Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakentavaa palautetta

Soittakaa joku terveystarkastajalle, täällä on ruokittu lintuja väärin.
Rakentavaa palautetta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +453 (475 ääntä)
   "kaunis ajatus, MUTTA.."

   Lainaa

  2. Tulos: +809 (831 ääntä)
   Siinä vaiheessa kun maahan pudonnut talipallo häiritsee, asiat taitaa oikeasti olla aika hyvin.

   Lainaa

  3. Tulos: +329 (357 ääntä)
   Mitähän nämä ihmiset ovat mieltä koulussa tehdyistä linnunpöntöistä

   Lainaa

  4. Tulos: +234 (270 ääntä)
   Siinä vaiheessa kun maahan pudonnut talipallo häiritsee, asiat taitaa oikeasti olla aika huonosti.

   Lainaa

  5. Tulos: +717 (797 ääntä)
   En nyt oikee itse ymmärrä linnunpönttöjen päälle, mutta ihan varmaan aiheellisia huomautuksia, jos linnunpoikaset vaarassa kuolla rakennusvirheen takia?

   Lainaa

  6. Tulos: +177 (217 ääntä)
   Kieltämättä tuo linnunpönttö ei ole paras mahdollinen. Pohja pisti silmään, mutta katossa en hahmottanut vikaa. Enkä ole koskaan edes rakentanut pönttöä. Netistä näyttäisi löytyvän paljon ohjeita vasta-alkajille.

   Lainaa

  7. Tulos: -51 (127 ääntä)
   Annin kommentti kruunasi. Ei tuo kaunis pönttö ole, mutta ajaa asiansa.

   Lainaa

  8. King Arthur 31.5.2018 4:34
   Tulos: +332 (384 ääntä)
   Jos vaivautuu tekemään pöntön niin miksei tee siitä kunnollista? Tulee mieleen eräs vanhempi sukulaismies jolle huomautettiin että hänen korjaamansa mökin eteisen lattia ei tule kestämään kosteutta. Ukkeli kiroili ja huusi että sa*tana kun tekee eikä mikään kelpaa. Parin talven jälkeen eteisen lattia tuli alas... Niin ja tuo Marjan tarina on niin kotoisa. :D Ihmiset pitää jättää rauhaan PAITSI jos ne voi mahdollisesti saada kiinni tekemästä jotain väärää. Silloin voi kävellä vaikka pihaan. Kansallisharrastus.

   Lainaa

  9. Tulos: +266 (272 ääntä)
   Meistä myös naapurin kyttääjämummo ilmoitteli terveystarkastajalle. Kuulemma käytettiin pihaa/terassia lähtöpaikkana ja ne oli tulvillaan roskapusseja... Ei. Portailla 4 pussia nätisti rivissä. Ne ehti olla siinä max. 3min :D Ehdin lähtiessä portaille, kun tajusin,että kännykkä jäi. Laskin ne pussit käsistä siksi aikaa, että haen sen... Ja tässä välissä tää mummo oli sitten ehtinyt järkyttyä tästä sikailusta ja ottaa kuvatkin niistä pusseista :'D Ihme, että uskalsi tulla pihaan, vaikka ovi oli apposen auki. Yleensä se hiippailee täällä vain, kun ollaan muualla...

   Lainaa

  10. Tulos: +123 (129 ääntä)
   Awwer: Meistä myös naapurin kyttääjämummo ilmoitteli terveystarkastajalle. Kuulemma käytettiin pihaa/terassia lähtöpaikkana ja ne oli tulvillaan roskapusseja… Ei. Portailla 4 pussia nätisti rivissä. Ne ehti olla siinä max. 3min Ehdin lähtiessä portaille, kun tajusin,että kännykkä jäi. Laskin ne pussit käsistä siksi aikaa, että haen sen… Ja tässä välissä tää mummo oli sitten ehtinyt järkyttyä tästä sikailusta ja ottaa kuvatkin niistä pusseista :’D Ihme, että uskalsi tulla pihaan, vaikka ovi oli apposen auki. Yleensä se hiippailee täällä vain, kun ollaan muualla…
   *kaatopaikkana

   Lainaa

  11. Tulos: +13 (125 ääntä)
   Kyllä: Mitähän nämä ihmiset ovat mieltä koulussa tehdyistä linnunpöntöistä
   ”Voi kiitos kulta ihanasta linnunpöntöstä, mutta kato nyt kun lattia on ihan väärin ja koko pönttö maalattu- kyllä ne poikaset nyt kuolee. :(”

   Lainaa

  12. Tulos: +71 (157 ääntä)
   Onhan tuo pöntön reikä aivan liian korkeaallakin,vaikea on linnunpoikien päästä ulos,onhan se vittumaista jos joku idioootti tekee pöntöstä kuolemanloukun poikasille,järkeä saa käyttää.

   Lainaa

  13. Tulos: +66 (76 ääntä)
   Koulussa me saatiin rakentaa linnunpönttö ihan omasta päästä

   Lainaa

  14. Tulos: +272 (324 ääntä)
   "Tein ite koirankopin, eikö ole hieno?" "No siis tavallaan joo mutta noi törröttävät naulat kyllä repii koiran ihoa,tuosta tulee vettä sisään ja lisäksi se koira jää tuonne vielä melko varmasti jumiin ja tukehtuu..." "Onko näissä muka joku direktiivi?! Ei koirat osaa itekään rakentaa hei!!"

   Lainaa

  15. Tulos: +129 (189 ääntä)
   Oon selvästi liian syvällä näissä lemmikkiasioissa, kun Mikan päivitys nosti heti verenpainetta. Samanlaiset ihmiset ostaa hauskan lemmikin ja ihmettelee vasta sen jälkeen, eikö sille käykään sama ruoka kuin hamsterille yhdessä tv-sarjassa. Tai ei ole ikinä kuulleetkaan, että autoon pitäisi lisätä öljyä. Tai ei viitsi selvittää, miksi linnunpöntötkin rakennetaan tietyllä tavalla, hv meikä tekee ite paremman ja paljon nopeemmin!!

   Lainaa

  16. Tulos: -96 (168 ääntä)
   Janni: Oon selvästi liian syvällä näissä lemmikkiasioissa, kun Mikan päivitys nosti heti verenpainetta. Samanlaiset ihmiset ostaa hauskan lemmikin ja ihmettelee vasta sen jälkeen, eikö sille käykään sama ruoka kuin hamsterille yhdessä tv-sarjassa. Tai ei ole ikinä kuulleetkaan, että autoon pitäisi lisätä öljyä. Tai ei viitsi selvittää, miksi linnunpöntötkin rakennetaan tietyllä tavalla, hv meikä tekee ite paremman ja paljon nopeemmin!!
   Niin olekin. Liian syvällä. Tai muuten vaan kireä persoona. Ihme, että ylipäätään olet huumorisivustolla.

   Lainaa

  17. Seppo Saviniemi 31.5.2018 9:26
   Tulos: +188 (222 ääntä)
   Tuo pönttö on lähinnä karhunpavelus linnuille. Eihän noita varmaan tule niin mietittyä, kun lähtee vaan hyvää hyvyyttään tekemään, mutta se hyvä tarkoitus ei aina vaan riitä.

   Lainaa

  18. Väärin sammutettu! 31.5.2018 9:42
   Tulos: -76 (172 ääntä)
   Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.

   Lainaa

  19. Tulos: -34 (136 ääntä)
   Onko tuo pönttö nyt varmasti vakuutettu ja onhan hätäpoistumistiet tulipalon varalle? Ja mites ne rakennusluvat? Oliko kunnossa?

   Lainaa

  20. Tulos: +74 (84 ääntä)
   Mitä on sattunut sananlaskulle "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"?

   Lainaa

  21. Tulos: +179 (221 ääntä)
   Väärin sammutettu!: Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.
   Joo, kuolee linnunpoikasia luonnossakin huonoihin pesäpaikkoihin mutta miksi ihmeessä sellaisia pitää vartavasten rakentaa niille ansoiksi? Asian olisi voinut selvittää kolmen sekunnin googlaamisella. Se tässä oli se moka.

   Lainaa

  22. Tulos: +84 (94 ääntä)
   Ohjeita pönttöjen rakentajille on kätevästi kasattu tuonne: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ Mitat ovat ohjeellisia ja olen monesti havainnut pieneen pönttöön menneen asumaan pykälää tai peräti kahta isommman otuksen. Ehkä sijainti on ollut asunnon kokoa määräävämpi kriteeri. Karmein virhe on tehdä pönttö sisältä niin liukkaaksi, että poikaset eivät pääse pöntöstä ulos. Tällainen virhe onnistuu esimerkiksi tekemällä pöntön vesivanerista. Mokan virheet ovat vielä siedettäviä ja pönttö on parempi kuin ei pönttöä. Varmuuden vuoksi laittaisin vielä pohjan nurkkiin reiät kosteutta poistamaan.

   Lainaa

  23. Tulos: -90 (138 ääntä)
   Janni: Joo, kuolee linnunpoikasia luonnossakin huonoihin pesäpaikkoihin mutta miksi ihmeessä sellaisia pitää vartavasten rakentaa niille ansoiksi? Asian olisi voinut selvittää kolmen sekunnin googlaamisella. Se tässä oli se moka.
   Löysää jo vähän Janni. Pointtisi tuli jo selväksi.

   Lainaa

  24. Tulos: +62 (80 ääntä)
   Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö :D Pihalla toki tavallisia puisiakin.

   Lainaa

  25. One Flew Over The Cockoo's Nest 31.5.2018 12:59
   Tulos: +42 (74 ääntä)
   Jamppanen: Koulussa me saatiin rakentaa linnunpönttö ihan omasta päästä
   Kuulostaa kivalta, käkikö sinne pesi? Ite kyllä tykkään tehä puusta.

   Lainaa

  26. Väärin sammutettu! 31.5.2018 17:15
   Tulos: +43 (59 ääntä)
   Kerubi: Ohjeita pönttöjen rakentajille on kätevästi kasattu tuonne: https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ -- pönttö on parempi kuin ei pönttöä. Varmuuden vuoksi laittaisin vielä pohjan nurkkiin reiät kosteutta poistamaan.
   Tällaista on oikea rakentava palaute, jota Venla voisi harjoitella.

   Lainaa

  27. Tulos: +69 (81 ääntä)
   Väärin sammutettu!: Arvasin, että tuo linnunpönttö herättää täälläkin keskustelua. Jos pönttö kelpaa linnulle pesäpaikaksi, se on riittävän hyvä, vaikka sen voisi tehdä paremminkin. Vinkkejä voi toki antaa seuraavaa varten, mutta tuo tuomitseminen meni ohi ja yli.
   "Linnunaivoista" puhutaan ihan syystä; ne ovat pöhköjä eläimiä. Itse näin kun nokikana pesi laiturille, poikaset hukkuivat kaikki ennen kun ehdin hätiin koska pesä oli liian korkealla eivätkä ne päässeet vedestä pois. Nerokas eläin yritti uusiksi ja rakensi uuden pesän pari metriä kauemmas laiturille (siinä vaiheessa tiesin missä vika ja laitoin niille kävelysiltarakennelman, sen avulla osa seuraavasta poikueesta selvisi). Mutta se että kelpaa linnulle ei auta mitään; jos haluaa tehdä jotain niin pitäisi käyttää nisäkkäänaivoja ja tehdä kunnolla.

   Lainaa

  28. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Norminpurku etenee kovaa vauhtia. Ollaan saatu jo sentään pinkki parkkikiekko. Ehkä jo vuonna 2735 näemme sen päivän kun maahan pudonneista talipalloista ei enää tehdä ympäristörikosta.

   Lainaa

  29. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Saatan olla tyhmä, mutta voisiko joku selittää, miten talipallo maassa on ympäristörikos? Mikä on se worst case scenario, mitä voi tapahtua?

   Lainaa

  30. Tulos: +53 (63 ääntä)
   Näin: Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö Pihalla toki tavallisia puisiakin.
   Orsi helpottaa petojen, kuten oravien, pääsyä pönttöön. Lintuja ajatellen se on täysin turha, ne kun ei sitä tarvi. Chillailla voi oksillakin, niinku suurin osa tekee.

   Lainaa

  31. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Minäminä: Saatan olla tyhmä, mutta voisiko joku selittää, miten talipallo maassa on ympäristörikos? Mikä on se worst case scenario, mitä voi tapahtua?
   Lähinnä luulen että on kyse siitä ettei tuhoeläimet ala pesimään alueella. Jos joka päivä laitat ruokaa pihamaalle niin siellä alkaa lintujen seurana pesimään rotat ja hiiret. Salmonella on kans ongelma, usein linnut kantaa sitä, mutta jos ne sitä sisäänsä saavat (esim. Laakeasta syöttöastiasta, missä linnut voipi paskoa ruuan päälle) niin usein sairastuneet linnut kuolee kun ne on vähän urpoja ja ei ymmärrä juoda.

   Lainaa

  32. Tulos: -54 (76 ääntä)
   Miten vieraantuneita ihmiset on luonnosta? Onko niillä mitään hajua millainen on tyypillinen linnunpesä? Toi pönttö on joka suhteessa erittäin hyvä. Mitä väliä minne katto viettää? Voi olla että nyt lahoaa vähän nopeammin. Lattia? Jos sieltä tulee litratolkulla vettä sisään, ongelma ei ole se lattia. Tikku edessä? Ei mitään merkitystä, ja ainakin meidän linnut tykkää siitä. Metallireunus muka pahapaha - mitä jeesustelua!

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Hihi: Mitä on sattunut sananlaskulle “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”?
   Nykyinen hallitus kielsi sen ensitöinään. Loppuhallityskausi onkin sujunut tehokkaasti, kun on voinut jättää puolet hommasta tekemättä.

   Lainaa

  34. Huvittunut lukija 2.6.2018 0:06
   Tulos: +26 (46 ääntä)
   Venla vois hyvin olla Iltalehden toimittaja: "Oletko aina tehnyt linnunpöntön väärin? 10 yleistä virhettä linnunpöntön rakentajalla"

   Lainaa

  35. Tulos: -14 (36 ääntä)
   So what?: En nyt oikee itse ymmärrä linnunpönttöjen päälle, mutta ihan varmaan aiheellisia huomautuksia, jos linnunpoikaset vaarassa kuolla rakennusvirheen takia?
   Kun pöntön tekee, niin voisi tietysti käyttää kuusi sekuntia siihen että hakisi ohjeen ja tekisi sen pöntön oikein. Toki oman kokemuksen mukaan linnut ovat varsin luovia pesäpaikkojensa suhteen. Tänäkin kesänä niitä on löytynyt mitä mielenkiintoisemmista paikoista. Tytöt taitaa olla tuossa ketjussa parempia arvostelemaan kuin rakentamaan.

   Lainaa

  36. luova muutosfasisti 5.6.2018 23:52
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Näin: Orsi tiellä?? Hommasin 70€ maksavan linnunpöntön jossa on pieni orsi, emot chillailevat siinä usein joten miten se on tiellä? Ihan turha sitten kysyä miksi maksoin niin paljon, se on designpönttö Pihalla toki tavallisia puisiakin.
   Okei sori nyt mut "design-linnunpönttö" kuulostaa kyl just sellaselta tuotteelta, jolle se Pasilassa aikanaan esiintyny mainostoimisto Buddha voisi tehdä mainoksen

   Lainaa

  37. Tulos: -19 (35 ääntä)
   Liioittelua tuo pöntön kauhistelu. Ei siellä luonnossakaan ole kukaan tarkastamassa jokaista lahopuun koloa, että onko se täydellinen pesäpaikka linnuille. Luonnonvalintaa sekin, jos linnut valitsee huonon paikan ja yleensä ensimmäistä kertaa pesivät epäonnistuu muutenkin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, linnut, ruokinta, linnunpönttö, ohjeet, terveystarkastaja