Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 10

Uskaltaako tuonne työntää sormiaan?
Kiinan ihmeet, osa 10

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 68 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kilokalori 24.7.2018 1:29
      Tulos: +527 (579 ääntä)
      Useimmat ihmiset yrittävät suojautua ihon vanhenemista ja syöpää aiheuttavalta UV-säteilyltä vaatetuksella ja aurinkorasvoilla. Ja sitten pieni osa väestöstä ostaa Kiinasta kotiinsa epämääräisiä sähkölaitteita, jotka loistavat ties mitä UV-taajuuksia ja ties millä voimakkuudella- ei voi tehoja kotona mitata.

      Lainaa

    2. Tulos: +500 (508 ääntä)
      Asia selväselväselvä

      Lainaa

    3. Mustalaisnaamio 24.7.2018 1:45
      Tulos: +422 (452 ääntä)
      Aulikilla jää jokin muukin jauhamaan paikoilleen, kuin pelkkä ohjelma...

      Lainaa

    4. Tulos: +792 (830 ääntä)
      Joskus mennyt rahaa turhaan, joten mitä välii jos tilaa muoviroskaa toiselta puolelta palloo just siistii.

      Lainaa

    5. Tulos: +174 (184 ääntä)
      Muuntaja vois kanssa auttaa siihen, ettei ota kipinää suomen verkkovirrassa.

      Lainaa

    6. Tulos: +218 (246 ääntä)
      MitäköhänMitäköhänMitäköhän Aulikki haluaahaluaa sanoa? SiisSiis uudestaan, mitäköhän AulikkiAulikki haluaa sanoasanoa?

      Lainaa

    7. Summasen Rami 24.7.2018 2:41
      Tulos: -56 (98 ääntä)
      Tilasin muute Lämsälle tollaset Horon kuoret puhelimeen!

      Lainaa

    8. Tulos: -71 (87 ääntä)
      Summasen Rami: Tilasin muute Lämsälle tollaset Horon kuoret puhelimeen!
      HahaxD

      Lainaa

    9. Tulos: +273 (283 ääntä)
      Senni.. kuinka tyhmä kysymys. Nehän on tietysti tekokukan siemeniä.

      Lainaa

    10. Tulos: +562 (590 ääntä)
      Pistää kyllä surettamaan tää ylimääräisen turhakkeen kulutus. Samaan aikaan, kun suurin osa maapallon väestöstä ymmärtää, ettei maapallo kestä tällaisella tasolla jatkuvaa kulutusta, osa väestöstä tilaa kaiken maailman roskaa toiselta puolelta maailmaa. Lisäksi vielä valitetaan, että turha meidän Suomessa on suojella ilmastoa, kun Kiina ja muut saastuttaa niin paljon. No haloo, mistähän ne Kiinan saasteet saattaisi johtua... Siitä, että siellä valmistetaan kaikki turha roska, mitä me täällä tilataan.

      Lainaa

    11. Tulos: +306 (310 ääntä)
      traumcity: Joskus mennyt rahaa turhaan, joten mitä välii jos tilaa muoviroskaa toiselta puolelta palloo just siistii.
      Eikä vain muoviroskaa, vaan sähköromua. Vapise, kertakäyttötavara, nollakäyttökertatavara tulee!

      Lainaa

    12. Tulos: +402 (422 ääntä)
      "Oho, ei tää toimi. Noh, ei maksanu kun 8 euroo, roskii vaan!" Siis mitä ihmiset ajattelee? Muovipaskaa Kiinasta Suomeen, siinä se ekologisuus on kohdillaan.

      Lainaa

    13. Huolissaan 24.7.2018 7:49
      Tulos: +246 (260 ääntä)
      Ihana toi asenne että, jos on huono niin roskiin vaan. Muutenkin näin helppo netistä tilaaminen ja palauttaminen on kyllä yks ekokatastrofi.. Maailma hukkuu tavaraan. Järki ja tarve pitäisi olla jokaisen ostoksen takana ja ostaa sellaista josta on oikeasti hyötyä..

      Lainaa

    14. Tulos: +212 (228 ääntä)
      Huolestuttavan leväperäisiä tuollaiset "katsotaan mitä sieltä tulee" ja "onhan sitä 8€ mennyt turhempaakin vaikka joutuis suoraan heittämään roskiin"-tyypit.

      Lainaa

    15. Tulos: +123 (135 ääntä)
      traumcity: Joskus mennyt rahaa turhaan, joten mitä välii jos tilaa muoviroskaa toiselta puolelta palloo just siistii.
      Joo. Lievästi sanottuna inhottaa. Turhaa krääsää jota kukaan ei oikeasti tarvitse. Paitsi minä, minä ja minä.

      Lainaa

    16. Tulos: +132 (146 ääntä)
      Ja Suomessa muovinkin keräyspisteissä on tuo "kiinamuovi" hankalaa kierrättää, koska laitteet eivät tunnista muovin sekoituksia. Voin vain kuvitella, että elektroniikan kierrätyspisteissä noiden sähkölaitteiden kanssa saattaa olla samaa ongelmaa. En tiedä. Kiinan sekoitemuovista kyllä uutisoidaan paljon. Toki kannattaa yrittää kierrättää, mutta parhain tapa olisi jättää tilaamatta. Miksi ostaa roskaa ja toivoa sitä huipputuotteeksi? Järkevämpi ostaa kunnon laite, kuin arvuutella sikaa säkissä.

      Lainaa

    17. Tulos: +121 (129 ääntä)
      Jos olisin Senni, kylväisin vain siemenet ruukkuihin ja antaisin tulla yllätyksenä, mitä sieltä kasvaa :)

      Lainaa

    18. Tulos: +80 (100 ääntä)
      Siis ihan oikeasti?! Tekokukkaköynnöksiä=muoviroskaa ja sitten 8 € epämääräisiä sähkölaitteita Kiinasta.

      Lainaa

    19. Tulos: +34 (46 ääntä)
      Näyttää vesimeloninsiemeniltä

      Lainaa

    20. Tulos: +18 (42 ääntä)
      Aulikki on ihan paras, sen jokainen päivitys on tuollainen ja saa nauraa ihan katketakseen. Toivottavasti häntä itseäänkin naurattaa, koska nää on päivänpiristyksiä!

      Lainaa

    21. Tulos: -203 (227 ääntä)
      KooPee: Huolestuttavan leväperäisiä tuollaiset “katsotaan mitä sieltä tulee” ja “onhan sitä 8€ mennyt turhempaakin vaikka joutuis suoraan heittämään roskiin”-tyypit.
      Sinustako sitten kahdeksan euroa on niin iso juttu, että sitä pitäisi pidempäänkin angstata? Kaikki eivät ehkä elä kuukaudesta toiseen kädestä suuhun, vaan budjetti kestää jopa kahdeksan euron turhan törsäyksen...

      Lainaa

    22. Kirjautuminen epäonnistui 24.7.2018 10:11
      Tulos: +154 (174 ääntä)
      Vai 8 e on mennyt joskus turhempaankin kuin halvalla tehty käyttökelvoton muovinen sähkölaite, joka heitetään suoraan roskiin. Nyt kyllä kiinnostaisi, mikä on ollut vielä turhempaa!

      Lainaa

    23. Tulos: -135 (149 ääntä)
      Huolissaan: Ihana toi asenne että, jos on huono niin roskiin vaan. Muutenkin näin helppo netistä tilaaminen ja palauttaminen on kyllä yks ekokatastrofi.. Maailma hukkuu tavaraan. Järki ja tarve pitäisi olla jokaisen ostoksen takana ja ostaa sellaista josta on oikeasti hyötyä..
      Minusta sinun toisia ihmisiä oman tiukan utilitarismisi pohjalta neuvova asenteesi on "ihana".

      Lainaa

    24. Tulos: -149 (165 ääntä)
      Pekka: Pistää kyllä surettamaan tää ylimääräisen turhakkeen kulutus. Samaan aikaan, kun suurin osa maapallon väestöstä ymmärtää, ettei maapallo kestä tällaisella tasolla jatkuvaa kulutusta, osa väestöstä tilaa kaiken maailman roskaa toiselta puolelta maailmaa. Lisäksi vielä valitetaan, että turha meidän Suomessa on suojella ilmastoa, kun Kiina ja muut saastuttaa niin paljon. No haloo, mistähän ne Kiinan saasteet saattaisi johtua… Siitä, että siellä valmistetaan kaikki turha roska, mitä me täällä tilataan.
      Ei ole vaikeatakaan rivien välistä lukea kumpaan väestönosaan sinä katsot kuuluvasi, siihen oikein vai väärin toimivaan... Siinä tuli taas aamun oman hännän nostatusta reilu annos.

      Lainaa

    25. Tulos: +168 (186 ääntä)
      Dirlandaa: Sinustako sitten kahdeksan euroa on niin iso juttu, että sitä pitäisi pidempäänkin angstata? Kaikki eivät ehkä elä kuukaudesta toiseen kädestä suuhun, vaan budjetti kestää jopa kahdeksan euron turhan törsäyksen…
      Et tainnut ymmärtää. Kyse ei ole rahasta vaan maailmasta. Ainoa maapallomme hukkuu roskaan ja saasteisiin. Ainoa keino pelastaa se on alkaa elää ihmisiksi: kuluttaa vain tarpeeseen ja käyttää pitkäikäisiä tuotteita.

      Lainaa

    26. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Huolissaan: Ihana toi asenne että, jos on huono niin roskiin vaan. Muutenkin näin helppo netistä tilaaminen ja palauttaminen on kyllä yks ekokatastrofi.. Maailma hukkuu tavaraan. Järki ja tarve pitäisi olla jokaisen ostoksen takana ja ostaa sellaista josta on oikeasti hyötyä..
      Kaikille ei ole järkeä asennettu valmistettaessa.

      Lainaa

    27. Tulos: +16 (22 ääntä)
      Kiti: Ja Suomessa muovinkin keräyspisteissä on tuo “kiinamuovi” hankalaa kierrättää, koska laitteet eivät tunnista muovin sekoituksia. Voin vain kuvitella, että elektroniikan kierrätyspisteissä noiden sähkölaitteiden kanssa saattaa olla samaa ongelmaa. En tiedä. Kiinan sekoitemuovista kyllä uutisoidaan paljon. Toki kannattaa yrittää kierrättää, mutta parhain tapa olisi jättää tilaamatta. Miksi ostaa roskaa ja toivoa sitä huipputuotteeksi? Järkevämpi ostaa kunnon laite, kuin arvuutella sikaa säkissä.
      Ser-jätettä ei panna muovinkeräysoönttöön.

      Lainaa

    28. Tulos: -161 (171 ääntä)
      Kielinero: Et tainnut ymmärtää. Kyse ei ole rahasta vaan maailmasta. Ainoa maapallomme hukkuu roskaan ja saasteisiin. Ainoa keino pelastaa se on alkaa elää ihmisiksi: kuluttaa vain tarpeeseen ja käyttää pitkäikäisiä tuotteita.
      Kuvitteletko todellakin, ettenkö ole kuullut tuota jo kymmeniä vuosia? Ainakin hamasta 80-luvun alusta omakohtaisesti muistan kuulleeni tuota virttä hartaan vakavana veisatun. Koko sen ajan maailma on kulkenut parempaan suuntaan, eikä todellakaan teidän yltiöutitaristien toimesta. Innovaattorit ja markkinat parantavat maailmaa, ette te synkkämieliset päsmärit. Te ette muuta kuin kiillota omaa kilpeänne muiden kustannuksella.

      Lainaa

    29. totuuden_torvi 24.7.2018 10:50
      Tulos: +49 (55 ääntä)
      Summasen Rami: Tilasin muute Lämsälle tollaset Horon kuoret puhelimeen!
      Kjeh: HahaxD
      Käytitkäytitkäyit vahingossa samaa mailia, kunkunkunkun nauroit omalle jutullejutullejutulle. Yritäs uudestaanuudestaanudeestaanuudestaan.

      Lainaa

    30. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Jore: Ser-jätettä ei panna muovinkeräysoönttöön.
      Ei kai Kiti niin sanonutkaan. Taisi tarkoittaa kiinakrääsän pakkausmuoveja, jotka aiheuttaa ongelmia muovinkierrätyksessä, ja mainitsi että liekö myös elektroniikan keräyspisteessä sama ongelma. Tosin valtaosa täällä myytävästä elektroniikasta on made in China/muu kaukomaa, joten ehkäpä ongelma ei ihan niin paha ole kuin muovin kanssa. Ja Ulla-älypää tuskin säteilee sen vertaa, että veisi tuon laitteen SER-pisteeseen, eiköhän se ihan sekajätteeseen heitetä.

      Lainaa

    31. Tulos: +104 (108 ääntä)
      Dirlandaa: Kuvitteletko todellakin, ettenkö ole kuullut tuota jo kymmeniä vuosia? Ainakin hamasta 80-luvun alusta omakohtaisesti muistan kuulleeni tuota virttä hartaan vakavana veisatun. Koko sen ajan maailma on kulkenut parempaan suuntaan, eikä todellakaan teidän yltiöutitaristien toimesta. Innovaattorit ja markkinat parantavat maailmaa, ette te synkkämieliset päsmärit. Te ette muuta kuin kiillota omaa kilpeänne muiden kustannuksella.
      Olisi kiva kyllä kuulla, että millä tavalla ollaan kuljettu parempaan suuntaan? Siis joo on älytelkkarit ja netti, jossa on kiva ihmisiä trollata, mutta jos siis puhutaan tämän Pallomme kantokyvystä. Vai pidätkö noita Tyynenmeren roskalauttoja, Sademetsien katoamista, yms roskavuoria "Fake newsina"? Jostain >90-luvun ongelmista ollaan selvitty, mutta tilalle on sitten tullut esim. Mikromuovi ja muoviroska ylipäätänsä.

      Lainaa

    32. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Luin ton Aulikin tekstin Kummelin Höylä-Soikkelin äänellä

      Lainaa

    33. Tulos: +81 (85 ääntä)
      Dirlandaa: Innovaattorit ja markkinat parantavat maailmaa, ette te synkkämieliset päsmärit. Te ette muuta kuin kiillota omaa kilpeänne muiden kustannuksella.
      Niin, innovaattorit parantavat maailmaa. Mutta tässä on kyse siitä, että tilataan Kiinasta muovi- ja elektroniikkaromua, jota käytetään 0-1 kertaa. Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa?

      Lainaa

    34. Tulos: -81 (95 ääntä)
      niimpä: Olisi kiva kyllä kuulla, että millä tavalla ollaan kuljettu parempaan suuntaan? Siis joo on älytelkkarit ja netti, jossa on kiva ihmisiä trollata, mutta jos siis puhutaan tämän Pallomme kantokyvystä. Vai pidätkö noita Tyynenmeren roskalauttoja, Sademetsien katoamista, yms roskavuoria “Fake newsina”? Jostain >90-luvun ongelmista ollaan selvitty, mutta tilalle on sitten tullut esim. Mikromuovi ja muoviroska ylipäätänsä.
      Köyhyyden väheneminen ja esim. MDG:den eteen tehty työ on hyvin dokumentoitua. Googlaamalla löydät itsekin mitä tarkoita. Monella kehityksen mittarilla ollaan edistytty 90-luvusta huomattavasti. Etsi itse, kun tieto on helposti löydettävissä. Tuossa on sinulle vasemmistoon kallellaan oleva long read, ellet millään pääse itse alkuun: https://www.theguardian.com/news/2017/jul/28/is-the-world-really-better-than-ever-the-new-optimists Tuossa toinen lähde, jotta oikein pääset vauhtiin aiheessa: https://www.psychologytoday.com/intl/blog/sex-murder-and-the-meaning-life/201803/ten-ways-the-world-is-getting-better Tyynenmeren roskalautoista puhuminen on harhaanjohtavaa. Muoviroskaa meressä on ja sitä kertyy mereen epätasaisesti. Mutta mitään silmin nähtävää lauttaa tai pyörrettä et Tyyneltämereltä löydä, vaikka keskelle lauttaa purjehtisit katsomaan. Ei siellä näytä yhtään sen kummemmalta kuin muuallakaan merellä. Meriroskaa on mediassa kuvituskuvin ylidramatisoitu ja se on tämän hetken hätäännysaiheista poppislistan kärjessä. Ihmiset luulevat, että meressä todellakin lilluu roskaa paksuna lauttana. Jotkut ihmiset ne tuntuvat vaan tarvitsevan maailmankuvaansa isoja ongelmia, jotta voisivat tuntea itsensä paremmiksi ja tiedostaviksi ihmisiksi. Siksi niitä ongelmia aina väliin ponnahtaa julkisuuteen. Edellisten ongelmien ratkeamisesta ei puhuta mitään.

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (52 ääntä)
      Hyvä se on ensin tilata ja sitte kysellä kokemuksia.

      Lainaa

    36. Tulos: -79 (87 ääntä)
      Foo: Niin, innovaattorit parantavat maailmaa. Mutta tässä on kyse siitä, että tilataan Kiinasta muovi- ja elektroniikkaromua, jota käytetään 0-1 kertaa. Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa?
      Sinulta viuhahti pointtini yli, että suhahti vaan kuontaloasi kiivaasti pölläyttäen. En jaksa toistaa itseäni, kyllä se pointti sieltä kommentoimastasi viestistäni löytyy.

      Lainaa

    37. Made in china 24.7.2018 15:49
      Tulos: -32 (54 ääntä)
      Pekka: Pistää kyllä surettamaan tää ylimääräisen turhakkeen kulutus. Samaan aikaan, kun suurin osa maapallon väestöstä ymmärtää, ettei maapallo kestä tällaisella tasolla jatkuvaa kulutusta, osa väestöstä tilaa kaiken maailman roskaa toiselta puolelta maailmaa. Lisäksi vielä valitetaan, että turha meidän Suomessa on suojella ilmastoa, kun Kiina ja muut saastuttaa niin paljon. No haloo, mistähän ne Kiinan saasteet saattaisi johtua… Siitä, että siellä valmistetaan kaikki turha roska, mitä me täällä tilataan.
      Pakko se on Kiinan paskaa ostaa, kun kukaan muu ei tee sitä paskaa mitä sattuu tarvitsemaan. Äläkä sano että mene kaupasta hakemaan. Se on sitä samaa kiinan paskaa mutta maksat välikäsille turhaan.

      Lainaa

    38. Murmurmurmeli 24.7.2018 16:03
      Tulos: +59 (63 ääntä)
      Pekka: Samaan aikaan, kun suurin osa maapallon väestöstä ymmärtää, ettei maapallo kestä tällaisella tasolla jatkuvaa kulutusta, osa väestöstä tilaa kaiken maailman roskaa toiselta puolelta maailmaa.
      "Suurin osa". Yeah, right.

      Lainaa

    39. Tulos: +75 (79 ääntä)
      Dirlandaa: Jotkut ihmiset ne tuntuvat vaan tarvitsevan maailmankuvaansa isoja ongelmia, jotta voisivat tuntea itsensä paremmiksi ja tiedostaviksi ihmisiksi. Siksi niitä ongelmia aina väliin ponnahtaa julkisuuteen. Edellisten ongelmien ratkeamisesta ei puhuta mitään.
      Ei tässä ole kyse vain muoviroskasta. Köyhyys vähenee kyllä ja se on hieno asia, mutta se ei poista ekokatastrofia joka maailmassa on meneillään ja joka on vain pahenemaan päin. Ylikulutuksen kritisointi ja ympäristöstä välittäminen ei ole mitään oman egon pönkitystä, vaan ne ovat todellisia ongelmia. Niistä on pakko välittää jos halutaan rajoittaa saastumista ja ilmaston lämpenemistä niin, että maapallo pysyy elinkelpoisena. Ihan käsittämätöntä että joku vielä vuonna 2018 kuvittelee, että olisi joku muu vaihtoehto.

      Lainaa

    40. Tulos: +46 (54 ääntä)
      Dirlandaa: Sinulta viuhahti pointtini yli, että suhahti vaan kuontaloasi kiivaasti pölläyttäen. En jaksa toistaa itseäni, kyllä se pointti sieltä kommentoimastasi viestistäni löytyy.
      Olen melko varma, että sinulla ei ole mitään pointtia. Tai jos sattuu olemaan, niin kannattaa harjoitella lisää sitä pointin esittämistä. Asian vierestä meuhkaaminen ei saa sinua näyttämään fiksulta maailman menoa ymmärtävältä ihmiseltä. Vaikka noista merien muoviroskista teet epämääräisiä (varsin naiiveja) oletuksia siitä, mitä muut ajattelevat ja sitten olet eri mieltä niiden oletuksiesi kanssa. Arvaanko oikein, että kukaan ei halua keskustella kanssasi IRL?

      Lainaa

    41. Tulos: -8 (14 ääntä)
      Kilokalori: Useimmat ihmiset yrittävät suojautua ihon vanhenemista ja syöpää aiheuttavalta UV-säteilyltä vaatetuksella ja aurinkorasvoilla. Ja sitten pieni osa väestöstä ostaa Kiinasta kotiinsa epämääräisiä sähkölaitteita, jotka loistavat ties mitä UV-taajuuksia ja ties millä voimakkuudella- ei voi tehoja kotona mitata.
      Mites solarium, vai joko se on pois muodista?

      Lainaa

    42. Tulos: -5 (19 ääntä)
      Made in china: Pakko se on Kiinan paskaa ostaa, kun kukaan muu ei tee sitä paskaa mitä sattuu tarvitsemaan. Äläkä sano että mene kaupasta hakemaan. Se on sitä samaa kiinan paskaa mutta maksat välikäsille turhaan.
      Eikä sitä aina ees saa mistään. Joskus löytyy vastaava 3-5x hintaan, mutta kas kummaa sitä ei myydä kuin yrityksille 25€ postimaksulla. BTW, minäkin olen "innovoinut" kiinaelektroniikalla, esim. parin euron 5->12V dc-dc muuntimella, mutta tekoni täytyy olla hirveenkauheenkamalaa kun en ostaessani muunninta ollut varma tarvinko.

      Lainaa

    43. Ihmettelijä 24.7.2018 17:42
      Tulos: +21 (29 ääntä)
      Tekeeks noi kiinalaiset ihan piruillaakseen tota, että ne lähettää mitä sattuu? Näitä on täällä niin paljon että ihmetyttää, lähteeköhän kenellekään sitä mitä on tilattu, vai onko toi niille vaan läppää, että lähetetään mitä käteen osuu ja annetaan vastaanottajan yllättyä?

      Lainaa

    44. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Kilokalori: Useimmat ihmiset yrittävät suojautua ihon vanhenemista ja syöpää aiheuttavalta UV-säteilyltä vaatetuksella ja aurinkorasvoilla. Ja sitten pieni osa väestöstä ostaa Kiinasta kotiinsa epämääräisiä sähkölaitteita, jotka loistavat ties mitä UV-taajuuksia ja ties millä voimakkuudella- ei voi tehoja kotona mitata.
      Haha, ei todellakaan useimmat yritä, muuten hyvä pointti.

      Lainaa

    45. Tulos: +29 (35 ääntä)
      Ulla on malliesimerkki, kuinka tilata tyhjäkäyvillä aivoilla sontaa netistä ja olla valmiina heittämään tavara suoraan roskiin.

      Lainaa

    46. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Dirlandaa: Sinulta viuhahti pointtini yli, että suhahti vaan kuontaloasi kiivaasti pölläyttäen. En jaksa toistaa itseäni, kyllä se pointti sieltä kommentoimastasi viestistäni löytyy.
      Sinä oot kuullut asioista jo lähemmäs 40 vuotta etkä vieläkään ymmärrä mistään mitään... :"D

      Lainaa

    47. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Dirlandaa: Ei ole vaikeatakaan rivien välistä lukea kumpaan väestönosaan sinä katsot kuuluvasi, siihen oikein vai väärin toimivaan… Siinä tuli taas aamun oman hännän nostatusta reilu annos.
      Ja ihan yhtä vaikeaa päätellä kumpaan sinä kuulut.

      Lainaa

    48. Jussi Pattitussi 25.7.2018 6:35
      Tulos: +19 (27 ääntä)
      -Mikäs sua noin harmittaa? Naishuoliako? -No joo, horon nine.

      Lainaa

    49. Tulos: -41 (43 ääntä)
      Irvikissa: Ja ihan yhtä vaikeaa päätellä kumpaan sinä kuulut.
      Joo, minustakaan ei ole vaikeaa päätellä kumpaan ryhmään Pekka ajattelee minun kuuluvan. Noilla "pekoilla" ja "irvikissoilla" pakkaa olemaan melkoisen yksioikoinen käsitys muista. Sinänsä olet valinnut hännän nostattajalle hyvin sopivan nikin.

      Lainaa

    50. Tulos: -41 (47 ääntä)
      Alpakka: Ei tässä ole kyse vain muoviroskasta. Köyhyys vähenee kyllä ja se on hieno asia, mutta se ei poista ekokatastrofia joka maailmassa on meneillään ja joka on vain pahenemaan päin. Ylikulutuksen kritisointi ja ympäristöstä välittäminen ei ole mitään oman egon pönkitystä, vaan ne ovat todellisia ongelmia. Niistä on pakko välittää jos halutaan rajoittaa saastumista ja ilmaston lämpenemistä niin, että maapallo pysyy elinkelpoisena. Ihan käsittämätöntä että joku vielä vuonna 2018 kuvittelee, että olisi joku muu vaihtoehto.
      Oman egon pönkitystä siinä on se omahyväisyys, jolla ollaan valmiita tuomitsemaan muut jotka eivät elä hyväksyttävien speksien mukaista elämää. Sitä yritetään perustella vaihtoehdottomuudella, mutta oman erinomaisuuden tunteen vahvistamisesta siinä oikeasti on kyse. Oman kuplan sisällä tapahtuvaa rinkirunkkaamista, ei muuta. Köyhyyden väheneminen on se paras tapa estää ekokatastrofit. Ne ovat ne köyhät yhteiskunnat, jotka joutuvat riistämään alkeellisilla menetelmillään kaiken irti ympäristöstään, ihan vain selviytymisen pakosta. Köyhyys pakottaa tuottamaan lapsia, jotta olisi edes joku joka voisi huolehtia minusta jos elän vanhaksi. Eliölajien sukupuuton taustalla ei ole mikään ihmisten tarkoituksellinen viha muita lajeja kohtaan, vaan muiden lajien elintilan kaventuminen, mihin on syynä kasvava ihmisväestö. Väestön vauraustuminen on ihan empirisestikin osoittautunut parhaaksi keinoksi pysäyttää väestönkasvu. Siksi sinunkin pitäisi toivoa talouskasvua, jos toivot biodiversiteettiä. Köyhyyden väheneminen nimenomaan on se paras keino välttää ekokatastrofin, toisin kuin sinä ymmärtämättömyyksissäsi väität.

      Lainaa

    51. Tulos: +30 (38 ääntä)
      Dirlandaa: Siksi sinunkin pitäisi toivoa talouskasvua, jos toivot biodiversiteettiä.
      En ole ikinä lukenut mitään typerämpää.

      Lainaa

    52. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Dirlandaa: Köyhyyden väheneminen ja esim. MDG:den eteen tehty työ on hyvin dokumentoitua. Googlaamalla löydät itsekin mitä tarkoita. Monella kehityksen mittarilla ollaan edistytty 90-luvusta huomattavasti. Etsi itse, kun tieto on helposti löydettävissä. Tyynenmeren roskalautoista puhuminen on harhaanjohtavaa. Muoviroskaa meressä on ja sitä kertyy mereen epätasaisesti. Mutta mitään silmin nähtävää lauttaa tai pyörrettä et Tyyneltämereltä löydä, vaikka keskelle lauttaa purjehtisit katsomaan. Ei siellä näytä yhtään sen kummemmalta kuin muuallakaan merellä. Meriroskaa on mediassa kuvⅰtuskuvin ylidramatisoitu ja se on tämän hetken hätäännysaiheista poppislistan kärjessä. Ihmiset luulevat, että meressä todellakin lilluu roskaa paksuna lauttana. Jotkut ihmiset ne tuntuvat vaan tarvitsevan maailmankuvaansa isoja ongelmia, jotta voisivat tuntea itsensä paremmiksi ja tiedostaviksi ihmisiksi. Siksi niitä ongelmia aina väliin ponnahtaa julkisuuteen. Edellisten ongelmien ratkeamisesta ei puhuta mitään.
      Turhia linkkejä kun tässä nyt keskustellaan ympäristön kannalta paremmin menevistä asioista eikä mistään ihmisten hyvinvoinnista. Vai millä tavalla linkeissä nähdyt "ihmisten eliniän pidentyminen, koulukiusaamisen vähentyminen jne. parantavat YMPÄRISTÖÄMME? - " Muoviroskaa meressä on ja sitä kertyy mereen epätasaisesti." Joo o, niinhän sitä siellä on. Vasta uutisoitiin miten Bombeyn rannoille huuhtoitui 250 t roskaa mereltä. Että sitä siellä vain nyt on. ps. "Tyynenmeren roskalautoista puhuminen on harhaanjohtavaa." melkoinen lillukanvarteen tarttuminen. Tuon nimi nyt vain sattuu olemaan roskalautta. En kyllä muutenkaan ymmärrä motiiviasi väheksyä tuota ideaa olla huolissaan ympäristöstä. Muuten kuin siis, jos haluat vain trollata, siinä tapauksessa aika nolo yritys. Nuo nyt eivät kuitenkaan ole mitään "magneettimedia uutisia".

      Lainaa

    53. Tulos: -46 (52 ääntä)
      Tjammi: En ole ikinä lukenut mitään typerämpää.
      Se johtuu siitä, että kapasiteettisi ei riitä tunnistamaan viisautta. Viisas voi esittää tyhmää, mutta tyhmä ei pysty esittämään viisasta koska ei ymmärrä sitä. Sinä olet sellainen mutupohjalta operoiva selkäydinreaktiotyyppi, joka ei osaa nähdä mitä historiassa on jo tapahtunut ja itsenäisesti vetää siitä johtopäätöksiä. Ehkä sinäkin viisastut, kun ikää karttuu.

      Lainaa

    54. niimpä niin 25.7.2018 10:29
      Tulos: +36 (40 ääntä)
      Dirlandaa: Se johtuu siitä, että kapasiteettisi ei riitä tunnistamaan viisautta. Viisas voi esittää tyhmää, mutta tyhmä ei pysty esittämään viisasta koska ei ymmärrä sitä. Sinä olet sellainen mutupohjalta operoiva selkäydinreaktiotyyppi, joka ei osaa nähdä mitä historiassa on jo tapahtunut ja itsenäisesti vetää siitä johtopäätöksiä. Ehkä sinäkin viisastut, kun ikää karttuu.
      Kumpiko sinä sitten olet? Tyhmä joka esittää viisasta vai kapasiteettisi ei riitä? Toisten keskutelijoiden haukkuminen se vasta tyhmää onkin. Käsitin tekstisi, että kaikkien kannattaisi elää kuin länsimaalaiset? Markkinoiden määrittämässä taloudessa, jossa kaikki ovat jotenkuten rikkaita. No tuossa olisi linkkiä tutkimukseen siitä kuinka monta maapalloa sillon tarvittaisiin: https://www.bbc.com/news/magazine-33133712 Esim. jos kaikki eläisivät kuin ruotsalaiset, tarvittaisiin 3,8 maapalloa. ps. Olisi kiva jos sinulla olisi antaa jotain tutkimusta/ tilastoa tuosta päättelystäsi. Nyt olet aika kärkäs tuomitsemaan kaikki pelkän oman mututuntumasi perusteella.

      Lainaa

    55. Tulos: -33 (41 ääntä)
      niimpä niin: Kumpiko sinä sitten olet? Tyhmä joka esittää viisasta vai kapasiteettisi ei riitä? Toisten keskutelijoiden haukkuminen se vasta tyhmää onkin. Käsitin tekstisi, että kaikkien kannattaisi elää kuin länsimaalaiset? Markkinoiden määrittämässä taloudessa, jossa kaikki ovat jotenkuten rikkaita. No tuossa olisi linkkiä tutkimukseen siitä kuinka monta maapalloa sillon tarvittaisiin: https://www.bbc.com/news/magazine-33133712 Esim. jos kaikki eläisivät kuin ruotsalaiset, tarvittaisiin 3,8 maapalloa. ps. Olisi kiva jos sinulla olisi antaa jotain tutkimusta/ tilastoa tuosta päättelystäsi. Nyt olet aika kärkäs tuomitsemaan kaikki pelkän oman mututuntumasi perusteella.
      "One curious thing to note is that according to the Global Footprint Network, the world's population is currently using not one, but one-and-a-half Earths." Näethän sinä jo tuostakin, ettei tuossa ole mistään oikeasta tutkimuksestä kyse, sillä tuon laskelman tulos on mahdottomuus. Kaikki mitä kulutamme on tältä planeetalta. Määritelmällisesti yhteenlaskettu kokonaiskulutus ei voi ylittää yhtä planeettaa. Jos ylittää, on metodologiassa jotain pielessä. "There are aspects on which no good data exists that we don't include, so our demand on nature is larger." He itsekin myöntävät, että heidän metodologiansa on vielä enemmän pielessä kuin miltä nyt näyttää. Virheensä vie vielä enemmän absurdin suuntaan. Mitä se osoittaa sinusta, kun otat tuollaisen uutisen ihan vaan annettuna, miettimättä yhtään itse mitä siinä esitetyt väitteet tarkoittavat.

      Lainaa

    56. Niinpä niin 25.7.2018 21:38
      Tulos: +38 (42 ääntä)
      Dirlandaa: “One curious thing to note is that according to the Global Footprint Network, the world’s population is currently using not one, but one-and-a-half Earths.” Näethän sinä jo tuostakin, ettei tuossa ole mistään oikeasta tutkimuksestä kyse, sillä tuon laskelman tulos on mahdottomuus. Kaikki mitä kulutamme on tältä planeetalta. Määritelmällisesti yhteenlaskettu kokonaiskulutus ei voi ylittää yhtä planeettaa. Jos ylittää, on metodologiassa jotain pielessä. “There are aspects on which no good data exists that we don’t include, so our demand on nature is larger.” He itsekin myöntävät, että heidän metodologiansa on vielä enemmän pielessä kuin miltä nyt näyttää. Virheensä vie vielä enemmän absurdin suuntaan. Mitä se osoittaa sinusta, kun otat tuollaisen uutisen ihan vaan annettuna, miettimättä yhtään itse mitä siinä esitetyt väitteet tarkoittavat.
      On rasittavaa keskutella, kun rakentelet jatkuvasti olkiukkoja ja muutenkin takerrut lillukanvarsiin. Luuletko tuon kulutuksen tarkoittavan, pelkästään esim. metallia kaivetaan maasta 1,5 maapallon verran? Ei, se tarkoittaa, että esim. metsää kaadetaan enemmän kuin se kerkeää uudistua tai vaikkapa kalakantoja ylikalastetaan. Pohjavettä käytetään enemmän kuin sitä ehtii syntyä. Kasvihuonekaasuja ja jätteitä tuotetaan enemmän kuin niitä hajoaa... jne. Mitä se kertoo sinusta kun itse et osaa antaa minkään näköistä pohjaa omille väitteillesi?

      Lainaa

    57. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Dirlandaa on tilannut Kiinasta muovihiekkaa.

      Lainaa

    58. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Dirlandaa, se olit sä joka tilasit ton krääsän etkö ollutkin?

      Lainaa

    59. Tulos: 0 (8 ääntä)
      pöljä: Aulikki on ihan paras, sen jokainen päivitys on tuollainen ja saa nauraa ihan katketakseen. Toivottavasti häntä itseäänkin naurattaa, koska nää on päivänpiristyksiä!
      Mun mielestä näissä ei oo mitään hauskaa ja sais lopettaa jo jun saa välillä muutamankin julkaisun skrollata ohi. Vitsi ei ole hyvä silloin kun sitä hokee liian kauan.

      Lainaa

    60. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kilokalori: Useimmat ihmiset yrittävät suojautua ihon vanhenemista ja syöpää aiheuttavalta UV-säteilyltä vaatetuksella ja aurinkorasvoilla. Ja sitten pieni osa väestöstä ostaa Kiinasta kotiinsa epämääräisiä sähkölaitteita, jotka loistavat ties mitä UV-taajuuksia ja ties millä voimakkuudella- ei voi tehoja kotona mitata.
      No näyttää nykyään siltä, että vain pieni vähemmistö yrittää siltä suojautua. Sitten ihmetellään kun melanooma lisääntyy vauhdilla.

      Lainaa

    61. Vaniljankukka 26.7.2018 14:45
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      traumcity: Joskus mennyt rahaa turhaan, joten mitä välii jos tilaa muoviroskaa toiselta puolelta palloo just siistii.
      Joo, mitä välii jollain egologisuudella on siis hey daa!

      Lainaa

    62. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Joni: Jos olisin Senni, kylväisin vain siemenet ruukkuihin ja antaisin tulla yllätyksenä, mitä sieltä kasvaa
      Valitettavasti totuus on että vieraskasveja ei pitäisi viljellä edes kotiolosuhteissa koska voivat päästä vahingossa luontoon tekemään tuhojaan (suuri ongelma jo ilman kirjekuoriviljelijöitä) :/ ainoa fiksu tapa olisi polttaa siemenet. T. Valitettavan totuuden torvi

      Lainaa

    63. Tulos: +19 (19 ääntä)
      niimpä: Olisi kiva kyllä kuulla, että millä tavalla ollaan kuljettu parempaan suuntaan? Siis joo on älytelkkarit ja netti, jossa on kiva ihmisiä trollata, mutta jos siis puhutaan tämän Pallomme kantokyvystä. Vai pidätkö noita Tyynenmeren roskalauttoja, Sademetsien katoamista, yms roskavuoria “Fake newsina”? Jostain >90-luvun ongelmista ollaan selvitty, mutta tilalle on sitten tullut esim. Mikromuovi ja muoviroska ylipäätänsä.
      Eikä edes olla selvitty. Tai siis, no ihmiset on lajina, mutta kyllä tuollakin vuosikymmenellä biodiversiteetti on köyhtynyt, eri eläinlajien määrä jatkanut vähenemistään ja suunnaton määrä luontoa tuhoutunut.

      Lainaa

    64. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Aulikilla jää jokin muukin jauhamaan paikoilleen, kuin pelkkä ohjelma…
      Aulikilla on ongelmia tabletin näppiksen kanssa, jostain välilyönnistä tarjos aina saman sanan uudestaan, eikä jotenkin näyttäny sitä sanaa vaikka se oli laitettu siihen useita kertoja. Tai jotain sinne päin. Tästä on ryhmässä keskusteltu usea kerta ja kaikki nyt suurin piirtein tietää henkilön iän ja tämän ongelman ja ei enää kiinnitä tähän huomiota...

      Lainaa

    65. Tulos: +8 (24 ääntä)
      Dirlandaa: “One curious thing to note is that according to the Global Footprint Network, the world’s population is currently using not one, but one-and-a-half Earths.” Näethän sinä jo tuostakin, ettei tuossa ole mistään oikeasta tutkimuksestä kyse, sillä tuon laskelman tulos on mahdottomuus. Kaikki mitä kulutamme on tältä planeetalta. Määritelmällisesti yhteenlaskettu kokonaiskulutus ei voi ylittää yhtä planeettaa. Jos ylittää, on metodologiassa jotain pielessä. “There are aspects on which no good data exists that we don’t include, so our demand on nature is larger.” He itsekin myöntävät, että heidän metodologiansa on vielä enemmän pielessä kuin miltä nyt näyttää. Virheensä vie vielä enemmän absurdin suuntaan. Mitä se osoittaa sinusta, kun otat tuollaisen uutisen ihan vaan annettuna, miettimättä yhtään itse mitä siinä esitetyt väitteet tarkoittavat.
      Olen myöhässä tässä keskustelussa, mutta mitäpä väliä toisaalta. Kaltaisesi denialistit ovat aivan erityisen rasittavaa älykääpiöiden alalajia, koska te tungette virtuaalisesti sormet korviin ja suollatte keskusteluun 100% paskaa ja tosiasioita vääristelevää dirlandaata. Tee planeetalle palvelus ja lähde kiikkumaan yksinaruiseen keinuun. :)

      Lainaa

    66. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Pekka: Pistää kyllä surettamaan tää ylimääräisen turhakkeen kulutus. Samaan aikaan, kun suurin osa maapallon väestöstä ymmärtää, ettei maapallo kestä tällaisella tasolla jatkuvaa kulutusta, osa väestöstä tilaa kaiken maailman roskaa toiselta puolelta maailmaa. Lisäksi vielä valitetaan, että turha meidän Suomessa on suojella [...]
      Tollasessa krääsässä ymmärrän, miksi se vihastuttaa. Tosin Kiinasta saa laadukastakin kamaa, joka on 1/3 Suomen hinnoista, niin miksi en tilaisi sieltä? Mitäs hinnottelevat tuotteet liian korkeaksi kotimaassa.

      Lainaa

    67. heimosenkeimo 5.12.2021 15:00
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      selvästi vesimelonin siemeniä.

      Lainaa

    68. Viaton peura 11.7.2023 23:05
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kielinero: Et tainnut ymmärtää. Kyse ei ole rahasta vaan maailmasta. Ainoa maapallomme hukkuu roskaan ja saasteisiin. Ainoa keino pelastaa se on alkaa elää ihmisiksi: kuluttaa vain tarpeeseen ja käyttää pitkäikäisiä tuotteita.
      80-luvulla ei kierrätetty yhtään mitään. Se oli kerskakulutuksen aikaa. Toimivat laitteet heitettiin kaatopaikalle, kun ostettiin uudempi malli. Vaikka siihen aikaan ne tehtiin vielä kestämään (toisin kun nykylaitteet) . Ja monet laitteet toimisivat vielä tänä päivänäkin, vaikka olisivat olleet jatkuvassa käytössä. Usein rakennuksillakin heitettiin ylijääneet, täysin avaamattomat paketitkin kaatopaikalle, koska ne oli budjetoitu sille työmaalle ja rahat niistä saatu. Seuraavaan tilattiin uudet.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: siemenet, tekokukka, kuva, Honor, kynsiuuni, Wish, kirjoitusvirhe

  • Uusimmat

  • Kategoriat