Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Laillinen rikos

  Suurenna näkymä
  Laillinen rikos

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +469 (473 ääntä)
   No hienoa että selvisi sitten kuitenkin lopulta.

   Lainaa

  2. Tulos: +112 (150 ääntä)
   Ei jumalauta Marika

   Lainaa

  3. Tulos: +626 (670 ääntä)
   Hei hienoa! Ihminen osoitettiin mielipiteillä vääräksi, joihin sai aikaisemmin faktaa. Ymmärsi virheen mahdollisuuden tulkitusta faktasta. Tarkisti asian faktan, myönsi olevansa väärässä, korjasi virheensä. Mahtava ihminen!

   Lainaa

  4. Tulos: +369 (375 ääntä)
   Sentään tuli takasin myöntämään virheensä.

   Lainaa

  5. Tulos: +299 (315 ääntä)
   Kiva että myönsi virheensä, mutta kieltämättä mullakin soi hälytyskellot mahdollisen huijarin suhteen tuon aloituksen jälkeen. Muuten, missä murteessa sellainen sana kuin "tuilla" muuttuu muotoon "tujilla"?

   Lainaa

  6. Tulos: +264 (292 ääntä)
   Siis apua Marika. Eikä vaan tuo aivopieru vaan myös tuo suomen kieli. "Kirppis tuoreiden." "Nielettävä." "Opiskelu tujilla." Onneks Marikalla sentään on nöyryyttä myöntää virheensä, ainakin aivopierun suhteen. Suomen kielen suhteen hän tuskin tajusi virheitä tehneensäkään. :)

   Lainaa

  7. Tulos: +37 (47 ääntä)
   amatsoni: Kiva että myönsi virheensä, mutta kieltämättä mullakin soi hälytyskellot mahdollisen huijarin suhteen tuon aloituksen jälkeen. Muuten, missä murteessa sellainen sana kuin “tuilla” muuttuu muotoon “tujilla”?
   Joo mullakin ensimmäisenä vaan hälytyskellot soi. :D

   Lainaa

  8. abort mission 19.2.2019 1:21
   Tulos: +16 (46 ääntä)
   amatsoni: Muuten, missä murteessa sellainen sana kuin “tuilla” muuttuu muotoon “tujilla”?
   Ainaki Oulun suunnalla kuulee tuota joskus. En sitte tiijä onko jostain toisesta murteesta peräsin.

   Lainaa

  9. heikki4422 19.2.2019 2:42
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Ohje neuvoi, että osa rikos­ilmoituksista on jätettävä tutkimatta - Poliisi antoi nyt kootun selityksen rikosten tutkinnasta: ”Pitää täysin paikkansa, että rikoksia joudutaan joskus rajoittamaan tai tutkinta keskeyttämään” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/29e9f4f5-9d80-4c57-b044-378d72bf94bd

   Lainaa

  10. Määäääää 19.2.2019 3:39
   Tulos: -38 (50 ääntä)
   Rehellinen tyyppi, kun kertoo julkisesti olevansa huijari

   Lainaa

  11. Tulos: -30 (40 ääntä)
   Mahtaakohan olla Lahdessa asuvan Saara Pesosen kavereita?

   Lainaa

  12. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Titityy: Mahtaakohan olla Lahdessa asuvan Saara Pesosen kavereita?
   Mikä toi homma on? Kerro ny kaikille

   Lainaa

  13. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Ainakin Marika myönsi käsittäneensä asian väärin eikä alkanut jankkaamaan, kuinka hän on oikeassa.

   Lainaa

  14. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Veikkaan,että Marika ei elä ainakaan "opiskelu tujilla."

   Lainaa

  15. jukkapalmu 19.2.2019 8:28
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Montako kirjoitusvirhettä löydät Marikan tekstistä?

   Lainaa

  16. Tulos: +15 (37 ääntä)
   Petos on asianomistajarikos. Jos tietää tekijän, voi aivan hyvin viedä asian käräjille itse, kunhan on koonnut näytön (esim. printit sähköposteista ja tilisiirroista). Ei siihen poliisia tarvita.

   Lainaa

  17. Tulos: +23 (25 ääntä)
   B: Petos on asianomistajarikos. Jos tietää tekijän, voi aivan hyvin viedä asian käräjille itse, kunhan on koonnut näytön (esim. printit sähköposteista ja tilisiirroista). Ei siihen poliisia tarvita.
   Poliisi suorittaa tutkinnan, jonka jälkeen asia menee syyttäjän harkintaan.

   Lainaa

  18. Ihmettelen vaan 19.2.2019 9:21
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Nähtävästi Marikaa on huijattu hiustenpidennyskaupoissa. Tuon tason rikos tuskin on poliisin selvityslistan kärjessä.

   Lainaa

  19. Tulos: +108 (110 ääntä)
   Selityksen jälkeen (kieli oli vähän vaikeasti ymmärrettävää) että Marika yritti varoittaa että nettihuijauksista on vaikea ellei mahdoton saada rahoja takaisin, poliisia ei kiinnosta, ja jos tuotetta ei tule tai se ei ole lainkaan sellainen kuin sovittiin niin aika vähän tehtävissä. Jos on äidinkielen kanssa hiukan ongelmia niin "emme aio tutkia" voi kuulostaa samalta kuin "ei ole laitonta", koska maalaisjärjellä sitä luulisi että poliisi tutkii rikokset (vaikka kaikki tiedämme että juurikin tällaisissa, ei tutki, elleivät summat ole suunnattomia tai toiminta järjestelmällistä). Joten Marika olisi siis uhri eikä tekijä, ja yrittää nyt varoittaa muita.

   Lainaa

  20. Tulos: +63 (63 ääntä)
   ^ Mä ymmärsin kanssa näin saman tien, ihmettelin miksi ihmiset kuvittelee Marikan mainitsevan erityisesti vähävaraiset ihmiset, ellei varoittaakseen siitä, miten rahat saattaa kadota kankkulan kaivoon.

   Lainaa

  21. Tulos: -31 (45 ääntä)
   U2FsdGVkX193SISON13dxeTWvix9O3Lzia4Je4IMl8OBJm6RWaV9KwvmBPcEkUuenZRkDK1gGQpzcRk+ZsgVoA==

   Lainaa

  22. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Kummallisessa käsityksessähän toi henkilö oli, mutta virheensä myöntäminen on niiin harvinaista, että itse ainakin osoittaisin Marikalle ennemmin kunnioitusta kuin pilkkaa. Mielipiteensä vaihtaminen faktojen edessä on erittäin tärkeää ja sitä pitäisi tukea aina ja kaikkialla. Ketä kiinnostaa vaihtaa mielipidettään ainakaan julkisesti jos kaikki tulee vaan v''tuilemaan. "Lälläslää oli väärässä ja tyhmä! Haaahaaa!"?

   Lainaa

  23. Tulos: +28 (32 ääntä)
   B: Petos on asianomistajarikos. Jos tietää tekijän, voi aivan hyvin viedä asian käräjille itse, kunhan on koonnut näytön (esim. printit sähköposteista ja tilisiirroista). Ei siihen poliisia tarvita.
   Öö... Ei. Asianomistajalla on pääsääntöisesti toissijainen syyteoikeus. Lähinnä asianomistaja voi ajaa syytettä rinnakkain syyttäjän kanssa kahdessa tapauksessa. Jos häntä kohtaan on tehty syyttämispyyntö tai jos hän haluaa syyttää virkamiestä lainvastaisesta toiminnasta. Muuten asianomistajan syyteoikeus on toissijainen syyttäjään nähden. Eli itse voi lähteä syyttäjäksi vasta kun virallinen syyttäjä tehnyt syyttämättä jättämis päätöksen. Tällöin ollaan tyypillisesti tilanteessa jossa syyttämisessä ei ole mitään järkeä, koska jos virallinen syyttäjä katsoo ettei hän pysty osoittamaan rikosta niin tuskimpa siinä Matti Meikäläinenkään onnistuu. Eli en todellakaan suosittele tätä oman syytteen nostamista kuin aivan erityisen poikkeuksellisissa tapauksissa. Asianomistajarikos ei tarkoita, että asianomistaja voi itse ajaa syytettä vaan sitä, että hänellä on oikeus tehdä aloite syytteen nostamisen suhteen. Ja tämä aloite tehdään tekemällä rikosilmoitus poliisille.

   Lainaa

  24. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Totuushan on, että ei poliisi mitään parin kympin nettikirppispetoksia ehdi tutkimaan, mutta ei se siitä laillista tee. Mitäs jos myytävä kohde on vaikka 5000e arvoinen skootteri? Päteekö edelleen, että myyjä ei tee mitään väärää, jos ottaa rahat mutta ei annakaan skootteria? Tai 20 000e arvoinen auto, ostajan vain riskillä mentävä että näkyykö sitä autoa omassa pihassa sitten loppupeleissä vai ei? Ja jos ei, niin paska tsägä, voi voi t. Poliisi:D

   Lainaa

  25. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Odottakaa hetki otan puhelun ja kommentoin sitten lisää.

   Lainaa

  26. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Amk: Ihminen osoitettiin mielipiteillä vääräksi, joihin sai aikaisemmin faktaa.
   en nyt tarkota ilkeillä mut tää virke on hauskinta mitä oon vähään aikaan lukenu :D :D :D

   Lainaa

  27. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Oho! Kerrankin ihminen joka ei ala jankuttamaan että "no tämä poliisi nyt sanoi näin mutta se aiempi sanoi toisella tavalla ja hän varmasti tietää paremmin joten minä olen oikeassa."

   Lainaa

  28. Lukiokirjojen ostelija 19.2.2019 20:30
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Nakita: Mikä toi homma on? Kerro ny kaikille
   Saara Pesonen laittaa viestiä mm. Ostetaan ilmoitusten perusteella että häneltä löytyy. Rahat vie mutta tuotetta ei koskaan lähetä, tein myös rikosilmoituksen ja poliisi kertoi että on ollut useita samanlaisia tapauksia.

   Lainaa

  29. pinkki puudeli 19.2.2019 20:43
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Lukiokirjojen ostelija: Saara Pesonen laittaa viestiä mm. Ostetaan ilmoitusten perusteella että häneltä löytyy. Rahat vie mutta tuotetta ei koskaan lähetä, tein myös rikosilmoituksen ja poliisi kertoi että on ollut useita samanlaisia tapauksia.
   Saara Pesonen onkin yllättävän yleinen nimi: paikkakuntana Saaroilla on ainakin Helsinki, Espoo ja Hyvinkää, yksi Saara on perushoitaja-eläkeläinen tuntemattomalta paikkakunnalta... Jos hän on paatunut huijari, hänestä voisi varoittaa myyntiryhmissä ym. kirppispalstoilla.

   Lainaa

  30. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Haluan Lisä tietoa opiskelija tujista elämän koulun aloittajalle kiitos!

   Lainaa

  31. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ace: Siis apua Marika. Eikä vaan tuo aivopieru vaan myös tuo suomen kieli. “Kirppis tuoreiden.” “Nielettävä.” “Opiskelu tujilla.” Onneks Marikalla sentään on nöyryyttä myöntää virheensä, ainakin aivopierun suhteen. Suomen kielen suhteen hän tuskin tajusi virheitä tehneensäkään.
   amatsoni: Kiva että myönsi virheensä, mutta kieltämättä mullakin soi hälytyskellot mahdollisen huijarin suhteen tuon aloituksen jälkeen. Muuten, missä murteessa sellainen sana kuin “tuilla” muuttuu muotoon “tujilla”?
   Parempi tujilla kuin esim. käveliä ja kaiken maailman haltiat.

   Lainaa

  32. Kirjojen ostaja minäkin 19.2.2019 21:28
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Lukiokirjojen ostelija: Saara Pesonen laittaa viestiä mm. Ostetaan ilmoitusten perusteella että häneltä löytyy. Rahat vie mutta tuotetta ei koskaan lähetä, tein myös rikosilmoituksen ja poliisi kertoi että on ollut useita samanlaisia tapauksia.
   Minä tein myös rikosilmoituksen. Poliisi sanoin, että samanlaisia rikoksia on nyt nipussa 25kpl ja esitutkintapöytäkirjat on lähdössä syyttäjälle. Arveli, ettei kyseinen henkilö tule maksamaan kirjoja ikinä ja neuvoi laittamaan saatavat saman tien ulosottoon, jos tuomittu vaikka joskus sattuisi menemään töihin. Suojaosan ylimenevä osa sitten ulosmitataan.

   Lainaa

  33. Kirjojen ostaja minäkin 19.2.2019 21:30
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   pinkki puudeli: Saara Pesonen onkin yllättävän yleinen nimi: paikkakuntana Saaroilla on ainakin Helsinki, Espoo ja Hyvinkää, yksi Saara on perushoitaja-eläkeläinen tuntemattomalta paikkakunnalta… Jos hän on paatunut huijari, hänestä voisi varoittaa myyntiryhmissä ym. kirppispalstoilla.
   Ottaa yhteyttä tori.fi-sivuston ostetaan-ilmoitusten kautta.

   Lainaa

  34. Kirjojen ostaja minäkin 19.2.2019 21:34
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tötterö: Totuushan on, että ei poliisi mitään parin kympin nettikirppispetoksia ehdi tutkimaan, [...]
   Vai että oikein totuus =)

   Lainaa

  35. Vaniljankukka 20.2.2019 4:50
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kirjojen ostaja minäkin: Ottaa yhteyttä tori.fi-sivuston ostetaan-ilmoitusten kautta.
   Huh! Kiitos teille tästä varoituksesta! Minulla alkaa aikuislukio ihan kohta ja just oon ettimässä ekoille kursseille kirjoja. Aika pitkälti just torin kautta. O.O

   Lainaa

  36. Zepi Sveitsistä 22.2.2019 10:43
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Tyypillistä some käyttäytymistä jossa ollaan niin varmoja asioista vaikka ei tiedetä niistä mitään. Ainoa ero normaaliin tosin oli se, että tunnustettiin, että oltiin väärässä.

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Haluan Lisä tietoa opiskelija tujista elämän koulun aloittajalle kiitos!
   Odota hetki, teen puhelun.

   Lainaa

  38. ruskea nuudeli 20.4.2020 21:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   pinkki puudeli: Saara Pesonen onkin yllättävän yleinen nimi: paikkakuntana Saaroilla on ainakin Helsinki, Espoo ja Hyvinkää, yksi Saara on perushoitaja-eläkeläinen tuntemattomalta paikkakunnalta… Jos hän on paatunut huijari, hänestä voisi varoittaa myyntiryhmissä ym. kirppispalstoilla.
   Tämä kyseinen Saara vaikuttaa Lahdessa. Syntynyt -87. Tehnyt useamman pyynnön Googlelle hakutulosten poistamisista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, vastuu, poliisit, rikos, rikosilmoitus, huijaus, petos, fakta, puhelu