Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Roskalavalla rapisee, osa 96

  Pieni vinkki sinulle, joka lahjoitat ruokaa hyväntekeväisyyteen.
  Suurenna näkymä
  Roskalavalla rapisee, osa 96

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 29 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +456 (466 ääntä)
   Onko Matilla annettavana tieto ja tuoli? Vai onko niin, ettei fläppäriä saa viedä markettiin?

   Lainaa

  2. Kalakukko 9.4.2019 0:36
   Tulos: +577 (675 ääntä)
   Onhan se toki totta, että edes Suomessakaan tuotantoeläimiä ei kohdella oikein. En siksi ymmärrä, miksi foliohattua huudellaan. En toki myöskään ymmärrä miksi tarja ajatteli tuon olevan oikea hetki moralisoida toista kun toinen antaa ruokaa ilmasiks jollekin, joka oikeesti tarvii. *facepalm*

   Lainaa

  3. taksitakasi 9.4.2019 0:43
   Tulos: +243 (257 ääntä)
   Onhan siinä kanakeiton lisäksi sian- ja naudanlihasäilykkeitä.

   Lainaa

  4. Tulos: +221 (253 ääntä)
   Asiasta hieman poiketen, mistä Minna sitten tietää kuka OIKEASTI TARVITSEE niitä ruokatarvikkeita? Täytyykö sille näyttää päätös toimeentulotuesta tai jotain?

   Lainaa

  5. Tulos: +92 (130 ääntä)
   Korputkaan ei ole onnellisia. :/

   Lainaa

  6. Tulos: +205 (215 ääntä)
   taksitakasi: Onhan siinä kanakeiton lisäksi sian- ja naudanlihasäilykkeitä.
   Siipikarja-Tarjaa ei voisi vähempää kiinnostaa mikään muu kuin linnut. Koko tyyppi yks meemi, eikä edes ekaa kertaa mokissa.

   Lainaa

  7. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Mikä ihmisiä vaivaa!?

   Lainaa

  8. Laksatiivitaavi 9.4.2019 2:04
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Hihi: Onko Matilla annettavana tieto ja tuoli? Vai onko niin, ettei fläppäriä saa viedä markettiin?
   Saa, mutta laturia ei - menee muuten ihan shokkiin jengi.

   Lainaa

  9. Tulos: +77 (77 ääntä)
   Fläppäri ei kuulu kauppaan, siksi kai sen lahjoittaakin.

   Lainaa

  10. Tulos: +45 (199 ääntä)
   Kalakukko: Onhan se toki totta, että edes Suomessakaan tuotantoeläimiä ei kohdella oikein. En siksi ymmärrä, miksi foliohattua huudellaan. En toki myöskään ymmärrä miksi tarja ajatteli tuon olevan oikea hetki moralisoida toista kun toinen antaa ruokaa ilmasiks jollekin, joka oikeesti tarvii. *facepalm*
   Oletko käynyt monellakin tilalla tutustumassa? Vai oletko vaan lukenut mielipitetä intternetistä ja huutelet betonikuutiostasi vaikka et ole tuotantoeläimiä koskaan nähnyt? Suurin osa kohtelee eläimiään hyvin. Sika ja nauta on herkkiä yksilöitä, varsinkin nauta nelimahaisena, ja voi huonosti hyvin herkästi. Huonostivoiva eläin ei tuota, tuo lisäkuluja, maito ei kelpaa meijeriin eikä eläin teurasauton kyytiin. Yhä suuremmissa määrin naudat Suomessa ovat vapaana pihatoissa. Ne, jotka ihannnoivat 60-l ja kauhistelevat nykynavetoita: silloin mummon navetassa lehmät oli talvet ummessa kun ruuaksi oli vsin lehtikerppuja. Navetat tunkkaisia ja kosteita. Maapohjalla sorkat kasvoivat muodottomiksi. Mutta sitten on ne muutamat mätämunat, joilta pitäisi oikeasti ottaa ne eläimet pois eikä vaan antaa korjauskehotuksia 10 vuotta. Siinä on byrokratialla korjaamisen varaa.

   Lainaa

  11. Kilokalori 9.4.2019 8:54
   Tulos: +135 (143 ääntä)
   Onkohan tämä sama Tarja, joka monessa vegaaniryhmässäkin on käynyt suuttumassa ties mistä, ja lähtenyt ovet paukkuen, kun ihmiset eivät ole tarpeeksi vegaaneja. Minulla tulee paha mieli hänen puolestaan, hän tuntuu aidosti rakastavan eläimiä ja on todella huolestunut maailman tilasta, mutta purkaa huolensa ärisemällä kaikille ja kaikkialla. Siis jopa vegaaneille esim. vanhojen villasukkien käytöstä. Hän varmasti olisi itsekin onnellisempi, jos ei joka asiaan tarvitsisi raivota. Mutta minkäpä sitä muille voi - koskee sekä Tarjaa, että ihmisiä, jotka tukevat eläinrääkkäystä.

   Lainaa

  12. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Kilokalori: Onkohan tämä sama Tarja, joka monessa vegaaniryhmässäkin on käynyt suuttumassa ties mistä, ja lähtenyt ovet paukkuen, kun ihmiset eivät ole tarpeeksi vegaaneja. Minulla tulee paha mieli hänen puolestaan, hän tuntuu aidosti rakastavan eläimiä ja on todella huolestunut maailman tilasta, mutta purkaa huolensa ärisemällä [...]
   Näh, se on eri Tarja se. Tää kyseinen on kiinnostunut vain siipikarjan hyvinvoinnista, muut elukat ei kiinnosta sitä pätkääkään.

   Lainaa

  13. Tulos: +74 (84 ääntä)
   Ei tollasessa pussikeitossa todennäkösesti ole ees oikeeta kanaa. Siinä yhdessä kaappaus keittiössä -jaksossakin yks väitti että pussikeitossa on oikeeta kanaa vaikka paketissakin luki "kananmakuinen keittojauhe" tms.

   Lainaa

  14. Sprinkles 9.4.2019 9:17
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Ilq: Asiasta hieman poiketen, mistä Minna sitten tietää kuka OIKEASTI TARVITSEE niitä ruokatarvikkeita? Täytyykö sille näyttää päätös toimeentulotuesta tai jotain?
   Miksi hyvästä eleestä pitää taas alkaa vänkäämään? Itselleni ei tuottanut ongelmaa ymmärtää, mitä kohderyhmää Minna tuossa tavoitteli. Minna varmaan luottaa ihmisten rehellisyyteen ja harkintakykyyn sen suhteen tarvitsevatko ruokalahjoitusta vai eivät. Jos on valmiiksi todella tiukkaa rahasta ja säästöjäkään ei ole, sellaiselle ihmiselle äkillisessä rahanmenotilanteessa (yllättävät hoitokulut tai vaikka jokin tärkeä kodinvempele hajonnut) ruoka-avulla on suuri merkitys.

   Lainaa

  15. Allerginen 9.4.2019 9:54
   Tulos: -5 (41 ääntä)
   taksitakasi: Onhan siinä kanakeiton lisäksi sian- ja naudanlihasäilykkeitä.
   Sikojakin on kaltattu elävänä varsinaissuomalaisella teurastamolla. Eli kastettu kiehuvaan veteen

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Ilq: Asiasta hieman poiketen, mistä Minna sitten tietää kuka OIKEASTI TARVITSEE niitä ruokatarvikkeita? Täytyykö sille näyttää päätös toimeentulotuesta tai jotain?
   Odotetaan ihmisestä hyvää ja luotetaan sen rehellisyyteen sen sijaan, että pitää kaikkia ensisijaisesti kusipäisinä valehtelijoina. Positiivinen ajattelutapa negatiivisen sijaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Sprinkles: Miksi hyvästä eleestä pitää taas alkaa vänkäämään? Itselleni ei tuottanut ongelmaa ymmärtää, mitä kohderyhmää Minna tuossa tavoitteli. Minna varmaan luottaa ihmisten rehellisyyteen ja harkintakykyyn sen suhteen tarvitsevatko ruokalahjoitusta vai eivät. Jos on valmiiksi todella tiukkaa rahasta ja säästöjäkään ei [...]
   Lyhyen kommentin voi näköjään tulkita monella tapaa, joten tarkennan hieman. Tarkoitukseni ei ollut vängätä mistään ja ymmärrän kyllä Minnan tavoitteleman kohderyhmän. Enkä varsinkaan vähätellyt ruoka-avun merkitystä, olen ollut itsekin monesti siinä jamassa että tuollainen ruokapaketti olisi tuntunut hienolta lahjalta. Joskus saattoi käydä kaupassa niin että kun oli maksamassa hieman päälle 10€ ruokaostoksia, ei ollutkaan tilillä tarpeeksi rahaa eikä lompakossa käteistä niin piti vain valita mitkä tuotteista jätti myymälään. Toivonkin sitä että Minna luottaisi kun ihminen kertoisi vilpittömästi tarvitsevansa tuota ruoka-avustusta, eikä alkaisi tivaamaan jokaiselta että onko varmasti tarvetta tai vaatimaan jotakin todisteita henkilön rahatilanteesta. Voi olla että tuo caps lockin käyttö Minnan ilmoituksessa toi vahvasti tämän mieleen: https://www.feissarimokat.com/2018/12/hyvaa-joulua-roskalavalta/ <- kaunis ajatus taustalla mutta toteutus vähän ontui.

   Lainaa

  18. Tulos: +7 (13 ääntä)
   taksitakasi: Onhan siinä kanakeiton lisäksi sian- ja naudanlihasäilykkeitä.
   Siipikarja-tarjaa kiinnostaa pelkästään lintujen oikeudet

   Lainaa

  19. Tulos: -14 (36 ääntä)
   Tarja the moralisoija on hyvä ja laittaa itse kukonpojat lihoiksi. Ei ei pysty vai? No eipä tietenkään. Monet tekevät näin maalla ihan itse kun kukkoja on liikaa.

   Lainaa

  20. Tulos: -19 (69 ääntä)
   Kilokalori: Onkohan tämä sama Tarja, joka monessa vegaaniryhmässäkin on käynyt suuttumassa ties mistä, ja lähtenyt ovet paukkuen, kun ihmiset eivät ole tarpeeksi vegaaneja. Minulla tulee paha mieli hänen puolestaan, hän tuntuu aidosti rakastavan eläimiä ja on todella huolestunut maailman tilasta, mutta purkaa huolensa ärisemällä [...]
   Kai olet kuullut, että vegaanius voi laittaa pinnan kireälle? Tunsin aikoinaan muutaman, en enää pidä yhteyttä. En jaksa kaikesta raivoavia ihmisiä ympärilläni.

   Lainaa

  21. Tulos: -4 (38 ääntä)
   Höhö: Oletko käynyt monellakin tilalla tutustumassa? Vai oletko vaan lukenut mielipitetä intternetistä ja huutelet betonikuutiostasi vaikka et ole tuotantoeläimiä koskaan nähnyt? Suurin osa kohtelee eläimiään hyvin. Sika ja nauta on herkkiä yksilöitä, varsinkin nauta nelimahaisena, ja voi huonosti hyvin herkästi. [...]
   Ja stressiliha ei tuota. Rituaaliteurastetut eläimet ovat sitä hyvin usein, koska ne kidutetaan elävältä.

   Lainaa

  22. Tulos: +9 (43 ääntä)
   Foliohattuilen nyt hiukan: kun tässä vaalien alla on ollut paljon puhetta valeprofiileista, feikkivaikuttamisesta sun muusta, niin tulee mieleen että lienevätkö nuo huutelijat lihateollisuuden lobbausryhmien palkkalistoilla ja pyrkivät luomaan vaikutelman että kaikki kasvispitoiseen ruokavalioon pyrkivät ovat umpikajahtaneita, ja pihviä on syöminen jos aikoo pysyä järjissään. En kerro olenko vegaani vai en (hahaa), mutta koska joudun syystä tai toisesta syynäämään sisällysluettelot aika tarkkaan, sen tiedän että nuo "kanakeitot" aika harvoin ovat kanaa nähneetkään.

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (41 ääntä)
   htht: Ja stressiliha ei tuota. Rituaaliteurastetut eläimet ovat sitä hyvin usein, koska ne kidutetaan elävältä.
   Vähän kuten vaikka Paimion teurastamolla arkirutiinilla? On valiolandian markkinointiosasto osannut hommansa, kun uskotaan kyselemättä kotimaiseta eläintuotannosta lähtökohtaisesti kaikkea hyvää ja ikävyydet tapahtuvat muualla tai ovat yksittäistapauksia. Suomalainen liha on eettistä ja onnellista , lehmät kirmaavat kedoilla ja pakkauksen kuvituksen mukaan virikehäkkikanat pelaavat tennistä. 1. Eläintuotantoa ei voi toteuttaa eettisesti, koska se perustuu muiden lajien hyväksikäyttöön, sairaisiin mittasuhteisiin jalostamiseen ja useimmiten ennenaikaisen kuoleman aiheuttamiseen. 2. Eläintuotanto pahentaa ilmastonmuutosta ja luonnontilassa olevan maan tuhoutumista. 3. Ihmislajin kehitystä on edesauttanut eläinperäisen ravinnon käyttäminen, ja ihmislajin kehitys on jo sillä tasola, että sille on ekologisempia ja ettisempiä vaihtoehtoja. Ne olisivat ihmisten helpommin saavutettavissa jos mm. mittavilla tukirahoilla ja aggressiivisella mielikuvamarkkinoinilla ei vääristettäisi kilpailua ja tarjontaa, ja ylläpidettäisi pakonomaisesti kasassa nykyisten tuottajatahojen valtaa. 4. Nämä eivät poissulje sitä, etteikö olisi kannattavaa (selkeästi tästä on eri näkemyksiä) käyttää hyödyksi ne olemassaolevat eläinperäiset tuotteet ja asiat. 5. Ja ei, edellinen ei poista ostajan vastuuta ruokakaupassa sillä logiikalla että "siellä oleva liha on jo tapettu niin eihän se sitä eläintä enää haittaa". Siinä on se ongelma, että silloin on maksamassa jolekin toiselle kiitosrahoja tappamisesta, jotta homma ja bisnes voi jatkua.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kilokalori: Onkohan tämä sama Tarja, joka monessa vegaaniryhmässäkin on käynyt suuttumassa ties mistä, ja lähtenyt ovet paukkuen, kun ihmiset eivät ole tarpeeksi vegaaneja. Minulla tulee paha mieli hänen puolestaan, hän tuntuu aidosti rakastavan eläimiä ja on todella huolestunut maailman tilasta, mutta purkaa huolensa ärisemällä [...]
   No vegaaniryhmässä jos postaa kuvan villasukista niin sama se on pistää kuva vaikka jauhelihapihveistä, ihan sama kuinka vanhaa kumpikaan on.

   Lainaa

  25. ............ 10.4.2019 15:12
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Seppo: No vegaaniryhmässä jos postaa kuvan villasukista niin sama se on pistää kuva vaikka jauhelihapihveistä, ihan sama kuinka vanhaa kumpikaan on.
   Aika järjetöntä toisaalta. Voihan vegaani olla saanut ne sukat kierrätettynä tai vaikka lahjaksi. Jauhelihapihvejä tuskin

   Lainaa

  26. Sijaiskärsijä 12.4.2019 8:41
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Joo: En kerro olenko vegaani vai en (hahaa)...
   Taisit juuri epäsuorasti paljastaa sen.

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ei ole taas vaikea arvata kuka Tarja taas kyseessä...

   Lainaa

  28. Tulos: +7 (9 ääntä)
   taksitakasi: Onhan siinä kanakeiton lisäksi sian- ja naudanlihasäilykkeitä.
   Tätä Tarjoaa ei kiinnosta muut kuin lintujen olot. Tuttu tapaus erilaisissa eläinsuojelu-, eläinoikeus- ja vegaaniryhmissä, useimmista vissiin lentänyt uloskin aggressiivisuutensa vuoksi. Tottahan se toki on, että broilereiden kohtelu on karmeaa, joten siinä mielessä turha huudella foliohatuista, kun ei näemmä kyseinen huutelija niistä kovin paljon tiedä, mutta enpä mäkään kyllä lähtisi tuollaisessa yhteydessä asiasta huomauttamaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kilokalori: Onkohan tämä sama Tarja, joka monessa vegaaniryhmässäkin on käynyt suuttumassa ties mistä, ja lähtenyt ovet paukkuen, kun ihmiset eivät ole tarpeeksi vegaaneja. Minulla tulee paha mieli hänen puolestaan, hän tuntuu aidosti rakastavan eläimiä ja on todella huolestunut maailman tilasta, mutta purkaa huolensa ärisemällä [...]
   Luultavasti vaan vihaa ihmisiä ja saa kiksejä suuttumisesta. Suojeluporukoissa on näitä aika paljon.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, tietokone, kirpputori, kirppari, kirppis, ruoka, kanat, eläimet, siipikarja