Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pakollinen löytöpalkkio

Lyö rahoiksi löytötavaroilla!
Pakollinen löytöpalkkio

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 101 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1145 (1167 ääntä)
   Ei oo näköjään ahneudella rajaa. Kirppisryhmissäki pyydetään ihan järjettömiä hintoja kapisista romuista.

   Lainaa

  2. Egologinen akateemikko 26.5.2015 0:32
   Tulos: -970 (1094 ääntä)
   Löytöpalkkio on nimensä mukaisesti PALKKIO LÖYTÄJÄLLE. Ihme narisemista kateellisia. Itse en enään ikinä löydä mitään.

   Lainaa

  3. halalalalal 26.5.2015 0:34
   Tulos: +878 (904 ääntä)
   Hei, löysin jonkun avaimet, mut aattelin heivaa ne mäkeen jollei mulle makseta niistä mitään! Urpot.

   Lainaa

  4. Tulos: -262 (378 ääntä)
   No Marjalla oli sentään _jotain_ perustelua. Ei tosin kovin vedenpitävää.

   Lainaa

  5. halalalalal 26.5.2015 0:49
   Tulos: +543 (553 ääntä)
   Allu: No Marjalla oli sentään _jotain_ perustelua. Ei tosin kovin vedenpitävää.
   Huono perustelu. Ei kukaan täysijärkinen voi pitää toisen avaimia väkisin, jollei oikea omistaja haluakaan maksaa löydetyistä avaimista palkkiota.

   Lainaa

  6. Tulos: +662 (672 ääntä)
   Risto: voisit tietysti vain suosiolla luovuttaa sen puhelimen. Tiedäthän, että säästyisi se vaiva soittaa poliisille. Kannattaisiko palauttaa tavarat omistajilleen ilman ylimääräisiä kiristyksiä? Olisi paljon helpompaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +777 (785 ääntä)
   Mitenkäs Risto sitten suu pannaan, kun laillinen omistaja tulee poliisisetien kanssa vaatimaan omaisuuttaan takaisin ja syyttää kiristyksestä? Eipä taida enää siinä vaiheessa auttaa selittelyt mistään löytöpalkkiosta...

   Lainaa

  8. Tulos: +339 (347 ääntä)
   Tai sitte pölli sen ja yrittää myydä takasin

   Lainaa

  9. aattelinvaan 26.5.2015 1:07
   Tulos: -251 (371 ääntä)
   Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:"Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon."

   Lainaa

  10. Tulos: +346 (366 ääntä)
   Kai tuo täyttää jo kiristyksen tunnusmerkit poliisinkin silmissä? Toivottavasti omistaja tunnistanut tavaransa ja tehnyt löytäjästä rikosilmoituksen. Minusta löytöpalkkio on vapaaehtoinen, suurin palkkio on nähdä toisen ihmisen ilo, kun saa tavaransa takaisin ja tietysti yleensä myös vuolaat kiitokset löytäjälle. Mihin on kadonnut vilpitön auttamisen halu?

   Lainaa

  11. Tulos: +212 (226 ääntä)
   Kävisin hakemassa puhelimeni pois ja antaisin pussillisen paskaa palkkioksi

   Lainaa

  12. Tulos: +208 (220 ääntä)
   Kiristystä omalla nimellä? Ei ehkä fiksuin teko. Tavaran omistajana onkisin tuossa tilanteessa yhteystiedot netin syövereistä ja kävisin hakemassa vastaavan suuruisen vastapantin. Sitten voisi neuvotella panttien vaihdosta päittäin.

   Lainaa

  13. Omatunto___ 26.5.2015 1:36
   Tulos: +317 (329 ääntä)
   Egologinen akateemikko: Löytöpalkkio on nimensä mukaisesti PALKKIO LÖYTÄJÄLLE. Ihme narisemista kateellisia. Itse en enään ikinä löydä mitään.
   TAVARAN KADOTTANUT henkilö voi luvata löytöpalkkion. Jos taas löytää kadulta jotain REHELLINEN ihminen palauttaa tavaran oikealle omistajalle, tai etsii omistajan, ilman mitään rahapyyntöjä. Moni ihminen kokee mielihyvää jo siitä että toimii oikein. Sitä sopii miettiä mikä on mennyt kasvatuksessa pieleen kun ei huvita tehdä mitään toisen hyväksi ilman että saa jotain vastineeksi. Jos sitä tavaraa ei anna takaisin niin sittenhän sulla on ikään kuin laitonta tavaraa hallussa, koska se kuuluu oikeasti jollekin toiselle.

   Lainaa

  14. ei kivaa :( 26.5.2015 1:49
   Tulos: -81 (259 ääntä)
   Aika rasistinen tuo Juutalaiskuva mielestäni :(

   Lainaa

  15. aattelinvaan 26.5.2015 1:54
   Tulos: -155 (185 ääntä)
   Luepa mitä Suomen laissa sanotaan löytöpalkkiosta... Tai vaikka kommenttini ylempää
   Omatunto___: TAVARAN KADOTTANUT henkilö voi luvata löytöpalkkion. Jos taas löytää kadulta jotain REHELLINEN ihminen palauttaa tavaran oikealle omistajalle, tai etsii omistajan, ilman mitään rahapyyntöjä. Moni ihminen kokee mielihyvää jo siitä että toimii oikein. Sitä sopii miettiä mikä on mennyt kasvatuksessa pieleen kun ei huvita tehdä mitään toisen hyväksi ilman että saa jotain vastineeksi. Jos sitä tavaraa ei anna takaisin niin sittenhän sulla on ikään kuin laitonta tavaraa hallussa, koska se kuuluu oikeasti jollekin toiselle.

   Lainaa

  16. aattelinvaan 26.5.2015 2:02
   Tulos: -263 (279 ääntä)
   Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa "pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi", koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.

   Lainaa

  17. Tulos: +210 (218 ääntä)
   aattelinvaan: Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa “pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi”, koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.
   Moi Risto!

   Lainaa

  18. Leevi seppälä 26.5.2015 4:12
   Tulos: -96 (180 ääntä)
   No tavallaan ymmärrän. Muistuu mieleen kerta, kun löysin puistosta lompakon. Sisällä kortit ja 450e käteistä. Soitin numerotiedusteluun ja selitin tyypin osoitteen ja toimiin lompakon dösällä kotiovelle. Sain palkkion.. 0 euroa.

   Lainaa

  19. Tulos: +114 (154 ääntä)
   Leevi seppälä: No tavallaan ymmärrän. Muistuu mieleen kerta, kun löysin puistosta lompakon. Sisällä kortit ja 450e käteistä. Soitin numerotiedusteluun ja selitin tyypin osoitteen ja toimiin lompakon dösällä kotiovelle. Sain palkkion.. 0 euroa.
   Hieno urbaanilegenda, kiertänyt netissä vuosia. Taisi olla IRCquoteseissakin aikanaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +86 (120 ääntä)
   Jännä muuten, en ole tullut ajatelleeksi; kun tosiaan löytöpalkkio on kuitenkin maksettava lain mukaan, niin jääkö kalliskin tavara sitten löytäjän lailliseksi omaisuudeksi jos palkkiota ei makseta? Entä jos löytötavara on jotain kallista, vaikka tuhansien eurojen arvoista, eikä kadottaneella ole käteistä 10% sen arvosta palkkioksi annettavaksi, silloinko löytäjä pääsee nettoamaan löytämänsä tavaran lain puitteissa, poliisin lämpimien katseiden alla, yhden poliiseista kääntyessä tavaransa hukanneen puoleen: "-kannattais kuule pitää huoli tavaroistaan." Toisaalta ymmärrän löytöpalkkion idean, kyllä siinä kuitenkin edesautetaan tavaran päätymistä takaisin omistajalleen, ja aika monessa tapauksessa hukkaaja mielellään maksaa sen 10%. Tässä mokassa on ehkä vähän nastya tuo asian esittämistapa; se, että löytäjä vaatii itse palkkiota tai muuten ei olisi kuistille asiaa. Jos löytäjä veisi iphonen löytötavaratoimistoon, ja TOIMISTO sanoisi hukkaajalle että "nyt kyllä olet löytöpalkkion pystyssä löytäjälle", niin ei se useimpien mielestä enää vaikuttaisi niin "törkeältä", aivan selvästi lakiin kirjoitettu menettelytapa kun on. Osaako joku muuten sanoa että miten tuollaisen käytetyn elektroniikan arvo mitataan tuossa tilanteessa? Jos se on joku 2 vuotta vanha iphone niin 50 euroa ei todellakaan ole 10% sen arvosta! :) toimitaanko silloin niinkuin vakuutusyhtiöt, eli tietty prosenttiosuus tuotteen alkuperäisestä hinnasta leikataan pois nykyisestä arvosta per vuosi?

   Lainaa

  21. Tulos: +219 (227 ääntä)
   Jos Ristolle on niin paljon vaivaa puhelimesta, niin miksei sitten tosiaankin kävellyt vaan sen ohi ja jättänyt jonkun muun riesaksi.

   Lainaa

  22. S. aivartelija 26.5.2015 5:52
   Tulos: +67 (109 ääntä)
   Mulla on tämä sanan kateus alkuperäinen merkitys jo ihan hukassa. Jos haluaa ihmisten noudattavan lakeja ja hyviä tapoja, ja jos ei pidä siitä tavasta, etteivät nämä tee niin, se on kateutta? Ehkäpä te teinit olette kateellisia siitä, että joillakin on moraali, laintuntemus ja tavat hallussa?

   Lainaa

  23. Tulos: +44 (80 ääntä)
   Leevi seppälä: No tavallaan ymmärrän. Muistuu mieleen kerta, kun löysin puistosta lompakon. Sisällä kortit ja 450e käteistä. Soitin numerotiedusteluun ja selitin tyypin osoitteen ja toimiin lompakon dösällä kotiovelle. Sain palkkion.. 0 euroa.
   Miksi teit sen? Miksi ihmeessä lähdit ite toimittamaan lompakkoa omistajalle? En ymmärrä.

   Lainaa

  24. Tulos: +109 (111 ääntä)
   Miksi ihmiset eivät vie näitä löytötavaratoimistoon? Saisivat sen löytöpalkkion sekä pääsisivät helpolla. Aikoinaan minun omaisuuttani palautettiin kyseiseen toimistoon, johon piti maksaa tämä 10% palkkio, joka taisi olla 60€. Maksoin mielelläni, koska olin tyytyväinen, että sain omaisuuteni takaisin. Homma vitutti vain koska minulla oli kiire enkä voinut kortilla tätä palkkiota maksaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +216 (216 ääntä)
   " Sen, joka ottaa löytötavaran talteen (löytäjä), on ilman aiheetonta viivytystä ilmoitettava löydöstä omistajalle tai toimitettava löytötavara poliisille. Omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä tai vaatii viranomaisen luvan, on välittömästi toimitettava poliisille. " Ei kenenkään tarvitse murehtia palkkiosta tai siitä että jääkö tavara löytäjälle. Poliisi kyllä maksaa mahdollisen löytöpalkkion ilmoittamaasi tilinumerolle, tai jos tavaraa ei noudeta niin luovuttaa tavaran sinulle. Se kuka ei toimita heti poliisille vaan pitää tavaran itsellään ja rupeaa tarinoimaan facebookissa muuttuu yksinkertaisesti varkaaksi, eli nämä kirjoitukset kannattaa jättää omaan arvoonsa ja sen sijaan ruveta miettimään mahdollista rikosilmoitusta jos asia ei puhumalla selviä. Suoraan ei kannata tällaiselle "löytäjälle" ruveta mitää rahaa maksamaan vaan kaikki poliisin kautta niin kuin asiaan kuuluu.

   Lainaa

  26. Tulos: -187 (203 ääntä)
   Mitä kummaa,Riston 50€ pyyntö ihan kohtuullinen kun jos luuri maksanu jotain 500€ ni ilomielin maksaisin ton summan mielummin kuin et hommaisin uuden luurin ja liittymäkortin yms.Ja entäs ne yhteystiedot mitä luuriin on tallennettu,kiva rupee haaliin jotai yli 200 nroa taas uusiksi haltuunsa.

   Lainaa

  27. Tulos: +116 (118 ääntä)
   Itse kun löysin isovanhempieni pihalta puhelimen, en edea miettinyt löytöpalkkioita. Olin vain onnellinen naapurin (aikuisen) lapsen puolesta kun sai sen takaisin. Itselläkin kadonnut kaksi kertaa puhelin. Ekalla kerralla naapurit löysi meidän pihalta sen, toisella kerralla vanhempi pariskunta käveli n. 1km palauttaakseen sen. Itse en edes tiennyt sen kadonneen kummallakaan kerralla.

   Lainaa

  28. Tulos: +145 (149 ääntä)
   Aika paskamainen veto kyllä. Löytöpalkkiolla monesti kadonneen esineen ilmoittaja kertoo kuinka kovasti haluaa omaa tavaraansa/omaisuuttaan takaisin, ei löytäjä tuollaisia saa päättää. Usko ihmiskuntaan katosi.

   Lainaa

  29. Tulos: +89 (91 ääntä)
   Voi vittu mitä touhua. Onneksi on sentään olemassa ihan järkevääkin porukkaa, nimimerkillä kolmesti lompakkoni kadottanut, ja aina on saatu helpolla takaisin pl. löytötavaratoimistolle maksu.

   Lainaa

  30. Lainaus on taitolaji... 26.5.2015 7:17
   Tulos: +173 (175 ääntä)
   aattelinvaan: Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:”Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon.”
   Jätit sitten kokonaan pois sen, miten teksti jatkuu... "Löytöpalkkiota ei suoriteta julkisista tiloista löytyneistä löydöistä. Tällaiset tavarat on viipymättä toimitettava ko. laitoksen, viraston, kulkuvälineen tms. henkilökunnalle. Joskus poliisi voi antaa löytäjälle luvan säilyttää löytötavaraa. Tällaisissa tapauksissa omistajan on maksettava löytäjälle säilyttämispalkkiota. Poliisi huolehtii löytöpalkkion ja korvausten maksamisesta löytäjälle. Jos palkkiota ei saada toimitettua (esim. kun löytäjä ei ilmoita maksuosoitetta tai löytäjää ei saada kiinni), palkkio siirtyy valtiolle." Eli poliisin kauttahan nämä hommat menevät... Ja toisaalta, eikö olisi fiksumpaa toimittaa löytämänsä tavarat löytötavaratoimistoon, kun tavaroiden omistaja niitä sieltä varmaan tiedustelee. Eivät nuo FB-päivitykset kaikkien silmiä tavoita. Ajattelu - tuo aliarvostettu taito...

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Banaani: Jännä muuten, en ole tullut ajatelleeksi; kun tosiaan löytöpalkkio on kuitenkin maksettava lain mukaan, niin jääkö kalliskin tavara sitten löytäjän lailliseksi omaisuudeksi jos palkkiota ei makseta? Entä jos löytötavara on jotain kallista, vaikka tuhansien eurojen arvoista, eikä kadottaneella ole käteistä 10% sen arvosta palkkioksi annettavaksi, silloinko löytäjä pääsee nettoamaan löytämänsä tavaran lain puitteissa, poliisin lämpimien katseiden alla, yhden poliiseista kääntyessä tavaransa hukanneen puoleen: “-kannattais kuule pitää huoli tavaroistaan.” Toisaalta ymmärrän löytöpalkkion idean, kyllä siinä kuitenkin edesautetaan tavaran päätymistä takaisin omistajalleen, ja aika monessa tapauksessa hukkaaja mielellään maksaa sen 10%. Tässä mokassa on ehkä vähän nastya tuo asian esittämistapa; se, että löytäjä vaatii itse palkkiota tai muuten ei olisi kuistille asiaa. Jos löytäjä veisi iphonen löytötavaratoimistoon, ja TOIMISTO sanoisi hukkaajalle että “nyt kyllä olet löytöpalkkion pystyssä löytäjälle”, niin ei se useimpien mielestä enää vaikuttaisi niin “törkeältä”, aivan selvästi lakiin kirjoitettu menettelytapa kun on. Osaako joku muuten sanoa että miten tuollaisen käytetyn elektroniikan arvo mitataan tuossa tilanteessa? Jos se on joku 2 vuotta vanha iphone niin 50 euroa ei todellakaan ole 10% sen arvosta! toimitaanko silloin niinkuin vakuutusyhtiöt, eli tietty prosenttiosuus tuotteen alkuperäisestä hinnasta leikataan pois nykyisestä arvosta per vuosi?
   Jos omistaja ei ole kolmen kuukauden sisällä hakenut tavaraansa löytötavaratoimistosta, tavara siirtyy lain mukaan löytäjälle.

   Lainaa

  32. Seppo Saviniemi 26.5.2015 8:14
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   aattelinvaan: Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa “pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi”, koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.
   Mtäh? Hehän ovat tehneet väärin. Riston ja Marjan toiminta kutsutaan kiristykseksi, eikä se selittelemällä muuksi muutu. Jos on älyttömän tärkeää itselle saada jokin korvaus siitä, että löytää toisen omaisuutta kannattaa ehkä miettiä, että minkälainen ahne paska sitä sattuu itse olemaan. Muutenkin viisainta olisi heittää löytötavarat samantien suoraan poliisille.

   Lainaa

  33. Tulos: +106 (108 ääntä)
   aattelinvaan: Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:”Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon.”
   Kannattaa tutustua lakiin vähän tarkemmin. Löytötavaralaki velvoittaa toimittamaan esineen poliisille. "Sen, joka ottaa löytötavaran talteen (löytäjä), on ilman aiheetonta viivytystä ilmoitettava löydöstä omistajalle tai toimitettava löytötavara poliisille." Mahdollista löytöpalkkiota ei makseta löytäjälle vaan löytätavaratoimsitolle, joka tilittää sen löytäjälle.

   Lainaa

  34. Tulos: +103 (105 ääntä)
   tyyppi: Mitä kummaa,Riston 50€ pyyntö ihan kohtuullinen kun jos luuri maksanu jotain 500€ ni ilomielin maksaisin ton summan mielummin kuin et hommaisin uuden luurin ja liittymäkortin yms.Ja entäs ne yhteystiedot mitä luuriin on tallennettu,kiva rupee haaliin jotai yli 200 nroa taas uusiksi haltuunsa.
   Miksi Risto ei toimita puhelinta löytötavaratoimistoon lain mukaisesti? Eihän sitä puhelinta nyt Ristolla kukaan osaa tulla kysymään. Ehkä Risto ei haluakaan puhelimen omistavan löytyvän vaan hän haluaa kavaltaa puhelimen itselleen.

   Lainaa

  35. Tulos: -23 (43 ääntä)
   Joo ihan hirveä homma haalia yhteystiedot jos omistaa ja hukkaa iPhonen. Siinä kun on sellainen ominaisuus että ne yhteystiedot tallentuu iTunesin muistiin (jos sen vaan synkkaa koneen kanssa) että kun uuden luurin ostaa, voi numerot siirtää koneelta uuteen luuriin. Lisäksihän iPhoneissa on FindMyiPhone applo että sen luurin saa kyllä paikannettua.

   Lainaa

  36. Tulos: +162 (162 ääntä)
   Mulla taitaa olla kokemusta Riston taipaisesta tyypistä, ellei jopa just samasta tyypistä :D Joskus 10v sitten ollessani noin 10-vuotias minulta tipahti vahingossa kännykkä shortsieni taskusta ihan kotikulmille. Huomasin sen pian ja etsin ihan kauhuissani kaikkialta. Soitin kaverin kännykästä sit omaan kännykkääni, jossa vastasi joku mies. Tämä mies vaati multa, silloin vielä ihan lapselta, 20 euroa löytöpalkkiota mun puhelimesta. Kun vastasin, että ei mulla ole niin paljoa rahaa mukana, niin äijä vastasi "No sit et nää enää kännykkääs." Kännykkään ei saanut enää soittamalla yhteyttä ja liittymä suljettiin. Ei tosiaankaan ollut mikään hyväntekijä tämä tyyppi, varas olisi oikea nimitys :D

   Lainaa

  37. Tulos: +109 (111 ääntä)
   aattelinvaan: Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa “pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi”, koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.
   löytöpalkkioo ei pyydetä ja jos semmosta tarjotaan ni siit yritetää kieltäytyy loppuun asti kunnes mummu tunkee kakskymppisen puolväkisin kouraan ja tokasee "noi rehelline poika ei ilman palkkioo täält lähe". :D

   Lainaa

  38. Tulos: +105 (107 ääntä)
   Tuosta kännykästä. Jos omistaisin tuon hukatun luurin.. Kävisin hakemassa ja jos tuo urpo ei anna ilman löytöpalkkioo luuria takas, soittaisin poliisit, koska tuo syyllistyy näpistykseen siinä vaiheessa.

   Lainaa

  39. Jos-et-tiennyt 26.5.2015 9:50
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   jokuvaan: Joo ihan hirveä homma haalia yhteystiedot jos omistaa ja hukkaa iPhonen. Siinä kun on sellainen ominaisuus että ne yhteystiedot tallentuu iTunesin muistiin (jos sen vaan synkkaa koneen kanssa) että kun uuden luurin ostaa, voi numerot siirtää koneelta uuteen luuriin. Lisäksihän iPhoneissa on FindMyiPhone applo että sen luurin saa kyllä paikannettua.
   Sama pätee kaikkiin älypuhelimiin

   Lainaa

  40. Minä Vaan 26.5.2015 9:57
   Tulos: -165 (175 ääntä)
   näiden kommenttien lukemani jälkeen tulen vaatimaan aina vähintään 200e jos jotain arvokasta löydän. Ei vittu et ihmisillä on ongelma tämän kanssa. Jos löytäjä korjaa talteen vaikka puhelimen, joka löytyy vaikka ulkona, niin hän estää tällöin lisävahinkojen synty. Jos sitten löydän puhelimen, saan omistajan kiinni ja hän heti ilmoittaa että mitään löytöpalkkiota ei ole, niin sitten se puhelin olikin "löytynyt" ulkona vesisateessa (tai ehkä käynyt tiskialtaassa, eihän sitä tiedä), ja kun hän hakee sen niin voi olla että siitä vielä vähän vettä valuu. Tai sitten vaan otan sellaisen kannan siihen että löytäjä saa pitää.

   Lainaa

  41. yli opisto hörho 26.5.2015 10:20
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Voi hyvä luoja sentään. Onneksi poliisisedät kyllä auttavat esineiden omistajia tuossa asiassa. Ihan älytöntä vaatia puhelimen omistajalta 50e "löytöpalkkiota" että se saa puhelimensa takaisin. Mikä näitä ihmisiä vaivaa?

   Lainaa

  42. yli opisto hörho 26.5.2015 10:24
   Tulos: +153 (157 ääntä)
   Minä Vaan: näiden kommenttien lukemani jälkeen tulen vaatimaan aina vähintään 200e jos jotain arvokasta löydän. Ei vittu et ihmisillä on ongelma tämän kanssa. Jos löytäjä korjaa talteen vaikka puhelimen, joka löytyy vaikka ulkona, niin hän estää tällöin lisävahinkojen synty. Jos sitten löydän puhelimen, saan omistajan kiinni ja hän heti ilmoittaa että mitään löytöpalkkiota ei ole, niin sitten se puhelin olikin “löytynyt” ulkona vesisateessa (tai ehkä käynyt tiskialtaassa, eihän sitä tiedä), ja kun hän hakee sen niin voi olla että siitä vielä vähän vettä valuu. Tai sitten vaan otan sellaisen kannan siihen että löytäjä saa pitää.
   Eli ihan tarkoituksella rikot toisen omaisuutta tai varastat sen koska sun mielestä sulla on oikeus saada rahallinen korvaus "kaikesta vaivastasi"? Nyt on kyllä usko ihmiskuntaan koetuksella. Toivon että joku varastaa autosi ja roudaa sen Puolaan myyntiin.

   Lainaa

  43. yli opisto hörho 26.5.2015 10:30
   Tulos: +87 (87 ääntä)
   aattelinvaan: Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa “pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi”, koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.
   En tiedä oletko Risto vaiko et, mutta mokissa nähdyt tilanteet ovat rikoksia. Näin ollen voisimme hyvin kuvitella että henkilöt "ovat tehneet väärin".

   Lainaa

  44. Seppo Saviniemi 26.5.2015 10:45
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Minä Vaan: näiden kommenttien lukemani jälkeen tulen vaatimaan aina vähintään 200e jos jotain arvokasta löydän. Ei vittu et ihmisillä on ongelma tämän kanssa. Jos löytäjä korjaa talteen vaikka puhelimen, joka löytyy vaikka ulkona, niin hän estää tällöin lisävahinkojen synty. Jos sitten löydän puhelimen, saan omistajan kiinni ja hän heti ilmoittaa että mitään löytöpalkkiota ei ole, niin sitten se puhelin olikin “löytynyt” ulkona vesisateessa (tai ehkä käynyt tiskialtaassa, eihän sitä tiedä), ja kun hän hakee sen niin voi olla että siitä vielä vähän vettä valuu. Tai sitten vaan otan sellaisen kannan siihen että löytäjä saa pitää.
   Te varkaat ja kiristäjät olette alinta pohjasakkaa heti pedofiilien jälkeen.

   Lainaa

  45. Tulos: -41 (63 ääntä)
   jos ois mun puhelin, ni sanoisin ainakii et voin maksaa löytöpalkkion.. menisin paikalle hakee puhelintani ja kysyisin et "lähtiskö vitosella" ja alta sekunnin kaveri ois selällää.. sitte ottaisin sen povitaskust mun puhelinmen tai jos ei löytyis, ni ottaisin sitte sen puhelimen.. ja vaikka samal lompakonki..

   Lainaa

  46. Tulos: +83 (89 ääntä)
   tyyppi: Mitä kummaa,Riston 50€ pyyntö ihan kohtuullinen kun jos luuri maksanu jotain 500€ ni ilomielin maksaisin ton summan mielummin kuin et hommaisin uuden luurin ja liittymäkortin yms.Ja entäs ne yhteystiedot mitä luuriin on tallennettu,kiva rupee haaliin jotai yli 200 nroa taas uusiksi haltuunsa.
   Risto? Kirjoitatko etunimen kahdella iillä?

   Lainaa

  47. Löytötavaratoimisto 26.5.2015 11:21
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   aattelinvaan: Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:”Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon.”
   No joo, mutta tavara pitää ensin toimittaa poliisille. 4 § Ilmoittamis- ja toimittamisvelvollisuus Sen, joka ottaa löytötavaran talteen (löytäjä), on ilman aiheetonta viivytystä ilmoitettava löydöstä omistajalle tai toimitettava löytötavara poliisille. Omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä tai vaatii viranomaisen luvan, on välittömästi toimitettava poliisille. 10 § Löytäjän oikeus löytöpalkkioon ja kustannusten korvaukseen Omistajalla on oikeus saada löytötavara takaisin, jos hän maksaa löytäjälle löytöpalkkion ja korvaa löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Löytöpalkkion määrästä säädetään asetuksella.

   Lainaa

  48. Tulos: -20 (52 ääntä)
   Mä oon joskus huvikseni pohtinut jo pelkästään tota tuntomerkkien vaatimista... Että kyllähän siinäkin jo melkoseen jumalan asemaan asettuu, kun rupee tivaamaan jostain itselle kuulumattomasta, kadulta löydetystä tavarasta, että onhan tämä varmasti sinun. Se, että bongaat jonkun jättämän tavaran kadulta ja otat sen talteen ei tee sinusta sen hyveellisempää, oikeudenmukaisempaa tai muutenkaan muita kykenevämpää ihmistä arvioimaan toisen totuuden puhumista. Samalla lailla se, joka sulta tulee tavaroitaan kyselemään olisi voinut sen siitä kadulta napata itselleen, ilman mitään vakuutteluja. Toki on aina kohteliasta ottaa kalliit puhelimet yms. sateesta ja pakkasesta talteen, mutta ei se mitään yli-ihmisen asemaa anna. Ja toi löytöpalkkion vaatiminen, hohhoijaa, jos on liikaa vaivaa, älä nappaa talteen.

   Lainaa

  49. Tulos: +39 (43 ääntä)
   pönttö: Jos omistaja ei ole kolmen kuukauden sisällä hakenut tavaraansa löytötavaratoimistosta, tavara siirtyy lain mukaan löytäjälle.
   Ei siirry. Tavara siirtyy lain mukaan löytäjälle, vain jos poliisi on antanut löytäjälle luvan säilytyyää tavaraa. Jos tavaran luovuttaa löytötavaratoimistolle tai poliisille, tavara JÄÄ ko. paikkaan. Ja oikeastaan tässäkin tapauksessa vaan keskustellaan puhelimesta. Lain mukaan avaimia ei edes saa löytäjä pitää missään vaiheessa. Vaan ne on lain mukaan pakko luovuttaa eteenpäin (löytötoimistolle tai poliisille) Ja tästäkin keskustellaan vain sillä, ehdolla että se on löydetty jostain kadulta tms. Jos tuote on löydetty jostain rakennuksesta ja siellä on oma löytötavartoimisto / alue. On tuote vietävä sinne asap. Toki jotenkin epäilen, että tässä tapauksessa ei tule mitään "kolmen kuukauden päästä tuotetta löytäjälleen". Vähän tulee sellanen tunne, että ainoa paikka johon nämä sankarit on ilmoittanut asiasta on vain omalla fb-seinllään kavereilleen.

   Lainaa

  50. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Miarez_93: Mitenkäs Risto sitten suu pannaan, kun laillinen omistaja tulee poliisisetien kanssa vaatimaan omaisuuttaan takaisin ja syyttää kiristyksestä? Eipä taida enää siinä vaiheessa auttaa selittelyt mistään löytöpalkkiosta…
   Tai vie se poliisille ja vaadi löytöpalkkio. Saat 10% joka iphonesta lienee helposti se 50e.

   Lainaa

  51. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Egologinen akateemikko: Löytöpalkkio on nimensä mukaisesti PALKKIO LÖYTÄJÄLLE. Ihme narisemista kateellisia. Itse en enään ikinä löydä mitään.
   Tästä on hyvä bisnesidea taskuvarkaille! ;9

   Lainaa

  52. Tulos: -75 (83 ääntä)
   http://www.laki24.fi/irom-loytotavara-loytopalkkio/ Ihmiset ovat vain katkeria, kun eivät saa hukkaamaansa tavaraa ilmaiseksi. Se on reilua, että ihmisillä on oikeus löytöpalkkioon, vaikka useimmat näköjään pitävät löytöpalkkiota epäreiluna oikeutena.

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Yleensä se menee niin päin että tavaran hukkaaja määrää löytöpalkkion eikä toisin päin, mutta lain mukaan löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon, mutta poliisi huolehtii löytöpalkkion ja korvausten maksamisesta löytäjälle. Löytöpalkkiota ei suoriteta julkisista tiloista löytyneistä löydöistä. Tällaiset tavarat on viipymättä toimitettava ko. laitoksen, viraston, kulkuvälineen tms. henkilökunnalle.

   Lainaa

  54. Tulos: -33 (45 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Te varkaat ja kiristäjät olette alinta pohjasakkaa heti pedofiilien jälkeen.
   itte ainakin arvostan peotviilejä, mukavia ja ihmisläheisiä/lapsirakkaita heppuja :3

   Lainaa

  55. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Löydettiin tässä myös jonkun lompakko jonkin aikaa sitten. En tiennytkään että olisin voinut vaatia löytöpalkkiota :D Mun mielestä on myös tavaran kadottajan vastuulla tarjota löytöpalkkiota. Ja parempi viedä tosiaan poliisille, jos rahaa tekee mieli...

   Lainaa

  56. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Löytöpalkkiota ei voi vaatia, jollei vie tavaraa poliisilaitokselle löytötavaratoimistoon. Nimim. poliisin kakara.

   Lainaa

  57. Tulos: +60 (64 ääntä)
   mä löysin viime kesänä huvipuistost itkevän pikkutytön. paljonkohan siit ois ollu se 10 prosenttii? en saanu ku kiukkusen mulkasun ja tyttö kiidätettii nopeesti pois mun lähelt.

   Lainaa

  58. Tulos: +32 (38 ääntä)
   riesa: Miksi teit sen? Miksi ihmeessä lähdit ite toimittamaan lompakkoa omistajalle? En ymmärrä.
   Koska soitettuani hänelle sain sellaisen käsityksen, että olisi suuri palvelus viedä tälle 80+ vuotiaalle, huonosti suomea puhuvalle henkilölle hänen tavaransa takaisin. Ei oikeestaan tullut mieleenkään, etten saisi edes kiitosta. Pointtina vaan se, kun aina sanotaan etteivät nuoret osaa käytöstapoja. Niin eivät kyllä välttämättä iäkkäämmätkään.

   Lainaa

  59. Satunnainen randomi 26.5.2015 14:02
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Tästä on pari vuotta aikaa kun löytyi työmaan lattialta lompsa jossa kymppi rahaa ja omistajan kortit. Muutama turha palveluviesti jälkeenpäin ei saatu yhteystietoja selville vaan ensimmäisenä arkipäivänä siitä lukien ajelin lähimmälle kyttikselle naapurikuntaan. Ei siinä tullut puheeksi eikä edes mieleen mikään löytöpalkkio, ei poliisinkaan puolelta puhetta mistään 4 euron vähimmäispalkkiosta tms. Sanoi että ilomielin ottavat vastaan ja selvittävät kenen on, moni vaan ottaa rahat ja etukupongit, ja heittää loput jorpakkoon kun siitä on vähemmän vaivaa. Että näin, olisin tehnyt kuten poliisi neuvoi, olisi jäänyt se kymppi käteen eikä mennyt viestimaksuja eikä bensoja.

   Lainaa

  60. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Egologinen akateemikko: Löytöpalkkio on nimensä mukaisesti PALKKIO LÖYTÄJÄLLE. Ihme narisemista kateellisia. Itse en enään ikinä löydä mitään.
   Mokassa olevan ennakkotapauksen mukaan voisin siis käydä juoksemassa sata metriä ja sitten vaatia kultamitalia, koska olin mielestäni paras. Eihän palkkioita voi väen vängällä vaatia ja kiristää, koska silloin niiden merkitys menee.

   Lainaa

  61. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Puhelimesi on nyt minun hallussa ja se on aivan kunnossa. Jos jätät X summan rahaa merkkaamattomissa seteleissä kirjekuoreen paikkaan Y klo Z:n mennessä, ei puhelimellesi käy kuinkaan. Muussa tapauksessa et näe puhelintasi koskaan!

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Egologinen akateemikko: Löytöpalkkio on nimensä mukaisesti PALKKIO LÖYTÄJÄLLE. Ihme narisemista kateellisia. Itse en enään ikinä löydä mitään.
   Onko tämä nyt joku persu joka yrittää trollata ja antaa huonoa kuvaa e*k*ologisista akateemikoista :DDDDDD

   Lainaa

  63. Kidnappaaja 26.5.2015 16:50
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Löysin jonkun lapsen kadulta ja luovutan hänet takaisin omistajalleen tuntomerkkejä ja 100 000€ löytöpalkkiota vastaan.

   Lainaa

  64. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Paskapuhelimella en tee mitään mutta avaimista voin tarjota kympin.

   Lainaa

  65. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Taas nähdään et eihän se stereotypia suomalaisten rehellisyydestä ja reiluudesta aina pidä paikkaansa. Jos ite löydän jonku arvokkaan tavaran kadulta, niin kyllä kyyditän sen heti lähimpään pankkiin (kortit) tai poliisiasemalle. Jalkaisin pääsee hyvin kaupungissa. Ikinä en oo miettiny pyytää löytöpalkkioo, koska jos ite kadottaisin jotain arvokasta niin haluisin et joku tekis samoin mulle, palauttais löytäessään mahd. nopeeta oikeeseen paikkaan tai jopa mulle suoraan. Mut näköjään on porukkaa jotka tälläkin yrittää lyödä rahoiks. Surkeeta. :/

   Lainaa

  66. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Minä Vaan: näiden kommenttien lukemani jälkeen tulen vaatimaan aina vähintään 200e jos jotain arvokasta löydän. Ei vittu et ihmisillä on ongelma tämän kanssa. Jos löytäjä korjaa talteen vaikka puhelimen, joka löytyy vaikka ulkona, niin hän estää tällöin lisävahinkojen synty. Jos sitten löydän puhelimen, saan omistajan kiinni ja hän heti ilmoittaa että mitään löytöpalkkiota ei ole, niin sitten se puhelin olikin “löytynyt” ulkona vesisateessa (tai ehkä käynyt tiskialtaassa, eihän sitä tiedä), ja kun hän hakee sen niin voi olla että siitä vielä vähän vettä valuu. Tai sitten vaan otan sellaisen kannan siihen että löytäjä saa pitää.
   Rikot toisen puhelimen ja estät lisävahinkojen synnyn. :D Suurella todennäköisyydellä sun jälkeen puhelimen olisi poiminut joku normaali rehellinen ihminen.

   Lainaa

  67. Tulos: +14 (20 ääntä)
   : Hieno urbaanilegenda, kiertänyt netissä vuosia. Taisi olla IRCquoteseissakin aikanaan.
   ja näin ei voi käydä enää koskaan muille, kun se on kerran tapahtunu jo jollekkin? nimittäin itelle on käyny samalla tavalla, ilman että matkustin bussilla, vaan kävelin omistajan luo.

   Lainaa

  68. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Isäni löysi vastikään puhelimen, jonka omistajaa ei omin toimin saatu selvitettyä. Vein puhelimen poliisilaitokselle ja kun virkailija otti sen vastaan, kirjasi hän ylös löytäjän, löytöpaikan ja -ajan sekä mahdolliset toiveet palkkiosta. Eihän minä palkkiota halunnut vaan hyvän mielen, mutta ilmeisesti ihan normikäytäntö sitä kysyä :)

   Lainaa

  69. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Siis poliisin toimesta ei löytäjän :D

   Lainaa

  70. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Mä tipautan löytötavarat lähimpään postin laatikkoon. Kukaan epärehellinen ei pääse käsiksi ja kun lajittelija törmää siihen, menee se noihin nk. laitoslöytöihin eikä hävittäjän tarvi maksella mitään löytöpalkkioita. Kaikki voittaa, mun ei tarvi lähteä hakeen mitään kyttistä ja sieltä Postilta ne tavarat kyllä lähtee eteenpäin. Puhelimia löytäessäni olen soittanut "iskälle" tai jollekin muulle vastaavalle, jonka numero on löytynyt. Jos puhelin on lukossa, ni siellä postin laatikossa saa soida ihan rauhassa :D

   Lainaa

  71. Tulos: +25 (27 ääntä)
   aattelinvaan: Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:”Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon.”
   Sitä vaan mietin, että jos kadottaa esimerkiksi avainnipun, jossa on sitten talon ja vaikka auton avaimet, niin määräytyykö se 10% niistä avainten varsinaisesta hinnasta vai talon ja auton yhteisestä hinnasta?

   Lainaa

  72. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Löysin kadun varresta sadantonnin mersun! Koska ovet olivat lukossa, soitin hinausauton tuomaan sen meidän pihaan. Kun kerran löytöpalkkio on sen 10%, niin kun joku lyö mulle 10 000 € käteen, niin voi ajaa sen pois :D

   Lainaa

  73. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Vaihtoehtoisia
   gagga: Sitä vaan mietin, että jos kadottaa esimerkiksi avainnipun, jossa on sitten talon ja vaikka auton avaimet, niin määräytyykö se 10% niistä avainten varsinaisesta hinnasta vai talon ja auton yhteisestä hinnasta?
   Avainten, pankkikorttien ym anastaminen lasketaan näpistykseksi, joten oletettavasti kyseessä olisi itse avainten hinta. Ei taida mennä yli satasen, ellei sitten ole joku erikoisempi laite kyseessä. Jos löytäjä kieltäytyy luovuttamasta löytämäänsä esinettä oikealle omistajalle, saattaa myös syyllistyä kavallukseen, eli laillisesti hallussaan olevan omaisuuden itselleen ottamiseen. Kumpihan on pahempi juttu, kavallus vai kiristys... rutto vai kolera.. hmmm...

   Lainaa

  74. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Tosi järkevää laittaa kuva löydetyistä avaimista naamakirjaan. Nyt niitä kuka tahansa kuvan nähnyt voi vaatia itselleen tuntomerkkejä vastaan.

   Lainaa

  75. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Mä olen joskus löytänyt puhelimen jostain metiköstä, lähetin siitä viestin (tämä oli ennen kosketusnäyttöjä) summassa ilmeisesti omistajan tyttöystävälle ja ilmoitin puhelimen löytyneen. Ei tullut mieleenkään vaatia löytöpalkkiota, mutta kyllä se nyt vähän vitutti, kun puhelimen omistanut teini-ikäinen jätkä ei edes kiittänyt -_-

   Lainaa

  76. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Jos olisin hävittänyt tavaran ties minne enkä olisi itse sitä sieltä löytänyt tai jaksanut hakea (esim. ojasta, pensaasta tai toisesta kaupungista), maksaisin palkkion mielelläni. Mutta kyllä ärsyttäisi, jos itse tajuaisi mihin tavara on tainnut jäädä ja sitten kun menee etsimään, niin joku on napannutkin sen sieltä enkä saisi tavaraa takaisin kun maksamalla siitä. Vaikka henkilön tarkoitus olisi ollut auttaminen, niin mun elämää olisi tuossa vain vaikeutettu. Ja sitten pitäisi vielä maksaa... :/

   Lainaa

  77. Tulos: +27 (29 ääntä)
   mitä vaivaa siitä on jos löydät puhelimen sattumalta kadulta ja otat sen omatoimisesti talteen ja säilytät sitä kotonas jossain lokerossa siihen asti että omistaja löytyy?

   Lainaa

  78. Asian Ajaja 27.5.2015 21:30
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Löytötavara-asetuksen 7§ määrittää löytöpalkkion määrän.

   Lainaa

  79. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kadotin aikoinaan puhelimeni matkalla baarista kotiin (landella). Aamulla lähdin etsimään puhelintani reitiltä, muistin, että olin matkan aikana puhelinta käyttänyt, joten osasin aika hyvin rajata hakualuetta, mutta eipä löytynyt. Syy selvisi pari päivää myöhemmin, kun eräs lähistön asukas tuli porukoiden ovelle puhelimeni kanssa, kun olivat löytäneet sen hetki aiemmin, kun olin sitä etsinyt ja vaati hyvästä teostaan 20€ löytöpalkkion. Puhelin oli noin 50-70€ arvoinen. Kyllä sapetti maksaa, kun tämän tyypin takia olin ollut sen 2 päivää ilman puhelinta

   Lainaa

  80. Tulos: +17 (19 ääntä)
   aattelinvaan: Vois perehtyä asiaan ennenkö menee syyttämään kiristyksestä/laittomuuksista. Ylläpitokin voisi miettiä sanavalintaansa “pakollinen löytöpalkkio-lyö löytötavaroilla rahoiksi”, koska se heti antaa kuvan että löytöpalkkion pyytäjät ovat tehneet väärin.
   Ajattelepa sinäkin järjellä ja olisit lukenut sen lakisi loppuun.

   Lainaa

  81. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Laki oikeuttaa myös oman omaisuuden takaisin ottamista voimakeinoja käyttäen seuraavissa tilanteissa: "Pakkokeinolaki 1 luku 5 § Itseapu Rikoksen kautta menetetyn tai muuten kadotetun irtaimen omaisuuden takaisin hankkimiseksi on turvauduttava toimivaltaisen viranomaisen apuun. Toimet tällaisen omaisuuden takaisin ottamiseksi ovat kuitenkin itseapuna sallittuja, jos: 1) omaisuus on rikoksen kautta menetetty ja toimiin omaisuuden takaisin ottamiseksi on ryhdytty välittömästi rikoksen tapahduttua; tai 2) menetetty tai kadotettu omaisuus muissa tapauksissa otetaan takaisin siltä, joka pitää sitä oikeudettomasti hallussaan, eikä saatavilla ollut riittävää ja oikea-aikaista viranomaisapua. Edellä tarkoitetuissa tilanteissa saa käyttää sellaisia omaisuuden takaisin hankkimiseksi tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää kokonaisuutena arvioiden puolustettavina, kun otetaan huomioon tapahtuneen oikeudenloukkauksen ilmeisyys sekä uhkaavan oikeudenmenetyksen suuruus ja todennäköisyys." Lähtökohtaisesti tietenkin on turvauduttava poliisiin.

   Lainaa

  82. minä vain 28.5.2015 8:03
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Hölmöä minustakin vaatia löytöpalkkiota ja vielä 50€. Itsekin olen aikoinani löytänyt puhelimen maasta. Kiireessä juoksin bussiin kännykkä taskussa ja kotona sitten soitin puhelimen "äidille" ja omistaja löytykin ihan läheltä löytöpaikkaa. Otin sitten väkisin heidän tarjoaman 10€, kun eivät muuten päästäny mua lähtemään vaikka mulle ois riittänyt, että omistaja sai puhelimensa takaisin. :)

   Lainaa

  83. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Puhelin on sen verran henkilökohtainen juttu että sen olen palauttanut aina. Kertaakaan en ole saanut palkkiota. Löytämäni laukut olen kiikuttanut poliisiasemalle ja siellä kysyvät onko löytöpalkkiotoivetta. Koskaan en ole mitään pyytänyt. Lompakot sen sijaan.. kortit ja tositteet ja lompakko palautuu, rahat ei. Ikinä en ole kaksikymppistä isompaa rahaa nähnyt mutta sallittakoon tälläinen pikkukelmeily. Toki jos rahaa olisi tukku poikineen, en välttämättä ottaisi.

   Lainaa

  84. Tulos: +16 (16 ääntä)
   suski: mitä vaivaa siitä on jos löydät puhelimen sattumalta kadulta ja otat sen omatoimisesti talteen ja säilytät sitä kotonas jossain lokerossa siihen asti että omistaja löytyy?
   ilman, että et kerro poliisille asiasta, kyseinen "säilytyksesi" muuttaa teknistä termiään. "Löytämisestä" tuleekin "anastaminen". Mutta eihän sillä, mitään väliä oo. Rikosrekisteriin merkintä anastamisestahan on vaan ihan pikku juttu.

   Lainaa

  85. Käyttäjä 28.5.2015 22:55
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   nanu998: Lompakot sen sijaan.. kortit ja tositteet ja lompakko palautuu, rahat ei. Ikinä en ole kaksikymppistä isompaa rahaa nähnyt mutta sallittakoon tälläinen pikkukelmeily. Toki jos rahaa olisi tukku poikineen, en välttämättä ottaisi.
   No ei sallita. Pikkukelmeilysi on toiselta nimeltään varastamista. Ei se siitä mihinkään muutu että olet varastanut vain vähän kun et ole isompaan tilaisuutta saanut. Ja EHKÄ et varastaisi isompaa määrää...

   Lainaa

  86. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Vois alkaa tekee bisnestä. Lunastais nuo ja sitte pistäis samalle palstalle kalliimmalla löytypalkkiolla.

   Lainaa

  87. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Risto pitää kännykkää panttivankina.

   Lainaa

  88. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Kotimies: Paskapuhelimella en tee mitään mutta avaimista voin tarjota kympin.
   iPhonehan tuossa on kyseessä eikä mikään paskapuhelin..?

   Lainaa

  89. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Suomen lain mukaan löytäjän on toimitettava löytötavara poliisille. Just saying.

   Lainaa

  90. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Te varkaat ja kiristäjät olette alinta pohjasakkaa heti pedofiilien jälkeen.
   Millä perusteella pedofiilit ovat alinta pohjasakkaa? Lasten raiskaajat ovat, mutta älä nyt yleistä kaikkia pedofiileja lasten raiskaajiksi. Pistää vihaksi tuollainen.

   Lainaa

  91. Pertti peruspersu 3.6.2015 14:49
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Ei muuta ku rikosilmoitus että puhelin on pöllitty ja siihen perään linkki kyseiseen FB postaukseen missä vaaditaan 50 euroa, sehän ois ihan jännä temppu ristolle

   Lainaa

  92. Tulos: +17 (17 ääntä)
   aattelinvaan: Suomen lakiin käsittääkseni kirjattu oikeus löytöpalkkiosta:”Löytäjällä on oikeus 10 prosentin löytöpalkkioon. Löytöpalkkion suuruus on aina vähintään neljä euroa. Omistaja saa tavaransa takaisin vasta sitten, kun hän on maksanut tämän palkkion. Omistajan on korvattava myös löytäjälle löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Niitä voi aiheutua mm. tavaran toimittamisesta löytötavaratoimistoon.”
   Tämä on totta, eli ihan lain mukaan löytäjälle kuuluu se kymmenen pinnaa esineen arvosta. Tämä kuitenkin kuuluu tehdä siten, että esine ensin viedään poliisin hoiviin, ja sitten poliisi laskuttaa omistajalta palkkion ja toimittaa sen löytäjälle. Ei siis siten että lähdetään netissä omin päin kauppaamaan jonkun kotiavaimia viidelläkympillä. http://www.laki24.fi/irom-loytotavara-loytopalkkio/

   Lainaa

  93. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Jos joku pyytäisi mun omistamasta tavarasta 50 € löytypalkkiota, tekisin rikosilmoituksen ja olisin valmis maksamaan mahdollisesta oikeusprosessista sen 50 € moninkertaisena (jos hoituu ilmaiseksi, niin menköön vaikka 100 € euroa poliisien pikkujoulukassaan, tms.) vain siitä ilosta, että ei tarvitse maksaa tuollaiselle kusipäälle.

   Lainaa

  94. Tulos: +12 (18 ääntä)
   möö: Millä perusteella pedofiilit ovat alinta pohjasakkaa? Lasten raiskaajat ovat, mutta älä nyt yleistä kaikkia pedofiileja lasten raiskaajiksi. Pistää vihaksi tuollainen.
   Aivan. Pedofiidiulleen ei voi mitään, mutta sille voi, raiskaako ihmisiä tai kohteleeko muuten huonosti.

   Lainaa

  95. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Löysin itekki viikko sitten applen 9.7" ipadin. omistajalla rinnakkaisliittymä tms ja padiin tulikin elisalta viesti: soitatko tämän laitteen omistajalle numeroon xxxxxx. no soitinkin ja sovittiin, että omistajan äiti käy sen hakemassa minulta sovitusta paikasta. Odottelin varmaan puol tuntia kunnes joku mummeli osas tulla kyselee padia ja kaivoin sen sille repusta. Tää mummo heti siihen, et: sori mulla ei oo nyt yhtään käteistä(pankki automaatti oli noin 6m päässä), mut annatko tilinumeron niin poika laittaa sulle löytöpalkkion. No palkkioo ei tullut, eikä se niin haittaakaan. Ainut mikä vähän vaivas ni toi huono kusetus "ei oo käteistä", mut enpä siihen puuttunut. Oikeesti vois rehdisti vaikka vaan kiittää, kun kusettaa kalliin tavaran löytäjää. Sen verran opin, et jos jotain löydän niin kyttikselle heti kera löytöpalkkio toiveen. Sinne ei voi paskaa selitellä.

   Lainaa

  96. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Risto pistää vihaksi.

   Lainaa

  97. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Näitä löytöpalkkion pyytelijöitä tuli tavattua kaupassa, kun vielä olin töissä. Jokunen palautti jotain, tyyliin lompakon ja sitten kierren kaarrellen, että saako hän sitten löytöpalkkion. Välillä sitä jopa ihan kaupalta eväsivät, "pidän tämän sitten itse jos ette nyt anna palkkiota". Ja rahaa löytäessä; "Tässä yhteystietoni, rahahan kuuluu minulle 3 viikon päästä jos kukaan ei hae".. Puhelimiin vastailtiin ja lompakot avattiin, että asiakkaan nimi näkyi jossain. Sitten soiteltiin. Kerran löi mies kouraan 40euroa "ostakaa pullaa kahville", kävi vielä nostamassa rahan. Kerroin kyllä, etten ollut sitä itse löytänyt, mutta oli vain niin kiitollinen. Samaisessa kuussa toinen lompakko. Asiakkaan nimi ja kappas, käyntikortista kävi ilmi työpaikka. Sen enempää mainitsematta yksityiskohtia, oli valtiolla töissä, ihan noissa isojen herrojen taloissa. Nainen tuli pikimmiten noutamaan ja edes kiitosta ei sanonut kun jo pyyhälsi pois.. Ja ne puhelimet. Kuulin vartijalta että myymälässä oli soitettu numeroon 'äiti', että puhelin löytynyt. Äiti ollut kiitollinen mutta tytär repinyt pelihousunsa, että puhelimeen kajottu. Tekivät ilmoituksen Poliisille jostain yksityisyysasioista. Jätimpä muuten vastailematta sen jälkeen löytöpuhelimiin...

   Lainaa

  98. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Aliiine: Risto: voisit tietysti vain suosiolla luovuttaa sen puhelimen. Tiedäthän, että säästyisi se vaiva soittaa poliisille. Kannattaisiko palauttaa tavarat omistajilleen ilman ylimääräisiä kiristyksiä? Olisi paljon helpompaa.
   "Milläs sitten soitat kun ei oo puhelinta hahahaaa!"

   Lainaa

  99. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kettumaista toimintaa. Pistää ärsyttämään. Kahdesti ainakin olen palauttanut kadonneen puhelimen omistajalle, joka on tullut hakemaan sitä takaisin. Jo pelkkä heidän onnellisuus ja päivän hyvä työ tehty on mulle mainio palkka - toki jos he jotakin haluavat tarjota, on se bonusta.

   Lainaa

  100. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Löysin passin n. vuosi sitten ja omistaja tahtoi maksaa 5€ vaivasta. Kieltäydyin koska mun mielestä tommosista tartte kenenkään maksaa. Olen vieläpä oikeasti ihan vitun kusipää mutta joku roti kuitenkin.

   Lainaa

  101. Tulos: -3 (5 ääntä)
   möö: Millä perusteella pedofiilit ovat alinta pohjasakkaa? Lasten raiskaajat ovat, mutta älä nyt yleistä kaikkia pedofiileja lasten raiskaajiksi. Pistää vihaksi tuollainen.
   Anteeksi ja mitä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: löytöpalkkio, löytötavatatoimisto, kuva, avaimet, puhelin, kännykkä, iPhone, kadonnut, löytötavarat, löydetty