Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ilmiantajat

Mistä tietää, maksaako joku koiraveroa?
Ilmiantajat

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Heppatyttö98 23.5.2017 2:15
   Tulos: +1603 (1613 ääntä)
   "En tiedä asiasta mitään, mutta ajattelin silti ilmaista teille mielipiteeni. PS. Naapurini tekee varmasti jotain laitonta, minulla ei tosin ole mitään todisteita."

   Lainaa

  2. Tulos: -223 (305 ääntä)
   Luulin otsikosta että täällä olis ollu kasa siitä myrskystä joka seurasi kun eräs nuorisoryhmä alkoi ilmottamaan näistä maahanmuuttoa koskevista ryhmistä(mvlehti, Rajat kiinni, Rasismin vastainen verkosto yms.) asiattomaksi ja sai kaadettua mv:n jonka takia MV:n muilla verkostoilla tuli pieni riita aikaseksi. :)

   Lainaa

  3. Tulos: +445 (467 ääntä)
   Koiraveroa peritään vain Helsingissä ja Tampereella. Käytännössä "vapaaehtoinen" vero, kun ei sitä varsinaisesti edes valvota.

   Lainaa

  4. Edward Möller 23.5.2017 2:29
   Tulos: -53 (477 ääntä)
   Heti kun vähän mersua oman firman pihalla huuhtaisee, niin joku läski kommunisti alkaa vinkumaan.

   Lainaa

  5. Vaniljankukka 23.5.2017 2:43
   Tulos: +236 (280 ääntä)
   Petkele: Koiraveroa peritään vain Helsingissä ja Tampereella. Käytännössä “vapaaehtoinen” vero, kun ei sitä varsinaisesti edes valvota.
   Ja kennelliitto on kyseistä veroa vastaan sillä onhan se nyt oikeasti todella vanhanaikainen. Tulevaisuudessa mahdollisesti poistuu myös Tampereelta ja Helsingistä.

   Lainaa

  6. Luomuteurastaja 23.5.2017 3:32
   Tulos: +560 (568 ääntä)
   Nimetön ilmianto: Stadissa yks tyyppi myy huumeita.

   Lainaa

  7. Tulos: +849 (859 ääntä)
   Raijan tietämys koiraverosta ja kolikoista perustuu elokuvaan 101 dalmatialaista?

   Lainaa

  8. Tulos: +285 (291 ääntä)
   Mikään ei ole niin mukava kuin kateellinen naapuri.

   Lainaa

  9. Tulos: +401 (423 ääntä)
   Kyllä, joka vuosi kun maksaa koiraveron niin kunnat lähettää koiralle postissa sen vuoden "kolikon". Poliisi välillä pysäyttää koiranulkoiluttajia ja tarkistaa, onko koiran nimilaatta laillinen ja voimassa. Ellei ole, koira takavarikoidaan ja ellei veroa makseta, koira myydään eteenpäin sivulla www.poliisi.fi/lemmikit/verokoirat

   Lainaa

  10. Tulos: +47 (83 ääntä)
   Liekö paha mieli, kun toisilla on varaa autoon ja koiraan... Muistan kyllä itsekin sen ajan, kun koiravero oli vielä voimissaan. Ja kyllä, koirilla, joista vero oli maksettu, oli sellainen kolikon muotoinen laatta pannassa. En muista, saiko sen valtiolta, vai pitikö itse hankkia (luultavasti piti, Suomessa kun ollaan). Koskaan sitä "kolikkoa" ei kukaan tullut kyselemään, mutta aina se siinä koiran kaulassa killui, kun kotipihasta jonnekin lähdettiin.

   Lainaa

  11. Arkkienkeli 23.5.2017 7:52
   Tulos: +136 (140 ääntä)
   Heppatyttö98: “En tiedä asiasta mitään, mutta ajattelin silti ilmaista teille mielipiteeni. PS. Naapurini tekee varmasti jotain laitonta, minulla ei tosin ole mitään todisteita.”
   Löysin vanhasta arkistostani vanhan jo poistuneen naapurikyttaajat.com sivuston ilmiantolomakkeen ja tulostin taloyhtiön ilmoitustaululle. Arvatkaa katosivatko heti ;)

   Lainaa

  12. Diipadaapa 23.5.2017 8:29
   Tulos: -6 (22 ääntä)
   Petkele: Koiraveroa peritään vain Helsingissä ja Tampereella. Käytännössä “vapaaehtoinen” vero, kun ei sitä varsinaisesti edes valvota.
   Sitä maksetaan myös Hartolassa.

   Lainaa

  13. Tulos: -151 (189 ääntä)
   Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.

   Lainaa

  14. Mauri Tasanen 23.5.2017 8:59
   Tulos: +98 (110 ääntä)
   Tiiviste: Kyllä, joka vuosi kun maksaa koiraveron niin kunnat lähettää koiralle postissa sen vuoden “kolikon”. Poliisi välillä pysäyttää koiranulkoiluttajia ja tarkistaa, onko koiran nimilaatta laillinen ja voimassa. Ellei ole, koira takavarikoidaan ja ellei veroa makseta, koira myydään eteenpäin sivulla http://www.poliisi.fi/lemmikit/verokoirat
   Oli pakko klikata linkkiä :D

   Lainaa

  15. Tulos: -99 (175 ääntä)
   Vaniljankukka: Ja kennelliitto on kyseistä veroa vastaan sillä onhan se nyt oikeasti todella vanhanaikainen. Tulevaisuudessa mahdollisesti poistuu myös Tampereelta ja Helsingistä.
   Millä tavoin vanhanaikainen? Koiria on enemmän kuin koskaan ja ne aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin ikinä. Mitä arvelet valotolpalle tapahtuvan, kun sen tyveen lorotetaan virtsahappoa 60 kertaa vuorokaudessa? Se syöpyy poikki. Tämä on todellinen, moderni ongelma, joka on rahallisesti iso ja johtuu suoraan koirista. Ehkä persut voisivat sen hillotolppansa antaa kusitolpaksi koirille.

   Lainaa

  16. Tulos: +16 (82 ääntä)
   Edward Möller: Heti kun vähän mersua oman firman pihalla huuhtaisee, niin joku läski kommunisti alkaa vinkumaan.
   No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.

   Lainaa

  17. Tulos: +122 (130 ääntä)
   joku kattonu liikaa kaunotarta ja kulkuria? :D

   Lainaa

  18. Edward Möller 23.5.2017 9:56
   Tulos: -44 (116 ääntä)
   Töölö: No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.
   Milloinkas meillä on hallituksen jäsenet puskissa kyylänneet? Ja omaa autoa pesen edelleen OMALLA tontilla, siihen on turha jonkun sossupummin, jolla ei ole omaisuutta kuin päällä olevat vaatteet, turha tulla sanomaan yhtään mitään.

   Lainaa

  19. Tulos: +18 (36 ääntä)
   Arkkienkeli: Löysin vanhasta arkistostani vanhan jo poistuneen naapurikyttaajat.com sivuston ilmiantolomakkeen ja tulostin taloyhtiön ilmoitustaululle. Arvatkaa katosivatko heti
   kuitenkin kerrostalon siivooja kerännyt roskana pois ;)

   Lainaa

  20. Tulos: +123 (125 ääntä)
   Töölö: No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.
   Itseasiassa kyseinen laki estää vain toistuvan tai ammattimaisen pesun. Kerran vuodessa, tai vaikka kerran kuukaudessa tapahtuva pesasu omalla pihalla on sallittua vaikkei sitä hiekan ja öljynerotusta olisikaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +46 (54 ääntä)
   hmm: Itseasiassa kyseinen laki estää vain toistuvan tai ammattimaisen pesun. Kerran vuodessa, tai vaikka kerran kuukaudessa tapahtuva pesasu omalla pihalla on sallittua vaikkei sitä hiekan ja öljynerotusta olisikaan.
   tarkalleen ottaen, se ehto menee näin "Satunnainen pesu "vaikkapa kerran kuukaudessa" on ympäristökeskuksen mukaan sallittua. Tällöin "pesuvedet voidaan imeyttää maahan omalla alueella edellyttäen, ettei siitä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. Liuotinpesuaineiden käyttö on kiellettyä". Lisäksi huomautetaan, että "pesuvesiä ei saa johtaa pihan tai kadun sadevesiviemäriin, sillä sitä kautta ne päätyvät yleensä lähimpään ojaan tai puroon ja siitä edelleen Itämereen. Yleisellä alueella, kuten kadulla, tiellä tai puistossa, autojen pesu on kiellettyä". "Myös taloyhtiöiden alueella peseminen on yleensä kielletty. Asiasta päättää taloyhtiön hallitus. Jos pesu sallitaan, se tulee tehdä ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti eli jätevesiä ei saa joutua sadevesiviemäriin", ohjeissa sanotaan."

   Lainaa

  22. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Töölö: No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.
   On sallittua pestä autonsa omalla pihallaan kunhan se ei tapahdu liian usein. Ympäristöviraston kanta: "Toistuva tai ammattimainen pesu on sallittu ainoastaan tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla, josta jätevedet johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin. Toistuvaksi pesuksi voidaan katsoa säännöllinen auton pesu esimerkiksi kerran viikossa".

   Lainaa

  23. Tulos: +84 (86 ääntä)
   "Pesevät kuitenkin autoaan meidän verorahoilla!"

   Lainaa

  24. Tulos: -71 (123 ääntä)
   hgfhjklö: Liekö paha mieli, kun toisilla on varaa autoon ja koiraan… Muistan kyllä itsekin sen ajan, kun koiravero oli vielä voimissaan. Ja kyllä, koirilla, joista vero oli maksettu, oli sellainen kolikon muotoinen laatta pannassa. En muista, saiko sen valtiolta, vai pitikö itse hankkia (luultavasti piti, Suomessa kun ollaan). Koskaan sitä “kolikkoa” ei kukaan tullut kyselemään, mutta aina se siinä koiran kaulassa killui, kun kotipihasta jonnekin lähdettiin.
   Saisi ottaa koiraveron takaisin jokaiseen kuntaan, saastaa kadut täynnä ja punkit leviää kaupungissa juurikin koirien välityksellä rappukäytäviin jne.

   Lainaa

  25. Tulos: -67 (117 ääntä)
   Vaniljankukka: Ja kennelliitto on kyseistä veroa vastaan sillä onhan se nyt oikeasti todella vanhanaikainen. Tulevaisuudessa mahdollisesti poistuu myös Tampereelta ja Helsingistä.
   Miten se on vanhanaikainen? Tiesitkö, että veronmaksajat maksavat koirien tuhoamat lyhtypylväät? Ne uusitaan aina verorahoilla, koirien kusi syövyttää ne. Ei ole mitään rakettitiedettä.

   Lainaa

  26. Tulos: +86 (128 ääntä)
   Koirien kusemalla tuhoamat lyhtypylväät. Kyllä nyt koiraveron ansiosta tälläkin säästettäisiin se miljardi euroa. Sadan vuoden kuluessa. On se tietysti hyvä jos elämässä on asiat niin hyvin että suurin murhe on tällainen.

   Lainaa

  27. Tulos: +35 (99 ääntä)
   Kerubi: Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.
   Et nyt ottanut huomioon sitä, että pikkukoirat tuhoavat muiden mielenterveyden jatkuvalla räkytyksellään ja yleisellä ärsyttävyydellään.

   Lainaa

  28. Tulos: -49 (99 ääntä)
   Vaniljankukka: Ja kennelliitto on kyseistä veroa vastaan sillä onhan se nyt oikeasti todella vanhanaikainen. Tulevaisuudessa mahdollisesti poistuu myös Tampereelta ja Helsingistä.
   Koiravero on ehkä ajankohtaisempi vero kuin koskaan, koira on hyvin epäeettinen lemmikki jonka hiilijalanjälki on moninverroin ihmisen vastaavan isompi.

   Lainaa

  29. Tulos: -23 (51 ääntä)
   Hermiina: On sallittua pestä autonsa omalla pihallaan kunhan se ei tapahdu liian usein. Ympäristöviraston kanta: “Toistuva tai ammattimainen pesu on sallittu ainoastaan tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla, josta jätevedet johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin. Toistuvaksi pesuksi voidaan katsoa säännöllinen auton pesu esimerkiksi kerran viikossa”.
   "Toistuva" on niin epämääräinen määre, että mokomilla linjauksilla voi pyyhkiä surutta perseensä. Myös "ammattimainen" on vähintään yhtä epäselvä. Onko pesu ammattimaista jos sen suorittaa käyttäen kahta sankoa, pesukinnasta ja claybaria?

   Lainaa

  30. Tulos: -11 (33 ääntä)
   hmm: tarkalleen ottaen, se ehto menee näin “Satunnainen pesu “vaikkapa kerran kuukaudessa” on ympäristökeskuksen mukaan sallittua. Tällöin “pesuvedet voidaan imeyttää maahan omalla alueella edellyttäen, ettei siitä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. Liuotinpesuaineiden käyttö on kiellettyä”. Lisäksi huomautetaan, että “pesuvesiä ei saa johtaa pihan tai kadun sadevesiviemäriin, sillä sitä kautta ne päätyvät yleensä lähimpään ojaan tai puroon ja siitä edelleen Itämereen. Yleisellä alueella, kuten kadulla, tiellä tai puistossa, autojen pesu on kiellettyä”. “Myös taloyhtiöiden alueella peseminen on yleensä kielletty. Asiasta päättää taloyhtiön hallitus. Jos pesu sallitaan, se tulee tehdä ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti eli jätevesiä ei saa joutua sadevesiviemäriin”, ohjeissa sanotaan.”
   Nämä säädökset on aina kummallisia. Lika auton pinnassa ei ole mitään ylimääräistä vaan se nimenomaan on tarttunut tien päällä.

   Lainaa

  31. Neiti Näpsä 23.5.2017 17:05
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Maisa: Raijan tietämys koiraverosta ja kolikoista perustuu elokuvaan 101 dalmatialaista?
   Jep, itelle tuli sama mieleen. Ja ehkä toinen informaatiolähde on ollut Disneyn Kaunotar ja Kulkuri. Siinäkin muistaakseni verotetuilla koirilla oli "kolikot" kaulassa. Ei jestas mitä tyyppejä. :D

   Lainaa

  32. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Viimeksi koirilla on ollut kolikko kaulassa silloin, kun sellaisen sai käytettyään otuksen rabiespiikillä. Kuka muistaisi minä vuonna tää raivotautihysteria puhkesi?

   Lainaa

  33. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Hiimu: Viimeksi koirilla on ollut kolikko kaulassa silloin, kun sellaisen sai käytettyään otuksen rabiespiikillä. Kuka muistaisi minä vuonna tää raivotautihysteria puhkesi?
   1990-luvun alkuvuosinahan tuo oli, kun rabiesta Suomessa tavattiin ja koiria ja kissoja rokotettiin. Se on ainoa kolikko, jonka muistan koirilla kaulassa olleen. Verokolikot lienee ajalta paljon ennen ennen Tsernobyliä.

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Töölö: No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.
   Suomen kommunistipuolue oli aikoinaan suurin puolue! Luepas sen historiasta :D

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Kerubi: Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.
   Musta kyllä tuntuu, että pikkukoirien omistajan nimenomaan ei kerää niitä kakkoja, kun sieltä tulee vaan se pieni nokare niin kukapa sitä jaksais kerätä. Toki idiootteja löytyy kaikista leireistä, mutta oma empiirinen aineistoni kallistaa vaakaa tähän suuntaan. Kontrollissa oleva koira ei aiheuta vaaraa kenellekään, sinne tänne säntäilevä koira aiheuttaa vaaraa kaikille koosta riippumatta.

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mauri Tasanen: Tiiviste
   Minun oli pakko ennen kommentointia tarkistaa, ettei sen takaa oikeasti löydy mitään

   Lainaa

  37. Tulos: -28 (50 ääntä)
   Suomi, idioottien koirien omistajien maa! Espanja, 1 hihna isoille koirille ja ajokortti! Kaikilta DNA näyte ja kakasta alkuun 500e lasku! Oppivat omistajat ja ei tarvitse kusipäiden jakaa myrkky/ongenkoukku ruokia!

   Lainaa

  38. Tulos: -9 (29 ääntä)
   bLAAH: Espanja, 1 hihna isoille koirille ja ajokortti!
   täsmennys, 1 metrin hihna.

   Lainaa

  39. En tiedä mitään mutta haluan puuttua 24.5.2017 12:42
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Onkohan tuo Piian kuvaama autonpesutapahtuma ylipäätään minkään julkishallinon pihalla? Tai mistä Piia tietää että kyseinen auto ei ole esimekiksi kyseisen työpaikan omaisuutta ja sitä pestään ihan työnä? Ja Raijalla on tainnut jäädä huomaamatta että koiravero on lopetettu useimmista kaupungeista vuosia sitten.

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (44 ääntä)
   as: Koiravero on ehkä ajankohtaisempi vero kuin koskaan, koira on hyvin epäeettinen lemmikki jonka hiilijalanjälki on moninverroin ihmisen vastaavan isompi.
   Minkä moraalikäsitylsen mukaan koira on epäeettinen:D Epäekologisia ne kyllä ovat, meidän Rekku ei koskaan käytä julkista liikennettä vaan ajelee omalla autollaan. Shoppailukaan ei pysy kurissa ja kun se käy suihkussa se lotraa kuumaa vettä litrakaupalla...

   Lainaa

  41. Tulos: +4 (44 ääntä)
   Kyllä mäkin näen koiraveron ihan aiheellisena. Kaupungit tuottavat koirille ihan vain näille suunnattuja palveluita koirapuistojen muodossa eikä tämä ole ilmaista. Tämän lisäksi tosiaan nuo lyhtypylväiden kuluminen yms. Haittaveroja on monesta muustakin asiasta (mm. autoilun verotus, tupakkavero jne.). Miksei myös koirista?

   Lainaa

  42. Tulos: +10 (34 ääntä)
   batman: Minkä moraalikäsitylsen mukaan koira on epäeettinen:D Epäekologisia ne kyllä ovat, meidän Rekku ei koskaan käytä julkista liikennettä vaan ajelee omalla autollaan. Shoppailukaan ei pysy kurissa ja kun se käy suihkussa se lotraa kuumaa vettä litrakaupalla…
   Eiköhän suurin osa tuosta koiran hiilijalanjäljestä tule ihan vain koiran ruosta. Varsinkin isot koirat vetävät aivan valtavat määrät lihaa, joka ei todellakaan ole ekologista (eikä myöskään eettistä: harvemmin tuo liha on riistaa tai edes luomutuotantoa, joita voisi pitää edes vähän enemmän eettisenä kuin tehotuotettua vastaavaa).

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Vaniljankukka: Ja kennelliitto on kyseistä veroa vastaan sillä onhan se nyt oikeasti todella vanhanaikainen. Tulevaisuudessa mahdollisesti poistuu myös Tampereelta ja Helsingistä.
   pitääkö sitten "kolikot" poistaa koirilta? :O meillä ei tosin ole kolikkoa, mutta ajaako luu saman asian? vai olenko nyt rikollinen? ilmiannanko itseni? vai riittääkö tunnustus feissarimokissa?

   Lainaa

  44. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Minä pesen autoni ihan pelkällä vedellä, jolloin omalle pihalle ei tule pesuaineita.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (9 ääntä)
   hgfhjklö: Liekö paha mieli, kun toisilla on varaa autoon ja koiraan… Muistan kyllä itsekin sen ajan, kun koiravero oli vielä voimissaan. Ja kyllä, koirilla, joista vero oli maksettu, oli sellainen kolikon muotoinen laatta pannassa. En muista, saiko sen valtiolta, vai pitikö itse hankkia (luultavasti piti, Suomessa kun ollaan). Koskaan sitä “kolikkoa” ei kukaan tullut kyselemään, mutta aina se siinä koiran kaulassa killui, kun kotipihasta jonnekin lähdettiin.
   Yleensä ihmisille tulee paha mieli toisten huonosta käytöksestä ja piittaamattomuudesta. Usein niitä harrastavat varakkaan näköiset ihmiset. Raha tuppaa kihahtamaan hattuun yhdessä urean kanssa.

   Lainaa

  46. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Ynner: Suomen kommunistipuolue oli aikoinaan suurin puolue! Luepas sen historiasta
   Olen lukenut historiani ja tiedän työväenliikkeen voittaneen ensimmäiset eduskuntavaalit. Tiedän myös, että sdp ei ole koskaan ollut kommunistipuolue. Kommunistit tekivät konkurssin ja syntyivät uudelleen Vasemmistoliittona. Terijoen hallitus on ainut kommunistihallitus, mutta se ei ollut laillinen.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (16 ääntä)
   y.ö.h: Koirien kusemalla tuhoamat lyhtypylväät. Kyllä nyt koiraveron ansiosta tälläkin säästettäisiin se miljardi euroa. Sadan vuoden kuluessa. On se tietysti hyvä jos elämässä on asiat niin hyvin että suurin murhe on tällainen.
   Yksi valotolppa maksaa monta tuhatta. Niitä vaihdetaan pelkästään stadissa kymmeniä vuosittain. Voisi niillä kuntatasolla sadoilla tuhansilla koirankusen syömillä rahoilla kivempaakin tehdä. Typeryys näkyy ihan liioittelemattakin. Ota selvää äläkä räksytä, Musti. Niin fiksut tekevät.

   Lainaa

  48. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Haluan kyllä kuulla, montako lyhtypylvästä on syöpynyt poikki koiran pissan takia. (niinkuin muutama täällä on ilmeisesti sanonut)

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Tikru: Haluan kyllä kuulla, montako lyhtypylvästä on syöpynyt poikki koiran pissan takia. (niinkuin muutama täällä on ilmeisesti sanonut)
   Kuka täällä on poikkisyöpymisestä puhut? Syöpyminen tarkoittaa tässä tapauksessa erityisesti pinnan kulumista, jonka vuoksi lyhtypylväitä (ja roskiksia, puistonpenkkejä jne.) joudutaan huoltamaan tihemmin kuin niitä ilman koirien kuseskelua joutuisi.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Kerubi: Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.
   Olin kaverin tykönä käymässä ja kävin koirani kanssa lenkillä. Löysin ison puiston, mikä oli täynnä pienten koirien jätöksiä. Joka askeleella sai varoa pommeja. Kyllä niitä mätäpaiseita löytyy ihan molemmista leireistä. Ja en kannata koiraveroa

   Lainaa

  51. King Arthur 26.5.2017 7:54
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Kerubi: Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.
   Jännä ajatus. Että meillä tipsuttelee tuolla pelkkiä rotukoiria, ja sen lisäksi säkäkorkeus ei ole ollenkaan suuruuden määritelmä vaan ainoastaan yksilön paino? Sievärakenteinen korkea koira joka painaa vähemmän kuin matala tunkki ei ole niin verotuskelpoinen? Ja mistä painosta alkaen omistaja todennäköisemmin jättää kakan keräämättä? Onko siinä joku keskimäärä? Ja mistä tiedät minkäpainoisen koiran omistaja jättää useammin poimimatta? Näetkö itse useammin tilanteita joissa ihminen on lopulta niin itsevarma koiransa painon vaikuttavuudesta että uskaltaa jättää kakat poimimatta, vai päätteletkö kakkakasojen suuruudesta? Oletko huomioinut miten paljon kakkakasan suuruus vaikuttaa sen näkyvyyteen vai menetkö mutulla? Tää oli kertakaikkisen filosofinen.

   Lainaa

  52. Ei sen vaikeampaa 26.5.2017 9:32
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   as: “Toistuva” on niin epämääräinen määre, että mokomilla linjauksilla voi pyyhkiä surutta perseensä. Myös “ammattimainen” on vähintään yhtä epäselvä. Onko pesu ammattimaista jos sen suorittaa käyttäen kahta sankoa, pesukinnasta ja claybaria?
   "Ammattimainen" tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että pesee autoja korvausta vastaan. Se on siis kiellettyä, mikäli pesupaikalla ei ole asianmukaisia erottelukaivoja.

   Lainaa

  53. Tulos: +27 (43 ääntä)
   niin: Kyllä mäkin näen koiraveron ihan aiheellisena. Kaupungit tuottavat koirille ihan vain näille suunnattuja palveluita koirapuistojen muodossa eikä tämä ole ilmaista. Tämän lisäksi tosiaan nuo lyhtypylväiden kuluminen yms. Haittaveroja on monesta muustakin asiasta (mm. autoilun verotus, tupakkavero jne.). Miksei myös koirista?
   Niinpä. Haittaveroa pitäisi joutua maksamaan myös esim. polkupyörästä (en ymmärrä miksi pyöräilijöille pitää rakentaa minun verovaroillani erillisiä pyöräteitä ja lisäksi pyöränrenkaat kuluttavat muuallakin asfalttia, asfaltin korjaaminen ei ole ilmaista), lapsista (mm. meluhaitta, lapsille erikseen rakennettavat leikkipuistot ym. alueet tuhannen kalliita, ei minun verovaroistani kiitos) ja ilmaisista puistojumppatunneista (puistoalueen kuluminen, esteettinen haitta muille puistokävijöille varsinkin jos jumppaajilla on kovin räikeät kuteet - voi aiheuttaa verkkokalvojen palamista, mikä on kallista, sairaanhoito kustannetaan tässäkin luultavasti minun verorahoillani). Lisäksi sanon vielä, että pullonkerääjien veronmaksua pitäisi valvoa paremmin, koska pullonkerääjien kengänpohjat kuluttavat teitä.

   Lainaa

  54. Seppo Saviniemi 26.5.2017 12:24
   Tulos: +24 (40 ääntä)
   Onneksi on tyttökoira niin ei kuse lyhtypylväisiin. Eli koiravero pitäisi ulottaa vain uroskoiriin. Mikä olisi tietysti sukupuolisyrjintää. Musta vähän tuntuu että teitä ei kiinnosta hevon vittuakaan mitkään "kusen syövyttämät" lyhtypylväät. Kunhan nyt vain haluatte vinkua ja valittaa jonkun hyvän tekosyyn varjolla.

   Lainaa

  55. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Onneksi on tyttökoira niin ei kuse lyhtypylväisiin. Eli koiravero pitäisi ulottaa vain uroskoiriin. Mikä olisi tietysti sukupuolisyrjintää. Musta vähän tuntuu että teitä ei kiinnosta hevon vittuakaan mitkään “kusen syövyttämät” lyhtypylväät. Kunhan nyt vain haluatte vinkua ja valittaa jonkun hyvän tekosyyn varjolla.
   Itseä kyllä häiritsee, kun eräs tyyppi eräässä julkisessa kiinteistössä antaa koiransa kusta hissiin. Sotkuja ei tietenkään voi putsata.

   Lainaa

  56. Kissanpotko 26.5.2017 14:32
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Töölö: No, sitähän ei ole lupa omalla pihallakaan huuhtasta, ellei vesi mene viemäriin hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta. Ympäristönsuojelulaki ja asetukset tästä säätävät. Ymmärtääkseni eduskunta on näin maan hallituksen esityksestä säätänyt. Milloinkas meillä oli kommunistivetoinen hallitus? En muista.
   Saa pestä omalla tontilla, kunhan ei ole säännöllistä, eikä pestä hiilivetyä sisältävillä liuottimilla.

   Lainaa

  57. Kissanpotko 26.5.2017 14:34
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   as: “Toistuva” on niin epämääräinen määre, että mokomilla linjauksilla voi pyyhkiä surutta perseensä. Myös “ammattimainen” on vähintään yhtä epäselvä. Onko pesu ammattimaista jos sen suorittaa käyttäen kahta sankoa, pesukinnasta ja claybaria?
   Ei tarvinne olla paljon koiraa älykkäämpi ymmärtääkseen, että oikeiden välineiden käyttö on fiksua, ei ammattimaista.

   Lainaa

  58. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Ei sen vaikeampaa: “Ammattimainen” tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että pesee autoja korvausta vastaan. Se on siis kiellettyä, mikäli pesupaikalla ei ole asianmukaisia erottelukaivoja.
   Miten sen pesun vaikutus ympäristölle riippuu siitä saako siitä korvauksia? Jos pyytää auton pesun palkaksi yhden euron, tuleeko siitä paljon likaisemmat jätevedet kuin jos tekee sen ilmaiseksi?

   Lainaa

  59. viidakon totuuksia 9.6.2017 7:12
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   hmm: Itseasiassa kyseinen laki estää vain toistuvan tai ammattimaisen pesun. Kerran vuodessa, tai vaikka kerran kuukaudessa tapahtuva pesasu omalla pihalla on sallittua vaikkei sitä hiekan ja öljynerotusta olisikaan.
   Taitaa kaikissa tällä vuosituhanella olevissa taloissa olla pihalla öljyn ja hiekanerotuskaivo. Ite rakensin 2002 ja käsitääkseni se oli jo silloin pakollinen ja oli varmaan ollu jo jonku aikaa.

   Lainaa

  60. viidakon totuuksia 9.6.2017 7:17
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Tikru: Haluan kyllä kuulla, montako lyhtypylvästä on syöpynyt poikki koiran pissan takia. (niinkuin muutama täällä on ilmeisesti sanonut)
   Toivon mukaan ei yhtään ole kaatunut tuon vuoksi, vaan on vaihdettu ennen sitä. Mutta siis se ihan oikea ongelma ja aiheuttaa turhia kustannuksia kun käyttöikä putoaa murto-osaan suunnitellusta. Lyhhtypylvääseen kusettaminen kuin ei ole mikään pakko, vaan kusipaikaksi voi valita jotain muuta.

   Lainaa

  61. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Koiravero paras vero ja senkun sais vielä kaksinkertaastettua niin hyvä olis...

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Kerubi: Koiravero olisi hyvä olla, mutta koon mukaan. Koiran hyödyt kuten omistajan mielenterveys ja vierailijoista hälyttäminen ovat koiran koosta riippumattomia, mutta osa haitoista muille riippuu suoraan koiran koosta kuten vaaran aiheuttaminen (autolle, lapsille, aikuisille) ja ulosteen määrä. Pienten koirien omistajat poimivat koiriensa kikkareet innokkaammin kuin mitä isojen koirien omistajat lapioivat. Koiran paino saadaan selville esim. omistajan ilmoituksella, keskimääräinen paino rodun mukaan, katsastamalla (tms.), lääkärikäynnin yhteydessä.
   Niinpä niin, mutta pienet koirarodut on yleensä ne aggressiivisemmat ja räksyttävimmät. Me maksetaan koiraveroa ja ollaan jopa rekisteröity koira mut ei me mitään kolikkoa olla saatu postitse. En tiiä mistä sellanen olis pitänyt itse hankkia. Koiralla ei roiku kaulassa ikinä mitään, kun käytetään valjaita lenkillä. Jos lähdetään johonkin, missä koiraa pidetään vapaana, laitetaan kaulaan panta ja siihen roikkumaan "kolikko", jossa on rekisterinumero sekä toinen "kolikko" jossa on omistajan yhteystiedot ja koiran nimi.

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tikru: Haluan kyllä kuulla, montako lyhtypylvästä on syöpynyt poikki koiran pissan takia. (niinkuin muutama täällä on ilmeisesti sanonut)
   satoja joka vuitsi

   Lainaa

  64. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Raija elää Disneyn koiramaailmassa.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (1 ääni)
   En tiiä koskeeko tää pelkästään suomalaisia, mutta verot on asia mitä ei vaan osata käsittää tai ajatella järkevästi. On ne perus öyhöttäjät Karjala- lippiksineen ja DVD- telineineen keiden mielestä kaikki verot on "Helsingin herrojen" syytä ja niillä "Hyysätään pakolaisia" jne. Sitten on nää välimallin tyypit ketkä pystyy jo myöntämään että veroja tarvitaan, mutta haluavat verotettavan vaan niitä asioita mitkä ei koske itseä. Jos omistaa vaan polkupyörän niin autovero ylös, jos kissan niin koiravero kertaa sata jne. Onneksi on myös niitä ketkä myöntää että veroja tarvitaan, että valtio toimii. Valtio ei voi käydä töissä joten kun se maksaa asioista on sen saatava rahaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koiravero, verot, auto, autonpesu, kateus, kateellinen