Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 89

Onko nopea nouto ilman varauksia mitenkään mahdollista?
Roskalavalla rapisee, osa 89

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 46 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +566 (658 ääntä)
      Eipä näköjään miehetkään edusta noilla palstoilla, vaikka joku muuta väitti

      Lainaa

    2. Tulos: +402 (440 ääntä)
      Sakari ja Matti: Perustakaa oma ryhmä, jossa voitte päteä erinäisillä nillityssäännöillä. Toisillenne.

      Lainaa

    3. Tulos: +323 (327 ääntä)
      Nyt kaikki loputkin sitten vihdoin tietävät mitä se av tarkoittaa, kiitos Jaanan :)

      Lainaa

    4. Juurikin näin 31.1.2019 1:28
      Tulos: +435 (439 ääntä)
      "mutta välitetään muille" samalla periaattella varmaan menee kun menee vanhemmille kylään ja äiti on leiponut jotain ja antaa niitä leipomuksia kotiin mukaan?

      Lainaa

    5. Tulos: +559 (565 ääntä)
      Kerranki yp oli se vähemmän pätemisen tarpeessa oleva :)

      Lainaa

    6. Tulos: -50 (112 ääntä)
      Minkä takia pitää olla toimiva jääkaappi, jos siitä on tarkoitus tehdä savustamo?

      Lainaa

    7. Socially awkward 31.1.2019 2:59
      Tulos: +180 (188 ääntä)
      Petkele: Minkä takia pitää olla toimiva jääkaappi, jos siitä on tarkoitus tehdä savustamo?
      Googlaamalla löytyy että "Optimilämpötila lämminsavustuksessa on 80 - 90 astetta." "Kylmäsavukalaa voidaan valmistaa 20 astetta viileämmässä lämpötilassa mutta ei missään tapauksessa yli 25 asteen lämpötilassa." Eli toimiva jääkaappi ilmeisesti, koska tarkoitus kylmä_savustaa :)

      Lainaa

    8. Tulos: +192 (194 ääntä)
      Juurikin näin: “mutta välitetään muille” samalla periaattella varmaan menee kun menee vanhemmille kylään ja äiti on leiponut jotain ja antaa niitä leipomuksia kotiin mukaan?
      Kyllä pitää äidistä heti tehä ilmoitus jonneki että häkkiin laittavat mokoman rikollisen!

      Lainaa

    9. Skipadiwei 31.1.2019 5:50
      Tulos: +274 (292 ääntä)
      Miksi Jaanan isäntä nukkuu yövuorossa?

      Lainaa

    10. Tulos: +286 (288 ääntä)
      Mä savustin kalaa taloyhtiön talkoissa, ei ole hygieniapassia eikä kuolemanpelkoa. Lisäksi olen useasti tehnyt ruokaa koko perheelleni, tuleeko sakkoa?

      Lainaa

    11. Tulos: +42 (84 ääntä)
      Käytetty/toimiva jääkaappi? Eli ei tarvitse toimia, kunhan on käytetty?

      Lainaa

    12. Tulos: +153 (157 ääntä)
      AV:n voima ilmoituksen kommenteissa on niin vahva, ettei ilmoituksen tekijälläkään ole vaikutusta siihen.

      Lainaa

    13. Kilokalori 31.1.2019 8:07
      Tulos: +194 (208 ääntä)
      Mikähän siinä on, että jotkut ihmiset luulevat voivansa AV-varata muilla myynnissä olevia tavaroita "alustavasti", käytännössä estäen tavaran myynnin oikeasti kiinnistuneille? Että nyt toiminta seis tämän tavaran osalta kunnes MINÄ tulen sanomaan milloin sinä saat taas jatkaa tavarasi myymistä? Jos myisin jotain netissä, niin se menisi ekalle ovelle tulevalle ostajalle, sanoisivat alustavat varailijat mitä tahansa. Tai jos useampi ihminen laittaa yksärillä että haluan ostaa tämän, niin kyllä niistä valitsisin sen, joka asuu lähimpänä ja jonka kanssa kauppa sujuu nopeiten, vaikka joku jahkailijakin toiselta puolelta Suomea olisi kolme minuuttia aiemmin laittanut ostohalustaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +160 (162 ääntä)
      Juurikin näin: “mutta välitetään muille” samalla periaattella varmaan menee kun menee vanhemmille kylään ja äiti on leiponut jotain ja antaa niitä leipomuksia kotiin mukaan?
      Matti vaatii äidiltään hygieniapassin ja tarkastetun keittiön. Muuten Matti ei nisua syö.

      Lainaa

    15. Tulos: +2 (76 ääntä)
      Hihi: AV:n voima ilmoituksen kommenteissa on niin vahva, ettei ilmoituksen tekijälläkään ole vaikutusta siihen.
      Mutta nuo "mieheni nukkuu, mieheni on töissä, mieheni on baarissa tekosyyt vois kumota av:n" Miesisäntä voi ihan itse varata rojunsa, ei siinä hellan ääressä kyykkivää luvanpyytäjää tarvita.

      Lainaa

    16. Tulos: +130 (156 ääntä)
      Skipadiwei: Miksi Jaanan isäntä nukkuu yövuorossa?
      Jos se on Unikulman testaaja. Raskas taakka isännällä. Onneksi kotona on nettitaitoinen koira.

      Lainaa

    17. niimpä niin 31.1.2019 9:30
      Tulos: +94 (98 ääntä)
      Ihmettelen mistä tähän maailmaan riittää tuollaisia Sakarin ja Matin kaltaisia nillittäjiä. Ahdistaa edes ajatella, että tuollaisiakin ihmisiä on tässä maassa olemassa.

      Lainaa

    18. Tulos: -10 (58 ääntä)
      av = Awwwws mmm = mmmmmm..... donuts....

      Lainaa

    19. Tulos: -17 (41 ääntä)
      Mistäköhän toi sankari on edes Eviran sivuilta ton tiedon löytänyt kun Eviraa tai niiden nettisivuja ei enää ole.

      Lainaa

    20. Tulos: -148 (152 ääntä)
      niimpä niin: Ihmettelen mistä tähän maailmaan riittää tuollaisia Sakarin ja Matin kaltaisia nillittäjiä. Ahdistaa edes ajatella, että tuollaisiakin ihmisiä on tässä maassa olemassa.
      Minua ahdistaa, ettet osaa lukea sen paremmin kuin kirjoittaakaan äidinkieltäsi. Nuo taidot nimittäin korreloivat loogisen ajattelun kanssa.

      Lainaa

    21. Tulos: +43 (61 ääntä)
      M: Minua ahdistaa, ettet osaa lukea sen paremmin kuin kirjoittaakaan äidinkieltäsi. Nuo taidot nimittäin korreloivat loogisen ajattelun kanssa.
      Ei muuten korreloi. Mistä tuon revit. (Pystytkö ratkaisemaan, mikä looginen tarkoitus oli takana minun käyttäessäni kysymyksen perässä pistettä kysymysmerkin sijaan huolimatta siitä, että se ei ole kielemme sääntöjen mukaista?)

      Lainaa

    22. Tulos: -104 (120 ääntä)
      Olen ehdottomasti Sakarin puolella. Jos ”maksaminen” eli vaikkapa sen savulohen antaminen on vapaaehtoista, se kuitenkin muuttaa roskalavan kilpailuasetelmaa - maksajat kun menevät hyvin nopeasti maksamatta jättävien edelle ja sieltä missä maksu on mahdollista saada, sitä myös enenevissä määrin odotetaan saavan. Kannatan vapaata kauppaa silloin kun säännöt ovat samat kaikilla, mutta roskalavalle ei ole tarkoitus tulla käymään vapaata kauppaa. Siihen on kirpputorit ja niitä riittää. Toinen asia, mikä näissä kotikutoisissa toreissa ajatuksena turhauttaa, on tuo ”maalaisjärjen käyttö sallittua”. Se tarkoittaa aina lopulta samaa kuin mielivalta; jos sääntö ei päde sellaisenaan (esim ”ei vastiketta”), niin on kysymys lopulta jokaisen itse piirtämästä rajasta ja silloinhan YP voittaa aina ja muut nielkööt turhautumisensa vaikka asioivat kirjoitettuja sääntöjä noudattaen. Miksi? Ne joko ovat sääntöjä tai eivät ole.

      Lainaa

    23. Tulos: +41 (53 ääntä)
      Kilokalori: Mikähän siinä on, että jotkut ihmiset luulevat voivansa AV-varata muilla myynnissä olevia tavaroita “alustavasti”, käytännössä estäen tavaran myynnin oikeasti kiinnistuneille? Että nyt toiminta seis tämän tavaran osalta kunnes MINÄ tulen sanomaan milloin sinä saat taas jatkaa tavarasi myymistä?
      Kiitos. Hyvin sanottu.

      Lainaa

    24. Tulos: +47 (105 ääntä)
      Socially awkward: Googlaamalla löytyy että “Optimilämpötila lämminsavustuksessa on 80 – 90 astetta.” “Kylmäsavukalaa voidaan valmistaa 20 astetta viileämmässä lämpötilassa mutta ei missään tapauksessa yli 25 asteen lämpötilassa.”
      Käyn ehkä tosi hitaalla nyt, mutten useammankaan lukukerran jälkeen ymmärrä miten 20 astetta viileämpi kuin 80-90 astetta voisi mitenkään olla alle 25 astetta.

      Lainaa

    25. Toi jätkä 31.1.2019 13:40
      Tulos: +68 (70 ääntä)
      Peeke: Käyn ehkä tosi hitaalla nyt, mutten useammankaan lukukerran jälkeen ymmärrä miten 20 astetta viileämpi kuin 80-90 astetta voisi mitenkään olla alle 25 astetta.
      Kyse on erillisitä lainauksista: ensimmäisessä kerrotaan lämminsavustuksessa ja toisessa kylmäsavustuksesta ilman että viitataan toisiinsa. Toki tuossa jälkimmäisessä olisi selvyyden vuoksi voinut lukea "voidaan valmistaa alle 20 asteen lämpötilassa".

      Lainaa

    26. Tulos: +68 (68 ääntä)
      Mistä vitusta löytyy aina joku Matti näppäränä kommentoimaan asioita, jotka ei kuulu hänelle pätkääkään. :D

      Lainaa

    27. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Peeke: Käyn ehkä tosi hitaalla nyt, mutten useammankaan lukukerran jälkeen ymmärrä miten 20 astetta viileämpi kuin 80-90 astetta voisi mitenkään olla alle 25 astetta.
      Ajattele lämminsavustus ja kylmäsavustus omina kappaleinaan. Se kylmäsavustuksen kohta luetaan "kahtakymmentä astetta viileämmässä." Jos viitattaisiin lämminsavustuksen lämpöihin, niin tuo luettaisiin "kaksikymmentä astetta viileämmässä (kuin lämminsavustuksessa).

      Lainaa

    28. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Ft: Ajattele lämminsavustus ja kylmäsavustus omina kappaleinaan. Se kylmäsavustuksen kohta luetaan “kahtakymmentä astetta viileämmässä.” Jos viitattaisiin lämminsavustuksen lämpöihin, niin tuo luettaisiin “kaksikymmentä astetta viileämmässä (kuin lämminsavustuksessa).
      Argh no johan hitaampikin oivalsi, kiitos vaan.

      Lainaa

    29. Tulos: -6 (18 ääntä)
      Petkele: Minkä takia pitää olla toimiva jääkaappi, jos siitä on tarkoitus tehdä savustamo?
      Minkälaista savustinta sinä oikein olisit jääkaapista vääntänyt :D

      Lainaa

    30. Tulos: +36 (38 ääntä)
      NipaMan: Mä savustin kalaa taloyhtiön talkoissa, ei ole hygieniapassia eikä kuolemanpelkoa. Lisäksi olen useasti tehnyt ruokaa koko perheelleni, tuleeko sakkoa?
      Sama juttu, ollaan mm. välitetty itse leipomia tuotteita kavereille ja naapureille. Rikoinko just jotain hygieniapassilakia?

      Lainaa

    31. Tulos: +84 (84 ääntä)
      Banaani: Olen ehdottomasti Sakarin puolella. Jos ”maksaminen” eli vaikkapa sen savulohen antaminen on vapaaehtoista, se kuitenkin muuttaa roskalavan kilpailuasetelmaa – maksajat kun menevät hyvin nopeasti maksamatta jättävien edelle ja sieltä missä maksu on mahdollista saada, sitä myös enenevissä määrin odotetaan saavan. [...]
      Tässä on aika oleellista, että saaja määrittelee "hinnan", enkä usko, että Tero tässä nyt alkaa seuraavaksi kilpailuttamaan sitä, keneltä jääkaapin saa kalatta. En ymmärrä, miten nimenomaan tällaisesta tilanteesta voisi syntyä kilpailuasetelmaa.

      Lainaa

    32. Arkkienkeli 31.1.2019 18:08
      Tulos: +36 (44 ääntä)
      kakapyly: Mistäköhän toi sankari on edes Eviran sivuilta ton tiedon löytänyt kun Eviraa tai niiden nettisivuja ei enää ole.
      Ihmettelen saamiasi miinuksia sillä Evira todellakin on sulkenut sivustonsa sen jälkeen kun tammikuun eka päivä kuluvaa vuotta toiminnot siirtyivät ruokavirastolle (harvinaisen itäsaksalainen nimeäminen).

      Lainaa

    33. Tulos: -36 (52 ääntä)
      Pillimehu: Tässä on aika oleellista, että saaja määrittelee “hinnan”, enkä usko, että Tero tässä nyt alkaa seuraavaksi kilpailuttamaan sitä, keneltä jääkaapin saa kalatta. En ymmärrä, miten nimenomaan tällaisesta tilanteesta voisi syntyä kilpailuasetelmaa.
      Ehkä juuri tässä esimerkissä ei synnykään kilpailuasetelmaa. Mutta jos se sääntö vaan olisi se mikä on kirjoitettu niin jäisi jokainen ”mutta” ja ”no kun” siltä osin pois. Niin, ei tero etsikään jääkaappia kalatta, mutta teoriassa ”jääkaapin antajat” voivat alkaa säännönmukaisesti kaivata ”kalaa” vastineeksi anteliaisuudelleen. Jos sellainen on ryhmän tapa niin se sotii jo ainakin hieman koko roskalavan ideaa vastaan. Jos haluaa kiitokseksi antaa kalaa niin voihan sen sanoa sitten kahden kesken. Jos lahjoittajan ei kuulu odottaa mitään vastineeksi niin miksi sitten vastaanottajan pitäisi julkisesti roskalavalla mitään tarjota. Siihen juuri on osta ja myy -palstat.

      Lainaa

    34. Tulos: +57 (61 ääntä)
      Banaani: Ehkä juuri tässä esimerkissä ei synnykään kilpailuasetelmaa. Mutta jos se sääntö vaan olisi se mikä on kirjoitettu niin jäisi jokainen ”mutta” ja ”no kun” siltä osin pois. Niin, ei tero etsikään jääkaappia kalatta, mutta teoriassa ”jääkaapin antajat” voivat alkaa säännönmukaisesti kaivata ”kalaa” vastineeksi [...]
      Saahan sitä kohteliaisuudesta jotain tarjota, yleensä on tapanakin. Ei se että sanon vaikka Facessa jollekin "tule käymään, leivoin juuri" tarkoita että koko ystävälistani saa huutaa "omenapiirakkaa mulle kans tai poistan ystävistä!" Tai kenen äiti muka ei keitä kahvia/ teetä jos menee käymään, ja tarkoittaisiko se että ei menisi käymään jos ei keittäisi? Ei kai tässä esperien maassakaan ystävällisyyttä vielä ole kilpailutettu?

      Lainaa

    35. Takalan matti 31.1.2019 23:34
      Tulos: +16 (28 ääntä)
      Hmm: Eipä näköjään miehetkään edusta noilla palstoilla, vaikka joku muuta väitti
      Miehet nyt edusta millään palstoilla vaikka kuka mitä väittäis.

      Lainaa

    36. Niin se aika muuttuu 1.2.2019 8:37
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      Matti ei voi tarjota koskaan kenellekkään ruokaa kotonaan koska evira ja lait

      Lainaa

    37. Tulos: +20 (26 ääntä)
      NipaMan: Mä savustin kalaa taloyhtiön talkoissa, ei ole hygieniapassia eikä kuolemanpelkoa. Lisäksi olen useasti tehnyt ruokaa koko perheelleni, tuleeko sakkoa?
      Kaveri aikoi leipoa pari kakkua viikonlopuksi yhen toisen kaverin synttäreille, se ei nyt sitten taidakaan käyä päinsä. Eikä äitienkään taida enää sopia leipoa koulun myyjäisiin. Harmi.

      Lainaa

    38. Tulos: +25 (33 ääntä)
      M: Minua ahdistaa, ettet osaa lukea sen paremmin kuin kirjoittaakaan äidinkieltäsi. Nuo taidot nimittäin korreloivat loogisen ajattelun kanssa.
      Mitähän sinä oikein höpiset?

      Lainaa

    39. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Matista tuli nyt vahvasti mieleen Modernien Miesten Matti.

      Lainaa

    40. Tulos: -14 (22 ääntä)
      Matti ja Sakari voisivat esittää isilleen yhden kysymyksen. "Isä kulta, miksi et ruikkinut reisille silloin yhdellä tietyllä kerralla?"

      Lainaa

    41. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Sinällään hygieniapassi nilitys on typerää, kun hygieniapasin vaatimukset ovat niin olemattomatta että kenen vain suunnilleen terveillä aivoilla ja normaalilla yleistiedolla varustetun pitäisi sen tentti läpäistä milloin vain kylmiltään.

      Lainaa

    42. Tulos: -19 (29 ääntä)
      Joo: Saahan sitä kohteliaisuudesta jotain tarjota, yleensä on tapanakin. Ei se että sanon vaikka Facessa jollekin “tule käymään, leivoin juuri” tarkoita että koko ystävälistani saa huutaa “omenapiirakkaa mulle kans tai poistan ystävistä!” Tai kenen äiti muka ei keitä kahvia/ teetä jos menee käymään, ja tarkoittaisiko se [...]
      Heh, no ei. Jos leivot ja tarjoat vieraallesi, on se täysin eri tilanne kuin mitä kaupankäynnissä tai roskalavalla tapahtuu. Silloinhan leipoja lahjoittaa, eikä vieraaksi tuleminen oikeen ole verrattavissa aineelliseen vastikkeeseen. Kylään mennään muista syistä, roskalavalta haetaan ilmaiseksi. Jos nyt kuitenkin liitettäisiin leipomisesimerkki ja kyseessä oleva jääkaappijuttu yhteen, eli entä jos kaverukset sopivat että hei tuo se sun joutilas jääkaappi mulle kylmäsavustust varten ni mä vippaan sulle siitä sit kalaa, niin sehän on kaverusten välinen vaihtokauppa. Vaihto...kauppa. Roskalavalla ei ole tarkoituksenmukaista käydä kauppaa. Siihen on kirppikset sun muut. Joten mitä siinä häviää että käy kauppaa omilla palstoillaan ja vastikkeetonta lahjoittamista toisilla? Ne voi nimillä erottaa toisistaan, vaikkapa ”oulun säännötön kirppis” tai ”roskalava”, josta oikeanlaista hakeva sitten tietää mistä etsiä. Mitä niuhotukseen puolestaan tulee: ei, en usko että yksi savukala pilaa roskalavat, vaan pidän sääntöjä ja niiden noudattamista vaan pidemmän päälle kannattavimpana ja helpoimpana vaihtoehtona kaikille osapuolille asiassa kuin asiassa. Kai se sitten on niuhotusta. Käyttäisin itse oman energiani sääntöjen hiomiseen selkeämmiksi kuin epäselvyyksistä ja tulkinnanvaraisuuksista ja veteen piirretyistä viivoista kehkeytyneisiin väittelyihin, jos noissa fb -ryhmissä olisin tekemisissä.

      Lainaa

    43. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Arkkienkeli: Ihmettelen saamiasi miinuksia sillä Evira todellakin on sulkenut sivustonsa sen jälkeen kun tammikuun eka päivä kuluvaa vuotta toiminnot siirtyivät ruokavirastolle (harvinaisen itäsaksalainen nimeäminen).
      Mehän emme voi tietää, onko tämä keskustelu käyty Eviran sivujen vielä ollessa pystyssä.

      Lainaa

    44. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Lohestahan ei tarvitse maksaa jos itse käy sen lätäköstä hakemassa. Kahvi taas hintsusti suomenmaassa hankalaa saada ilman valuuttaa..

      Lainaa

    45. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Litton: Sama juttu, ollaan mm. välitetty itse leipomia tuotteita kavereille ja naapureille. Rikoinko just jotain hygieniapassilakia?
      Minulla on hygieniapassi, joten voin vaikka popupravintolapäivänä myydä aurinkolämmitettyä makkaraa.

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Juurikin näin: “mutta välitetään muille” samalla periaattella varmaan menee kun menee vanhemmille kylään ja äiti on leiponut jotain ja antaa niitä leipomuksia kotiin mukaan?
      Siitä on ehdottomasti ilmoitettava valviralle ja verottajalle.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: jääkaappi, mikro, vastine, kahvi, kahvipaketti, kirpputori, kirppari, kirppis, lohi, ylläpito, varaus, varata, av