Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huijareilta kielletty ryhmä

Tämähän on pomminvarma keino estää huijarit. Mikään ei voi mennä pieleen.
Huijareilta kielletty ryhmä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +859 (921 ääntä)
   Onko tämä ryhmä kielletty rasisteilta olis se oikea kysymys.

   Lainaa

  2. #ei kiinnosta 18.1.2018 2:06
   Tulos: +401 (435 ääntä)
   Voi pyhä juudas näitten kans

   Lainaa

  3. King Arthur 18.1.2018 2:22
   Tulos: +790 (814 ääntä)
   Mä olen ihan tavallinen suomalainen tallaaja, mutta naama on vähän sellainen. Ihan suoraan eräs oman elämänsä Tuula kysyi muistanko olla kiitollinen Suomen veteraaneille kun olen saanut tulla tänne rauhalliseen maahan. En alkanut todistelemaan suomalaisuuttani tai kyselemään muistiko hänen sukunsa auttaa Karjalan evakkoja, sen sijaan teeskentelin etten edes puhu suomea. Läpi meni. :D Kaikenlaista sukanvenyttäjää.

   Lainaa

  4. Tulos: +333 (345 ääntä)
   "onko tässä ryhmässä apartheid-politiikka?"

   Lainaa

  5. Tulos: +304 (310 ääntä)
   Eiköhän kaikki ryhmät ole periaatteessa "kielletty" huijareilta. Se oiskin vänkää jos huijarit tunnistaisi heti tai voisi seuloa jotenkin, mut se vaan on mahdotonta. Kaikki huijarit ei liiku kuvattomalla profiililla ja feikkinimillä. Tässä taannoin erään kirppisryhmän ylläpitäjä kusetti ihmisiltä rahaa. Eli se siitä profiloinnista..

   Lainaa

  6. Tulos: +179 (183 ääntä)
   Jooh, mua on kusetettu muutaman kerran facen kirppareilla ja huuto.netissä, kaikki ollut ihan suomalaisella nimellä olevia... Jotkut tajuu laittaa myyntiin juttuja joista voi itse ottaa kuvan (tuo uskottavuutta) eikä myy ihan pilkkahintaan kalliita juttuja (joka on usein selkeä merkki kusettamisesta). Noista vaan jää 100% mahdollisuudel kiinni, harmi vaan että useimmiten ovat maksukyvyttömiä eikä pari merkintää paina missään...

   Lainaa

  7. Tulos: +306 (310 ääntä)
   Oletko huijari? A) Kyllä B) Ei C) EOS

   Lainaa

  8. dazedconfused 18.1.2018 5:48
   Tulos: -231 (297 ääntä)
   Täs on vaan käynyt perinteisesti, eli 99% on pilannut maineensa Tuulan silmissä. Sitten loput kärsii.

   Lainaa

  9. Tulos: +177 (189 ääntä)
   Petkele: Oletko huijari? A) Kyllä B) Ei C) EOS
   D) Vain jos Tuula ostaa

   Lainaa

  10. Tulos: +331 (361 ääntä)
   Klassinen ”en minä rasisti ole, mutta...” -tyyppi. Näitä on Suomessa nykyään valitettavan paljon.

   Lainaa

  11. Tulos: +362 (384 ääntä)
   "En ole rasisti mutta jos osa ulkomaalaisista on huijareita, epäilen jokaista, toisin kuin suomalaisia - mutta en sanonut että kaikkiin suomalaisiin voi luottaa..." Voihan kaksinaismoralismi.

   Lainaa

  12. Tulos: +223 (231 ääntä)
   King Arthur: Mä olen ihan tavallinen suomalainen tallaaja, mutta naama on vähän sellainen. Ihan suoraan eräs oman elämänsä Tuula kysyi muistanko olla kiitollinen Suomen veteraaneille kun olen saanut tulla tänne rauhalliseen maahan. En alkanut todistelemaan suomalaisuuttani tai kyselemään muistiko hänen sukunsa auttaa Karjalan evakkoja, sen sijaan teeskentelin etten edes puhu suomea. Läpi meni. Kaikenlaista sukanvenyttäjää.
   Oman elämänsä Tuula :D pakko ruveta käyttään tota. multa on joskus kysytty et oonko ihan suomalainen, ku puhun hassusti. ei, oon vaa hämeestä.

   Lainaa

  13. Tulos: +119 (121 ääntä)
   Petkele: Oletko huijari? A) Kyllä B) Ei C) EOS
   D) En vie, mutta olen kiinnostunut

   Lainaa

  14. Mummos oli 18.1.2018 7:22
   Tulos: +16 (120 ääntä)
   dazedconfused: Täs on vaan käynyt perinteisesti, eli 99% on pilannut maineensa Tuulan silmissä. Sitten loput kärsii.
   Mutta ne sadat tuhannet suomalaisrikolliset eivät onnistu avaamaan Tuulan ämpärin sisällä olevia silmiä. On oikeastaan harmi ettei hänen kohdalleen ole osunut kunnon Auervaaraa tai Pena Puska-Raiskiota.

   Lainaa

  15. Tulos: +124 (124 ääntä)
   Jos ei hyväksyttäs ketään ryhmään...?

   Lainaa

  16. En rasisti mutta syrjin 18.1.2018 7:25
   Tulos: +19 (59 ääntä)
   dazedconfused: Täs on vaan käynyt perinteisesti, eli 99% on pilannut maineensa Tuulan silmissä. Sitten loput kärsii.
   Mutta ne sadat tuhannet suomalaisrikolliset eivät onnistu avaamaan Tuulan ämpärin sisällä olevia silmiä. On oikeastaan harmi ettei hänen kohdalleen ole osunut kunnon Auervaaraa tai Pena Puska-Raiskiota.
   Hihi: “En ole rasisti mutta jos osa ulkomaalaisista on huijareita, epäilen jokaista, toisin kuin suomalaisia – mutta en sanonut että kaikkiin suomalaisiin voi luottaa…” Voihan kaksinaismoralismi.
   Sepä se. Rasisteilla on sekä kaksinaismoralismi että ikioma todellisuuskupla ympärillään. Henkinen kondomi, omia idiootinsiemeniä täynnä.

   Lainaa

  17. vähän sellanen 18.1.2018 7:31
   Tulos: +115 (121 ääntä)
   Onko tämä kommenttiosio kielletty paskoilta kommenttoijilta?

   Lainaa

  18. King Arthur 18.1.2018 7:33
   Tulos: +194 (212 ääntä)
   Mummos oli: Mutta ne sadat tuhannet suomalaisrikolliset eivät onnistu avaamaan Tuulan ämpärin sisällä olevia silmiä. On oikeastaan harmi ettei hänen kohdalleen ole osunut kunnon Auervaaraa tai Pena Puska-Raiskiota.
   No raiskauksen toivominenhan se muuttaakin asenteita. Ei ole sinunkaan jutuissasi juurta.

   Lainaa

  19. Tulos: +129 (141 ääntä)
   Itsekin kuulun näihin jonka "nimi on vähän sellainen" (pohjoismaalainen kuitenkin), ihan suomalainen, Suomessa kasvanut ja suomea puhuva, "oikean" värinenkin vielä, kuitenkin aina tulee se "mistä olet kotoisin" kysymys kun kuullaan nimi :D

   Lainaa

  20. Pettersson 18.1.2018 9:30
   Tulos: +91 (115 ääntä)
   Siltä varalta että Tuula on vain todella huono ilmaisemaan itseään kirjallisesti, niin puolustetaan nyt sen verran että minunkin mielestäni monista fabo-ryhmistä voisi antaa kick-bannia käyttäjiltä, jotka eivät esiinny omalla nimellään vaan jollain tasoa Kickel Kickelsson -hassuttelulla, profiilikuvana kurkku ja kaksi kiiviä. En ymmärrä, miksi näitä ylipäätään edes hyväksytään varsinkaan fabo-kirppiksille - kuka tuollaisen kanssa uskaltaa käydä kauppaa?

   Lainaa

  21. ihmettelijä 18.1.2018 9:33
   Tulos: +180 (194 ääntä)
   tuli kyllä nauru "mä en ole rasisti... mutta se on kuitenki helppo tapa minimoida riskit" vähän kuin en ole murhaaja, mutta ammuin tuon yhen ihmisen varuiks vaan

   Lainaa

  22. Tulos: -287 (315 ääntä)
   Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän "omistakin" joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille "neekeri" tai vastaavaa.

   Lainaa

  23. King Arthur 18.1.2018 10:06
   Tulos: +255 (265 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Niin siis rasismia on mielestäsi huutelu kadulla mutta ei ihmisten profilointi huijariksi alkuperämaan perusteella? Selvä.

   Lainaa

  24. Tulos: +24 (74 ääntä)
   Mummos oli: Mutta ne sadat tuhannet suomalaisrikolliset eivät onnistu avaamaan Tuulan ämpärin sisällä olevia silmiä. On oikeastaan harmi ettei hänen kohdalleen ole osunut kunnon Auervaaraa tai Pena Puska-Raiskiota.
   Oikeesti? Sinähän se oikein Hyvä Ihminen (tm) olet. <3 Toivotaan nyt oikein porukalla että joku suomalainen raiskaa Tuulan, niin loppuu se rasismi.

   Lainaa

  25. Tulos: +174 (186 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Et avoimesti hauku ulkomaalaisia neekereiksi? Sitten et voi missään nimessä olla rasisti, koska avoin haukkuminen päin naamaa on se ainoa rasismin muoto.

   Lainaa

  26. kuritushuoneenvartija 18.1.2018 10:30
   Tulos: +176 (182 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   En ole rasisti, mutta face-ryhmiin ei saisi päästää ulkomaalaisia, koska joku heistä voi olla huijari. Suomalaiset voi kuitenkin hyväksyä jäseniksi, vaikka joku heistäkin voi olla huijari. Kierräpä nyt ihan itse omat aivosi näiden ajatustesi ympärille, ja selitä, mikä tässä ei täytä rotusyrjinnän merkkejä? Mitäs jos joku ulkomaalaistaustainen huijari on niin ovela, että esiintyy Facebookissa vaikkapa nimellä Maria Virtanen? Hänet siis mielelläsi hyväksyisit kaikkiin ryhmiin, vaikka hän on huijari, mutta koska hän nimen perusteella on suomalainen, hän ei voi olla huijari. Joskus voisi ihminen ajatellakin jotain ennenkuin oksentaa kommonttikenttään sen ensimmäisen aivoyrjön, mikä pieneen mieleen juolahtaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +234 (236 ääntä)
   Onpa aivan mahtavaa, että maailman miljardeista ihmisistä ne ainoat viisi miljoonaa rehellistä on päätyneet asumaan samoille nurkille ja että me satutaan asumaan juuri siellä! Hyvä Suomi!!!

   Lainaa

  28. Tulos: -31 (91 ääntä)
   Hihi: “En ole rasisti mutta jos osa ulkomaalaisista on huijareita, epäilen jokaista, toisin kuin suomalaisia – mutta en sanonut että kaikkiin suomalaisiin voi luottaa…” Voihan kaksinaismoralismi.
   Tuota hokemaa oon ihmetellyt usein. Miksi edes on tärkeää todistella ettei ole rasisti? Ainakaan itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa jos olen rasisti jonkun mielestä jonkin mielipiteeni takia...

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (55 ääntä)
   Onsva: Oman elämänsä Tuula pakko ruveta käyttään tota. multa on joskus kysytty et oonko ihan suomalainen, ku puhun hassusti. ei, oon vaa hämeestä.
   Multa on joskus kysytty että oonko suomalainen kun puhuin liika kirjakielisesti...

   Lainaa

  30. Ihmisasianainen 18.1.2018 12:14
   Tulos: -140 (142 ääntä)
   King Arthur: Niin siis rasismia on mielestäsi huutelu kadulla mutta ei ihmisten profilointi huijariksi alkuperämaan perusteella? Selvä.
   Uskoakseni sinulla meni nyt vitsi yli hilseen. Se on hankalaa, kun kaikki eivät selvästi merkitse vitsejä hymiöillä.

   Lainaa

  31. yli opisto hörhö 18.1.2018 12:43
   Tulos: +78 (88 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Montakos miljoonaa meitä "omiakin" on? Miten on pienempi riski joutua huijatuksi valkoisen kotoperäisen suomalaisen kautta kuin vaikka maahanmuuttajataustaisen? Ihan jos lähetään miettimään tilastollisesti niin uskaltaisin väittää että huijareita on huomattavasti enempi kotoperäisten valkoisten suomalaisten keskuudessa. Että jos et halua tehdä kauppaa ihmisten kanssa jotka ei täytä sinun ulkonäkökriteerejä vain sen takia että "heidän joukossaan on enempi huijareita" niin ikävä kyllä se nyt vaan on rasismia, ihan sama miten kauniisti sitä yrität perustella. Sulla on tottakai oikeus valita henkilöt joille myyt tavaraa niin kauan kuin et tee sitä työksesi, mutta älä pliis yritä vakuuttaa muita että sulla on joku kaunis ajatus taustalla kun ei siellä ole.

   Lainaa

  32. Syntynytkin fb-kirpparilla 18.1.2018 14:15
   Tulos: +97 (97 ääntä)
   Höh, laitettaisiin vain ryhmän sääntöihin, että tässä ryhmässä ei saa huijata!

   Lainaa

  33. Tulos: +113 (113 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Nyt taisi käydä niin, että selittämällä vain pahensit tilannettasi.

   Lainaa

  34. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Pitäisi tehdä sellainen ryhmä johon kukaan ei pääse jäseneksi. Ei varmana silloin olisi huijareita.

   Lainaa

  35. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Voisiko joku perustaa ryhmän, tai internetin, jossa saadaan nämä Tuulat seulottua pois?

   Lainaa

  36. Tulos: -103 (131 ääntä)
   Kysymys kuuluu ostaisitko uuden iPhonen X:n facebook-ryhmässä Muhammedilta 200:lla eurolla? Jos et, niit olet rasisti. Muussa tapauksessa treffit Kaisaniemen puistossa klo 4:20am.

   Lainaa

  37. Tulos: +88 (88 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   "En ole rasisti, mutta" Tuohan on ihan sitä samaa. Et halua julkisesti julistautua rasistiksi mutta olet sellainen. Haluat että ulkomaalaisen nimiset ei pääsisi ryhmään, mutta et siis ole rasisti, minimoit vaan riskejä.

   Lainaa

  38. Tulos: +108 (108 ääntä)
   Ihmisasianainen: Uskoakseni sinulla meni nyt vitsi yli hilseen. Se on hankalaa, kun kaikki eivät selvästi merkitse vitsejä hymiöillä.
   Toinen tyypillisyys: Sehän oli vaan läppä. Tämä kommentti tulee sen jälkeen kun kommentoijan perustelut on perusteltu pitämättömäksi kaikilla mahdollisilla tasoilla.

   Lainaa

  39. Tulos: +96 (98 ääntä)
   ihmettelijä: tuli kyllä nauru “mä en ole rasisti… mutta se on kuitenki helppo tapa minimoida riskit” vähän kuin en ole murhaaja, mutta ammuin tuon yhen ihmisen varuiks vaan
   En ole varas, mutta otin nyt tämän maksamatta koska tarvin sitä.

   Lainaa

  40. Tulos: +129 (133 ääntä)
   MM: Kysymys kuuluu ostaisitko uuden iPhonen X:n facebook-ryhmässä Muhammedilta 200:lla eurolla? Jos et, niit olet rasisti. Muussa tapauksessa treffit Kaisaniemen puistossa klo 4:20am.
   En välttämättä tekisi kauppoja tuon Muhammedin kanssa. Syy ei ole se, että myyjä on ulkomaalaistaustainen, vaan se, että tarjous vaikuttaa epäilyttävän hyvältä. Jos saman ilmoituksen olisi jättänyt Matti, niin en ostaisi luuria siltikään. En siis ole rasisti, koska ostopäätös (tai ostamatta jättäminen) ei riipu myyjän etnisestä taustasta. Olisiko se mielestäsi reilua, että pääsy ryhmään kielletään kaikilta ulkomaalaisilta, koska joku Muhammed myy iPhonea epäilyttävän halvalla? Samalla logiikalla ryhmään pääsy voitaisiin kieltää kaikilta porvoolaisilta, koska yksi porvoolainen yritti joskus myydä nahkalaukkua omituisen halvalla.

   Lainaa

  41. Tulos: +97 (97 ääntä)
   Yleensäkin kauppoja tehdessä kannattaa ensimmäiseksi tarkastaa huolella, minkälaista tuotetta myyjä on myymässä ja mihin hintaan. Sen jälkeen on järkevää vilkaista myyjän profiilia. Jos jokin tuotteessa tai myyjässä epäilyttää, kaupat kannattaa jättää tekemättä. Jos Tuula on sitä mieltä, että ulkomaalaistaustaiset ovat epäilyttäviä, niin hänellä on oikeus olla tekemättä kauppaa heidän kanssaan. Mutta se on jo absurdia, jos "sellaisilta" pitäsi kieltää pääsy koko ryhmään siksi, että Tuula ei halua olla heidän kanssaan tekemisissä...

   Lainaa

  42. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Mistä tunnistaa rasistin. Lause alkaa päivityksessä. "en ole rasisti, mutta..."

   Lainaa

  43. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Et ole rasisti, mutta mielestäsi suurin osa ulkomaalaisista on huijareita ja sen takia kaikkia heitä pitäisi estää pääsemästä johonkin? Tuo on rasismia. Et itse ymmärrä omien puheidesi asiayhteyttä kunnolla.

   Lainaa

  44. Tulos: +96 (102 ääntä)
   MM: Kysymys kuuluu ostaisitko uuden iPhonen X:n facebook-ryhmässä Muhammedilta 200:lla eurolla? Jos et, niit olet rasisti. Muussa tapauksessa treffit Kaisaniemen puistossa klo 4:20am.
   Hirveen yksinkertaista ja puusilmäistä logiikkaa sinulla. Ihan sama kuka se on joka ehdottaa treffejä aamuyöllä, niin järkevä ihminen tajuaa kieltäytyä. Jos Muhammed myy vaikka itse tekemiänsä uistimia 10e kpl ja treffit on kauppakeskus Jumbossa citymarketin edessä klo 14:00, niin en näe mitään syytä etteikö sinne voisi mennä.

   Lainaa

  45. Tulos: -31 (45 ääntä)
   Jepjoo: Klassinen ”en minä rasisti ole, mutta…” -tyyppi. Näitä on Suomessa nykyään valitettavan paljon.
   On vähän turhaa kyllä sanoa että en ole rasisti kun kaikki ovat rasisteja :D

   Lainaa

  46. Tulos: -58 (64 ääntä)
   Pirkko: Onko tämä ryhmä kielletty rasisteilta olis se oikea kysymys.
   On siis rasismia jos ei halua myydä tai ostaa esim. Hagertilta? Selvä homma, en siis tunnekaan muita kuin rasisteja.

   Lainaa

  47. Tulos: -21 (41 ääntä)
   Toukka: Mistä tunnistaa rasistin. Lause alkaa päivityksessä. “en ole rasisti, mutta…”
   Kannattaa siis aloittaa lause "olen rasisti ja ylpeä siitä"

   Lainaa

  48. Tulos: -68 (74 ääntä)
   Dfgfd: Hirveen yksinkertaista ja puusilmäistä logiikkaa sinulla. Ihan sama kuka se on joka ehdottaa treffejä aamuyöllä, niin järkevä ihminen tajuaa kieltäytyä. Jos Muhammed myy vaikka itse tekemiänsä uistimia 10e kpl ja treffit on kauppakeskus Jumbossa citymarketin edessä klo 14:00, niin en näe mitään syytä etteikö sinne voisi mennä.
   Tais mennä läppä ohi. #meillaonunelma

   Lainaa

  49. Raku Rintalainen 19.1.2018 19:47
   Tulos: -43 (59 ääntä)
   Ulkomaalaistaustaiselta voisin ostaa laadukkaan kaarnalaivan esim 30 eurolla. Luinnollisesti sen suunnittelua pitäisi tukea yhteiskunnan varoin.

   Lainaa

  50. Metsänpeikko 20.1.2018 10:37
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   yli opisto hörhö: Montakos miljoonaa meitä “omiakin” on? Miten on pienempi riski joutua huijatuksi valkoisen kotoperäisen suomalaisen kautta kuin vaikka maahanmuuttajataustaisen? Ihan jos lähetään miettimään tilastollisesti niin uskaltaisin väittää että huijareita on huomattavasti enempi kotoperäisten valkoisten suomalaisten keskuudessa.
   Alkoi nyt ihan periaatteessa kiinnostaa, puhutko nyt erosta lukumäärissä vai prosenteissa.. Kun puhutaan kerran tilastollisesti, pitäisin tässä tapauksessa merkittävänä sitä, onko jostain ihmisryhmästä huijareita joka kolmas vai joka kolmaskymmenes, vaikka lukumääräisesti toisia olisi joka tapauksessa selvästi enemmän. En tiedä, onko kukaan oikeasti tutkinut asiaa pätevästi, mutta kyllähän tämä kiinnostaisi, niin voisi heittää muitakin kuin mutulla tehtyjä väittämiä. Tuula (jos luet tätä), sun kommenttisi perustuu nimenomaan mutuun. Jos sulla ei ole mitään varmaa, objektiivisesti tehtyä tilastoa asiasta, syrjimiselle ei ole aiheellista perustetta, vaan se perustuu ennakkoluuloihin ja on siis pelkästään syrjimistä. Ihmisen kokemukset

   Lainaa

  51. Metsänpeikko 20.1.2018 10:43
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Ihmisen kokemukset ja muistikuvat on hyvin huonoja mittareita, koska ne värittyvät helposti asenteiden ym. mukaan. Lisäksi yhden kaveriporukankaan kokemukset tuskin riittäis kertomaan todellisuudesta paljoakaan, sillä ne voi kaikki osua niihin isojen massojen yksittäisiin poikkeuksiin.

   Lainaa

  52. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Tuula: Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Kuitenkin meinaat, että huijarit on ns. värikoodattu, tai niillä on vähän semmoinen nimi? Ja vielä nykyäänkin kehdataan maailmalle hehkuttaa täkäläistä korkeaa sivistystasoa...

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (18 ääntä)
   Itse toimin niin, että jos jotain tarvitsen, käyn ostamassa sen kaupasta tai tilaan netistä jostain vähän isommasta firmasta. Pääsee paljon helpommalla.

   Lainaa

  54. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Tuula: Tässä on nyt ymmärretty ihan väärin mitä yritin sanoa. Mulle ulkomaalaisten kieltäminen ei oo se varsinainen pointti, vaan seurausta siitä että seulotaan huijarit. Kuten sanoin tämä ei tule rasismi pohjalta (en usko että kaikki ulkomaalaiset ovat huijareita) vaan olisin halunnut yksinkertaisesti MINIMOIDA RISKIT. Voihan meidän “omistakin” joku mätä omena päästä läpi, mutta riski on pienempi ja helpompi hoitaa. Missään nimessä en ole enkä koskaan lähtisi huutelemaan ulkomaalaisille “neekeri” tai vastaavaa.
   Ei, kyllä tässä on nyt ymmärretty ihan oikein se, mitä yritit sanoa. Tuo selityksesi sen vahvisti.

   Lainaa

  55. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Metsänpeikko: Ihmisen kokemukset ja muistikuvat on hyvin huonoja mittareita, koska ne värittyvät helposti asenteiden ym. mukaan.
   Tämä pitää hyvin pitkälle paikkansa. Ennakkoluulot vahvistavat helposti ennakkoluuloja. Jos ennakkoluuloinen ihminen joutuu suomalaisen rikollisen uhriksi, juttuun ei vedetä suomalaisuutta. Jos taas sama ihminen joutuu rikollisen maahanmuuttajan uhriksi, juttuun vedetään heti koko maahanmuuttajien kirjo ja kaikille tutuille muistetaan varmasti sanoa, kuinka "somalipaska" teki niin ja näin sen yhden kerran, kun ulkomaalaiseen meni luottamaan. Rikolliset ovat aina mätiä omenoita, ihonväriin ja kansalaisuuteen katsomatta. Tilastollisesti joissakin maissa ja kulttuureissa on enemmän rikollisuutta kuin toisissa, mutta missään maassa ei "suurin osa" ole rikollisia, ei lähellekään. Ennakkoluuloissa on myös se ikävä puoli, että niillä on tapa muodostua hyvin valikoituen mm. ihonvärin mukaan, eikä esim. väljästi tilastotietoihin nojaten. Kuinka moni suomalainen syrjii valkoisia jenkkejä sillä perusteella, että he ovat "kaikki aserikollisia"?

   Lainaa

  56. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Hassua kun kuvitellaan että ihmiset, jotka huijaavat toisia ihmisiä, tottelevat huijarikieltoa.

   Lainaa

  57. Kelju K. Kirppari 21.1.2018 22:58
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Rakas kirppisryhmän yp! Huomasin ryhmässänne olevan voimassa huijarikielto. Voisitteko tehdä poikkeuksen ja päästää minut jäseneksi? Ps. Olen suomalainen.

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Ymmärrän osittain tuulan pointin. En tee itse enää kauppaa ulkomaalaisten kanssa, koska negatiiviset kokemukset sattunu juuri sellaisissa tapauksissa. Tämä on kuitenkin vaan mun oma näkemys jonka pidän ihan omassa päässäni, vähän niinkuin Tuulankin ois kannattanut. Tuulan moka oli se, että lähti tuomaan mielipidettään esiin yleisenä näkökantana ja vielä perustelemaan vailla faktoja.

   Lainaa

  59. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Eiks voida tehdä niinkuin ruotsalaisissa ryhmissä, elikkä mennään sukunimen perusteella? Elikkä suomalaisella nimellä ei myydä autoja, vaan pontikkapannuja, ja muilla nimillä muuta. Suomalaiset ovat yhtä roskasakkia niinkuin muiden roskaihmisten joukossa, Huijataan germaaneilta vapaasti kaikkea, me ollaan kuitenkin rodullistettuja jos länsieuroopalaisesti katsoo. Germaaneilta rahat pois ja loppu rasismille!

   Lainaa

  60. Kursailematon nektariini 12.1.2024 3:31
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tasan kerran on kaupoilla huijattu ja silloinkin oli joku perus suoministi. Tosin itsehän sen muutaman kympin päätin maksaa, mutta onneks ei ollu elämä siitä kiinni. Kostoksi spämmäsin muutaman kuukauden 1c tilisiirtoja pari kertaa viikossa, joissa kehotin miettimään elämänvalintoja ja infosin kelaa ja pankkia, mitä kyseinen sankari puuhaa, jostain kumman syystä almut lakkas menemästä perille ku tili vissiin suljettiin 😅

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huijarit, rikolliset, ulkomaalaiset, rasisti, rasismi, kirpputori, kirppari, kirppis, huijata, huijaus