Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kirpputorin löytöjä, osa 254

  Toivottavasti en ole ainut hurahtanut.
  Suurenna näkymä
  Kirpputorin löytöjä, osa 254

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +765 (779 ääntä)
   Jono, jono, yv, av, vittu, ostan.

   Lainaa

  2. Pisteet Erikalle 13.2.2018 0:58
   Tulos: +831 (849 ääntä)
   Kaikki tuki menee kyllä Erikalle. En ole koskaan ostanut Iittalaa ja varmasti olisin kiireessä itsekin tehnyt saman virheen. En edes näe missä tuossa paketissa lukee se väri (joku joka tietää voi varmaan avata missä se väri lukee). Tuulian kommenttien jälkeenkin Erika ei aloittanut agressiivista itsepuolustusta kuten täällä yleensä näkee vaan naureskeli, että nyt kävi näin. Olisiko mahdollista saada tällaisia myyjiä facekirppareihin?

   Lainaa

  3. King Arthur 13.2.2018 1:05
   Tulos: +284 (320 ääntä)
   Anteeksi kiroilu mutta muistakaa sit vittu seurata mitä on sanottu.

   Lainaa

  4. Tulos: -90 (204 ääntä)
   Luulin mokan olleen Erikan kohdalla siinä että yrittää tienata 15snt tekemällä virheostoksia ja myymällä sitten tavarat pois.

   Lainaa

  5. Tulos: +41 (57 ääntä)
   Pisteet Erikalle: Kaikki tuki menee kyllä Erikalle. En ole koskaan ostanut Iittalaa ja varmasti olisin kiireessä itsekin tehnyt saman virheen. En edes näe missä tuossa paketissa lukee se väri (joku joka tietää voi varmaan avata missä se väri lukee). Tuulian kommenttien jälkeenkin Erika ei aloittanut agressiivista itsepuolustusta kuten täällä yleensä näkee vaan naureskeli, että nyt kävi näin. Olisiko mahdollista saada tällaisia myyjiä facekirppareihin?
   Lukee ainakin tuossa valkoisessa tarrassa, joka on paketissa vasemmassa alakulmassa tuossa pitkällä sivulla (jossa on kuva laseista).

   Lainaa

  6. Tulos: +383 (387 ääntä)
   Hassua miten jotkut jo pahoittaa mielensä Erikan hutiostoksesta.

   Lainaa

  7. dazedconfused 13.2.2018 5:34
   Tulos: +148 (164 ääntä)
   AV, KVG, JVG, KGB, HV!

   Lainaa

  8. Tulos: +210 (214 ääntä)
   Juuh eli: Hassua miten jotkut jo pahoittaa mielensä Erikan hutiostoksesta.
   Ainahan nämä paremmat ihmiset tulevat facessa pätemään kuinka joku on tehnyt virheen.

   Lainaa

  9. Hööpölööpö 13.2.2018 7:20
   Tulos: +122 (122 ääntä)
   Jokunen: Luulin mokan olleen Erikan kohdalla siinä että yrittää tienata 15snt tekemällä virheostoksia ja myymällä sitten tavarat pois.
   Itsekin ensimmäisenä tarkistin hintoja kuvasta.

   Lainaa

  10. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 13.2.2018 8:17
   Tulos: +108 (118 ääntä)
   Pisteet Erikalle: Kaikki tuki menee kyllä Erikalle. En ole koskaan ostanut Iittalaa ja varmasti olisin kiireessä itsekin tehnyt saman virheen. En edes näe missä tuossa paketissa lukee se väri (joku joka tietää voi varmaan avata missä se väri lukee). Tuulian kommenttien jälkeenkin Erika ei aloittanut agressiivista itsepuolustusta kuten täällä yleensä näkee vaan naureskeli, että nyt kävi näin. Olisiko mahdollista saada tällaisia myyjiä facekirppareihin?
   Itel käyny vastaava pettymys Iittalan kanssa :D Kummitäti kantoi mulle teininä aina synttärilahjaksi Iittalan kippoja, kuppeja ja mitä lie. En koskaan avannut niitä, mutta ajattelin aina lasien olevan kirkkaita. Toissa vuonna kun muutin takaisin kotikaupunkiin, hain nuo lasit vanhempieni luota ja aattelin ottaa käyttöön... vihreitä perhana :D

   Lainaa

  11. Tulos: -49 (83 ääntä)
   Erika pois ryhmästä!!11 Toivottavasti erikalla ei ole lapsia kun on noin sekaisin.

   Lainaa

  12. Tulos: -9 (49 ääntä)
   Voit Ko An Na Sun Net Ti Pank Ki Ni Ka To Mä Ma Xa Piste

   Lainaa

  13. Tulos: +104 (106 ääntä)
   Mullakin on yksi Clipperin tee-paketti, kun en raaskinut heittää pois, oranssi. Johanna on ehkä järkevin ylläpitäjä, joka Feissarimokissa on nähty kuunaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Ja jos jätetään huomiotta se, ettei Matti-Tuulia osaa kirjoittaa yhdyssanoja tai pisteitä, niin sopii ihmetellä, eikö Hanna-Antero edes ymmärrä sanaa pankkitili tai ihan vain tili?

   Lainaa

  15. Aimo Kanki 13.2.2018 9:58
   Tulos: -22 (48 ääntä)
   Sori nyt rouvat, pukilla on pussit tyhjänä - mutta onneksi tallella on niiden tyhjät paketit joten saatte ne. Hyvää joulua!

   Lainaa

  16. Tulos: +123 (133 ääntä)
   "Nyt joudun luopumaan niistä muuton yhteydessä." = Tulin viimein järkiini. Siis jätettähän nämä ovat, mutta kokeillaan silti kirpparilla maksaisiko joku pöljä näistä jotain.

   Lainaa

  17. yli opisto hörhö 13.2.2018 12:43
   Tulos: +98 (102 ääntä)
   Joo no siis ymmärrän että noi teepaketit on ihan siistejä ja varmaan sisustusmielessä toimii hyvin ja näin, mutta oikeasti 10e tyhjistä teepaketeista? Onneksi ei ole tyhmää maksaa liikaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +40 (72 ääntä)
   Paulin iPhone saattaa olla saatu ilmaisiksi, mutta tuskin lahjaksi. Alaikäisyys syy miksei ole tiliä?? Ei uskottavaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +57 (67 ääntä)
   "oon alaikäinen eikä siks oo tiliä" mitä vittua!!!?

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (65 ääntä)
   jukkapalmu: “oon alaikäinen eikä siks oo tiliä” mitä vittua!!!?
   Ehkä vanhemmat ovat sitä mieltä, että alaikäinen ei tarvitse itselleen tiliä? Tai sitten pankki hölmöilee. Jotkut pankit eivät myönnä verkkopankkioikeuksia alaikäisille. Itselläni oli kivaa Aktian kanssa, kun muutin 16-vuotiaana omaan kämppääni 300 km päähän lähimmistä sukulaisista, vuokrat ja laskut ja ruokaostokset kaikki omalla vastuulla, ja Aktian mielestä "alaikäinen ei tarvitse verkkopankkitunnuksia mihinkään, vanhemmat voivat hoitaa". Saatana kun vanhemmista toinen makaa koomassa ja toinen on muuten vain bitch, eikä alaikäinen voi edes vaihtaa omaa pankkiaan ilman vanhemman läsnäoloa. Asia hoitui ja sain vaihdettua oman pankkini, eikä siihen mennyt kuin jotain 8 kuukautta. Sen aikaa oli kiva elää, kun ei ollut mitään pääsyä omiin tilitietoihin eikä verkkomaksumahdollisuksiin, ja oman saldon pääsi näkemään ainoastaan käteisnoston yhteydessä. Sinä aikana oppi arvostamaan käteistä rahaa, koska välillä sitä meni sekaisin laskuissa ja sitten piti vain arvailla, että olikos tilillä nyt 5 vai 15 euroa. Ja tietysti siinä oli myös se tekijä, että äiti pääsi katsomaan minun tiliäni oman verkkopankkinsa kautta, joten niskassa oli aina sellainen... kuumotus. Pidin sähkörahaliikenteeni todellakin minimissä. Ei mikään ihme, että jotkut alaikäiset joutuvat syystä tai toisesta pidättäytymään sähkörahan käyttämisestä.

   Lainaa

  21. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Voitko antaa sinun netti pankki.

   Lainaa

  22. Tulos: -24 (44 ääntä)
   Minulla on ollut oma tili kymmenvuotiaasta asti. En siis ymmärrä alaikäisyyttä syynä tilin puuttumiselle.

   Lainaa

  23. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Sandie: Minulla on ollut oma tili kymmenvuotiaasta asti. En siis ymmärrä alaikäisyyttä syynä tilin puuttumiselle.
   Sama. Mutta olisko todellinen syy siinä ettei ole vain pääsyä sille tilille. Ilmeisesti kyseinen henkilö on yli 13 vuotias kun facebookissa on mutta tili voi olla vanhempien takana tms.

   Lainaa

  24. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Minulle vanhempani perustivat oman tilin ollessani 2-vuotias, Visa Electron-kortin sain muistaakseni 13-vuotiaana ja solo- eli verkkopankkitunnukset täytettyäni 15-vuotta. Facebookin sääntöjen mukaisesti Paulin täytyisi olla vähintään 13-vuotias, veikkaisin itse jotain 15-vuotiasta. Ehkä hänelle on perustettu oma tili, mutta hän sanoo, ettei ole tiliä tällä hetkellä käytössä, niin ehkä ei ole vielä ns. pääsyä omalle tililleen, eli ei ole saanut vielä korttia eikä solo-tunnuksia. Toki passilla, ajokortilla tai henkilökortilla (mikäli näitäkään vielä omistaa) voisi asioida pankissa ja nostaa sieltä rahaa tililtään ja maksaa mahdolliset palvelumaksut, mutta huomattavasti helpompaa on pyytää ostajaa maksamaan rahat suoraan käteisenä.

   Lainaa

  25. King Arthur 14.2.2018 3:26
   Tulos: +27 (49 ääntä)
   Kala: Sen aikaa oli kiva elää, kun ei ollut mitään pääsyä omiin tilitietoihin eikä verkkomaksumahdollisuksiin, ja oman saldon pääsi näkemään ainoastaan käteisnoston yhteydessä. Sinä aikana oppi arvostamaan käteistä rahaa, koska välillä sitä meni sekaisin laskuissa ja sitten piti vain arvailla, että olikos tilillä nyt 5 vai 15 euroa.
   Tuota... tuollaista se oli ennen verkkopankkeja.

   Lainaa

  26. Neiti Knatterton 14.2.2018 6:20
   Tulos: +18 (32 ääntä)
   Emmanuel3: Minulle vanhempani perustivat oman tilin ollessani 2-vuotias, Visa Electron-kortin sain muistaakseni 13-vuotiaana ja solo- eli verkkopankkitunnukset täytettyäni 15-vuotta. Facebookin sääntöjen mukaisesti Paulin täytyisi olla vähintään 13-vuotias, veikkaisin itse jotain 15-vuotiasta.
   "Pauli" oli keksitty nimi. Romaninuoret huijasivat hiukan käyttörahaa itselleen,eikä ollut ensimmäinen kerta. Ensin yksi dorka ostaa kännykän, jota kuvaa ja alkaa markkinoida kirpputoreilla. Hän ei käytä omaa Facebook-tiliään, vaan keksittyä, kuvatonta fb-profiilia, kuten tuo Pauli Schanneman vai mikä-se-nyt-oli. Muut romaninuoret tulevat sivulle muka tarjoamaan kännykästä rahaa. Jos joku epäilee jotain, he ivaavat tätä kuorossa ja puolustelevat rehtiä myyjää. Lopulta "Pauli" suostuu tilisiirtoon, antaa tilinumeron jolle voi maksaa ja lähettää paketin ostajalle. Tämä saa noutaa postista laatikollisen käytettyjä kynsilakkapulloja. Mikäli sopii tapaavansa Paulin, hän ei ilmesty paikalle.

   Lainaa

  27. Tulos: +15 (29 ääntä)
   King Arthur: Tuota… tuollaista se oli ennen verkkopankkeja.
   Ja tietysti se silloin oli helpompaa, mutta inhottavaa opetella elämään omillaan verkkopankkiaikana ilman omia verkkopankkitunnuksia. "Apua opettaja miten vuokra maksetaan?" "No se on ihan helppoa, kirjaudut vain sisään sinne verkkopankkiin ja..." "Hei minä tarvitsen tuotteen x, mistä kaupasta voisin saada sellaisen?" "Kauppa y on tosi hyvä, harmi vain etteivät myy postiennakolla, mutta maksat vain verkkopankissa, se on ihan luotettava myyjä." "Hei Kela, mitä ja miten ja milloin? Apua!" "Voit kirjautua sisään Kelan sähköiseen asiointipalveluun verkkopankkitunnuksillasi..." "Luulen, että posti takkuaa täällä, sillä puhelinlaskuja ei tule joka kuukausi, ja joskus saan puhelinfirmalta z muistutuskirjeen vaikken ole edes nähnyt alkuperäistä laskua. Mitä voin tehdä?" "Puhelinfirma z tarjoaa sähköisiä laskuja, eli vaihdat vain laskusi tulemaan suoraan verkkopankkiisi ja sillä selvä!" "Mutta kuulkaas kaikki, kun minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mitenkäs sitten?" Tässä välissä on 30 minuutin väittely siitä, että kyllä minä varmasti voisin verkkopankkitunnukset saada, jos vain kävisin omassa pankkikonttorissani vanhempani kanssa. Sitten kun se toinen viimein uskoo, että kokeiltu on ja ei onnistu, niin sitten saan vastaukseksi: "Tjaa, no en minä sitten tiedä. Käy vaikka kysymässä sieltä omasta pankkikonttoristasi." Ja se oma pankkikonttorihan sijaitsi siellä 300 km päässä, kuten ensimmäisessä viestissäni sanoin. Kaikki kyllä hoitui lopulta hyvin tai vähemmän hyvin, mutta piti kyllä mennä vaikeimman kautta.

   Lainaa

  28. Tulos: +18 (26 ääntä)
   No tuosta nyt jäi lopusta vielä se yhteenveto. Verkkopankista pääsi siis muodostumaan aika iso mörkö pienelle ihmiselle, kun "kaikilla" toisilla se oli ja itse ei saanut, eikä kukaan tuntunut enää osaavan neuvoa, miten eletään ilman verkkopankin käyttöä. Oma ratkaisunui ongelmaan oli se, että nostin aina elatusmaksujen sekä Kelan rahojen saapuessa ison summan rahaa ja annoin siitä sitten eteenpäin. Laskut opin maksamaan luukulla ja vuokraa taisin ainakin jossain vaiheessa maksaa niin, että annoin käteistä kämppikselle ja hän maksoi sitten minunkin osuuteni. Noiden kulujen jälkeen pidin kaiken rahaliikenteeni kokonaan käteisen puolella, koska siten pystyin varmasti hallitsemaan omia rahojani. Sympatiani tulee ikuisesti olemaan niiden puolella, jotka vaativat maksun käteisellä... Olettaen siis, ettei kyseessä ole huijaus, kuten Neiti Knatterton sanoi.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ylläpito voisi lisätä sellaisen että Pauli kusetti ihmisiä tolla. Käsiteltiin samaisessa ryhmässä seuraavana päivänä. "Kännykkä" olikin paketin sisälle laitettuja huulipunia yms. Muutakin kusetuskauppaa harrastanut.

   Lainaa

  30. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kala: No tuosta nyt jäi lopusta vielä se yhteenveto. Verkkopankista pääsi siis muodostumaan aika iso mörkö pienelle ihmiselle, kun “kaikilla” toisilla se oli ja itse ei saanut, eikä kukaan tuntunut enää osaavan neuvoa, miten eletään ilman verkkopankin käyttöä. Oma ratkaisunui ongelmaan oli se, että nostin aina elatusmaksujen sekä Kelan rahojen saapuessa ison summan rahaa ja annoin siitä sitten eteenpäin. Laskut opin maksamaan luukulla ja vuokraa taisin ainakin jossain vaiheessa maksaa niin, että annoin käteistä kämppikselle ja hän maksoi sitten minunkin osuuteni. Noiden kulujen jälkeen pidin kaiken rahaliikenteeni kokonaan käteisen puolella, koska siten pystyin varmasti hallitsemaan omia rahojani. Sympatiani tulee ikuisesti olemaan niiden puolella, jotka vaativat maksun käteisellä… Olettaen siis, ettei kyseessä ole huijaus, kuten Neiti Knatterton sanoi.
   Ööh, maksupäätteet ilmeisesti olivat täysin vieras käsite?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, tee, Iittala, lasi, väri, kirpputori, kirppis, kirppari, iPhone, puhelin, käteinen, paketti