Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Leluillakin on tunteet

Tosielämän Toy Story.
Taustatietoja: Emmi puhuu leluista. Toy Story – Leluelämää

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Arthur Brown 25.7.2017 0:26
   Tulos: -157 (479 ääntä)
   Animismi on ihan jees uskontokulttuuri. Keskimäärin parempia uskontoja kuin erinäköisiä, -mallisia ja -mielisiä – ja naisia! – sortavat Abrahamilaiset. Valitkoon jokainen oman elämänsä henki-toteemit, jos se tekee heidät iloiseksi. Ugh, olen puhunut.

   Lainaa

  2. Tulos: +766 (780 ääntä)
   Mun puhelin, avaimet ja lompakko on eläviä olentoja. Ne liikkuu itsekseen usein ja leikkii piilosta. Sitten päättävät taas oman mielensä mukaan ilmestyä esim. eteisen pöydälle. Jos mie sanon jotain niin se asia on niin!

   Lainaa

  3. Tulos: +140 (370 ääntä)
   Emmi kuuluu laitoshoitoon! Ei tuo ole normaalia.

   Lainaa

  4. Tulos: +598 (612 ääntä)
   Joku on tainnut katsoa Toy Storya.

   Lainaa

  5. Tulos: +733 (745 ääntä)
   Ajattelin joskus samanlailla leluistani. Olin 5-vuotias.

   Lainaa

  6. Tulos: +327 (405 ääntä)
   Ai Toy Story olikin dokumenttielokuvasarja... Tätä se teettää, kun suositaan avohoitoa.

   Lainaa

  7. Lörs lärä 25.7.2017 1:02
   Tulos: +315 (345 ääntä)
   ei, en ole vetänyt LSD:täsi, MUTTA OLETKO SINÄ NÄHNYT NUO ELÄVÄT NUKET LASIVITRIINISSÄ?

   Lainaa

  8. Tulos: +174 (186 ääntä)
   ToyStory elokuvat tuottaneet liian lähtemättömän vaikutuksen?

   Lainaa

  9. purppurakruunu 25.7.2017 1:11
   Tulos: +257 (271 ääntä)
   Olinko ainoa, jonka piti pari kolme kertaa skrollata takaisin katsomaan postaajan ikä?

   Lainaa

  10. Bananaboat 25.7.2017 1:14
   Tulos: +132 (176 ääntä)
   Luulin ensin että tässä puhuttiin aikuisten leluista. Oli mielenkiintoisempaa luettavaa niin ajateltuna.

   Lainaa

  11. Tulos: +153 (175 ääntä)
   Meneehän jotkut eiffel-torninki kanssa naimisiin ja rakastuu vaikkapa rappusten kaiteisiin ja yhtä eläviä ne on kuin Emmin lelut

   Lainaa

  12. Tulos: +86 (106 ääntä)
   Hämmennyin kun kirjoittajan ikä ei täsmännyt odotuksiini. Ajattelin koko ajan, että kirjoittaja olisi joku vanhuuttaan ja yksinäisyyttään höpsähtänyt rouvashenkilö. Oikeasti kirjoittaja oli 25 vuotias nainen, hmm. Pakko sanoa, että Katrin ajatukset vaivaavat minunkin päätäni.

   Lainaa

  13. Tulos: -29 (115 ääntä)
   "Vitiriini" "Poikkee" ...

   Lainaa

  14. Tulos: +167 (177 ääntä)
   Muistan kun pienenä aina peittelin pehmoni peläten niiden suuttuvan ja kostavan muutoin. Tätä kesti siihen eskariin asti, mutta Emmil näyttäis jatkuneen hieman pidemmälle

   Lainaa

  15. Tulos: +47 (79 ääntä)
   Onhan toi aika sympaattista, mutta rajansa kaikella...

   Lainaa

  16. Tulos: +105 (131 ääntä)
   Tavallaan tossa voisi olla sellainen logiikka, että jos jotain ostaa niin sitten sitä olisi hyvä käyttääkin, eikä vain täyttää nurkkiaan tavaroilla.

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (33 ääntä)
   Mun kommentti hävis

   Lainaa

  18. Tulos: +171 (183 ääntä)
   Pysähdy hetkeksi; oletko sinäkin yksi niistä, jotka ovat ottaneet aikoinaan kesälelun? Uuden lelun tullessa tilalle, olet saattanut hyljätä vanhan lelusi. Lopulta niiden rippeitä löytyy lapsuudenkotisi ullakolta, ahdattuna pieneen laatikkoon tekemään kuolemaa. Tämä on ankea ja synkkä todellisuus monille leluille ja nukeille. 95% ihmisistä ei kopio tätä viestiä eteenpäin, tee oma osasi ja valista muitakin. Annetaan yhdessä jokaiselle lelulle arvokas elämä!

   Lainaa

  19. Erityisope 25.7.2017 6:51
   Tulos: +54 (128 ääntä)
   Tuli mieleen autismi tms. neurologinen kehityshäiriö, johon liittyy vahvasti oma maailma sekä erityismielenkiinnonkohteet. Se, onko sille sitten kiva nauraa täällä, onkin sitten oma asiansa.

   Lainaa

  20. Tulos: -36 (84 ääntä)
   Oikeesti: “Vitiriini” “Poikkee” …
   Ja "viijää" Ai että joku voi olla ärsyttävä

   Lainaa

  21. Tulos: +92 (128 ääntä)
   Oikeesti: “Vitiriini” “Poikkee” …
   Niin, että noihin kohtiin ajattelin tarttua tosta mokasta? Kaikki muu oli ok?

   Lainaa

  22. Psykiatria 25.7.2017 9:10
   Tulos: -37 (77 ääntä)
   Eläköön mielenterveysongelmat

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (92 ääntä)
   Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti "lelluu" ja "aikkoo"?

   Lainaa

  24. Tulos: +54 (106 ääntä)
   Kaikki heti leimaa mielisairaaksi muttei kai tuo nyt niin kamalan "epänormaalia" ole kun on paljon ihmisiä jotka yleisesti ajattelee että esineilläkin on tunteet? Höpsöltähän tämmöset kuulostaa mutta näkisin että henkilö on vain _todella_ empaattinen. Oudonpaa minusta on nämä uudenajan yksisarvisselvännäkijä parantajat yms. :D

   Lainaa

  25. Tulos: -53 (77 ääntä)
   Tuohan on täysin sekasin. Ei voi tietää mitä saa päähänsä vielä ja on uhka muille.

   Lainaa

  26. Tulos: +90 (118 ääntä)
   Minusta Emmi on ihan symppis eikä vaikuta vaaralliselta kenellekään. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia.

   Lainaa

  27. Arkkienkeli 25.7.2017 9:58
   Tulos: -29 (47 ääntä)
   Tornio & lääkkeet. Kummastakin pääsee eroon muuttamalla kauas pois.

   Lainaa

  28. Tulos: +41 (45 ääntä)
   ES: Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti “lelluu” ja “aikkoo”?
   Tunnistin ainakin kolmen eri murteen tyyppejä mutta olen minäkin hämilläni. Ja kyllä sannoo esim. Mitähä se aikkoo tehhä? Mutten tuosta lelluu menis liian takuuseen :D

   Lainaa

  29. Tulos: +67 (73 ääntä)
   ES: Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti “lelluu” ja “aikkoo”?
   Mää sanon, terveisin oululainen. Mut en sano miun enkä ihe. Veikkaan Emmin puhuvan peräpohjolaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +15 (45 ääntä)
   Huolestuttavinta on että noin lyhyen tekstin kirjoittamiseen on kulunut ilmeisen kauan aikaa (vaikkei tarina kerrokaan kuinka kauan).

   Lainaa

  31. Tulos: -24 (46 ääntä)
   Että semmonen avautuminen.. Mitähän se Emmi puuhastelee pehmolelujensa kanssa...

   Lainaa

  32. Tulos: -12 (38 ääntä)
   ES: Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti “lelluu” ja “aikkoo”?
   Olisiko tämä sellaista lellittelykieltä, mitä monet mussuttavat omille koirille, kissoille tai lapsille?

   Lainaa

  33. Tulos: +70 (76 ääntä)
   No vaan mikäpä se siinä, meitä on moneen junaan. Uskotaanhan myös mm. kissaryhmässä kissojen horoskooppeihin. "Tää niin kuvaa meidän Misseä, iiiih!!! <3 <3 <3 <3 <3"

   Lainaa

  34. Tulos: +56 (74 ääntä)
   Btw: Kaikki heti leimaa mielisairaaksi muttei kai tuo nyt niin kamalan “epänormaalia” ole kun on paljon ihmisiä jotka yleisesti ajattelee että esineilläkin on tunteet? Höpsöltähän tämmöset kuulostaa mutta näkisin että henkilö on vain _todella_ empaattinen. Oudonpaa minusta on nämä uudenajan yksisarvisselvännäkijä parantajat yms.
   On se siinä vaiheessa aika outoa, kun kirjoittaja on sitä mieltä että kaikkien muidenkin pitäisi yhtyä hänen harhoihinsa. Mutta olisin toisaalta voinut laittaa edellisen kommentin melkein mihin vain uskontoaiheiseen keskusteluun, eli ei ehkä sittenkään kovin harvinaista...

   Lainaa

  35. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Trii: Pysähdy hetkeksi; oletko sinäkin yksi niistä, jotka ovat ottaneet aikoinaan kesälelun? Uuden lelun tullessa tilalle, olet saattanut hyljätä vanhan lelusi. Lopulta niiden rippeitä löytyy lapsuudenkotisi ullakolta, ahdattuna pieneen laatikkoon tekemään kuolemaa. Tämä on ankea ja synkkä todellisuus monille leluille ja nukeille. 95% ihmisistä ei kopio tätä viestiä eteenpäin, tee oma osasi ja valista muitakin. Annetaan yhdessä jokaiselle lelulle arvokas elämä!
   minä olin kyllä huono emäntä leluilleni, osa niistä joutui koiran kitaan! :'( rip rakkaat pehmolelut! anteeksi että annoin koirani repiä raajasi julmasti irti :'( ja ps. luvin nuorena kauhukirjaa, jossa nukke heräsi yöllä eloon ja teki tuhojaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +23 (23 ääntä)
   ES: Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti “lelluu” ja “aikkoo”?
   itseasiassa minä sanon, mutta muu murre oli tässä vierasta. eli vissiin monessakin paikassa puhutaan näin.

   Lainaa

  37. Tulos: +39 (63 ääntä)
   Kylläpä te nyt olette herkästi lähettämässä ihmisiä laitoshoitoon. Ihan harmittomalta tuo minusta vaikuttaa, vähän hassulta ehkä. Taisin olla itsekin nukkejeni kanssa vähän tuollainen nuorempana, eikä minulla muita ongelmia silloin ollut kuin yksinäisyys. (Nykyään ovat kyllä ihan laatikossa säilössä kun on elämässä oikeitakin ystäviä.)

   Lainaa

  38. Tulos: +37 (73 ääntä)
   Jotkut uskoo lelujen tunteisin ja toiset maksaa kirkollisveroa jota taivaalla asuva kaikkivoipa ukkeli saa rahaa. Kumpi on hassumpaa?

   Lainaa

  39. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Nyt on katottu Toy Storya.

   Lainaa

  40. Tulos: +42 (46 ääntä)
   huoh: On se siinä vaiheessa aika outoa, kun kirjoittaja on sitä mieltä että kaikkien muidenkin pitäisi yhtyä hänen harhoihinsa. Mutta olisin toisaalta voinut laittaa edellisen kommentin melkein mihin vain uskontoaiheiseen keskusteluun, eli ei ehkä sittenkään kovin harvinaista…
   Kyllähän ihmiset uskovat kaikenlaista älytöntä, se taitaa kuulua asiaan. Kaikkein skeptisin ateistikin luultavasti omaa jonkin taikauskon tai muun perustelemattoman luulon, ja esim. homeopatian suhteen tilanne on niin irti hallinnasta että niitä tököttejä on jo apteekeissa. Luulisi että apteekkari ei uskoisi taikaveteen, mutta siinä sitä ollaan. Ja kuka voi rehellisesti väittää ettei koskaan ole kiroillut tietokoneelleen kun se jumittaa vaikka miten tietää että aggressio elottomia kapineita kohtaan on turhaa? Mutta useimmat meistä eivät avaudu omituisuuksistaan ihan näin kiihkeästi; tajuamme että vaikuttaisimme hulluilta niiden mielestä jotka eivät kuvitelmaa jaa. Ei (muuten) järkevistä jeesuksenhalaajistakaan tiedä että he ovat, hihhuleista vain, ei kukaan kiroile läppärille jos huoneessa on kollega.

   Lainaa

  41. Tulos: +35 (63 ääntä)
   Löysin juuri sielunsisaren. Olen Emmiä vanhempi ja kohtelen pehmolelujani hyvin. Niitä ei heitetä lattialle tai nosteta päästä, niitä silitetään ja halitaan usein. En tosin kerro tästä Facebookissa tuntemattomille, koska minuun suhtauduttaisiin vain samalla tavalla kuin valtava osa tänne kommentoineista.

   Lainaa

  42. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Onkohan Emmi sukua Risto Reippaalle?

   Lainaa

  43. Tulos: -17 (39 ääntä)
   Vai pitäis mun vielä syynätä ostajan tausta samaan tyyliin kuin eläintä myydessä KUN MYYN JUMALISTE LELUJA!?! Uskomaton pöljäke tää nainen ja alkaa kitistä kun teksti on poistettu!!!ypt katsoivat varmasti parhaimmaksi poistaa koko höpöhöpön niin tämä alkaa vänistä miten olisi pitänyt kysyä HÄNELTÄ lupa, kun poistavat jotain mistä nousee taatusti kauhea pskamyrsky! Missä todellisuudessa tälläinen sekopää oikein elää????!!!???

   Lainaa

  44. Tulos: -1 (31 ääntä)
   Lotta: Vai pitäis mun vielä syynätä ostajan tausta samaan tyyliin kuin eläintä myydessä KUN MYYN JUMALISTE LELUJA!?! Uskomaton pöljäke tää nainen ja alkaa kitistä kun teksti on poistettu!!!ypt katsoivat varmasti parhaimmaksi poistaa koko höpöhöpön niin tämä alkaa vänistä miten olisi pitänyt kysyä HÄNELTÄ lupa, kun poistavat jotain mistä nousee taatusti kauhea pskamyrsky! Missä todellisuudessa tälläinen sekopää oikein elää????!!!???
   Samaa voisi kysyä kirjoitusasusi perusteella sinultakin? Mikä on keskiarvosanasi? Minulla on 9,2. Eivätkö vanhempasi ole opettaneet, että on olemassa myös erityisen herkkiä ihmisiä?

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Viimeistään nuo keksityt murteet tekee tästä kyllä 98%:n varmuudella trollin. Nähtävästi suhteellinen onnistuneesti, kun taidan olla ensimmäinen 45 kommentoijasta, joka tästä huomauttaa.

   Lainaa

  46. Tulos: +20 (22 ääntä)
   ES: Valaiskaa joku tyhmää savolaista että mitä ihmeen murretta toi on olevinaan. Paikoin tuntu semmoselta väkisin väännetyltä kiäntämiseltä. Sanooko joku muka oikeasti “lelluu” ja “aikkoo”?
   Mulla on Outokummussa kaveri joka kirjottaa faceen just tuolleen. Liekö siellä puhutaan noin.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Ai että oli ärsyttävä lukea tuota tekstiä.

   Lainaa

  48. Tulos: -20 (30 ääntä)
   TÄMÄ on se syy, miksi olen avohoitoa vastaan.

   Lainaa

  49. Tulos: +20 (46 ääntä)
   z: Jotkut uskoo lelujen tunteisin ja toiset maksaa kirkollisveroa jota taivaalla asuva kaikkivoipa ukkeli saa rahaa. Kumpi on hassumpaa?
   Huolestuin. Maksaako joku oikeasti tuosta syystä kirkollisveroa? Minä maksan kirkollisveroa, jotta kirkon ja seurakunnan palvelut pysyy "ilmaisina" niitä haluaville ja jotta seurakunnan tärkeä toiminta pysyisi voimissaan; kriisi- ja muu diakoniatyö, lasten ja nuorten kerhot ja leirit ym. Vai pitäisikö näiden koulutettujen ammattilaisten mielestäsi tehdä työtä talkoohengessä ja elää sillä kuuluisalla pyhällä hengellä? Entäs kirkkojen, pappiloiden ym seurakuntien rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo? Sama antaa kaikkien rapistua tai palaa? Keksin myös monta muuta syytä maksaa kirkollisveroa, mutta se on sinun ja monen muun onneksi VAPAAEHTOISTA.

   Lainaa

  50. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Minä sanon että olen suomen presidentti. Ja sehän muuten on niin koska minä sanon!

   Lainaa

  51. Yks höpsö kans 26.7.2017 20:07
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Norriska: Kylläpä te nyt olette herkästi lähettämässä ihmisiä laitoshoitoon. Ihan harmittomalta tuo minusta vaikuttaa, vähän hassulta ehkä. Taisin olla itsekin nukkejeni kanssa vähän tuollainen nuorempana, eikä minulla muita ongelmia silloin ollut kuin yksinäisyys. (Nykyään ovat kyllä ihan laatikossa säilössä kun on elämässä oikeitakin ystäviä.)
   Näin. Samoilla linjoilla, olen kyseisessä ryhmässä itse. Sinänsä en yllättynyt että joku halusi tämän julkaisun tänne jakaa, mutta mutta... Jokainen eläkööt ja harrastakoot tyylillään. Itsekin harrastan tosiaan nukkeja, elämältä en ole ehtinyt niiden kanssa "peuhata", mutta tapana on stailata ja luoda jonkin moisia dioraamoja nukeilla ja valokuvata niitä. Sekä luonnollisesti jakaa kuvia muiden nukkeilijoiden kesken. ;)

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Emmillä ei tosiaankaan ole kaikki nuket vitriinissä.

   Lainaa

  53. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Satutäti: Huolestuttavinta on että noin lyhyen tekstin kirjoittamiseen on kulunut ilmeisen kauan aikaa (vaikkei tarina kerrokaan kuinka kauan).
   Veikkaan et tekstin kirjoittamiseen on menny 18-20 vuotta. Ite ajattelin suunnilleen 6vuotiaana, että lelut saattaa elää ja yritin merkitä paikat, mihin jätin ne. Sit tajusin, että nehän osaa mennä sen merkin kohdalle takas sit kun pitää, että ei ne lelut ihan tyhmiä ole! Ikinä ei lelut kyl jääny liikkeistään kii :(

   Lainaa

  54. Tulos: -18 (18 ääntä)
   Avohoito...

   Lainaa

  55. Ihmettelijä 27.7.2017 12:33
   Tulos: -4 (32 ääntä)
   2000 vuotta sitten syrjähypystä raskaaksi tulleen naisparan hätävalheisiin uskominen on ok, mutta animisti on sekopää ja pitäisi laittaa laitoshoitoon? Pitäis olla joku roti.

   Lainaa

  56. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Sannni: Kyllähän ihmiset uskovat kaikenlaista älytöntä, se taitaa kuulua asiaan. Kaikkein skeptisin ateistikin luultavasti omaa jonkin taikauskon tai muun perustelemattoman luulon, ja esim. homeopatian suhteen tilanne on niin irti hallinnasta että niitä tököttejä on jo apteekeissa. Luulisi että apteekkari ei uskoisi taikaveteen, mutta siinä sitä ollaan. Ja kuka voi rehellisesti väittää ettei koskaan ole kiroillut tietokoneelleen kun se jumittaa vaikka miten tietää että aggressio elottomia kapineita kohtaan on turhaa?
   Ei apteekkari usko taikaveteen. Apteekkari uskoo rahaan, ja siihen, että osa asiakkaista uskoo taikaveteen. Apteekkari on moraaliton ja selkärangaton.

   Lainaa

  57. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Lelutkin ovat ihmisiä.

   Lainaa

  58. Tulos: +19 (23 ääntä)
   JS80: Ei apteekkari usko taikaveteen. Apteekkari uskoo rahaan, ja siihen, että osa asiakkaista uskoo taikaveteen. Apteekkari on moraaliton ja selkärangaton.
   Nojoo, myönnän että ihan periaatteesta en osta edes apteekarin salmiakkia paikoista jotka myyvät homeopatiaa. Ja kun menen pari pysäkkiä lisää paikkaan joka ei myy, muistan kertoa heille miksi sinne suunnistin. Oma harhaluuloni: ketään kiinnostaa =>

   Lainaa

  59. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Anonyymi: Huolestuin. Maksaako joku oikeasti tuosta syystä kirkollisveroa? Minä maksan kirkollisveroa, jotta kirkon ja seurakunnan palvelut pysyy “ilmaisina” niitä haluaville ja jotta seurakunnan tärkeä toiminta pysyisi voimissaan; kriisi- ja muu diakoniatyö, lasten ja nuorten kerhot ja leirit ym. Vai pitäisikö näiden koulutettujen ammattilaisten mielestäsi tehdä työtä talkoohengessä ja elää sillä kuuluisalla pyhällä hengellä? Entäs kirkkojen, pappiloiden ym seurakuntien rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo? Sama antaa kaikkien rapistua tai palaa? Keksin myös monta muuta syytä maksaa kirkollisveroa, mutta se on sinun ja monen muun onneksi VAPAAEHTOISTA.
   En keksi ainuttakaan tekosyytä rahoittaa lasten aivopesua hyväntekeväiayyden verukkeella. Kaikki mainitsemasi toiminnot voidaan tarvittaessa rahoittaa myös ilman indoktrinaatiota.

   Lainaa

  60. Muna pilluun 28.7.2017 15:28
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tää waat.fun mainos sopii tähän loistavasti.

   Lainaa

  61. Tulos: -3 (11 ääntä)
   autismin kirjo

   Lainaa

  62. jos lelut vastaa olet hullu 31.7.2017 19:11
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Lääkkeet olis hyvä ottaa.

   Lainaa

  63. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Avohoidon arvostelijoilta haluaisin kysyä, millä perusteella kyseinen henkilö kuuluisi laitoshoitoon?

   Lainaa

  64. (kirkollis)verovapaa 1.8.2017 21:14
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Anonyymi: Huolestuin. Maksaako joku oikeasti tuosta syystä kirkollisveroa? Minä maksan kirkollisveroa, jotta kirkon ja seurakunnan palvelut pysyy “ilmaisina” niitä haluaville ja jotta seurakunnan tärkeä toiminta pysyisi voimissaan; kriisi- ja muu diakoniatyö, lasten ja nuorten kerhot ja leirit ym. Vai pitäisikö näiden koulutettujen ammattilaisten mielestäsi tehdä työtä talkoohengessä ja elää sillä kuuluisalla pyhällä hengellä? Entäs kirkkojen, pappiloiden ym seurakuntien rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo? Sama antaa kaikkien rapistua tai palaa? Keksin myös monta muuta syytä maksaa kirkollisveroa, mutta se on sinun ja monen muun onneksi VAPAAEHTOISTA.
   Kuten moni muukin, sinäkin pidät kirkkoa välttämättömänä monen yhteiskunnan asian ylläpidossa. Todennäköisesti, koska kirkko on vuosisatoja pyrkinyt luomaan itselleen "korvaamattoman instituution" imagon kansalaisten silmissä. Vaikka tosiasiassa kirkolla ei ole minkäänlaista asiantuntemusta esittämiesi asioiden hoidossa. Kirkon virkamiehet eivät sellaisenaan ole koulutukseltaan psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisia, museo- ja kulttuurialan ammattilaisia... Onneksi moni näiden asioiden parissa työskentelevä kirkon työntekijä kuitenkin hankkii alaa sivuavan perehdytyksen tai koulutuksen. Se on vain kauhean tehotonta ylläpitää kirkon omia "koulutuslinjoja", ja vaarana on myös vajaakoulutus tai suora ammattitaidottomuus. Toisaalta vaarana on myös se, että kirkko pelaa "omaan pussiin". Esimerkiksi jotkin seurakunnat ovat erittäin haluttomia luopumaan kulttuurihistoriallisesti arvottomista ja käyttöasteeseen nähden kalliista kiinteistöistä ja tonteista, vaikka se tulisi erittäin hyvin toimeen ilman niitä tai korvaavilla tiloilla. Tämä voidaan perustella "kulttuurihistoriallisella arvolla". Kilpailun puuttuessa kirkko hoitaa monella paikkakunnalla hautausurakoinnin hintoja sen tarkemmin murehtimatta. Hyväntekeväisyystyössä rahallinen panos tulee usein erillisinä lahjoituksina (esim. kunta vuokraa tilojaan kirkolle alihintaan), eikä näin ollen kuluta kirkon kassaa. Kirkon virkamiesten palkoissa toimii hyväveli-verkosto. Jne. Toisin sanoen toimiessaan "monen alan ammattilaisena" kirkko voi venyttää kannattavuuden, pätevyyden ja eettisyyden rajoja veronmaksajien kustannuksella. Myös meidän veronmaksajien, jotka emme kuulu kirkkoon.

   Lainaa

  65. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mä olen ihan tavallinen korkeastikoulutettu järkevä ja tykätty ihminen. Salaa oon myös hyvin kiintynyt lapsuuden leluihin. Ja tiedän että todella moni muukin on, moni nukkuu vielä vanhan nallensa kanssa (minäkin). Ja tavallaan joo, saattaisin ajatella samaa jostain nallekokoelmasta vitriinissä, että niillä on "surkea elämä". En ikinä kehtais ääneen tuollaista sanoa, mutta saattaisin miettiä. En tiedä onko tällä postaajalla niinkään mielenterveysongelmia, ei toi niin kovin oudolta vaikuta. Lähinnä jotain "miten käyttäydyn netissä" opastusta voisi tarvita.

   Lainaa

  66. bananaforscale 12.6.2018 13:55
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Taavi76: Emmi kuuluu laitoshoitoon! Ei tuo ole normaalia.
   Ei kuulu. Hoitoon joo, laitokseen ei. Suljetulle ei oteta ku niitä jotka on haitaks itelleen tai toisille.

   Lainaa

  67. bananaforscale 12.6.2018 13:57
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Keksin myös monta muuta syytä maksaa kirkollisveroa, mutta se on sinun ja monen muun onneksi VAPAAEHTOISTA.
   Eeeei se itse asiassa ole. Yritykset maksavat kirkollisveroa joten kaikki maksavat kirkollisveroa jotain kautta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lelut, Toy Story, vitriini, myynti, avautuminen