Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 208

Meille ei enää koskaan osteta talouspaperia!
Kuvakooste, osa 208

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +418 (520 ääntä)
   Talouspaperi on aika turhake muutenkin, mutta kiinnostais tietää mihin kaikkeen jälkimmäinen on sitä käyttäny.

   Lainaa

  2. Tulos: +392 (416 ääntä)
   Sanokaa nyt pliis että oon väärinymmärtänyt ja ek ei pese lattiaansa talouspaperilla. :D :D

   Lainaa

  3. Tulos: -63 (443 ääntä)
   Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia, joka on ilmateitse Suomeen rahdattu, ja jonka joutuu joka käytön jälkeen vähintään huuhtelemaan vedellä ja mahdollisesti pesemään öljypohjaisiin muovipulloihin pakatulla pesuaineella, jonka sisältämät raaka-aineet on hakattu lie mistä uhanalaisten tuliliskojen sademetsistä ja lennätelty ympäri maailman sinne vietnamilaiselle tehtaalle, josta se on lennätetty saksalaisen tukkurin varastolle pakattavaksi jälleenmyyntiin. Ja välillä sen joutuu ihan konepesemään jossain toisessa Aasian maassa kasatussa pesukoneessa, jonka käyttöikä on 5-10 vuotta (koska ei ole yritysvoiton kannalta kannattavaa tehdä mitään kestävää), jonka osia on valmistettu ja lennätelty lie mistä ja joka myöskin lennätetään ensin Euroopan keskusvarastolle ennen kuin se taas lennätetään Suomeen Helsingin satamaan maahantuojalle, josta se rekoin ajetaan kuluttajan lähihypermarkettiin Ouluun. Ja eri marketista taas bensoin ajetaan hakemaan pesu- ja huuhteluaineet, jotka on pakattu öljypohjaisiin muovipulloihin, joiden eksoottisilta kuulostavat ja tuoksuvat ainesosat on kerätty niittämällä jonkun ugandalisen vihersiilin elinympäristöä. Ja näitä puteleita ei sitten käytetä edes loppuun, koska "tähtianisvaniljahuuhteluaine" ei tuoksunutkaan yhtä kivalta kuin "ananasvesimelonikaakaopuumustikka". Toki tuotteet on myös testattu työntämällä tähtianisuutetta, metallioksideja sekä ureaa jyrsijöiden silmiin, jottei kuluttaja vain saa iho-oireita kivantuoksuisesta pyykistä. - käyttää kotimaista talouspaperia Jos haluaa olla truu ympäristöekologi (tai vaan laiska), jos lattialle kaatuu hupsistasaatana vähän teetä, kuivaa sen sukallaan siitä hittoon. Eikä pese sukkiaan kuin vasta korkeintaan sitten, kun ne on niin koppuraiset että seisovat omillaan. Eikä myöskään osta uusia sukkia kuin vasta sitten, kun vähintään kaksi varvasta pilkottaa sukanrei'istä.

   Lainaa

  4. Tulos: +435 (477 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia [...]
   Sinulla, ystäväni, on selvästi liikaa ylimääräistä aikaa. Käytä se harkiten.

   Lainaa

  5. Tulos: +225 (261 ääntä)
   JJ: Sinulla, ystäväni, on selvästi liikaa ylimääräistä aikaa. Käytä se harkiten.
   Toi oli vielä uudelleenkirjoitettu versio, koska mun netti kyykkäsi juuri ennen lähettämistä. :'D Mutta mulla on hyvin aikaa saivarrella ylipitkiä viestejä, kun aikaa ei mene pesurättien kanssa puljailuun ja pesemisiin! Sukkatekniikka since -95.

   Lainaa

  6. Tulos: +120 (132 ääntä)
   Ek taitaa olla ihminen jota ei kotona opetettu koskaan siivoamaan ja omille muutettuaan piti kaikki opetella itse.

   Lainaa

  7. King Arthur 31.5.2018 4:23
   Tulos: +97 (177 ääntä)
   Viisauden Ääni: "Älä mene nettiin loukkaantumaan, mene nukkumaan." * Menee nettiin ja loukkaantuu tirkistelevästä vessakuvakeukkelista * Viisauden Ääni: "Niin, olisit vain mennyt nukkumaan." Hyvää yötä kaikille.

   Lainaa

  8. Tulos: +238 (238 ääntä)
   Sprikles: Toi oli vielä uudelleenkirjoitettu versio, koska mun netti kyykkäsi juuri ennen lähettämistä. :’D Mutta mulla on hyvin aikaa saivarrella ylipitkiä viestejä, kun aikaa ei mene pesurättien kanssa puljailuun ja pesemisiin! Sukkatekniikka since -95.
   Minä käytän talouspaperia makkaran syömisen apuna. Siihen ei voi käyttää sukkia. Sitäpaitsi mun sukat menee puhki aina kantapäästä. Jos käyttää vaan mustia sukkia niin kantapään voi tussilla värittää mustaksi.

   Lainaa

  9. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Sprikles: Jos haluaa olla truu ympäristöekologi (tai vaan laiska), jos lattialle kaatuu hupsistasaatana vähän teetä, kuivaa sen sukallaan siitä hittoon. Eikä pese sukkiaan kuin vasta korkeintaan sitten, kun ne on niin koppuraiset että seisovat omillaan. Eikä myöskään osta uusia sukkia kuin vasta sitten, kun vähintään kaksi varvasta pilkottaa sukanrei’istä.
   Fiksu kuluttaja myös tietää, että lika sekä ihon öljyt ja muut eritteet kuten hiki kuluttavat vaatteen kuituja tehokkaammin kuin harvemmin peseminen. Ja Ecover on hyvä merkki.

   Lainaa

  10. Tulos: +80 (90 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia [...]
   Ihan vaan ohimennen mainitsen että kai nyt tiedät puhuvasi ainakin kuljetusten osalta täyttä vessatuotosta? Ei niitä Bangladeshin paitoja todellakaan lennätellä missään, ne kulkee rahtilaivalla, joka on rahtaamisen energiatehokkain muoto.

   Lainaa

  11. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Tuo niksihän on suoraan jostain 70 luvulta, miten joku älyää sen vasta vuonna 2018?

   Lainaa

  12. Tulos: +92 (108 ääntä)
   Oivoi no nyt on kyllä pakko oikaista. Tuosta talouspaperipäivityksestä puuttuu maininta siitä, että hei näillähän voi pyyhkiä lattiankin nopeasti. Ei siis alunperin ole tehnyt näitä mopin korvaajiksi vaan nimenomaan tilanteisiin, joissa on ennen käyttänyt talouspaperia. Tokaksi vanhat paidat on JO kulutettua luontoa, niiden pitkä käyttäminen päitänä tai jatkojalostaminen rätteinä EI juurikaan kuluta luontoa. Niiden pesu myös onnistuu samassa pesukoneellisessa muiden pyykkien kanssa, eli ei kuluta suurin määrin vettä. Sitä vastoin talouspaperin tuottaminen kuluttaa hurjat määrät makeaa vettä, energiaa ja työtä lähtien puun muokkaamisesta, jalostuksesta aina pehmeäksi paperiksi valmistettaessa. Kemikaaleja siihen prosessiin kuluu myös. Että kun vaihtoehtoina on uuden tuotteen tuottaminen alusta loppuun tai jo valmiina kotona olevan tuotteen jatkojalostaminen uuteen tarkoitukseen, jälkimmäinen on ehdottomasti ekologisempaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +153 (155 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia - käyttää kotimaista talouspaperia
   Luonnollisesti on ekologisempaa käyttää se hikipajapaituli loppuun asti rättinä kuin erikseen ostaa talouspaperia. Tuskin kukaan varta vasten niitä paitoja räteiksi ostelee, mutta onhan se tekstiili järkevää hyötykäyttää vielä senkin jälkeen kun se on palvellut aikansa alkuperäisessä tarkoituksessaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +31 (41 ääntä)
   Pestävä mikrokuituliina (tai pala vanhaa lakanaa jos nyt kunnolla ekoillaan) ja etikkavettä. Muuta ei tarvita.

   Lainaa

  15. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia [...]
   Toisaalta sen paidan elinkaaren ja ekologisen jalanjälken kannalta voi olla hyvä käyttää se loppuun, vaikka pesurättinä.

   Lainaa

  16. Tulos: -5 (43 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia [...]
   Jos kirjoitat pitkästi, kirjoita edes hauskasti. Harjoittele vaikkapa joristen analysoimalla tuo talouspaperin keissi.

   Lainaa

  17. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Marjo on kuunnellut Trumpia. https://i.imgur.com/lrFO13j.png

   Lainaa

  18. yli opisto hörhö 31.5.2018 9:32
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Kukin tavallaan

   Lainaa

  19. Tulos: +28 (40 ääntä)
   Odotan innolla että ne lopettaa myös vessapaperin käyttämisen ja siirtyy noihin...

   Lainaa

  20. Tulos: +5 (37 ääntä)
   MoniQ: Odotan innolla että ne lopettaa myös vessapaperin käyttämisen ja siirtyy noihin…
   Moni tekee jo niin. Mulla on useita tuttavia joilla on vessapaperia vain vierasvarana, toisilla myös kakkaa varten.

   Lainaa

  21. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Kukkis: Sanokaa nyt pliis että oon väärinymmärtänyt ja ek ei pese lattiaansa talouspaperilla.
   Oletan, että on leikannut paidan helmaosan räteiksi ja yläosa hihoineen on täydellinen lattialastaan.

   Lainaa

  22. Tulos: -8 (58 ääntä)
   PIN: Moni tekee jo niin. Mulla on useita tuttavia joilla on vessapaperia vain vierasvarana, toisilla myös kakkaa varten.
   Liikut hiukan erikoisissa porukoissa, jos sinulla on useita tuollaisia tuttavia. Taidatte olla iriadamantteja, vai mitä.

   Lainaa

  23. Tulos: -53 (77 ääntä)
   Outinen: Oivoi no nyt on kyllä pakko oikaista. Tuosta talouspaperipäivityksestä puuttuu maininta siitä, että hei näillähän voi pyyhkiä lattiankin nopeasti. Ei siis alunperin ole tehnyt näitä mopin korvaajiksi vaan nimenomaan tilanteisiin, joissa on ennen käyttänyt talouspaperia. Tokaksi vanhat paidat on JO kulutettua luontoa, niiden pitkä käyttäminen päitänä tai jatkojalostaminen rätteinä EI juurikaan kuluta luontoa. Niiden pesu myös onnistuu samassa pesukoneellisessa muiden pyykkien kanssa, eli ei kuluta suurin määrin vettä. Sitä vastoin talouspaperin tuottaminen kuluttaa hurjat määrät makeaa vettä, energiaa ja työtä lähtien puun muokkaamisesta, jalostuksesta aina pehmeäksi paperiksi valmistettaessa. Kemikaaleja siihen prosessiin kuluu myös. Että kun vaihtoehtoina on uuden tuotteen tuottaminen alusta loppuun tai jo valmiina kotona olevan tuotteen jatkojalostaminen uuteen tarkoitukseen, jälkimmäinen on ehdottomasti ekologisempaa.
   Tosi ihanaa pestä vaatteet samassa pesussa joidenkin paskasten lattiarättien kanssa... Puhumattakaan siitä, että kun molemmilla on ihan erilaiset pesuohjelma suositukset.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia - käyttää kotimaista talouspaperia
   Kai tiesit, että on myös olemassa hajusteettomia suomalaisia pyykinpesu- ja huuhteluaineita? Saatavilla on ihan supermarketeista. Toki maksavat jokusen euron enemmän kuin nuo tähtianisvaniljatuoksuiset hirvitykset, mutta itsellä on tarve ostaa uutta pyykinpesuainetta ehkä kaksi kertaa vuodessa, joten se on yksi hailee, maksanko siirä kaksi vai neljä euroa.

   Lainaa

  25. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Ajattelija: Kai tiesit, että on myös olemassa hajusteettomia suomalaisia pyykinpesu- ja huuhteluaineita? Saatavilla on ihan supermarketeista. Toki maksavat jokusen euron enemmän kuin nuo tähtianisvaniljatuoksuiset hirvitykset, mutta itsellä on tarve ostaa uutta pyykinpesuainetta ehkä kaksi kertaa vuodessa, joten se on yksi hailee, maksanko siirä kaksi vai neljä euroa.
   Ja fiksu ihminen vie lopuksi tyhjän muovipullon muovinkeräykseen.

   Lainaa

  26. Tulos: -23 (41 ääntä)
   Ajattelija: Kai tiesit, että on myös olemassa hajusteettomia suomalaisia pyykinpesu- ja huuhteluaineita? Saatavilla on ihan supermarketeista. Toki maksavat jokusen euron enemmän kuin nuo tähtianisvaniljatuoksuiset hirvitykset, mutta itsellä on tarve ostaa uutta pyykinpesuainetta ehkä kaksi kertaa vuodessa, joten se on yksi hailee, maksanko siirä kaksi vai neljä euroa.
   Ne pesevät huonommin. Ellet minua usko, lue Kuluttaja-lehden testistä.

   Lainaa

  27. Mustalaisnaamio 31.5.2018 16:40
   Tulos: -37 (57 ääntä)
   Sprikles: Kumpi on ekologisesti kannattavampaa? - käyttää Bangladeshin hikipajassa tuotettua paitulia [...]
   Älä ala opettaan viherkuherkaheleita. Ne tietää kaikesta kaiken. (omasta mielestään)

   Lainaa

  28. Tulos: +40 (54 ääntä)
   Pusuposki: Ne pesevät huonommin. Ellet minua usko, lue Kuluttaja-lehden testistä.
   Pesevät miten tahansa niin niiden tähtianishirvitysten löyhkästä saa herkempi päänsäryn. Eikä tietenkään kukaan rättejä käyttövaatteiden kanssa pese; paskaiset tavarat ja "paidassa on vähän hammastahnaa, muuten puhdas" tietenkin pestään eri ohjelmilla, on epäekologista haaskata saippuaa ja 90-asteista vettä ellei tarvitse, ja ällöttävää olla käyttämättä jos tarvitsee! Mitä rättien käyttämiseen "viherpiipertäjien" toimesta tulee, vaatteiden josta ei ole enää mihinkään leikkelyn räteiksi opin isoäidiltäni, joka ei olisi tiennyt mitä viherpiiperrys on.

   Lainaa

  29. Tulos: -30 (42 ääntä)
   Joo: Pesevät miten tahansa niin niiden tähtianishirvitysten löyhkästä saa herkempi päänsäryn. Eikä tietenkään kukaan rättejä käyttövaatteiden kanssa pese; paskaiset tavarat ja “paidassa on vähän hammastahnaa, muuten puhdas” tietenkin pestään eri ohjelmilla, on epäekologista haaskata saippuaa ja 90-asteista vettä ellei tarvitse, ja ällöttävää olla käyttämättä jos tarvitsee! Mitä rättien käyttämiseen “viherpiipertäjien” toimesta tulee, vaatteiden josta ei ole enää mihinkään leikkelyn räteiksi opin isoäidiltäni, joka ei olisi tiennyt mitä viherpiiperrys on.
   En kuulu niihin herkkiin, joten voin käyttää parempaa pesuainetta.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Sprikles: Eikä myöskään osta uusia sukkia kuin vasta sitten, kun vähintään kaksi varvasta pilkottaa sukanrei’istä.
   tuhlausta heittää sukka pois jos näkyy vain varpaat. laita sen päälle sukka josta on kantapää rikki niin on yhteensä taas ihan hyvä ehjä sukka

   Lainaa

  31. Villiväkkärä 31.5.2018 20:34
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Mä oikeasti luin moneen kertaan, että meillä ei enää käytetä vassapaperia... mietin et on aika isoja perseen pyyhintään. Ja että vielä kuva niistä piti ottaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Pusuposki: Ne pesevät huonommin. Ellet minua usko, lue Kuluttaja-lehden testistä.
   No mutta ihan peruspyykinpesuaineistakin on kyllä hajusteettomat versiot. Saa melkein joka marketista nykyään, onneksi. Inhottaa kun taloyhtiön pesukone löyhkää jollekin pesu- ja huuhteluainehajusteille niin että oma pyykkikin tulee haisevana koneesta. Kieltää saisi tuollaiset.

   Lainaa

  33. Tulos: -11 (47 ääntä)
   Pesupallo: No mutta ihan peruspyykinpesuaineistakin on kyllä hajusteettomat versiot. Saa melkein joka marketista nykyään, onneksi. Inhottaa kun taloyhtiön pesukone löyhkää jollekin pesu- ja huuhteluainehajusteille niin että oma pyykkikin tulee haisevana koneesta. Kieltää saisi tuollaiset.
   Joo, kielletään kaikki mistä sinä et tykkää. Ei kovin originelli idea. Osta oma ihan yksityinen pyykinpesukoneesi. Sitten saat tasan tarkkaan päättää ihan itse mitä pesuainetta siihen laitetaan. Tuliko kaiken inhosi keskeltä mieleesi tuo vaihtoehto?

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ohut kangasliina korvaa hyvin myös tiskirätin. Oletin että se olisi ällöttävää mutta nyt kun tuohon on tottunut niin "tavallinen" tiskirätti tuntuu paljon ällömmältä. Ja alkaa haistakin nopeammin! Kangasrätit voi pestä lakanoiden seassa 60 tai 90 asteessa.

   Lainaa

  35. Tulos: -10 (30 ääntä)
   Ei hyvää päivää! Minä käytän talouspaperia kaiken töhnän (olut, kissan oksennukset ja paskat, y.m.), punajuuri ja -viini, jne tahrojen puhdistamiseen. Ja nenäliinana. En tasan tarkkaan mitään kangasriepuja jotka pitää erikseen pestä moiseen järkkää.

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (35 ääntä)
   Pusuposki: Joo, kielletään kaikki mistä sinä et tykkää. Ei kovin originelli idea. Osta oma ihan yksityinen pyykinpesukoneesi. Sitten saat tasan tarkkaan päättää ihan itse mitä pesuainetta siihen laitetaan. Tuliko kaiken inhosi keskeltä mieleesi tuo vaihtoehto?
   Tuliko mieleesi sellainen vaihtoehto, että hajustetut pesuaineet noin yleisesti haisevat melko p*skalta? :)

   Lainaa

  37. Tulos: -3 (33 ääntä)
   Pesupallo: Tuliko mieleesi sellainen vaihtoehto, että hajustetut pesuaineet noin yleisesti haisevat melko p*skalta?
   Itse asiassa ei, koska tuossa yleistät vaan omaa mielipidettäsi. Osta se oma pesukone, kuten suurin osa muistakin tekee, niin loppuu tuo valituksen aihe.

   Lainaa

  38. Tulos: -2 (16 ääntä)
   Gaius: Ja fiksu ihminen vie lopuksi tyhjän muovipullon muovinkeräykseen.
   Ekoihminen taas käyttää jauhemaista pyykinpesuainetta.

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (34 ääntä)
   Tjammi: Ekoihminen taas käyttää jauhemaista pyykinpesuainetta.
   Ja pesee kaiken pyykkinsä aina 30- asteen, tai jopa kylmemmällä, ekopesuohjelmalla. Tunkee koneensa ääriään myöten täyteen pyykkiä, ettei vaan olis vajaa kone. Ja lopulta ihmettelee, miksi 2 vuotta vanha pesukone lakkaa toimimasta, kun pesuaineen savi on muurannut rummun runkoon kiinni.

   Lainaa

  40. Tulos: -6 (28 ääntä)
   Sargee: Ja pesee kaiken pyykkinsä aina 30- asteen, tai jopa kylmemmällä, ekopesuohjelmalla. Tunkee koneensa ääriään myöten täyteen pyykkiä, ettei vaan olis vajaa kone. Ja lopulta ihmettelee, miksi 2 vuotta vanha pesukone lakkaa toimimasta, kun pesuaineen savi on muurannut rummun runkoon kiinni.
   Juuri näin. Kun viherhipit kielsi tyhmyyksissään fosfaatin, tilalle tuli zeoliitti. Se on savea ja tukkii koneen, eikä edes pese hyvin. Nestemäisissä pesuaineissa sitä ei käytetä.

   Lainaa

  41. Jokupoika 5.6.2018 6:12
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Väsynyt: Juuri näin. Kun viherhipit kielsi tyhmyyksissään fosfaatin, tilalle tuli zeoliitti. Se on savea ja tukkii koneen, eikä edes pese hyvin. Nestemäisissä pesuaineissa sitä ei käytetä.
   On myös jauhemaisia pesuaineita, joissa ei ole zeoliittia. Vedenpehmennintä (fosfaattia tai zeoliittia) ei tarvita Suomessa, koska vesi on lähes kaikkialla pehmeää tai hyvin pehmeää. Mutta vertaapa ympäristön kannalta: pahvilaatikossa jauhetta vai muoviastiassa pesuainetta, josta suurin osa on vettä.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Pusuposki: Itse asiassa ei, koska tuossa yleistät vaan omaa mielipidettäsi. Osta se oma pesukone, kuten suurin osa muistakin tekee, niin loppuu tuo valituksen aihe.
   Minusta haisevia litkuja käyttävät voisivat ostaa omat pesukoneensa, ja yleiset pesutuvat voisi pitää hajuttomina, jotta kaikki voivat niitä käyttää.

   Lainaa

  43. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Hei nyt! Ekologinen ei ole sana jota etsitte. Se ei ole missään nimessä ympäristöystävällisen synonyymi. Ekologia on tieteenala. En jaksa enempää vinkua... Menkää itse lukemaan lisää googlesta :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kynttilä, sulanut, kaksimielinen, WC, vessa, kyltti, Sri Lanka, moppi, talouspaperi, lattiat, lattianpesu, ratti, rätit