Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 6

Löydetty: rannekoru. Kadonnut: auto.
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 6

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. HelluntainHeilaaja 19.4.2018 0:09
   Tulos: +568 (596 ääntä)
   Mikähän siinä muuten on ettei osata edes kirjoittaa niinku sinnepäin, vaan aina menee ,,ttämleen vituimski apsu apuistaja,, ,ei oltu autamassa kirjoitamiseem,,..=!

   Lainaa

  2. Tulos: -19 (105 ääntä)
   Meemejä. Lots of memes.

   Lainaa

  3. Tulos: +493 (501 ääntä)
   Kumman paljon kirjoitustyyli vaikuttaa kuvaan ihmisestä. Myin FB kirppisellä vanhat kenkäni jollekkin vähän vanhemmalle naiselle. Hän vaikutti viestitse aika tylyltä ja sekavalta, mutta paljastuikin todella herttaiseksi ihmiseksi :D Kristiina saattaa siis parhaassa tapauksessa olla ihan mukava, ei vain osaa ilmaista itseään kirjallisesti.

   Lainaa

  4. Tulos: +281 (291 ääntä)
   Rekisterinumeron, jos ilmoittaisi, niin helpottaisi huomattavasti etsintöjä, vaikka tuo Maxda onkin melko harvinainen merkki...

   Lainaa

  5. Piristi tyäukon päivää 19.4.2018 3:22
   Tulos: -26 (86 ääntä)
   Reps Kops Tonin liibalaaba kuville.

   Lainaa

  6. Tulos: +229 (253 ääntä)
   Juha Vuorinen totesi joskus, että pystyy viiden minuutin keskustelun jälkeen toteamaan vieraasta ihmisestä lukeeko hän kirjoja vai ei. Facebookissa saman huomaa useissa tapauksissa hetkessä.

   Lainaa

  7. Tulos: +200 (212 ääntä)
   Jepjoo: Juha Vuorinen totesi joskus, että pystyy viiden minuutin keskustelun jälkeen toteamaan vieraasta ihmisestä lukeeko hän kirjoja vai ei.
   Ihmisestä pystyy myös huomaamaan, jos hän on lukenut Juha Vuorisen kirjoja.

   Lainaa

  8. Tulos: +100 (130 ääntä)
   Kyllä löytyisi kommentoijille varmasti parempaakin tekemistä kuin itkeä isoja kirjaimia. Onhan tuota tekstiä rasittavaa ja vaikea lukea, mutta yleensä kirjoittajaksi paljastuu vanhempi helkilö. Esimerkiksi omat isovanhempani kirjoittavat usein paperillekin isoja kirjaimia käyttäen - ehkä se oli sen ikäpolven juttu. Ja voihan sitä pyytää myös nätisti muuttamaan kirjoitusasua. "Voisitko kirjoittaa tekstin pienillä kirjaimilla, niin sitä olisi mukavampi lukea?" Kas, ei se ollutkaan vaikeaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +3 (39 ääntä)
   Maxda ja melsu

   Lainaa

  10. Tulos: +102 (144 ääntä)
   Niin: Kumman paljon kirjoitustyyli vaikuttaa kuvaan ihmisestä. Myin FB kirppisellä vanhat kenkäni jollekkin vähän vanhemmalle naiselle. Hän vaikutti viestitse aika tylyltä ja sekavalta, mutta paljastuikin todella herttaiseksi ihmiseksi Kristiina saattaa siis parhaassa tapauksessa olla ihan mukava, ei vain osaa ilmaista itseään kirjallisesti.
   Puhut asiaa. Silti näiltä kommentoijilta puuttuu suhteellisuudentaju, täysin. Korpeaa tosissaan nuo pikkunokkelat hihittäjät varkausilmoituksen alla, näin ihan ulkopuolisestakin. Menisivätkö he vakuutusyhtiöön samaan asiointikoppiin autovarkauden uhrin kanssa, osoittelemaan häntä sormella ja kiljumaan nokkelia vitsejään? Minulta ei ole koskaan varastettu autoa, mutta pystyn kuvittelemaan sen hädän, harmin ja pelon, jos näin käy. Typerää odottaa ylikorrektia kieliasua joltain autovarkauden tai asuntomurron uhrilta.

   Lainaa

  11. Tulos: -23 (51 ääntä)
   Onhan myös hiukan hassua odottaa saavansa pelkkää asiallishenkistä kohtelua jossain facebookin yleispalstalla...

   Lainaa

  12. Matoinenomena 19.4.2018 9:49
   Tulos: +28 (90 ääntä)
   Ruma Elsa: Puhut asiaa. Silti näiltä kommentoijilta puuttuu suhteellisuudentaju, täysin. Korpeaa tosissaan nuo pikkunokkelat hihittäjät varkausilmoituksen alla, näin ihan ulkopuolisestakin. Menisivätkö he vakuutusyhtiöön samaan asiointikoppiin autovarkauden uhrin kanssa, osoittelemaan häntä sormella ja kiljumaan nokkelia vitsejään? Minulta ei ole koskaan varastettu autoa, mutta pystyn kuvittelemaan sen hädän, harmin ja pelon, jos näin käy. Typerää odottaa ylikorrektia kieliasua joltain autovarkauden tai asuntomurron uhrilta.
   Minä en kyllä edes osaisi kirjoittaa noin epäselvää tekstiä, vaikka autoni kuinka olisi varastettu.

   Lainaa

  13. Tulos: -9 (65 ääntä)
   Kaikille ei ole tietokoneen saati puhelimen näppäimistö mitenkään arkipäivää ja helppoa kuin heinän teko. On se kumma että vaaditaan melkein kirjakieltä jokaiselta että pystyy lukemaan, eihän täällä nyt missään äikän tunnilla olla? N ettikieli on netissä ja käytännössä saat kirjoittaa miten haluat. Paljon lyhenteitä ja numeroita ja merkkejä mitä käytetään. Ja tosiaankin monesti juuri vanhemmat ihmiset ei osaa kirjoittaa "nätisti", tarvitse heti heitellä jo tuota kulunutta elämämkolua sun muuta irvailua varsinkin kun tässä oli toisella kova huoli autostansa.

   Lainaa

  14. Tulos: +50 (94 ääntä)
   Eräs sosiaalisen median rasittavin piirre, kun yritetään väkisin olla hauskoja tai nokitella henkisesti. Juu, ilmoitus on kirjoitettu Caps Lock pohjassa ja siinä on muutama hassu termi, mutta entä sitten? Nämä mupeletko eivät pysty keskittymään itse asiaan eli autovarkausilmoitukseen, jos se on "väärin ilmaistu"?

   Lainaa

  15. Tulos: -10 (36 ääntä)
   HelluntainHeilaaja: Mikähän siinä muuten on ettei osata edes kirjoittaa niinku sinnepäin, vaan aina menee ,,ttämleen vⅰtuimski apsu apuistaja,, ,ei oltu autamassa kirjoitamiseem,,..=!
   Kirkotramaan ei.,opetella ja virheitö ei rehdä koska,,vika ei oo ikinä käyttöäss,.,vaan näks turjsn hienois,,,älyluureis ;;)))

   Lainaa

  16. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Miarez93: Rekisterinumeron, jos ilmoittaisi, niin helpottaisi huomattavasti etsintöjä, vaikka tuo Maxda onkin melko harvinainen merkki…
   Eräässä ryhmässä kyseltiin pudonneen rekisterikilven perään. Autosta oli kuva mutta kilven tunnusta ei haluttu, pyynnöistä huolimatta kertoa. Kilven löytäjä voi ottaa yhteyttä yksityisviestillä ja kysyä onko hänen kilpi... Ehkä sama pätee tässä, ilmotelkaa millasia maxdoja ootte nähny liikenteessä niin katotaan oliko joku se mun varastettu auto...

   Lainaa

  17. Tulos: +79 (95 ääntä)
   Sampsa: Maxda ja melsu
   Cannalla on varmaan Niccan.

   Lainaa

  18. yli opisto hörhö 19.4.2018 10:49
   Tulos: +43 (75 ääntä)
   Ollaanpa siellä nyt niin aikuisia kirjoittelemassa hassunhauskoja kommentteja.. Voisi edes joskus pysähtyä hetkeksi miettimään että onko tämä nyt se oikea aika ja paikka vaikka miten olisi kummallista kirjoitusta. Jos on hirveä addrenaliinipiikki kirjoittajalla ja yrität tärisevin käsin puhelimella nopeasti saada jtn tekstiä aikaan niin ihan perseelleen se menee. Rakentava kritiikki ja suoranainen vittuilu on ihan kaksi eri asiaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +34 (76 ääntä)
   Selite: Eräs sosiaalisen median rasittavin piirre, kun yritetään väkisin olla hauskoja tai nokitella henkisesti. Juu, ilmoitus on kirjoitettu Caps Lock pohjassa ja siinä on muutama hassu termi, mutta entä sitten? Nämä mupeletko eivät pysty keskittymään itse asiaan eli autovarkausilmoitukseen, jos se on “väärin ilmaistu”?
   Suoraan sanottuna, en pysty. En jaksa lukea caps lockilla kirjoitettua sekavaa tekstiä. Jää autovarkausilmoitus siis lukematta, vaikka olisinhan se voinut olla vaikka minä, joka varkauden näki. Eli on sillä ilmoituksen ulkoasulla ihan oikeasti väliä. En nyt sentään piikittelisi ihmisiä siitä, että kirjoittavat typerästi. Mutta asiallisesti siitä kannattaa mainita,että ilmoitus ei nyt välttämättä tavoita kohdehenkilöitä, koska se on muotoiltu noin.

   Lainaa

  20. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Salkkarimeemit ei vanhene koskaan.

   Lainaa

  21. Matoinenomena 19.4.2018 13:06
   Tulos: +25 (53 ääntä)
   Ronwe: Suoraan sanottuna, en pysty. En jaksa lukea caps lockilla kirjoitettua sekavaa tekstiä. Jää autovarkausilmoitus siis lukematta, vaikka olisinhan se voinut olla vaikka minä, joka varkauden näki. Eli on sillä ilmoituksen ulkoasulla ihan oikeasti väliä. En nyt sentään piikittelisi ihmisiä siitä, että kirjoittavat typerästi. Mutta asiallisesti siitä kannattaa mainita,että ilmoitus ei nyt välttämättä tavoita kohdehenkilöitä, koska se on muotoiltu noin.
   Sama homma. Itsekin luovutan todella nopeasti jos en saa tekstistä helposti selvää, yleensä jo ensimmäisen tai toisen virkkeen kohdalla. En vaivaudu edes yrittämään suomentamaan tekstejä, jotka on kirjoitettu caps lockilla noin sekavasti vaan ohitan ne suosiolla.

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Niin: Kumman paljon kirjoitustyyli vaikuttaa kuvaan ihmisestä. Myin FB kirppisellä vanhat kenkäni jollekkin vähän vanhemmalle naiselle. Hän vaikutti viestitse aika tylyltä ja sekavalta, mutta paljastuikin todella herttaiseksi ihmiseksi Kristiina saattaa siis parhaassa tapauksessa olla ihan mukava, ei vain osaa ilmaista itseään kirjallisesti.
   Tulee mieleen entinen työkaveri joka käytti sähköpostiviesteissä laittoman paljon huutomerkkejä. Tyyliin: Tulostin sen dokumentin sulle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jopa asiakkaille meni välillä tämmöisiä viestejä. Normaalikeskustelussa ei taas huutanut yhtään eikä korottanut ääntään koskaan ja vaikutti fiksulta ja tasapainoiselta.

   Lainaa

  23. Tulos: -22 (46 ääntä)
   kielipoliisi Henkilö joka on tarkkana toisten ihmisten puhumisesta/kirjoittamisesta oikeinlausumisen- tai kirjoittamisen suhteen. Huomauttaa asiasta vaikka se olisi täysin tarpeetonta. "Eile vartia valitti mulle ja mun kaverille ku norkoiltii juna-asemalla." "Joo mut se on vartija eikä mikää vartia"

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (35 ääntä)
   Uskomattoman paska toi vauva-meemi, hävettää.

   Lainaa

  25. Vesa-Matti Lordi 19.4.2018 18:09
   Tulos: -43 (59 ääntä)
   Huutomerkki kuvaa kirjoitetussa tekstissä huutamista. Isoja kirjaimia voi käyttää vaikka heikkonäköiset. En ole ikinä lukenut isoilla kirjaimilla kirjoitettuja huutamisena. Jos et pysty lukemaan isoilla kirjoitettuja, niin kertoo se enemmän sinusta kuin kirjoittajasta.

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (36 ääntä)
   Jostain syystä se kertoo jotain ihmisestä, ettei tärkeässä asiassa edes yritä tuoda itseään ymmärrettävästi julki. Jos on ongelmia kyvyssä ja osaamisessa, ei sekään herätä positiivisia mielikuvia ettei yritä kehittää itseään.

   Lainaa

  27. Tulos: +35 (51 ääntä)
   Btw: Kaikille ei ole tietokoneen saati puhelimen näppäimistö mitenkään arkipäivää ja helppoa kuin heinän teko. On se kumma että vaaditaan melkein kirjakieltä jokaiselta että pystyy lukemaan, eihän täällä nyt missään äikän tunnilla olla? N ettikieli on netissä ja käytännössä saat kirjoittaa miten haluat. Paljon lyhenteitä ja numeroita ja merkkejä mitä käytetään. Ja tosiaankin monesti juuri vanhemmat ihmiset ei osaa kirjoittaa “nätisti”, tarvitse heti heitellä jo tuota kulunutta elämämkolua sun muuta irvailua varsinkin kun tässä oli toisella kova huoli autostansa.
   Surullista tuollaisessa ”netissä on nettikieli”- ajattelussa vaan on se, että monilla se leviää myös muihin kirjoituksiin, koska voi itselleen ainakin perustella sen noin, että ”tärkeintä on tulla ymmärretyksi”. Vaikea on töitä saada, jos työhakemus on kirjoitettu päin metsiä. On myös surullista, että on ihmisiä, jotka ajattelee, ettei äidinkielen perusosaamisella (kirjoitetussa muodossa) ole suurta merkitystä ja sitten jos yrität oikeasti ihan nätisti ohjeistaa, niin vedetään hernettä nokkaan, että vitun kieliooliisi. Täytyy sanoa, että on kyllä ohkaisin kommentti sinulta tuo, että ”käytännössä netissä saa kirjoittaa kuten haluaa”. Millähän perusteella?.

   Lainaa

  28. Tulos: +9 (23 ääntä)
   yli opisto hörhö: Ollaanpa siellä nyt niin aikuisia kirjoittelemassa hassunhauskoja kommentteja.. Voisi edes joskus pysähtyä hetkeksi miettimään että onko tämä nyt se oikea aika ja paikka vaikka miten olisi kummallista kirjoitusta. Jos on hirveä addrenaliinipiikki kirjoittajalla ja yrität tärisevin käsin puhelimella nopeasti saada jtn tekstiä aikaan niin ihan perseelleen se menee. Rakentava kritiikki ja suoranainen vⅰttuilu on ihan kaksi eri asiaa.
   Oli mikä tahansa tilanne, niin fb-viestillä harvoin on niin hätä ettei sitä voi edes suurilta osin tarkastaa ennen kuin painaa ”lähetä”. Vaikka tässä mokassa onkin asiatonta palautetta annettu ja ymmärrän kyllä, että helposti vanhemmilla, nettiin tottumattomilla ihmisillä tuleekin tuollaista tekstiä, niin olisihan se silti hyvä saada tietää että ihmisen kirjoitustyyli antaa tietynlaisen kuvan. Ja jonkinmoiset oikeinkirjoituksen säännöt olisi hyvä tietää että menee viesti perille, ja saa haluamiaan vastauksia. Itseluulin ensin että kissa viety autosta...

   Lainaa

  29. Seppo Saviniemi 20.4.2018 9:01
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Ei tarvitse kirjoittaa puhdasta kirjakieltä, mutta mielestäni aikuiselta, terveeltä ihmiseltä voi vaatia sen tason tekstiä, ettei sen tulkitsemiseen tarvita selvänäkijää.

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Niin: Kumman paljon kirjoitustyyli vaikuttaa kuvaan ihmisestä. Myin FB kirppisellä vanhat kenkäni jollekkin vähän vanhemmalle naiselle. Hän vaikutti viestitse aika tylyltä ja sekavalta, mutta paljastuikin todella herttaiseksi ihmiseksi Kristiina saattaa siis parhaassa tapauksessa olla ihan mukava, ei vain osaa ilmaista itseään kirjallisesti.
   Tapasin aikoinaan tosi loiston miehen. Mutta selvisi ettei osannut ilmaista itseään kirjallisesti ja hetken olin että ööö mikähän tää on. Onneksi en takertunut siihen. 12 vuotta ollaan yhdessä oltu.. ;)

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (28 ääntä)
   Eihän toi auto varastettu -ilmoitus edes ole kauhean sekava. Pisteet puuttuvat ja merkissä on kirjoitusvirhe, mutta asia tulee selväksi. Tämä siis kommenttina heille, jotka sanovat luovuttavansa parin ekan virkkeen jälkeen, jos teksti vaikuttaa sekavalta.

   Lainaa

  32. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Tämän takia ei kannata pitää vanhaa autoa, ne on helppo pölliä. Ostaisi uudemman mallin niin ei pöllitä, simple.

   Lainaa

  33. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ruma Elsa: Puhut asiaa. Silti näiltä kommentoijilta puuttuu suhteellisuudentaju, täysin. Korpeaa tosissaan nuo pikkunokkelat hihittäjät varkausilmoituksen alla, näin ihan ulkopuolisestakin. Menisivätkö he vakuutusyhtiöön samaan asiointikoppiin autovarkauden uhrin kanssa, osoittelemaan häntä sormella ja kiljumaan nokkelia vitsejään? Minulta ei ole koskaan varastettu autoa, mutta pystyn kuvittelemaan sen hädän, harmin ja pelon, jos näin käy. Typerää odottaa ylikorrektia kieliasua joltain autovarkauden tai asuntomurron uhrilta.
   Tämä on kyllä totta, ei ole kiva fiilis kun auto lähtee pihasta ja löytyy romutettuna. Poliisitkin usein vain hymähtelevät, voivoi.

   Lainaa

  34. Arkkienkeli 20.4.2018 15:41
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Jos joku ihmettelee ekaa mokaa, niin kyseessä on 1tp diabeetikon ranneke missä on koko nimi ja henkilötunnus, joten tietty löytäjä olisi voinut selvittää kadottaneen itse. Lukko on kaksinkertaisesti lukittava ja ei voi tippua ranteesta vahingossa. Terkuin 1tp diabeetikko.

   Lainaa

  35. Tulos: +17 (25 ääntä)
   yli opisto hörhö: Ollaanpa siellä nyt niin aikuisia kirjoittelemassa hassunhauskoja kommentteja.. Voisi edes joskus pysähtyä hetkeksi miettimään että onko tämä nyt se oikea aika ja paikka vaikka miten olisi kummallista kirjoitusta. Jos on hirveä addrenaliinipiikki kirjoittajalla ja yrität tärisevin käsin puhelimella nopeasti saada jtn tekstiä aikaan niin ihan perseelleen se menee. Rakentava kritiikki ja suoranainen vⅰttuilu on ihan kaksi eri asiaa.
   Aivan, enkä ymmärrä myöskään sitä, et miksei se riitä, että yks ihminen mainitsee esimerkiksi tuon CAPS LOCKIN. Kaikkien on pakko päästä sanomaan sama asia.

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (5 ääntä)
   your mom: Ihmisestä pystyy myös huomaamaan, jos hän on lukenut Juha Vuorisen kirjoja.
   your mom: Ihmisestä pystyy myös huomaamaan, jos hän on lukenut Juha Vuorisen kirjoja.
   Muotoilisin tuon uudestaan "jos hän lukee vain/enimmäkseen Juha Vuorisen kirjoja".

   Lainaa

  37. Tulos: -10 (24 ääntä)
   OLI KYLLÄ IHAN SURKEE "MOKA".... ON NIIN TYLSÄÄ LUETTAVAA KU IHMISILLÄ EI OO MUUTA TEKEMISTÄ KU ARVOSTELLA TOISTEN KIRJOITUSTA... ONNEKS JOUKOSSA OLI SENTÄÄN PARI JÄRJEVÄÄ. HUOH...

   Lainaa

  38. Tulos: -2 (22 ääntä)
   On se kumma että vaaditaan melkein kirjakieltä jokaiselta että pystyy lukemaan, eihän täällä nyt missään äikän tunnilla olla? N ettikieli on netissä ja käytännössä saat kirjoittaa miten haluat. Ai että. Oikein elämäm kolulaisen vakio perustelu.

   Lainaa

  39. Tulos: +1 (19 ääntä)
   Btw: On se kumma että vaaditaan melkein kirjakieltä jokaiselta että pystyy lukemaan, eihän täällä nyt missään äikän tunnilla olla? N ettikieli on netissä ja käytännössä saat kirjoittaa miten haluat.
   Ai että. Oikein elämäm kolulaisen vakio perustelu.

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Ei ihme, että suomalaisten nuorten äidinkielen ja kirjottamisen taito on surkealla tolalla, kun aikuset ihmiset puolustelee paskaa tekstiä sillä, ettei "netissä tarvi kirjottaa kirjakielellä" ja "pääasia, että ymmärtää". Ei kukaan vaadi kirjottamaan kirjakieltä, vaan että osaa kirjottaa ees ymmärrettävästi. Välimerkit ja yhdyssanat on ihmisiltä täysin kadoksissa ja sitten ollaan vielä sillä asenteella, että "mitäs sillä on väliä". Surullista on myös se, et sellaset, ketkä toivois nettiin kirjottaviltakin ymmärrettävää tekstiä, haukutaan usein pilkunn...joiksi. Kertoo kaiken aikusten ihmisten surkeasta asenteesta omaa äidinkieltään kohtaan.

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tuo Maxda-kirjoitusvirhe on aika helppo tehdä - X ja Z kun löytyvät näppäimistöstä vierekkäin. XD

   Lainaa

  42. Hännätön flamingo 15.9.2022 12:25
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   1987: Ei ihme, että suomalaisten nuorten äidinkielen ja kirjottamisen taito on surkealla tolalla, kun aikuset ihmiset puolustelee paskaa tekstiä sillä, ettei "netissä tarvi kirjottaa kirjakielellä" ja "pääasia, että ymmärtää". Ei kukaan vaadi kirjottamaan kirjakieltä, vaan että osaa kirjottaa ees [...]
   Se, mikä on "ymmärrettävää", vaihtelee todella paljon. Jos lukutaito on huono ja kankea, eikä sitä edes yritä parantaa, tämänkin mokan teksti käy vaikeaksi lukea. Notkealla lukutaidolla varustetulle se ei ole ongelma ensinkään. 
   Sen iänikuisen valituksen sijaan, kuinka muiden pitäisi keskittyä parempaan kirjoittamiseen, jotta heikommalla lukutaidolla varustettujen ei tarvitsisi nähdä vähääkään vaivaa, voisikin vähän kehittää ihan omaa osaamistaan. Silloin pystyy lukemaan monenlaisia tekstejä helposti. Asenteen parantaminen kannattaa yleensä aloittaa itsestään, jos kohta muiden asenteiden kritisointi onkin helpompaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koru, Ismo, Salkkarit, Salatut elämät, Mazda, kirjoitusvirhe, oikeinkirjoitus, caps lock, varastettu

 • Uusimmat

 • Kategoriat