Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kuvakooste, osa 182

  Lasten kanssa voi askarrella kaiken näköistä...
  Suurenna näkymä
  Kuvakooste, osa 182

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +735 (751 ääntä)
   Joku saattaa kyl jo säikähtää tuota aika pahasti :D

   Lainaa

  2. Tulos: +676 (816 ääntä)
   Tuollainen ruumissäkki olisi mielestäni vähän ahdistava aikuistenkin juhlissa, ei tulisi ensimmäisenä mieleen jakaa sitä lasten askarteluryhmään:D

   Lainaa

  3. Tulos: -577 (769 ääntä)
   Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.

   Lainaa

  4. Tulos: +578 (630 ääntä)
   Huoh: Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.
   Mä oon aina kuvitellu et persut on just niitä halloweenvastaisia kun sE EI OLE PERUS_SUOMALAINEN JUHLA!!!!!11

   Lainaa

  5. hepomiesten tietotoimisto 24.10.2017 2:09
   Tulos: +646 (738 ääntä)
   Ruumisidea on huippu! Taidan pitää viikonloppuna kotonani tinder-treffit ja askarrella tuollaisen ruumiin johonkin nurkkaan. Voisin vähän peitellä jollain torkkupeitolla, ettei ihan heti osu silmään. Voisin vielä selittää vaivaantuneena, että edelliset treffit eivät menneet ihan putkeen ja nyökkäillä sitten vähän ruumista kohti.... Ääh tää on ihan pakko kokeilla! Livistääkö deitti vai tarjoutuuko kippausavuksi :D

   Lainaa

  6. Tulos: +77 (225 ääntä)
   doggo: Mä oon aina kuvitellu et persut on just niitä halloweenvastaisia kun sE EI OLE PERUS_SUOMALAINEN JUHLA!!!!!11
   Suomalaiseen juhlakalenteriinhan se ei tosiaan kuulu. Lähinnä näen sen vain keinona kääriä rahaa juhlalla, jota ei Suomessa juurikaan juhlita. Siksi sen viettäminen täällä Suomessa on hieman huvittavaa. Mutta viettäköön ken haluaa, jos siitä iloa saa.

   Lainaa

  7. Tulos: +236 (250 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Ruumisidea on huippu! Taidan pitää viikonloppuna kotonani tinder-treffit ja askarrella tuollaisen ruumiin johonkin nurkkaan. Voisin vähän peitellä jollain torkkupeitolla, ettei ihan heti osu silmään. Voisin vielä selittää vaivaantuneena, että edelliset treffit eivät menneet ihan putkeen ja nyökkäillä sitten vähän ruumista kohti…. Ääh tää on ihan pakko kokeilla! Livistääkö deitti vai tarjoutuuko kippausavuksi
   Raporttia sitten tästä

   Lainaa

  8. Tulos: +385 (393 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Ruumisidea on huippu! Taidan pitää viikonloppuna kotonani tinder-treffit ja askarrella tuollaisen ruumiin johonkin nurkkaan. Voisin vähän peitellä jollain torkkupeitolla, ettei ihan heti osu silmään. Voisin vielä selittää vaivaantuneena, että edelliset treffit eivät menneet ihan putkeen ja nyökkäillä sitten vähän ruumista kohti…. Ääh tää on ihan pakko kokeilla! Livistääkö deitti vai tarjoutuuko kippausavuksi :D
   Toisaalta haluaisin sanoa, että äläpä hei ehkä sittenkään tee noin, mutta sitten taas toisaalta haluan päästä näkemään sinun uutisotsikkosi. "Paikkakunnalla suuri poliisietsintä, treffikumppanin asunnosta löytynyt ruumis paljastuikin Halloween-pilaksi." Tai no, nyt eletään vuotta 2017 ja mediat yrittävät säheltää netissä. Eli uutisotsikko menisi pikemminkin "henkilö huomasi ruumiin treffikumppaninsa asunnossa, etkä ikinä arvaa, mitä seuraavaksi tapahtui. Katso kuvat!"

   Lainaa

  9. Tulos: -25 (99 ääntä)
   Huoh: Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.
   kauhuelokuvvat on kauheita ja pelottavia ! en kyllä ymmärrä ketään kuka niitä menee elokuviin katsomaan!

   Lainaa

  10. Tulos: +49 (139 ääntä)
   Meillä halloweenina on pyhäinpäivä, jolloin viedään kynttilät edesmenneiden läheisten haudoille illemmalla ja muistellaan heitä. Samalla katsotaan kynttilämerta, joka monella hautausmaalla on. Tämä on perinne, jota haluan lasten kanssa jatkaa. Tavallaan surullista, että tämä tapa alkaa olla katoamaan päin. Eikä siis olla mikään yltiöhihhuli eikä myöskään persuperhe, vaan perhe, joka jatkaa suomalaisia perinteitä. Ollaanko me sitten ankeita keskustalaisia(?) Karkkikierrokset tehdään nuuttipukinpäivänä joulun jälkeen "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi". Se on täällä lounaisrannikolla perinne.

   Lainaa

  11. Tulos: -39 (99 ääntä)
   Täällä Härmässä Halloween nyt on näitä white trash -juttuja vaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +98 (192 ääntä)
   Huoh: Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.
   Mieluummin juhlin kaupallista halloweenia kuin mitään uskonnollista pakkojuhlaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +74 (80 ääntä)
   En ehtinyt tuolla askarteluryhmässä nähdä ko. julkaisuja vaan huomasin asian jälkipuinnin. Nyt ymmärrän, miksi asiasta nousi haloo..

   Lainaa

  14. Anteeksi kun olen valkoinen 24.10.2017 8:54
   Tulos: -3 (113 ääntä)
   Huoh: Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.
   Miten ne persut saatiin tähänkin sekotettua? :D Give me a break. Persuja syytetään siitä miten ne vierittää kaiken maahanmuuttajien syyksi mutta kyllä se on niinpäin että suvakit vierittää kaiken persujen syyksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +33 (77 ääntä)
   Puusus: Mieluummin juhlin kaupallista halloweenia kuin mitään uskonnollista pakkojuhlaa.
   Tavallaan oon samaa mieltä, mutta sitten hoksasin että uskonnolliset ”pakkojuhlat” pitää sisällään palkallisia vapaapäiviä. Jos ei vietä, ei niitä myöskään tarvi.

   Lainaa

  16. totuuden_torvi 24.10.2017 9:45
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   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

   Lainaa

  17. Tulos: +75 (81 ääntä)
   Tuo ruumis on hyvä idea. Taidankin ripustaa joulukuuseen pari tuollaista.

   Lainaa

  18. Tulos: +83 (85 ääntä)
   Ta: En ehtinyt tuolla askarteluryhmässä nähdä ko. julkaisuja vaan huomasin asian jälkipuinnin. Nyt ymmärrän, miksi asiasta nousi haloo..
   Jälkipuinnit julki!

   Lainaa

  19. Seppo Saviniemi 24.10.2017 10:45
   Tulos: +148 (174 ääntä)
   Halloween on aina lokakuun viimeinen päivä, pyhäinpäivä taas vaeltaa. Melkein sama ajankohta, ja voivat joskus osuakin samalle päivälle, mutta ei niillä kumminkaan ole mitään tekemistä keskenään. Jotenkin huvittavaa kuinka voimakkaita tunteita joku Halloweenkin voi herättää. Joo, Amerikan kautta kantautunut (nykyisessä muodossaan) höpöhöpöjuhla, mutta mitä sitten? Älkää vaan koskaan pitäkö hauskaa mistään hölmöstä syystä, kaiken pitää aina olla vakavaa, synkkää ja ankeaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +13 (47 ääntä)
   Syökö jengi sitten muuten aina pelkkää lihaa vai? Jätän lihattoman lokakuun väliin ja syön kuten ennenkin, rehuja ja lihaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Huoh: Halloween on ihan kamala asia. Miten joidenkin mielestä voi olla hauskaa pelotella ihmisiä? Onneksi sitä ei Suomessa juhli kukaan sivistynyt. Vain muutama persupölvästi.
   7 Persujen vika tämäkin!!!!

   Lainaa

  22. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Puusus: Mieluummin juhlin kaupallista halloweenia kuin mitään uskonnollista pakkojuhlaa.
   Kaikki juhlat on nykyään kaupallisia krääsäjuhlia eikä mitään juhlaa ole pakko viettää. Ei muuten eikä uskonnollisessa viitekehyksessä. Onneksi.

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 24.10.2017 12:41
   Tulos: +52 (62 ääntä)
   King: Suomalaiseen juhlakalenteriinhan se ei tosiaan kuulu. Lähinnä näen sen vain keinona kääriä rahaa juhlalla, jota ei Suomessa juurikaan juhlita. Siksi sen viettäminen täällä Suomessa on hieman huvittavaa. Mutta viettäköön ken haluaa, jos siitä iloa saa.
   Vai niin. Vietämme pyhäinmiestenpäivää ensimmäisenä marraskuun lauantaina. Anglosaksiset maat viettävät halloweeniä, joka tarkoittaa samaa. Kyseessä on siis vainajien muistamiseen tarkoitettu juhla, jossa käydään haudoilla ja sytytetään kynttilöitä, ja joka perustuu vanhoihin muinaisten kelttien talven alkamisen ajankohtaan jolloin vainajien uskottiin liikkuvan maan päällä.

   Lainaa

  24. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Halloween on aina lokakuun viimeinen päivä, pyhäinpäivä taas vaeltaa. Melkein sama ajankohta, ja voivat joskus osuakin samalle päivälle, mutta ei niillä kumminkaan ole mitään tekemistä keskenään. Jotenkin huvittavaa kuinka voimakkaita tunteita joku Halloweenkin voi herättää. Joo, Amerikan kautta kantautunut (nykyisessä muodossaan) höpöhöpöjuhla, mutta mitä sitten? Älkää vaan koskaan pitäkö hauskaa mistään hölmöstä syystä, kaiken pitää aina olla vakavaa, synkkää ja ankeaa.
   Itse asiassa halloween tulee sanoista all hallows eve ja tarkoittaa kirjaimellisesti pyhien päivän aattoa, mikä taas on sama pyhä kuin oma pyhäinpäivämme, jota alun perin on vietetty aina marraskuun ensimmäisenä päivä. Sitten joku keksi, että sehän häiritsee työntekoa ja päivä siirrettiin lokakuun viimeiselle lauantaille. Ihan lystikäs idea minusta, Suomen säissä mukavan piristävä syysjuhla. Itse tosin pidän enemmän meksikolaista kuolleiden päivästä.

   Lainaa

  25. Arkkienkeli 24.10.2017 12:44
   Tulos: +3 (31 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Halloween on aina lokakuun viimeinen päivä, pyhäinpäivä taas vaeltaa. Melkein sama ajankohta, ja voivat joskus osuakin samalle päivälle, mutta ei niillä kumminkaan ole mitään tekemistä keskenään. Jotenkin huvittavaa kuinka voimakkaita tunteita joku Halloweenkin voi herättää. Joo, Amerikan kautta kantautunut (nykyisessä muodossaan) höpöhöpöjuhla, mutta mitä sitten? Älkää vaan koskaan pitäkö hauskaa mistään hölmöstä syystä, kaiken pitää aina olla vakavaa, synkkää ja ankeaa.
   Olet väärässä. Kyseinen tapa on lähtöisin vanhalta mantereelta ja kulkenut uudisraivaajien mukana amerikan mantereelle. Lue lisää vaikka wikipediasta tai paperisesta tietokirjasta.

   Lainaa

  26. Seppo Saviniemi 24.10.2017 13:12
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Arkkienkeli: Olet väärässä. Kyseinen tapa on lähtöisin vanhalta mantereelta ja kulkenut uudisraivaajien mukana amerikan mantereelle. Lue lisää vaikka wikipediasta tai paperisesta tietokirjasta.
   Sen takia kirjoitinkin, että nykyisessä muodossaan. Se Halloween jonka me täällä Pohjolan perukoilla tunnemme tulee nimenomaan Amerikasta.

   Lainaa

  27. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Minä: Sitten joku keksi, että sehän häiritsee työntekoa ja päivä siirrettiin lokakuun viimeiselle lauantaille.
   Tarkoitit varmaankin marraskuun ensimmäistä lauantaita, missä se tänäkin vuonna kalenterissa on.

   Lainaa

  28. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Jaahas. Mikähän nykyään vietettävistä juhlapyhistä sitten on täysin ehta suomalainen juhla, joka ei ole tullut jostain muualta?

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (49 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Ruumisidea on huippu! Taidan pitää viikonloppuna kotonani tinder-treffit ja askarrella tuollaisen ruumiin johonkin nurkkaan. Voisin vähän peitellä jollain torkkupeitolla, ettei ihan heti osu silmään. Voisin vielä selittää vaivaantuneena, että edelliset treffit eivät menneet ihan putkeen ja nyökkäillä sitten vähän ruumista kohti…. Ääh tää on ihan pakko kokeilla! Livistääkö deitti vai tarjoutuuko kippausavuksi
   Vastahan tässä oli että joku oli jemmannut eksänsä ruumista 6kk makkarissa ja uus poikaystävä auttoi sen hävittämisessä. Siinä jos missä on sellainen yhdistävä kokemus!

   Lainaa

  30. Tulos: +30 (38 ääntä)
   King: Suomalaiseen juhlakalenteriinhan se ei tosiaan kuulu. Lähinnä näen sen vain keinona kääriä rahaa juhlalla, jota ei Suomessa juurikaan juhlita. Siksi sen viettäminen täällä Suomessa on hieman huvittavaa. Mutta viettäköön ken haluaa, jos siitä iloa saa.
   Senkö takia juhlia juhlitaan, että ne ovat jossain kalenterissa? Lopettaisitko joulunvieton, jos joulu poistettaisiin juhlakalenterista?

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (23 ääntä)
   doggo: Mä oon aina kuvitellu et persut on just niitä halloweenvastaisia kun sE EI OLE PERUS_SUOMALAINEN JUHLA!!!!!11
   juhlitaan mieluumin vaikka näitä: marrasyö, hallainyö, kurpitsajuhla, kekrijuhla ja haamuaatto

   Lainaa

  32. Tulos: +5 (11 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Ruumisidea on huippu! Taidan pitää viikonloppuna kotonani tinder-treffit ja askarrella tuollaisen ruumiin johonkin nurkkaan. Voisin vähän peitellä jollain torkkupeitolla, ettei ihan heti osu silmään. Voisin vielä selittää vaivaantuneena, että edelliset treffit eivät menneet ihan putkeen ja nyökkäillä sitten vähän ruumista kohti…. Ääh tää on ihan pakko kokeilla! Livistääkö deitti vai tarjoutuuko kippausavuksi
   Laita se "ruumis" vessaan odottelemaan :D Toivottavasti asunnossasi ei ole parkettilattia, tästä pilasta saattaa koitua kosteusvaurioita!

   Lainaa

  33. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Mulle tuli tuosta jätesäkkiaskartelusta valitettavasti mieleen Erikan kohtalo

   Lainaa

  34. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Isojen poikien... bdsm-teemaisiin juhliin?

   Lainaa

  35. Kärröt keik 24.10.2017 18:57
   Tulos: -16 (52 ääntä)
   jyujuy: Syökö jengi sitten muuten aina pelkkää lihaa vai? Jätän lihattoman lokakuun väliin ja syön kuten ennenkin, rehuja ja lihaa.
   Hei! Älä koskaan, ikinä muutu. Pysy aina tuollaisena ilmastonmuutoksen aiheuttajana, kuin nyt oot.

   Lainaa

  36. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Abc: Isojen poikien… bdsm-teemaisiin juhliin?
   Ennemmin nekrofilia.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (29 ääntä)
   Arkkienkeli: Vai niin. Vietämme pyhäinmiestenpäivää ensimmäisenä marraskuun lauantaina. Anglosaksiset maat viettävät halloweeniä, joka tarkoittaa samaa. Kyseessä on siis vainajien muistamiseen tarkoitettu juhla, jossa käydään haudoilla ja sytytetään kynttilöitä, ja joka perustuu vanhoihin muinaisten kelttien talven alkamisen ajankohtaan jolloin vainajien uskottiin liikkuvan maan päällä.
   Ja suomalainen versio juhlasta on juuri se pyhäinpäivä, johon ei kuulu kurpitsat ja kauhuasut. Ne ovat tuontitavaraa eivätkä kuulu näin suomalaiseen perinteeseen. Pointti ehkä livahti ohi; vainajia muistetaan molemmissa, mutta Halloweeniksi ei voi yhteismitallisesti kutsua.

   Lainaa

  38. spookyscary 24.10.2017 20:48
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Kun täällä nyt muutenkin halloweenista puhutaan/tapellaan, niin tosta paprikastahan sais kans hyvän tee-se-itse halloween-koristeen!

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Onkohan tämä Ira käyttänyt aikaisemmin lapsiaiheisella sivustolla nimeä Anneli?

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Mairatsu: Meillä halloweenina on pyhäinpäivä, jolloin viedään kynttilät edesmenneiden läheisten haudoille illemmalla ja muistellaan heitä. Samalla katsotaan kynttilämerta, joka monella hautausmaalla on. Tämä on perinne, jota haluan lasten kanssa jatkaa. Tavallaan surullista, että tämä tapa alkaa olla katoamaan päin. Eikä siis olla mikään yltiöhihhuli eikä myöskään persuperhe, vaan perhe, joka jatkaa suomalaisia perinteitä. Ollaanko me sitten ankeita keskustalaisia(?) Karkkikierrokset tehdään nuuttipukinpäivänä joulun jälkeen “Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi”. Se on täällä lounaisrannikolla perinne.
   Niin, se nuuttipukkiperinnekin on tullut Ruotsista. Ja ennen pyhäinpäivän rantautumista Suomeen on täällä juhlittu kekriä, jolla ei ollut esimerkiksi kristinuskon kanssa mitään tekemistä. Pyhäinpäivä rantautui tänne katolilaisuuden kautta. Mutta onhan se hirveää, jos joku kehtaa ilakoida näin vakavamielisen juhlan aikaan naamiaisasuilla ja pitää hauskaa. :D

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (6 ääntä)
   No böö: Ja suomalainen versio juhlasta on juuri se pyhäinpäivä, johon ei kuulu kurpitsat ja kauhuasut. Ne ovat tuontitavaraa eivätkä kuulu näin suomalaiseen perinteeseen. Pointti ehkä livahti ohi; vainajia muistetaan molemmissa, mutta Halloweeniksi ei voi yhteismitallisesti kutsua.
   Tätä itsekin hain.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Eero Tikka: Senkö takia juhlia juhlitaan, että ne ovat jossain kalenterissa? Lopettaisitko joulunvieton, jos joulu poistettaisiin juhlakalenterista?
   Nyt taisi pointti livahtaa ohi. Pointti oli se, että Halloween ei ole suomalainen juhla, kuten ei ole vaikka Pyhän Patrikin päiväkään. Meillä on se suomalaisten pyhäinpäivä, johon ei tosiaan kuulu kurpitsat ja luurangot. Miksi alkaa siihen ottamaan mukaan muiden maiden perinteitä? Näistä kommenteista päätellen moni täällä haluaa viettää sitä Halloweenia. Mikäs siinä. En väitä, ettei saisi. Kukin saa viettää vaikka sitä Pyhän Patrikin päivää. Tämä on vain oma mielipiteeni.

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (26 ääntä)
   King: Nyt taisi pointti livahtaa ohi. Pointti oli se, että Halloween ei ole suomalainen juhla, kuten ei ole vaikka Pyhän Patrikin päiväkään. Meillä on se suomalaisten pyhäinpäivä, johon ei tosiaan kuulu kurpitsat ja luurangot. Miksi alkaa siihen ottamaan mukaan muiden maiden perinteitä? Näistä kommenteista päätellen moni täällä haluaa viettää sitä Halloweenia. Mikäs siinä. En väitä, ettei saisi. Kukin saa viettää vaikka sitä Pyhän Patrikin päivää. Tämä on vain oma mielipiteeni.
   Jos tarpeeksi kauas mennään historiassa taaksepäin, ei ole joulukaan kovin suomalainen juhla. Roomassa joulu korvasi saturnalian. Kun joulu tuotiin sieltä Suomeen kristinuskon mukana, se korvasi täkäläisen keskitalven juhlan saturnaliasta lainattuine piirteineen. Samoin pääsiäinen korvasi paikalliset kevätkylvöjuhlat, kuten ukonvakat. Vappukin on nimetty katolilaisen pyhimyksen nimeen eikä se ole ollut juhlapyhä Suomessa kovinkaan pitkään. Halloween on anglosaksinen juhla, joka on meillä aika lailla korvannut kekrin juhlinnan. Jos täällä ei olisi halloweenia, olisi sen tilalla samoihin aikoihin jokin toinen sadonkorjuujuhla. Hädin tuskin mikään juhla on enää suomalaisten "omaa" ja pikemminkin sekoitus vähän kaikenlaista sieltä täältä maailmalta poimittua.

   Lainaa

  44. Tulos: +3 (9 ääntä)
   King: Nyt taisi pointti livahtaa ohi. Pointti oli se, että Halloween ei ole suomalainen juhla, kuten ei ole vaikka Pyhän Patrikin päiväkään. Meillä on se suomalaisten pyhäinpäivä, johon ei tosiaan kuulu kurpitsat ja luurangot. Miksi alkaa siihen ottamaan mukaan muiden maiden perinteitä? Näistä kommenteista päätellen moni täällä haluaa viettää sitä Halloweenia. Mikäs siinä. En väitä, ettei saisi. Kukin saa viettää vaikka sitä Pyhän Patrikin päivää. Tämä on vain oma mielipiteeni.
   Miksi amerikkalaiset ja lukuisien muiden maidan kansalaiset juhlivat St. Paddy’s day’ta (ja kyllä, se ei ole St Patty’s, niin kuin amerikkalaiset kirjoittavat, pyhä häväistys)? Eihän se heidänkään juhlansa ole, vaan irlantilaisten... Ihan samalla tavalla ne kaikki juhlapyhät rantautuu maasta toiseen muuallakin.

   Lainaa

  45. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Merinorsu: Miksi amerikkalaiset ja lukuisien muiden maidan kansalaiset juhlivat St. Paddy’s day’ta (ja kyllä, se ei ole St Patty’s, niin kuin amerikkalaiset kirjoittavat, pyhä häväistys)? Eihän se heidänkään juhlansa ole, vaan irlantilaisten… Ihan samalla tavalla ne kaikki juhlapyhät rantautuu maasta toiseen muuallakin.
   Onko St Paddy's day se joka asustaa Paddy-viskipullon sisällä?

   Lainaa

  46. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Merinorsu: Miksi amerikkalaiset ja lukuisien muiden maidan kansalaiset juhlivat St. Paddy’s day’ta (ja kyllä, se ei ole St Patty’s, niin kuin amerikkalaiset kirjoittavat, pyhä häväistys)? Eihän se heidänkään juhlansa ole, vaan irlantilaisten… Ihan samalla tavalla ne kaikki juhlapyhät rantautuu maasta toiseen muuallakin.
   Yhdysvalloissa asuu runsaasti ihmisiä, joilla on irlantilaisia sukujuuria ja jotka ovat halunneet säästää sukunsa perinteet. Aivan kuten siellä asuu italialaista ja kiinalaista syntyperää olevia merkittävinä vähemmistöinä. Kiinnostaisi tietää, mitä nämä mainitsemasi "lukuisat muut maat" sitten ovat.

   Lainaa

  47. Tulos: -22 (28 ääntä)
   Oi Ukko: Jos tarpeeksi kauas mennään historiassa taaksepäin, ei ole joulukaan kovin suomalainen juhla. Roomassa joulu korvasi saturnalian. Kun joulu tuotiin sieltä Suomeen kristinuskon mukana, se korvasi täkäläisen keskitalven juhlan saturnaliasta lainattuine piirteineen. Samoin pääsiäinen korvasi paikalliset kevätkylvöjuhlat, kuten ukonvakat. Vappukin on nimetty katolilaisen pyhimyksen nimeen eikä se ole ollut juhlapyhä Suomessa kovinkaan pitkään. Halloween on anglosaksinen juhla, joka on meillä aika lailla korvannut kekrin juhlinnan. Jos täällä ei olisi halloweenia, olisi sen tilalla samoihin aikoihin jokin toinen sadonkorjuujuhla. Hädin tuskin mikään juhla on enää suomalaisten “omaa” ja pikemminkin sekoitus vähän kaikenlaista sieltä täältä maailmalta poimittua.
   Nyt ei mennäkään kauas taaksepäin historiassa. Nyt puhutaan nykyhetkestä, jona Halloween ei ole suomalaiseen juhlaperinteeseen kuuluva juhla. Joulu on ehtinyt juurtumaan suomalaisten perinteeseen ajan kuluessa vahvasti, Halloween ei. Kenties joskus tulevaisuudessa Halloween kuuluu suomalaiseen juhlaperinteeseen kuten joulukin, mutta tällä hetkellä se ei kuulu. Eiköhän nyt jätetä tämä asia tähän.

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (12 ääntä)
   King: Nyt ei mennäkään kauas taaksepäin historiassa. Nyt puhutaan nykyhetkestä, jona Halloween ei ole suomalaiseen juhlaperinteeseen kuuluva juhla. Joulu on ehtinyt juurtumaan suomalaisten perinteeseen ajan kuluessa vahvasti, Halloween ei. Kenties joskus tulevaisuudessa Halloween kuuluu suomalaiseen juhlaperinteeseen kuten joulukin, mutta tällä hetkellä se ei kuulu. Eiköhän nyt jätetä tämä asia tähän.
   Kyllä täälläpäin ihmiset pitää Halloweenin aikaan ties mitä juhlia joka vuosi. :D Ei ehkä niin isolla meiningillä kuin Ameriikan mantereella mutta juhlivat kuitenkin. Ei kaikki mutta kyllä se on pienoiseksi perinteeksi kerennyt muodostua kun katotaan kauhuleffoja ja ostetaan silmämuna karkkeja syötäväksi.

   Lainaa

  49. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Tikru: Kyllä täälläpäin ihmiset pitää Halloweenin aikaan ties mitä juhlia joka vuosi. Ei ehkä niin isolla meiningillä kuin Ameriikan mantereella mutta juhlivat kuitenkin. Ei kaikki mutta kyllä se on pienoiseksi perinteeksi kerennyt muodostua kun katotaan kauhuleffoja ja ostetaan silmämuna karkkeja syötäväksi.
   Toiset juhlivat, toiset eivät. Täällä en ole juhlijoihin törmännyt.

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (18 ääntä)
   King: Suomalaiseen juhlakalenteriinhan se ei tosiaan kuulu. Lähinnä näen sen vain keinona kääriä rahaa juhlalla, jota ei Suomessa juurikaan juhlita. Siksi sen viettäminen täällä Suomessa on hieman huvittavaa. Mutta viettäköön ken haluaa, jos siitä iloa saa.
   Jännä juttu että jonkun 2000 vuotta sitten tepsutelleen israelilaisen puusepän synttärit sitten kuuluu suomalaiseen juhlakalenteriin.. onko tuo nyt niin paha jos siihen kalenteriin jotain uuttakin joskus tulee.. tosikkoa voi leikkiä kaikkina muina päivinä..

   Lainaa

  51. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Huoh: Jännä juttu että jonkun 2000 vuotta sitten tepsutelleen israelilaisen puusepän synttärit sitten kuuluu suomalaiseen juhlakalenteriin.. onko tuo nyt niin paha jos siihen kalenteriin jotain uuttakin joskus tulee.. tosikkoa voi leikkiä kaikkina muina päivinä..
   Aikaisemmassa kommentissani jo totesin, että joulu on pitkän ajan kuluessa ehtinyt juurtua suomalaiseen perinteeseen. Ehkä tulevaisuudessa Halloweenkin on myös suomalainen juhla.

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kakka: Jaahas. Mikähän nykyään vietettävistä juhlapyhistä sitten on täysin ehta suomalainen juhla, joka ei ole tullut jostain muualta?
   ...Itsenäisyyspäivä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: ämpäri, taikina, paprika, kuva, lihaton lokakuu, Halloween, ruumis, askartelu