Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kymmenen tapaa lopettaa hiiri

Naistenhuoneen parhaat vinkit mökille.
Kymmenen tapaa lopettaa hiiri

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 131 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +189 (319 ääntä)
   Katsoin just viimeisen jakson "hakekaa kätilöt"-sarjaa ja nyt silmät itkettyneinä en keksi yhtään hyvää tapaa tappaa toisia pieniä. Toista se olis jos just olisin katsonut vaikka KillBilliä...

   Lainaa

  2. Tulos: +808 (1182 ääntä)
   Onpa sairaita kommentteja ja sitten ihmetellään kun tällaisten ihmisten jälkikasvu kiduttaa siilejä ja muita pikkueläimiä.

   Lainaa

  3. Tulos: +228 (334 ääntä)
   Tuo lattiaan paiskaaminen on ihan oikeasti korrekti tapa lopettaa noin pienet hiiret. Eläinrakkaana ihmisenä olin kyllä hieman järkyttynyt kun näin tehtävän niin, mutta varmasti asiansa osaavalta taholta opin tämän lopetuskeinon. Itse en hiiriä ole ikinä omistanut enkä lopettanut millään keinolla.

   Lainaa

  4. Kilokalori 14.6.2018 0:49
   Tulos: +132 (518 ääntä)
   Niin, nuohan voi olla vaikka jonkun erittäin uhanalaisen tammihiiren, uhanalaisen koivuhiiren tai idänpäästäisen pesue. Siitä vaan, uhanalaisia lajeja tappamaan... Ja sitten vielä ihmetellään, kun YLE eilen uutisoi, että Pohjanmaalla taas pikkulapset rääkkäävät hengiltä siilejä, kissanpentuja ja linnunpoikasia - siellä tapahtuu tätä joka kesä. YLEn haastattelema eläinsuojeluvalvoja sanoi, että vaikka tänä vuonna lapsia saatiin kiinni itse teosta, vanhempia ei yhtään kiinnosta. Totesi pahoillaan, että kai se on rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus tehtävä, ehkä lastensuojelu ja huostaanotto pystyy pienten pipipäiden tapoja rukkaamaan. Liekkö tässä ne mutsit jonossa, keiden lapset repii siililtä raajoja irti, kun äideilläkin näin hyviä niksejä... Jenni vaikuttaa tässä porukassa ainoalta täyspäiseltä. Muiden lasten kanssa en laskisi omia lapsiani ikinä leikkimään.

   Lainaa

  5. Hiirienkaveri 14.6.2018 0:51
   Tulos: -85 (147 ääntä)
   Joo varmaan kotonaki paiskaat lemmikkihiirien poikaset vaa lattiaa :) mut tosissaan, hyvä ja NOPEA lopetustapa olisi paras, kerta poikasiin jo kajottu ei emo niitä enää huoli.

   Lainaa

  6. Tulos: +81 (109 ääntä)
   Hiiri, jota ei saatu hengiltä 2?

   Lainaa

  7. Kilokalori 14.6.2018 1:27
   Tulos: +364 (480 ääntä)
   Uutisia Pohjanmaalta, tältä viikolta: Jopa 4-vuotiaat lapset kiduttavat eläimiä kuoliaaksi Pohjanmaalla: siileiltä revitty raajoja, lokinpoikasille työnnetty tikkuja kaulaan - ”Eläimen reaktioita pidetään huvittavina ja viihdyttävinä” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806122201007694_u0.shtml Sellaiset lapset, millainen kotikasvatus. Ei mitään sympatiaa näiden äitylien suuntaan.

   Lainaa

  8. Maitovasikka 14.6.2018 1:31
   Tulos: +178 (268 ääntä)
   Murskaaminen ja tukehduttaminen on kukonpojille tuttu kohtalo. Kaulan leikkaaminen taas lehmille, sioille, ja lintueläimille. Maatalouden opit selkeästi menneet perille kun samanlaisia tapoja ehdotetaan. Paitsi kun eteen osuu koiratai kissa, vasta sitten samat tavat ovat eläinrääkkäystä.

   Lainaa

  9. Tulos: +24 (76 ääntä)
   Maitovasikka: Murskaaminen ja tukehduttaminen on kukonpojille tuttu kohtalo. Kaulan leikkaaminen taas lehmille, sioille, ja lintueläimille. Maatalouden opit selkeästi menneet perille kun samanlaisia tapoja ehdotetaan. Paitsi kun eteen osuu koiratai kissa, vasta sitten samat tavat ovat eläinrääkkäystä.
   Eikös siat saa edelleen pulttipyssystä. Samoin valtaosa nautaeläimistä, osa sitten halal-teurastetaan, eli kurkku auki ja antaa eläimen oman sydämen pumpata veret ulos.

   Lainaa

  10. Tulos: +519 (617 ääntä)
   Olenko ainut kelle tuli paha mieli siitä, että Jenni varta vasten pyysi /asiallisia/ kommentteja (halusi pitää ne hengissä? Oletan ainakin) ja sitten kommentit täynnä vain tappokeinoja :( Ymmärrän kyllä kun ovat tuholaiseläimiä, mutta kun kerran halusi asiallista keskustelua niin...

   Lainaa

  11. Tulos: -22 (232 ääntä)
   Teekuppi: Onpa sairaita kommentteja ja sitten ihmetellään kun tällaisten ihmisten jälkikasvu kiduttaa siilejä ja muita pikkueläimiä.
   Kyllä sitä ollaan niin pyhiä ja armeliaita siihen asti kunnes löydät jyrsijöitä omista nurkistasi, jolloin kutsut ammattilaisen myrkyttämään kaikki pikku tuholaiset puolestasi. Tässä yritettiin ehdottaa kivuttomia tapoja hoitaa homma ja osa metodeista vaikutti julmilta ja jotkut taas törkeiltä kuten tallominen tai päältä ajaminen, mutta on ymmärrettävä etteivät ihmiset halua katsoa tapettavia olentoja silmiin tai muuten empatiakyky pilaa loppuviikon.

   Lainaa

  12. Tulos: +13 (173 ääntä)
   Mem: Olenko ainut kelle tuli paha mieli siitä, että Jenni varta vasten pyysi /asiallisia/ kommentteja (halusi pitää ne hengissä? Oletan ainakin) ja sitten kommentit täynnä vain tappokeinoja Ymmärrän kyllä kun ovat tuholaiseläimiä, mutta kun kerran halusi asiallista keskustelua niin…
   Keskustelu oli kuitenkin asiallista (huomioi mikä ryhmä), ja armollisuus tuholaisia kohtaan tuppaa kostautumaan myöhemmin. Parempi kuusi jyrsijää omalla tunnolla kuin 20 ruokakomerossa ja 15 sohvan väleissä.

   Lainaa

  13. Tulos: +261 (285 ääntä)
   Pään leikkaaminen irti tainnuttamattomalta eläimeltä on väärä tapa lopettaa mikä tahansa eläin, sillä vaikka kuolema on näin väjäämätön, tuottaa se eläimelle kohtuutonta kärsimystä muutaman sekunnin ajan. Tukehduttaminen on humaania, jos kuolema koittaa nopeasti ja/tai tuskattomasti. Hukuttaminen ei ole reilua, oli koko mikä hyvänsä. Noin pienelle eläimelle voimakas isku päähän riittää hoitamaan homman humaanisti, joskin on aika epämiellyttävää lopettajalle. Toisaalta kuoleman tuottamisen ei tulekaan tuntua miellyttävältä.

   Lainaa

  14. Tulos: +137 (255 ääntä)
   Surullista miten tunteettomasti ihmiset suhtautuvat pieniin eläimiin. Minkäs hiiri sille mahtaa että on sattunut tekemään pesän ihmisasumukseen...

   Lainaa

  15. Tulos: -18 (120 ääntä)
   Aikuisen hiiren lopettaminen onnistuisi pitämällä hännästä kiinni ja iskemällä jotain kovaa vasten. Poikasille se olisi turhan haastavaa, ja lattiaan paiskaaminen vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Ei noiden tappaminen mukavaa ole, mutta antaako niiden sitten levitä omassa talossa?

   Lainaa

  16. Tulos: +137 (159 ääntä)
   Tossa tilanteessa vaihtoehtoina on aikalailla joko odottaa että ne kuolevat itsekseen tai lopettaa ne mahdollisimman kivuttomasti. Jolloin lopettaminen on inhimillisempi vaihtoehto. Varsin epätodennäköistä että emohiiri niitä enää tulee hakemaan kun pesää on härkitty tai poikaset siirretään paikasta toiseen.

   Lainaa

  17. Tulos: +179 (205 ääntä)
   Helpointa olisi osoittaa vain taikasauvalla ja sanoa "Avada kedavra!"'

   Lainaa

  18. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Sargee: Eikös siat saa edelleen pulttipyssystä. Samoin valtaosa nautaeläimistä, osa sitten halal-teurastetaan, eli kurkku auki ja antaa eläimen oman sydämen pumpata veret ulos.
   Siat tainnutetaan kaasulla, jonka jälkeen kurkku vedetään auki. Lehmät tainnutetaan pulttipyssyllä, jonka jälkeen kurkku vedetään auki. Kyllä ne veret joka tapauksessa valutetaan ulos, oli halal tai ei, viilto on vain erilainen.

   Lainaa

  19. Tulos: +87 (169 ääntä)
   Kauhee kun alottaja pyys hyviä vinkkejä miten ja minne siirtää ulos talosta että emo ne löytää ja saa pelkkiä vinkkejä miten ne vois tappaa :( surku tuli

   Lainaa

  20. Tulos: -97 (191 ääntä)
   Kerranki oli asiallisia vastauksia aloittajan tyhmään kysymykseen!

   Lainaa

  21. Tulos: +149 (159 ääntä)
   Ei emo automaattisesti hylkää poikasia, joissa on ihmisten hajua. Ei varsinkaan silloin, kun se on tehnyt pesän ihmisen asuntoon, varmasti ihmiseltä haisevalle sohvalle peiton mutkaan. Siirtely sitten asia erikseen. Ja ei, ei edes luonnossa.

   Lainaa

  22. Tulos: +43 (157 ääntä)
   Mun mielestä tässä käytiin asiallista keskustelua. Tuhoeläimistä, varsinkin sisällä, on syytä päästä lopullisesti eroon. Kukaan ei ehdottanut kiduttamista vaan nopeaa kuolemaa. Kaikki tavat nyt ei vaan kauhean hienovaraisia ollut.

   Lainaa

  23. Lunalovegood 14.6.2018 7:39
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Sargee: Eikös siat saa edelleen pulttipyssystä. Samoin valtaosa nautaeläimistä, osa sitten halal-teurastetaan, eli kurkku auki ja antaa eläimen oman sydämen pumpata veret ulos.
   Siat ja naudt saavat edelleen pulttipyssystä ENNEN verenlaskua, eli pulttipyssy tainnuttaa eläimen, verenlsku (kurkku auki heti tainnutuksen jälkeen) taas tappaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +120 (134 ääntä)
   Kilokalori: Niin, nuohan voi olla vaikka jonkun erittäin uhanalaisen tammihiiren, uhanalaisen koivuhiiren tai idänpäästäisen pesue. Siitä vaan, uhanalaisia lajeja tappamaan… Ja sitten vielä ihmetellään, kun YLE eilen uutisoi, että Pohjanmaalla taas pikkulapset rääkkäävät hengiltä siilejä, kissanpentuja ja linnunpoikasia – siellä tapahtuu tätä joka kesä. YLEn haastattelema eläinsuojeluvalvoja sanoi, että vaikka tänä vuonna lapsia saatiin kiinni itse teosta, vanhempia ei yhtään kiinnosta. Totesi pahoillaan, että kai se on rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus tehtävä, ehkä lastensuojelu ja huostaanotto pystyy pienten pipipäiden tapoja rukkaamaan. Liekkö tässä ne mutsit jonossa, keiden lapset repii siililtä raajoja irti, kun äideilläkin näin hyviä niksejä… Jenni vaikuttaa tässä porukassa ainoalta täyspäiseltä. Muiden lasten kanssa en laskisi omia lapsiani ikinä leikkimään.
   Ne lapset, ketkä harrastavat eläinrääkkäystä ovat päästään vialla ja ne, ketkä eivät tätä näe, tai tunnusta, ovat yhtä lailla päästään vialla.

   Lainaa

  25. Pumpulipupu 14.6.2018 7:53
   Tulos: +59 (101 ääntä)
   Tepa, ihminen se tuhoeläin tässä maailmassa on... Toivottavasti kuollaan äkkiä sukupuuttoon.

   Lainaa

  26. Ruttotohtori 14.6.2018 8:07
   Tulos: +54 (114 ääntä)
   Itse näin pienenä kuinka isä tappoi tallomalla heinäpaalin sisältä löytyneitä hiiren- tai rotanpoikasia. Kävi niitä hiukan sääliksi, mutta ymmärrettäväähän se oli että tuhoeläimistä pitää päästä eroon. Eikä silti ole koskaan tullut edes mieleen kiduttaa yhtään eläintä. Että turhaan valitatte kuinka kommentoijien lapsista tulisi eläinrääkkääjiä. Eläintä kiduttava lapsi on lähes aina murhaajan esiaste. Ja murhaajia tulee varsinkin kiusatuista ja pahoinpidellyistä lapsista. Eipä siihen juuri pari nopeasti lopetettua hiirenpoikasta vaikuta.

   Lainaa

  27. Tulos: +60 (84 ääntä)
   Mem: Olenko ainut kelle tuli paha mieli siitä, että Jenni varta vasten pyysi /asiallisia/ kommentteja (halusi pitää ne hengissä? Oletan ainakin) ja sitten kommentit täynnä vain tappokeinoja Ymmärrän kyllä kun ovat tuholaiseläimiä, mutta kun kerran halusi asiallista keskustelua niin…
   Tätä minäki ihmettelin !! Sit kun lukee Feissarimokien kommentteja niin täälläkin tappoa kaikkialla. Siinäkös teette niinkun tykkäätte, mutta aloittaja ei minunkaan käsittääkseni ollut kiinnostunut muusta kun siitä ettei emo hylkäisi poikasiaan. Hö.

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (74 ääntä)
   Hiirienkaveri: lemmik
   Itse asiassa juuri näin tehdään... Lemmikkihiiret tekee normaalisti niin isoja poikueita että osa niistä on ihan pienenä karsittava. Muuten emo ei jaksa hoitaa kaikkia ja koko porukka emoineen saattaa kuolla. Yksi yleisimmistä lopetustavoista pienille on se, että laitetaan pussiin ja lyödään seinään tai paiskataan lattiaan. Nopea ja kivuton kuolema. En sano, että tykkäisin asiasta ja tässäpä on yksi syy miksi en halua kasvattaa hiiriä vaikka niistä tykkäänkin. Nämä on silti ihan todellisuutta, juuri niille ihmisille jotka hiiristä tykkää. Minusta monet kommentit oli ihan asiallisia, siinä ehdotettiin tapoja hoitaa tilanne niin ettei kukaan kärsi. Toki huonojakin neuvoja oli, kuten saksilla niskan leikkaaminen. Tämä EI ole asiallinen lopetustapa ainakaan millekään nisäkkäälle. P.S. Tähän keskusteluun on leikattu mukaan vain tappokommentit. Kyseisessä ketjussa oli paljon myös kommentteja, jotka kehotti siirtämään poikaset tai jättämään siihen. Siirtäminen nyt ainakin olisi varma kidutuskuolema noille, joten en tiedä miksi tappokommentteja pidetään pahempina.

   Lainaa

  29. Tulos: -47 (53 ääntä)
   Antais lastensa hoitaa armomurhat nuille :,D

   Lainaa

  30. Average Joe 14.6.2018 9:46
   Tulos: +45 (77 ääntä)
   Huomatkaa että _yksikään_ vastaaja ei vastannut kysymykseen. Sen sijaan jokainen esitti mielipiteensä asiasta mitä ei kysytty.

   Lainaa

  31. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Kilokalori: Uutisia Pohjanmaalta, tältä viikolta: Jopa 4-vuotiaat lapset kiduttavat eläimiä kuoliaaksi Pohjanmaalla: siileiltä revitty raajoja, lokinpoikasille työnnetty tikkuja kaulaan – ”Eläimen reaktioita pidetään huvittavina ja viihdyttävinä” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806122201007694_u0.shtml Sellaiset lapset, millainen kotikasvatus. Ei mitään sympatiaa näiden äitylien suuntaan.
   Millä ihmeen perusteella juuri äitylien suuntaan? Eikö ihan yleisesti pitäisi puhua vanhemmista?

   Lainaa

  32. Tulos: -43 (79 ääntä)
   Pumpulipupu: Tepa, ihminen se tuhoeläin tässä maailmassa on… Toivottavasti kuollaan äkkiä sukupuuttoon.
   Jotenkin sopivat yhteen viestisi sisältö ja nimimerkkisi. Elämäsi on ollut liian helppoa, sen näkee mielipiteestäsi.

   Lainaa

  33. Tulos: +74 (90 ääntä)
   Napael: on ymmärrettävä etteivät ihmiset halua katsoa tapettavia olentoja silmiin tai muuten empatiakyky pilaa loppuviikon.
   Toiselta osapuolelta viedään koko loppuelämä ja toiselle tulee hetkeksi paha mieli, ja jälkimmäistä säälitään? Mielestäni saa tullakin paha mieli jos tappaa elävän olennon, ei sen touhun tarvitse mitään mukavaa olla. Jos pitää tappaa, niin voihan sen tehdä tapettavaa kunnioittaen ja vastuullisesti.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Mari: Hiiri, jota ei saatu hengiltä 2?
   Ratatouille?

   Lainaa

  35. Tulos: +42 (58 ääntä)
   Poikueen siirtäminen ei säästä niiden henkiä. Ne pitäisi kuitenkin siirtää kauas etteivät ole haitaksi myöhemmin. Tällöin emo ei niitä löytäisi. Inhimillisemmän kuoleman ihminen niille pystyy antamaan kun vaikka varis joka nokkii elävältä silmät päästä ne löydettyään. Taloon / mökkiin niitä ei voi missään olosuhteissa jättää.

   Lainaa

  36. Tulos: -31 (69 ääntä)
   Oli tuholaiseläin ihmisen silmin tai ei, niin ei se ole ansainnut kuolemaa. Todella julmia kommentteja... Mistä sen tosiaan tietää minkä uhanalaisen eläimen poikasia ovat. Kyllä nyt teki pahaa lukea eläinrakkaana ihmisenä tämä.. omia eläimiäni en ikinä voisi lopettaa omankäden kautta. Aina pitää olla kasvattajan apu taikka eläinlääkäri.

   Lainaa

  37. Tulos: +52 (74 ääntä)
   Oikea tapa lopettaa on kova isku päähän. Laki sallii alle kolmen vuorokauden ikäiset pennut sillä tavoin lopetettavaksi. Toisaalta myös niskat nurin toimii myös ja on siistimpää. Näin nuoria ei voi lopettaa hiilidioksidilla, keuhkot ovat niin pienet että kuolema on vain tuskallinen. Hukuttaminen ja pakokaasu...jumalauta ei sellasia. Ihmiset kauhistelee kun tuhoeläimistä yritetään päästä eroon. Entä kun omaan asuntoon pesiytyy rotat ja hiiret ja vääntää poikaset peittoon? Levittävät sairauksia, tuhoavat rakenteita ja se uloste...vähän niin kuin ihmiset.

   Lainaa

  38. Ihmettelijä 14.6.2018 11:44
   Tulos: +15 (51 ääntä)
   Kilokalori: Niin, nuohan voi olla vaikka jonkun erittäin uhanalaisen tammihiiren, uhanalaisen koivuhiiren tai idänpäästäisen pesue. Siitä vaan, uhanalaisia lajeja tappamaan… Ja sitten vielä ihmetellään, kun YLE eilen uutisoi, että Pohjanmaalla taas pikkulapset rääkkäävät hengiltä siilejä, kissanpentuja ja linnunpoikasia – siellä tapahtuu tätä joka kesä. YLEn haastattelema eläinsuojeluvalvoja sanoi, että vaikka tänä vuonna lapsia saatiin kiinni itse teosta, vanhempia ei yhtään kiinnosta. Totesi pahoillaan, että kai se on rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus tehtävä, ehkä lastensuojelu ja huostaanotto pystyy pienten pipipäiden tapoja rukkaamaan. Liekkö tässä ne mutsit jonossa, keiden lapset repii siililtä raajoja irti, kun äideilläkin näin hyviä niksejä… Jenni vaikuttaa tässä porukassa ainoalta täyspäiseltä. Muiden lasten kanssa en laskisi omia lapsiani ikinä leikkimään.
   Yllättääkö tämä ketään? Pohjanmaa kun on tunnetusti se suomen alabama, täynnä juntteja. Ei jatkoon.

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (55 ääntä)
   Joo älkää nyt ihan tosissanne verratko eläinrääkkäystä ehdotuksiin nopeista ja kivuttomista lopetustavoista... Ei tätä munkaan mielestä ollut mukavaa lukea, mutta kuten joku jo totesikin, voi noiden selviytyminen olla muutenkin sikäli epätodennäköistä, että nääntymään jättäminen voisi olla se julmin ratkaisu. Mitä eläinrääkkäykseen muuten tulee, uskon, että empatiaa voi ja pitää opettaa. Kai siihen on joillain huomattavasti vähemmän taipumusta kuin toisilla, mutta jos katsoo miten ihmiset ovat ajansaatossa viihdyttäneet itseään, herää epäilys, että eivät kai ne kaikki voineet olla täysiä psykopaatteja... Parempaan ymmärtämiseen kasvattaminen voisi tehdä suuren eron, ja on varmaan tehnytkin.

   Lainaa

  40. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Olen lukenut naistenhuoneella koko keskustelun. Tuo keräsi 600 kommenttia, joista noin puolet oli mallia "jätä paikalleen ja anna niiden olla, että emo ei hylkää". Siellä oli iso vastakkainasettelu, kun jonkun mielestä "kukaan ei tappaisi näitä, jos nämä olisivat villikissan poikasia" ja osa luonnollisesti näitä "saksilla pää irti ja kiduta heittämällä pakastimeen". Feissarimokatasoa molemmin puolin, valitettavasti tänne on joku lähettänyt vain osan. Hiiri on harmi kyllä tuhoeläin, ja sisätiloissa niille kivuton lopetus on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto jos välittää asuinrakennuksista.

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (30 ääntä)
   Kylläpä ovat ihmiset vieraantuneet luonnosta.

   Lainaa

  42. Tulos: -12 (36 ääntä)
   Perkaa, keittää ja heittää pizzan päälle niin menee ihan katkaravuista.

   Lainaa

  43. yli opisto hörhö 14.6.2018 12:51
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Reunaehto: Jotenkin sopivat yhteen viestisi sisältö ja nimimerkkisi. Elämäsi on ollut liian helppoa, sen näkee mielipiteestäsi.
   Mitä, miksi? Kommenttisi on järjetön.

   Lainaa

  44. Tulos: -63 (87 ääntä)
   Ihmettelijä: Yllättääkö tämä ketään? Pohjanmaa kun on tunnetusti se suomen alabama, täynnä juntteja. Ei jatkoon.
   Pohjanmaa on Suomen yrittäjähenkisin alue, jossa pistetään toimeksi eikä jäädä määkimään sossuntukea. Alabama on piukassa mustia, joita ri voi yrittämisestä kehua. Juntti tässä olet sinä.

   Lainaa

  45. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Onneksi tällä tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu. Aloittaja älysi hakea apua ihmisiltä, jotka olivat asian suhteen asiantuntevampia kuin tuon draamaryhmän kahelit.

   Lainaa

  46. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Hiiren poikaset kun jättää sisälle niin kohtahan niitä vilisee. hiiri saa poikasia n.5x/vuosi, kerralla n.6poikasta. Uudet hiiret saavuttavat sukukypsyyden n 6viikossa. Eli aikas moninkertaiseksi saa populaation kasvamaan, jos olosuhteet hyvät ja riittää syötävää.

   Lainaa

  47. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Elinalla oli omituinen "siis nimenomaan heittämällä tai tallomalla" käsitys siitä, miten kasvattajat ja harrastajat lopettavat pieniä poikasia. Kyllä ne niskat katkaistaan ihan muulla tavalla, kuten esimerkiksi viivottimella, saksien tylpällä päällä tai vaikka metallisella suorakulmalla. Paiskominen on hyvin epävarma tapa ja osa kuitenkin hyötykäyttää, jolloin murskaaminen päälle tallomalla ei sekään ole järin fiksua.

   Lainaa

  48. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Peehoo: Hiiren poikaset kun jättää sisälle niin kohtahan niitä vilisee. hiiri saa poikasia n.5x/vuosi, kerralla n.6poikasta. Uudet hiiret saavuttavat sukukypsyyden n 6viikossa. Eli aikas moninkertaiseksi saa populaation kasvamaan, jos olosuhteet hyvät ja riittää syötävää.
   Hanki rescuekissa tai useampi. Omani ovat niin luonnosta vieraantuneita että luulevat juustonaksujen olevan sopivaa kissanruokaa. Mutta ei haittaa; vaikka ne eivät osaa metsästää yhtään mitään, jyrsijät eivät sitä tiedä, haistavat kissan ja suuntaavat muualle. Lainaan kissan tai pari vanhemmilleni aina kesäisin; ullakon hiiret muuttavat muualle nopeaan. Naapurini jätti roskat alakerran takapihalle ja kaikilla muilla rapussamme oli seurauksena jyrsijäongelma; näin yhden rotan katsovan sisälle parvekkeelta, toteavan kissalauman, ja ilme oli "ei hitto" ja lähti menemään. Ei olisi sydäntä tappaa hiirenpoikasia, mutta näillä eväillä ei tarvitse.

   Lainaa

  49. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Teekuppi: Onpa sairaita kommentteja ja sitten ihmetellään kun tällaisten ihmisten jälkikasvu kiduttaa siilejä ja muita pikkueläimiä.
   Viimeksi uutisoidut kidutetut lokinpoikaset ja siilit taisi olla värinää, tosin pystyy moiseen pottunokkaipanatkin, joskaan en tiedä kuinka monen "vanhemmat pelaa vieressä jalkapalloa", kun jälkikasvu kiduttaa lokinpoikasia. Onhan kommenttikokoelma tavallaan hupaisan verenhimoinen, toisaalta koko maailmaa ei voi pelastaa ja jos turhaa kärsimystä ei aiheuteta ja loppu on nopea, niin ei tässä nyt mistään kansanmurhasta ole kyse.

   Lainaa

  50. King Arthur 14.6.2018 15:53
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Minä kun valitan patiolle ilmestyvistä hiirenpäistä. Ainakaan niitä ei enää tarvitse tappaa, ja kissakin on syönyt.

   Lainaa

  51. Mickey-Mouse 14.6.2018 16:58
   Tulos: +4 (22 ääntä)
   renkeli: Kauhee kun alottaja pyys hyviä vinkkejä miten ja minne siirtää ulos talosta että emo ne löytää ja saa pelkkiä vinkkejä miten ne vois tappaa surku tuli
   Jos aloittaja siirtää ne pois talosta, niin ei emo niihin enää koske. Toki nälkään ja janoon näännyttäminen on inhimillinen tapa, (sillein vanhuksiakin poistetaan vanhainkodeista ja sairaaloista).

   Lainaa

  52. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Kilokalori: Niin, nuohan voi olla vaikka jonkun erittäin uhanalaisen tammihiiren, uhanalaisen koivuhiiren tai idänpäästäisen pesue. Siitä vaan, uhanalaisia lajeja tappamaan… Ja sitten vielä ihmetellään, kun YLE eilen uutisoi, että Pohjanmaalla taas pikkulapset rääkkäävät hengiltä siilejä, kissanpentuja ja linnunpoikasia – siellä tapahtuu tätä joka kesä. YLEn haastattelema eläinsuojeluvalvoja sanoi, että vaikka tänä vuonna lapsia saatiin kiinni itse teosta, vanhempia ei yhtään kiinnosta. Totesi pahoillaan, että kai se on rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus tehtävä, ehkä lastensuojelu ja huostaanotto pystyy pienten pipipäiden tapoja rukkaamaan. Liekkö tässä ne mutsit jonossa, keiden lapset repii siililtä raajoja irti, kun äideilläkin näin hyviä niksejä… Jenni vaikuttaa tässä porukassa ainoalta täyspäiseltä. Muiden lasten kanssa en laskisi omia lapsiani ikinä leikkimään.
   :( Minä kun luulin, että oltaisiin päästy parempaan suuntaan mitä tulee eläinten kunnioittamiseen. Taisin olla väärässä.

   Lainaa

  53. Tulos: +30 (38 ääntä)
   BGB: Ei emo automaattisesti hylkää poikasia, joissa on ihmisten hajua. Ei varsinkaan silloin, kun se on tehnyt pesän ihmisen asuntoon, varmasti ihmiseltä haisevalle sohvalle peiton mutkaan. Siirtely sitten asia erikseen. Ja ei, ei edes luonnossa.
   Joo, tämä on joku ihme uskomus. Mulle väitettiin, että tapoin pihallani olevat kuoriutumattomat mustarastaan poikaset, kun hengitin munien vieressä kun kävin katsomassa että mikä linnunpesä tuolla on :D no pian sain kuitenkin tarkkailla poikasten lentoharjoituksia tästä hengittämisestäni huolimatta, eli eivät kuolleet eikä emo hylännyt pesää.

   Lainaa

  54. Arkkienkeli 14.6.2018 17:48
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Paras tapa lopettaa hiiri on irrottaa rotta USB-kaapeleineen koneesta ja heittää se elektroniikkaromuihin.

   Lainaa

  55. Kallo Pää 14.6.2018 17:54
   Tulos: -17 (47 ääntä)
   Ihmettelijä: Yllättääkö tämä ketään? Pohjanmaa kun on tunnetusti se suomen alabama, täynnä juntteja. Ei jatkoon.
   Eivät muuten olleet suomalaisia lapsia nämä eläinrääkkääjät.

   Lainaa

  56. Tulos: +9 (13 ääntä)
   V: äityl
   Venla, Vilma, Jenna, Elli, Mira, Elina, Sanna, Sari, Katja, Noora.

   Lainaa

  57. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Joo siis tämä oli vastaus V:n kommenttiin: "Millä ihmeen perusteella juuri äitylien suuntaan? Eikö ihan yleisesti pitäisi puhua vanhemmista?"

   Lainaa

  58. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Sinoli: Katsoin just viimeisen jakson “hakekaa kätilöt”-sarjaa ja nyt silmät itkettyneinä en keksi yhtään hyvää tapaa tappaa toisia pieniä. Toista se olis jos just olisin katsonut vaikka KillBilliä…
   For real?! Moka on juuri se, kun kysyjä yrittää löytää ratkaisua pitää hiiret elävänä mutta vastaukset pkäsittelevät vain kuolemaa. Ja sitten täälläkin heti ensimmäisestä vastauksesta alkaen suurin osa jatkaa samalla linjalla.

   Lainaa

  59. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Jännä miten eri fb ryhmissä keskustelu voikin olla niin eri tasolla. Sama julkaisu oli linkattu myös eläinten pelastus ryhmään jossa annettiin neuvoja nimenomaan siihen miten poikaset saa hengissä pois peiton mutkasta ja vielä niin että emo ei niitä hylkää. Ei mitään lopetus vinkkejä .

   Lainaa

  60. Tulos: +2 (12 ääntä)
   ….: Joo, tämä on joku ihme uskomus. Mulle väitettiin, että tapoin pihallani olevat kuoriutumattomat mustarastaan poikaset, kun hengitin munien vieressä kun kävin katsomassa että mikä linnunpesä tuolla on no pian sain kuitenkin tarkkailla poikasten lentoharjoituksia tästä hengittämisestäni huolimatta, eli eivät kuolleet eikä emo hylännyt pesää.
   Tämäkin johtuu yksinkertaisesti vain siitä, että linnut eivät haista oikeastaan juuri yhtään mitään. Eikä mustarastas kuulu ihan herkimpiin pesänhylkääjiin.

   Lainaa

  61. psykologiaa hieman lukenut 14.6.2018 23:10
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Ruttotohtori: Itse näin pienenä kuinka isä tappoi tallomalla heinäpaalin sisältä löytyneitä hiiren- tai rotanpoikasia. Kävi niitä hiukan sääliksi, mutta ymmärrettäväähän se oli että tuhoeläimistä pitää päästä eroon. Eikä silti ole koskaan tullut edes mieleen kiduttaa yhtään eläintä. Että turhaan valitatte kuinka kommentoijien lapsista tulisi eläinrääkkääjiä. Eläintä kiduttava lapsi on lähes aina murhaajan esiaste. Ja murhaajia tulee varsinkin kiusatuista ja pahoinpidellyistä lapsista. Eipä siihen juuri pari nopeasti lopetettua hiirenpoikasta vaikuta.
   Sinähän se varsinainen psykologi olet. Ruttotohtoriuden lisäksi :)

   Lainaa

  62. oli ennustettavissa 14.6.2018 23:23
   Tulos: +13 (51 ääntä)
   Lapsesta asti ovat häirinneet nimitykset "tuhoeläin" ja "hyötyeläin". Ne ovat niin ihmiskeskeisiä, ikään kuin joillain lajeilla ei olisi kerrassaan mitään arvoa koska ne verottavat ihmisten elantoa ja toisilla on arvoa vain koska niistä saa jotain rahallista hyötyä. "Seuraeläintä" nyt sentään arvostetaan sen olemassaolon vuoksi eikä jonkin rahallisen arvon perusteella. No, nykyään olenkin vegaani :) Ps. Omassakin suvussa maanviljelijöitä joten tiedän kyllä kuinka isoksi haitaksi jotkin lajit voivat konkreettisesti olla ks. alalla ;)

   Lainaa

  63. Tulos: +18 (50 ääntä)
   Ei hyvänen aika. Ei ne eläinten kiduttajat yleensä ole mitään maatilojen lapsia, jotka ovat isältään oppineet hiirenloukun käyttötarkoituksen. Ne ihmiset todennäköisesti kunnioittavat luontoa paljon enemmän kun moni kaupunkilainen, joka luulee olevansa tosi humaani. Omasta lapsuudesta muistan, että haittaeläimiä tapettiin meillä kotona joko myrkyllä tai loukuilla. Luontoa pitää kunnioittaa, mutta ei sitä ole pakko omaan asuntoonsa, tai ruokavarastoon päästää pilaamaan ruokia tms. En koskaan kiduttanut eläimiä. Kun taas luokkakaverilla oli loputon lista tarinoita siitä kuinka hän kiduttaa eläimiä. Esim. kissanpoikia laittoi elävänä rapujen syötiksi ja kun löydettiin sammakko pihalta, niin itse olin silleen "vau sammakko! Hirveen söpö!" Tää sankari nappaa sen heti maasta ja repii siltä nahkat irti kynnellä elävänä. Millä tavalla se muka olisi humaanimpaa toimintaa, että hiiret vietäisiin johonkin pihalle odottamaan emoaan, joka ei koskaan tule ja sitten eläimet nääntyy, tai linnut nokkii hengiltä? Joillekin asioille ei vaan voi mitään. Olishan se kiva jos koko maapallo eläisi sulassa solussa ja yksikään luontokappale ei kuolisi koskaan, mutta vielä ei olla siihen päästy.

   Lainaa

  64. humaanius ei ole kilpailu 15.6.2018 0:05
   Tulos: -7 (41 ääntä)
   rgrgrgr: Ne ihmiset todennäköisesti kunnioittavat luontoa paljon enemmän kun moni kaupunkilainen, joka luulee olevansa tosi humaani.
   Aijai heti meni vikaan.

   Lainaa

  65. Tulos: +4 (40 ääntä)
   humaanius ei ole kilpailu: Aijai heti meni vikaan.
   Olipa hieno argumentti sinulta. Onneksi olkoon. Mietit varmaan pitkään, kun tuli noin "hyvät" perustelut mielipiteelle. Tyypit jotka asuvat itse luonnossa, tai erittäin lähellä sitä ja saavat elantonsa siitä ja ruokkivat muita, vs. tyypit jotka asuvat kaukana luonnosta, ovat vieraantuneet siitä ja käyttävät hyväkseen niiden edellämainittujen tyyppien työtä ja toisaalta käyttävät aikansa heidän kritisoimiseen?

   Lainaa

  66. Eero Tikka 15.6.2018 5:23
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Teekuppi: Onpa sairaita kommentteja ja sitten ihmetellään kun tällaisten ihmisten jälkikasvu kiduttaa siilejä ja muita pikkueläimiä.
   Suosittelen vahvasti huumorintajun hankkimista.

   Lainaa

  67. Tulos: +9 (41 ääntä)
   Tämä tilannehan päättyi niin, että aloittaja soitti henkilölle, joka oli hiirien kanssa ennen toiminut ja oli ohjeistanut, että poikasia EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA TAPPAA vaan jättää rauhaan. Ap ei ollut koskenut poikasiin, vaan nostanut viltin reunaa. Häntä oli ohjeistettu, että emo tulee kyllä hakemaan poikaset pois yksitellen, kun huomaa mökissä olevan taas liikettä. Mökki oli ollut käyttämättä talven yli. Ei niiden poikasten tappaminen ole aina se oikea ratkaisu. Kyllä löytyy sairaita ihmisiä täältäkin.

   Lainaa

  68. Tulos: -7 (43 ääntä)
   Toj Karin: For real?! Moka on juuri se, kun kysyjä yrittää löytää ratkaisua pitää hiiret elävänä mutta vastaukset pkäsittelevät vain kuolemaa. Ja sitten täälläkin heti ensimmäisestä vastauksesta alkaen suurin osa jatkaa samalla linjalla.
   Minusta se moka on siinä, että joku löperö yrittää pitää hengissä jotain tuhoon jo tuomittuja hiirenpoikasia. Muut ketjussa sen sijaan ovat realisteja.

   Lainaa

  69. Tulos: -12 (34 ääntä)
   Jos joku pyytää keinoa pitää tuholaiseläin hengissä, häntä pitää opastaa silloin tappamaan tuholaiseläin oikein ja kiduttamatta. Se, että tuholaiseläimet hävitetään, ei tee lapsista maagisesti eläintenkiduttajia. Päinvastoin. Se on loistava tilaisuus antaa opetusta eläinlajien kohtelusta ja eettisesti oikeasta tavasta lopettaa eläin.

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Kannattaa hankkia kissa niin ei tule tuhoeläimiä. Tappavat myös ihmiselle vaarallista kuumetta levittävät myyrät.

   Lainaa

  71. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kilokalori: Uutisia Pohjanmaalta, tältä viikolta: Jopa 4-vuotiaat lapset kiduttavat eläimiä kuoliaaksi Pohjanmaalla: siileiltä revitty raajoja, lokinpoikasille työnnetty tikkuja kaulaan – ”Eläimen reaktioita pidetään huvittavina ja viihdyttävinä” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806122201007694_u0.shtml Sellaiset lapset, millainen kotikasvatus. Ei mitään sympatiaa näiden äitylien suuntaan.
   Noh, lapsi voi olla myös psykopaatti, ei siihen kasvatus välttämättä edes vaikuta. Toki sillä on suuri merkitys miten vanhemmat kohtelevat eläimiä. Kun kakarana juoksin kanojen perässä niin sain kunnon huudot ja siihen loppui. Tänä päivänä on kanoja lemmikkinä.

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Maitovasikka: Murskaaminen ja tukehduttaminen on kukonpojille tuttu kohtalo. Kaulan leikkaaminen taas lehmille, sioille, ja lintueläimille. Maatalouden opit selkeästi menneet perille kun samanlaisia tapoja ehdotetaan. Paitsi kun eteen osuu koiratai kissa, vasta sitten samat tavat ovat eläinrääkkäystä.
   Maatiaiskanat ja kukot lopetetaan kuule ihan kirveellä tai niskat nurin taittamalla, EI tukehduttamalla. Jos 2% toimii väärin niin yleistäminen on naurettavaa.

   Lainaa

  73. Tulos: -12 (28 ääntä)
   oli ennustettavissa: Lapsesta asti ovat häirinneet nimitykset “tuhoeläin” ja “hyötyeläin”. Ne ovat niin ihmiskeskeisiä, ikään kuin joillain lajeilla ei olisi kerrassaan mitään arvoa koska ne verottavat ihmisten elantoa ja toisilla on arvoa vain koska niistä saa jotain rahallista hyötyä. “Seuraeläintä” nyt sentään arvostetaan sen olemassaolon vuoksi eikä jonkin rahallisen arvon perusteella. No, nykyään olenkin vegaani Ps. Omassakin suvussa maanviljelijöitä joten tiedän kyllä kuinka isoksi haitaksi jotkin lajit voivat konkreettisesti olla ks. alalla
   Punkkikaan ei siis logiikallasi ole tuhoeläin.

   Lainaa

  74. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Lunalovegood: Siat ja naudt saavat edelleen pulttipyssystä ENNEN verenlaskua, eli pulttipyssy tainnuttaa eläimen, verenlsku (kurkku auki heti tainnutuksen jälkeen) taas tappaa.
   Halal ja Kosher tehdään toisinpäin, siksi se onkin eläinrääkkäystä. Suomessa muka kiellettyä, mutta halal-kauppoja nousee kuin sieniä sateella.

   Lainaa

  75. Tulos: +11 (13 ääntä)
   ….: Joo, tämä on joku ihme uskomus. Mulle väitettiin, että tapoin pihallani olevat kuoriutumattomat mustarastaan poikaset, kun hengitin munien vieressä kun kävin katsomassa että mikä linnunpesä tuolla on no pian sain kuitenkin tarkkailla poikasten lentoharjoituksia tästä hengittämisestäni huolimatta, eli eivät kuolleet eikä emo hylännyt pesää.
   Juuri näin! Itse kannoin pesästä pudonneen mustarastaan poikasen pesäänsä ja kyllä emot jatkoivat ruokkimista normaalisti.

   Lainaa

  76. Tulos: -7 (17 ääntä)
   inkshu: Siat tainnutetaan kaasulla, jonka jälkeen kurkku vedetään auki. Lehmät tainnutetaan pulttipyssyllä, jonka jälkeen kurkku vedetään auki. Kyllä ne veret joka tapauksessa valutetaan ulos, oli halal tai ei, viilto on vain erilainen.
   Ja halalilla EI tainnuteta eli ero on todella suuri. Liha on myös terva eli stressilihaa, aivan järkyttävän makuista, suomalaisissa lihatiskeissä ei näitä näe.

   Lainaa

  77. oli ennustettavissa 15.6.2018 11:39
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Näin: Punkkikaan ei siis logiikallasi ole tuhoeläin.
   Mikä siitä tekisi sen enempää tuhoeläimen kuin mistään muustakaan lajista? Paitsi se että aiheuttaa haittaa juuri ihmiselle (tai ihmisen pitämille lajeille)?

   Lainaa

  78. kuritushuoneenvartija 15.6.2018 11:48
   Tulos: -8 (26 ääntä)
   Te kaikki oksetatte minua. Sekä mokassa esiintyvät hirviöt että te kommentoijat.

   Lainaa

  79. humaanius ei ole kilpailu 15.6.2018 11:56
   Tulos: +7 (25 ääntä)
   rgrgrgr: Olipa hieno argumentti sinulta. Onneksi olkoon. Mietit varmaan pitkään, kun tuli noin “hyvät” perustelut mielipiteelle. Tyypit jotka asuvat itse luonnossa, tai erittäin lähellä sitä ja saavat elantonsa siitä ja ruokkivat muita, vs. tyypit jotka asuvat kaukana luonnosta, ovat vieraantuneet siitä ja käyttävät hyväkseen niiden edellämainittujen tyyppien työtä ja toisaalta käyttävät aikansa heidän kritisoimiseen?
   En miettinyt kauaa, vastasin heti tuon lauseen luettuani :) Loppua kommentoidakseni: Et voi väittää, että kun asuu maalla niin on väistämättä luontoa lähempänä. Riippuu ihan siitä mitä perheessä tavataan tehdä. Viedäänkö lapsia metsäretkelle, opetetaanko luonnosta, vai istutetaanko tv:n tai tabletin ääreen joka päivä. Sama koskee tietysti myös kaupunkilaislapsia. Kyllä kuitenkin tuppaa olemaan niin, että monilla kaupungissa asuvilla on kaipuu luonnon läheisyyteen, kulttuuriperinnön ja juurien vaalimiseen jne. Ja moni onkin siksi kiinnostunut näihin perehtymään ihan kirjallisestikin, vaikka ei metsä olisikaan omalla takapihalla. Niitä osaa arvostaa ihan eri näkökulmasta kun ne eivät olekaan jatkuvasti tavoitettavissa.

   Lainaa

  80. Tulos: +3 (19 ääntä)
   kuritushuoneenvartija: Te kaikki oksetatte minua. Sekä mokassa esiintyvät hirviöt että te kommentoijat.
   Kipitä hakemaan itsellesi ämpäri, ettet sotke äitisi sohvaa. Tule sitten takaisin, kun olo helpottaa.

   Lainaa

  81. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Olen sitä mieltä, että jokaisen lihaasyövän ihmisen pitäisi osallistua vähintään kerran elämässään eläimen teurastukseen ja paloitteluun (niin että on myös mukana siinä fyysistesti eikä vain katsomassa) ei jaksa lukea tätä ihmisten tekopyhyyttä ja hurskautta, itketään jotain hiirenpoikasten tappamista (kamalaa) samalla kun syödään tyytyväisenä sian perskannikkaa tai lehmän niskalihasta. Hyvä luoja sentään tätä luonnosta vieraantumista, yhyy eläimiä kuolee, yhyy eläimiä tapetaan. Jumalauta nyt!

   Lainaa

  82. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Näin: Kannattaa hankkia kissa niin ei tule tuhoeläimiä. Tappavat myös ihmiselle vaarallista kuumetta levittävät myyrät.
   Miten kissa tappaa hiiren? Heittelemällä ilmaan elävää hiirtä, päästämällä karkuun jotta voi taas pyydystää uudestaan. Mitä enemmän saalis kirkuu sitä hauskempaa kissalla on. Voitte tämän totuuden kieltää jos haluatte, mutta luonto ja eläimet ei ole mitään hanipuppeleita joita kiinnostaisi miltä siitä saalista tuntuu. Tietenkin poissa silmistä on poissa mielestä, ei tarvitse luonnosta vieraantuneen tulla pois sieltä sateenkaarimaastaan.

   Lainaa

  83. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Näin: Kannattaa hankkia kissa niin ei tule tuhoeläimiä. Tappavat myös ihmiselle vaarallista kuumetta levittävät myyrät.
   Ihan vaan tiedoksi että lintujen pesimärauhan rikkominen on ihan laissa kielletty. Et mitä jos vaan pidetään ne kissat sisällä minne ne kuuluukin.

   Lainaa

  84. Tulos: -3 (19 ääntä)
   Miminimi: Miten kissa tappaa hiiren? Heittelemällä ilmaan elävää hiirtä, päästämällä karkuun jotta voi taas pyydystää uudestaan. Mitä enemmän saalis kirkuu sitä hauskempaa kissalla on. Voitte tämän totuuden kieltää jos haluatte, mutta luonto ja eläimet ei ole mitään hanipuppeleita joita kiinnostaisi miltä siitä saalista tuntuu. Tietenkin poissa silmistä on poissa mielestä, ei tarvitse luonnosta vieraantuneen tulla pois sieltä sateenkaarimaastaan.
   Voi jeez mikä stereotypia. Meillä on sisäkissoja jotka pääsee verokotetulle alueelle. Pari hiirtä on mennyt alueelle - arvattavin seurauksin. Että kukahan on se "luonnosta vieraantunut"?

   Lainaa

  85. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Miminimi: Olen sitä mieltä, että jokaisen lihaasyövän ihmisen pitäisi osallistua vähintään kerran elämässään eläimen teurastukseen ja paloitteluun (niin että on myös mukana siinä fyysistesti eikä vain katsomassa) ei jaksa lukea tätä ihmisten tekopyhyyttä ja hurskautta, itketään jotain hiirenpoikasten tappamista (kamalaa) samalla kun syödään tyytyväisenä sian perskannikkaa tai lehmän niskalihasta. Hyvä luoja sentään tätä luonnosta vieraantumista, yhyy eläimiä kuolee, yhyy eläimiä tapetaan. Jumalauta nyt!
   Minusta jokaisen kasviksia syövän pitäisi tutustua kuinka kasvit kommunikoivat ja pyrkivät auttamaan lajitovereitaan. Eli kun yhtä puuta syödään, se kertoo kavereilleen jotkaa muodostavat pahanmakuista/myrkyllistä ainetta itseensä.

   Lainaa

  86. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Jos ne ottais lemmikiksi ja pitäisi lopun elämänsä häkissä. Eiks ois humaania ja inhimillistä? Sitten niitä voisi alkaa jalostaa vielä ja myydä naapureillekin.

   Lainaa

  87. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mem: Olenko ainut kelle tuli paha mieli siitä, että Jenni varta vasten pyysi /asiallisia/ kommentteja (halusi pitää ne hengissä? Oletan ainakin) ja sitten kommentit täynnä vain tappokeinoja Ymmärrän kyllä kun ovat tuholaiseläimiä, mutta kun kerran halusi asiallista keskustelua niin…
   Tässä oli vain erittäin pieni osa ketjun kommenteista, seurasin itse kommentointia

   Lainaa

  88. Tulos: -8 (28 ääntä)
   Ihmettelijä: Yllättääkö tämä ketään? Pohjanmaa kun on tunnetusti se suomen alabama, täynnä juntteja. Ei jatkoon.
   Kyseessä oli maahanmuuttajat. Tiedoksi vaan.

   Lainaa

  89. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Joo: Ihan vaan tiedoksi että lintujen pesimärauhan rikkominen on ihan laissa kielletty. Et mitä jos vaan pidetään ne kissat sisällä minne ne kuuluukin.
   Ihan vaan tiedoksi, että kävelen päin punaisia kuten sinäkin, ajan kohtuullista ylinopeutta ja annan lasteni katsoa elokuvia, joihin heidän ikänsä ei riittäisi. Annan myös kissani liikkua näin maaseudulla vapaana. En todellakaan viitsi huonoa omaatuntoa kantaa kaikista noista lain rikkomuksistani.

   Lainaa

  90. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Joo: Ihan vaan tiedoksi että lintujen pesimärauhan rikkominen on ihan laissa kielletty. Et mitä jos vaan pidetään ne kissat sisällä minne ne kuuluukin.
   Missäs muualla ne "tuhoeläimiä" torjuisi kuin sisällä? Siis jos sisälle tulee hiiri, kissa tappaa sen. Ja sitten hiiriä ei enää tulekaan. Kätevää ja "luonnollista". Meidän kissat eivät tapa lintuja, sillä ulkoilevat ainoastaan valjaissa ja aitauksessa. Pari kertaa ovat pyydystäneet peltohiiren ja sammakon fleksitaluttimessa, muttei koskaan sentään lintua.
   Miminimi: Miten kissa tappaa hiiren? Heittelemällä ilmaan elävää hiirtä, päästämällä karkuun jotta voi taas pyydystää uudestaan. Mitä enemmän saalis kirkuu sitä hauskempaa kissalla on. Voitte tämän totuuden kieltää jos haluatte, mutta luonto ja eläimet ei ole mitään hanipuppeleita joita kiinnostaisi miltä siitä saalista tuntuu. Tietenkin poissa silmistä on poissa mielestä, ei tarvitse luonnosta vieraantuneen tulla pois sieltä sateenkaarimaastaan.
   Kissa tappaa hiiren ravinnokseen, eli melko luonnollista elämän kiertokulkua.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (22 ääntä)
   humaanius ei ole kilpailu: En miettinyt kauaa, vastasin heti tuon lauseen luettuani Loppua kommentoidakseni: Et voi väittää, että kun asuu maalla niin on väistämättä luontoa lähempänä. Riippuu ihan siitä mitä perheessä tavataan tehdä. Viedäänkö lapsia metsäretkelle, opetetaanko luonnosta, vai istutetaanko tv:n tai tabletin ääreen joka päivä. Sama koskee tietysti myös kaupunkilaislapsia. Kyllä kuitenkin tuppaa olemaan niin, että monilla kaupungissa asuvilla on kaipuu luonnon läheisyyteen, kulttuuriperinnön ja juurien vaalimiseen jne. Ja moni onkin siksi kiinnostunut näihin perehtymään ihan kirjallisestikin, vaikka ei metsä olisikaan omalla takapihalla. Niitä osaa arvostaa ihan eri näkökulmasta kun ne eivät olekaan jatkuvasti tavoitettavissa.
   No kannattaisi ehkä miettiä vähän ennenkun rupeaa kertomaan mielipiteitä. Ja joo, kyllä moni kaupunkilainen käy Nuuksion tapaisissa paikoissa grillailemassa viikonloppuisin, jotkut jopa telttailemassa, tai on rakentanut (todennäköisesti perinyt) jopa mökin johonkin maaseudulle. Kyllähän siinä saa luonnosta vähän käsitystä tuollakin tavalla. Mutta se on kuitenkin ihan erilaista kun maaseudun asukkaiden elämä, jotka väkisinkin luonnossa koko ajan tavalla toisella. Ei se toki tarkoita, että välttämättä maaseudun asukas välittäisi luonnosta enemmän kuin kaupunkilainen, mutta yleensä se kuitenkin menee niin, että ihminen rakastaa kotiseutunsa.

   Lainaa

  92. Mustalaisnaamio 16.6.2018 16:09
   Tulos: -16 (26 ääntä)
   Teekuppi: Onpa sairaita kommentteja ja sitten ihmetellään kun tällaisten ihmisten jälkikasvu kiduttaa siilejä ja muita pikkueläimiä.
   Näiden elukan kiduttajien vanhemmat saa oppinsa ihan imaameilta.

   Lainaa

  93. Mustalaisnaamio 16.6.2018 16:12
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Ihmettelijä: Yllättääkö tämä ketään? Pohjanmaa kun on tunnetusti se suomen alabama, täynnä juntteja. Ei jatkoon.
   Nämä eläinten kiduttajat oli sitä eksoottista värinää, mitä ollaan ulkomailta saatu. Ei paikallisia, sori nyt vain.

   Lainaa

  94. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Ruttotohtori: Itse näin pienenä kuinka isä tappoi tallomalla heinäpaalin sisältä löytyneitä hiiren- tai rotanpoikasia. Kävi niitä hiukan sääliksi, mutta ymmärrettäväähän se oli että tuhoeläimistä pitää päästä eroon. Eikä silti ole koskaan tullut edes mieleen kiduttaa yhtään eläintä. Että turhaan valitatte kuinka kommentoijien lapsista tulisi eläinrääkkääjiä. Eläintä kiduttava lapsi on lähes aina murhaajan esiaste. Ja murhaajia tulee varsinkin kiusatuista ja pahoinpidellyistä lapsista. Eipä siihen juuri pari nopeasti lopetettua hiirenpoikasta vaikuta.
   Mikä on tuhoeläin? Eikö ihminen ole tuhoeläin? Tehnyt 99.9% maailman tuhoista.

   Lainaa

  95. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Ruttotohtori: Itse näin pienenä kuinka isä tappoi tallomalla heinäpaalin sisältä löytyneitä hiiren- tai rotanpoikasia. Kävi niitä hiukan sääliksi, mutta ymmärrettäväähän se oli että tuhoeläimistä pitää päästä eroon. Eikä silti ole koskaan tullut edes mieleen kiduttaa yhtään eläintä. Että turhaan valitatte kuinka kommentoijien lapsista tulisi eläinrääkkääjiä. Eläintä kiduttava lapsi on lähes aina murhaajan esiaste. Ja murhaajia tulee varsinkin kiusatuista ja pahoinpidellyistä lapsista. Eipä siihen juuri pari nopeasti lopetettua hiirenpoikasta vaikuta.
   Muuten olen kanssasi samaa mieltä, mutta tuo kiusattujen lapsien määrittely "varsinkin murhaajiksi" , on kyllä brutaalia ja julmaa ajattelua, joka ei pohjaudu totuuteen. Kyllä, kiusatulla lapsella voi olla motiivi murhata aikuisena, mutta ihan yhtälailla kiusaajalla, joka on oppinut nauttimaan muiden nöyryyttämisestä, on motiivi jatkaa sitä aikuisena. Itseä kiusattiin lapsena paljon ja se oli sekä väkivaltaista että henkistä. En kuitenkaan kanna kaunaa näille kiusaajille. Ymmärsin, että he vain koittivat omaa heikkoa itsetuntoaan pönkittää alistamalla jotain, joka vaikutti olevan heidän alapuolellaan arvoasteikossa siinä sosiaalisessa ympäristössä. Muutamalla näistä kiusaajista vaikuttaa vielä aikuisenakin olevan henkisiä ongelmia ja pari heistä on tappanut itsensä, tai alkoholisoitunut. Moni kuitenkin on päässyt eteenpäin elämässä ja ovat perustaneet perheitä ja käyvät töissä. Sama juttu tuntemieni kiusattujen ihmisien kohdalla. Ei ole mitään selkeää kasvaa millä tavalla ihmisen elämä menisi, jos on tietynlaiset kokemuset koulussa. Yleistykset ovat typeriä.

   Lainaa

  96. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Naukula: Ihan vaan tiedoksi, että kävelen päin punaisia kuten sinäkin, ajan kohtuullista ylinopeutta ja annan lasteni katsoa elokuvia, joihin heidän ikänsä ei riittäisi. Annan myös kissani liikkua näin maaseudulla vapaana. En todellakaan viitsi huonoa omaatuntoa kantaa kaikista noista lain rikkomuksistani.
   Ihan vaan tiedoksi että en kävele punaisia päin, mulla ei ole lapsia eikä ajokorttia, ja kissani kulkee pieksämäen takametsissäkin valjaissa. Ehkä sun kannattais panostaa ajattelemaan muita kuin itseäs.

   Lainaa

  97. Yllättikö 17.6.2018 11:10
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Maitovasikka: Murskaaminen ja tukehduttaminen on kukonpojille tuttu kohtalo. Kaulan leikkaaminen taas lehmille, sioille, ja lintueläimille. Maatalouden opit selkeästi menneet perille kun samanlaisia tapoja ehdotetaan. Paitsi kun eteen osuu koiratai kissa, vasta sitten samat tavat ovat eläinrääkkäystä.
   Tuotantoeläimiä ei lopeteta leikkaamalla kaulavaltimo auki.
   ….: Minä kun luulin, että oltaisiin päästy parempaan suuntaan mitä tulee eläinten kunnioittamiseen. Taisin olla väärässä.
   Yllätys yllätys, vapaa kasvatus lisää tällaisia tapauksia. Pitäähän sen kultamussukan saada kokeilla...

   Lainaa

  98. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Joo: Ihan vaan tiedoksi että en kävele punaisia päin, mulla ei ole lapsia eikä ajokorttia, ja kissani kulkee pieksämäen takametsissäkin valjaissa. Ehkä sun kannattais panostaa ajattelemaan muita kuin itseäs.
   En minä tee tuolla tiedolla yhtään mitään. Pidä ensi kerralla omana tietonasi. En vaivaudu päästämään muita syyllistämään minua, miten minun pitäisi elää. Enkä ole edes pahoillani siitä, etten välitä näkemyksistäsi. Koeta kestää, koska vapaassa maassa et muuta voi. PS. Olet kyllä varsinainen tapaus, jos seistä täpötät valoissa jos autoja ei ole mailla halmeilla. Mitä ihmeen järkeä siinä on?

   Lainaa

  99. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Naukula: En minä tee tuolla tiedolla yhtään mitään. Pidä ensi kerralla omana tietonasi. En vaivaudu päästämään muita syyllistämään minua, miten minun pitäisi elää. Enkä ole edes pahoillani siitä, etten välitä näkemyksistäsi. Koeta kestää, koska vapaassa maassa et muuta voi. PS. Olet kyllä varsinainen tapaus, jos seistä täpötät valoissa jos autoja ei ole mailla halmeilla. Mitä ihmeen järkeä siinä on?
   Se järki, että en riko lakia. En tarvinnut tietää sun perseilystä sen enempää, mutta kerroit silti, niin että suhteellisen turhaa avautua siitä. Vastasin vaan samalla mutuilulla millä ite selitit oman näkökantas asiaan smdh. Oma asias se on jos haluut ehdoin tähden tapattaa lemmikkisi, mut se ei enää oo vaan sun oma asias ku se lemmikki rikkoo lakia. Sun kaltasille vesipäille eläimenpitokielto niin luonto kiittää

   Lainaa

  100. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Tepa: Mun mielestä tässä käytiin asiallista keskustelua. Tuhoeläimistä, varsinkin sisällä, on syytä päästä lopullisesti eroon. Kukaan ei ehdottanut kiduttamista vaan nopeaa kuolemaa. Kaikki tavat nyt ei vaan kauhean hienovaraisia ollut.
   Ihmiset me tässä niitä tuhoeläimiä ollaan.

   Lainaa

  101. Tulos: -21 (27 ääntä)
   Joo: Se järki, että en riko lakia. En tarvinnut tietää sun perseilystä sen enempää, mutta kerroit silti, niin että suhteellisen turhaa avautua siitä. Vastasin vaan samalla mutuilulla millä ite selitit oman näkökantas asiaan smdh. Oma asias se on jos haluut ehdoin tähden tapattaa lemmikkisi, mut se ei enää oo vaan sun oma asias ku se lemmikki rikkoo lakia. Sun kaltasille vesipäille eläimenpitokielto niin luonto kiittää
   Jos tuo on se ainoa järki mitä keksit tyhjässä risteyksessä seistä pänöttämiseen, niin se kertoo sinusta aivan kaiken olennaisen. Kiltti, ahdistuva kympin tyttö, joka ei aikuisenakaan uskalla ajatella muuta kuin mitä auktoriteetit tahtovat sinun antaa ajatella. Pidät tyhjän kadun ylittämistä punaisia päin jonkinlaisena perseilynä. Voiko harmaampaa ihmistä kuvitella kuin sinut!? Niin kauan kuin en jää kiinni, se pysyy omana asianani. :-)

   Lainaa

  102. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Naukula: Jos tuo on se ainoa järki mitä keksit tyhjässä risteyksessä seistä pänöttämiseen, niin se kertoo sinusta aivan kaiken olennaisen. Kiltti, ahdistuva kympin tyttö, joka ei aikuisenakaan uskalla ajatella muuta kuin mitä auktoriteetit tahtovat sinun antaa ajatella. Pidät tyhjän kadun ylittämistä punaisia päin jonkinlaisena perseilynä. Voiko harmaampaa ihmistä kuvitella kuin sinut!? Niin kauan kuin en jää kiinni, se pysyy omana asianani.
   Oon kolmekymppinen nainen, että sun ”Öhöhö oot vasta lapsi” - kommenttis suoraan jostain Xbox live chatista meni ihan yhtä päin mettiä niinku kaikki muukin sun olettaminen. Kannattais ehkä yrittää ees perustella argumentit johonkin faktaan eikä vaan selitellä sitä mitä ne kaks ainoaa aivosolua keksii kolistessaan toisiinsa. Liikenteessä rauhallisesti menossa on se järki et sun kaltaset elämäm_koululaiset ei pääse yllättämään ja ajamaan päälle.

   Lainaa

  103. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Nämä eläinten kiduttajat oli sitä eksoottista värinää, mitä ollaan ulkomailta saatu. Ei paikallisia, sori nyt vain.
   Kyllä minä ainakin tiedän ihan kotoperäisiäkin eläinrääkkääjiä. Tunnetuin näistä on eräs suomalainen taiteestaan tunnettu psykopaatti: Teemu Mäki.

   Lainaa

  104. Tulos: -11 (21 ääntä)
   ….: Kyllä minä ainakin tiedän ihan kotoperäisiäkin eläinrääkkääjiä. Tunnetuin näistä on eräs suomalainen taiteestaan tunnettu psykopaatti: Teemu Mäki.
   No voi merkillistä, kun tiedät ihan suomalaisiakin rääkkääjiä! Sepäs varsin vahvasti liittyykin tuohon Pohjanmaan tapaukseen. Mistä teitä sumentuneita aina piisaakin sopertamaan jotain kummallista asiaan liittymätöntä, kun toismaalaisista tulee puhe? Joku kumma pakottava tarve teikäläisillä tuollaiseen.

   Lainaa

  105. Tulos: -20 (22 ääntä)
   Joo: Oon kolmekymppinen nainen, että sun ”Öhöhö oot vasta lapsi” – kommenttis suoraan jostain Xbox live chatista meni ihan yhtä päin mettiä niinku kaikki muukin sun olettaminen. Kannattais ehkä yrittää ees perustella argumentit johonkin faktaan eikä vaan selitellä sitä mitä ne kaks ainoaa aivosolua keksii kolistessaan toisiinsa. Liikenteessä rauhallisesti menossa on se järki et sun kaltaset elämäm_koululaiset ei pääse yllättämään ja ajamaan päälle.
   Juu, kun kirjoitin ”ettet aikuisenakaan” niin sinä se luit siitä vain ”öhhö”? Moni muu olisi ymmärtänyt, että mielsin sinut kyllä aikuiseksi, mutta sinulta se vain jäi ymmärtämättä. Minkäs teet, kun luet minkä haluatkin lukea. Kympin tyttö, mutta vähän yksivakaa. Mutta mitäpä sinulta enempää voi odottaakaan, kun ehdoin tahdoin haluat punaisissa seistä SILLOIN, kun risteys on tyhjä! Mitä teet ulkosalla kävelemässä, jos näet tyhjässä risteyksessä olemattomia autoja etkä osaa nähdä risteyksestä milloin se on tyhjä? Tiesitkö, että on sellainenkin asia olemassa kuin ylikiltti? Katso sinä punavalotäpöttäjä peiliin, sieltä sellaisen löydät.

   Lainaa

  106. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Touko: Juu, kun kirjoitin ”ettet aikuisenakaan” niin sinä se luit siitä vain ”öhhö”? Moni muu olisi ymmärtänyt, että mielsin sinut kyllä aikuiseksi, mutta sinulta se vain jäi ymmärtämättä. Minkäs teet, kun luet minkä haluatkin lukea. Kympin tyttö, mutta vähän yksivakaa. Mutta mitäpä sinulta enempää voi odottaakaan, kun ehdoin tahdoin haluat punaisissa seistä SILLOIN, kun risteys on tyhjä! Mitä teet ulkosalla kävelemässä, jos näet tyhjässä risteyksessä olemattomia autoja etkä osaa nähdä risteyksestä milloin se on tyhjä? Tiesitkö, että on sellainenkin asia olemassa kuin ylikiltti? Katso sinä punavalotäpöttäjä peiliin, sieltä sellaisen löydät.
   Mielummin ylikiltti joka seisoo risteyksessä sen alle minuutin ”turhaan”, kuin joku joka ylpeilee liikenteen vaarantumisella ja kotoperäisten lajien tappamisella, ei tähän enää muuta tartte sanoa.

   Lainaa

  107. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Onpa täällä luonnosta vieraantuneita ihmisiä. Kyllä inhimillisin ja armollisin teko tuossa tilanteessa on lopettaa ne nopeasti ja kivuttomasti. Mutta ei, kun pitää saada itselle hyvä mieli

   Lainaa

  108. Tulos: 0 (14 ääntä)
   Laiska: Onpa täällä luonnosta vieraantuneita ihmisiä. Kyllä inhimillisin ja armollisin teko tuossa tilanteessa on lopettaa ne nopeasti ja kivuttomasti. Mutta ei, kun pitää saada itselle hyvä mieli
   .. ja ”siirtää” pois silmistä ajatellen että emo ne sitten löytää ja hoitaa. Kun todellisuudessa ne ovat kuolemassa vain poissa silmistä, ja vielä kituen jos joku eläin ei niitä vie.

   Lainaa

  109. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Joo: Mielummin ylikiltti joka seisoo risteyksessä sen alle minuutin ”turhaan”, kuin joku joka ylpeilee liikenteen vaarantumisella ja kotoperäisten lajien tappamisella, ei tähän enää muuta tartte sanoa.
   Miten liikenne siitä vaarantuu, kun ylität tyhjän risteyksen riippumatta siitä mikä valo palaa? Ei se punainen valo mitenkään maagisesti autoksi muutu. Tyhjä mikä tyhjä, yli vaan. Luonto tappaa eliöitä ja lajeja kaiken aikaa. Valtaosa kaikista lajeista on kadonnut ilman ihmisen vaikutusta. Kuvitteletko evoluution pysäyttäväsi ”suojelutoimillasi”? Koetahan jo käsittää, että luonnolle ei ole olemassakaan motään kotoperäisiä lajeja. Vain ihminen keksii sellaisia rajoja. Luonnossa niitä ei ole. Taidan vaatia sinulta liikaa, sillä sinä se seisoksit kilttiyttäsi tyhjissä risteyksissäkin ja luulet tekeväsi hyvin. Miten sinä voisit luontokaan käsittää, kun ei tuon enempää ajatuksesi veny? Sinä olet sitä tyyppiä, joka ei osaa ajatella muuta kuin kaikki muutkaan. Et ole kovin luova.

   Lainaa

  110. Maalaisjärkeä 18.6.2018 7:37
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   eri: Jos joku pyytää keinoa pitää tuholaiseläin hengissä, häntä pitää opastaa silloin tappamaan tuholaiseläin oikein ja kiduttamatta. Se, että tuholaiseläimet hävitetään, ei tee lapsista maagisesti eläintenkiduttajia. Päinvastoin. Se on loistava tilaisuus antaa opetusta eläinlajien kohtelusta ja eettisesti oikeasta tavasta lopettaa eläin.
   Jos et osaa vastata esitettyyn kysymykseen, voit olla hiljaa :)

   Lainaa

  111. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Touko: No voi merkillistä, kun tiedät ihan suomalaisiakin rääkkääjiä! Sepäs varsin vahvasti liittyykin tuohon Pohjanmaan tapaukseen. Mistä teitä sumentuneita aina piisaakin sopertamaan jotain kummallista asiaan liittymätöntä, kun toismaalaisista tulee puhe? Joku kumma pakottava tarve teikäläisillä tuollaiseen.
   Mistä teitä valehtelevia rasisteja riittää aina mössöttämään jostain etnisestä värinästä aiheeseen kuin aiheeseen? Uskokaa tai älkää mutta kaiken pahan alku ja juuri ei aina ole maahanmuuttajat. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806112201006618_u0.shtml Mitä luulet edustaako tämä eiralaismies etnistä värinää?

   Lainaa

  112. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Touko: No voi merkillistä, kun tiedät ihan suomalaisiakin rääkkääjiä! Sepäs varsin vahvasti liittyykin tuohon Pohjanmaan tapaukseen. Mistä teitä sumentuneita aina piisaakin sopertamaan jotain kummallista asiaan liittymätöntä, kun toismaalaisista tulee puhe? Joku kumma pakottava tarve teikäläisillä tuollaiseen.
   Nämäkään eivät varmasti ole mamuja https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/39b4f48e-4a91-4649-a364-90291d8693da https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/522682-lapset-raakkaavat-julmasti-siileja-aikuisten-syyta-olla-valppaana https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/pahoinpitelivat-siilin-hengilta-laudanpatkalla-poliisi-etsii-pikkupoikia-valvontakameran-avulla/6005560 Kyllä meillä riittää ihan kotoperäisiäkin eläinterääkkääjiä. Ei tarvitse ulkomaalaisia sotkea kaikkeen varsinkaan kun se ei aiheeseen mitenkään liity. Vai onko teidän rasististen rassukoiden mielestä mamujen tekemä väkivalta jotenkin pahempaa? Ja suomalaisten tekemänä samat teot ovat oikeutetumpia? Niinkö?

   Lainaa

  113. Tulos: -11 (19 ääntä)
   ….: Mistä teitä valehtelevia rasisteja riittää aina mössöttämään jostain etnisestä värinästä aiheeseen kuin aiheeseen? Uskokaa tai älkää mutta kaiken pahan alku ja juuri ei aina ole maahanmuuttajat. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806112201006618_u0.shtml Mitä luulet edustaako tämä eiralaismies etnistä värinää?
   Ai tuo onkin se Pohjanmaan Eira, mistä tässä kaiken aikaa on ollut puhe... Olipa hyvä, kun olet noin hyvin Pohjanmaan kartalla.

   Lainaa

  114. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Täällä oli esitetty pohjanmaalta tapaus, jossa maahanmuuttajalapset olivat silponeet eläimiä. Repineet raajoja irti siileiltä ym. Kukaan ei syyttänyt maahanmuuttajia pahan aluksi tai mitään muuta rasistista. Turha sinun linkitellä mitään muuta tai rakennella typeriä olkiukkoja.

   Lainaa

  115. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Asgtassu: Täällä oli esitetty pohjanmaalta tapaus, jossa maahanmuuttajalapset olivat silponeet eläimiä. Repineet raajoja irti siileiltä ym. Kukaan ei syyttänyt maahanmuuttajia pahan aluksi tai mitään muuta rasistista. Turha sinun linkitellä mitään muuta tai rakennella typeriä olkiukkoja.
   Paitsi että ainoa ”todiste” minkä tekijöiden alkuperästä löytää on 2-3 facebook kommenttia kyseisen artikkelin alapuolella missä lukee tyyliin ”kummin serkun kaiman koiranpentu oli silminnäkijä ja ei ollu suomalaisia!!!” Se on kumma ku tämmöset on ihan oikein ”todisteita” vaan sillon kun se sopii omaa maahanmuuttopoliittista näkemystä tukemaan, jos joku sanois että olivat suomalaisia niin vaadittais kolmen tunnin editoimaton videopätkä vähintään, ja siltikään ei oltais varmoja et mitä jos ne olikin vähän rusehtavia lapsia kuitenkin.

   Lainaa

  116. ihanmummovaan 18.6.2018 13:47
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Reunaehto: Pohjanmaa on Suomen yrittäjähenkisin alue, jossa pistetään toimeksi eikä jäädä määkimään sossuntukea. Alabama on piukassa mustia, joita ri voi yrittämisestä kehua. Juntti tässä olet sinä.
   Toki yrittäjähenkisiä siellä ollaan, ja mentaliteetti on juurikin tuo "ei tartte auttaa", mutta eläimet nähdään siellä ainoastaan hyötyeläiminä. Toisin sanoen ei juurikaan välitetä muista kuin lehmistä, joista saadaan taloudellista tuloa, ja no sioista. Olen asunut Etelä-Pohjanmaalla muutamia vuosia, ja tää piirre siellä asuvisa ihmisissä on se mistä en pidä. Siellä inhotaan jopa koiria ja kissoja (siis tyyliin talikolla kissimouree hengiltä), puhumattakaan hiiristä ym. Eipä juuri välitetä löytökissoista, pentueen saaneista kissoista ym. Valitettavaa.

   Lainaa

  117. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Touko: Luonto tappaa eliöitä ja lajeja kaiken aikaa. Valtaosa kaikista lajeista on kadonnut ilman ihmisen vaikutusta. Kuvitteletko evoluution pysäyttäväsi ”suojelutoimillasi”? Koetahan jo käsittää, että luonnolle ei ole olemassakaan motään kotoperäisiä lajeja. Vain ihminen keksii sellaisia rajoja. Luonnossa niitä ei ole.
   En kyl tajua mistä oikein poimit nuo ajatuksesi. Luonnossa on kotoperäisiä jaleja, jotka ovat erittäin sopeutuneita kyseiseen biomiin. Esimerkiksi Suomessa ei ole ennen ollut lupiineja. Näin kotoperäiset lajit eivät ole sopeutuneet siihen. Ei ole siis myöskään mitään luonnollisia lupiinin "vihollisia". Luonnossa on yleensä tasapaino jokaisessa ympäristössä, missä jokaisella eliölajilla on oma lohkonsa, missä se elää sen verran kuin elää kilpailemalla muiden lajien kanssa ja jokainen laji saa tietyn osuuden alueesta. Nyt kun tuodaan jostain muusta ympäristöstä jotain yksittäisiä lajeja, joihin paikalliset lajit eivät ole saaneet tottua millään tavalla, seuraa katastrofi. Jos tuotu laji ei ole tarpeeksi elinvoimainen, niin paikalliset lajit tai ympäristö estävät sen kasvamisen ja laji kuihtuu pois. Mutta jos tuotu laji on tosi elinvoimainen, niin se kasvaa ja leviää nopeammin muita paikallisia lajeja, jotka eivät esimerkiksi kasva, tai metsästä yhtä tehokkaasti ja nämä paikalliset lajit kuihtuvat ja kuolevat pois. Niin kauan kunnes löytyy yksittäinen paikallinen laji, joka kykenee "taistelemaan" vastaan ja estämään tätä lupiinia leviämästä. Menepä huviksi joskus sinne rakastamasi lupiinipellon keskelle ja katso mitä kasveja siellä kasvaa. Huomaat aika nopeasti, että lupiinin lisäksi ei paljoakaan mitään muita kasveja. Sitten mene jollekin alueelle, missä ei kasva lupiinia, mutta alue muuten on samanlainen. Mitä kasveja löydät? Löydät erittäin monipuolisen kasvivalikoiman erilaisia kasveja. Suomesta tällainen lupiini tuhoaa eteenpäin levitessään paljon aiemmin samalla alueella eläneitä lajeja, esimerkiksi otan yhden, mikä itseä harmittaa aika paljon: metsämansikka. Kait sä nyt ymmärrät, että kun yksi eläin- tai kasvilaji kuolee sukupuuttoon, niin sen viimeisen yksilön mukana kuolee koko laji lopulliseseti. Ne ei enää koskaan tule takaisin.

   Lainaa

  118. Sipoolainen 18.6.2018 22:18
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   Kaikille niille omaperäisille ajattelijoille, jotka jättävät "Ihminenhän se suurin tuhoeläin on" tyyppisiä kommentteja: tappakaa itsenne. Tämä ei ole loukkaus. Jos todella uskotte, että ihmiset ovat tuhoisia haittaeläimiä, niin silloin uskotte olevanne sellaisia itsekin, samoin kuin perheenne ja muu lähipiirinne. Muiden henkeen teillä ei ole oikeutta, mutta omanne voitte ottaa. Tai jos ei kantti siihen kestä, niin muuttakaa johonkin metsämökkiin syömään itse keräämiänne juuria ja marjoja, kuten Pentti Linkola. Ei, mikään autoilun välttäminen ja luomuruoan ostaminen eivät riitä, jo Etelä-Amerikan alkuasukkaiden elämä tuottaa suunnattoman ympäristövaikutuksen ympäröivään luontoon, "ekologisesti elävän" länsimaalaisen vaikutus on vielä moninkertainen. Joten henki pois tai oikeasti takaisin metsästäjä-keräilijöiden elämäntapaan, ne ovat vaihtoehtonne ympäristön tuhoamisen estämiseksi. Mutta älkää helvetissä kirjoitelko wannabe-nihilistisiä juttujanne sähkölämmitteisistä olohuoneistanne älykännykän välityksellä ja kuvitelko olevanne jotenkin parempia ihmisiä, se on yksinomaan naurettavaa

   Lainaa

  119. Tulos: +14 (18 ääntä)
   renkeli: Kauhee kun alottaja pyys hyviä vinkkejä miten ja minne siirtää ulos talosta että emo ne löytää ja saa pelkkiä vinkkejä miten ne vois tappaa surku tuli
   Kyllä tossa alkuperäisessä keskustelussa oli oikeasti satoja kommentteja ja suuri osa myös niitä keinoja, miten ne säilytetään elävänä. Tähän nyt vaan valikoitu noi tappovinkit näköjään.

   Lainaa

  120. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Niinu: Surullista miten tunteettomasti ihmiset suhtautuvat pieniin eläimiin. Minkäs hiiri sille mahtaa että on sattunut tekemään pesän ihmisasumukseen… i
   Niin...no! Se on tietysti valintakysymys, että kuinka paljon hiiriä sinne mökkinsä sisään haluaa. Myyräkuume on muuten tosi kiva sairastaa! Suosittelen! Myös se hiljaksiin kuiva-aineisiin leviävä hiirenpaska on tosi ruokahalua herättävää! Kaurapuuroa kikkareilla. Nuo poikaset on yhtä kun mennyttä jo tossa vaiheessa. Luonnossa ne syötäisiin sekunneissa kun emo ei niitä enää löydä. Emokin mahdollisesti ehitty jo syödä. Eli onkohan sitten humaania jättää poikue nääntymään?

   Lainaa

  121. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ihan sama mitä mieltä joku muu on mun mielipiteestä, mun mielestä oksettavaa luettavaa koko tekstirimpsu, piste. Tulee pakostikin mieleen, että kommentoijat taitavat nauttia mielikuvistaan vähän liikaa.

   Lainaa

  122. bananaforscale 19.6.2018 20:16
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Sinoli: Katsoin just viimeisen jakson “hakekaa kätilöt”-sarjaa ja nyt silmät itkettyneinä en keksi yhtään hyvää tapaa tappaa toisia pieniä. Toista se olis jos just olisin katsonut vaikka KillBilliä…
   Ratkaisu: kato Kill Bill.

   Lainaa

  123. Tulos: +10 (10 ääntä)
   ihanmummovaan: Toki yrittäjähenkisiä siellä ollaan, ja mentaliteetti on juurikin tuo “ei tartte auttaa”, mutta eläimet nähdään siellä ainoastaan hyötyeläiminä. Toisin sanoen ei juurikaan välitetä muista kuin lehmistä, joista saadaan taloudellista tuloa, ja no sioista. Olen asunut Etelä-Pohjanmaalla muutamia vuosia, ja tää piirre siellä asuvisa ihmisissä on se mistä en pidä. Siellä inhotaan jopa koiria ja kissoja (siis tyyliin talikolla kissimouree hengiltä), puhumattakaan hiiristä ym. Eipä juuri välitetä löytökissoista, pentueen saaneista kissoista ym. Valitettavaa.
   Vahvistan tämän, valitettavasti. Erehdy vittu ulkoiluttamaan kissaasi valjaissa tai mainitsemaan omistavasi hamsteri ja sua katsotaan kuin mielenvikaista. Pienemmillä paikkakunnilla ainakin.

   Lainaa

  124. Neronleimaus 24.6.2018 9:20
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Sipoolainen: Kaikille niille omaperäisille ajattelijoille, jotka jättävät “Ihminenhän se suurin tuhoeläin on” tyyppisiä kommentteja: tappakaa itsenne. Tämä ei ole loukkaus. Jos todella uskotte, että ihmiset ovat tuhoisia haittaeläimiä, niin silloin uskotte olevanne sellaisia itsekin, samoin kuin perheenne ja muu lähipiirinne. Muiden henkeen teillä ei ole oikeutta, mutta omanne voitte ottaa. Tai jos ei kantti siihen kestä, niin muuttakaa johonkin metsämökkiin syömään itse keräämiänne juuria ja marjoja, kuten Pentti Linkola. Ei, mikään autoilun välttäminen ja luomuruoan ostaminen eivät riitä, jo Etelä-Amerikan alkuasukkaiden elämä tuottaa suunnattoman ympäristövaikutuksen ympäröivään luontoon, “ekologisesti elävän” länsimaalaisen vaikutus on vielä moninkertainen. Joten henki pois tai oikeasti takaisin metsästäjä-keräilijöiden elämäntapaan, ne ovat vaihtoehtonne ympäristön tuhoamisen estämiseksi. Mutta älkää helvetissä kirjoitelko wannabe-nihilistisiä juttujanne sähkölämmitteisistä olohuoneistanne älykännykän välityksellä ja kuvitelko olevanne jotenkin parempia ihmisiä, se on yksinomaan naurettavaa
   No olihan taas neronleimaus. Eli jos et ole valmis tappamaan itseäs, et voi ikinä mainita mistään epäkohdasta maailmassa? Jos et muuta erämökkiin, et voi uskoa, että ihminen on kaikista haitallisin laji maapallon monimuotoisuuden näkökulmasta? Eli uhraa itsesi (samalla kun muut jatkavat normaaliin tapaan ja pitävät sua hulluna) tai turpa kiinni (samalla kun muut jatkavat normaaliin tapaan ja uskovat että itsekin ajattelet kuin he)? Toisin kuin luulet, jo puhuminen on puoliruokaa. Se saa ihmiset tiedostamaan ja ensinkään ajaittelemaan ks. asiaa. Ajan kanssa yhdenkin ihmisen tekemä huomio muuttuu merkityksellisiksi teoiksi. Ihmiset alkavat jakaa tietoa. Syntyy kampanjoita. Uudet sukupolvet aloittavat asian pohtimisen "aktiivisessa iässä", jolloin he synnyttävät innovaatioita ongelman ratkaisemiseksi ja välttävät tietoisesti asioita, jotka pahentavat ongelmaa. Lumipalloefektin tavoin ajatus muuttuu pienen ryhmän pohdinnasta valtaväestön aktiivisiksi toimiksi. Millä onkin jo valtavasti merkitystä. Siitäkin huolimatta (tai juuri sen vuoksi) ettet aikoinasi muuttanut erämökkiin tai tappanut itseäsi. Ääriteoista jonkin asian nimissä voi olla jopa haittaa ks. asian edistämisen suhteen, koska "äärihörhöily" etäännyttää valtaväestöä asian parista yhä enemmän. Joskus tosiaan tuntuu, että kaltaisesi ehdottelijat tätä tosiaan toivovatkin, heh. Eri asia sitten on, tapahtuuko (mikään) muutos esim. maapallon eläimistön ja kasviston kannalta riittävän nopeasti (epäilen). Mutta aina voi yrittää. Ja yrittäminenhän on aina enemmän kuin se, että luovuttaa edes yrittämättä. Ja yrittäminen on itse asiassa ainoa vaihtoehto, jossa meillä on edes mahdollisuus menestyä. Puhutaan sitten bisnesmaailmasta tai ympäristönsuojelusta.

   Lainaa

  125. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Neronleimaus: No olihan taas neronleimaus. Eli jos et ole valmis tappamaan itseäs, et voi ikinä mainita mistään epäkohdasta maailmassa? Jos et muuta erämökkiin, et voi uskoa, että ihminen on kaikista haitallisin laji maapallon monimuotoisuuden näkökulmasta? Eli uhraa itsesi (samalla kun muut jatkavat normaaliin tapaan ja pitävät sua hulluna) tai turpa kiinni (samalla kun muut jatkavat normaaliin tapaan ja uskovat että itsekin ajattelet kuin he)? Toisin kuin luulet, jo puhuminen on puoliruokaa. Se saa ihmiset tiedostamaan ja ensinkään ajaittelemaan ks. asiaa. Ajan kanssa yhdenkin ihmisen tekemä huomio muuttuu merkityksellisiksi teoiksi. Ihmiset alkavat jakaa tietoa. Syntyy kampanjoita. Uudet sukupolvet aloittavat asian pohtimisen “aktiivisessa iässä”, jolloin he synnyttävät innovaatioita ongelman ratkaisemiseksi ja välttävät tietoisesti asioita, jotka pahentavat ongelmaa. Lumipalloefektin tavoin ajatus muuttuu pienen ryhmän pohdinnasta valtaväestön aktiivisiksi toimiksi. Millä onkin jo valtavasti merkitystä. Siitäkin huolimatta (tai juuri sen vuoksi) ettet aikoinasi muuttanut erämökkiin tai tappanut itseäsi. Ääriteoista jonkin asian nimissä voi olla jopa haittaa ks. asian edistämisen suhteen, koska “äärihörhöily” etäännyttää valtaväestöä asian parista yhä enemmän. Joskus tosiaan tuntuu, että kaltaisesi ehdottelijat tätä tosiaan toivovatkin, heh. Eri asia sitten on, tapahtuuko (mikään) muutos esim. maapallon eläimistön ja kasviston kannalta riittävän nopeasti (epäilen). Mutta aina voi yrittää. Ja yrittäminenhän on aina enemmän kuin se, että luovuttaa edes yrittämättä. Ja yrittäminen on itse asiassa ainoa vaihtoehto, jossa meillä on edes mahdollisuus menestyä. Puhutaan sitten bisnesmaailmasta tai ympäristönsuojelusta.
   Söpööä, että jutkut uskovat puhumisenkin olevan puoliruokaa, eli puhe iman tekojakin on hyvä. Sehän vain on toinen tapa sanoa, että saan olla tekopyhä. Muutenhan ei ”puoliruokaa” tarkoita mitään. Usko pois, ihmiset haistavat tekopyhyyden toisissa nopeasti ja se sinun puoliruokaasi on nopeasti tyhjä lautanen.

   Lainaa

  126. Neronleimaus, arvon trolli 24.6.2018 12:38
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Bunni: Söpööä, että jutkut uskovat puhumisenkin olevan puoliruokaa, eli puhe iman tekojakin on hyvä. Sehän vain on toinen tapa sanoa, että saan olla tekopyhä. Muutenhan ei ”puoliruokaa” tarkoita mitään. Usko pois, ihmiset haistavat tekopyhyyden toisissa nopeasti ja se sinun puoliruokaasi on nopeasti tyhjä lautanen.
   Kuka sanoi että voi olla tekemättä mitään? Puhuminen on vaikuttava teko, koska se siirtää tietoa eteenpäin, ei koska lupaa "sitten joskus tehdä jotain". Onhan se kuitenkin eri asia esim. olla vegaani, miettiä ostos- ja liikkumistottumuksiaan jne. kuin olla tekemättä yhtään mitään koska ei voi muuttaa korpeen. Ts. tekee mitä tehtävissä on vs. luovuttaa edes yrittämättä. Itse kutsuisin tekopyhäksi ennemminkin sitä, että väittää että "ei voi tehdä mitään" ja jatkaa samaa kulutusjuhlaa kuin muut vaikka tiedostaa ongelman ;)

   Lainaa

  127. Sipoolainen 25.6.2018 21:47
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Neronleimaus, arvon trolli: Kuka sanoi että voi olla tekemättä mitään? Puhuminen on vaikuttava teko, koska se siirtää tietoa eteenpäin, ei koska lupaa “sitten joskus tehdä jotain”. Onhan se kuitenkin eri asia esim. olla vegaani, miettiä ostos- ja liikkumistottumuksiaan jne. kuin olla tekemättä yhtään mitään koska ei voi muuttaa korpeen. Ts. tekee mitä tehtävissä on vs. luovuttaa edes yrittämättä. Itse kutsuisin tekopyhäksi ennemminkin sitä, että väittää että “ei voi tehdä mitään” ja jatkaa samaa kulutusjuhlaa kuin muut vaikka tiedostaa ongelman
   En missään nimessä vastusta ympäristötekoja, päin vastoin, enkä myöskään asiallista keskustelua ympäristöasioista. Olen vain huomannut, että varsin usein nämä "ihmiset on kauheita, kumpa vaan kuoltais kaikki pois"-tyyppiset kommentoijat eivät ole valmiita tekemään minkäänlaisia uhrauksia asian eteen, eivätkä edes ymmärrä, että jotain uhrauksia pitäisi tehdä, vaan yrittävät puhdistaa omaatuntoaan nihilististä puppua nettiin suoltamalla. Arvostan kovasti todellisia ympäristötekoja ja poliittista ym. vaikuttamista ympäristönsuojelun hyväksi, mutta en tyhjän jauhamista netissä

   Lainaa

  128. Neronleimaus, arvon trolli 29.6.2018 11:00
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Sipoolainen: En missään nimessä vastusta ympäristötekoja, päin vastoin, enkä myöskään asiallista keskustelua ympäristöasioista. Olen vain huomannut, että varsin usein nämä “ihmiset on kauheita, kumpa vaan kuoltais kaikki pois”-tyyppiset kommentoijat eivät ole valmiita tekemään minkäänlaisia uhrauksia asian eteen, eivätkä edes ymmärrä, että jotain uhrauksia pitäisi tehdä, vaan yrittävät puhdistaa omaatuntoaan nihilististä puppua nettiin suoltamalla. Arvostan kovasti todellisia ympäristötekoja ja poliittista ym. vaikuttamista ympäristönsuojelun hyväksi, mutta en tyhjän jauhamista netissä
   Jaahas, löysinpäs tämän ketjun vielä :D Juu, olen kanssasi samaa mieltä siitä, että on tekopyhää vain puhua muuttamatta mitään omissa toimissa. Varsinkin jos muita oikein syyllistää. Mutta tosiasiassa "pelkkä" puhekin on vaikuttava teko, kuten edellisissäkin kommenteissa sanoin. Saa ihmiset ajattelemaan > mitä suurempi joukko ajattelee, sitä todennäköisempää on, että syntyy myös käytännön toimijoita. Toki jos puhujat ovat kauhean hyökkääviä, se voi myös vaikeuttaa asian edistämistä.

   Lainaa

  129. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ei kyse ole siitä, että hiirien tappaminen olisi jotain sanoinkuvaamattoman järkyttävää, vaan siitä että tuolla ehdotetaan mm. hukuttamista tai elävältä polttamista, jotka ovat kidutusta jota ei voi puolustella yhtään mitenkään.

   Lainaa

  130. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Napael: Kyllä sitä ollaan niin pyhiä ja armeliaita siihen asti kunnes löydät jyrsijöitä omista nurkistasi, jolloin kutsut ammattilaisen myrkyttämään kaikki pikku tuholaiset puolestasi. Tässä yritettiin ehdottaa kivuttomia tapoja hoitaa homma ja osa metodeista vaikutti julmilta ja jotkut taas törkeiltä kuten tallominen tai [...]
   itsellä ollut lemmikki hiiriä ja mökillä sitten törmännyt villeihin. paras ansa on semmonen ettei se kuole.ensin toki etittävä reikä josta ittesä sisään tunkee tukkia sitten vangita vaikka siihen tokmannilta ilmaseksi jonotettuun ämpäriin ja kuskata kauas metikköön omalta tontilta/ asuin alueelta. mutta toki on sun kaltasia julmia ihmisp*skoja joilla ei sydäntä löydy

   Lainaa

  131. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Psykopatia on valitettavan yleistä keskuudessamme.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiiret, kuva, mökki, lopettaa, lopettaminen