Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kelan uhri

  Kela ei jälleen kerran suostu tuhlaamaan veronmaksajien rahoja aivan miten tahansa.
  Suurenna näkymä
  Kelan uhri

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 13.11.2018 0:30
   Tulos: +775 (817 ääntä)
   Sossupummin elämä jatkuu, vaikka on jo maastakin muutettu.

   Lainaa

  2. Tulos: +667 (675 ääntä)
   Ei oo 11 vuoteen asunut Suomessa eikä todennäköisesti maksanut mitään veroja Suomeen, mutta tukiin pitäisi kuitenkin olla vielä oikeus. Makes sense.

   Lainaa

  3. dazedconfused 13.11.2018 0:34
   Tulos: +526 (538 ääntä)
   Erittäin positiivinen asia, että Jonnan ja Suomen välissä on merta helvetisti.

   Lainaa

  4. Tulos: -74 (136 ääntä)
   Jos opiskelis ulkomailla niin sillonhan nootä tukia saattais ehkä saadakin.

   Lainaa

  5. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Voi herranjestas..

   Lainaa

  6. Tulos: -81 (161 ääntä)
   Kyllä kelan tuet kuuluu kaikille. :)

   Lainaa

  7. Tulos: -215 (251 ääntä)
   joooo: Ei oo 11 vuoteen asunut Suomessa eikä todennäköisesti maksanut mitään veroja Suomeen, mutta tukiin pitäisi kuitenkin olla vielä oikeus. Makes sense.
   Miten niin todennäköisesti ei ole maksanut veroja Suomeen? Aika selvästihän tuossa lukee, että on maksanut.

   Lainaa

  8. Tulos: +359 (365 ääntä)
   Tulee mieleen se tyyppi, joka suivaantu ku meinas muuttaa Viroon, mut ei sit muuttanu ku kela oli paska ja ei anna tukia, vaikka ei muuta ku Viroon.

   Lainaa

  9. Tulos: +258 (270 ääntä)
   Kelalta voi saada ulkomaille työttömyystukea, jos on valmis hyppäämään lentokoneeseen ja tulemaan kaikkiin Kelan vaatimiin tapaamisiin ja työhaastatteluihin ja tietenkin täytyy olla valmis ottamaan työ Suomessa vastaan, jos sitä tarjotaan. Mutta on se outoa, että joku asuu Briteissä noin kauan, eikä ole edes viitsinyt siirtyä brittien sossun piiriin; Se ei ole kauhean vaikeaa ja rahamäärät aika samanlaisia kuin Suomessa. (Itsekin suomalainen Briteissä.)

   Lainaa

  10. Tulos: +208 (212 ääntä)
   : Kelalta voi saada ulkomaille työttömyystukea, jos on valmis hyppäämään lentokoneeseen ja tulemaan kaikkiin Kelan vaatimiin tapaamisiin ja työhaastatteluihin ja tietenkin täytyy olla valmis ottamaan työ Suomessa vastaan, jos sitä tarjotaan. Mutta on se outoa, että joku asuu Briteissä noin kauan, eikä ole edes viitsinyt [...]
   Ehkä onkin siirtynyt mutta haluaisi tuet tuplana vaan? :) sinänsä kunnianhimoista...

   Lainaa

  11. Tulos: +285 (293 ääntä)
   Tulee mieleen sellainen "Muutan pois tästä paskasta juntti-Suomesta! Mutta tuet kyllä haluan, miksen saa?!"-ihmistyyppi.

   Lainaa

  12. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Kyllä mä niitä veroja siitä kahden viikon tienaa tonni viikosta maksoin. Paitsi että ei siitä veroja mennyt, mutta sitähän minä en muista. Ja menihän siitä työttömyyskorvauksestakin veroja.

   Lainaa

  13. Tulos: +107 (117 ääntä)
   traumcity: Miten niin todennäköisesti ei ole maksanut veroja Suomeen? Aika selvästihän tuossa lukee, että on maksanut.
   Tuskin on viimeisen 11 vuoden aikana maksanut...

   Lainaa

  14. purppurakruunu 13.11.2018 6:50
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   traumcity: Miten niin todennäköisesti ei ole maksanut veroja Suomeen? Aika selvästihän tuossa lukee, että on maksanut.
   On "joskus" maksanut, oletettavasti silloin 11 vuotta sitten, plus-miinus pari vuotta.

   Lainaa

  15. Tulos: -34 (102 ääntä)
   Mä en ymmärrä miksi kukaan haluiaisi asua briteissä 11 V. Samat kelit lähes ympäri vuoden kuin suomessa näin syksyllä ja kesällä tappohelteet. Melkein kaikki kämpär rakennusteknisesti toteutettu homehtumaan(puuta ja betonia yhteen, jee jee) ja lämmitys hoidettu lähes yhtä huonosti kuin Irlannissa. Tietenkin jos on sitä fyrkkaa ja saa jonkun penthousen, niin sitten en ihmettele.

   Lainaa

  16. niimpä niin 13.11.2018 8:13
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Kyllähän Kelalta opintotukea ulkomaille saa: "Jos olet Suomen kansalainen, voit saada opintotukea kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, jos - sinulla on ollut kotikunta Suomessa vähintään kaksi vuotta opintojen alkamista edeltäneen viiden vuoden aikana eli aloitat opinnot alle kolmen vuoden kuluessa siitä, kun olet muuttanut asumaan ulkomaille tai - sinulla on elinolosuhteiden perusteella muuten kiinteä yhteys Suomeen, jolloin otetaan huomioon perhesuhteisiin, toimeentuloon, ammatillisiin ja muihin vastaaviin elinolosuhteisiin liittyvät seikat." Tässä tapauksessa vaan ei taida kumpikaan pykälä täyttyä. Ainakaan ylempi ei.

   Lainaa

  17. Tulos: +35 (55 ääntä)
   Tuommoset vätykset pilaa tämän maan, vittu että edes kehtaa. Joku raja se pitää ahneudellakin olla.

   Lainaa

  18. Tulos: -32 (44 ääntä)
   Ihanaa köyhien ulinaa.

   Lainaa

  19. Tulos: -51 (85 ääntä)
   Onko se niin vitun vaikeaa laittaa ne äät ja ööt siihen tekstiin?

   Lainaa

  20. Tulos: -55 (91 ääntä)
   Maksaa KELA ulkomailla oleville ISIS terroristeille tukia myös niin miksei tällekkin sankarille.

   Lainaa

  21. Tulos: +49 (63 ääntä)
   niimpä niin: Kyllähän Kelalta opintotukea ulkomaille saa: “Jos olet Suomen kansalainen, voit saada opintotukea kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, jos - sinulla on ollut kotikunta Suomessa vähintään kaksi vuotta opintojen alkamista edeltäneen viiden vuoden aikana eli aloitat opinnot alle kolmen vuoden kuluessa siitä, [...]
   Alempi voisi. Nämä Kelan käytännöt ovat niin abstrakteja ettei niistä ota selvää kukaan -sossupummeja vielä kestäisin mutta se että joku istuu kuukausipalkalla -jonka me maksamme -päättämässä mielivaltaisesti miten kiinteä perhesuhde pitää olla että se on perhesuhde, ja hakija kehittelee selostuksia sanotusta "kiinteästä siteestä Suomeen" mikä voi käytännössä tarkoittaa ihan mitä tahansa, sen sijaan että tekisi jotain hyödyllistä ...ja sitten vielä lainsäätäjä jonka SENKIN me maksamme kehittelee näitä gordionin solmuja. Kirjoittakaa siihen numeroilla paljonko on pitänyt maksaa veroja tai kauanko saa asua ulkomailla ennen kuin tuet nips, laittakaa verkkoon laskuri siltä varalta ettei joku osaa (mutta älkää tilatko sitä Tiedolta) ja lopettakaa sekoilu Facessa. /rant

   Lainaa

  22. Pipariparru 13.11.2018 11:03
   Tulos: -48 (124 ääntä)
   joooo: Ei oo 11 vuoteen asunut Suomessa eikä todennäköisesti maksanut mitään veroja Suomeen, mutta tukiin pitäisi kuitenkin olla vielä oikeus. Makes sense.
   Kyllä vaan on tuhansia tyyppejä jotka ei ole suomessa koskaan asuneet, saati veroja maksaneet ja heti aukeaa kelan rahahanat kun rajan yli sisäpuolelle astuvat. Se jos mikä on käsittämätöntä!

   Lainaa

  23. Tulos: +90 (94 ääntä)
   jukkapalmu: Onko se niin vⅰtun vaikeaa laittaa ne äät ja ööt siihen tekstiin?
   Ulkomaisessa näppäimistössä se voi olla aika vaikeaa. Tarvii tietoa näppäimistöasettelun muutoksesta käyttöjärjestelmässä ja sitten pitää vielä muistaa ulkoa niiden ääkkösten sijainti näppäimistöllä, jollaista ei ole yhteentoista vuoteen nähnyt. Keinoja on vielä useampiakin. Voisi käyttää virtuaalinäppäimistöä ruudulla, Ctrl-C Ctrl-V jostain tekstistä jossa ääkkösiä on jne. Ihan helppoa, vai?

   Lainaa

  24. Tulos: +75 (113 ääntä)
   Pipariparru: Kyllä vaan on tuhansia tyyppejä jotka ei ole suomessa koskaan asuneet, saati veroja maksaneet ja heti aukeaa kelan rahahanat kun rajan yli sisäpuolelle astuvat. Se jos mikä on käsittämätöntä!
   Kerropa miten. Satun olemaan ulkomaalaisen kanssa naimisissa ja koska suurin osa virallisista papereista on suomeksi, hoidan hänenkin asiansa. Toistaiseksi hän on saanut Suomen valtiolta 0 euroa, jollei infrastruktuuria kuten teitä lasketa, (terveydenhuollon hoitaa työpaikka) ja maksaa veroja vähän yli puolet palkastaan. Itse syntyperäisenä kansalaisena odotin 4 kuukautta että Kela edes hyväksyi olemassaoloni muutettuani takaisin, ja sittenkin vain koska aloin soitella ja vaatia -verottaja kyllä havaitsi uuden duunini heti ensimmäisen palkan myötä. Nämä Kelan rajattomat rahahanat tänne muuttaville ovat kuin avaruusoliot -paljon puhutaan, olisi kiva nähdä, mutta vain sekopäät ovat nähneet.

   Lainaa

  25. yli opisto hörhö 13.11.2018 11:48
   Tulos: -14 (36 ääntä)
   Pipariparru: Kyllä vaan on tuhansia tyyppejä jotka ei ole suomessa koskaan asuneet, saati veroja maksaneet ja heti aukeaa kelan rahahanat kun rajan yli sisäpuolelle astuvat. Se jos mikä on käsittämätöntä!
   Parempi käytäntöhän olisi jos kela ei antaisi rahaa yhtään kenellekään, rajojen sisä- tai ulkopuolella olevalle. Eikös juu.

   Lainaa

  26. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Kelan tukia saa ulkomaille, kunhan on pysyva osoite Suomessa. Sitten kun paatat pysyvasti jaada ulkomaille, eli et enaa aio/ole maksanut veroja Suomeen, sinut poistetaan sosiaaliturvan piirista. Oon asunut briteissa reilu 11 vuotta, jossain vaiheessa Kela soitti ja sanoi etta sua ei varmaan tarvi enaa pitaa kirjoilla.

   Lainaa

  27. Tulos: +34 (56 ääntä)
   Joo: Kerropa miten. Satun olemaan ulkomaalaisen kanssa naimisissa ja koska suurin osa virallisista papereista on suomeksi, hoidan hänenkin asiansa. Toistaiseksi hän on saanut Suomen valtiolta 0 euroa, jollei infrastruktuuria kuten teitä lasketa, (terveydenhuollon hoitaa työpaikka) ja maksaa veroja vähän yli puolet [...]
   Jos maksaa veroja puolet palkasta niin on ilmeisen hyväpalkkaisessa duunissa. Mitä tukia Kelalta silloin tarvitsisi? Kyllä minun ulkomaalainen puoliso sai aikanaan opintotukea, työmarkkinatukea ja pari kuukautta toimeentulotukeakin. Sittemmin on kyllä maksanut veroina tuon kaiken takaisin ja vähän enemmänkin mutta kyllä oli tukea tarjolla kun Suomen kansalaisen aviopuoliso pysyvällä oleskeluluvalla hakee. Aiemmin kommentoija tosin varmaan viittasi turvapaikanhakijoiden tukiin, joista voi olla montaa mieltä, mutta jokin raja katkeruudellakin. Mieluummin tuen pakolaisia kuin asuisin itse sotatantereella. Maahanmuuttipolitiikan toimivuudesta voi toki keskustella mutta ehkä jossain muualla kuin täällä...

   Lainaa

  28. Tulos: +42 (64 ääntä)
   Tips: Aiemmin kommentoija tosin varmaan viittasi turvapaikanhakijoiden tukiin, joista voi olla montaa mieltä, mutta jokin raja katkeruudellakin. Mieluummin tuen pakolaisia kuin asuisin itse sotatantereella.
   Aiempi kommentoija nyt muutenkin puhui joistakin Kelan "saman tien" ulkomaalaisille aukeavista "rahahanoista", mikä viitannee kuvitteellisiin, suurempiin tukiin kuin muilla. Kierrätetty rajakkilegenda, joka ei ole ollutkaan totta. Turvapaikanhakija ei ole oikeutettu edes perustoimeentulotukeen. Pitää olla vähintään oleskelulupa, ja silloinkin saa enimmillään ihan saman verran kuin Suomen kansalaiset.

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Näinköhän saamme Jonnan iloksemme brexitin seurauksena? #kiitostästäkinbrexit!

   Lainaa

  30. Tulos: +34 (48 ääntä)
   Hihi: Aiempi kommentoija nyt muutenkin puhui joistakin Kelan “saman tien” ulkomaalaisille aukeavista “rahahanoista”, mikä viitannee kuvitteellisiin, suurempiin tukiin kuin muilla. Kierrätetty rajakkilegenda, joka ei ole olIutkaan totta. Turvapaikanhakija ei ole oikeutettu edes perustoimeentulotukeen. Pitää olla vähintään [...]
   Mitä, eikö se olekaan niin että jokainen turvapaikanhakija saa automaattisesti asunnon, Mersun ja iPhonen ilmaiseksi? =)

   Lainaa

  31. Tulos: -21 (35 ääntä)
   Tuollaisia ne mamut on.

   Lainaa

  32. Leipäressu 14.11.2018 0:30
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   foo: Mitä, eikö se olekaan niin että jokainen turvapaikanhakija saa automaattisesti asunnon, Mersun ja iPhonen ilmaiseksi? =)
   On se niin. Ensinnäkin jokainen turvapaikanhakija saa Suomessa viranomaisilta turvapaikan. Sen jälkeen jokainen saa viranomaisilta Mersun, asunnon Eirasta, uusimman iPhonen, suomalaisen kauniin puolison, lomamatkat etelään ja kylpylään sekä uudet merkkifarkut kuukausittain. Kela maksaa kaiken ja päälle vielä rahat huvitteluun. Työpaikka järjestyy heti pyydettäessä. Eivät ne tietenkään töihin halua. Mutta jos haluaisivat, saisivat kaksinkertaisen palkan, verottomana tietenkin. Kyllä minä olen nähnyt. Ja naapurin Pertti myös. On se niin. Väärin.

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Hmm. Itse asunut kahdeksan vuotta Ruotsissa, jännä kun oon alusta asti ollut kontaktissa FKn kanssa KELAn sijaan eikä tullut edes mieleen eka kysyä Suomesta

   Lainaa

  34. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ps.: Ihanaa köyhien ulinaa.
   En jaksa uskoa teoriaas että ulisijat on niitä köyhiä - todennäkösemmin töitä tekeviä veronmaksajia. Toisia sossupummeja asia tuskin närästää.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (15 ääntä)
   WTF: Mä en ymmärrä miksi kukaan haluiaisi asua briteissä 11 V. Samat kelit lähes ympäri vuoden kuin suomessa näin syksyllä ja kesällä tappohelteet. Melkein kaikki kämpär rakennusteknisesti toteutettu homehtumaan(puuta ja betonia yhteen, jee jee) ja lämmitys hoidettu lähes yhtä huonosti kuin Irlannissa. Tietenkin jos on sitä fyrkkaa ja saa jonkun penthousen, niin sitten en ihmettele.
   Asuin sielä pari vuotta ja allekirjoitan tän koko sydämestäni. Ihan käsittämätöntä miten päin ahteria voi rakennukset olla. Ja se ainainen syksy!

   Lainaa

  36. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Juomari: mamut on.
   Älä muuta sano! https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005902340.html

   Lainaa

  37. Tulos: +2 (4 ääntä)
   jukkapalmu: Onko se niin vⅰtun vaikeaa laittaa ne äät ja ööt siihen tekstiin?
   Vaikka asuisikin Britanniassa ja käyttäisi brittiläistä näppäimistöä niin kyllä luulisi silti olevan mahdollista kirjoittaa sinne ä- ja ö-kirjaimia. Näppäimistön näppäinkartan voi käyttöjärjestelmästä vaihtaa vaikka ne fyysiset merkit siellä näppäimillä pysyisivät samana. Tai voi käyttää vaihtoehtoisia näppäilytapoja, esimerkiksi "kuolleita näppäimiä" joilla seuraavalle vokaalille saa aksenttimerkin tai Windowsin AltGr-numerot -keinoa. Tai sitten voi käyttää virtuaalinäppäimistöä tai ihan vain copy-pasteta niitä kirjaimia jostain missä niitä jo valmiiksi on.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (7 ääntä)
   GT: Ulkomaisessa näppäimistössä se voi olla aika vaikeaa. Tarvii tietoa näppäimistöasettelun muutoksesta käyttöjärjestelmässä ja sitten pitää vielä muistaa ulkoa niiden ääkkösten sijainti näppäimistöllä, jollaista ei ole yhteentoista vuoteen nähnyt. Keinoja on vielä useampiakin. Voisi käyttää virtuaalinäppäimistöä [...]
   ä = ¨+a ö= ¨+o

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: opintotuki, kela, ulkomaat, ulkomailla, UK, Britannia, verot, tuet