Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Foliohattu kiristää, osa 7

Säteilyä ilmassa!
Suurenna näkymä
Foliohattu kiristää, osa 7

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +787 (795 ääntä)
   pimpelipompeli....

   Lainaa

  2. Tulos: +1771 (1783 ääntä)
   "Sähköyliherkät" Facebook-ryhmä... jota käyttävät tietokoneella... Nyt jos tekisin naamapalmun niin lähtisi koko pää irti.

   Lainaa

  3. Tulos: +1071 (1075 ääntä)
   "wlan säteily moninkertaistaa homeiden kasvuvauhdin" Mitä ihmettä?

   Lainaa

  4. Sitten kuului bzzz 23.10.2018 0:29
   Tulos: +870 (870 ääntä)
   Suomen lapsilla on kyllä asiat todella huonosti. Wlanit ja kaikki!

   Lainaa

  5. Tulos: +793 (797 ääntä)
   Miljoonat katulapset ympäri maailmaa ovat varmasti samaa mieltä.

   Lainaa

  6. Tulos: +506 (508 ääntä)
   Home kasvaa ja radiot ei toimi :Ddd.

   Lainaa

  7. Tulos: +561 (567 ääntä)
   Leon: “Sähköyliherkät” Facebook-ryhmä… jota käyttävät tietokoneella… Nyt jos tekisin naamapalmun niin lähtisi koko pää irti.
   Mutta hepä ovatkin yliherkkiä vain tietynlaiselle sähkölle, koulussa tosin opetettiin että sähkö on sähköä, mutta ilmeisesti näin ei sitten olekaan. Esimerkiksi kenenkään sähköyliherkän ei kaiken järjen mukaan pitäisi lainkaan pystyä matkustamaan nykyaikaisella autolla, junalla, laivalla tai lentokoneella, - sähköautoista nyt puhumattakaan - mutta harvemmin näkee kenenkään sähköyliherkän tämän takia kävelevän, ratsastavan tai pyöräilevän esimerkiksi Helsingistä Tampereelle.

   Lainaa

  8. Tulos: +640 (654 ääntä)
   Asun tämän koulun lähellä (on Järvenpäästä). Pitääkö nyt huolestua? Entäs lapset?? En tiennyt että lähistölläni asuu Erjan kaltainen sekopää.

   Lainaa

  9. Tulos: +406 (412 ääntä)
   Voisin muuten kommentoida mutta sitten joutuis käyttämäön sähkölaitetta ja nettiä yhtäaikaa. Kuulin että siitä alkaa kasvaan hometta päähän. Joten ei kannata kommentoida.

   Lainaa

  10. Tulos: +407 (411 ääntä)
   _Langaton_ säteily, olipa taas termi.

   Lainaa

  11. Tulos: +592 (604 ääntä)
   Itsellä on sähkö yliherkkä naapuri. Tuli kerran huutamaan mulle, että mun pitää lopettaa sähkön ampuminen hänen päähänsä. Sit jostain lasereista höpisi kanssa. Ihan kaikkea en ymmärtänyt, mutta ilmeisen vakava tilanne, joten päätin etten lähetä sähköä hänen päähänsä enää.

   Lainaa

  12. Tulos: +218 (226 ääntä)
   Eiköhän tämä Erja ole se Erja, joka tekee bisnestä tällä sähköyliherkkyysasialla. Löytyy nimi, kun googlettaa asiaan kuuluvilla hakusanoilla.

   Lainaa

  13. Tulos: +219 (227 ääntä)
   Ode: Eiköhän tämä Erja ole se Erja, joka tekee bisnestä tällä sähköyliherkkyysasialla. Löytyy nimi, kun googlettaa asiaan kuuluvilla hakusanoilla.
   Erja lietsoo paniikkia ja business kukoistaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +229 (231 ääntä)
   Peilikuva: “wlan säteily moninkertaistaa homeiden kasvuvauhdin” Mitä ihmettä?
   Varmaan vähän samaa ihmettä kuin se, että rokotteilla laitetaan ihmisiin mikrosirut.

   Lainaa

  15. Tulos: +230 (232 ääntä)
   Leon: “Sähköyliherkät” Facebook-ryhmä… jota käyttävät tietokoneella… Nyt jos tekisin naamapalmun niin lähtisi koko pää irti.
   Onnneks puhelimen mobiilidata ei oo nii vaarallinen kuin wlan-säteily!

   Lainaa

  16. Arthur Brown 23.10.2018 7:28
   Tulos: +172 (174 ääntä)
   Eikä tässä vielä kaikki! Kesäisin saamme pahaa sähkömagneettista säteilyä melkein 1 000 000 mW/m^2! Me kuollaan kohta!

   Lainaa

  17. Insinööri 23.10.2018 7:40
   Tulos: +94 (104 ääntä)
   Nyt itkettää jo tosissaan. Nuo vain pelleilee, jooko?

   Lainaa

  18. Tulos: +277 (289 ääntä)
   Tutun tuttu väitti sähköyliherkälle kaverin kaverilleen, että laittoi puhelimensa pois päältä, vaikka ei oikeasti laittanutkaan. Kummasti ne oireet silti katosivat.

   Lainaa

  19. niimpä niin 23.10.2018 7:50
   Tulos: +234 (240 ääntä)
   Olisi kyllä kiva tietää lisää tästä väitteestä "wlanin vaikutuksesta homeen kasvuun". Varmaan perustuu ajatukseen: Ennenwanhaan taloissa ei ollut Wlania eikä hometta ---> Wlan aiheuttaa hometta. Seems legit... Ja onhan tuo aivan varmasti tuo Erja Tamminen, joka myy kaikkea ihan TÖRKEÄN kallista kamaa tuolla "sähköyliherkkyys" roskallaan. Toivottavasti nämä uudet "uskomushoitolait" laittavat lopun näille pseudotieteillä rahastaville huijareille. ps. Ihan kaikille foliohatuille vinkkinä: Faradayn häkin saat rakennettua ihan mistä vain sähköä johtavasta materiaalista. Kaupassa alumiinikangas maksaa noin 1,5 € neliö. Siitä sitten rakentamaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +131 (133 ääntä)
   Eihän muutaman antennin jonkun pikkukoulun katolla luulisi olevan näiden tyyppien suurin murhe. Mitenkähän heille kävisi vaikkapa isossa ostoskeskuksessa tai suurkaupungin keskustassa?

   Lainaa

  21. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Hooray: Onnneks puhelimen mobiilidata ei oo nii vaarallinen kuin wlan-säteily!
   Hah, odotas kun näytän pari roaming-laskuani...

   Lainaa

  22. Tulos: +92 (94 ääntä)
   Peilikuva: “wlan säteily moninkertaistaa homeiden kasvuvauhdin” Mitä ihmettä?
   Haluan linkin samaan blogiin(tms), mistä tämä 100% fakta on otettu. En ole nauranut vähään aikaan kunnolla.

   Lainaa

  23. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Hyvänen aika. Antenneja koulun katolla! Ne houkuttelee sähköyliherkkiä koulun pihaan. Äkkiä katkomaan moiset hökötykset. Suojelkaa edes lapsia!

   Lainaa

  24. Toisinaan Ajattelija 23.10.2018 8:49
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Mitä nää on vetänyt? Mulle satasella samaa

   Lainaa

  25. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Erja taisi soittaa Saulille ja pyytää hyvää huijausideaa..

   Lainaa

  26. Tulos: +131 (139 ääntä)
   Mitenköhän sähköyliherkät kestää toisten ihmisten seuraa, kun me itse kuitenkin säteillään mikroaaltoja jatkuvasti? Osaakohan ne raukat vältellä lihasten liikuttelua ettei niin paljon syntyisi sähköimpulsseja? Sydämenlyönneistä puhumattakaan

   Lainaa

  27. Tulos: +84 (84 ääntä)
   Kuinkahan monta vuotta on muutama pari?

   Lainaa

  28. Tulos: +78 (84 ääntä)
   Nyt on kunnon joukkopsykoosit tulilla.

   Lainaa

  29. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Jos lapsen suurin murhe on "langaton säteily"(?). Niin sitten on asiat todella hyvin. Voi hitto taas, kaikkea se leipä elättää...

   Lainaa

  30. Tataariukko 23.10.2018 9:55
   Tulos: +146 (148 ääntä)
   Erja tekee bisnestä: "Suojalevy tietokoneen näyttöruudun eteen, 220€"

   Lainaa

  31. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Ilq: _Langaton_ säteily, olipa taas termi.
   On varmaan langallistakin säteilyä siis olemassa.

   Lainaa

  32. Tulos: +91 (99 ääntä)
   Se on kovin totta, että säteilylähteitä on nykyisin aiempaa enemmän. Ja jotain vaikutuksia voi olla, esim. voimakkaat magneettikentät häiritsevät mehiläisten suunnistusta. Ja kun luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, voi lopputuloksena olla jotain hyvinkin harmillista. Ei kylläkään mitään noin suoraviivaista kuin mokassa esitelty. Aikoinaan oltiin hyvin huolissaan suurjännitejohtojen aiheuttamasta magneettikentästä, sen alla asuvilla kun altistus oli melkoinen. Kertyneesta datasta ei kuitenkaan saatu puristettua ulos lisääntynyttä syöpäriskiä. Kännykän osalta onkin jo menossa varsin mittava ihmiskoe, ja muutaman kymmenen vuoden päästä on riittävästi dataa kertomaan kännykän säteilyn vaikutuksesta aivokasvaimiin. Se osa populaatiosta, joka pitää kännykkää korvallaan pitää sitä merkittävän usein samalla puolella päätä. Äkkiä jos pitäisi arvata, sanoisin puhelimien haitallisten ympäristövaikutuksien johtuvan pikemminkin niiden aiheuttamista sosiaalisista ilmiöistä kuin säteilystä.

   Lainaa

  33. Tulos: +112 (116 ääntä)
   Ovatkohan nämä ihmiset päättäneet lakata vastaanottamasta omien kehojensa sähköisiä viestejä aivoihinsa ja aivoissaan? Se voisi selittää jotakin.

   Lainaa

  34. Tulos: +144 (146 ääntä)
   Mitenköhän muuten Erjan auto, onko akun tilalla höyrykone? Vai sattuisikohan hänen sähköyliherkkyyskaupastaan sopivasti löytymään esim. jokin kimalteleva tarra, jonka voi laittaa auton akkuun ja näin suojautua langattomalta säteilyltä ja homeelta. Hinta vain 200 euroa. Nyt ÄKKIÄ se puoskarilaki Suomeen! Erjan kaltaiset kusipäät kynivät viimeisetkin rahat mt-ongelmaisilta ja nauravat matkalla pankkiin. Sähköä pelkäävät tarvitsevat oikeaa apua eivätkä Erjaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Ei voi muuta kuin toivoa, ettei mokan henkilöillä ole omia lapsia. Muuten saadaan kohta taas lukea Iltalehdestä Münchhausen by proxy -oikeudenkäynnistä, kun syvästi sähköyliherkyydestä huolissaan oleva vanhempi on pelotellut lapsensa sairaaksi, estänyt tätä menemästä mihinkään altistumaan ja raahannut tämän keksittyjen oireiden perusteella ties mihin tähystyksiin ja kuvauksiin. Tuossa ryhmässä ei olla kaukana tästä skenaariosta.

   Lainaa

  36. Tulos: +108 (110 ääntä)
   Joni: Tutun tuttu väitti sähköyliherkälle kaverin kaverilleen, että laittoi puhelimensa pois päältä, vaikka ei oikeasti laittanutkaan. Kummasti ne oireet silti katosivat.
   Kerran sähköyliherkkä tuttavani istui setäni vieressä ja totesi, että hänen puhelimensa aiheutti tälle jonkinlaisia oireita. Setäni oli unohtanut puhelimensa kotiin.

   Lainaa

  37. Tulos: +33 (53 ääntä)
   Valitettavasti näilläkin ihmisillä on Suomessa äänioikeus

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (29 ääntä)
   Kyllä se internet- yhteys kasvattaa joo. Riippuu mille sivuille menee että miten paljon kasvaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Sattuu aivoihin. Lähetään vaikka siitä, että ensinnäkään noi ei edes ole wlanin taajuusalueella

   Lainaa

  40. King Arthur 23.10.2018 13:30
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Siis lähettävätkö nämä antennit sitä sähköä vai mikä tässä oli logiikka? Miksi kysyn?

   Lainaa

  41. Insinööri 23.10.2018 13:34
   Tulos: +86 (86 ääntä)
   Ode: Eiköhän tämä Erja ole se Erja, joka tekee bisnestä tällä sähköyliherkkyysasialla. Löytyy nimi, kun googlettaa asiaan kuuluvilla hakusanoilla.
   Googletin ja nauroin katketakseni. Termistöä viljelty miten sattuu, mutta sitä on käytetty niin paljon että asiaa tuntemattomalle voi mennä jopa osa läpikin. Varsinkin maadoituspeitto sai aikaan kielikuvallisen tuolilta putoamisen. Sitten huomasin, että jotkuthan voi oikeasti ostaa noita.

   Lainaa

  42. Tulos: +54 (56 ääntä)
   Nii. Vähän tulee mieleen Better Call Saul -sarjasta se isoveli, joka istui sähköttömässä talossaan avaruuspeitteeseen kääriytyneenä.

   Lainaa

  43. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Insinööri: Googletin ja nauroin katketakseni. Termistöä viljelty miten sattuu, mutta sitä on käytetty niin paljon että asiaa tuntemattomalle voi mennä jopa osa läpikin. Varsinkin maadoituspeitto sai aikaan kielikuvallisen tuolilta putoamisen. Sitten huomasin, että jotkuthan voi oikeasti ostaa noita.
   Sepä se on pelottavaa. Monille vanhuksille pystyy myymään mitä tahansa roskaa puhelinsoitolla

   Lainaa

  44. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Olipa Erjan nettisivuilla tutun näköinen talo referenssinä. Käytiin muutama vuosi sitten ko. talossa ostamassa tori.fi:n ilmoituksessa myyty tavara. Heti ovella oli lappu että mobiilidataa ei saa käyttää. Ostosta ei saanut maksaa omalla puhelimella vaan piti talon suojatulla koneella maksaa ettei mobiilisäteilyt valloita maailmaa. Talon suunnittelijasta ja perheestä löytyy artikkelikin netistä.

   Lainaa

  45. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Pitäis näiden sähköyliherkkien katsoa Better Call Saul...

   Lainaa

  46. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Juomari: Mutta hepä ovatkin yliherkkiä vain tietynlaiselle sähkölle, koulussa tosin opetettiin että sähkö on sähköä, mutta ilmeisesti näin ei sitten olekaan.[...] Tunteekohan sähköyliherkkä eron esim. tuuli- ja ydinsähkön välillä?

   Lainaa

  47. Janis Petke 23.10.2018 14:30
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Muistakaa myös tämä feissarimoka aina, kun kuulette jonkun vaativan suoraa demokratiaa

   Lainaa

  48. Tulos: -18 (26 ääntä)
   Kerubi: Se on kovin totta, että säteilylähteitä on nykyisin aiempaa enemmän. Ja jotain vaikutuksia voi olla, esim. voimakkaat magneettikentät häiritsevät mehiläisten suunnistusta. Ja kun luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, voi lopputuloksena olla jotain hyvinkin harmillista. Ei kylläkään mitään noin suoraviivaista kuin [...]
   36 saman yliopiston naisopiskelijaa kehitti itselleen harvinaisen silmäsyövän muutaman vuoden sisällä. Olisi kiva tietää mille ne ovat altistuneet https://people.com/health/college-friend-group-rare-eye-cancer/

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Tulee Tsernobyl-lapsia

   Lainaa

  50. yli opisto hörhö 23.10.2018 17:06
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   On tuo Erja kyllä aikamoinen syöpäläinen.

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 23.10.2018 17:17
   Tulos: +46 (56 ääntä)
   Leon: “Sähköyliherkät” Facebook-ryhmä… jota käyttävät tietokoneella… Nyt jos tekisin naamapalmun niin lähtisi koko pää irti.
   Joitakin vuosia sitten perustin sähköyliherkille naamakirjasivuston. Ensimmäisen vuorokauden aikana yli sata jäsentä liittyi. Pidin keskustelua yllä muutaman viikon, kunnes vihdoin ja viimein kysyin miten viestinne toimitatte: "Tietokoneella vai kirjekyyhkyllä?" :)

   Lainaa

  52. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Juunas: Juomari: Mutta hepä ovatkin yliherkkiä vain tietynlaiselle sähkölle, koulussa tosin opetettiin että sähkö on sähköä, mutta ilmeisesti näin ei sitten olekaan.[...] Tunteekohan sähköyliherkkä eron esim. tuuli- ja ydinsähkön välillä?
   Varmasti tuntee jos heiltä itseltään kysytään.

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Jos todella on noiden LTE/3G antennien teho 100mW/m2 tuon n. 50m päässä, niin se on aivan helevetin paljon. Veikkaisin, että lähellä on suurjänniteverkko (50Hz). Maksimi sallittu mobiili on 1W/m2 kymmenen metrin päässä, eli jokunen millivatti 50m päässä (kun heikkenee etäisyyden toiseen potenssiin).

   Lainaa

  54. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Tuttavani oli vuosia sitten sähköyliherkkä ja lisäksi jakoi rahaa kaikille energia- ym hoitajille. Sitten hän sai lapsen. Pelkäsin pahinta, mutta kummasti katosi kaikki mystiset sairaudet ja herkkyydet kun elämään tuli oikeaa sisältöä.

   Lainaa

  55. Tulos: +20 (30 ääntä)
   plipplop: Kuinkahan monta vuotta on muutama pari?
   Yksi pari on 2 vuotta. Muutama pari on näin ollen 6, 8, 10, 12, 14, 16 tai 18 vuotta.

   Lainaa

  56. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Facebook on halpa avohoitokorvike suljetulle osastolle.

   Lainaa

  57. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Oon yllättynyt että tollanen sairaus on oikeesti olemassa. Siis ei mikään hölynpöly herkkyys vaan tollanen harhaluulo.

   Lainaa

  58. Epäpoliitikko 23.10.2018 21:40
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   niimpä niin: ps. Ihan kaikille foliohatuille vinkkinä: Faradayn häkin saat rakennettua ihan mistä vain sähköä johtavasta materiaalista. Kaupassa alumiinikangas maksaa noin 1,5 € neliö. Siitä sitten rakentamaan.
   Näin on! Faradayn häkin ansiosta esim. kännykällä ei saa soitettua auton sisältä. Eiku... ;-)

   Lainaa

  59. Tulos: +88 (88 ääntä)
   Ilari: On varmaan langallistakin säteilyä siis olemassa.
   Se on varmasti vaarallisempaakin koska syövän lisäksi siihen voi kompastua.

   Lainaa

  60. Tulos: -24 (52 ääntä)
   Uskon, että on aidosti sähköyliherkkiä ja joillakin voi todella olla lisääntynyt migreenikin langattomien sähkölaitteiden yleistymisen vuoksi. Mutta sähköyliherkkien palsta, jolla osa kirjoittelee todennäköisesti aika aktiivisestikin. Voin kuvitella, että kohta joku vastaa, että käyttää vain langattomia yhteyksiä tai kännykkää, vaikka nämä taitavat oikeasti yliherkille olla juuri ne pahimmat. Kaikki allergiat ja yliherkkyydet ovat sellaisia, että jostain käsittämättömästä syystä löytyy joukko porukkaa, jotka vain kuvittelevat itselleen sellaisen. Nämä pilaavat sen, että oikeasti yliherkät/allergiset joutuvat tilanteeseen, ettei oteta tosissaan ja heille tilanne voi pahimmassa tapauksessa olla hengenvaarallinen. Sähköallergia on kohtalaisen harvinaista, eikä sitä oikeasti potevat istu tietokoneen ääressä jos ei ole yhtään pakko. Eivät ainakaan huvikseen. Sen sijaan jos tulee oireita telkkarin katsomisesta tai tietokoneella istumisesta, siihen on helppo hoito, ei tee sitä vapaa-ajalla välttämätöntä enempää.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Better call Saul... eikun siis Chuck! (Vaikka hän tuskin vastaa puhelimeen)

   Lainaa

  62. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Juomari: Mutta hepä ovatkin yliherkkiä vain tietynlaiselle sähkölle, koulussa tosin opetettiin että sähkö on sähköä, mutta ilmeisesti näin ei sitten olekaan. Esimerkiksi kenenkään sähköyliherkän ei kaiken järjen mukaan pitäisi lainkaan pystyä matkustamaan nykyaikaisella autolla, junalla, laivalla tai lentokoneella, – [...]
   Säteily ei tarkkaan ottaen ole sähköä. Mikähän olennainen ero on kosmisessa taustasäteilyssä ja radioaalloissa? Miksi naapurin säteily häiritsee niin että rivitalon väliseinä vuorataan foliolla (nähty), mutta omien sähköurkujen, stereoiden ym. härvelien sähkö ja "säteily" ei haittaa yhtään? Voisiko joku foliohattu selittää tämän?

   Lainaa

  63. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Ville: Oon yllättynyt että tollanen sairaus on oikeesti olemassa. Siis ei mikään hölynpöly herkkyys vaan tollanen harhaluulo.
   On olemassa paljon hulluutta, ja liian vähän laitoshoitoa. Tai mitään hoitoa. Moniin noista tosin tepsisi peruskoulufysiikan ja -biologian kertaaminen. Netissä pöljät vain lietsovat toistensa pöljyyttä.

   Lainaa

  64. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Virago: Mitenköhän sähköyliherkät kestää toisten ihmisten seuraa, kun me itse kuitenkin säteillään mikroaaltoja jatkuvasti? Osaakohan ne raukat vältellä lihasten liikuttelua ettei niin paljon syntyisi sähköimpulsseja? Sydämenlyönneistä puhumattakaan
   Ajattelua eivät harrasta juurikaan, niin aivosähkökäyrä on lähellä nollaa eli aivokuolemaa.

   Lainaa

  65. Alli Gaattori 24.10.2018 9:29
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Virago: Mitenköhän sähköyliherkät kestää toisten ihmisten seuraa, kun me itse kuitenkin säteillään mikroaaltoja jatkuvasti? Osaakohan ne raukat vältellä lihasten liikuttelua ettei niin paljon syntyisi sähköimpulsseja? Sydämenlyönneistä puhumattakaan
   Ajattelua eivät harrasta juurikaan, niin aivosähkökäyrä on lähellä nollaa eli aivokuolemaa.
   Voi luoja: Valitettavasti näilläkin ihmisillä on Suomessa äänioikeus
   Äänestävät valitettavasti räjähtelevät lepakot -puoluetta, jossa analfabetia ja anenkefalia vahvana on.

   Lainaa

  66. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Mie: Uskon, että on aidosti sähköyliherkkiä ja joillakin voi todella olla lisääntynyt migreenikin langattomien sähkölaitteiden yleistymisen vuoksi. Mutta sähköyliherkkien palsta, jolla osa kirjoittelee todennäköisesti aika aktiivisestikin. Voin kuvitella, että kohta joku vastaa, että käyttää vain langattomia yhteyksiä tai [...]
   Sähköyliherkkyydessä on jotakuinkin yhtä paljon järkeä kuin kaasuallergiassa tai hiiliherkistymässä. Sähköherkkyyden oireet ovat kätevästi myös täysin verrannolliset nosebon kanssa. Oirekuvan perusteella voitaisiin oikeastaan puhua ihan vaan sähköahdistuksesta. Kaikissa varsinaisissa allergioissa keho reagoi vahvasti ja biologisesti allergisoivaan asiaan. Sähkölle mukamas herkissä ei esiinny varsinaista kehon reaktiota mihinkään sähköön, ei siis ainakaan mitään luulosairaudesta eriävää. Sähköherkkyyttä ei kumminkaan sentään lytätä lopullisesti sen kummallisuuden tai oireiden laadun takia. Voivathan ihmiset olla allergisia myös vedelle (tarkemmin sanottuna tislaamattoman veden ioneille), siemennesteelle (myös omalle), jopa valolle tai oman kehon verelle. Sitä on itse asiassa ihan testattu useampaan otteeseen. Sähköallergiaa ei tunnusteta, koska valvotut kokeet osoittavat kerta toisensa jälkeen, ettei oireilijoilla ole hajuakaan siitä, milloin he altistuvat minkään sortin tai vahvuuden ulkoiselle elektromagneettiselle kentälle ja milloin eivät. Sähköherkkyys ei ilmaannu ilman tietoa (tai uskoa) säteilystä. Ei kai autenttista allergiaa voi peitota tahdonvoimalla tai tietämättömyydellä? Kaikilla ihmisillä on oma sähkövaraus. Kuten muissakin kommenteissa jo mainittu, kukaan sähköherkistä ei kärsi ollenkaan oman kehonsa sähköimpulsseista. Ja ei, sähkön "tyypillä" ei ole fysikaalisesti väliä. Sähkö on sähköä. Fyysikot kyllä ymmärtävät tämän seikan, mutta sattuneesta syystä he eivät ole ikinä sähköherkkiä. Kaikilla sähkölle allergisilla on enemmän tai vähemmän mystinen käsitys allergeeninsa ominaisuuksista.

   Lainaa

  67. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Suomessa näköjään asiat sen verran hyvin että kun ei ole oikeita huolia niin sitten tämmöset tyypit alkaa keksimään niitä huolia. Veikkaan että joissain maissa missä nähdään nälkää ei ole ainuttakaan "sähköyliherkkää"

   Lainaa

  68. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ilq: Se on varmasti vaarallisempaakin koska syövän lisäksi siihen voi kompastua.
   Kompastuin säteilyyn. Voisko joku käydä raivaamassa ne pois tieltä

   Lainaa

  69. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Jallu: 36 saman yliopiston naisopiskelijaa kehitti itselleen harvinaisen silmäsyövän muutaman vuoden sisällä. Olisi kiva tietää mille ne ovat altistuneet https://people.com/health/college-friend-group-rare-eye-cancer/
   Olen yksi niistä kolmesta kommentista joissa on jotain muuta kuin mielipiteitä tai laiskaa vittuilua ja saan heti runsaasti alapeukkuja. Olen jo kauan sanonut, että ihmiset ovat paskaa

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (4 ääntä)
   nocebo muistakaa nocebo :D

   Lainaa

  71. Raku Rintalainen 24.10.2018 21:25
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kerätkäämme roppakaupalla ihanaa yksisarveisenergiaa kera enkelten tämän säteilyn vastavoimaksi.

   Lainaa

  72. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kerubi: Se on kovin totta, että säteilylähteitä on nykyisin aiempaa enemmän. Ja jotain vaikutuksia voi olla, esim. voimakkaat magneettikentät häiritsevät mehiläisten suunnistusta. Ja kun luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, voi lopputuloksena olla jotain hyvinkin harmillista. Ei kylläkään mitään noin suoraviivaista kuin [...]
   Luulisi olevan jo aika merkittävä määrä dataa kännykän käytöstäkin. NMT puhelimia alettiin käyttää Suomessa 37 vuotta sitten ja GSM puhelimia 28 vuotta sitten. Jos tässä ajassa ja näillä käyttäjämäärillä ei ole osoitettu selvää haittaa, niin silloin sitä ei ole. Se on myös mielenkiinotoista että sähköyliherkkyyttä on paljon ihmisilä, jotka toimii vähäisessä altistuksessa, kuten kotiäidit tai konttorityöntekijät. Sen sijaan altistusta ei mainittavisti ole raskaassa teollisuudessa tai voimalaitoksilla, joissa sähkömagneettisetkentät voivat olla hyvinkin voimakkaita.

   Lainaa

  73. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Juunas: Juomari: Mutta hepä ovatkin yliherkkiä vain tietynlaiselle sähkölle, koulussa tosin opetettiin että sähkö on sähköä, mutta ilmeisesti näin ei sitten olekaan.[...] Tunteekohan sähköyliherkkä eron esim. tuuli- ja ydinsähkön välillä?
   Tuttavalla oli aikoinaan 80 luvulla vesisänky. Hän ei pitänyt siinä lämmitystä päällä koska pelkäsi saavansa säteilyä. Pahus kun siihen aikaan sähkömarkkinat eivät olleet vielä vapautuneet, jotta olisi voinut ostaa vesisähköä, se ei varmaan olisi säteilyt, vaan olisi palautunut vesi/sähkö/vesi muunnoksen kautta turvalliseen muotoon. Föönissä tulee tietysti käyttää tuulisähköä ja valasitusksessa aurinkosähköä ja päivänvalovärisiä ledejä. Ydinsähkön käyttäjä kuolee heti syöpään.

   Lainaa

  74. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Shkädäm: Tuttavani oli vuosia sitten sähköyliherkkä ja lisäksi jakoi rahaa kaikille energia- ym hoitajille. Sitten hän sai lapsen. Pelkäsin pahinta, mutta kummasti katosi kaikki mystiset sairaudet ja herkkyydet kun elämään tuli oikeaa sisältöä.
   No näinhän se on että jos elämään tulee sisältöä, niin sisällön väkinäinen kehittäminen loppuu.

   Lainaa

  75. Prööt sanoi aivopieru 25.10.2018 0:07
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tintti: Olipa Erjan nettisivuilla tutun näköinen talo referenssinä. Käytiin muutama vuosi sitten ko. talossa ostamassa tori.fi:n ilmoituksessa myyty tavara. Heti ovella oli lappu että mobiilidataa ei saa käyttää. Ostosta ei saanut maksaa omalla puhelimella vaan piti talon suojatulla koneella maksaa ettei mobiilisäteilyt [...]
   Pystyisiköhän tuollaisessa tilanteessa vain poistumaan paikalta esittämättä hankalia kysymyksiä, kuten: "Miten varmistun ettei tuossa "suojatussa" koneessa ole keyloggeria pankkitunnusteni kalasteluun?" "Kuinka käytän pankin tunnuslukusovellusta tässä yhteydessä?" "Siedän kännykkäsäteilyä, mutta olen äärimmäisen yliherkkä tavallisista tietokoneista lähteville taajuuksille, eikä mikään suojaus ole auttanut, mitäs nyt?" "Olisiko sinulla lainata foliohattua? Unohdin omani kotiin."

   Lainaa

  76. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Eräässä opistossa järjestettiin sähköyliherkkien jokin kokoontuminen. Valittelivat kuinka opiston eräs sähkölaite aiheutti huonoa oloa. Siitä kytkettiin valot pois(muuten toimi) ja kummasti oireet katosivat.

   Lainaa

  77. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mie: Uskon, että on aidosti sähköyliherkkiä ja joillakin voi todella olla lisääntynyt migreenikin langattomien sähkölaitteiden yleistymisen vuoksi.
   Uskon asia sen on pakko ollakin, kun aihetta on tutkittu moneen otteeseen koekaniineina aidosti itsensä "sähköyliherkiksi" tuntevat ihmiset, ja joka kerta lopputulos on ollut se että oireet tulevat ja menevät täysin riippumatta siitä minkälaisille sähkökentille he ovat altistuneet tai eivät ole.

   Lainaa

  78. Namelessfaggot 26.10.2018 11:30
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Jallu: 36 saman yliopiston naisopiskelijaa kehitti itselleen harvinaisen silmäsyövän muutaman vuoden sisällä. Olisi kiva tietää mille ne ovat altistuneet https://people.com/health/college-friend-group-rare-eye-cancer/
   Näkivät minun sivuhistorian.

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Nyt on jollain säteillyt.

   Lainaa

  80. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Prööt sanoi aivopieru: Pystyisiköhän tuollaisessa tilanteessa vain poistumaan paikalta esittämättä hankalia kysymyksiä, kuten: “Miten varmistun ettei tuossa “suojatussa” koneessa ole keyloggeria pankkitunnusteni kalasteluun?” “Kuinka käytän pankin tunnuslukusovellusta tässä yhteydessä?” “Siedän kännykkäsäteilyä, mutta olen äärimmäisen [...]
   En olis kyllä itse jonkun kotikoneella ruvennut maksamaan mitään. "Voin käydä tuolla nurkan takana maksamassa, jos on noin hankalaa" olis ollut mun vastaus.

   Lainaa

  81. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Jallu: Olen yksi niistä kolmesta kommentista joissa on jotain muuta kuin mielipiteitä tai laiskaa vittuilua ja saan heti runsaasti alapeukkuja. Olen jo kauan sanonut, että ihmiset ovat paskaa
   Tulet feissarimokien kommentteihin pätemään ja hakemaan yläpeukkuja, loukkaannut kun niitä ei tule, missä vika? Ihmiset on paskaa...

   Lainaa

  82. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Voi luoja: Valitettavasti näilläkin ihmisillä on Suomessa äänioikeus
   No jotenkin tämä Sipilän hallitus on tänne saatu.

   Lainaa

  83. ota selvää 13.11.2018 9:31
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Epäpoliitikko: Näin on! Faradayn häkin ansiosta esim. kännykällä ei saa soitettua auton sisältä. Eiku…
   Auto ei ole Faradayn häkki. Todistit sen jo itse tuolla kännykkällä.

   Lainaa

  84. Tulos: -1 (1 ääni)
   Onkohan toi se Erja joka on tehny säteilyllä pelottelusta bisneksen?

   Lainaa

  85. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mankalan koulu Järvenpää

   Lainaa

  86. Viime kesyaasi 1.4.2021 3:08
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nämä sähköyliherkät on ihan parhaita!

   Lainaa

  87. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Henry: tilanne on normaali

   Lainaa

  88. It's a deal 21.11.2022 12:25
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Apuva: Säteily ei tarkkaan ottaen ole sähköä. Mikähän olennainen ero on kosmisessa taustasäteilyssä ja radioaalloissa? Miksi naapurin säteily häiritsee niin että rivitalon väliseinä vuorataan foliolla (nähty), mutta omien sähköurkujen, stereoiden ym. härvelien sähkö ja "säteily" ei haittaa yhtään? Voisiko joku foliohattu selittää tämän?
   Kosmisella taustasäteilyllä on parantava vaikutus, mutta väärin lähetetty säteily pilaa Feng Shuin? Universumi koittaa auttaa, mutta naapurin Väänänen myrkyttää. 
   Tuolle porukalle pitäisi myydä ruudun eteen laitettavia suojalevyjä, jotka on tehty lyijystä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koulu, säteily, wifi, lapset, sähköyliherkkyys, sähköyliherkät