Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihanan kireä joulu

"Mä kuolen häpeään tästä."
Ihanan kireä joulu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1104 (1118 ääntä)
   Hienosti se saarnaaja kuitenkin tunnisti tuon syntisen vaatekappaleen ennen kuin alkoi käännyttää.

   Lainaa

  2. Tulos: -118 (426 ääntä)
   Mirva. Laitahan myös kuva oikeasta käyttötavasta. T. Utelias kansa

   Lainaa

  3. Tulos: +216 (392 ääntä)
   Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.

   Lainaa

  4. Rumplestiltskin 11.12.2018 1:04
   Tulos: +648 (712 ääntä)
   Oon pähkäillyt tässä jo tovin että miten noista saa stringit :D

   Lainaa

  5. Tulos: +220 (282 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Enemmistö ei usko.

   Lainaa

  6. Tulos: +316 (356 ääntä)
   Itse juhlistan joulunaikoihin vain perheen kanssa yhdessäoloa (vaikka näkee niitä muutenkin tarpeeksi), kapitalismia, mässäilyä, materialismia, sekä piparintuoksua. Ei ole joulu todellakaan enää mikään kristittyjen juhla.

   Lainaa

  7. Tulos: +232 (252 ääntä)
   Siis apua, mä näin tuon julkaisun tuolla ryhmässä ja mietin, mahtaakohan se päätyä tänne, mut en ollut edes huomannut että siellä joku Anneli tuollaisia kommentoi. Sai tämäkin julkais ihan uusia vivahteita, ja siitä tuli entistä hauskempi. :D

   Lainaa

  8. Tulos: +374 (402 ääntä)
   Ei taida Anneli tietää joulun historian olevan kristinuskoa vanhempi.

   Lainaa

  9. Tulos: +275 (299 ääntä)
   Täytyy muuten sanoa, että vaikka oon ite kirkon työntekijä, niin ei tullut mieleenkään ajatella Annelin tavoin. OMG. Oon varmaan huono kristitty.

   Lainaa

  10. Tulos: +247 (253 ääntä)
   Rumplestiltskin: Oon pähkäillyt tässä jo tovin että miten noista saa stringit
   Ne ovat ns.”avomallia”, soveltuvat siis lähinnä kotikäyttöön, mutta ovat sikäli kätevät, ettei niitä tarvitse riisua jos luonto kutsuu yllättäen.

   Lainaa

  11. Tulos: +206 (224 ääntä)
   Annelille tiedoksi, että joulu on myös pakanallinen juhla. Lisäksi kannattaa googlata, mistä meidän joulu-sanamme tulee.

   Lainaa

  12. Tulos: -89 (145 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Ketkä ovat näitä "kallisarvoisia"?

   Lainaa

  13. Tulos: +186 (238 ääntä)
   Moi Anneli Jos yhtään olet perehtynyt jouluun ja Jeesukseen, niin tiedät, ettei Jeesus syntynyt talvella, sillä silloin ei olisi ollut Israelin alueella paimenia lampaita kaitsemassa. Eli eiköhän tässä juhlita roomalaisten jumalaa Saturnusta saturnalia-juhlan nimessä :) Ja kaikille "jeesusta ei ollu olemassa" huutelijoille tiedoksi, kyseinen henkilö oli historiallisesti olemassa. Väittelyä on toki siitä, onko kyseessä Jumalan poika, profeetta vai hupiukko.

   Lainaa

  14. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Ace: Siis apua, mä näin tuon julkaisun tuolla ryhmässä ja mietin, mahtaakohan se päätyä tänne, mut en ollut edes huomannut että siellä joku Anneli tuollaisia kommentoi. Sai tämäkin julkais ihan uusia vivahteita, ja siitä tuli entistä hauskempi.
   Joo näköjään lähdin liian aikaisin pois itsekin höhöttämästä :D Tämä fanfaari jäi näkemättä!

   Lainaa

  15. Valon juhla 11.12.2018 6:48
   Tulos: +170 (188 ääntä)
   Joulu on nimenomaan "pakanoiden" juhla, kuten pääsiäinen ja juhannuskin. Kun eurooppalaisia pakkokäännytettiin kristinuskoon, piti vanhoille juhlille keksiä uudet, mukamas kristilliset merkitykset, sillä se oli helpompaa kuin pakottaa ihmiset luopumaan perinteisistä juhlistaan. On tietämätöntä väittää, että joulu olisi kristillinen juhla. Omasta puolestani jokainen saa juhlia joulua omalla tavallaan, mutta muille ei pidä omia uskomuksia tyrkyttää.

   Lainaa

  16. Tulos: +43 (101 ääntä)
   miten helvetissä noista saa housut?

   Lainaa

  17. Tulos: -96 (154 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Joulu on
   rottis: Ei taida Anneli tietää joulun historian olevan kristinuskoa vanhempi.
   On totta, että joulun ajankohta perustuu esikristillisiin keskitalven juhliin, mutta kyllä juhlan merkitys kristillisessä maailmassa on Jeesuksen syntymän muistaminen. Ja ennen, kun joku toinen älykkö keksii, ettei Jeesus todennäköisesti ole syntynyt talvella; Joulu ei ole Jeesuksen syntymäpäivä, vaan hänen syntymänsä muistojuhla.
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   En ymmärrä kommenttiasi. Siis pitäisikö uskonnolliset uhlat kieltää sillä perusteella, että on ihmisiä, jotka eivät usko? Joulu ja pääsiäinen ovat uskonnollisia juhlia, aivan kuten esimerkiksi divali, id-al-fitr tai hanukka ovat. Eivätkö kristityt, muslimit, hindut, juutalaiset tai muut maailman miljardit uskonnolliset ihmiset saisi ylläpitää juhlaperinteitään, koska joillekin ei-uskoville voisi tulla paha mieli. Pitäisikö itsenäisyyspäivänkin juhlinta kieltää sillä perusteella, että Suomen itsenäisyys ei välttämättä ole joidenkin ihmisten mielestä hyvä asia? Antisemitisteja varmasti loukkaa vainojen uhrien muistopäivä.

   Lainaa

  18. niimpä niin 11.12.2018 7:38
   Tulos: +61 (77 ääntä)
   Jos kerran kaikki olemme Jumalan luomia, niin emmekö me silloin ole juuri sellaisia kuin Jumala meidät tahtoi? Koska se on Jumalan tahto. Rukoilkaamme! Niimpä niin(Feis.11:12)

   Lainaa

  19. Tulos: -165 (187 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Kyllä varmasti joo ja ne muut uskonnot voisi kunnioittaa kristinuskon uskonnollista juhlaa :D Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten? Ja ei, en ole uskovainen.

   Lainaa

  20. Tulos: +100 (134 ääntä)
   Voi Anneli-parkaa... Kristityt ovat varastaneet joulun samoin kuin muut juhlapäivänsä vanhemmilta ja viisaammilta kulttuureilta. Vanhat uskonnot on tällä tavalla haluttu hävittää, ovelasti muuttamalla juhlapäivät Jeesuksen syntymäpäiviksi, hautajaisiksi sekä niiden odotteluksi. On hyvä myös huomata, että Raamatun Vanha testamentti on vain kokoelma kristinuskon aikaa edeltäneiden kulttuurien myyttejä ja tarustoa, vääristeltynä ja fiksailtuna sopiviksi kristinuskon teemaan. Siinä on kansaa viety villikelkalla niin, että heikompaa hirvittää, ja vielä 2010-luvulla joku viitsii uskoa mokomaan kapitalistiseen soopaan! Olen järkyttynyt.

   Lainaa

  21. Tulos: +101 (111 ääntä)
   Napael: Itse juhlistan joulunaikoihin vain perheen kanssa yhdessäoloa (vaikka näkee niitä muutenkin tarpeeksi), kapitalismia, mässäilyä, materialismia, sekä piparintuoksua. Ei ole joulu todellakaan enää mikään kristittyjen juhla.
   Joulu on pakanallinen juhla, jota on juhlittu Euroopassa kaikenlaisissa muodoissa. Ei se siis ole koskaan ollutkaan mikään kristittyjen juhla.

   Lainaa

  22. Tulos: -130 (186 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Meinaatko näitä raiskareita ?

   Lainaa

  23. Tulos: +114 (120 ääntä)
   "Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten?" Joulun aikana on juhlittu oikeastaan joka kulttuurissa jo paaaaljon ennen koko Jeesusta. Saturnaliaa juhlittiin muinaisessa Roomassa sadonkorjuun jumalan Saturnuksen kunniaksi, germaanisessa maanosassa on juhlittu yulea mm. Odinin kunniaksi. Jeesus ei muutenkaan ole syntynyt joulun aikaan, vaan todennäköisimmin syksyllä. Kristityt vain iskivät joulunsa pakanallisen juhlan päälle, jotta pakanoiden olisi helpompi omaksua kristinusko ja uudet juhlapyhät. Samoin pääsiäisen ja juhannuksen aikaan on juhlittu pakanallisissa uskonnoissa eri vuodenvaiheita ja niihin liittyviä jumalia jo ennen kristinuskoa, niiden päälle on vain liimattu kristillinen merkitys. Suuri osa juhlapyhien perinteistäkin pohjaa pakanakulttuureihin. Joulupukin esikuva on kristillisen Pyhän Nikolauksen lisäksi suomalainen kekripukki. Punainen vaatetus on amerikkalaista alkuperää, samoin savupiipusta kapuaminen. Kokkojen polttaminen on pakanallinen perinne pahojen henkien karkottamiseksi, ja ovelta ovelle noituvissa pääsiäistrulleissa ei ole yhtään mitään kristillistä.

   Lainaa

  24. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Napael: Itse juhlistan joulunaikoihin vain perheen kanssa yhdessäoloa (vaikka näkee niitä muutenkin tarpeeksi), kapitalismia, mässäilyä, materialismia, sekä piparintuoksua. Ei ole joulu todellakaan enää mikään kristittyjen juhla.
   Ja eipä se ole mikään ”kristittyjen juhla” ennenkään ollut. Kirkon näkökulmaa toki on täytynyt viime vuosisatoina aika paljon painottaa. Joulun kristillinen sanoma yhdistettiin osaksi jo kauan ennen kirkon tuloa juhlittua keskitalven juhlaa, sillä siten paikallinen väestö saatiin ottamaan kristillinen joulu vastaan myötämielisemmin. Se oli laskelmoivaa politikointia.

   Lainaa

  25. Tulos: +36 (42 ääntä)
   jukkapalmu: miten helvetissä noista saa housut?
   Ne ovat haarattomat stringit, easy access ja niin pois päin. Nämä kyseiset ovat sen tyyliset, että on ehkä helpompi hahmottaa niiden ulkonäkö, jos miettii sukkavyötä.

   Lainaa

  26. Tulos: +121 (141 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   Rajakeille tiedoksi: Suomessa on esimerkiksi uskonnoton porukka sekä pakanauskontoihin (mm. suomalaisia muinaisjumalia palvovat) kuuluvia, itämaisiin uskontoihin kuuluvia, juutalaisia, tataarimuslimeja jne. Ei siis ole olemassa ainoastaan kristittyjä tai maahanmuuttajamuslimeja, vaan todella laaja kirjo erilaisia uskontoja. Heistä osa viettää joulua kristittyjen tapaan Jeesuksen syntymäjuhlana, toiset keskitalven juhlana, kolmannet ihan vaan perinteiden vuoksi ilman uskonnollista sävyä ja neljännet eivät vietä. Mutta eihän tämmöisiä voi muistaa jos keskittyy näkemään vain oman vihansa ja näkemään mörköjä joka nurkassa. Terv. vakaumuksellinen kristitty, jonka ystävistä ja tuttavista löytyy kaikkia yllä mainitsemiani esimerkkiryhmiä

   Lainaa

  27. Tulos: +82 (88 ääntä)
   NipaMan: Kyllä varmasti joo ja ne muut uskonnot voisi kunnioittaa kristinuskon uskonnollista juhlaa Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten? Ja ei, en ole uskovainen.
   "Joulu" on alunperin ollut täällä pohjolassa pakanallinen valon taittumisen juhla, talvipäivän seisauksen aikaan, kun päivä alkaa taas pitenemään. Kristinusko tullessaan länttäsi siihen päälle oman juhlansa, koska pakanat juhli kumminkin, niin kirkon oli helpompi uskotella että tässä nyt juhlitaan jeesusta. Sama pääsiäisenä (vanha juhla keväälle ja talvesta selviämiselle, paasto on ollut pakon sanelemaa jos ruuat käyneet vähiin riihessä), juhannuksellakin on muka joku pyhempi merkitys jota kukaan ei muista, ja pyhäinpäiväkin on vanha suomalainen kekri, sadonkorjuun juhla. Kaikki osuu suunnilleen planetaarisiin päivän seisauksiin ja tasauksiin, jotka olivat merkittäviä vanhalle kansalle. Että antaa kristittyjen juhlia mitä juhlivat, minä juhlin vuoden kiertoa.

   Lainaa

  28. Tulos: +57 (65 ääntä)
   Elukka: Moi Anneli Jos yhtään olet perehtynyt jouluun ja Jeesukseen, niin tiedät, ettei Jeesus syntynyt talvella, sillä silloin ei olisi ollut Israelin alueella paimenia lampaita kaitsemassa. Eli eiköhän tässä juhlita roomalaisten jumalaa Saturnusta saturnalia-juhlan nimessä Ja kaikille “jeesusta ei ollu olemassa” [...]
   Kommenttisi ajatus oli aivan oikea, mutta tässä kolme huomiota/korjausta: 1) Historiallisen Jeesuksen olemassaolosta ei ole missään määrin yksimielisyyttä historioitsijoiden keskuudessa. Monet pitävät todennäköisimpänä selityksenä Jeesus-myytin synnylle sitä, että joku (luultavasti ei-jumalallinen) Jeesus tosiaan eli ja kuoli suurin piirtein Augustuksen ja Tiberiuksen valtakausien taitteessa. Monet taas pitävät todennäköisempänä, että Jeesus ei ollut yksi henkilö vaan toisistaan riippumaton joukko ihmisiä, joiden tarinat koottiin yhden henkilön elämäksi varhaisten kristittyjen toimesta, joko tahallaan tai rehellisen erehdyksen seurauksena, jotta tarina sopisi paremmin yhteen vanhan testamentin ja muiden profetioiden kanssa. 2) Jos historiallinen Jeesus oli olemassa, hän tosiaan syntyi kesällä, eikä keskitalvella. Mikään laki ei kuitenkaan pakota ihmisiä juhlimaan kenenkään syntymää tuon henkilön oikeana syntymäpäivänä. Kun kristinusko levisi Rooman keisarikunnassa, julkisten juhla- ja vapaapäivien kieltäminen ei olisi ollut kovin hyvää mainosta uudelle uskonnolle. On täysin ymmärrettävää, että krisityt korvasivat pakanallisen Saturnalia-juhlan oman vapahtajansa syntymäjuhlalla. Toisin sanoen, vaikka joulu on suurin piirtein niin väärässä kohtaa vuodenkiertoa kuin mahdollista, kristityt voivat aivan mainiosti juhlia joulua jouluna. Jumalaa tuskin kiinnostaa milloin sitä vietetään. 3) Kristillinen joulu ei korvannut yksinomaan Saturnalia-juhlaa, vaan yleisemmin kaikkien kansojen keskitalven juhlat. Esimerkiksi Suomessa ei oltu koskaan kuultukaan Saturnuksesta tai muista roomalaista jumalista, vaan täällä uskottiin Ukkoon, Ahtiin, Tapioon ja muihin luonnonjumaliin ja henkiin.

   Lainaa

  29. Tulos: +82 (82 ääntä)
   SekulaariEn ymmärrä kommenttiasi. Siis pitäisikö uskonnolliset uhlat kieltää sillä perusteella, että on ihmisiä, jotka eivät usko? Joulu ja pääsiäinen ovat uskonnollisia juhlia, aivan kuten esimerkiksi divali, id-al-fitr tai hanukka ovat. Eivätkö kristityt, muslimit, hindut, juutalaiset tai muut maailman miljardit uskonnolliset ihmiset saisi ylläpitää juhlaperinteitään, koska joillekin ei-uskoville voisi tulla paha mieli. Pitäisikö itsenäisyyspäivänkin juhlinta kieltää sillä perusteella, että Suomen itsenäisyys ei välttämättä ole joidenkin ihmisten mielestä hyvä asia? Antisemitisteja varmasti loukkaa vainojen uhrien muistopäivä.
   Täytyy sanoa, että en ymmärrä tulkintaasi henkilön Huoh kommentista. Muiden uskontojen kunnioittaminen ei tarkoita kristinuskon kieltämistä tai kunnioittamatta jättämistä. Kaikkien uskontojen kunnioittaminen tarkoittaa nimenomaan sitä, että kristityt saavat viettää kristillistä joulua kuten haluavat, juutalaiset saavat viettää hanukkaansa ja muut uskontokunnat saavat viettää joulua tai muuta keskitalven juhlaa kuten parhaaksi näkevät, eikä kukaan mene mekastamaan toisten luo siitä, kuinka väärin he joulua viettävät.

   Lainaa

  30. Tulos: -8 (52 ääntä)
   Anneli taitaa tarvita lähetyssaarnaajaa. Mutta ensin pitää kyllä putsata hiekat pesästä

   Lainaa

  31. Tulos: +39 (61 ääntä)
   Make: Meinaatko näitä raiskareita ?
   Onko joka ikiseen keskusteluun pakko vetää maahanmuuttajat mukaan?

   Lainaa

  32. Hööpölööpö 11.12.2018 11:40
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   NipaMan: Kyllä varmasti joo ja ne muut uskonnot voisi kunnioittaa kristinuskon uskonnollista juhlaa Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten? Ja ei, en ole uskovainen.
   Joulu on talvipäivän seisahduksen juhla, minkä kristityt varastivat omaksi juhlakseen helpottaakseen ihmisten käännytystä. Mikäli jokin Jesse olisi ollut olemassa, niin synttärit olisivat olleet todennäköisesti syykuussa. Lampaita kun ei paimennetta joulukuussa tuollapäin maailmaa.

   Lainaa

  33. Tulos: -92 (98 ääntä)
   Valon juhla: Joulu on nimenomaan “pakanoiden” juhla, kuten pääsiäinen ja juhannuskin. Kun eurooppalaisia pakkokäännytettiin kristinuskoon, piti vanhoille juhlille keksiä uudet, mukamas kristilliset merkitykset, sillä se oli helpompaa kuin pakottaa ihmiset luopumaan perinteisistä juhlistaan. On tietämätöntä väittää, että joulu [...]
   Joulu on nimenomaan kristillinen juhla. Juhannuksesta en osaa sanoa mikä sen tarkoitus on ollut tai mikä on edes nykyään. Harva muukaan varmaan osaa. https://www.areiopagi.fi/2013/12/onko-joulu-sittenkin-alunperin-kristillinen-juhla/

   Lainaa

  34. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 11.12.2018 13:34
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   Joulu on nimenomaan kristillinen juhla. Juhannuksesta en osaa sanoa mikä sen tarkoitus on ollut tai mikä on edes nykyään. Harva muukaan varmaan osaa. https://www.areiopagi.fi/2013/12/onko-joulu-sittenkin-alunperin-kristillinen-juhla/
   https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/amerikan-herkkuja "Ryhmä teologeja ja luonnontieteilijöitä on neljä vuotta pitänyt yllä nettisivua, joka argumentoi ateismia vastaan. Areiopagi.fi saa rahoituksensa Yhdysvalloista." Jos ei kuitenkaan ihan noita pahimpia hihhulipropagandasivustoja tänne ainakaan totuutena jaettaisi.

   Lainaa

  35. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Kommenttiosio teki kyllä tämän muinaisuskoisen pakanan onnelliseksi! Mukavaa nähdä, että kaikki ihmiset eivät ole tuollaisia Anneleita.

   Lainaa

  36. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Jumalaa häpäistään, kun laitetaan päälle lisää vaatteita. Onko Jumalan kansalla jokin tietty, rajattu vaatemallisto? Vai oliko stringien laittaminen juuri kaulalle se häpeän paikka? Vedänpä saappaan käteen ja paidan jalkaan; Jumala häpäisty. :D

   Lainaa

  37. Tulos: +42 (50 ääntä)
   NipaMan: ... Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten?
   Joulu eli Yule on perinteinen talvipäivänseisauksen johdosta vietettävä juhla talven selän taittumisesta, jolloin päivät alkavat taas pitenemään ja juhannus lähestymään. Jos kohta jotkut ristinkiesuksen hihhulit ovatkin yrittäneet epätoivoisesti varastaa perinteisen pohjoismaisen juhlan omakseen niin huonostipa on onnistunut ja ani harvaa nykyään mikään jeesuskultti kiinnostaa ylipäätään saati sitten jouluna. Minulle joulu on rakkauden, perheen, yhdessäolon, valon ja lämmön ja hyvän olon juhla keskellä pimeintä talvikautta. Ja oikein hyvä niin.

   Lainaa

  38. Tulos: -55 (65 ääntä)
   Yrmeli Kuohittu-Jormanainen: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/amerikan-herkkuja Jos ei kuitenkaan ihan noita pahimpia hihhulipropagandasivustoja tänne ainakaan totuutena jaettaisi.
   Argumentaatiotasolla ainakin päihitti sinun mielipiteesi mennen tullen tämä sivu, kun et osannut antaa sille edes mitään järkeviä perusteluja.

   Lainaa

  39. Tulos: -68 (80 ääntä)
   Iso Hoo: Joulu eli Yule on perinteinen talvipäivänseisauksen johdosta vietettävä juhla talven selän taittumisesta, jolloin päivät alkavat taas pitenemään ja juhannus lähestymään. Jos kohta jotkut ristinkiesuksen hihhulit ovatkin yrittäneet epätoivoisesti varastaa perinteisen pohjoismaisen juhlan omakseen niin huonostipa on [...]
   Annat kyllä aika paljon painoarvoa pohjoismaiselle juhlalle. Luuletko että koko maailman kaikki kristityt rupesivat juhlimaan joulua sen takia kun jossain suomen metsissä jotkut juhlivat saamaan aikaan jotain omaa juhlaansa? Saat ihan vapaasti viettää sitä kekriä, tai mikä olikaan, jos tiedät sen säännöt paremmin, mutta joulu on eri juhla, eikä niitä ole tarkoitus sekoittaa.

   Lainaa

  40. Tulos: -11 (29 ääntä)
   Elukka: Moi Anneli Jos yhtään olet perehtynyt jouluun ja Jeesukseen, niin tiedät, ettei Jeesus syntynyt talvella, sillä silloin ei olisi ollut Israelin alueella paimenia lampaita kaitsemassa. Eli eiköhän tässä juhlita roomalaisten jumalaa Saturnusta saturnalia-juhlan nimessä Ja kaikille “jeesusta ei ollu olemassa” [...]
   Jesse oli perus puuseppä, joka kävi huorissa :)

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (27 ääntä)
   Tyhmät kristityt, omivat kaikki juhlapäivät.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (36 ääntä)
   Mutta kuka käyttää vain "hurvittelu mielessä" 90 euroa joulukalenteriin..?

   Lainaa

  43. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Elukka: Moi Anneli Jos yhtään olet perehtynyt jouluun ja Jeesukseen, niin tiedät, ettei Jeesus syntynyt talvella, sillä silloin ei olisi ollut Israelin alueella paimenia lampaita kaitsemassa. Eli eiköhän tässä juhlita roomalaisten jumalaa Saturnusta saturnalia-juhlan nimessä Ja kaikille “jeesusta ei ollu olemassa” [...]
   Kyse ei ole siitä milloin Jeesus syntyi, vaan millon hänen uskottiin syntyneen. Jossain historian hämärissä kristityt tekivät laskelmia ja päätyivät joulukuuhun. Oikeasti hänen syntymäpäivänsä tarkalla päivämäärällä ei varsinaisesti ole merkitystä kristinuskon kannalta. Hän luultavasti myös syntyi vähintään ennen vuotta 4eKr, koska Herodes nykytiedon mukaan kuoli silloin.

   Lainaa

  44. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Hyvää ja antoisaa, lämpöistä ja läheisyyden täyttämää Joulua Mirvalle ja Mirvan kumppanille! Hyvää Joulua myös Annelille.

   Lainaa

  45. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Xxcdx: Argumentaatiotasolla ainakin päihitti sinun mielipiteesi mennen tullen tämä sivu, kun et osannut antaa sille edes mitään järkeviä perusteluja.
   Noin argumentaatiotasolla. Tuon sivuston väitteet joulun kristillisyydestä kumoaa jo esim. Stonehenge

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Ennen piti raottaa housuja että näki perseen. Nykyään pitää raottaa persettä että näkee housut.

   Lainaa

  47. Tulos: -23 (39 ääntä)
   Sargee: Noin argumentaatiotasolla. Tuon sivuston väitteet joulun kristillisyydestä kumoaa jo esim. Stonehenge
   Väärin. Vaikka kaupassa myydään juustoa ja banaania, se ei tarkoita että juusto ja banaani olisi sama asia, eikä sitä voida käyttää todisteena sellaisesta. Ensinnäkään Kukaan ei väitä etteikö paljonkin asioita voisi olla päällekkäin samana päivänä. Kysymys tässä suuressa joulusyyttelyssä on siitä että varastiko kristikunta jonkun tietyn juhlan omiin tarkoituksiinsa, vai päätyivätkö he samaan päivämäärään jonkun toisen juhlan kanssa jostain muusta syystä. Ensinnäkään stone hengen luoneiden ihmisten kulttuurista ei käytännössä tiedetä juurikaan mitään. Kaikki tällä hetkellä luodut "druidikulttuurit" pohjautuvat ihan puhtaasti arvailuihin. Taisi peräti käydä niin, että roomalaiset lanasivat kyseisen kulttuurit mennessään jo ennenkuin kristinusko oli missään merkittävässä roolissa euroopassa.

   Lainaa

  48. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Sekulaari: Joulu on On totta, että joulun ajankohta perustuu esikristillisiin keskitalven juhliin, mutta kyllä juhlan merkitys kristillisessä maailmassa on Jeesuksen syntymän muistaminen. Ja ennen, kun joku toinen älykkö keksii, ettei Jeesus todennäköisesti ole syntynyt talvella; Joulu ei ole Jeesuksen syntymäpäivä, vaan hänen [...]
   Tietysti saa juhlia ihan mitä haluaa, eihän tuossa siitä ollut kysymys. Ei kristillistä joulua kukaan ole kieltämässä koska kaikkia ei kiinnosta; mutta saa juhlia myös Kwanzaata, Hanukkahia, piparintuoksua, stringejä tai ei yhtään mitään; ihan miten itse haluaa, tämä kun on vapaa maa. Ei Annelin moka siinä ollut että halusi pitää kristillisen joulun, siitä vaan, mutta siinä että yritti vaatia että kaikkien muidenkin pitäisi. Itse juhlin sitä että saan töistä pari viikkoa lomaa ja kaupasta valmista porkkanalaatikkoa (jonka tekeminen itse on hiton vaivalloista ja josta satun pitämään).

   Lainaa

  49. anonyymi ameeba 12.12.2018 11:06
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ace: Siis apua, mä näin tuon julkaisun tuolla ryhmässä ja mietin, mahtaakohan se päätyä tänne, mut en ollut edes huomannut että siellä joku Anneli tuollaisia kommentoi. Sai tämäkin julkais ihan uusia vivahteita, ja siitä tuli entistä hauskempi.
   Olisiko niitä kommentteja poisteltu... en nähny minäkään...

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Ft: Hienosti se saarnaaja kuitenkin tunnisti tuon syntisen vaatekappaleen ennen kuin alkoi käännyttää.
   Eikös se ole hyvä asia, että tietää mitä vastustaa?

   Lainaa

  51. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Hihi: Jumalaa häpäistään, kun laitetaan päälle lisää vaatteita. Onko Jumalan kansalla jokin tietty, rajattu vaatemallisto? Vai oliko stringien laittaminen juuri kaulalle se häpeän paikka? Vedänpä saappaan käteen ja paidan jalkaan; Jumala häpäisty.
   Häpäisy tulikin siitä, kun stringeissä oli kahta erilaista kangasta! 2. Moos. 19:19: "Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta." Saapas kädessä on siis ihan ok

   Lainaa

  52. Tulos: -22 (40 ääntä)
   Janni: Häpäisy tulikin siitä, kun stringeissä oli kahta erilaista kangasta! 2. Moos. 19:19: “Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta.” Saapas kädessä on siis ihan ok
   Taas otettiin esille tämä kohta. Suomessakaan ei saa pukea päälleen esim. poliisin univormua, miks sitten Israelin kansassa olis ollu on ok pukeutua ylimmäiseksi papiksi, jos ei sellainen kerran ole?

   Lainaa

  53. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Sekulaari: Joulu on On totta, että joulun ajankohta perustuu esikristillisiin keskitalven juhliin, mutta kyllä juhlan merkitys kristillisessä maailmassa on Jeesuksen syntymän muistaminen. Ja ennen, kun joku toinen älykkö keksii, ettei Jeesus todennäköisesti ole syntynyt talvella; Joulu ei ole Jeesuksen syntymäpäivä, vaan hänen [...]
   Kyse ei ole siitä, että joulu pitäisi kieltää. Ennemminkin siitä, että joulua ei tarvitse viettää kristillisin aattein. Anneli yrittää ihan turhaan saarnata kristillisistä aatteista, jos vastapuolen keskustelijat eivät ole uskovaisia. Kai sitä ateistit tai jonkin muun uskontokunnan omaavat voivat viettää joulua niinkuin itse tahtovat? Vaikka sitten pervoilemalla. Ja kuten täällä onkin jo mainittu, joulu ei alunperin ole kristillinen juhla ollenkaan. Joulu on kristinuskoa paljon vanhempi, ja perustuu pääosin pakanallisiin uskontoihin. Skandinaavissa se kulki nimellä Yule. Vaikka joulu pääosin on muodostunut erilaisista pakanallisista uskonnoista, taitaa vanhin joulun vieton syy löytyä enemmän astrologisesta tapahtumasta kuin uskonnollisesta. Joulun todennäköisesti vanhin juhla-aihe taitaa olla talvipäivän seisaus, jolloin juhlitaan pimeimmän kauden päättymistä ja auringon palaamista. Googlettakaa, rakkaat kristitytkin! Tutkikaa erilaisia lähteitä, älkääkä tyytykö vain siihen, mitä teidän uskontonne sanoo asian olevan. Enkä minä ole myöskään kieltämässä joulun kristillistä viettoa. Vaan pyydän, että tekin hyväksyisitte muunlaisen joulun vieton. Olkoot vaikka pakanallinen tai ateistinen perhejuhla, ei sen teiltä ole pois, jos joku ei jaa teidän näkemystänne.

   Lainaa

  54. Sukupuolivarianssi 12.12.2018 19:23
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Xxcdx: Väärin. Vaikka kaupassa myydään juustoa ja banaania, se ei tarkoita että juusto ja banaani olisi sama asia, eikä sitä voida käyttää todisteena sellaisesta. Ensinnäkään Kukaan ei väitä etteikö paljonkin asioita voisi olla päällekkäin samana päivänä. Kysymys tässä suuressa joulusyyttelyssä on siitä että varastiko [...]
   Jossen nyt ihan väärin muista, niin suomalaisten(kin) käännytysmääräyksistä ja -strategioista on ihan kirjallisiakin todisteita. Ja yksi taisi nimenomaan olla vanhan uskonnon hiljalleen sulauttaminen uuteen. Mikä oli ristiretkeläisille tuhat kertaa helpompaa kuin vanhojen perinteisten juhlien kertakieltäminen uuden uskonnon tullessa. Tämän vuoksi esimerkiksi moni suomalainen kirkko sijaitsee entisen pyhän lehdon päällä. Ja samasta syystä juhlapäivät ovat - eivät sattumalta vaan - tismalleen samat kuin muinaisen pakanauskontomme vuodenkiertoon liittyvät juhlapyhät. Ja koska vuodenkiertoon liittyvien juhlapyhien ajankohdat ovat suunnilleen samat esimerkiksi Euroopan alueella vuosituhannesta riippumatta, ovat joulu ja muut kristilliset juhlapyhät uskollisesti näillä paikoilla, jotka aiemmin liittyivät vuodenkiertoon. Koska vuodenkierron taitekohtia on juhlittu muinaisista ajoista lähtien, jo paljon ennen Judeo-Kristillisten uskontojen syntyä.

   Lainaa

  55. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Ft: Hienosti se saarnaaja kuitenkin tunnisti tuon syntisen vaatekappaleen ennen kuin alkoi käännyttää.
   Minusta Jeesuksen syntymä vasta pervo juttu onkin. Mielenvikainen 16-vuotias pannaan paksuksi ja oma setä nai hänet. Ja suku selittää että ihan neitseellistähän tämä.

   Lainaa

  56. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Tonzo: Ennen piti raottaa housuja että näki perseen. Nykyään pitää raottaa persettä että näkee housut.
   Silkkaa toiveajattelua.

   Lainaa

  57. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Jumala häpäisty >:(

   Lainaa

  58. Tulos: +14 (16 ääntä)
   NipaMan: Kyllä varmasti Onhan se nyt vähän hölmöä juhlia joulua, mikäli ei juhli Jeesuksen syntymää, koska eikö koko juhla ole juuri sen takia olemassa? Jos ei jouluna juhli Jeesuksen syntymää, niin mitä sitten?
   Kirkosta eronneena mä ainaki juhlin runsasta ruokamäärää ja perhettä. Se on se yks päivä vuodessa kun koko perhe on koossa. Siinä ei jeesuksia ja muita turhuuksia kaivata.

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Xxcdx: Taas otettiin esille tämä kohta. Suomessakaan ei saa pukea päälleen esim. poliisin univormua, miks sitten Israelin kansassa olis ollu on ok pukeutua ylimmäiseksi papiksi, jos ei sellainen kerran ole?
   Öö, kyllä saa. Ei saa esiintyä poliisina jollei sellainen ole, papereineen kaikkineen, mutta jos pukeutuu vaikkapa naamiaisbileisiin "tuhmaksi poliisitytöksi" niin se on aivan sallittua. Ilmeisesti oletetaan että porukka on riittävän täysjärkistä oivaltaakseen milloin on kyseessä ihan vain vitsi -onko sanottu vitsi hyvä vai huono, sen voi kukin miettiä tykönään. Ilmeisesti ihmisten täysjärkisyydestä oletetaan aivan liikaa :(

   Lainaa

  60. Tulos: -1 (1 ääni)
   pakana: Voi Anneli-parkaa… Kristityt ovat varastaneet joulun samoin kuin muut juhlapäivänsä vanhemmilta ja viisaammilta kulttuureilta. Vanhat uskonnot on tällä tavalla haluttu hävittää, ovelasti muuttamalla juhlapäivät Jeesuksen syntymäpäiviksi, hautajaisiksi sekä niiden odotteluksi. On hyvä myös huomata, että Raamatun Vanha [...]
   Soopaa se tietysti on, mutta en nyt tiedä kapitalistisesta.

   Lainaa

  61. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Xxcdx: Väärin. Vaikka kaupassa myydään juustoa ja banaania, se ei tarkoita että juusto ja banaani olisi sama asia, eikä sitä voida käyttää todisteena sellaisesta. Ensinnäkään Kukaan ei väitä etteikö paljonkin asioita voisi olla päällekkäin samana päivänä. Kysymys tässä suuressa joulusyyttelyssä on siitä että varastiko [...]
   Kristuksen syntymää juhlitaan jouluna, koska eräs kirkolliskokous tuli johtopäätökseen, että Jeesuksen sikiämisen on ollut pakko tapahtua hänen kuolinpäivänään koska kosminen täydellisyys. Ja siitä 9kk eteenpäin saadaan sitten sijoitettua hänen syntymäpäivänsä. Että ei silleen ole hakemalla haettu mitään juhlan syytä sinne talvipäivän seisaukseen. Varsinkaan kun ottaa huomioon, että tuohon aikaan ei ollut tapana juhlia syntymäpäiviä. Nimipäivät olivat merkittävämpiä. Ylipäätään tuo inttäminen, että ne kristilliset juhlapyhät olisivat päällekkäin näiden päiväntasausten ja -seisausten kanssa on lähinnä epätoivoista. Sen stonehengen rakentaneesta kulttuurista ei tarvitse sen enempää tietää. Siihen kivikehään on selkeästi merkitty kaikki nuo päiväntasaukset ja seisaukset. Niiden palvomisesta löytyy myös merkkejä muista muinaiskulttuureista. Mutta onhan se tietty kiva olla sellainen uniikki lumihiutale uskontojen joukossa, että ihan sattumalta juhlii niinä samoina päivinä, eikö muka ole mitenkään yritetty saada niitä juhlia osumaan samaan ajankohtaan.

   Lainaa

  62. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Sargee: Kristuksen syntymää juhlitaan jouluna, koska eräs kirkolliskokous tuli johtopäätökseen, että Jeesuksen sikiämisen on ollut pakko tapahtua hänen kuolinpäivänään koska kosminen täydellisyys. Ja siitä 9kk eteenpäin saadaan sitten sijoitettua hänen syntymäpäivänsä. Että ei silleen ole hakemalla haettu mitään juhlan syytä [...]
   Itsehän sinä tässä olet inttämässä. Olen aika varma, että Jeesus ei todennäköisesti syntynyt joulupäivänä, mutta koska päivämäärä ei ollut kenelläkään tiedossa ja se haluttiin kuitenkin laittaa kalenteriin, niin tietyllä tavalla ihan loogista sijoittaa se pääsiäisestä 9 kuukautta eteenpäin. Ei sitä tarvitse mistään kivikehästä käydä tarkistamassa.

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Ja jos kerran haluat juhlia mieluummin niitä kivikehien jumalia nimenomaan 25 joulukuuta, niin ei sekään ole minulta pois. Itse juhlin Jeesuksen syntymäpäivää tuona päivänä. Saat edelleen juhlia omaa kulttuuriasi minä päivänä haluat, niinkuin minäkin saan.

   Lainaa

  64. nimimerkki. 15.12.2018 10:18
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Elukka: Moi Anneli Jos yhtään olet perehtynyt jouluun ja Jeesukseen, niin tiedät, ettei Jeesus syntynyt talvella, sillä silloin ei olisi ollut Israelin alueella paimenia lampaita kaitsemassa. Eli eiköhän tässä juhlita roomalaisten jumalaa Saturnusta saturnalia-juhlan nimessä Ja kaikille “jeesusta ei ollu olemassa” [...]
   Jeesuksen olemassaolosta ei oo kyllä vedenpitäviä todisteita monen olemassaoloa tutkineen mukaan, vaikka aika varmoja voidaan kai olla.

   Lainaa

  65. Tulos: -5 (11 ääntä)
   nimimerkki.: Jeesuksen olemassaolosta ei oo kyllä vedenpitäviä todisteita monen olemassaoloa tutkineen mukaan, vaikka aika varmoja voidaan kai olla.
   Jeesuksen olemassaolosta ei ole historiassa kiistelty käsittääkseni juuri ollenkaan. Nykyään postmodernilla kuitenkin tuntuu joillain tehoilla olevan poliittiset syyt kiistää Raamatusta niin paljon kuin mahdollista, esimerkiksi vaikka kuningas Daavid mainitaan arkeologisissa löydöissä tavalla tai toisella, niin silti myös hänen olemassaolonsa kiistetään. Samaa keskustelua voi siis olettaa kaikista raamatun henkilöistä.

   Lainaa

  66. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   30% ei kuulu kirkkoon. Eikä kirkkoonkaan kuuluvista suurin osa usko.

   Lainaa

  67. Kiltti tyttö 16.12.2018 13:12
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Ei ole mitkään avomallistringit. Toinen kolmio tulee takapuolelle ja toinen etupuolelle, solmitaan sivuilta.

   Lainaa

  68. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kiltti tyttö: Ei ole mitkään avomallistringit. Toinen kolmio tulee takapuolelle ja toinen etupuolelle, solmitaan sivuilta.
   No onhan. Kolmioiden välissä ei ole tarpeeksi narua, että ne yltäisivät eri puolille, paitsi jos meinaat laittaa ne paperinukelle.

   Lainaa

  69. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Seitsemäntenä päivänä Jumala loi stringit. Sitten Hän lepäsi.

   Lainaa

  70. Tulos: -15 (19 ääntä)
   Huoh: Anneli voisi kunnioittaa myös muita uskontoja. Meillä on paljon kallisarvoisia vähemmistöjä jotka eivät usko Kristinuskoon ja jeesukseen.
   "Kallisarvoinen" ja "vähemmistö" eivät kuulu samaan lauseeseen :D

   Lainaa

  71. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Se on maailmankaikkeuden luojaksi ja kaikkivoipaksi olennoksi perkeleen herkkähipiäinen tuo Jumala.

   Lainaa

  72. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Valon juhla: Joulu on nimenomaan “pakanoiden” juhla, kuten pääsiäinen ja juhannuskin. Kun eurooppalaisia pakkokäännytettiin kristinuskoon, piti vanhoille juhlille keksiä uudet, mukamas kristilliset merkitykset, sillä se oli helpompaa kuin pakottaa ihmiset luopumaan perinteisistä juhlistaan. On tietämätöntä väittää, että joulu [...]
   Juuri näin, joulu on vanha pakanallinen keskitalven juhla,jota juhlitaan talvipäivän seisauksena. Syödään hyvin ja poltetaan kokkoja.

   Lainaa

  73. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Jännän tiukkaan on saatu juutalaisten jumala hakattua tähän tyhmään kansaan.Useimmat jopa luulevat, että Jeesus oli valkoinen. Ei ollut.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kireä, tiukka, pieni, joulukalenteri, stringit, Jeesus, väärinkäsitys, jumala, uskonto, mielensäpahoittajat