Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 9

Viattomalta tuntunut Wish-tilaus johti putkaan ja kotietsintään.
Kiinan ihmeet, osa 9

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -379 (483 ääntä)
   Tuo huulijuttuhan tais olla feikki, paljastui toisessa ryhmässä että oli ottanu botoxia ja keksiny tommosen tekosyyn miks on huulet turvonnu tms..

   Lainaa

  2. Mustalaisnaamio 8.3.2018 0:47
   Tulos: -76 (196 ääntä)
   Eix noi ankkahuulet ole joidenkin mielestä sexyt?

   Lainaa

  3. Tulos: +547 (609 ääntä)
   Mango: Tuo huulijuttuhan tais olla feikki, paljastui toisessa ryhmässä että oli ottanu botoxia ja keksiny tommosen tekosyyn miks on huulet turvonnu tms..
   Muuten hyvä, mutta Botoxia ei laiteta huuliin.

   Lainaa

  4. Tatuointiporo 8.3.2018 1:02
   Tulos: +638 (682 ääntä)
   Mango: Tuo huulijuttuhan tais olla feikki, paljastui toisessa ryhmässä että oli ottanu botoxia ja keksiny tommosen tekosyyn miks on huulet turvonnu tms..
   Ei pidä paikkaansa. Tämä henkilö jakoi jutun turvonneista huulistaan Naistenhuoneella, josta se levisi muille sivuille. Pian tämän keskustelun aloittajasta keksittiin muilla sivuilla tämmöinen huulitäytehuhupuhe. Henkilö, jonka huulet turposivat, loukkaantui melkoisesti ja kertoi uudessa aloituksessa Naistenhuoneella, että ei tiedä mistä joku on saanut päähänsä että hän on ottanut huulitäytteitä. Julmaa keksiä tuommoisia tarinoita ja levitellä niitä totuutena netissä.

   Lainaa

  5. Tulos: +513 (549 ääntä)
   Mä en huulipunia käytä, mut ei ne nyt NIIN kalliita ole, että pitäisi Kiinasta tilata. Pikaisella googletutksella mm. Lorealin huulipuna 13 euroa ja risat, muita merkkejä saa halvemmalla. Suomessa kun kuitenkin on aika pirun tarkkaan syynätty kaikki myynnissä oleva kosmetiikka, niin ehkäpä kannattaa maksaa muutama euro lisää kuin tilata halpis Kiinasta.

   Lainaa

  6. Tulos: +107 (111 ääntä)
   Tuomaksen juttu olikin jo Ilta-Sanomissa kuukausi sitten, ihan sukunimeä myötenkin.

   Lainaa

  7. Tulos: -6 (36 ääntä)
   Mä saan tollaset huulet ihan ilmaseksi aina kun käyn hammaslääkärillä.

   Lainaa

  8. Ei jumala... 8.3.2018 6:37
   Tulos: +152 (164 ääntä)
   Ihmettelin kylläkin sitä ihmistä joka rupesi mustamaalaamaan annia( K-M M) stalkkasi aloittajan sivuja ja koska tämän sivuilla oli joku jaettu kilpailu, alkoi väittämään että kyseessä on Annin huulet? Hyvä ihme sentään, jos toinen henkilö haluaa varoittaa muita kiinan meikeistä miksi alkaa mustamaalata ympäri nettiä.

   Lainaa

  9. Toj Karin 8.3.2018 6:44
   Tulos: -191 (251 ääntä)
   Hmmmm: Muuten hyvä, mutta Botoxia ei laiteta huuliin.
   Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.

   Lainaa

  10. Tulos: +273 (287 ääntä)
   Itse tilasin kiinasta kortsuja. Oli oikein hyviä, sen ostoksen tulos katselee nyt telkkaria sohvalla.

   Lainaa

  11. Tulos: +240 (264 ääntä)
   Toj Karin: Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.
   Botox on hermoMYRKKY jolla siloitetetaan ryppyjä, joten sitä ei tosiaankaan laiteta mihinkään huuliin. Ota asioista selvää ennenkuin tuollaisia kirjoittelet.

   Lainaa

  12. joojoojoo 8.3.2018 7:57
   Tulos: +155 (159 ääntä)
   Sovitaanko niin, että kukaan ei enää tilaa mitään limakalvoille levitettäviä tuotteita tai esim. lääkkeitä Kiinasta? Ihan näin vain kaikkien parasta etua ajatellen. Jos kyseisessä valtiossa on ollut se melamiini skandaali takavuosina, niin ei voi olla tuo kemikaalivalvonta kovin käyttäjäystävällisellä tasolla. https://en.wikipedia.org/wiki/2008_Chinese_milk_scandal

   Lainaa

  13. Tulos: -12 (62 ääntä)
   Kai nyt jokainen tervejärkinen ymmärtää että kaikki merkkihajuvedet ym. ovat piraatteja eli puhdasta roskaa mitä ei todellakaan kannata käyttää ellei nyt halua kunnon allergiaoireita.

   Lainaa

  14. Tulos: +162 (164 ääntä)
   Mango: Tuo huulijuttuhan tais olla feikki, paljastui toisessa ryhmässä että oli ottanu botoxia ja keksiny tommosen tekosyyn miks on huulet turvonnu tms..
   Botox ei turvota. Se lamaa tilapäisesti liikehermot ja silottaa ilmerypyt. Miksi kukaan halvaannuttaisi huulensa? Puhuminen, syöminen ja suuteleminen kävisi mahdottomaksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Melkoinen gangsteri tämä Niko. Onneksi saatiin kiinni ajoissa.

   Lainaa

  16. Tulos: +141 (145 ääntä)
   Toj Karin: Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.
   Niin, paitsi että Botox on siis botuliinia, joka on hermomyrkkyä. Hermomyrkky lamauttaa lihakset. Sitä käytetään kauneudenhoidossa ryppyjen "oikomiseen". Voisihan sitä huuliinkin laittaa, mutta tulos voisi olla vähintäänkin mielenkiintoinen.

   Lainaa

  17. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 8.3.2018 9:10
   Tulos: +132 (136 ääntä)
   Juttelin aikanaan yhden tatuoijan kanssa ja sillä oli kanssa varoituksen sana Kiinakamoista alaansa liittyen. Sieltä saisi kuulemma kyllä tatuointivärejä varsin halvalla, mutta kun viimeksi niitä testattiin täälläpäin (tod.näk. VTT:llä) niin sisälsivät mm. raskasmetalleja sekä homebakteeria. Totesi ettei kukaan ammattilainen ei niitä käytäkään, koska oma maine on alalla ns. kaikki, mutta ongelma on se että kaiken maailman kotonaan kuvia hakkaavat olmit tilaavat just noita halpoja My First Tattoo -settejä ja ne ovat sitten samalla sitä kansanosaa joka ei juuri testejä lue (tai edes niistä piittaa).

   Lainaa

  18. Tulos: +113 (117 ääntä)
   Yrmeli Kuohittu-Jormanainen: Juttelin aikanaan yhden tatuoijan kanssa ja sillä oli kanssa varoituksen sana Kiinakamoista alaansa liittyen. Sieltä saisi kuulemma kyllä tatuointivärejä varsin halvalla, mutta kun viimeksi niitä testattiin täälläpäin (tod.näk. VTT:llä) niin sisälsivät mm. raskasmetalleja sekä homebakteeria. Totesi ettei kukaan ammattilainen ei niitä käytäkään, koska oma maine on alalla ns. kaikki, mutta ongelma on se että kaiken maailman kotonaan kuvia hakkaavat olmit tilaavat just noita halpoja My First Tattoo -settejä ja ne ovat sitten samalla sitä kansanosaa joka ei juuri testejä lue (tai edes niistä piittaa).
   Tässä on myös yksi syy, miksi Wish ja Alibaba on Kiinan markkinoiden kannalta aivan loistava: jos yritys tilaa Kiinasta tavaraa myyntiin, niin tulli voi napata niistä näyte-erän, jossa katsotaan, mitä tuote sisältää. Tällöin jos paljastuu jotain, jää koko erä tulliin. Jos taas yksityinen henkilö tilaa itselleen tavaraa, niin tuote saa koostua vaikka lyijystä ja ydinjätteestä ja se on tilaajan oma asia eikä tulli siihen puutu. Kiinasta saadaan näin kakkoslaatuinen tavara liikkeelle ja ei tule ongelmia eri maiden maahantuontilakien kanssa. Täällä sitten ihmetellään, miten lasten polkupyörästä voi saada ihottuman.

   Lainaa

  19. Tulos: +146 (152 ääntä)
   Toj Karin: Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.
   Oppikirjaesimerkki ihmisestä joka haluaa päteä aiheesta josta ei omaa edes alkeellisimpia perustietoja. Vai että huulet ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille, sen ihmisen minäkin haluan nähdä jolla on huulet pumpattu täyteen botuliinitoksiinia... vinkki, niillä huulilla ei paljoa enää puhuttisi tai juuri muutakan tehtäisi. Huulten täyttämisessä käytetään esim. hyaluronihappoa, ei todellakaan botoxia!

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (81 ääntä)
   Toj Karin: Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.
   Nyt oot kyllä ihan kujalla. Kannattais ottaa asioista hieman selvää, eikä tehdä omia johtopäätöksiä. Tää on tää yleinen oletus, kun on kuultu sana "botox" ja luullaan vaa, et kaikki mikä lärviin laitetaan on sitä Botoksia. Botoxilla silotetaan ryppyjä, se ei ole mikään täyteaine. Botox, kuten tässä jotkut kommentoijat jo mainitsi, on hermomyrkky, jolla lamaannutetaan ryppyjä aiheuttavia lihaksia. Huuliin sen sijaan laitetaan hyalorunihappopohjaisia täyteaineita, botox huulissa aiheuttaisi vaan hitonmoisen lamaantumisen. Check your facts! https://yle.fi/uutiset/3-8178483

   Lainaa

  21. Tulos: +44 (48 ääntä)
   No hyvä että vain Espoo. Esim. Pudasjärvi olisi ollut reilut 10 kertaa isompi.

   Lainaa

  22. Tulos: +63 (79 ääntä)
   *syyttämättäjättämispäätös

   Lainaa

  23. King Arthur 8.3.2018 12:47
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Itse tilasin joskus poskipunan eBaysta. Halpaa oli kun kiinalainen myyjä mutta puna alkoi syvetä ja kutittaa. Oli pari päivää sellaiset pellen poskipunat ihan luonnostaan.

   Lainaa

  24. Terävöijä 8.3.2018 12:49
   Tulos: +46 (62 ääntä)
   Ei enää botox-pätemistä.. Mutta miksi Niko on tilannut feikkirahaa?

   Lainaa

  25. Tulos: +47 (51 ääntä)
   King Arthur: Itse tilasin joskus poskipunan eBaysta. Halpaa oli kun kiinalainen myyjä mutta puna alkoi syvetä ja kutittaa. Oli pari päivää sellaiset pellen poskipunat ihan luonnostaan.
   Eli tehokas tuote halvalla?

   Lainaa

  26. King Arthur 8.3.2018 14:41
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   teppet: Eli tehokas tuote halvalla?
   Ei voi valittaa. :D

   Lainaa

  27. Tulos: -26 (34 ääntä)
   Toj Karin: Sellaista osaa ruumiissa ei olekaan, mihin joku ei sitä joskus olisi työntänyt. Sitäpaitsi huulet ovat ihan yleisesti käytetty kohde botoxin käyttäjille.
   Nyt sitten... Botoxia ei ikinä olla laitettu mihinkään muualle kuin otsaan! Se on HYAROLONIHAPPO mitä käytetään kasvojen täyteaineena ja eritoten huulien.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Neoneo: Nyt sitten… Botoxia ei ikinä olla laitettu mihinkään muualle kuin otsaan! Se on HYAROLONIHAPPO mitä käytetään kasvojen täyteaineena ja eritoten huulien.
   Ja sitten mekin itse kirjoittaan väärin tässä sykkeessä.. Hyaluroni...

   Lainaa

  29. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Njäh: Tässä on myös yksi syy, miksi Wish ja Alibaba on Kiinan markkinoiden kannalta aivan loistava: jos yritys tilaa Kiinasta tavaraa myyntiin, niin tulli voi napata niistä näyte-erän, jossa katsotaan, mitä tuote sisältää. Tällöin jos paljastuu jotain, jää koko erä tulliin. Jos taas yksityinen henkilö tilaa itselleen tavaraa, niin tuote saa koostua vaikka lyijystä ja ydinjätteestä ja se on tilaajan oma asia eikä tulli siihen puutu. Kiinasta saadaan näin kakkoslaatuinen tavara liikkeelle ja ei tule ongelmia eri maiden maahantuontilakien kanssa. Täällä sitten ihmetellään, miten lasten polkupyörästä voi saada ihottuman.
   Just näin. Ihmiset rinnastaa Lindexin ja Wishin, koska molemmissa ne vaatteet tulee alkujaan Kiinasta. Mutta eipä kukaan tule sulle sanomaan että hei, noissa sun Wishiltä tilaamissasi lastensukissa on syöpää aiheuttavia aineita, älä käytäkään niitä. Wishin (yms) tuotteissa voi olla vaikka mitä myrkkyjä, esimerkiksi lyijyä, mikä on täällä meillä täysin bannattu. Ja mua kuvottaa, että ihmiset ostaa tuolta lapsilleen tavaraa! Leluja, vaatteita, lautasia - you name it. Lapsiraukat. Näistä pitäisi puhua enemmän, koska luulen sen johtuvan siitä, ettei tiedetä tarpeeksi. Ja siks ei sitten vaan kiinnosta.

   Lainaa

  30. Tulos: -25 (49 ääntä)
   Miettisin pari kertaa, et uskallanko lukee näit kommentteja, kun arvasin et tääl on just tällasta settiä, et jo ihan ekassa kommentissa puhutaan botoxista ja huulista samassa lauseessa. :'D Vittu tääl on junttia porukkaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Joo botox ja hualyroni hyvin selitetty kommenteissa MUTTA nykyään laitetaan botoxia myös huuliin (ylähuuleen lähinnä) tai niiden ympärille. Ei huulten koon lisäämiseksi, koska sitä se ei tosiaan tee, mutta se lamaa lihakset niin että auttaa esim ns "ienhymyyn" pudottamalla ylähuulta alaspäin. Toisilla myös toisen puolen lihaksisto on voimakkaampi aiheuttaen toispuoleisen hymyn, ja sitä aktiivisempaa puolta voidaan lamata botoxilla symmetrisemmän naamaan aikaansaamiseksi. Botoxia käytetään myös liikahikoiluun jne. Monimuotoinen aine

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Njäh: Tässä on myös yksi syy, miksi Wish ja Alibaba on Kiinan markkinoiden kannalta aivan loistava: jos yritys tilaa Kiinasta tavaraa myyntiin, niin tulli voi napata niistä näyte-erän, jossa katsotaan, mitä tuote sisältää. Tällöin jos paljastuu jotain, jää koko erä tulliin. Jos taas yksityinen henkilö tilaa itselleen tavaraa, niin tuote saa koostua vaikka lyijystä ja ydinjätteestä ja se on tilaajan oma asia eikä tulli siihen puutu. Kiinasta saadaan näin kakkoslaatuinen tavara liikkeelle ja ei tule ongelmia eri maiden maahantuontilakien kanssa. Täällä sitten ihmetellään, miten lasten polkupyörästä voi saada ihottuman.
   Haluaisin huomauttaa, että jos se on ydinjätteestä, varsinkin keski- tai korkea-aktiivisesta sellaisesta tehty, niin kyllä tulli siihen puuttuu. Heillä on kuitenkin asiaankuuluvat mittalaitteet radioaktiivisuuden havaitsemiseen.

   Lainaa

  33. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Mango: Tuo huulijuttuhan tais olla feikki, paljastui toisessa ryhmässä että oli ottanu botoxia ja keksiny tommosen tekosyyn miks on huulet turvonnu tms..
   Tää on niin hiton tyhmä juttu. Tämä Annin sivuilla oli jaettu joku kilpailu, jossa voi voittaa huulientäytön ja joku sitten tästä keksi jotain että siinä kilpailujulkaisun kuvassa on Annin huulet jne... Kunpa kaikki laittaisivat profiilinsa julkisiksi vain kavereille niin säästyttäis tälläsiltä stalkkeriämmiltä jotka mustamaalaa ihmisiä.

   Lainaa

  34. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Ei Botox: Botox ei turvota. Se lamaa tilapäisesti liikehermot ja silottaa ilmerypyt. Miksi kukaan halvaannuttaisi huulensa? Puhuminen, syöminen ja suuteleminen kävisi mahdottomaksi.
   Ja jos joku haluaa huuliinsa jotain ottaa niin miksi keksiä tekosyitä? Vähän sama kuin ottaa tatuoinnin mutta kertoo kaikille, että on tussilla piirretty vaan...

   Lainaa

  35. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Suomen ja EU:n lait ja mitkälie standardit määrittelevät tuotteiden turvallisuusvaatimukset. Ostamalla kaupasta tai maahantuojalta Kiinassa valmistetun tuotteen, myyjä on vastuussa turvallisuusvaatimusten toteutumisesta. Tukes valvoo pistokokeilla. http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kuluttajaturvallisuus/Kulutustavarat/ Oma terveys ja henki ovat arvokkaampia kuin halpa kiinantavara suoraan tuottajamaasta.

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Hmmmm: Muuten hyvä, mutta Botoxia ei laiteta huuliin.
   Kiinassa laitetaan ja Venäjällä, ... jos haluaa.

   Lainaa

  37. Perspillu ja hyvät vitut 10.3.2018 22:36
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Haluan ehdottomasti tietää miksi Niko osti feikkirahaa?

   Lainaa

  38. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Tinka: Mä en huulipunia käytä, mut ei ne nyt NIIN kalliita ole, että pitäisi Kiinasta tilata. Pikaisella googletutksella mm. Lorealin huulipuna 13 euroa ja risat, muita merkkejä saa halvemmalla. Suomessa kun kuitenkin on aika pirun tarkkaan syynätty kaikki myynnissä oleva kosmetiikka, niin ehkäpä kannattaa maksaa muutama euro lisää kuin tilata halpis Kiinasta.
   Itsekään en siis tilaa kiinasta mutta kyllä ne aika kalliiks tulee kun on yleensä enemmän kuin se 1 huulipuna

   Lainaa

  39. erkkijohanna 12.3.2018 18:03
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Miten voi saada samasta asiasta syytteen ja syyttämättäjättämispäätöksen? Nosti ko syyttäjä ensin syytteen, mutta peruutti sen sitten?

   Lainaa

  40. Loistoluokkalainen 12.3.2018 20:32
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   "syyttäjättämispäätös" Jätit siis jonkun ilman syytä. Karu päätös suhteelle.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (19 ääntä)
   erkkijohanna: Miten voi saada samasta asiasta syytteen ja syyttämättäjättämispäätöksen? Nosti ko syyttäjä ensin syytteen, mutta peruutti sen sitten?
   Ei, poliisi vain suoritti esitutkinnan loppuun ja vei asian syyttäjälle, joka harkitsee nostaako syytteen vai ei. Tässä tapauksessa ei siis nostanut.

   Lainaa

  42. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Henne: Ei, poliisi vain suoritti esitutkinnan loppuun ja vei asian syyttäjälle, joka harkitsee nostaako syytteen vai ei. Tässä tapauksessa ei siis nostanut.
   Anteeksi, en lukenut kunnolla kommenttia... Siis ei missään vaiheessa ole oikeasti saanut syytettä, vaan ollut rikoksesta epäiltynä. Käsitteet eivät vain näytä olevan hallussa.

   Lainaa

  43. Tulos: -1 (1 ääni)
   On se jännä. Oon tilannu Kiinakaupoista varmaan satoja tuotteita yli 10 vuoden aikana enkä ole ikinä saanut väärää. Onko ollu vaan hyvä tuuri vai osaanko vaan ostaa sieltä? Valita oikeat tuotteet ja välttää selkeesti liian halpoja paskoja? En tiedä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, hevonen, laseretäisyysmittari, kiina, huulet, turvota, raha, väärennös, poliisit, kotietsintä