Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 289

Kuusamon paras hoivakoti!
Sekalaisia, osa 289 Olemme käsitelleet pakollista löytöpalkkiota aiemmin täällä.

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 27 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Muumi (kopio) 25.5.2017 0:50
      Tulos: +276 (402 ääntä)
      Miten Juho ääntäisi nimen Canna?

      Lainaa

    2. Tulos: +464 (474 ääntä)
      Pirjo on malliesimerkki ihmisestä, joka omaa "mitä minä siitä hyödyn"-ajattelutavan

      Lainaa

    3. Tulos: +61 (95 ääntä)
      On se jännä että nä ja noi edelliset pakolliset löytöpalkkiomokat on melkeen samaan aikaan postattu mut eri vuosina :o yks päivä liikaa

      Lainaa

    4. Tulos: +317 (323 ääntä)
      Tulipa tosta löytöpalkkiojutusta mieleen se, kun kissani karkasi. Huoli oli kova ja tietenkin ilmoitin esim. paikkakuntalaisille kavereilleni, että jos näkevät kissan niin ilmoittavat. Eräs vastasi viestiini välittömästi, että "No mikä on löytöpalkkio?". Hieman tyrmistyin. Kyseinen henkilö kyllä kaikin keinoin on aina yrittämässä saada ilmaisia asioita tai rahaa tavalla tai toisella, mutta vähän kyllä hämmästytti että heti kiinnosti vain saako siitä rahaa jos kissan sattuu näkemään... No loppu hyvin kaikki hyvin, löysin kissani ja varmaan kaveria harmitti kun jäi mahdollinen palkkio sivu suun.

      Lainaa

    5. Tulos: +227 (235 ääntä)
      Nämä pirjot ei taida ymmärtää mitä löytöpalkkio tarkoittaa. Mutta tyhmiä ja itsekkäitähän on vähän joka lähtöön.

      Lainaa

    6. Tulos: +287 (297 ääntä)
      Kolmannen mokan herra. Uskoisin että tiedän mitä tunnetta tarkoitat. Terveisin IT-tukihenkilö. :) Siinä sitä ollaan aina uran aallonharjalla kun menee töökkäämään virtajohdon seinään samalla kun asiakas kertoo pohtineensa kolme tuntia, mikä voisi olla vikana.

      Lainaa

    7. Tulos: +293 (301 ääntä)
      Mulla on aina ollut semmonen harhakäsitys että löytöpalkkion maksaa ja siitä päättää tavaran omistaja. Mutta sehän tarkoittaakin ilmeisesti löydettyjen tavaroiden panttivankina pitelemistä kunnes kukkaronnyörit aukeaa.

      Lainaa

    8. Tulos: +91 (105 ääntä)
      Eräs lompakkoni löytänyt henkilö sai 70€ löytöpalkkion. Seuraava lompakkoni löytänyt vei sen jollekin löytötavaratoimistolle, jolle piti maksaa 25€ että sai takaisin. Kortit oli onneksi tallessa, mutta kuukauden ruokarahat meni siinä.

      Lainaa

    9. Tulos: +128 (130 ääntä)
      Kakkeli: Kolmannen mokan herra. Uskoisin että tiedän mitä tunnetta tarkoitat. Terveisin IT-tukihenkilö. Siinä sitä ollaan aina uran aallonharjalla kun menee töökkäämään virtajohdon seinään samalla kun asiakas kertoo pohtineensa kolme tuntia, mikä voisi olla vikana.
      Näitä löytyy vaikka millä mitalla.. Nimim. Kolleega, joka kävi laittamassa monitoriin virrat päälle eräässä kaupassa.

      Lainaa

    10. Tulos: +189 (197 ääntä)
      Kakkeli: Kolmannen mokan herra. Uskoisin että tiedän mitä tunnetta tarkoitat. Terveisin IT-tukihenkilö. Siinä sitä ollaan aina uran aallonharjalla kun menee töökkäämään virtajohdon seinään samalla kun asiakas kertoo pohtineensa kolme tuntia, mikä voisi olla vikana.
      Olen joskus ollut työpaikkani epävirallinen IT-tukihenkilö, vaikken ole mitenkään pätevä tai edes tiedä koneista hölynpölyä. Tarkastin että kaikki johdot ovat kiinni ja uudelleenkäynnistin, jollei auttanut soitin oikealle IT'lle, mutta useimmiten ei tarvinnut. "Osaamistani" arvostettiin. Ei muuten mutta kyseessä oli yliopisto ja olin kesä-apulaisena postittamassa...

      Lainaa

    11. Tulos: +74 (78 ääntä)
      Poliisin löytötavaratoimistoon kun vie jotain löytämäänsä, niin siihen lippulappuun voi esittää toiveen löytöpalkkiosta ja sen suuruudesta. Tavaran omistaja sitten päättää maksaako löytöpalkkiota vai ei. Näin ainakin muutama vuosi sitten..

      Lainaa

    12. Tulos: +81 (91 ääntä)
      Uranvaihtoon? Edelliselle työpaikalle tilattu IT -tukihenkilö veloitti liki 100 € faksin Reset -nappulan painamisesta.

      Lainaa

    13. Tulos: -50 (62 ääntä)
      Tiiviste: Eräs lompakkoni löytänyt henkilö sai 70€ löytöpalkkion. Seuraava lompakkoni löytänyt vei sen jollekin löytötavaratoimistolle, jolle piti maksaa 25€ että sai takaisin. Kortit oli onneksi tallessa, mutta kuukauden ruokarahat meni siinä.
      Joko tuo oli huono yritys sarkasmiksi tai mulla on aivohalvaus.

      Lainaa

    14. Tulos: +148 (152 ääntä)
      Ihanuus: Uranvaihtoon? Edelliselle työpaikalle tilattu IT -tukihenkilö veloitti liki 100 € faksin Reset -nappulan painamisesta.
      Ei maksettu, vaan teidän ongelmanne ratkaisemisesta. Ette itse osanneet.

      Lainaa

    15. pihlajantarja 25.5.2017 17:51
      Tulos: -46 (48 ääntä)
      Onneksi säilytysmaksun voi pyytää :)

      Lainaa

    16. Tulos: +78 (90 ääntä)
      Pahe: Joko tuo oli huono yritys sarkasmiksi tai mulla on aivohalvaus.
      En tiedä, missä kohtaa oli huono sarkasmiyritys, mutta suomeksi siis ensimmäinen lompakonlöytäjä pölli rahat ja dumppasi mäkkärin pihaan ja sieltä toinen löysi ja vei löytötavaratoimistoon ja lähetti Facebookissa viestiä.

      Lainaa

    17. Tulos: -11 (43 ääntä)
      Tiiviste: Eräs lompakkoni löytänyt henkilö sai 70€ löytöpalkkion. Seuraava lompakkoni löytänyt vei sen jollekin löytötavaratoimistolle, jolle piti maksaa 25€ että sai takaisin. Kortit oli onneksi tallessa, mutta kuukauden ruokarahat meni siinä.
      Tiiviste on ainakin hyvä hukkaamaan lompakkonsa ;)

      Lainaa

    18. Tulos: -41 (71 ääntä)
      Laissa on mainittu että löytöpalkkion suuruus on 10%. Taas lynkataan lain tuntevat kansalaiset.

      Lainaa

    19. Tulos: +51 (65 ääntä)
      Ahut: Tiiviste on ainakin hyvä hukkaamaan lompakkonsa
      Jaa jos kerran hukkaa? Eiköhän jokainen meistä ole kerran hukannut jotain. Selvennän nyt vielä, ettei jää vaivaamaan: kyseessä oli yksi kerta kun lompakko katosi. Ensin sen löysi joku joka vei rahat. Sen jälkeen rahattoman lompakon kortteineen toimitti joku toinen löytötavaratoimistoon, jotka perivät 25e sen luovuttamisesta omistajalleen. --- En kyllä ymmärrä ollenkaan löytöpalkkioita. Se, että sattuu näkemään jonkun tavaran jossain ei ole mikään uroteko, ei edes vaivannäköä. Jos taas näkee vaivaa toimittaa tavaran oikealle omistajalle, voi pieni korvaus olla mukava, mutta jokin muu nimi kuvaisi sitä paremmin kuin löytöpalkkio. Ja kuten mainittu, sen vaatiminen ennen luovuttamista kutsutaan kiristykseksi.

      Lainaa

    20. It's a deal 26.5.2017 11:11
      Tulos: +88 (104 ääntä)
      Muumi (kopio): Miten Juho ääntäisi nimen Canna?
      Yksi kielemme omituisuuksista on, että sekin äännetään "You ho!".

      Lainaa

    21. Seppo Saviniemi 26.5.2017 12:57
      Tulos: +45 (51 ääntä)
      : Laissa on mainittu että löytöpalkkion suuruus on 10%. Taas lynkataan lain tuntevat kansalaiset.
      Edellyttäen että se löytöpalkkio menee virallisia teitä pitkin. Jos joku tavan Tane löytää lompakon (eikä toimita sitä poliisille) ja vaatii jotain 10 % palkkiota lompakkoa vastaan niin Tane syyllistyy rikokseen.

      Lainaa

    22. Tulos: -21 (39 ääntä)
      Kyllä vaan on 10% löytöpalkkio. Joskus penskana hukkasin lompakkoni Kemijärven uimahalliin, sisällä 80mk; kiersi poliisilaitoksen kautta ja löytäjä sai 8mk. Laitos ei ottanut välistä mitään. Oi aikoja, oi tapoja :)

      Lainaa

    23. Kiristystä 27.5.2017 6:57
      Tulos: +55 (57 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Edellyttäen että se löytöpalkkio menee virallisia teitä pitkin. Jos joku tavan Tane löytää lompakon (eikä toimita sitä poliisille) ja vaatii jotain 10 % palkkiota lompakkoa vastaan niin Tane syyllistyy rikokseen.
      Juurikin näin. Yksityishenkilö ei voi vaatia mitään "et saa lompakkoasi (=henkkareita, pankkikortteja ym.) takas jos et maksa!"-paskaa. Poliisilaitokselle viedessä voi ilmaista toiveen löytöpalkkiosta, ja sen sitten ehkä saa jos omistajalla on siihen varaa. Kenenkään opiskelijan tai eläkeläisen viimeistä kymppiä ei siihen löytöpalkkioon vaadita tavaran saamiseksi.

      Lainaa

    24. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Paitsi että "You ho" lausutaan erilailla kun "Juho", ei kai kukaan sano Juho nimeä "juuhou"

      Lainaa

    25. Tulos: +14 (14 ääntä)
      : Laissa on mainittu että löytöpalkkion suuruus on 10%. Taas lynkataan lain tuntevat kansalaiset.
      Juu on. Löytöpalkkiota ei kuitenkaan makseta ns. laitoslöydöistä ("laitoksia" ovat mm. koulut, kaupat, ravintolat, julkiset liikennevälineet ja niiden asemat, huoltoasemat, kirjastot yms.). Se maksetaan tavaran käyvästä arvosta eikä esim. avaimia, henkilöpapereita tai vastaavia ainoastaan oikealle omistajalle merkityksellisiä tavaroita huomioida. Löytöpalkkiota ei myöskään makseta varastetusta omaisuudesta. Eli jos tuossa tapauksessa löydetyn omaisuuden käypä arvo oli 100 euroa eikä kyseessä ollut laitoslöytö tai varastettu tavara, niin silloin periaatteessa löytäjällä oli oikeus vaatia kympin löytöpalkkiota. Tapa, jolla asia esitettiin, ei kuitenkaan ollut oikea, vaan tavara löytöpalkkiotoiveineen olisi tullut toimittaa löytötavaratoimistoon (palkkion tarkoituksenahan on lähtökohtaisesti korvata tavaran viennistä aiheutunut vaiva).

      Lainaa

    26. Vääränvärinen 31.5.2017 0:14
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      Joskus yritin Sirille iphonessa opettaa kaverin nimen että voisin pyöräillessä komentaa puhelimen soittamaan sille. Tartti nimetä hänet "art who re" nimellä että Siri ymmärsi kenelle soittaa. Artturi oli oikea nimi.

      Lainaa

    27. Tulos: 0 (0 ääntä)
      "You hoe".

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Juho, nimi, ääntäminen, lausua, englanti, löytöpalkkio, it-tuki, Kuusamo, hoivakoti, hautausmaa, löytötavarat