Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 5

Onko 2-vuotias liian vanha vai liian nuori syömään itse?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 5

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +866 (886 ääntä)
   Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?

   Lainaa

  2. Tulos: +454 (480 ääntä)
   "Vihreät" stereotypisena ryhmänä kattaa kaikki äidit joiden pienet lapset sotkee. Jotenkin jännä mistä tuollaisia kehäpäätelmiä.

   Lainaa

  3. Tulos: +228 (232 ääntä)
   Tuo vanhempien keskustelu tässä pahinta sotkua on, mikä siinä on porukka sekoaa kun pääsee kirjoittaa facebook ryhmään vaikka muuten olisi järkevä ja harkitseva.

   Lainaa

  4. Isä aurinkoinen 23.5.2019 3:15
   Tulos: -52 (126 ääntä)
   Napael: Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?
   2v ei vielä, mutta 3v kyllä. Tosin ei kaikki kolmevuotiaatkaan välttämättä ymmärrä. Lapset kehittyy kukin eri tahtia. Toiset hitaammin ja toiset nopeammin. Joskus voi olla niin, että nuorempi sisarus saattaa olla kehittyneempi, kuin vanhempi sisaruksensa tai on saavuttanut saman kypsyyden nopeammassa ajassa.

   Lainaa

  5. Tulos: +70 (88 ääntä)
   Napael: Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?
   No siis ei ton ikäinen ymmärrä oikein edes sitä...

   Lainaa

  6. Tulos: +254 (260 ääntä)
   Kyllä yleensä lapset harjoittelee syömään itse jo aiemminkin kuin 2-vuotiaina. Toki sotkua voi tulla, ja tuleekin.

   Lainaa

  7. Tulos: +342 (350 ääntä)
   Ah, syyllistäminen ja häpeä, nuo lastenkasvatuskonsteista näppärimmät! "Afrikan lapsille tulee paha mieli, kun kaadoit maitolasin."

   Lainaa

  8. Tulos: +334 (338 ääntä)
   Se pikkupiltin lattialle läikyttämä ruoka ei olis millään tavalla päätynyt nälkänäkevän afrikkalaisen napaan, nii en nyt ymmärrä tuota vauhkoamista. Kolmasosa kaikesta maailman ruoasta menee roskiin ja on eri asia heitellä ruokaa tahallaan seinään ku läikyttää opetellessaan syömään. Ja 2-vuotiaan on jo aikakin opetella syömään ite.

   Lainaa

  9. Tulos: +120 (124 ääntä)
   traumcity: “Vihreät” stereotypisena ryhmänä kattaa kaikki äidit joiden pienet lapset sotkee. Jotenkin jännä mistä tuollaisia kehäpäätelmiä.
   Ei tuossa kyllä kehäpäätelmää ole vaan ihan tavallinen toisiinsa liittymättömien asioiden yhteenliittäminen. Kehäpäätelmässä väitteestä seuraa jotain, jota käytetään todisteena väitteen puolesta. Esimerkiksi: Väite: Minä olen aina rehellinen. Seuraus: Kaikki, mitä minä väitän, on totta. Kehäpäätelmä: Koska minä väitän olevani aina rehellinen, se on totta.

   Lainaa

  10. Tulos: +177 (177 ääntä)
   Tosi hyvin Kirsi tosiaan näyttää ”jättävän omaan arvoonsa” halveksimiensa äitiryhmien kommentit. ”niin sairasta kuin voi olla” on myös jotenkin liikkis. Että tää on nyt iljettävintä ja sairainta käytöstä mitä hän voi kuvitella. Siis mikä?!? Se että kaksivuotias sotkee? Se että sen annetaan tapahtua. Tai ainakaan ei suhtauduta riittävällä vakavuudella ja ankaruudella vaan naureskellaan näin hirveälle asialle. Insesti, henkinen heitteillejättö ja pahoinpitelyt ovat ilmeisesti samalla viivalla tai vähemmän pahoja. Koska tämä tässä nyt on niin sairasta kuin voi olla.

   Lainaa

  11. Tulos: +35 (57 ääntä)
   Kyl meidän kaksivuotias syö ihan itse haarukalla ja lusikalla, nyt alkaa sotkukin jo olla melko vähäistä, lähinnä kyllä aina vaatteet ollut sotkussa.

   Lainaa

  12. Tulos: +117 (119 ääntä)
   Niin, kamala seuraava sukupolvi on tulossa. Ne varmaan heittää ison osan tuottamistaan ruuista, vaatteista ja rihkamasta roskiin. Kun ne kyllästyy vuoden vanhaan mobiililaitteeseensa, ne lähetetään laivoilla Afrikkaan, missä nälkäiset lapset erottelee niistä raskasmetalleja. Saakelin seuraava sukupolvi.

   Lainaa

  13. Tulos: +102 (108 ääntä)
   Kirsi, keskustelupalstojen tahallinen sotkeminen on KIELLETTY, koska niitä ei kaikilla lapsilla ole. Monissa maissa on keskustelupalstanhätä.

   Lainaa

  14. Tulos: +106 (112 ääntä)
   Kyllä, suomalaisen ipanan toimintamalli ruokapöydässä heijastuu suoraan siihen, että näkeekö se afrikkalainen kersa nälkää vai ei.

   Lainaa

  15. Tulos: +116 (116 ääntä)
   Mulla on iloisia uutisia Kirsille: systeeminen nälänhätä on vähentynyt merkittävästi hänen ylinaikanaan, ja nykyään ruoka-apua tarvitaan enimmäkseen konfliktialueille ja isojen luonnonkatastrofien jälkeen. Toki monipuolisempaa ravintoa edelleen kaivattaisiin moneen paikkaan. Tämä positiivinen kehitys on varmasti seurausta siitä, että länsimaiset kersat ovat oppineet syömään siistimmin. Jos jonakin päivänä saadaan kaikille suomalaisille päiväkotilapsille Michelin-ravintolaan sopivat pöytätavat, päästään eroon myös maailman lasten vitamiini- ja hivenainevajeista.

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Ruoanhaaskaus on aikuiselta törkeää, mutta miten lapsen pitäisi oppia syömään jollei saa yrittää. Itsekin kuuluin siihen pullamössösukupolveen joka käskettiin ulos keittiöstä koska sotkin; hiukan ketutti olla opiskelija-ikäisenä idari joka ei osannut edes paistaa munaa. Osaaminen, ruoka tai muu, ei laskeudu taivaasta kun täyttää 18; jollei opi ennemmin niin sitten on opittava myöhemmin. (Kuulostan hiukan elämäm koululaiselta, mutta ruokaan liittyvät taidot siellä tosiaan pitäisi oppia. Tavallisella koululla ei ole aikaa selittää opiskelijoilleen miten voisi ruokkia itsensä).

   Lainaa

  17. Tulos: -27 (45 ääntä)
   leikki ei voi olla lapsen työtä, jos se ei saa siitä palkkaa.

   Lainaa

  18. Tulos: -66 (86 ääntä)
   Joo: Ruoanhaaskaus on aikuiselta törkeää, mutta miten lapsen pitäisi oppia syömään jollei saa yrittää. Itsekin kuuluin siihen pullamössösukupolveen joka käskettiin ulos keittiöstä koska sotkin; hiukan ketutti olla opiskelija-ikäisenä idari joka ei osannut edes paistaa munaa. Osaaminen, ruoka tai muu, ei laskeudu taivaasta [...]
   Onhan se juu, pakollisina kasvissyöntipäivinä on koluissa ja varuskunnissa karmeat ruokahävikit.

   Lainaa

  19. Tulos: +75 (99 ääntä)
   Väsyttävä ajatusmaailma, että äidit jotka tykkäävät laittautua esim. tekoripsillä tai hiustenpidennyksillä olisi jotenkin huonompia äitejä.

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (75 ääntä)
   trägäm: leikki ei voi olla lapsen työtä, jos se ei saa siitä palkkaa.
   Mutta josko riittäisi täysylläpito ja muut palvelut kellon ympäri korvaukseksi (=palkaksi) tästä työstä? :D

   Lainaa

  21. Tulos: -65 (81 ääntä)
   Ollaan sukupuolista mitä mieltä hyvänsä, akkoja ei pitäis päästää keskenään samaan tilaan

   Lainaa

  22. Tulos: -42 (72 ääntä)
   Minä ainakin olen käynyt pitkälliset keskustelut Afrikan nälänhädästä kaksivuotiaan lapseni kanssa, ja hän ymmärtää tämän seurauksena hyvin olla sotkematta ruokapöydässä. Jotain vaikutusta voi tosin olla silläkin, että lapsi on harjoitellut itse syömistä puolivuotiaasta astia.

   Lainaa

  23. Tulos: +68 (92 ääntä)
   Olen havainnoinut täällä Feissarimokissa, että aika monessa nuorten äitien keskinäisessä viestittelyssä nousee esiin kysymys tekoripsistä... ja aina kolmannessa persoonassa. Onko tämä nyt joku suurelle yleisölle tuntematon meemi, joka pursuaa esiin naisten suljetuista ryhmistä feissarimokien kautta? "Tekoripsiäiti" on someäideille ilmeisesti jotain vastaavaa kuin muslimimaahanmuuttajat persuille - joku vieras kaikkien yhteisesti halveksuma toiseus, jolle kaikki pahuus ja ihmisenä epäonnistuminen voidaan turvallisesti ulkoistaa. Minua on jo pitkään vituttanut tällainen nuorten äitien toistensa arvostelu ja lyttääminen. Eikö se lapsi ole aivan tarpeeksi rasittava muutenkin ilman, että tekee omaa ja muiden elämää entistä vaikeammaksi kaiken maailman jeesustelulla? Ps. Olen korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja urheilullinen 30-vuotias mies. Olen päättänyt alkaa jatkossa tapailemaan ainoastaan tekoripsisiä yh-äitejä. Ihan vain siksi, että vituttaa tuollainen tekopyhyys ja toisten lyttääminen.

   Lainaa

  24. Sami Kuupas 23.5.2019 16:14
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Afrikan lapsilla ei o ollenkaan kaljaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -7 (45 ääntä)
   Mun mielestä toi on laiminlyöntiä lasta kohtaan jos ei ole opettanut syömään kun toinen on jo 2v.

   Lainaa

  26. Arkkienkeli 23.5.2019 16:57
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Kirsi on istunut lastensa kanssa liian kauan aikaa hiekkalaatikolla.

   Lainaa

  27. LouisFriend 23.5.2019 17:21
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Kyllä nyt maagisesti kuoli ainakin 10 afrikkalaista lasta enemmän kun vähän sottasesti söi. Koska ilmeisesti Afrikasta vaan mystisesti katoaa ruokaa joka kerta kun suomalainen muksu ei siististi syö lautasta tyhjäksi

   Lainaa

  28. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Napael: Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?
   Mua on aina ihmetyttäny toi logiikka et mä mässään jotain pulskaa kanankoipee ihan viimeseen jänteeseen asti täälä suomessa ja se tekee musta jotenki hyvän ihmisen siksi, koska afrikassa on nälkäsiä lapsia???

   Lainaa

  29. RoyalFamily 23.5.2019 20:33
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Seurasin tota kommentointia sivusta ja vähän arvelin, että päätys tänne. En ymmärrä, että miks kuvissa, joissa lapsi sotkee tms, on aina pätijät paikalla selittämässä, miten huono vanhempi kuvan postaaja on.

   Lainaa

  30. Tulos: +37 (51 ääntä)
   Siis. Syöttääkö jotkut oikeasti vielä kaksivuotiasta? Tiedän kyllä, että me tyrkättiin lapselle aterimet tosi aikaisin käteen (8kk), mutta kyllä mä jotenkin ajattelin, että keskiarvoikä niiden käyttämisen opetteluun ois jossain 1v iässä...

   Lainaa

  31. Tulos: -12 (36 ääntä)
   Isä aurinkoinen: 2v ei vielä, mutta 3v kyllä. Tosin ei kaikki kolmevuotiaatkaan välttämättä ymmärrä. Lapset kehittyy kukin eri tahtia. Toiset hitaammin ja toiset nopeammin. Joskus voi olla niin, että nuorempi sisarus saattaa olla kehittyneempi, kuin vanhempi sisaruksensa tai on saavuttanut saman kypsyyden nopeammassa ajassa.
   Miks tää kommentti on saanut näin paljon miinuksia? Ihan asiaahaan tässä on. Vai onko kaikki "paremmat vanhemmat" nyt jotenkin järkyttyneitä ettei se rakas pikku Pena-Emilia olekkaan syntymästään lähtien superälykäs moniosaaja ja saattaa kehittyä jotain toista hitaammin? Vai kokivatko jotkut vanhemmat sisarukset piston sydämessään niin laittoivat miinusta? ;)

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (23 ääntä)
   "Meidän isä tekee teidän äitien lapset" :D :D

   Lainaa

  33. Tulos: +20 (26 ääntä)
   gtt: Onhan se juu, pakollisina kasvissyöntipäivinä on koluissa ja varuskunnissa karmeat ruokahävikit.
   Oman ruoan valmistaminen huolellisesti ja haaskaamatta on taitolaji. Mutta jollei edes osaa syödä valmiiksi tehtyä koulun pinaattilettua niin voi herranlettas. Pullamössösukupolvi on yksi asia -guilty as charged -mutta jollei edes pysty käyttämään puolukkahillon lusikkaa niin kasvisten välttely on ehkä mennyt turhan pitkälle.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (9 ääntä)
   rude: Ps. Olen korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja urheilullinen 30-vuotias mies. Olen päättänyt alkaa jatkossa tapailemaan ainoastaan tekoripsisiä yh-äitejä. Ihan vain siksi, että vituttaa tuollainen tekopyhyys ja toisten lyttääminen.
   Tekoripsisiä muslimi-yh-äitejä?

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Öhm, siskon 8kk lapsi syö itse ja suurin osa menee ainakin ääntä kohti, joskus jopa suuhun. Miten voi antaa vasta 2v ekan kerran itse syödä?

   Lainaa

  36. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Mulla on 4 lasta ja toki lasten oppimisissa on ollut joitain eroja, yks oppi kävelemään 10kk ja yks sitten vasta 13kk jne.. Se lusikka pitäis mun mielestä törkätä käteen lähes heti, kun se siinä pysyy, eli viimeistään varmasti jo yksivuotissynttäreillä, eikä siitä syömisestä silti täydellistä tule edes vuodessa, saati kahdessa. Tässä kyseisessä lapsessa ei toki ole varmasti mitään vikaa, sillä viili on koostumukseltaan sellaista, että harva kolmivuotiaskaan osaa sitä täysin sotkematta syödä. Jos siihen pöytään iskettäis vaikka makaronilaatikkoa, olis näky varmasti eri ja jos makaronilaatikkoon ketsuppia, alkais taas näyttää lähes samalta. Viilihän pitää lusikoidessa "katkaista" viilipurkin reunaan, jos haluaa syödä siististi, eikä sellasta motoriikkaa voi yhdeltäkään kaksivuotiaalta odottaa. Sitäpaitsi kun se siihen pöydälle sitten tipahtaa, niin mikä tuntuiskaan paremmalta kaksvuotiaan sormissa kuin kylmä, limainen viili..

   Lainaa

  37. Tulos: +2 (2 ääntä)
   traumcity: “Vihreät” stereotypisena ryhmänä kattaa kaikki äidit joiden pienet lapset sotkee. Jotenkin jännä mistä tuollaisia kehäpäätelmiä.
   Tulee ihan mieleen vanha vitsi Ameriikan puoluekentiltä: "He is a disgusting idiot, such a socialist!" "Really, what's a socialist?" "..."

   Lainaa

  38. lapsen työ leikki 27.5.2019 18:44
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Napael: Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?
   Luultavasti ei. Mutta ton ikäisen lapsen aivot tarvitsevat nimenomaan kaikenmoista taktiilista kokemusta ympäristöstään, jotta heistä tulee motorisesti taitavia ja oppivat käsittelemään erilaisia esineitä ja materiaaleja. Saattaapa olla tulevan ravitsemuksenkin kannalta tärkeää, että siihen ruokaan saa itse rauhassa tutustua.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Eniten mua tässä ihmetytti Jennyn vastaus "niin meilläkin". Siis Jennyn kakaralle myös "työnnetty lusikka aikaisin käteen ja 2 v syö ihan itse haarukalla", mutta kuvassa on kuitenkin Jennyn 2 v mukula, joka opettelee ensi kertaa lusikan käyttöä??

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mua ihmetyttää eniten, miksi pitää harjoitella viilillä. Mä en nelikymppisenäkään osaa syödä sitä sotkematta. Ihan kiusantekoa tollainen.

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Napael: Hemmetti toi nälänhätä kortti on ärsyttävä. En ole perehtynyt lasten aivojen kehitykseen, eli voisiko joku myös kertoa ymmärtääkö ton ikäinen lapsi edes että maailmassa on muita ihmisiä kuin perhe ja taaperokaverit?
   Nälänhätä-tyypit on monesti samoja, jotka ilman omantunnontuskia kiskoo luomuruokaa, jota epäeettisempää ei olekaan. Tuhlataan viljelystilaa, aiheutetaan enemmän hiilidioksidipäästöjä, maksetaan siitä enemmän, kuin tehoviljellystä ruoasta samaan aikaan, kun muualla viljasta on pulaa.

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Enna: Ah, syyllistäminen ja häpeä, nuo lastenkasvatuskonsteista näppärimmät! “Afrikan lapsille tulee paha mieli, kun kaadoit maitolasin.”
   Sillä aikaa Espanjassa: "Espanjassa yli 40 000 ihmistä kokoontui keskiviikkona Bunolin kaupunkiin paiskomaan toisiaan tomaateilla. Kaupunki oli varannut 120 tonnia tomaatteja juhlijoiden viskottavaksi. Pehmeistä ammuksista huolimatta jotkut osallistujista olivat varustautuneet taistoon suojalasein ja päähinein. Noin tunnin kestänyt tomaattijuhla sujui leppoisasti. Tomaattien loputtua väkijoukko paimennettiin suihkuun läheiseen joenrantaan sillä aikaa kun tomaattimehusta lainehtivat kadut huuhdeltiin isoilla vesitykeillä. Kyseessä oli jo 65. kerta, kun Tomatina-karnevaalit järjestettiin itäespanjalaisessa Bunolissa. Perinteen alkuperä on hämärän peitossa. Joidenkin tietojen mukaan tapa sai alkunsa, kun kaksi ilmiriitaan joutunutta karnevaalivierasta alkoi paiskoa toisiaan tomaateilla." Ja näin siis joka vuosi... https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/yli-40-000-paiskoi-tomaatteja-espanjassa/326821/

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Itsestään ja ulkonäöstään huolehtiva äiti on huono äiti. Ulkona silloin tällöin kavereiden kanssa juhlimassa käyvä äiti on suorastaan hirviö joka ei välitä lapsestaan. Hyväksyttävää on käydä korkeintaan pikaisesti kahvilla, jolloin lapset ovat isällään HOIDOSSA. Hyvän äidin tunnusmerkkejä on väsynyt ilme, likaiset hiukset, verkkarit ja vauvan puklusta tai piltistä likaantunut paita. Äidiksi kun tullaan pitää muistaa että se vanha elämä ja vanha minä pitää pystyä jättämään taakse, koska lapset. Sitten voi 20 vuoden päästä masentua kun elämän tarkoitus hylkää äidin. Mutta se on hyvän äidin kohtalo ja ilman sitä et voi olla hyvä äiti.

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Johan: Nälänhätä-tyypit on monesti samoja, jotka ilman omantunnontuskia kiskoo luomuruokaa, jota epäeettisempää ei olekaan. Tuhlataan viljelystilaa, aiheutetaan enemmän hiilidioksidipäästöjä, maksetaan siitä enemmän, kuin tehoviljellystä ruoasta samaan aikaan, kun muualla viljasta on pulaa.
   Miksiköhän viljasta on pulaa? Koska se syötetään karjalle, jotta länsimaat saavat mässäillä ylenpalttisesti lihalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, lusikka, haarukka, syödä, ruoka, lapset, ikä, vanhemmat, sotku, nälänhätä