Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakentavaa palautetta

Soittakaa joku terveystarkastajalle, täällä on ruokittu lintuja väärin.
Rakentavaa palautetta

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +455 (477 ääntä)
      "kaunis ajatus, MUTTA.."

      Lainaa

    2. Tulos: +811 (835 ääntä)
      Siinä vaiheessa kun maahan pudonnut talipallo häiritsee, asiat taitaa oikeasti olla aika hyvin.

      Lainaa

    3. Tulos: +330 (358 ääntä)
      Mitähän nämä ihmiset ovat mieltä koulussa tehdyistä linnunpöntöistä

      Lainaa

    4. Tulos: +235 (273 ääntä)
      Siinä vaiheessa kun maahan pudonnut talipallo häiritsee, asiat taitaa oikeasti olla aika huonosti.

      Lainaa

    5. Tulos: +723 (803 ääntä)
      En nyt oikee itse ymmärrä linnunpönttöjen päälle, mutta ihan varmaan aiheellisia huomautuksia, jos linnunpoikaset vaarassa kuolla rakennusvirheen takia?

      Lainaa

    6. Tulos: +179 (219 ääntä)
      Kieltämättä tuo linnunpönttö ei ole paras mahdollinen. Pohja pisti silmään, mutta katossa en hahmottanut vikaa. Enkä ole koskaan edes rakentanut pönttöä. Netistä näyttäisi löytyvän paljon ohjeita vasta-alkajille.

      Lainaa

    7. Tulos: -52 (128 ääntä)
      Annin kommentti kruunasi. Ei tuo kaunis pönttö ole, mutta ajaa asiansa.

      Lainaa

    8. King Arthur 31.5.2018 4:34
      Tulos: +335 (387 ääntä)
      Jos vaivautuu tekemään pöntön niin miksei tee siitä kunnollista? Tulee mieleen eräs vanhempi sukulaismies jolle huomautettiin että hänen korjaamansa mökin eteisen lattia ei tule kestämään kosteutta. Ukkeli kiroili ja huusi että sa*tana kun tekee eikä mikään kelpaa. Parin talven jälkeen eteisen lattia tuli alas... Niin ja tuo Marjan tarina on niin kotoisa. :D Ihmiset pitää jättää rauhaan PAITSI jos ne voi mahdollisesti saada kiinni tekemästä jotain väärää. Silloin voi kävellä vaikka pihaan. Kansallisharrastus.

      Lainaa

    9. Tulos: +269 (275 ääntä)
      Meistä myös naapurin kyttääjämummo ilmoitteli terveystarkastajalle. Kuulemma käytettiin pihaa/terassia lähtöpaikkana ja ne oli tulvillaan roskapusseja... Ei. Portailla 4 pussia nätisti rivissä. Ne ehti olla siinä max. 3min :D Ehdin lähtiessä portaille, kun tajusin,että kännykkä jäi. Laskin ne pussit käsistä siksi aikaa, että haen sen... Ja tässä välissä tää mummo oli sitten ehtinyt järkyttyä tästä sikailusta ja ottaa kuvatkin niistä pusseista :'D Ihme, että uskalsi tulla pihaan, vaikka ovi oli apposen auki. Yleensä se hiippailee täällä vain, kun ollaan muualla...

      Lainaa

    10. Tulos: +123 (129 ääntä)
      Awwer: Meistä myös naapurin kyttääjämummo ilmoitteli terveystarkastajalle. Kuulemma käytettiin pihaa/terassia lähtöpaikkana ja ne oli tulvillaan roskapusseja… Ei. Portailla 4 pussia nätisti rivissä. Ne ehti olla siinä max. 3min Ehdin lähtiessä portaille, kun tajusin,että kännykkä jäi. Laskin ne pussit käsistä siksi aikaa, että haen sen… Ja tässä välissä tää mummo oli sitten ehtinyt järkyttyä tästä sikailusta ja ottaa kuvatkin niistä pusseista :’D Ihme, että uskalsi tulla pihaan, vaikka ovi oli apposen auki. Yleensä se hiippailee täällä vain, kun ollaan muualla…
      *kaatopaikkana

      Lainaa

    11. Tulos: +12 (128 ääntä)
      Kyllä: Mitähän nämä ihmiset ovat mieltä koulussa tehdyistä linnunpöntöistä
      ”Voi kiitos kulta ihanasta linnunpöntöstä, mutta kato nyt kun lattia on ihan väärin ja koko pönttö maalattu- kyllä ne poikaset nyt kuolee. :(”

      Lainaa

    12. Tulos: +71 (159 ääntä)
      Onhan tuo pöntön reikä aivan liian korkeaallakin,vaikea on linnunpoikien päästä ulos,onhan se vittumaista jos joku idioootti tekee pöntöstä kuolemanloukun poikasille,järkeä saa käyttää.

      Lainaa

    13. Tulos: +66 (76 ääntä)
      Koulussa me saatiin rakentaa linnunpönttö ihan omasta päästä

      Lainaa

    14. Tulos: +274 (326 ääntä)
      "Tein ite koirankopin, eikö ole hieno?" "No siis tavallaan joo mutta noi törröttävät naulat kyllä repii koiran ihoa,tuosta tulee vettä sisään ja lisäksi se koira jää tuonne vielä melko varmasti jumiin ja tukehtuu..." "Onko näissä muka joku direktiivi?! Ei koirat osaa itekään rakentaa hei!!"

      Lainaa

    15. Tulos: +132 (192 ääntä)
      Oon selvästi liian syvällä näissä lemmikkiasioissa, kun Mikan päivitys nosti heti verenpainetta. Samanlaiset ihmiset ostaa hauskan lemmikin ja ihmettelee vasta sen jälkeen, eikö sille käykään sama ruoka kuin hamsterille yhdessä tv-sarjassa. Tai ei ole ikinä kuulleetkaan, että autoon pitäisi lisätä öljyä. Tai ei viitsi selvittää, miksi linnunpöntötkin rakennetaan tietyllä tavalla, hv meikä tekee ite paremman ja paljon nopeemmin!!

      Lainaa

    16. Tulos: -98 (170 ääntä)
      Janni: Oon selvästi liian syvällä näissä lemmikkiasioissa, kun Mikan päivitys nosti heti verenpainetta. Samanlaiset ihmiset ostaa hauskan lemmikin ja ihmettelee vasta sen jälkeen, eikö sille käykään sama ruoka kuin hamsterille yhdessä tv-sarjassa. Tai ei ole ikinä kuulleetkaan, että autoon pitäisi lisätä öljyä. Tai ei viitsi selvittää, miksi linnunpöntötkin rakennetaan tietyllä tavalla, hv meikä tekee ite paremman ja paljon nopeemmin!!
      Niin olekin. Liian syvällä. Tai muuten vaan kireä persoona. Ihme, että ylipäätään olet huumorisivustolla.

      Lainaa

    17. Seppo Saviniemi 31.5.2018 9:26
      Tulos: +190 (224 ääntä)
      Tuo pönttö on lähinnä karhunpavelus linnuille. Eihän noita varmaan tule niin mietittyä, kun lähtee vaan hyvää hyvyyttään tekemään, mutta se hyvä tarkoitus ei aina vaan riitä.

      Lainaa

    18. Väärin sammutettu! 31.5.2018 9:42
      Tulos: -77 (175 ääntä)
      Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.

      Lainaa

    19. Tulos: -35 (139 ääntä)
      Onko tuo pönttö nyt varmasti vakuutettu ja onhan hätäpoistumistiet tulipalon varalle? Ja mites ne rakennusluvat? Oliko kunnossa?

      Lainaa

    20. Tulos: +76 (86 ääntä)
      Mitä on sattunut sananlaskulle "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"?

      Lainaa

    21. Tulos: +180 (224 ääntä)
      Väärin sammutettu!: Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.
      Joo, kuolee linnunpoikasia luonnossakin huonoihin pesäpaikkoihin mutta miksi ihmeessä sellaisia pitää vartavasten rakentaa niille ansoiksi? Asian olisi voinut selvittää kolmen sekunnin googlaamisella. Se tässä oli se moka.

      Lainaa

    22. Tulos: +87 (97 ääntä)
      Ohjeita pönttöjen rakentajille on kätevästi kasattu tuonne: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ Mitat ovat ohjeellisia ja olen monesti havainnut pieneen pönttöön menneen asumaan pykälää tai peräti kahta isommman otuksen. Ehkä sijainti on ollut asunnon kokoa määräävämpi kriteeri. Karmein virhe on tehdä pönttö sisältä niin liukkaaksi, että poikaset eivät pääse pöntöstä ulos. Tällainen virhe onnistuu esimerkiksi tekemällä pöntön vesivanerista. Mokan virheet ovat vielä siedettäviä ja pönttö on parempi kuin ei pönttöä. Varmuuden vuoksi laittaisin vielä pohjan nurkkiin reiät kosteutta poistamaan.

      Lainaa

    23. Tulos: -92 (140 ääntä)
      Janni: Joo, kuolee linnunpoikasia luonnossakin huonoihin pesäpaikkoihin mutta miksi ihmeessä sellaisia pitää vartavasten rakentaa niille ansoiksi? Asian olisi voinut selvittää kolmen sekunnin googlaamisella. Se tässä oli se moka.
      Löysää jo vähän Janni. Pointtisi tuli jo selväksi.

      Lainaa

    24. Tulos: +62 (80 ääntä)
      Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö :D Pihalla toki tavallisia puisiakin.

      Lainaa

    25. One Flew Over The Cockoo's Nest 31.5.2018 12:59
      Tulos: +42 (74 ääntä)
      Jamppanen: Koulussa me saatiin rakentaa linnunpönttö ihan omasta päästä
      Kuulostaa kivalta, käkikö sinne pesi? Ite kyllä tykkään tehä puusta.

      Lainaa

    26. Väärin sammutettu! 31.5.2018 17:15
      Tulos: +45 (61 ääntä)
      Kerubi: Ohjeita pönttöjen rakentajille on kätevästi kasattu tuonne: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ -- pönttö on parempi kuin ei pönttöä. Varmuuden vuoksi laittaisin vielä pohjan nurkkiin reiät kosteutta poistamaan.
      Tällaista on oikea rakentava palaute, jota Venla voisi harjoitella.

      Lainaa

    27. Tulos: +71 (83 ääntä)
      Väärin sammutettu!: Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.
      "Linnunaivoista" puhutaan ihan syystä; ne ovat pöhköjä eläimiä. Itse näin kun nokikana pesi laiturille, poikaset hukkuivat kaikki ennen kun ehdin hätiin koska pesä oli liian korkealla eivätkä ne päässeet vedestä pois. Nerokas eläin yritti uusiksi ja rakensi uuden pesän pari metriä kauemmas laiturille (siinä vaiheessa tiesin missä vika ja laitoin niille kävelysiltarakennelman, sen avulla osa seuraavasta poikueesta selvisi). Mutta se että kelpaa linnulle ei auta mitään; jos haluaa tehdä jotain niin pitäisi käyttää nisäkkäänaivoja ja tehdä kunnolla.

      Lainaa

    28. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Norminpurku etenee kovaa vauhtia. Ollaan saatu jo sentään pinkki parkkikiekko. Ehkä jo vuonna 2735 näemme sen päivän kun maahan pudonneista talipalloista ei enää tehdä ympäristörikosta.

      Lainaa

    29. Tulos: +58 (60 ääntä)
      Saatan olla tyhmä, mutta voisiko joku selittää, miten talipallo maassa on ympäristörikos? Mikä on se worst case scenario, mitä voi tapahtua?

      Lainaa

    30. Tulos: +55 (65 ääntä)
      Näin: Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö Pihalla toki tavallisia puisiakin.
      Orsi helpottaa petojen, kuten oravien, pääsyä pönttöön. Lintuja ajatellen se on täysin turha, ne kun ei sitä tarvi. Chillailla voi oksillakin, niinku suurin osa tekee.

      Lainaa

    31. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Minäminä: Saatan olla tyhmä, mutta voisiko joku selittää, miten talipallo maassa on ympäristörikos? Mikä on se worst case scenario, mitä voi tapahtua?
      Lähinnä luulen että on kyse siitä ettei tuhoeläimet ala pesimään alueella. Jos joka päivä laitat ruokaa pihamaalle niin siellä alkaa lintujen seurana pesimään rotat ja hiiret. Salmonella on kans ongelma, usein linnut kantaa sitä, mutta jos ne sitä sisäänsä saavat (esim. Laakeasta syöttöastiasta, missä linnut voipi paskoa ruuan päälle) niin usein sairastuneet linnut kuolee kun ne on vähän urpoja ja ei ymmärrä juoda.

      Lainaa

    32. Tulos: -56 (78 ääntä)
      Miten vieraantuneita ihmiset on luonnosta? Onko niillä mitään hajua millainen on tyypillinen linnunpesä? Toi pönttö on joka suhteessa erittäin hyvä. Mitä väliä minne katto viettää? Voi olla että nyt lahoaa vähän nopeammin. Lattia? Jos sieltä tulee litratolkulla vettä sisään, ongelma ei ole se lattia. Tikku edessä? Ei mitään merkitystä, ja ainakin meidän linnut tykkää siitä. Metallireunus muka pahapaha - mitä jeesustelua!

      Lainaa

    33. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Hihi: Mitä on sattunut sananlaskulle “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”?
      Nykyinen hallitus kielsi sen ensitöinään. Loppuhallityskausi onkin sujunut tehokkaasti, kun on voinut jättää puolet hommasta tekemättä.

      Lainaa

    34. Huvittunut lukija 2.6.2018 0:06
      Tulos: +27 (47 ääntä)
      Venla vois hyvin olla Iltalehden toimittaja: "Oletko aina tehnyt linnunpöntön väärin? 10 yleistä virhettä linnunpöntön rakentajalla"

      Lainaa

    35. Tulos: -14 (38 ääntä)
      So what?: En nyt oikee itse ymmärrä linnunpönttöjen päälle, mutta ihan varmaan aiheellisia huomautuksia, jos linnunpoikaset vaarassa kuolla rakennusvirheen takia?
      Kun pöntön tekee, niin voisi tietysti käyttää kuusi sekuntia siihen että hakisi ohjeen ja tekisi sen pöntön oikein. Toki oman kokemuksen mukaan linnut ovat varsin luovia pesäpaikkojensa suhteen. Tänäkin kesänä niitä on löytynyt mitä mielenkiintoisemmista paikoista. Tytöt taitaa olla tuossa ketjussa parempia arvostelemaan kuin rakentamaan.

      Lainaa

    36. luova muutosfasisti 5.6.2018 23:52
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Näin: Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö Pihalla toki tavallisia puisiakin.
      Okei sori nyt mut "design-linnunpönttö" kuulostaa kyl just sellaselta tuotteelta, jolle se Pasilassa aikanaan esiintyny mainostoimisto Buddha voisi tehdä mainoksen

      Lainaa

    37. Tulos: -19 (37 ääntä)
      Liioittelua tuo pöntön kauhistelu. Ei siellä luonnossakaan ole kukaan tarkastamassa jokaista lahopuun koloa, että onko se täydellinen pesäpaikka linnuille. Luonnonvalintaa sekin, jos linnut valitsee huonon paikan ja yleensä ensimmäistä kertaa pesivät epäonnistuu muutenkin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, linnut, ruokinta, linnunpönttö, ohjeet, terveystarkastaja