Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kotihoito kouluun

Miksi vanhukset viruvat kotona, kun heidät voisi laittaa kouluun?
Kotihoito kouluun

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 27 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +294 (334 ääntä)
   Sipilää voi syyttää aivan kaikesta, jopa helteestä!

   Lainaa

  2. Tulos: -12 (120 ääntä)
   Sinoli: Sipilää voi syyttää aivan kaikesta, jopa helteestä!
   Tän kesän helteet on kyl ollu aika kauheet, miks me ei syytettäis päättäjiä niistä?!

   Lainaa

  3. Tulos: -60 (252 ääntä)
   Tukalaa: Tän kesän helteet on kyl ollu aika kauheet, miks me ei syytettäis päättäjiä niistä?!
   Kerrankin on ollut kesä, jolloin ei tarvitse koko ajan marista huonoista säistä, niin sitten maristaan siitä että niitä huonoja kelejä ei ole ollut. Myönnettäköön, että olisihan öisin voinut olla vähän vilpoisempaa ja tulla välillä sateita (öisin)... ;)

   Lainaa

  4. Tulos: -22 (78 ääntä)
   jamppa: Kerrankin on ollut kesä, jolloin ei tarvitse koko ajan marista huonoista säistä, niin sitten maristaan siitä että niitä huonoja kelejä ei ole ollut. Myönnettäköön, että olisihan öisin voinut olla vähän vilpoisempaa ja tulla välillä sateita (öisin)…
   Olen jopa samaa mieltä, vaikka sarkasmini (tai huono huumorintajuni – eipä syytetä sarkasmia kaikesta) ei välttämättä kaikille avaudu.

   Lainaa

  5. Tulos: +247 (249 ääntä)
   Väittäisin että todella harvassa koulurakennuksessa on ilmastointia - koneellinen ilmanvaihto kyllä, tuloilman jäähdytystä, ei. Nimim. juuri viettänyt viikon hikoilemalla koulun keittiössä tekemässä ruokaa lomatauolta palanneille päiväkodeille.

   Lainaa

  6. Tulos: +83 (95 ääntä)
   jamppa: Kerrankin on ollut kesä, jolloin ei tarvitse koko ajan marista huonoista säistä, niin sitten maristaan siitä että niitä huonoja kelejä ei ole ollut. Myönnettäköön, että olisihan öisin voinut olla vähän vilpoisempaa ja tulla välillä sateita (öisin)…
   Paskat säät kuuluu suomalaisuuteen. Aurinko ja helle on jotain ulkomaan hapatusta. Vastahan sitä julkaistiin tutkimus että +15 astetta on suomaiselle sopivin lämpötila.

   Lainaa

  7. Tulos: +68 (76 ääntä)
   Wempula: Väittäisin että todella harvassa koulurakennuksessa on ilmastointia – koneellinen ilmanvaihto kyllä, tuloilman jäähdytystä, ei. Nimim. juuri viettänyt viikon hikoilemalla koulun keittiössä tekemässä ruokaa lomatauolta palanneille päiväkodeille.
   Omassa vanhassa yläkoulussani ei ollut edes ilmanvaihtoa kuin vasta viimeisenä vuonna, kivaa oli astmaatikkona olla melkein kaikki tunnit luokassa, jonka ilma on täynnä hometta, pölyä ja sädesientä. Lisäksi ylimmän kerroksen luokissa oli keväisin liian kuuma kun ilma seisoi

   Lainaa

  8. Tulos: +79 (91 ääntä)
   Wempula: Väittäisin että todella harvassa koulurakennuksessa on ilmastointia – koneellinen ilmanvaihto kyllä, tuloilman jäähdytystä, ei. Nimim. juuri viettänyt viikon hikoilemalla koulun keittiössä tekemässä ruokaa lomatauolta palanneille päiväkodeille.
   Tässä on nyt se pointti, että yksinkertaiset ihmiset eivät tajua ilmanvaihdon ja ilmastoinnin eroa. Jatkuvasti jopa pelsstuslaitokset kehottavat tulipalojen lähellä "sammuttamaan ilmastoinnin", ikäänkuin asunnon jäähdytyksen lopettaminen estäisi savun tulon. Ilmanvaihto taas on joka s**tanan mökissä.

   Lainaa

  9. Tulos: +73 (81 ääntä)
   Maritta siis väittää, ettei yhdelläkään vanhuksella ole kotona ilmastointia?

   Lainaa

  10. Mustalaisnaamio 7.8.2018 8:27
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Kiitos tästäkin Sipilä!

   Lainaa

  11. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Idioottimainen ratkaisu laittaa vanhukset heinäkuun lopussa kouluihin, kun nyt elokuun alussa kaikki palaa kesämökeiltä kouluun ja töihin. Ehdotankin, että sairaat vanhukset siirretään niihin kesämökkeihin, jotka tulee olemaan nyt monta kuukautta tyhjillään! Oikein kätevää!

   Lainaa

  12. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Sipilää syytetään niin monista mitä oudoimmista jutuista, tulee mieleen Amerikan "thanks Obama" meemi... Kiitti Sipilä!

   Lainaa

  13. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Koulut ei ole yleensä ilmastoituja, mutta Säkylässä pistettiin vanhukset päiväksi jäähalliin, eli on sitä muuallakin ideoitu.

   Lainaa

  14. Olvityttö 7.8.2018 12:15
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Maritta on juuri sellainen henkilö, joka tietää ihan kaiken pelastustoimesta ja poliisin työstä. Nyt on repertuaari Marittalla näköjään laajentunut terveydenhuoltoon. Seuraavaksi varmaan sitten ydinfysiikka.

   Lainaa

  15. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Jossain paikkakunnallahan kauppias oli kutsunut asiakkaat yöksi kauppaan, kun siellä oli viileämpää kuin ihmisten kodeissa. Kiva ele minusta. :) Ei tosin sairaalahoitoa tietenkään korvaa.

   Lainaa

  16. Pullamössö 7.8.2018 18:59
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Ikäloppu koirani (ja aivan varmasti nuoremmatkin lemmikit, tuotantoeläimet ja villieläimet, sekä luonto noin ylipäätäänkin) kärsii tästä luonnottomasta kuumuudesta. Kohta täällä viljellään Suomessa viiniä ja sitten varmaan aikanaan muutetaankin Etelä-Mantereelle, ennen kuin koko pallo hiiltyy hengiltä. Ilmaston muutos on melkolailla totta. Maritta sen sijaan kassalla.

   Lainaa

  17. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Sinoli: Sipilää voi syyttää aivan kaikesta, jopa helteestä!
   Päättäjien ilmasto- ja luonnonsuojelupolitiikka on kyllä niin hanurista näinä päivinä, eli tulevista helteistähän voidaan heitä tavallaan osittain syyttääkin.

   Lainaa

  18. Neiti Knatterton 7.8.2018 20:05
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   muiccu: Jossain paikkakunnallahan kauppias oli kutsunut asiakkaat yöksi kauppaan, kun siellä oli viileämpää kuin ihmisten kodeissa. Kiva ele minusta. Ei tosin sairaalahoitoa tietenkään korvaa.
   Helsingissä Haagan Citymarketin kauppias kutsui lauantaina 4.8. asiakkaat yöksi kauppaan. Ilmainen ilta- ja aamupala, omat sänkytarpeet eli patjat ja peitot piti ottaa mukaan, valot sammutettiin kuulemma kello 00.

   Lainaa

  19. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Mistäs kuvittelee hoitajat sinne, koululle kun ei riitä sairaaloihinkaan? Vanhukset tunnetusti viihtyy hissittömässä koulussa ilman virikkeitä, semminkin kun viileäksi niitä ei saa. Istuvat pulpeteissa. Kouluissa kun yleensä on pulpetteja, ei sänkyjä. Haluan nähdä ilmastoidun koulun!

   Lainaa

  20. Tulos: +11 (19 ääntä)
   otto: Paskat säät kuuluu suomalaisuuteen. Aurinko ja helle on jotain ulkomaan hapatusta. Vastahan sitä julkaistiin tutkimus että +15 astetta on suomaiselle sopivin lämpötila.
   15-20 on kyllä ihan mukava. Tai siis auringon paistaessa 15-20 pilvisellä 18-23. Ei jatkuvasti hikoile ja kuitenkin on t-paidalla voi olla :)

   Lainaa

  21. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Marittan huoli on aivan aiheellinen. Varmasti kun on ollut niin paljon kovia helteitä niin nesteettömiä vanhuksia on hurjasti, eikä varmasti riitä sairaalapaikat heille, vaan on pakko laittaa vähän paremmassa kunnossa olevat jo kotiin. Kaikki huomio tästä huolesta toki meni kaikkien ohi kun hänen ratkaisuehdotuksensa ei ollut sellaisenaan kovin realistinen. Tosin jos oikeasti on havaittavissa tälläistä että sairaaloihin ei vain mahdu tällä tavalla väkeä, ei koulun tai muun vapaan julkisen tilan käyttöön ottaminen tilapäiseksi "Kenttäsairaalaksi" ole sinällään ollenkaan huono idea, jos sillä tavalla saadaan ihmiset pidettyä paremmin tiputuksessa.

   Lainaa

  22. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Hellyyttävästi Maritta puhuu pakolaisista lainausmerkeissä.

   Lainaa

  23. Gage Roundwell 10.8.2018 6:18
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tukalaa: Tän kesän helteet on kyl ollu aika kauheet, miks me ei syytettäis päättäjiä niistä?!
   Itse ainakin syytän ilmastonmuutoksesta menneiden vuosikymmenien päättäjiä.

   Lainaa

  24. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Jokaiselta varmaan löytyy tuttavapiiristä yksi tuollainen Maritta, jolla on aina fiksumpia ideoita kuin muilla ja muut ei vaan tajuu.

   Lainaa

  25. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Gage Roundwell: Itse ainakin syytän ilmastonmuutoksesta menneiden vuosikymmenien päättäjiä.
   Minä syytän aurinkoa

   Lainaa

  26. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Mery: Sipilää syytetään niin monista mitä oudoimmista jutuista, tulee mieleen Amerikan “thanks Obama” meemi… Kiitti Sipilä!
   Obama on vähän niin kuin Suomessa vasemmisto. Suomi on ollut suunnileen 50 vuotta oikeistoenemmistöinen valtio, mutta silti kaikki epäkohdat pistetään vasemmiston syyksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Työkaverin vaimo on opettaja oli juuri puhetta että hän oli mennyt koululle tekemään valmisteluja ennen lukukauden alkua, niin koulussa oli sisällä 34 astetta lämmitä. Taitaa aniharvassa koulurakennuksessa olla jäädytystä, koska koulut on kesän tyhjillään, ei siellä tarvi jäähdyttää tiloja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koulu, helle, sairaala, ilmastointi, vanhukset, hoito, kotihoito, terveys, Eksote, potilas