Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 48

Olen ollut tilanteessa, jossa jopa koiraa neiditellään!
Mielensäpahoittajat, osa 48

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +282 (370 ääntä)
   Jenni on sielunsiskoni :) Taidan tehdä saman jutun <3

   Lainaa

  2. Myrkkymuratti 23.10.2018 1:11
   Tulos: +237 (315 ääntä)
   Laurin julkaisu on vitsi. Onhan?

   Lainaa

  3. Tulos: +235 (273 ääntä)
   Ei Lauri, olet ymmärtänyt sukupuoli-identiteetin käsitteen väärin. Menee kategoriaan "kissan maine menee".

   Lainaa

  4. Tulos: +277 (279 ääntä)
   Oho, Jennin blokkaus tuli kyllä ihan puskasta.

   Lainaa

  5. Tulos: +276 (318 ääntä)
   Mä en edes jaksa kommentoida Laurin juttua, koska mun aivoihin koskee. Mutta tuli mieleen eräs englannin kielinen ystäväni, joka loukkaantui verisesti siitä, kun kutsuin koiraa pronominilla "se". Suomessahan ei hän-sanaa käytetä eläimistä, eikä kyllä puhekielessä juuri ihmisistäkään. Yritin tätä toki selittää, mutta eipä auttanut. :D

   Lainaa

  6. Ministeri Nieminen 23.10.2018 6:16
   Tulos: +173 (247 ääntä)
   Mari: Suomessahan ei hän-sanaa käytetä eläimistä
   No kylläpä vain käytetään, ja hyvinkin ärsyttävissä määrin käytetäänkin.

   Lainaa

  7. Tulos: +78 (82 ääntä)
   puuvapaata paperia on. Tai no, "puuvapaata". Wikipedia kertoo seuraavaa: "Hiokkeeton paperi tai niin sanottu puuvapaa paperi on hienopaperia, jossa on puuta, mutta jota ei ole valmistettu jauhetusta mekaanisesta massasta, vaan muusta puuaineksesta kokonaan irrotetusta selluloosasta. Hiokkeettomia papereita ovat esimerkiksi kopiopaperit ja taidepainopaperit." Eron huomaatte vaikka siinä, että sanomalehti kellastuu, mutta kopiopaperi ei. Sanomalehtipaperi usein (kaikki mitä mun eteen on tullut) on hiokkeellista paperia.

   Lainaa

  8. Tulos: +88 (136 ääntä)
   Hahah voin todella samaistua Jennin olotilaan, ei vain ole tullut sitä noin suoraan koskaan ilmaistua. Vähän ihmetyttää, että siis mihin tuota muistikirjaa nyt siis Birgit käyttää? Verkkokaupan juttuihin, mitä se tarkoittaa? Siellä on joku Oriflame-paperi liimattu, enkä keksi mitään muuta kuin että hän listaa kaiken neitstä ostamansa muistikirjaan, mutta en millään tajua miksi joku niin tekisi.

   Lainaa

  9. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Asiakasnro näkyy. Pitäisiköhän se peittää?

   Lainaa

  10. purppurakruunu 23.10.2018 7:15
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Peeke: Vähän ihmetyttää, että siis mihin tuota muistikirjaa nyt siis Birgit käyttää? Verkkokaupan juttuihin, mitä se tarkoittaa? Siellä on joku Oriflame-paperi liimattu, enkä keksi mitään muuta kuin että hän listaa kaiken neitstä ostamansa muistikirjaan, mutta en millään tajua miksi joku niin tekisi.
   "VerkkokauppaNI juttuihin." Birgit on yrittäjä, ja suunnitelusta ja/tai kirjanpidosta yms. on kyse.

   Lainaa

  11. Tulos: +24 (80 ääntä)
   Toivon ihan oikeasti ettei Jenni ole enempää kuin 15v. Muuten ehkä kuolen myötähäpeään.

   Lainaa

  12. Tulos: -11 (197 ääntä)
   "Rento Feministiryhmä" on paradoksi, koska sellaista ei ole olemassakaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +36 (70 ääntä)
   Juuri tollasten julkaisujen takia erosin Rennosta Feministiryhmästä...

   Lainaa

  14. Tulos: +156 (186 ääntä)
   Aijai, Feissarimokat ovat kyllä nyt sukupuolittaneet Lauria laittamalla miehen kuvakkeen.. Mitäköhän Lauri tästä tuumaa?

   Lainaa

  15. Seppo Saviniemi 23.10.2018 8:25
   Tulos: +43 (103 ääntä)
   Mari: Mä en edes jaksa kommentoida Laurin juttua, koska mun aivoihin koskee. Mutta tuli mieleen eräs englannin kielinen ystäväni, joka loukkaantui verisesti siitä, kun kutsuin koiraa pronominilla “se”. Suomessahan ei hän-sanaa käytetä eläimistä, eikä kyllä puhekielessä juuri ihmisistäkään. Yritin tätä toki selittää, mutta eipä auttanut.
   Eihän suomessa "kuuluisi" käyttää hän-sanaa myöskään ihmisestä. Kyseessähän on täysin keinotekoinen sana joka oli pakko suomeenkin saada aikoinaan, koska sitä ah niin sivistyneessä länsinaapurissakin käytettiin. "Se" oli ihan käypä pronomini kuvaamaan niin eläintä kuin ihmistä. Tosin ei se "hän" ole vielä levinnyt kaikkialle tänä päivänäkään, ja jotkut (kuten itsekin) käyttää puhekielssä aina "se"-pronominia, kun ei "hän" istu luontevasti puheeseen ei sitten millään. Paitsi jos leikitään hienostelevaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +20 (52 ääntä)
   Myrkkymuratti: Laurin julkaisu on vitsi. Onhan?
   Taisi puhua enemmän inhimillistämisestä kuin sukupuolittamisesta.

   Lainaa

  17. Tulos: +41 (47 ääntä)
   "puuvapaata paperia on." Tuossa nyt varmaankin tarkoitettiin, että valmistuksessa on käytetty kierrätyspaperia eli metsää ei ole tämän takia hakattu.

   Lainaa

  18. Tulos: +22 (100 ääntä)
   Lauri on ihan oikeassa, eihän tossa ole mitään järkeä kohdistaa eläimiin ihmisten luomia sosiaalisia rakenteita, joiden painoarvon tulisi olla täysin mitätön.

   Lainaa

  19. Tulos: +190 (204 ääntä)
   Koirien sukupuolittamisesta sen verran, että typerää olettaa ettei sillä olisi väliä, koska on. Vieraille uroksille esim. voi tulla herkemmin rähinää keskenää. Itselleni oli kuitenkin yllätys miten pöljiä ihmiset voivat olla. Erehdyin ostamaan uroskoiralleni pinkin huomioliivin, koska itse pidän väristä ja koiraa ei kiinnosta. Oletin myös, etteivät muut koirat pilkkaa sen takia, vaan mitä tekivätkään näiden koirien ihmiset? No tietysti tunkivat kysymättä vieraita uroksiaan ihan iholle (muutenkin hyvin kyseenalainen tapa) koska pinkki värihän toki tarkoittaa tyttöä.

   Lainaa

  20. Tulos: -56 (126 ääntä)
   Noilla feministeillä ei selvästi oo mitään oikeita ongelmia kerta pitää vouhkata jostain lemmikkien sukupuolituksesta. Ei helv :D

   Lainaa

  21. Tulos: +84 (96 ääntä)
   Lauri, huolestuin julkaisustasi, joten kysyin asiaa meidän kissoilta. Heille käypi, että käytämme heistä nimityksiä, jotka ilmaisevat sukupuolta. Kolli kuitenkin vaati, että mikäli näin tehdään, hänestä käytetään nimitystä "Herra katti".

   Lainaa

  22. Tulos: +95 (163 ääntä)
   Manteli: Koirien sukupuolittamisesta sen verran, että typerää olettaa ettei sillä olisi väliä, koska on. Vieraille uroksille esim. voi tulla herkemmin rähinää keskenää. Itselleni oli kuitenkin yllätys miten pöljiä ihmiset voivat olla. Erehdyin ostamaan uroskoiralleni pinkin huomioliivin, koska itse pidän väristä ja koiraa ei [...]
   Joku roteva saksanpaimenkoira joka on seksuaalisuudestaan varma voi pinkkiä liiviä käyttää, mutta onhan sellainen jonkun pikkuisen terrierin päällä vähän homoa.

   Lainaa

  23. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Traumcity: Joku roteva saksanpaimenkoira joka on seksuaalisuudestaan varma voi pinkkiä liiviä käyttää, mutta onhan sellainen jonkun pikkuisen terrierin päällä vähän homoa.
   Kyseessä ei ole pikkuinen ärrieri. :D

   Lainaa

  24. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Mietin ihan samaa kuin Birgit. Mielestäni ihan hyvä kysymys ja ihmettelin samaa, ainahan paperi on puusta alun perin... Jennin periaate on fiksu ja säästää hermoja, mutta jos tuon koki ärsyttävänä, niin kohta on kyllä kaikki blokkauslistalla.

   Lainaa

  25. Tulos: -44 (94 ääntä)
   Lauri on hämillään pippelistä ja pimpistä.

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (57 ääntä)
   Tainan tuttavilla on varmaan päivittäiset hälytykset kalentereissaan hänen olemassaolonsa huomioimisesta, etteivät he lukeutuisi paskasakkiin.

   Lainaa

  27. Tulos: +73 (77 ääntä)
   Lyödäänkö vetoa, että Taina postasi tuon kyseisen kuvan omalle seinälleen ja ihmetteli, miksei KUKAAN ryhmäläinen tykkää siitä. :(

   Lainaa

  28. Tulos: +55 (59 ääntä)
   N: Mietin ihan samaa kuin Birgit. Mielestäni ihan hyvä kysymys ja ihmettelin samaa, ainahan paperi on puusta alun perin… Jennin periaate on fiksu ja säästää hermoja, mutta jos tuon koki ärsyttävänä, niin kohta on kyllä kaikki blokkauslistalla.
   Paperia voidaan valmistaa myös esim. puuvillasta, hampusta, pellavasta yms. Puukuitu on vain yksi mahdollisista raaka-aineista.

   Lainaa

  29. Tulos: +85 (121 ääntä)
   Lauri. Mitä helvettiä. Itse olen muunsukupuolinen ja en silti voi tajuta ihmisiä, joilla on tällainen logiikka. Toki on ärsyttävää, kun ihmiset tekee oletuksia, mutta se on myös täysin ymmärrettävää. Mutta ne eläimet. Ne on eläimiä. Kyllä minäkin mun kissaa tytöttelen jatkuvasti. Ei sillä mitään sukupuoli-identiteettiä ole. Ei se siitä loukkaannu.

   Lainaa

  30. niimpä niin 23.10.2018 12:22
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   Jaa a. Eipä tuo meikäläiseenkään tolleri ole kertonut kumpi haluaisi olla. Pallit silläkin on, eikä tuota ole haitannut, jos sitä pojaksi/ukoksi/jne. kutsuu. Varmaan oma ajattelutapa ei sitten ole niin "avoin" ja rento kuin Laurilla.

   Lainaa

  31. Pakko kysyä 23.10.2018 12:25
   Tulos: -35 (67 ääntä)
   Ahma: Lauri. Mitä helvettiä. Itse olen muunsukupuolinen ja en silti voi tajuta ihmisiä, joilla on tällainen logiikka. Toki on ärsyttävää, kun ihmiset tekee oletuksia, mutta se on myös täysin ymmärrettävää. Mutta ne eläimet. Ne on eläimiä. Kyllä minäkin mun kissaa tytöttelen jatkuvasti. Ei sillä mitään sukupuoli-identiteettiä ole. Ei se siitä loukkaannu.
   Mitä vastaat esimerkiksi puolustusvoimien turvallisuusselvityksessä esiintyvään kohtaan jossa kysytään sukupuolta ja vaihtoehtoina on mies tai nainen?

   Lainaa

  32. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mari: Mä en edes jaksa kommentoida Laurin juttua, koska mun aivoihin koskee. Mutta tuli mieleen eräs englannin kielinen ystäväni, joka loukkaantui verisesti siitä, kun kutsuin koiraa pronominilla “se”. Suomessahan ei hän-sanaa käytetä eläimistä, eikä kyllä puhekielessä juuri ihmisistäkään. Yritin tätä toki selittää, mutta eipä auttanut.
   Miksi SE on ystäväsi?

   Lainaa

  33. King Arthur 23.10.2018 13:50
   Tulos: +87 (121 ääntä)
   Nyt en tiedä avautuisinko vai enkö. No antaa mennä. Joskus muutama vuosi sitten feministien ryhmissä keskusteltiin naisasiaa. Se oli virkistävää, saatiin "tyttöjen kesken" avautua henk. koht. kokemuksista, tai sitten puhua jykevämpää yhteiskunnallista asiaa. Ja välillä ihmeteltiin miesasiamiehiä. Jotain tapahtui jossain kohtaa, ryhmiin alkoi tulvia näitä identiteetistä riehuvia, etenkin miehiä, jotka laittoivat kaikilta suut suppuun. Enää ei voi sanoa "nainen" koska se on syrjivää jne. Ja englanninkielisissä ryhmissä tuli nyrkki ruudun läpi jos et kysynyt jonkun pronomineja, vaan oletit että joku jonka nimi on 'Boy McMan' ja jonka profiilikuvassa on miehen lärvi on mies. Ja sitten alkoi syntyä näitä Laureja. Inhottaa että tämä hapatus yhdistetään feminismiin, vaikka sillä ei ole mitään tekoa koko asian kanssa.

   Lainaa

  34. Tulos: +6 (26 ääntä)
   puuton: “puuvapaata paperia on.” Tuossa nyt varmaankin tarkoitettiin, että valmistuksessa on käytetty kierrätyspaperia eli metsää ei ole tämän takia hakattu.
   Ei vaan lisää metsää ei ole hakattu. Alkuperäinen paperi on kyllä tehty puita kaatamalla. Mikä on kyllä ihan okei. Suomen metsäkanta uudistuu hyvällä tahdilla hakkuisiin nähden. Muu maailma sen ongelman aiheuttaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Mitäs sille "Kiinanharjakoirat Vol 1" ryhmälle tapahtui? Hajosi peppukipuihin kuten Vol 2?

   Lainaa

  36. moka-addikti 23.10.2018 14:38
   Tulos: +14 (42 ääntä)
   Oon varmaan sit ainoo, joka on miettinyt samaa kuin Lauri. :D Tiedän kyllä, että tytöttelyni ei mun kissoja haittaa, mutta musta on silti kiinnostavaa, miksi mä teen sitä. :P

   Lainaa

  37. Tulos: -1 (35 ääntä)
   Mari: Mutta tuli mieleen eräs englannin kielinen ystäväni, joka loukkaantui verisesti siitä, kun kutsuin koiraa pronominilla “se”. Suomessahan ei hän-sanaa käytetä eläimistä, eikä kyllä puhekielessä juuri ihmisistäkään. Yritin tätä toki selittää, mutta eipä auttanut.
   Ei, vaan eläimistähän hän-sanaa juuri käytetäänkin, mutta ihmisistä aina se-sanaa. Tämä jos mikä on ärsyttävää.

   Lainaa

  38. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Ahma: Lauri. Mitä helvettiä. Itse olen muunsukupuolinen ja en silti voi tajuta ihmisiä, joilla on tällainen logiikka. Toki on ärsyttävää, kun ihmiset tekee oletuksia, mutta se on myös täysin ymmärrettävää. Mutta ne eläimet. Ne on eläimiä. Kyllä minäkin mun kissaa tytöttelen jatkuvasti. Ei sillä mitään sukupuoli-identiteettiä ole. Ei se siitä loukkaannu.
   Muunsukupuoliset kaverinikaan eivät loukkaannu kun "prinsenssoittelen" kissaani. Yksi totesi huvittuneesti "prinsessuus on mielentila". Toista tyttökissaani en jostain syystä prinsoissettele, kai siltä sitten puuttuu oikea mielentila. Mitä puolustusvoimien tms kyselyissä tentitään, niin kaipa siihen juridinen sukupuoli tulee, joten jollei ole virallisesti vaihtanut niin ei sitä tarvitse jäädä miettimään. Sehän on vain "sex", ei "gender". Mutta kun töissä testailen ihmisiä jotka ovat lähinnä opiskelijoita, joten "muu" on jo aika yleistä, sukupuoli ei tämän koeasetelman kannalta ole tärkeää mutta saattaa olla jollekin muulle samaa dataa käyttävää olla tärkeää, niin vaihtoehdot ovat "mies/ nainen/ muu/ en halua sanoa" ja "kiinnostunut miehistä/ naisista/ molemmista/ ei kummastakaan" enkä vaadi mitään todisteita, miten oikein voisinkaan -ellei tosiaan armeija tai tulliviranomainen tai vastaava, niin ei oikein voi vaatia ihmisiä riisuutumaan ja näyttämään paperit =7

   Lainaa

  39. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Paperiton: Ei vaan lisää metsää ei ole hakattu. Alkuperäinen paperi on kyllä tehty puita kaatamalla. Mikä on kyllä ihan okei. Suomen metsäkanta uudistuu hyvällä tahdilla hakkuisiin nähden. Muu maailma sen ongelman aiheuttaa.
   Ensimmäisten kommenttien joukossa se oli hyvin lyhennelty Wikipediasta. Puuvapaa paperi on tehty sellusta. Sellusta tehtyjä papereita kutsutaan puuvapaaksi, koska sellunkeitossa päästään eroon ligniinistä, joka on se puuduttava tekijä. Parhaiten ligniini näyttää olemassaolonsa kellastuttamalla paperin UV-valon vaikutuksella ja ilman. Jos muutoin haluaa selvitellä onko paperi puuvapaata vai puupitoista, niin vertaa eri arkkien painamattomia eli valkoisia kohtia A4-arkkiin. Yhtä vaaleat ja vaaleammat paperit kuin A4 ovat puuvapaita ja A4sta kellertävämmät ovat puupitoisia. Sanomalehdet tehdään kierrätysmateriaalista, mutta koska se kuitu kestää vain 3-5 uudelleenkäyttökertaa, niin kierrätettyjenkin paperien takia pitää metsää kaataa. Myös sen vuoksi, että kaikkiin papereihin laitetaan vähän neitseellistä sellua joukkoon vahvuuden vuoksi. Plantaasit on se ongelma. Suomessa metsiä hakataan kestävästi. Eivät ne pääse normaalin elinkaarensa loppuun eli mätänemään, mutta kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet ja kiertokulku menee oikoreittiä. Plantaasitkin useimmin istutetaan joutomaalle heinikkoon. Maanpinnan eroosio vähenee ja vettä sitoutuu maapohjaan enemmän. Eipä se kovin luonnonkauniilta näytä, kun eukalyptuspuut on jonossa 2 metrin etäisyydellä toisistaan ja jonot 3 metrin etäisyydellä, mutta työllistää se lähialueen kaikki asukkaat. Sitä en ymmärrä miksi sademetsää pitäisi kaataa plantaasien tieltä, jos käytössä on rajattomasti työvoimaa, niin paras tyyli olisi harvennushakkuut jolloin metsässä on aina kaikenikäisiä puita ja sama pläntti tuottaisi vuodesta toiseen raaka-ainetta. Sori lähti lapasesta, mutta kerrankin oli osaamista jostain aiheesta.

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Ministeri Nieminen: No kylläpä vain käytetään, ja hyvinkin ärsyttävissä määrin käytetäänkin.
   Joissain piireissä jopa enemmän kuin ihmisistä :D

   Lainaa

  41. Arto Penttinen 23.10.2018 19:49
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Tämähän oli suorastaan sellun pilaamista!

   Lainaa

  42. Sukupuolivarianssi 23.10.2018 19:51
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Ahma: Lauri. Mitä helvettiä. Itse olen muunsukupuolinen ja en silti voi tajuta ihmisiä, joilla on tällainen logiikka. Toki on ärsyttävää, kun ihmiset tekee oletuksia, mutta se on myös täysin ymmärrettävää. Mutta ne eläimet. Ne on eläimiä. Kyllä minäkin mun kissaa tytöttelen jatkuvasti. Ei sillä mitään sukupuoli-identiteettiä ole. Ei se siitä loukkaannu.
   Ihmisethän sukupuolittavat eläimiä samasta syystä kuin ihmisiä; mielikuvat auttavat suhtautumaan uusiin kohtaamiisi asioihin (psykologiassa käytetään käsitettä "mielen skeemat"). Vaikka joka sukupuolessa onkin poikkeamia, ihmisen mieli vain on sellainen, että se tykkää lähteä liikkeelle tutusta ja turvallisesta, oletuksista; "mitä jo tiedetään asiasta". Jos se yksilö sitten osoittautuukin omien mielikuvien vastaiseksi, sitä joko korjaa ja laajentaa käsityksiään tai kiistää asian. Joka tapauksessa ihmismieli yrittää jatkuvasti ymmärtää, luokitella ja ennustaa ympäröivää maailmaa, vaikka sille ei mitään käytännön syytä olisikaan (ja vaikka harva asia on mustavalkoinen ja täten tämä lähestymistapa on usein jopa toimimaton). Se on meillä sisäänrakennettuna, ymmärrän kyllä periaatteessa miksi ihmisille on niin palavan tärkeää tietää, mitkä ne kromosomit olivatkaan - oli kyseessä sitten vaikka naapurin serkun hamsteri.

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Luonto korjaa laurit aikanaan.

   Lainaa

  44. Tulos: -17 (27 ääntä)
   Lauri saa varmasti ihan birusti bibarii.

   Lainaa

  45. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Elukka: Jenni on sielunsiskoni Taidan tehdä saman jutun
   Mä blokkaan sut, heippa!

   Lainaa

  46. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Sargee: Paperia voidaan valmistaa myös esim. puuvillasta, hampusta, pellavasta yms. Puukuitu on vain yksi mahdollisista raaka-aineista.
   Kiitos tiedosta, mielenkiintoista! Kouluissa nimittäin opetetaan vain, että puu tehdään paperista. Toivottavasti et kokenut tätä ärsyttävänä, heh.

   Lainaa

  47. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Manteli: Koirien sukupuolittamisesta sen verran, että typerää olettaa ettei sillä olisi väliä, koska on. Vieraille uroksille esim. voi tulla herkemmin rähinää keskenää. Itselleni oli kuitenkin yllätys miten pöljiä ihmiset voivat olla. Erehdyin ostamaan uroskoiralleni pinkin huomioliivin, koska itse pidän väristä ja koiraa ei [...]
   Meillä vaaleanpunainen kaulapanta johti kerran tappeluun. "Ai se olikin uros, ei tää tykkää muista uroksista!"

   Lainaa

  48. Tulos: -18 (26 ääntä)
   Päivän info-pläjäys: naisvaltarakenteisiin perustuva ylivaltaa kutsutaan matriarkaksi eikä patriarkaksi

   Lainaa

  49. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Koirasta: "Ei meidän tyttö sentään kaikkien naapurin urosten kanssa..." --> Kuvaa kyllä aika hyvin, miten outoa sukupuolittaminen on usein ihmistenkin kohdalla = ei mitään järkeä :D

   Lainaa

  50. Esa Lindqvist 24.10.2018 13:49
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Joillakin on tosi pieni elämä.

   Lainaa

  51. Tulos: +9 (21 ääntä)
   Koiraakin pitää nykyään onnitella vai? Voi hyvää päivää, pitää varmaan järjestää kissoille synttärikestit! Ilman lahjaa ei sitten ole lupa tulla.

   Lainaa

  52. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Rento feministiryhmä on niin rento että säännöissä erikseen kielletään ketään huomauttamasta että ryhmän pitäisi olla rento.

   Lainaa

  53. Tulos: -4 (18 ääntä)
   King Arthur: Nyt en tiedä avautuisinko vai enkö. No antaa mennä. Joskus muutama vuosi sitten feministien ryhmissä keskusteltiin naisasiaa. Se oli virkistävää, saatiin “tyttöjen kesken” avautua henk. koht. kokemuksista, tai sitten puhua jykevämpää yhteiskunnallista asiaa. Ja välillä ihmeteltiin miesasiamiehiä. Jotain tapahtui [...]
   Tätä kutsutaan trollaamiseksi.

   Lainaa

  54. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Pöö: Lauri, huolestuin julkaisustasi, joten kysyin asiaa meidän kissoilta. Heille käypi, että käytämme heistä nimityksiä, jotka ilmaisevat sukupuolta. Kolli kuitenkin vaati, että mikäli näin tehdään, hänestä käytetään nimitystä “Herra katti”.
   Sinulla on söpöt kissat <3 minun koirani vain pieraisi ja lähti pois. Hänelle ei tainnut sopia...

   Lainaa

  55. Tulos: +33 (35 ääntä)
   cwa: Päivän info-pläjäys: naisvaltarakenteisiin perustuva ylivaltaa kutsutaan matriarkaksi eikä patriarkaksi
   Se on kyllä matriarkaatti. Matriarkka on se joka johtaa matriarkaattia. Sama patriarkaattipuolella.

   Lainaa

  56. Tulos: +10 (32 ääntä)
   Rentona Feministinä ajattelin teettää pentueen koirallani ja etsinkin nyt nartulle... tai siis voihan se olla muusukupuolinenkin... Reipasta urosta... tai narttua... tai muusukupuolista kumppania astutukseen... tai mitä nyt sitten haluavatkin tehdä, ehkä vain halailevat tms.

   Lainaa

  57. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Laventeli: Meillä vaaleanpunainen kaulapanta johti kerran tappeluun. “Ai se olikin uros, ei tää tykkää muista uroksista!”
   Vaalenapunainen panta urkoksella? -> Tämä ei tykkä homokoirista, siksi niillä tuli tappelu.

   Lainaa

  58. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Saatoin toki ymmärtää väärin, mutta mä en ajatellut Laurin aloitusta niin, että se on itsessään ongelma, että sanotaan naaraskoiraa "tytöksi". Mutta siinä miten ihmiset puhuvat eri sukupuolisista eläimistään, näkyy monesti piileviä asenteita. Just esim. monessa fb-ryhmässä tyttökoirista puhutaan "itsepäisinä narttuina" yms ja selitetään koiran käytöstä sukupuolella, ja en mä poikakoirien suhteen ole oikein törmännyt tällaiseen. Tietenkään eläin ei siitä kärsi, mutta mun mielestä se vaan on mielenkiintoista, miten ihmiset tulkitsevat eläimiäkin niin vahvasti sukupuolirakenteiden kautta.

   Lainaa

  59. ääliö_985 27.9.2023 14:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   ite tykkään ihan olan takaa sukupuolittaa lemmikkejä, joku siinä on hauskaa kun tietää ettei sitä elukkaa itteään vois vähempää kiinnostaa miten "miehekäs äijjien äijjjä" se on

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, paperi, sukupuoli, lemmikki, onnitella, kierrätyspaperi, puu