Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 349

Tänään on merkillinen päivä. Näin käy vain kerran tuhannessa vuodessa.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 349

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +193 (207 ääntä)
   Niin tai noin käy seuraavan kerran kun ajanlasku alkaa alusta

   Lainaa

  2. Retardi leijona 14.8.2018 1:32
   Tulos: +229 (237 ääntä)
   Pallosalami on hyvää.

   Lainaa

  3. Tulos: +319 (329 ääntä)
   Minä luulin kerran nähneeni pallosalamia, mutta se olikin kinkku.

   Lainaa

  4. Tulos: +106 (140 ääntä)
   Kulla: Niin tai noin käy seuraavan kerran kun ajanlasku alkaa alusta
   Niin tai noin käy tämän vuoden jokaisena päivänä, ei ainoastaan tuona kyseisenä päivänä.

   Lainaa

  5. Pyyhin puoleni, takapuoleni. 14.8.2018 2:49
   Tulos: +97 (97 ääntä)
   Krista! Vanha tarinaniskijä!

   Lainaa

  6. Pyyhin puoleni, takapuoleni. 14.8.2018 2:52
   Tulos: -66 (236 ääntä)
   Päivittääköhän itä-suomen poliisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksistakin tyyliin, "Tekijät olivat kantairakilaisia"

   Lainaa

  7. Oikea termi 14.8.2018 3:01
   Tulos: +202 (222 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Päivittääköhän itä-suomen poliisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksistakin tyyliin, “Tekijät olivat kantairakilaisia”
   Ei, vaan ”ulkomaalaistaustaisia”.

   Lainaa

  8. Kantis tai ei 14.8.2018 3:18
   Tulos: +301 (353 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Päivittääköhän itä-suomen poliisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksistakin tyyliin, “Tekijät olivat kantairakilaisia”
   Tätä edeltävässä päivityksessä, jossa poliisi pyysi havaintoja tuntomerkkien perusteella, ei mainittu mitään taustoista ja siitä alkoi hirveä spekulointi siitä, että ”väriä ei kerrottu... mitä tästä voimme päätellä” ja ”tuntuisi kantasuomalaisen rikokseksi oudolta”. Kun tekijät paljastuivat kantasuomalaisiksi, oli pettymys ja sitä seurannut hiljaisuus käsinkosketeltavissa.

   Lainaa

  9. Kantis tai ei 14.8.2018 3:24
   Tulos: +221 (259 ääntä)
   Lisäyksenä vielä kaikkein säälittävin reaktio kommenteista: ”Kai nämä matkii näitä islamistien temppuja”. Luoja sentään.

   Lainaa

  10. Tulos: +21 (37 ääntä)
   K.: Niin tai noin käy tämän vuoden jokaisena päivänä, ei ainoastaan tuona kyseisenä päivänä.
   Elä valehtele

   Lainaa

  11. Pyyhin puoleni, takapuoleni. 14.8.2018 3:39
   Tulos: -24 (120 ääntä)
   Kantis tai ei: Tätä edeltävässä päivityksessä, jossa poliisi pyysi havaintoja tuntomerkkien perusteella, ei mainittu mitään taustoista ja siitä alkoi hirveä spekulointi siitä, että ”väriä ei kerrottu… mitä tästä voimme päätellä” ja ”tuntuisi kantasuomalaisen rikokseksi oudolta”. Kun tekijät paljastuivat kantasuomalaisiksi, oli pettymys ja sitä seurannut hiljaisuus käsinkosketeltavissa.
   Okei. Olis vaan helpompi, jos tehtäis linjaus, että tuntomerkit kerrotaan aina heti. Ei ihme jos alkaa spekulointi, jos kantiksista sanotaan, että oli kantasuomalaisia ja sit seuraavassa jutussa ei mainitakkaan mitään tuntomerkkejä, ennenkuin vasta puolen vuoden päästä:D

   Lainaa

  12. Gage Roundwell 14.8.2018 5:50
   Tulos: +49 (69 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Okei. Olis vaan helpompi, jos tehtäis linjaus, että tuntomerkit kerrotaan aina heti. Ei ihme jos alkaa spekulointi, jos kantiksista sanotaan, että oli kantasuomalaisia ja sit seuraavassa jutussa ei mainitakkaan mitään tuntomerkkejä, ennenkuin vasta puolen vuoden päästä:D
   Tuntomerkkien tai kansallisuuksien kertominen ei ole kovin oleellista jos poliisi ei kaipaa havaintoja tapahtumasta tai tekijöistä. Havaintoja tapahtumasta, esim. puukotus, saadaan myös ilman tuntomerkkejä.

   Lainaa

  13. heikki4422 14.8.2018 5:55
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   pallosalamia nam

   Lainaa

  14. Tulos: +65 (89 ääntä)
   Poliisi on uutisoinnissaan yleensä kyllä melko nuiva sen suhteen mistä rikoksentekijät ovat ”jos se ei liity asiaan”. Nyt kuitenkin kantasuomalaisuuden esiintuomiselle on oma kokonainen virkkeensä. Itse kannattaisin, että ilman tarkempaa tunnistetietoa maahanmuuttajataustaisuus uutisoitaisiin siinä missä kantasuomalaisuuskin, sillä jos: 1) maahanmuuttajat sortuvat väkivalta- ja seksuaalirikoksiin yhtä harvoin kuin kanttikset (lukumäärään suhteutettuna) niin sehän näkyisi sitten koko kansalle läpinäkyvän uutisoinnin kautta ja loppuisi se mamujen pelkääminen ja vouhkaaminen TAI 2) mamut sortuvat rikoksiin lukumäärään suhteutettuna muita enemmän, on mielestäni oikein että kansa saa siitä oikean kuvan, johon perustaa kantaansa maahanmuuttajapoliittisissa kysymyksissä. Ne kun ovat poliittisia kysymyksiä huolimatta ihmisoikeuksista, kielteisistä tai myönteisistä kannanotoista, luottamuksesta ja epäilyksistä, sekä huolimatta siitä panostetaanko ratkaisuna ennemmin tehokkaampaan integroimiseen vai rajojen sulkemiseen siinä tapauksessa, JOS tilastollinen korrelaatio (huom. en sanonut kausaatio) on olemassa. Mikä olisi reilumpi ja eettisempi tapa vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen kuin totuus? Sehän on tasapuolinen heittaajille, rasisteille, valkonaamoille, somaleille, intialaisille, korealaisille ja joka ikiselle muulle. Monelle välittyy tästä varmasti heti kuva, että itse vastustan maahanmuuttoa ja että uskoakseni mamut puukottavat lukumäärään suhteutettuna muita useammin. Olen kuitenkin yllä melko kirjaimellisesti tosissani: en pidä omia ennakkokäsityksiäni yhtään sen tärkeämpinä tai pätevämpinä kuin kenenkään muidenkaan, puolesta tai vastaan, vaan vastustan maahanmuuton potentiaalisten ongelmakohtien taputtelemista ja silkkihansikkain varomista niin, että se vääristää uutisointiakin. Ei sukupuoli- tai ikäjakaumakaan ole mikään ongelma erilaisia kansalaisiin liittyviä ongelmia tilastoidessa ja syy-seuraussuhteiden tutkimisessa, joten ei etnisiin tai kulttuurisiin taustoihin perustuvissa jakaumissa pitäisi olla yhtään sen enempää ongelmaa. Jos maahanmuuton negatiiviset vaikutukset eivät olisi tabu, olisi mahdollisten ongelmien ratkaisujen löytäminen niin ikään helpompaa ja tehokkaampaa huolimatta siitä, kallistuisivatko ne sitten mahdollistesti enemmän maahanmuuttomyönteisempään vai -kielteisempään suuntaan.

   Lainaa

  15. Tulos: -47 (69 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Päivittääköhän itä-suomen poliisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksistakin tyyliin, “Tekijät olivat kantairakilaisia”
   No siis nykyään kaikki missö ei lue "kantasuomalaisia" ovat ensimmäisen polven matuja. Suomessa syntyneet lasketaan kantasuomalaisiksi.

   Lainaa

  16. totuuden_torvi 14.8.2018 8:43
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Tuulan kurkun kutina on yksi luulotaudin oireista.

   Lainaa

  17. Tulos: +27 (41 ääntä)
   K.: Niin tai noin käy tämän vuoden jokaisena päivänä, ei ainoastaan tuona kyseisenä päivänä.
   jep ja ensi vuonna ja sitä seuraavana jne.

   Lainaa

  18. Tulos: +25 (75 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Päivittääköhän itä-suomen poliisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksistakin tyyliin, “Tekijät olivat kantairakilaisia”
   Tiedoksesi: rikollisuus ei johdu minkään valtion kansalaisuudesta. Se johtuu yksilön typeryydestä, itsekkyydestä ja ahneudesta. Ja jostain oudosta syystä on tyypillisesti miehistä käytöstä. Hyvin harva nainen ratkoo turhautumiaan teräaseella, ampumalla, murroilla, raiskaamalla. Toki näitä naisiakin on kourallinen.

   Lainaa

  19. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Kristan teoria tosiaan pätee, kaikkiin alle 110-vuotiaisiin. Aavistuksen pelottavaa...

   Lainaa

  20. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Okei. Olis vaan helpompi, jos tehtäis linjaus, että tuntomerkit kerrotaan aina heti. Ei ihme jos alkaa spekulointi, jos kantiksista sanotaan, että oli kantasuomalaisia ja sit seuraavassa jutussa ei mainitakkaan mitään tuntomerkkejä, ennenkuin vasta puolen vuoden päästä:D
   Ongelmana on se, että jos jutussa lukee "tummaihoinen", niin mistään muusta kuvauksesta ei välitetä ja sitten annetaan ilmoituksia kaikista ruskettuneista ei-blondeista ikävälillä 12-80 vuotta.

   Lainaa

  21. Tulos: +61 (63 ääntä)
   hui: Kristan teoria tosiaan pätee, kaikkiin alle 110-vuotiaisiin. Aavistuksen pelottavaa…
   ?

   Lainaa

  22. Tulos: -12 (12 ääntä)
   Siis voi ei, se puhuikin Kirkniemen paperitehtaasta! Mikä moka!

   Lainaa

  23. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Onhan youtubessaki paljo videoita pallosalamista.

   Lainaa

  24. Tulos: +62 (68 ääntä)
   K.: Niin tai noin käy tämän vuoden jokaisena päivänä, ei ainoastaan tuona kyseisenä päivänä.
   Matematiikka toimii aina. Joka päivä, joka vuosi. Kuluvana vuotena saavutettava ikä + syntymävuosi = kuluva vuosi.

   Lainaa

  25. Tulos: +44 (70 ääntä)
   Blond test: Matematiikka toimii aina. Joka päivä, joka vuosi. Kuluvana vuotena saavutettava ikä + syntymävuosi = kuluva vuosi.
   Niin toimii myös luetunymmärtäminen. Tuo toki pitää paikkansa, mutta jokaisena vuonna tulos ei ole 2018.

   Lainaa

  26. Tulos: -16 (44 ääntä)
   Lehemä: Niin toimii myös luetunymmärtäminen. Tuo toki pitää paikkansa, mutta jokaisena vuonna tulos ei ole 2018.
   Hah ja näin käy vain kerran 1000 vuodessa. Älä yritä olla älykäs, jos et ole.

   Lainaa

  27. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Micke: Siis voi ei, se puhuikin Kirkniemen paperitehtaasta! Mikä moka!
   Lohjan Paperitehdas = Siinä keskustassa ollut Mondi/Loparexin tehdas. Suljettu ajat sitten. Tämän tehtaan ohi voi ajaa. Kirkniemen Paperitehdas = Siellä Kirkniemessä kaukana kaikesta oleva SAPPIn (ent. M-Real) tehdas. Tämän tehtaan ohi ei voi ajaa. Yhtä kaikki kummastakaan tehtaasta ei pääse ilmoille mitään allergisoivaa.

   Lainaa

  28. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Blond test: Hah ja näin käy vain kerran 1000 vuodessa. Älä yritä olla älykäs, jos et ole.
   Oletko sinä älykkäämpi? Kerran tuhannessa vuodessa? Vai onko tänäkin vuonna 365 päivää eli näin käy 365 kertaa tuhannessa vuodessa?

   Lainaa

  29. Tulos: +20 (34 ääntä)
   Kantis tai ei: Lisäyksenä vielä kaikkein säälittävin reaktio kommenteista: ”Kai nämä matkii näitä islamistien temppuja”. Luoja sentään.
   Persujen typeryys on kyllä aivan omaa luokkaansa. :D Suomessahan ei ole ennen "islamisteja" koskaan puukotettu tai viinaa juotu.

   Lainaa

  30. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Pyyhin puoleni, takapuoleni.: Okei. Olis vaan helpompi, jos tehtäis linjaus, että tuntomerkit kerrotaan aina heti. Ei ihme jos alkaa spekulointi, jos kantiksista sanotaan, että oli kantasuomalaisia ja sit seuraavassa jutussa ei mainitakkaan mitään tuntomerkkejä, ennenkuin vasta puolen vuoden päästä:D
   Ihmiset ovat typeriä. Jos olet näyhnyt puukotuksen, niin luultavasti osaat ottaa poliisiin yhteyttä, vaikka ei kerrottaisin naaman tai lippalakin väriä.

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (23 ääntä)
   ….: Persujen typeryys on kyllä aivan omaa luokkaansa. Suomessahan ei ole ennen “islamisteja” koskaan puukotettu tai viinaa juotu.
   Vakava väkivaltarikollisuus vähenee kaiken aikaa. Silloin oli eniten väkivaltaa kun oltiin nationalisteja ja kaikki vihasi kaikkia ulkomalaisia, kun ei muuta keksitty niin pistettiin omat väärin ajattelijat keskitysleireille.

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Lehemä: Niin toimii myös luetunymmärtäminen. Tuo toki pitää paikkansa, mutta jokaisena vuonna tulos ei ole 2018.
   Tuhannen vuoden pästä tulos ei ole 2018 vaan 3018. Koskaan tämän vuoden jälkeen tulos ei ole 2018. Ensi vuonna se on 2019.

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (37 ääntä)
   hui: Kristan teoria tosiaan pätee, kaikkiin alle 110-vuotiaisiin. Aavistuksen pelottavaa…
   1898 + 120 = 2018 MOT Toimii myös yli 110 vuotialla.

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Lehemä: Niin toimii myös luetunymmärtäminen. Tuo toki pitää paikkansa, mutta jokaisena vuonna tulos ei ole 2018.
   Oikeesti.... Eikä se ole jokaisena vuonna 2017, tai 2016 jne.. Ooo onpa jännää.

   Lainaa

  35. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Hane: Oletko sinä älykkäämpi? Kerran tuhannessa vuodessa? Vai onko tänäkin vuonna 365 päivää eli näin käy 365 kertaa tuhannessa vuodessa?
   Alkuperäisen postauksen mukaan näin käy kerran 1000 vuodessa. Sitten lehemä kävi väittämään että kyse oli vain vuodesta 2018. Vuosi 2018 on vain kerran ajanlaskussa. Rautalanka loppuu kesken.

   Lainaa

  36. Statistikko 16.8.2018 8:56
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kauhtana: Poliisi on uutisoinnissaan yleensä kyllä melko nuiva sen suhteen mistä rikoksentekijät ovat ”jos se ei liity asiaan”. Nyt kuitenkin kantasuomalaisuuden esiintuomiselle on oma kokonainen virkkeensä. Itse kannattaisin, että ilman tarkempaa tunnistetietoa maahanmuuttajataustaisuus uutisoitaisiin siinä missä [...]
   Tässä päästään siihen, että asiat voidaan esittää monella tavalla ja moni ihminen - etenkin ne, joilla on tietty ennakkoasenne - ei välttämättä ymmärrä mitä on lukujen takana. Jos Höperöpöperöstanista tulee Suomeen kaksi turvapaikanhakijaa, joista toinen syyllistyy rikokseen, voidaan täysin valehtelematta väittää että 50 % Suomeen tulleista höperöpöperöstanilaisista on syyllistynyt rikokseen. Kuulostaa hurjalta, mutta moni nielee tuollaisetkin luvut sen kummemmin asiaa pohtimatta. Ja jos edellämainittu rikollinen tekeekin kaksi rikosta, mikä onkaan höperöpöperöstanilaisten tekemien rikosten määrä suhteutettuna väestöön? Yksittäisten rikostapausten uutisoinnissa ei mielestäni ole mitään perustetta julkaista tarkempia tietoja tekijästä, paitsi tietenkin silloin kun tekijän henkilöllisyys ei ole tiedossa. Lisäksi kannattaa muistaa se, että läheskään kaikkia rikoksia ei uutisoida, joten pelkästään näiden uutisten pohjalta ei saa kattavaa kokonaiskuvaa todellisesta tilanteesta. Sama ilmiö on havaittavissa liikenneonnettomuuksien osalta - ainakin netin keskustelupalstoilla ihmiset tuntuvat oikeasti kuvittelevan, että merkittävä osa kuolonkolareista johtuu ylinopeuksista ja ohituksista.

   Lainaa

  37. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Gage Roundwell: Tuntomerkkien tai kansallisuuksien kertominen ei ole kovin oleellista jos poliisi ei kaipaa havaintoja tapahtumasta tai tekijöistä. Havaintoja tapahtumasta, esim. puukotus, saadaan myös ilman tuntomerkkejä.
   Silti piti kertoa että kantasuomalaiset ollut asialla? Logikkasi ei oikein toimi.

   Lainaa

  38. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Kulla: Niin tai noin käy seuraavan kerran kun ajanlasku alkaa alusta
   Näitä kommentteja kun lukee niin itkettää. Kai te oikeasti tajuatte, tajuattehan, että noin käy joka ikinen vuosi? Ensi vuonna kun lisäätte ensi vuoden ikänne syntymävuoteenne, saatte tulokseksi ensi vuoden vuosiluvun 2019. Maailma ja matematiikka on niin jännä juttu.

   Lainaa

  39. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Pöllötin: Näitä kommentteja kun lukee niin itkettää. Kai te oikeasti tajuatte, tajuattehan, että noin käy joka ikinen vuosi? Ensi vuonna kun lisäätte ensi vuoden ikänne syntymävuoteenne, saatte tulokseksi ensi vuoden vuosiluvun 2019. Maailma ja matematiikka on niin jännä juttu.
   Tuota.... miksi luulet, että koko juttu ylipäänsä on feissarimokissa? :D :D :D

   Lainaa

  40. Turmeltu ankka 7.6.2020 22:50
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   No kyllä meillä pölyttyy jos emme jotain tavaraa käytä, joten jos tehdas on lopettanu toimintansa ni ihmekkös jos vähän pölyä sieltä leijuu..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: salama, pallosalama, salami, salamia, sanaleikki, kuva, poliisit, Ilosaarirock, puukotus, syntymävuosi, syntymäpäivä, tehdas, allergia, lohja, paperitehdas, pöly