Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Sekalaisia, osa 358

  Laura ja laskunmaksamisen mahdottomuus.
  Suurenna näkymä
  Sekalaisia, osa 358

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. mikko-maria 15.11.2018 0:44
   Tulos: +760 (820 ääntä)
   "Is about to depart from a mitten", "a moped is escaping out of hands"

   Lainaa

  2. Tulos: -45 (247 ääntä)
   No höh, ei ole kauhean vaikeaa: "Leaves from a mitten" ja "Moped gets out of hands". Tätähän tässä nimenomaan kysyttiin. :D

   Lainaa

  3. Tulos: +189 (229 ääntä)
   Minä ainakin yökylään mennessäni ompelin paitulista napit kiinni. Niillä oli tapana aukeilla omia aikojaa. Ihan kun se olisi jotakin auttanut. Nimimerkillä pari mukulaa

   Lainaa

  4. Tulos: -78 (110 ääntä)
   Ihan hyviä settejä kaikilla vastaajilla ja niillä varmasti pääsee jo pitkälle. Paitsi ehkä toi pelkkä isi on vähän tylsä.

   Lainaa

  5. Tulos: +343 (351 ääntä)
   "To get out of hand" lienee kuitenkin helpoin ja yksinkertaisin.

   Lainaa

  6. Aasiantuntija 15.11.2018 1:11
   Tulos: +72 (86 ääntä)
   Ei Laura voi olla tosissaan millään tavalla

   Lainaa

  7. Tulos: +118 (130 ääntä)
   Kake Randelinia yökylään! Ooh! <3

   Lainaa

  8. abort mission 15.11.2018 1:51
   Tulos: +201 (205 ääntä)
   "Things got out of hand" tuli ekana mieleen. Ei kyllä oo yhtä hauska ku lapaset ja mopot

   Lainaa

  9. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Laura on kyllä aika fiksu. :D

   Lainaa

  10. epätoivoinen 15.11.2018 4:01
   Tulos: +187 (201 ääntä)
   Menee kyllä hyvin jos loppukuussa saatu palkka on jo käytetty ennen ensi kuun alkua. Vielä ymmärrän jos olisi toisinpäin. Itsellä eräpäivä on n. 1-5. päivä ja palkka tulee 7. päivä, mutta että vaikkapa 25. päivä saa palkan ja 4. päivä on eräpäivä.

   Lainaa

  11. Tulos: +191 (197 ääntä)
   Laura taitaa hallita rahankäytön

   Lainaa

  12. Tulos: +86 (160 ääntä)
   epätoivoinen: Menee kyllä hyvin jos loppukuussa saatu palkka on jo käytetty ennen ensi kuun alkua. Vielä ymmärrän jos olisi toisinpäin. Itsellä eräpäivä on n. 1-5. päivä ja palkka tulee 7. päivä, mutta että vaikkapa 25. päivä saa palkan ja 4. päivä on eräpäivä.
   Jos siitä loppukuusta tulevasta palkasta pitää maksaa saman kuun alussa olleet laskut, niin voi olla, ettei siitä riitä enää seuraavan kuun maksuihin. Itse joskus nuorena olin tuossa tilanteessa, että sain ensimmäisen työpaikan ja asunnon vieraalta paikkakunnalta, mutta palkka tuli viimeinen päivä, vuokra piti maksaa ensimmäisinä päivinä. Meni monia kuukausia todella kituuttaen ja säätäen ennen kuin vihdoin sain maksettua samasta palkasta sekä kuluvan että seuraavan kuun vuokran, ja ongelma alkoi vähitellen poistua. Kyseisessä kuussa en sitten syönyt enempää kuin mitä joku kaveri joskus tarjosi tai pullojen keräämisellä sain rahaa kasaan. Palkan nettotulo silloin oli vähemmän kuin kahden kuun vuokra yhteensä, ja muitakin laskuja oli.

   Lainaa

  13. Tulos: +111 (139 ääntä)
   Minäminä: Jos siitä loppukuusta tulevasta palkasta pitää maksaa saman kuun alussa olleet laskut, niin voi olla, ettei siitä riitä enää seuraavan kuun maksuihin. Itse joskus nuorena olin tuossa tilanteessa, että sain ensimmäisen työpaikan ja asunnon vieraalta paikkakunnalta, mutta palkka tuli viimeinen päivä, vuokra piti maksaa [...]
   Elämänmuutokset aiheuttavat aina kupruja talouteen, mutta vähän epäilyttää, ettei kyse tainnut olla sellaisesta. Enemmän taitaa olla kyse siitä, että tili tuli *wuhuu* ja jos ei ole mitään laskuja mitä juuri sillä hetkellä on pakko maksaa, niin sehän tarkoittaa että kaiken lopun voi humputella. Normaaliin itsehillintään kykenevät ihmisethän hoitavat asian niin, että he joko a) ovat käyttämättä ylimääräistä rahaa ennenkuin laskut ovat maksettu tai b) maksavat laskut ennen eräpäivää! Näinkin nimittäin voi tehdä, niissä on viitenumerot ja maksupäivän voi määritellä aikaisemmaksi.

   Lainaa

  14. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Aasiantuntija: Ei Laura voi olla tosissaan millään tavalla
   Kumpi Laura?

   Lainaa

  15. Tulos: +99 (121 ääntä)
   On mielenkiintosta seurata, miten joillekin ihmisille tulee laskut aina yllätyksenä. Itsehän ne laskuissa maksettavat tuotteet ja palvelut on ostettu. Rahaa voi käyttää vaan sen verran kuin ansaitsee, muuten on pulassa. Vai oletetaanko ne laskuilla maksettavat jutut ilmaisiksi, kun ei heti tarvitse maksaa?

   Lainaa

  16. Tulos: +107 (131 ääntä)
   Huihai: On mielenkiintosta seurata, miten joillekin ihmisille tulee laskut aina yllätyksenä. Itsehän ne laskuissa maksettavat tuotteet ja palvelut on ostettu. Rahaa voi käyttää vaan sen verran kuin ansaitsee, muuten on pulassa. Vai oletetaanko ne laskuilla maksettavat jutut ilmaisiksi, kun ei heti tarvitse maksaa?
   Ei, mutta joitain asioita ei voi jättää maksamatta. Maksoin tällä viikolla laskut sairaskohtauksesta jonka sain yllättäen bussissa, siitä seuranneesta ambulanssista, sairaalasta, lääkkeistä ja muusta kivasta. Yleensä oletan työterveydenhuollon hoitavan terveyteni ja luulin olevani perusterve joten tuli hiukan puskista. Selviydyin siitä heittämällä koska hoidan säästöjäni, mutta laskujen saapuessa jäi mietityttämään miten he selviävät joilla ei ole säästöjä hoidettavana. En ennenkään ole ollut mikään kokoomusnuori mutta tämä paperikasa viitenumeroineen on pelottava.

   Lainaa

  17. Tulos: +2 (30 ääntä)
   Lauralla menee kaikki rahat siveysasusteisiin?

   Lainaa

  18. Tulos: +135 (147 ääntä)
   Meille ammattikääntäjille on liiankin tuttua se että palveluita pyydetään ilmasiks tai polkuhintaan, ja siitä on hyvä pitää älämölöä, mutta Ari veti sen kyllä ihan uudelle tasolle :'D "Sanamäärään perustuva palkkio" meinaa kyllä jotain ihan muuta kuin viidestä sanasta rahan tinkaamista...

   Lainaa

  19. Tulos: -57 (83 ääntä)
   Lauran hiusväri taitaa olla ehkä jopa hieman vaaleahko? Tili tuli tili meni, eikä kukaan tajunnut mitä siinä välissä tapahtui. Pikkuisen vähemmän shoppailua ja baarittelua siinä kuun lopussa ja alussa, niin kyllä se siitä.

   Lainaa

  20. Tulos: -20 (20 ääntä)
   Kuva puuttuu.

   Lainaa

  21. Tulos: +107 (125 ääntä)
   Lauran kaltaisia holtittomia rahankäyttäjiä tuli vastaan päivittäin, kun työskentelin laskutusyrityksen palveluksessa. Ihmiset otti yhteyttä, että ”mitä mä teen, kun saan palkan 15. päivä ja lasku erääntyy 30. päivä. Ei mulla enää silloin rahaa oo!”. Siinä vaiheessa ei paljon muuta voinut kuin ystävällisesti neuvoa maksamaan laskun heti palkkapäivänä, tai laittamaan summan sivuun eräpäivään saakka, ellei eräpäivä ollut siirrettävissä. Mutta kyllä ihmetytti miten tälläiset tyypit elää sinne seuraavaan palkkapäivään, tai mitä ne tekee jos tulee pakollisia yllätysmenoja...

   Lainaa

  22. Tulos: +40 (58 ääntä)
   Laurahan ei nyt varsinaisesti ole ”holtiton”, mutta älypuolelta puuttuu muutama yläpakan lehti. Ennakointi on kova sana! Yleensä vuokrat, nettilaskut ym erääntyy joka kuukausi samaan aikaan, joten onpa hankalaa laittaa ne maksuun...

   Lainaa

  23. Tulos: -42 (104 ääntä)
   Minäminä: Jos siitä loppukuusta tulevasta palkasta pitää maksaa saman kuun alussa olleet laskut, niin voi olla, ettei siitä riitä enää seuraavan kuun maksuihin. Itse joskus nuorena olin tuossa tilanteessa, että sain ensimmäisen työpaikan ja asunnon vieraalta paikkakunnalta, mutta palkka tuli viimeinen päivä, vuokra piti maksaa [...]
   Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.

   Lainaa

  24. Tulos: +42 (52 ääntä)
   jamppa: No höh, ei ole kauhean vaikeaa: “Leaves from a mitten” ja “Moped gets out of hands”. Tätähän tässä nimenomaan kysyttiin.
   Nuo samat tuli minullakin mieleen :D Samankaltaisia hyviä käännöksiä suomalaisista sanonnoista muistui mieleen, kuten: "Around like Jokinen's lunchbox" ja "As the splinters of a thousand pussies"

   Lainaa

  25. Tulos: +83 (99 ääntä)
   Iisa: Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.
   Jos on köyhästä perheestä ja ollut esim. Opiskelija niin ei sitä rahaa oo ollut säästettäväksi. Pikemminkin opintolainaa maksettavaksi. Saatika sellaisia määriä että voi maksaa esim. takuuvuokran ja ekan vuokran lähekkäin.

   Lainaa

  26. Tulos: -25 (109 ääntä)
   Jumankauta että täällä on joko tosi rikasta porukkaa, tai sitten vaan tyhmiä. Miten ei voi tajuta tota Lauran tilannetta? Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut. Taas uusi kuukausi ja uusi lasku. Se palkka mikä juuri tuli on mennyt sen kuun laskuihin, jona se on maksettu, ei välttämättä mihinkään "humputuksiin" tai ryyppäämiseen tai muuhun turhaan. Se nyt vaan on ihan fakta, että ei me kaikki saada tuloja niin paljon, että yhden kuun palkasta riittäisi maksaa SEKÄ sen saman kuukauden erääntyvät maksut, että myös SEURAAVAN kuun maksut. Ja mistä te "kannattaisi olla säästöjä" -tyypit otatte niitä säästöjä, jos sitä rahaa ei yksinkertaisesti riitä siihen? kestää hiukan kauan saada minkäänkokoisia järkeviä säästöjä, jos siihen voi budjetoida n. 2€/kk...

   Lainaa

  27. yli opisto hörhö 15.11.2018 11:06
   Tulos: +40 (70 ääntä)
   Iisa: Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.
   Oletetaan nyt vaikka niinkin, että henkilö muuttaa uuteen asuntoon yksityiselle ja niissähän on ne takuuvuokrat yleensä vähintään kahden kuukauden vuokra (monissa kolmen tai neljänkin), eli ne säästöt menevät nimenomaan juurikin takuuvuokraan joka voi olla mitä tahansa 1500€-3000€ välillä plus muuttokustannuksiin. Aika harvat ihmiset kuitenkaan useita tuhansia euroja saa säästettyä parissa vuodessa (kun puhutaan "nuorista" ja miksei vanhemmistakin).

   Lainaa

  28. Tulos: -35 (103 ääntä)
   Anna: Jumankauta että täällä on joko tosi rikasta porukkaa, tai sitten vaan tyhmiä. Miten ei voi tajuta tota Lauran tilannetta? Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut. Taas uusi kuukausi ja uusi lasku. Se [...]
   Kannattaisiko panostaa opiskeluun ja kunnon ammattiin, että saisi riittävästi tuloja kattamaan ne kaikki laskut? Mä itse olen ollut sekä pienipalkkaisissa että isopalkkaisissa töissä, ja aina saanut rahat riittämään ilman että jää rästilaskuja. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot!!

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (80 ääntä)
   ”Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut.” Jos olet just saanut palkan loppukuusta, niin mikä estää maksamasta sitä alkukuusta saapuvaa laskua? Millä sä elät koko kuukauden, jos edellisen kuun lopussa tullut palkka on jo mennyt?

   Lainaa

  30. Queen Elizabeth 15.11.2018 12:16
   Tulos: -1 (43 ääntä)
   Lähteä lapasesta voisi käyttää myös "that escalated quickly"

   Lainaa

  31. Tulos: +65 (107 ääntä)
   Iisa: Kannattaisiko panostaa opiskeluun ja kunnon ammattiin, että saisi riittävästi tuloja kattamaan ne kaikki laskut?
   Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä! Voisitko kertoa vielä vähän tarkemmin, että miten yhteiskunta tässä sinun mallissasi toimii, kun kaikki siirtyvät pois huonopalkkaisista töistä parempiin? Erityisesti kiinnostaa tietää, että kuka sen jälkeen siivoaa ja hoitaa vanhuksia? Entä millä aloilla on tällä hetkellä niin paljon työvoimapulaa, että siellä on tilaa kaikille jotka haluavat parempaa palkkaa? Mutta entä jos on jonkin sortin vamma tai sairaus, minkä vuoksi ei pysty tekemään kuin ns. hanttihommia? Tai liian vanha, eikä kukaan enää huoli kunnon töihin?
   Iisa: Mä itse olen ollut sekä pienipalkkaisissa että isopalkkaisissa töissä, ja aina saanut rahat riittämään ilman että jää rästilaskuja. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot!!
   Ihminen ei valitettavasti voi aina itse vaikuttaa menoihinsa. Elämällä on tapana aika ajoin lyödä vyön alle, ainakin joitakin meistä.

   Lainaa

  32. Enon hullutukset 15.11.2018 13:18
   Tulos: +75 (83 ääntä)
   Ensimmäisestä mokasta tuli mieleen se, kun enoni oli ulkomailla ravintolassa. Tarjoilija kysyi, ottaako hän jälkiruokaa tms., mutta enollani oli rahat vähissä. Hän vastasi sanojensa mukaan tarjoilijalle: "My ass is open."

   Lainaa

  33. Tulos: +2 (126 ääntä)
   Anna: Jumankauta että täällä on joko tosi rikasta porukkaa, tai sitten vaan tyhmiä. Miten ei voi tajuta tota Lauran tilannetta? Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut. Taas uusi kuukausi ja uusi lasku. Se [...]
   Voi jösses täällä on yksinkertaista väkeä. Mä kun aloitin yliopistossa, laitoin kesätyörahoja aina säästöön. 430 €/kk opintutuella elin aivan hyvin, maksoin takuuvuokran ja laskut ajallaan. Auto oli mallia halpa, ja kun jotain hajosi opettelin korjaamaan itse kadunvarressa asukapysäköintiluvalla (paljon hassuja katseita kun auto tunkattuna ilmaan ja minä alla keskellä vilkasta katua). Valmistuin työttömäksi, onneksi oli 2000 euroa säästössä. Työttömyyskorvaus oli opintotukea suurempi, joten aloin säästämään lisää. Pääsin töihin (1800 €/kk). Jatkoin olemassa olevalla elämäntavalla, löyytyi myös puoliso elinkuluja jakamaan. Pian mulla oli 15 000 € säästötilillä pahan päivän varalle. Tuo 15 000 on edelleen puhdasta rahaa, ja koskemattomana sitä pahaa päivää varten. Olen ollut taas vuoden työttömänä, en ole oikeutettu ansiosidonnaiseen, joten tiukilla ollaan. Mutta sijoituksissa on yli 100 k€, joten vuosi mennään säästöillä, jotka kymmenessä työvuodessa ehdin kartuttaa. Suunitelkaa elämäänne vähän paremmin...

   Lainaa

  34. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Enon hullutukset: Ensimmäisestä mokasta tuli mieleen se, kun enoni oli ulkomailla ravintolassa. Tarjoilija kysyi, ottaako hän jälkiruokaa tms., mutta enollani oli rahat vähissä. Hän vastasi sanojensa mukaan tarjoilijalle: “My ass is open.”
   Uskoisinpa että tarjoilija ymmärsi tuon aika lailla väärin.

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (84 ääntä)
   Iisa: Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.
   Minulla olikin säästöjä. Olin niitä säästänyt viikkorahoistani jo vuosia. Kun sitten sain ensimmäisen asuntoni ja ensimmäisen työpaikkani, maksoin kaikilla säästöilläni takuuvuokran ja sain siihen onnekseni vielä vanhemmilta hieman ylimääräistä tukea. Mistä ihmeestä olisin voinut säästää enempää ennen kuin tulojakaan oli? Paljonko sinulla oli säästössä rahaa 17-vuotiaana? Ja vanhempien mahdollisesti sinulle säästämiä rahoja ei lasketa, kaikilla ei sellaista ylellisyyttä ole tarjolla.

   Lainaa

  36. moka-addikti 15.11.2018 14:16
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Iisa: Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.
   Tai sit voi vaa purkaa sijoituksista.

   Lainaa

  37. Tulos: -31 (67 ääntä)
   Iisa: Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi olla säästöjä, joilla maksaa heti sen ekan vuokransa, jolloin loppukuusta tulevalla palkalla maksaa sit seuraavan kuun vuokran ja muut menot. Ei ihmekään että maksuhäiriöt lisääntyvät nuorilla, kun ei osata ennakoida yhtään, eikä laittaa rahaa sukanvarteen.
   No täytyy olla aikamoiset säästöt nuorella, että saa maksettua pahimmassa tapauksessa - 2-3kk takuuvuokran - 2kk vuokran asumisesta aina tilanteessa kuin tilanteessa - rahaa huonekaluihin, astioihin yms. pakollisiin tarpeisiin - kuukauden tai kahden suuruinen summa menoihin + ruokaan - ja tietenkin viimeisenä vielä vähän ylimääräistä niille ”pahan päivän varalle” -päiville ja muille yllättäville menoille. Mun sisko aloitti 15 vuotiaana työskentelyn ja on siitä lähtien säästänyt 100€/kk ja näitä rahoja se ”ei saa” käyttää. Lisäks on muutenkin tosi tarkka rahojensa suhteen. Käyttää käteistä ”normaaleissa” ostoksissa, 20€ seteleitä per ostos. Kaikki kolikot ja 10 + 5 euron setelit laittaa jemmaan säästöön, joilla sitten saattaa ostaa jotain isompaa/arvokkaampaa jne. Eli jos sillä on 2 x 20€ setelit, ensin ostaa toisella 20snt muumitikkarin Ässästä ja haluaakin hetken päästä kioskilta ostaa 2€ limun, niin ostosten jälkeen hän pistää 37,80€ itselleen jemmaan. Siitäkään huolimatta sillä ei tule olemaan edes puolia em. rahoista 18 vuotta täytettyään, joita teidän useamman mielestä pitäisi jokaisella NUORELLA vähintään olla...

   Lainaa

  38. Tulos: -7 (81 ääntä)
   Tytti86: Voi jösses täällä on yksinkertaista väkeä. Mä kun aloitin yliopistossa, laitoin kesätyörahoja aina säästöön. 430 €/kk opintutuella elin aivan hyvin, maksoin takuuvuokran ja laskut ajallaan. Auto oli mallia halpa, ja kun jotain hajosi opettelin korjaamaan itse kadunvarressa asukapysäköintiluvalla (paljon hassuja [...]
   No nyt oli aikamoinen fantasiatarina!

   Lainaa

  39. Tulos: -41 (53 ääntä)
   Anna: Jumankauta että täällä on joko tosi rikasta porukkaa, tai sitten vaan tyhmiä. Miten ei voi tajuta tota Lauran tilannetta? Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut. Taas uusi kuukausi ja uusi lasku. Se [...]
   Jos laskujen eräpäivät ovat 1. ja 5. välillä, palkka tulee vaikkapa 25. päivä, eikä rahaa ole laskuihin sitä ennen, millä on eletty 1. ja 24. päivän välillä? Toivollako? Kyllä jostain vähästä saa aina vähennettyä menoja, eikä satasen säästö vaadi varsinaista asketismia pienimmilläkään tuilla, olettaen että asuu yksin eikä vuokra ole aivan naurettava. Useamman satasen säästäminen kuukaudessa vaatii jo jotain palkkatyötä ja/tai tosi hyvät tuet, mutta ei pitäisi olla kellekään mahdotonta kerätä kuukausittain kymmeniä euroja sukanvarteen leikkaamalla sieltä täältä.

   Lainaa

  40. Arkkienkeli 15.11.2018 17:40
   Tulos: +54 (72 ääntä)
   Minäminä: Jos siitä loppukuusta tulevasta palkasta pitää maksaa saman kuun alussa olleet laskut, niin voi olla, ettei siitä riitä enää seuraavan kuun maksuihin. Itse joskus nuorena olin tuossa tilanteessa, että sain ensimmäisen työpaikan ja asunnon vieraalta paikkakunnalta, mutta palkka tuli viimeinen päivä, vuokra piti maksaa [...]
   No tämähän on absurdia... Jos palkka tulee loppukuusta niin siitä maksetaan seuraavan kuun alun eräpäivien laskut. Ei kai sitä tiliä nyt sentään parissa päivässä miinukselle polteta?

   Lainaa

  41. Tulos: +41 (65 ääntä)
   Joopajoo: No täytyy olla aikamoiset säästöt nuorella, että saa maksettua pahimmassa tapauksessa - 2-3kk takuuvuokran - 2kk vuokran asumisesta aina tilanteessa kuin tilanteessa - rahaa huonekaluihin, astioihin yms. pakollisiin tarpeisiin - kuukauden tai kahden suuruinen summa menoihin + ruokaan - ja tietenkin viimeisenä vielä [...]
   Johan se pelkällä sataden säästämisellä saa yli kolme tonnia kasaan. Ja muista säästöistä vaikuttaisi saavan toisen mokoman. Jos on fiksu ja sijoittaa tahat vaikkapa turvallisiin korkorahastoihin, ei sillä ole kaukana kynpoitonnista. Ja nyt puhutaan kuitenkin vasta lapsesta. Ja ei se takuuvuokra mihinkään katoa. Jos siskosi alkaa oikeasti säästämään täysi-ikäisenä vaikuttaa siltä että hän tulee asumaan omakotitalossa alle kolmikymppisenä. Jotenkin näistä jutuista paistaa läou selittelyn tarve omaan osaamattomuuteen. Itse synnyin tulottomana ja sitä jatkui pitkälle yli kaksikympoiseksi. Kun aloin saamaan palkkaa, säästin ensiksi kymppitonnin puskuriksi. Eli ensimmäisen vuoden elin kuten aiemminkin tulottomana.

   Lainaa

  42. Tulos: +42 (54 ääntä)
   Tytti86: Voi jösses täällä on yksinkertaista väkeä. Mä kun aloitin yliopistossa, laitoin kesätyörahoja aina säästöön. 430 €/kk opintutuella elin aivan hyvin, maksoin takuuvuokran ja laskut ajallaan. Auto oli mallia halpa, ja kun jotain hajosi opettelin korjaamaan itse kadunvarressa asukapysäköintiluvalla (paljon hassuja [...]
   Tälleen itsekin sain talouden nousujohteiseksi heti kun pääsin töihin. Koko nuoruus ja opiskeluaika oli mulle tulotonta aikaa (~400 e opintotuki), joten ekat työvuodet tuottivat useamman kymppitonnin säästöt koska en heti nostanut elintasoa. Matalapalkka-alalla alusta asti säästäminen on ainoa vaihtoehto jos aikoo eläkkeellä asua velattomassa omakotitalossa. Olen lattanut rahaa sivuun myös työttömänä. Ne pienet menot...

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Eipä yllättänyt, että valtava vyöry "käännöksiä" tulee.. Eikä myöskään se että kaikilla löytyy neuvoja laskunmaksuongelmaan! En jaksanut edes katsoa niistä kuin muutaman ekan: kaikki jankuttaa toisilleen samaa

   Lainaa

  44. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Jos laitetaan ensimmäisen Lauran lompakon suulle tuollainen toisen Lauran ehdottama kapistus. Ehkäpä palasta alkaisi jäädä jotain tilillekin.

   Lainaa

  45. Tulos: -26 (42 ääntä)
   Joopajoo: No nyt oli aikamoinen fantasiatarina!
   noo, voihan se olla tottakin. Päässyt äitin tai isän kultalusikalla isille tai äidille töihin.

   Lainaa

  46. Tulos: +28 (48 ääntä)
   hmmm: noo, voihan se olla tottakin. Päässyt äitin tai isän kultalusikalla isille tai äidille töihin.
   Mikä siinä niin harmittaa jos joku on säästäväinen eikä heti polta palkkaansa vaatteisiin, kosmetiikkaan, hoitoihin ja viinaan sekä tupakkaan? Itse olen ollut työelämässä 10 vuotta matapalkka-alalla, joista kaksi vuotta työtön, mutta keskimäärin 10 k€ olen vuodessa saanut palkasta säästöön. Olkoon "liika" säästäminen se Suomalaisten perisynti, mutta näitä juttuja lukiessa ei kyllä valitsemani linja harmita.

   Lainaa

  47. Tulos: +36 (48 ääntä)
   hmmm: noo, voihan se olla tottakin. Päässyt äitin tai isän kultalusikalla isille tai äidille töihin.
   Väännetään nyt rautalangasta. Keneltäkään en Kelan opintotuen lisäksi saanut senttiäkään. Takuuvuokra ja huonekalut ostin ylioppilasrahoilla. Opiskelut (6 vuotta) on kertakaikkiaan pakko pärjätä opintotuella. Kesäharjoittelusta saadut rahat täytyy todellakin käyttää harkiten mieli pärjätä. Jos opiskeujen jälkeen valitsin sen, että alan säästämään omaan asuntoon, ei se ole mitään kultalusikkaa tai fantasiaa. Ajatella, jos ihminen pärjäsi vuosia pelkällä opintotuella, luuletko ettei 1800 e palkasta jää valtaosa säästöön niin halutessani?

   Lainaa

  48. Tulos: -29 (53 ääntä)
   Miten yksinkertaisia ihmisiä täällä oikein on kommentoimassa jos ei ymmärrä mitä Laura hakee takaa tuolla laskukysymyksellä? Ei kellä tahansa ole varaa maksaa kahden kuun laskuja yhdestä tilistä. Siitähän tässä oli kyse. Turha tulla puhumaan säästöistä ja paremmista työpaikoista, koska se on tuossa tilanteessa sivuseikka. Väännetäänkö vielä kerran ratakiskosta? Tammikuu. Laskujen eräpäivä 1.-5.1. Palkka tulee loppukuusta. Palkasta maksat erääntyneet laskut. Lopuilla yrität tulla toimeen kuukauden. Helmikuu. Laskujen eräpäivä 1.-5.2. Palkka tulee loppukuusta. Palkasta maksat erääntyneet laskut. Lopuilla yrität tulla toimeen kuukauden. Jne. Ainoat ratkaisut tuohon ongelmaan on yrittää päästä kuukausi edelle laskuissa tai yrittämällä siirtää laskujen eräpäivät loppukuulle. Ei tuo ole papattitiedettä, kun sen ymmärtää.

   Lainaa

  49. Tulos: -26 (42 ääntä)
   Arkkienkeli: No tämähän on absurdia… Jos palkka tulee loppukuusta niin siitä maksetaan seuraavan kuun alun eräpäivien laskut. Ei kai sitä tiliä nyt sentään parissa päivässä miinukselle polteta?
   Eli ne alkukuun laskut jätetään maksamatta, että pystytään maksamaan seuraavan kuun alun laskut?

   Lainaa

  50. It's a deal 16.11.2018 10:38
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Joo: Ei, mutta joitain asioita ei voi jättää maksamatta. Maksoin tällä viikolla laskut sairaskohtauksesta jonka sain yllättäen bussissa, siitä seuranneesta ambulanssista, sairaalasta, lääkkeistä ja muusta kivasta. Yleensä oletan työterveydenhuollon hoitavan terveyteni ja luulin olevani perusterve joten tuli hiukan [...]
   Tähän meillä on olemassa turvamekanismi. Sairaskulut ovat ulosottokelpoisia ilman oikeudenkäyntiä, eli summa ei kasva. Otat yhteyttä ulosottovirastoon ja teet maksusuunnitelman. Mitään maksuhäiriömerkintää ei synny, ettei kukaan menetä luottotietojaan tai kaada talouttaan joutumalla esim. autokolariin.

   Lainaa

  51. Tulos: +22 (52 ääntä)
   Jotain täytyy kulutusjuhlassa olla vialla jos ei palkasta pysty maksamaan kahden kuun laskuja. Yhdelläkään palkansaajalla ei kertakaikkiaan saa syntyä tuollaista normaalitilanteessa. Poikkeustilanteisiin ja hätätapauksiin on sitten omat keinonsa (eli ne säästöt). Mulla puhelin 6-10 €, vesi 25€, sähkö 15 €, netti 10 €. Vuokra nyt ei ole "lasku" mutta sekin 400 € menee tuplana leikiten vaikka eläisin laittomalla minimipalkalla.

   Lainaa

  52. Tulos: -18 (52 ääntä)
   Jösses: Jotain täytyy kulutusjuhlassa olla vialla jos ei palkasta pysty maksamaan kahden kuun laskuja. Yhdelläkään palkansaajalla ei kertakaikkiaan saa syntyä tuollaista normaalitilanteessa. Poikkeustilanteisiin ja hätätapauksiin on sitten omat keinonsa (eli ne säästöt). Mulla puhelin 6-10 €, vesi 25€, sähkö 15 €, netti [...]
   Se "vika" on varmaan siinä että normaalilla palkansaajalla ei ole noin pieniä kuukausikuluja kuin sinulla. Tietty se on valintakysymys asuuko koirankopissa vuokralla vai maksaako omaa kämppää pois, omistaako autoa jne. Tuohon kämpän vuokraan tai omistusasunnon lainanlyhenyksiin vaikuttaa aika paljon asuinpaikkakuntakin.

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Anon: Se “vika” on varmaan siinä että normaalilla palkansaajalla ei ole noin pieniä kuukausikuluja kuin sinulla. Tietty se on valintakysymys asuuko koirankopissa vuokralla vai maksaako omaa kämppää pois, omistaako autoa jne. Tuohon kämpän vuokraan tai omistusasunnon lainanlyhenyksiin vaikuttaa aika paljon asuinpaikkakuntakin.
   Jos ei ole varaa, ei pidä rellestää. Moi 4g liittymä 6 €/kk. Käytetty puhelin on nykyaikana käytännössä ilmainen, aivan kuten pesukone ja jääkaappikin jos eivät kuulu vuokraan. Laajakaistojen hinnat toki vaihtelevat asuinalueittain ja taloyhtiöittän (5-20 €/kk). Vesi on kalleimmillaankin 30 €/kk. Kerrostaloasuja ei kulta paljoakaan sähköä. 10-20 € kuussa. Se ylijäävä jokaisen työssäkäyvän 1000+ euroa voi jokainen sijoittaa elämäänsä kuten haluaa. Omistusasuntoon, isompaan kämppään tai lemmikkeihin ja lapsiin. Kuinka helkutissa ei tuosta kukaan selviäisi? Lehdissä pyöritellään juttuja kuinka joku ei haluakaan enempää kuin 400 € ja hyvin pärjää.

   Lainaa

  54. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Anon: Se “vika” on varmaan siinä että normaalilla palkansaajalla ei ole noin pieniä kuukausikuluja kuin sinulla. Tietty se on valintakysymys asuuko koirankopissa vuokralla vai maksaako omaa kämppää pois, omistaako autoa jne. Tuohon kämpän vuokraan tai omistusasunnon lainanlyhenyksiin vaikuttaa aika paljon asuinpaikkakuntakin.
   400 euron vuokra on kieltämättä tosi alhainen pk-seudun ulkopuolellakin, jos on asuvinaan yksin (toisen kanssa asuessa onnistuu kyllä). Ei noissa muissa menoissa mitään, kunhan jaksaa kilpailuttaa sopimukset. Vuokraan voi myös kuulua vesi, lämmitys, peruslaajakaista (ilmainen talon netti erittäin yleistä nykyään) tmv. Voihan joku reiluhko, melkein 40 m2 yksiö olla hyvällä tuurilla olla vain vähän päälle 400. Ja sellainen riittää, jos ei juuri ole ylimääräistä sälää. 500 e vuokra olisi realistisempi, jos haluaa asua vaikka kaksiossa. Asunnon lainanlyhennys voi hyvinkin olla samaa luokkaa kuin nuo vuokrat, kunhan ei ole okt ja osa on maksettu säästöistä. Saatavan lainan suuruus nyt riippuu muutenkin omista tuloista. Jos asut yksin, teet vaikka osa-aikatyötä josta saat palkkaa "vain" 800 e, haet päivärahaa päälle 400/kk ja vuokra tai velanlyhennys on roimat 600, käteen pitäisi jäädä kiinteiden menojen jälkeen helposti 500. Kokkaat ateriasi useimmiten itse ja käytät ruokaan max. 150 e, kaikkeen muuhun jää 350, päivärahasta riippuen enemmänkin. Tekeekö tiukkaa?

   Lainaa

  55. Tulos: -29 (39 ääntä)
   jösses: Jos ei ole varaa, ei pidä rellestää. Moi 4g liittymä 6 €/kk. Käytetty puhelin on nykyaikana käytännössä ilmainen, aivan kuten pesukone ja jääkaappikin jos eivät kuulu vuokraan. Laajakaistojen hinnat toki vaihtelevat asuinalueittain ja taloyhtiöittän (5-20 €/kk). Vesi on kalleimmillaankin 30 €/kk. Kerrostaloasuja ei [...]
   Moin liittymissä on rajoitettu määrä dataa. 4Gb ei riitä normaalille ihmiselle, joka tekee puhelimella muutakin kuin soittaa ja lähettää viestejä. Lisäksi tuossa liittymässä maksetaan erikseen puheluista ja tekstiviesteistä, joten ei järkeä. Ilmainen jääkaappi ja pesukone ei liity millään tavalla laskujen maksamiseen. Aivan turhaa tämä spekulointi kun kukaan ei tiedä mm. millaiset asumisjärjestelyt ko. henkilöllä on. Onko lapsia jne. Kämppä (vuokra tai lainanlyhennys ja yhtiövastike) Auto (polttoaine + vakuutukset ja verot) Muut vakuutukset Netti + puhelin Kodin netti Muut pakolliset (ruoka ym. x hlömäärä) Kyllä siitä sen verran kuussa tulee maksettavaa että kipeetä tekee lähtee maksaa kahden kuun laskut/kulut yhden kuun palkasta. Tuo on valitettavasti monen realiteetti ja 400€:lla kuussa elävät ihmiset on harvinaisia poikkeustapauksia.

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Anon: Moin liittymissä on rajoitettu määrä dataa. 4Gb ei riitä normaalille ihmiselle, joka tekee puhelimella muutakin kuin soittaa ja lähettää viestejä. Lisäksi tuossa liittymässä maksetaan erikseen puheluista ja tekstiviesteistä, joten ei järkeä.
   Se on 4G-liittymä, ei "4 Gb:n datakatto" tai mitä nyt aivopiereskelitkään. :D
   Ilmainen jääkaappi ja pesukone ei liity millään tavalla laskujen maksamiseen.
   Paitsi jos ne puuttuvat asunnostasi, jolloin joudut tilaamaan ne, jolloin niistä tulee sinulle lasku. (Mutta ainakin sitten omistat ne.)
   Aivan turhaa tämä spekulointi kun kukaan ei tiedä mm. millaiset asumisjärjestelyt ko. henkilöllä on. Onko lapsia jne. Kämppä (vuokra tai lainanlyhennys ja yhtiövastike) Auto (polttoaine + vakuutukset ja verot) Muut vakuutukset Netti + puhelin Kodin netti Muut pakolliset (ruoka ym. x hlömäärä)
   Ei ole pakko hankkia lapsia, ennen kuin sekä asumis- että työllisyystilanne ovat vakaat ja ainakin yhdellä vanhemmalla on säästöjä. Itse asiassa lapsia ei tarvitse hankkia ikinä, koskaan, lainkaan, ollenkaan. Ei ole pakko, jos sen takia olisi elettävä kädestä suuhun. Autoakaan ei useimpien tarvitse hankkia. Valtaosa pärjää ilman. Melko moni tarvitsee omaa autoa työnsä puolesta, mutta silloin sen oman kokoaikaisen työn mukiinmenevä palkan tulisi sekä auto- että asuntokulut, ja rahaa jää reilusti ylikin, kunhan auto on ostettu käytettynä ja tarpeiden mukaisesti. Jos ei, aika panna vaihtoon joko auto tai työ. Ja miksi edes kirjoittaa netti kahdesti? Käytä puhelimella kodin WiFiä ja toisaalla sitä mitä on tarjolla. Kilpailuta kaikki sopimukset, mukaan lukien laajakaista, puhelinliittymä ja vakuutukset. Halvalla pääsee. Kotivakuutuslasku ei tule kuin kerran vuodessa eikä ole kallis kuukautta kohden, eikä autovakuutuskaan ole hulppea. Eikä sitä autoa edelleenkään yleensä tarvita, kun pyörällä ja bussillakin pääsee. Mitä ruokaan ja henkilömäärään tulee, muut aikuiset vain vähentävät kaikkia kuluja, jos he jakavat ruokakulut ja maksavat vuokraa. Jos taloudessa on auto, muut kanssa-asujat voivat osallistua senkin kuluihin kyyditysetuja vastaan. Menoerä tässä olisi vain se lapsi, jota ei siis ole pakko tehdä. Kyllä tasan voidaan spekuloida näitä asioita reilulle enemmistölle. Hyvin pieneksi jää se osuus ihmisistä, joka ei yksinkertaisesti voisi tehdä näitä elämänvalintoja vaan on kahlittu yllätyslapsiin, autoon, kalliiseen kämppään tai kaikkiin kolmeen. Harvassa ovat nämä onnettomat akuankka-tapaukset nykyaikana.

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Hihi:Autoakaan ei useimpien tarvitse hankkia. Valtaosa pärjää ilman. Melko moni tarvitsee omaa autoa työnsä puolesta, mutta silloin sen oman kokoaikaisen työn mukiinmenevä palkan tulisi sekä auto- että asuntokulut, ja rahaa jää reilusti ylikin, kunhan auto on ostettu käytettynä ja tarpeiden mukaisesti. Jos ei, aika panna vaihtoon joko auto tai työ.
   Siis sen oman *mukiinmenevän palkan tulisi *kattaa nuo kulut.

   Lainaa

  58. Arthur Brown 17.11.2018 16:55
   Tulos: +4 (28 ääntä)
   Aasiantuntija: Ei Laura voi olla tosissaan millään tavalla
   En Laurasta tiedä, mutta omalla äidilläni oli pitkään pieneläkeläisenä tuolla tavalla. Loppukuusta (olikohan 20. päivä silloin?) tuleva eläke meni edelliskuun laskuihin, vuokra oli jatkuvasti kuukauden myöhässä. Toimeentulotuella sitten ruuat itselle. Säästää ei voinut, koska se olisi leikannut suoraan toimeentulotuesta. Lopulta homma selviytyi siten, että sain itse vihdoinkin pysyvän työn ja sain maksettua äidin velat pois. Voi olla, että Lauran tilanne on samankaltainen: Kerran kun joutuu kierteeseen, niin korot pitävät huolen siitä että poispääsy on yksin hyvin vaikeaa...jollei käy tuuri ja saa työtä tahi ystävää tahi omaista, joka auttaa.

   Lainaa

  59. Tulos: -11 (13 ääntä)
   Queen Elizabeth: Lähteä lapasesta voisi käyttää myös “that escalated quickly”
   Lähteä lapasesta = to escalate (vaikkakin jo pariin otteeseen mainittu ”get out of hand” olisi idiomaattisempi käännös). That escalated quickly = se lähti nopeasti lapasesta. Jälkimmäistä en tosin käyttäisi, ellen vartavasten haluaisi puhua kornia meme-kieltä...

   Lainaa

  60. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Tytti86: Voi jösses täällä on yksinkertaista väkeä. Mä kun aloitin yliopistossa, laitoin kesätyörahoja aina säästöön. 430 €/kk opintutuella elin aivan hyvin, maksoin takuuvuokran ja laskut ajallaan. Auto oli mallia halpa, ja kun jotain hajosi opettelin korjaamaan itse kadunvarressa asukapysäköintiluvalla (paljon hassuja [...]
   Mutta opintotuki enää 270€ ja pohjoisessa kesätyöt vähissä. Ei sillä että itse sain töitä ja tulin toimeen, mutta pieni työttömyysjakso söi säästöt niin joutui ottamaan lainaa että pystyi muuttamaan töiden perässä. Noh koe ajan loppupuolella napsahti YT-neuvottelut koko konsernissa päälle. Noh ei muuta kuin uutta muuttoa ja lainaa. Nyt saanut tilanteen normalisoitua, mutta ymmärrän kyllä miksi joillain menee vaikeaksi eikä aina omaa syytä. Heleppo se täällä etelässä on huudella kun nyt itselläkin on paljon työllistymisvaihtoehtoja vaikka nykyinen pulju alta häviäisi. Mutta ei kaikki saa lainaa ja voi noin vain lähteä mahdollisten töiden perässä muualle, saati että olisi aina säästöjä varsinkaan jos ensin yrittää tulla toimeen ilman tukia omilla rahoillaan koti kaupungissaan.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (17 ääntä)
   blaah: Lähteä lapasesta = to escalate (vaikkakin jo pariin otteeseen mainittu ”get out of hand” olisi idiomaattisempi käännös). That escalated quickly = se lähti nopeasti lapasesta. Jälkimmäistä en tosin käyttäisi, ellen vartavasten haluaisi puhua kornia meme-kieltä…
   Lähteä lapasesta viittaa usein myös ajoneuvon tai kulkuneuvon hallintaan. "Olla lapasessa" siis tarkoittaa että asia on käsissä, joko vertauskuvallisesti tai sitten fyysisesti. Siksi eskaloitumista ei voi käyttää suorana suomennoksena.

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (22 ääntä)
   Hihi: Se on 4G-liittymä, ei “4 Gb:n datakatto” tai mitä nyt aivopiereskelitkään. Paitsi jos ne puuttuvat asunnostasi, jolloin joudut tilaamaan ne, jolloin niistä tulee sinulle lasku. (Mutta ainakin sitten omistat ne.) Ei ole pakko hankkia lapsia, ennen kuin sekä asumis- että työllisyystilanne ovat vakaat ja ainakin [...]
   Um, itseasiassa vilkaise biologiankirjaa. Ne lapset täytyy hankkia silloin kun voi. Jos säästelee siihen asti kun pankkitili on varmasti hyvässä hapessa niin voi olla että munasarjat eivät ole. Itse säästelin juurikin niin että vasta sitten kun on hyvä mies, hyvä koti ja hyvä duuni, ja lopputulokseksi tuli että ne nyt on, mutta lapsia ei ole eikä tule koska lisääntymissysteemini ei ollut tästä järjestelystä lainkaan kiinnostunut.

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Kfffr: Lähteä lapasesta viittaa usein myös ajoneuvon tai kulkuneuvon hallintaan. “Olla lapasessa” siis tarkoittaa että asia on käsissä, joko vertauskuvallisesti tai sitten fyysisesti. Siksi eskaloitumista ei voi käyttää suorana suomennoksena.
   En väittänytkään tuon olevan jokaiseen tilanteeseen sopiva käännös, enkä itse sitä käyttäisikään - kuten jo sanoin, ”to get out of hand” on idiomaattisempi vaihtoehto. Halusin vain huomauttaa alkuperäiselle kirjoittajalle, että ”lähteä lapasesta” ei millään ilveellä käänny ”that escalated quickly”, vaan korkeintaan ”to escalate”.

   Lainaa

  64. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Lähteä lapasesta, on yksi murteellistettu tapa sanoa "lähteä käsistä". Eli "out of hand" on yksiselitteisesti ainoa käännös, eli suora käännös Suomessa on paljon sanontoja, jotka ovat suoria käännöksiä alkuperäisestä englannin- tai ruotsinkielisestä sanonnasta. On meillä myös perisuomalaisia sanontoja, joille ei ole olemassa vakiintunutta käännöstä.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Joo: Um, itseasiassa vilkaise biologiankirjaa. Ne lapset täytyy hankkia silloin kun voi. Jos säästelee siihen asti kun pankkitili on varmasti hyvässä hapessa niin voi olla että munasarjat eivät ole. Itse säästelin juurikin niin että vasta sitten kun on hyvä mies, hyvä koti ja hyvä duuni, ja lopputulokseksi tuli että ne nyt [...]
   Onko mielestäsi kovinkin yleistä, etteivät ihmiset saisi talouttaan kuntoon esim. 35 ikävuoteen mennessä, ja/tai että hedelmällisyys alkaisi pudota rajusti ikävuosien 30–35 välillä? Tärkeämpi kysymys: miksi on pakko lisääntyä lainkaan koko elämänkaarensa aikana? Vastaus: ei ole, katsoitpa mistä biologian kirjasta tahansa.

   Lainaa

  66. köyhät :D 23.12.2018 0:44
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Anna: Jumankauta että täällä on joko tosi rikasta porukkaa, tai sitten vaan tyhmiä. Miten ei voi tajuta tota Lauran tilannetta? Väännetääs: Kuun alku, sulle tulee lasku. Tämä lasku kuuluu maksaa palkasta. Siirrät laskun eräpäivää loppukuuhun. Loppukuusta tulee palkka. Maksat laskut. Taas uusi kuukausi ja uusi lasku. Se [...]
   Eli jos palkka tulee vaikka 29.11 ja sun turhanpäivänen klarnalaskun eräpäivä on 5.12 niin sen pystyy vasta maksamaan 29.12 tulevasta palkasta?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: yökylä, laskut, eräpäivä, palkka, maksaa, käännös, kääntää, ilmaiseksi, ilmainen