Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 61

Tietääkö kukaan miten vesi muutetaan viiniksi?
Mielensäpahoittajat, osa 61

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 25 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Memerento 6.6.2019 0:58
      Tulos: +557 (617 ääntä)
      Pyytäisin Merviä kunnioittamaan mun aivoja ja pohtimaan omaa textiään.

      Lainaa

    2. Heimosenkeimo 6.6.2019 2:10
      Tulos: +753 (813 ääntä)
      kerrankin joku vaa haistatti suoraa vitut sen ihmeempiä angsteja sen sijaan että olis koittanu servata toisen osapuolen jollain helvetin hienolla monologilla ja ulkoo opituilla sanonnoilla. kyllä minä nii mieleni hyvitin tästä.

      Lainaa

    3. Tulos: +233 (267 ääntä)
      Kun ikäihmisille yrittää opettaa netin suurta maailmaa, herää välillä tunne että haluaisi heitä vain kehottaa pysymään yksinkertaisemman tiedonlähteen parissa, esim. Television.

      Lainaa

    4. Tulos: -112 (208 ääntä)
      Sehän oli varsin tavanomaista "ääh, miksi pahoitit mielesi" hommaa kunnes Petri pilasi kaiken omalla typerällä kommunikoinnillaan.

      Lainaa

    5. Tulos: +193 (231 ääntä)
      Minä voin Petrille opettaa ilman raamattua. Heitä veteen sokeria maksuna Jeesukselle, koska hän tämän tempun patentoi. Sieltä Jesse sit ne imasee ja on tyytyväinen, ja mitä enemmän laitat niin sitä parempaa viiniä saat. Viskaa sekaan hiivaa, koska Jumala tykkää sienistä. Koska et itse ole pyhä ja kaikkivoipa niinkun Jesse oli, täytyy sinun odottaman että Pyhä henki virtaa viinisi läpi, muuten voi tulla mahapipi ja viini ei toimi oikein. Huomaat hengen virranneen läpi laittamalla viinisi suljettuun vesilukolliseen astiaan. Kun vesilukko ei enää pulppua, on Pyhä henki saanut tarpeekseen viinissäsi telmimisestä ja poistunut kokonaan lukon kautta. Voilá! Näin on valmis jokaisen hurskaan suosikki, Pyhä Kolminaisuuskilju!

      Lainaa

    6. Kas kummaa 6.6.2019 8:02
      Tulos: +52 (96 ääntä)
      Kaanaan häissä. Sivunumero vaihtelee. Metodi meni kuin Taika-Jimillä, eikä tuo vesi viiniksi -jippo ollut mikään harvinainen taikatemppu tuohon aikaan. Kukin voi itse toistaa tuon pudottamalla karmiinijauhetta vesikannuun. Jos on valmiiksi nenä omassa perseessä kuten tuossa kohtaa kekkereitä moni on, vesi käy hyvästä viinistä.

      Lainaa

    7. kalajannellesoppaa 6.6.2019 8:17
      Tulos: +103 (115 ääntä)
      Veden muuttamiseksi viininsi on muutamakin tapa. Ite käytän melkon golden wine pakkausta, mutta tarpeen tullen myös turbohiiva toimii. Hyvän marjaviinin resepti (16%, nousee päähän kuin leninin propaganda): 6Kg punaista viinimarjaa 6.5kg Taloussokeria 500g rusinoita 1.5l lidlin luomuomenamehua Melkon golden wine-viinipakkaus Seuraa ohjeita ja nauti viinistä.

      Lainaa

    8. Tulos: +88 (98 ääntä)
      Heimosenkeimo: kerrankin joku vaa haistatti suoraa vitut sen ihmeempiä angsteja sen sijaan että olis koittanu servata toisen osapuolen jollain helvetin hienolla monologilla ja ulkoo opituilla sanonnoilla. kyllä minä nii mieleni hyvitin tästä.
      Kyllä! Tämä oli ihan raikas tuulehdus kommentoinnissa! Voisi itsekin ottaa käyttöön ja jättää turhat hienovaraisuudet pois.

      Lainaa

    9. Tulos: +34 (112 ääntä)
      Joo ei tuo Petrikään kauheen kypsästi käyttäytynyt, vaikka ymmärrettävästi vähän ottaisikin aivoon kaikki mervit

      Lainaa

    10. Tulos: +22 (70 ääntä)
      Jos joku jäi pohtimaan asiaa, niin millään sivulla Raamatussa ei opeteta muuttamaan vettä viiniksi. Mervi olisi voinut todeta saman ja jättää turhat avautumiset tekemättä.

      Lainaa

    11. EsaVeskinen 6.6.2019 11:20
      Tulos: +1 (67 ääntä)
      Sivulla 666.

      Lainaa

    12. Tulos: -62 (120 ääntä)
      Tuut tuut! 50 kuution sorakuorma saapui. Kenenkäs pimppiin tämä olikaan tilattu?

      Lainaa

    13. Tulos: -40 (64 ääntä)
      kalajannellesoppaa: Veden muuttamiseksi viininsi on muutamakin tapa. Ite käytän melkon golden wine pakkausta, mutta tarpeen tullen myös turbohiiva toimii. Hyvän marjaviinin resepti (16%, nousee päähän kuin leninin propaganda): 6Kg punaista viinimarjaa 6.5kg Taloussokeria 500g rusinoita 1.5l lidlin luomuomenamehua Melkon golden wine-viinipakkaus Seuraa ohjeita ja nauti viinistä.
      Hyi hitto mitä sokerilitkua. Kunnon viini on kuivaa.

      Lainaa

    14. Tulos: -26 (108 ääntä)
      Petrihän on täysi kusipää. Ihan riippumatta siitä, kenen seinälle kirjoitettiin.

      Lainaa

    15. Piisamirotta 6.6.2019 15:06
      Tulos: +63 (109 ääntä)
      Uskovaishihhuleita työssä paljon näkevänä oli kyllä erittäin virkistävää lukea nuo Petrin kommentit! Tekisi välillä itsenikin toivottaa uskiksille terveisiä perseestä, mutta työn puolesta on pakko vain hymyillä ja olla kohtelias. Onneksi on feissarimokat ja Petri!

      Lainaa

    16. Kirkkoherra 6.6.2019 19:51
      Tulos: +60 (70 ääntä)
      Piisamirotta: Uskovaishihhuleita työssä paljon näkevänä oli kyllä erittäin virkistävää lukea nuo Petrin kommentit! Tekisi välillä itsenikin toivottaa uskiksille terveisiä perseestä, mutta työn puolesta on pakko vain hymyillä ja olla kohtelias. Onneksi on feissarimokat ja Petri!
      Oletko sinäkin pappi?

      Lainaa

    17. Avaruusleijona 6.6.2019 22:02
      Tulos: -6 (74 ääntä)
      Petri on käytöksen perusteella n. 13-vuotias.

      Lainaa

    18. Tulos: -31 (81 ääntä)
      Kyllä Petri tässä se suurin idiootti oli. Mervin kommentointi ei mennyt missään vaiheessa alatyyliseksi.

      Lainaa

    19. Kummallista 7.6.2019 7:49
      Tulos: +32 (46 ääntä)
      Jakskfb: Kyllä Petri tässä se suurin idiootti oli. Mervin kommentointi ei mennyt missään vaiheessa alatyyliseksi.
      Kaksi kertaa nuorempana olin hukkua, kerran elvytetty ja hieman vanhempana tapahtui äkkitilanne, jolloin olin varma että kuolisin, viimeinen ajatus jokaisella kerralla oli "ei helv../vit../saata..", vähän vaihteli ilmaus mielentilan mukaan. En risti käsiä vieläkään, koska kun kuolen, niin lakkaan olemasta, ei ole mitään väliä mitä teen tai olen tehnyt ja saavuttanut. Tämän kun hyväksyy, niin elämä on paljon helpompaa vaikka ei uskoisi(pieni sanaleikki loppuun, oli pakko).

      Lainaa

    20. Kilokalori 7.6.2019 9:26
      Tulos: +51 (59 ääntä)
      fef: Hyi hitto mitä sokerilitkua. Kunnon viini on kuivaa.
      Tuo sokeri muuttuu käymisen aikana alkoholiksi. Mutta joo, alkoholikin on kemiallisesti tarkastellen sokeri, eli aikamoista sokerilitkua. Myös kaikki keskioluet ynnä muut.

      Lainaa

    21. Pilkunnusuttaja 7.6.2019 10:13
      Tulos: +12 (30 ääntä)
      Ei saakelin perse, toivottavasti ei yleisty tuo "minä ainakaan halua lukea"-tyyppinen kirjoittaminen. Ei se "ei"-sana siellä välissä paljoa kuluta, ja auttaa kummasti asian perille menemistä. Tässä on nyt jo opittu tulemaan toimeen pisteettömien lauseiden ja suomi Suomalaisille yhdys sana törttöilijOiden kanssa jotenkin, mutta tähän vedän rajan. Menen sängyn alle itkemään.

      Lainaa

    22. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Pilkunnusuttaja: Ei saakelin perse, toivottavasti ei yleisty tuo “minä ainakaan halua lukea”-tyyppinen kirjoittaminen. Ei se “ei”-sana siellä välissä paljoa kuluta, ja auttaa kummasti asian perille menemistä. Tässä on nyt jo opittu tulemaan toimeen pisteettömien lauseiden ja suomi Suomalaisille yhdys sana törttöilijOiden kanssa jotenkin, mutta tähän vedän rajan. Menen sängyn alle itkemään.
      Entäs tuo YP Sepon luettelo "horokutsuja Afrikasta Aasiasta erilaisilta huijareilta ja ihmiskauppiailta" (ihme ettei ihmis kauppiailta)? :D Ymmärrän, ettei pilkkusäännöt ole korkeakouluja käymättömillä hallussa, mutta tuollaisesta kirjoitustyylistä ajattelen auttamatta että ko. henkilö on vähän vajaa...

      Lainaa

    23. Tulos: +5 (7 ääntä)
      ira: Entäs tuo YP Sepon luettelo “horokutsuja Afrikasta Aasiasta erilaisilta huijareilta ja ihmiskauppiailta” (ihme ettei ihmis kauppiailta)? Ymmärrän, ettei pilkkusäännöt ole korkeakouluja käymättömillä hallussa, mutta tuollaisesta kirjoitustyylistä ajattelen auttamatta että ko. henkilö on vähän vajaa…
      Jos kyseessä on Seppo Lehto, niin eipä se korkeakoulukaan mikään autuaaksi tekevä vaikuta olevan.

      Lainaa

    24. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Miksi pitäisi olla käynyt korkeakoulun, että osaisi pilkkusäännöt? Kyllähän ne nyt jo viimeistään yläasteella opetetaan.

      Lainaa

    25. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Kilokalori: Tuo sokeri muuttuu käymisen aikana alkoholiksi. Mutta joo, alkoholikin on kemiallisesti tarkastellen sokeri, eli aikamoista sokerilitkua. Myös kaikki keskioluet ynnä muut.
      Ei se välttämättä kaikki alkoholiksi muutu. Jos sokeria on enemmän kuin mitä hiiva pystyy alkoholiksi muuttamaan, joko siksi että hiivaa on liian vähän, tai (yleisemmin) siksi, että alkoholiprosentti ylittää hiivan kestokyvyn ennen kuin kaikki sokeri on käytetty, viini jää makeaksi. Alkuperäistä reseptiä vajavaisesti tulkiten saa kyllä ihan saakelin sokeripitoista lientä ja vieläpä surkean vähän. Aiempi kommentoija on siis sikäli oikeassa, mutta häneltä jäi huomaamatta kieltämättä hieman epäselvästi kirjoitettu maininta ohjeiden seuraamisesta, tai ainakin minä ymmärsin niin että seurataan viinihiivapakkauksen ohjeita tuon ainesluettelon kera. Niihin ohjeisiin sisältyneet maininta, että lisätään myös x litraa vettä. Tosin, jos tarkoitus on saada aikaan 16-prosenttista viiniä, joka maistuu yhtään marjoilta saati omenalta, on vesimäärä todennäköisesti se 20-25 litraa, joka viinipakkauksissa yleensä mainitaan ja jonka kokoisia käymisastiat yleisimmin ovat. Siihen määrään 6 kg lisättyä sokeria noiden ennestään sokeripitoisten makuaineksien _lisäksi_ on kyllä aika reippaasti, joten makeaa tulee siltikin. Päähän nousee kyllä varmasti.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: raamattu, vesi, viini, Jeesus, kaverit