Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt ruoat

Mitä tapahtuu kasvisruoalle EU-kiellon jälkeen?
Suurenna näkymä
Kielletyt ruoat
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +765 (773 ääntä)
   Kahvinporot on kanssa harhaanjohtava. Ja jos porot on vanhoja, ni lopputulos on hirvee.

   Lainaa

  2. Tulos: +284 (316 ääntä)
   Miten ois ihan vaan kasvispurilainen...

   Lainaa

  3. Tulos: +203 (213 ääntä)
   Voihan prinssinakit!

   Lainaa

  4. Tulos: +241 (259 ääntä)
   mandi: Miten ois ihan vaan kasvispurilainen…
   Entäs nakit sitten? Ja ei, nakike ei kelpaa. Aloitan vaikka seuraavan maailmansodan päästäkseni niin tyhmästä sanasta eroon.

   Lainaa

  5. Tulos: +317 (323 ääntä)
   Sitten on vielä ne köyhät ritarit.

   Lainaa

  6. Tulos: +222 (248 ääntä)
   Emilialle tiedoksi, että Mehukatti on purkissa.

   Lainaa

  7. Tulos: +267 (283 ääntä)
   Kielletään voimariini, koska siinä ei ole voita. Ai niin, sehän oikeasti kiellettiin jo vuosia sitten.

   Lainaa

  8. Tulos: +214 (220 ääntä)
   MrT: Kielletään voimariini, koska siinä ei ole voita. Ai niin, sehän oikeasti kiellettiin jo vuosia sitten.
   Tässä parasta onkin se, että kyllä siinä on voita.

   Lainaa

  9. Tulos: +147 (163 ääntä)
   EU:lla on aikaa päättää tällaista paskaa, mutta ei ole aikaa odottaa ja säätää Artikla 17:aa sellaiseksi, että se ei riko internetiä? Huhhuh.

   Lainaa

  10. Tulos: -211 (267 ääntä)
   Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa 'ham' on raaka-aineena

   Lainaa

  11. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Sipsarit

   Lainaa

  12. Tulos: +260 (268 ääntä)
   Mikä eläin on nakki?

   Lainaa

  13. Tulos: +71 (83 ääntä)
   WTF: EU:lla on aikaa päättää tällaista paskaa, mutta ei ole aikaa odottaa ja säätää Artikla 17:aa sellaiseksi, että se ei riko internetiä? Huhhuh.
   On paljon helpompaa keskittyä asioihin joista ymmärtää. EU:ssa sedät ja tädit ei taida intterneetistä paljoa ymmärtää...

   Lainaa

  14. Tulos: +48 (64 ääntä)
   mandi: Miten ois ihan vaan kasvispurilainen…
   Purilas on kulkuneuvo. Purilainen lienee siis jotain, mikä niillä matkustaa. Eihän burgerkaan ole ruokaa vaan porvari. Hamburger ei ole kinkkuporvari vaan hampurilainen. Ei kai porilaistakaan saa sitten enää, eikä niitä ranskalaisia. Jotain tärkeämpää saisivat kyllä nysvätä, päätös kellonviisarien rukkaamisen lopettamisesta oli kyllä asiaa, vaikka koko homma tuntuu vähän vitsiltä. Kohta ne alkaa miettiä, että hei, mitä jos kielletään isot alkukirjaimet ja välimerkit ja käytetään säästömielessä vain pieniä, kun kaikki eivät kuitenkaan opi ja kirjoittaminen nopeutuu.

   Lainaa

  15. Tulos: +128 (128 ääntä)
   Munkkipossu...

   Lainaa

  16. Tulos: +151 (155 ääntä)
   505050: Mikä eläin on nakki?
   Tai makkara tai pihvi tai leike tai pyörykkä tai jauhe? Haloo?

   Lainaa

  17. Tulos: +11 (31 ääntä)
   WTF: EU:lla on aikaa päättää tällaista paskaa, mutta ei ole aikaa odottaa ja säätää Artikla 17:aa sellaiseksi, että se ei riko internetiä? Huhhuh.
   Johan siitä on kerrottu, että meemeille ei tule tapahtumaan mitään, no worries

   Lainaa

  18. Tulos: +184 (192 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Miksi se pihvi sitten on useimmiten nautaa?

   Lainaa

  19. Tulos: +66 (68 ääntä)
   MrT: Kielletään voimariini, koska siinä ei ole voita. Ai niin, sehän oikeasti kiellettiin jo vuosia sitten.
   Kyllä siinä on voita, kiellettiin sen takia koska siinä on voin lisäksi kasviöljyä.

   Lainaa

  20. Tulos: +83 (101 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Ja paskat viittaa.

   Lainaa

  21. Kilokalori 18.4.2019 9:20
   Tulos: +180 (184 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Hampurilainen ei viittaa englannin kielen sanaan ham vaan saksankieliseen paikannimeen. Hamburg-nimisana heijastelee hissan tunneilta opitun Hansaliiton yhtä merkittävintä kaupunkia. Ham = hansaliittoon kuuluva, Burg = linna/linnoitus. Nimellä hampurilainen ei siis mitään tekemistä ruuan ainesosien kanssa. Sama kuin vaikkapa porilainen meillä nakkikioskilla, ei sitäkään mistään porista ole tehty.

   Lainaa

  22. Tulos: +133 (143 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Hamburger tulee Hamburg-kaupungista. Tämä lakihan on isojen lihafirmojen lobbausta. Yrittävät saada kasvisruokia poljettua pois markkinoilta, koska nimi vaikuttaa ruuan imagoon ja mielikuvaan. Vertaa Valion "jauhis", jota nimetessä ei tiedostettu, että kaikissa pieneläinpiireissä jauhis on lyhenne sanasta jauhomato.

   Lainaa

  23. Kilokalori 18.4.2019 9:39
   Tulos: +144 (146 ääntä)
   Keskustan Kärnähän tätä on Suomeenkin monkunut, että kasvisruokia ei saisi kutsua liharuokien nimellä, jos ne eivät sitä lihaa sisällä. Tosin kuopiolaiset Keskustan äänestäjät saattaisivat aavistuksen pettyä, jos Kärnä lobbaisi asian läpi ja muikkukukot ja kalakukot joutuisivat nimenvaihtoon. Samoin karkkiostoksilla, salmiakkipääkallot - ai jai mitä lihansyöjän huijausta.

   Lainaa

  24. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Axilotl: Purilas on kulkuneuvo. Purilainen lienee siis jotain, mikä niillä matkustaa. Eihän burgerkaan ole ruokaa vaan porvari. Hamburger ei ole kinkkuporvari vaan hampurilainen. Ei kai porilaistakaan saa sitten enää, eikä niitä ranskalaisia. Jotain tärkeämpää saisivat kyllä nysvätä, päätös kellonviisarien rukkaamisen [...]
   Oli muuten varsin kiintoisaa lukea EU:n facebook-sivulla kommentteja liittyen kellojensiirron poistamiseen. Valtava osa ihmisistä ihmetteli, miksi ihmeessä pitäisi luopua, kun eihän siitä mitään haittaa ole. Joillain meni vahvasti tunteisiin, että "pieni vähemmistö jostain Suomesta voi päättää ehdottoman tärkeän tavan poistamisesta". Olin kuvitellut suurimman osan eurooppalaisista pitävän kellojensiirtoa urpona toimenpiteenä, mutta on sillä näköjään intohimoiset kannattajansa. Saa nähdä, yritetäänkö tuokin päätös pyörtää vielä.

   Lainaa

  25. purppurakruunu 18.4.2019 9:51
   Tulos: +87 (95 ääntä)
   Hyvin taas toimii EU-direktiivihirviömielikuvat. Siis tilanne on se, että ranskalainen meppi toi tämän ehdotuksen äänestätteväksi maatalousvaliokuntaan, jossa kasvisruuan suosiosta säikähtäneet lihantuottajat äänesti sen puolesta. Tää homma on todennäköisesti enemmän tai vähemmän amerikkalaisten karjatuottajien ja heidän kuuluisten "almond does not lactate"-yritysten inspiroima ja pohjautuu pelkästään siihen, että almond milk ja kasvispekoni on myyvempiä nimiä kuin nut juice ja porkkanaviipale, ja sehän haittaa lihan myyntiä. Tämähän on vasta yhden valiokunnan ehdotus, pohjautuu yhden alan itsekeskeiseen markkinointiyritykseen, ja menee parlamentin äänestättäväksi vasta syksyllä, jossa päätetään, haluaako "EU kieltää" vai ei, koska EU on demokratia... ...mutta hauskempaahan se on antaa ymmärtää, että ilkeä kurkkujenkieltäjädiktatuuri vääntää tyhjästä ihan vain kontrolloidakseen meitä suomalaispoloisia faktoista ja seuraamuksista välittämättä, eks je.

   Lainaa

  26. Tulos: +122 (122 ääntä)
   Eikö kuningatarhillo sisälläkään Elizabethin verta?

   Lainaa

  27. Hööpölööpö 18.4.2019 10:42
   Tulos: -47 (79 ääntä)
   Oma suosikkini oli, kun joskus kaupassa katselin kalkkunanakkipakettia. Nakkien lihapitoisuus oli tosin 0%. Kuinkakohan pitkään markkinointiosastolla oltiin mietitty, että minkä eläimen nimi laitetaan pakettiin? Niin ja en minä tietäisi, että mitä kauramaito on, ensimmäinen ajatus olisi minulla ainakin, että maitoon olisi lisätty kauraa ja siten saatu maidosta jotain trendikästä superfoodia.

   Lainaa

  28. Tulos: +83 (83 ääntä)
   EU voisi kieltää myös lainausmerkkien tarpeettoman käytön ja iltapäivälehtien klikkiotsikot.

   Lainaa

  29. Tulos: -31 (35 ääntä)
   Sara: Sitten on vielä ne köyhät ritarit.
   Mustat juutalaiset kans.

   Lainaa

  30. Tulos: +107 (113 ääntä)
   Sara: Sitten on vielä ne köyhät ritarit.
   Tuo köyhäksi kutsuminen on aika leimaavaa. Vähävaraiset tai varallisuusrajoitteiset olisi nykyaikana korrektimpi.

   Lainaa

  31. Tulos: +88 (94 ääntä)
   "Niin ja en minä tietäisi, että mitä kauramaito on, ensimmäinen ajatus olisi minulla ainakin, että maitoon olisi lisätty kauraa ja siten saatu maidosta jotain trendikästä superfoodia." Myyntinimikkeeltäänhän nuo eivät edes taida olla "maitoa" vaan kaurajuoma, mantelijuoma jiiänee. Ainakin mitä olen itse noita nimikkeitä seurannut. Puhekielessä toki viitataan kauramaitoon tms. Mites kerma? Onhan sitä kaurakermaakin. Ja soijajogurttia. Miulle pihvi ja nakki ovat ruuan olomuotoja eivätkä itsessään kerro sen sisällöstä mitään. Pihvi voi olla täytslihaa, eri eläinten jauhelihaa (tai "lihankaltaista") tai vaikkapa kasvisraastetta. Nakkeja tehdään possuista, kenguruista, soijasta ja vaikka taas niistä kasviksista. Puhekielisesti jonkun sanoessa nakki, mieleen tulevat nämä lähes kasviksesta menevät jauhonakit joiden lihapitoisuus ei päätä huimaa. Sinänsä sama onko se kasvishampurilainen vai kasvispurilainen. Eikös englanniksikin tupata kutsumaan hamburgeriksi nimenomaan sitä "perinteistä" jauhelihapihviä sämpylän välissä ja muunnelmat ovat sitten vain burgereita? Cheeseburger, chicken burger jne. Hampurinpihvi josta koko hampurilainen on jalostunut on kuitenkin tarkoittanut nimenomaan jauhelihapihviä, eli kai se hampurinpihvi voisi pitää nimensä ja muut versiot olisivat purilaisia. Puhekielessä kuitenkin usein puhutaan hampurilaisista sama mitä väliin on roiskittu.

   Lainaa

  32. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Jimbo: On paljon helpompaa keskittyä asioihin joista ymmärtää. EU:ssa sedät ja tädit ei taida intterneetistä paljoa ymmärtää…
   No jos esim. artiklan 17 tulkitseminen ja soveltaminen käytäntöön on hankalaa ja vie aikaa, pitäisikö kaikki ”helpot” työt jättää jonoon? Jos siivoat kämppää, aloitatko ensin korjaamalla pois lattialla lojuvat tavarat vai ryhdytkö suoraan luuttuamaan lattiaa? Eipä sillä etteikö uutisen aihe kuulostaisi täysin turhanpäiväiseltä räpläykseltä, mutta huomioikaa myös lähde (iltapäivälehti). Tosiasiassa ehkä joku EU-setä on jossain joskus vihjaissut, että ”olisi hyvä tehdä näin” tai ”tullaan kenties tekemään noin” -> iltapäivälehden kohuotsikointi: ”AIOTAAN KIELTÄÄ!!!” Sitä medianlukutaitoa tässäkin tarvitaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Gunman: Mustat juutalaiset kans.
   Pyörtynyttä imaamia ei tehdä hengenmiehestä vaan munakoisosta.

   Lainaa

  34. Tulos: +29 (33 ääntä)
   varpu: Oli muuten varsin kiintoisaa lukea EU:n facebook-sivulla kommentteja liittyen kellojensiirron poistamiseen. Valtava osa ihmisistä ihmetteli, miksi ihmeessä pitäisi luopua, kun eihän siitä mitään haittaa ole. Joillain meni vahvasti tunteisiin, että “pieni vähemmistö jostain Suomesta voi päättää ehdottoman tärkeän tavan [...]
   Se on jo lopullisesti hyväksytty. Nyt enää jäsenmaat itse tykönään päättävät, mihin aikavyöhykkeeseen ankkuroituvat. Toivoa sopii, että johonkin auringonvaloon liittyvään eikä esim. New York cityn aikaan ihan vain kännissä, läpällä ja koska kv bisnes.

   Lainaa

  35. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Ensin ihmiset alkavat puhua kasvijuomista kasvimaitoina puhekielessä ihan oma-aloitteisesti, kunnes termi vakiintuu. Sen jälkeen pitäisi uskoa, että on "maalaisjärjen vastaista" käyttää kansan itse keksimää nimitystä tuoteryhmälle. Vaihtoehtoisesti pitäisi ajatella, että jos lihapihvi ja kasvispihvi sekä lihanakki ja soijanakki tehdään pääraaka-ainetta lukuunottamatta tasan samalla tavalla, maalaisjärki kieltää soveltamasta niihin ruokiin samaa nimitystä. Mitä parlamentti ajattelee voileipäkakusta? Onko se leipä vai kakku? Asiaan on tartuttava pikimmiten! Kasvispihvien ja -nakkien tyyppisten nimitysten kieltoa perustellaan sillä, että historian näkökulmasta niillä on kuvattu pääsääntöisesti liharuokia, eikä vegeruoka saa "ryöstää" sitä kulttuuria. On tietenkin vain sattumaa ja epäolennaista, että nimenomaan Euroopan ja muidenkin länsimaiden lihaa päivittäin syövä sekaruokakulttuuri on ainut syypää siihen, miksi kasvijuomia kutsutaan "kasvimaidoiksi" ja soijalla täytettyjä keinokuoria "kasvisnakeiksi" ensinkään. Ja kuka uskoo, ettei lihalobbaajilla ole osaa eikä arpaa koko sirkukseen? :D

   Lainaa

  36. Voe elämä 18.4.2019 12:55
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Ei kuule. Viittaa Hampurin kaupunkiin. Ham on kinkkua, jota harvemmin hampurilaiseen pihvinä tungetaan. Lisukkeena voi olla pekonia, joka on bacon, ei ham.

   Lainaa

  37. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Antero: Myyntinimikkeeltäänhän nuo eivät edes taida olla “maitoa” vaan kaurajuoma, mantelijuoma jiiänee. Ainakin mitä olen itse noita nimikkeitä seurannut. Puhekielessä toki viitataan kauramaitoon tms. Mites kerma? Onhan sitä kaurakermaakin. Ja soijajogurttia.
   EU:n tuomioistuin on esittänyt, ettei kokonaan kasviperäisiä tuotteita saisi kaupata "maitotuotteille tarkoitetuilla" nimillä kuten maito, kerma, juusto, jogurtti ja voi. Kuitenkin on ilmeisesti joitakin poikkeustuotteita. https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2017-06/cp170063en.pdf

   Lainaa

  38. Tulos: +27 (43 ääntä)
   Hyväksyn, jos joku ensin selitetään mikä eläin on "jauhe". Mutta kuten on jo todettukin, lihateollisuuden lobbarithan tässä ovat asialla, ei EU. Olisihan se nyt hirveyden kauhistus jos nakkinsa ja purilaisensa voisi saada tutussa muodossa mättämättä hirveää kasaa erilaisia prosessoidusta punaisesta lihasta löytyviä nitriittejä -jos joku haluaa syödä jotain kasvispitoista niin siitä pitää kärsiä kunnon pelkkää salaattia ilman kastiketta -rangaistus. (Syön vuohenjuustoa koska en ole löytänyt kasvisversiota joka maistuisi miltään sinnepäinkään tai edes siedettävältä; ehdotuksia otetaan vastaan. Mutta kahviini laitan Oatlya koska se maistuu paremmalta kuin lehmämehu. Keksikää Oatlya parempi juoma, maidontuottajat -ei se että maito on pahaa ja vatsakin menee sekaisin muutu miksikään vaikka kauramaito ristittäisiin kauramehuksi).

   Lainaa

  39. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Kaaleppi: No jos esim. artiklan 17 tulkitseminen ja soveltaminen käytäntöön on hankalaa ja vie aikaa, pitäisikö kaikki ”helpot” työt jättää jonoon? Jos siivoat kämppää, aloitatko ensin korjaamalla pois lattialla lojuvat tavarat vai ryhdytkö suoraan luuttuamaan lattiaa? Eipä sillä etteikö uutisen aihe kuulostaisi täysin [...]
   siivotessani en heitä heti kaikkia lojuvia papereita roskiin vaan katson ensin mitä ne sisältävät. Näin pitäisi EU:ssakin tehdä.

   Lainaa

  40. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Ei kun veggi ja vaggara.

   Lainaa

  41. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Eikö ham ole sianlihaa/kinkkua? McDonald'sissa ainakin on "100% naudanlihaa". Sana on kiellettävä muissa kuin porsasta sisältävissä (ham)purilaisissa!

   Lainaa

  42. Tulos: +48 (48 ääntä)
   505050: Mikä eläin on nakki?
   Samaa sukua kebabeläimen kanssa?

   Lainaa

  43. lingua franca 18.4.2019 16:10
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   505050: Mikä eläin on nakki?
   Mäyräkoira.

   Lainaa

  44. Tulos: +42 (44 ääntä)
   HK:n Sininen ei ole sinistä, mutta tulee sekaan jauhetuista sinisistä työmiesten haalareista, joten tätä ei tarvisi sitten ainakaan EU:ssa kieltää.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Njäh: Hamburger tulee Hamburg-kaupungista. Tämä lakihan on isojen lihafirmojen lobbausta. Yrittävät saada kasvisruokia poljettua pois markkinoilta, koska nimi vaikuttaa ruuan imagoon ja mielikuvaan. Vertaa Valion “jauhis”, jota nimetessä ei tiedostettu, että kaikissa pieneläinpiireissä jauhis on lyhenne sanasta jauhomato.
   Juuri päin vastoin. Idea on (yrittää) estää "naudanliha hampurilainen" jossa lihaa on 2% lihaa ja siitä 10% nautaa. Johan olemme nähneet Pirkka guacamolen, jossa on alle 1% avocadoa.

   Lainaa

  46. Arkkienkeli 18.4.2019 18:08
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Kuningatar: Eikö kuningatarhillo sisälläkään Elizabethin verta?
   Sisältää. Kuukautishilloa.

   Lainaa

  47. Arkkienkeli 18.4.2019 18:14
   Tulos: -18 (18 ääntä)
   Petkele: Emilialle tiedoksi, että Mehukatti on purkissa.
   Mehukattia purkissa latkissaessa murheet unohtuu.

   Lainaa

  48. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Pihvitomaatti pitää kieltää myös. Ja kookosmaitoa kutsutaan sitten jatkossa kermankaltaiseksi kookosvalmisteeksi...

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Vaakku: Munkkipossu…
   Posso!

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Jahas. Uusinta tästä feissarimokasta: https://www.feissarimokat.com/2011/02/oivalluksia/

   Lainaa

  51. ............ 19.4.2019 11:31
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Sitten pitäisi kieltää ko sanan käyttö myös sellaisten hampurilaisten, joissa on naudanlihaa kinkun sijasta, kohdalla. Jotta oltaisiin loogisia.

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Nakkien osalta tuli taas mieleen, että n. 25v sitten pääsin(?) maistamaan lihaan sisältämättömiä nakkeja ja niitä kutsuttiin nimellä "nakko". Jostain syystä ei tainnut nimike tulla yleisempään käyttöön, mutta ehkä nyt sitten...

   Lainaa

  53. Tulos: +18 (26 ääntä)
   E.T.: Nakkien osalta tuli taas mieleen, että n. 25v sitten pääsin(?) maistamaan lihaan sisältämättömiä nakkeja ja niitä kutsuttiin nimellä “nakko”. Jostain syystä ei tainnut nimike tulla yleisempään käyttöön, mutta ehkä nyt sitten…
   Kasvisproteiininakkeja ja -makkaroita kutsutaan vegepiireissä myös nimellä ”kärnä”, just tämän keskustapoliitikon mukaan, kuka halusi kasvisruokien myymistä estää. Sikäli kummallista, että esim. kauran ja härkäpavun viljely olisi kovasti paljon kannattavampaa monelle peltoja omistavalle kuin vaikkapa naapurin lehmille heinien teko; mutta Keskusta ja MTK yrittävät tehdä kaikkensa, että kasvisruoka ei löisi läpi kaupoissa, ja sen myyntiä vaikeutetaan. Lihantuottajat ilmeisesti maksavat enemmän jäsenmaksuja liittoihin.

   Lainaa

  54. Niin ne ajat muuttuu 21.4.2019 10:35
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   lingua franca: Mäyräkoira.
   Siitä hod dog nimitystkin tulee. Nakki on se osa koirasta, joka on pistetty sämpylän väliin.

   Lainaa

  55. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kasvispötkäle

   Lainaa

  56. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Pari päällimmäistä asiaa. Hitto minua ärsyttää ns. Ideologisten kasvistenvihaajien reaktiot tähän "Vihdoin EU tekee jotain oikein" mutta samaan aikaan kirotaan, kuinka EU on yksi turhan byrokratian pesä. Itse syön lihaa ja kasviksia. En ideologisista syistä syrji kumpaakaan, ja onhan tuo nyt ihan järjetöntä alkaa nimiä kieltämään tuollalailla. Halla-ahon sanoin "Onhan se huvittavaa, että isot miehet pelkäävät kasviksia, ei niitä tarvitse pelätä, ne ovat terveellisiä ja hyvänmakuisia."

   Lainaa

  57. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Hyvä, että kielletään. Esim. manteli, kaura ja riisimaito ovat vesiä eivätkä mitään maitoa, maito tulee ihan elävistä eläimistä.

   Lainaa

  58. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Kuolevi: Tässä parasta onkin se, että kyllä siinä on voita.
   Ai on vai?? Margariinilla ei ole mitään tekemistä voin kanssa, se on kovetettua kasvirasvaa jota transrasvaksikin kutsutaan.

   Lainaa

  59. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Kilokalori: Kasvisproteiininakkeja ja -makkaroita kutsutaan vegepiireissä myös nimellä ”kärnä”, just tämän keskustapoliitikon mukaan, kuka halusi kasvisruokien myymistä estää. Sikäli kummallista, että esim. kauran ja härkäpavun viljely olisi kovasti paljon kannattavampaa monelle peltoja omistavalle kuin vaikkapa naapurin [...]
   Lihantuottajille jää myös käteen erittäin vähän, siinä taitaa olla se oikea syy. Esim. sian kasvattamisesta on EU tehnyt Suomessa lähes mahdotonta.

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (3 ääntä)
   mandi: Miten ois ihan vaan kasvispurilainen…
   Meinaatko että "ham" hampurilaisessa viittaa kinkkuun? Jännä kun suurin osa hampurilaisista sisältää naudanlihaa. Kiellettävä heti!

   Lainaa

  61. Arthur Brown 28.4.2019 19:40
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tää on kyl järjetöntä jos aletaan soveltamaan täällä, vaikka kuinka Kärnä känkkäränkkäilisi. Pitää olla täys palikka jos sotkee tofuhodarin lihaversioon tai kanahampurilaisen jauhelihapihvilliseen hampurilaiseen.
   mandi: Miten ois ihan vaan kasvispurilainen…
   Suomeksi hampurilainen viittaa muotoon, muualla hamburger on myös pelkkä pihvi. Sama juttu hodarin kanssa: Hot dog on Suomessa sämpylä + nakki, muualla myös pelkkä nakki. Sen sijaan esim. Porilainen on spesifimättö, jonka välissä on sipuliteemaggarasta leikattu pihvi. Huomaa edellisestä, että pihvikin on suomeksi muotoa kuvaava sana.

   Lainaa

  62. bananaforscale 17.9.2019 3:49
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Joopppe: Tuo hampurilainen on aika selkeä, viittaa sanaan hamburger jossa ‘ham’ on raaka-aineena
   Hampurilaispihvit on nautaa eikä possua.

   Lainaa

  63. Ruskea muurahainen 11.6.2020 19:36
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Joo Heidi, kun EU keskittyy tällaiseen niin KAIKKI muut asiat jäävät sivuun koska EU on yhtä älykäs kuin sinäkin ja pystyy keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan. Koska tällaista asiaa on käsitelty, niin kaikki tärkeämmät asiat ovat olleet sen aikaa sivussa odottamassa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kasvisruoka, vegaanit, ruoka, ruokavalio, eu, nimi, laki, liha, hampurilaiset, hampurilainen, nakit, nakki