Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt sanat, osa 11

Irti paitulista ry. Ensimmäinen kokous.
Kielletyt sanat, osa 11

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 45 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. purppurakruunu 2.5.2019 0:54
      Tulos: +423 (429 ääntä)
      "Saadakseen ne uudestaan muniinsa" ...Auts?

      Lainaa

    2. Tulos: +772 (812 ääntä)
      Selittäiskö joku, mitä pahaa voisi olla sanassa "menkat"? Ihan yleisessä käytössä, ja mielestäni puhekielessä paljon parempi ja huomiota herättämättömämpi kuin vastikkeet. Aluspäntsini vähän kiertyivät kyllä tästä.

      Lainaa

    3. kardemumma 2.5.2019 1:38
      Tulos: +330 (340 ääntä)
      Tuo mainos tekee tilaamatta jättämisestä suorastaan mahdotonta. Pakko saada nuo mun muniin.

      Lainaa

    4. Onkos tässä 2.5.2019 1:44
      Tulos: +215 (239 ääntä)
      Ketä haluis leipasta nekkuliin sitä joka paitulia puheessaan käyttää?

      Lainaa

    5. Tulos: +448 (468 ääntä)
      Löysin tuosta munaskuukkeli-mainoksesta heti yhden kiellettävän sanan lisää: MIEHEKE. Hyi helkkari.

      Lainaa

    6. Piisamirotta 2.5.2019 3:52
      Tulos: +42 (54 ääntä)
      Haluaisin vain tykätä Sarin kommentista!

      Lainaa

    7. Tulos: -22 (54 ääntä)
      Miksi Tainan juttu julkaisu? Ylläpitö kännissä?

      Lainaa

    8. Tulos: -120 (208 ääntä)
      No eikös sitten voi sanoa ettei esim. anna voi kieltää munaskuukkelia kun ei omaa munaskuukkelia kun toisessa mokassa valitettiin ettei mies voi valittaa menkoista kun ei hällä sellaista ole?

      Lainaa

    9. Munamankeli 2.5.2019 7:30
      Tulos: +136 (180 ääntä)
      Sinulla EI oo munaskuukkeleita joten et saa kieltää. Ei kielletä

      Lainaa

    10. Tulos: +109 (109 ääntä)
      kardemumma: Tuo mainos tekee tilaamatta jättämisestä suorastaan mahdotonta. Pakko saada nuo mun muniin.
      HS METRON tekstiviestipalstalla joku vaariparka itkee säännöllisesti sitä, ettei noita housuja saa Prismasta. Auttakaa vaarejanne, että loppuu poru.

      Lainaa

    11. Pekka Peitsi 2.5.2019 7:49
      Tulos: +21 (45 ääntä)
      Eikö parempi selitys lobbarille olisi markkinoija? Jos nyt yhdellåä sanalla halutaan asia ilmaista. Moni juoppo varmaan myöntää kannattavansa alkoa ostamalla sieltä. Saattavathan he tietenkin myös vedota päättäjiin saadakseen alkon omaan kotikuntaansa.

      Lainaa

    12. Kilokalori 2.5.2019 7:57
      Tulos: +104 (122 ääntä)
      Pekka Peitsi: Eikö parempi selitys lobbarille olisi markkinoija? Jos nyt yhdellåä sanalla halutaan asia ilmaista. Moni juoppo varmaan myöntää kannattavansa alkoa ostamalla sieltä. Saattavathan he tietenkin myös vedota päättäjiin saadakseen alkon omaan kotikuntaansa.
      Markkinoija tekee työnsä avoimesti, lobbari tapaa kahden kesken ja suostuttelee poliitikon kannattamaan asiaansa esim. lahjuksen turvin. Joku "suostuttelija" tai "hiljainen mielipideohjaaja" tai "maksettu mielipidevaikuttaja" olisi osuvampi. Kotus, auta! Hyvä esimerkki tästä: kaikki kokoomuksen nuoret poliitikot, jotka kannattavat alkoholin vapauttamista. Siellä on Panimoliiton vaalirahaa takataskussa.

      Lainaa

    13. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Minä päivänä Suomessa virvotaan, palmusunnuntaina vai pääsiäislauantaina vai molempina? Näitä kahta päivää on netissä väitetty virpomispäiväksi, itse en ennen tätä vuotta ollu kuullukkaan muusta kuin palmusunnuntaista. :o

      Lainaa

    14. Tulos: +21 (41 ääntä)
      Mua ei oo ikinä ennen sana "ketä" haitannu mut tää on jo ihan next level.

      Lainaa

    15. Tulos: +56 (58 ääntä)
      Jaakko: Minä päivänä Suomessa virvotaan, palmusunnuntaina vai pääsiäislauantaina vai molempina? Näitä kahta päivää on netissä väitetty virpomispäiväksi, itse en ennen tätä vuotta ollu kuullukkaan muusta kuin palmusunnuntaista.
      Riippuu alueesta.

      Lainaa

    16. Tulos: +97 (103 ääntä)
      eikös estonia vuotanut sisäänpäin

      Lainaa

    17. Tulos: +34 (44 ääntä)
      Piti miettiä hetki että mikä ihmeen "räting", ennen kuin tajusin. :D

      Lainaa

    18. Tulos: +68 (76 ääntä)
      kardemumma: Tuo mainos tekee tilaamatta jättämisestä suorastaan mahdotonta. Pakko saada nuo mun muniin.
      Aluspäntsit laita sun muniin, ne tekee sinusta kauniin <3

      Lainaa

    19. Ihmettelijä 2.5.2019 14:12
      Tulos: -212 (328 ääntä)
      Anna on näitä naisia: Mies: "Minua ärsyttää sana menkat" Nainen: "AI SINUA ÄRSYTTÄÄ TÄYSIN LUONNOLLINEN TAPAHTUMA, JOO SULLA EI OLE MENKKOJA NIIN ET SAA PÄÄTTÄÄ SEN ÄRSYTTÄVYYDESTÄ" Mies: "Eikun minua ärsyttää vain se sana.." Nainen: "TÄÄ ON SUORA HYÖKKÄYS MUN NAISEUTTA KOHTAAN, MENKAT MENKAT MENKAT #EMPOWERWOMAN #FEMINISMI #SOVINISTISIKA #PALLITPOIS" Mies: "niin sii se sana.." Nainen: "RAISKAUS!" On se vaikeeta.

      Lainaa

    20. Tulos: +114 (126 ääntä)
      Munamankeli: Sinulla EI oo munaskuukkeleita joten et saa kieltää. Ei kielletä
      Aluspäntsit ja mieheke kuitenkin on, joten kiellän ainakin ne. Jos joku mieheke haluaa omata munaskuukkelin niin omapa lie asiansa, joskin sen verran sotkeennun asiaan että munaskuukkeleilla ei kukaan mieheke aluspäntseihini pääse. Mutta jos hänelle ei kelpaa se että minulla on menkat niin hänelläkin on oikeus poistua takavasemmalle :)

      Lainaa

    21. Pätevä pätijä 2.5.2019 15:34
      Tulos: +122 (136 ääntä)
      En tiedä, paljonko aiheesta paituli on tuossa ryhmässä tai ylipäätään millään alustalla keskusteltu tai kuinka tuttua sanan etymologia on, mutta sanonpa silti, koska hieman jaksaa hämmentää tämä paituli-sanaan kohdistuva viha. Olen ihan samaa mieltä siitä, että monet normaaleista sanoista ja nimikkeistä johdetut väännökset ja "hellittelynimet" joutaisivat ihan suoraan sinne kiellettyjen listalle, mutta sana paituli ei kyllä ainakaan alun perin ole mikään paidan hellittelynimi vaan ihan omanlaisensa vaatekappale, wikisanakirjan mukaan "pitkä vapaa-ajan pusero, joskus naisten yöpaitana käyttämä". Mutulla sanoisin että nykyään kyseistä sanaa vakavassa mielessä käyttävät lähinnä vanhan kansan ihmiset, esimerkiksi oma isoäitini puhui usein siitä kuinka mukava vaate paituli on ja kuinka kiva se on kotona saunan jälkeen heittää päälle ja ottaa ihan rennosti (ja aivan satavarmasti tällä viitattiin ihan siihen tietynlaiseen vaatekappaleeseen eikä hellitelty "tavallista" paitaa). Ymmärrän joo että tämänkaltainen sana osuu ihmisillä hermoon samoista syistä kuin "koiruli" tai "tisuli", ja jos ärsyttää niin ärsyttää ja se on ok, mutta ihan samanlaisesta asiasta ei tässä tapauksessa ainakaan alkuperäisessä merkityksessään kuitenkaan ole kyse.

      Lainaa

    22. Tulos: +81 (129 ääntä)
      Ihmettelijä: Anna on näitä naisia: Mies: “Minua ärsyttää sana menkat” Nainen: “AI SINUA ÄRSYTTÄÄ TÄYSIN LUONNOLLINEN TAPAHTUMA, JOO SULLA EI OLE MENKKOJA NIIN ET SAA PÄÄTTÄÄ SEN ÄRSYTTÄVYYDESTÄ” Mies: “Eikun minua ärsyttää vain se sana..” Nainen: “TÄÄ ON SUORA HYÖKKÄYS MUN NAISEUTTA KOHTAAN, MENKAT MENKAT MENKAT #EMPOWERWOMAN [...]
      #PALLITPOIS tällaisesta turhasta lätinästä.

      Lainaa

    23. Arkkienkeli 2.5.2019 18:27
      Tulos: +8 (70 ääntä)
      Litton: Mua ei oo ikinä ennen sana “ketä” haitannu mut tää on jo ihan next level.
      "ketä" = huonoa kielitaitoa. Yrityksessämme ollaan sen verran konservatiivisiä, että vaaditaan hyvää suomenkielentaitoa ja sen ulkopuolelle jäävät auttamatta siirretään roskikseen huonoine hakemuksineen.

      Lainaa

    24. lingua franca 2.5.2019 19:22
      Tulos: +9 (29 ääntä)
      ☝️menkat.

      Lainaa

    25. Tulos: +91 (125 ääntä)
      Ihmettelijä: Anna on näitä naisia: Mies: “Minua ärsyttää sana menkat” Nainen: “AI SINUA ÄRSYTTÄÄ TÄYSIN LUONNOLLINEN TAPAHTUMA, JOO SULLA EI OLE MENKKOJA NIIN ET SAA PÄÄTTÄÄ SEN ÄRSYTTÄVYYDESTÄ” Mies: “Eikun minua ärsyttää vain se sana..” Nainen: “TÄÄ ON SUORA HYÖKKÄYS MUN NAISEUTTA KOHTAAN, MENKAT MENKAT MENKAT #EMPOWERWOMAN [...]
      No huhhuh. Vedit sitten "raiskaus"-sanan kehiin, mikä pilaa pointtisi kokonaan. Missä tuossa keskustelussa oli se raiskaussyytös? Vai onko tämä joku sun oma fantasia feministeistä? Eipä paljon saa nainen nykyään sanoa ennen kuin joku suuttuu.
      Arkkienkeli: “ketä” = huonoa kielitaitoa. Yrityksessämme ollaan sen verran konservatiivisiä, että vaaditaan hyvää suomenkielentaitoa ja sen ulkopuolelle jäävät auttamatta siirretään roskikseen huonoine hakemuksineen.
      *konservatiivisia *suomen kielen taitoa

      Lainaa

    26. Tulos: +68 (78 ääntä)
      Arkkienkeli: “ketä” = huonoa kielitaitoa. Yrityksessämme ollaan sen verran konservatiivisiä, että vaaditaan hyvää suomenkielentaitoa ja sen ulkopuolelle jäävät auttamatta siirretään roskikseen huonoine hakemuksineen.
      Onko yrityksessänne otettu linjaus, että "suomenkielentaito" on yhdyssana?

      Lainaa

    27. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Voitaisiinko viime vuoden kuitenkin vielä sallia? Tulee melko kömpelöä sanoa esimerkiksi ”nykyistä edeltävän 365 päivän mittaisen ajanjakson”.

      Lainaa

    28. Salapoliisi 3.5.2019 0:17
      Tulos: +32 (32 ääntä)
      Tuo vikahan on ihan selvää provosointia, huomiomarkkinointia, tuollaisella ”veikeällä” ja ”hassunhauskalla” kielellä. Vrt. jos kaikki toi lukis kirjakielellä niin ketään (sic!) ei kiinnostais paskaakaan.

      Lainaa

    29. Tulos: +78 (78 ääntä)
      Eikö kukaan aio puhua tuosta kieltämättä melko legendaariselta kalskahtavasta lausahduksesta: "Fuck you, pay me?"

      Lainaa

    30. Tulos: +13 (29 ääntä)
      Niin: Selittäiskö joku, mitä pahaa voisi olla sanassa “menkat”? Ihan yleisessä käytössä, ja mielestäni puhekielessä paljon parempi ja huomiota herättämättömämpi kuin vastikkeet. Aluspäntsini vähän kiertyivät kyllä tästä.
      Jotkut sanat vaan ärsyttää, ei sitä osaa sen kummemmin selittää. Itseäni ärsyttää sana "oikeasti, oikeesti" kun sitä käytetään esimerkiksi "Älä oikeesti viitti! Oikeesti anna olla! Tahdon oikeesti olla sinun" tommosena typeränä täytesanana. Jotkut sanat vaan kuulostaa ärsyttäviltä ilman syytä.

      Lainaa

    31. Tulos: -25 (53 ääntä)
      "menkat" on mun korviin kuulostanut tosi helsinkiläiseltä enkä oo ikinä osannut käyttää sitä ilman pientä veren makua suussa. kaipa se ruotsista tuleekin. kuukautiset on paljon neutraalimpi sana.

      Lainaa

    32. Tulos: -71 (105 ääntä)
      Miksi kaikki naiset häpeävät vuotavaa alapäätään? Ja ennen kaikkea miksi se täytyisi "kostaa" miehille feminisminä?

      Lainaa

    33. Tulos: -29 (93 ääntä)
      Ihmettelijä: Anna on näitä naisia: Mies: “Minua ärsyttää sana menkat” Nainen: “AI SINUA ÄRSYTTÄÄ TÄYSIN LUONNOLLINEN TAPAHTUMA, JOO SULLA EI OLE MENKKOJA NIIN ET SAA PÄÄTTÄÄ SEN ÄRSYTTÄVYYDESTÄ” Mies: “Eikun minua ärsyttää vain se sana..” Nainen: “TÄÄ ON SUORA HYÖKKÄYS MUN NAISEUTTA KOHTAAN, MENKAT MENKAT MENKAT #EMPOWERWOMAN [...]
      Töissä on yksi julkifeministi. Aivan täysi sekopää koko typpi. Sen kanssa kaikki normaalit keskustelut ovat tuollaisia. Hänet "raiskataan" joka ikinen päivä monta kertaa- tai ainakin hänen mielestään hänelle tehdään siihen verrattavia tekoja. Esim. kerran joku erehtyi mainitsemaan sanan palomies.

      Lainaa

    34. Tulos: +18 (108 ääntä)
      Närhi: Töissä on yksi julkifeministi. Aivan täysi sekopää koko typpi. Sen kanssa kaikki normaalit keskustelut ovat tuollaisia. Hänet “raiskataan” joka ikinen päivä monta kertaa- tai ainakin hänen mielestään hänelle tehdään siihen verrattavia tekoja. Esim. kerran joku erehtyi mainitsemaan sanan palomies.
      Sori, mutta vähän vaikea uskoa, että feministi käyttäisi nykyään "raiskaus"-sanaa vertauskuvana. Kun raiskaus on aika helvetin vakava asia, jota ei tulisi rinnastaa johonkin väärän sanan käyttöön tms. Yleensä feministit ymmärtävät tämän hyvin, ja raiskaamisesta jonain muuna kuin seksuaalisena väkivaltana puhuvat lähinnä jotkut juntit. Uskon siis, että sulla on nyt vähän liioittelua mukana :)

      Lainaa

    35. Tulos: -22 (124 ääntä)
      Femakoillehan juuri termien väärinkäyttö ja asioista ymmärtämättömyys on tavaramerkki. Jos he ajattelisivat järkevästi, eivät he luonnollisesti olisi feministejä.

      Lainaa

    36. Tulos: -9 (61 ääntä)
      Litton: Mua ei oo ikinä ennen sana “ketä” haitannu mut tää on jo ihan next level.
      Mä en ylipäätänsä oo ikinä tajunnu miksi siitä itketään ku ei minkään muunkaan murteen kommervenkeistä itketä niin paljon? Se on murretta. Itse voisin sanoa esimerkiksi "ketään ei myöntäny et rikotti mun telkkarin juhlissa" eikä se tarkota sitä etten tietäis miten se kirjakielessä kirjotetaan :D Älkää kieltäkö murteita.

      Lainaa

    37. Tulos: +1 (35 ääntä)
      hi: Mä en ylipäätänsä oo ikinä tajunnu miksi siitä itketään ku ei minkään muunkaan murteen kommervenkeistä itketä niin paljon? Se on murretta. Itse voisin sanoa esimerkiksi “ketään ei myöntäny et rikotti mun telkkarin juhlissa” eikä se tarkota sitä etten tietäis miten se kirjakielessä kirjotetaan Älkää kieltäkö murteita.
      Eikös se "ketä" ole Turun murretta? Itseäni ainakin kovasti hämmentää miksi kaikki etelän vetelät jonnet ja pissikset sitä sanaa nykyään käyttää. Antaa aika vähä-älyisen vaikutelman tänne muualle Suomeen. Niiq.

      Lainaa

    38. LouisFriend 5.5.2019 15:09
      Tulos: -16 (60 ääntä)
      Siiseli: Sori, mutta vähän vaikea uskoa, että feministi käyttäisi nykyään “raiskaus”-sanaa vertauskuvana. Kun raiskaus on aika helvetin vakava asia, jota ei tulisi rinnastaa johonkin väärän sanan käyttöön tms. Yleensä feministit ymmärtävät tämän hyvin, ja raiskaamisesta jonain muuna kuin seksuaalisena väkivaltana puhuvat lähinnä jotkut juntit. Uskon siis, että sulla on nyt vähän liioittelua mukana
      Hienosti tätispleinattu. Aina tulee jotku etuoikeutetut valkoihoiset hetero tätinaiset kyseenalaistamaan muiden henkilökohtaisia kokemuksia koska etuoikeutettuina eivät koe samaa. Kyllä nyt mieleni pahoitin senkin miesvihaaja.

      Lainaa

    39. Tulos: -33 (47 ääntä)
      Miksei ukkolauma ole määkimässä että Anna ei voi kieltää munaskuukkeleita koska hänellä ei (luultavasti) ole sellaisia? Ai niin. Mies... nainen... :)

      Lainaa

    40. Mitästätähän 19.5.2019 22:20
      Tulos: +6 (14 ääntä)
      Valuvika: Miksei ukkolauma ole määkimässä että Anna ei voi kieltää munaskuukkeleita koska hänellä ei (luultavasti) ole sellaisia? Ai niin. Mies… nainen…
      On sillä. Munaskuukkelit ovat nimittäin munuaiset.

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (11 ääntä)
      "Enään" -sanan käyttö on kuin leima otsassa.

      Lainaa

    42. Osuva flamingo 18.7.2020 1:27
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      Tuo ekahan oli ihan suomenkieltä. Sivistyssanoja vain, mutta Aku Ankasta nuo on jo lapsena opittu.

      Lainaa

    43. Vetoisa poro 26.8.2020 0:20
      Tulos: -2 (10 ääntä)
      Rätingit. RÄTINGIT. Mistä hitosta tuo tuli? Eihän se missään kielessä edes äänny noin?

      Lainaa

    44. Maidoton etana 2.1.2021 22:39
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      Mitästätähän: On sillä. Munaskuukkelit ovat nimittäin munuaiset.
      Ööö... Ei. Ei ole. Muuten ihan oikein, mutta ei.

      Lainaa

    45. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Onkohan ihan tarkoituksella laitettu yksi kivikautinen sana tonne sekaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Alko, lobbarit, paituli, kielletyt sanat, menkat, enään, ketään, käännös, virpoa, munaskuukkelit, aluspäntsit, mainos, bokserit