Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 101

Täytätkö sinä pääsyvaatimukset tähän ryhmään?
Roskalavalla rapisee, osa 101

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +651 (661 ääntä)
      "Pyyhkäissyt"? Mistä edes aloittaisin.

      Lainaa

    2. Tulos: +355 (361 ääntä)
      Lasselta "houkutteleva" tarjous.

      Lainaa

    3. Ainajotaikummaa 23.5.2019 4:19
      Tulos: +77 (95 ääntä)
      Järvenpää

      Lainaa

    4. Tulos: +399 (401 ääntä)
      Sitten kun kaikki kolme ryhmään päässyttä yrittää myydä jotain, tulee varmasti sääntörikkeestä monoa.

      Lainaa

    5. Määäääää 23.5.2019 6:02
      Tulos: +366 (366 ääntä)
      daz: Sitten kun kaikki kolme ryhmään päässyttä yrittää myydä jotain, tulee varmasti sääntörikkeestä monoa.
      Mutta kuka suosittelee sitä ensimmäistä?

      Lainaa

    6. Tulos: +230 (246 ääntä)
      Kaippa siellä Järvenpään roskalava-ryhmässä seuraavaksi vaaditaan kuvaa ajokortista sekä verkkokalvoskannaus jotta pääsee ostelemaan kympin lipastoja sekä antamaan pois verhoja joista ihmisjyvät erottuu.

      Lainaa

    7. Tulos: -179 (237 ääntä)
      Juuh eli: Lasselta “houkutteleva” tarjous.
      no kyllä se on nahkatulppaanin suusta naisille, miehille ja muille kelvannut. Miksi ei verhoissa?

      Lainaa

    8. Tulos: +299 (301 ääntä)
      Miksi tehdä asioista hankalia kun pienellä yrittämisellä voi tehdä niistä mahdottomia

      Lainaa

    9. Tulos: -231 (303 ääntä)
      daz: Sitten kun kaikki kolme ryhmään päässyttä yrittää myydä jotain, tulee varmasti sääntörikkeestä monoa.
      Ei nuo vaatimukset minun mielestäni mitenkään kohtuuttomia olleet. Nuo säännöt on lisäilty ryhmään vähän kerrallaan sitä mukaa kun ongelmia on ilmennyt. Järvenpää on sen verran pieni paikka, että hyvin suurella osalla on joku vähintäänkin puolituttu jo ryhmän jäsenenä, joten tuo ei aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia, ellet ole aivan vasta muuttanut Järvenpäähän. Profiilin vähimmäisikä sekä oikea kuva ja nimi ovat täysin loogisia vaatimuksia ryhmässä, jossa ihmisten täytyy voida luottaa siihen, että asioi oikeasti kyseisen henkilön eikä satunnaisen nettitrollin kanssa. Pariskuntien profiilit on kielletty luultavasti jonkin järjettömän draaman jälkeen kun mies on varannut vääränväriset verhot tai vaimo on ollut lahjoittamassa pois arvokasta sarjakuvakokoelmaa. Täysi-ikäisyys on niinikään ymmärrettävä vaatimus jos ryhmässä ei erityisemmin rajoiteta sitä, mitä saa lahjoittaa. Esim. puoliksi juotu viskipullo tai kasa vanhoja miestenlehtiä. Ja kun kaikki hoidetaan suomen kielellä, niin kielimuuri ei aiheuta turhaan lisää tulkinnanvaraa kun riitoja syntyy tarpeeksi jo muutenkin kun joku luulee varanneensa jotain ensimmäisenä, mutta joku toinen saikin kyseisen asian koska ehti ensin hakemaan.

      Lainaa

    10. Tulos: +61 (135 ääntä)
      Mitä tuohon Heidin kommenttiin tulee niin mun mielestä on vähän eri asia että seurustelevan ihmisen profiilissa lukee sinkku, kuin ettei olisi mitään parisuhdetietoja näytillä. Voihan joku toki unohtaa päivittää muuttuneen elämäntilanteensa fb-profiiliinsa, enpä ole itsekään tainnut omia tietojani vuosiin muokata.

      Lainaa

    11. Tulos: +153 (157 ääntä)
      Järvenpään roskalavaryhmässä on tiukat säännöt poislukien oikeinkirjoitus.

      Lainaa

    12. Tulos: -24 (38 ääntä)
      "He's not my daddy, he's my father"

      Lainaa

    13. Tulos: +186 (188 ääntä)
      Korjaaja: Ei nuo vaatimukset minun mielestäni mitenkään kohtuuttomia olleet. Nuo säännöt on lisäilty ryhmään vähän kerrallaan sitä mukaa kun ongelmia on ilmennyt. Järvenpää on sen verran pieni paikka, että hyvin suurella osalla on joku vähintäänkin puolituttu jo ryhmän jäsenenä, joten tuo ei aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia, [...]
      Vahvana oletuksena, että kaikki lisäävät kaikki tietämänsä henkilöt kaverikseen koska FB. Itse en kuulu siihen ihmisryhmään, joka ottaa FB-kontakteihinsa kaiken maailman puolitutut, samaa päiväkotia käyneet ja 10 vuoden takaiset naapurit. Eli heti tyssäisi omalta osaltani siihen, kun pitäisi löytää kaveri YP-diktatuurin jäsenistä. 1 kk:n jäsenyys suosittelijalta on vain turhaa ekstrasäätelyä. Koko säädös on aivan turhaa pullistelua YP:ltä eikä hyödytä todellisesti ketään. Profiilikuvasäännön ymmärrän (vaikka siinäkin on huijaamisem varaa), mutta nimiähän YP ei voi oikeasti tarkastaa vaatimatta kuvaa henkilökortista tmv., mikä menee sekin yli äyräiden. YP lienee pähkäillyt sääntösirkuksen passiiviseksi seulaksi huijareille, jottei tarvitsisi moderoida aktiivisesti, mutta ryhmän vetovoimaisuus on arvioitu pahasti yläkanttiin ottaen koko vaadittu litania huomioon.

      Lainaa

    14. yli opisto hörhö 23.5.2019 10:13
      Tulos: +188 (194 ääntä)
      Korjaaja: Ei nuo vaatimukset minun mielestäni mitenkään kohtuuttomia olleet. Nuo säännöt on lisäilty ryhmään vähän kerrallaan sitä mukaa kun ongelmia on ilmennyt. Järvenpää on sen verran pieni paikka, että hyvin suurella osalla on joku vähintäänkin puolituttu jo ryhmän jäsenenä, joten tuo ei aiheuta [...]
      No onhan nuo nyt aivan älyttömiä sääntöjä haloo. Sulla pitää olla joku tuttu ryhmässä, ja vielä semmoinen joka on ollut ryhmän jäsenenä vähintään kuukauden että pääset lahjoittamaan jollekin tavaraa? Sitten kun ei semmoista tuttua ole niin voivoi, et pääse ryhmään. Kaikilla ei ehkä ole satoja fb-kavereita. Mitä helvettiä nyt ihan oikeasti. Joku roskalava-ryhmä missä on pahemmat säännöt kuin kirppiksillä.

      Lainaa

    15. Tulos: +173 (177 ääntä)
      Korjaaja: Ei nuo vaatimukset minun mielestäni mitenkään kohtuuttomia olleet. Nuo säännöt on lisäilty ryhmään vähän kerrallaan sitä mukaa kun ongelmia on ilmennyt. Järvenpää on sen verran pieni paikka, että hyvin suurella osalla on joku vähintäänkin puolituttu jo ryhmän jäsenenä, joten tuo ei aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia, [...]
      Kyseessähän on kuitenkin Hannan mukaan roskalava, ei kirpputori. Tarvittavan luottamuksen määrä ei ole huikea. Ja jos mietin tilannetta, jossa voisin roskalavaa eniten tarvita, se olisi juuri heti muuton jälkeen, kun en vielä tunne paikkakunnalta ketään, tai juuri ennen muuttoa pois, kun ei todellakaan olisi aikaa täyttää kyselylomakkeita ja pyytää suosituskirjeitä, kun kämppä pitäisi saada tyhjäksi.

      Lainaa

    16. Tulos: +151 (151 ääntä)
      Roskalavalla ei rahalla edes puljata, niin että kyllä vain ihmetyttää noin tiukat säännöt ja valmiiksi epäileminen. Onneksi oman paikkakuntani roskalavaryhmässä saa vielä kaikessa rauhassa harjoittaa vilunkipeliä lahjoittamalla tavaroita ilmaiseksi... eikun.

      Lainaa

    17. Tulos: +2 (42 ääntä)
      Odotan Mr. Ällöä kertomaan, mitä Lasse on pyyhkinyt verhoon.

      Lainaa

    18. Tulos: +79 (79 ääntä)
      Töihinki pääsee helpommin ku Järvenpään roskalava-ryhmään.

      Lainaa

    19. Kummallista 23.5.2019 20:30
      Tulos: +31 (49 ääntä)
      Vaikka nuoruudessa itse kullakin oli menoa moneen suuntaan monta kertaa päivässä, niin kyllä ne verhot jäi rauhaan. Vähä aikaa session jälkeen köllittään, sitten se on joko encore tai pesulle.

      Lainaa

    20. Tulos: -1 (55 ääntä)
      Heidi, ei. Kukaan ei sanonut että seurustelu olisi mahdollista vain, jos siitä ilmoittaa fabossa. Antti ainoastaan mainitsi ristiriidasta profiilitietojen ja kerrotun tiedon välillä. Opetelkaa hyvät ihmiset, mitä olkiukko tarkoittaa, ja sen jälkeen opetelkaa olemaan käyttämättä sitä.

      Lainaa

    21. Tulos: +75 (77 ääntä)
      Ymmärrän kyllä nuo tuollaiset "kunnollinen nimi ja profiilikuva, ja profiili on ollut facessa jo jonkin aikaa" -säännöt, ettei joku tuosta vaan luo spämmiprofiilia. Mutta kyselylomakkeet ja suostuttelijat ovat jo aika yliampuvaa settiä!

      Lainaa

    22. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Olen ostanut ja myynyt tavaraa facen kirppiksillä onnistuneesti täysin ilman tunnistettavaa profiilikuvaa ja väärällä nimellä ja kaikki osapuolet ovat olleet kauppoihin tyytyväisiä. Jo iät ja ajat on ohjeena ollut, ettei netissä pidä käyttää mitään tunnistettavaa tietoa identiteettivarkauksien ja väärinkäytösten estämisen vuoksi, ja tuo on edelleen hyvä ohje. Pysyn poissa ryhmistä, jotka tuollaisia vaativat, koska yleensä tuollaisten ryhmien moderaattorit ovat vallanhaluisia sekopäitä, eikä tuollaisessa ryhmässä toimi mikään, koska keskitytään nillittämään ja tappelemaan lillukanvarsista.

      Lainaa

    23. Kikki Hiiri 24.5.2019 8:08
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Luojan kiitos FB julkaisi kirpparitoiminnon. Jospa nuo kirpparisivut kuolisivat omaan mahdottomuuteensa...

      Lainaa

    24. Tulos: -29 (33 ääntä)
      Topitii: Vahvana oletuksena, että kaikki lisäävät kaikki tietämänsä henkilöt kaverikseen koska FB. Itse en kuulu siihen ihmisryhmään, joka ottaa FB-kontakteihinsa kaiken maailman puolitutut, samaa päiväkotia käyneet ja 10 vuoden takaiset naapurit. Eli heti tyssäisi omalta osaltani siihen, kun pitäisi löytää kaveri [...]
      Ei minun tarvitse olettaa ihmisten FB-käyttäytymisestä mitään. Ihmisiä on helppo myös poistaa kavereistaan. Voi esimerkiksi pyytää sen pikkuserkkunsa tai kaverin veljen FB-kaveriksi, liittyä ryhmään ja poistaa kyseisen henkilön kavereistaan. Totta kai tuo sääntö on täysin turha, mutta jos tuohon ryhmään haluaa liittyä, niin se onnistuu ilman kohtuutonta vaivannäköä.

      Lainaa

    25. Tulos: -15 (25 ääntä)
      Spindel: Kyseessähän on kuitenkin Hannan mukaan roskalava, ei kirpputori. Tarvittavan luottamuksen määrä ei ole huikea. Ja jos mietin tilannetta, jossa voisin roskalavaa eniten tarvita, se olisi juuri heti muuton jälkeen, kun en vielä tunne paikkakunnalta ketään, tai juuri ennen muuttoa pois, kun ei todellakaan olisi aikaa [...]
      Tietenkin tarvitaan vielä enemmän luottamusta, jos tavaroiden ohessa liikkuu myös rahaa, mutta kyllä minua silti ottaisi päähän jos sovin hakevani sohvan 20km päästä, lainaan sitä varten kaveriltani peräkärryn ja perille päästyäni totean, ettei mitään sohvaa ole olemassakaan, eikä ole sen lahjoittajastakaan mitään tietoa. Tai kun olet muuttamassa pois ja kämppä pitäisi saada tyhjäksi, mutta ihmisiä, jotka lupasivat hakea kirjahyllysi ja laatikollisen CD-levyjä, ei koskaan tulekaan paikalle.

      Lainaa

    26. Tulos: +3 (45 ääntä)
      Nimesi: Olen ostanut ja myynyt tavaraa facen kirppiksillä onnistuneesti täysin ilman tunnistettavaa profiilikuvaa ja väärällä nimellä ja kaikki osapuolet ovat olleet kauppoihin tyytyväisiä. Jo iät ja ajat on ohjeena ollut, ettei netissä pidä käyttää mitään tunnistettavaa tietoa identiteettivarkauksien ja väärinkäytösten [...]
      Ja koska sinä et väärällä kuvalla ja nimellä asioidessasi ole aiheuttanut ongelmia, niin ei varmasti kukaan muukaan aiheuta. Samalla logiikalla mitään muitakaan sääntöjä tai lakeja ei tarvita mihinkään. ”Aivan järjetöntä vaatia, ettei yksisuuntaista katua muka saa ajaa väärään suuntaan. Minä olen ajanut vaikka kuinka monesti ja hyvinhän se menee kun vähän katsoo mihin ajaa.” Ei sääntöjä keksitä niitä ihmisiä varten, jotka osaavat elää asiallisesti muutenkin, vaan niitä varten, jotka eivät osaa.

      Lainaa

    27. Tulos: +15 (41 ääntä)
      Eli minäkään en ole naimissa, kun se ei lue Facebookissa? :( tai oikeastaan en ole edes olemassa, kun ei ole koko tunnusta :(

      Lainaa

    28. Tulos: +20 (32 ääntä)
      Toj Karin: Heidi, ei. Kukaan ei sanonut että seurustelu olisi mahdollista vain, jos siitä ilmoittaa fabossa. Antti ainoastaan mainitsi ristiriidasta profiilitietojen ja kerrotun tiedon välillä. Opetelkaa hyvät ihmiset, mitä olkiukko tarkoittaa, ja sen jälkeen opetelkaa olemaan käyttämättä sitä.
      Maininnalla profiilimerkinnästä on mielestäni kyseisessä kontekstissa aika selvä merkitys: "yritätkö huijata väittämällä, että haluat tavaraa olemattomalle poikaystävällesi?" Heidi siis vastaa sarkastisesti Antin epäsuoraan syytökseen, ei tämän kommentin informaatiosisältöön. Lausahduksen merkitys ei nääs aina ole sama kuin sen sanojen kirjaimellinen merkitys.

      Lainaa

    29. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 25.5.2019 6:03
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Asd: “Pyyhkäissyt”? Mistä edes aloittaisin.
      Älä aloita.

      Lainaa

    30. ............ 25.5.2019 6:12
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      Korjaaja: Ja koska sinä et väärällä kuvalla ja nimellä asioidessasi ole aiheuttanut ongelmia, niin ei varmasti kukaan muukaan aiheuta. Samalla logiikalla mitään muitakaan sääntöjä tai lakeja ei tarvita mihinkään. ”Aivan järjetöntä vaatia, ettei yksisuuntaista katua muka saa ajaa väärään suuntaan. Minä olen ajanut vaikka kuinka [...]
      No mutta hei roskalavalla. Miten tuossa voisi edes kusettaa. Ryhmässä jossa annetaan ILMAISEKSI kamaa. Meidän paikkakunnan facebookin roskalavan ainoa sääntö on, että raha ei vaihda omistajaa. Toimii.

      Lainaa

    31. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Juicewski: Kaippa siellä Järvenpään roskalava-ryhmässä seuraavaksi vaaditaan kuvaa ajokortista sekä verkkokalvoskannaus jotta pääsee ostelemaan kympin lipastoja sekä antamaan pois verhoja joista ihmisjyvät erottuu.
      Roskalavaryhmissähän annetaan ilmasiks tavaraa :D

      Lainaa

    32. Tulos: -38 (38 ääntä)
      Minusta nuo säännöt ovat reilut ja tasapuolisey kaikille. Eikä edes kovin tiukat. Itse laittaisin paljon tiukemmat vaatimukset jos saisin päättää.

      Lainaa

    33. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Miran moka oli oikeasti hauskempi, siitä puuttuu kommentteja. Ilmoitti mm. ettei halua mitään epämuodikkaita vaatteita ”XD”. Lisäksi hänen profiilistaan löytyi parin päivän takaa postaus, että voisiko joku heittää hänelle äkkiä 50 e, maksellaan kun jaksellaan. Vaikea arvata mitä vaatteilla olisi tehty.

      Lainaa

    34. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Korjaaja: Ei nuo vaatimukset minun mielestäni mitenkään kohtuuttomia olleet. Nuo säännöt on lisäilty ryhmään vähän kerrallaan sitä mukaa kun ongelmia on ilmennyt. Järvenpää on sen verran pieni paikka, että hyvin suurella osalla on joku vähintäänkin puolituttu jo ryhmän jäsenenä, joten tuo ei aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia, [...]
      Ensinnäki Järvenpää ei oo mikään kauheen pieni paikka ja toisekseen tossa oli kyseessä joku lähiseudun kirppisryhmä eikä Järvenpään. Hän oli vaan jakanut tämän jutun Järvenpää-ryhmään

      Lainaa

    35. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Siis Järvenpää-ryhmässä Hanna jakoi ”lähiseudun roskalavaryhmän” hassut säännöt. Missään ei sanota, että kyseessä olis Järvepään oma roskalava. Toisaalta Järvenpään omituisuuksia on jaettu tänne useasti, joten ymmärrän väärinkäsityksen:D

      Lainaa

    36. heimosenkeimo 30.1.2022 20:11
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Onko ne vanhat verhot tua uusien alla, olis ny ottanu ees kuvan niistä mitkä antaa pois.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, kuva, verhot, vaatteet, sinkku, ehdot, säännöt