Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 7

Minkäslaisen kodin sinä olisit tarjonnut?
Kissaihmiset, osa 7

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. TheDeerHunter 7.11.2017 0:43
      Tulos: +530 (632 ääntä)
      Ultimaattinen laiskuuden huipentuma, kun niistää kissaan 8D Tuli mieleen joku tyyppi, joka käytti kissaa luuttuna läikittyään juomaa lattialle. Nyt PETAan yhteyttä.

      Lainaa

    2. Tulos: +638 (656 ääntä)
      Tietääköhän Hennan poikaystävä, ettei niitä nenäliinoja oikeesti siitä lampaasta tehdä?

      Lainaa

    3. Tulos: +1053 (1083 ääntä)
      Joku muistuttaa asiallisesti kissan luovutusiästä -> "Haistakaa kaikki paska. Nyt kukaan ei saa kissaa, kun olette tuollaisia."

      Lainaa

    4. Tulos: +685 (707 ääntä)
      kuka vittu niistää kissaan... niinku ihan jo sen ihmisenki kannalta, tosi mukavaa varmaan ku on nenä ja naama täynnä kissankarvoja? ja kiva sit sen kissan siinä koittaa pestä itteää toisen rää'ästä mitä.

      Lainaa

    5. Tulos: +671 (743 ääntä)
      Eihän kissaan niistäminen niin ihmeellistä ole. Itse yleensä pyyhin suunpieleni aina aterian jälkeen marsullani. Ruuan tullessa ulos pyyhin takalistoni koirallani. Illalla lankaan hampaani sitten kissan viiksikarvoilla. Yön aikana kuolaan lampaan päälle jota käytän tyynynä ja aamulla heitän herätyskellokukon päin seinää. Itse käytän niistämiseen tosin hevostani.

      Lainaa

    6. Tulos: +93 (115 ääntä)
      TheDeerHunter: Ultimaattinen laiskuuden huipentuma, kun niistää kissaan 8D Tuli mieleen joku tyyppi, joka käytti kissaa luuttuna läikittyään juomaa lattialle. Nyt PETAan yhteyttä.
      Tai vaihtoehtoisesti lemmikkien hintoja tulee nostaa, kun niitä aletaan käyttää myös nenäliinoina, rätteinä jne.

      Lainaa

    7. Tulos: +327 (377 ääntä)
      Kyllä näyttääkin alle luovutusikäiseltä :/ Lea, leikkaa kissasi, kiitos.

      Lainaa

    8. Mustalaisnaamio 7.11.2017 1:13
      Tulos: +86 (104 ääntä)
      Jäniksellä ei onneksi tartu paska turkkiin.

      Lainaa

    9. Muumi (kopio) 7.11.2017 1:15
      Tulos: -515 (553 ääntä)
      On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.

      Lainaa

    10. Tulos: +344 (370 ääntä)
      Hennahan voi ens kerralla niistää nenänsä poikaystävänsä hiuksiin :)

      Lainaa

    11. Tulos: +246 (294 ääntä)
      Henna: jätä se teinipoika ennen kuin tulet hänelle raskaaksi ja hän laiskuuttaan pyyhkii takapuolensa teidän lapseenne. Lea: pidä ihmeessä se "pikkumirrisi" ihan itselläsi. Ei maailma tarvitse jälkeläisiäsi.

      Lainaa

    12. Tulos: +138 (150 ääntä)
      Antaako kissa niistää itseensä? Mutta Vastauksena kysymyksee: ei, kissaan ei niistellä.

      Lainaa

    13. Tulos: +171 (175 ääntä)
      Lea suuttui, koska Pirita osui oikeaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +253 (271 ääntä)
      Lea. Asian voi hoitaa asiallisesti. Vaikka kertoa öennun syntymäajan ihan adiallisesti. Tai kertoa et luovutetaan sitten kun on 12 viikkoa. Ei niitä tartte heti antaa kun varataan. T. Kissaihminen.

      Lainaa

    15. Fakta homma 7.11.2017 7:28
      Tulos: -270 (318 ääntä)
      King: Joku muistuttaa asiallisesti kissan luovutusiästä -> “Haistakaa kaikki paska. Nyt kukaan ei saa kissaa, kun olette tuollaisia.”
      Muistuttaa asiallisesti? Vähän hyökkäävää tulla huutelemaan toisen kissanmyynti-ilmoituksen alle. Noissa ryhmissä on niin äkäisiä ja yksioikoisia "kissaihmisiä", ettei siellä voi olla. Maaseudullakin kissat pitäisi kasvattaa muka pelkästään sisätiloissa.

      Lainaa

    16. Tulos: -40 (96 ääntä)
      Eläinten esineellistäminen on jälleen levinnyt uudelle tasolle. Ylipäätään eläin omaisuutena ja sen määritelmä tavarana juridisesti. Eläinten kuvitteleminen ruokana ja niiden syöminen. Eläinten kuvitteleminen lattian- ja istuinten päällisinä. Eläinten kuvitteleminen Fleshlighteina. Eläinten kuvitteleminen nenäliinoina ja niihin niistäminen.

      Lainaa

    17. Tulos: +277 (297 ääntä)
      King: Joku muistuttaa asiallisesti kissan luovutusiästä -> “Haistakaa kaikki paska. Nyt kukaan ei saa kissaa, kun olette tuollaisia.”
      Nykyään on suositus 14 viikon luovutusiästä. Näkee silmillä jos katsoa viitsii, että kuvan kissa on emoa tarvitseva rääpäle. Kissojen ja ihmisten käytöshäiriöiden syy on liian varhainen emosta vierotus. Kissaemo opettaa poikasensa potalle ja niin ihmisemonkin pitäisi. Kissaanniistäjät on hylätty alle vuoden ikäisinä.

      Lainaa

    18. Tulos: +242 (252 ääntä)
      Lean reagoinnista päätellen kissa selvästi alle luovutusikäinen.

      Lainaa

    19. Sano ei jeesukselle 7.11.2017 8:43
      Tulos: -67 (127 ääntä)
      Hälytys: Eläinten esineellistäminen on jälleen levinnyt uudelle tasolle. Ylipäätään eläin omaisuutena ja sen määritelmä tavarana juridisesti. Eläinten kuvitteleminen ruokana ja niiden syöminen. Eläinten kuvitteleminen lattian- ja istuinten päällisinä. Eläinten kuvitteleminen Fleshlighteina. Eläinten kuvitteleminen nenäliinoina ja niihin niistäminen.
      Jos eläimiä ei oo tarkotettu ruuaks niin miksi ne sitten on tehty siitä? O_o

      Lainaa

    20. yli opisto hörhö 7.11.2017 8:57
      Tulos: +119 (125 ääntä)
      Fakta homma: Muistuttaa asiallisesti? Vähän hyökkäävää tulla huutelemaan toisen kissanmyynti-ilmoituksen alle. Noissa ryhmissä on niin äkäisiä ja yksioikoisia “kissaihmisiä”, ettei siellä voi olla. Maaseudullakin kissat pitäisi kasvattaa muka pelkästään sisätiloissa.
      Sulla on vähän termit hakusessa. Ainoa joka tuossa oli millään muotoa hyökkäävä, oli Lea sen jälkeen kun joku ihan asiallisesti muistutti hyvin tärkeästä asiasta. Sai "hieman" epäilemään Lean sanoja. Toiseen mokaan pitää kyllä ihan sanoa että mitä helvettiä.

      Lainaa

    21. Tulos: +180 (192 ääntä)
      King: Joku muistuttaa asiallisesti kissan luovutusiästä -> “Haistakaa kaikki paska. Nyt kukaan ei saa kissaa, kun olette tuollaisia.”
      Sitten itketään ja valitetaan kun pennusta kasvaa käytöshäiriöinen aikuinen. Kissahan olisi järkevintä luovuttaa jopa vanhempana kuin 12 viikkoisena ja tuo pentu näyttää 9 viikkoiselta.

      Lainaa

    22. Tulos: -80 (106 ääntä)
      Oon kyl tajunnut etten koskaan halua mitään hitsin kissaa tai koiraa, kun elämä muuttuu heti noin hiton hankalaksi (lähinnä muiden elämä) jos joku sellaisen hommaa.

      Lainaa

    23. totuuden_torvi 7.11.2017 9:11
      Tulos: -12 (56 ääntä)
      Tiiän yhen mummon, joka pyyhki kerran kissalla pöydän..kaverin mummo ja ite keksin sen sanonnan.

      Lainaa

    24. Tulos: +131 (139 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      Ja sitten sen käytöshäiriöisen kissan voi vaikka hylätä tai viedä piikille? Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että kissa on eri asia kuin koira? Kissaemo opettaa pennulle kaiken vessan käytöstä lähtien, ihminen opettaa koiranpennun pissaamaan ulos.

      Lainaa

    25. Tulos: +101 (109 ääntä)
      Luin ensin että niisti kissan ja ihmettelin että mikäs siinä on ihmeellistä, hyvä kai se on kissakin niistää jos sillä on nuha. Mutta se olikin että niisti kissaan ja se ei olekaan o.k, toisaalta ihmeellistä on se että miten moinen onnistuu ettei lähde naama irti?

      Lainaa

    26. Tulos: +107 (121 ääntä)
      Fakta homma: Muistuttaa asiallisesti? Vähän hyökkäävää tulla huutelemaan toisen kissanmyynti-ilmoituksen alle. Noissa ryhmissä on niin äkäisiä ja yksioikoisia “kissaihmisiä”, ettei siellä voi olla. Maaseudullakin kissat pitäisi kasvattaa muka pelkästään sisätiloissa.
      No jos sinä tuon hyökkäävänä näet... Ehkä ei kannattaisi etsiä riidanhaasteita kaikkialta? Pirita pysyi asiallisena koko ajan ja ihan asiaa kirjoitti.

      Lainaa

    27. Saku Nauriskäki 7.11.2017 10:54
      Tulos: +78 (86 ääntä)
      totuuden_torvi: Tiiän yhen mummon, joka pyyhki kerran kissalla pöydän..kaverin mummo ja ite keksin sen sanonnan.
      Joo, ja kaverin kissa pyyhki mummolla pöydän ja totesi, että vaihtelu virkistää. Ihan ite keksin myös.

      Lainaa

    28. Tulos: +106 (116 ääntä)
      S: Nykyään on suositus 14 viikon luovutusiästä. Näkee silmillä jos katsoa viitsii, että kuvan kissa on emoa tarvitseva rääpäle. Kissojen ja ihmisten käytöshäiriöiden syy on liian varhainen emosta vierotus. Kissaemo opettaa poikasensa potalle ja niin ihmisemonkin pitäisi. Kissaanniistäjät on hylätty alle vuoden ikäisinä.
      Kissan tosiaan tarvitsee oppia kissajuttuja joten siksi myöhäisempi luovutus kuin koiranpennuilla. Mun nuorin kissa oli vaan 10-11vka kun sen hain, hieman vitutti kun asia selvisi paikanpäällä. Ja kyllä se on ollu yks .... arjensankari. No, kaikesta ollaan selvitty. En tajua miksi luovuttaja ole vielä(kään) leikkuuttanut kissojaan. Ja mitenkään asiattomasti ei kyl luovutusiästä huomauttanut, tuo pentu ei ole luovutusikäinen. Ei olisi vaikeaa ottaa varausta ja todeta, että ovat luovutusikäisiä viikolla X. Vituttaa tollaset välinpitämättömät kissanomistajat

      Lainaa

    29. Tulos: +72 (80 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      12 viikon. Kahdentoista viikon.

      Lainaa

    30. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Hyi kun tuli paha mieli Hennan päivityksestä :(

      Lainaa

    31. Tulos: +104 (106 ääntä)
      Meillekin lapsuudessa tullut ihan liian nuoria pentuja, kun välinpitämätön mummo landella tykkäs katella kissanpoikia eli navettakissoja ei leikkuutettu, mutta heti ku pennut alko kasvaa liian suuriksi ja tulla liian ketteriksi, ne pantiin päiviltä. Eipä siinä auttanu muu ku hakea kotiin se kaheksanviikkonen rääpäle, vaikka pahalta se tuntui kun ties että se tarvii vielä emoaan ja kohta sen kaikki sisarukset on tapettu. Koiran ne otti sitten keinoemoksi, ja käyttäytyivät hyvin koiramaisesti koko ikänsä. Aika ripustautuvia ne myös olivat. Mikä on tietenkin varmaan asia, mitä monet kuvittelee haluavansa, kun onhan se sylikissa niin kauhean ihana, mutta ei se oo kiva jos se ei kestä olla hetkeäkään susta erossa ja päivät yksin kotona on sille vaan stressiä ja kärsimystä.

      Lainaa

    32. Tulos: +84 (86 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      On niin tyhmä kommentti, et pakko epäillä tarkoituksellista provosointia.. Ja sanotaan, et jos joku oikeesti oliskin tollanen "eläintenystävä", niin ois parempi antaa sille ihan pehmolelu hoivattavaksi. Sit ei niin väliä sillä iällä, kunhan on hyvä koti. Kissanpentu nyt kuitenkin on erittäin riippuvainen emostaan ne ekat viikot ja emon huolenpito takaa, että kissasta kasvaa terve, hyvinvoiva aikuinen.

      Lainaa

    33. totuuden_torvi 7.11.2017 14:06
      Tulos: +8 (16 ääntä)
      Saku Nauriskäki: Joo, ja kaverin kissa pyyhki mummolla pöydän ja totesi, että vaihtelu virkistää. Ihan ite keksin myös.
      Niinhän se on. Monella meni luultavasti minun kommentissa ohi se pointti (mutta jään henkiin), että moni tunnettu tarina ym. on aina sattunu itelle tai jolleki tutulle ja kaveri on selvinny vaikka mistä. Sit, kun kyselleen tyhmiä, kysellään kaverin puolesta.

      Lainaa

    34. Tulos: +43 (63 ääntä)
      Emon ja pennun yhteys tarpeeksi vanhaksi on hyvin tärkeää sekä emon jaksamiselle että pennun kehitykselle. Kuinka ihmisäiti järkyttyisikään, jos hänen vauvansa vietäisiin heti synnytyksen jälkeen tai edes parin viikon päästä? Lapsenriisto on kuitenkin täysin totta eläinmaataloudessa, sekin on todennäköisesti unohtunut suurimmalta osalta luovutusikärajojen puolesta puhujilta.

      Lainaa

    35. oumaikooood 7.11.2017 14:54
      Tulos: -43 (91 ääntä)
      Kissaryhmäläisten kissapsykoosit kantautunut tännekkin. Jännä, että kovasti aina moraalisoidaan muita "älä ota alle 12 viikkoista kissaa", mutta samaa hengen vetoon samat tyypit myöntää itse ottaneensa alle luovutusiän kissoja. Mitä veetua nyt oikeasti? :D Mulla kyllä ilman kokeilemattakin järki on käskeny malttamaan mielensä pennun ottamisen suhteen. Parasta mitä olen lukenut, niin joku ottaa tietentahtoen luonnevikaisia/sairaita kissoja pelastuksena, upottaa muutama kymmentuhatta ell. kuluihin, ottaa vielä muilta rahaa vastaan että saa pidettyä kissat väkisin elossa ja sitten itkee, kun masentaa, ei jaksa kissoja ja joutuu nukkumaan korvatulpat korvissa. Ja silti, niitä kissoja pitää vaan haalia lisää?! Sitten se antaa kissalleen ja itselleen depressiolääkkeitä, kun on paha olla ja kissakin stressaantunu. Ja siis ihan oikeita ssri lääkkeitä. Ja porukka antaa sille rahaa lahjoituksena, että se saa taas milteen tonnin laskuja maksettua. Olen ehkä julma, mutta mun mielestä tollanen kissojen fanaattisuus ei ole enää eläimen kunnioittamista vaan oman tyhjyyden täyttämistä, kissat nykyään pidetään kuin esineenä vaikka ennen vanhaa koirien tavoin kissatkin oli yhteistyökumppaneita, jossa omistajan ja eläimen sidos oli aitoa.

      Lainaa

    36. Tulos: +22 (44 ääntä)
      oumaikooood: Kissaryhmäläisten kissapsykoosit kantautunut tännekkin. Jännä, että kovasti aina moraalisoidaan muita “älä ota alle 12 viikkoista kissaa”, mutta samaa hengen vetoon samat tyypit myöntää itse ottaneensa alle luovutusiän kissoja. Mitä veetua nyt oikeasti? Mulla kyllä ilman kokeilemattakin järki on käskeny malttamaan mielensä pennun ottamisen suhteen. Parasta mitä olen lukenut, niin joku ottaa tietentahtoen luonnevikaisia/sairaita kissoja pelastuksena, upottaa muutama kymmentuhatta ell. kuluihin, ottaa vielä muilta rahaa vastaan että saa pidettyä kissat väkisin elossa ja sitten itkee, kun masentaa, ei jaksa kissoja ja joutuu nukkumaan korvatulpat korvissa. Ja silti, niitä kissoja pitää vaan haalia lisää?! Sitten se antaa kissalleen ja itselleen depressiolääkkeitä, kun on paha olla ja kissakin stressaantunu. Ja siis ihan oikeita ssri lääkkeitä. Ja porukka antaa sille rahaa lahjoituksena, että se saa taas milteen tonnin laskuja maksettua. Olen ehkä julma, mutta mun mielestä tollanen kissojen fanaattisuus ei ole enää eläimen kunnioittamista vaan oman tyhjyyden täyttämistä, kissat nykyään pidetään kuin esineenä vaikka ennen vanhaa koirien tavoin kissatkin oli yhteistyökumppaneita, jossa omistajan ja eläimen sidos oli aitoa.
      No ei se nyt ihan noin yksioikoista ole. Itselleni kävi niin, että otin alle 12-viikkoisen pennun nuorena hömppänä, mutta nyt tiedän paremmin ja puhun siksi korrektin luovutusiän puolesta. Meillä majailee sattumalta myös sairaalloinen kissa, ja vaikka en sitä kyllä "pelastuksena" ottanut niin kyllä noihin niin kiintyy että niihin ell-kuluihin helposti sen kymppitonnin upottaa. Ja minkäköhän takia ahdistuneelle kissalle ei saisi antaa ssri-lääkkeitä, kyllä ihan eläinlääkärit ohjeistavat niin tekemään (omat kattini eivät satu juuri mielialalääkkeitä tarvitsemaan, mutta todellakin antaisin jos se olisi tarpeen).

      Lainaa

    37. Tulos: +56 (60 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      Meille tuli "vahingossa" kissa, joka oli vieroitettu liian nuorena. Äidin työkaverin tyttö oli ottanut kissan poikaystävältään lupaa kysymättä, ja kundi oli sitten uhannut taittaa kissalta niskat jos ei hankkiudu siitä eroon. Äiti tiedettiin lempeäsydämiseksi, niin toivat sitten meille. Herttainen otus, mutta ei koskaan oppinut sisäsiistiksi, vaan teki tarpeensa nurkkiin ja sängyn alle. Imi villaviltin puhki monesta kohtaa kun oli muka nisällä, aikuisenakin. Eihän se sen vika ollut, mutta ei siitä kunnollista lemmikkiä tullut. Harmi kun ihmiset ei ajattele nenäänsä pidemmälle.

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (38 ääntä)
      TheDeerHunter: Ultimaattinen laiskuuden huipentuma, kun niistää kissaan 8D Tuli mieleen joku tyyppi, joka käytti kissaa luuttuna läikittyään juomaa lattialle. Nyt PETAan yhteyttä.
      PETA tappaa 96% kaikista "pelastetuista" eläimistä, niin terveet kun sairaatkin eläimet ja jenkeissä ainakin ovat laittomasti varastaneet ihmisten lemmikeitä jotka sitten päätynyt lopetettavaksi. Ovat myös rahoittaneet ekoterrorismia ja mm. tuhopolttoja. Että jos kiinnostaa eläinten oikeudet niin PETA on viimenen järjestö jota kannattaa tukea.

      Lainaa

    39. Hilipatihippan 8.11.2017 0:55
      Tulos: -7 (11 ääntä)
      Ei ole enään kissoja jaossa.

      Lainaa

    40. Tulos: -54 (72 ääntä)
      Kissanpennun luovutusikä on 8-12vk. 12vk on suositus, mutta esim. 8-9vk pentukaan ei ole enää riippuvainen emostaan. Eläinsuojat yleensä pitävät tuota 12vk käytäntönään. Itse kävin nuoremman kissan hakemassa löytyeläinsuojalta. Olivat syntyneet jossain metikössä, joten tarkasta syntymäajasta ei ollut tietoa. Pentue oli kuitenkin tosi iso, joten emo oli lopettanut pentueen hoidon varmaankin hiukan liiankin aikaisin. Meidän vauva oli noin 7vk kun tuli meille. Minun luomia yritti alkuun lutkuttaa, kuin olisi nisällä, mutta senkin sai kitkettyä pois nopeasti. Muuten tyttö on oikein mallikelpoinen yksilö ollut, ja sillonkin 7 viikkoisena pärjäsi hyvin ilman emoa ja osasi tarpeensa tehdä niille kuuluvaan paikkaan :) Että ihan niille jotka tuomitsevat kaikki jotka pentuja ottavat/luovuttavat alle 12 viikon, niin riippuu hyvin paljon yksilöstä/pentueesta.

      Lainaa

    41. Tulos: +31 (43 ääntä)
      Eräs ystäväni keilasi rotilla lapsena. Liukas lattia + liu'uttamisesta tykkäävät rotat + tyhjät activiapurkit = rottakeilaus Ihan tyytyväisiä kuulemma oli otukset. :D

      Lainaa

    42. Tulos: +13 (29 ääntä)
      anonyymi: PETA tappaa 96% kaikista “pelastetuista” eläimistä, niin terveet kun sairaatkin eläimet ja jenkeissä ainakin ovat laittomasti varastaneet ihmisten lemmikeitä jotka sitten päätynyt lopetettavaksi. Ovat myös rahoittaneet ekoterrorismia ja mm. tuhopolttoja. Että jos kiinnostaa eläinten oikeudet niin PETA on viimenen järjestö jota kannattaa tukea.
      Komppaan tätä. Tästä on ihan virallisia dokumentteja Amerikassa. Ei tarvitse kun laittaa hakuun "Peta kills animals."

      Lainaa

    43. Tulos: +2 (8 ääntä)
      niistin mirriin

      Lainaa

    44. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Pöö: Kyllä näyttääkin alle luovutusikäiseltä Lea, leikkaa kissasi, kiitos.
      Tais säikähtää kun on mennyt luovutteleen liian nuoria pentuja. :P

      Lainaa

    45. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Kissat saattavat olla hyviä niistämiseen, mutta takapuolen pyyhkimiseen on vain yksi oikea vastaus: hanhen kaula. Francois Rabelais selittää: "But, to conclude, I say and maintain, that of all torcheculs, arsewisps, bumfodders, tail-napkins, bunghole cleansers, and wipe-breeches, there is none in the world comparable to the neck of a goose, that is well downed, if you hold her head betwixt your legs. And believe me therein upon mine honour, for you will thereby feel in your nockhole a most wonderful pleasure, both in regard of the softness of the said down and of the temporate heat of the goose, which is easily communicated to the bum-gut and the rest the inwards, in so far as to come even to the regions of the heart and brains."

      Lainaa

    46. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Uskaltaisikohan tähän asiallisesti huomauttaa "kissa on eri asia kuin koira" -kommentoijille, että myös koirien olisi hyvä oppia kaikenlaista sisarusten ja emon kanssa ainkin 12-viikkoisiksi asti, vaikka virallinen luovutusikähän on (vähintään) 7 viikkoa. 12-viikkoon asti kestää kausi, jona opitaan tulkitsemaan niitä lajitoverin eleitä ja ilmeitä ja jos se oppiminen keskeytyy, niin koira jää auttamatta "kielipuoleksi" eikä osaa tulkita muiden koirien viestejä oikein. Eikä siihen vain muutaman kerran lenkillä tai koirapuistossa kohdattu koirakaveri riitä kun emo ja pennut ovat normaalisti yhdessä ihan koko ajan. Tässä syy mm. miksi koirapuistoissa viaton leikki yltyy hyvin monesti lopulta tappeluksi. Tietenkin yksilöissä on poikkeuksia.

      Lainaa

    47. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Jänö: Meillekin lapsuudessa tullut ihan liian nuoria pentuja, kun välinpitämätön mummo landella tykkäs katella kissanpoikia eli navettakissoja ei leikkuutettu, mutta heti ku pennut alko kasvaa liian suuriksi ja tulla liian ketteriksi, ne pantiin päiviltä. Eipä siinä auttanu muu ku hakea kotiin se kaheksanviikkonen rääpäle, vaikka pahalta se tuntui kun ties että se tarvii vielä emoaan ja kohta sen kaikki sisarukset on tapettu. Koiran ne otti sitten keinoemoksi, ja käyttäytyivät hyvin koiramaisesti koko ikänsä. Aika ripustautuvia ne myös olivat. Mikä on tietenkin varmaan asia, mitä monet kuvittelee haluavansa, kun onhan se sylikissa niin kauhean ihana, mutta ei se oo kiva jos se ei kestä olla hetkeäkään susta erossa ja päivät yksin kotona on sille vaan stressiä ja kärsimystä.
      Meidän kissalla oli myös vieroitusoireita poissaollessani. Vaikka olin vain parikin tuntia poissa (työpäivistä puhumattakaan) niin oven avatessa maukui hätääntyneenä jaloissa. Tulin päätökseen ottaa toisen kissan sille kaveriksi ja tilanne rauhoittui vaikkei he vieläkään ylimpiä ystäviä ole keskenään. Kissani myös "vaivaa" tassuillaa kaikkea, etenkin lankakeriä ja sen olen lukenut olevan liian aikaisin emosta vieroituksesta johtuvaa. (Lankakeristä tulee jokin tuoksu, joka muistuttaa kissoja emostaan.) Kyseinen kissa tuli minulle vuoden ikäisenä enkä tiedä sen historiasta tarkemmin. Pidän aika selvänä, että on luovutettu liian aikaisin. Se surettaa kyllä. Tuohon "mummoihin landella" haluan kertoa, että ainakin joskus oli kesäkissakampanjoita eli vapaana kulkevat kissat sai leikkauttaa alle 40 eurolla. Etenkin maalla asuvat kissat, jotta eivät tosiaan lisääntyisi. Muistaakseni hinta laski useamman kissan kohdalla. Joskus yksi tuttava kertoi, kuinka oli saanut pyynnön käydä ampumassa kissoja jossakin maatilalla. Niitä oli juoksennellut siellä valtava määrä jo riesaksi asti. Suretti ja suututti, vaikka leikatut kissat eivät kai välttämättä ole hyviä pitämään hiiriä poissa vaan laiskistuvat. Ja vielä löytyy niitäkin, jotka pitävät leikkautusta luonnonvastaisena. On vain suurta välinpitämättömyyttä antaa kissojen lisääntyä ja elää oman onnensa nojassa (koska ei niitä enää luultavasti silloin ruokita, kun niitä on yli parikymmentä).

      Lainaa

    48. Tulos: -30 (34 ääntä)
      naiset on just tollasii,raivoo aina kaikesta. ämmä saa pitää turpansa kiinni.

      Lainaa

    49. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Se kissa sähähtää johon räkä lätsähtää.

      Lainaa

    50. Kissaa rakastava 13.11.2017 0:47
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Sain oman kissani 8viikkoisena jostain maatilalta. Se on mun siskon kanssa, mutta antoi sen mulle kun muuttu asuntoon johon ei voinut kissoja otta. Nyt on 12v se kissa ja jotain käytöshäiriöitä oli nuorempana ainakin :|

      Lainaa

    51. Kissaa rakastava 13.11.2017 0:48
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kirjoitusvirhe: Siis se on mun siskon kissa alunperin.

      Lainaa

    52. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Kuten aiemmin toisessa yhteydessä on täällä mainitttu, käytettiin Neuvostoliitossa aikanaan vessapaperina juutalaisia. Tästä syystä tietyt Hjalliksen kaverit ovat pysyvästi säihkähtäneen näköisiä ja toivoisivat varmaan että Neukuissa olisi ollut kissoja. Kissat oli tietty käytetty ravinnoksi jo 40-luvulla.

      Lainaa

    53. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      Tieto lisääntyy ja sen myötä myös suositukset muuttuvat. 'Onhan ennenkin menty suoraan synnytyksestä pellolle, niin miksi nykyisin pitäisi olla äitiysloma?' Nykyisin tiedetään, että juuri ne muutamat viikot kissanpennun elämässä ovat sen sosiaalistumiselle tärkeitä ja sen vuoksi myös luovutusikä on nykyisin korkeampi. (Ja tuo kuvan pentu ei ole todellakaan 12-viikkoinen. Sen ikäinen näyttää jo minikokoiselta aikuiselta kissalta, ei enää pörröiseltä pennulta.)

      Lainaa

    54. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Jänö: Meillekin lapsuudessa tullut ihan liian nuoria pentuja, kun välinpitämätön mummo landella tykkäs katella kissanpoikia eli navettakissoja ei leikkuutettu, mutta heti ku pennut alko kasvaa liian suuriksi ja tulla liian ketteriksi, ne pantiin päiviltä. Eipä siinä auttanu muu ku hakea kotiin se kaheksanviikkonen rääpäle, vaikka pahalta se tuntui kun ties että se tarvii vielä emoaan ja kohta sen kaikki sisarukset on tapettu. Koiran ne otti sitten keinoemoksi, ja käyttäytyivät hyvin koiramaisesti koko ikänsä. Aika ripustautuvia ne myös olivat. Mikä on tietenkin varmaan asia, mitä monet kuvittelee haluavansa, kun onhan se sylikissa niin kauhean ihana, mutta ei se oo kiva jos se ei kestä olla hetkeäkään susta erossa ja päivät yksin kotona on sille vaan stressiä ja kärsimystä.
      Mulla on yksi hätäsijoituksena 8-viikkoisena tullut, joka leimautui muhun niin vahvasti, että vieläkin pyrkii lukuisia kertoja päivässä syliin ja ahdistuu mun poissaoloistani. Kyllä sille ikärajalle on ihan oikeat perusteet.

      Lainaa

    55. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Kissaan niisto on kyllä ihme touhua, mutta eipä onneksi ole käyttänyt kissaa tuhkakuppina. Meidän kissan niskaa oli vuosia sitten poltettu tupakalla kun oli isosiskoni luona hoidossa (siskon kaveriporukat ei olleet parhaasta päästä, sisko itse eläinrakas kuin mikä).

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Muumi (kopio): On ennenkin kissoja annettu muutaman viikon ikäisenä. Ihme kukkailua tällaiset 12-viikon rajat. Tärkeintä on että kissa saa hyvän kodin.
      Tuskin saa hyvää kotia sellaiselta joka ottaa alle 12 viikkoisen pennun.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, kissat, luovutusikä, niistää