Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 41

Maailman suomalaisimmat naapurit kohtaavat toisensa.
Rakkaat naapurit, osa 41

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1647 (1659 ääntä)
   Jännä että vaikka jatkuvasti otsikoissa pyörii, niin silti ihmiset eivät ymmärrä että talonyhtiönkään säännöissä ei voida määrätä ihan mitä sattuu. Vessassa ja suihkussa saa käydä, sekä kulkea asunnostaan ihan normaalisti.

   Lainaa

  2. Tulos: -285 (407 ääntä)
   Onkohan tässä tehty kärpäsestä härkänen ja jätetty jotain kertomatta, eihän tuollaisia ''Sääntöjä'' kukaan kirjoita, eihän?

   Lainaa

  3. Tulos: +359 (385 ääntä)
   Kannattaa muuttaa samantien kun on mahdollista. Vitut tollasesta touhusta jos paikalla ei saa käydä.

   Lainaa

  4. Tulos: +142 (170 ääntä)
   Pölli: Kannattaa muuttaa samantien kun on mahdollista. Vitut tollasesta touhusta jos paskalla ei saa käydä.
   fixd

   Lainaa

  5. Tulos: +521 (531 ääntä)
   Eeppinen: Onkohan tässä tehty kärpäsestä härkänen ja jätetty jotain kertomatta, eihän tuollaisia ”Sääntöjä” kukaan kirjoita, eihän?
   Sääntöjähän voi kirjoittaa vaikka kuinka ja varsinkin vanhoissa pienissä taloyhtiöissä saattaa olla jonkun pikkuhitlerin jäljiltä hyväksytetty ihan käsittämättömiä järjestyssääntöjä kokouksissa. Turhahan tuollaisten perusteella on kuvitella vuokralaisen häätöä tai omistajan osakkeiden haltuunottoa virittelevänsä, mutta sopiva kyttääjäluonne voi raapustella (merkityksettömiä) varoituksia ynnä harjoittaa muuta harrastustoimintaa riesaksi asti. Etenkin jos on valituttanut itsensä isännöitsijäksi.

   Lainaa

  6. Tulos: +813 (819 ääntä)
   Meri voi jatkaa elämistään ihan normaalisti naapurikyttääjistä huolimatta. Aivan sama kuinka monelle paperille ovat näitä sääntöjään rustailleet, niin nuo eivät päde. Vaikka Meri olisi ihan itse omin kätösin mennyt allekirjoittamaan sopimuksen jossa sitoutuisi noihin sääntöihin, ne eivät silti pätisi (kohtuuton sopimusehto). Mikään taloyhtiön tai edes vuokranantajan sääntö ei voi kieltää ihmistä poistumasta omasta asunnostaan tai tulemaan kotiinsa. Saati käyttämästä vessaa tai juomasta vettä. Kohtuutonta meteliä luonnollisesti täytyy välttää yöaikaan. Ei voi muuta sanoa kuin että sairas meininki tuolla talossa silti!

   Lainaa

  7. Tulos: +517 (525 ääntä)
   Toivon, ettei Meri lähde, vaan jää taistelemaan naapureita vastaan oikeuksistaan!

   Lainaa

  8. Tulos: -119 (247 ääntä)
   Muistakaa että kaupungeissa on tulevaisuus, koko Suomi pitää majoittaa kaupunkeihin ettei kukaan vaan pääse yöllä kuselle.

   Lainaa

  9. Tulos: +321 (347 ääntä)
   Jos mulla olisi tollasia naapureita, olisin just niin vittumainen ku mahollista. Ihan järjettömät "säännöt".

   Lainaa

  10. Tulos: +312 (312 ääntä)
   Kaipa nuo voivat ihan rauhassa yrittää kieltää elämisen äänet, mutta mikään laki ei niitä vaadi noudattamaan.

   Lainaa

  11. Tulos: -37 (159 ääntä)
   Tämän takia murhia tapahtuu suomessa

   Lainaa

  12. Tulos: +570 (572 ääntä)
   Mahtaa olla hieno meininki tuossa talossa jos tämä on totta. Aikuisillakin on kotiintuloaika kymmeneltä ja koko yön sitten ilmeisesti kaikki makaa tenat jalassaan hiiskumatta sängyissään kukin omassa asunnossaan, kuunnellen korvat höröllään ettei kukaan vaan uskalla käydä vessassa. Sitten poksahteleekin jo otsasuonet kun se alakerran uusi likka kehtaa tulla yhdeltätoista kotiin, siis ajatelkaa mitä jumalattomuutta se sellainenkin on! :'D

   Lainaa

  13. Tulos: +84 (128 ääntä)
   Aaah.. omakotitalo...

   Lainaa

  14. Kukkahattuneiti 4.5.2017 8:17
   Tulos: +122 (140 ääntä)
   Mahtaakohan olla Turusta.. Siellä eräässä taloyhtiössä minäkin sain ainakaan virallisen varoituksen yöllisestä vedenkäytöstä. Alakerran mamma loruili isännöitsijälle kaikenlaista, kun ei kestänyt öisen vessanvetämisen putkikohinaa. Kun soitin ihmetelläkseni varoitusta, oli isännöitsijä ihan kädetön. "Niin se nyt vaan on" :D ei kauaa siellä viivytty.... Vaikka vuokralaisella olisi Oikeuksia, niin ei siinä ole Järkeä lähteä taistoon sekopäisiä tuulimyllyjä vastaan :,D

   Lainaa

  15. Tulos: -168 (256 ääntä)
   Mua vituttaa metelöivät naapurit. Aina kun naapuri mölyää hakkaan lekalla muutaman iskun lattiaan. Ehdollistan koiraa (siis kusipäätä naapuria) tajuamaan, että meluaminen tuottaa lekan kolahduksia jotka tasanvarmasti kuuluvat läpi talon. Lattian muovimatto on ihan säleinä ja betoni sen alla muuttunut murusiksi, joten pois muuttaessa pitää uusia matto ja pakkeloida betonikuoppa tasaiseksi. Mutta se on hinta mikä hiljaisuudesta on nykyään maksettava.

   Lainaa

  16. It's a deal 4.5.2017 9:14
   Tulos: +266 (270 ääntä)
   Joissain paikoissa "osakkaalta saamamme tiedon mukaan" riittää varoitukseen. Kerran koittivat tarjota sellaista kotibileistä tarkalla päivämäärällä ja kirjallisena. Olivat vain arponeet sellaisen lauantain, kun olin videotodisteen mukaan 300 km:n päässä kotoa lätkäfinaalissa. Lisäksi jos joku takoo oveasi yöllä eikä sitä avata, kyseessä on sinun vieraasi.

   Lainaa

  17. Tulos: +165 (169 ääntä)
   Erään taloyhtiöni seinällä oli pirkä liirumilaarumi sääntöjä. Mm. Nurmikolla ei saanut oleskella ja vessaa ei saanut vetää taikka suihkussa käydä hiljaisuuden aikana.

   Lainaa

  18. Tulos: +287 (295 ääntä)
   Helpottaa tilannetta, kun paskoo ja kusee johonkin pussiin ja heittää pussin etupihalle saatesanoilla "ei saanut vetää vessaa".

   Lainaa

  19. Tulos: +45 (121 ääntä)
   Raino: Mua vituttaa metelöivät naapurit. Aina kun naapuri mölyää hakkaan lekalla muutaman iskun lattiaan. Ehdollistan koiraa (siis kusipäätä naapuria) tajuamaan, että meluaminen tuottaa lekan kolahduksia jotka tasanvarmasti kuuluvat läpi talon. Lattian muovimatto on ihan säleinä ja betoni sen alla muuttunut murusiksi, joten pois muuttaessa pitää uusia matto ja pakkeloida betonikuoppa tasaiseksi. Mutta se on hinta mikä hiljaisuudesta on nykyään maksettava.
   Ai jumalauta jos oot tosissasi niin ootpa perseestä :D Ei kannattaisi harkita korpi mökkiä asunnoksi? Ei varmaan kuulu koskaan mitään elämisen ääniä sinne :) ps. Et auta meluasiaa (jos asiassa on edes aihetta valitukseen) yhtään sillä että luot sitä lisää.

   Lainaa

  20. Tulos: +238 (240 ääntä)
   Vetää vaan sitä vessaa ja kulkee niin kuin pitää. Kun joku valittaa niin kehottaa vetämään asian oikeuteen. Satavarma voitto jos sinne asti menee.

   Lainaa

  21. It's a deal 4.5.2017 10:40
   Tulos: +328 (328 ääntä)
   "Kuule Marko, juteltiin tuossa palavan pensaan kanssa ja päädyttiin taloyhtiön hallituksen kanssa siihen, että sinut uhrataan kevättalkoissa hyvän sadon varmistamiseksi. Kyllähän nämä yhteiset pelisäännöt koskevat sinuakin. Tuossa vielä pöytäkirja kokouksesta liitteineen ja hyvää pääsiäistä!"

   Lainaa

  22. Aimo Kanki 4.5.2017 10:57
   Tulos: +222 (224 ääntä)
   Normaaleja elämisen ääniä ei voi kieltää vaikka hallitus/yhtiökokous päättäisi mitä, terv. hallituksen puheenjohtaja omassa yhtiössäni. Kannattaa myös muistaa että vaikka rappukäytävän ilmoitustaululla olisikin lappu jossa on joku käsinrustattu viesti jonka lopussa lukee "- hallitus" tai sellainen kolahtaa joskus yöllä postilaatikosta 20 sekuntia vessan vetämisen jälkeen, niin asialla ei välttämättä aina ole oikeasti joku taloyhtiön virallinen instanssi.

   Lainaa

  23. Tulos: +207 (211 ääntä)
   Näitähän on nähty... Suosikkinaapurillani oli tapana soittaa ovikelloa mihin aikaan tahansa, siis myös sunnuntai-aamuna kuudelta, koska arveli kuulevansa melua jostain ja halusi varmistaa etten ollut minä (en ollut, nukuin. Tai no, olisin halunnut nukkua). Nämä rappunatsit jotenkin eivät tajua että häiriövainoaminen häiritsee paljon enemmän kuin oletettu häiriö... jota yleensä ei ole. Tapasin kerran alakerrassa tyypin joka ahdistuneena kysyi että en kai pidä häntä meluisana? No en, koskaan kuullut sihahdustakaan. Kävi ilmi että sama naapuri teki viikottaisen kierroksen myös alakerrassa ja torui kaikkia äänistä joita kuuli, kukaan muu ei sitten kuullut.

   Lainaa

  24. Tulos: -92 (116 ääntä)
   Sellaista se on vuokralla kun asuu, se ei kannata millään muotoa.

   Lainaa

  25. Tulos: +79 (87 ääntä)
   teppet: Jännä että vaikka jatkuvasti otsikoissa pyörii, niin silti ihmiset eivät ymmärrä että talonyhtiönkään säännöissä ei voida määrätä ihan mitä sattuu. Vessassa ja suihkussa saa käydä, sekä kulkea asunnostaan ihan normaalisti.
   Ja jopa se kesusteleminen on aamuyöstä ihan sallittua vaikka säännöissä muuta sanottaisiin.

   Lainaa

  26. Tulos: +79 (95 ääntä)
   Timo: Aaah.. omakotitalo…
   Nimenomaan. Jos ei kestä kuunnella naapurin normaalin elämän ääniä, niin ei tarvitse asua kerrostalossa.

   Lainaa

  27. Tulos: +117 (129 ääntä)
   Hahhah: Sellaista se on vuokralla kun asuu, se ei kannata millään muotoa.
   Eihän tästä tekstistä saa edes tietää, onko Meri vuokralla vai ei.

   Lainaa

  28. Seppo Saviniemi 4.5.2017 13:52
   Tulos: +132 (136 ääntä)
   Vaikka moisilla säännöillä ei olekaan mitään pohjaa niin elämä kyllä muutoin voi olla varsin helvetillistä tuollaisten tyyppien kanssa, koska ihan varmana kyttäävät ja valittavat joka ikisestä asiasta. Oli aihetta tai ei. Ei siinä välttämättä silloin muu auta kuin etsiä uusi kämppä.

   Lainaa

  29. Kalajannelle soppaa 4.5.2017 13:59
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Raino: Mua vituttaa metelöivät naapurit. Aina kun naapuri mölyää hakkaan lekalla muutaman iskun lattiaan. Ehdollistan koiraa (siis kusipäätä naapuria) tajuamaan, että meluaminen tuottaa lekan kolahduksia jotka tasanvarmasti kuuluvat läpi talon. Lattian muovimatto on ihan säleinä ja betoni sen alla muuttunut murusiksi, joten pois muuttaessa pitää uusia matto ja pakkeloida betonikuoppa tasaiseksi. Mutta se on hinta mikä hiljaisuudesta on nykyään maksettava.
   Ota se muovimatto pois ja kato missä kohtaa on ontelolaattojen valusauma. Sen molemmilta puolilta uskaltaa hakata yhdet reiät auki, mutta jos keskeltä katkot niin menee ontelo poikki.

   Lainaa

  30. Tulos: +152 (152 ääntä)
   Isäni taloyhtiön kuntosali oli vuosikausia käyttökiellossa kun yksi asukas oli valittanut että siitä kuuluva ääni häiritsee häntä hänen asunnossaan. Taloyhtiön hallitus oli kyllä tutkinut tarkkaan kuuluuko kuntosalista mitään kyseisen asukkaan asuntoon ja tullut tulokseen ettei voi kuulua.

   Lainaa

  31. Hairysteed 4.5.2017 15:26
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Ei onnistuisi kyllä näiden sääntöjen rikkomisen perusteella häätäminen!

   Lainaa

  32. Tulos: +160 (172 ääntä)
   Uskokaa tai älkää, meikä asuu kerrostaloyhtiössä jossa kaikki naapurit tuntee toisensa, moikkailee, pidetään yhteisiä juhlia ja talkoita. Suomessa! Talon asukkaiden ikähaarukka n. 5-85 vuotta.

   Lainaa

  33. jukkapalmu 4.5.2017 18:59
   Tulos: +149 (153 ääntä)
   Jättääköhän lehdenjakaja lehdet alaovelle ulos...?

   Lainaa

  34. Tulos: +92 (92 ääntä)
   Saan kyllä oikeasti olla kiitollinen, että kaikki kerrostalot, joissa olen asunut (6 kpl ympäri Suomen), ovat olleet kyylävapaita. Niitä ääniä nyt vaan pitää kaikkien kestää talon sisällä ja tuleehan niitä ääniä normaalisti ulkoakin (kuten liikenne).

   Lainaa

  35. Tulos: +97 (105 ääntä)
   Meidän taloyhtiön säännöissä lukee "asunnon omistusoikeutta ei tule luovuttaa tietyn uskontokunnan edudtajille tai ulkomaan kansalaisille" tjsp. Okei, kirjotettu 80-luvulla ja sama lause löytyy melko monen muunkin ko. aikakauden taloyhtiöiden säännöksistä, mutta silti houkuttas käyä kolkutteleen rouva hallituksen puheenjohtajan ovelle kysymään, että mikä tämä "tietty uskontokunta" on :)

   Lainaa

  36. Tulos: +29 (55 ääntä)
   Kertaakaan ei ole ollut kyyliä taloyhtiössä (ainakaan omissa rapuissa) joissa olen asunut, mutta hieman harmittaa että nykyisessä talossa osa naapureista ei halua/vaivaudu tervehtimään. Ja kyseessä ei edes ole jurottava nuoriso vaan yli 50v naapurit, tuijottavat vain kenkiään sanaa sanomatta tervehdittäessä ja naapurille ei avata ovea jos on tulossa sokeria/pyöränpumppua tai jotain muuta lainaamaan. Muksuna (15 vuotta takaperin) kaikki naapurit tervehtivät toisiaan ja vaihdettiin kohteliaisuudesta pari sanaa, lainattiin sokeria etc. Nykyään saa olla tyytyväinen jos vastataan edes päivää.

   Lainaa

  37. Sairastasakkia 4.5.2017 21:40
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   amt: Meri voi jatkaa elämistään ihan normaalisti naapurikyttääjistä huolimatta. Aivan sama kuinka monelle paperille ovat näitä sääntöjään rustailleet, niin nuo eivät päde. Vaikka Meri olisi ihan itse omin kätösin mennyt allekirjoittamaan sopimuksen jossa sitoutuisi noihin sääntöihin, ne eivät silti pätisi (kohtuuton sopimusehto). Mikään taloyhtiön tai edes vuokranantajan sääntö ei voi kieltää ihmistä poistumasta omasta asunnostaan tai tulemaan kotiinsa. Saati käyttämästä vessaa tai juomasta vettä. Kohtuutonta meteliä luonnollisesti täytyy välttää yöaikaan. Ei voi muuta sanoa kuin että sairas meininki tuolla talossa silti!
   Juuri näin. Ja tähän on muuten ihan oikeuslaitoksen kanta, yölläkin saa käydä vessassa ja suihkussa. Elä vaan Meri normaalisti.

   Lainaa

  38. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Ai että näitä kommentteja toisten kokemuksista on kiva lukea. Tää on sellanen aihe et löytyy varmasti paljon juttua ympäri Suomen ja aina yhtä viihdyttävää luettavaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Zxc: Meidän taloyhtiön säännöissä lukee “asunnon omistusoikeutta ei tule luovuttaa tietyn uskontokunnan edudtajille tai ulkomaan kansalaisille” tjsp. Okei, kirjotettu 80-luvulla ja sama lause löytyy melko monen muunkin ko. aikakauden taloyhtiöiden säännöksistä, mutta silti houkuttas käyä kolkutteleen rouva hallituksen puheenjohtajan ovelle kysymään, että mikä tämä “tietty uskontokunta” on
   Oisko lestat tai jehovat? Kasarilla tuskin on oltu muslimi-invaasiosta vielä kovin huolissaan.

   Lainaa

  40. introvertti 5.5.2017 0:58
   Tulos: +5 (97 ääntä)
   Jussi: Kertaakaan ei ole ollut kyyliä taloyhtiössä (ainakaan omissa rapuissa) joissa olen asunut, mutta hieman harmittaa että nykyisessä talossa osa naapureista ei halua/vaivaudu tervehtimään. Ja kyseessä ei edes ole jurottava nuoriso vaan yli 50v naapurit, tuijottavat vain kenkiään sanaa sanomatta tervehdittäessä ja naapurille ei avata ovea jos on tulossa sokeria/pyöränpumppua tai jotain muuta lainaamaan. Muksuna (15 vuotta takaperin) kaikki naapurit tervehtivät toisiaan ja vaihdettiin kohteliaisuudesta pari sanaa, lainattiin sokeria etc. Nykyään saa olla tyytyväinen jos vastataan edes päivää.
   Mikä tuo sokerinlainausjuttu on? Käy ostamassa kaupasta sokeria. Tai jos kaupat on jo kiinni, niin anna naapureidenkin olla jo siihen aikaan rauhassa ja osta seuraavana päivänä. Pärjäät varmaan yhden päivän ilman sokeria, varsinkin jos ihan itse olet sen unohtanut ostaa. Ymmärrän että joskus hätätapauksessa voi pyytää joltain jotain, mutta minä en ainakaan edes kehtaisi käydä mitään ruokatarvikkeita kyselemässä tai muutenkaan häiritsemässä naapureita jollei ole ihan pakko. Hätätilanteessa tottakai voi tulla apua pyytämään mutta kyllä rasittais jos joku olis koko ajan ovella jotain sokeria mankumassa. Varsinkin kerrostaloissa ollaan muutenkin niin lähekkäin että on paljon kivempi että ihmiset antaa toisilleen tilaa ja henkistä etäisyyttä eikä pimputtele ovella. Ei yhtään myöskään kiinnosta alkaa lätistä naapurin irmelin tai pentin kanssa säästä, sanon "hei" tms ja jatkan matkaani. Niin ja siis normaalit elämisen äänet naapuriasunnoista ei todellakaan haittaa, en vaan halua tehdä lähempää tuttavuutta niiden naapureiden kanssa, enkä ymmärrä miksi pitäisi.

   Lainaa

  41. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Mikäs muuten on instanssi, johon voi ilmoittaa/valittaa tämmöisistä älyvapaista/kohtuuttomista/laittomista taloyhtiön säännöistä? Vai ei kai oikeasti tarvitse odottaa siihen asti, että asiasta syntyy ihan todellinen kiista?

   Lainaa

  42. Tulos: +90 (92 ääntä)
   introvertti: Mikä tuo sokerinlainausjuttu on?
   Vanha perinne joka on peräisin niiltä ajoilta, kun kaupat olivat pienempiä ja niitä oli vähemmän (paitsi maalla, jossa niitä oli paljon enemmän kuin nykyään) ja ne olivat auki vain normaalina työaikana sekä kiinni kaikki viikonloput, arkipyhät ja pyhäpäivien aatot sekä toisiaan lyhyessä jaksossa seuraavien pyhien väliset arkipäivät, ja toisaalta ihmiset harrastivat paljon enemmän kotona leipomista ja kokkausta kuin nykyään. Käytettiin usein myös ilman todellista syytä erilaiseen urkkimiseen tai tyhjästä asian tekemiseen.

   Lainaa

  43. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Öööö, mikä on tämä fontti?! Näkyykö muillakin nää kommentit kaunokirjoituksella vai pitäiskö hankkia silmälasit? (vai kenties lääkitys?) :D

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Dea: Öööö, mikä on tämä fontti?! Näkyykö muillakin nää kommentit kaunokirjoituksella vai pitäiskö hankkia silmälasit? (vai kenties lääkitys?)
   Höh, se katosi kun päivitin selaimen. En ehtinyt edes kuvakaappausta ottaa... :P

   Lainaa

  45. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Juomari: Mikäs muuten on instanssi, johon voi ilmoittaa/valittaa tämmöisistä älyvapaista/kohtuuttomista/laittomista taloyhtiön säännöistä? Vai ei kai oikeasti tarvitse odottaa siihen asti, että asiasta syntyy ihan todellinen kiista?
   Vuokralla asuessa voi ainakin ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa www.vuokralaiset.fi/ Omistusasunnossa todennäköisesti isännöitsijä tai poliisi suoraan. Voi sieltäkin neuvoa kysyä vaikka ei haluaisikaan rikosilmoitusta tms tehdä.

   Lainaa

  46. Tulos: -56 (88 ääntä)
   Kyllä se oikeesti kuuluu tosi äänekkäästi, jos joku käy keskellä yötä esim. suihkussa, varsinkin kun muualla talossa on hiljaista. Ei sillä että se omaa elämääni niinkään häiritsisi. Yritän silti parhaani mukaan noudattaa taloyhtiön hiljaisuus aikaa (23-6), eikä koko 20v aikana ole tämän kanssa mitään ongelmaa ollut. Silti eniten itseä ärsyttää nämä itsekkäät ihmiset, jotka eivät osaa ajatella lainkaan muita talossa asujia. On näitä, jotka jatkavat poraamista tai hakkaamista iltamyöhään, vaikka tietävät talossa asuvan myös lapsiperheitä. Normaalit elämisen äänet kuuluvat kerrostaloihin, mutta ei se silti tarkoita että jokainen voi elää täysin oman rytminsä mukaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kukkahattuneiti: Mahtaakohan olla Turusta.. Siellä eräässä taloyhtiössä minäkin sain ainakaan virallisen varoituksen yöllisestä vedenkäytöstä. Alakerran mamma loruili isännöitsijälle kaikenlaista, kun ei kestänyt öisen vessanvetämisen putkikohinaa. Kun soitin ihmetelläkseni varoitusta, oli isännöitsijä ihan kädetön. “Niin se nyt vaan on” ei kauaa siellä viivytty…. Vaikka vuokralaisella olisi Oikeuksia, niin ei siinä ole Järkeä lähteä taistoon sekopäisiä tuulimyllyjä vastaan :,D
   Aloin kans miettiä et olisko sama missä mäkin asuin aikoinaan. Käsittämättömät säännöt ja vielä käsitämättömämmät asumismenot Hämeenkadulla.

   Lainaa

  48. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Raino: Mua vituttaa metelöivät naapurit. Aina kun naapuri mölyää hakkaan lekalla muutaman iskun lattiaan. Ehdollistan koiraa (siis kusipäätä naapuria) tajuamaan, että meluaminen tuottaa lekan kolahduksia jotka tasanvarmasti kuuluvat läpi talon. Lattian muovimatto on ihan säleinä ja betoni sen alla muuttunut murusiksi, joten pois muuttaessa pitää uusia matto ja pakkeloida betonikuoppa tasaiseksi. Mutta se on hinta mikä hiljaisuudesta on nykyään maksettava.
   Joku taitaa olla taas huomionkipeällä päällä...

   Lainaa

  49. Nykyvanhukset kuriin! 5.5.2017 19:08
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Kukkahattuneiti: Mahtaakohan olla Turusta.. Siellä eräässä taloyhtiössä minäkin sain ainakaan virallisen varoituksen yöllisestä vedenkäytöstä. Alakerran mamma loruili isännöitsijälle kaikenlaista, kun ei kestänyt öisen vessanvetämisen putkikohinaa. Kun soitin ihmetelläkseni varoitusta, oli isännöitsijä ihan kädetön. “Niin se nyt vaan on” ei kauaa siellä viivytty…. Vaikka vuokralaisella olisi Oikeuksia, niin ei siinä ole Järkeä lähteä taistoon sekopäisiä tuulimyllyjä vastaan :,D
   Et sattumoisin asunut Turun Katariinassa? Epitihian talossa?... Se on täynnä sekapäisiä vanhuksia: pikaliimaa lapsiperheen ja yksinasuvien lukkopesään, lapsen polkupyörästä venttiilit ja turvaviirit irti, naapurin Tervetuloa-matto oven edestä roskiin, uhkauskirjeitä, pilasoittoja lastensuojeluun, vaikka itse huudeltiin ja uhkailtiin lapsia pihalla, ruokien heittelemistä naapurin oveen ja säkillinen mätäneviä elintarvikkeita naapurin oven eteen, seinään teipattu lappu: "Saatanan paskiaiset! Tänne ei kaivata teidänkaltaistanne köyhää roskasakkia! Muuttakaa Varissuolle, sinne te kuulutte muun huonon aineksen kanssa." Tämä ruokien levittäjä ja lappuilija oli vihainen yläkerran pappa, joka oli töissä Turun Varissuolla - jakamassa pyyteettömästi kaupoista saatuja elintarvikkeita köyhille ruoka-apu-kontista. Välittäen ja haluten vilpittömästi auttaa heitä, kuten lapun tekstistäkin voi päätellä. Haastoimme tämän kiukkuisen vapaaehtoistyöntekijä-papan oikeuteen vahingonteosta. Hän kuoli sydäninfarktiin, ennenkuin pääsi vastaamaan touhuistaan. Enää emme asu Katariinassa, mutta emme sentään Varissuollakaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Antakoon vaikka sata huomautusta, pihalle ei voi heittää vessassa käynnin takia.

   Lainaa

  51. Tulos: +37 (47 ääntä)
   kurq: Uskokaa tai älkää, meikä asuu kerrostaloyhtiössä jossa kaikki naapurit tuntee toisensa, moikkailee, pidetään yhteisiä juhlia ja talkoita. Suomessa! Talon asukkaiden ikähaarukka n. 5-85 vuotta.
   asutko pihlajakatu 23:ssa?

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (26 ääntä)
   introvertti: Mikä tuo sokerinlainausjuttu on? Käy ostamassa kaupasta sokeria. Tai jos kaupat on jo kiinni, niin anna naapureidenkin olla jo siihen aikaan rauhassa ja osta seuraavana päivänä. Pärjäät varmaan yhden päivän ilman sokeria, varsinkin jos ihan itse olet sen unohtanut ostaa. Ymmärrän että joskus hätätapauksessa voi pyytää joltain jotain, mutta minä en ainakaan edes kehtaisi käydä mitään ruokatarvikkeita kyselemässä tai muutenkaan häiritsemässä naapureita jollei ole ihan pakko. Hätätilanteessa tottakai voi tulla apua pyytämään mutta kyllä rasittais jos joku olis koko ajan ovella jotain sokeria mankumassa. Varsinkin kerrostaloissa ollaan muutenkin niin lähekkäin että on paljon kivempi että ihmiset antaa toisilleen tilaa ja henkistä etäisyyttä eikä pimputtele ovella. Ei yhtään myöskään kiinnosta alkaa lätistä naapurin irmelin tai pentin kanssa säästä, sanon “hei” tms ja jatkan matkaani. Niin ja siis normaalit elämisen äänet naapuriasunnoista ei todellakaan haittaa, en vaan halua tehdä lähempää tuttavuutta niiden naapureiden kanssa, enkä ymmärrä miksi pitäisi.
   lapsena asuin omakotitalossa, jossa naapureinakin pelkkiä omakotitaloja, siellä oli kyllä ihan tapana käydä tarvittaessa lainaamassa vaikka kananmunia, ja tilalle vietiin vaikka kahvipaketti. naapurit olivat tuttuja ja ystävällisiä, ja jokakerta sain asian minkä menin lainaamaan.

   Lainaa

  53. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Pääsin asumaan joskus kämpässä, jossa eläminen oli aika pitkälti kielletty klo 21 jälkeen.

   Lainaa

  54. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Aha lähti vahingossa vähän etuajassa, mutta no: Niin siis eläminen klo 21 jälkeen oli kiellettyä, koska seinät olivat huonot ja äänet kuului koko taloon ja aika kovaa. Potkia ei voi pellolle siitä, että käyt kusella aamuyöllä, mutta kyllä silti mielellään lähdin, koska on sen verran hirveää kun naapuri kipittää yläkerrasta raivoamaan ovellesi siitä kuinka pitäisi osata olla hiljaa ja ymmärtää kuinka sitä helvetin vessaa ei vedetä enää hiljasuuden aikaan. Kyseinen naapuri myös opetti, että ovet lukitaan myös kotona ollessa, sillä hän tuli asuntooni sisään ollessani suihkussa puoli kymmeneltä, koska "VITTU TYÖSSÄKÄYVÄT KUNNON IHMISET YRITTÄÄ NUKKUA SAATANA". Kerran puhuin jopa skypessä illalla, joten naapuri kävi repimässä kellarin sähkökaapista mun sulakkeet irti, kun ei kämppään päässyt :)

   Lainaa

  55. Tulos: -6 (20 ääntä)
   introvertti: Mikä tuo sokerinlainausjuttu on? Käy ostamassa kaupasta sokeria. Tai jos kaupat on jo kiinni, niin anna naapureidenkin olla jo siihen aikaan rauhassa ja osta seuraavana päivänä. Pärjäät varmaan yhden päivän ilman sokeria, varsinkin jos ihan itse olet sen unohtanut ostaa. Ymmärrän että joskus hätätapauksessa voi pyytää joltain jotain, mutta minä en ainakaan edes kehtaisi käydä mitään ruokatarvikkeita kyselemässä tai muutenkaan häiritsemässä naapureita jollei ole ihan pakko. Hätätilanteessa tottakai voi tulla apua pyytämään mutta kyllä rasittais jos joku olis koko ajan ovella jotain sokeria mankumassa. Varsinkin kerrostaloissa ollaan muutenkin niin lähekkäin että on paljon kivempi että ihmiset antaa toisilleen tilaa ja henkistä etäisyyttä eikä pimputtele ovella. Ei yhtään myöskään kiinnosta alkaa lätistä naapurin irmelin tai pentin kanssa säästä, sanon “hei” tms ja jatkan matkaani. Niin ja siis normaalit elämisen äänet naapuriasunnoista ei todellakaan haittaa, en vaan halua tehdä lähempää tuttavuutta niiden naapureiden kanssa, enkä ymmärrä miksi pitäisi.
   Naapurilta tuli lainattua sokeria, leivinjauhetta tmv. silloin kun oli leipomassa, tuote oli loppu ja kauppaan 10-15 minuutin matka. Ei viitsinyt jättää leivoksia uuniin turhan pitkäksi aikaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Pege: Aha lähti vahingossa vähän etuajassa, mutta no: Niin siis eläminen klo 21 jälkeen oli kiellettyä, koska seinät olivat huonot ja äänet kuului koko taloon ja aika kovaa. Potkia ei voi pellolle siitä, että käyt kusella aamuyöllä, mutta kyllä silti mielellään lähdin, koska on sen verran hirveää kun naapuri kipittää yläkerrasta raivoamaan ovellesi siitä kuinka pitäisi osata olla hiljaa ja ymmärtää kuinka sitä helvetin vessaa ei vedetä enää hiljasuuden aikaan. Kyseinen naapuri myös opetti, että ovet lukitaan myös kotona ollessa, sillä hän tuli asuntooni sisään ollessani suihkussa puoli kymmeneltä, koska “VITTU TYÖSSÄKÄYVÄT KUNNON IHMISET YRITTÄÄ NUKKUA SAATANA”. Kerran puhuin jopa skypessä illalla, joten naapuri kävi repimässä kellarin sähkökaapista mun sulakkeet irti, kun ei kämppään päässyt
   Ymmärrän kyllä, että tilaisuuden tullen varsinkin vuokrakämpästä vaihtaa maisemaa tälläisten takia. Mutta samalla toivoisi, että jollain riittäisi pokka ojentaa näitä hulluja. Tuollaista ei yksinkertaisesti tehdä, ja tuosta voisi tehdä omat valitukset/ haastaa oikeuteen. Lisäksi, jos joku tulisi asuntooni luvatta kun olen suihkussa niin en kyllä paljoa kyselisi vaan laittaisin valittajan pakettiin siihen paikkaan ja soittaisin poliisit sen jälkeen. Jos naapuri olisi noin hullu, niin en minä alkaisi ottamaan riskejä mitä se meinaa asunnossani tehdä.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (33 ääntä)
   Itse noudatan hiljaisuutta juurikin niin, miten muutkin. Jos koko talo on hiljainen kuin munkkiluostari klo 06-22, kyllä jätän öiset suihkut tai muut, oikeasti tarpeettomat äänentuottajat väliin. Mutta tällä hetkellä suunnitelmissani on hyökkäys yläkerran ulkomaalaisperhettä kohtaan, joiden lapset kiljuvat läpi yön, huutoseksiä harrastetaan kuin pistetyt siat ja päivisin ei käydä töissä muualla, vaan järjestetään heimotanssiaisia pitkin päivää, jonne vaeltaa koko kulmakunnan uskovaiset epäilemiini riivaus- ja ristiinnaulitsemistilaisuuksiin. Kyllä, tämä jumalaton vierasperäinen lauluhuuto ja heimotanssirummutustöminä tapahtuu päivisin, mutta oikeasti. Kuusi tuntia putkeen samaa huutoa muinaiskielillä mitä Manaaja-elokuvan lopussa kesti ehkä 10 minuuttia. Okei, jos se manaus sitten on astetta vaikeampi tosielämässä, mutta pliis rakentaisivat sen heimokylänsä johonkin muuhun kuin 60 neliöiseen kerrostaloasuntoon jonka seinät ja lattiat ovat paperia.

   Lainaa

  58. eräs vain 12.5.2017 7:41
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Itse kans kerran asunut sellasessa kerrostalossa, jossa oli suunnilleen samanlaiset kiellot, muistan kun muutin sinne klo 12 päivällä, niin eräs mummo tulee huutamaan, että rappukäytävässä ei saa metelöidä. Tästä muutama päivä eteenpäin samainen mummo tuli illalla n.22.00 valittamaan, että rappukäytävässä ei saa liikkua iltaisin :D Näin Harjavallassa

   Lainaa

  59. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Sijake: Aloin kans miettiä et olisko sama missä mäkin asuin aikoinaan. Käsittämättömät säännöt ja vielä käsitämättömämmät asumismenot Hämeenkadulla.
   Kertokaapas nyt mitkä taloyhtiöt ne oli kun olen muuttamassa keskustaan tässä lähiaikoina enkä halua joutua samaan taloon kyttääjien kanssa.

   Lainaa

  60. Viisas nainen 20.6.2017 15:37
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Colour: Eihän tästä tekstistä saa edes tietää, onko Meri vuokralla vai ei.
   Siinähän lukee et se asuu omistusasunnossa(?)

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Viisas nainen: Siinähän lukee et se asuu omistusasunnossa(?)
   Oikeastaan siinä lukee, että asunnot ovat omistusasuntoja, jonka vastakohta lienee tässä tapauksessa vaikkapa kaupungin vuokra-asuntoyhtiö.
   Yksityishenkilöt siis omistavat asunnot, mutta voivat siltikin antaa asuntonsa vuokralle. Siitä ei tule täyttä varmuutta, onko hän sitten omistaja vai vuokralainen.
   Tuollaisessa taloyhtiössä saattaa olla tarjolla hyvinkin edullisia asuntoja, jotka voivat kiinnostaa sijoittajia. Vuokralaisen pitäminen onkin sitten vähän haasteellisempi operaatio.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: naapurit, säännöt, taloyhtiö, rappu, hissi, varoitus, vesi, vessa