Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Painonpudottajat

Voiko unissaan lihoa?
Painonpudottajat

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 89 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +902 (938 ääntä)
   Taru. Ihan sama kuinka paljon juot vettä. Siitä ei tule kaloreita.

   Lainaa

  2. Tulos: +256 (642 ääntä)
   Ei ihme, että Taru on läski, jos tietämys on tuolla tasolla.

   Lainaa

  3. Tulos: +492 (544 ääntä)
   Läskit yleensä tietävät mitkä laihdutuskeinot eivät toimi. PS. Olen itsekkin läski.

   Lainaa

  4. Tulos: +308 (368 ääntä)
   Miten aamupaino voisi olla teoriassa enemmän kuin iltapaino, jos ei syö tai juo mitään yöllä? Ehkä hengitysilmasta tiivistyy kosteutta? Tämä tosin edellyttäisi sitä että ruumiinlämpö on vähemmän kuin huoneilman lämpö.

   Lainaa

  5. Karitsanrakastaja 23.11.2017 0:51
   Tulos: +655 (669 ääntä)
   Niin monta lasillista ettei enää tee mieli pullaa ja pulla jää syömättä

   Lainaa

  6. Tulos: +495 (519 ääntä)
   Olen ymmärtänyt että jos juo pullan kanssa tarpeeksi vettä niin siitä ei tule yhtään kaloreita. Yön aikana se voi tosin nostaa painoa muutamalla kilolla kun pulla muuttuu pissaksi.

   Lainaa

  7. Tulos: +156 (332 ääntä)
   No jopas: Miten aamupaino voisi olla teoriassa enemmän kuin iltapaino, jos ei syö tai juo mitään yöllä? Ehkä hengitysilmasta tiivistyy kosteutta? Tämä tosin edellyttäisi sitä että ruumiinlämpö on vähemmän kuin huoneilman lämpö.
   Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa'allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa "nyt lopeta"

   Lainaa

  8. Tulos: +125 (151 ääntä)
   Eiks nukkumisen nimenomaan pitäs kuluttaa kaloreita?

   Lainaa

  9. Tulos: -135 (273 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Kyllä mulla ainakin muutama kilo heittelee välillä kuukauden kierron mukaan ja se näkyy esim. rinnoissa ihan selkeästi. Ja esim. äitini syö ja juo terveellisesti ja kohtuullisesti, mutta on lähiaikoina tullut painavammaksi, koska kehossa on tauti, joka edistää nesteen kertymistä. Kummallakaan meistä ei sillä läskillä ole mitään tekemistä asian kanssa, mutta paino nousee.

   Lainaa

  10. Tulos: +64 (282 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Kuukautisten aikaan se kylläkin nousee, jopa sen 2-3kg. Ja onneksi myös laskee viikon päästä.

   Lainaa

  11. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Ei kukaa sanonut, ettei Maija jois yöllä vaikka vettä.

   Lainaa

  12. Tulos: +236 (258 ääntä)
   Nyt tiedän miksen laihdu. Syy ei ole iltanapostelu, saunaoluet, jne. Kissat syöttää mulle ruokaa kun nukun!

   Lainaa

  13. Tulos: -68 (194 ääntä)
   Aamupaino on yleensä vähemmän kuin iltapaino, itselläkin saattaa kilo hävitä. Uskon kyllä tuohonkin, että aamupaino on enemmän, mutta siinä tapauksessa kyllä kävisin lääkärin puheilla. Kyse on siitä, että nämä ihmiset luultavasti syövät liian myöhään illalla ja elimistö kerryttää nestettä itseensä, eikä ennen aamupunnitusta ole käyty pissalla. Aamupunnitus aamupissan jälkeen ennen kuin syö mitään on oikea aika punnita.

   Lainaa

  14. Tulos: +242 (282 ääntä)
   Jahva: Kuukautisten aikaan se kylläkin nousee, jopa sen 2-3kg. Ja onneksi myös laskee viikon päästä.
   Ei se kuukautistenkaan aikana voi tyhjästä se paino tulla. Se on pääasiassa kertynyttä nestettä eli tulee vedestä/muusta juomasta. Tunnen toki ilmiön, itsekin turpoan kuukautisten aikaan ja painoa on pari kiloa enemmän, mutta jos olisin itsepäisesti syömättä ja juomatta siinä muutaman päivän ennen ja jälkeen kuukautisten alun niin silloin paino ei nousisi - keholla ei kerta kaikkiaan olisi mitään, mitä varastoida . (Tietenkin kyseinen temppu olisi muuten typerä.)

   Lainaa

  15. Tulos: -53 (121 ääntä)
   Lihakset kasvaa levossa, tässä syy painonnousulle. ;)

   Lainaa

  16. Tulos: +165 (189 ääntä)
   Jahva: Kuukautisten aikaan se kylläkin nousee, jopa sen 2-3kg. Ja onneksi myös laskee viikon päästä.
   Mutta ei se nousu silloinkaan tule yöllä ilman että syö tai juo jotain. Niiden päivien aikana kun on kuukautiset voi esim. aineenvaihdunta olla hidasta, eli ei kuse ja pasko ruokaa ulos tavalliseen tahtiin. Mutta jos käy puntarilla klo 22:00, menee nukkumaan ja herätessä klo 6:30 käy heti puntarilla ei tulos voi olla kuin sama tai vähemmän kuin illalla. Jos se on enemmän on väkisin syönyt tai juonut jotain.

   Lainaa

  17. Tulos: +148 (166 ääntä)
   Määpää: Aamupaino on yleensä vähemmän kuin iltapaino, itselläkin saattaa kilo hävitä. Uskon kyllä tuohonkin, että aamupaino on enemmän, mutta siinä tapauksessa kyllä kävisin lääkärin puheilla. Kyse on siitä, että nämä ihmiset luultavasti syövät liian myöhään illalla ja elimistö kerryttää nestettä itseensä, eikä ennen aamupunnitusta ole käyty pissalla. Aamupunnitus aamupissan jälkeen ennen kuin syö mitään on oikea aika punnita.
   mistä se neste kerrytetään yöllä? tiivistetään ilmasta?

   Lainaa

  18. Tulos: +143 (165 ääntä)
   Keke: mistä se neste kerrytetään yöllä? tiivistetään ilmasta?
   Nyt Keke lopeta!

   Lainaa

  19. kuritushuoneenvartija 23.11.2017 8:49
   Tulos: +114 (122 ääntä)
   Yhden pullan kalorit nollaantuvat juomalla viisi isoa lasillista vettä. Ettekö te nyt sitä tiedä? Hupsut!

   Lainaa

  20. Tulos: -21 (201 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms.
   Miehillä on yleensä matalampi sivistys mitä tulee terveystietoisuuteen. Entinen työkaveri(mies) uskoi vakaasti kevyttuotteisiin; valitteli joka päivö, miksei tynnyrimaha laske, vaikka hän syö koko ajan kevytlevitteellä voideltuja, kevytmetwurstilla päällystettyjä vähägluteenisia leipiä, ahmii purkkitolkulla kevytjogurtteja ja karppausrahkoja ja juo litratolkulla kevytlimsaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +183 (199 ääntä)
   Vedenjuonti pienen googletuksen jälkeen kuluttaa vajaa 50 kaloria / litra joten 6 litraa vedenjuontia pitäisi kumota perus 300 kalorin pulla.

   Lainaa

  22. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Täällä taas keksitään ehtymätöntä energianlähdettä...

   Lainaa

  23. Ihmettelijä 23.11.2017 9:43
   Tulos: +60 (106 ääntä)
   Lauri L: Vedenjuonti pienen googletuksen jälkeen kuluttaa vajaa 50 kaloria / litra joten 6 litraa vedenjuontia pitäisi kumota perus 300 kalorin pulla.
   Jaa. Kaloria vai kilokaloria?

   Lainaa

  24. Bodvåihsojeåve 23.11.2017 9:57
   Tulos: -127 (143 ääntä)
   Ihmettelijä: Jaa. Kaloria vai kilokaloria?
   Ööööööööö onko väliä kun vedessä ei ole yhtäkään kaloria?

   Lainaa

  25. Tulos: +145 (177 ääntä)
   Määpää: Aamupaino on yleensä vähemmän kuin iltapaino, itselläkin saattaa kilo hävitä. Uskon kyllä tuohonkin, että aamupaino on enemmän, mutta siinä tapauksessa kyllä kävisin lääkärin puheilla. Kyse on siitä, että nämä ihmiset luultavasti syövät liian myöhään illalla ja elimistö kerryttää nestettä itseensä, eikä ennen aamupunnitusta ole käyty pissalla. Aamupunnitus aamupissan jälkeen ennen kuin syö mitään on oikea aika punnita.
   Kun logiikka pettää ja järjellä ei ole enää mitään sijaa. Miten ihmeessä kukaan voi kuvitella, että kroppa jotenkin tyhjästä 'kerryttää nestettä'? Se ei ole mitenkään mahdollista, koittakaa nyt vähän miettiä tätä. Painoa ei voi tulla nukkumisen aikana ihmiseen lisää, jollei syö tai juo yön aikana jotain. Tai vastaavasti änge anukseen tai muihin aukkoihin tavaraa. Jos kroppa turpoaa, on se neste olemassa kehossa jo valmiiksi. Ei se sinne mistään ilmasta putkahda, eikä keho sitä nestettä itse pysty luomaan. Se neste on ruuan ja juoman mukana nieltyä ainetta, ja se paino lisääntyy kehoon juuri sillä hetkellä kun laitat sen aineen suuhusi ja nielaiset. Kyllä tässä välillä joutuu miettimään, että miten ihmiset on ikinä päästetty peruskoulusta läpi.

   Lainaa

  26. Tulos: +15 (91 ääntä)
   Laihtumiseen ja pysymiseen hoikkana on vain ja ainoastaan yksi toimiva keino. Syö suokaa vähemmän ja urheile enemmän ja tee tätä loppu elämäsi. Millään muulla keinolla, et pysy laihana. Kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella. Kunhan kulutat enemmän kun syöt, niin kilot häviää hitaasti, mutta varmasti. Mitkään pikadietit ei koskaan ole toimivia, kun dietin jälkeen yleensä paisuu vielä isommaksi, mitä oli ennen diettiä.

   Lainaa

  27. Tulos: +104 (114 ääntä)
   Okei, tää on vähän kukkahattuinen kommentti rennon vitsailun seassa, mutta ihan vakavasti: älkää ruvetko tankkaamaan sitä vettä väkisin enempää kuin mitä jano vaatii! https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Vesimyrkytys

   Lainaa

  28. Tulos: +4 (60 ääntä)
   Määpää: Aamupaino on yleensä vähemmän kuin iltapaino, itselläkin saattaa kilo hävitä. Uskon kyllä tuohonkin, että aamupaino on enemmän, mutta siinä tapauksessa kyllä kävisin lääkärin puheilla. Kyse on siitä, että nämä ihmiset luultavasti syövät liian myöhään illalla ja elimistö kerryttää nestettä itseensä, eikä ennen aamupunnitusta ole käyty pissalla. Aamupunnitus aamupissan jälkeen ennen kuin syö mitään on oikea aika punnita.
   Tämä. Käyvät vaa'alla ennen vessaa. Kun rakko ja suoli on tyhjänä, painoa on helposti jonkun verran vähemmän. Toinen vaihtoehto on, että punnitaan jollain halvimmalla mahdollisella vitosen romuvaa'alla jonka kalibrointi on vähän sinne päin (eli näyttää vähän mitä lukemia milloinkin).

   Lainaa

  29. hämmentävää 23.11.2017 11:00
   Tulos: -76 (130 ääntä)
   Ruma Elsa: Miehillä on yleensä matalampi sivistys mitä tulee terveystietoisuuteen. Entinen työkaveri(mies) uskoi vakaasti kevyttuotteisiin; valitteli joka päivö, miksei tynnyrimaha laske, vaikka hän syö koko ajan kevytlevitteellä voideltuja, kevytmetwurstilla päällystettyjä vähägluteenisia leipiä, ahmii purkkitolkulla kevytjogurtteja ja karppausrahkoja ja juo litratolkulla kevytlimsaa.
   sä oikeesti pystyt vetään sun työkaverin tietämyksen perusteella että miehillä on yleensä blablabla? Anna joku tutkimus missä näytetään toteen että sukupuolella on jotain merkitystä terveystiedon oppimisen kannalta... Kyllä tuntuu jengi olevan taas aivan totaalisen kujalla. Ensinnäkin keho tuottaa kyllä nestettä ihan ilman juomistakin, mistä te kuvittelette että teidän keho koostuu? Siitä juodusta vedestä?

   Lainaa

  30. Tulos: -77 (115 ääntä)
   Tuukka näköjään tietää Maijan vaa'an näyttämän lukeman paremmin kuin Maija itse... Just Tuukan kaltaisten "keskustelijoiden" takia erinäisten keskustelupalstojen lukeminen aiheuttaa verenpaineen nousua.

   Lainaa

  31. Tulos: -65 (85 ääntä)
   Ainoa keksimäni selitys "yölliselle turvotukselle" on suolaisen ruoan syönti iltapunnituksen jälkeen, joka sitten sitoisi vettä kehoon yön ajaksi, mikä voisi näkyä aamupunnituksessa. En kuitenkaan tiedä, olisiko kolmen kilon lisä tälläkään mahdollinen. Tietty iltapunnituksen ja nukkumaanmenon välissä voi olla paljonkin napostelua ja ehkä alkupäivästä ei nälätkään sen seurauksena paljon. Vähäinen syöminen päivän alkupuolikkaasta voi taas kannustaa uudestaan iltanaposteluun, ja kierre on valmis. Jos Maijan päivä päättyy sipseillä tai vastaavalla, näkyyhän se aamuvaa'alla. Näitä huonoja tapoja ei vaan viitsitä FB:n laihdutusryhmissä avata. Vesi jouduttaa aineenvaihduntaa niin vähän, että sitä saa juoda myrkytystilaan asti kumotakseen parin pullan kilokalorit.

   Lainaa

  32. Tulos: -72 (100 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Ainakin itselläni hetkellisesti aamupaino voi nousta, kun olen kävellyt edellisenä päivänä reippaan 10km lenkin. Lihakset keräävät nestettä, joka hetkellisesti nostattaa vaakalukemaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Bodvåihsojeåve: Ööööööööö onko väliä kun vedessä ei ole yhtäkään kaloria?
   Kylmän veden lämmittäminen elimistön sisällä ruumiinlämpöiseksi (teknisesti menee toisin päin, mutta lopputulos sama) kuluttaa energiaa. Hyvin vähän ja täysin hyödytöntä laihduttaessa, mutta kuluttaa silti.

   Lainaa

  34. Sano ei jeesukselle 23.11.2017 11:30
   Tulos: +105 (115 ääntä)
   hämmentävää: sä oikeesti pystyt vetään sun työkaverin tietämyksen perusteella että miehillä on yleensä blablabla? Anna joku tutkimus missä näytetään toteen että sukupuolella on jotain merkitystä terveystiedon oppimisen kannalta… Kyllä tuntuu jengi olevan taas aivan totaalisen kujalla. Ensinnäkin keho tuottaa kyllä nestettä ihan ilman juomistakin, mistä te kuvittelette että teidän keho koostuu? Siitä juodusta vedestä?
   Kyllä, keho koostuu suurelta osin nesteestä, mutta ei, ei todellakaan keho itsessään tuota sitä nestettä. Nyt niitä valoja päälle..

   Lainaa

  35. Tulos: -32 (92 ääntä)
   Kyllä se asia nyt on niin, että jos punnitset itsesi illalla juuri ennen nukkumaan menoa ja aamulla heti herättyäsi, niin paino on tasan sama. Ellei sitten tosiaan ole yön aikana vaikka syönyt peittoaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +140 (146 ääntä)
   KooPee: Kyllä se asia nyt on niin, että jos punnitset itsesi illalla juuri ennen nukkumaan menoa ja aamulla heti herättyäsi, niin paino on tasan sama. Ellei sitten tosiaan ole yön aikana vaikka syönyt peittoaan.
   Voi se paino olla vähemmän hikoilun ja vastaavan takia. Enempää se ei ole.

   Lainaa

  37. Mietteliäs 23.11.2017 11:50
   Tulos: +133 (137 ääntä)
   Nythän mää keksin teorian miten paino voi nousta yön aikana. Eli sulla on maha/suoli "täynnä" kaasua ja piereskelet koko yön, niin sen jälkeenhän sun paino on noussu koska Metaani on ilmaa kevyempää =) Kumppania vaan käy sääliksi toi painon nousu :)

   Lainaa

  38. Tulos: -79 (119 ääntä)
   Kyllä se vaa'an näyttämä saattaa aamulla olla suurempi kuin illalla. Jos esim. syö jotain kevyttä ja kuohkeaa juuri ennen vaa'allakäyntiä ja nukkumaanmenoa, se saattaa leijua ruokatorvessa/mahalaukussa pitkään ennenkun asettuu tukevasti koko painollaan vatsalaukun pohjalle.

   Lainaa

  39. Tulos: -30 (64 ääntä)
   Olen joskus miettinyt, että jos syö 50 g suklaapatukan, voiko se lihottaa enemmän kuin 50 grammaa?

   Lainaa

  40. Tulos: -35 (85 ääntä)
   hämmentävää: Kyllä tuntuu jengi olevan taas aivan totaalisen kujalla. Ensinnäkin keho tuottaa kyllä nestettä ihan ilman juomistakin, mistä te kuvittelette että teidän keho koostuu? Siitä juodusta vedestä?
   Sano ei jeesukselle: Kyllä, keho koostuu suurelta osin nesteestä, mutta ei, ei todellakaan keho itsessään tuota sitä nestettä. Nyt niitä valoja päälle..
   Hei, kelaa nyt vähän. Aikuinen ihmiskeho on jopa 70-prosenttisesti vettä. Miten se kaikki voi tulla alle parista litrasta juotua vettä? Kyllä meidän kehossa on pakko olla sisäiset vesiportit, joiden kautta vettä virtaa suuria määriä kehoon ja kehosta pois. Välillä liian suuri vedenotto näistä sisäisistä porteista näkyy turvotuksena, mistä voi aiheutua kunnon turvotusta, vaikkei olisikaan syönyt tai juonut paljon. Tätä eivät suotuisilla vesiporttigeeneillä varustetut ihmiset ymmärrä.

   Lainaa

  41. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Todennäköisin syy painon heittelyyn on vaaka. Se pitäisi aina pitää yhdessä kohdassa ja kalibroida usein (mitä ei kotivaaoille pahemmin tehdä). Jos vaakaa liikuttaa, kannattaa odottaa 24h ennen punnitusta.

   Lainaa

  42. Tulos: +26 (44 ääntä)
   No jopas: Läskit yleensä tietävät mitkä laihdutuskeinot eivät toimi. PS. Olen itsekkin läski.
   Noh kokemuksella voin sanoa, että kevyt-tuotteet lihottavat siinä missä sokeri ja muu höttöhiilarikin.

   Lainaa

  43. Nyt jumalauta 23.11.2017 13:18
   Tulos: +75 (83 ääntä)
   Painonnousu yön aikana mitään syömättä tai juomatta ei ole fysiologisesti mahdollista. Lihastenkasvu ym. tapahtuu kehossa jo olevia aineita hyödyntämällä. Pienempi aamupaino selittyy mm. hikoilun ja hengityksen kautta kehosta poistuvalla vedellä ja hiilidioksidilla. Useimmat myös punnitsevat itsensä virtsaamisen jälkeen, jolloin paino luonnollisesti laskee. Paino heittelee muutenkin päivän mittaan jonkun verran pääasiassa ruoan ja nesteiden nauttimisen sekä erittämisen vuoksi. Tämän lisäksi halvat markettivaa'at antavat lähinnä suuntaa-antavia lukemia.

   Lainaa

  44. Frank Black 23.11.2017 13:29
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   : Ainakin itselläni hetkellisesti aamupaino voi nousta, kun olen kävellyt edellisenä päivänä reippaan 10km lenkin. Lihakset keräävät nestettä, joka hetkellisesti nostattaa vaakalukemaa.
   Ainoa järkevä painonnousu syntyy, kun laitetaan ruokaa suuhun. Se lihaksien keräämä neste on jo siellä kehossa. Se vain kertyy eri paikkaan ja turvottaa. Paino ei nouse mihinkään. Ihmisen keho ei käytä energiaa jatkuvasti vakioteholla, siksi paino saattaa heitellä hieman hieman, vaikka söisi täsmälleen saman verran ja liikkuisi täsmälleen saman verran. Mutta luulen, että osa yön aikaisista ihmepainonnousuista johtuu vaa'asta. Se kolme kiloa on ainakin minulla aika normaali heitto mikä saattaa tulla kahden punnitsemisen välillä. Kyseessä digitaalinen Lidlin härpäke.

   Lainaa

  45. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Läski: Tämä. Käyvät vaa’alla ennen vessaa. Kun rakko ja suoli on tyhjänä, painoa on helposti jonkun verran vähemmän. Toinen vaihtoehto on, että punnitaan jollain halvimmalla mahdollisella vitosen romuvaa’alla jonka kalibrointi on vähän sinne päin (eli näyttää vähän mitä lukemia milloinkin).
   Ei se ravinnon paino kasva paskaksi muuttuessaan. i.e. Edelleenkään se paino ei yön aikana nouse mikäli et ole kehoosi jotain laittanut.

   Lainaa

  46. Tulos: +23 (49 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Kyllä, keho koostuu suurelta osin nesteestä, mutta ei, ei todellakaan keho itsessään tuota sitä nestettä. Nyt niitä valoja päälle..
   Ja vaikka tuottaisikin, niin sen pitäisi tehdä niin joistain kehossa jo valmiiksi olevissa aineksista, joten painonmuutos olisi edelleenkin plus miinus nolla. Tästä ei nyt todellakaan ollut tarkoitus tehdä mitään miehet vs. naiset-vastakkainasettelua, mutta tosiaankin tämä ei ole ensimmäinen kerta kun kuulen väitteen "ihmisen paino voi nousta ihan itsestään vaikkei söisi ja joisi mitään" ja joka kerta väittäjä on ollut nainen, en ole koskaan kuullut kenenkään miehen esittävän samaa väitettä. Enkä vieläkään ole kuullut vakuuttavaa fysiologista selitystä sille, miten se voisi olla mahdollista. Mistä ja miten se lisämassa kroppaan oikein tulee? Kaiken järjen mukaan sen pitäisi ennemminkin vähentyä ainakin jos käy joskus vessassakin, eikä välttämättä silloinkaan niin merkittävästi että sen voisi tavallisella kotikäyttöön tarkoitetulla vaa'alla havaita.

   Lainaa

  47. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Tässä on nyt kyse siitä, että ihminen älykkäänä olentona osaa keksiä mitä mielikuvituksellisempia tarinoita, jos pitää todistaa, että itse ei ole syyllinen johonkin. Tarkoitus on tietenkin huijata itseään, ettei tarvitsisi muuttaa tapojaan, mutta jos joku muukin uskoo, niin se on vaan bonusta. :)

   Lainaa

  48. Tulos: +43 (49 ääntä)
   E: Ei se ravinnon paino kasva paskaksi muuttuessaan. i.e. Edelleenkään se paino ei yön aikana nouse mikäli et ole kehoosi jotain laittanut.
   Ei kasva, ei. Mutta päivityksen sankari tuskin tajuaa käydä ilta-aterian jälkeen vaa'alla ja ottaa aamupainoa oikeaoppisesti tyhjällä vatsalla vessakäynnin jälkeen. Eli eiköhän tässä punnita kehonpaino jonkun muokkausjumpan jälkeen iltasella, sitten syödä ja käydä (mahdollisesti) ennen aamun wc-tarpeita uudelleen vaa'alla ja ihmetellä mistä se heitto syntyy... Toinen vaihtoehto on se huonosti kalibroitu halpisvaaka ja sitten ihmetellään niitä 200-500gr heittoja painossa... Tai ehkä molemmat.

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (41 ääntä)
   Täälläkin joitain järkeviä kommentteja miinustetaan, kun niitä ei lueta kunnolla. Läskivihaa vaan ja turhaa sepostusta laihdutuksesta, vaikka ne kommentoijat tuskin ovat sitä itse koskaan yrittäneet. Keho yrittää pitää kiinni saavutetuista rasvavarannoista pahan päivän varalle, ja kilot tulevat yleensä korkojen kera takaisin, kun ei elämäänsä voi omistaa painonhallinnalle. Juha Mietokin vasta näkyi telkkarissa sanovan, että kuka nykypäivänä laittaisi jälkeläisensä sellaiseen askeettisuuteen, mitä joskus 70-luvulla oli, houkutuksia on paljon enemmän. Pätee hiihdon lisäksi ruokavalioon. Tosin onpa sitä kasvettu reilusti pituuttakin paremmalla ruokavaliolla verrattuna aiempiin sukupolviin. Tämän hetken naisten tavanomainen pituus olisi luultavimmin ollut aika pitkä miehelle silloin, kun mummoni syntyi. Hänkin sen ajan mummoja päätä pidempi kuvissa nuorena tyttönä. Kehon muu koko muuten suurenee samassa suhteessa kuin pituus, esim. Isoisäni siskojen nuoruusiän mekkoihin ei liene kukaan serkuistani mahdu, vaikka hoikkia ovatkin. Mokan keskustelusta, vedenjuonnillahan sitä vaa'an lukemaa kaikista helpoiten tilapäisesti nostetaan ja mainitulla halpisvaa'alla, vaikka seisomalla etu- tai takakenossa. Vaihteleva vaatetuskin tekee jopa sen pari kiloa lisää. Menee vähän turhan tarkaksi tuo ilta- ja aamupunnitus. Mutta voihan sitä turvottaa, tosin se ei yön aikana imestynyttä vettä ole. Mutta ei joka-aamuinen turvotus normaalia ole, lääkäriin heidän kannattais mennä.

   Lainaa

  50. Tulos: +23 (41 ääntä)
   Juomari: Ja vaikka tuottaisikin, niin sen pitäisi tehdä niin joistain kehossa jo valmiiksi olevissa aineksista, joten painonmuutos olisi edelleenkin plus miinus nolla. Tästä ei nyt todellakaan ollut tarkoitus tehdä mitään miehet vs. naiset-vastakkainasettelua, mutta tosiaankin tämä ei ole ensimmäinen kerta kun kuulen väitteen “ihmisen paino voi nousta ihan itsestään vaikkei söisi ja joisi mitään” ja joka kerta väittäjä on ollut nainen, en ole koskaan kuullut kenenkään miehen esittävän samaa väitettä. Enkä vieläkään ole kuullut vakuuttavaa fysiologista selitystä sille, miten se voisi olla mahdollista. Mistä ja miten se lisämassa kroppaan oikein tulee? Kaiken järjen mukaan sen pitäisi ennemminkin vähentyä ainakin jos käy joskus vessassakin, eikä välttämättä silloinkaan niin merkittävästi että sen voisi tavallisella kotikäyttöön tarkoitetulla vaa’alla havaita.
   Ne tyhmät miehet tapaavat olla lihavia naisia inhoavia, "hyviä" neuvojaan tyrkyttäviä. Niitä, jotka kuvittelevat, että ihmisen mielialan pitämisen kakkana huutelun ym. kommentoinnin avulla jotenkin parantaisi lihavuudesta. Ajattelua välttäviä naisia löytynee jokaiseen asiaan kommentoimaan, naiset kun muutenkin keskustelevat enemmän.

   Lainaa

  51. Stratosfääri 23.11.2017 15:41
   Tulos: +3 (27 ääntä)
   ...sitten vielä ihmetellään, kun ei lahduta vaikka kokeillaan mitä keinoja. Niin, paitsi ehkä sitä, että kulutetaan enemmän kuin syödään.

   Lainaa

  52. Tulos: -24 (40 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Melkein ohi aiheesta, mutta tämä on mietityttänyt: Maija Mallikas syö kilon voita. Voi generoi läskiä, mutta kuinka paljon? (Ja minkälaisella aikajänteellä, vielä asia erikseen.) Myöskin suolistossa elää oma bakteeripopulaatio, jonka massa ehkä ei välttämättä ole stabiili. Mutta juu, tuskin selittelee mitään erityistä painonheittelyä isolla mittakaavalla. Kunhan pohdin, anteeksi - olen nainen. Ehkä voimme ohittaa minun kommentin sillä, ettei minulla heilu jalkovälissä. (Voimme ehkä seuraavaksi pohtia, että mitä kudostyyppiä nämä kilkuttumet voisivat olla.)

   Lainaa

  53. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Mitä jos ei vain söisi sitä pullaa.

   Lainaa

  54. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tekee aamu- ja iltapunnitukset eri vaatteissa? Tai vaa'an virheet/epätarkkuus. Painoaan ei tämän takia kannata seurata joka päivä ja kuvitella pienen eroavaisuuden takia tapahtuneen oikeasti muutosta punnitusten välillä vaan tärkeämpää on kiinnittää huomiota isompiin vaihteluihin pitemmällä aikavälillä. Riippuu tavoitteista, mutta kerran viikossa tai kerran kuussa esimerkiksi. Jos oikein tarkkana haluaa olla, niin voi laskea niistä viikkopunnituksista vaikka kuukausikohtaisen keskiarvon. Itse yritän ylläpitää nykyistä painoani ja merkitsen kalenteriin painoni kerran pari kuussa. Joskus näyttää jo siltä, että olisin lihonut pari kiloa, mutta seuraavalla punnituksella näyttääkin taas vähemmän. Eli jotakuinkin samassa painossa pysytään, vaikka vaaka ei näytäkään täsmälleen samoja lukuja.

   Lainaa

  55. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Hihi: Hei, kelaa nyt vähän. Aikuinen ihmiskeho on jopa 70-prosenttisesti vettä. Miten se kaikki voi tulla alle parista litrasta juotua vettä? Kyllä meidän kehossa on pakko olla sisäiset vesiportit, joiden kautta vettä virtaa suuria määriä kehoon ja kehosta pois. Välillä liian suuri vedenotto näistä sisäisistä porteista näkyy turvotuksena, mistä voi aiheutua kunnon turvotusta, vaikkei olisikaan syönyt tai juonut paljon. Tätä eivät suotuisilla vesiporttigeeneillä varustetut ihmiset ymmärrä.
   Solut sisältävät runsaasti vettä, totta. Sinun solusi on rakentuneet äitisi juomasta vedestä. Äitisi varmasti joi enemmän kuin pari litraa vettä 9 kuukauden aikana. Syntymäsi jälkeen sinun päivittäin juomasi vesi on mahdollistanut solujen lisääntymisen syömisen ohella. Jos elimistö tuottaisi itse vettä niin janoon kuoleminen, elimistön kuivuminen ja nestehukka olisivat tuntemattomia käsitteitä.

   Lainaa

  56. viisas mies 23.11.2017 20:09
   Tulos: +19 (35 ääntä)
   Näkee ettei porukka kyllä ymmärrä kemiasta mitään! Mistä keho tuottaa yöllä(kin) tarvitsemansa energian? Mm rasvahapoista, jotka "palavat" hapen avulla...Ja mistä se happi tulee..? No ilmasta tietenkin! Palamisessa syntyy se uloshengityksen hiilidioksikin. Mutta vety reagoi sitten hapen kanssa vedeksi ja se voi joko poistua kehosta uloshengityksen mukana (kaasuna) tai virtsan mukana (neste). Tai sitten suolatasapainoista tai muusta jotkuen jäädä kehon kudoksiin! Hapellakin on ominaispainonsa, vaikka onkin "vain ilmaa"...

   Lainaa

  57. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Taru, jos haluat laihtua, mene lenkille. Unohda se pulla.

   Lainaa

  58. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Eräs nainen kertoi,että on ollut dietillä nyt pari kk ja painoa on tullut 7kg lisää :D

   Lainaa

  59. siihen on moni kuollut 24.11.2017 1:21
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Lauri L: Vedenjuonti pienen googletuksen jälkeen kuluttaa vajaa 50 kaloria / litra joten 6 litraa vedenjuontia pitäisi kumota perus 300 kalorin pulla.
   Voi pudottaa enemmänkin, sillä liika veden juominen aiheuttaa myrkytystilan. 6l vettä kerralla voi tappaa n. 74,8kg ihmisen. Kuolleet eivät lihoa~

   Lainaa

  60. Tulos: -7 (33 ääntä)
   Ihmisen kehon paino saattaa hyvinkin nousta yön aikana useilla kiloilla. Happi monesti paraboloidisoituu dioksiinisissa prosesseissa hengitysteiden limakalvoilla ja täten kloaakit ihmisen soluissa aktivoituu ja paino nousee. Itselläni noussut usein jopa 4,1kg.

   Lainaa

  61. ihanmummovaan 24.11.2017 2:21
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   kohlhkhl: Tekee aamu- ja iltapunnitukset eri vaatteissa? No tämä! Illalla punnitsee itsensä nakuna, aamulla päällä on suunnilleen sulkahattu, nahkahousut, puukengät ja kunnon räppärin kultaketju, niin tuloshan on ihan eri!

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ihmettelijä: Jaa. Kaloria vai kilokaloria?
   Ruoasta puhuttaessa kaloreilla tarkoitetaan yleensä kilokaloreita.

   Lainaa

  63. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Ihmettelijä: Jaa. Kaloria vai kilokaloria?
   Nyt lopeta, kalorithan on ihan sama kuin kilokalorit :D (Ihmetyttää, kun osa ruuanvalmistajistakin on alkanut puhua kaloreista. No hitto kertokaa sitten oikein, että siinä pullassanne on noin 350000 kaloria...)

   Lainaa

  64. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Vuohi: Ruoasta puhuttaessa kaloreilla tarkoitetaan yleensä kilokaloreita.
   Ihan sama mitä sillä tarkoitetaan, mutta väärin aina puhuvat. Mittayksikkö on mittayksikkö, ei kukaan puku metreistäkään kilometreinä. Normaalissa pullassa on noin 350 kcal tai 350000 cal - 350 cal pulla olisi sellainen Barbin uunin pullapelliltä löytyvä, noin neulanpään kokoinen herkku.

   Lainaa

  65. Tulos: -24 (28 ääntä)
   Mulla aamuisin paino on jopa kilon enemmän kuin illalla. Sitten käyn aamupissalla ja paino on taas sama kuin illalla. Voiko tosiaan yön aikana kertyä kilon verran nestettä elimistöön, vaikka juon yön aikana korkeintaan puoli litraa? (Mulla on puolen litran vesilasi yöpöydällä. Otan siitä iltalääkkeen kanssa ehkä desin verran vettä ja aamuyöllä aamulääkkeen kanssa noin pari desiä. Näen siis aamulla, jos olen juonut yön aikana koko puolen litran lasin tyhjäksi.) Iltapalalla en nauti erityisen paljon nestettä, yleensä kupin teetä, enkä muutenkaan syö raskaasti.

   Lainaa

  66. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Määpää: Aamupaino on yleensä vähemmän kuin iltapaino, itselläkin saattaa kilo hävitä. Uskon kyllä tuohonkin, että aamupaino on enemmän, mutta siinä tapauksessa kyllä kävisin lääkärin puheilla. Kyse on siitä, että nämä ihmiset luultavasti syövät liian myöhään illalla ja elimistö kerryttää nestettä itseensä, eikä ennen aamupunnitusta ole käyty pissalla. Aamupunnitus aamupissan jälkeen ennen kuin syö mitään on oikea aika punnita.
   Mistä se sitä nestettä kerryttää jos ei punnitusten välissä syö tai juo mitään?

   Lainaa

  67. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Profiili: Laihtumiseen ja pysymiseen hoikkana on vain ja ainoastaan yksi toimiva keino. Syö suokaa vähemmän ja urheile enemmän ja tee tätä loppu elämäsi. Millään muulla keinolla, et pysy laihana. Kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella. Kunhan kulutat enemmän kun syöt, niin kilot häviää hitaasti, mutta varmasti. Mitkään pikadietit ei koskaan ole toimivia, kun dietin jälkeen yleensä paisuu vielä isommaksi, mitä oli ennen diettiä.
   Muuten samaa mieltä, mutta "syö vähemmän, liiku enemmän" on liiaksi käytetty neuvo, joka yksinkertaistaa turhan paljon monisyistä ongelmaa, ja ilman taustatietoa sovellettuna edistää syömishäiriöiden ja syömishäiriökäyttäytymisen kehittymistä.

   Lainaa

  68. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Mä luulen, että iltapaino mitataan siinä kuuden maissa, ennen iltaruokaa / iltapalaa, että näyttäis mahdollisimman hyvää lukua ja ”ruoka ei vaikuttaisi siihen”. Sitten istutaan sohvalle, juodaan iltateet, syödään ”lähes kalorittomia” poppareita leffan ääressä, ja yön ajan on vesilasi sängyn vieressä. Miten ihmeessä voikaan paino nousta yön aikana...

   Lainaa

  69. Aivan varmasti 24.11.2017 14:28
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Metaani painaa noin 0,6kg/m3 eli on n. puolet kevyempää kuin ilma. 3kg:n painonpudotus saavutettaisiin siis piereskelemällä n. 5m3 tai 5000 litraa. HMMMM!!! :/

   Lainaa

  70. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Mitä jos Maija onkin raskaana ja punnitsee itsensä väärin.

   Lainaa

  71. Tulos: -15 (17 ääntä)
   Kyllä Taru on ihan oikeassa. Jos ateriasta 1% on vettä ja 99% ruokaa niin silloin 1% tulee virtsana ulos. Jos taas toisin päin niin silloin 99% tulee virtsana ulos ja ”laihtuu”.

   Lainaa

  72. Viisaampi mies 25.11.2017 11:02
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   viisas mies: Näkee ettei porukka kyllä ymmärrä kemiasta mitään! Mistä keho tuottaa yöllä(kin) tarvitsemansa energian? Mm rasvahapoista, jotka “palavat” hapen avulla…Ja mistä se happi tulee..? No ilmasta tietenkin! Palamisessa syntyy se uloshengityksen hiilidioksikin. Mutta vety reagoi sitten hapen kanssa vedeksi ja se voi joko poistua kehosta uloshengityksen mukana (kaasuna) tai virtsan mukana (neste). Tai sitten suolatasapainoista tai muusta jotkuen jäädä kehon kudoksiin! Hapellakin on ominaispainonsa, vaikka onkin “vain ilmaa”…
   Vedystä voi hapen kanssa tehdä vettä, mutta ihmisen metaboliaan vety ei kuulu - onneksi.

   Lainaa

  73. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Baducca: Olen joskus miettinyt, että jos syö 50 g suklaapatukan, voiko se lihottaa enemmän kuin 50 grammaa?
   Paino voi nousta enemmän kuin sen 50 grammaa, sillä 1 gramma hiilareita sitoo noin 4 grammaa vettä. Eli jos oletetaan tuossa 50 gramman patukassa olevan noin 25 grammaa hiilareita niin nauttimasi nesteen määrästä riippuen tuo patukka voi nostaa painoasi noin 150 grammaa. Vyötärolle se ei kuitenkaan tuo kuin ehkä max. noin 30 grammaa läskiä lisää, jos sitäkään.

   Lainaa

  74. Tulos: -12 (24 ääntä)
   Tää lanka mokineen on käsittämätön! MITEN TE (osa) ETTE TAJUA! :'D

   Lainaa

  75. Taulukoukku 26.11.2017 13:59
   Tulos: -20 (32 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Olen ennenkin nähnyt tämän ilmiön, että miehet tulee pätemään keskusteluun, jolla ei ole mitään merkitystä. Pääasia, että pääsee pätemään.

   Lainaa

  76. Suolamestari 28.11.2017 12:25
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ei herraisä näitä kommentteja. Lähdenpäs tästä nukkumaan jotta kehooni voi kertyä ylimääräistä massaa yön aikana turvotuksen muodossa.

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Taulukoukku: Olen ennenkin nähnyt tämän ilmiön, että miehet tulee pätemään keskusteluun, jolla ei ole mitään merkitystä. Pääasia, että pääsee pätemään.
   Aivan kuten sinäkin vai?

   Lainaa

  78. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää niin paljon että sen tavallisella vaa’allakin voi mitata, ja yleensä jos alkaa tarkemmin kyselemään niin vastaus on juuri tuota luokkaa “nyt lopeta”
   Jos ihminen ei syö, tarpeeksi+ pidempi aika, niin elimistö alkaa kerätä energiaa. Tämä aiheuttaa painonnousua. Sekä miehillä että naisilla.

   Lainaa

  79. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Gunther: Eräs nainen kertoi,että on ollut dietillä nyt pari kk ja painoa on tullut 7kg lisää
   Ihan tavallista, vaikka olisi 'oikeakin' dietti. Elimistö joutuu koetukselle, aluksi voi huveta paino, mut sitten se taas nousee. Tasapainottuu kyllä ajan mittaan.

   Lainaa

  80. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Golem: Jos ihminen ei syö, tarpeeksi+ pidempi aika, niin elimistö alkaa kerätä energiaa. Tämä aiheuttaa painonnousua. Sekä miehillä että naisilla.
   Mistähän se elimistö sitä energiaa kerää, jos ei kerran syö tarpeeksi? Yhteyttämällä, kasvien tapaan vai? Vai kävisikö kuitenkin niin, että se ihminen syö silti liikaa, kenties harvemmin ja isompia annoksia, mutta silti liikaa.

   Lainaa

  81. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ehdotan, että testihenkilö tekee kolme mittaukseen vaikuttavaa virhettä: 1. Hän punnitsee itsensä illalla alasti, mutta aamulla laittaa aamuasunsa, 1 kg verran lyijypunnuksia roikkumaan pitkin kehoaan. 2. Hän paistaa iltatoimien jälkeen 600 g vihanneksia ja 400 g pihvin ja syö sen ennen nukkumaanmenoa. 3. Hän heittelee jostain syystä paistinpannulta 1 litran kuumaa paistinrasvaa makuuhuoneen verhoihin, ja koska hän itse on huokoinen ja jääkylmä sieni, hän imaisee sen yön aikana itseensä. Summa: Paino on yön aikana lisääntynyt 3 kg. Ps. Hän seisoo oikeasti epätasaisella vessanlattialla huonosti asemoituvan halpispuntarin reunalla, eikä sentinpaksuinen viisari näytä kovin tarkasti mitään lukemia, kun taas aamulla mittaus tapahtuu painon ollessa eri kohdassa laitetta. Mittausvirhe +-5 kg, joten kyse ei ole sen kummemmasta kuin huonosta mittauksesta.

   Lainaa

  82. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Osaisko joku muuten vãäntää rautalangasta painonnousun (lihoessa), ja sen millä tavalla se on riippuvainen kaloreista ja syödystä massasta? Jos kuvitellaan että olisi olemassa ihmepilleri, joka sisältäisi kaikki päivässä tarvittavat ravintoaineet ja kalorit, mutta painaisi vain muutaman gramman. Mitä jos niitä pillereitä söisi joka päivä 2 kpl, eikä ikinä söisi mitään muuta (vettäkin joisi vain saman verran kuin keho poistaa)? Kaloreita tulisi elimistöön silloin kaksi kertaa enemmän kuin mitä se kuluttaa, mutta painoa vain joitain grammoja. Mitä se elimistö tekisi kaikelle sille energialle? Lihoisiko, ja jos lihoisi niin miten?

   Lainaa

  83. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Rottis: Osaisko joku muuten vãäntää rautalangasta painonnousun (lihoessa), ja sen millä tavalla se on riippuvainen kaloreista ja syödystä energiasta? Jos kuvitellaan että olisi olemassa ihmepilleri, joka sisältäisi kaikki päivässä tarvittavat ravintoaineet ja kalorit, mutta painaisi vain muutaman gramman. Mitä jos niitä pillereitä söisi joka päivä 2 kpl, eikä ikinä söisi mitään muuta (vettäkin joisi vain saman verran kuin keho poistaa)? Kaloreita tulisi elimistöön silloin kaksi kertaa enemmän kuin mitä se kuluttaa, mutta painoa vain joitain grammoja. Mitä se elimistö tekisi kaikelle sille energialle? Lihoisiko, ja jos lihoisi niin miten?
   Elimistösi ei kykene fissioon tai fuusioon. (Eli muuttamaan massaa suoraan ener

   Lainaa

  84. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Maijan kannattaa varmaan käydä lääkärissä. Voi nimittäin olla kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita. ...Tai sitten on vain juonut liian vähän vettä.

   Lainaa

  85. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tylsimys: Kyllä se vaa’an näyttämä saattaa aamulla olla suurempi kuin illalla. Jos esim. syö jotain kevyttä ja kuohkeaa juuri ennen vaa’allakäyntiä ja nukkumaanmenoa, se saattaa leijua ruokatorvessa/mahalaukussa pitkään ennenkun asettuu tukevasti koko painollaan vatsalaukun pohjalle.
   Yritätkö sanoa, että ruokatorvesi/mahalaukkusi muodostaa materialle negatiivisen massan? Aiheuttaen massan työntymisen -9,81m/s poispäin maasta, aiheuttaen levitaation? Ymmärrätkö mitä E=mc^2 tarkoittaa? Eli energia on aina yhtäkuin massa * valonnopeuden neliö, näin ollen massa on yhtäkuin E/c^2 = m. 1 kalori on tarkalleen 4,1868 joulea(E) laske siitä pullan massa mitä laitat suuhusi. Termodynamiikan ensimmäinen sääntö: Energiaa ei voida luoda eikä hävittää. Ainoastaan muuttaa muodosta toiseen. tai adiabaattisessa prosessissa tehty työ riippuu vain alku- ja lopputilasta, eikä prosessin kulusta tai systeemiin tuotu lämpö muuttuu systeemin sisäenergiaksi, miinus systeemin tekemä työ. Joten näin ollen, energian säilymisen laki pitää edelleen paikkansa,” Suljetun systeemin alkuenergian ja loppuenergian erotus on systeemin tekemä työ.” joten kun ”käytät” pullasi energiaa sen massa muuttuu mutta ei ikinä positiivisesti, sillä tietty määrä mekaanista työtä vastaa tiettyä määrää lämpöä, minkä osoittaa lämmön mekaaninen ekvivalentti. Tämän vuoksi on ikiliikkuja mahdoton, näin ollen energia ei voi lisääntyä itsestään.

   Lainaa

  86. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Läski: Ei kasva, ei. Mutta päivityksen sankari tuskin tajuaa käydä ilta-aterian jälkeen vaa'alla ja ottaa aamupainoa oikeaoppisesti tyhjällä vatsalla vessakäynnin jälkeen. Eli eiköhän tässä punnita kehonpaino jonkun muokkausjumpan jälkeen iltasella, sitten syödä ja käydä (mahdollisesti) ennen aamun [...]
   Tähänkin varmaan joku vastasi mutta sillä ei ole mitään merkitystä jos "päivityksen sankari" ei käy vessassa ennen aamupunnitusta. Se sama ruoka on siellä kehossa molemmissa punnituksissa eikä sen massa kasva .oli sen olomuoto mikä tahansa. Vittu että pää räjähtää kun lukee näitä ihmisten kommentteja.

   Lainaa

  87. Sanavalmis marsu 23.7.2023 0:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Juomari: Olen ennenkin törmännyt tähän ilmiöön, jotkut naiset todella uskovat ihan vilpittömästi että ihmisen paino voi nousta, vaikkei syö tai juo mitään. Usein syytetään juuri turvotusta tms. Kukaan ei tosin ole vielä osannut selittää miten se on fyysisesti mahdollista eli mistä sitä massaa tulee maagisesti ihmiseen lisää [...]
   Tässä menee yleensä vaan sekaisin se, että painoa käytetään välillä tarkoittamaan varsinaista painoa (tai massaa, jos nipotetaan), mutta välillä sitä käytetään tarkoittamaan rasvaa. Eli kun joku sanoo haluavansa pudottaa painoa, usein tosiasiassa tarkoittaa, että haluaa rasvaa pois. Turvotus voi nostaa painoa, mutta ei "painoa" (eli rasvaa).
   Turvotuksella tarkoitetaan joko nesteen kertymistä kehoon tai vatsan turvotuksen kohdalla suolistoon kertyvää kaasua. Turvotus ei niinkään liity esimerkiksi kaloreihin, mutta jotkin ruoka-aineet voi siihen vaikuttaa. Esimerkiksi suola voi saada nestettä kertymään lisää ja tietyt huonosti sulavat hiilihydraatit voi vaikuttaa kaasuun (esim pavuissa). Myös sairaudet vaikuttaa ja voi aiheuttaa turvotusta. 
   Kaasua kertyy ruoan sulaessa, eikä niinkään itse syömistilanteessa. (Vatsa voi "pömpöttää") Nesteen kertyminen taas voi tarkoittaa, että pienempi osa nesteestä tulee virtsan tai hien mukana pois. Turvotus voi myös tuntua fyysisesti ikävältä, eikä siitä välttämättä valiteta vain painon takia. Turvotus vaikuttaa myös siihen, miksi vaaka yksistään ei ole kovin luotettava "painonpudotuksen" mittari, varsinkaan kun puhutaan pienistä eroista lukemassa (parin kilon sisällä). Eli voit syödä täysin samaa asiaa kahtena kertana, mutta ne voivat silti vaikuttaa vaa'an lukemaan eri tavoin. Tämä voi hämmentää painoaan seuraavaa ihmistä. Toki myös aina on mittavirhettä. 

   Lainaa

  88. Tapetoitu kivi 23.7.2023 0:52
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sargee: Mistähän se elimistö sitä energiaa kerää, jos ei kerran syö tarpeeksi? Yhteyttämällä, kasvien tapaan vai? Vai kävisikö kuitenkin niin, että se ihminen syö silti liikaa, kenties harvemmin ja isompia annoksia, mutta silti liikaa.
   Edellinen kommentti taisi viitata siihen, että kun syö riittävän kauan liian vähän, keho alkaa kuluttaa vähemmän. Painon lasku aiheuttaa tätä myös ja jotkin sairaudet. Keho voi lakata tekemästä joitain toimintoja ja esim sairastua helpommin. Anorektikoilla esim tätä tapahtuu. Helppo esimerkki on vaikka kuukautisten loppuminen. Toki teoriassa myös ruoansulatuksessa tapahtuvat muutokset voi vaikuttaa siihen, kuinka suuren osan ruoan kaloreista keho ottaa. Ainahan me kakataan energiaa myös pois. Ruokapaketeissa yms olevat kalorimäärät sisältää jonkin arvion siitä, mitä ajatellaan, että keho saa siitä irti, mutta sehän ei aina pidä paikkaansa. Mieti ääriesimerkkinä vaikka ripulia. (Toki se liittyy myös nesteeseen.)

   Lainaa

  89. Kasapäin Simpanssi 3.3.2024 0:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tuukka ❤️

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: painonhallinta, paino, laihduttaa, laihdutus, ruoka, aineenvaihdunta, turvotus