Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Keho kuntoon

Terveysremontti ja kuolema ilman suklaata.
Keho kuntoon

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. ihanmummovaan 12.9.2017 0:31
   Tulos: +591 (613 ääntä)
   Ei oo helppoo kun keho ja kohtu tuolla lailla vuorotellen möykkäävät.

   Lainaa

  2. Tulos: +465 (475 ääntä)
   Joko Miia kykenee fotosynteesiin tai sit on ohjelmassa vikaa

   Lainaa

  3. Tulos: +756 (986 ääntä)
   Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.

   Lainaa

  4. Mr. Ällö 12.9.2017 0:45
   Tulos: +3 (651 ääntä)
   Musta tuntuu, että mun naapurissa asuva somali on vegaani. Sillä pullottaa aina iso kurkku etutaskussa. Nam nam.

   Lainaa

  5. Mustalaisnaamio 12.9.2017 0:48
   Tulos: -432 (752 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Normaalien ihmisten mielenterveydelle se vegaanius on kyllä todella haitallista.

   Lainaa

  6. Tulos: -575 (757 ääntä)
   Kasvissyönti on paljon haitallisempaa maapallolle. Happea tuottavat kasvit tuhotaan julmasti. Eikö riitä, että sademetsät jo tuhotaan?

   Lainaa

  7. Tulos: +359 (403 ääntä)
   "Söisitte vaan vittu porkkanoita" (kun minä niin mieleni pahoitin.)

   Lainaa

  8. Tulos: +236 (264 ääntä)
   Miksei muka nykyisin saa syödä terveellisesti ilman jonkin blogin siunausta? Kouluihin pitäisi saada enemmän terveystiedon tunteja. Ja jos joskus syö vähemmän terveellisesti, ei se terveys siihen romahda. Oman kehon tarkkailijat ovat hieman pelottavia.

   Lainaa

  9. Tulos: -146 (530 ääntä)
   Kieltämättä itseäkin nämä vegaaniset "kopiotuotteet" ovat huvittaneet. Enkä tarkoita dildoa.

   Lainaa

  10. Tulos: +415 (427 ääntä)
   FB kaverit on hyvä pitää ajan tasalla omasta kuukautiskierrosta, että hädän hetkellä joku muukin kuin oma kulta voi toimittaa kaurajuoma-raakaakao-maca-mct-öljy-juoman pahimpaan tarpeeseen. #relatable

   Lainaa

  11. Tulos: +297 (573 ääntä)
   Timo älä viitsi olla noin lapsellinen. Minet haluavat olla vegaaneja siksi koska lihatuotanto on väärin. Liha maistuu hyvälle, siksi lihaakorvaavia tuotteita. :) Kaikki Timon kaltaiset kaljamahaset sekasyöjät voisi ottaa mallia vegaaneista.

   Lainaa

  12. Tulos: -46 (80 ääntä)
   Mr. Ällö: Musta tuntuu, että mun naapurissa asuva somali on vegaani. Sillä pullottaa aina iso kurkku etutaskussa. Nam nam.
   Hävytön.

   Lainaa

  13. Tulos: +48 (74 ääntä)
   Miian jutusta tuli mieleen vanha kämppikseni, joka ihmetteli, miten hänen puhelimen kalorilaskuri kävi, vaika puhelimen askelmittari ei toiminut. "Kun eihän se tiedä, että mä olen liikkunut!" Siinä piti selittää 25-vuotiaalle, että kaikki kehon toiminnot kuten ajatukset, ruoansulatus, ja kävely kaikki polttaa kaloreita, oli kyse sitten tarkoituksellisesta liikunnasta tai ei (ja puhelin laski joka päivälle arvioidun päivittäisen kalorin käytön). Onneksi kyseessä oli sentään britti eikä suomalainen, niin myötähäpeä oli vähän vähäisempää.

   Lainaa

  14. Tulos: +225 (289 ääntä)
   Vegaaniset kopiotuotteet on tehty ihmisille jotka haluaa aloittaa vegaaniuden. Kun on tottunut tekemään ruokaa lihapullista, nakeista, jauhelihasta ym., on helpompi kokata 'korvikkeilla'. :) Timo on ihan pesunkestävä idiootti.

   Lainaa

  15. Tulos: +301 (343 ääntä)
   P: Kieltämättä itseäkin nämä vegaaniset “kopiotuotteet” ovat huvittaneet. Enkä tarkoita dildoa.
   Koska vegaanin/kasvissyöjän/whatevwr mieli ei voi tehdä ruokia ja makumaailmaa, jonka parissa lähes jokainen meistä kasvaa? Useilla syyt ovat kuitenkin eettiset, ei se, ettei pidä liharuokien mausta. Se ei palvele ketään, jos joutuu vain periaatteen vuoksi jättämään vaikka oman lapsuuden lempiruokansa nakkikastikkeen tekemättä, jotta saa leikkiä marttyyria ja kiillottaa vähän omaa kruunuaan, vaikka sen yhtä hyvin voisi tehdä omaan ruokavalioon sopivilla aineksilla. En ole vegaani tai kasvissyöjä, mutta arvostan sitä, jos joku eettisistä syistä on. Ja olen sitä mieltä, että mikä tahansa, mikä siitä tekee näille ihmisille helpompaa, vaikka sen nakkikastikkeen tai muun lapsuuden maun säilyttäminen, on ihan hyvä asia.

   Lainaa

  16. Tulos: -81 (115 ääntä)
   Mittari joka antaa """"oikeat"""" arvot ja sattumalta muuttaa käyttäjän ennen pitkää sotanorsuks. Oy vey (((kukahan))) mahtaa olla tämän takana.

   Lainaa

  17. Timo (ei mokan Timo) 12.9.2017 4:48
   Tulos: +396 (458 ääntä)
   Lihaa jäljitteleviä vegaanisia tuotteita on, ettei kokonaista ruokakulttuuria tarvitsisi luoda tyhjästä. Liha maistuu useimpien vegaanienkin mielestä hyvältä, mutta jos sitä ei halua vakaumuksellisista syistä syödä, seuraavaksi paras vaihtoehto on korvata se jollakin, joka tarjoaa samankaltaisen maun ja suutuntuman. Sekasyöjillekin kynnys kokeilla vegetuotteita on matalampi, kun tuotteen nimestä ja ulkonäöstä voi päätellä, miten niitä käytetään ja mitä valmiiksi tuttua tuotetta ne vastaavat. Pitääköhän kaimani myös gluteenitonta leipää ja laktoosittomia maitotuotteita ongelmana?

   Lainaa

  18. Tulos: +185 (205 ääntä)
   Timo (ei mokan Timo): Lihaa jäljitteleviä vegaanisia tuotteita on, ettei kokonaista ruokakulttuuria tarvitsisi luoda tyhjästä. Liha maistuu useimpien vegaanienkin mielestä hyvältä, mutta jos sitä ei halua vakaumuksellisista syistä syödä, seuraavaksi paras vaihtoehto on korvata se jollakin, joka tarjoaa samankaltaisen maun ja suutuntuman. Sekasyöjillekin kynnys kokeilla vegetuotteita on matalampi, kun tuotteen nimestä ja ulkonäöstä voi päätellä, miten niitä käytetään ja mitä valmiiksi tuttua tuotetta ne vastaavat. Pitääköhän kaimani myös gluteenitonta leipää ja laktoosittomia maitotuotteita ongelmana?
   Itse olen aina ihmetellyt sitä, miksi kasvissyöjät eivät saisi syödä eineksiä? Tai siis sitähän nakit ja vihikset on, miksi ne muka olisivat vain sekasyöjien ruokaa, ja miksi ihmeessä vegenakit ja -piirakat nähdään lihaversioiden kopioina. Nehän on samasta tuotteesta vain eri versioita. Pitäisikö tässä alkaa riehumaan, että kaikki "meatlover"-pizzat sun muut ovat perseestä, koska ne eivät ole alkuperäisen pizzan kaltaisia, vaan jotakin uutta? Ja kyllä pitää nyt kieltää heteroilta peppuseksi, kun eikös sitä joskus muinoin harrastaneet lähinnä miehet keskenään. Peppuseksi miehille ja lesboille oikeaa mulkkua! Koska todellakin nämä asiat tuhoavat maailman!

   Lainaa

  19. Omituinen höpöttäjä 12.9.2017 6:40
   Tulos: +31 (127 ääntä)
   Huoh: Timo älä viitsi olla noin lapsellinen. Minet haluavat olla vegaaneja siksi koska lihatuotanto on väärin. Liha maistuu hyvälle, siksi lihaakorvaavia tuotteita. Kaikki Timon kaltaiset kaljamahaset sekasyöjät voisi ottaa mallia vegaaneista.
   Mun mielestä ne kaikki lihaa korvaavat tuotteet, kuten myös vegaaninen juusto maistuvat kamalalle, lähes kaikki kasvikset sen sijaan hyvälle. Olen kyllä sekasyöjä, mutta syön lihaa aika vähän.

   Lainaa

  20. Tulos: +274 (348 ääntä)
   Tiedättekö mistä huomaa jos suomalainen mies ei ole vegaani? Se kyllä kertoo sen!! Parhaita noi angsti tyypit, joka asiassa.

   Lainaa

  21. Tulos: +19 (87 ääntä)
   Omituinen höpöttäjä: Mun mielestä ne kaikki lihaa korvaavat tuotteet, kuten myös vegaaninen juusto maistuvat kamalalle,
   Niin minustakin. Lisäksi ne yleensä sisältävät kaikkea paskaa, kuten kookosrasvaa ja palmuöljyä, ja siten tuskin ovat sen terveellisempiä kuin makkarat ym. Mieluummin teen itse hyvän ruoan kasviksista.

   Lainaa

  22. Tulos: +75 (91 ääntä)
   Timo (ei mokan Timo): Lihaa jäljitteleviä vegaanisia tuotteita on, ettei kokonaista ruokakulttuuria tarvitsisi luoda tyhjästä. Liha maistuu useimpien vegaanienkin mielestä hyvältä, mutta jos sitä ei halua vakaumuksellisista syistä syödä, seuraavaksi paras vaihtoehto on korvata se jollakin, joka tarjoaa samankaltaisen maun ja suutuntuman. Sekasyöjillekin kynnys kokeilla vegetuotteita on matalampi, kun tuotteen nimestä ja ulkonäöstä voi päätellä, miten niitä käytetään ja mitä valmiiksi tuttua tuotetta ne vastaavat. Pitääköhän kaimani myös gluteenitonta leipää ja laktoosittomia maitotuotteita ongelmana?
   Vaikka itse olenkin sekasyöjä, on mielestäni hienoa että tällaisia lihattomia tuotteita tuodeen markkinoille. Ongelma ei ole näissä tuotteissa, vaan molemmissa ääripäissä. Sekä kasvissyöjistä, että lihansyöjistä löytyy ne ärsyttävät nillittäjät, joille muiden ihmisten ruokavalio on aivan liian suuri asia ja siitä valittaminen elämän tehtävä.

   Lainaa

  23. Tulos: +111 (187 ääntä)
   Kuvittelevatko lihansyöjät, että se makkara tai lihapiirakka tulee naudasta tai siasta sellaisenaan ilman mitään välivaiheita?

   Lainaa

  24. Tulos: +82 (88 ääntä)
   Miksi mun keho ei koskaan huutele? Mahakin vain joskus murisee, mutta koskaan sieltä ei kuulu "raakakaakaokauramacaodacaopekoniburgertuplajuustollaäääää". Mistä tuollaisia kehonosia saisi?

   Lainaa

  25. Tulos: +89 (111 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Joskus tuli mietittyä, että on varmaan jossain kohdin raja, mentäessä pohjoiseen tai etelään, että lihansyönti on ekologisempaa kuin kasvissyönti. Tarkoitan siis, että esim. Etelämantereella taitaa olla aika vaikea mitään kasvattaa, mutta kaloja lienee saatavilla, kun on pingviinejäkin. Ihan siis kuriositeettinä ajatellen.

   Lainaa

  26. Tulos: +149 (167 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Normaalien ihmisten mielenterveydelle se vegaanius on kyllä todella haitallista.
   ...jos vegaanius (joko oma tai jonkun toisen) haittaa mielenterveyttä niin se mielenterveys on silloin ollut aika haavottuvassa tilassa alunperinkin...

   Lainaa

  27. Tulos: -71 (123 ääntä)
   Soija on nykyään pelästään geenimanipuloitua myrkkyä, mutta mättäkää hei vaan ihan rauhassa jatkossakin.

   Lainaa

  28. Tulos: -104 (154 ääntä)
   Lazuli: Kuvittelevatko lihansyöjät, että se makkara tai lihapiirakka tulee naudasta tai siasta sellaisenaan ilman mitään välivaiheita?
   En usko, mutta monet vihreät tuntuvat ajattelevan, että sähkö tulee töpselistä ja vesi hanasta.

   Lainaa

  29. Tulos: -141 (167 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Kasvissyönti on muuten maapallolle paljon haitallisempaa kuin siipikarjan syönti. Punainen liha tietysti on sitä haitallisinta, mutta pysytääs nyt totuudessa kuitenkin!

   Lainaa

  30. Tulos: -103 (141 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Juu ei varmaan, mutta onko pakko haluta jotain kasvismakkaraa, kasvispihviä, kasviskebappia jne.? Meneekö vähän hankalaksi? En lihansyöjätkään välttämättä halua lihaporkkanaa, lihatomaattia. Tehty lihasta, muutta näyttää ja maistuu ihan oikealta tomaatilta :D Ja joo, itsekin suosisin kasvissyöntiä, jos se olisi jotenkin taloudellisesti järkevää ja helppoa. Soijapalat ja -rouhe on suht edullista proteiininlähdettä, noita tulee välillä vedeltyä.

   Lainaa

  31. Tulos: +93 (99 ääntä)
   dfreg: En usko, mutta monet vihreät tuntuvat ajattelevan, että sähkö tulee töpselistä ja vesi hanasta.
   Siksi tuo onkin argumenttina aivan käsittämätön. Voisi kuvitella, että makkara on puikula ja jauheliha on jauhettua ihan pragmaattisista syistä eikä suoraa syy-yhteyttä yksinomaan lihaan ole siis olemassa. Aivan yhtä älyvapaata olisi nillittää siitä, että jääkiekonpelaajat ovat raivostuttavia, koska nekin otti mailan omaan peliinsä pelivälineeksi, vaikka kriketissä käytettiin mailaa ensin. Pelaisivat vaan krikettiä piru vie.

   Lainaa

  32. Tulos: -82 (102 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Lehmä on vain se suurin synti lihantuotannossa, lehtikaalin tuotanto aiheuttaa yhtäpaljon kasvihuonekaasuja kuin possun. +-0.

   Lainaa

  33. Tulos: +82 (86 ääntä)
   En kyllä ollenkaan tiedä miltä tuntuu kun keho huutaa kaurajuoma-raakakaakao-maca-mct-öljy-juomaa! Ehkäpä minunkin keho huutaa sitä joka menkkojen aikaan mutta en vaan ole osannut tulkita sitä oikein. :(

   Lainaa

  34. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Timo (ei mokan Timo): Pitääköhän kaimani myös gluteenitonta leipää ja laktoosittomia maitotuotteita ongelmana?
   Hassuna mainintana kerron viimeiseen kysymykseen liittyen. Monesti näin keliaakikkona joudun kieltäytymään tarjotuista leivistä, kakuista, ynnä muista gluteenia sisältävistä ruuista. Monesti saan kieltäytymiseeni hämmästyneen kysymyksen "no mitä sinä sitten voit syödä kun et leipää saa syödä?" ... No syön tietysti sitä gluteenitonta leipää :D Nämä hämmästelijät ovat yleensä vanhemman kansan edustajia, eli keliakia ja gluteenittomat tuotteet eivät ole heille tuttuja asioita. Huvittaa silti aina hieman.

   Lainaa

  35. Tulos: +146 (172 ääntä)
   Minusta on tosi koomista, että nykyään saa lukea enemmän ulinaa sekasyöjiltä vegaaniudesta kuin vegaaneilta/kasvissysöjiltä itseltään. Mahtaa kovasti Timonkin persettä kutittaa, että hyllystä löytyy kolme erilaista vegaaniburgeria ja mielenterveys on sen takia vaarassa.

   Lainaa

  36. Arkkienkeli 12.9.2017 10:48
   Tulos: -99 (157 ääntä)
   Huoh: Timo älä viitsi olla noin lapsellinen. Minet haluavat olla vegaaneja siksi koska lihatuotanto on väärin. Liha maistuu hyvälle, siksi lihaakorvaavia tuotteita. Kaikki Timon kaltaiset kaljamahaset sekasyöjät voisi ottaa mallia vegaaneista.
   Eipä nyt sekoiteta asioita. Kasvis-syöjä kieltäytyy lihasta, mutta voi syödä kalaa. Vegaanius on taas aivan täysin mahdotonta toteuttaa, koska vegaani kieltäytyy täysin eläinkunnan tuotteista. Eli ei syö ja ei välillisesti käytä mitään tuotteita missä on käytetty eläinperäisiä tuotteita/jalosteita. Jälkimmäiseen tietysti kuuluu kaikki nahasta polttoaineisiin (öljykin on jäänne dinosauruksista, jotka toki olivat eläimiä). Eikä vegaani voi käyttää matkapuhelinta, tietokonetta, katsoa televisiota jne. koska nekin ovat tehty kaukomailla ja kuljetettu öljyä käyttävällä rahtilaivalla. Ja ei vegaani voi ostaa kaupasta elintarvikkeitakaan, sillä jakeluautokin on käyttänyt polttoaineena öljypohjaista dieseliä. Ja kuskilla on varmasti nahkakengät ;)

   Lainaa

  37. Tulos: +116 (132 ääntä)
   Arkkienkeli: Eipä nyt sekoiteta asioita. Kasvis-syöjä kieltäytyy lihasta, mutta voi syödä kalaa.
   Väkisinkin menee sekaisin. Mikäs kasvis se kala nyt olikaan?

   Lainaa

  38. Tulos: +102 (118 ääntä)
   Btw: Lehmä on vain se suurin synti lihantuotannossa, lehtikaalin tuotanto aiheuttaa yhtäpaljon kasvihuonekaasuja kuin possun. +-0.
   Jostain sille possullekin pitää ruuat kasvattaa - miksei jätettäisi se possu välistä ja syötäisi niitä sille muutoin meneviä rehuja suoraan itse.

   Lainaa

  39. yli opisto hörhö 12.9.2017 11:56
   Tulos: +53 (65 ääntä)
   Eikä ehkä hirveästi kannata miettiä Timon mielipiteitä kun hän ei vaikuta olevan se penaalin terävin kynä muutenkaan.

   Lainaa

  40. Saku Nauriskäki 12.9.2017 12:02
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   NipaMan: Väkisinkin menee sekaisin. Mikäs kasvis se kala nyt olikaan?
   Niinpä tätä häikäisevää logiikkaa. Siinä voi olla arkkienkelillä ihmettelemistä, kun sen kasvikset tuolla vedessä ui karkuun.

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (109 ääntä)
   Mikäköhän noita lihansyöjiä vaivaa, kun aina pitää maustaa ja peittää lihan maku jollain kasvipohjaisilla mausteilla ja hämätä omia makunystyröitään. Ei taida lihan oikea maku miellyttää, jos sitä täytyy muokata ennen kuin kelpaa syötäväksi. Kasviksista saa aikaan erinomaisia ruokia ihan itsekseen!

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Ja sitten ku miulla on menkat ni tekee mieli vaa kiskoa paketillinen suolaa naamariin...

   Lainaa

  43. Seppo Saviniemi 12.9.2017 13:19
   Tulos: -33 (61 ääntä)
   Mieliteoilla ei muuten ole yhteyttä puutostiloihin. Jos tekee mieli sipsejä, se ei ole merkki suolan puutteesta vaan silloin yksinkertaisesti tekee mieli sipsejä. Kehosi ei niin sanotusti osaa kertoa, että mistä on puute. Tietysti ihminen on sen verran älykäs olento (ainakin jotkut), että osaa päätellä jos jostain on puutosta.

   Lainaa

  44. Tulos: +51 (71 ääntä)
   Arkkienkeli: Eipä nyt sekoiteta asioita. Kasvis-syöjä kieltäytyy lihasta, mutta voi syödä kalaa. Vegaanius on taas aivan täysin mahdotonta toteuttaa, koska vegaani kieltäytyy täysin eläinkunnan tuotteista. Eli ei syö ja ei välillisesti käytä mitään tuotteita missä on käytetty eläinperäisiä tuotteita/jalosteita. Jälkimmäiseen tietysti kuuluu kaikki nahasta polttoaineisiin (öljykin on jäänne dinosauruksista, jotka toki olivat eläimiä). Eikä vegaani voi käyttää matkapuhelinta, tietokonetta, katsoa televisiota jne. koska nekin ovat tehty kaukomailla ja kuljetettu öljyä käyttävällä rahtilaivalla. Ja ei vegaani voi ostaa kaupasta elintarvikkeitakaan, sillä jakeluautokin on käyttänyt polttoaineena öljypohjaista dieseliä. Ja kuskilla on varmasti nahkakengät
   Tuosta typerästä öljyjutusta saman tason logiikalla vetäen vegaani ei voi syödä muutenkaan yhtään mitään, koska osa kasvisten ravinteista saattaa tulla maatuneesta eläinaineksesta. Ja kaikki kasvit ovat lihansyöjiä, onhan maatunut ja muuttunut eläinaines samaa kuin eläinproteiinit koska öljy on sama asia kuin dinosauruksen ruho. Sitä paitsi lähes kaikki öljy on saniaisista ja muista muinaisista kasveista peräisin ja vain murto-osa on muuttunutta dinosaurusta, niin että oli tuo päätelmäsi öljystä muutenkin alusta alkaen väärässä.

   Lainaa

  45. Ihmettelijä 12.9.2017 14:08
   Tulos: -76 (100 ääntä)
   Miksi vegaanit sitten ovat yhtä lihavia kuin sekasyöjät, vaikka vegaaninen ruokavalio pitäisi olla tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja elämän tarkoitukseen?

   Lainaa

  46. Tulos: +36 (46 ääntä)
   Ihmettelijä: Miksi vegaanit sitten ovat yhtä lihavia kuin sekasyöjät, vaikka vegaaninen ruokavalio pitäisi olla tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja elämän tarkoitukseen?
   Suolaa on vegaanisissa valmistuotteissa aika paljon. Ja kaiken voi uppopaistaa...

   Lainaa

  47. Tulos: +64 (76 ääntä)
   dfreg: Soija on nykyään pelästään geenimanipuloitua myrkkyä, mutta mättäkää hei vaan ihan rauhassa jatkossakin.
   Suurin osa (noin 70 % muistaakseni) maailmassa tuotetusta soijasta syötetään niille eläimille, joita ihmiset sitten syö. Sen takia tarvitaankin geenimanipuloitua myrkkyä ja jatkuvasti lisää viljelyalaa (mm. sademetsistä), jotta kaikki maailman karja saataisiin ruokittua; muuten selvittäisiin vähemmälläkin. Lopusta soijasta suurin osa menee soijakastikkeeseen, ja sitten loppu muihin tarkoituksiin. Tofu, jota mä syön, on tehty euroopassa kasvatetusta luomusoijasta. Syön mä lihaakin, muutaman kerran kuussa, mutta yritän pitää huolen siitä, että se on syönyt rehua, ei soijaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Mr. Ällö: Musta tuntuu, että mun naapurissa asuva somali on vegaani. Sillä pullottaa aina iso kurkku etutaskussa. Nam nam.
   Ja itelläs ei siis pullota? No se selittää: siitä puhe, mistä puute.

   Lainaa

  49. Jaahas nyt sitte 12.9.2017 17:08
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   CC: En kyllä ollenkaan tiedä miltä tuntuu kun keho huutaa kaurajuoma-raakakaakao-maca-mct-öljy-juomaa! Ehkäpä minunkin keho huutaa sitä joka menkkojen aikaan mutta en vaan ole osannut tulkita sitä oikein.
   Ja mihin se kakao laitetaan kun kohtu elämöi?

   Lainaa

  50. Jaahas nyt sitte 12.9.2017 17:10
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   NipaMan: Juu ei varmaan, mutta onko pakko haluta jotain kasvismakkaraa, kasvispihviä, kasviskebappia jne.? Meneekö vähän hankalaksi? En lihansyöjätkään välttämättä halua lihaporkkanaa, lihatomaattia. Tehty lihasta, muutta näyttää ja maistuu ihan oikealta tomaatilta Ja joo, itsekin suosisin kasvissyöntiä, jos se olisi jotenkin taloudellisesti järkevää ja helppoa. Soijapalat ja -rouhe on suht edullista proteiininlähdettä, noita tulee välillä vedeltyä.
   Kasvisten kilohinta on halvempi kuin lihan, niin että laskutaitoko mättää vai kokkaustaito?

   Lainaa

  51. Äiti täällä moi 12.9.2017 17:16
   Tulos: +29 (51 ääntä)
   P: Kieltämättä itseäkin nämä vegaaniset “kopiotuotteet” ovat huvittaneet. Enkä tarkoita dildoa.
   Jos olet 30-60 vuotta oppinut väsäämään tiettyjä ruokalajeja, on huomattavasti helpompi vaihtaa niiden liha johonkin korvikkeeseen kuin alkaa paahtaa lehtikaalisipsejä. Minulle ruoka on vatsantäytteen lisäksi rituaali, tuoksu, rakenne, maku ja tunnelma. Säälin teitä lihsnsyöjiä, joille se on "vain" ruokaa.

   Lainaa

  52. Tulos: -13 (25 ääntä)
   Lazuli: Kuvittelevatko lihansyöjät, että se makkara tai lihapiirakka tulee naudasta tai siasta sellaisenaan ilman mitään välivaiheita?
   Eivät kubittele.

   Lainaa

  53. Tulos: +76 (86 ääntä)
   PekkaKana: Kasvissyönti on paljon haitallisempaa maapallolle. Happea tuottavat kasvit tuhotaan julmasti. Eikö riitä, että sademetsät jo tuhotaan?
   Yli 95% viljellystä soijasta päätyy eläinten rehuksi. Niiden eläinten, joita sinäkin lautaseltasi popsit napaasi. Että sellasta. Tuolla kyseenomaisella soijamäärällä ruokittaisiin moninkertaisesti koko perkeleen maapallon väestö, mutta tärkeämpäähän se on saada sitä pekonia aamiaispöytään.

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Eija ja raivona oleva kohtu. <3

   Lainaa

  55. Tulos: -64 (80 ääntä)
   Dskf: Jostain sille possullekin pitää ruuat kasvattaa – miksei jätettäisi se possu välistä ja syötäisi niitä sille muutoin meneviä rehuja suoraan itse.
   Mitäs niille possuille sitten pitäisi tehdä, jos me syötäisiin niiden rehut? Vapautetaan luontoon? Odotetaan, kun ne kuolee sukupuuttoon vai?

   Lainaa

  56. Tulos: +41 (67 ääntä)
   Ai miksi vegaanien ruoka näyttää lihalta? Enemmän minä ihmettelen, miksi lihansyöjät maustavat ruokansa maistumaan vegaaniruualta. Eikö sitä lihaa voi syödä vaikka suolalla maustettuna, pakkoko se on peittää mahtava lihan maku vegaanisella sipulilla, pippurilla, valkosipulilla, paprikalla, tomaatilla, korianterilla, curryllä...

   Lainaa

  57. Tulos: +43 (43 ääntä)
   dfreg: Soija on nykyään pelästään geenimanipuloitua myrkkyä, mutta mättäkää hei vaan ihan rauhassa jatkossakin.
   Ja lehmillekö syötetään pelkästään luomisoijaa?

   Lainaa

  58. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Joo? Miks vitussa ei saa haluta vihannespiirakkaa tai vöneriä vaan sen takia että joku paavo luulee, että tämmöiset einekset ja ruoat on AINA LIHAN KANSSA VAAN syötävä. Kasvispihvejä totta kai, mä haluan ainakin vetää burgereitakin välillä. Aika dille saa olla jos kuvittelee, että kukaan haluais vetää kasvisruokana vaan jotain kokonaisia vihanneksia.
   NipaMan: Juu ei varmaan, mutta onko pakko haluta jotain kasvismakkaraa, kasvispihviä, kasviskebappia jne.? Meneekö vähän hankalaksi? En lihansyöjätkään välttämättä halua lihaporkkanaa, lihatomaattia. Tehty lihasta, muutta näyttää ja maistuu ihan oikealta tomaatilta Ja joo, itsekin suosisin kasvissyöntiä, jos se olisi jotenkin taloudellisesti järkevää ja helppoa. Soijapalat ja -rouhe on suht edullista proteiininlähdettä, noita tulee välillä vedeltyä.

   Lainaa

  59. Tulos: -52 (66 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Tuota itsellesi eksoottisia kasviksia lentokoneella menyyseesi tai syö lähellä kasvanutta lihaa. Aivan varmasti kasvissyöntisi on maapallolle haitallsiempaa.

   Lainaa

  60. Tulos: +49 (53 ääntä)
   dfreg: Kasvissyönti on muuten maapallolle paljon haitallisempaa kuin siipikarjan syönti. Punainen liha tietysti on sitä haitallisinta, mutta pysytääs nyt totuudessa kuitenkin!
   Mikään lihateollisuus ei ole haitattomampaa kuin kasviteollisuus sillä lihateollisuus aina vaatii myös kasviteollisuuden ruokkimaan näitä eläimiä :) yksinkertaista.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Kilokalori: Ai miksi vegaanien ruoka näyttää lihalta? Enemmän minä ihmettelen, miksi lihansyöjät maustavat ruokansa maistumaan vegaaniruualta. Eikö sitä lihaa voi syödä vaikka suolalla maustettuna, pakkoko se on peittää mahtava lihan maku vegaanisella sipulilla, pippurilla, valkosipulilla, paprikalla, tomaatilla, korianterilla, curryllä…
   En tiedä ketään, joka olisi lihansyöjä. Tiedätkö sinä? Sekasyöjiä on toki paljon, he syövät sekä lihaa että kasviksia. Usein jopa samalla aterialle. Eikä se lihan maku mihinkään peity mausteilla. Mutta en toki näe mitään ongelmaa siinä, että kasvissyöjät syövät lihatuotteiden näköisiä ja makuisia tuotteita. Mitä se mulle edes kuuluu. Ja jos minä voisin syödä vain lihaa, olisin hyvin tyytyväinen, mikäli siiä saisi välillä tomaatin näköisenä ja makuista.

   Lainaa

  62. Tulos: +31 (41 ääntä)
   P: Kieltämättä itseäkin nämä vegaaniset “kopiotuotteet” ovat huvittaneet. Enkä tarkoita dildoa.
   Itse en taas ole koskaan ymmärtänyt, että mikä niissä huvittaa. Ei se makkara tule suoraan possusta sellaisenaan, ja se on enimmäkseen jauhoa muutenkin. Mutta muoto on kätevä esim grillaamiseen joten miksei voisi tehdä kasvisversiota? Ja esim. lihapiirakan maku on enimmäkseen siinä taikinassa, ei lihassa jota on siinä aika vähän. Samoin lihakeitto jne. Siis miten tämä voi ärsyttää ja huvittaa niin paljon? Ei kyllä mene meikäläisellä jakeluun :-D Ps. Soijanakki ei edes maistu yhtään oikealta nakilta, mutta on hyvää kuitenkin tällaisen aika vähän lihaa syövän sekasyöjän mielestä

   Lainaa

  63. Arthur Brown 13.9.2017 21:17
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   K: Ja lehmillekö syötetään pelkästään luomisoijaa?
   Toivottavasti ei! GMO ja lannoitteet ovat helpoin tapa vähentää ruuantuotannon ympäristökuormaa. Kaskeaminen ja ulosteen käyttö lannoitteena eivät pelasta maailmaa, sen sijaan tautiriskiin ja peltopinta-alan tarpeeseen ne vaikuttavat huomattavan negatiivisesti.

   Lainaa

  64. Tulos: -29 (43 ääntä)
   Timo (ei mokan Timo): Lihaa jäljitteleviä vegaanisia tuotteita on, ettei kokonaista ruokakulttuuria tarvitsisi luoda tyhjästä. Liha maistuu useimpien vegaanienkin mielestä hyvältä, mutta jos sitä ei halua vakaumuksellisista syistä syödä, seuraavaksi paras vaihtoehto on korvata se jollakin, joka tarjoaa samankaltaisen maun ja suutuntuman. Sekasyöjillekin kynnys kokeilla vegetuotteita on matalampi, kun tuotteen nimestä ja ulkonäöstä voi päätellä, miten niitä käytetään ja mitä valmiiksi tuttua tuotetta ne vastaavat.
   Minä olen maistanut monenlaisia "lihakopioita". Mielestäni niiden maku tai suutuntuma ei vastaa lihatuotetta (joita toki niitäkin on monenlaatuisia...), puhumattakaan siitä, että niiden syöminen ei tuo samaa kylläisyyden tunnetta kuin liharuoka. Jos minä jostain syystä päättäisin jättää lihan kokonaan pois ruokavaliostani, en kyllä korvaisi sitä näillä tuotteilla. Kasvikset kasviksina, kiitos. Kielinatsina korvaani särähtää myös termi "kasvispihvi". Pihvi on lihatuote. Jos pelkistä kasviksista voi tehdä pihvin, niin sitten voi myös tehdä salaatin pelkästä lihasta. (Ja juu, tiedän että ko. sana on yleisessä käytössä, mutta silti...)

   Lainaa

  65. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Ihan suoraan sanottuna,mitä ****** se kuuluu yhdellekään lihansyöjälle minkä muotoista tai näköistä mun ruoka on? Jos kerran niin moni lihansyöjä kokee että kasvissyöjät arvostelevat heidän valintojaan ja kokevat joutuvansa sanomaan älyttömyyksiä kuten "minähän syön lihaa vaikka joka aterialla jos haluan" (kyllä, olet aikuinen ihminen, saat mun puolesta hypätä vaikka kaivoon jos siltä tuntuu, ******** mua kiinnostaa..) niin otapa opikses ihan itsestäs ja lopeta itse se valittaminen.

   Lainaa

  66. se vitun homo 14.9.2017 17:56
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Herranjumala mä säikähdin että ekan jutun Miia on mun tyttöystävä - sama nimi ja puhetapa nimittäin. No mutta siis, en nyt tiedä pitäiskö mun pahoittaa mieleni tosta vikasta... ok ei T. Vegaanilesbo

   Lainaa

  67. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Kuinka monta feministiä tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu? -Yksi. Miehetkin voivat olla feministejä.

   Lainaa

  68. nakkimakkara 15.9.2017 17:49
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Nakit ja nugetit ei nyt muutenkaan oo lihan muotoisia, joten ihmetyttää miksi jotkit ruuan muodot ois automaattisesti varattu vaan tietylle asialle ja muut on sit kopiointia.

   Lainaa

  69. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Aika moni kasvissyöjä ja vegaani on sitä eettisistä ja ympäristösyistä. Olen ite pyrkinyt vähentämään lihansyöntiä noiden takia, mutta tykkään kyllä lihan mausta ja sitä mielelläni söisin. Miksi en saisi syödä "lihankorviketta", jossa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita mutta joka silti jäljittelee lihaa? Miten jollekin ihmiselle tuokin voi olla henkilökohtainen ongelma?

   Lainaa

  70. Tulos: -21 (23 ääntä)
   Ave: Nyt nillitän väliin että siis kaikille selvyyden vuoksi: kasvissyönti ei ole lihansyöntiä haitallisempaa Maapallolle. Ei vaikka kuinka tän maailman Timot niin tahtois.
   Jospa nyt kuitenkin ottaisit asioista selvää ennenkuin alat pätemään :)

   Lainaa

  71. Tulos: -21 (27 ääntä)
   Jossu: Ihan suoraan sanottuna,mitä ****** se kuuluu yhdellekään lihansyöjälle minkä muotoista tai näköistä mun ruoka on? Jos kerran niin moni lihansyöjä kokee että kasvissyöjät arvostelevat heidän valintojaan ja kokevat joutuvansa sanomaan älyttömyyksiä kuten “minähän syön lihaa vaikka joka aterialla jos haluan” (kyllä, olet aikuinen ihminen, saat mun puolesta hypätä vaikka kaivoon jos siltä tuntuu, ******** mua kiinnostaa..) niin otapa opikses ihan itsestäs ja lopeta itse se valittaminen.
   Jossu taitaa olla semmonen pönäkkä vegaanitypy kelle sokeri maistuu. Hormonitoiminta mennyt sekaisin huonosta ruokavaliosta. Siitä tuo tuittupäisyys johtuu. Ja myös lesboudesta :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: suklaa, kalorit, energia, juoma, vegaanit