Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Jäätelökesä

Miten olisi jäätelödieetti? Kuinka paljon jäätelössä on todellisia kaloreita?
Jäätelökesä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +483 (499 ääntä)
   Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.

   Lainaa

  2. Tulos: +437 (443 ääntä)
   Valheella on lyhyet jäljet Satu... Varsinkin jos sen postaa facebookkiin julkisesti.

   Lainaa

  3. Tulos: +225 (283 ääntä)
   Janica ilmeisesti pitää useampia vapaapäiviä viikossa ja olettaa saavansa silti täyden palkan. Kannattanee nyt kuitenkin siihen TESsiin tutustua.

   Lainaa

  4. Tulos: -125 (179 ääntä)
   Multa meni ohi toi Idan/Satun kuva/juttu. Onks tos kuvassa jotain mitä en tajunnu?

   Lainaa

  5. Tulos: +258 (260 ääntä)
   Kotkot: Multa meni ohi toi Idan/Satun kuva/juttu. Onks tos kuvassa jotain mitä en tajunnu?
   Satu kritisoi sitä, kuinka pahaa ja epäterveellistä jäätelö on. Joskus aikaisemmin Satu on kuitenkin julkaissut vetäneensä purkillisen jäätelö yksin, kuten Idan laittamasta kuvasta käy ilmi.

   Lainaa

  6. Sonja Kukkonen 21.6.2018 1:58
   Tulos: -31 (45 ääntä)
   Voi luoja. Ei voi muuta sanoa.

   Lainaa

  7. Tulos: +75 (107 ääntä)
   Kotkot: Multa meni ohi toi Idan/Satun kuva/juttu. Onks tos kuvassa jotain mitä en tajunnu?
   En itsekään ensin tajunnut, mutta sitten luin Alinnan kommentin. :)

   Lainaa

  8. Tulos: -128 (154 ääntä)
   "Kommenttisi odottaa hyväksyntää." Saa nähdä, odottaako yhtä kauan kuin eräs toinen kommenttini, jota ei koskaan hyväksytty...

   Lainaa

  9. Tulos: +184 (190 ääntä)
   Kyllä mulle kelpaisi jäätelödieetin avulla laihduttaminen

   Lainaa

  10. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Huomionkipee jätskimari

   Lainaa

  11. Minäminä 21.6.2018 4:55
   Tulos: +487 (491 ääntä)
   Veikkaan Janican kysymyksen koskevan sitä jäätelömyyjien kesätyöpaikkojen yleistä, mutta lainvastaista käytäntöä, että työaika on sovittu vaikka viisi päivää viikossa, mutta jos sataa tai on kylmää, saattaa työnantaja ilmoittaa aamulla, ettei töihin tarvitse tulla. Tai käskeä kesken työpäivän kotiin, koska sään takia kauppa ei käy. Tällöin lakisääteisesti palkka pitäisi maksaa luvatuista työtunneista, mutta moni maksaa vain toteutuneista. Siinä sitten päivystät koko kesän palkatta kotona valmiina sellaisenaan töihin hetkenä minä hyvänsä.

   Lainaa

  12. Tulos: -55 (75 ääntä)
   Petkele: En itsekään ensin tajunnut, mutta sitten luin Alinnan kommentin.
   Voitko kertoa meille muillekin?

   Lainaa

  13. Murmurmurmeli 21.6.2018 5:56
   Tulos: +160 (196 ääntä)
   Jallu: Voitko kertoa meille muillekin?
   Kuinka tyhmiä te oikein olette?

   Lainaa

  14. Tulos: +132 (142 ääntä)
   Yleisesti ottaen työnantajan on ilmoitettava kahta viikkoa aiemmin mahdollisista työajan muutoksista. Muuten työntekijällä on oikeus olla töissä TES:n osoittamalla tavalla. Harvoin työnantaja kuitenkaan palkkaa kotiin maksaa, vaan on oltava töissä vaikkei mitään hommia olisikaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +77 (91 ääntä)
   Mitkä hemmetin miinuskalorit..

   Lainaa

  16. Tulos: -56 (74 ääntä)
   Murmurmurmeli: Kuinka tyhmiä te oikein olette?
   ilmeisesti ollaan ihan vitun tyhmiä että avatkaa nyt vähän tätä

   Lainaa

  17. Tulos: +42 (84 ääntä)
   were: ilmeisesti ollaan ihan vⅰtun tyhmiä että avatkaa nyt vähän tätä
   Aa, myt tajusin. Luulin ensin että Satu ja Ida on kaksi eri mokaa :D

   Lainaa

  18. Tulos: +106 (126 ääntä)
   Murmurmurmeli: Kuinka tyhmiä te oikein olette?
   Ongelma lienee siinä, että jotkut luulee noita erillisiksi mokiksi, kuten minä hetken.

   Lainaa

  19. Tulos: +100 (102 ääntä)
   were: ilmeisesti ollaan ihan vⅰtun tyhmiä että avatkaa nyt vähän tätä
   Satu jäi kiinni siitä, että joskus aiemmin kehuskellut syöneensä SUKLAAJÄÄTELÖÄ koko paketin.

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (50 ääntä)
   Jallu: Voitko kertoa meille muillekin?
   Sinulla on kultakalan tasoa keskittymiskyky ja muisti.

   Lainaa

  21. Tulos: +37 (131 ääntä)
   Murmurmurmeli: Kuinka tyhmiä te oikein olette?
   Ikäni olen ärsyyntynyt juuri tuollaisesta käytöksestä. Aika lailla sama, kuin jos joku ei tiedä jotain asiaa ja toinen toistaa vain "ai sä et tiedä/miten sä et voi tietää" sen sijaan, että kertoisi vastauksen. Pari kommenttia ylempänä on tällä kertaa kysymyksessä ollut ihmettely selitetty. Kah, ei se niin vaikeaa ollut, vai oliko Murmeli? Oliko? Oliko vaikeaa? Oliko?

   Lainaa

  22. Rautalanka 21.6.2018 9:11
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Jallu: Voitko kertoa meille muillekin?
   Tämä samainen Satu on aikaisemmin postannut samaan ryhmään tuon Pätkisjäätelö-kuvan. Ida kaivoi kuvan esiin ja liitti screenshotin kommentteihin. Oliko tarpeeksi rautalankaa? Vai väännänkö vielä? :D

   Lainaa

  23. Lukutaitoinen 21.6.2018 9:25
   Tulos: +88 (100 ääntä)
   Eivät ihmiset välttämättä ole tyhmiä. Nykyään vain aniharva oikeasti lukee sen asian. Sitten ihmetellään, mikä tässä oli hauskaa tai höpistään kommenttiketjuissa täysin aiheeseen liittymätöntä puutaheinää. Kun ihmisillä on tämän lisäksi ikävä tapa takertua lillukanvarsiin, suurin osa netissä käydystä keskustelusta on silkkaa p***aa. Satun tapauksessa oletan, että hän on aloittanut jonkun dieetin (luultavasti taas), ja yrittää siksi todistella omaa erinomaisuuttaan julkisesti. Sääli vain, että edellisen dieetin mentyä pepulleen, on se repsahduskin pitänyt raportoida.

   Lainaa

  24. Tataariukko 21.6.2018 9:37
   Tulos: -18 (58 ääntä)
   Petkele: En itsekään ensin tajunnut, mutta sitten luin Alinnan kommentin.
   Mikä Alinna? Outo nimi. Sotkit vain lisää. Feissarimokien moka laittaa tuo väliviiva keskelle mokaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -48 (90 ääntä)
   Kotkot: Multa meni ohi toi Idan/Satun kuva/juttu. Onks tos kuvassa jotain mitä en tajunnu?
   Ootko oikeesti jotenkin tyhmä? Muija sanoo tos että ei syö jäätelöö eikä pidä siitä ja sit on aikasemmin postannu ittestää kuvan jäätelöpurkinkaa ja selittää kuinka on syöny vitusti jäätelöö! Toi toinen laitto sen toho et hei mitäs tää niiku sit on... voi luoja voi joku olla tyhmä

   Lainaa

  26. Enootyhmämut 21.6.2018 9:59
   Tulos: +19 (77 ääntä)
   Kapu: Ikäni olen ärsyyntynyt juuri tuollaisesta käytöksestä. Aika lailla sama, kuin jos joku ei tiedä jotain asiaa ja toinen toistaa vain “ai sä et tiedä/miten sä et voi tietää” sen sijaan, että kertoisi vastauksen. Pari kommenttia ylempänä on tällä kertaa kysymyksessä ollut ihmettely selitetty. Kah, ei se niin vaikeaa ollut, vai oliko Murmeli? Oliko? Oliko vaikeaa? Oliko?
   Niin tai sit jos vaan kattois niillä omilla silmillä ja ajattelis omilla aivoilla ni pääsis huomattavasti helpommalla eikä tarviis itkeä kommenteissa... Nykyään on ilmeisesti mahdotonta odottaa ihmisten kattovan kokonaiskuvaa yhden osuuden sijaan. Toi on nimittäin aivan selvästi kokonaisuus eikä ”kaksi erillistä mokaa”.

   Lainaa

  27. Tulos: +14 (50 ääntä)
   Enootyhmämut: Niin tai sit jos vaan kattois niillä omilla silmillä ja ajattelis omilla aivoilla ni pääsis huomattavasti helpommalla eikä tarviis itkeä kommenteissa… Nykyään on ilmeisesti mahdotonta odottaa ihmisten kattovan kokonaiskuvaa yhden osuuden sijaan. Toi on nimittäin aivan selvästi kokonaisuus eikä ”kaksi erillistä mokaa”.
   Enemmän kommenttini koski järjetöntä vastaamistyyliä kuin kyseistä mokaa.

   Lainaa

  28. Jörn Döner 21.6.2018 10:42
   Tulos: -23 (59 ääntä)
   Silaloita. Satu tykkää siis syödä silaloita. Mitenkäs tuo taipuu yksikössä? Silala? Silalo?

   Lainaa

  29. Tulos: +23 (53 ääntä)
   Satu olet säälittävä niuho valehtelija. Jos on pakko yrittää vetää sitä ah-mä-en-ole-kuin-muut-showta, niin vedä edes kunnolla. Ei tekis mieli tuntea ko. tyyppiä, tiiä mistä muustakin koettaa kusettaa.

   Lainaa

  30. yli opisto hörhö 21.6.2018 11:10
   Tulos: +108 (114 ääntä)
   Jäätelömyyjä on kyllä ehkä surkein kesätyö mihin voi mennä. Niin paljon kusetusta työnantajilta. Ymmärrän tietysti että ei ole mukava maksaa palkkaa jos ei ole tulojakaan siltä päivältä, mutta onpa sekin kivaa olla "kesätöissä" pari kuukautta mutta huonolla tuurilla saada vajaan puolen kuun palkka siitä että oot jokapäivä valmiina lähtemään duuniin mutta pomo aina soittaa että joo tänään sataa, ei tarvitse tulla ja tästähän ei tietysti palkkaakaan makseta.

   Lainaa

  31. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Jäätelöhän yleensä syödään aika lähellä nollaa, koska pinnasta se on lämpimämpää vaikka pakastimessa se voikin olla -18°C. -18°C jäätelöä olisi myös epämiellyttävä syödä. Eli ajatellaan että jäätelöä tarvitsee lämmittää noin 37 asteen verran ruumiinlämpöiseksi. Tällöin kilon jäätelöä lämmittämiseen menee noin 30kCal (rasvan ominaislämpökapasiteetti on pienempi kuin veden, puhdasta vettä lämmittämään tarvitsisi 37kCal). Kilossa kermajäätelöä taas on noin 3800 kCal. Eli lämmittämiseen menee vajaa 1% jäätelön sisältämästä energiasta. Painonpudotukseen siis jäätelön kylmyydestä ei ole mitään käytännön hyötyä.

   Lainaa

  32. Tulos: -70 (82 ääntä)
   Rautalanka: Tämä samainen Satu on aikaisemmin postannut samaan ryhmään tuon Pätkisjäätelö-kuvan. Ida kaivoi kuvan esiin ja liitti screenshotin kommentteihin. Oliko tarpeeksi rautalankaa? Vai väännänkö vielä?
   Jos on vetänyt koko purkin jäätelöä ja saanut siitä morkkiksen, niin onko ihme jos ei tee mieli lisää? En ymmärrä mikä moka tässä nyt on. Tänään todella laaduttomia mokia

   Lainaa

  33. Tulos: -10 (32 ääntä)
   Luuviulu: Satu olet säälittävä niuho valehtelija. Jos on pakko yrittää vetää sitä ah-mä-en-ole-kuin-muut-showta, niin vedä edes kunnolla. Ei tekis mieli tuntea ko. tyyppiä, tiiä mistä muustakin koettaa kusettaa.
   Mikä tuossa muka niuhoa oli? Säälittävää oman poikkeuksellisuuden esille tuomista kyllä, mutta miten kummassa Satu niuhotti?

   Lainaa

  34. Silmällänäkijä 21.6.2018 11:31
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Tataariukko: Mikä Alinna? Outo nimi. Sotkit vain lisää. Feissarimokien moka laittaa tuo väliviiva keskelle mokaa.
   Se väliviiva on aina julkaisun ja kommenttien välissä. Mokien välissä on erilainen viiva. Ymmärrän, että pikaisesti lukiessa voi vahingossa ymmärtää tuon viivan väärin, mutta en ymmärrä miten sen voi tulkita Feissarimokien syyksi, kun kaikki kuitenkin tietävät millainen viiva erottaa eri mokat toisistaan. Viimeistään toisella katselukerralla asia selviää, jos ensin meinaakin hämmentää

   Lainaa

  35. Tulos: +34 (44 ääntä)
   Silmällänäkijä: Se väliviiva on aina julkaisun ja kommenttien välissä. Mokien välissä on erilainen viiva. Ymmärrän, että pikaisesti lukiessa voi vahingossa ymmärtää tuon viivan väärin, mutta en ymmärrä miten sen voi tulkita Feissarimokien syyksi, kun kaikki kuitenkin tietävät millainen viiva erottaa eri mokat toisistaan. Viimeistään toisella katselukerralla asia selviää, jos ensin meinaakin hämmentää
   Ei kun myllä sen nyt on oltava jonkun muun vika, että minä olen hukassa.

   Lainaa

  36. Tulos: -20 (28 ääntä)
   Yrittäjät kyllä maksavat vapaapäivistäkin.

   Lainaa

  37. Tulos: -19 (37 ääntä)
   Jäätelössä pahinta myrkkyä on se froktoosisiirappi ja karrageeni. Näitä on lähes kaikissa, varsinkin vegejätskeissä. Kannattaa siis tehdä itse ilman myrkkyjä, helppoa on.

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Joo, jos juo litran (1000g) jäävettä (0-asteista), mutta jättää jäät mukiin, niin tämän lämmittäminen vie karkeasti ottaen 37 kilokaloria energiaa. Mutta tämäkin vain jos, elimistön tarvitsee tuottaa lämpöä, eli siis talvella ja viileillä keleillä. Voi siis syödä omenan sen jälkeen :D

   Lainaa

  39. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Just: Joo, jos juo litran (1000g) jäävettä (0-asteista), mutta jättää jäät mukiin, niin tämän lämmittäminen vie karkeasti ottaen 37 kilokaloria energiaa. Mutta tämäkin vain jos, elimistön tarvitsee tuottaa lämpöä, eli siis talvella ja viileillä keleillä. Voi siis syödä omenan sen jälkeen
   Jos taas syö 0-asteista jäätä tuon kilon, niin siitä tulee 80kcal lisää kulutusta, eli yhteensä 117kcal. :)

   Lainaa

  40. Tulos: -23 (25 ääntä)
   Menneekö mulla nyt jotai pahasti ohi vai miks en tajua et mitä hauskaa tai "mokaa" näissä (ekoissa ainaki) on?

   Lainaa

  41. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Jallu: Jos on vetänyt koko purkin jäätelöä ja saanut siitä morkkiksen, niin onko ihme jos ei tee mieli lisää? En ymmärrä mikä moka tässä nyt on. Tänään todella laaduttomia mokia
   Sadun koko kirjoituksen pointti oli siinä että hän ei TYKKÄÄ jäätelöstä, varsinkaan suklaajäätelöstä, eikä syö sitä koskaan. Satu siis yksinkertaisesti valehteli, että näyttäisi paremmalta ihmiseltä joka ei syö herkkuja. Ei siinä mikään viittaa morkkikseen. Eikä morkkis tee herkusta sen vähemmän houkuttelevaa, päinvastoin. Kielletyt herkut ne vasta hyvältä maistuukin.

   Lainaa

  42. Tulos: -28 (56 ääntä)
   Minäminä: Veikkaan Janican kysymyksen koskevan sitä jäätelömyyjien kesätyöpaikkojen yleistä, mutta lainvastaista käytäntöä, että työaika on sovⅰttu vaikka viisi päivää viikossa, mutta jos sataa tai on kylmää, saattaa työnantaja ilmoittaa aamulla, ettei töihin tarvitse tulla. Tai käskeä kesken työpäivän kotiin, koska sään takia kauppa ei käy. Tällöin lakisääteisesti palkka pitäisi maksaa luvatuista työtunneista, mutta moni maksaa vain toteutuneista. Siinä sitten päivystät koko kesän palkatta kotona valmiina sellaisenaan töihin hetkenä minä hyvänsä.
   Näin. Ja tämähän on syynä siihen että kesätyöpaikat on kiven alla. Vanhaan hyvään aikaan oli Helsingin keskustassa pilvin pimein pieniä kahviloita jotka oli auki hyvällä säällä pitkään. Nyt ei ole ketään niin hullua yrittäjää joka palkkaisi sellaisiin vierasta työvoimaa. Jos teet työvuorolistat pitkien aukioloaikojen mukaan, joudut maksamaan tekemättömästä työstä, ja maksaa myös ilta-/yölisät. Jos teet työvuorolistat lyhyiden aukioloaikojen mukaan, et voi hyvällä säällä pitää vierasta työvoimaa listalle merkittyä pidempään maksamatta tuplapalkkaa ja ylityölisiä. Laitat kioskin kiinni ja katsot kaihoisasti palvelematta jääviä asiakkaita. Kun harmittelet sitä että ne harvat kesätyöpaikat menee yrittäjän sukulaisille, harmittele joustamatonta PAMia jolle nuorten työllistyminen on täysin merkityksetön asia. Tähän ongelmaanhan olisi kymmeniä erilaisia ratkaisuja joissa pienellä vaivannäöllä löytyisi sopimusmalli jossa kesätyöntekijän kokonaisansiot olisivat nykyistä paremmat ja työtä riittäisi useammalle. Ja sinä syytön jäätelömyyjä jolle tunteja ei kerry: ehkä sinua lohduttaa että sille yrittäjän sukulaistytölle niitä kertyy, koska yrittäjä voi luottaa "paikalliseen sopimiseen". Sinulle merkitään ne etukäteen arvioidut huonoimmat ja tappiolliset tunnit koska silloin sinulle on mukavampi soittaa ja perua työvuorot. Sukulainen saa ne vuorot joissa on mahdollista joutua venyttämään päivää. Kiitos PAM!

   Lainaa

  43. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Saanko käyttää ideaa vapaasti?

   Lainaa

  44. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Johnny: Mitkä hemmetin miinuskalorit..
   Ammattislangissa kutsutaan kulutukseksi.

   Lainaa

  45. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Juuh eli: Janica ilmeisesti pitää useampia vapaapäiviä viikossa ja olettaa saavansa silti täyden palkan. Kannattanee nyt kuitenkin siihen TESsiin tutustua.
   Joopa joo. Kun tehdään työsopimus, niin siinä sovitaan työmäärä, esimerkiksi 20 tuntia viikossa. Jos näin on sovittu, niin työnantajan on järjestettävä työt 20 tuntia ja maksettava niistä palkka. Jäätelömyynti vaan ei lyö leiville ukkosmyrskyssä, joten työnantaja mielellään "antaa" vapaapäivän ja jättää palkan maksamatta. Juttuhan on kuitenkin niin että vaikka sataisi viiko vettä, niin palkkaa pitää maksaa se sovittu 20 tuntia. Ongelma on se että työnantajat kusettaa nuoria ja jättää palkan maksamatta.

   Lainaa

  46. Tulos: -62 (64 ääntä)
   Rautalanka: Tämä samainen Satu on aikaisemmin postannut samaan ryhmään tuon Pätkisjäätelö-kuvan. Ida kaivoi kuvan esiin ja liitti screenshotin kommentteihin. Oliko tarpeeksi rautalankaa? Vai väännänkö vielä?
   Ei tuo ollut rautalankaa vaan taustojen esille tuomista. Tuollaista kertomaasia tietoa ei ollut tarjolla alkuperäisessä mokassa, joten sitä ei voinut hyödyntää ymmärtämiseen.

   Lainaa

  47. Tulos: -30 (38 ääntä)
   ?!: Ootko oikeesti jotenkin tyhmä? Muija sanoo tos että ei syö jäätelöö eikä pidä siitä ja sit on aikasemmin postannu ittestää kuvan jäätelöpurkinkaa ja selittää kuinka on syöny vⅰtusti jäätelöö! Toi toinen laitto sen toho et hei mitäs tää niiku sit on… voi luoja voi joku olla tyhmä
   ?!: Ootko oikeesti jotenkin tyhmä? Muija sanoo tos että ei syö jäätelöö eikä pidä siitä ja sit on aikasemmin postannu ittestää kuvan jäätelöpurkinkaa ja selittää kuinka on syöny vⅰtusti jäätelöö! Toi toinen laitto sen toho et hei mitäs tää niiku sit on… voi luoja voi joku olla tyhmä
   Ai jaa. Minä ymmärrsin ensimmäisellä lukukerralla niin että Sadun lapsi tai joku tuttu ei huoli jääelöä.

   Lainaa

  48. Tulos: -27 (57 ääntä)
   Minäminä: Veikkaan Janican kysymyksen koskevan sitä jäätelömyyjien kesätyöpaikkojen yleistä, mutta lainvastaista käytäntöä, että työaika on sovⅰttu vaikka viisi päivää viikossa, mutta jos sataa tai on kylmää, saattaa työnantaja ilmoittaa aamulla, ettei töihin tarvitse tulla. Tai käskeä kesken työpäivän kotiin, koska sään takia kauppa ei käy. Tällöin lakisääteisesti palkka pitäisi maksaa luvatuista työtunneista, mutta moni maksaa vain toteutuneista. Siinä sitten päivystät koko kesän palkatta kotona valmiina sellaisenaan töihin hetkenä minä hyvänsä.
   Tuo olisikin ihan järkevä kysymys, mutta koska kyseessä on henkilö nimeltä Janica C:llä, rohkenen epäillä että hän tarkoitti tätä.

   Lainaa

  49. kirjava musta 22.6.2018 10:33
   Tulos: -30 (44 ääntä)
   Ei jäätelö välttämättä niinkään laihduta, mutta voi olla, ettei se toisaalta myöskään ole erityisen lihottava herkku. Ainakin omalla kohdallani vaikuttaisi tältä. Olen nyt useamman viikon ajan syönyt lähes päivittäin puoli litraa jäätelöä, mutta en ole lihonnut yhtään vaan paino on pysynyt koko ajan suunnilleen samana. Aineenvaihduntani on vilkastunut jäätelön syönnin myötä.

   Lainaa

  50. Insinööri 22.6.2018 12:29
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Desilitran kokoisen jääpalan sulattamiseen vaaditaan energiaa 33300 J ja sen lämmittämiseen ruumiinlämpöiseksi 15500 J, joka tekee yhteensä 12 kcal. Jäätelö sulaa vielä tätä helpommin, eli tuskin tästä taikakeinoa laihduttamiseen on.

   Lainaa

  51. ihanmummovaan 22.6.2018 12:47
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Satuhan on oppinut suklaajäätelö-övereistänsä sen verran että syö nykyään mieluummin silakoita?

   Lainaa

  52. Tulos: +20 (28 ääntä)
   ….: Tuo olisikin ihan järkevä kysymys, mutta koska kyseessä on henkilö nimeltä Janica C:llä, rohkenen epäillä että hän tarkoitti tätä.
   ei nimi miestä pahenna

   Lainaa

  53. Tulos: +7 (17 ääntä)
   n: ei nimi miestä pahenna
   ..jos ei mies nimeä

   Lainaa

  54. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Jopas: Ei tuo ollut rautalankaa vaan taustojen esille tuomista. Tuollaista kertomaasia tietoa ei ollut tarjolla alkuperäisessä mokassa, joten sitä ei voinut hyödyntää ymmärtämiseen.
   Öm, oli tarjolla. Vai mistä luulet että me näitä "taustatietoja" revitään?

   Lainaa

  55. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Voi Hannaa

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Dipoli: Kyllä mulle kelpaisi jäätelödieetin avulla laihduttaminen
   Niillä vähäkalorisilla Halo Top -jäätelöillä jotkut on koettaneet "only ice cream" -dieettiä ja saaneet lievää menestystä. Ei kuulemma tule kovin hyvä olo pelkästä jätskistä kylläkään, mutta ehkä normaalilla ruoalla ja sopivalla määrällä jäätelöä voisi olla laihduttavaa vaikutusta.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Viimeinen moka ei ole ihan niin kaukana totuudesta, kuin miltä äkkiseltään kuulostaa. Tavaran lämmittäminen kehonlämpöiseksi nimittäin vie energiaa ja mistäpä muualta se sitä veisi kuin elimistöstä. Joskus fysiikan tunneilla lämpöopin parissa aikanaan laskeskeltiin että mehujäätelön kun söisi kutakuinkin -150 asteisena, niin sen sisältämät kalorit kuluisivat täysin sen lämmittämiseen kehon lämpötilaan. Vielä kylmempänä kun syö niin sen syöminen toki kuluttaa kaloreita.

   Lainaa

  58. jukkapalmu 25.6.2018 7:24
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   1000 kaloria? Mite tuo Kcal ja cal ei mee tajuntaan niille ketkä niistä jauhaa!!!???

   Lainaa

  59. Kerttukalervo 25.6.2018 7:33
   Tulos: -8 (26 ääntä)
   Murmurmurmeli: Kuinka tyhmiä te oikein olette?
   Tuo jätskiä syövä pikkutyttö-mainos tossa välissä antaa sen kuvan, että vaihtui jo uusi moka. En minä ainakaan lukenut mokailijoitten nimiä heti ja tajunnut, että tässä puhutaan edelleen samasta Sadusta.

   Lainaa

  60. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Pesupallo: Öm, oli tarjolla. Vai mistä luulet että me näitä “taustatietoja” revitään?
   Aika usein täällä on porukkaa jotka ovat nähneet alkuperäisen keskustelun ja usein jopa osallistuneet siihen.

   Lainaa

  61. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kerttukalervo: Tuo jätskiä syövä pikkutyttö-mainos tossa välissä antaa sen kuvan, että vaihtui jo uusi moka. En minä ainakaan lukenut mokailijoitten nimiä heti ja tajunnut, että tässä puhutaan edelleen samasta Sadusta.
   Ei se ole mikään mainos vaan Satu itse liitti julkaisuunsa tuon kuvan.

   Lainaa

  62. Sipoolainen 25.6.2018 22:39
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Jääpaladieetistä en ole kuullut, mutta jäävesidieetti on todellisuutta. Tietenkään siinä ri juoda pelkkää vettä, vaan tarkoituksena on, että päivässä juodaan tietty määrä jäävettä, jotta "negatiiviset kalorit" veden lämmittämisestä ruumiinlämpöön tehostaisivat laihduttamista, samalla kun mahan täyttäminen vedellä hillitsee ruokahalua. En tiedä, onko tässä mitään perää, mutta jotkut tällaista harrastavat. Jäätelön "negatiiviset kalorit" ovat myytti, jäätelöstä saa paljon enemmän energiaa kuin sen lämmittäminen edes teoriassa kuluttaa

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Sipoolainen: Jääpaladieetistä en ole kuullut, mutta jäävesidieetti on todellisuutta. Tietenkään siinä ri juoda pelkkää vettä, vaan tarkoituksena on, että päivässä juodaan tietty määrä jäävettä, jotta “negatiiviset kalorit” veden lämmittämisestä ruumiinlämpöön tehostaisivat laihduttamista, samalla kun mahan täyttäminen vedellä hillitsee ruokahalua. En tiedä, onko tässä mitään perää, mutta jotkut tällaista harrastavat. Jäätelön “negatiiviset kalorit” ovat myytti, jäätelöstä saa paljon enemmän energiaa kuin sen lämmittäminen edes teoriassa kuluttaa
   Mä tein tätä aikanaan ja toimi. Kahdesti jämähtäneitä raskauskiloja pudottaessa olen toteuttanut tätä, toisella kertaa jääkaappikylmällä jäävedellä ja toisella kertaa hanakylmällä. Jääkylmällä painonpudotus oli nopeampaa, mutta niin kylmän veden juominen oli vähän häijyä mulle henk.koht. (Ja siis tietenkin vedenjuonti oli vain osa projektia. Vaikkakin hyvin merkittävä, sillä melkeinpä ainut asia minkä muutin, oli ruokarytmin muutos 2-3 ateriasta päivässä viiteen ja tuo vedenjuonti.)

   Lainaa

  64. purppurakruunu 26.6.2018 2:03
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   fgck: [E]hkä normaalilla ruoalla ja sopivalla määrällä jäätelöä voisi olla laihduttavaa vaikutusta.
   Sellaisen logiikan mä voisin tossa nähdä, että laskemalla yhden herkkuruuan mukaan diettiin, saa poistettua sen "kielletty hedelmä" -aspektin, joka nimenomaan saa helpommin retkahtamaan---eli jos otat pari palloa vähäkalorista jäätelöä tai froyoa, kun tekee mieli herkkuja, niin ei tule niin helposti retkahdettua sitten pulliin tai limuihin tai suklaaseen?

   Lainaa

  65. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Jos on kuukausipalkkalainen niin myös vapaapäivistä maksetaan palkkaa. Sateen takia töiden perumisesta: tes ei määrittele, että koko päivän palkka pitäisi maksaa päivän peruuntuessa. Jos muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin (päivä-pari) ei palkaa tarvitse maksaa lainkaan. Samana päivänä ilmoitetusta 3 tunnin palkka. Tuo yleinen 2 viikon työvuorolistojen lukkoonlyöminen ei koske pakottavia tarpeita. Työnantajalla on oikeus muuttaa listoja ilman korvauksia perustelluista syistä. Toki jos työsopimus on 20 h niin tuo 20 h pitää täyttyä tarkastelujakson sisällä (esim. Yleinen 3 viikon jakso). En jaksanut tarkastaa lähteitä, mutta suurinpiirtein näin huvipuistoalan tessissä.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (7 ääntä)
   jak: Jos on kuukausipalkkalainen niin myös vapaapäivistä maksetaan palkkaa. Sateen takia töiden perumisesta: tes ei määrittele, että koko päivän palkka pitäisi maksaa päivän peruuntuessa. Jos muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin (päivä-pari) ei palkaa tarvitse maksaa lainkaan. Samana päivänä ilmoitetusta 3 tunnin palkka. Tuo yleinen 2 viikon työvuorolistojen lukkoonlyöminen ei koske pakottavia tarpeita. Työnantajalla on oikeus muuttaa listoja ilman korvauksia perustelluista syistä. Toki jos työsopimus on 20 h niin tuo 20 h pitää täyttyä tarkastelujakson sisällä (esim. Yleinen 3 viikon jakso). En jaksanut tarkastaa lähteitä, mutta suurinpiirtein näin huvipuistoalan tessissä.
   Riippuu tessistä. Esim kunta-alan kvtessissä kk-palkka maksetaan kuun jokaiselta päivältä, jolloin myös vapaapäivistä tulee palkka, mutta taas yksityisen sosiaalipalvelualan ja terveyspalvelualan tesseissä kk-palkka maksetaan työpäivistä.

   Lainaa

  67. Tulos: 0 (14 ääntä)
   Enootyhmämut: Niin tai sit jos vaan kattois niillä omilla silmillä ja ajattelis omilla aivoilla ni pääsis huomattavasti helpommalla eikä tarviis itkeä kommenteissa… Nykyään on ilmeisesti mahdotonta odottaa ihmisten kattovan kokonaiskuvaa yhden osuuden sijaan. Toi on nimittäin aivan selvästi kokonaisuus eikä ”kaksi erillistä mokaa”.
   No joku ei tajunnu että kuuluvat samaan mokaan, ja aivan asiallisesti kysyi täällä mikä siinä on hauskaa. Kaikki pääsis helpommalla kun vaan joku kommentoi että se liittyy siihen seuraavaan, ja toisaalta ketään ei auta että kysellään kuinka tyhmä kysymyksen lähettäjä voi olla. Ilmeisesti sulla on kuitenkin niin pieni ego, että sen sijaan että auttaisit muita, haluat kiusata ihmisiä, jotka on jossain yksittäisessä tehtävässä suoriutuneet itseäsi heikomman.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Itse kun olin masentunut niin en syönyt muuta kuin jäätelöä. Lähti 10 kg pois.

   Lainaa

  69. Jääpaladietti 10.7.2018 11:39
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mjoo: Pelkässä jäässä sitä sitten vasta miinuskaloreita olisikin, kun vedessä ei alun alkaenkaan ole kaloreita. Jostain syystä jääpaladieetti ei kuitenkaan ole yleistynyt kansan keskuudessa.
   Kyllähän jääpalojen syöntiin perustuva dietti on pelottavankin yleinen, kutsutaan arkikielessä anoreksiaksi

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (8 ääntä)
   No eihän Satu syönyt kuin yhden kilokalorin edestä jäätelöä.

   Lainaa

  71. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tepa: kilokal
   Meinasin kommentoida oman avauksen mutta onneksi täällä oli joku muukin järkevä! Tuollaisen yhden 1000 kaloria polttaa vaikka sillä että nousee sohvalta ja kävelee pakastimelle hakemassa toisen jäätelöpurkin!

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tataariukko: Mikä Alinna? Outo nimi. Sotkit vain lisää. Feissarimokien moka laittaa tuo väliviiva keskelle mokaa.
   Kannattaiskohan vaikka lukea ne aikaisemmat kommentit ennen kun tulee tänne itkemään että yhyy miksei kukaan vastaa mun kysymykseen kunnolla? Tässä tämän kommenttikeskustelun peräti TOISEKSI ENSIMMÄINEN kommentti:
   Alinna: Valheella on lyhyet jäljet Satu… Varsinkin jos sen postaa facebookkiin julkisesti.
   Jonka jälkeen asia on selitetty ensimmäiselle ihmettelijälle kommentissa nro 5:
   King: Satu kritisoi sitä, kuinka pahaa ja epäterveellistä jäätelö on. Joskus aikaisemmin Satu on kuitenkin julkaissut vetäneensä purkillisen jäätelö yksin, kuten Idan laittamasta kuvasta käy ilmi.
   Miten ihmeessä te olette edes päässyt peruskoulusta läpi jos luetun ymmärtäminen ja halutun tiedon löytäminen on tota tasoa?

   Lainaa

  73. Voi ei se on taas se 17.6.2020 16:31
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Juuh eli: Janica ilmeisesti pitää useampia vapaapäiviä viikossa ja olettaa saavansa silti täyden palkan. Kannattanee nyt kuitenkin siihen TESsiin tutustua.
   Jos soittais sinne TESsiin et missä on mun rahat ku eilenkään en saanu ja tää on jo 3. vapaa päivä.

   Lainaa

  74. Satun mokassa oli enemmänkin 30.8.2020 13:57
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Etsin tuon kyseisen julkaisun Naistenhuoneelta, että näkisin mitä Satu oli tuohon kommenttiin vastannut: - kyseessä oli siis ilmeisesti raskausajan herkkuhimo, joka nyt on hävinnyt (raskauden jälkeen)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jäätelö, jätski, suklaa, herkku, jäätelömyyjä, palkka, tuntipalkka, kalorit, miinuskalorit