Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Muumilaakson rikolliset

  Suurenna näkymä
  Muumilaakson rikolliset

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1156 (1204 ääntä)
   ihan "viaton kysymys" , oli jo tekemässä ilmoituksen petoksesta poliisille.

   Lainaa

  2. Tulos: +644 (658 ääntä)
   Ööh. Itsekään en tajunnut. Mut jotenki en yllättynyt että sotkun aiheuttajana taas kerran muumimukit :D

   Lainaa

  3. dazedconfused 13.11.2018 0:31
   Tulos: +462 (476 ääntä)
   Teen rikosilmoituksen aivosolujeni rääkkäämisestä.

   Lainaa

  4. Tulos: +371 (375 ääntä)
   Ymmärtääkö joku, mitä Liisa tässä kuvittelee?

   Lainaa

  5. Tulos: +953 (957 ääntä)
   Nyt on niin vakava tapaus, että ottaisin suoraan yhteyttä Muumilaakson poliisimestariin.

   Lainaa

  6. Tulos: +347 (349 ääntä)
   Juuri sopivan viatonta rikollisuutta Muumilaakson poliisille.

   Lainaa

  7. Tulos: +374 (380 ääntä)
   Siis kuvitteleeko Liisa, että tässä on laitettu Kati-raukkaa varten huijausilmoitus useampi kuukausi ennakkoon? On se Anttu melkoinen ketku.

   Lainaa

  8. Tulos: +256 (260 ääntä)
   Miten voi tehdä petoksen, jos ei vastaa myynnissä olevista esineistä kiinnotuneille? Logiikkaa on lupa käyttää

   Lainaa

  9. Tulos: +179 (181 ääntä)
   Liisa ihmemaassa.

   Lainaa

  10. Tulos: +271 (279 ääntä)
   Aha, poliisitapaus! *eeppinen muumimusiikki taustalla*

   Lainaa

  11. Tulos: +140 (156 ääntä)
   Ei taida olla kaikki muumit laaksossa.

   Lainaa

  12. Tulos: +67 (93 ääntä)
   Peilikuva: Ymmärtääkö joku, mitä Liisa tässä kuvittelee?
   Mä jotenkin ajattelisin, että tarkoitti, että jos ilmoitus on nyt vieläkin (kirjoitti kyllä vasta) esillä, niin kalastelisi useita kauppoja, eli myy kuukausitolkulla samaa olematonta mukia. Mutta tiedä häntä

   Lainaa

  13. Tulos: +215 (215 ääntä)
   Jaa: Siis kuvitteleeko Liisa, että tässä on laitettu Kati-raukkaa varten huijausilmoitus useampi kuukausi ennakkoon? On se Anttu melkoinen ketku.
   Liisa kuvittelee, että Anttu yrittää myydä olemattomia mukeja vanhalla ilmoituksella ja kääräistä siten itselleen riihikuivaa. Mutta Liisan harmaat aivosolut eivät ilmeisesti riitä tajuamaan sitä, että joskus vanha ilmoitus vain jää roikkumaan eivätkä kaikki roiku netissä 247.

   Lainaa

  14. Tulos: +273 (275 ääntä)
   Onneksi ei tosiaan ehtinyt maksaa ihmiselle joka ei ilmoittanut maksutietojaan!! Eikun mitä?

   Lainaa

  15. vuoden rikollinen 13.11.2018 3:17
   Tulos: +233 (233 ääntä)
   Missähän kohtaa poliisit murtaa minunkin kämpän oven, kun on jäänyt joihinkin vanhoihin foorumeihin/nettipalstoille jotain myytävää vuosien takaa enkä ole aikoihin niitä käynyt katsomassa. Varmaan nytkin joku epäonninen löytää vuoden 2012 myynti-ilmoitukseni ja ilmoittaa poliisille kun en vastaa viesteihin.

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (86 ääntä)
   vuoden rikollinen: Missähän kohtaa poliisit murtaa minunkin kämpän oven, kun on jäänyt joihinkin vanhoihin foorumeihin/nettipalstoille jotain myytävää vuosien takaa enkä ole aikoihin niitä käynyt katsomassa. Varmaan nytkin joku epäonninen löytää vuoden 2012 myynti-ilmoitukseni ja ilmoittaa poliisille kun en vastaa viesteihin.
   Muumimammat on kohta ovella.

   Lainaa

  17. Tulos: -29 (59 ääntä)
   Miten mä luin toiseksi viimeisen kommentin kohdalla Saanan tilalla S*atana

   Lainaa

  18. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Huomasin muutama vuosi sitten olevani paatunut rikollinen, kun olin unohtanut poistaa halutaan vuokrata -ilmoituksen torilta, vaikka sain asunnon muuta kautta. Tajusin vasta kun tuli yhteydenotto. Kaiken lisäksi minulla oli omistusasuntonkin tuolloin (työn takia piti saada asunto uudelta paikkakunnalta, näin ohiksena). Olen petturi!

   Lainaa

  19. Tulos: -45 (69 ääntä)
   nakke:
   Siis ei muumimukit aiheuttaneet, vaan ylivilkkaat naisihmiset

   Lainaa

  20. Tulos: +95 (95 ääntä)
   ….: Liisa kuvittelee, että Anttu yrittää myydä olemattomia mukeja vanhalla ilmoituksella ja kääräistä siten itselleen riihikuivaa. Mutta Liisan harmaat aivosolut eivät ilmeisesti riitä tajuamaan sitä, että joskus vanha ilmoitus vain jää roikkumaan eivätkä kaikki roiku netissä 247.
   Ja keskustelusta ei käy edes ilmi, että onko kyseisen ilmoituksen mukit menneet kaupaksi... En oo ikinä kuullut, että olis joku tietty aikaraja kuinka kauan saa yrittää myydä omia tavaroitaan, ennen kuin homma menee petoksen puolelle :D

   Lainaa

  21. Tulos: -18 (54 ääntä)
   nakke: Siis ei muumimukit aiheuttaneet, vaan ylivilkkaat naisihmiset
   No just joo, ja aseet ei tapa jne.

   Lainaa

  22. Tulos: +123 (133 ääntä)
   Viimeinen kommentti, perus uhrikortti. Jos syytät toista henkilöä ilman todisteita petoksesta, ei todellakaan ole ”viaton kysymys” eikä kukaan ole ”pahoittanut mieltä”, vaan tuosta uhkailustahan voisi uhri (tämä Antti) syyttää kunnianloukkauksesta. Eli miettikää aina tarkkaan ketä alatte syyttelemään petoksesta, se voi hyvinkin kääntyä toisinpäin. Vrt se lenkkeilijän postaus teuraspossuista.

   Lainaa

  23. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Aha, Poliisitapaus!

   Lainaa

  24. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Korjaus, siis Anttu.

   Lainaa

  25. niimpä niin 13.11.2018 8:01
   Tulos: +12 (40 ääntä)
   Olisi hauska kuulla se keskustelu poliisin kanssa, kun Kati/Liisa alkaa kertomaan noinkin vakavasta petoksenyrityksestä poliisille. Mistä tuokin(Soita/ilmoita poliisille) aina keksitään? Ai niin ja KAti. Viaton kysymys? Olet jo syyttämässä viatonta ihmistä petoksesta. Tukehdu muumimukeihisi. Ps. RIP Stan Lee

   Lainaa

  26. Pekka Peitsi 13.11.2018 8:17
   Tulos: +110 (110 ääntä)
   Ajatella, että muumi-mukin myyjän tarkoitus on vain saada ilmoituksellaan rahaa. Mihin kaikkeen muumi-mukien keräily ja kauppaaminen velvoittaa?

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (55 ääntä)
   Lumi: Viimeinen kommentti, perus uhrikortti. Jos syytät toista henkilöä ilman todisteita petoksesta, ei todellakaan ole ”viaton kysymys” eikä kukaan ole ”pahoittanut mieltä”, vaan tuosta uhkailustahan voisi uhri (tämä Antti) syyttää kunnianloukkauksesta. Eli miettikää aina tarkkaan ketä alatte syyttelemään petoksesta, se voi hyvinkin kääntyä toisinpäin. Vrt se lenkkeilijän postaus teuraspossuista.
   Voi luoja. Eihän se alkuperäinen Kati ole sitä lynkkausta tuossa aloittanut ja sekoillut poliisiasiansa kanssa, vaan hänelle vastaillut sekopää.

   Lainaa

  28. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Selvä rikos, kun Anttu koittaa vaan saada rahaa mukeja myymällä! Kysykää vaikka poliisilta.

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Hälytys! Portti kiinni! Oho, köydestä piti vetää...

   Lainaa

  30. Tulos: +107 (107 ääntä)
   "Miten toimia, kun minulle ei ole vastattu vuorokauden sisällä?" Saakutin internet ja sosiaalinen media.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (58 ääntä)
   Jos olisin Anttu, nostaisin kunnianloukkaussyytteen näitä paria Neiti Etsivää vastaan. Ja kun tuomio tulisi, naikkosilla olisi rikosrekisterissä törkeä kunnianloukkaus, koska väite on tehty julkisesti laajan ihmisryhmän saataville ja median avulla (törkeän tunnusmerkistö täyttyy).

   Lainaa

  32. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Kommenttien perusteella minun pitää muuttaa petosyritystäni. Olen jo vuoden pitänyt facessa ilmoitusta Muumin päivä -mukista ja naureskellut partaani aina kun joku ottaa yhteyttä ajatellen että nyt tulee rahaa. Ilmeisesti tämä ei toimikaan...

   Lainaa

  33. Tulos: +104 (108 ääntä)
   Mimmi: Voi luoja. Eihän se alkuperäinen Kati ole sitä lynkkausta tuossa aloittanut ja sekoillut poliisiasiansa kanssa, vaan hänelle vastaillut sekopää.
   Ei niin, mutta Kati kuitenkin reippaasti nimesi henkilön heti alkuun sen sijaan, että olisi ihan vain yleisellä tasolla ilman nimiä kysellyt, miten tämänkaltaisessa tilanteessa tulisi toimia. Myötäili myös poliisiasia-hourailijaa, miten ei ollut "onneksi tehnyt kauppoja ko. henkilön kanssa" ja "onneksi tajusin hyvin pian että jotain on vialla", aivan kuin kyseinen henkilö tosiaan olisi tehnyt jotain väärää. Ei siis mitään ihan viatonta kysymystä vain ilman mitään mustamaalausta.

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Omistan mörkömukin (sain lahjaksi, käytän sitä kahvinjuontiin). Mutta aina näitä lukiessa tulee mieleen että pitäisi ehkä heittää se mäkeen ja hankkia joku muu muki -muumimukien läheisyydellä tuntuu olevan negatiivinen vaikutus mielenterveyteen.

   Lainaa

  35. Tulos: +38 (40 ääntä)
   kfrme: ihan “viaton kysymys” , oli jo tekemässä ilmoituksen petoksesta poliisille.
   Nuo puheet saattavat täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Aiheeton rinosilmoitus on myös rangaistava teko. Vain törkeän rikoksen valmistelu on rikos. Tyhmyydenkin pitäisi olla rangaistavaa.

   Lainaa

  36. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Ja kommentoinkin päätteeksi tietenkin puhdasoppinen epäanteeksipyyntö viattomuuden sinetiksi.

   Lainaa

  37. yli opisto hörhö 13.11.2018 11:44
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Että sellaisia idiootteja siellä. Tee Anttu kunnianloukkauksesta rikosilmoitus. Oppiivat olemaan.

   Lainaa

  38. niimpä niin 13.11.2018 12:15
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   W: Ja kommentoinkin päätteeksi tietenkin puhdasoppinen epäanteeksipyyntö viattomuuden sinetiksi.
   Oikein oikeaoppinen nykyajan anteeksipyyntö. Pyydetään anteeksi, että joku on pahoittanut mielensä, ei sitä mistä on mieli pahoitettu.

   Lainaa

  39. Lopullinen valitusaste 13.11.2018 12:16
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Nyt on hetki jolloin terve järki saisi tulla esiin ja pyyhkäistä tämä mieltäni riipivän tyhmäilyn tiehensä.

   Lainaa

  40. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Seuraavaksi olisi viattomasti kysytty poliisia pidättämään vieras henkilö. Ihan viattomasti.

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Hämmentää, että näistä "kunnianloukkauksista" jaksetaan vieläkin vinkua. Jospa säästetään kunnianloukkaukset tilanteisiin, missä henkilö X:n maine on oikeasti elämään/terveyteen vaikuttaen pilattu.

   Lainaa

  42. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Onko kaikki muumimukit astiakaapissa? Onko?

   Lainaa

  43. Hattarapilvi 13.11.2018 18:30
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Ggn: Muumimammat on kohta ovella.
   Ulla Tapaninen on kyllä hemmetin vakuuttava ja rouhea-ääninen Ursulana, mutta itse Muumimammasta minun on hieman vaikea kuvitella mitään noin...vauhkoa. (O__O)

   Lainaa

  44. Tulivuoren itu 14.11.2018 8:51
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   "Teen rikosilmoituksen aivosolujeni rääkkäämisestä." Viranomaisen harhaanjohtamista laittaa tutkimaan tai tehdä ilmoitus jostakin olemattomasta asiasta.

   Lainaa

  45. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Millä tavalla tämä muka täyttää petoksen tai minkään muun rikoksen tunnusmerkit kun mikään raha tai hyödyke ei missään vaiheessa vaihtanut omistajaa?

   Lainaa

  46. Nasta Rengas 14.11.2018 14:42
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Nämä on näitä kerrostalokyttääjiä jotka soittavat poliisille jos naapurin metelistä ei ole tarvinnut valittaa viimeiseen viikkoon. Epäilyttävän hiljaista katsos..

   Lainaa

  47. SilliäKullekkin 14.11.2018 18:43
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   kfrme: ihan “viaton kysymys” , oli jo tekemässä ilmoituksen petoksesta poliisille.
   Luetun ymmärtäminen tasoa nolla sulla.

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Kertoo taas aivan osuvasti noiden kuppien keräilijöiden älykkyydestä :)

   Lainaa

  49. Kallo Pää 14.11.2018 20:58
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Muumeista puheenollen, onko muita kommentoijia, jotka on kokeilleet Moomin Move peliä? Vähän pokemon go:n tyylinen, mutta näin vanhana muumifanina aikas huippua kun pääsee seikkailemaan Muumilaakson maisemissa :)

   Lainaa

  50. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ja mä kun luulin Liisan vitsailevan ekassa kommentissaan...

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Toivottavasti vastapuoli tekee tutkintapyynnön väärästä ilmiannosta, niin tuollaiset urpot saavat just sitä mitä ansaitsevat. Missä on maalaisjärki??? Ymmärrän et nettikaupassa saa olla varovainen, mut joku raja.

   Lainaa

  52. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Joskus sitä toivoisi että pääsisi päivän ajaksi kärpäseksi kattoon seuraamaan miten noin vajaat ihmiset pärjäävät jokapäiväisissä toimissaan.

   Lainaa

  53. Pullakahvila 15.11.2018 21:13
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ai että oli turhauttavaa. Ois nyt ees joku keskustelija sanonu Liisalle, että mistään kaupoista ei oltu edes sovittu vielä. Vai ymmärsinkö mä tässä nyt väärin, kun oletan Liisan kuvittelevan että AP ja Anttu ovat jo sopineet kaupoista ja sitten myyjä vain katoaa (alkuperäisenä tarkoituksenaan kadota rahojen kanssa mukia luovuttamatta.)

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tää vetää jo sanattomaksi :D

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (8 ääntä)
   juu: Ei taida olla kaikki muumit laaksossa.
   Tai muumimukit kaapissa!

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Muumimukit on niin vakava asia, että pitää heti ilmoittaa poliisille, jos myyjä ei vastaa samalla minuutilla.

   Lainaa

  57. Kunnianloukkausko? 23.11.2018 16:21
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lumi: Viimeinen kommentti, perus uhrikortti. Jos syytät toista henkilöä ilman todisteita petoksesta, ei todellakaan ole ”viaton kysymys” eikä kukaan ole ”pahoittanut mieltä”, vaan tuosta uhkailustahan voisi uhri (tämä Antti) syyttää kunnianloukkauksesta. Eli miettikää aina tarkkaan ketä alatte syyttelemään petoksesta, se voi hyvinkin kääntyä toisinpäin. Vrt se lenkkeilijän postaus teuraspossuista.
   En olisi aivan varma. Suomessa kunnianloukkauksen määritelmään kun sisältyy vahingon aiheuttaminen. Pelkästään väärän tiedon levittäminen ei siis vielä riitä vaan vähintään maineelle pitää olla haittaa. Täälläkin kun tuntuu tuo määritelmä olevan jatkuvasti epäselvä niin linkataanpa määritelmä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=Kunnianloukkaus#highlight2 Tuon lakilinkin lisäksi kannataa tarkastella samalta sivustolta myös oikeuden päätöksiä aiheesta niin saa käsityksen, mistä voi käytännössä tulla tuomio.

   Lainaa

  58. Esko Daavid 25.11.2018 3:55
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mistä näitä mielenvikaisia oikein tulee?

   Lainaa

  59. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kunnianloukkausko?: En olisi aivan varma. Suomessa kunnianloukkauksen määritelmään kun sisältyy vahingon aiheuttaminen. Pelkästään väärän tiedon levittäminen ei siis vielä riitä vaan vähintään maineelle pitää olla haittaa. Täälläkin kun tuntuu tuo määritelmä olevan jatkuvasti epäselvä niin linkataanpa määritelmä: <a [...]
   No minä olen aivan varma. Kunnianloukkauksessa vahinkoa ei tarvitse osoittaa tapahtuneeksi. Jos menet toista ihmistä nimellä mainiten syyttämään petoksen tekemisestä tai edes vihjailet sellaista (myös vihjailu on mukana rikoslaissa, ”esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen”), niin kyseessä on kunnianloukkaus. Ja jos teet sen netissä (esim. facebook) saattaen väitteen suuren ihmisjoukon saataville, se on törkeä kunnianloukkaus. Lain tekoa kuvaava sanamuoto kuuluu ”siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle”. Tässä ei tarvitse mitään oikeaa vahinkoa tapahtua tai osoittaa tapahtuneeksi, riittää, että teko voisi sellaista aiheuttaa = ”on omiaan aiheuttamaan”. Näin siksi, että kärsineen ei tarvitse ensin kysellä tuttavapiiriään läpi moniko valheen on kuullut, tietääkseen, voiko syytettä nostaa. Ja ihan selvyydeksi, facebookin kirppariryhmät ym. alueen paikkakuntaryhmät tulkitaan julkaisualustaksi ja niiden näkyvyys lasketaan niin suurena ja lisäksi tekijää lähellä olevana piirinä, että rikoksesta tulee törkeä kunnianloukkaus, koska valhe tai vihjaus on saatettu niin monen uhrin tuntevan ihmisen saataville. Jos menet Valko-Venäjän paikalliskirpparille naapuriasi loukkaamaan, luultavasti et saa syytettä törkeänä, mutta jos oman kaupunkisi kirppariryhmässä menet saman tekemään, rikos on törkeä koska se on omiaan aiheuttamaan suurta vahinkoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: Muumit, muumimukit, kirpputori, kirppari, kirppis, rikosilmoitus, poliisit, rikos, petos