Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 85

Roskiksen päällä möllöttää surkea näky.
Roskalavalla rapisee, osa 85

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 21 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pyrstötähti 15.1.2019 1:44
   Tulos: +493 (497 ääntä)
   No siinä on nallella kokoa. Ei ihan pieneen kämppään. Varovainen saa kyllä nykyään olla jos roskiksilta jotain ottaa, ettei tule luteet kaupan päälle.

   Lainaa

  2. Mitävittua 15.1.2019 2:29
   Tulos: +254 (256 ääntä)
   Pyrstötähti: No siinä on nallella kokoa. Ei ihan pieneen kämppään. Varovainen saa kyllä nykyään olla jos roskiksilta jotain ottaa, ettei tule luteet kaupan päälle.
   Joo luin taannoin jostai kuin oli sälä lavalta kelvannut vaikka oli ollu lappu et lutikoita on ollut asunnossa, mut kai se on ku halvalla saa ni pakkohan soon ottaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +112 (116 ääntä)
   Mitävittua: Joo luin taannoin jostai kuin oli sälä lavalta kelvannut vaikka oli ollu lappu et lutikoita on ollut asunnossa, mut kai se on ku halvalla saa ni pakkohan soon ottaa.
   Voi olla, että on vienyt kirpparille.

   Lainaa

  4. Tulos: +242 (244 ääntä)
   Reki: Voi olla, että on vienyt kirpparille.
   Huvittaa ajatella että siitähän kirpputori on saanut nimensä. Ei luteista, vaan kirpuista, jotka on saanut kaupan päälle kun on sieltä ostanut. Olen aina suosinut kirppareita mutta nyt alkoi vähän kuumottaa nuo mahdolliset luteet.

   Lainaa

  5. Tulos: +117 (135 ääntä)
   Näkiksiä! Siis mitä?

   Lainaa

  6. Tulos: +171 (173 ääntä)
   Nallella on selkeästi paha mieli. Toivottavasti löysi kivan kodin ja pääsi luteistaan eroon jos sellaisia oli.

   Lainaa

  7. Tulos: +55 (65 ääntä)
   ….: Huvittaa ajatella että siitähän kirpputori on saanut nimensä. Ei luteista, vaan kirpuista, jotka on saanut kaupan päälle kun on sieltä ostanut. Olen aina suosinut kirppareita mutta nyt alkoi vähän kuumottaa nuo mahdolliset luteet.
   Useamman päivän pakastaminen tappaa luteet. Nimim. Kaikki kirpparivaatteet pakkasen kautta.

   Lainaa

  8. Niiskuneiti 15.1.2019 11:33
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Pikku Myy: Näkiksiä! Siis mitä?
   Näkinkenkiä

   Lainaa

  9. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Pikku Myy: Näkiksiä! Siis mitä?
   Oisko näkemyksiä..?

   Lainaa

  10. Tulos: +84 (88 ääntä)
   Re: luteet. Tulin juuri reissusta kotiin ja olen suht varma että tavaroissani oli jotain ötököitä. Joten laitoin laukut suoraan parvekkeelle jäätymään, ja kunhan olivat kunnollisesti jäässä, laitoin saunan niin kuumalle kuin sen saa (120 c) ja kuumensin ne. Hyvästi, luteet tai kirput tai mitä olivatkaan. Kirpparilta voi hakea tavaraa ihan turvallisesti, kunhan se on sellaista jonka voi pakastaa, kuumentaa, tai sekä että jos on huolestunut -kuiva lämpö ei tärvele sellaisiakaan vaatteita joita ei voi pestä kuumassa. Ötökät ovat ongelma vasta jos pääsevät valloilleen, koko asuntoa kun on vaikea pakastaa/ kuumakäsitellä. (Kyllä, pelkään luteita neuroottisesti koska olen tullut niiden puremaksi reissussa, joten tuli luettua aiheesta).

   Lainaa

  11. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Bamse <3

   Lainaa

  12. Ötökkätorjuja 15.1.2019 16:40
   Tulos: +28 (48 ääntä)
   Jos asuu kerrostalossa ja aiheuttaa nallen pelastusoperaatiollaan lutikkatapauksen, niin toivottavasti sitten myös maksaa itse KAIKKI viulut, myös naapureille aiheutuvat.

   Lainaa

  13. Hyvä nimi alt rock -biisille 15.1.2019 16:41
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Helly / Nalle

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Voi Hellyä. Toivottavasti nalle sai hyvän kodin

   Lainaa

  15. Näintäämenee 16.1.2019 6:36
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Nyt taidan tajuta, miksi pehmolelut eivät mene kirpparilla nykyään kovin hyvin kaupaksi todella halvallakaan. Ennen muinoin lelut meni kaikki päivässä.

   Lainaa

  16. dazedconfused 16.1.2019 9:08
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Av vauvaan. Onko kissatalous? Entä kultakalatalous?

   Lainaa

  17. Kokemuksen Kyrsiintynyt Rintaääni 16.1.2019 16:16
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Joo: Re: luteet. Tulin juuri reissusta kotiin ja olen suht varma että tavaroissani oli jotain ötököitä. Joten laitoin laukut suoraan parvekkeelle jäätymään, ja kunhan olivat kunnollisesti jäässä, laitoin saunan niin kuumalle kuin sen saa (120 c) ja kuumensin ne. Hyvästi, luteet tai kirput tai mitä olivatkaan. Kirpparilta [...]
   Toivottavasti käärit tavarat tiukasti muoviin ennen molempia toimenpiteitä, sillä elukat kömpivät muuten karkuun. Ja toivottavasti kaikki muutkin alkavat herätä toimimaan näiden kanssa oikein, sillä luteet ovat yleistyneet ja levinneet kuin rutto viimeisten viiden-kymmenen vuoden aikana, ja niitä voi todellakin tulla muualtakin kuin ulkomaanmatkoilta. Pakastus ei välttämättä tapa kaikkia luteita, varsinkaan jos tavarat eivät ole riittävän kylmässä tarpeeksi pitkään. Saunassa ne pudottautuvat lattialle viileämpään jos tavaroita ei ole kääritty tiiviisti muoviin ja kipittävät seinien rakosiin, tapettien ja sähköpistokkeiden alle yms turvaan. Pakkasta pitää olla vähintään -18-20 astetta neljä vuorokautta ja saunotusta vähintään 80-90 asteessa semmoinen neljä tuntia, että sisimmätkin osat ehtivät kuumeta sinne kuuteenkymppiin hyväksi toviksi. Ja kaikki minkä pystyy, niin pesu min. 60 asteessa. Kaikki pitää käsitellä: vaatteet, yöpöydän tavarat, verhot, kirjat... Tuholaistorjuja myrkyttää lattialistat ja sängyt yms (usein ne joutuu heittämään pois, silloinkin tiukasti muoviin käärittynä ennen kuin viedään asunnosta ulos. Kuuma tappaa luteet varmemmin kuin kylmä, myös munat, jotka ovat semmoisia suolarakeiden kokoisia ja näköisiä ja tahmeita joten tarttuvat kivasti huomaamattomiin rakosiin. Eikä roudata niitä (mahdollisesti) saastuneita kamoja pitkin rappukäytäviä ilman, että ovat tiukasti käärittynä muoviin, tai koko talo kiittää uusista lemmikeistä. Ja jos niitä tulee, ilmoitusta heti isännöitsijälle, ammattilaiset paikalle ja todella mittavat ja huolelliset torjuntatyöt käyntiin. Ammattilaisen suorittamat myrkytykset tai lämpötorjunta. Omilla Raidin ruiskutteluilla elukat saa vain piiloon hetkeksi. Eikä lähdetä itse karkuun sieltä asunnosta ellei haluta varmistaa, että ne lampsivat ruuan perässä naapuriasuntoihin ja omien tavaroiden mukana myös sinne evakkopaikkaan. Lisäksi ne pirulaiset pysyvät vallan mainiosti hengissä ravinnotta lämpimässä kolmisen kuukautta, viileämmässä semmoiset kivat kahdeksan... eli jos vie niitä syksyllä mökille, ne kipittävät iloisesti aterioimaan kun palaat sinne keväällä/kesällä. Ja lisääntyvät eksponentiaalisesti. Ja kaikki nymfivaiheet munasta kuoriutumisen jälkeen imevät myös verta. Joillekin tulee kutisevia näppylöitä, mutta ei kaikille. Kun paukamia tulee, on puremia saatu jo hyvän aikaa, sillä vasta-aineiden kehittyminen kestää parisen viikkoa. Eikä niitä elukoita helpolla näe, koska piileskelevät pikkuruisissakin rakosissa, lymyilevät päivät (vaikka kipittelevätkin ympäriinsä, eivät suinkaan pysy vain siinä sängyssä ja sen vieressä) ja käyvät imemässä verta yöllä syvimmän unen aikaan. Kerrassaan hurmaavia pikku veijareita. Phyi.

   Lainaa

  18. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kokemuksen Kyrsiintynyt Rintaääni: Toivottavasti käärit tavarat tiukasti muoviin ennen molempia toimenpiteitä, sillä elukat kömpivät muuten karkuun. Ja toivottavasti kaikki muutkin alkavat herätä toimimaan näiden kanssa oikein, sillä luteet ovat yleistyneet ja levinneet kuin rutto viimeisten viiden-kymmenen vuoden aikana, ja niitä voi todellakin tulla [...]
   Totta. Ylensä olen viherpiipertäjä, mutta jos voidaan todistaa luteita, niin DDT pitäisi sallia vaikka sitten reseptillä. Paskamaisia olioita. Vaatteiden kuivaaja -ei siis kuivausrumpu vaan sellainen tosi lämmin -lukemani mukaan tepsii? Mutta siihenhän ei voi kaikkea laittaa.

   Lainaa

  19. Kokemuksen Kyrsiintynyt Rintaääni 16.1.2019 19:22
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Joo: Totta. Ylensä olen viherpiipertäjä, mutta jos voidaan todistaa luteita, niin DDT pitäisi sallia vaikka sitten reseptillä. Paskamaisia olioita. Vaatteiden kuivaaja -ei siis kuivausrumpu vaan sellainen tosi lämmin -lukemani mukaan tepsii? Mutta siihenhän ei voi kaikkea laittaa.
   Kyllä tietääkseni - kaikki, millä ko. asian saa kuumennettua sinne lähemmäs kuuttakymppiä toviksi. Ja komppaan - keksikää joku nyt äkkiä semmoinen ympäristöystävällinen täsmä-DDT näille, varma rikastuminen tiedossa!

   Lainaa

  20. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Joo: Re: luteet. Tulin juuri reissusta kotiin ja olen suht varma että tavaroissani oli jotain ötököitä. Joten laitoin laukut suoraan parvekkeelle jäätymään, ja kunhan olivat kunnollisesti jäässä, laitoin saunan niin kuumalle kuin sen saa (120 c) ja kuumensin ne. Hyvästi, luteet tai kirput tai mitä olivatkaan. Kirpparilta [...]
   Meillä oli turkiskuoriaisia ja saunotettiin kaikki mahdollinen :D Jotkut pehmolelut eivät ole sen jälkeen olleet enää entisellään, karva mennyt hassuksi, kuin olisi sulanut tjtn, ja saunalauteiden litistämä puoli ei enää korjaannu xD

   Lainaa

  21. Ilmaisen kelpaa aina myytäväksi 17.1.2019 13:28
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mitävittua: Joo luin taannoin jostai kuin oli sälä lavalta kelvannut vaikka oli ollu lappu et lutikoita on ollut asunnossa, mut kai se on ku halvalla saa ni pakkohan soon ottaa.
   Tuskin ne itselle tulee, ilmaiseksi saatua lutikkakamaa voi myydä muille. Joillakin ei ole moraalia, jos on tilaisuus tienata muutama euro.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, nalle, roskalava, kirpputori, kirppari, kirppis, vauva, lahjoitus