Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 48

Lankapuhelimet aiheuttavat edelleen hämmennystä nykynuorissa.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 48

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1102 (1122 ääntä)
      No johan on ollu hervottomat taskut, jos joku vedenkeitin tai moccamaster on mahtunu ja viel ilman et kukaan on huomannu lähtiessä

      Lainaa

    2. Tulos: +426 (450 ääntä)
      Ei hitsit, miks Alexandra löi sen luurin kiinni, olisin ollut niin utelias kuulemaan miten tuo keskustelu olis voinut jatkua! :D "Kukas siellä sitten vastasi?" "No kai sä nyt ite tiesit kenelle soitit." Tästä eteenpäin mun aivot kehitti niin monta mahdollista, toinen toistaan pahempaa skenaariota, että parempi jättää ne kirjoittamatta.

      Lainaa

    3. Tulos: +170 (208 ääntä)
      Töötti: No johan on ollu hervottomat taskut, jos joku vedenkeitin tai moccamaster on mahtunu ja viel ilman et kukaan on huomannu lähtiessä
      Talvivaatteiden sisään mahtuu yllättävänkin paljon. Meillä oli yläasteella kielletty poistumasta koulun alueelta, mutta silti jengi kävi välitunneilla ja ruokatunneilla kaupasta hakemassa karkkia, limukkaa yms. Itellä mahtu nahkatakin povitaskuun 1,5l limupullo, ja sitä ei koskaan kukaan opettaja huomannu, vaikka viikottain about kerran kaks tuli semmonen välitunnilla lähikaupasta haettua.

      Lainaa

    4. Mustalaisnaamio 31.1.2019 1:49
      Tulos: +779 (805 ääntä)
      Miksiköhän tämä Ronjan "hyvä ystävä" "unohti" kutsua nämä kaksi luuseria... Tuskin sattumaa.

      Lainaa

    5. Tulos: +488 (494 ääntä)
      Joku on "taskuttanut" Ronjan aivot. Hyvän ystävän luota tuskin pöllitään tavaraa.

      Lainaa

    6. Tulos: +559 (563 ääntä)
      Ronja ryövärintytär

      Lainaa

    7. Tökökökököö 31.1.2019 6:58
      Tulos: +259 (423 ääntä)
      Töötti: No johan on ollu hervottomat taskut, jos joku vedenkeitin tai moccamaster on mahtunu ja viel ilman et kukaan on huomannu lähtiessä
      Joidenkin hameiden taskuihin mahtuu noiden lisäksi joulukinkku ja perämoottori.

      Lainaa

    8. Tulos: +386 (404 ääntä)
      Tuoreena vanhempana kauhulla odotan kaikenmaailman ”Ronjien” lyöttäytyvän lasteni kaveripiiriin. Kaikenlaista hölmöä tuli itsekin junnuna tehtyä, mutta aina kunnioitettiin toisten omaisuutta ja varsinkin kavereiden vanhempien kotia ja sen irtaimistoa.

      Lainaa

    9. Tulos: +356 (360 ääntä)
      Yhtään en ihmettele, että Ronjan kutsuminen unohtui. Tainnut unohtua tuon jälkeen vielä useamminkin.

      Lainaa

    10. Tulos: +277 (281 ääntä)
      Yllättävää, ettei Ronjaa oltu alunperin kutsuttu. Tuli mieleen eräs luokkakaveri, jota ei päästetty bileisiin, koska ilmestyi paikalle pesäpallomailan kanssa.

      Lainaa

    11. niimpä niin 31.1.2019 8:07
      Tulos: +193 (195 ääntä)
      Pentti: Talvivaatteiden sisään mahtuu yllättävänkin paljon. Meillä oli yläasteella kielletty poistumasta koulun alueelta, mutta silti jengi kävi välitunneilla ja ruokatunneilla kaupasta hakemassa karkkia, limukkaa yms. Itellä mahtu nahkatakin povitaskuun 1,5l limupullo, ja sitä ei koskaan kukaan opettaja huomannu, vaikka viikottain about kerran kaks tuli semmonen välitunnilla lähikaupasta haettua.
      Onhan se nyt pikkuisen eri juttu mättää jotain karkkipusseja ja pulloja piiloon takkiin kuin jotain moccamasteria ja vedenkeittimiä. Saa olla muuten aika hervottomat taskut, jotta sellainen about 40x40x20 kahvinkeitin lasisine pannuineen ja muine osineen saa nätisti sisään ja pysymään ehjänä. Tietysti, jos tytöt on sitten jonku takaoven kautta karanneet kyytiinsä niin sittenhän se on voinu vaikka kainalossa kulkea.

      Lainaa

    12. Tulos: +200 (218 ääntä)
      Peeke: Tuoreena vanhempana kauhulla odotan kaikenmaailman ”Ronjien” lyöttäytyvän lasteni kaveripiiriin. Kaikenlaista hölmöä tuli itsekin junnuna tehtyä, mutta aina kunnioitettiin toisten omaisuutta ja varsinkin kavereiden vanhempien kotia ja sen irtaimistoa.
      Mitä jos lapsestasi tulee "Ronja"?

      Lainaa

    13. Tulos: +235 (241 ääntä)
      Kaveri: Mitä jos lapsestasi tulee “Ronja”?
      Erittäin hyvin kysytty siellä perällä. Älkää olko kuin Ronjien vanhemmat, jotka tuskin tunnistavatkaan omien lastensa vikoja. Koulukiusaamiskohtaamisissa ja niistä kuullessa on tullut törmättyä toistuvasti siihen asenteeseen, etteivät selkeän ongelmatapauksen vanhemmat yksinkertaisesti suostu näkemään pahaa omassa katraassaan ja elävät poterossa asian suhteen. Koita siinä sitten auttaa purkamaan sosiaalisia ongelmia, ennen kuin ne juurtuvat liian syvälle lapseen ja pursuavat mittakaavoistaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +136 (136 ääntä)
      Hihi: Erittäin hyvin kysytty siellä perällä. Älkää olko kuin Ronjien vanhemmat, jotka tuskin tunnistavatkaan omien lastensa vikoja. Koulukiusaamiskohtaamisissa ja niistä kuullessa on tullut törmättyä toistuvasti siihen asenteeseen, etteivät selkeän ongelmatapauksen vanhemmat yksinkertaisesti suostu näkemään pahaa omassa [...]
      Jep. Lapseen vaikuttaa kuitenkin niin moni muukin asia kuin pelkkä kotikasvatus, ei voi ummistaa silmiään ongelmilta vain, koska kokee kotona kaiken sujuneen hyvin ja oikein. Vaikutteita tulee muualtakin ja hyvää vanhemmuutta on reagoida niihinkin tilanteen vaatimalla tavalla.

      Lainaa

    15. Tulos: -59 (115 ääntä)
      Mä haluaisin nähdä miten "Biletetään olohuoneessa". Onko se sama kun mulla eli sohvalla olutta tai viiniä ja Netflixistä jotain hömppää tai Areenasta Sohvaperunoita tien monennenko kerran.

      Lainaa

    16. Tulos: +61 (89 ääntä)
      Hihi: Erittäin hyvin kysytty siellä perällä. Älkää olko kuin Ronjien vanhemmat, jotka tuskin tunnistavatkaan omien lastensa vikoja. Koulukiusaamiskohtaamisissa ja niistä kuullessa on tullut törmättyä toistuvasti siihen asenteeseen, etteivät selkeän ongelmatapauksen vanhemmat yksinkertaisesti suostu näkemään pahaa omassa [...]
      Ei kannata kuitenkaan aina syyllistää vanhempia siitä jos kakara törttöilee. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja kaveripiirillä on iso vaikutus, monesti vanhemmat ei edes tiedä mitä kaikkia typeryyksiä se teini touhuu.

      Lainaa

    17. Tulos: +36 (90 ääntä)
      Paitsi että tossa on just se, että vanhemman pitäisi tietää! Se on sen vastuulla! Eli silloin tällöin soitto, että missä se muksu luuraa ja missä kunnossa se kuulostaa olevan. Ja välillä vois kurkata sinne lapsen huoneeseen, jos sinne on vaikka ilmestynyt jotain mystisiä Moccamastereita...
      Lanttu: Ei kannata kuitenkaan aina syyllistää vanhempia siitä jos kakara törttöilee. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja kaveripiirillä on iso vaikutus, monesti vanhemmat ei edes tiedä mitä kaikkia typeryyksiä se teini touhuu.

      Lainaa

    18. Tulos: +7 (23 ääntä)
      Ronja ryövärintytär.

      Lainaa

    19. Tulos: +77 (79 ääntä)
      jukkapalmu: Mä haluaisin nähdä miten “Biletetään olohuoneessa”. Onko se sama kun mulla eli sohvalla olutta tai viiniä ja Netflixistä jotain hömppää tai Areenasta Sohvaperunoita tien monennenko kerran.
      Et oo vissiin ikinä (teininä) ollut kotibileissä? Jos et ole, niin voin kertoa että ihan hyvin se onnistuu. Henkilökohtaisen kokemukseni mukaan tilanne kehittyy niin, että ensin laitetaan vähän musiikkia taustalle soimaan, ja kun pienestä nousuhumalan reunasta ollaan sitten saatu kiinni, alkaa siinä teini toisen perään nousta pöydän äärestä olohuoneeseen - ketkä tanssimaan, ketkä painimaan, ketkä käärimään kaverista muumiota talouspaperirullan avulla... Ja mitä näitä teinariklassikoita sixpackpahvikruunujen lisäksi nyt on. Tämä toki on vain yksi esimerkki; variaatioita lienee lukuisia muun muassa teinipopulaation koosta ja laadusta, sekä käytettävissä olevan (vanhempien) asunnon koosta riippuen. Mutta lähteenä omia muistoja käyttäen, muun muassa tällaiselta voi näyttää "bilettäminen olohuoneessa." Mitä itse mokaan tulee, niin ei todella ihme että oli Ronjalta kutsu jäänyt saamatta, ja taisi jäädä jatkossakin. Itse aikoinani paljonkin kotibileitä vanhempieni kotona "houstanneena", sekä tietty kavereiden vanhempien kodeissa juhlineena, se nyt oli aivan selvä homma, että taloa ja sen omistajia kunnioitetaan, vaikka kuinka muuten perseiltäisi! ... Toisaalta tulipahan nyt mieleen sellainenkin muisto, kun kerran teininä biletimme meillä vanhempieni ollessa muualla. Jossain kohtaa paikalle saapui useamman henkilön seurue kutsumatta. Kun emme suostuneet päästämään näitä mulkvisteja sisään, alkoi loputon ovikellon rämpytys. Koska ovi pysyi edelleen lukittuna, päättivät nämä urpot lähtiessään vielä rikkoa lasisen viinapullon omakotitalon ulkoportaille, ja tietenkin repiä irti maahan kiinnitetyn pyykkitelineen. Että kyllähän noita Ronjan sukulaissieluja näämmä vaan aina on.

      Lainaa

    20. Esko Mörkö 1.2.2019 6:19
      Tulos: +14 (22 ääntä)
      Ronja on nimensä veroinen.

      Lainaa

    21. Niin se aika muuttuu 1.2.2019 8:25
      Tulos: +23 (41 ääntä)
      Nykyään todella harvoin kukaan tuntematon soittaa väärään numeroon. Tutut soittaa joskus, kun ovat valinneet vahingossa väärän numeron. Minule pitkään soitteli joku mummo lankanumerosta ja kyseli poikaansa, mutta niitäkään puheluita ei ole tullut enää pariin vuoteen. Mutta tuo oli tosi ärsyttävää että kun joku valitsi itse ensin väärän numeron ja alkoi sitten vaatia selitystä että kenelle ja minne on soittanut. Onneksi siihen aikaan pystyi lyömään luurin korvaan, niin että kilahti ja todennäköisesti kyseinen tyyppi ei toista kertaa soittanut samaan väärään numeroon.

      Lainaa

    22. Tulos: -32 (92 ääntä)
      Kulkeejohan Ronja sellaisessa oikein leveässä mustassa hameessa? Nimikinn käytöksen lisäksi viittaisi kansallispukukansaan.

      Lainaa

    23. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Niin se aika muuttuu: Nykyään todella harvoin kukaan tuntematon soittaa väärään numeroon. Tutut soittaa joskus, kun ovat valinneet vahingossa väärän numeron. Minule pitkään soitteli joku mummo lankanumerosta ja kyseli poikaansa, mutta niitäkään puheluita ei ole tullut enää pariin vuoteen.
      Asiaan voi vaikuttaa se, jos numerosi on ollut käytössä pitkään. Puhelinnumeroita kierrätetään, joten mitä tuoreempa numerosi on, sitä todennäköisemmin se on ollut ennestään jonkun toisen tai useamman henkilön käytössä. Kerran on omalle kohdalle sattunut niin, että entisen tuttavan numero oli vaihtanut käyttäjää. Piti oikein tarkistaa, että soitin siihen numeroon, joka oli yhteystiedoissa. Jos numerosi ei ole vaihtanut omistajaa moneen vuoteen, tuskin se enää kummittele kenenkään vieraan puhelimessa.

      Lainaa

    24. Tulos: +70 (72 ääntä)
      Kutsumatta jättäminen on ehkä hienovarainen vihje jostain ongelmasta omassa käyttäytymisessäsi...

      Lainaa

    25. Ihanoikein 1.2.2019 19:36
      Tulos: -35 (49 ääntä)
      Päivi todisti olevansa idiootti. Kokoajan varoitellaan huijaus soitoista oudosti alkavista puhelin numeroista. Itse en vastaa edes suomalaiseen numeroon jos se tulee tuntematomasta. Tämä myös siksi ettei kiinnosta vastata ”tuntemattomalle” lehtikauppiaalle tai muulle hullulle.

      Lainaa

    26. Tulos: -19 (55 ääntä)
      Ronja nimenomaan identifioituu kansallispukuvähemmistöömme.

      Lainaa

    27. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Tuo alempi on aika turha, ei moka eilä millään tavalla helmi tai hauska.

      Lainaa

    28. Isä neljän, joka olet töissä 4.2.2019 6:58
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Jalmari: Paitsi että tossa on just se, että vanhemman pitäisi tietää! Se on sen vastuulla! Eli silloin tällöin soitto, että missä se muksu luuraa ja missä kunnossa se kuulostaa olevan. Ja välillä vois kurkata sinne lapsen huoneeseen, jos sinne on vaikka ilmestynyt jotain mystisiä Moccamastereita…
      Lapset on yllättävän hyviä salailemaan tekosiaan ja vanhemmilla on oikeasti vaikeaa tietää mitä he tekevät jos he tahtovat etteivät vanhemmat saa tietää. Tiedän ihan siksi kun olen ollut ajattelematon teini itsekin, mutta en sentään varas. Siihen vedin rajan.

      Lainaa

    29. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Töötti: No johan on ollu hervottomat taskut, jos joku vedenkeitin tai moccamaster on mahtunu ja viel ilman et kukaan on huomannu lähtiessä
      Eipä tossa varsinaisesti käy ilmi että noilla olis ollut vain taskuja, vaikka porvari erikseen mainittiinkin. Jotkut laukut/reput/kangaskassit on hyvin voinu olla mukana.

      Lainaa

    30. It's a deal 4.2.2019 13:26
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Minulle soittelee pari kertaa vuodessa Elsa Iisalmesta. "Ai taas tuli sulle, anteeksi!"

      Lainaa

    31. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Jenitalla on kirjoitustaito hallussa...

      Lainaa

    32. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Niin se aika muuttuu: Mutta tuo oli tosi ärsyttävää että kun joku valitsi itse ensin väärän numeron ja alkoi sitten vaatia selitystä että kenelle ja minne on soittanut.
      Jos on valinnut vahingossa väärän numeron, ei se sitä itse tiedä, luuleehan se soittaneensa sinne minne aikoi o.O Tottakai se kysyy mistä oikein on kyse. Kuinka vaikeaa on ihan puhumalla selvittää, että numero onkin väärä?

      Lainaa

    33. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Kaverinkaa, hmm... viron tyyppinen komitatiivi ottaa sijaa suomessa. Mielenkiintoista.

      Lainaa

    34. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Make: Ronja ryövärintytär
      Ron ja ryövärintytär

      Lainaa

    35. Kiinnostaa kyllä 7.2.2019 18:35
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Hihi: Asiaan voi vaikuttaa se, jos numerosi on ollut käytössä pitkään. Puhelinnumeroita kierrätetään, joten mitä tuoreempa numerosi on, sitä todennäköisemmin se on ollut ennestään jonkun toisen tai useamman henkilön käytössä. Kerran on omalle kohdalle sattunut niin, että entisen tuttavan numero oli vaihtanut käyttäjää. Piti [...]
      Lankapuhelin aikaan oli aika tavallista että joku soitti väärään numeroon, kun valitsi jonku numeron väärin. Lankapuhelinnumeroita ei pahemmin kierrätetty.

      Lainaa

    36. Kiinnostaa kyllä 7.2.2019 18:38
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Hihi: Asiaan voi vaikuttaa se, jos numerosi on ollut käytössä pitkään. Puhelinnumeroita kierrätetään, joten mitä tuoreempa numerosi on, sitä todennäköisemmin se on ollut ennestään jonkun toisen tai useamman henkilön käytössä. Kerran on omalle kohdalle sattunut niin, että entisen tuttavan numero oli vaihtanut käyttäjää. Piti [...]
      Lankapuhelin aikaan oli aika tavallista että joku soitti väärään numeroon, kun valitsi jonku numeron väärin. Lankapuhelinnumeroita ei pahemmin kierrätetty.
      MissK: Jos on valinnut vahingossa väärän numeron, ei se sitä itse tiedä, luuleehan se soittaneensa sinne minne aikoi o.O Tottakai se kysyy mistä oikein on kyse. Kuinka vaikeaa on ihan puhumalla selvittää, että numero onkin väärä?
      Soittaja tiesi kelle yritti soittaa. Vastaaja ei tiedä kuka soittaa. Kumman kuuluu selittää, vastaajan vai soittajan? Luuri korvaan utelijoille.

      Lainaa

    37. pakettiraketti 7.2.2019 21:42
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      Ihanoikein: Itse en vastaa edes suomalaiseen numeroon jos se tulee tuntematomasta. Tämä myös siksi ettei kiinnosta vastata ”tuntemattomalle” lehtikauppiaalle tai muulle hullulle.
      Älä sitten tilaa mitään kotiin toimitettuna.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: puhelu, numero, väärä numero, lankapuhelin, suuntanumero, pilapuhelu, kännissä, Moccamaster, kahvinkeitin