Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Unohda sokerivero, täältä tulee painoraja

Kansanterveys kuntoon kertaheitolla!
Taustatietoja: "Toni kirjoittaa usein pitkiä mietintöjä ja avautumisia ajankohtaisista aiheista ja politiikasta. Uskon hänen olevan täysin tosissaan." Unohda sokerivero, nyt tulee painoraja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 150 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +578 (612 ääntä)
   Tää kaveri elää pää reilusti pilvien yläpuolella

   Lainaa

  2. Tulos: +381 (475 ääntä)
   Ei olis nyt mielenterveyspalvelut pahitteeksi.

   Lainaa

  3. Tulos: +397 (465 ääntä)
   Sekoomus saa vielä ideoita tästä. "Hallituksen suuri panostus kansanterveyteen"

   Lainaa

  4. Tulos: +771 (793 ääntä)
   Ongelma: Holhousvaltio Ratkaisu: Holhousvaltio 2.0

   Lainaa

  5. purppurakruunu 10.5.2018 0:36
   Tulos: +358 (486 ääntä)
   Kumma, kun tämäkin "vain terveydestä huolissaan oleva" yksilö ei kuitenkaan ole liian alipainoisilta ihmisiltä vihanneksia tai rasvatonta maitoa kieltämässä.

   Lainaa

  6. Tulos: +484 (494 ääntä)
   Jaaha ostamassa makeisia, NYT VITTU SE PAINOLAPPU TÄHÄN TAI SOITAN POLIISIT.

   Lainaa

  7. Tulos: +267 (275 ääntä)
   Rakentavaa keskustelua tuskin tulee saamaan, siitä olen varma.

   Lainaa

  8. Tulos: +176 (178 ääntä)
   Lähdenkin heti huomenna hankkimaan painotodistusta

   Lainaa

  9. Tulos: +382 (586 ääntä)
   Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa. Tonin idea painorajasta ei ole uusi, vaan kohtuu yleinen esimerkki arkipäivän fatshamingista. Milloin läskeiltä halutaan kieltää karkit, milloin lapset halutaan ottaa huostaan ja millon mietitään, johtuuko läskeys enemmän laiskuudesta vai tyhmyydestä. Mut hei, meillä on lihava malli jossain Instagrammissa, selvästi hoikat ovat nyt vainottuja ja läskit uusi musta. #tunteisiin

   Lainaa

  10. Tulos: +42 (60 ääntä)
   Herttaista shaibelia

   Lainaa

  11. Tulos: +220 (230 ääntä)
   Tää tyyppihän on ihan oikeesti miettiny tätä asiaa

   Lainaa

  12. Pahvitonttu 10.5.2018 1:32
   Tulos: +355 (361 ääntä)
   Ajatella sitä, kun menisit kassalle ja myyjä kattois sut ylös alas ja sanois "nyt tarvis nähä painotodistus". Sit siinä jotain yrität selittää, että todistus jäi kotiin, mutta oot oikeesti ihan painoindeksin paremmalla puolella, mutta selittelyt ei kelpaa ja karkit jää kassalle.

   Lainaa

  13. Kielletään karkit kaikilta 10.5.2018 1:33
   Tulos: +487 (499 ääntä)
   Mua jäi vaan mietityttämään, että jos ne makeiset kerran on turhaa roskaa, miksi normaalipainoistenkaan pitäisi saada syödä niitä? Eikös niilläkin sitten ole selkeä riski päätyä ylipainoisiksi jos saavat ostaa mielin määrin karkkia?

   Lainaa

  14. Tulos: -335 (533 ääntä)
   Vadelma: Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa. Tonin idea painorajasta ei ole uusi, vaan kohtuu yleinen esimerkki arkipäivän fatshamingista. Milloin läskeiltä halutaan kieltää karkit, milloin lapset halutaan ottaa huostaan ja millon mietitään, johtuuko läskeys enemmän laiskuudesta vai tyhmyydestä. Mut hei, meillä on lihava malli jossain Instagrammissa, selvästi hoikat ovat nyt vainottuja ja läskit uusi musta. #tunteisiin
   Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.

   Lainaa

  15. Lääkkeet 10.5.2018 2:12
   Tulos: +167 (177 ääntä)
   Internetin huonoja puolia on että nämä itseoppineet järkeilijät saavat huomattavasti enemmän näkyvyyttä kuin lehtien lukijapalstoilla.

   Lainaa

  16. Tulos: +287 (315 ääntä)
   Painoindeksi (tms) ei tietenkään ole mikään aukoton mittari, mutta erään Tonin tulisi huolestua, jos ÄO:ta alettaisiin mitata perusteena saako kirjoittaa typeryyksiä intternettiin, vaiko ei.

   Lainaa

  17. Maitovasikka 10.5.2018 3:11
   Tulos: -64 (220 ääntä)
   Makeis-/sokeriveron ongelmana on se ettei sokeriin perustuvat määritelmät riitä erottamaan terveellisiä tuotteita epäterveellisistä, eikä ole selvää mitkä tuotteet lasketaan herkuiksi. Omenatkin voisivat joutua sokeriveron uhreiksi. Sen sijaan kannattaa verottaa runsaalla kädellä eläintuotteita, sillä ne aiheuttavat 14/15 ihmisten johtavaa kuolinsyytä aina diabeteksestä erilaisiin syöpiin. Helppoa tietää mihin on päätynyt vaikka kananmunaa tai maitojauhetta, jauhelihapaketin sisällöstä puhumattakaan. Jos ihmiset itse valitsevat huonot elämäntavat, kuten tupakoinnin ja eläintuotteet, saavat he omilla verovaroillaan myös maksaa hoitonsa.

   Lainaa

  18. Logiikka 0 10.5.2018 3:37
   Tulos: +204 (210 ääntä)
   Maitovasikka: Makeis-/sokeriveron ongelmana on se ettei sokeriin perustuvat määritelmät riitä erottamaan terveellisiä tuotteita epäterveellisistä, eikä ole selvää mitkä tuotteet lasketaan herkuiksi. Omenatkin voisivat joutua sokeriveron uhreiksi.
   Totta kai omenatkin voivat joutua uhreiksi, jos laki kirjoitetaan perseellä, eikä oteta huomioon asioita, kuten hedelmien ja marjojen luontainen sokeri. Ja usein laki kirjoitetaan perseellä. Makeisvero ei koskenut kekseihin, mutta rankaisi kivennäisvettä.

   Lainaa

  19. Tulos: -261 (359 ääntä)
   Vadelma: Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa.
   Mitä? Aina on ihmisiä, jotka ovat toista mieltä massaa vastaan. (Haha.) Toni on sellainen ihminen. Body positivity on aivan ehdottomasti mennyt liian pitkälle, erityisesti Amerikassa. Ihannoidaan mahan rasvarullia ja käytetään lyhyitä paitoja ja ihontiukkoja leggingsejä, jotta kaikki varmasti näkisivät ylipainon eikä sitä hävetä ollenkaan. Alun perin koko liike oli tarkoitettu vammaisille - ei läskeille jotka eivät yksinkertaisesti osaa laittaa haarukkaa alas. Vieläkin surettaa. Ärsyttää aina kun ostaa vaatteita netissä ja sivustot näyttävät läskejä muotivaatteissa. Menkää piiloon, kuvottavat mörököllit.

   Lainaa

  20. Tulos: +242 (274 ääntä)
   ssss: Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.
   Eli minä saan siis alipainoisena ilmaista mielipiteeni? Fatshaming on naurettavaa. Ja niin olet sinäkin.

   Lainaa

  21. purppurakruunu 10.5.2018 4:07
   Tulos: +255 (279 ääntä)
   kettu: Mitä? Aina on ihmisiä, jotka ovat toista mieltä massaa vastaan. (Haha.) Toni on sellainen ihminen. Body positivity on aivan ehdottomasti mennyt liian pitkälle, erityisesti Amerikassa. Ihannoidaan mahan rasvarullia ja käytetään lyhyitä paitoja ja ihontiukkoja leggingsejä, jotta kaikki varmasti näkisivät ylipainon eikä sitä hävetä ollenkaan.
   Joo hei, lihavuutta vihaavan ja laihuutta ihannoivan kulttuurin vuoksi mun on vaikea hyväksyä mun vatsassa luonnostaan olevaa, kohtua suojaavaa rasvaa, tai sitä kuoppaa, mikä syntyy lantioihin, kun reiden on lantioluuta leveämmät. Mä en pysty puhumaan ihmisille positiivisesti siitä, että mun mielenterveyden tila on muuttunut parempaan suuntaan, koska nyt mä ylisyön itseni näännyttämisen sijaan, koska ihmisten ensimmäinen reaktio on kertoa, että mun pitää varoa, etten mä liikaa lopeta alisyömistä. Monet anoreksiasta kärsineet usein puhuvat siitä, miten vaikea on päästää siitä "viimeisestä palasta" syömishäiriötä irti, koska se pohjautuu juuri laihuuspalvonnan ja "pukeudu sen mukaan, mitä muut ihmiset haluavat tai eivät halua sinusta nähdä" ajatusmallista rakentuviin käyttäytymismalleihin, ja suoranaiseen pelkoon vaakaluvun nousemisesta. Kaikkein vaikeinta, niin pitkään kuin tämä kulttuuri on voimassa, on nähdä vaakaluvun nousevan 20% alkuperäispainosta muutamassa kuukaudessa, koska ihmiset kommentoi painon nousuun, kasvojen pyöristymiseen, ja koska sitä todennäköisesti itse jo valmiiksi on säikähtänyt muutosta, joka on tollaisesta sairaudesta paranemiseen välttämätön. Terveisin, "ihanan laiha", "juuri sopivan solakka", "oikein sopusuhtainen", selvästi alipainonen nainen. Niin, ja anoreksia ei ole vain laihojen ihmisten tauti: siinä kohtaa, kun paino alkaa putoamaan, elimet on kärsineet jo vaurioita, jotka usein jää loppuelämäksi. Ja anoreksia on edelleen ylipainoa tappavampaa.

   Lainaa

  22. purppurakruunu 10.5.2018 4:12
   Tulos: +208 (242 ääntä)
   ssss: Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.
   Meni tunteisiin. Olen alipainoinen. Painu helvettiin.

   Lainaa

  23. Tulos: -107 (147 ääntä)
   tep: Sekoomus saa vielä ideoita tästä. “Hallituksen suuri panostus kansanterveyteen”
   Enemmän tuollainen tuoksahtaa ”tiedän paremmin kuin sinä ettet tarvitse tuota” vihreältä tai ”säätelen kaiken, niin maailma on hyvin” sossulta.

   Lainaa

  24. Tulos: -143 (169 ääntä)
   purppurakruunu: Meni tunteisiin. Olen alipainoinen. Painu helvettiin.
   Purppis onnistuu kyllä antamaan itsestään varsin kireän vaikutelman postauksesta toiseen. Nukkuisit yösi, niin kyllä se sitten siitä helpottaisi.

   Lainaa

  25. Tulos: +48 (70 ääntä)
   Yhdyn Tonin siskoon

   Lainaa

  26. Tulos: +60 (104 ääntä)
   Toni ei ajatellut vielä tarpeeksi älykkäästi ja luovasti: tuo systeemihän pitäisi ottaa käyttöön ruokakauppojen lisäksi myös busseissa, junissa, ratikoissa, laivoissa ja lentokoneissa. Jos oot liian läski, et pääse kyytiin vaan kävelet tai uit ite!!! Tämä jos mikä parantaisi sitä kansanterveyttä.

   Lainaa

  27. Tulos: +65 (77 ääntä)
   Joiltakin ihmisiltä pitäisi kieltää aivojen käyttö, koska ko. elin heillä suoltaa pihalle lähinnä typeriä ajatuksia ja ideoita. Äänestämiseen (ja ehdokkaaksi pääsyyn) olisi oikeasti syytä harkita jotain muutosta, kun nyt esim. kansanedustajaehdokkaaksi voi hakeutua kuka tahansa, kunhan saa tarpeeksi kannattajia taakseen, ja noita kannattajiahan tästä maasta löytyy, jotka äänestävät jotain helvetin artisteja, hiihtäjiä ja bodareita tuonne päättämään tämän maan asioista ilman minkäänlaista ymmärrystä oikeastaan mistään. Mm. tuon takia tämän maan asioista oikeasti päättää melko pieni piiri, ja loput "edustajista" äänestää mitä tuo pieni piiri käskee...

   Lainaa

  28. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Toni, WTF. Toivottavasti et koskaan pääse päättämään mistään tuohon liittyvästä.

   Lainaa

  29. Seppo Saviniemi 10.5.2018 8:28
   Tulos: +188 (194 ääntä)
   Jännä, kun jotkut ovat läskejä vaikka eivät juo limsaa ja syövät sokeria tai jäätelöäkin suht harvoin. Voisiko mitenkään olla mahdollista, että myös sitä ns. oikeaa ruokaa voi syödä liikaa eikä sitä ylimääräistä energiaa tule kulutettua päivän aikana?

   Lainaa

  30. Tulos: +91 (103 ääntä)
   Mites tämä painolappu sitten toimii, jos ylipainoinen henkilö onkin ostamassa karkkia vaikka lasten juhliin/tuliaisiksi/johonkin muualle kuin itselleen? Jos nyt olisi tilanne, että henkilö ei tosiaan halua itselleen sitä karkkia, niin miten sitten selittää "kassavalvojille", että ei tuu mulle ja uskokaa mua nyt, en mä valehtele. Valheenpaljastukseenko sitä sitten joutuisi? Että ei nyt ihan toimis tämä homma tuonkaan puolesta. Tai jos vaikka on joku Myytinmurtaja, joka haluaa räjäyttää ne karkit. Olisi ihan hauska vähän haastatella Tonia tästä, että miten on miettinyt nämä asiat.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Örrr: Toni ei ajatellut vielä tarpeeksi älykkäästi ja luovasti: tuo systeemihän pitäisi ottaa käyttöön ruokakauppojen lisäksi myös busseissa, junissa, ratikoissa, laivoissa ja lentokoneissa. Jos oot liian läski, et pääse kyytiin vaan kävelet tai uit ite!!! Tämä jos mikä parantaisi sitä kansanterveyttä.
   Eikös tästä muuten ollut jotain juttua, että lentokoneisiin tämä ns. painoraja tulee. Kyytiin pääsee, mutta jos on X-määrän ylipainoinen, niin joutuu maksaa lisää.

   Lainaa

  32. Tulos: +154 (154 ääntä)
   Kaupan ulkopuolella: "psst, hei kaveri, saat kympin, jos käyt hakemassa mulle suklaalevyn? Mulla kun on nuo indeksit vähän pois balanssista"

   Lainaa

  33. Kilokalori 10.5.2018 9:06
   Tulos: +171 (199 ääntä)
   kettu: Mitä? Aina on ihmisiä, jotka ovat toista mieltä massaa vastaan. (Haha.) Toni on sellainen ihminen. Body positivity on aivan ehdottomasti mennyt liian pitkälle, erityisesti Amerikassa. Ihannoidaan mahan rasvarullia ja käytetään lyhyitä paitoja ja ihontiukkoja leggingsejä, jotta kaikki varmasti näkisivät ylipainon eikä sitä hävetä ollenkaan. Alun perin koko liike oli tarkoitettu vammaisille – ei läskeille jotka eivät yksinkertaisesti osaa laittaa haarukkaa alas. Vieläkin surettaa. Ärsyttää aina kun ostaa vaatteita netissä ja sivustot näyttävät läskejä muotivaatteissa. Menkää piiloon, kuvottavat mörököllit.
   Lihava voi laihtua, mutta sinä olet aina empatiakyvytön ihmishirviö.

   Lainaa

  34. Kilokalori 10.5.2018 9:20
   Tulos: +161 (173 ääntä)
   ssss: Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.
   Että maksaja saa sanoa mielipiteensä? Voi voi mikä ulina joka kerta syntyy, kun erehdyt muistuttamaan ihmisiä alkoholin vaaroista ja vuosittain miljardikustannuksista yhteiskunnalle. Siinä jää pari lihavuusleikkausta hiluiksi taskun pohjalla, kun joka viikonpäivä sairaaloissa ommellaan rattijuoppoja, hölmöjä ideoita saaneita kännimiehiä, ja hoidetaan alkoholisoituneita muistisairaita vanhuksia dementiakodeissa. Syöpäsairaista puhumattakaan. "Kukkahattutäääätiiii älä häiritse juomista (mutta hei karkit on tosi paha)."

   Lainaa

  35. Tulos: +20 (62 ääntä)
   aamu: Eikös tästä muuten ollut jotain juttua, että lentokoneisiin tämä ns. painoraja tulee. Kyytiin pääsee, mutta jos on X-määrän ylipainoinen, niin joutuu maksaa lisää.
   Mulle passais oikein hyvin, jos lentämisestä veloitettaisiin koneeseen viemäsi kokonaismassan mukaan, matkustaja mukaanlukien.

   Lainaa

  36. Tulos: +10 (28 ääntä)
   aamu: Eikös tästä muuten ollut jotain juttua, että lentokoneisiin tämä ns. painoraja tulee. Kyytiin pääsee, mutta jos on X-määrän ylipainoinen, niin joutuu maksaa lisää.
   Mielenkiintoista, kuinka sitä jotain on iltapäivälehdestä lukemastaan muistavinaan, mutta oikein ei muista. Tuollaista kommenttia siltä pohjalta syntyy.

   Lainaa

  37. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Minultakin saa kyllä kieltää roskaherkut, vaikken olekaan ylipainoinen :P

   Lainaa

  38. Pekka Paska 10.5.2018 10:05
   Tulos: -128 (188 ääntä)
   Kuka yllättyi, että kommenttiosio täyttyi ulisevista läskeistä? Ei viinaakaan myydä humaltuneille, miksi siis suklaata läskeille?

   Lainaa

  39. Tulos: -58 (114 ääntä)
   aamu: Mites tämä painolappu sitten toimii, jos ylipainoinen henkilö onkin ostamassa karkkia vaikka lasten juhliin/tuliaisiksi/johonkin muualle kuin itselleen? Jos nyt olisi tilanne, että henkilö ei tosiaan halua itselleen sitä karkkia, niin miten sitten selittää “kassavalvojille”, että ei tuu mulle ja uskokaa mua nyt, en mä valehtele. Valheenpaljastukseenko sitä sitten joutuisi? Että ei nyt ihan toimis tämä homma tuonkaan puolesta. Tai jos vaikka on joku Myytinmurtaja, joka haluaa räjäyttää ne karkit. Olisi ihan hauska vähän haastatella Tonia tästä, että miten on miettinyt nämä asiat.
   Miksi ylipainoisten pitäisi saada ostaa muille karkkia? Samalla perusteella alaikäisten pitäisi saada ostaa alkoholia, kunhan lupaavat että antavat juomat täysi-ikäisille kavereilleen.

   Lainaa

  40. yli opisto hörhö 10.5.2018 10:23
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Voin niin kuvitella ne kello 16-17 prisman kassajonot kun yksitellen käydään jonottajien kanssa pyörähtämässä jossain kopperossa tarkistamassa paino. Kukapa ei haluaisikaan jonottaa kolmea tuntia ruokakaupassa.

   Lainaa

  41. Tulos: -44 (124 ääntä)
   purppurakruunu: Ja anoreksia on edelleen ylipainoa tappavampaa.
   Anoreksia tappaa edelleenkin maailmanlaajuisesti alle tuhat ihmistä vuosittain, kun taas ylipainon aiheuttamat kuolemat ovat kymmenissä miljoonissa.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (90 ääntä)
   Ite näkisin tän ihan kelpo pakinana. Toki Toni varmaan on sitä mieltä että ylipaino on huono juttu ja kansanterveysriski, mutta ymmärtääkseni yrittää nyt ajaa argumenttiaan eteenpäin pikku liioittelulla. Kummallista tässä maailmassa on se, että yhtäällä on fatshaming ja sairas mallin vartalon ihainnointi, toisaalla taas yhtä sairas "lihava on kaunista, normaalia ja ihailtavaa" -ajatusmaailma. Tuntuu että on liian vähän realistista ja objektiivista katsantokantaa. Sellaista jossa ymmärretään lihavuuden vakavat terveysriskit mutta ei vaadita jokaiselta täydellistä vartaloa ja elämäntapoja.

   Lainaa

  43. Tulos: +145 (165 ääntä)
   Kyllä me läskit itse tiedetään olevamme läskejä, että ei teidän tartte sitä kokoajan olla toitottamassa. Itse olen lihonnut masennuksen ja ahdistuksen ja niitä hoitavien lääkkeiden takia. En syö paljon, mutta liikunta jää vähälle, koska on kova väsymys päällä jatkuvasti. En kaipaa sääliä, vaan toivoisin, että ihmiset voisivat myös miettiä mistä muista syistä se ylipaino voi johtua kuin laiskuudesta. Useilla lääkkeet ja sairaudet lihottavat.

   Lainaa

  44. Tulos: +113 (121 ääntä)
   ssss: Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.
   TIL; läskit ei maksa veroja! Jee! Jännästi silti palkasta menee 25% johonkin joka ei oo mulle! Lienee nyt joku virhe jossain!

   Lainaa

  45. Tulos: +89 (97 ääntä)
   "Ei ole syrjivä." niinpä, laihat pääsee suoraan ostoksille, ylipainoisen näköiset joutuu vaa'alle eikä ylipainoiset saa ostaa mitään kivaa

   Lainaa

  46. Tulos: +76 (80 ääntä)
   yli opisto hörhö: Voin niin kuvitella ne kello 16-17 prisman kassajonot kun yksitellen käydään jonottajien kanssa pyörähtämässä jossain kopperossa tarkistamassa paino. Kukapa ei haluaisikaan jonottaa kolmea tuntia ruokakaupassa.
   Silminnähden hoikille tietysti on oma jono, johon pääsee vain jos pujahtaa kapoisasta portista läpi ongelmitta!

   Lainaa

  47. Tulos: +68 (80 ääntä)
   Mun tuntemat ylipainoiset eivät syö karkkia tai sipsiä edes niin paljoa kuin minä, normaalipainoinen, vaan ahtavat kotiruokaa älyttömiä määriä suuhunsa.

   Lainaa

  48. Tulos: +93 (93 ääntä)
   "Ketään nolaamatta".

   Lainaa

  49. Tulos: +114 (114 ääntä)
   Mielikuvat siitä, kun alipainoinen hakee jatkuvasti herkkuja ja myyjä alkaa tiedustella: "Kenelles näitä kannat? Ei taida tulla omaan käyttöön?" Tai kauppojen ulkopuolella ylipainoiset työntää rahaa kouraan sanoen: "Tuo mulle suklaalevy." Viron reissuilla raahataan kasseittain vuoden makeiset kerralla. Pimeällä kujalla ylipainoisille myydään taskussa mähmääntyneitä suklaapatukoita. Darkwebissä on oma kategoria makeisille.

   Lainaa

  50. Tulos: +107 (109 ääntä)
   jamppa: Painoindeksi (tms) ei tietenkään ole mikään aukoton mittari, mutta erään Tonin tulisi huolestua, jos ÄO:ta alettaisiin mitata perusteena saako kirjoittaa typeryyksiä intternettiin, vaiko ei.
   Tuosta tuli mieleen oma armeija kokemus. Meillä oli suurin pudottaja ohjelma johon sai osallistua kaikki halukkaat, mutta infotilaisuutta joutui kuuntelemaan kaikki tietyn painoindeksin ylittävät. Siellä sitten istuttiin me pullukat ja yksi bodari kuuntelemassa asiaa terveellisestä ruokavaliosta.

   Lainaa

  51. Tulos: +121 (131 ääntä)
   Joo ja sitte ne laihat/normaalipainoiset jotka ei liho helposti saa myrkyttää kehonsa millä tahansa moskalla ku se on vaan se ulkonäkö mikä häiritsee. :'D

   Lainaa

  52. Sipsit saamatta 10.5.2018 15:08
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   yli opisto hörhö: Voin niin kuvitella ne kello 16-17 prisman kassajonot kun yksitellen käydään jonottajien kanssa pyörähtämässä jossain kopperossa tarkistamassa paino. Kukapa ei haluaisikaan jonottaa kolmea tuntia ruokakaupassa.
   Et lukenut huolella. Kassa tarkistaa vain sen todistuksen, joka on tilattu etukäteen netistä. Jos todistusta ei ole valmiiksi, ei herkkuja heru. Sama kuin iän tarkistus alkoholin kohdalla, ei sitä henkilötodistusta siinä ostohetkellä aleta kassatädin kanssa tulostelemaan. PS. En kannata järjestelmää :D

   Lainaa

  53. Jopas jotakin 10.5.2018 15:15
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Vaikka koko painoraja on ideana ihan naurettava, niin pakko myöntää, että Toni on kyllä suunnitellut järjestelmänsä aika hyvin. Tai siis, jos tällainen typerä laki tulisi, niin hallitus keksisi luultavasti monta kertaa sekavamman ja kalliimman systeemin, jossa mm. vaadittaisiin lääkärintodistusta, joka puolestaan lisäisi juuri sitä kuormitusta terveydenhuoltoon, jota painorajalla yritetään vähentää. :D

   Lainaa

  54. Neiti Knatterton 10.5.2018 15:38
   Tulos: -9 (71 ääntä)
   else: Kyllä me läskit itse tiedetään olevamme läskejä, että ei teidän tartte sitä kokoajan olla toitottamassa. Itse olen lihonnut masennuksen ja ahdistuksen ja niitä hoitavien lääkkeiden takia. En syö paljon, mutta liikunta jää vähälle, koska on kova väsymys päällä jatkuvasti. En kaipaa sääliä, vaan toivoisin, että ihmiset voisivat myös miettiä mistä muista syistä se ylipaino voi johtua kuin laiskuudesta. Useilla lääkkeet ja sairaudet lihottavat.
   Minulle on ne pulleat työkaverit raivonneet työpaikkaruokalassa, että miksi "teeskentelen ja syön noin paljon täällä, kun kotona en tietenkään syö mitään, koska olen niin laiha!" Siis ihan raivona huudettu loinastauolla. Kun sain eräänkin kerran tarpeekseni läskien harrastamasta kyttäämisestä ja huutelusta ja sanoin aikas myrkyllisen vastalauseen, oltiinkin sitten itku kurkussa. Onneksi pääsen muualle kesätöihin tänä vuonna.

   Lainaa

  55. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Jaahas: Tää kaveri elää pää reilusti pilvien yläpuolella
   Tai perseessä

   Lainaa

  56. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 10.5.2018 16:15
   Tulos: -60 (122 ääntä)
   Niin. Olisihan se ihan suotavaa, että oikeasti läskinä olemisesta jotenkin rangaistaisiin. En siis tarkoita tukevia ihmisiä, vaan selkeästi läskejä. Sellaisia joiden vartalo muistuttaa palloa ja nilkkoja ei enää ole. Sellaisesta ylipainosta ei ole kuin haittaa, heille itselleen ja meille muille. Minkä ihmeen takia pitäisi k.o. tankit hyväksyä mukisematta? Eihän juoppojakaan tai narkkareitakaan suvaita. Samaa addiktiosakkia ne läskitkin on. Lause "ylpeästi lihava" on korvissani sama kukn "ylpeästi crackaddikti". Jyrkkä EI järkyttävän läskeille!

   Lainaa

  57. Tulos: +102 (134 ääntä)
   Voi luoja, hienosti ihmiset taas kommenteissa ymmärtää mitä se fatshaming on. Se ei oo vaan sitä että sanotaan että hyi mikä läski. Se on sitä, että lihava on haukkumasana ja laiha on kehu. Lihavien on vaikeempi löytää ittelleen vaatteita. Ja fatshaming tappaa. Jos lihavana menee lääkäriin, ihan hirveen usein sanotaan että laihduta, eikä katota yhtään mikä vois olla ongelmana. Lihavat voi sairastua ihan yhtä lailla muuhunkin ku painon takia tuleviin sairauksiin. Sitä on sekä mielenterveyspuolella että peruspuolella. Jos läski menee psykiatrille masennuksen takia, saatetaan sanoa että laihduta niin kyllä se siitä. Hirveesti on juttuja missä ihmiset on kuollu tai meinannu kuolla koska sairauksia ei suostuta ees kattomaan. Tiiän yhenki tyypin jolla oli ollu vuosii sydämessä reikä ja oli meinannu sit kuolla siihen mut lääkärit oli aina vaan käskeny lenkille. Eikä ees puhuta siitä kuinka usein lihavat käännytetään pois syömishäiriöpoliklinikoilta... Lihavuuden vihaamisesta on haittaa ihan kaikille. Mä olen kuusvuotiaasta asti kelannut et pitäis laihduttaa ja aatellu et oon läski, vaikka olin aina ollut normaalipainoinen. Mua on haukuttu läskiks aina, vaikka se "läski" oli pelkkää lapsenpyöreyttä ja esim sitä että notkoselän takia maha pömpöttää. Lihavuutta kammotaan ja sen takia niinkin normaalia asiaa ku syöminen aletaan pelätä jo ihan lapsesta asti. Se on imo paljon epäterveempää ku jotkut liikakilot. Itelläkin nykyään on joku 20kg ylimäärästä mut sentään oon ihan ookoo painoni kanssa. Sit sekin, et ihan hirveen monet on läskejä muista ku elämäntapasyistä. Jotkut syntyy isompina, ne geenit oikeesti on juttu. On paljon sairauksia jotka lihottaa esim kilpirauhasen vajaatoiminta. Monet lihoo raskauden jälkeen - ei siinä jaksa kaikki laihduttaa kun hoitaa vauvaa. Joillain on ahmimishäiriö tai bulimia (kyllä, vastoin yleistä harhaluuloa, bulimia usein lihottaa). Joillain on masennus tai muita mt-ongelmia eikä siinä jaksa miettiä elämäntapoja. Ja sekin et vaikka se ois itse aiheutettua... Mun mielestä kenenkään ei tarvis vihata itseään. Mun mielestä kellään ei ole oikeutta arvostella kenenkään kehoa. Paljon on laihoja joilla on huonot elämäntavat mutteivät liho esim nopeen ruuansulatuksen takia. Ja viimesenä: monien tutkimusten mukaan lihavuus itse ei oo pääsyy sairauksille. Esim sydämen toimintahäiriöitä aiheuttaa painon jojoilu, mikä taas johtuu siitä paineesta että koko ajan on pakko laihduttaa tai ei suunnilleen ansaitse olla olemassa. Joo. Läski ulisemassa. Ei tosin mennyt tää moka tunteisiin, se lähinnä nauratti että joku oikeesti luulee et tää on hyvä idea. :D

   Lainaa

  58. Tulos: -102 (142 ääntä)
   else: Kyllä me läskit itse tiedetään olevamme läskejä, että ei teidän tartte sitä kokoajan olla toitottamassa. Itse olen lihonnut masennuksen ja ahdistuksen ja niitä hoitavien lääkkeiden takia. En syö paljon, mutta liikunta jää vähälle, koska on kova väsymys päällä jatkuvasti. En kaipaa sääliä, vaan toivoisin, että ihmiset voisivat myös miettiä mistä muista syistä se ylipaino voi johtua kuin laiskuudesta. Useilla lääkkeet ja sairaudet lihottavat.
   Ei ne lääkkeet tai sairaudet mitään lihota, eikä liikkumattomuuskaan. Se sen sijaan lihottaa et ahtaa kaloreita suuhunsa reippaasti enemmän mitä keho tarvitsee. Kaikki muu on tekosyitä sille et oikeesti täysin itse aiheutettu tila.

   Lainaa

  59. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Jos Tonin idea toteutuisi, olisi uutena ongelmana ainakin räjähtävä karkkitrokaribuumi. Koululaiset myisivät Fazerin karkkipusseja 3-5 eurolla kaikille haluaville ja saisivat aina lisää myytävää lähimmästä kaupasta. Vaikka Toni keksisi siihen ratkaisun jollain ilmeellä, ylipainoisivat laittaisivat joka tapauksessa laihemmat tuttavansa hakemaan heille karkkinsa pienellä hakupalkalla, vaikka kaveriahan autetaan palkkiottakin. Jos on himobodari, voimanostaja tmv., voi suuri lihasmassa nostaa painoindeksin jopa sairaalloisen ylipainon tasolle kohtuullisesta/pienestä rasvaprosentista riippumatta, eikä silloin saisi painoindeksiin perustuvaa mässytodistusta. Vaikkei sellaiselta henkilöltä ainakaan periaatteessa tulisi ikinä kysyä painopapereita Tonin systeemissä, käytäntö on aina eri. Totaalinen herkkukielto ja ylipainoisille pakotettu kärvistely ei muuten ole hyväksi mielenterveyden eikä laihduttamisen kannalta. Vähärasvaisilla bodareillakin on herkkupäivänsä, jotta pääkoppa ei leviäisi ruokavalioiden ja treenien välillä. Niin ja tämähän myös vieraannuttaisi lihavia muista ihmisistä entisestään, jolloin he viettäisivät aikaa lähinnä itsensä näköisten ja vähemmän hoikkien tai lihaksikkaiden kanssa, eli he verkostoituisivat ylensyöjien kanssa ja samastuisivat toisiinsa entistä enemmän. Eikä heidän itsetuntonsakaan saati muu mielenterveys tästä paranisi, mikä tuppaa olemaan kytköksissä ylensyömisen kanssa. Hieno homma kaiken kaikkiaan, vai mitä.

   Lainaa

  60. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Litton: Joo ja sitte ne laihat/normaalipainoiset jotka ei liho helposti saa myrkyttää kehonsa millä tahansa moskalla ku se on vaan se ulkonäkö mikä häiritsee. :’D
   Tosiaankin. Nuorena olin täysin naimisissa mallin painoihanteen kanssa (eli en syönyt yhtään mitään, poltin tupakkaa ja join vain vodkaa veden kera koska kalorit. Kofeiinia meni myös. Painoindeksi huiteli 17 tienoilla). Sitten tulin järkiini, päätin ettei ruoka ole vihollinen, aloin syödä jotakuinkin suositusten mukaisesti, lopetin polttamisen ja dokaamisen ja liikuntaakin tuli harrastettua, koska ei enää kaiken aikaa väsyttänyt ja hengästyttänyt. Pyöristyin varsin nopeasti, ja kyllähän se järkytti, mutta kun lääkäri kuvaili uutta verenkuvaa ja maksa-arvoja niin joo, sen arvoista että piti ostaa uudet mekot. Ei laihoille ole paskat elämäntavat yhtään paremmaksi kuin pyöreämmille, mielummin kunnon sokerivero ja kasviksille ja täysjyvälle halvennus. (Ja ei mennyt tunteisiin, olen nyttemmin terveydenhuollon mukaan terve kuin hevonen. Superlaihana olin sairas).

   Lainaa

  61. Tulos: -58 (72 ääntä)
   Kilokalori: Lihava voi laihtua, mutta sinä olet aina empatiakyvytön ihmishirviö.
   Voi ei. Miten selviän tästä?

   Lainaa

  62. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Tonin ja kaikkien kommentoijienkin logiikka menee metsään heti ensi metreillä. Veroja kerätään siksi, että valtio tarvitsee rahaa. Haittavero on kohtuullisen helppo perustella kansalaisille, joten niitä voidaan populismin varjolla suosia. Vero ei saa olla liian kova, jotta verotulot eivät vaarannu (ks. Lafferin-käyrä). Verojen kerääminen ei myöskään kannata olla kalliimpaa kuin niistä saatava tuotto (vrt. koiravero). Verolaista vastaava valtiovarainministeriö paskat välittää kansanterveydestä.

   Lainaa

  63. Tulos: +74 (94 ääntä)
   ssss: Ei ne lääkkeet tai sairaudet mitään lihota, eikä liikkumattomuuskaan. Se sen sijaan lihottaa et ahtaa kaloreita suuhunsa reippaasti enemmän mitä keho tarvitsee. Kaikki muu on tekosyitä sille et oikeesti täysin itse aiheutettu tila.
   Itse lihoin 20 kiloa parissa kuukaudessa masennuslääkkeen takia. Sama lääke aiheutti saman asian äidilleni, hänen exälleen ja enolleni. Elintavat eivät muuttuneet. Että mietipä uudestaan.

   Lainaa

  64. Tulos: +73 (83 ääntä)
   kettu: Voi ei. Miten selviän tästä?
   Empatiakyvyttömät ihmiset pitää omista oikeuksistaan huolen, joten kyllä säkin selviät. Jos sulla olisi sitä empatiakykyä, niin kysyisit: "Miten mun kanssaihmiset selviää tästä?" Itsekkäät ihmiset on nimittäin aina rasite muille.

   Lainaa

  65. Akateeminen läsö 10.5.2018 19:55
   Tulos: +9 (35 ääntä)
   ssss: Voi luoja tätä ulinaa fatshamingista. Jos menee tunteisiin Tonin puheet niin se on merkki siitä et niskast kii ja laihtumaan sen sijaan et itkee siitä kuin kaikki syrjii. Niin kauan kun me muut maksetaan läskeilyn tuomat kustannukset niin pitäis kyllä olla oikeus sanoa mitä haluaa ilman et joku ulisee miten sanoista loukkaantuu.
   V**u mua v**uttais kans olla tollai weetee joka on nevahööd muusta kuin BeeBeest ja jonk mielest ei pidä osaa kirjottaa netis ku tyyli on ku pikkuskidil ku ei v***u niit koulun lehmii jaksanu kuunnell v***u äksdeeäksdeeäksdee T. Akateeminen plösö ;)

   Lainaa

  66. Tulos: +44 (56 ääntä)
   plööt: Voi luoja, hienosti ihmiset taas kommenteissa ymmärtää mitä se fatshaming on. Se ei oo vaan sitä että sanotaan että hyi mikä läski. Se on sitä, että lihava on haukkumasana ja laiha on kehu. Lihavien on vaikeempi löytää ittelleen vaatteita. Ja fatshaming tappaa. Jos lihavana menee lääkäriin, ihan hirveen usein sanotaan että laihduta, eikä katota yhtään mikä vois olla ongelmana. Lihavat voi sairastua ihan yhtä lailla muuhunkin ku painon takia tuleviin sairauksiin. Sitä on sekä mielenterveyspuolella että peruspuolella. Jos läski menee psykiatrille masennuksen takia, saatetaan sanoa että laihduta niin kyllä se siitä. Hirveesti on juttuja missä ihmiset on kuollu tai meinannu kuolla koska sairauksia ei suostuta ees kattomaan. Tiiän yhenki tyypin jolla oli ollu vuosii sydämessä reikä ja oli meinannu sit kuolla siihen mut lääkärit oli aina vaan käskeny lenkille. Eikä ees puhuta siitä kuinka usein lihavat käännytetään pois syömishäiriöpoliklinikoilta… Lihavuuden vihaamisesta on haittaa ihan kaikille. Mä olen kuusvuotiaasta asti kelannut et pitäis laihduttaa ja aatellu et oon läski, vaikka olin aina ollut normaalipainoinen. Mua on haukuttu läskiks aina, vaikka se “läski” oli pelkkää lapsenpyöreyttä ja esim sitä että notkoselän takia maha pömpöttää. Lihavuutta kammotaan ja sen takia niinkin normaalia asiaa ku syöminen aletaan pelätä jo ihan lapsesta asti. Se on imo paljon epäterveempää ku jotkut liikakilot. Itelläkin nykyään on joku 20kg ylimäärästä mut sentään oon ihan ookoo painoni kanssa. Sit sekin, et ihan hirveen monet on läskejä muista ku elämäntapasyistä. Jotkut syntyy isompina, ne geenit oikeesti on juttu. On paljon sairauksia jotka lihottaa esim kilpirauhasen vajaatoiminta. Monet lihoo raskauden jälkeen – ei siinä jaksa kaikki laihduttaa kun hoitaa vauvaa. Joillain on ahmimishäiriö tai bulimia (kyllä, vastoin yleistä harhaluuloa, bulimia usein lihottaa). Joillain on masennus tai muita mt-ongelmia eikä siinä jaksa miettiä elämäntapoja. Ja sekin et vaikka se ois itse aiheutettua… Mun mielestä kenenkään ei tarvis vihata itseään. Mun mielestä kellään ei ole oikeutta arvostella kenenkään kehoa. Paljon on laihoja joilla on huonot elämäntavat mutteivät liho esim nopeen ruuansulatuksen takia. Ja viimesenä: monien tutkimusten mukaan lihavuus itse ei oo pääsyy sairauksille. Esim sydämen toimintahäiriöitä aiheuttaa painon jojoilu, mikä taas johtuu siitä paineesta että koko ajan on pakko laihduttaa tai ei suunnilleen ansaitse olla olemassa. Joo. Läski ulisemassa. Ei tosin mennyt tää moka tunteisiin, se lähinnä nauratti että joku oikeesti luulee et tää on hyvä idea.
   Ehkä fiksuin kommentti mitä oon koskaan lukenut tällä sivustolla.

   Lainaa

  67. Tulos: +38 (54 ääntä)
   syöpötin: Anoreksia tappaa edelleenkin maailmanlaajuisesti alle tuhat ihmistä vuosittain, kun taas ylipainon aiheuttamat kuolemat ovat kymmenissä miljoonissa.
   Nälkään kuolee vuosittain enenmmän ihmisiä, kuin ylensyöntiin.

   Lainaa

  68. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Ai että olisi mukava kaupankassalla kysellä painotodistuksia aina, kun joku on kehdannut napata suklaapatukan koriinsa. Asiakkaathan tunnetusti ovat ymmärtäväisiä ja miellyttäviä tällaisissa tilanteissa. Jos pääsee lipsahtamaan vaikka juuri bodari ohi, niin sieltä sitten rapsahtaa sakot koko firmalle, kun herkkutarkastaja havaitsee, että joku painoindeksin ylittävä on onnistunut ostamaan herkkuja.

   Lainaa

  69. Hammaspeikko 10.5.2018 23:14
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Pekka Paska: Kuka yllättyi, että kommenttiosio täyttyi ulisevista läskeistä? Ei viinaakaan myydä humaltuneille, miksi siis suklaata läskeille?
   Mutta alkoholisoituneille sitä kyllä myydään joten pointtisi oli?

   Lainaa

  70. Tulos: -76 (100 ääntä)
   maatuska: Itse lihoin 20 kiloa parissa kuukaudessa masennuslääkkeen takia. Sama lääke aiheutti saman asian äidilleni, hänen exälleen ja enolleni. Elintavat eivät muuttuneet. Että mietipä uudestaan.
   Näytäpä lääke jossa on kalorit tohon lihoamiseen. Oho ei sellaista ole. Se että et itse huomaa mitä muuttanu elintavoissa ei tarkoita sitä ettei ne muuttuneet.

   Lainaa

  71. Tulos: +76 (86 ääntä)
   ssss: Näytäpä lääke jossa on kalorit tohon lihoamiseen. Oho ei sellaista ole. Se että et itse huomaa mitä muuttanu elintavoissa ei tarkoita sitä ettei ne muuttuneet.
   Nesteen kertyminen elimistöön ja hidastunut aineenvaihdunta kai ne tyypillisimmät painoa nostavat sivuvaikutukset on. Itsekin oon kokenut sen, miten lääke nosti 10kg painoa kuukaudessa. Olin vieläpä sairaalassa, söin tavallistakin pienempiä annoksia koska en tykännyt sairaalan ruuista, ja kävin 1-3 kertaa päivässä lenkillä kun muutakaan tekemistä ei ollut, enkä todellakaan saanut karkkia sun muuta mistään. Niin vain paino nousi. Ja kun lääke vaihdettiin toiseen, paino laski jonkin verran.

   Lainaa

  72. Tulos: +37 (43 ääntä)
   En tiedä onko tekstin kirjoittaja autistinen tai onko hänellä asperger koska nuo jutut kuulostaa vähän joltain mitä sellaiselta henkilöltä voisi tulla. Enkä tarkoita nyt loukkausmielessä tätä koska tunnen ihmisiä jotka ovat autistisia tai heillä on muita tämän tyyppisiä "ongelmia" ja heidän ajatustenjuoksu tai jutut ovat aina joskus tälläisiä. Ainoa totuus mikä tuossa on se, että makeiset on turhaa roskaa mitä ihmiset ei oikeastaan tarvitse.

   Lainaa

  73. Tulos: -49 (63 ääntä)
   else: En syö paljon, mutta liikunta jää vähälle, koska on kova väsymys päällä jatkuvasti.
   Höhö höpö, liikunnan merkitys painonpudotuksessa on hyvin marginaalista = syöt liikaa

   Lainaa

  74. Tulos: +80 (88 ääntä)
   ssss: Näytäpä lääke jossa on kalorit tohon lihoamiseen. Oho ei sellaista ole. Se että et itse huomaa mitä muuttanu elintavoissa ei tarkoita sitä ettei ne muuttuneet.
   Monien psyykenlääkkeiden yleisimpiä haittavaikutuksia on painonnousu. Mekanismi sen taustalla on yksinkertaistettuna aineenvaihdunnan hidastuminen ja muutokset kylläisyyttä säätelevissä mekanismeissa. Ihminen voi syödä tismalleen samalla tavalla kuin aiemmin ja paino nousee silti. Jotta paino pysyisi ennallaan, ihmisen pitäisi syödä selkeästi vähemmän kuin aiemmin pysyäkseen lähtöpainossa. Ei, lääke itsessään ei sisällä kaloreita, mutta nostaa silti painoa.

   Lainaa

  75. purppurakruunu 11.5.2018 1:07
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Rimpale: Purppis onnistuu kyllä antamaan itsestään varsin kireän vaikutelman postauksesta toiseen. Nukkuisit yösi, niin kyllä se sitten siitä helpottaisi.
   Olen imarreltu, että olet oikein opetellut muistamaan mun nimimerkkini, koska sä et selvästi ole ikinä sanonut mitään mieleenpainuvaa. Mä en kirjoita kommentteja, jos mulla ei ole mitään sanottavaa. Jos lopputulos on se, että jätän enemmän "kireitä" kommentteja kuin positiivisia... sama se, tbh. Mulla ei ole ainakaan mitään tarvetta laskea niitä, entä itselläsi?

   Lainaa

  76. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Taas ihmeellinen oletus, että ihmiset hankkisivat ylipainonsa vain makeisia syömällä. Eiköhän alkoholi, liiallinen ruoan syönti ja vähänen liikkuminen ole ne suurimmat ongelmat tuossa. Jonkun karkin syönti on vain kärpäsen paska kokonaisuudessa.

   Lainaa

  77. Tulos: +9 (11 ääntä)
   No nyt on kyl diippii shittii

   Lainaa

  78. Paskapallero 11.5.2018 6:59
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   ssss: Näytäpä lääke jossa on kalorit tohon lihoamiseen. Oho ei sellaista ole. Se että et itse huomaa mitä muuttanu elintavoissa ei tarkoita sitä ettei ne muuttuneet.
   Kuules kun lukee lääkkeiden haittavaikutuksia, niissä lukee painon nousu tai lasku. Minulla lääke teki sen että oli pohjaton nälkä, juuri kun oli syönyt niin oli heti nälkä. Välillä koitin olla syömättä, mutta se nälkä alkoi sattumaan mahaan, päätä särkemään ja heikottamaan, joten oli pakko syödä. Onneks ei tartte niitä enää syödä ja nyt olen laihduttanut lääkkeen tuomat kilot.

   Lainaa

  79. Tulos: -75 (93 ääntä)
   maatuska: Itse lihoin 20 kiloa parissa kuukaudessa masennuslääkkeen takia. Sama lääke aiheutti saman asian äidilleni, hänen exälleen ja enolleni. Elintavat eivät muuttuneet. Että mietipä uudestaan.
   Ei se masennuslääke sinua lihottanut. Edes niissä parin kuukauden aikana syömissäsi pillereissä ei varmasti ollut energiaa tuon 20kg edestä. Lihoit(te) koska ette sovittaneet ruokavaliotanne muuttuneeseen aineenvaihduntaan ja seurauksena söitte liikaa. Ne lääkkeet eivät lihota. Myöskään aineenvaidunnan, hormonitoiminnan tms. häiriöt eivät lihota. Ihminen lihoo VAIN ja AINOASTAAN syömällä enemmän kuin kuluttaa. Monet lääkkeet, sairaudet ja elimistön häiröt tekevät esim. liikkumisesta vaikeaa tai vaikeuttavat muuten painonhallintaa, mutta ne eivät silti aiheuta ylipainoa.

   Lainaa

  80. että mitähän täällä tapahtuu?? 11.5.2018 7:38
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Sargee: Ei se masennuslääke sinua lihottanut. Edes niissä parin kuukauden aikana syömissäsi pillereissä ei varmasti ollut energiaa tuon 20kg edestä. Lihoit(te) koska ette sovittaneet ruokavaliotanne muuttuneeseen aineenvaihduntaan ja seurauksena söitte liikaa. Ne lääkkeet eivät lihota. Myöskään aineenvaidunnan, hormonitoiminnan tms. häiriöt eivät lihota. Ihminen lihoo VAIN ja AINOASTAAN syömällä enemmän kuin kuluttaa. Monet lääkkeet, sairaudet ja elimistön häiröt tekevät esim. liikkumisesta vaikeaa tai vaikeuttavat muuten painonhallintaa, mutta ne eivät silti aiheuta ylipainoa.
   Mitäpä, jos nämä itseoppineet ravintoterapeutit kävisivät juttelemassa ihan alan oikeiden ammattilaisten kanssa, niin ei tarttis täällä trollata mitään asiasta tietämättömänä. Itse mokaan...joo, ja mitähän ryhmää seuraavaksi sorsittais? Miten tämä touhu tässäkin kommenttiosiossa poikkeaa tavallisesta kiusaamisesta? Ihan vaan kysyn...

   Lainaa

  81. Neiti Knatterton 11.5.2018 7:49
   Tulos: -12 (40 ääntä)
   plööt: Voi luoja, hienosti ihmiset taas kommenteissa ymmärtää mitä se fatshaming on. Lihava on haukkumasana ja laiha on kehu. Lihavien on vaikeempi löytää ittelleen vaatteita. Jos läski menee psykiatrille masennuksen takia, saatetaan sanoa että laihduta. Hirveesti on juttuja missä ihmiset on kuollu tai meinannu kuolla koska sairauksia ei suostuta ees kattomaan. Tiiän yhenki tyypin jolla oli ollu vuosii sydämessä reikä ja oli meinannu sit kuolla siihen. Mua on haukuttu läskiks aina, vaikka se “läski” oli pelkkää lapsenpyöreyttä. geenit oikeesti on iso juttu. On paljon sairauksia jotka lihottaa esim kilpirauhasen vajaatoiminta. Monet lihoo raskauden jälkeen. Paljon on laihoja joilla on huonot elämäntavat mutteivät liho esim nopeen ruuansulatuksen takia. lihavuus itse ei oo pääsyy sairauksille. Esim sydämen toimintahäiriöitä aiheuttaa painon jojoilu, mikä taas johtuu siitä paineesta että koko ajan on pakko laihduttaa tai ei ansaitse olla olemassa. Joo. Läski ulisemassa. Ei tosin mennyt tää moka tunteisiin.
   Laihaksi haukkuminen EI ole kehu. Ylipainoinen työkaverini, joka huusi ruokapöydässä minulle laihuudestani, oli inhottava ja pelottava. Ei se kehumiselta tuntunut. Samoin vanha koulukaveri, jonka kanssa olin juuri lounaalla - ihan täysivaltainen, akateeminen ihminen -tokaisi minulle jälkiruoan aikana: -Ai sullaki on vähän mahaa ruoan jälkeen! Et sä ookaan enää niin kamalan laiha. Siis ennen sä olit ihan tikku, vaikka söit koko ajan, nyt sä oot menettäny taitos. Olin pöyristynyt... Vastasin samoin kuin aina, kun joku ylipainoinen alkaa solvata minua ja hokea, että: "sinä syöt ihan hirveästi, mutta et vaan liho"; harrastan liikuntaa vähintään kahdesti viikossa + ostan mahdollisimman terveellistä ruokaa kotiin. En suosi lihaa, keksejä tai pullia, enkä sokeria. En juo siideriä tai kaljaa, vaan jos joskus juon, se on pari lasia viskiä tai konjakkia. Tämän lihavat ohittavat nyrpistelyllä ja jatkavat: "Jotkut ne voi syödä mitä vaan, eikä liho millään. Huokaus."

   Lainaa

  82. Neiti Knatterton 11.5.2018 8:24
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Neiti Knatterton: Laihaksi haukkuminen EI ole kehu. Ylipainoinen työkaverini, joka huusi ruokapöydässä minulle laihuudestani, oli inhottava ja pelottava. Ei se kehumiselta tuntunut. Samoin vanha koulukaveri, jonka kanssa olin juuri lounaalla – ihan täysivaltainen, akateeminen ihminen -tokaisi minulle jälkiruoan aikana: -Ai sullaki on vähän mahaa ruoan jälkeen! Et sä ookaan enää niin kamalan laiha. Siis ennen sä olit ihan tikku, vaikka söit koko ajan, nyt sä oot menettäny taitos. Olin pöyristynyt… Vastasin samoin kuin aina, kun joku ylipainoinen alkaa solvata minua ja hokea, että: “sinä syöt ihan hirveästi, mutta et vaan liho”; harrastan liikuntaa vähintään kahdesti viikossa + ostan mahdollisimman terveellistä ruokaa kotiin. En suosi lihaa, keksejä tai pullia, enkä sokeria. En juo siideriä tai kaljaa, vaan jos joskus juon, se on pari lasia viskiä tai konjakkia. Tämän lihavat ohittavat nyrpistelyllä ja jatkavat: “Jotkut ne voi syödä mitä vaan, eikä liho millään. Huokaus.”
   Sargee: Ei se masennuslääke sinua lihottanut. Edes niissä parin kuukauden aikana syömissäsi pillereissä ei varmasti ollut energiaa tuon 20kg edestä. Lihoit(te) koska ette sovittaneet ruokavaliotanne muuttuneeseen aineenvaihduntaan ja seurauksena söitte liikaa. Ne lääkkeet eivät
   plööt: Voi luoja, se on sitä, että lihava on haukkumasana ja laiha on kehu. Lihavien on vaikeempi löytää ittelleen vaatteita. Jotkut syntyy isompina, ne geenit oikeesti
   Laihojen on paljon vaikeampi löytää itselleen sopivia vaatteita - etenkin pitkien ja laihojen. Kaikki isot koot ovat hirmu leveitä, vähänkin kapeammissa malleissa taas se pituus loppuu kesken.

   Lainaa

  83. Tulos: -6 (22 ääntä)
   Maitovasikka: Makeis-/sokeriveron ongelmana on se ettei sokeriin perustuvat määritelmät riitä erottamaan terveellisiä tuotteita epäterveellisistä, eikä ole selvää mitkä tuotteet lasketaan herkuiksi. Omenatkin voisivat joutua sokeriveron uhreiksi. Sen sijaan kannattaa verottaa runsaalla kädellä eläintuotteita, sillä ne aiheuttavat 14/15 ihmisten johtavaa kuolinsyytä aina diabeteksestä erilaisiin syöpiin. Helppoa tietää mihin on päätynyt vaikka kananmunaa tai maitojauhetta, jauhelihapaketin sisällöstä puhumattakaan. Jos ihmiset itse valitsevat huonot elämäntavat, kuten tupakoinnin ja eläintuotteet, saavat he omilla verovaroillaan myös maksaa hoitonsa.
   Tupakoitsijat kyllä maksavat, onhan tupakka erillisverotettu. Ylipainoiset ja mainitsemasi eläintuotteiden käyttäjät eivät.

   Lainaa

  84. Tulos: -44 (52 ääntä)
   Eihän päihtyneillekkään saa myydä alkoholia. Eikös tämä nyt olisi vähän vastaava ratkaisu vastaavaan (joskin kansanterveyden kannalta pahempaan) ongelmaan. ehkä nuo punnitukset ja todistukset yms. on vähän yliampuvia, mutta periaatteessa asian voisi jättää myyjän arvioinnin varaan niinkuin alkoholinkin kohdalla. Kyllähän sitä valtio kieltää nykyisellään ihmisiä käyttämästä vaarattomampiakin tuotteita ihan kokonaan. Esim vaikka kannabis ja muut miedot huumeet.

   Lainaa

  85. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Tonin ehdotuksella nallekarkit eivät menisi tasan :(

   Lainaa

  86. Tulos: +67 (79 ääntä)
   Vadelma: Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa. Tonin idea painorajasta ei ole uusi, vaan kohtuu yleinen esimerkki arkipäivän fatshamingista. Milloin läskeiltä halutaan kieltää karkit, milloin lapset halutaan ottaa huostaan ja millon mietitään, johtuuko läskeys enemmän laiskuudesta vai tyhmyydestä. Mut hei, meillä on lihava malli jossain Instagrammissa, selvästi hoikat ovat nyt vainottuja ja läskit uusi musta. #tunteisiin
   Mitä itse olen keskusteluja seurannut, niin "hoikkien syrjinnästä" puhuvat eivät välttämättä kiellä lihavien kokemaa syrjintää, ja pointti on enemmänkin, että ketään ei saisi syrjiä, oli koko mikä hyvänsä. Ongelma ei myöskään niinkään ole body positivity -kampanjat tai pulskat instagram-mallit, vaan näistä asioista käytävä oheiskeskustelu. Usein esimerkiksi plusmalleja kommentoidaan tyyliin "Vau, siinä on upea, oikea nainen, eikä mikään nälkiintynyt pulkannaru!" Usein kuulee myös kommentteja, kuinka "vain kurvit tekevät naisesta naisen!" Nämä kommentit ovat oikeasti loukkaavia laihoja kohtaan, eivätkä kaikki ole laihoja tai pienirintaisia omasta tahdostaan. Toiset eivät vain lihoa millään, vaikka kuinka yrittäisivät. Miksi pyöreämpiä naisia ei voi kehua ilman, että samalla haukutaan laihoja? Minulla on Facebookissa pari kaveria, jotka jakavat silloin tällöin kuvia, joilla yritetään pönkittää pyöreiden ihmisten itsetuntoa laihojen itsetunnon kustannuksella. Niissä saattaa lukea esimerkiksi että "Tosimies arvostaa kurveja. Luiden perässä juoksevat vain koirat!" Ironisesti samat ihmiset jakavat toisinaan kiusaamista vastustavia kuvia, joissa mainitaan yhtenä esimerkkinä lihavien ihmisten haukkuminen läskeiksi. Ihmiset eivät aina siis edes tiedosta, että myös laihoilla on tunteet ja myös laihojen haukkuminen on kiusaamista. Ja postauksellani ei todellakaan ole tarkoitus väheksyä lihavien ihmisten kokemaa kiusaamista tai syrjintää (Toninkin teksti sai minut näkemään punaista), vaan huomauttaa, että kenenkään muunkaan kokemia loukkauksia ei pidä väheksyä. Ketään ei saa syrjiä tai haukkua, oli sitten minkä kokoinen, muotoinen tai värinen hyvänsä. Kehun ei välttämättä tarvitse sisältää loukkausta jotakin toista kohtaan.

   Lainaa

  87. Tulos: -21 (39 ääntä)
   Helpompaa olisi tarjota normaalikuntoisille tai hyväkuntoisille veronkevennys vuosittain lääkärintodistuksella :)

   Lainaa

  88. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Maailman epäkäytännöllisin ehdotus ehkä, mutta mä ylipainoisena lähtisin tosi mielelläni tuohon. En hankkis koko maailman turhinta lupalappua ikinä vaikka laihtuisin. Ei niitä nameja jäis kaipaamaan.

   Lainaa

  89. Tulos: +50 (62 ääntä)
   ssss: Ei ne lääkkeet tai sairaudet mitään lihota, eikä liikkumattomuuskaan. Se sen sijaan lihottaa et ahtaa kaloreita suuhunsa reippaasti enemmän mitä keho tarvitsee. Kaikki muu on tekosyitä sille et oikeesti täysin itse aiheutettu tila.
   Hmm, olet väärässä. Itse lihoin 30kg puolessa vuodessa kun aloitettiin eräs lääke. Olin ollut normaalipainoinen, en muuttanut mitään ruokailussa/liikkumisessa. Eli miten sun logiikalla lääkkeellä ei muka olisi ollut vaikutusta? Lääkäri halusi ruokapäiväkirjan ja sen jälkeen määräsi nesteenpoistolääkkeet. Kappas, kaikki 30kg lähti nopeasti! Jotkut lääkkeet keräävät nestettä kudoksiin ja hidastavat aineenvaihdunnan. Ootko sitä mieltä että munkin tapauksessa syy oli vaan minussa, että söin liikaa?

   Lainaa

  90. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Sargee: Ei se masennuslääke sinua lihottanut. Edes niissä parin kuukauden aikana syömissäsi pillereissä ei varmasti ollut energiaa tuon 20kg edestä. Lihoit(te) koska ette sovittaneet ruokavaliotanne muuttuneeseen aineenvaihduntaan ja seurauksena söitte liikaa. Ne lääkkeet eivät lihota. Myöskään aineenvaidunnan, hormonitoiminnan tms. häiriöt eivät lihota. Ihminen lihoo VAIN ja AINOASTAAN syömällä enemmän kuin kuluttaa. Monet lääkkeet, sairaudet ja elimistön häiröt tekevät esim. liikkumisesta vaikeaa tai vaikeuttavat muuten painonhallintaa, mutta ne eivät silti aiheuta ylipainoa.
   Ääliö. Ootko kuullut ikinä turvotuksesta tai nesteen kertymisestä? Niinku tuossa aiemmin kirjoitin, itse lihoin 30kg kun aloitin erään lääkkeen. Noin puolessa vuodessa. Urheilin ja söin terveellisesti. Sain nesteenpoistolääkkeet ja paino palautui normaaliksi. Nyt käytän säännöllisesti nesteenpoistolääkkeitä. Itse luulin myös aiemmin että ei lääke voi lihottaa. Totta, läskiä se lääke ei voi muodostaa. Mutta painon nousu voi johtua nesteestäkin, ei läskeistä. Myös raskauden loppuvaiheessa turposin ja lihoin 10kg viikossa vaikka sikiö ei enää paljon kasvanut. Yhteensä painoa oli tullut 20kg. Vauva, lapsivesi ja istukka painavat n. 10kg yhteensä, muu raskausaikana tullut on ylimääräistä. No, synnytyksen jälkeen minulta lähti kaikki 20kg ja mahduin heti entisiin farkkuihin. Että tajuatko, se ylimääränen 10kg johtui turvotuksesta, ei mistään läskistä! Läski ei yhdessä yössä katoa.

   Lainaa

  91. Ei ei ei. Ei. 11.5.2018 12:41
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   eri: Helpompaa olisi tarjota normaalikuntoisille tai hyväkuntoisille veronkevennys vuosittain lääkärintodistuksella
   Missään nimessä ei! 1. Tämä ei ensinnäkään vähentäisi makeisten kulutusta. 2. Näin verotuksesta tulisi taas jälleen hieman monimutkaisempaa. 3. Lääkärissä käynti kuormittaisi turhaan terveydenhuoltoa, etenkin, kun olet lähettämässä TERVEITÄ ihmisiä lääkäriin?! 4. Todistustaakka lankeaisi niille, joiden kulutus on toivontun mukaista. Älä kiltti koskaan pyri eduskuntaan. Tämän kaltaisia "hyviä ratkaisuja" on jo liikaa.

   Lainaa

  92. Tulos: +20 (24 ääntä)
   eri: Helpompaa olisi tarjota normaalikuntoisille tai hyväkuntoisille veronkevennys vuosittain lääkärintodistuksella
   Ja kuka sen kunnon sitten määrittelee ja miten? (Ja lääkäristähän on ihan liian helppoa saada aikoja siellä ei ollenkaan ole tungosta ei). Itse viuhdon kahvakuulaa ja kävelen/ pyöräilen pari tuntia päivässä; mies on tällä hetkellä tappoaikataululla töissä eikä juuri läppäriltään nouse. Silti hän nosti molemmat pyörät kun lopulta sain houkuteltua lenkille kuin ne olisivat höyheniä; omaani saan raahata ylös portaita aika urakalla. Me emme kaikki aloita samalta viivalta.

   Lainaa

  93. Tulos: +36 (38 ääntä)
   plööt: Voi luoja, hienosti ihmiset taas kommenteissa ymmärtää mitä se fatshaming on. Se ei oo vaan sitä että sanotaan että hyi mikä läski. Se on sitä, että lihava on haukkumasana ja laiha on kehu. Lihavien on vaikeempi löytää ittelleen vaatteita. Ja fatshaming tappaa. Jos lihavana menee lääkäriin, ihan hirveen usein sanotaan että laihduta, eikä katota yhtään mikä vois olla ongelmana. Lihavat voi sairastua ihan yhtä lailla muuhunkin ku painon takia tuleviin sairauksiin. Sitä on sekä mielenterveyspuolella että peruspuolella. Jos läski menee psykiatrille masennuksen takia, saatetaan sanoa että laihduta niin kyllä se siitä. Hirveesti on juttuja missä ihmiset on kuollu tai meinannu kuolla koska sairauksia ei suostuta ees kattomaan. Tiiän yhenki tyypin jolla oli ollu vuosii sydämessä reikä ja oli meinannu sit kuolla siihen mut lääkärit oli aina vaan käskeny lenkille. Eikä ees puhuta siitä kuinka usein lihavat käännytetään pois syömishäiriöpoliklinikoilta… Lihavuuden vihaamisesta on haittaa ihan kaikille. Mä olen kuusvuotiaasta asti kelannut et pitäis laihduttaa ja aatellu et oon läski, vaikka olin aina ollut normaalipainoinen. Mua on haukuttu läskiks aina, vaikka se “läski” oli pelkkää lapsenpyöreyttä ja esim sitä että notkoselän takia maha pömpöttää. Lihavuutta kammotaan ja sen takia niinkin normaalia asiaa ku syöminen aletaan pelätä jo ihan lapsesta asti. Se on imo paljon epäterveempää ku jotkut liikakilot. Itelläkin nykyään on joku 20kg ylimäärästä mut sentään oon ihan ookoo painoni kanssa. Sit sekin, et ihan hirveen monet on läskejä muista ku elämäntapasyistä. Jotkut syntyy isompina, ne geenit oikeesti on juttu. On paljon sairauksia jotka lihottaa esim kilpirauhasen vajaatoiminta. Monet lihoo raskauden jälkeen – ei siinä jaksa kaikki laihduttaa kun hoitaa vauvaa. Joillain on ahmimishäiriö tai bulimia (kyllä, vastoin yleistä harhaluuloa, bulimia usein lihottaa). Joillain on masennus tai muita mt-ongelmia eikä siinä jaksa miettiä elämäntapoja. Ja sekin et vaikka se ois itse aiheutettua… Mun mielestä kenenkään ei tarvis vihata itseään. Mun mielestä kellään ei ole oikeutta arvostella kenenkään kehoa. Paljon on laihoja joilla on huonot elämäntavat mutteivät liho esim nopeen ruuansulatuksen takia. Ja viimesenä: monien tutkimusten mukaan lihavuus itse ei oo pääsyy sairauksille. Esim sydämen toimintahäiriöitä aiheuttaa painon jojoilu, mikä taas johtuu siitä paineesta että koko ajan on pakko laihduttaa tai ei suunnilleen ansaitse olla olemassa. Joo. Läski ulisemassa. Ei tosin mennyt tää moka tunteisiin, se lähinnä nauratti että joku oikeesti luulee et tää on hyvä idea.
   Hyvä viesti, itse oon aatellut kyllä että raju ylipaino liittyy usein lähinnä mielenterveyteen, ja mielenterveysongelmia ei hoideta häpäisemällä tai rankaisemalla. On tutkittu että positiivinen kannustaminen toimii selvästi paremmin kuin negatiivinen palaute, joka taas melkeinpä poikkeuksetta aiheuttaa lisää ongelmia.

   Lainaa

  94. Pekka Paska 11.5.2018 16:14
   Tulos: -37 (49 ääntä)
   Hammaspeikko: Mutta alkoholisoituneille sitä kyllä myydään joten pointtisi oli?
   Alkoholisteja yritetään hoitaa ja estää alkoholin saantia monellakin keinolla. Sillä aikaa lihavia ylistetään joka paikassa ja leikitään että se olisi tervettä sekä normaalia.

   Lainaa

  95. Tulos: -48 (62 ääntä)
   maatuska: Itse lihoin 20 kiloa parissa kuukaudessa masennuslääkkeen takia. Sama lääke aiheutti saman asian äidilleni, hänen exälleen ja enolleni. Elintavat eivät muuttuneet. Että mietipä uudestaan.
   Kyllä ne elintavat muuttui mutta ette vain huomannut sitä, se on ihan tavallista että masennuslääkitys lihottaa, mutta syy ei ole pillereissä vaan nimenomaan niiden tuomassa elintapojen muutoksissa. Vai miten kuvittelet sen pienen pillerin lihottaneen sinua 20 kiloa? Eihän siinä ole muutamaa kaloria enempää. Häiritsee todella paljon tämä ettei ihmiset ymmärrä että nimenomaan ne elintavat lihottaa, MUTTA elintapojen muutoksen taustalla on asioita mistä muutos johtuu. Esimerkiksi masennuslääkitys voi lisätä tai vähentää tettyjen välittäjäaineiden määrää aivoissa, joka taasen voi johtaa tietynlaiseen käyttäytymiseen, esimerkiksi siihen että syöminen tuntuu palkitsevammalta ja ruoka alkaa maistumaan enemmän. Silloin elintavat ovat muuttuneet, eikä itse se hemmetin pieni pilleri lihota. Joskus pillerit saattavat kerryttää nestettä kehoon mutta eivät todellakaan mitään 20 kiloa.

   Lainaa

  96. Tulos: -38 (56 ääntä)
   Sara8730: Ääliö. Ootko kuullut ikinä turvotuksesta tai nesteen kertymisestä? Niinku tuossa aiemmin kirjoitin, itse lihoin 30kg kun aloitin erään lääkkeen. Noin puolessa vuodessa. Urheilin ja söin terveellisesti. Sain nesteenpoistolääkkeet ja paino palautui normaaliksi. Nyt käytän säännöllisesti nesteenpoistolääkkeitä. Itse luulin myös aiemmin että ei lääke voi lihottaa. Totta, läskiä se lääke ei voi muodostaa. Mutta painon nousu voi johtua nesteestäkin, ei läskeistä. Myös raskauden loppuvaiheessa turposin ja lihoin 10kg viikossa vaikka sikiö ei enää paljon kasvanut. Yhteensä painoa oli tullut 20kg. Vauva, lapsivesi ja istukka painavat n. 10kg yhteensä, muu raskausaikana tullut on ylimääräistä. No, synnytyksen jälkeen minulta lähti kaikki 20kg ja mahduin heti entisiin farkkuihin. Että tajuatko, se ylimääränen 10kg johtui turvotuksesta, ei mistään läskistä! Läski ei yhdessä yössä katoa.
   Ei se lihavuus kerää niin paljoa nestettä että 30 kiloa lihoaisit, käytä nyt järkeä. Mutta siinä ei ole mitään häpeällistä jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, ja ehdottomasti sitä pitää korja muut ongelmat kuntoon eikä kytätä lihomista. Mutta toivoisin ettette levittäisi harhaluuloja sen suhteen, että paino nousisi noin paljon jostain pillereistä, kun yleensä nimenomaan taustalla on se, että lääkkeet vaikuttaa aivoihin, ja syöminen houkuttaa enemmän. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta se olisi tärkeää, että ihmiset tiedostaisivat että (lääkkeiden aiheuttama) elintapojen muutos on painonnousun syynä, sen sijaan että ihmiset valehtelisivat itselleen ja muille että ne kalorittomat pillerit aiheuttavat noin rajua painonnousua. Pillerit voi aiheuttaa ehdottomasti nesteen kertymistä, muttei mitään kymmeniä kiloja.

   Lainaa

  97. Tulos: -30 (36 ääntä)
   sd: Ei se lihavuus kerää niin paljoa nestettä että 30 kiloa lihoaisit, käytä nyt järkeä. Mutta siinä ei ole mitään häpeällistä jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, ja ehdottomasti sitä pitää korja muut ongelmat kuntoon eikä kytätä lihomista. Mutta toivoisin ettette levittäisi harhaluuloja sen suhteen, että paino nousisi noin paljon jostain pillereistä, kun yleensä nimenomaan taustalla on se, että lääkkeet vaikuttaa aivoihin, ja syöminen houkuttaa enemmän. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta se olisi tärkeää, että ihmiset tiedostaisivat että (lääkkeiden aiheuttama) elintapojen muutos on painonnousun syynä, sen sijaan että ihmiset valehtelisivat itselleen ja muille että ne kalorittomat pillerit aiheuttavat noin rajua painonnousua. Pillerit voi aiheuttaa ehdottomasti nesteen kertymistä, muttei mitään kymmeniä kiloja.
   Sori ajatusvirhe, alun kuuluisi mennä näin: "Ei se elimistö kerää niin paljoa nestettä että 30 kiloa lihoaisit"

   Lainaa

  98. Tulos: -24 (40 ääntä)
   Sara8730: Ääliö. Ootko kuullut ikinä turvotuksesta tai nesteen kertymisestä? Niinku tuossa aiemmin kirjoitin, itse lihoin 30kg kun aloitin erään lääkkeen. Noin puolessa vuodessa. Urheilin ja söin terveellisesti. Sain nesteenpoistolääkkeet ja paino palautui normaaliksi. Nyt käytän säännöllisesti nesteenpoistolääkkeitä. Itse luulin myös aiemmin että ei lääke voi lihottaa. Totta, läskiä se lääke ei voi muodostaa. Mutta painon nousu voi johtua nesteestäkin, ei läskeistä. Myös raskauden loppuvaiheessa turposin ja lihoin 10kg viikossa vaikka sikiö ei enää paljon kasvanut. Yhteensä painoa oli tullut 20kg. Vauva, lapsivesi ja istukka painavat n. 10kg yhteensä, muu raskausaikana tullut on ylimääräistä. No, synnytyksen jälkeen minulta lähti kaikki 20kg ja mahduin heti entisiin farkkuihin. Että tajuatko, se ylimääränen 10kg johtui turvotuksesta, ei mistään läskistä! Läski ei yhdessä yössä katoa.
   https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kuinka-paljon-painosta-ja-turvotuksesta-voi-olla-pelkkaa-nestetta-asiantuntija-kertoo En nyt jaksanut etsiä parempaa tekstiä, mutta lainaus tuosta: "Liikuntalääketieteen ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri, urheilulääkäri Arja Uusitalo arvioi, että painosta turvotusta eli ylimääräistä kehoon kertynyttä nestettä voi olla noin 2–3 kiloa." Ehkei kuitenkaan mikään 20-30 kilon painonnousu johdu mistään hemmetin lääkkeistä pelkästää, vaan elintapojen muutoksesta. Ja toistan vielä itseäni, siinä ei ole mitään väärää jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, mutta turha huijata itseään että syy olisi pelkän nesteen kertymisen.

   Lainaa

  99. Neiti Knatterton 11.5.2018 19:25
   Tulos: -21 (37 ääntä)
   sd: https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kuinka-paljon-painosta-ja-turvotuksesta-voi-olla-pelkkaa-nestetta-asiantuntija-kertoo En nyt jaksanut etsiä parempaa tekstiä, mutta lainaus tuosta: “Liikuntalääketieteen ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri, urheilulääkäri Arja Uusitalo arvioi, että painosta turvotusta eli ylimääräistä kehoon kertynyttä nestettä voi olla noin 2–3 kiloa.” Ehkei kuitenkaan mikään 20-30 kilon painonnousu johdu mistään hemmetin lääkkeistä pelkästää, vaan elintapojen muutoksesta. Ja toistan vielä itseäni, siinä ei ole mitään väärää jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, mutta turha huijata itseään että syy olisi pelkän nesteen kertymisen.
   Viestintuoja ammutaan aina.

   Lainaa

  100. Tulos: -30 (34 ääntä)
   Hirvee ulina jostain fat shamingistä mutta miksi huumeet on kielletty jos karkki ei ole? Molemmat aiheuttaa sairauksia.

   Lainaa

  101. Tulos: +29 (39 ääntä)
   ssss: Ei ne lääkkeet tai sairaudet mitään lihota, eikä liikkumattomuuskaan. Se sen sijaan lihottaa et ahtaa kaloreita suuhunsa reippaasti enemmän mitä keho tarvitsee. Kaikki muu on tekosyitä sille et oikeesti täysin itse aiheutettu tila.
   Vai ei sairaudet lihota? Otapa selvää vaikka sellaisista asioista kuin PCOS ja insuliiniresistenssi.

   Lainaa

  102. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Voisin olla Tonin kaveri. Vaikuttaapa ainakin rehelliseltä tyypiltä. :P

   Lainaa

  103. Turun murre 12.5.2018 1:55
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Sargee: Mulle passais oikein hyvin, jos lentämisestä veloitettaisiin koneeseen viemäsi kokonaismassan mukaan, matkustaja mukaanlukien.
   Huippuidea Sargeella! Kyllä nyt esim. liikuntavammaisenkin pitäisi osata valita ottaako matkalle mukaansa pyörätuolinsa vai matkalaukkunsa.

   Lainaa

  104. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Pieni lisävero hankaloittaa liiketoimintaa mutta täyskielto suurkuluttajille on jees? Okei

   Lainaa

  105. Tulos: -24 (34 ääntä)
   Turun murre: Huippuidea Sargeella! Kyllä nyt esim. liikuntavammaisenkin pitäisi osata valita ottaako matkalle mukaansa pyörätuolinsa vai matkalaukkunsa.
   Mitä vitun valitsemista siinä on? Senkun kiikuttaa koneeseen vaikka koko helvetin omaisuutensa. Lipun hinta on sitten sen mukainen.

   Lainaa

  106. Tulos: -30 (42 ääntä)
   Satu: Vai ei sairaudet lihota? Otapa selvää vaikka sellaisista asioista kuin PCOS ja insuliiniresistenssi.
   Millä mekanismilla nämä sairaudet generoivat energiaa tyhjästä? On ratkaisu ihmiskunnan energiaongelmiin vissiin ihan kulman takana?

   Lainaa

  107. Kilokalori 12.5.2018 8:13
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Sargee: Millä mekanismilla nämä sairaudet generoivat energiaa tyhjästä? On ratkaisu ihmiskunnan energiaongelmiin vissiin ihan kulman takana?
   Mikään sairaus tai pilleri ei "generoi energiaa tyhjästä". Mutta ei sairaana tarvitse ahmia lihoakseen, niinkuin te fatsheimaajat koko ajan yritätte väittää. Jos elimistön energiankulutus menee lääkkeillä sekaisin ja olet sairaana lähes vuodepotilas, niin kroppa saattaa kuluttaa alle 1200kcal /vrk. Kun syöt aamupalalla yhden leivän (250kcal), jugurtin (120kcal), lasin tuoremehua (100kcal) ja maitokahvin (50kcal), niin laske siitä mitä voit syödä lounaalla, illallisella ja iltapalalla. Vatsa taas ei laske kilokaloreita vaan kylläisyyden tunnetta. Sairaana ei mielellään nälissään ole, joten jos vaan syö vaikkapa kireän laihduttajan määrän ruokaa, 1500kcal/päivä, niin sillä lihoo noin kilon kuussa. Jos syöt normaalit ruuat 2000kcal, niin painoa tulee yli 2kg kuukaudessa. Plus liikkumattomuudesta tulevat nestekertymät. Eli kun te fatsheimaajat hoette, että lihavat vaan ahmivat herkkuja lihoessaan, niin olette pahasti hakoteillä. Sairaana ja varsinkin sairaalassa maatessaan lihoo jo normaalilla ruokavaliolla.

   Lainaa

  108. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Sargee: Millä mekanismilla nämä sairaudet generoivat energiaa tyhjästä? On ratkaisu ihmiskunnan energiaongelmiin vissiin ihan kulman takana?
   Mistä atomitason energiatasoista tästä puhutaan? Jos juon litran vettä, enkä hikoile, hengitä tai virtsaa sitä ulos, olen kilon painavampi, mutta en ole saanut yhtään lisää energiaa kehooni.

   Lainaa

  109. Kilokalori 12.5.2018 8:45
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   sd: https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kuinka-paljon-painosta-ja-turvotuksesta-voi-olla-pelkkaa-nestetta-asiantuntija-kertoo En nyt jaksanut etsiä parempaa tekstiä, mutta lainaus tuosta: “Liikuntalääketieteen ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri, urheilulääkäri Arja Uusitalo arvioi, että painosta turvotusta eli ylimääräistä kehoon kertynyttä nestettä voi olla noin 2–3 kiloa.” Ehkei kuitenkaan mikään 20-30 kilon painonnousu johdu mistään hemmetin lääkkeistä pelkästää, vaan elintapojen muutoksesta. Ja toistan vielä itseäni, siinä ei ole mitään väärää jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, mutta turha huijata itseään että syy olisi pelkän nesteen kertymisen.
   Sä et lukenut linkkiäsi itse lainkaan? Siellä lääkäri selvästi sanoi, että hän puhuu vain "normaalista, ei-sairaudellisesta turvotuksesta", juttu on suunnattu painostaan huolestuneille terveille naisille. Ihmiset on täällä puhuneet sairauden aikaisista lisäkiloista. Imusuonistoa haittaavilla lääkkeillä esim. vatsaonteloon ja raajoihin saattaa kertyä kymmeniä litroja nestettä. 10 litran nesteen poisto pelkästään vatsaontelosta ei ole tavaton toimenpide vaikeasti sairailla. Se painaa yli 10kg, se nestemäärä. Että se siitä sun 2-3kg "turvotustiedosta". 10kg lihominen kuukaudessa vain syömällä tarkoittaisi yli 3300kcal extraa päivässä - siis yli 5000kcal päivittäistä ruokamäärää "huomaamatta". Jotenkin luulen, että kukaan ei sellaista syömistä erehtyisi kuvailemaan lauseella "en muuttanut elämäntapojani mitenkään, sitten vaan tuli sairauden myötä 10kg painoa kuukauden sisällä".

   Lainaa

  110. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Sargee: Millä mekanismilla nämä sairaudet generoivat energiaa tyhjästä? On ratkaisu ihmiskunnan energiaongelmiin vissiin ihan kulman takana?
   Sellaisella mekanismilla että kun on insuliiniresistenssi ja solut eivät vastaanota haiman tuottamaa insuliinia, haima rupeaa ylituottamaan sitä ja sen takia verensokeri pysyy jatkuvasti koholla, ja sitten veressä oleva sokeri muuttuu rasvaksi. Tällaisen ihmisen on erittäin vaikea laihtua.

   Lainaa

  111. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Maitovasikka: Makeis-/sokeriveron ongelmana on se ettei sokeriin perustuvat määritelmät riitä erottamaan terveellisiä tuotteita epäterveellisistä, eikä ole selvää mitkä tuotteet lasketaan herkuiksi. Omenatkin voisivat joutua sokeriveron uhreiksi. Sen sijaan kannattaa verottaa runsaalla kädellä eläintuotteita, sillä ne aiheuttavat 14/15 ihmisten johtavaa kuolinsyytä aina diabeteksestä erilaisiin syöpiin. Helppoa tietää mihin on päätynyt vaikka kananmunaa tai maitojauhetta, jauhelihapaketin sisällöstä puhumattakaan. Jos ihmiset itse valitsevat huonot elämäntavat, kuten tupakoinnin ja eläintuotteet, saavat he omilla verovaroillaan myös maksaa hoitonsa.
   Mitä jos verottettais syntyvyydestä tai idiotismista? Moniko kasvissyöjä on pysynyt kuolemattomana? Onko kaikki terveelliset elämäntavat omaavat kuolleet terveenä? Jokainen täältä lähtee, teet mitä tahansa. Jos hoitoihin halutaan vähemmän maksuja, vaaditaan halvempia hoitoja tai lopetetaan hoidot ja sanotaan. "Se on kuule Maitovasikka sun aikas lähteä, me halutaan säästää nyt mielenterveyskuluissa!". Ja kaikkien lähtö voi tulla nopeestikkin, kun katsoo idioottien johtamien suurvaltojen touhuja. Silloin ei tartte enää verojakaan keräillä.

   Lainaa

  112. Olen puhunut 12.5.2018 13:32
   Tulos: +2 (16 ääntä)
   Vadelma: Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa. Tonin idea painorajasta ei ole uusi, vaan kohtuu yleinen esimerkki arkipäivän fatshamingista. Milloin läskeiltä halutaan kieltää karkit, milloin lapset halutaan ottaa huostaan ja millon mietitään, johtuuko läskeys enemmän laiskuudesta vai tyhmyydestä. Mut hei, meillä on lihava malli jossain Instagrammissa, selvästi hoikat ovat nyt vainottuja ja läskit uusi musta. #tunteisiin
   Tonin kaltaiset yksittäiset ääliöt tai hänen vastakappaleensa fatshamingiä haraastavat eivät edusta julkisesti yleisesti hyväksyttäjä asenteita, mitkä se varsinainen ongelma on puoleen että toiseen. Totta, että fatshamingiä harrastetaan ihan yleisesti ja bodypositive liike on hyvä juttu. Valitettavan usein kuitenkin lehdistössä tämä todellakin viedään liian pitkälle hoikkavartaloisten kustannuksella. Harvemmin näkee lehdistössä otsikoita "julkkis xx on nykyisin hirveä valas" tai "sairaalloisen läski". Anorektikot tai muuten vain laihoja saa taas yleisesti kutsua "luurangoiksi", "luuta ja nahkaa" tai "sairaalloisen laiha" termeillä, joilla on lähtökohtaisesti ikävämpi sävy kuin esim. "Ylipainoisella". Harvemmin olwn myöskään kuullut ylipainoisille sanottavan päin naamaa "oletpas läski, sun pitäis syödä vähemmän", jotenkin kummalla logiikalla taas on ihan ok päivitellä toisten "liian laihuutta, syö enemmän". Lisäksi lievästi ylipainoisia kutsutaan yleisesti lehdissä "oikeiksi naisiksi/miehiksi" tai "normaaleiksi", aivan kuin hoikat eivät olisi "oikeita naisia/miehiä" lainkaan vaan aina photoshopattuja sairaan maailman mielikuvituksen tuotteita. #tunteisiin t:laiha, myös normaali ihminen

   Lainaa

  113. Tulos: -30 (42 ääntä)
   Kilokalori: Mikään sairaus tai pilleri ei “generoi energiaa tyhjästä”. Mutta ei sairaana tarvitse ahmia lihoakseen, niinkuin te fatsheimaajat koko ajan yritätte väittää. Jos elimistön energiankulutus menee lääkkeillä sekaisin ja olet sairaana lähes vuodepotilas, niin kroppa saattaa kuluttaa alle 1200kcal /vrk. Kun syöt aamupalalla yhden leivän (250kcal), jugurtin (120kcal), lasin tuoremehua (100kcal) ja maitokahvin (50kcal), niin laske siitä mitä voit syödä lounaalla, illallisella ja iltapalalla. Vatsa taas ei laske kilokaloreita vaan kylläisyyden tunnetta. Sairaana ei mielellään nälissään ole, joten jos vaan syö vaikkapa kireän laihduttajan määrän ruokaa, 1500kcal/päivä, niin sillä lihoo noin kilon kuussa. Jos syöt normaalit ruuat 2000kcal, niin painoa tulee yli 2kg kuukaudessa. Plus liikkumattomuudesta tulevat nestekertymät. Eli kun te fatsheimaajat hoette, että lihavat vaan ahmivat herkkuja lihoessaan, niin olette pahasti hakoteillä. Sairaana ja varsinkin sairaalassa maatessaan lihoo jo normaalilla ruokavaliolla.
   Ja mikä tuossa sinun omassa tekstissäsi on sitten niin vitun vaikeaa sisäistää? Se lihominen johtuu niistä 300 kcal ylimääräistä energiaa, JOTKA OLET SYÖNYT. Ratkaisu on joko nostaa se energiankulutus suuremmaksi, kuin energiansaanti. Vuodepotilailla se aikajänne pitää tietysti olla pidempi, eikä se ylimääräinen lähde hetkessä, mutta se lähtee aivan varmasti, kun energiankulutus on suurempi, kuin energiansaanti. Se on oikeasti juuri niin vitun yksinkertaista.

   Lainaa

  114. Tulos: 0 (4 ääntä)
   blackJack: Jaaha ostamassa makeisia, NYT VITTU SE PAINOLAPPU TÄHÄN TAI SOITAN POLIISIT.
   Kaupassa otettaisiin linja että kysytään varmuuden vuoksi painolappua kaikilta joiden BMI näittää olevan alle 30.

   Lainaa

  115. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Jotkut näkevät kyllä valtavasti vaivaa keskustallekseen toisten paino-ongelmista, vaikka asia ei heille kuulu mitenkään eikä lihavakaan kokisi painoaan minkäänlaiseksi ongelmaksi.

   Lainaa

  116. Tulos: -20 (28 ääntä)
   Kilokalori: Sä et lukenut linkkiäsi itse lainkaan? Siellä lääkäri selvästi sanoi, että hän puhuu vain “normaalista, ei-sairaudellisesta turvotuksesta”, juttu on suunnattu painostaan huolestuneille terveille naisille. Ihmiset on täällä puhuneet sairauden aikaisista lisäkiloista. Imusuonistoa haittaavilla lääkkeillä esim. vatsaonteloon ja raajoihin saattaa kertyä kymmeniä litroja nestettä. 10 litran nesteen poisto pelkästään vatsaontelosta ei ole tavaton toimenpide vaikeasti sairailla. Se painaa yli 10kg, se nestemäärä. Että se siitä sun 2-3kg “turvotustiedosta”. 10kg lihominen kuukaudessa vain syömällä tarkoittaisi yli 3300kcal extraa päivässä – siis yli 5000kcal päivittäistä ruokamäärää “huomaamatta”. Jotenkin luulen, että kukaan ei sellaista syömistä erehtyisi kuvailemaan lauseella “en muuttanut elämäntapojani mitenkään, sitten vaan tuli sairauden myötä 10kg painoa kuukauden sisällä”.
   Voitko vastaavasti etsiä jostain lähteestä varman tiedon, että ihminen lääkityksen aloitettuaan voi _pelkästä_ nesteestä tulla 20-30 kiloa painavemmaksi?

   Lainaa

  117. Tulos: +35 (47 ääntä)
   Sargee: Ja mikä tuossa sinun omassa tekstissäsi on sitten niin vⅰtun vaikeaa sisäistää? Se lihominen johtuu niistä 300 kcal ylimääräistä energiaa, JOTKA OLET SYÖNYT. Ratkaisu on joko nostaa se energiankulutus suuremmaksi, kuin energiansaanti. Vuodepotilailla se aikajänne pitää tietysti olla pidempi, eikä se ylimääräinen lähde hetkessä, mutta se lähtee aivan varmasti, kun energiankulutus on suurempi, kuin energiansaanti. Se on oikeasti juuri niin vⅰtun yksinkertaista.
   Toivottavasti Sargee kun sinä joskus pitkäaikaissairastut, niin muistat sitten, ettet "vittu" vedä niitä "vitun" lohtu-tuoremehuja, banaaneja tai "vitun" karkkeja, mitä vierailevat ystävät sinulle tuo. Pysyt tiukasti siinä sairaalan määrittelemässä suolattomassa kaalikeitossa ja paljaassa leivässä. Sairaalan kahvio ja ylipäätään kahvittelu muualla kuin sairaalavuoteen ääressä ystävien kanssa on vaan luovuttajille ja herkkuperseille, sinä kyllä jaksat tuijottaa samaa kukkaboordia vaikka kolme kuukautta putkeen. Näytät kato niille ja meille, että et oo "vitun" heikko! Ps. Menikö "vittu" tunteisiin.

   Lainaa

  118. Tulos: -22 (28 ääntä)
   sd: Voitko vastaavasti etsiä jostain lähteestä varman tiedon, että ihminen lääkityksen aloitettuaan voi _pelkästä_ nesteestä tulla 20-30 kiloa painavemmaksi?
   Ja tarkemmin ottaen mielialalääkityksen aloitettua. En usko että löytyy tukea sille että nestettä kerääntyisi noin paljon, mutta edelleenkään siinä ei ole mitään hävettävää jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, on vain haitallista valehdella itselleen siitä. Saatika sitten levittää valheellista tietoa eteenpäin.

   Lainaa

  119. Tulos: -25 (37 ääntä)
   Kilokalori: Toivottavasti Sargee kun sinä joskus pitkäaikaissairastut, niin muistat sitten, ettet “vⅰttu” vedä niitä “vⅰtun” lohtu-tuoremehuja, banaaneja tai “vⅰtun” karkkeja, mitä vierailevat ystävät sinulle tuo. Pysyt tiukasti siinä sairaalan määrittelemässä suolattomassa kaalikeitossa ja paljaassa leivässä. Sairaalan kahvio ja ylipäätään kahvittelu muualla kuin sairaalavuoteen ääressä ystävien kanssa on vaan luovuttajille ja herkkuperseille, sinä kyllä jaksat tuijottaa samaa kukkaboordia vaikka kolme kuukautta putkeen. Näytät kato niille ja meille, että et oo “vⅰtun” heikko! Ps. Menikö “vⅰttu” tunteisiin.
   Mitä vaikeaa siinä on? Miksi ahmisin itseni täyteen pullia ja karkkia? Syön vain sen verran, kuin kehoni tarvitsee energiaa. Olen ollut vuodepotilaana kuukausia, mutta en lihonut sinä aikana. Normaalien ihmisten ei ole noin vaikeaa vastustaa mielihaluja.

   Lainaa

  120. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Rehtori: Nälkään kuolee vuosittain enenmmän ihmisiä, kuin ylensyöntiin.
   Vertaatko anoreksiaa nälänhätään?

   Lainaa

  121. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tehkää tästä tyypistä pääministeri. Ehkä se keksii muitakin hienoja veroja meille kiusaks. Miten olis pakokaasuvero. Jos asut alueella missä on paljon autoja, ni hengität todennäkösesti pakokaasua, jotka sitten auheuttaa sulle syöpää ja se sitten kaatuu taas yhteiskunnan niskoille! Pakokaasuvero olis esim 3 € / viikko Helsingin keskustassa.

   Lainaa

  122. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Paitsi tietenkin kansanedustajien ei tarvi
   jooads: Tehkää tästä tyypistä pääministeri. Ehkä se keksii muitakin hienoja veroja meille kiusaks. Miten olis pakokaasuvero. Jos asut alueella missä on paljon autoja, ni hengität todennäkösesti pakokaasua, jotka sitten auheuttaa sulle syöpää ja se sitten kaatuu taas yhteiskunnan niskoille! Pakokaasuvero olis esim 3 € / viikko Helsingin keskustassa.
   Paitsi tietenkin kansanedustajien ei tarvi maksaa pakokaasuveroa, koska ne ajaa takseilla, joka on tavallaan joukkoliikennettä, koska samassa autossa on kansanedustajan lisäks taksikuski. (ei oikeesti oo, mut tälleen asian voi perustella kansalle.) Muusta joukkoliikenteestä tulee kyl lisämaksuja, koska busseissa on isot pakoputket, jotka aiheuttaa paljon kaasua!

   Lainaa

  123. Tulos: -13 (21 ääntä)
   Ihan loistava keskustelunherätys mun mielestä ja hyvin mietitty :) En ota kantaa siihen, mitä mieltä läskeistä ollaan ja itsehän jäisin tuolla idealla varmasti ilman karkkeja, mutta jos minulla olisi kaveri, joka jakaisi tuollaisia kommentteja facebookissa, niin hän kyllä olisi kaveri varmasti juurikin siitä syystä :D

   Lainaa

  124. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Tonin aivot olisi syytä punnita ja määritellä kuuluuko juippi kivi- vai kasvikuntaan.Toimenpide tulisi tehdä sivistyneesti ja Tonia nolaamatta.

   Lainaa

  125. FM:ssä luennoiminen kompensoi sosiaalista arkuuttani 13.5.2018 12:35
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Surku, että terveyttä tarkastellaan näin yksioikoisesti painon näkökulmasta, ja painoa syömisen ja liikkumisen näkökulmasta. Yleinen yksinkertaistus 'syöty energia -kulutettu energia = normaalipaino' ja ehkä vielä 'normaalipaino = hyvä terveys' on justiin sitä - raju yksinkertaistus, vieläpä harhaanjohtava sellainen. Kalorimatematiikan voisi jossain määrin rinnastaa siihen, että pyrkisi vähentämään auton kulutusta niin, että tankkaa vähemmän polttoainetta. Hölmöläisen tapaan voisi ajatella, että autohan on nyt kevyempi, kun siihen ei tankkaa kuin vähän kerrallaan - tavoite saavutettu! Paitsi että ei. Kohtahan se sammahtaa, kun ei ole mistä päristä. Toki ihmisen keho on aika paljon autoa monimutkaisempi ja päheämpi koneisto. Joka tapauksessa se tarvitsee polttoainetta, eikä polttoaineen vähentäminen ole alun kevennyksestä huolimatta mikään pitkän aikavälin ratkaisu. Niin keho kuin autokin tarvitsee lisäksi mm. huoltoa, ja sitä että pääsee siihen käyttöön johon se on tarkoitettu. Pelkkien kalorien sijaan tuloksellisempaa olisikin huomioida elintavat kokonaisuudessaan. Ei pelkästään ruuan, liikkumisen ja unen määrät, vaan mm. ravinteikkuus, intensiteettitasot, palauttavuus. Syömisessä energiamäärän rajoittamista (ajatuksella 'kaloriton, sokeriton, rasvaton = terveellistä') paremmin toimii laadun parantaminen, käyttökelpoisten komponenttien lisääminen. Liikunnassa yksioikoisen painon pudottamisen tai edes lihasmassan maksimoinnin sijaan liikkumisen monipuolisuus (arkiaktiivisuus, kehon monipuolinen haastaminen ja huoltaminen) ja kropan viestien havainnointi. Ja ihan oikeasti ihmiset se uni - väsyneenä kiukkupyllynä ei vaan jaksa eikä edes kiinnosta tiristää jotain maagista tahdonvoimaa ~'*laihtua*'~. Minkä tahansa osa-alueen parantamisesta hyötyy kaikki muukin. Ei tietenkään vielä yhdestä avokadosta tai rentoutusharjoituksesta, vaan mitä useammin malttaa valita hyvin, sitä enemmän hyvät vaikutukset kertautuvat. Elintavat kokonaisuutena (sis. jo mainittujen lisäksi vielä vaikkapa stressinhallinta ja itsepuhe) vaikuttavat ihmisen biokemialliseen toimintaan, joka on se plus-miinus-tyyppistä matematiikkaa totuudenmukaisempi vaikutin myös painonhallinnassa (esim. vähällä energialla eläminen -> säästöliekki -> jatkossa vähäkin energia varastoituu kehoon entistä hanakammin -> rasva ei mahd. treenistä huolimatta irtoa ja lisäksi olo on vetämätön, kun käyttöön saatavan energian määrä vähenee). Toki mieluummin soisi terveydenhuollossakin puhuttavan hyvinvoinnista huolehtimisesta ennemmin kuin vain painonhallinnasta. Eiköhän määrätyssä painolukemassa pysymisen sijaan ole käytännössä tärkeämpää aidosti voida hyvin, mikä ehkäisee sairauksia tai vähintään lieventää niiden oireita. Tiiviimmin. Painon pudottaminen keinolla millä hyvänsä tuskin edistää terveyttä. Paljon todennäköisemmin terveyttä edistävät teot pudottavat myös painoa ja nostavat jaksamistasoa. Itsensä rakastaminen ja hyvänä pitäminen kun ei ole sitä, että jatkuvasti rötvää, bilettää tai syö suklaata, eikä edes sitä, että kieltää itseltään rötväyksen, biletyksen tai suklaansyönnin, vaan sitä, että lempeydellä ja rehellisyydellä sallii itselleen sen mitä tarvitsee, koska minä oon mun paras kaveri.

   Lainaa

  126. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Sargee: Ei se masennuslääke sinua lihottanut. Edes niissä parin kuukauden aikana syömissäsi pillereissä ei varmasti ollut energiaa tuon 20kg edestä. Lihoit(te) koska ette sovittaneet ruokavaliotanne muuttuneeseen aineenvaihduntaan ja seurauksena söitte liikaa. Ne lääkkeet eivät lihota. Myöskään aineenvaidunnan, hormonitoiminnan tms. häiriöt eivät lihota. Ihminen lihoo VAIN ja AINOASTAAN syömällä enemmän kuin kuluttaa. Monet lääkkeet, sairaudet ja elimistön häiröt tekevät esim. liikkumisesta vaikeaa tai vaikeuttavat muuten painonhallintaa, mutta ne eivät silti aiheuta ylipainoa.
   Tolle linjalle kun lähdetään niin voi sanoa kaikista sairauksista että itse aiheutettu. Syöpä... sun kehohan sen itse "valmisti". Se että tapahtuu esim. muutos aivokemiassa mikä aiheuttaa tunteen syömistarpeesta on oire jolle ei voi mitään ja sitä on lähestulkoon mahdoton vastustaa. Voit kokeilla sitä luontaisesti olemalla esim. neljä päivää syömättä. Sen ei pitäisi terveelle ihmiselle olla vaarallista. Vaikeaa voi olla samoin kuin niille jotka kärsivät sairauden tai lääkkeen sivuoireen aiheuttamasta nälästä.

   Lainaa

  127. Tulos: +23 (27 ääntä)
   sd: Ja tarkemmin ottaen mielialalääkityksen aloitettua. En usko että löytyy tukea sille että nestettä kerääntyisi noin paljon, mutta edelleenkään siinä ei ole mitään hävettävää jos lihoaa lääkityksen aloitettuaan, on vain haitallista valehdella itselleen siitä. Saatika sitten levittää valheellista tietoa eteenpäin.
   Itellä ei kyseessä mielialalääke vaan voimakas opiaatti. Olen toimittanut ruokapäiväkirjan lääkärille, rehellisesti olin sen tehnyt. Kaloreita tuli n. 1500-2000/vrk. Paino nousi 30kg. Olin aivan turvonnut ja pöhöttynyt. Jäi kuoppa kun painoi ihoa, sukista jäi rannut ym. En taatusti huomaamatta syönyt enemmän! Luuletko että lääkäri olisi minulle turhaan määrännyt nesteenpoistolääkkeet? Miksi paino tippui kun ne aloitin ja kun oon niitä säännöllisesti syönyt, ei ole painoa tullut? Naurettava olet kun et voi myöntää virhettäs. Eräs toinen lääke taas aikoja sitten lisäsi painoa sen takia kun se lisäsi ruokahalua. Eli oma vika kun söin. Mutta tämä nesteen kertyminen on ihan eri juttu.

   Lainaa

  128. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Sara8730: Itellä ei kyseessä mielialalääke vaan voimakas opiaatti. Olen toimittanut ruokapäiväkirjan lääkärille, rehellisesti olin sen tehnyt. Kaloreita tuli n. 1500-2000/vrk. Paino nousi 30kg. Olin aivan turvonnut ja pöhöttynyt. Jäi kuoppa kun painoi ihoa, sukista jäi rannut ym. En taatusti huomaamatta syönyt enemmän! Luuletko että lääkäri olisi minulle turhaan määrännyt nesteenpoistolääkkeet? Miksi paino tippui kun ne aloitin ja kun oon niitä säännöllisesti syönyt, ei ole painoa tullut? Naurettava olet kun et voi myöntää virhettäs. Eräs toinen lääke taas aikoja sitten lisäsi painoa sen takia kun se lisäsi ruokahalua. Eli oma vika kun söin. Mutta tämä nesteen kertyminen on ihan eri juttu.
   En usko vieläkään, taitaa olla vähän liioittelun makua. Mahtaa olla karun näköiset 30 kiloa nestettä, mahtaakohan olla tilavuudelta sen 30 litraa vai enemmän? Ainoa miten uskon tuon olevan mahdollista (en silti 30 kilolla, 20 kiloa voisi tässäkin tapauksessa olla realistisempi) on se, että olet _todella_ isokokoinen jo ennen tuota 30 kilon pelkästä nesteestä johtuvaa painonnousua.

   Lainaa

  129. Tulos: -9 (17 ääntä)
   sd: sko vieläkään, taitaa olla vähän liioittelun makua. Mahtaa olla karun näköiset 30 kiloa nestettä, mahtaakohan olla tilavuudelta sen 30 litraa vai enemmän? Ainoa miten uskon tuon olevan mahdollista (en silti 30 kilolla, 20 kiloa voisi tässäkin tapauksessa olla realistisempi) on se, että olet _todella_ isokokoinen jo ennen tuota 30 kilon pelkästä nesteestä johtuvaa painonnousua.
   Ja nyt vähän googleteltuani se 20 kiloakin kuulostaa hurjalta määrältä nestepainoksi. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että tietyt lääkkeet ehdottomasti hidastavat ruuansulatusta ja täten voivat nostaa painoa, kun kaloreita saadaan enemmän kuin on tarpeellista.

   Lainaa

  130. Tulos: +11 (15 ääntä)
   kettu: Mitä? Aina on ihmisiä, jotka ovat toista mieltä massaa vastaan. (Haha.) Toni on sellainen ihminen. Body positivity on aivan ehdottomasti mennyt liian pitkälle, erityisesti Amerikassa. Ihannoidaan mahan rasvarullia ja käytetään lyhyitä paitoja ja ihontiukkoja leggingsejä, jotta kaikki varmasti näkisivät ylipainon eikä sitä hävetä ollenkaan. Alun perin koko liike oli tarkoitettu vammaisille – ei läskeille jotka eivät yksinkertaisesti osaa laittaa haarukkaa alas. Vieläkin surettaa. Ärsyttää aina kun ostaa vaatteita netissä ja sivustot näyttävät läskejä muotivaatteissa. Menkää piiloon, kuvottavat mörököllit.
   En tiedä miten paljon mulla pitäisi olla ylimääräistä vapaa-aikaa, että jaksaisin raivota toisten ihmisten painosta. Ehdottomasti kansanterveysasioissa pitäisi mennä tutkimustieto edellä. Tutkimusten mukaan raju laihduttaminen ja varsinkin jojoilu on terveydelle paljon vaarallisempaa kuin pieni ylipaino.

   Lainaa

  131. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Omituisia oletuksia, että ihmiset olisivat ylipainoisia (= eri painoisia kuin 17-vuotiaina) karkkien tai muun epäterveellisen hötön takia. Mitä lisäarvoa elämään tuo se, että painoindeksi on 19 vs. 26? Olen syönyt samalla tavalla koko nuoruusiän ja kuntoillut samalla intensiteetillä. Silti painan 10 kg enemmän kuin 7 vuotta sitten. Aikuisena kaikki vaan ei enää mene "läpi" samoin kuin lapsena, jolloin pystyi syömään mitä vaan. Lisäksi lihas painaa enemmän kuin läski. Jos otat vertailuun kymmenen 70 kg:n painoista saman pituista ihmistä, joku näyttää laiheliinille ja toinen pulskalle. Paino on vain luku vaa'assa, eikä välttämättä kerro mitään suorituskyvystä, terveydestä tai elintavoista.

   Lainaa

  132. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Janni: Omituisia oletuksia, että ihmiset olisivat ylipainoisia (= eri painoisia kuin 17-vuotiaina) karkkien tai muun epäterveellisen hötön takia. Mitä lisäarvoa elämään tuo se, että painoindeksi on 19 vs. 26? Olen syönyt samalla tavalla koko nuoruusiän ja kuntoillut samalla intensiteetillä. Silti painan 10 kg enemmän kuin 7 vuotta sitten. Aikuisena kaikki vaan ei enää mene “läpi” samoin kuin lapsena, jolloin pystyi syömään mitä vaan. Lisäksi lihas painaa enemmän kuin läski. Jos otat vertailuun kymmenen 70 kg:n painoista saman pituista ihmistä, joku näyttää laiheliinille ja toinen pulskalle. Paino on vain luku vaa’assa, eikä välttämättä kerro mitään suorituskyvystä, terveydestä tai elintavoista.
   Täähän se, ylipäätään painostaan tai siitä että pitäisi muka laihduttaa ei kuulu kokea syyllisyyttä. Kaikki kropat on tavallaan siistejä, vaikkei niitä aina nykymediassa näkyisikään. Muistetaan että ihannekroppa on vaihdellut vuosien saatossa aika rajustikin. Ja ihmisille tiedoksi jotka olevinaan yrittää haukkumisella saada toisia laihtumaan ja "välittää heidän terveydestään", jos oikeasti haluisit että toinen tekisi elämäntapamuutoksen terveellisempään suuntaan niin se kannattaa tehdä positiivisen palautteen kautta, haukkumisesta seuaa vain pahaa jokaiselle osapuolelle, myös sinulle. Mutta sen varmaan jo tiesittekin, kunhan haluatte vain kokea olevanne jossain toisen yläpuolella. Tsemppiä kaikille, muistetaan rakastaa omia kroppiamme

   Lainaa

  133. Tulos: -8 (26 ääntä)
   Tämä fatacceptance menee samaan kategorioon kolmannen aallon feminismin kanssa. Maailma nähdään pelkästään sosiaalisina konstruktioina sekä sorrettujen ja sortajien välisenä hyväksikäyttösuhteena. Kyseisissä aatteissa on tiettyä järkiperäistä pohjaa, mutta kumpikin on mennyt laidalta yli. Lisäksi kummassakin unohdetaan biologiset lainalaisuudet täysin. Molemmat aatteet ovat tehneet itsestään täydellisen pellen ja tuhonneet uskottavuutensa kaikkien rationaalisten ihmisten parissa. En minäkään pidä sitä ollenkaan korrektina, että läskejä kiusataan enkä haluaisi tällaista tapahtuvan. Samoin olen ehdottomasti sukupuolten välisen tasa-arvon kannalla. Mutta kun nämä liikkeet eivät enää aja näitä asioita. Esimekerkiksi läskihyväksyjät ovat menneet niin pitkälle, että väittävät sitä yksinkertaista ja riidatonta tosiasiaa vastaan, että huomattava ylipaino on epäterveellistä. Feministit puolestaan esimerkiksi näkevät, että mikä tahansa epätasapaino millä tahansa (kivalla) alalla johtuu yhteiskuntarakenteiden sortavasta luonteesta, eivätkä suostu hyväksymään sitä yksinkertaista ja riidatonta tosiasiaa, että miehiä ja naisia kiinnostavat eri asiat. Kukaan ei muuten valita, että viemärihuoltoalalla ei ole tarpeeksi naisia. Hyvä pointti hukkuu valehteluun ja tosiasioiden kieltämiseen.

   Lainaa

  134. Tulos: +23 (29 ääntä)
   sd: Ja nyt vähän googleteltuani se 20 kiloakin kuulostaa hurjalta määrältä nestepainoksi. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että tietyt lääkkeet ehdottomasti hidastavat ruuansulatusta ja täten voivat nostaa painoa, kun kaloreita saadaan enemmän kuin on tarpeellista.
   No hyvä kun googletit, mihinköhän sitä lääkistä edes tarvitaan kun vähän googlaamalla tullaan asiantuntijoiksi.

   Lainaa

  135. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Alpakka: No hyvä kun googletit, mihinköhän sitä lääkistä edes tarvitaan kun vähän googlaamalla tullaan asiantuntijoiksi.
   Niin, vastassahan on vain toisen ihmisen sanoma ilman mitään todistusta siinäkään. Mutta voidaan uskoa kaikki mitä halutaan, oikeastaan aika turhaan edes jatkoin tätä keskustelua, ei minua haittaa jos joku haluaa huijata itseään tai muita, harmillistahan se on mutta jos syynä on vastuun vierittäminen muille asiasta mistä kokee häpeää niin tavallaan ymmärrän. Tosin JOS (huomioikaa jos) toinen osapuoli liioittelee taikka huijaa, niin ihmettelen suuresti miksi sitä pitää niin kovasti todistella muille, en minä heidän painonnousua tuomitse. Mutta voidaan lopettaa tähän, pysyn omassa kannassani kun ei ole löytynyt vielä todisteita. Mutta muistakaa olla kehoillenne armollisia, ei se paino ole niin iso asia loppujenlopuksi, tärkeintä on pysyä terveenä.

   Lainaa

  136. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Jaahas: Tää kaveri elää pää reilusti pilvien yläpuolella
   Todellakin, ei tule ikävä kyllä tapahtumaan. Utopiaahan on muutenkin, että ihmiset pitäisivät itsestään huolta.

   Lainaa

  137. insinörtti 16.5.2018 10:30
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Ylipainoisilta pitäis kieltää tähän kommentointi, koska eihän ne halua karkkihanoja kiinni. Olen lihava koska geenit yhyy.. (eikä suinkaan laiskuus ja se että suuhun ängetään joka päivä ties mitä roskaa)

   Lainaa

  138. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Meneepä ammattipaheksujilla ja ylipainoisilla tunteisiin. Viehkeää, kuinka tupakoitsijoita ja alkoholinkuluttajia saa sorsia, holhota ja rosvota, mutta niitä, jotka ENITEN RASITTAVAT yhteiskuntaa ja terveyspalveluita ei saa laittaa vastuuseen.

   Lainaa

  139. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Pahvitonttu: Ajatella sitä, kun menisit kassalle ja myyjä kattois sut ylös alas ja sanois “nyt tarvis nähä painotodistus”. Sit siinä jotain yrität selittää, että todistus jäi kotiin, mutta oot oikeesti ihan painoindeksin paremmalla puolella, mutta selittelyt ei kelpaa ja karkit jää kassalle.
   sehän on kuin alkoholia myytäessä. jos paperit jää kotiin jotka oikeasti omistat, ei voi myyjä myydä

   Lainaa

  140. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Läskinä sanon ihan suoraan, että ihan käyttökelpoinen idea. Ei ehkä tuolla toteutuksella tosin. Täytyy ihan suoraan sanoa, että näköjään (meillä) läskeillä meni tunteisiin. Itse olemme ylipainomme aiheuttaneet ja syöneet jos nyt ei jotain harvinaisia sairauksia oteta lukuun. Samanlainen ongelma se on kansanterveydelle kuin tupakointikin. Tässä vähän pientä provoa meille läskeille. Jotain tarttis tehdä?

   Lainaa

  141. Tulos: +9 (11 ääntä)
   sd: Mutta sen varmaan jo tiesittekin, kunhan haluatte vain kokea olevanne jossain toisen yläpuolella. Tsemppiä kaikille, muistetaan rakastaa omia kroppiamme
   Ai vähän niinkuin sinä täällä kinastelemassa, voiko lääkkeet/sairaudet lihottaa? Sinä ja se toinen s:llä alkava taidatte olla normaalipainoisia, jonkin verran höntsääviä miehiä, joiden maha alkaa pömpöttää jos on menossa kaljakausi. Sitten se taas häviää. Se on jännä, miten omalla erilaisella kokemuksella lytätään toisten ihmisten kokemukset. Tästä ketjusta puuttuvat ne jutut, kun syö kuukauden 1200kcal päivässä eikä laihdu. Tai enemmän tai vähemmän. Vasta tyroksiini auttoi painoa putoamaan, ja lopetinkin ruuan punnitsemisen ennenkuin mielenterveyteni rikkoutui. Mutta ei mulle niin varmaan sitten käynytkään! Väärin punnittu! Huijasin itseäni!!!!!

   Lainaa

  142. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Nyt kiikun normaalipainon ylärajoilla, paino on keväällä tullut pari kiloa alas kun olen liikkunut enemmän ja SYÖNYT ENEMMÄN. Lihon stressistä, joka vie uneni ja ruokahaluni. Liikun päivittäin, mutta nyt lämpimämmällä liikun enemmän, plus hyötyliikunta. Huomaan käyttäväni enemmän energiaa, joten syön enemmän, jotten uuvu. Paljon syöminen on vaikeaa lihomisen pelossa. Mutta pakko on, ja aika nopeasti se vauhdittaa aineenvaihduntaa ja paino joko pysyy samassa tai putoaa. Karkkia en edes syö, en ole sillä lihonut enkä laihtunut. Kannatan kyllä karkkiveroa, tai tuotteiden bännäystä. Samalla kyllä saavat mennä limut, pikaruoka, vehnätuotteet ja rasvattomat ja sokerittomat maitotuotteetkin. Että sellainen ulisija täällä. Tiedoksi muuten, että ylipaino ja sairaudet eivät kulje käsi kädessä. Kaikki läskienhaukkujat voisi viedä terapiaan.

   Lainaa

  143. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jaahas: Tää kaveri elää pää reilusti pilvien yläpuolella
   Mutta on myös oikeassa.

   Lainaa

  144. Pumpulipupu 24.5.2018 9:29
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Vadelma: Tiedättekö, kun on ihmisiä, jotka tykkäävät väittää, että body positivity on mennyt liian pitkälle ja että nykyään lihavuutta ihannoidaan ja hoikkia sorretaan? Tässä olisi nyt niille ihmisille taas vähän mietittävää kaikessa hiljaisuudessa. Tonin idea painorajasta ei ole uusi, vaan kohtuu yleinen esimerkki arkipäivän fatshamingista. Milloin läskeiltä halutaan kieltää karkit, milloin lapset halutaan ottaa huostaan ja millon mietitään, johtuuko läskeys enemmän laiskuudesta vai tyhmyydestä. Mut hei, meillä on lihava malli jossain Instagrammissa, selvästi hoikat ovat nyt vainottuja ja läskit uusi musta. #tunteisiin
   Niin ja sit ku ne XL-mallitkin on kuitenkin XL vain sen takia, että ne on normaalin, keskiverron naiskehon mitoissa. Esim. Ashley Graham on normaali kurvikas nainen, jonka vyötärönympärys on alle suomalaisen riskisuosituksen (naisten vyötärönympäryksen tulisi olla alle 80 cm). Tess Holliday on ainoa tietämäni oikeasti isokokoinen nainen, joka on hyväksytty "viralliseksi" malliksi. Ei todellakaan olla vielä siinä pisteessä, että hoikkia jotenkin sorrettaisiin.

   Lainaa

  145. Tulos: +3 (3 ääntä)
   En syö sokeria lähes ollenkaan ja turpoan sairauden takia. Mitähän mulle pitäisi tehdä? Linnaan?

   Lainaa

  146. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Logiikka 0: Totta kai omenatkin voivat joutua uhreiksi, jos laki kirjoitetaan perseellä, eikä oteta huomioon asioita, kuten hedelmien ja marjojen luontainen sokeri. Ja usein laki kirjoitetaan perseellä. Makeisvero ei koskenut kekseihin, mutta rankaisi kivennäisvettä.
   Se luontainen sokeri eli fruktoosi lihottaa ihan siinä missä valkoinen sokerikin. Samanlaista höttöä molemmat.

   Lainaa

  147. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Expläski: Ai vähän niinkuin sinä täällä kinastelemassa, voiko lääkkeet/sairaudet lihottaa? Sinä ja se toinen s:llä alkava taidatte olla normaalipainoisia, jonkin verran höntsääviä miehiä, joiden maha alkaa pömpöttää jos on menossa kaljakausi. Sitten se taas häviää. Se on jännä, miten omalla erilaisella kokemuksella lytätään toisten ihmisten kokemukset. Tästä ketjusta puuttuvat ne jutut, kun syö kuukauden 1200kcal päivässä eikä laihdu. Tai enemmän tai vähemmän. Vasta tyroksiini auttoi painoa putoamaan, ja lopetinkin ruuan punnitsemisen ennenkuin mielenterveyteni rikkoutui. Mutta ei mulle niin varmaan sitten käynytkään! Väärin punnittu! Huijasin itseäni!!!!!
   Ja mikä ihaninta, ei se tyroksiinikaan saa kaikkien painoa tippumaan.

   Lainaa

  148. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Expläski: Se on jännä, miten omalla erilaisella kokemuksella lytätään toisten ihmisten kokemukset. Tästä ketjusta puuttuvat ne jutut, kun syö kuukauden 1200kcal päivässä eikä laihdu.
   Mä uhraudun olemaan tän kommenttiketjun 1200 kcal -henkilö. Jep, 1200 kaloria päivässä ei tosiaan enää ole mulle riittävän vähän laihtumiseen, ehkä siksi kun olen kymmenisen vuotta erilaisilla keinoilla kituuttamalla sekoittanut aineenvaihduntaani. Hiukan enemmän syömällä alan lihoa ja tuota vähemmän syöminen taas on pidemmän päälle hankalaa ja luultavasti laskee tuota sallittua rajaa entisestään. En ole lihava, mutta en kyllä niin laihakaan kuin voisi kuvitella. Jos kehopositiivisuus aiheuttaisi turhan laihduttamisen vähentymisen normaalipainoisilla mutta kehostaan epävarmoilla teineillä, se olisi hyvä. Kunhan sillä ei myöskään vastaavasti levitetä viestiä että lihavuus on terveellistä, kannatan ideaa, siksikin että parhaiten oikeasti lihavienkin laihdutuksessa auttaa se ettei jo valmiiksi vihaa kehoaan ja ehkä itseään. Silloin moni ei koe ansaitsevansa terveempää olemusta eikä siinä auta negatiivinen huomauttelu.

   Lainaa

  149. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Tämähän on vallan mainio idea.

   Lainaa

  150. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Ei vaikuttaisi mitenkään minuun, pistäisin normaalipainoiset kaverit asialle ja söisin lisää, teidän ongelmaksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: makeisvero, sokerivero, verot, paino, painotodistus, painoraja, punnita, vaaka, puntari, ylipaino, terveys, herkut, makeiset, ruokavalio, ruoka