyytiä tai nuhtelua ahdasmielisyydestään?

   Leena on nainen, jonka mielestä miehet antaa kyytiä vain kauniille naisille. Näin ollen sellaisesta kyydityksestä tulee olla ihan vaan tyytyväinen ja iloinen. Kunnainosoitus se olisi Leenalle.

     Lainaa

  21. Nimimerkki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -151 (211 ääntä)

   Traumcity: Valtion ehdottomasti tulee tukea pyrkimyksiä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Verorahoilla se on kaikista loogisinta, yhteisestä potista yhteiseen päämäärään.

   Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, että mistä kohtaa meillä suomessa puuttuu tasa-arvo? Olen elänyt aina siinä käsityksessä, että suomessa on tasa-arvo. Nyt vasta viime vuosina on alkanut tulla paljon purinaa tasa-arvosta ja en ymmärrä, että mitä tällä nyt oikeen haetaan. Suomessa saat olla kyllä oma itsesi olit sitten mikä vain. Jos pukeutuu friikiksi ja saa outoja katseita, niin se on normaalia. Ihmisillä on oikeus ihmetellä, jos joku pukeutuu hassusti tai on muuten vaan friikki. Se on Tasa-arvoa.

     Lainaa

  22. Kaikkivaltias kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +64 (104 ääntä)

   Please, älkää nyt viitsikö.
   Ettekö nuijat tajua, että niin kauan kuin vastaanräpistely ja ölinä jatkuu, niin niin kauan jatkuu myös huuto millä se peitetään. Ettekö te vⅰtun ääliöt saa turpaanne rusetille edes yhtenä saatanan päivänä vuodesta, että tää olis läpikäyty siinä sen yhden päivän aikana?
   Joo ei. Nyt pitää narista ja väittää vastaan jo helvetti useamman viikon verran ja täyttää joka helvetin kommenttipalsta tolla perkeleen ruikutuksella kun vaihtoehtoisesti kaikki olis ollu ohi päivässä.
   Saatanan idiootit. Teillä on jo kaikki muut päivät kalenterista, niin tänä yhtenä päivänä se turpa rullalle tänks.

     Lainaa

  23. Kokkipresidentti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +108 (142 ääntä)

   Nimimerkki: Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, että mistä kohtaa meillä suomessa puuttuu tasa-arvo? Olen elänyt aina siinä käsityksessä, että suomessa on tasa-arvo. Nyt vasta viime vuosina on alkanut tulla paljon purinaa tasa-arvosta ja en ymmärrä, että mitä tällä nyt oikeen haetaan. Suomessa saat olla kyllä oma itsesi olit sitten [...]

   Olet trolli, eiks niin? Toivottavasti.
   Huomannut tässä noita pridekeskusteluja seuratessa, että vakiokommentti on just tää, että “meillä on Suomessa tasa-arvo kohillaan”. Enimmäkseen joo, mutta maailmalla ei ole. Ja paljon on Suomessakin tehtävää, kuten näistä lukuisista kommenteista on saanut huomata.
   Vai onko se tasa-arvoa, että homoa käytetään haukkumasanana, mutta heteroa ei. Siinä vaiheessa, kun ihmiset ei huutele toisilleen, että “vⅰtun homo”, niin sit voidaan puhua tasa-arvosta.

   Tietysti, jos sulkee korvat ja silmät muualta kuin mitä omassa elämässä tapahtuu, niin voikin sanoa, ettei ole “huomannut, että tasa-arvossa olisi ongelmia”.

   Ja mikä on friikiksi pukeutumista? Ja miksi on “normaalia” töllätä oudosti ihmistä, joka on pukeutunut muuhunkin kuin Henkka Maukkaan/Dressmanniin?
   Juuri sanoit, että Suomessa saa olla mitä on, ja samassa lauseessa sanot, että jos ei ole ns. valtaväestöä, niin on ihan okei, että sua töllätään. Voi vidu, mikä logiikka…

     Lainaa

  24. Tuomari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -101 (139 ääntä)

   Voi jumalauta tätä homohössötystä..

     Lainaa

  25. yli opisto hörhö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +129 (155 ääntä)

   En vieläkään ymmärrä miksi tämä on joillekin heteroille niin iso asia. “Voivoi nyt on pääministeri siellä kulkueen kärjessä nyt on rappio maassa” ja “aijai nyt menee firmat boikottiin kun ovat mukana ajamassa tasa-arvoa kaikille” siis mitä?

   Kaksi aikuista ihmistä rakastaa toisiaan on täysin sama asia kuin jos pedofiili raiskaa lapsia, tai joku nussii eläimiä. Voiko olla näin paljon avohoitopotilaita? Eikö näitä ihmisiä saisi ihan osastolle paranemaan?

     Lainaa

  26. Henkka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +98 (106 ääntä)

   Itse olen aina ihmetellyt noita Leenan kaltaisia kommentteja.. Onko seksuaalivähemmistöön kuuluva sama asia kuin raiskaaja? Vai käveleekö Leenan kaltaiset ihmiset “antamassa kyytiä” kaikille vastakkaisen sukupuolen edustajille, ihan vaan koska on hetero? Ihan rehellinen kysymys

     Lainaa

  27. Fiu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +80 (90 ääntä)

   Petkele:
   Ruusut ovat punaisia.
   Violetit sinisiä.
   Pitääkö sitä homoutta liputtaa joka paikassa?

   Violetit sinisiä?

     Lainaa

  28. NOni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -31 (41 ääntä)

   Heh heh homofobia heh heh siitä saa paljon hauskaa ei vⅰttu

     Lainaa

  29. .... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (45 ääntä)

   Homofoobisten öyhöjen ulina on musiikkia korvilleni.

     Lainaa

  30. Matkustaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -19 (43 ääntä)

   Nelzi:
   Leena on nainen ja pelkää että pride-poliisi antaa kyytiä? Eikös Leenan logiikalla pitäis pelätä että hetero poliisi antaa sitä kyytiä. Vai ymmärsinkö Leenan väärin ja se tarkottaakin vaan autokyytiä tai nuhtelua ahdasmielisyydestään?

   Oletko kuullut naispoliiseista?

     Lainaa

  31. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (51 ääntä)

   Nimimerkki: Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, että mistä kohtaa meillä suomessa puuttuu tasa-arvo? Olen elänyt aina siinä käsityksessä, että suomessa on tasa-arvo. Nyt vasta viime vuosina on alkanut tulla paljon purinaa tasa-arvosta ja en ymmärrä, että mitä tällä nyt oikeen haetaan. Suomessa saat olla kyllä oma itsesi olit sitten [...]

   No ihan armeija esimerkkinä.

     Lainaa

  32. Tinka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +64 (78 ääntä)

   Ai saatana ihmiset on tyhmiä. Menee näiltä tyypeiltä kohta vaikeaksi jo ihan ruuan ostaminen, kun joka paikka liputtaa pridea ja tasa-arvoa. Pitää itse kasvattaa omat suvaitsemattomat sapuskat.

     Lainaa

  33. Nimimerkki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -27 (57 ääntä)

   Kokkipresidentti: Olet trolli, eiks niin? Toivottavasti.
   Huomannut tässä noita pridekeskusteluja seuratessa, että vakiokommentti on just tää, että “meillä on Suomessa tasa-arvo kohillaan”. Enimmäkseen joo, mutta maailmalla ei ole. Ja paljon on Suomessakin tehtävää, kuten näistä lukuisista kommenteista on saanut huomata.
   Vai onko se [...]

   Ymmärsit varmaan tahallaan väärin. Pointtini on, että ihmiset luovat tietynlaisen kuvan ihmisestä ensisilmäyksellä. Kyllähän se hämmästystä vain herättää ihmisissä, jos vaikka mies kulkee stringeissä ja tissiliiveissä. Minulle ihan sama, ovat mitä ovat, mutta ovat minulle aika lailla ilmaa eikä minun pidä arvostaa heitä heidän tyylinsä takia. Jos haluaa erottua joukosta, niin sitten myös erottuu joukosta, niin se vain menee.

     Lainaa

  34. Dildis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (15 ääntä)

   Sippu. Aika homosti sanottu Valtterilta.

     Lainaa

  35. Annukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -94 (100 ääntä)

   Fiu: Violetit sinisiä?

   No niinhän se alkuperäinen runo menee.

   Roses are red
   Violets are blue…

     Lainaa

  36. Nimimerkki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -45 (65 ääntä)

   Työkaverini joka on transu mainitsi pridesta keskustellessa, että ei aijo ottaa osaa tapahtumaan koska tapahtuma ei ole luonteeltaan eduksi seksuaalivähemmistöille.

     Lainaa

  37. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +78 (82 ääntä)

   Annukka: No niinhän se alkuperäinen runo menee.

   Roses are red
   Violets are blue…

   Ootko paljonkin violetteja poiminut tänä kesänä?

     Lainaa

  38. Rikkun kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +83 (101 ääntä)

   Sampsa: Tänään homot.. Huomenna lapsiin ja eiläimikn sekantujat.

   Sinä (ja niin moni muu kommentti täällä) olet se syy miksi Pride on yhä tarpeen. Just niin kauan kuin homot rinnastetaan pedofiileihin ja eläimiinsekaantujiin, ja transsukupuolisuus nähdään mielisairautena, Pride on tarpeen. Ja just niin kauan kuin ihmisillä on vanhasta tottumuksesta ongelmia muiden aikuisten ihmisten välisen rakkauden kanssa, sitä homoutta PITÄÄ hieroa niiden naamaan, niin provosoivasti kuin suinkin.

   Jos itse miettii muiden rakkauselämää ja seksipuuhia siinä määrin että sitä pitää oikein julkisesti ääneen paheksua, ei saa ihmetellä että miksi niistä pidetään myös julkisesti meteliä. Hyväksykää nyt se fakta, että homoja on aina ollut, tulee aina olemaan ja että se aikuisten ihmisten homoseksuaalisuus ei satuta ketään. Tämä on väistämätöntä ja tarpeellista, samalla lailla kuin orjuuden loppuminen sivistyneissä maissa. Lopettakaa itse perseily niin meidän ei tarvitse perseillä vastaan. Siinä välissä kun koko maailma uskoo että homous on normaalia, se homous voi myös olla normaalia, eikä siitä tarvitse pitää Priden kaltaista karnevaalimeteliä provosoivine asuineen.

   Me hiljenemme sitten kun meidät jätetään rauhaan, ja meillä on sama oikeus olla omia itsejämme ihan arjessa, työpaikoilla ja kouluissa, kuin heteroillakin. Kiitos.

     Lainaa

  39. Arkkienkeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (18 ääntä)

   Vesaahan vain nyt ketuttaa se, että pankki huomasi Vesan tilanneen King Cock Plussia ja ehdottaa sen vuoksi tiettyä teemaa…

     Lainaa

  40. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (33 ääntä)

   Rikkun: Sinä (ja niin moni muu kommentti täällä) olet se syy miksi Pride on yhä tarpeen. Just niin kauan kuin homot rinnastetaan pedofiileihin ja eläimiinsekaantujiin, ja transsukupuolisuus nähdään mielisairautena, Pride on tarpeen. Ja just niin kauan kuin ihmisillä on vanhasta tottumuksesta ongelmia muiden aikuisten ihmisten [...]

   Mä oon aina ihmetelly miten se voi haitata jotain jos jossain kaksi samaa sukupuolta olevaa tekee jotain “kivaa” toisilleen. Ajatteleeko ne ihmiset aina kaikista pareista sitä kun ne panee muutenkin vai mikä se juttu oikein on? Toihan mikä tossa pankkihommassa vasta on hauskaa kun porukka joka yrittää antaa itsestään homoja halveksivan kuvan antaa itsestään mielestäni ihan toisen kuvan.

     Lainaa

  41. Lumi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (41 ääntä)

   Rikkun: Sinä (ja niin moni muu kommentti täällä) olet se syy miksi Pride on yhä tarpeen. Just niin kauan kuin homot rinnastetaan pedofiileihin ja eläimiinsekaantujiin, ja transsukupuolisuus nähdään mielisairautena, Pride on tarpeen. Ja just niin kauan kuin ihmisillä on vanhasta tottumuksesta ongelmia muiden aikuisten ihmisten [...]

   Tämä!

     Lainaa

  42. Hetskutelaketju kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (43 ääntä)

   En ymmärrä Leenaa, enkä kyllä näitä muitakaan, joita Pride noin kovasti häiritsee. Miten se on itseltä pois? Totta, olen erakoitunut, antisosiaalinen akka, ehkä siinä syy ymmärtämättömyyteeni. Tosin, jos elämä “ihmistenilmoilla” etenee tuollaiseen suuntaan, niin pysyn jatkossakin korven keskellä omassa rauhassa.

     Lainaa

  43. Neljän tuulen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -18 (54 ääntä)

   Rikkun: ust niin kauan kuin homot rinnastetaan pedofiileihin ja eläimiinsekaantujiin, ja transsukupuolisuus nähdään mielisairautena, Pride on tarpeen. Ja just niin kauan kuin ihmisillä on vanhasta tottumuksesta ongelmia muiden aikuisten ihmisten välisen rakkauden kanssa, sitä homoutta PITÄÄ hieroa niiden naamaan, niin provosoivasti kuin suinkin.

   Itse koen, että juurikin tuollainen provosointi tuottaa negatiivisia mielikuvia LGBT-väestöstä ja voi suorastaan haitata heidän muita toimiaan tasa-arvon saavuttamiseksi. Suomessa Pride on suhteellisen maltillinen, mutta kyllä BDSM-varusteiden näkeminen päiväsaikaan “koko perheen juhlassa” herättää tahtomattaan kyseenalaisia mielikuvia. Toisen mantereen drag queen -lapsetkin ovat varmasti tulleet tutuiksi internetin kautta. Oman kokemukseni mukaan suuri osa LGBT-väestöstä ei halua leimautua tuohon karnevaaliporukkaan, enkä itsekään sinne enää menisi.

   Internetin keskusteluja seuranneena vaikuttaa vahvasti siltä, että ylempaattinen provokaatio, aggressio sekä nämä “friikeiksi pukeutuvat” lähinnä antavat lisää tekosyitä homoutta vastustaville tahoille, jotka mielellään kutsuvat heitä vaikkapa mielisairaiksi. Kehtaan väittää, että suurin osa suomalaisista ei välitä, mitä yksityishenkilöt kotonaan tekevät – olemmehan suhteellisesti yksityinen kansa, ja se, että heidän naamaansa hierotaan karnevaalikuvastoa lähinnä ärsyttää monia, vaikka he muuten pitäisivätkin LGBT-väestöstä.

   Mutta he, jotka aktiivisesti vastustavat tasa-arvoa, saavat vain lisää pökköä pesään edellämainitusta toiminnasta.

     Lainaa

  44. NootNoot kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +42 (58 ääntä)

   Ihmiset oikeasti unohtaa että Pride ei ole pelkästään mikään paraati vain oikeasti mielenosoitus missä yritetään tuoda esille vakavia asioita. Ne jotka sanovat että Pride on vain vähäpukeisten nahkahomojen hihhulointia ei joko 1. Ole koskaan ollut oikeasti paikalla Pridessa. 2.Nähnyt vain highlight kuvia Pridesta, tai 3.Rinnastaa Suomen Pride tapahtuman johonkin muun isomman maan Prideen missä homma voi olla tosi erilaista.
   Nämä ihmiset jotka niin Prideä vastustavat puhuvat vaan kuin “oivoi sillä taas joku menee ilman paitaa yleisellä paikalla” tai “kauheaa irstasta touhua, täällä on lapsia!”
   Mutta samalla ignooravat kulkueen osia missä muistetaan ihmisiä jotka ovat kuolleet seksuaalisuutensa tai sukupuolensa takia. Missä tuodaan esille lakeja jotka rikkovat ihmisoikeuksia. Vakavat asiat on helppo sivuuttaa kun on mahdollisuus valittaa siitä miten joku pukeutuu kulkueessa.

     Lainaa

  45. Mät kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (40 ääntä)

   Porukka valittaa et “yhyy miksei rahaa syötetä nuorten mielenterveyspalveluihin wääh wääh”
   Suurinosa nuorista jotka kärsii mielenterveys ongelmista on yleensä seksuaali tai sukupuoli vähemmistöä.
   Kokeile trans ihmisenä päästä hoitoon missä sut otetaan vakavasti. Ei se rahansyytäminen johonkin tarkoita aina parempia tuloksia.

     Lainaa

  46. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (49 ääntä)

   Haha: Prideen osallistuminen on suurimmalta osalta pelkkää sädekehän kiillotusta on joo suuri “taistelu”. Ja sitten on kourallinen hihhuleita jotka viettävät aitoa pervokarnevaalia.
   Tekopyhyys ja häröily työntävät luotaan tavallista kansaa ja joku vielä ihmettelee.

   Täytyy olla todella surullinen elämä jos oikeasti luulee ettei kukaan ole kiinnostunut muiden ihmisten onnellisuudesta ja oikeuksista muuten kuin omaa sädekehäänsä kiillottaakseen. Kaupallisiin toimijoihin suhtaudun aika kyynisesti, mutta kyllä esim. mummini oli supisurullinen kun tätini tuli ysärillä kaapista -miten perhe ja lapsenlapset? -ja sitten ikionnellinen kun sanottu täti meni rekisteröityyn parisuhteeseen ja myöhemmin naimisiin. Aika moni haluaa näitä oikeuksia kannattaa ihan siksi että lähipiirissä -ystävissä, suvussa, työpaikalla -on ihan varmasti ihmisiä joita esim. tasa-arvoiset adoptiolait (joistain maistahan eivät saa lapsia adoptoida kuin vihityt heteroparit) ja tasa-arvoiset translait (niiden puute) koskettavat vaikka itseä eivät koskettaisikaan, ja kukapa ei olisi kiinnostunut siitä että kanssaihmisillä on myös hyvä olla? Ellei ole ihan täysi kusipää?

   Vaikka Suomessa lainsäädäntö alkaa olla pääsemässä pois kivikaudelta, niin on hyvä huomata että aika moni seksuaalivähemmistön edustaja määriteltiin aiemmin sairaaksi tai jopa rikolliseksi ja heille se että asiat ovat muuttuneet on iso asia, vaikka niille joita eivät muuta muista (ja historiantaju voi olla vanhetessakin aika olematonta) ehkä ei ole.

   Sitä paitsi, tämäkin palsta todistaa että asennekasvatuksen kanssa on edelleen tekemistä -olisitteko te “no saa sitä olla erilainen kunhan ei näytä erilaiselta eikä mainitse asiaa koskaan missään ja on ihan hissukseen” -porukat käärmeissänne boikotoiden kaikkea, jos joku kovalla innolla perustaisi krikettiseuran, pukeutuisi krikettiasuun, pelaisi krikettiä julkisesti ja saisi siihen sponsoreitakin? Ette? Vaikka krikettiä seuraa Suomessa häviävän pieni VÄHEMMISTÖ niin se olisi lähinnä söpöä intoilua? Miksi sitten yksi vähemmistö ei saisi intoilla kun kerran muutkin?

     Lainaa

  47. sora kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (54 ääntä)

   Nimimerkki:
   Työkaverini joka on transu mainitsi pridesta keskustellessa, että ei aijo ottaa osaa tapahtumaan koska tapahtuma ei ole luonteeltaan eduksi seksuaalivähemmistöille.

   Tää kuulostaa ihan samalta ku “kaverini on musta ja hänen mielestään rasismia ei tapahdu”, jos työkaverisi olisi oikeasti transsukupuolinen hän varmaan myös ohjestaisi sinua olla käyttämättä haukkumasanaa häntä kutsuttaessa :)

     Lainaa

  48. santtu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (14 ääntä)

   Traumcity: En millään jaksa uskoa, että on nuorten mielenterveystyöltä pois Priden tukeminen.

   Puistojuhla tai karnevaali on mun mielestäni paljon tehokkaampi tapa tukea tälläistä yhteistä asiaa vrt vakava mielenosoitus jossa on joku vihaisten lepakkojen iskuryhmäblokki. Helpommin lähestyttävää.

   Kysehän on [...]

   Tuollainen halventava kommentti näennäisen pride-tukijan suusta kertookin aika paljon siitä kuinka priden merkitys on kapitalistien otteessa vääristynyt. Ilman vihaisia lepakkoja ei ensimmäistäkään pride-kulkuetta olisi ikinä järjestetty.

     Lainaa

  49. santtu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (14 ääntä)

   sora: Tää kuulostaa ihan samalta ku “kaverini on musta ja hänen mielestään rasismia ei tapahdu”, jos työkaverisi olisi oikeasti transsukupuolinen hän varmaan myös ohjestaisi sinua olla käyttämättä haukkumasanaa häntä kutsuttaessa

   ymmärrän pointtisi mutta et voi tosissasi olettaa että kaikki transihmiset ovat käveleviä valistusoppaita jotka omistavat elämänsä kaikkien vastaantulevien junttien neuvomiseen…

   Mät:
   Porukka valittaa et “yhyy miksei rahaa syötetä nuorten mielenterveyspalveluihin wääh wääh”
   Suurinosa nuorista jotka kärsii mielenterveys ongelmista on yleensä seksuaali tai sukupuoli vähemmistöä.
   Kokeile trans ihmisenä päästä hoitoon missä sut otetaan vakavasti. Ei se rahansyytäminen johonkin tarkoita aina parempia tuloksia.

   Ilman rahoitusta ei synny parempaa tutkimusta dysforiasta ja sen hoidosta eikä koulutusta saatika palkkaa asiantunteville työntekijöille jotka ottavat aiheen vakavasti.

     Lainaa

  50. Neljän tuulen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (9 ääntä)

   Mät: Porukka valittaa et “yhyy miksei rahaa syötetä nuorten mielenterveyspalveluihin wääh wääh”
   Suurinosa nuorista jotka kärsii mielenterveys ongelmista on yleensä seksuaali tai sukupuoli vähemmistöä.

   Oletan, että ilkkuvalla lauseellasi viittaat rauhalliseen ehdotukseeni (jonka voi myös lainata suoraan, ei tarvitse kehitellä mitään tunnepitoisia mielikuvia, kiitos) siitä, että nuorten mielenterveystyöhön panostaminen olisi kenties parempi sijoitus kuin vuosittainen tapahtuma, jossa tosiaan näkyvin osa on se hassuttelu, ei niinkään vakavat aiheet. Olen ottanut osaa Prideen kolmessa eri kaupungissa joitain vuosia sitten, ja kyllä se mielikuva niissäkin on aika vahvasti värikäs juhlatunnelma ihan paikan päällä. Olen yhä sillä kannalla, että pitkän aikavälin tähtäimellä verorahoilla olisi parempi tukea valtiollisia terveys- ja hyvinvointipalveluja kuin yksityishenkilön järjestämää tapahtumaa. Pride oli kuitenkin tänäkin vuonna valtava tapahtuma, jonka rahoittaminen varmasti onnistuisi vaikka ryhmävoimin – olihan kävijöitäkin arviolta 80 000, joista monet olisivat varmasti valmiita antamaan rahaa tärkeän asian puolesta.

   Tässä välissä haluaisin mainita, että on tilastollisesti erittäin epätodennäköistä, että “suurin osa nuorista, jotka kärsivät mielenterveydenhäiriöistä, ovat LGBT-vähemmistöä”, sillä kyseessä on kuitenkin vähemmistö, ja nuorison pahoinvointi on jo suoranainen epidemia Suomessa. Toki viittasin ehdotuksellani juurikin kyseisen vähemmistön auttamiseen. Kysehän ei ole pelkästä terveyspalveluiden saatavuudesta, vaan vaikkapa turvataloista sekä kouluissa tapahtuvasta tiedon jakamisesta kuten myös nuorten (ja miksei aikuistenkin) kanssa työskentelevien kouluttamiseen kohdata LGBT-ihmisiä.

   Mitä tulee hoidon saamiseen ja vakavasti otettavuuteen, uskoisin, että asiallinen ja myös vakavasti otettava lähestymistapa toimii paremmin, sillä silloin esim. vanhempien ja konservatiivisempien terveydenhuollon ammattilaisten mielikuvia ei valtaa muistot “nahkahomojen hihhuloinnista”, kuten ylemmässä kommentissasi kirjoitit. Toki transsukupuolisuuden hoidon aloittaminen ja saaminen on hyvin yksilökohtaista, ja on erittäin kurjaa, jos hoitoa ei saa. Mielikuvien ei tulisi vaikuttaa yksityisten ihmisten hoitoon, mutta uskon näin silti tapahtuvan, sillä lääkäritkin ovat vain ihmisiä. Minut on otettu vakavasti kouluterveydenhuollosta lähtien, vaikka terveydenhoitaja aluksi sekoittikin transsukupuolisuuden tunteeni homoseksuaalisuuteen.

     Lainaa

  51. cameron kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (30 ääntä)

   Annukka: No niinhän se alkuperäinen runo menee.

   Roses are red
   Violets are blue…

   Jep, ja suomeksi nuo “violets” ovat orvokkeja.

     Lainaa

  52. Janna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (28 ääntä)

   joojoojoo:
   Surullista että joku jaksaa pridestä ärsyyntyä.

   Ärsyyntyjillä on ongelmia OMAN seksuaalisuutensa kanssa, ei toisten. Ne eivät vain tajua sitä itse.

     Lainaa

  53. just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (23 ääntä)

   Neljän tuulen:
   Itse Pride ei ärsytä, olen itsekin ottanut paraatiin osaan muutamia kertoja vuosia sitten, ja silti… Kaupat ja yritykset ovat asia erikseen, mutta pakko myöntää, etten itse välttämättä haluaisi Kelan tai muiden näennäisesti riippumattomien valtioiden tahojen ottavan osaa tai tukevan rahallisesti Pridea, joka ei [...]

   Juuri näin, julkisten tahojen ei tulisi sen enempää ottaa kuin olla ottamatta kantaa tällaisiin poliittisesti riippumattomiin tapahtumiin. Tasa-arvon tulisi esimerkiksi Kelassa olla niin itsestään selvä asia, ettei Kelan tulisi olla osallisena tällaiseen. Sama koskee tietysti poliisia tietyssä mielessä. Poliisilta on aivan oikein kehottaa juhlimaan rauhallisesti, mutta se tulisi tehdä ilman sateenkaarilippua. Eihän poliisi vapunvietostakaan muistutellessaan käytä julkaisussaan taustana punaista lippua viitaten juhlan työläistaustaan, vaan:

   https://www.facebook.com/Suomenpoliisi/photos/turvallista-vappua/10151367028916513/

     Lainaa

  54. just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (8 ääntä)

   Nelzi:
   Leena on nainen ja pelkää että pride-poliisi antaa kyytiä? Eikös Leenan logiikalla pitäis pelätä että hetero poliisi antaa sitä kyytiä. Vai ymmärsinkö Leenan väärin ja se tarkottaakin vaan autokyytiä tai nuhtelua ahdasmielisyydestään?

   Melko ahdasmielistä ajatella, että vain miehet voivat olla poliiseja, eikö sinusta?

     Lainaa

  55. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (5 ääntä)

   Its gonna be a no from me: Ei rimmannut. Ei jatkoon.

   Riimittely kuuluu aloittelijoille.

     Lainaa

  56. nimi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (22 ääntä)

   Rikkun: Sinä (ja niin moni muu kommentti täällä) olet se syy miksi Pride on yhä tarpeen. Just niin kauan kuin homot rinnastetaan pedofiileihin ja eläimiinsekaantujiin, ja transsukupuolisuus nähdään mielisairautena, Pride on tarpeen. Ja just niin kauan kuin ihmisillä on vanhasta tottumuksesta ongelmia muiden aikuisten ihmisten [...]

   Homoutta esimerkiksi pidettiin rikoksena ja sairautena. Samoin kun tällä hetkellä pidetään pedofiliia. Ei ole kovin hyvät tulevaisuuden näkymät? Käytetäänkö tulevaisuudessa vertailukohtana lähi-itää ja afrikkaa?

     Lainaa

  57. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (22 ääntä)

   Nimimerkki: Kyllähän se hämmästystä vain herättää ihmisissä, jos vaikka mies kulkee stringeissä ja tissiliiveissä. Minulle ihan sama, ovat mitä ovat, mutta ovat minulle aika lailla ilmaa eikä minun pidä arvostaa heitä heidän tyylinsä takia. Jos haluaa erottua joukosta, niin sitten myös erottuu joukosta, niin se vain menee.

   Niin ihan niin sama että tännekin palstalle piti tulla valittamaan heidän tarpeestaan tulla kohdelluksi normaalisti ja sinun tarpeestasi tuijottaa heitä? Oletan että puhut transsukupuolisista? Ensinnäkin, erota heidät transvestiiteista, transsukupuolinen ei halua “erottua joukosta”, vaan ihan vaan elää sukupuoliroolissa kuten kuka tahansa normaali ihminen. Toisekseen, “stringit ja tissiliivit” ovat ennemminkin jonkun drag queenin show-varustus tai transvestiitin kotivarustus, tuskin yhdenkään transsukupuolisen arkivarustus. Tämä on juuri sitä olkiukon hakkaamista, jolla transsukupuolisista luodaan ja ylläpidetään epämiellyttävää ja outoa mielikuvaa. Mikä pitää heidät yhteiskunnassa marginaalissa ja alistettuna.

   Jos taas puhut transvestiiteista, harva heistäkään julkisilla paikoilla kulkee kuvailemasi kaltaisissa varusteissa, harva yhtään mistään ihmisistä kulkee. Ja jos joku yksittäinen ihminen kulkisikin, ja koet sen jotenkin pöljäksi, niin yhtä pöljähän sinä olet jos tuijotat vieressä monttu auki. Ei todellakaan nosta pisteitäsi täysjärkisenä ihmisenä (mutta siis, vielä vähemmän nostaa, jos tuijotat monttu auki jotain tavallista transsukupuolista).

     Lainaa

  58. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (23 ääntä)

   nimi: Homoutta esimerkiksi pidettiin rikoksena ja sairautena. Samoin kun tällä hetkellä pidetään pedofiliia. Ei ole kovin hyvät tulevaisuuden näkymät? Käytetäänkö tulevaisuudessa vertailukohtana lähi-itää ja afrikkaa?

   Nykyisin pedofilia määritellään psykiatriassa seksuaaliseksi suuntaukseksi (DSM-5, Pedophilic Sexual Orientation), ei mielenterveyden häiriöksi. Kuten myös homoseksuaalisuus. Ero tulee tietysti siinä, että homoutta (tai heteroutta, biseksuaalisuutta, panseksuaalisuutta jne) seksuaalisena suuntautumisena ei tarvitse hoitaa, torjua tai ehkäistä, koska se ei vahingoita ketään. Kun taas pedofiilisen seksuaalisen suuntauksen omaava tarvitsee tukea seksuaalisuutensa kanssa elämiseen, jotta ei aiheuttaisi vahinkoa kenellekään. Eli pedofiliasta ei voi parantua, mutta sen kanssa elämiseen voidaan tarjota selviytymis- ja ennaltaehkäisykeinoja.

     Lainaa

  59. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (19 ääntä)

   Sukupuolivarianssi: Nykyisin pedofilia määritellään psykiatriassa seksuaaliseksi suuntaukseksi (DSM-5, Pedophilic Sexual Orientation), ei mielenterveyden häiriöksi. Kuten myös homoseksuaalisuus. Ero tulee tietysti siinä, että homoutta (tai heteroutta, biseksuaalisuutta, panseksuaalisuutta jne) seksuaalisena suuntautumisena ei tarvitse [...]

   …ja siis, homoseksuaalisuutta ja muita mainitsemiani seksuaalisia suuntauksia ei löydy uusimmista DSM-luokituksesta, koska niitä ei nähdä hoitoa vaativina tiloina ;)

     Lainaa

  60. Naali kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (9 ääntä)

   Neljän tuulen:
   Itse Pride ei ärsytä, olen itsekin ottanut paraatiin osaan muutamia kertoja vuosia sitten, ja silti… Kaupat ja yritykset ovat asia erikseen, mutta pakko myöntää, etten itse välttämättä haluaisi Kelan tai muiden näennäisesti riippumattomien valtioiden tahojen ottavan osaa tai tukevan rahallisesti Pridea, joka ei [...]

   Ei se miinustaminen totuutta muuta.

     Lainaa

  61. Kommentaattori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (13 ääntä)

   Traumcity: Valtion ehdottomasti tulee tukea pyrkimyksiä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Verorahoilla se on kaikista loogisinta, yhteisestä potista yhteiseen päämäärään.

   Mikähän se yhteinen päämäärä on? Tasa-arvo? Sitten voin kannattaa verorahoin toteutettua mainontaa kun feministit puhuu naisille pakollisesta armeijasta ja että kutsunnat on kaikille. Sukupuolesta riippumatta.

   Nyt ne poimii vain rusinat pullasta.

     Lainaa

  62. JL kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (14 ääntä)

   Itse kuulun seksuaalivähemmistöihin, mutta siitä huolimatta nykyistä prideä kohtaan tunnen valtavaa inhoa.
   Pridestä on tullut kaupallistunut ja politisoitunut tapahtuma. kauppoja ja yrityksiä ei todellisuudessa kiinnosta vähemmistöt pätkän vertaa, mutta sillä saa myytyä pride-krääsää.

   Toinen asia mikä minua pridessä inhottaa, on sen fetismisoituminen. Jostain syystä joillain LGBT-ihmisillä on taipumus yhdistää oma seksuaalisuus eri fetisseihin. Esimerkiksi tämä kokokehon peittävä lateksipuku-seksilelu-mies. Jos haluat vähentää seksuaalivähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja, kannattaisiko käyttäytyä sen mukaisesti?

     Lainaa

  63. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (16 ääntä)

   Kommentaattori: Mikähän se yhteinen päämäärä on? Tasa-arvo? Sitten voin kannattaa verorahoin toteutettua mainontaa kun feministit puhuu naisille pakollisesta armeijasta ja että kutsunnat on kaikille. Sukupuolesta riippumatta.

   Nyt ne poimii vain rusinat pullasta.

   Feministithän nimenomaan ajavat sitä että asevelvollisuus on sukupuolineutraali, eikä pakollinen kaikille miehille.

   Nyt voit kannattaa verorahoin toteutettua mainontaa, vaikken ihan saletti miten feministit liittyvät koko asiaan.

     Lainaa

  64. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (13 ääntä)

   Traumcity: Feministithän nimenomaan ajavat sitä että asevelvollisuus on sukupuolineutraali, eikä pakollinen kaikille miehille.

   Nyt voit kannattaa verorahoin toteutettua mainontaa, vaikken ihan saletti miten feministit liittyvät koko asiaan.

   Eikä aja, ellei jotain korulaiseita lasketa, vähän niinku persut “ajaa” mamujen oikeuksia.
   Feministit ei myöskään aja avioerolasten tasapuolista jakamista (n. 50% miehille), vaan ovat tyytyväisiä nykyiseen prosenttiin.
   Totta kait on jokunen feministi ja persu, mutta suurin osa …

     Lainaa

  65. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (11 ääntä)

   Väsynyt: Eikä aja, ellei jotain korulaiseita lasketa, vähän niinku persut “ajaa” mamujen oikeuksia.
   Feministit ei myöskään aja avioerolasten tasapuolista jakamista (n. 50% miehille), vaan ovat tyytyväisiä nykyiseen prosenttiin.
   Totta kait on jokunen feministi ja persu, mutta suurin osa …

   Ihan puolueen ohjelmassa tuo, joten mitä sä nyt höpötät?

   Ja mulla ei ole mitään henkilökohtaista linkkiä feminisitien suuntaan, mutta silti tiedän tämän asian koska ovat pitäneet siitä meteliä.

   Avierolapsien tasapuolinen jako :D Mitä helvettiä taas saa lukea. En kyllä kannata minäkään mitään random prosenttileikkiä lapsien kustannuksella. Lapselle parempi koti on argumentti jota puoltaa.

     Lainaa

  66. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   Traumcity: Avierolapsien tasapuolinen jako :D Mitä helvettiä taas saa lukea. En kyllä kannata minäkään mitään random prosenttileikkiä lapsien kustannuksella. Lapselle parempi koti on argumentti jota puoltaa.

   Muutoin komppaan kommenttiasi, mutta onhan ihan tunnistettu fakta, että valtaosa avioerolapsista päätyy oikeudessa äidille “tavan vuoksi”. Toki lapsen mielipide edelleen painaisi (lapsen turvallisuus ja terveys valinnassa tietysti huomioiden), vaikka tuo “lapsi ensisijaisesti äidille” käytäntö pyrittäisiinkin purkamaan. Ehkä jopa enemmän kuin nyt käytännön ollessa voimassa. Moni isä luovuttaa ilman oikeusjuttua myös “tavan vuoksi”, koska miehen yksinhuoltajuus on yksinkertaisesti niin vieras juttu. Tietysti on niitäkin, jotka eivät todella halua huoltajuutta. Mutta ei sitä oikeasti voi päättää 50% väestön kohdalla pelkästään sukupuolen perusteella.

     Lainaa

  67. Janni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (8 ääntä)

   Bleh:
   Feministit oli muuten todella usein juuri niitä eniten pridea vastustavia öyhöttäjiä.

   Ihana huomata, että tämä oli niin omituinen pöljäily, ettei kukaan viitsinyt edes kommentoida. Paitsi minä nyt ja pilasin kaiken.

     Lainaa

  68. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (10 ääntä)

   Sukupuolivarianssi: Muutoin komppaan kommenttiasi, mutta onhan ihan tunnistettu fakta, että valtaosa avioerolapsista päätyy oikeudessa äidille “tavan vuoksi”. Toki lapsen mielipide edelleen painaisi (lapsen turvallisuus ja terveys valinnassa tietysti huomioiden), vaikka tuo “lapsi ensisijaisesti äidille” käytäntö pyrittäisiinkin [...]

   Kyllä, mutta toi on ihan eri asia kuin se että lapset jaetaan “about fifti/fifti” avierotilanteessa.

   Huomattavasti useammin kuin joka toinen kerta lapselle paras paikka on äidin luona, mikään automaatio se ei silti tietysti ole.

     Lainaa

  69. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (10 ääntä)

   Traumcity: Ihan puolueen ohjelmassa tuo, joten mitä sä nyt höpötät?


   Lapselle parempi koti on argumentti jota puoltaa.

   Huomattavasti useammin kuin joka toinen kerta lapselle paras paikka on äidin luona,

   Kuten sanoin, vain korulauseissa, ei käytännössä.

     Lainaa

  70. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Traumcity: Kyllä, mutta toi on ihan eri asia kuin se että lapset jaetaan “about fifti/fifti” avierotilanteessa.

   Huomattavasti useammin kuin joka toinen kerta lapselle paras paikka on äidin luona, mikään automaatio se ei silti tietysti ole.

   En tainnut vieläkään tajuta alkuperäisen kommentoijan pointtia? Ymmärtääkseni ei tarkoitettu, että lapset jaettaisiin pilkulleen tasan puolet isälle ja puolet äidille. Vaan että isiäkin harkittaisiin tasavertaisesti (tai edes vähän vähemmän epätasavertaisesti) hyviksi yksinhuoltajiksi. Tietenkin siis edelleen tilannekohtaisesti ja niin, että jokaiselle lapselle yksilöllisesti valitaan paremmin huoltajuuteen kykenevä vanhempi. Ei siis jotain valtakunnallista isä-kiintiötä noudattaen…

   Niin millä muuten perustelet, että huomattavasti useammin äiti on parempi huoltaja kuin isä avioerotilanteessa? Onko tähän jotain muuta perustetta kuin mutu?

     Lainaa

  71. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (8 ääntä)

   Sukupuolivarianssi: En tainnut vieläkään tajuta alkuperäisen kommentoijan pointtia? Ymmärtääkseni ei tarkoitettu, että lapset jaettaisiin pilkulleen tasan puolet isälle ja puolet äidille. Vaan että isiäkin harkittaisiin tasavertaisesti (tai edes vähän vähemmän epätasavertaisesti) hyviksi yksinhuoltajiksi. Tietenkin siis edelleen [...]

   En tiiä tajusitko vai et, mutta kyllähän siinä ihan selkeästi lukee että n 50% miehille. Tuollainen valtakunnallinen isä-kiintiö oli homman pihvi ja siihen otin kantaa.

   Mutu on kyseessä että äiti on isää useammin lapselle parempi huoltaja, ja olen 100 varma että mutuni on oikeassa. Varmasti asiasta löytyisi tutkimuksiakin, mutta en jaksa googletella koska olen täysin saletti että asia on just näin.

     Lainaa

  72. Traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (6 ääntä)

   Väsynyt: Kuten sanoin, vain korulauseissa, ei käytännössä.

   Voithan sä sanoa ihan mitä haluat, todellisuuden kanssa sanomisillasi on kovin vähän yhteistä.

     Lainaa

  73. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , ,