Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ja tulipalo on taattu

Näin vaarannat naapureidesi hengen.
Ja tulipalo on taattu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1415 (1431 ääntä)
   Nyt täytyy kyllä toivoa, että Iiris ei ikinä koskaan joudu tulipaloon tai että jonkun avunsaanti on Iiriksestä kiinni.

   Lainaa

  2. Tulos: +820 (826 ääntä)
   Onneksi en ole Iiriksen naapuri. o.O

   Lainaa

  3. Sitä kutsutaan evoluutioksi 17.8.2017 0:55
   Tulos: +187 (389 ääntä)
   EVVK: Nyt täytyy kyllä toivoa, että Iiris ei ikinä koskaan joudu tulipaloon tai että jonkun avunsaanti on Iiriksestä kiinni.
   Ei kun toivotaan ainoastaan että kenenkään avunsaanti ei ole Iiriksestä kiinni. Jos Iiris joutuu tulipaloon niin eipähän ainakaan ole enää riski muiden ihmisten hengissäpysymiselle.

   Lainaa

  4. Tulos: +549 (553 ääntä)
   Iiris voisi vaikkapa käydä paloturvallisuuskurssin. Tai noh. Oikeastaan järjenkäyttökurssi lienee sopivampi.

   Lainaa

  5. Tulos: +326 (328 ääntä)
   Toivottavasti Iiris ei asu samassa talossa.

   Lainaa

  6. Tulos: +460 (462 ääntä)
   Toivottavasti Väinö sai viestinsä perille. Kylmää meinaan ajatellakin tuollaisia taloyhtiöitä, joissa naapurit eivät reagoi palohälyttimeen.

   Lainaa

  7. little_firefighter 17.8.2017 1:33
   Tulos: +410 (412 ääntä)
   Minkähän takia Iiris olettaa palohälyttimien olevan käytössä alun perinkään?

   Lainaa

  8. Tulos: +273 (301 ääntä)
   Eniten hämmentää, että Iiris ilmeisesti asuu TOAS:lla? Eikö se tarkoita opiskelua? Iiris vaikuttaa hieman elämämkoululaiselta.

   Lainaa

  9. Tulos: +384 (386 ääntä)
   Iiris taitaa olla sukua vanhalle kämppikselleni, joka väitti, että tulipalon sattuessa paras ratkaisu on avata/rikkoa ikkuna, jotta itse saisi hengitettyä enemmän happea...

   Lainaa

  10. Tulos: +194 (202 ääntä)
   Rauhottukaa, siellä joku vaan imppaa! Kontulassa ihan perusjuttu.

   Lainaa

  11. Tulos: +196 (210 ääntä)
   : Eniten hämmentää, että Iiris ilmeisesti asuu TOAS:lla? Eikö se tarkoita opiskelua? Iiris vaikuttaa hieman elämämkoululaiselta.
   Voi myös olla, että Iiriksen puoliso opiskelee. Tosin, sitä en ymmärrä, miksi joku haluaisi tuollaisen idiootin puolisokseen.

   Lainaa

  12. Tulos: +259 (261 ääntä)
   Voi Iiris kuule se verkkainen tyhjien pattereiden varoitusääni on erikuuloinen, kuin se oikea palohälyttimen huuto. Ei sillä ole mitään tekemistä jännityksenkaipuun kanssa jos luulee jotain tapahtuneen asunnossa, jossa palohälytin huutaa, eikä kukaan laita sitä pois tai avaa ovea kun soitetaan ovikelloa. Nyt se kuuluisa järki siihen kuuluisaan käteen!

   Lainaa

  13. Tulos: +131 (135 ääntä)
   ehkä kouluihin kannattaa jokin paloturvallisuuskurssi lisätä ettei opiskelija-asunnot rupee roihumaan... Onneksi en ole vuosiin asunut TOASilla

   Lainaa

  14. eriparisukka 17.8.2017 7:27
   Tulos: -35 (49 ääntä)
   Toivottavasti Iiriksellä on vaan todella kiero huumorintaju.

   Lainaa

  15. Tulos: -12 (112 ääntä)
   Jarru: Voi myös olla, että Iiriksen puoliso opiskelee. Tosin, sitä en ymmärrä, miksi joku haluaisi tuollaisen idiootin puolisokseen.
   Riittävän hyvännäköiseltä ei älykkyysosamäärää kysellä.

   Lainaa

  16. Tulos: +48 (84 ääntä)
   Jarru: Voi myös olla, että Iiriksen puoliso opiskelee. Tosin, sitä en ymmärrä, miksi joku haluaisi tuollaisen idiootin puolisokseen.
   Hyvä perse ja ainut jolta sai?

   Lainaa

  17. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Jumalauta kun joku voi olla taas idiootti....

   Lainaa

  18. Tulos: -7 (61 ääntä)
   Tyhmä ämmä. Ei voi mitään.

   Lainaa

  19. Onkos tässä 17.8.2017 8:51
   Tulos: +153 (155 ääntä)
   Pelastuslaitos ei laita laskua kun se käy tarkastamassa syyn miksi palovaroitin soi. Jos sitä soitatetaan tarpeettomasti ja se aiheuttaa viranomaisen taholta liikehdintää, se on poliisi kun kirjoittaa sakon, ei pelastuslaitos. Iiriksen kohdalla ei valistus ole osunut ihan nappiin, toivotaan että ihmishenget eivät ole hänen varassa vaaran uhatessa..

   Lainaa

  20. Rikkaruohimus 17.8.2017 8:52
   Tulos: +130 (134 ääntä)
   Älkää vaan avatko ovia ja ikkunoita jos on tulipalo. Tuli leviää nopeammin kun saa happea. Nimenomaan pitää sulkea ovet ja ikkunat -_-

   Lainaa

  21. Tulos: +151 (151 ääntä)
   Iiris on mun entinen naapuri :D tuolla ryhmässä on ollut lukuisia muitakin hämäriä keskusteluja, joissa kyseinen henkilö inttää vastaan milloin mistäkin

   Lainaa

  22. Tulos: +85 (101 ääntä)
   : Eniten hämmentää, että Iiris ilmeisesti asuu TOAS:lla? Eikö se tarkoita opiskelua? Iiris vaikuttaa hieman elämämkoululaiselta.
   Itse olen opiskelija-asunnoissa tavannut hyvinkin Iiriksen kaltaisesti ajattelevia. Yleensä ovat todella taitavia omalla alallaan, mutta esimerkiksi palohälyttimet eivät todennäköisesti kuulu heidän alaansa, joten ovat aivan pihalla. En haluaisi joutua tulipaloon kymmenen matemaatikon kanssa, sillä luultavasti suurin osa ei edes huomaisi mitään tavallisuudesta poikkeavaa ennen kuolemaansa.

   Lainaa

  23. Tulos: +13 (33 ääntä)
   Tiiviste: Voi Iiris kuule se verkkainen tyhjien pattereiden varoitusääni on erikuuloinen, kuin se oikea palohälyttimen huuto. Ei sillä ole mitään tekemistä jännityksenkaipuun kanssa jos luulee jotain tapahtuneen asunnossa, jossa palohälytin huutaa, eikä kukaan laita sitä pois tai avaa ovea kun soitetaan ovikelloa. Nyt se kuuluisa järki siihen kuuluisaan käteen!
   Ei aina, riippuu täysin hälyttimestä. Mut kertooko joku missä on se nappi, josta hälyttimen saa vaiennettua? Itse en keksi muuta kuin patterin irti repimisen jos esim ruuanlaitosta tullut käryä ja laukaisee hälytyksen.

   Lainaa

  24. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Mun kaverilla oli joskus naapuri, jonka palovaroitin soi päivittäin. Aluksi tietenkin mentiin koputtelemaan ja varmistamaan ettei missään pala, mutta saatiin vain huutoa ja kopennus painua pois... Eihän sitä enää myöhemmin olisi huomannut heti vaikka siellä palaisi, kun oli siihen varoittimen ääneen jo tottunut ja niin useasti käynyt vain ne huudot kuuntelemassa :(

   Lainaa

  25. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Joke: Mun kaverilla oli joskus naapuri, jonka palovaroitin soi päivittäin. Aluksi tietenkin mentiin koputtelemaan ja varmistamaan ettei missään pala, mutta saatiin vain huutoa ja kopennus painua pois… Eihän sitä enää myöhemmin olisi huomannut heti vaikka siellä palaisi, kun oli siihen varoittimen ääneen jo tottunut ja niin useasti käynyt vain ne huudot kuuntelemassa
   Olisitte lopettanut koputtelun ja soittanut suoraan 112.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Sinttu: Tiiviste
   Yleisin malli vaimenee kun kiipeää kuolin päälle ja löyhyttää ilmaa poispäin kunnes se toivonmukaan pieni määrä käryä on tasoittunut, eikä varoitin reagoi enää.

   Lainaa

  27. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Rikkaruohimus: Älkää vaan avatko ovia ja ikkunoita jos on tulipalo. Tuli leviää nopeammin kun saa happea. Nimenomaan pitää sulkea ovet ja ikkunat -_-
   "Älä avaa ovea tulipalolle, muuten se käy peremmälle" on hyvä muistisääntö. Myös Iirikselle.

   Lainaa

  28. Tulos: +114 (122 ääntä)
   Itsellänihän ei ole palovaroitinta, koska ei täällä ole ennenkään palanut. Menen myös suojateiden yli katsomatta liikennettä, kun ei autot päälle ole ajaneet.

   Lainaa

  29. Toinen naapuri 17.8.2017 12:29
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Naapuri: Iiris on mun entinen naapuri tuolla ryhmässä on ollut lukuisia muitakin hämäriä keskusteluja, joissa kyseinen henkilö inttää vastaan milloin mistäkin
   Sama! Tunnisti heti. Alkoi melkein harmittaa, että lähdin aikanaan ryhmästä.

   Lainaa

  30. Tulos: +38 (44 ääntä)
   - Eipäs! - Juupas! - Eipäs! - Juupas! - ... Jatketaan kunnes galaksit räjähtää.

   Lainaa

  31. Tulos: +55 (63 ääntä)
   Niin ihan yleisesti tiedoksi, että ei se palohälyttimen laukeaminen välttämättä tarvitse fyysisesti näkyvää savua. Häkä on myös näkymätöntä ja tappaa nopeasti.

   Lainaa

  32. Rampe@Naukkis 17.8.2017 13:37
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Mun naapurustossa asuu Iiris niminen nainen ja taidan käydä tarkistamassa. Jos on sama henkilö, niin khyll alan etsiä saman tien uutta asuntoa.

   Lainaa

  33. Onkos tässä 17.8.2017 14:02
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Sinttu: Ei aina, riippuu täysin hälyttimestä. Mut kertooko joku missä on se nappi, josta hälyttimen saa vaiennettua? Itse en keksi muuta kuin patterin irti repimisen jos esim ruuanlaitosta tullut käryä ja laukaisee hälytyksen.
   Ei sitä kaikissa laitteissa ole. Hae kaupasta muutamalla eurolla sellainen mistä se löytyy, jos varoitin vaivaksi asti huutaa ruuankäryä

   Lainaa

  34. Tulos: +103 (103 ääntä)
   Meillä kerran alkoi yöllä yhdentoista aikaan soimaan rappukäytävässä palohlytin. Se soi jonkun kaksi minuuttia ja hiljeni. Viiden minuutin päästä alkoi taas ja soi useamman minuutin. Tätä jatkui hetken ja kurkin postiluukusta onko rapussa jotain mutta pimeäähän siellä oli... soitin sitten hätäkeskukseen ja pyysivät avaamaan ovea sen verran että haistaisin onko savua. Ei vaikuttanut olevan joten laittoivat yhden auton tulemaan ja pyysivät minua alaovelle avaamaan. Asuttiin siis ylimmässä kerroksessa joten sinne savu olisi noussut. Palomiehet tulivat sitten ottamaan patterit pois laitteesta ja soitin huollon päivystykseen että näin on nyt tapahtunut. Laite oli ilmeisesti mennyt epäkuntoon putkirempan pölystä tms. Oli aika turvaton olo sen jälkeen asua kun oltiin ainoat joita kiinnosti yhtään miksi hälytin huusi... palomiehetkin sanoivat että mielummin näin päin kuin että oikea palo olisi jäänyt ilmoittamatta.

   Lainaa

  35. Tulos: +37 (37 ääntä)
   "Ei."

   Lainaa

  36. Jalopuutoukka 17.8.2017 19:07
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Onkos tässä: Pelastuslaitos ei laita laskua kun se käy tarkastamassa syyn miksi palovaroitin soi. Jos sitä soitatetaan tarpeettomasti ja se aiheuttaa viranomaisen taholta liikehdintää, se on poliisi kun kirjoittaa sakon, ei pelastuslaitos. Iiriksen kohdalla ei valistus ole osunut ihan nappiin, toivotaan että ihmishenget eivät ole hänen varassa vaaran uhatessa..
   Jos nimenomaan palovaroitinta jatkuvasti huudatetaan turhaan ja tahallaan sekä useasti palokunta käy tilanteen tarkistamassa, niin silloin poliisi suorittaa joitain toimenpiteitä järjen takomiseksi kansalaisten päähän. Pelastuslaitos taasen laskuttaa, kun automaattinen palohälytin tekee jonkin ajan sisällä 3-5 (Pelastuslaitosten politiikasta riippuen) aiheetonta hälytystä. Eli myöskin pelastuslaitos voi sakon sorttisen kirjoittaa.
   Janne: Niin ihan yleisesti tiedoksi, että ei se palohälyttimen laukeaminen välttämättä tarvitse fyysisesti näkyvää savua. Häkä on myös näkymätöntä ja tappaa nopeasti.
   Tavallinen palovaroitin ei huomaa häkää. Eikä huomaa ihminenkään.

   Lainaa

  37. Tulos: -55 (65 ääntä)
   Onneks omassa opiskelija-asuntolassa ei asu tuommosia humanistipellejä

   Lainaa

  38. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Ei mulle tullu mitään laskua, vaikka palokunta kävi vikahälytyksen takia. Olin kyllä töissä sillon, kun soittivat että missä olet? Ollaan sun oven takana, palovarotin soi, muttei mitään hätää. Ja ei naapurit kerrostalossa kyllä välitä yhtään! Mulla joskus soi palovarotin ainakin puolituntia, kun rupes soimaan ihan ilman syytä. En saanu sitä irti, enkä uskaltanu kauheesti repiä kun tiesin sen olevan verkkovirrassa. Yhtä naapuriakin kävin pyytämässä apuun ja lopulta soitin huoltomiehelle. Kukaan ei tullu soitteleen ovikelloo vaikka ulos asti kuulu...

   Lainaa

  39. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Kina: Ei mulle tullu mitään laskua, vaikka palokunta kävi vikahälytyksen takia. Olin kyllä töissä sillon, kun soittivat että missä olet? Ollaan sun oven takana, palovarotin soi, muttei mitään hätää. Ja ei naapurit kerrostalossa kyllä välitä yhtään! Mulla joskus soi palovarotin ainakin puolituntia, kun rupes soimaan ihan ilman syytä. En saanu sitä irti, enkä uskaltanu kauheesti repiä kun tiesin sen olevan verkkovirrassa. Yhtä naapuriakin kävin pyytämässä apuun ja lopulta soitin huoltomiehelle. Kukaan ei tullu soitteleen ovikelloo vaikka ulos asti kuulu…
   Johtu varmaan siitä, että kaikki naapurit seiso jo ulkona omaa perhettään pelastamassa, mitä ne sun asuntoon olisi tullut ovia aukomaan jos siellä palaa :D

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Nukkatalo: Johtu varmaan siitä, että kaikki naapurit seiso jo ulkona omaa perhettään pelastamassa, mitä ne sun asuntoon olisi tullut ovia aukomaan jos siellä palaa
   Siis persettään... autocorrect

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Millasii ne palohälyttimet nykyään on, ja millasii ne puoliympyrät on? Minulla on tuommonen ympyränmuotoinen, onko se ok?

   Lainaa

  42. Naapuri myös 18.8.2017 9:06
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Minäkin olen Iiriksen naapuri. Mistä tahansa ryhmässä keskustellaankin on tämän henkilön kommentit tuota luokkaa...

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Yöeläin: Onneks omassa opiskelija-asuntolassa ei asu tuommosia humanistipellejä
   Iiris ei kylläkään ole humanisti vaan teekkari.

   Lainaa

  44. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Ronde: Itsellänihän ei ole palovaroitinta, koska ei täällä ole ennenkään palanut. Menen myös suojateiden yli katsomatta liikennettä, kun ei autot päälle ole ajaneet.
   Tämä mutta epäironisesti.

   Lainaa

  45. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Nyt ei voi kyllä Iiriksestä sanoa muuta kuin "idiootti". Tai voisi, mutta sitä ei täällä julkaistaisi.

   Lainaa

  46. Tulos: -20 (32 ääntä)
   Minä olen kai idiootti tai tunteeton ihminen, mutta ennemmin soittaisin kiinteistöhuoltajalle kuin palokunnalle jos hälytin piippaisi tyhjässä asunnossa pidemmän aikaa ja omistaja ei avaisi ovea. Toisaalta asun luhtitalossa jotka ovat kaksikerroksisia, joten ulkoakäsin näkee ikkunasta asunnon sisälle ainakin sen verran hyvin että näkyy jos kämppä pimeänä tai jos kämppä on täynnä savua. Pystyy ainakin päättelemään onko asukas mahdollisesti kotona ja näkyykö savua tai liekkejä. Ja hajusta tai sen puutteesta voi myös jotain päätellä. Onko siitä nyt pari vuotta kun tuli nämä uudet hälyttimet joissa patteri kestää 10 vuotta, ja ovat kyllä erikoisen veemäisiä laitteita. Oma on makuuhuoneen nurkassa kiinni, ei sitä voi keittiössä taikka olohuoneessa pitää. Se alkaa piippaamaan joka kerta kun laittaa uunin tai hellan päälle. Ensin luulin että se on vain sen verran erityisherkkä että palohälytin reagoi siihen pieneen savun määrään mikä tulee kun levylle tai uuniin on kertynyt rasvaa tai juustoa mikä alkaa savuamaan aina ruokaa laittaessa, joten ensitöikseni pesin hellan ja uunin. Ei auttanut asiaa yhtään, ihan pelkkä ruoanlaitto sen saatanan kapineen saa päälle. Lisäksi vähän väliä pihalta kuuluu jonkun palohälyttimen piipitys, koska naapureilla sama ongelma. Yleensä se loppuu muutaman minuutin kuluttua kunnes asukas kytkee sen pois päältä, mutta muutaman kerran käynyt niin ettei asukas ole ollut kotona. Aina joku on soittanut talonmiehelle koska ei ole mitään palon tai kytemisen merkkejä ollut havaittavissa. Ja aina on ollut kyse väärästä hälytyksestä. Ja varmaan juurikin sen takia ei ole kukaan lähtenyt ensimmäisenä palokuntaa paikalle soittamaan, kun tietävät että nuo uudet hälyttimet aloittaa huutamisen ihan tyhjästä. En sitten tiedä miten reagoisin jos asuisin muualla, mutta tähässä pihassa ei enää palohälyttimen ääni nostata verenpainetta tippaakaan. Ja sen takia olen sitä mieltä että noista uusista hälyttimistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

   Lainaa

  47. iiris, iiris, iiris.. 19.8.2017 22:04
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   toivottavasti iiris ei koskaan vahingossa saa sytytettyä tulipaloa omassa asunnossaan..

   Lainaa

  48. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Leon: Onneksi en ole Iiriksen naapuri. o.O
   Mistäs tiedät?

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Niks: Minä olen kai idiootti tai tunteeton ihminen, mutta ennemmin soittaisin kiinteistöhuoltajalle kuin palokunnalle jos hälytin piippaisi tyhjässä asunnossa pidemmän aikaa ja omistaja ei avaisi ovea. Toisaalta asun luhtitalossa jotka ovat kaksikerroksisia, joten ulkoakäsin näkee ikkunasta asunnon sisälle ainakin sen verran hyvin että näkyy jos kämppä pimeänä tai jos kämppä on täynnä savua. Pystyy ainakin päättelemään onko asukas mahdollisesti kotona ja näkyykö savua tai liekkejä. Ja hajusta tai sen puutteesta voi myös jotain päätellä. Onko siitä nyt pari vuotta kun tuli nämä uudet hälyttimet joissa patteri kestää 10 vuotta, ja ovat kyllä erikoisen veemäisiä laitteita. Oma on makuuhuoneen nurkassa kiinni, ei sitä voi keittiössä taikka olohuoneessa pitää. Se alkaa piippaamaan joka kerta kun laittaa uunin tai hellan päälle. Ensin luulin että se on vain sen verran erityisherkkä että palohälytin reagoi siihen pieneen savun määrään mikä tulee kun levylle tai uuniin on kertynyt rasvaa tai juustoa mikä alkaa savuamaan aina ruokaa laittaessa, joten ensitöikseni pesin hellan ja uunin. Ei auttanut asiaa yhtään, ihan pelkkä ruoanlaitto sen saatanan kapineen saa päälle. Lisäksi vähän väliä pihalta kuuluu jonkun palohälyttimen piipitys, koska naapureilla sama ongelma. Yleensä se loppuu muutaman minuutin kuluttua kunnes asukas kytkee sen pois päältä, mutta muutaman kerran käynyt niin ettei asukas ole ollut kotona. Aina joku on soittanut talonmiehelle koska ei ole mitään palon tai kytemisen merkkejä ollut havaittavissa. Ja aina on ollut kyse väärästä hälytyksestä. Ja varmaan juurikin sen takia ei ole kukaan lähtenyt ensimmäisenä palokuntaa paikalle soittamaan, kun tietävät että nuo uudet hälyttimet aloittaa huutamisen ihan tyhjästä. En sitten tiedä miten reagoisin jos asuisin muualla, mutta tähässä pihassa ei enää palohälyttimen ääni nostata verenpainetta tippaakaan. Ja sen takia olen sitä mieltä että noista uusista hälyttimistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.
   Yhdyn tähän. Meillä on tismalleen sama tilanne meidän kerrostalossa. Joka päivä palohälyytin huutaa ja koska se on verkkovirrassa, sitä ei saa MITENKÄÄN pois päältä. Kun puhuttiin tästä naapureille, niin muillakin on tismalleen sama tilanne. Ollaan yhdessä tehty valitus rakennuksesta, että korjaavat sen tai sitten ottavat pois käytöstä ja ostetaan omat kauemmas keittiöstä. On ihan mahdotonta kun ei voi edes kokata ilman että herättää naapureita. Edellisessä kerrostalossa palohälytin huusi joka kerta kun kävi suihkussa. Siinä oli kiva herättää naapurit klo 7 aamulla "NYT ASUKAS X KÄVI SUIHKUSSA!!!! KAIKKIEN PITÄÄ HERÄTÄ JA TULLA KYSYMÄÄN, ONKO TÄMÄ ALASTON HENKILÖ KUNNOSSA!!!" Alkaa hieman jo ärsyttää nää palohälyyttimet, jotka häiritsee normaalia elämää. Hauskinta on mennä vessaan kun yks kaks kaveri äkkää, että teen ruokaa ja huutaa kurkku suorana. Koita sitä sitten rauhoitella, kun istuu pöntöllä.

   Lainaa

  50. Termit haltuun! 20.8.2017 22:23
   Tulos: -2 (26 ääntä)
   Jos asunnossa on paloHÄLYTIN, ei sen soidessa tarvitse miettiä avun soittamista, koska HÄLYTIN hälyttää sen automaattisesti. Toisin kuin paloVAROITIN, joka VAROITTAA mahdollisesta tulipalosta ja vaaran ollessa todellinen, täytyy soittaa sitä apua. Nämä jokaisen kotonta löytyvät laitteet ovat siis useimmiten PALOVAROITTIMIA. Eli puhuttaisiinko asioista niiden oikeilla nimillä, kiitos!

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (8 ääntä)
   "Ei"

   Lainaa

  52. Tulos: +25 (25 ääntä)
   little_firefighter: Minkähän takia Iiris olettaa palohälyttimien olevan käytössä alun perinkään?
   Kertomaan että krapulapitsat on valmiit

   Lainaa

  53. Logiikan mestari 22.8.2017 10:07
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Palohälytintähän pidetään katossa, jotta sen pattereita voidaan vaihdattaa tietyin väliajoin.

   Lainaa

  54. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Jos savua ei tule eikä mitään merkkiä palosta, oikea tapa on soittaa kiinteistöhuolto avaamaan oven ja vaimentamaan palovaroitin. Näin sanoi palomestari mulle kun meidän talossa oli tuollainen, vaikken itse ollut heitä kutsunutkaan. Meinaan palokunta vaan seisoi pihalla ja odottivat ovenavaajaa. Ja sillä aikaa he olisivat voineet olla sammuttamassa oikeaa tulipaloa. Lisäsi kyllä ettei se ihan väärinkään ole heitä soittaa paikalle mutta kuten em. turhaa jos selkeästi viallinen varoitin vaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Tuo imppauksen maininta selittääkin kaiken.

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Omassakin kerroksessa piippas kaks viikkoo tyhjillään oleva asunto.Kumma ettei kukaan muu kuin minä reagoinut siihen mitenkään,huolestuttavaa se että jos oikeasti tulee hälytys nii jengi vaan jatkaa omia puuhiaan ja ajattelee et kyllä se joskus loppuu,että mites sit kun tulee vaiks 2030 ilmahälytys niin kuinkahan sitte käy ihmisille?

   Lainaa

  57. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Tämän takia en pidä palovaroittimia asunnoissani.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tulipalo, paloturvallisuus, 112, hätänumero, savu, palohälytin, palovaroitin, palohälytys, palokunta, TOAS