Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Säädytöntä herutusta

Eikö mikään ole pyhää, edes valkosipulit?
Säädytöntä herutusta Valokuvaaja Petri Mastin nimi on julkaistu hänen luvallaan.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 131 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -111 (273 ääntä)
   Oksensin hieman suuhuni Christianin kuvan takia.

   Lainaa

  2. totuuden_torvi 26.7.2018 0:56
   Tulos: -183 (215 ääntä)
   Ei huono kuva ollenkaan. Peukuttaisin *kröhöm* Windows käyttäjät: 1) paina todennäköisesti vasemmassa alakulmassa olevaa Windows-logoa 2) kirjoita "suurennuslasi" tai "magnifier" 3) esim. 300 % on ihan hyvä.

   Lainaa

  3. Tulos: +271 (401 ääntä)
   No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.

   Lainaa

  4. Tulos: +243 (283 ääntä)
   Maailma on pilalla. Seksiä joka paikassa. Toista se oli ennen antiikin Kreikassa ja Roomassa.

   Lainaa

  5. Tulos: +233 (251 ääntä)
   Sisuliini: Maailma on pilalla. Seksiä joka paikassa. Toista se oli ennen antiikin Kreikassa ja Roomassa.
   Siellä sai patsaatkin olla rauhassa munasillaan ja tissitkin vilkkui.

   Lainaa

  6. Tulos: +121 (131 ääntä)
   totuuden_torvi: Ei huono kuva ollenkaan. Peukuttaisin *kröhöm* Windows käyttäjät: 1) paina todennäköisesti vasemmassa alakulmassa olevaa Windows-logoa 2) kirjoita “suurennuslasi” tai “magnifier” 3) esim. 300 % on ihan hyvä.
   Toimii helpommin kun painat Ctrl:n pohjaan ja hiirenrullalla zoomaat. Sikälimikäli ketään kiinnostaa, netistä löytyy noin ziljoona parempaakin kuvaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +95 (111 ääntä)
   Sisuliini: Siellä sai patsaatkin olla rauhassa munasillaan ja tissitkin vilkkui.
   Prostituutiokin kukoisti ja vielä laillisesti!

   Lainaa

  8. Hiekkaa... 26.7.2018 2:33
   Tulos: -3 (41 ääntä)
   ...etupepussa

   Lainaa

  9. Rototiltti 26.7.2018 3:15
   Tulos: +58 (70 ääntä)
   Meri paketoi asian aika napakasti. "Taikasauva"

   Lainaa

  10. Tulos: -37 (47 ääntä)
   SOOSSI LENTÄÄ!

   Lainaa

  11. Tulos: +245 (299 ääntä)
   "Femistinen paasaus". Femistinen? Kyllä ainakin omaan feminismiini kuuluu että nainen (ja mies ja muut) saa esiintyä puettuna tai pukematta jättäneenä juuri kuten itseä huvittaa, ei sen pitäisi muiden nenää kutittaa. Ehkäpä tämä "kerro muille miten pitää olla" on sitten femismi.

   Lainaa

  12. Tulos: +16 (36 ääntä)
   Herran jestas luulin jo hetken Cristianin kuvan menevän siihen pornoon päin kun rullailin alaspäin

   Lainaa

  13. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Sitten se oli vain sipuli mitä Cristian piti kädessään ...

   Lainaa

  14. Tulos: -121 (163 ääntä)
   mandi: No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.
   Mutsis oli halvannäköinen otos :D

   Lainaa

  15. Tulos: +220 (260 ääntä)
   Taidekuva on surkea. Taustalla halpa sohva, nuhjuinen pyyhe ja pyökkilaminaattihylly, jossa ei juuri mitään. Niin monella tavalla huono kuva. Ainut pointti on kysymysten herättäminen: miksi kuva on otettu? Miten stringit on venytetty kengänkorkoon?

   Lainaa

  16. Tulos: -33 (59 ääntä)
   abc: Mutsis oli halvannäköinen otos
   Sinä et näytä halvalta mutta olet.

   Lainaa

  17. Tulos: +204 (234 ääntä)
   Tuollaisissa "taiteellisissa" herutuskuvissa minua aina kiinnostaa, mikä on tarina niiden takana. Kompastuiko naisparka kävellessään ja korko livahti pikkareiden alle? Onko pikkarit korvike jumppanauhalle? Oliko hän rauhassa lattialla pyllistelemässä, kun joku teki wedgien?

   Lainaa

  18. Tulos: +20 (38 ääntä)
   J hay: Oksensin hieman suuhuni Christianin kuvan takia.
   Voi, eikö suu auennut? Ens kerralla päästät vaan sitten ulos.

   Lainaa

  19. Tulos: +175 (189 ääntä)
   Jos tahtoisi tehdä noita perskuvia taiteellisena, pitäisi huomioida tausta. Tosi karmiva tuollainen kulahtanut sohva ja muuta taustalla.

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (16 ääntä)
   totuuden_torvi: Lainaa
   Kuva löytyy suurempana myös ko. ryhmästä, niin ei tarvi pikselimössöä kuolata :P

   Lainaa

  21. Tulos: -51 (75 ääntä)
   mandi: No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.
   Ei ollut kauhean kehopositiivisesti sanottu.

   Lainaa

  22. Tulos: +33 (41 ääntä)
   J hay: Oksensin hieman suuhuni Christianin kuvan takia.
   Miksi?

   Lainaa

  23. Tulos: +174 (180 ääntä)
   Aapo: Taidekuva on surkea. Taustalla halpa sohva, nuhjuinen pyyhe ja pyökkilaminaattihylly, jossa ei juuri mitään. Niin monella tavalla huono kuva. Ainut pointti on kysymysten herättäminen: miksi kuva on otettu? Miten stringit on venytetty kengänkorkoon?
   "Taidekuva"... Ihme kyllä olen vähän samoilla linjoilla Leean kanssa. Hyvää tai taidetta tuo kuva ei ole nähnytkään. Sen ainoa tarkoitus kun on esitellä pebaa ja ainoa meriitti on, että pylly näkyy. Tausta, valaistus, sommittelu, kaikki muu on oikeastaan surkeaa.

   Lainaa

  24. totuuden_torvi 26.7.2018 10:32
   Tulos: -50 (60 ääntä)
   JoJo: htanut sohva ja muuta taustalla.
   Juu toki. Samoin toimisi toi toisen käyttäjän mainitsema selaimen prosentin muuttaminen hiirellä. Ei sentään niin paljoa kiinnosta, mutta tällä sivuilla nähdyistä kuvista yksi parhaimpia. Miinuksista päätellen täällä on käyttäjät pääosin aika totista porukkaa.

   Lainaa

  25. totuuden_torvi 26.7.2018 10:33
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   JoJo: ryhmästä, niin ei tarvi piks
   totuuden_torvi: Juu toki. Samoin toimisi toi toisen käyttäjän mainitsema selaimen prosentin muuttaminen hiirellä. Ei sentään niin paljoa kiinnosta, mutta tällä sivuilla nähdyistä kuvista yksi parhaimpia. Miinuksista päätellen täällä on käyttäjät pääosin aika totista porukkaa.
   Hmh siis tohon tuo vastaus oli tarkoitettu

   Lainaa

  26. Hööpölööpö 26.7.2018 11:03
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   mandi: No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.
   Juu, ainakin näkyvä osa on varsin kylmän ja kliinisen oloinen, voi toki olla, että tuota on tavoiteltukin.

   Lainaa

  27. Tulos: -106 (174 ääntä)
   Upeita kommentteja :D Tuolta löydätte lisää kuvia: www.petrimast.com ,kun kerran ylläpito on kaikessa viisaudessaan julkaissut mun ottaman kuvan ilman krediittejä :P

   Lainaa

  28. Tulos: +121 (129 ääntä)
   Taiteen yksi tarkoitus on herättää tunteita katsojassa. Siinä mielessä kyseinen teos on onnistunut. On se myötähäpeäkin tunne, nimittäin.

   Lainaa

  29. which witch 26.7.2018 11:58
   Tulos: +117 (131 ääntä)
   ….: “Taidekuva”… Ihme kyllä olen vähän samoilla linjoilla Leean kanssa. Hyvää tai taidetta tuo kuva ei ole nähnytkään. Sen ainoa tarkoitus kun on esitellä pebaa ja ainoa meriitti on, että pylly näkyy. Tausta, valaistus, sommittelu, kaikki muu on oikeastaan surkeaa.
   Tosiaan. Valokuvaajien Showroom tuntuu usein joltakin lapsellisten miesten kuolauskuvaringiltä missä nämä hyvät jätkät taputtelevat toisiaan kilvan selkään eikä asiallista keskusteluakaan voida käydä. Ei minua eroottisuus taiteessa häiritse pätkääkään, mutta tämäkin kuva on vain ihan loukkaavan huono sekä idealtaan että toteutukseltaan.

   Lainaa

  30. nakit ja muusi 26.7.2018 12:18
   Tulos: +147 (165 ääntä)
   tissi-perse ryhmän setämieskuvaajat ja heitä hännystelevät valokuvaajamuijat vauhdissa. on nää jotkut valokuvaryhmät seksimsin viimosia kolkkia joissa saa lyödä halolla päähänn kaikkii jotka on tällä vuosituhannella ja koittaa vihjasta että on muitakin tapoja kuvata ihmistä kun ällöesineellistetty naisen kroppa. Tuossa ryhmässä kuva on aina teknisestikin vitun mahtava vaikka ei ois ees, jos siinä on vaan nainen jonka pylly ja nisät on millään tapaa pääroolissa. Yritä kommentoida tähän mitään niin sut kukkahatutetaan nopeemmin kun kerkeet sanoo suljinaika. sit kun joku kuvattava koettaa kertoo ikävistä kokemuksista ja asiattomista kuvausehdotuksista niin nää samat äijät on ihan että what the fuck, en minä ainakaan,ehkä vika on sussa. aijai sitä sahataan lautaa omien jalkojen alta niin kauheeta kyytiä kun puolustellaan perseilyä ja syyllistetään niitä jotka yrittää jotain muuta. ajat muuttuu ja samoin tapa miten kuvaamme toisiamme. oikeestaan ihme ettei metoo#liike oo pahemmin Vielä repinyt esille sikasia mieskuvaajia, mutta taitaa olla vaan ajan kysymys.

   Lainaa

  31. Kaksinaismoralisti 26.7.2018 12:35
   Tulos: -108 (164 ääntä)
   Herutuskuva oli sopimaton ja halvan näköinen, koska malli on timmissä kunnossa. Lihavan naisen vastaava on taas voimaannuttava ja kehopositiivisuuden sanansaattaja.

   Lainaa

  32. Tulos: +155 (161 ääntä)
   Jonkinverran valokuvausta seuranneena olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun ideat ja/tai taidot loppuvat kesken, aletaan kuvaamaan vähäpukeisia muikkeleita. En sano, etteikö ole olemassa hyvin toteutettuja kuvia, missä on paljasta pintaa. Mutta suurimmassa osassa sillä paljas pinta on se kuvan ainoa asia. Kuva ei puhuttele muutoin mitenkään, siinä ei ole mitään muuta katseltavaa. Jaa, naku muikkelis, ahaa, selvä. Ihan jo paremmalla sommittelulla voisi saada jotain syvyyttä aikaiseksi, mutta kun se on niin tylsää ja ikävää. Kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä tämän sarjan muut kuvat, jos tämä on se kovin timantti. Voisin sanoa, että tämä kuva on perseestä.

   Lainaa

  33. Tulos: +9 (19 ääntä)
   totuuden_torvi: Ei huono kuva ollenkaan. Peukuttaisin *kröhöm* Windows käyttäjät: 1) paina todennäköisesti vasemmassa alakulmassa olevaa Windows-logoa 2) kirjoita “suurennuslasi” tai “magnifier” 3) esim. 300 % on ihan hyvä.
   Joillekin ctrl-napin pitäminen pohjassa ja hiiren rullan pyörittäminen yhtäaikaa näyttää olevan liian monimutkaista, kun pitää kehitellä tuommoinen keino että voi painaa vain yhtä näppäintä kerralla. Sitäpaitsi, paremmalta kuvat näyttää alkuperäisen kokoisina, kun käyttämällä kumpaakaan, Windowsin tai selaimen zoomaustoimintoa.

   Lainaa

  34. Tulos: -67 (77 ääntä)
   which witch: Tosiaan. Valokuvaajien Showroom tuntuu usein joltakin lapsellisten miesten kuolauskuvaringiltä missä nämä hyvät jätkät taputtelevat toisiaan kilvan selkään eikä asiallista keskusteluakaan voida käydä. Ei minua eroottisuus taiteessa häiritse pätkääkään, mutta tämäkin kuva on vain ihan loukkaavan huono sekä idealtaan että toteutukseltaan.
   Tästä on vallan unohtunut kuvaajan itsensä kommentti aiheesta ;)

   Lainaa

  35. Tuosta kuvasta... 26.7.2018 13:43
   Tulos: -143 (161 ääntä)
   ... kitisevät täällä ja tuolla alkuperäisessä julkaisussa vain pöhöttyneet läskit muijat, joille tekee pahaa se fakta, että jollain on oikeesti kurinalaisuutta pysyä kunnossa ja sitä kautta näyttää seksikkäältä. Voin hyvin kuvitella kuinka tämä Leea on "terveellisesti syönyt ja äitin mielestä tytössä täytyy olla jotain, mistä ottaa kiinni!"-tyyppiä.

   Lainaa

  36. which witch 26.7.2018 14:25
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Petri Mast: Tästä on vallan unohtunut kuvaajan itsensä kommentti aiheesta
   Niin mikä kommentti unohtunut mistä?

   Lainaa

  37. totuuden_torvi 26.7.2018 14:30
   Tulos: -62 (80 ääntä)
   Kaksinaismoralisti: Herutuskuva oli sopimaton ja halvan näköinen, koska malli on timmissä kunnossa. Lihavan naisen vastaava on taas voimaannuttava ja kehopositiivisuuden sanansaattaja.
   Sinäpä sen sanoit :D Täysin totta! Linja on juuri tuo ja sen havaitakseen ei tarvi muuta kuin lukea muutama Iltalehen ja Ilta-Sanomien uutinen. Kommentit (jos kommentointi mahdollista) sit jakaantuu niissäkin kahteen leiriin. Yleensä kommentit on paljon parempia kuin itse uutinen :D

   Lainaa

  38. Tulos: +78 (80 ääntä)
   abc: Mutsis oli halvannäköinen otos
   No onhan toi nyt ihan vituillaan koko kuva. rajaus ja valot.

   Lainaa

  39. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Joxter: Jonkinverran valokuvausta seuranneena olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun ideat ja/tai taidot loppuvat kesken, aletaan kuvaamaan vähäpukeisia muikkeleita. En sano, etteikö ole olemassa hyvin toteutettuja kuvia, missä on paljasta pintaa. Mutta suurimmassa osassa sillä paljas pinta on se kuvan ainoa asia. Kuva ei puhuttele muutoin mitenkään, siinä ei ole mitään muuta katseltavaa. Jaa, naku muikkelis, ahaa, selvä. Ihan jo paremmalla sommittelulla voisi saada jotain syvyyttä aikaiseksi, mutta kun se on niin tylsää ja ikävää.
   On olemassa paljonkin paljaasta ihosta otettuja taidokkaita kuvia. Mutta iso osa huonoista kuvaajista ei nyt vaan saa otetua niitä. Paljaan ihon kuvaaminen teknisesti ja taiteena on kuitenkin erittäin vaikea.

   Lainaa

  40. Tulos: +80 (80 ääntä)
   jukkapalmu: No onhan toi nyt ihan vⅰtuillaan koko kuva. rajaus ja valot.
   kuvan horisonttikin näköjään päin peetä. Ehkä sillä on tavoiteltua taiteellisuutta, mutta teknisesti vino kuva on epäonnistunut tekele.

   Lainaa

  41. Tulos: -90 (124 ääntä)
   Joo: “Femistinen paasaus”. Femistinen? Kyllä ainakin omaan feminismiini kuuluu että nainen (ja mies ja muut) saa esiintyä puettuna tai pukematta jättäneenä juuri kuten itseä huvittaa, ei sen pitäisi muiden nenää kutittaa. Ehkäpä tämä “kerro muille miten pitää olla” on sitten femismi.
   No ihan tässä muutaman kuukauden sisällä feministisen paasauksen tuloksena Formula ykkösiin ei enään palkata "varikkotyttöjä", Briteissä darts otteluihin ei palkata enään nuoria naisia mainostajiksi tapahtumiin, FIFA ei enään näytä "liian kuumia" naisfaneja yleisöstä telkkarissa, Miss Universumissa ei enään päätetä voittajaa ulkonäön perusteella ja uimapukukierros kiellettiin koska ilmeisesti kauniit/seksikkäät naiset jotenkin halventavat naisia ja koska miehet tykkää kauniista naisista niin pitäähän se kieltää. Tiedän että feministejä on monenlaisia mutta näissä tapauksissa feministit ovat "auttaneet" naisia hommaamalla nuorille naisille potkut ja kertomalla että heissä on jotain vikaa koska ovat valinnet käyttää ulkonäköään hyödykseen.

   Lainaa

  42. which witch 26.7.2018 16:28
   Tulos: +137 (143 ääntä)
   ….: No ihan tässä muutaman kuukauden sisällä feministisen paasauksen tuloksena Formula ykkösiin ei enään palkata “varikkotyttöjä”, Briteissä darts otteluihin ei palkata enään nuoria naisia mainostajiksi tapahtumiin, FIFA ei enään näytä “liian kuumia” naisfaneja yleisöstä telkkarissa, Miss Universumissa ei enään päätetä voittajaa ulkonäön perusteella ja uimapukukierros kiellettiin koska ilmeisesti kauniit/seksikkäät naiset jotenkin halventavat naisia ja koska miehet tykkää kauniista naisista niin pitäähän se kieltää. Tiedän että feministejä on monenlaisia mutta näissä tapauksissa feministit ovat “auttaneet” naisia hommaamalla nuorille naisille potkut ja kertomalla että heissä on jotain vikaa koska ovat valinnet käyttää ulkonäköään hyödykseen.
   ”Kauniit/seksikkäät naiset” eivät halvenna naisia. Kun taas naisten käyttäminen koriste-esineinä ja miesten miellyttämisen pitäminen naiselle kuuluvana tehtävänä - no, siitä voidaan keskustella. Ja ehkä pitääkin keskustella.

   Lainaa

  43. Tulos: -58 (90 ääntä)
   which witch: ”Kauniit/seksikkäät naiset” eivät halvenna naisia. Kun taas naisten käyttäminen koriste-esineinä ja miesten miellyttämisen pitäminen naiselle kuuluvana tehtävänä – no, siitä voidaan keskustella. Ja ehkä pitääkin keskustella.
   Mitäs kun tää kyseinen kuva on tehty maksusta ja tilaustyönä tälle naiselle itselleen?

   Lainaa

  44. which witch 26.7.2018 21:12
   Tulos: +110 (120 ääntä)
   Petri Mast: Mitäs kun tää kyseinen kuva on tehty maksusta ja tilaustyönä tälle naiselle itselleen?
   No mitä sitten? Kommenttini oli vastaus toiseen kommenttiin eikä varsinaisesti liittynyt tuohon kuvaan. Tietty nyt kun tuli puheeksi niin naisilla on tosiaan kaikki oikeus tilata itsestään vaikka minkälaisia kuvia, ja jos joku noin kehnosta räpsystä jotain maksaa niin siitä vaan. Siltikään näiden naisten kuvatoiveet tai kuvaajien niiden mukaan ottamat kuvat eivät synny missään arvovapaassa tyhjiössä, joten niitä mielestäni voi ja pitääkin arvioida kulttuurisen kontekstinsa mukaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +99 (101 ääntä)
   Petri Mast: Upeita kommentteja Tuolta löydätte lisää kuvia: http://www.petrimast.com ,kun kerran ylläpito on kaikessa viisaudessaan julkaissut mun ottaman kuvan ilman krediittejä
   Nimi on nyt näkyvillä. Oletuksena sensuroimme nimet, sillä monet eivät halua näkyvyyttä mahdollisen paskamyrskyn muodossa.

   Lainaa

  46. Tulos: +73 (83 ääntä)
   Petri Mast: Mitäs kun tää kyseinen kuva on tehty maksusta ja tilaustyönä tälle naiselle itselleen?
   Maksusta? Tilaustyö? Sitten kyllä on tilaaja ja tekijä kyllä hyvin kohdanneet. Ei voi muuta sanoa.

   Lainaa

  47. Pikku-Ayeesha 26.7.2018 22:22
   Tulos: -58 (74 ääntä)
   which witch: No mitä sitten? Kommenttini oli vastaus toiseen kommenttiin eikä varsinaisesti liittynyt tuohon kuvaan. Tietty nyt kun tuli puheeksi niin naisilla on tosiaan kaikki oikeus tilata itsestään vaikka minkälaisia kuvia, ja jos joku noin kehnosta räpsystä jotain maksaa niin siitä vaan. Siltikään näiden naisten kuvatoiveet tai kuvaajien niiden mukaan ottamat kuvat eivät synny missään arvovapaassa tyhjiössä, joten niitä mielestäni voi ja pitääkin arvioida kulttuurisen kontekstinsa mukaan.
   Mitä painoa sinun mielipiteelläsi ja käsitykselläsi kulttuurellisesta kontekstista on, jos kuvan tilaaja on siihen tyytyväinen? Ellet pidä kuvasta, niin et tietenkään itse tilaa sellaista. End of story.

   Lainaa

  48. Pikku-Ayeesha 26.7.2018 22:25
   Tulos: -72 (88 ääntä)
   which witch: Tosiaan. Valokuvaajien Showroom tuntuu usein joltakin lapsellisten miesten kuolauskuvaringiltä missä nämä hyvät jätkät taputtelevat toisiaan kilvan selkään eikä asiallista keskusteluakaan voida käydä. Ei minua eroottisuus taiteessa häiritse pätkääkään, mutta tämäkin kuva on vain ihan loukkaavan huono sekä idealtaan että toteutukseltaan.
   Jos sinä sivustaloukkaannut jonkun toisen naisen kuvasta, niin ehkä kannattaisi ruveta kovettamaan itseään. Tuollainen ulkopuolisena loukkaantuminen ei ole ihan tervettä. Voit toki jatkaa oman elämäsi vaikeuttamista, mutta minusta sinun kannattaisi opetella ottamaan relammin.

   Lainaa

  49. which witch 26.7.2018 22:36
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Mitä painoa sinun mielipiteelläsi ja käsitykselläsi kulttuurellisesta kontekstista on, jos kuvan tilaaja on siihen tyytyväinen? Ellet pidä kuvasta, niin et tietenkään itse tilaa sellaista. End of story.
   Kuva on julkaistu fb-ryhmässä, jossa valokuvaajat jakavat kuviaan ja johon itsekin kuulun, joten kuvittelisin että minulla on oikeus mielipiteeseeni siinä missä muillakin.

   Lainaa

  50. which witch 26.7.2018 22:54
   Tulos: +102 (108 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Jos sinä sivustaloukkaannut jonkun toisen naisen kuvasta, niin ehkä kannattaisi ruveta kovettamaan itseään. Tuollainen ulkopuolisena loukkaantuminen ei ole ihan tervettä. Voit toki jatkaa oman elämäsi vaikeuttamista, mutta minusta sinun kannattaisi opetella ottamaan relammin.
   En ole niinkään ulkopuolinen. Olen valokuvaaja, ja nainen. Nämä asiat koskevat minua elämässäni henkilökohtaisesti päivästä toiseen, kiitos vain huolenpidosta. Jos tämän tapauksen yhteydessä jostakin olen loukkaantunut, niin alani takapajuisista asenteista, kuten esimerkiksi siitä miten tämänkin kuvan kohdalla kaikki kritiikki tyrehdytettiin alkuunsa muka naurettavana ”feministisenä paasauksena”, vaikka kuva itsessään on teknisesti luokattoman huono eikä millään tavoin puolusta paikkaansa showroomissa.

   Lainaa

  51. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 0:14
   Tulos: -81 (87 ääntä)
   which witch: Kuva on julkaistu fb-ryhmässä, jossa valokuvaajat jakavat kuviaan ja johon itsekin kuulun, joten kuvittelisin että minulla on oikeus mielipiteeseeni siinä missä muillakin.
   Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta ymmärrät varmaan ettei sillä ole mitään painoa, koska et ole kumpikaan osapuolista. Oma asiasi tietysti haluatko kuulua kuolauskuvarinkiin, kuten itse paikan määritit. Jos haluat, turha valittaa näkemistäsi kuvista.

   Lainaa

  52. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 0:18
   Tulos: -86 (94 ääntä)
   which witch: En ole niinkään ulkopuolinen. Olen valokuvaaja, ja nainen. Nämä asiat koskevat minua elämässäni henkilökohtaisesti päivästä toiseen, kiitos vain huolenpidosta. Jos tämän tapauksen yhteydessä jostakin olen loukkaantunut, niin alani takapajuisista asenteista, kuten esimerkiksi siitä miten tämänkin kuvan kohdalla kaikki kritiikki tyrehdytettiin alkuunsa muka naurettavana ”feministisenä paasauksena”, vaikka kuva itsessään on teknisesti luokattoman huono eikä millään tavoin puolusta paikkaansa showroomissa.
   Ei puolusta paikkaansa kuolauskuvaringissä? Ellet ole kumpikaan osapuolista olet edelleenkin ulkopuolinen, oli jalkojesi välissä mitä hyvänsä. Ei se naiseus tee sinusta maagisesti osallista mihin vain haluat nokkasi tunkea. Edelleenkin typerää loukkaantua muiden ihmisen asenteista asiaan, jossa sinulla ei ole mitään tekemistä. Koetahan opetella relaamaan. Tuollainen myötäloukkaantuminen on omahyväistä.

   Lainaa

  53. which witch 27.7.2018 0:53
   Tulos: +98 (102 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Ei puolusta paikkaansa kuolauskuvaringissä? Ellet ole kumpikaan osapuolista olet edelleenkin ulkopuolinen, oli jalkojesi välissä mitä hyvänsä. Ei se naiseus tee sinusta maagisesti osallista mihin vain haluat nokkasi tunkea. Edelleenkin typerää loukkaantua muiden ihmisen asenteista asiaan, jossa sinulla ei ole mitään tekemistä. Koetahan opetella relaamaan. Tuollainen myötäloukkaantuminen on omahyväistä.
   Ymmärrätköhän lukemaasi ollenkaan? Olen valokuvaaja, ja olen mukana tuossa valokuvausryhmässä, jossa valokuvaajien olisi tarkoitus nähdä ja arvioida toistensa kuvia ja jossa tämäkin kuva julkaistiin kaikkien nähtäväksi todennäköisesti nimenomaan keskustelua herättämään. En ymmärrä miksi sinä olet noin suunniltasi siitä että minä kritisoin yhden kämäisen fb-ryhmän ilmapiiriä tai yhtä surkeaa valokuvaa.

   Lainaa

  54. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 7:41
   Tulos: -81 (91 ääntä)
   which witch: Ymmärrätköhän lukemaasi ollenkaan? Olen valokuvaaja, ja olen mukana tuossa valokuvausryhmässä, jossa valokuvaajien olisi tarkoitus nähdä ja arvioida toistensa kuvia ja jossa tämäkin kuva julkaistiin kaikkien nähtäväksi todennäköisesti nimenomaan keskustelua herättämään. En ymmärrä miksi sinä olet noin suunniltasi siitä että minä kritisoin yhden kämäisen fb-ryhmän ilmapiiriä tai yhtä surkeaa valokuvaa.
   Kyllä minä ymmärrän mitä sanot ja totesikin yllä, että toki sinulla voi olla mielipide. Se mitä sanon on, että mielipiteelläsi ei ole mitään painoa koska et ole kuvaan osallinen, vaikka kuvitteletkin olevasi. Vain sillä on merkitystä mitä kuvan tilaaja tykkää. Jos sinusta on väärin, että tilaaja on mielestäsi ala-arvoiseen kuvaan tyytyväinen, niin tough luck. Asia ei ole sinun vaikutusvallassasi, eikä mielipiteelläsi ole mitään painoa. Miten tuo on niin mahdotonta käsittää? Mikä kumman suuruusharha sinulla itsestäsi oikein on? Kuulen siis mitä sanot, sanomasi vaan on tyhmää. Se tässä on pointtini, eikä se etten käsitä mitä haluat ilmaista. Olet varmasti melko rasittava ympäristöllesi, jos kuvittelet olevasi kaikkeen näkemääsi jotenkin osallinen. Voin vaan kuvitella sinun säntäilevän porukasta toiseen julistamassa naiseuttasi ja osallisuuttasi sekä vaatimassa asennemuutosta. :-) Toinen toimintamalli olisi todeta, että en todellakaan ole osallinen kaikkeen mitä havainnoin enkä henkilökohtaisesti loukkaannumuiden ”vääristä” asenteista. Etenkin, kun olet itse sinne kuolauskuvarinkiisi liittynyt ja helposti voit sieltä lähteä ja perustaa uuden ryhmän epäkuolattaville valokuville.

   Lainaa

  55. Kerttukalervo 27.7.2018 10:43
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Joo: SOOSSI LENTÄÄ!
   Aika vähästä. No, naiset ei sua varmaan kauheasti jälkikäteen kiittele?

   Lainaa

  56. Kerttukalervo 27.7.2018 10:47
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Petrin ottama kuva on rajattu huonosti. Naisen alla lattiassa on hienot varjot ja asento on tosi hieno, mutta kirjahylly ja tuolit vähän pilaavat kuvaa. (Mutta tää on vain mun naisellinen näkökulma...mistä minä näistä tiedän.)

   Lainaa

  57. Tulos: -6 (22 ääntä)
   Onpas hieno perse-esine

   Lainaa

  58. which witch 27.7.2018 12:17
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Kyllä minä ymmärrän mitä sanot ja totesikin yllä, että toki sinulla voi olla mielipide. Se mitä sanon on, että mielipiteelläsi ei ole mitään painoa koska et ole kuvaan osallinen, vaikka kuvitteletkin olevasi. [...]
   Ööö. Tämä on feissarimokien kommenttipalsta. Tietenkään täällä julkaistuilla mielipiteillä ei ole minkäänlaista painoa. Sinä tässä menet jatkuvasti asiattomiin henkilökohtaisuuksiin aivan kuin esittämäni ajatukset jotenkin häiritsisivät sinua ihan oikeasti. Sinäkö retkotat rähmälläsi tuossa kuvassa mistä maksoit ”ammattilaiselle” todennäköisesti aivan liikaa? Se mitä sinä et tunnu ymmärtävän on se, että jos kuva julkaistaan about kahdelletoista tuhannelle ihmiselle, se ei ole enää kuvaajan ja kuvattavan kahdenkeskinen juttu. Kuvaaja itse on halunnut sen julkaista ja siis asettaa alttiiksi arvostelulle. Ja minä arvostelen kuvaa nimenomaan kuvana.

   Lainaa

  59. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Jos sinä sivustaloukkaannut jonkun toisen naisen kuvasta, niin ehkä kannattaisi ruveta kovettamaan itseään. Tuollainen ulkopuolisena loukkaantuminen ei ole ihan tervettä. Voit toki jatkaa oman elämäsi vaikeuttamista, mutta minusta sinun kannattaisi opetella ottamaan relammin.
   Lainaamasi henkilö loukkaantui kuvan huonoudesta, ei itse kuvasta.

   Lainaa

  60. Tulos: +40 (48 ääntä)
   which witch: Ymmärrätköhän lukemaasi ollenkaan? Olen valokuvaaja, ja olen mukana tuossa valokuvausryhmässä, jossa valokuvaajien olisi tarkoitus nähdä ja arvioida toistensa kuvia ja jossa tämäkin kuva julkaistiin kaikkien nähtäväksi todennäköisesti nimenomaan keskustelua herättämään. En ymmärrä miksi sinä olet noin suunniltasi siitä että minä kritisoin yhden kämäisen fb-ryhmän ilmapiiriä tai yhtä surkeaa valokuvaa.
   Varmaan siksi että hän on kuvan naishenkilö. Ei
   Pikku-Ayeesha: Kyllä minä ymmärrän mitä sanot ja totesikin yllä, että toki sinulla voi olla mielipide. Se mitä sanon on, että mielipiteelläsi ei ole mitään painoa koska et ole kuvaan osallinen, vaikka kuvitteletkin olevasi. [...]
   Petrikö se siellä? Koita nyt vain kestää se, että ihmisillä on oikeus mielipiteeseensä, vaikka se ei sinua miellytäkään.

   Lainaa

  61. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 13:33
   Tulos: -70 (74 ääntä)
   ….: Lainaamasi henkilö loukkaantui kuvan huonoudesta, ei itse kuvasta.
   No sepä se sitten onkin aiheellinen syy loukkaantua... Menee jo tyhmyysasteikon ääripäähän, loukkaantuminen jonkun ihan minuun liittymättömän kuvan huonoudesta!
   ….: Varmaan siksi että hän on kuvan naishenkilö. Ei Petrikö se siellä? Koita nyt vain kestää se, että ihmisillä on oikeus mielipiteeseensä, vaikka se ei sinua miellytäkään.
   Enköhän sitä ole tässä kaiken aikaa sanonutkin, että tuolla kirjoittajalla on oikeus mielipiteeseensä, vaikka sillä ei ulkopuolisen mielipiteenä olekaan mitään painoa. Hänen näyttää olevan hiukan vaikea ymmärtää, että olen tuota mieltä. Hänkin jää laillasi jankkaamaan miten hänellä on mielipiteeseensä oikeus. No on joo, ei sitä ole kukaan missään kohtaa kiistänyt.

   Lainaa

  62. Tulos: +44 (44 ääntä)
   ….: Varmaan siksi että hän on kuvan naishenkilö. Ei
   Oho, kommentti karkasi. Ei oikein tule mieleen muuta syytä, miksi joku olisi noin suunniltaan toisen mielipiteestä.

   Lainaa

  63. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 13:46
   Tulos: -79 (81 ääntä)
   which witch: Ööö. Tämä on feissarimokien kommenttipalsta. Tietenkään täällä julkaistuilla mielipiteillä ei ole minkäänlaista painoa. Sinä tässä menet jatkuvasti asiattomiin henkilökohtaisuuksiin aivan kuin esittämäni ajatukset jotenkin häiritsisivät sinua ihan oikeasti. Sinäkö retkotat rähmälläsi tuossa kuvassa mistä maksoit ”ammattilaiselle” todennäköisesti aivan liikaa? Se mitä sinä et tunnu ymmärtävän on se, että jos kuva julkaistaan about kahdelletoista tuhannelle ihmiselle, se ei ole enää kuvaajan ja kuvattavan kahdenkeskinen juttu. Kuvaaja itse on halunnut sen julkaista ja siis asettaa alttiiksi arvostelulle. Ja minä arvostelen kuvaa nimenomaan kuvana.
   Kyllä se kuva on ottajan ja tilaajan välinen juttu vaikka sen näkisi verkossa 20 miljoonaa ihmistä. Jokaisella heistä voi ja saa olla kuvasta mielipiteensä, mutta vain kahden henkilön mielipiteellä on jotain merkitystä. Minua ja sinua ei todellekaan osallisteta jokaiseen mahdolliseen kuvaan jonka satumme jossakin näkemään, vaikka mielipiteen niistä muodostaisimmekin. Olet ihme jankkaaja, kun et tuota millään saa mahtumaan päähäsi. Arvostele minkä jaksat, mutta ulkopuolisena henkilönä loukkaantumisesi kuvan huonoudesta antaa vaikutelman, että sinua tosiaan vaivaa jonkinlainen suuruusharha. On melkoisen omituista loukkaantua sellaisten kuvien laadusta, joilla ei ole mitään tekemistä oman itsen kanssa. Kuka kumma ihan oikeasti loukkaantuu, jonkun toisen ottaman kuvan laadusta jos itse ei edes ole kuvassa? Tuon kuvan tapauksessa vain kuvan ottajan tai aiheen loukkaantumisella sen laadusta voisi olla jotain painoarvoa. Sinun loukkaantumisellasi ei ole ja jostain syystä tuollainen ilmiselvyys on sinulle kauhean vaikeaa hyväksyä. Sinun pitää jopa kehitellä teorioita, että minä itse olen kuvassa, koska et näytä pystyvän sulattamaan sitä, että joku ihan sivullinen osoittaa sinulle reaktiosi kuvan laatuun höpsöyden. Itse asiassa minusta rupeaa tuntumaan, että sinun täytyy olla Leaa. :-). Petrihän osasi paikalle, joten miksei Leaakin. Ruvettaisiinko ruotimaan Leean tuotosten laatua? Minä lupaan olla niiden laadusta loukkaantumatta, koska en ole Leea. Mitähän sinä teet?

   Lainaa

  64. which witch 27.7.2018 15:32
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Kyllä se kuva on ottajan ja tilaajan välinen juttu vaikka sen näkisi verkossa 20 miljoonaa ihmistä. Jokaisella heistä voi ja saa olla kuvasta mielipiteensä, mutta vain kahden henkilön mielipiteellä on jotain merkitystä. Minua ja sinua ei todellekaan osallisteta jokaiseen mahdolliseen kuvaan jonka satumme jossakin näkemään, vaikka mielipiteen niistä muodostaisimmekin. Olet ihme jankkaaja, kun et tuota millään saa mahtumaan päähäsi. Arvostele minkä jaksat, mutta ulkopuolisena henkilönä loukkaantumisesi kuvan huonoudesta antaa vaikutelman, että sinua tosiaan vaivaa jonkinlainen suuruusharha. On melkoisen omituista loukkaantua sellaisten kuvien laadusta, joilla ei ole mitään tekemistä oman itsen kanssa. Kuka kumma ihan oikeasti loukkaantuu, jonkun toisen ottaman kuvan laadusta jos itse ei edes ole kuvassa? Tuon kuvan tapauksessa vain kuvan ottajan tai aiheen loukkaantumisella sen laadusta voisi olla jotain painoarvoa. Sinun loukkaantumisellasi ei ole ja jostain syystä tuollainen ilmiselvyys on sinulle kauhean vaikeaa hyväksyä. Sinun pitää jopa kehitellä teorioita, että minä itse olen kuvassa, koska et näytä pystyvän sulattamaan sitä, että joku ihan sivullinen osoittaa sinulle reaktiosi kuvan laatuun höpsöyden. Itse asiassa minusta rupeaa tuntumaan, että sinun täytyy olla Leaa. :-). Petrihän osasi paikalle, joten miksei Leaakin. Ruvettaisiinko ruotimaan Leean tuotosten laatua? Minä lupaan olla niiden laadusta loukkaantumatta, koska en ole Leea. Mitähän sinä teet?
   En tosiaan tiedä mitä tässä tapauksessa tarkoitat mielipiteen painoarvolla. Mielipiteen saa siis muodostaa mutta sitä ei saa ilmaista kenellekään? Eiköhän mielipiteillä varsinkin nimettöminä netissä yleensä ole tasan se merkitys minkä niille itse antaa, ja tässä tapauksessa minun täysin sinuun liittymättömällä mielipiteelläni tuntuu olevan sinulle ihan kohtuuttoman suurta painoarvoa. Jos kuvan ottaja ja malli eivät välitä mielipiteistäni, miksi ihmeessä sinun pitäisi? Olisit siis valmis häiriköimään täysin tuntematonta ihmistä siksi että satut olemaan ilmaisunvapaudesta eri mieltä kuin joku anonyymi feissarimokissa? Ja minä olen se jonka käytös ei ole tervettä?

   Lainaa

  65. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Sisuliini: Maailma on pilalla. Seksiä joka paikassa. Toista se oli ennen antiikin Kreikassa ja Roomassa.
   On se kyllä oikeasti epäkohta meidän yhteiskunnassa vielä nykyäänkin, etenkin täällä internetissä. Esimerkiksi raiskauksen uhrille voi olla raskasta törmätä koko ajan tahtomattaan vihjailevaan ja seksuaaliseen materiaaliin, vetää helposti päivän mielialan matalaksi kun tulee näytölle vähän väliä kuvia jotka alitajunta assosioi ikäviin tapahtumiin. Eikä sellaista sisältöä ole ylen hyväksyttävää änkeä kysymättä kenenkään naamalle netin ulkopuolellakaan. Olisi ihan ok jos seksuaalinen sisältö pysyisi niitä varten perustetuilla sivustoilla tai jos ne voisi estää muokkaamalla omia algoritmejaan, mutta jatkuvat pornokuvat, seksiä myyvät pop-up mainokset yms lähes joka sivustolla eivät ole ok.

   Lainaa

  66. Pikku-Ayeesha 27.7.2018 17:25
   Tulos: -83 (85 ääntä)
   which witch: En tosiaan tiedä mitä tässä tapauksessa tarkoitat mielipiteen painoarvolla. Mielipiteen saa siis muodostaa mutta sitä ei saa ilmaista kenellekään? Eiköhän mielipiteillä varsinkin nimettöminä netissä yleensä ole tasan se merkitys minkä niille itse antaa, ja tässä tapauksessa minun täysin sinuun liittymättömällä mielipiteelläni tuntuu olevan sinulle ihan kohtuuttoman suurta painoarvoa. Jos kuvan ottaja ja malli eivät välitä mielipiteistäni, miksi ihmeessä sinun pitäisi? Olisit siis valmis häiriköimään täysin tuntematonta ihmistä siksi että satut olemaan ilmaisunvapaudesta eri mieltä kuin joku anonyymi feissarimokissa? Ja minä olen se jonka käytös ei ole tervettä?
   Kyllä se pitkään kesti, mutta alat näemmä lopultakin hiljalleen ymmärtää ettei mielipiteelläsi ole mitään painoarvoa tässä kuvan asiassa. Edelleenkään kukaan ei ole kieltänyt etteikö sinulla saa olla mielipidettä, eikä kukaan ole edes kieltänyt ettetkö saa sitä esittää. Minä vain olen perustellusti sanonut, että loukkaantumisesi sellaisen kuvan laadusta joka ei sinuun mitenkään liity, on tautisen typerää. Eikä sinua anonyyminikkiä kukaan tällä julkisella palstalla häiriköi. Ihan turhaa uhriutumisen yritystä sinulta, ei mene läpi. Jos annat purevaa kritiikkiä koeta myös sitä kestää. Aika pehmeästi olen sinua luonnehtinut verrattuna siihen miten sinä noita ryhmän miehiä katkeransävyisesti hammastelit tuossa yllä.. Ei sinulla ole mitään pakkoa lukea ainoatakaan viestiäni, ihan vapaaehtoisesti näitä luet ja jokaiseen intät vastaan samaa protestointia, joka ei edes liity siihen mistä sinua olen kritisoinut. Samoin käyttäydyt, kun pyörit kuolakuvaringissä loukkaantumassa muiden kuvien huonosta tasostaa. Kukaan ei ole sinua henkilökohtaisesti lähestynyt kritisoidakseen tyhmää mielipidettäsi, joten jätähän uhriutumisesi sikseen. Miten on ruvettaisiinko jo ruotimaan Leaan kuvien taiteellisia arvoja? Vai kestätkö sitä ollenkaan? Minkähänlainen uhriutumispurkaus siitä seuraisi?

   Lainaa

  67. Tulos: +93 (95 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Minulla on vähän tunne, että sinua harmittaa, että joku esittää eriävän mielipiteen tästä aiheesta. Syytät toista osapuolta suuruuden kuvitelmista, mutta tuntuma on, että itse sinä siitä kärsit, eikä kukaan muu. Ei se, että vaikka miten intät ja hypit tasajalkaa, muuta toisen mielipidettä.

   Lainaa

  68. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Tässä on menetelty juuri väärinpäin. Esim. peliohjelmoijien suurimmassa tapaamisessa E3 Expossa on ollut hyvin vähäpukeisia kiskatyttöjä kaikkialla. Siinä tietysti tulee väkisinkin mieleen että oletettu ohjelmoija on mies, ei naisille mitään huvia ole järjestetty koska naisia ei ole olemassa (paitsi kiskatyttöinä). Vastaus on tietenkin havaita että (hetero)naiset osaavat ohjelmoida kuten kuka tahansa ja palkata vastaava määrä kiskapoikia. Jos se ärsyttää heteromiesohjelmoijia niin joo, oppikaa olemaan, muidenkin on täytynyt.

   Lainaa

  69. Tulos: 0 (14 ääntä)
   ...Tämä siis vastauksena kommenttiin nimimerkki ...'lta No ihan tässä muutaman kuukauden sisällä feministisen paasauksen tuloksena Formula ykkösiin ei enään palkata “varikkotyttöjä”, Briteissä darts otteluihin ei palkata enään nuoria naisia mainostajiksi tapahtumiin, FIFA ei enään näytä “liian kuumia” naisfaneja yleisöstä telkkarissa, Miss Universumissa ei enään päätetä voittajaa ulkonäön perusteella ja uimapukukierros kiellettiin koska ilmeisesti kauniit/seksikkäät naiset jotenkin halventavat naisia ja koska miehet tykkää kauniista naisista niin pitäähän se kieltää. Tiedän että feministejä on monenlaisia mutta näissä tapauksissa feministit ovat “auttaneet” naisia hommaamalla nuorille naisille potkut ja kertomalla että heissä on jotain vikaa koska ovat valinnet käyttää ulkonäköään hyödykseen.

   Lainaa

  70. which witch 27.7.2018 20:30
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Kyllä se pitkään kesti, mutta alat näemmä lopultakin hiljalleen ymmärtää ettei mielipiteelläsi ole mitään painoarvoa tässä kuvan asiassa. Edelleenkään kukaan ei ole kieltänyt etteikö sinulla saa olla mielipidettä, eikä kukaan ole edes kieltänyt ettetkö saa sitä esittää. Minä vain olen perustellusti sanonut, että loukkaantumisesi sellaisen kuvan laadusta joka ei sinuun mitenkään liity, on tautisen typerää. Eikä sinua anonyyminikkiä kukaan tällä julkisella palstalla häiriköi. Ihan turhaa uhriutumisen yritystä sinulta, ei mene läpi. Jos annat purevaa kritiikkiä koeta myös sitä kestää. Aika pehmeästi olen sinua luonnehtinut verrattuna siihen miten sinä noita ryhmän miehiä katkeransävyisesti hammastelit tuossa yllä.. Ei sinulla ole mitään pakkoa lukea ainoatakaan viestiäni, ihan vapaaehtoisesti näitä luet ja jokaiseen intät vastaan samaa protestointia, joka ei edes liity siihen mistä sinua olen kritisoinut. Samoin käyttäydyt, kun pyörit kuolakuvaringissä loukkaantumassa muiden kuvien huonosta tasostaa. Kukaan ei ole sinua henkilökohtaisesti lähestynyt kritisoidakseen tyhmää mielipidettäsi, joten jätähän uhriutumisesi sikseen. Miten on ruvettaisiinko jo ruotimaan Leaan kuvien taiteellisia arvoja? Vai kestätkö sitä ollenkaan? Minkähänlainen uhriutumispurkaus siitä seuraisi?
   En tarkoittanut häiriköimisellä itseäni vaan Leeaa, jolla ei ole tähän keskusteluun osaa eikä arpaa sikäli kuin minä tiedän mutta jonka kuvien ”ruotimisella” tässä minua uhkailit. Luetunymmärtäminen ei ole vahvin puolesi, sori vaan. Tästä lähtien voit pelata pulushakkia aivan keskenäsi.

   Lainaa

  71. Tulos: -102 (106 ääntä)
   which witch: Ööö. Tämä on feissarimokien kommenttipalsta. Tietenkään täällä julkaistuilla mielipiteillä ei ole minkäänlaista painoa. Sinä tässä menet jatkuvasti asiattomiin henkilökohtaisuuksiin aivan kuin esittämäni ajatukset jotenkin häiritsisivät sinua ihan oikeasti. Sinäkö retkotat rähmälläsi tuossa kuvassa mistä maksoit ”ammattilaiselle” todennäköisesti aivan liikaa? Se mitä sinä et tunnu ymmärtävän on se, että jos kuva julkaistaan about kahdelletoista tuhannelle ihmiselle, se ei ole enää kuvaajan ja kuvattavan kahdenkeskinen juttu. Kuvaaja itse on halunnut sen julkaista ja siis asettaa alttiiksi arvostelulle. Ja minä arvostelen kuvaa nimenomaan kuvana.
   Ois muuten kiva nähä sun kompetenssit arvostella :) Noin vahvoilla argumenteilla on varmasti vahvat kompetenssitkin. Veikkaan et pofost löytyy kukkia ja koiria

   Lainaa

  72. Tulos: -92 (108 ääntä)
   FMteam: Nimi on nyt näkyvillä. Oletuksena sensuroimme nimet, sillä monet eivät halua näkyvyyttä mahdollisen paskamyrskyn muodossa.
   Kiitos :) Minusta tää on lähinnä noloa nimettömille huutelijoille. Viihdearvo 6/5 ja mainos somessa jo taattu ❤️ kiitos kun myytte mulle keikkaa. Normisti näitä näkyvyyksistä joutuu ihan rahaa maksamaan.

   Lainaa

  73. Tulos: +13 (31 ääntä)
   ….: “Taidekuva”… Ihme kyllä olen vähän samoilla linjoilla Leean kanssa. Hyvää tai taidetta tuo kuva ei ole nähnytkään. Sen ainoa tarkoitus kun on esitellä pebaa ja ainoa meriitti on, että pylly näkyy. Tausta, valaistus, sommittelu, kaikki muu on oikeastaan surkeaa.
   Minusta säären valaistus on onnistunut. Muuten toki erittäin kliseinen, ja tausta olisi pitänyt siivota ja ..., mutta ihan ok harrastajatason kuvaksi. En osaisi parempaa (en tosin kuvaa ihmisiä vaan taloja).

   Lainaa

  74. Pikku-Ayeesha 28.7.2018 0:10
   Tulos: -65 (67 ääntä)
   Joxter: Pikku-Ayeesha: Minulla on vähän tunne, että sinua harmittaa, että joku esittää eriävän mielipiteen tästä aiheesta. Syytät toista osapuolta suuruuden kuvitelmista, mutta tuntuma on, että itse sinä siitä kärsit, eikä kukaan muu. Ei se, että vaikka miten intät ja hypit tasajalkaa, muuta toisen mielipidettä.
   Kuka tässä kenenkään mielipidettä on yrittänyt muuttaa? Olen kaiken aikaa sanonut, että tuolla turhaloukkaantujalla on oikeus typerään mielipiteeseensä. Olen vain osoittanut mielipiteen typeräksi, mutta kieltämään sitä en ole pyrkinyt. Kun argumenttisi vaatii ajatuksenlukijan taitoja, kannattaa pysähtyä ja sulkea suu. Ei sinulla ole mitään tietoa harmittaako minua vai ei.

   Lainaa

  75. Pikku-Ayeesha 28.7.2018 0:13
   Tulos: -60 (62 ääntä)
   which witch: En tarkoittanut häiriköimisellä itseäni vaan Leeaa, jolla ei ole tähän keskusteluun osaa eikä arpaa sikäli kuin minä tiedän mutta jonka kuvien ”ruotimisella” tässä minua uhkailit. Luetunymmärtäminen ei ole vahvin puolesi, sori vaan. Tästä lähtien voit pelata pulushakkia aivan keskenäsi.
   En minä ole millään tavalla lähestynyt Leaa, joten se siitä häiriköinnistä. Se oli vain ultraköpö leimaamisyrityksesi. Aika hyvä näytät olevan tuossa shakissasi, mutta mitäpä muuta voi tuollaiselta turhaloukkaantujalta odottaakaan,

   Lainaa

  76. King Arthur 28.7.2018 0:16
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Deviantartista on tullut samanlaisten "taidekuvien" tyyssija. Tai itseasiassa vielä huonommin kuvattujen. Siellä en tosin aiheesta enää kommentoi koska olen siellä omalla nimelläni ja kun minut tunnistaa naiseksi saan jostain syystä helpommin "femismi" -tasoista palautetta. Toisaalta, mieluummin jopa ehkä nämä kuin ne loputtomat Sonic -tuherrukset tai creepyt furrie-kuvat.

   Lainaa

  77. Tulos: +99 (119 ääntä)
   Petri Mast: Kiitos Minusta tää on lähinnä noloa nimettömille huutelijoille. Viihdearvo 6/5 ja mainos somessa jo taattu ❤️ kiitos kun myytte mulle keikkaa. Normisti näitä näkyvyyksistä joutuu ihan rahaa maksamaan.
   En mä nyt oikein näe, että tämä on sun brändille eduksi, sori.

   Lainaa

  78. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Kuka tässä kenenkään mielipidettä on yrittänyt muuttaa? Olen kaiken aikaa sanonut, että tuolla turhaloukkaantujalla on oikeus typerään mielipiteeseensä. Olen vain osoittanut mielipiteen typeräksi, mutta kieltämään sitä en ole pyrkinyt. Kun argumenttisi vaatii ajatuksenlukijan taitoja, kannattaa pysähtyä ja sulkea suu. Ei sinulla ole mitään tietoa harmittaako minua vai ei.
   Kyllä se harmistus paistaa railakkaammin kuin tuo kuu tuolla taivaalla. Mutta minä olen sanottavani sanonut, lue näitä kommentteja - minun ja muiden uudelleen, jos tulee vielä intoa inttää. En siis sulje suutani siksi, että olisit tuolla meuhkaamisellasi jotain saavuttanut, vaan siksi, että en näe tämän keskustelun enää tuottavan mitään lisäarvoa kenellekään, ainakaan tällä kaavalla.

   Lainaa

  79. Petri Mast 28.7.2018 1:05
   Tulos: -90 (104 ääntä)
   Joxter: En mä nyt oikein näe, että tämä on sun brändille eduksi, sori.
   Ole sinä sitä mieltä

   Lainaa

  80. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Kaksinaismoralisti: Herutuskuva oli sopimaton ja halvan näköinen, koska malli on timmissä kunnossa. Lihavan naisen vastaava on taas voimaannuttava ja kehopositiivisuuden sanansaattaja.
   Mua ainakin häiritsee kun kuvassa kaikki muu on vinossa paitsi nainen ja sekin leikkautuu aivan ihmeellisesti "poikki". Kuvauspaikka näyttää hotellihuoneelta, mikä saa naisen näyttämään ilotytöltä ja mielikuvissani vieressä on koksut pöydällä. Sellainen tunnelma tuossa on sen sijaan, että tunnelma olisi sensuelli. Naisen olisi saanut kyllä arvokkaammin esille ja lähtökohdat oli mallin osalta hyvät. Kuvaajan näkökulma rajoittuu ikuistamaan seksikkään naisen (kenties housuissa pullotusta) ja ilmeisesti miettinyt myös liikaa sitä, ettei kasvot näy. Kuvaaja ei miettinyt kokonaisuutta. Näyttää hätäisesti otetulta. Mahtaako malli itse olla tähän otokseen tyytyväinen.

   Lainaa

  81. Pikku-Ayeesha 28.7.2018 8:32
   Tulos: -61 (65 ääntä)
   Joxter: Kyllä se harmistus paistaa railakkaammin kuin tuo kuu tuolla taivaalla. Mutta minä olen sanottavani sanonut, lue näitä kommentteja – minun ja muiden uudelleen, jos tulee vielä intoa inttää. En siis sulje suutani siksi, että olisit tuolla meuhkaamisellasi jotain saavuttanut, vaan siksi, että en näe tämän keskustelun enää tuottavan mitään lisäarvoa kenellekään, ainakaan tällä kaavalla.
   Kuu oli muuten pilvessä viestisi aikaan, joten vertauksesi oli parempi kuin osasit tietääkään. Jatka sinä vaan ajautuksenlukijan taitoihisi luottamista. Ehkä se sittenkin on se mihin sinun on pakko turvautua, kun muuten et pääsisi keskusteluihin mukaan. Älä kuitenkaan liikaa ihmettele, jos emme anna sinullekaan lieemmin painoarvoa. Vaikka ajatustenluku onkin paras kompetenssisi, ei se silti ole juuri mitään.

   Lainaa

  82. which witch 28.7.2018 9:37
   Tulos: +69 (81 ääntä)
   Petri Mast: Ois muuten kiva nähä sun kompetenssit arvostella Noin vahvoilla argumenteilla on varmasti vahvat kompetenssitkin. Veikkaan et pofost löytyy kukkia ja koiria
   Vaikka löytyisikin, ne olisivat huolella sommiteltuja, oikein valotettuja ja kaikkiaan loppuun asti työstettyjä, varsinkin mikäli joku olisi niistä jotain maksanut. Toki useimmat asiakkaat eivät erota hyvää kuvaa huonosta, mutta en minä niitä siltikään silmään kuse vaan pyrin tuottamaan ammattimaista jälkeä.

   Lainaa

  83. Tulos: -36 (64 ääntä)
   Jos en täysin väärin ole ymmärtänyt, tuossa taitaa olla yksi kuva sarjasta. Ja villinä veikkauksena heitän, että kyseessä on huomenlahjakuvat tai vastaavat. Harkitsin aikoinaan itsekin vastaavia ja ne kuvataankin välillä hotellissa tms. Eli kyllä, Petrille tulee tästä mainosta ja varmasti lisää asiakkaita jotka haluavat puolisoaan yllättää kuvien muodossa.

   Lainaa

  84. Tulos: -86 (94 ääntä)
   which witch: Vaikka löytyisikin, ne olisivat huolella sommiteltuja, oikein valotettuja ja kaikkiaan loppuun asti työstettyjä, varsinkin mikäli joku olisi niistä jotain maksanut. Toki useimmat asiakkaat eivät erota hyvää kuvaa huonosta, mutta en minä niitä siltikään silmään kuse vaan pyrin tuottamaan ammattimaista jälkeä.
   Haha

   Lainaa

  85. Tulos: -65 (83 ääntä)
   Miu: Jos en täysin väärin ole ymmärtänyt, tuossa taitaa olla yksi kuva sarjasta. Ja villinä veikkauksena heitän, että kyseessä on huomenlahjakuvat tai vastaavat. Harkitsin aikoinaan itsekin vastaavia ja ne kuvataankin välillä hotellissa tms. Eli kyllä, Petrille tulee tästä mainosta ja varmasti lisää asiakkaita jotka haluavat puolisoaan yllättää kuvien muodossa.
   Amen.

   Lainaa

  86. Tulos: -82 (96 ääntä)
   which witch: Vaikka löytyisikin, ne olisivat huolella sommiteltuja, oikein valotettuja ja kaikkiaan loppuun asti työstettyjä, varsinkin mikäli joku olisi niistä jotain maksanut. Toki useimmat asiakkaat eivät erota hyvää kuvaa huonosta, mutta en minä niitä siltikään silmään kuse vaan pyrin tuottamaan ammattimaista jälkeä.
   Sen verran vahvaa osaamista etttä ei edes omalla nimellä kehtaa esiintyä?

   Lainaa

  87. which witch 28.7.2018 11:11
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   Petri Mast: Sen verran vahvaa osaamista etttä ei edes omalla nimellä kehtaa esiintyä?
   Jostain kumman syystä sen kummemmin sinä kuin tuo esitaistelijasi tuossa yllä ette pysty puolustamaan kuvaa menemättä henkilökohtaisuuksiin. Minä olen väärässä koska olen ärsyttävä ja harhainen ja omat kuvani ovat varmaan huonoja. Tajuat kai että vaikka taitoni kuvaajana eivät olisikaan kummoiset, minulla voisi silti olla arvostelukykyä ja silmää ja teknistä tietoa ihan riittämiin muiden kuvien arviointiin? (Puhumattakaan siitä miten täydellisen köyhä argumentti ”tee ite paremmin!” on.) Jos oikeasti olisin totaalisen hakoteillä, sinun ei tarvitsisi välittää siitä mitään, eikö niin?

   Lainaa

  88. Tulos: -85 (97 ääntä)
   which witch: Jostain kumman syystä sen kummemmin sinä kuin tuo esitaistelijasi tuossa yllä ette pysty puolustamaan kuvaa menemättä henkilökohtaisuuksiin. Minä olen väärässä koska olen ärsyttävä ja harhainen ja omat kuvani ovat varmaan huonoja. Tajuat kai että vaikka taitoni kuvaajana eivät olisikaan kummoiset, minulla voisi silti olla arvostelukykyä ja silmää ja teknistä tietoa ihan riittämiin muiden kuvien arviointiin? (Puhumattakaan siitä miten täydellisen köyhä argumentti ”tee ite paremmin!” on.) Jos oikeasti olisin totaalisen hakoteillä, sinun ei tarvitsisi välittää siitä mitään, eikö niin?
   Väärin. Jos sä oisit asiallinen ni voisit olla sitä ihan omalla nimelläsi. Mä listasin vaan havaintoja. Ei mun omas kuvaani tarvi mitenkään puolustaa. Seison sen takana, oli sun mielipitees siitä mikä tahansa. Oot igan normi foorumivänkääjä. Tuttua jo dcnetin ajoilta.

   Lainaa

  89. Tulos: -77 (95 ääntä)
   which witch: Jostain kumman syystä sen kummemmin sinä kuin tuo esitaistelijasi tuossa yllä ette pysty puolustamaan kuvaa menemättä henkilökohtaisuuksiin. Minä olen väärässä koska olen ärsyttävä ja harhainen ja omat kuvani ovat varmaan huonoja. Tajuat kai että vaikka taitoni kuvaajana eivät olisikaan kummoiset, minulla voisi silti olla arvostelukykyä ja silmää ja teknistä tietoa ihan riittämiin muiden kuvien arviointiin? (Puhumattakaan siitä miten täydellisen köyhä argumentti ”tee ite paremmin!” on.) Jos oikeasti olisin totaalisen hakoteillä, sinun ei tarvitsisi välittää siitä mitään, eikö niin?
   Ja miten voi mennä nimettömälle henkilökohtaisuuksiin?

   Lainaa

  90. which witch 28.7.2018 11:23
   Tulos: +84 (102 ääntä)
   Petri Mast: Väärin. Jos sä oisit asiallinen ni voisit olla sitä ihan omalla nimelläsi. Mä listasin vaan havaintoja. Ei mun omas kuvaani tarvi mitenkään puolustaa. Seison sen takana, oli sun mielipitees siitä mikä tahansa. Oot igan normi foorumivänkääjä. Tuttua jo dcnetin ajoilta.
   Asiallinen? Aika paksua henkilöltä joka vastaa kaikkiin vähänkään kritiikkiin vivahtaviin kommentteihin silmienpyörittelyllä ja naureskelulla ja ad hominemeilla. Tämä on edelleen feissarimokat. Minun ei tarvitse esittää nimeäni ja cv:täni ja portfoliotani voidakseni keskustella täällä.

   Lainaa

  91. which witch 28.7.2018 11:27
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   Petri Mast: Ja miten voi mennä nimettömälle henkilökohtaisuuksiin?
   Aivan hyvin, kuten tuossa lainaamassasi kommentissani täysin selvästi esitin. Kommentoimalla argumenttien sijaan niiden tekijää.

   Lainaa

  92. Tulos: -99 (113 ääntä)
   which witch: Aivan hyvin, kuten tuossa lainaamassasi kommentissani täysin selvästi esitin. Kommentoimalla argumenttien sijaan niiden tekijää.
   No siis kertoohan se susta jotain et tulet nostamaan feissarimokiin itseäsi jalustalle ja kirjoittelemaan nimettömiä kommentteja? Ei hyvää päivää. Hyvää jatkoa sulle ja antoisia kuvaushetkiä <3

   Lainaa

  93. which witch 28.7.2018 11:52
   Tulos: +77 (91 ääntä)
   Petri Mast: No siis kertoohan se susta jotain et tulet nostamaan feissarimokiin itseäsi jalustalle ja kirjoittelemaan nimettömiä kommentteja? Ei hyvää päivää. Hyvää jatkoa sulle ja antoisia kuvaushetkiä
   Nostamaan itseäni jalustalle? Salli mun nauraa. Itsehän takerruit ohimennen kirjoitettuihin kommentteihini ja aloit esittää oletuksiasi osaamisestani ja persoonastani. Mutta tervemenoa sitten vaan.

   Lainaa

  94. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Jos sinä sivustaloukkaannut jonkun toisen naisen kuvasta, niin ehkä kannattaisi ruveta kovettamaan itseään. Tuollainen ulkopuolisena loukkaantuminen ei ole ihan tervettä. Voit toki jatkaa oman elämäsi vaikeuttamista, mutta minusta sinun kannattaisi opetella ottamaan relammin.
   Miksi te luulette aina, että asioista puhuminen on heti loukkaantumista? Koska kommentti oli eri mieltä kanssasi?

   Lainaa

  95. Pikku-Ayeesha 28.7.2018 13:07
   Tulos: -63 (67 ääntä)
   Just: Miksi te luulette aina, että asioista puhuminen on heti loukkaantumista? Koska kommentti oli eri mieltä kanssasi?
   Ketju on toki jo pitkä, mutta jos luet sen huolellisesti niin huomaat että tuon puskistahuutelun perinteikkäät oikeudet itsellään pidättävä WW/Leea itse nimenomaan kertoo loukkaantuneensa toisen kuvaajan eri henkilöstä ottaman kuvan huonosta laadusta. Toisin kuin asiaan tutustumatta oletat, minun ei siis tarvinnut luulla mitään. Minä vain pohdin onko tuollainen ulkopuolisena itseensä liittymättömästä asiasta loukkaantuminen mitenkään tervettä. Siihen tuo kommentoimasi viestini liittyi. Tietenkään WW/Leea ei halua altistaa omia kuviaan vastaavalle arvioinnille. Sehän on sanomattakin selvää ja kertoo kaiken olennaisen. Hän esiintyy täällä kuin lapseton kasvatusneuvoja tai ajokortiton takapenkin kuski. :-)

   Lainaa

  96. fakta homma 28.7.2018 14:13
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Pikku-Ayeesha: Ketju on toki jo pitkä, mutta blaa blaa blaa blaa...
   Anteeksi syrjästä huutelu, mutta oletko sinä joku apassi, vai mistä moinen intiaanipapoosen nimi: pikku-Ayeesha?

   Lainaa

  97. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ooo: Prostituutiokin kukoisti ja vielä laillisesti!
   Ei se vielläkään ole laitonta, ei ainakaan Suomessa.

   Lainaa

  98. Tulos: -82 (98 ääntä)
   Öh, kai jokainen tajuaa että tuo Petrin kuva on tuossa mokassa ehkä 100 kertaa huonompi laatuinen kuin jos sen menee vaikka instasta katsomaan? Aika erikoisia kommentteja täällä ottaen huomioon että kyseessä kuitenkin valokuvaaja, joka on useampaan kertaan palkittu ja on ammattilainen sanan jokaisessa merkityksessä. Ihminen, joka tienaa valokuvaamisella varmasti huomattavasti enemmän kuin moni tavallinen duunari koska on taitava valokuvaaja ja on taidoillaan pystynyt itselleen tuollaisen uran luomaan. Jos ei olisi taitava, ei hän pystyisi itseään elättämään työllään. Petrin palveluita käyttää niin lukuisat julkkikset kuin eri lehdet ja firmat siviileistä puhumattakaan. Kokemuksesta voin sanoa että iso suositus Petrille jos joskus valokuvaajaa tarvitsette, oli kyse sitte hää-, yritys- tai vaikka boudoirkuvauksista, kuten tuossa mokan kuvassa kyse ;) Valitse Petri, jos haluat oikeasti laatua!

   Lainaa

  99. Tulos: +84 (90 ääntä)
   Mudilli: Öh, kai jokainen tajuaa että tuo Petrin kuva on tuossa mokassa ehkä 100 kertaa huonompi laatuinen kuin jos sen menee vaikka instasta katsomaan? Aika erikoisia kommentteja täällä ottaen huomioon että kyseessä kuitenkin valokuvaaja, joka on useampaan kertaan palkittu ja on ammattilainen sanan jokaisessa merkityksessä. Ihminen, joka tienaa valokuvaamisella varmasti huomattavasti enemmän kuin moni tavallinen duunari koska on taitava valokuvaaja ja on taidoillaan pystynyt itselleen tuollaisen uran luomaan. Jos ei olisi taitava, ei hän pystyisi itseään elättämään työllään. Petrin palveluita käyttää niin lukuisat julkkikset kuin eri lehdet ja firmat siviileistä puhumattakaan. Kokemuksesta voin sanoa että iso suositus Petrille jos joskus valokuvaajaa tarvitsette, oli kyse sitte hää-, yritys- tai vaikka boudoirkuvauksista, kuten tuossa mokan kuvassa kyse Valitse Petri, jos haluat oikeasti laatua!
   Mä luulen, että tämä on juuri se, mihin Petri kompastuu. On tullut vähän turhan iso fiilis omasta osaamisestaan (ja itsestään?). Kyllähän uteliaisuudesta kävin kurkkaamassa, että no mitäs tämä setäs-ihminen on saanut aikaiseksi. Juu, ihan mukavia teoksia. Mutta se ei vie sitä tosiasiaa pois, että tämä mokissa julkaistu otos on monien mielestä epäonnistunut. Joskus mestarinkin epäonnistuu ja harkintakyky pettää. Riski kasvaa etenkin, jos on alkanut mukavoitumaan "ansaittuun asemaan" ja ei enää osaa tarkastella kriittisesti omaa tekemistään. Ikävä sanoa näin. Varmasti Petri vielä tekee ihan hyvän näköisiä töitä. Mutta tässä keskustelussa Petrin persoona tökkii. Jos haluaisin tuollaisia pikkutuhmia "haitari auki ja humppa soimaan" -kuvia, niin kyllä mä vähän toivoisin, että tekijä olisi ulosanniltaan toisenlainen. Olkoot Petri kuinka arvostettu kuvaajana ja jonkinlaiseen auktoriteettiin verrattavissa, asiakas on kuitenkin se, joka maksaa. Eli siis kieltämättä, en välttämättä haluaisi Petrin kanssa tehdä mitään, missä joutuisi vähän enemmän jotain neuvottelemaan tai tuomaan omia toiveita esille. Siis tätä(kin) kautta näen brändin kolhiintuneen. Onhan se ikävä tunne varmasti, että näin sitä puskista huudellaan. Jos et olisi hämmentänyt lisää soppaa, juttu olisi painunut jo aikaisemmin. Ja nyt kun on menty näihin sävyihin, en minä(kään) tuo omaa identiteettiä julki, koska en minä halua ryvettyä tyhjän takia. Ja itse suoraan sanon, että minulla ei ole mitään millä kilpailla, mutta kyllä multa silmät päästä löytyy ja mielipide siitä, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.

   Lainaa

  100. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Meri: "Luulen että sinua häiritsee enenmän ihan kuva itsessään kuin se onko mallin nimi esillä." Ihmettelen vähän tuota kommenttia. Minusta Leea aika selvästi tarkoittikin, että häntä häiritsee tuo kuva, eikä se että siinä ei näy nimeä. Nimettömyys oli siis vain kuvan "sopimattomuuden" sivuvaikutus.

   Lainaa

  101. Tulos: -79 (87 ääntä)
   Joxter: Mä luulen, että tämä on juuri se, mihin Petri kompastuu. On tullut vähän turhan iso fiilis omasta osaamisestaan (ja itsestään?). Kyllähän uteliaisuudesta kävin kurkkaamassa, että no mitäs tämä setäs-ihminen on saanut aikaiseksi. Juu, ihan mukavia teoksia. Mutta se ei vie sitä tosiasiaa pois, että tämä mokissa julkaistu otos on monien mielestä epäonnistunut. Joskus mestarinkin epäonnistuu ja harkintakyky pettää. Riski kasvaa etenkin, jos on alkanut mukavoitumaan “ansaittuun asemaan” ja ei enää osaa tarkastella kriittisesti omaa tekemistään. Ikävä sanoa näin. Varmasti Petri vielä tekee ihan hyvän näköisiä töitä. Mutta tässä keskustelussa Petrin persoona tökkii. Jos haluaisin tuollaisia pikkutuhmia “haitari auki ja humppa soimaan” -kuvia, niin kyllä mä vähän toivoisin, että tekijä olisi ulosanniltaan toisenlainen. Olkoot Petri kuinka arvostettu kuvaajana ja jonkinlaiseen auktoriteettiin verrattavissa, asiakas on kuitenkin se, joka maksaa. Eli siis kieltämättä, en välttämättä haluaisi Petrin kanssa tehdä mitään, missä joutuisi vähän enemmän jotain neuvottelemaan tai tuomaan omia toiveita esille. Siis tätä(kin) kautta näen brändin kolhiintuneen. Onhan se ikävä tunne varmasti, että näin sitä puskista huudellaan. Jos et olisi hämmentänyt lisää soppaa, juttu olisi painunut jo aikaisemmin. Ja nyt kun on menty näihin sävyihin, en minä(kään) tuo omaa identiteettiä julki, koska en minä halua ryvettyä tyhjän takia. Ja itse suoraan sanon, että minulla ei ole mitään millä kilpailla, mutta kyllä multa silmät päästä löytyy ja mielipide siitä, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.
   Moni on nyt kaikki 7 ihmistä feissarimokissa? :) Ei kaikest tartte tykätä. Sit vai swaippaa ohi. Sillai mäkin teen.

   Lainaa

  102. Tulos: -73 (81 ääntä)
   Joxter: Mä luulen, että tämä on juuri se, mihin Petri kompastuu. On tullut vähän turhan iso fiilis omasta osaamisestaan (ja itsestään?). Kyllähän uteliaisuudesta kävin kurkkaamassa, että no mitäs tämä setäs-ihminen on saanut aikaiseksi. Juu, ihan mukavia teoksia. Mutta se ei vie sitä tosiasiaa pois, että tämä mokissa julkaistu otos on monien mielestä epäonnistunut. Joskus mestarinkin epäonnistuu ja harkintakyky pettää. Riski kasvaa etenkin, jos on alkanut mukavoitumaan “ansaittuun asemaan” ja ei enää osaa tarkastella kriittisesti omaa tekemistään. Ikävä sanoa näin. Varmasti Petri vielä tekee ihan hyvän näköisiä töitä. Mutta tässä keskustelussa Petrin persoona tökkii. Jos haluaisin tuollaisia pikkutuhmia “haitari auki ja humppa soimaan” -kuvia, niin kyllä mä vähän toivoisin, että tekijä olisi ulosanniltaan toisenlainen. Olkoot Petri kuinka arvostettu kuvaajana ja jonkinlaiseen auktoriteettiin verrattavissa, asiakas on kuitenkin se, joka maksaa. Eli siis kieltämättä, en välttämättä haluaisi Petrin kanssa tehdä mitään, missä joutuisi vähän enemmän jotain neuvottelemaan tai tuomaan omia toiveita esille. Siis tätä(kin) kautta näen brändin kolhiintuneen. Onhan se ikävä tunne varmasti, että näin sitä puskista huudellaan. Jos et olisi hämmentänyt lisää soppaa, juttu olisi painunut jo aikaisemmin. Ja nyt kun on menty näihin sävyihin, en minä(kään) tuo omaa identiteettiä julki, koska en minä halua ryvettyä tyhjän takia. Ja itse suoraan sanon, että minulla ei ole mitään millä kilpailla, mutta kyllä multa silmät päästä löytyy ja mielipide siitä, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.
   Ja siis ehkä eniten särähtää korvaan toi setistely. Millähän logiikalla oot sellaseen lopputulemaan päässyt? Kun kuvassa on vähäpukeinen nainen, niin kuvanottajan täytyy olla setä? Vai heräskö ajatus siitä omasta epävarmuudesta siihen et pystyis tollsii kuvaamaan ammattimaisesti ja ilman taka-ajatuksia? Mä hoidan kuvaukset aina asiallisesti ja se on mun duuni. Siks mä oon nyt siinä missä olen :)

   Lainaa

  103. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Petri Mast: Moni on nyt kaikki 7 ihmistä feissarimokissa? Ei kaikest tartte tykätä. Sit vai swaippaa ohi. Sillai mäkin teen.
   No et selkeesti elä neuvojesi mukaisesti kun täällä anojen kanssa vänkäät edelleen.

   Lainaa

  104. Tulos: +36 (46 ääntä)
   Petri Mast: Ja siis ehkä eniten särähtää korvaan toi setistely. Millähän logiikalla oot sellaseen lopputulemaan päässyt? Kun kuvassa on vähäpukeinen nainen, niin kuvanottajan täytyy olla setä? Vai heräskö ajatus siitä omasta epävarmuudesta siihen et pystyis tollsii kuvaamaan ammattimaisesti ja ilman taka-ajatuksia? Mä hoidan kuvaukset aina asiallisesti ja se on mun duuni. Siks mä oon nyt siinä missä olen
   Korjaan nyt tämän sävyeron: minulle setäs-ihminen nyt lähinnä tarkoittaa neutraalissa mielessä miestä. Nähtävästi tässä on piirieroja. Eli älä sen tähden turhia keuli.

   Lainaa

  105. Pikku-Ayeesha 29.7.2018 12:10
   Tulos: -58 (58 ääntä)
   Joxter: Korjaan nyt tämän sävyeron: minulle setäs-ihminen nyt lähinnä tarkoittaa neutraalissa mielessä miestä.
   Taidat olla kolmen.

   Lainaa

  106. Tulos: -38 (52 ääntä)
   which witch: ”Kauniit/seksikkäät naiset” eivät halvenna naisia. Kun taas naisten käyttäminen koriste-esineinä ja miesten miellyttämisen pitäminen naiselle kuuluvana tehtävänä – no, siitä voidaan keskustella. Ja ehkä pitääkin keskustella.
   Ja entä jos nainen ihan itse päättää olla "koriste-esineenä" joka miellyttää miehiä? Millä oikeudella jotkut feministi harpyijat saavat päättää mitä muut naiset saavat tehdä työkseen? Eikös feminismin pitäisi juuri olla sitä että naisella on oikeus tehdä omalla kehollaan mitä haluaa ja saa itse valita uransa?

   Lainaa

  107. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tuo Christian on muutenkin aivan uskomattoman rasautteleva henkilö.

   Lainaa

  108. Tulos: +42 (46 ääntä)
   ….: Ja entä jos nainen ihan itse päättää olla “koriste-esineenä” joka miellyttää miehiä? Millä oikeudella jotkut feministi harpyijat saavat päättää mitä muut naiset saavat tehdä työkseen? Eikös feminismin pitäisi juuri olla sitä että naisella on oikeus tehdä omalla kehollaan mitä haluaa ja saa itse valita uransa?
   Voisitko kertoa, mistä sait päähäsi, että hypoteettinen "feministi-ryhmä" vastustaa kiivaasti naiskauneutta sekä naisten vapaata ammatinvalintaa? Feministit ovat erittäin laajakirjoinen, ei-organisoitunut nais-ja miesjoukko ihan tavallisten, sivistyneiden ihmisten joukossa. Malliahan tässä ei dissattu, vaan vain surkeaa ammattitaitoa ja hävettävän huonotasoista, kiihottamaan pyrkivää valokuvanräpsäystä. Epäilenpä, että pelkäät naisia niin paljon, ettet edes tiedä miksi monet heistä puhuvat tasa-arvosta ja naisten oikeuksista. Olet päättänyt vastustaa oletettua miehiä uhkaavaa ylivaltaa, ja siksi yrität häpäisemällä mitätöidä kaiken, mitä feministiksi epäilemäsi ihminen sanoo. Tämä naisten häpäisyllä mitätöinti on tyypillisimmällään väite: "Sinä olet feministi, koska sinä vihaat miehiä, kunnet kelpaa kuitenkaan kellekään!!1 Olet vanha ruma ja kadehdit kauniita naisia!!!!1" Naiset, etenkin nuoret, näyttävät usein kauniilta, myös me emansipoituneet naiset eli ns. feministit.

   Lainaa

  109. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Arvelin ettei herra valokuvaaja saa enää pisteitään laskemaan erään bloggaajan huomenlahjakuvien jälkeen, mutta ammattilainenkin osaa näköjään yllättää. Aivan järkyttävän tasoista "keskustelua". Nimi on pinnalla, kyllä, mutta ennemmin on parit keikat hävinnyt tällä argumentoinilla.. Mutta onneksi niitä julkkiskuvauksia riittää silti. ;)

   Lainaa

  110. Tulos: +11 (13 ääntä)
   ohhoijaa: Arvelin ettei herra valokuvaaja saa enää pisteitään laskemaan erään bloggaajan huomenlahjakuvien jälkeen, mutta ammattilainenkin osaa näköjään yllättää. Aivan järkyttävän tasoista “keskustelua”. Nimi on pinnalla, kyllä, mutta ennemmin on parit keikat hävinnyt tällä argumentoinilla.. Mutta onneksi niitä julkkiskuvauksia riittää silti.
   Itseasiassa ne bloggaajan huomenlahjakuvat on ihan toisen valokuvaajan ottamia. Petri kuvasi bloggaajan häissä.

   Lainaa

  111. Tulos: -18 (34 ääntä)
   ohhoijaa: Arvelin ettei herra valokuvaaja saa enää pisteitään laskemaan erään bloggaajan huomenlahjakuvien jälkeen, mutta ammattilainenkin osaa näköjään yllättää. Aivan järkyttävän tasoista “keskustelua”. Nimi on pinnalla, kyllä, mutta ennemmin on parit keikat hävinnyt tällä argumentoinilla.. Mutta onneksi niitä julkkiskuvauksia riittää silti.
   Nyt on menny puurot ja velkit sekasin, kun en oo kuvannu kenenkään bloggaajan huomenlahjakuvia :)

   Lainaa

  112. Tulos: -56 (64 ääntä)
   ohhoijaa: Arvelin ettei herra valokuvaaja saa enää pisteitään laskemaan erään bloggaajan huomenlahjakuvien jälkeen, mutta ammattilainenkin osaa näköjään yllättää. Aivan järkyttävän tasoista “keskustelua”. Nimi on pinnalla, kyllä, mutta ennemmin on parit keikat hävinnyt tällä argumentoinilla.. Mutta onneksi niitä julkkiskuvauksia riittää silti.
   On muuten ollu hauska seurata miten jengillä on ihannhirveesti väärää tietoa siitä kuka teki mitä ja kenen kanssa jne jne. Ehkä jos kaiken sen energian käyttäs muiden elämien seuraamisen sijasta omaan tekemiseen ni kuin helvetin pitkälle sitä pääsis? :) Mä en itse usko sekuntiakaan et mun argumentoinnilla täällä on mitään vaikutusta keikkamyynteihin. Mä olen täällä omalla nimellä kommentoinut ja ihmetellyt asiatonta huutelua. Toki tää on kiva kanava anonyymisti purkaa pahaa oloa ja harmitusta, eikä se mulla mene tunteisiin. Ihan refreshing juttu oli löytää tää ketju ja katsoa mitä tästä kehkeytyy ku vastaa jengille.

   Lainaa

  113. Tulos: -32 (38 ääntä)
   ohhoijaa: Arvelin ettei herra valokuvaaja saa enää pisteitään laskemaan erään bloggaajan huomenlahjakuvien jälkeen, mutta ammattilainenkin osaa näköjään yllättää. Aivan järkyttävän tasoista “keskustelua”. Nimi on pinnalla, kyllä, mutta ennemmin on parit keikat hävinnyt tällä argumentoinilla.. Mutta onneksi niitä julkkiskuvauksia riittää silti.
   Jepjep, montakohan viikonloppua on ensi vuodella hääkuvauksia vielä vapaana, ei taida olla montaa :'D
   Joxter: Varmasti Petri vielä tekee ihan hyvän näköisiä töitä. Mutta tässä keskustelussa Petrin persoona tökkii. Jos haluaisin tuollaisia pikkutuhmia “haitari auki ja humppa soimaan” -kuvia, niin kyllä mä vähän toivoisin, että tekijä olisi ulosanniltaan toisenlainen. Olkoot Petri kuinka arvostettu kuvaajana ja jonkinlaiseen auktoriteettiin verrattavissa, asiakas on kuitenkin se, joka maksaa. Eli siis kieltämättä, en välttämättä haluaisi Petrin kanssa tehdä mitään, missä joutuisi vähän enemmän jotain neuvottelemaan tai tuomaan omia toiveita esille. Siis tätä(kin) kautta näen brändin kolhiintuneen.
   Oikein hienosti itse sain neuvoteltua ja kuvista tuli juuri sitä pyydettiin ja haluttiin ;) ihan nyt vain oman mielikuvituksesi tuotetta tuo löpinä.

   Lainaa

  114. Tulos: -14 (20 ääntä)
   Kiti: Mua ainakin häiritsee kun kuvassa kaikki muu on vinossa paitsi nainen ja sekin leikkautuu aivan ihmeellisesti “poikki”. Kuvauspaikka näyttää hotellihuoneelta, mikä saa naisen näyttämään ilotytöltä ja mielikuvissani vieressä on koksut pöydällä. Sellainen tunnelma tuossa on sen sijaan, että tunnelma olisi sensuelli. Naisen olisi saanut kyllä arvokkaammin esille ja lähtökohdat oli mallin osalta hyvät. Kuvaajan näkökulma rajoittuu ikuistamaan seksikkään naisen (kenties housuissa pullotusta) ja ilmeisesti miettinyt myös liikaa sitä, ettei kasvot näy. Kuvaaja ei miettinyt kokonaisuutta. Näyttää hätäisesti otetulta. Mahtaako malli itse olla tähän otokseen tyytyväinen.
   Tämän, ja kaiken allaolevan jälkeen tiedän mihin ryhmään en taatusti liity. Taustalla punainen lippu (teknisesti siis huono - tsh), "mielikuvissani stalinin kommarit tappaa kaikki", sininen bemari kadun varressa katukuvassa (tsh?) "mielikuvissani sikakapitalisti menossa ruoskimaan työläisiä", sudenkorento nurmikolla (nurmikko liian esillä, tsh??) "mielikuvissani siinä pössytellään", kuva kaupungista, kirkko osana (tsh???) "mielikuvissani siinä poikia porataan".

   Lainaa

  115. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Eikö jo kaikille ole selvää, että kuvan (tekniset) virheet ovat epäolennaisia? Että Leea pännii jokin muukin? Ja etenkin Petriä. Ei kukaan jaksaisi jankata teknisistä yksityiskohdista *täällä* noin pitkään, ellei olisi jotain muutakin, henkilökohtaista, puolin jos toisin.

   Lainaa

  116. Tulos: +53 (61 ääntä)
   Ymmärrän Leenaa siinä mielessä, että somessa pyörii rasittavuuteen asti kaikenlaisia kuvaajia, jotka yrittävät päästä pinnalle ja kalastella tykkäyksiä ottamalla vain "taiteellisia" kuvia nuorista alastomista naisista. Useimmiten vaikutelma on lähinnä kiusallinen. Mallilla on päällä huonosti istuvat halvat alusvaatteet, asento on outo ja kivuliaan näköinen, koko kuvan sommittelu on vain huitaistu kasaan. Petrin kuva on tyyppiesimerkki tästä. Seksikkäitä kuvia katsoisi ihan mielellään, jos niissä olisi edes jotain teknistä osaamista ja omaperäisyyttä. Halpa pornokliseiden toistelu: ei jatkoon.

   Lainaa

  117. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Mudilli: Jepjep, montakohan viikonloppua on ensi vuodella hääkuvauksia vielä vapaana, ei taida olla montaa :’D Oikein hienosti itse sain neuvoteltua ja kuvista tuli juuri sitä pyydettiin ja haluttiin ihan nyt vain oman mielikuvⅰtuksesi tuotetta tuo löpinä.
   Huomaa, että kirjoitin siitä, että miten minä (lue: et sinä) näkisin toimimisen henkilön kanssa, joka näiden keskusteluiden perusteella vaikuttaa melkoisen jyräävältä ja omahyväiseltä. Kirjoittaessa toki nyanssien tulkinta on haastavaa, mutta jotenkin tuntuu, että Petri on välillä kuin vauhko koira hihnan päässä. Sompailee ja tempoo minne sattuu. Juu, hän on ammattilainen ja saa leipänsä pöytään kuvaamalla. En siltikään suosittele mukavoitumaan siihen asemaan, sillä jonkun aikaa vielä menestys tulee menestyksen luo, mutta alalla kilpailu on kovaa ja uusia tulokkaita on kyllä tarjolla. Ei siinä tarvitse tosiaan henkseleitä paukuttelemalla kauaa patsastella, kunnes joitain muita tekijöitä aletaan suosimaan. Vanhalla maineella siis voinee jonkin aikaa ratsastaa. Jos Petri uskoo saavuttaneensa koskemattoman aseman, niin silloin pitäisi viimeistään hälytyskellojen soida. Tosiaan toistan; joskus mestarinkin harkintakyky pettää ja tulee päästäneeksi paskaa maailmalle. Sellaista sattuu, kyllähän noita esimerkkejä piisaa luovilta aloilta. Mutta niistä pitää pystyä nousemaan, eikä kaivautua omaan poteroon ja huudella sieltä käsin. Huutokisallako paskasta tulee kultaa? Ja kyllä tuo näyttää menneen Petrillä tunteisiin, koska mites muuten hän pillastui setäs-mieheksi sanomisesta. Ymmärrän kyllä, että tekee mieli puolustautua, niinhän se kriisin askeleet menevät. Epäusko -> kaupanteko -> kiukku -> hyväksyminen. Tämä on käden ojennus eräältä, joka alan prosesseissa pyörii, mutta ei kuvaajana.

   Lainaa

  118. Tulos: -38 (46 ääntä)
   Joxter: Huomaa, että kirjoitin siitä, että miten minä (lue: et sinä) näkisin toimimisen henkilön kanssa, joka näiden keskusteluiden perusteella vaikuttaa melkoisen jyräävältä ja omahyväiseltä. Kirjoittaessa toki nyanssien tulkinta on haastavaa, mutta jotenkin tuntuu, että Petri on välillä kuin vauhko koira hihnan päässä. Sompailee ja tempoo minne sattuu. Juu, hän on ammattilainen ja saa leipänsä pöytään kuvaamalla. En siltikään suosittele mukavoitumaan siihen asemaan, sillä jonkun aikaa vielä menestys tulee menestyksen luo, mutta alalla kilpailu on kovaa ja uusia tulokkaita on kyllä tarjolla. Ei siinä tarvitse tosiaan henkseleitä paukuttelemalla kauaa patsastella, kunnes joitain muita tekijöitä aletaan suosimaan. Vanhalla maineella siis voinee jonkin aikaa ratsastaa. Jos Petri uskoo saavuttaneensa koskemattoman aseman, niin silloin pitäisi viimeistään hälytyskellojen soida. Tosiaan toistan; joskus mestarinkin harkintakyky pettää ja tulee päästäneeksi paskaa maailmalle. Sellaista sattuu, kyllähän noita esimerkkejä piisaa luovilta aloilta. Mutta niistä pitää pystyä nousemaan, eikä kaivautua omaan poteroon ja huudella sieltä käsin. Huutokisallako paskasta tulee kultaa? Ja kyllä tuo näyttää menneen Petrillä tunteisiin, koska mites muuten hän pillastui setäs-mieheksi sanomisesta. Ymmärrän kyllä, että tekee mieli puolustautua, niinhän se kriisin askeleet menevät. Epäusko -> kaupanteko -> kiukku -> hyväksyminen. Tämä on käden ojennus eräältä, joka alan prosesseissa pyörii, mutta ei kuvaajana.
   Kyllä tässä ollaan kädet savessa 24/7 ja töitä tehdään =) Melkoisen suoraviivainen tulkinta jostain "tuudittautumisesta". Aina yhtä mukavaa kun muut tietää mitä minä ammattitaitoni ja ammattini eteen teen paremmin kuin minä itse. Foorumikeskusteluissa taas on vaan aina paras tulkinta toisesta ja toisen sanomisista. Mä oon kuitenkin ainut joka tänne omalla nimellä on kommentoinut ja mielestäni ihan asiapitoista tekstiä.Sinä itse ilmoitit ettet uskalla julkaista nimeäsi kun pelkäät seurauksia. En ymmärrä mitä seurauksia omalla nimellä kirjoittamisesta ja mielipiteidensä sanomisista voisi olla. Toki ymmärrät varmaan että kollegoiden töiden kunnioittaminen, piti niistä tai ei, on hyvien tapojen mukasta ja jos joku vaikuttaa duuneihin on se että niistä räävitään netissä. Ja kuten sanoin, niin kaikist kuvist ei tartte tykätä. Jos se on sun mielestä epäonnistunu niin jonkun toisen mielestä se on onnistunut. Koskee ihan jokaista kuvaa joka on maailmassa otettu. Mä koen et kuvissa kaikki, mikä herättää keskustelua on hyvästä.

   Lainaa

  119. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Väsynyt: Eikö jo kaikille ole selvää, että kuvan (tekniset) virheet ovat epäolennaisia? Että Leea pännii jokin muukin? Ja etenkin Petriä. Ei kukaan jaksaisi jankata teknisistä yksityiskohdista *täällä* noin pitkään, ellei olisi jotain muutakin, henkilökohtaista, puolin jos toisin.
   Omituisen kuvan ainoa hieno puoli on sen seksuaalisuus. Tarkennus terävöittää jalkojen patit ja juonteet. Asetelma ohjaa katseen tuijottamaan nimenomaan niitä patteja ja juonteita. Vinouden takia katse ohjautuu seuraavaksi taustalla hehkuvaan vitriiniin. Sitten verhoihin. Sitten takaisin pattijalkoihin. Valotus on outo, joten en erota stringejä. Luulen, että nainen on sidottu tai teipattu jotenkin? Katse seuraa selän kaarta ja palaa sitten jalkojen muhkuroihin ja kuluneisiin kengänpohjiin. Vasta viimeisenä huomaa stringit ja kiihottuu vähän. Sillä, että kiihotun ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että kuva olisi laadukas tai muutenkaan vaikuttava. Hienon kuvan vaikuttavuus tuntuu pykälän ylempänä :D

   Lainaa

  120. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Turha juttu tuli mieleen: Tekeeköhän tuo asento malliin kipeää? Mun on vaikea jo kontata, puhumattakaan että polvet olisivat tuollaisessa terävässä asennossa maata kohti.

   Lainaa

  121. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Pikku-Ayeesha on "vähän" kukkuu.

   Lainaa

  122. Tulos: -62 (64 ääntä)
   Upea kuva, mielenkiintoinen valotus, ja nuo narut kannan ympärillä - siinä on vaan jotain moniulotteista mitä ei voi selittää. Kukkikset nyt pahoittaa mielensä aina jos kuvattavana on terveen vartalon omaava kaunis nainen. Se siitä kehopositiivisuudesta.

   Lainaa

  123. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Udun syy: Upea kuva, mielenkiintoinen valotus, ja nuo narut kannan ympärillä – siinä on vaan jotain moniulotteista mitä ei voi selittää. Kukkikset nyt pahoittaa mielensä aina jos kuvattavana on terveen vartalon omaava kaunis nainen. Se siitä kehopositiivisuudesta.
   Niin kuin täällä on jo monesti sanottu: mallilla on hyvät lähtökohdat. Noilla muodoilla (ainakin näkyvissä olevilla) hänestä olisi saanut upean kuvan. Kuva on silti amatöörimäisen huono. Yleensä malleilla ei ole mitään ongelmaa siinä että nimi on näkyvissä. Tämä anonyymisyys jo kertoo kuvan laadusta, tai siis sen puutteesta. Tietysti jos ja kun kuva on huomenlahjakuva, asia on eri. Senkin olisi voinut mainita heti, niin ei olisi tullut näitä väärinkäsityksiä.

   Lainaa

  124. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Petri Mast: Kiitos Minusta tää on lähinnä noloa nimettömille huutelijoille. Viihdearvo 6/5 ja mainos somessa jo taattu ❤️ kiitos kun myytte mulle keikkaa. Normisti näitä näkyvyyksistä joutuu ihan rahaa maksamaan.
   Eihän tämä ole sinulle ollenkaan hyvää julkisuutta. Järkyttävän ruma kuva ja kaikki tänne kirjoitetut kommentit. Nythän on niin että vaikka kaikki ei olisi ammattikuvaajia, moni näkee mikä on kaunista ja siinä menet kaikessa ylimielisyydessä pahasti metsään, että aliarvioit visuaalisesti tarkkoja kuluttuja/palvelun käyttäjiä. Tälläinen kuva + sinun kommentit vaikuttaa paljolti päätökseen kun kuvaajia netin kautta valitaan. Toki pintaliito bloggaajat varmasti sinua hääkuvissa käyttävät, koska eivät omaa yhtään omaa ajatusta.

   Lainaa

  125. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Minulla ei ole minkäänlaista visuaalista silmää, joten en sano kuvasta mitään. Kuvaaja on kuitenkin antanut itsestään sen verran inhottavan kuvan täällä kommenteissa, että ottaisin ennemmin vaikka satunnaisen serkun kaverin kaljapalkalla kuvaamaan esimerkiksi hääni kuin Petrin. Toivottavasti Feissarimokat nousevat esiin valokuvaajaa googletellessa, että mahdollist asiakkaat saavat jo etukäteen realistisen kuvan tulevasta yhteistyöstä.

   Lainaa

  126. Tulos: +16 (18 ääntä)
   pikku-Ayeesha, olet kyllä tosi typerä tai sitten muuten vain sekaisin... Huoh...

   Lainaa

  127. Tulos: +12 (16 ääntä)
   mandi: No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.
   Mast on tunnettu huomionkerjääjä. En yllättyisi jos olisi itse lähettänyt tämän jutun itsestään tänne, kun on halunnut nimensäkkin näkyville.

   Lainaa

  128. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Miten voikin "ammatti" valokuvaaja olla niin lapsellinen. Tunnetusti, kun ei argumenteilla enää pärjää hyökätään henkilökohtaisuuksiin ja henkilöön kuten "yhyy kirjoitat nimimerkillä" tai "yhyy jos et ota itse valokuvia et saa arvostella minun ottamia" yhyyy. Ihme itkupotkuraivarit.

   Lainaa

  129. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Janni: Ymmärrän Leenaa siinä mielessä, että somessa pyörii rasittavuuteen asti kaikenlaisia kuvaajia, jotka yrittävät päästä pinnalle ja kalastella tykkäyksiä ottamalla vain “taiteellisia” kuvia nuorista alastomista naisista. Useimmiten vaikutelma on lähinnä kiusallinen. Mallilla on päällä huonosti istuvat halvat [...]
   Janni: […]kaikenlaisia kuvaajia, jotka yrittävät päästä pinnalle ja kalastella tykkäyksiä ottamalla vain “taiteellisia” kuvia nuorista alastomista naisista. Useimmiten vaikutelma on lähinnä kiusallinen. Mallilla on päällä huonosti istuvat halvat alusvaatteet, asento on outo ja kivuliaan näköinen, koko kuvan sommittelu on vain huitaistu kasaan
   Eihän se nainen silloin ole alaston jos sillä on alusvaatteet päällä.

   Lainaa

  130. Tulos: +12 (12 ääntä)
   mandi: No eipä tuo Petrin kuva ole mitenkään hieno, lähinnä halvannäköinen otos.
   Petriltä jälleen kerran todella säälittävää huomionkerjäämistä =( Tekee samaa jatkuvasti kaikilla mahdollisilla foorumeilla yms.

   Lainaa

  131. Härski silli 3.2.2021 1:02
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Pakko kommentoida näin kolme vuotta mokan jälkeen, että arvon valokuvaaja sai kyllä sellaisen mielikuvan itse itsestään luotua, että en itsekään ottaisi mihinkään yhteistyökumppaniksi. Parempi olisi ollut vain pitää mölyt mahassa, "kohu" itse kuvasta olisi mennyt ohi sekunnissa. Ehkä tämä onkin vain markkinointikikka, nimi jää mieleen kyllä vaikkakin negatiivisessa mielessä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, asiaton, ammatti, valkosipuli, vihannekset