Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kiinan ihmeet, osa 16

  Maailman söpöimpien kuorten pimeä puoli herättää kysymyksiä.
  Suurenna näkymä
  Huom. keskustelu on käyty kaniryhmässä. Kiinan ihmeet, osa 16

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -34 (414 ääntä)
   Söpöt kuoret. En usko, että on aitoa karvaa.

   Lainaa

  2. Kyllästynyt 29.1.2019 0:12
   Tulos: +665 (877 ääntä)
   Toivottavasti jäisikin viimeiseksi kerraksi tilata Kiinasta yhtään mitään. En voi käsittää, kuinka ihmiset laittaa rahaansa sellaiseen, josta ei voi olla täyttä varmuutta mistä tuotteet on tehty (esimerkkinä mediassakin esiteltynä myrkyllinen muovilelukrääsä ja kosmetiikka). Postin palvelut on muutenkin arsesta, joten miksi niitä pitää hankaloittaa pikkiriikkisillä tarpeettomilla kiinasta tiluilla nyssäköillä, jotka pitää käsin lajitella.

   Lainaa

  3. Tulos: +579 (615 ääntä)
   Missä ilmoituksessa? Miia missä ilmoituksessa?!?

   Lainaa

  4. Tulos: -205 (437 ääntä)
   500 pakettia tilattuna Alista. Harrastevälineitä ja kodin pientavaraa, sekä selaista mitä ei täältä tahdo saada. Yhtään krääsätuotetta en ole ostanut, ja aina saanut mitä olen tilannut. Ja kyllä, myös Kiinalainen osaa ilmoituksessa kertoa mitä myy. Tuokin kanikuori on kyl ihan ilmoituksen mukaan aitoa kania.

   Lainaa

  5. Tulos: +279 (311 ääntä)
   Googlettamalla löytyi lisäkuvia vastaavanlaisista kuorista ja niissä ainakin näkyy sisäpuolella läpinäkyvän kuoren läpi tekoturkiksen nurjan puolen neulos. Eli tuskin ovat aitoa nämäkään.

   Lainaa

  6. Tulos: +173 (197 ääntä)
   Enpä tiedä onko juuri tämä sama, mutta kovasti näyttää siltä: https://www.ebay.com/itm/Soft-Fluffy-Furry-Rabbit-Fur-Glitter-Crystal-Case-Phone-Cover-For-Samsung-Galaxy/192335629205 ”Made of artificial fur”

   Lainaa

  7. Tulos: +187 (263 ääntä)
   Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +292 (326 ääntä)
   Miia varmaan tilailee kiinasta ihan aitoja guccin ja minkä lie laukkuja viidellä eurolla. Niissä lukis "fake" jos olis feikkejä. Miiaa lainatakseni: älä oo tyhmä.

   Lainaa

  9. kardemumma 29.1.2019 3:44
   Tulos: +188 (206 ääntä)
   Eikö kukaan pohdi sitä, kuinka epäkäytännöllinen tuollainen on? Olipa turkis sitten aitoa tai feikkiä...

   Lainaa

  10. Tulos: +139 (189 ääntä)
   Omasta mielestä on ehkä vähän hassua pistää lemmikkiryhmään jotain joka näyttää lemmikkieläimen turkilta noin paljon. Varsinkin kun näistä ryhmistä löytyy kaikenlaista hiihtäjää. Ja tuskin ne suomalaisista krääsäkaupoista ostetutkaan mitään fair tradea on.

   Lainaa

  11. Tulos: +245 (255 ääntä)
   Kiinasta tilatessa on aivan yksi ja sama, lukeeko ilmoituksessa faux fur, artificial fur, fake fur vai real fur. Sitä ei voi tietää, mistä tuote on tehty ennen kuin tuote on omissa kätösissä, ja kuten tuossa ketjussakin käy ilmi (linkitetystä uutisesta), monissa tekokarvoissa on seassa oikeaa karvaa. Ja kanien ystäville tiedoksi, että esim. sileät (vähän kalliimmat) huopahatut tehdään kaninkarvasta. Tekstiilimaailma on täynnä valehtelua ja porsaanreikiä. (Esim. Tuote voidaan tehdä 99% halvalla ulkomailla, mutta jos esim. Briteissä siihen ommellaan viimeiset tikit ja tuotelaput, sitä saa mainostaa sanoilla "made in Britain".) T. Alan ammattilainen

   Lainaa

  12. Tulos: +176 (192 ääntä)
   On kyllä aika epäselvää mihin ilmoitukseen tässä kommentoijat viittaa. Aloittajan kirjoituksesta selviää vain että tuntuu ihan samalta kuin oikea kani,mutta ei väitä että olisi oikeaa. Jos taas viitataan johonkin myynti-ilmoitukseen niin olisi ihan aiheellista laittaa linkki siihen ilmoitukseen.

   Lainaa

  13. Tulos: +104 (110 ääntä)
   Joku ukko: On kyllä aika epäselvää mihin ilmoitukseen tässä kommentoijat viittaa. Aloittajan kirjoituksesta selviää vain että tuntuu ihan samalta kuin oikea kani,mutta ei väitä että olisi oikeaa. Jos taas viitataan johonkin myynti-ilmoitukseen niin olisi ihan aiheellista laittaa linkki siihen ilmoitukseen.
   Aloittaja linkkasi alkuperäisessä jutussa ensimmäisen kommentin alle myynti-ilmoituksen, jonka kautta oli tuon ostanut.

   Lainaa

  14. Tulos: +96 (104 ääntä)
   ….: Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.
   Ikävä kyllä Kiinasta roinaa tilatessa on paljon aitoa turkista sisältäviä tuotteita. Myös monet tuotteet, joissa ilmoituksen mukaan on tekoturkista, sisältävätkin aitoa turkista. Koska turkiseläimet kasvatetaan todella surkeissa oloissa, voi Kiinassa olla aitoturkis halvempaa kuin tekoturkis. https://yle.fi/uutiset/3-8629249

   Lainaa

  15. Tulos: +181 (217 ääntä)
   Minä en kyllä kuvasta saa mitenkään aidon näköistä kanin karvaa selvitettyä. minusta lähinnä näyttää sellaiselta pehmolelun karvalta vai onko muka jollain kanilla oikeasti tuollainen turkki? En kyllä toisaalta mistään turkiksista tai kaneistakaan juurikaan tiedä. P.s. autocorrect meinasi päästä yllättämään ja muuttamaan sanan turkiksista muotoon turkulaisista. En kyllä tiedä niistäkään mitään.

   Lainaa

  16. Tulos: +33 (145 ääntä)
   Juuri tällaiset pienet karvaiset oheistuotteet ovat niitä pahimpia eläimestä revittyjä (suurin osa elossa olleilta useaan kertaan) esim avaimenperää korvalaput jne turkissomisteet. Älä osta niitä jos eläinten hyvinvointi on tärkeää. Myös ostamalla tekoturkissomisteita annat kuvan tukevasti turkistuotantoa.

   Lainaa

  17. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Ihan vaikka tuosta näkee aidosta nahkasta tehdyn. En etsinyt nyt mobiililla alkuperäistä ilmoitusta. https://www.aliexpress.com/item/5-5s-Fashion-Genuine-Rabbit-Fur-Hair-Case-For-iPhone-5-5S-5G-i5-Bright-Diamond/32554768669.html Kani on kiinassa(kin), niin suosittua ruokaa, että nahkaa on tarjolla työvaivalla. Ja Kiinassahan työvoimaa on. Keski-Euroopassa kanin nahkat menevät teurasjätteeseen, joten ymmätänette ettei kyse ole mistään kalliista turkismateriaalista. Esim. Saksassa ja Ranskassa kania myydän jokaisessa ruokakaupassa.

   Lainaa

  18. Tulos: +104 (134 ääntä)
   Noin ylipäätään kyllä tuota krääsän ja muun roskan tilaamista Kiinasta ei voi kyllä järjellä ymmärtää.

   Lainaa

  19. niimpä niin 29.1.2019 7:58
   Tulos: +21 (75 ääntä)
   Olipa kerran kani... Josta tehtiin kännykän kuoret idiootille. sen pituinen se.

   Lainaa

  20. Tulos: -57 (99 ääntä)
   Lumi: Juuri tällaiset pienet karvaiset oheistuotteet ovat niitä pahimpia eläimestä revittyjä (suurin osa elossa olleilta useaan kertaan) esim avaimenperää korvalaput jne turkissomisteet. Älä osta niitä jos eläinten hyvinvointi on tärkeää. Myös ostamalla tekoturkissomisteita annat kuvan tukevasti turkistuotantoa.
   Höpön löpön.

   Lainaa

  21. Tulos: +137 (157 ääntä)
   Kyllästynyt: Toivottavasti jäisikin viimeiseksi kerraksi tilata Kiinasta yhtään mitään. En voi käsittää, kuinka ihmiset laittaa rahaansa sellaiseen, josta ei voi olla täyttä varmuutta mistä tuotteet on tehty (esimerkkinä mediassakin esiteltynä myrkyllinen muovilelukrääsä ja kosmetiikka). Postin palvelut on muutenkin arsesta, joten [...]
   Aamen. T; Postilainen, joka lajittelee päivässä 897654567895432134567 Kiinan nyssäkkää. Vähintäänkin.

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Wtf: Enpä tiedä onko juuri tämä sama, mutta kovasti näyttää siltä: https://www.ebay.com/itm/Soft-Fluffy-Furry-Rabbit-Fur-Glitter-Crystal-Case-Phone-Cover-For-Samsung-Galaxy/192335629205 ”Made of artificial fur”
   Löytyi linkkiä seuraamalla nopeasti myös vastaavia samannäköisiä tuotteita, joiden kuvaus ei kerro turkiksen aitoudesta mutta tuotenimi sanoo vaikkapa että "made of finest fur". Kuvan materiaali muistuttaa jotain pehmolelukarvaa omaan silmään. Varmaksi ei vaan voi sanoa ainakaan niin kauan kuin tuota toistaiseksi mystistä "ilmoitusta" ei pääse näkemään.

   Lainaa

  23. Tulos: +85 (97 ääntä)
   Kyllästynyt: Toivottavasti jäisikin viimeiseksi kerraksi tilata Kiinasta yhtään mitään. En voi käsittää, kuinka ihmiset laittaa rahaansa sellaiseen, josta ei voi olla täyttä varmuutta mistä tuotteet on tehty (esimerkkinä mediassakin esiteltynä myrkyllinen muovilelukrääsä ja kosmetiikka). Postin palvelut on muutenkin arsesta, joten [...]
   Kuulun facebuukryhmään missä keskustellaan wishistä ,aliexpressistä ja mitä kaikkea kivaa krääsää sieltä voi tilata,joka päivä valitetaan että rahat meni,tuote ei tullut,paskaa kamaa ja silti ääliöt kysyy,voiko ostaa meikkejä,sähkölaitteita ym. terveellistä ja turvallista.Ei vaan mene jakeluun että ne on kopiopaskaa ja voi sisältää mitä vaan mutta kun on niin halpaa.

   Lainaa

  24. Tulos: -43 (113 ääntä)
   Hetkonen, siis keinoturkis on jotenkin parempi ku aito?? Ei ihme että valtameret täyttyy kaikesta paskasta.

   Lainaa

  25. purppurakruunu 29.1.2019 8:40
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   ….: Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.
   Kiinalainen yrittäjä voi saada aitoa kaninturkkia tukusta jopa noin punnan metrihintaan. Vaikka metristä saisi vain yhdetkin kuoret (ja hukkapalat euron avaimenperään), jotka myydään neljällä-kuudella eurolla, niin voittomarginaali on aika jees. Paitsi sille kanille.

   Lainaa

  26. Tulos: 0 (40 ääntä)
   Miks pitää olla noin ilkee ja ivallisesti aina asioista kysyä/huomauttaa? :(viitaten siis miian kommentteihin.

   Lainaa

  27. Tulos: -21 (57 ääntä)
   tarjois sille porkkanan,jos haukkasee, on se silloin aito.

   Lainaa

  28. Tulos: +80 (88 ääntä)
   ….: Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.
   Kiinassa eläimiä pidetään niin huonosti, että kiinalainen turkis on usein halvempaa kuin tekoturkis. Turkisteollisuus ei siellä myöskään ole kovin läpinäkyvää toimintaa, joten halvat, luokattoman huonosti pidettyjen eläinten turkikset myydään usein tekoturkiksena Euroopan markkinoille. Seassa on myös kissan- ja koirankarvaa, vaikka niiden myynti asusteina onkin monessa Euroopan maassa kielletty. Sairas maailma...

   Lainaa

  29. Tulos: +68 (116 ääntä)
   Kyllästynyt: Toivottavasti jäisikin viimeiseksi kerraksi tilata Kiinasta yhtään mitään. En voi käsittää, kuinka ihmiset laittaa rahaansa sellaiseen, josta ei voi olla täyttä varmuutta mistä tuotteet on tehty (esimerkkinä mediassakin esiteltynä myrkyllinen muovilelukrääsä ja kosmetiikka). Postin palvelut on muutenkin arsesta, joten [...]
   Postin tehtävä on toimittaa paketti sen tilanneelle henkilölle, oli se sitten iso paketti Suomen sisältä tai pikkunyssykkä Kiinasta. Ei ole kuluttajan vastuulla pohtia, että voinko tilata tämän tuotteen vai onko siitä Postille liikaa vaivaa. Kerran Posti on sitoutunut myös Kiinan paketteja kuljettamaan niin sitten ne pitää kuljettaa. Siitä olen kyllä samaa mieltä että Postin palvelut ovat nykyisin täysin arsesta. En käyttäisi niitä ollenkaan ellei olisi pakko, aina vaan ei ole toista vaihtoehtoa saatavilla ja tarvitsen työssäni välineitä mitä ei perusmarketin hyllyltä löydy. Posti vähentää jatkuvasti työntekijöitä ja sitten valittelee ettei ole tarpeeksi porukkaa lajittelemaan niitä paketteja mitä ei koneellisesti voi. Ja varsinaisen hommansa, eli sen postin jakamisen sijaan, on kiva keksiä ties mitä ruohonleikkuuta ja mummon ulkoilutusta. Hoitaisivat edes päätyönsä kunnolla ennenkuin kehittelevät mitään extraa.

   Lainaa

  30. Tulos: +85 (105 ääntä)
   Kyllä tuo todennäköisesti on aitoa, niin kuin kaikki muukin Kiinasta tilattu turkistavara, luki ilmoituksessa sen olevan aitoa tai ei. Uskokaa tai älkää, mutta turkin nylkeminen elävän kanin päältä Kiinassa tulee aika paljon halvemmaksi, kuin sellaisen teettäminen muovista. Aika pöyristyttävää, miten ihmiset ei ota tätä uskoakseen. Sitä paitsi sen turkin aitouden voi testata polttamalla sitä vaikkapa stendarilla. Muovi ja aito karva palavat erilailla.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (60 ääntä)
   Juupajuu: 500 pakettia tilattuna Alista. Harrastevälineitä ja kodin pientavaraa, sekä selaista mitä ei täältä tahdo saada. Yhtään krääsätuotetta en ole ostanut, ja aina saanut mitä olen tilannut. Ja kyllä, myös Kiinalainen osaa ilmoituksessa kertoa mitä myy. Tuokin kanikuori on kyl ihan ilmoituksen mukaan aitoa kania.
   Selvennetään vielä. Kyseisessä ilmoituksessa oli siis tarkat kuvat, joista selvisi että kysymys on aidosta kaninkarvasta. Myös asiakkaiden feedback ja heidän ottamista kuvista sai 100% varmuuden että kyse on aidosta kaniturkiksesta. ps. jos joku harmittelee suurta pakettimäärää, niin kyse on 90% sellaisista harrastetavaroista (kalastuksen pientavara ja käsityöt sekä askartelu), joita ei yksienkertaisesti saa mistään Suomesta. Varsinkin käsityömateriaaleja saa tuolta käytännössä aivan kaikke aalle eurolla.

   Lainaa

  32. Tulos: -48 (70 ääntä)
   Saisi kyllä tarkistuttaa kaniryhmän kaverit näkönsä jos tuota aidoksi epäilee, eihän tuo näytä mitenkään päin oikealta turkilta :D Odotin koko mokan ajan että joku tulisi oikaisemaan, mutta nyt Janica-parka jäi potemaan kauheita omantunnontuskia pehmolelukuorista.

   Lainaa

  33. Tulos: -16 (46 ääntä)
   Vai että kuvasta näkee aitouden? Mä nään, että se ei ole lähelläkään aitoa turkista.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (46 ääntä)
   Kiinasta voi tulla kumpaa vaan. Monessa ilmoituksessa lukee real fur tai rabbit fur, mutta kuvassa on selkeästi tekoturkis. Joskus kun tilasin fake fur niin tuli aitoa. Aito turkis ei ole aasiassa minkään arvoista, eli hintaerolla tätä ei voi päätellä. Nurjalta puolelta näkee helposti onko nahkaa vai neulosta.

   Lainaa

  35. Tulos: +43 (53 ääntä)
   Jake: Postin tehtävä on toimittaa paketti sen tilanneelle henkilölle, oli se sitten iso paketti Suomen sisältä tai pikkunyssykkä Kiinasta. Ei ole kuluttajan vastuulla pohtia, että voinko tilata tämän tuotteen vai onko siitä Postille liikaa vaivaa. Kerran Posti on sitoutunut myös Kiinan paketteja kuljettamaan niin sitten ne [...]
   Postihan on kussut Kiinan-sopimuksensa, koska kiinalaiset lähettävät niitä pikkupaketteja kirjeinä. Ja maksavat luonnollisesti kirjeiden maksut eli ei juuri mitään. Kenellekään ei tullut mieleen, että kiinalaiselle merikonttikin on kirje, jos kirjeen lähettäminen on halvin tapa. Kaipa ne joskus ensi vuosisadalla saavat sopimukset päivitettyä. Se tosin taitaa lopettaa krääsän tilaamisen kokonaan, koska postimaksuiksi tulee jotain 20 euroa paketilta.

   Lainaa

  36. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Sara: Söpöt kuoret. En usko, että on aitoa karvaa.
   Kauankohan jaksaa pitää tollasia varsinkin kun karvat on kameran edessä koko ajan :D

   Lainaa

  37. Tulos: +53 (67 ääntä)
   En tiedä aitoudesta tai feikkiydestä, mutta rumat nuo kuoret ainakin ovat.

   Lainaa

  38. Tulos: +18 (76 ääntä)
   Kai te kaikki tiedätte, että suurin osa elektroniikasta ja muovitavarasta jota omistatte on valmistettu Kiinassa, ostittepa sitten Suomesta tai mistä vain?

   Lainaa

  39. Tulos: +7 (39 ääntä)
   PP: Kyllä tuo todennäköisesti on aitoa, niin kuin kaikki muukin Kiinasta tilattu turkistavara, luki ilmoituksessa sen olevan aitoa tai ei. Uskokaa tai älkää, mutta turkin nylkeminen elävän kanin päältä Kiinassa tulee aika paljon halvemmaksi, kuin sellaisen teettäminen muovista.
   Tämäpä juuri. Sytkärikikka toimii muutenkin, eli jos epäilet onko vanha, laputon huivisi luonnonkuitua vai muovia, saksilla haituva tupsua ja sytkäri esiin. Palavan muovin tunnistaa usein myös hajusta. Ja muille tiedoksi, että kyllä harjaantunut silmä oikeasti erottaa aika pitkältä (ja kuvastakin) onko turkis aitoa vai ei. Varsinkin halpiskamassa (>200€), esim. tekoturkissomisteet paljastuvat harjaantuneelle silmälle keskinkertaisina ja selkeästi feikkeinä, vaikka niistä kuinka tavan tallaaja olisi saanut "voi onpa aidon oloista" fiiliksen. On oikeasti hintavaa ja vaativaa valmistaa tekoturkista, saati aidon näköistä ja -tuntuista. Tuosta kuvasta ilman mitään linkkejä näkee jo varsin hyvin, että karva on aitoa. Epäilyksen vahvistaa hinta, jota noilla ei yleensä ole paria euroa enempää.

   Lainaa

  40. Tulos: -13 (63 ääntä)
   Tuossa keskustelussahan nimenomaan lopulta selvisi ettei juuri nuo kuoret olleet oikeasta karvasta tehtyjä, turkiksen reunasta näki nurjan puolen neulosta, kun omistaja siitä kuvan otti. En ymmärrä miten tuon edes silmämääräisesti näyttää ”selvästi!!!” aidolta turkikselta. Perssilmä tosiaan..

   Lainaa

  41. yli opisto hörhö 29.1.2019 12:12
   Tulos: -42 (74 ääntä)
   Koska jos myyjä sanoo karvan olevan aitoa kaniininnahkaa niin tottahan se pitää paikkansa vaikka hintaa on posteineen kyseisellä tuotteella se kolmisen euroa. Tottakai. Koska tuleehan se nyt vaan niin paljon halvemmaksi myyjälle pitää kymmenen miljardin kanin tarhaa kännykän kuorien valmistukseen, tai vaihtoehtoisesti ostaa ne nahat toiselta myyjältä, kuin teettää ne tekoturkista. Mut mikä on tämä argumentti "postia kuormittaa turhilla lähetyksillä"? Eikö kaikki tilaukset ole aika tavalla turhia. Ostat leffoja tai pelejä suomalaisesta verkkokaupasta, täysin turhaa. Tämä ajattelutapa on syy siihen minkä takia meidän posti on niin paska laitos nykyään. Sieltä vaan vähennetään satoja työntekijöitä "koska kirjepostin määrä on vähentynyt" ja sitten kun lajittelumäärät kasvaa niin sekin on paha homma koska eihän sitä nyt vaan voi palkata lisää työntekijöitä. Mutta aina on varaa laajentaa toimintaa nurmikonleikkuuseen ja vanhuspalveluihin. Kuka niitä postin nimellispalveluja edes kaipaa enää, häh.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (47 ääntä)
   yli opisto hörhö: Koska jos myyjä sanoo karvan olevan aitoa kaniininnahkaa niin tottahan se pitää paikkansa vaikka hintaa on posteineen kyseisellä tuotteella se kolmisen euroa. Tottakai. Koska tuleehan se nyt vaan niin paljon halvemmaksi myyjälle pitää kymmenen miljardin kanin tarhaa kännykän kuorien valmistukseen, tai vaihtoehtoisesti [...]
   Ei kai kyse ole koskaan ollutkaan siitä, etteikö postia kiinnostaisi jakaa paketteja. Niistä vain pitäisi saada paketin hinta. Kiinanpaketit on "kirjeitä" ja käsin lajiteltavia, eli posti saa niistä niin vähän rahaa että lajittelijan palkkaan menee enemmän. Vertailun vuoksi normaalin kirjeen veroton hinta on 1,50e ja paketin, joka ei mahdu postiluukusta, minimi 5,90e. Toisin sanoen hinnan pitäisi olla yli kolminkertainen, jotta kiinanpaketin kuljettelu olisi kannattavaa. Suomalainen verkkokauppa taas maksaa ihan kunnolliset postimaksut, joten sieltä tehtävät "turhat" tilaukset eivät ole postille tappiobisnestä.

   Lainaa

  43. Tulos: +19 (95 ääntä)
   Voi luoja miten kypsyttää tämä vitun krääsän tilaaminen kiinasta... toisaalla yritetään pelastaa maailmasta mitä pelastettavissa on, Suomi kiristää kaikkea mahdollista, ja SAMAAN AIKAAN tuhlataan luonnonvaroja näin ääliömäisiin tuotteisiin, jotka tehdään käytännössä orjatyövoimalla ja lapsityönä. Oikeesti, haistakaa paska! Ja vois vihreetkin kiinnittää oikeesti huomionsa tärkeisiin juttuihin kuten nää kiinakaupat ja niiden saasteet, mutta ei, suomalaisten saunanlämmitys puulla on liikaa...

   Lainaa

  44. Tulos: -37 (43 ääntä)
   Paitsi että niitä kaneja ei nyljetä ja turkiksen alla on aina neulos. Syy siksi, että käytetään angorakaneja, joita keritään kuten lampaita. Kiinassa niitä kasvatetaan kuten meilläkin kasvatetaan lampaita. Silloin siitä kaytetäänkin nimitystä rabbit fur, jolloin se on aitoa.

   Lainaa

  45. Tulos: -14 (36 ääntä)
   ….: Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.
   siellä turkiseläimii kohdellaan niin huonosti et tulee halvemmaks käyttää aitoa ku tehä muovista kauniin näköistä sekä pehmeetä

   Lainaa

  46. Korjataanpa 29.1.2019 21:47
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Kimma: T
   Suomessakin käytetään koiran karvaa mm. villasukissa. Eläinhoitolat ottavat karvat talteen, ja moni vastuullinen koiranomistaja ajeluttaa koiransa kesäksi. Irtokarvasta voi vielä tuomita tuotetta. Sitten vasta kun on nahka mukana.

   Lainaa

  47. Korjataanpa 29.1.2019 21:54
   Tulos: +3 (69 ääntä)
   PP: Kyllä tuo todennäköisesti on aitoa, niin kuin kaikki muukin Kiinasta tilattu turkistavara, luki ilmoituksessa sen olevan aitoa tai ei. Uskokaa tai älkää, mutta turkin nylkeminen elävän kanin päältä Kiinassa tulee aika paljon halvemmaksi, kuin sellaisen teettäminen muovista. Aika pöyristyttävää, miten ihmiset ei ota [...]
   Usko pois, yksikään ihminen ei ala nylkemään turkista elävän eläimen päältä. Einä yksikään kone sellaiseen pystyisi. Kanin turkis tulee lihaksi kasvatetusta kanista. Eli kyse on lihakarjan turkista. Kanit teurastetaan koneella, vastaavassa kuin kanat. Kone tappaa eläimen ekana. Nahkat kone läjittää muun teurasjätteen tapaan rahtilavan päälle jäteastiaan, josta turkistuottajat niitä hakevat. Lihakarjan turkikset ja metsästetyt villit turkikset, sekä niiden käyttö, ovat paras keino taistella perinteistä turkisteollisuutta ja turkiseläinten kasvatusta vastaan. Ps. Ainoa elävältä nyljetty turkis tällä vuosituhannella on se, kun Animalian palkkaamat nylkijät yhdessä propagandavideossa nylkivät kettuja. Sen paljastuttua pahoiteltiin tapahtunutta ja ssyvästi.

   Lainaa

  48. Tulos: -38 (46 ääntä)
   Kekkula: Hetkonen, siis keinoturkis on jotenkin parempi ku aito?? Ei ihme että valtameret täyttyy kaikesta paskasta.
   100g keinoturkista menee 100g muovia, 100g kaniturkista menee kilokaupalla heinää ja siemeniä, mitkä on pakattu enemmän kuin 100g muovia.

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (71 ääntä)
   Korjataanpa: Usko pois, yksikään ihminen ei ala nylkemään turkista elävän eläimen päältä. Einä yksikään kone sellaiseen pystyisi. Kanin turkis tulee lihaksi kasvatetusta kanista. Eli kyse on lihakarjan turkista. Kanit teurastetaan koneella, vastaavassa kuin kanat. Kone tappaa eläimen ekana. Nahkat kone läjittää muun teurasjätteen [...]
   Animalian jäsenenä ja ihan lukijanakin olisin kovasti kiinnostunut lähteistäsi. Loogisesti ajatellen on jotenkin mahdollista että animalialainen nylkisi elävän kanin saadakseen tapahtuman kauhuista videon jos sellaista ei muuten saa (vaikka en kyllä pysty kuvittelemaan kokousta josta eivät kaikki ryntäisi kirkuen ulos jos sellaista ehdotettaisiin, mutta voisihan sitä perustella sillä että yhden kanin kurja kohtalo estäisi monta muuta). Mutta ajatus siitä että eläinsuojelujärjestö nylkisi kanin elävältä estääkseen kanien nylkemisen elävältä vaikka sitä ei muutenkaan tapahdu eikä siten sitä tarvitse estääkään, menee jo silkan salaliittoteorian puolelle.

   Lainaa

  50. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Kilokalori: 100g keinoturkista menee 100g muovia, 100g kaniturkista menee kilokaupalla heinää ja siemeniä, mitkä on pakattu enemmän kuin 100g muovia.
   ...Jos tarhakaniturkista ostaa. Jos taas kani(t) on pyydystetty luonnosta, niin menee 0g muovia.

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (33 ääntä)
   Make: Kuulun facebuukryhmään missä keskustellaan wishistä ,aliexpressistä ja mitä kaikkea kivaa krääsää sieltä voi tilata,joka päivä valitetaan että rahat meni,tuote ei tullut,paskaa kamaa ja silti ääliöt kysyy,voiko ostaa meikkejä,sähkölaitteita ym. terveellistä ja turvallista.Ei vaan mene jakeluun että ne on kopiopaskaa ja voi sisältää mitä vaan mutta kun on niin halpaa.
   Itse seuraan sitäcmyös, kuten valtakunnan ykköskeskustelua. Tosiasiassa 90% tapauksissa tuote on sitä mitä luvattiin, mutta ostaja ei lukenut tuotekuvausta. Kiinalaiset osaavat ottaa ylihyviä kuvia, mutta itse tuotekuvauksessa lukee se totuus. Ja ainakin Alista saa aina rahat takaisin automaattisesti jos lähetetty tuote on väärä, väärän värinen tms. Ootko ajatellut että sama Kiinalainen tuote se on mitä Cittari tai Tokmanni myy.

   Lainaa

  52. Tulos: +33 (55 ääntä)
   Joo: Animalian jäsenenä ja ihan lukijanakin olisin kovasti kiinnostunut lähteistäsi. Loogisesti ajatellen on jotenkin mahdollista että animalialainen nylkisi elävän kanin saadakseen tapahtuman kauhuista videon jos sellaista ei muuten saa (vaikka en kyllä pysty kuvittelemaan kokousta josta eivät kaikki ryntäisi kirkuen ulos [...]
   Et ole selvästi seurannut mediaa vuosituhannen alkupuolella. Eläinsuojelujärjestö meni "kuvausmatkalle" Aasiaan, jossa palkkasi paikallisian nylkemään eläviä kettuja. Nostivat tästä hirveän kohun, mutta jäivät lopulta itse kiinni tilanteen lavastamisesta.

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (51 ääntä)
   Kyllästynyt: Toivottavasti jäisikin viimeiseksi kerraksi tilata Kiinasta yhtään mitään. En voi käsittää, kuinka ihmiset laittaa rahaansa sellaiseen, josta ei voi olla täyttä varmuutta mistä tuotteet on tehty (esimerkkinä mediassakin esiteltynä myrkyllinen muovilelukrääsä ja kosmetiikka). Postin palvelut on muutenkin arsesta, joten [...]
   Miksi käytän postia koska maksan siitä? Miksi maksan 100x hinnan suomessa ostaakseni saman tuotteen jonka saan kiinasta kotiin postittettuna? Ihan samaa paskaa täällä tiimarit ja tokmannit myy, mutta hintalappu on vaan kovin kova verrattuna kiina tilaukseen ja posti nyt ei osaa kantaa paketteja perille edes suomen sisällä, niin miks puolustelet jotain postin työntekijöitä? Ihme tapaus. Osta edelleen tuulipukus kotimaasta ja maksa 100e, kun se kiinalainen lapsi sen kuitenki on tehnyt ja suoraan tilaamalla saat 10e. Haltikin on ulkoistanut toimintansa kiinaan ja ei niiltä saa edes enää palvelua ja suoraan kiinalaisten kanssa palvelu pelaa.

   Lainaa

  54. Kilokalori 30.1.2019 8:46
   Tulos: -12 (34 ääntä)
   Eikö jokainen ole jo tajunnut, että nykyään tekoturkis merkataan näkyvästi fake fur, ja aidot turkissomisteet leikataan ja värjätään tekoturkiksen näköiseksi? Turkista menee Luhdan takkien somisteisiin moninkertaiset määrät mitä kokoturkkeja enää myydään Esplanadin leideille. Tai no... ei kyllä ole tajunnut. Korkeakoulutettu työkaverini hehkutti ihanaa uutta takkiaan, ja kysyin mitä eläintä kauluksessa on. Vasta silloin hän tajusi, että karvakaulus oli jonkun pienen eläimen turkiksista tehty.

   Lainaa

  55. Kilokalori 30.1.2019 8:49
   Tulos: -3 (41 ääntä)
   Paye: Et ole selvästi seurannut mediaa vuosituhannen alkupuolella. Eläinsuojelujärjestö meni “kuvausmatkalle” Aasiaan, jossa palkkasi paikallisian nylkemään eläviä kettuja. Nostivat tästä hirveän kohun, mutta jäivät lopulta itse kiinni tilanteen lavastamisesta.
   Höpö höpö. Tuo on moneen kertaan todistettu fake newsiksi, silti turkisteollisuuden puolustajat aina tuota olkiukkoa jaksavat hakata.

   Lainaa

  56. Kilokalori 30.1.2019 8:52
   Tulos: -15 (53 ääntä)
   nono: Miksi käytän postia koska maksan siitä? Miksi maksan 100x hinnan suomessa ostaakseni saman tuotteen jonka saan kiinasta kotiin postittettuna? Ihan samaa paskaa täällä tiimarit ja tokmannit myy, mutta hintalappu on vaan kovin kova verrattuna kiina tilaukseen ja posti nyt ei osaa kantaa paketteja perille edes suomen [...]
   Sitten, kun saat jonkun ihottuman tai ihosyövän muovien kielletyistä pintakäsittelymyrkyistä, niin tilaa hoitovoiteet myös sieltä Kiinasta. Äläkä Suomen terveydenhuoltoa vaivaa vaivoilla, jotka olet itse itsellesi tilannut.

   Lainaa

  57. Tulos: -12 (40 ääntä)
   Paye: Et ole selvästi seurannut mediaa vuosituhannen alkupuolella. Eläinsuojelujärjestö meni “kuvausmatkalle” Aasiaan, jossa palkkasi paikallisian nylkemään eläviä kettuja. Nostivat tästä hirveän kohun, mutta jäivät lopulta itse kiinni tilanteen lavastamisesta.
   En olekaan, asuin muualla ja luin De Volkskrantia. Mutta jos se kerran oli raskaasti tapetilla niin saisiko ne lähteet? (Eikä eläinsuojelujärjestö automaattisesti = Animalia, kyllä silläkin kentällä outoja muumeja liikkuu, mutta tässä nimeältä mainitussa yhdistyksessä hyvin vähän, eikä kettu = kani, joten tässä tuntuu olevan koko lailla sekaannusta siitä mitä oikein tapahtui).

   Lainaa

  58. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Kuinks Joo kuvittelee, että ksneja olisi järkeä nylkeä elävältä? Tai mikä on se uskomus, mihin tuo perustuu. Kani on lihakarjaa, ei niistä erotella ensin turkiksia. Teurasjätteestä turkit lähtevät pesuun ja sieltä parkkaamoon. Vastustan turkistarhausta, mutta elkää nyt sentää alentuko keksimään noita elävältänylkemistarinoita. Ps. Toivottavasti kukasn ei nyt linkkaa sitä 20 vuotta vanhaa kettuvideota. Ollutta ja mennyttä, toivottavasti järjestöt korjanneet toimintaansa.

   Lainaa

  59. Tulos: -7 (31 ääntä)
   Mikä on tää Teemun aukoriteetti, jolla inttävän Janican saa heti uskomaan mitä vaan? Vieläkö aikuiset ihmiset uskoo, että keskustelun ensimmäinen mies on automaattisesti oikeassa...

   Lainaa

  60. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Mulle kävi kans vastaavasti, kun tilasin aliexpressistä ketunhäntätapin, joka työnnetään tiedätte minne. Oli aika järkytys, kun pakettia avatessa paljastuikin oikeasta karvasta tehty tuote. En osannut lainkaan kuvitella tilausta tehdessäni, että niin halpa tuote saattaisi olla oikeaa karvaa. Käyttämättä jäi. Vastaisuudessa olen ainakin viisaampi ja tarkempi.

   Lainaa

  61. Tulos: +8 (26 ääntä)
   ….: Mistä sen ilmoituksen sitten näkee? En usko että aitoa turkista myydään kiinaroinahintaan.
   On myös tapauksia joissa aitoa turkista myydään tekoturkiksen nimellä. "Eettisempää" kuluttajalle, mutta halvempaa kiinalaiselle tuottajalle jonka ei tarvitse piitata eläinten oikeuksista. Mietittekö ikinä miksi kiinalaiset tuotteet ovat niin halpoja? Ihan muuten vain?

   Lainaa

  62. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Öm: Mikä on tää Teemun aukoriteetti, jolla inttävän Janican saa heti uskomaan mitä vaan? Vieläkö aikuiset ihmiset uskoo, että keskustelun ensimmäinen mies on automaattisesti oikeassa…
   Olisko puoliso?

   Lainaa

  63. Laupias Pelikaani 30.1.2019 18:50
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Petteri: Kuinks Joo kuvittelee, että ksneja olisi järkeä nylkeä elävältä? Tai mikä on se uskomus, mihin tuo perustuu. Kani on lihakarjaa, ei niistä erotella ensin turkiksia. Teurasjätteestä turkit lähtevät pesuun ja sieltä parkkaamoon. Vastustan turkistarhausta, mutta elkää nyt sentää alentuko keksimään noita [...]
   Veikkaan, että legenda kanien nylkemisestä elävältä on lähtenyt angorakanien kohtelusta Kiinan kaltaisissa maissa, missä eläinten oikeudet on mitä on. Angorakanin villaa keritään tällaissa paikoissa nyhtämällä se käsin, mikä tietenkin on kivuliasta kanille. Tästä sitten joku muistaa tarinan väärin, että karvan sijaan eläimeltä revittäisiinkin koko nahka. Villa tai turkis, melkein sama joillekin. Suomessa angorakanin villa leikataan keritsimillä, en tiedä mitä muut Euroopan maat sanovat, onko nyhtäminen laillista mutta Kiinassa ainakin se on käytäntö. Ja joo, ne kaniturkit tulevat lihakaneilta.

   Lainaa

  64. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Tekoa tai aitoa mitä väliä. Kysymys kuuluukin kuka h*lvetti haluaa turkiskuoren puhelimeen? Ihan järkyttävän mautonta, yäk.

   Lainaa

  65. Ihmettelen vaan 30.1.2019 20:10
   Tulos: -8 (30 ääntä)
   Korjataanpa: Usko pois, yksikään ihminen ei ala nylkemään turkista elävän eläimen päältä. Einä yksikään kone sellaiseen pystyisi. Kanin turkis tulee lihaksi kasvatetusta kanista. Eli kyse on lihakarjan turkista. Kanit teurastetaan koneella, vastaavassa kuin kanat. Kone tappaa eläimen ekana. Nahkat kone läjittää muun teurasjätteen [...]
   Aasiassa nyljetään koiratkin elävinä, kun lihan uskotaan maistuvan silloin paremmalta. Kiina opettaa.

   Lainaa

  66. Lohikäärme 31.1.2019 0:41
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tuota... Mikä on siis nykyinen aikataulu näille postauksille? Tiistai ja Torstai edelleen, mutta joskus tulivat keskiyöllä, entä nykyään? Ihan näin lukijana olen miettinyt, kun yritin joskus pysyä hereillä nimenomaan näitä varten, nukahdin koneen ääreen ja herätessä päivän mokat oli kaikki tullut jo.

   Lainaa

  67. Count Krapula 31.1.2019 9:24
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Paye: Et ole selvästi seurannut mediaa vuosituhannen alkupuolella. Eläinsuojelujärjestö meni “kuvausmatkalle” Aasiaan, jossa palkkasi paikallisian nylkemään eläviä kettuja. Nostivat tästä hirveän kohun, mutta jäivät lopulta itse kiinni tilanteen lavastamisesta.
   Sinä et selvästikään tarkista lähteitäsi. Tuo tieto on poimittu wordpress-blogista, jota ei voi pitää luotettavana lähteenä. Top Cats Roar -nimisessä blogissa kerrotaan, että German High Courtin mukaan PETA on lavastanut nylkemisen ja että siitä on annettu tuomio. German High Court -nimistä toimijaa ei tosin ole olemassa. Saksan tuomioistuimien nimet ovat Federal Constitutional Court of Germany ja Federal Court of Justice. PETA ei myöskään ole toimittanut nylkemisvideoita, vaan kyseessä on ollut sveitsiläinen eläinsuojelujärjestö. PETA on toki osallistunut levittämiseen. Lähteet, jotka julistavat elävältä nylkemisen lavastukseksi, ovat (lähinnä kiinalaisia) turkisteollisuuden julkaisuja tai yleisiä foorumikeskusteluun liittyviä toteamuksia. Osaa lähteistä tai toimijoista, joihin keskusteluissa vedotaan, ei ole edes olemassa. Ainoat elävältä nylkemistä kommentoineet, jotain kredibiliteettiä omaavat tahot ovat: - eläinsuojelujärjestöt, jotka kuitenkin kieltäytyvät luovuttamasta viranomaisille uncut-videota tai mitään lisätietoja kuvauspaikasta ym. - kiinalaiset turkistuottajat ja viranomaiset, joiden luotettavuus on huono ja intressiristiriita selvä - mitään ei varmasti selviä, jos se on heistä kiinni - Time Magazine, jonka artikkelissa todetaan vain, että elävältä nylkemistä on tapahtunut.

   Lainaa

  68. Tulos: -15 (29 ääntä)
   juupajuu: Selvennetään vielä. Kyseisessä ilmoituksessa oli siis tarkat kuvat, joista selvisi että kysymys on aidosta kaninkarvasta. Myös asiakkaiden feedback ja heidän ottamista kuvista sai 100% varmuuden että kyse on aidosta kaniturkiksesta. ps. jos joku harmittelee suurta pakettimäärää, niin kyse on 90% sellaisista [...]
   Jos sieltä kiinasta on pakko tilata, niin suosittelen tilaamaan samalla kertaa samalta myyjältä, niin ei tule erillisissä paketeissa. Usein noi kiinakrääsän myyjät on edes jotenkuten keskittynyt tiettyyn alueeseen, eli jos tilaat vaikka kankaita, on todennäköistä että myyjällä on muutakin ompelukamaa myynnissä. Sitten vain lisäät tuotteita ostoskoriin, maksat yhdellä kertaa ja yleensä myyjä lähettää ne yhdessä paketissa useiden pikkupakettien sijaan. Tuolla tavalla tilatessa saattaa helposti saada myös jonkun -10% alennuksen.

   Lainaa

  69. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Mitäs väliä sillä on, jos on aitoa tai ei. Yksi pupu vähemmän kuormittamassa ilmastoa on ympäristöteko.

   Lainaa

  70. Tulos: +19 (25 ääntä)
   sd: Jos sieltä kiinasta on pakko tilata, niin suosittelen tilaamaan samalla kertaa samalta myyjältä, niin ei tule erillisissä paketeissa. Usein noi kiinakrääsän myyjät on edes jotenkuten keskittynyt tiettyyn alueeseen, eli jos tilaat vaikka kankaita, on todennäköistä että myyjällä on muutakin ompelukamaa myynnissä. Sitten [...]
   Miksi ihmeessä? Ideahan on se, että ostetaan siltä missä on halvinta. Nippelit yhdeltä, bucklet toiselta. Samalla työllistetään Postia. Säästynyt raha sitten kotimaahan. Juuri katsoin saksalaisessa kaupassa Kiinalaista tuotetta, itselle Alista sama 96 % alennuksella. Tuolle säästyneelle rahalle löytyykin sitten tarvetta kotimaisen palvelun tukemisessa. Itse käytän aina korkean kotimaisuusasteen tuotteita, ostan palveluita kotitalousvähennyksen maksimiin ja tuen muutenkin kotimaan taloutta. Sen sijaan että antaisin kiinantuotteiden ostaessa alvin suomelle ja valtavan euromäärän saksalaiselle miljonäärille, ostan kiinatavarat suoraan kiinasta. Rahaa jää suomeen monin verroin enemmän.

   Lainaa

  71. Tulos: +15 (19 ääntä)
   AT: Ikävä kyllä Kiinasta roinaa tilatessa on paljon aitoa turkista sisältäviä tuotteita. Myös monet tuotteet, joissa ilmoituksen mukaan on tekoturkista, sisältävätkin aitoa turkista. Koska turkiseläimet kasvatetaan todella surkeissa oloissa, voi Kiinassa olla aitoturkis halvempaa kuin tekoturkis. https://yle.fi/uutiset/3-8629249
   Kas kummaa, olen monella tutulla vegellä nähnyt Kiinasta tilattuja "feikkikarvasta" tehtyjä karvapallo-avaimenperiä..ihme kun tuntuivatkin käteen niin aidoilta, yäk.

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kimma: Kiinassa eläimiä pidetään niin huonosti, että kiinalainen turkis on usein halvempaa kuin tekoturkis. Turkisteollisuus ei siellä myöskään ole kovin läpinäkyvää toimintaa, joten halvat, luokattoman huonosti pidettyjen eläinten turkikset myydään usein tekoturkiksena Euroopan markkinoille. Seassa on myös kissan- ja [...]
   Myöskin eurooppalaiset vaatefirmat ovat käyttäneet kissankarvaa vaatteissa.

   Lainaa

  73. Tulos: -16 (22 ääntä)
   Öhömm: Miksi ihmeessä? Ideahan on se, että ostetaan siltä missä on halvinta. Nippelit yhdeltä, bucklet toiselta. Samalla työllistetään Postia. Säästynyt raha sitten kotimaahan. Juuri katsoin saksalaisessa kaupassa Kiinalaista tuotetta, itselle Alista sama 96 % alennuksella. Tuolle säästyneelle rahalle löytyykin sitten tarvetta kotimaisen palvelun tukemisessa. Itse käytän aina korkean kotimaisuusasteen tuotteita, ostan palveluita kotitalousvähennyksen maksimiin ja tuen muutenkin kotimaan taloutta. Sen sijaan että antaisin kiinantuotteiden ostaessa alvin suomelle ja valtavan euromäärän saksalaiselle miljonäärille, ostan kiinatavarat suoraan kiinasta. Rahaa jää suomeen monin verroin enemmän.
   Niin, siis ostat sieltä aliexpressiltä tai ebaysta samalta myyjältä, saat yleensä 10% alennuksen kaupan päälle, ja tuotteen hinta on silti se 70snt. Samat myyjät myy kaikki tuotteet halvalla, lisäksi kaikki tulee samassa paketissa mutta et menetä edes muutamaa senttiä verrattuna siihen että ostaisit ne erikseen :D

   Lainaa

  74. Tulos: +18 (20 ääntä)
   sd: Niin, siis ostat sieltä aliexpressiltä tai ebaysta samalta myyjältä, saat yleensä 10% alennuksen kaupan päälle, ja tuotteen hinta on silti se 70snt. Samat myyjät myy kaikki tuotteet halvalla, lisäksi kaikki tulee samassa paketissa mutta et menetä edes muutamaa senttiä verrattuna siihen että ostaisit ne erikseen
   Et selvästikään ole tilannut tavaraa Kiinasta. Tilausten kasaamisella yhteen ei ole yhdellekään osapuolelle mitään hyötyä. Jokaisella myyjällä on omat edulliset tuotteensa. Eikä todellakaan mitään paljousalennuksia ole olemassa. Eli on paras vaan ostaa jokainen tuote sieltä missä se on halvinta. Sen sijaan usean tuotteen tilaajalle lankeaa isot postikulut. Kiinassa kun postikulut ovat maksuttomia vain pienpaketeille.

   Lainaa

  75. kayettayeaeyte 3.2.2019 15:06
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Kannattaa katsoa Yle Areenasta dokkari "Kuka on Xi Jinping?" Ja sen jälkeen miettiä, että kannattaako tuonne sitä rahaa työntää?

   Lainaa

  76. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Jettel: Et selvästikään ole tilannut tavaraa Kiinasta. Tilausten kasaamisella yhteen ei ole yhdellekään osapuolelle mitään hyötyä. Jokaisella myyjällä on omat edulliset tuotteensa. Eikä todellakaan mitään paljousalennuksia ole olemassa. Eli on paras vaan ostaa jokainen tuote sieltä missä se on halvinta. Sen sijaan usean tuotteen tilaajalle lankeaa isot postikulut. Kiinassa kun postikulut ovat maksuttomia vain pienpaketeille.
   Olen tilannut tässä seitsemän vuoden aikana yli 2000 tuotetta ebaysta, en ole mitenkään ylepä tietenkään siitä ja olen kiinakrääsän ostelua viime vuoden aikana vähentänyt huomattavasti, mutta tätä krääsää tilatessani olen huomannut että taktiikka toimii. Ne myyjät mitkä myy halvimmalla ei todellakaan jostain syystä myy joitakin tuotteita yhtäkkiä kalliimmalla, vaan myyvät saman tehtaan valmistamaa krääsää, ja heillä on usein todella paljon myyntejä = hyvät arvosanat, ihmiset luottavat heihin ja heillä on varaa antaa tuotteista alennusta ja myydä halvemmalla kuin joku tuoreempi kauppias. Tottakai heitä hyödyttää se, että myyvät tuotteita useamman tuotteen yhdelle asiakkaalle, siellä on aika kova kilpailu kun noita krääsän halvimmalla myyviä tahoja löytyy useampi kappale. Kokeile ensi kerralla niin yllätyt.

   Lainaa

  77. Tulos: +13 (23 ääntä)
   sd: Olen tilannut tässä seitsemän vuoden aikana yli 2000 tuotetta ebaysta, en ole mitenkään ylepä tietenkään siitä ja olen kiinakrääsän ostelua viime vuoden aikana vähentänyt huomattavasti, mutta tätä krääsää tilatessani olen huomannut että taktiikka toimii. Ne myyjät mitkä myy halvimmalla ei todellakaan jostain syystä myy [...]
   Tuollainen isojen pakettien haaliminen on ehkä typerintä mitä kiinanostaja voi tehdä. Jokainen kookas "kirje" käsinlajitellaan kaikissa postiketjun vaiheissa koko Euroopassa. Pienet kirjeet, jotka painoltaan ja paksuudeltaan ovat edelleen kirjeitä, menevät konelajitteluun. On todella vastuutonta haalia kasaan isoja paketteja marginaalisen alennuksen takia, koska toimellaan aiheuttaa suuret kustannukset postilaitoksille. Ps. Ainakin Alissa saat irtotuotteet erikseenkin ostettuna ilman postikuluja. Usean tuotteen yhdistelmälle tuleekin sitten postikuluja, joten kannattaa ostaa erikseen. Eikä siellä ole mitään suuria tukkureita myyjinä, vaan pääöosin muutaman tuotteen pienkauppiata.

   Lainaa

  78. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Juupajuu: Tuollainen isojen pakettien haaliminen on ehkä typerintä mitä kiinanostaja voi tehdä. Jokainen kookas “kirje” käsinlajitellaan kaikissa postiketjun vaiheissa koko Euroopassa. Pienet kirjeet, jotka painoltaan ja paksuudeltaan ovat edelleen kirjeitä, menevät konelajitteluun. On todella vastuutonta haalia kasaan isoja [...]
   Puhuinkin lähinnä joiden nappien ja ompelutarvikkeiden ostamisesta, en kookkaampien tavaroiden. "Postikulut" nyt ylipäätään on yleensä huijausta kiinatavaraa ostaessa. Niinkuin sanoin, kannattaa kokeilla, mene jonkun halvinta tavaraa myyvän myyjän profiiliin, katso näkyykö tarjouksia (esim osta 4 tuotetta, saat -10% alennusta), kerää ne ostoskoriin ja ylläty.

   Lainaa

  79. Pupukuoret best 11.2.2019 2:01
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Itselläni on tuollaiset samanlaiset kuoret. Tää karva sulaa kuin muovi (testattu, ei tarkoituksella), nää kuoret on täysin pehmolelukamaa. "Korvat" on kangasta ja muovikarvaa, "hännäntupsu" on muovikarvaa. Voi jestas.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, kanit, turkis, turkki, aito, kiina, kuoret, eläimet