Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Sekalaisia, osa 287

  Suurenna näkymä

  53 kommenttia

  1. Juuh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +171 (193 ääntä)

   Timi hei…..

     Lainaa

  2. Hienoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +286 (308 ääntä)

   Timi tainnu nauttia vaapukkamehua vapun kunniaks niin paljon, et loputkin muumit karannu laaksosta.

     Lainaa

  3. Molly kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -40 (122 ääntä)

   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.

     Lainaa

  4. Molly kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -51 (69 ääntä)

   Molly:
   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.
   Tuli siis, instant korrektointi.

     Lainaa

  5. Tintin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +151 (191 ääntä)

   SAATANANANANANANANANA BATMAAAN

     Lainaa

  6. as kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (16 ääntä)

   Molly:
   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.

   Sama kuuluu aina päässäni tässä kohtaa https://goo.gl/maps/TY62xHyieDn

     Lainaa

  7. gadiman kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (73 ääntä)

   Jeesus saatana!!!

     Lainaa

  8. hue kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -297 (383 ääntä)

   Vaikka homojen, transujen yms. joka paikkaan tunkeminen onkin karannut käsistä nykyään pahasti niin jollain lailla voisi tietty olla perillä historiasta ja muista asioista :D

     Lainaa

  9. Niks kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +362 (386 ääntä)

   Mua jäi häirittee tuo Annen postaus. Siis ihanko oikeasti niillä pyöräilijöillä oli ämpärit päässä vai tarkoittiko Anne että on “halvat kamppeet” päällä?

   Ja ajoikohan ne oikeasti tosi törkeästi kylkeä hipoen, vai onko Anne näitä yksilöitä joiden aamulenkki on pilalla vaan sen takia, kun siellä lenkkipolulla onkin muita ihmisiä joita joutuu ehkä vähän väistämään?

     Lainaa

  10. Juu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +81 (113 ääntä)

   Ämpäri päässä ja ilman housuja ja ykspyöräisellä ja vaippa suussa ja housut käsissä ja pyssy suussa.

     Lainaa

  11. Natas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +120 (126 ääntä)

   Joka päivä oppii jotain uutta. Mekot ja hameet on saatanasta.

     Lainaa

  12. E kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +125 (139 ääntä)

   Mistä tunnistaa Lidlin sukkahousut?

   Lisäksi, höhöö, Saatanana.

     Lainaa

  13. Johis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (59 ääntä)

   Voi Timi kulta, jos olit tosissasi etkä trollannut. En muista missä luin tämän hienon ajatuksen, mutta muistan kirjoittajan joka oli Teemu Potapoff. Se oli pääsiäisen aikaa ja kirjoitus koski sitä kun Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Mutta kirjoituksen pääpointti oli siinä, kuninka kautta historian niin moni aasi on ratsastanut Jeesuksella… Montaa asiaa voi pitää keppihevosenaan. Tai aasinaan.

     Lainaa

  14. dimm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -53 (75 ääntä)

   Mulla ei kyllä oo mitää ikea kasseja. Mul on sellane pyykki koti joka makso vähän enenmön lu joku 2e ikean kassi juhelauta

     Lainaa

  15. ihanbtw kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +85 (113 ääntä)

   Liekkö Anne näitä jotka ei millään halua pyörällä liikkuvaa väistää koska hän ja hänen koira kävelee tässä nyt :D nimim. Ajoin mopolla silloin sallittua kävelytietä ja koiran ulkoiluttaja nostaa käden eteen joka silti väistäessä osuu peiliin ja jää mulle heristää nyrkkiä ja huutamaan perään jotain. Ok, kuulit kyllä hyvin että tulen ja itse työnnyt eteen ni se on silti mun vika et suhun osu. :D

     Lainaa

  16. Moraine kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +130 (136 ääntä)

   En itse pyöräile kauhean usein ämpärijonoämpäri päässäni, saati sukkahousuissa töihin, mutta hajoilusta pyöräilyyn on tullut jonkinlainen trendi. Onhan noita pyörätöötöilijöitäkin liikenteessä, mutta pyöräilykriitikoista ei enää rauhanaikaa saa.

   Kotimatkani on käytännössä kokonaan ihan hyvää ja leveää kevyen liikenteen väylää, mutta jokunen keski-iän nurkilla elelevä kansalainen on ottanut sen pyöräilijänvaanimisreitikseen.

   He ovat päättäneet, että väylä on kaikista merkinnöistään huolimatta kävelytie ja harrastavat viikottaisia itsemurhasyöksyjä pyöräilijöiden eteen joko heiluttamalla kättään tai seisomalla x-asennossa. Pysähtymisen ja asiasta väittelemisen turhuuden näkee jo kilometrin päähän, joten olen jo tottunut kiertämään moiset betoniporsaat ja jättänyt heidät huutamaan perään. Töissä on mukavaa, väitteleminen kaudlla kivipäiden kanssa ei.

     Lainaa

  17. Saku Nauriskäki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +108 (116 ääntä)

   Molly:
   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.

   Nyt jännitetään, että miksei Timi saa sitä aitaa???

     Lainaa

  18. Pelle_Olle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (42 ääntä)

   Niks:
   Mua jäi häirittee tuo Annen postaus. Siis ihanko oikeasti niillä pyöräilijöillä oli ämpärit päässä vai tarkoittiko Anne että on “halvat kamppeet” päällä?

   Ja ajoikohan ne oikeasti tosi törkeästi kylkeä hipoen, vai onko Anne näitä yksilöitä joiden aamulenkki on pilalla vaan sen takia, kun siellä lenkkipolulla onkin muita ihmisiä joita joutuu ehkä vähän väistämään?

   Voi olla että Anne oletti olevan Kirkkonummen ainoa asukas. Aika böndehän Kirkkonummi on mutta kait sieltä toinenkin asukas Annen lisäksi löytyy…

     Lainaa

  19. Neppis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (95 ääntä)

   Kyllä se takaa tuleva väistää ja varoittaa kävelytiellä.Ei mulla ainakaan ole silmiä selässä. Koirat yleensä ovat parin metrin päässä hihnassa, en ehdi vetää niitä välttämättä alta pois kun takaa humahtaa 40km/h joku pyörällä ihan vierestä. Vaarallista pyöräilijällekin, kun ei koirat ymmärrä varoa ja jos poukkoilevat yhtäkkiä eteen.

     Lainaa

  20. Ääh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (89 ääntä)

   Neppis:
   Kyllä se takaa tuleva väistää ja varoittaa kävelytiellä.Ei mulla ainakaan ole silmiä selässä. Koirat yleensä ovat parin metrin päässä hihnassa, en ehdi vetää niitä välttämättä alta pois kun takaa humahtaa 40km/h joku pyörällä ihan vierestä. Vaarallista pyöräilijällekin, kun ei koirat ymmärrä varoa ja jos poukkoilevat yhtäkkiä eteen.

   Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

     Lainaa

  21. Sannni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (88 ääntä)

   Neppis:
   Kyllä se takaa tuleva väistää ja varoittaa kävelytiellä.Ei mulla ainakaan ole silmiä selässä. Koirat yleensä ovat parin metrin päässä hihnassa, en ehdi vetää niitä välttämättä alta pois kun takaa humahtaa 40km/h joku pyörällä ihan vierestä. Vaarallista pyöräilijällekin, kun ei koirat ymmärrä varoa ja jos poukkoilevat yhtäkkiä eteen.

   No on, ja siksi kävelytiellä ei ole syytä pyöräillä. Ei se ole sallittuakaan. Mutta jos pyörätiellä joku tampio tänttäröi, ja niitähän riittää, niin tulee sitten hirveä itku ja hammastenkiristys kun pyöräilijä yrittää, niin, pyöräillä. Myönnän kyllä että ne voisi merkitä paremminkin, ja tapa jakaa ent. jalkakäytävät pyörätieksi ja jalkakäytäväksi eivät ole oikein selkeitä, mutta kun seisoo pyörämerkin päällä ja huutaa pyöräilijälle että miten kehtaat tässä pyöräillä kun minä kävelen, niin ööö. Eihän porukka ajoradallekaan kiipeä ja oleta että auton täytyy väistää?

     Lainaa

  22. Juuso kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (102 ääntä)

   Neppis:
   Kyllä se takaa tuleva väistää ja varoittaa kävelytiellä.Ei mulla ainakaan ole silmiä selässä. Koirat yleensä ovat parin metrin päässä hihnassa, en ehdi vetää niitä välttämättä alta pois kun takaa humahtaa 40km/h joku pyörällä ihan vierestä. Vaarallista pyöräilijällekin, kun ei koirat ymmärrä varoa ja jos poukkoilevat yhtäkkiä eteen.

   Millä kävelytiellä menee pyöräilijöitä? Lisäksi kevyenliikenteenväylällä pitää kulkea kävellen joko oikeaa tai vasenta reunaa, ei poukkoilla kahden metrin naruissa edestakaisin, vaikka olisikin koira. Kohtalaisen outoa, että osa vaatii että kaikkien pitää varoittaa heitä kelloin, torvin ja varoitushuudoin kun taas toiset provosoituvat äänistä ja käyvät kimppuun, jos edes yskäisee kohdalla. Jokaisella on omat säännöt ja kaikkien muiden pitäisi tajuta noudattaa juuri sen tyypin sääntöjä, jonka kohdalla ollaan menossa. Olisiko helpompaa vain kulkea kuten asetuksissa säädetään, niin ei tarvitsisi arvailla?

     Lainaa

  23. Hahhah kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (60 ääntä)

   Pelle_Olle: Voi olla että Anne oletti olevan Kirkkonummen ainoa asukas. Aika böndehän Kirkkonummi on mutta kait sieltä toinenkin asukas Annen lisäksi löytyy…

   Tällä logiikalla koko Suomi on 95% pelkkää pöndeä eikä se Hellsinkikään mikään metropoli ole eikä tule koskaan olemaankaan.

     Lainaa

  24. Lenkkeilijä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +89 (101 ääntä)

   Annen mainitsema Masalantien “kävelytie” on kevyenliikenteen väylä, jossa on sallittua pyöräillä ja mopoillakin. Silti siellä tuntuu aina välillä kulkevan näitä anneja, joiden koirat ravaavat siksakkia koko väylän leveydeltä ja jos takaa tuleva soittaa kelloa tai pyytää väistämään niin vähintään pitää tuhista ja mutista paheksuvasti (ja ilmeisesti heittäytyä jälkikäteen marttyyriksi faceryhmässä).

     Lainaa

  25. trägäm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -28 (32 ääntä)

   petelle, tainnu jeesuksenkin aikoihin olla ratsumiehillä housut.

     Lainaa

  26. Eki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (20 ääntä)

   Ääh: Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

   Jalankulkijan tulee kävellä reunassa. Kummassa tahansa reunassa.

   Ääh: Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

   Jalankulkijan tulee kävellä reunassa. Kummassa tahansa reunassa.

     Lainaa

  27. Satu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (18 ääntä)

   Luteterilainen Saatanana.

     Lainaa

  28. Sargee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (46 ääntä)

   Ääh: Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

   Meinaat, että sulla on niinkun oikeus aiheuttaa liikenneonnettomuus, jos joku muu ei noudata liikennesääntöjä?
   Kokeileppa joskus…

     Lainaa

  29. turo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (60 ääntä)

   hue:
   Vaikka homojen, transujen yms. joka paikkaan tunkeminen onkin karannut käsistä nykyään pahasti niin jollain lailla voisi tietty olla perillä historiasta ja muista asioista

   tiesikkö muuten, että homoja on maailmassa aika paljon enemmän kuin vaikka suomalaisia

     Lainaa

  30. Mimmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +37 (37 ääntä)

   Niin, ortodoksikirkossahan palvotaan housujalkaista Jeesusta, papeillakaan ei ole kasukkaa kun ihan housuissa menevät. Joku roti pitää olla.

     Lainaa

  31. Ruma Elsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (42 ääntä)

   Ääh: Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

   Kevyenliikenteen väylällä ei ole syytä pyöräillä sellaista vauhtia, ettei pysty turvallisesti väistämään sinne luonnollisesti kuuluvia koirantaluttajia, poukkoilevia lapsia, rollaattorimummoja, villejä teinejä, oravia ym.
   Vähän pelisilmää, pyöräilijät!
   Maantieajossa tulee olla eri vauhti, kuin pyörätieajossa ja pyötätiellä,
   joka on yhdistetty kapeaan kävelytiehen, ei ole syytä hurjastella niin lujaa kuin pyörällä pääsee.
   Jos hiljainen vauhti harmittaa, pyörä on syytä vaihtaa autoon.

     Lainaa

  32. Jii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (42 ääntä)

   Ne jotka suhahtelee sukkahousuissa ohi ei ole nyt mamuja tai somaleita vaan ne on mamileita (middle-aged men in lycra).

     Lainaa

  33. as kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (42 ääntä)

   Ruma Elsa: Kevyenliikenteen väylällä ei ole syytä pyöräillä sellaista vauhtia, ettei pysty turvallisesti väistämään sinne luonnollisesti kuuluvia koirantaluttajia, poukkoilevia lapsia, rollaattorimummoja, villejä teinejä, oravia ym.
   Vähän pelisilmää, pyöräilijät!
   Maantieajossa tulee olla eri vauhti, kuin pyörätieajossa ja pyötätiellä,
   joka on yhdistetty kapeaan kävelytiehen, ei ole syytä hurjastella niin lujaa kuin pyörällä pääsee.
   Jos hiljainen vauhti harmittaa, pyörä on syytä vaihtaa autoon.

   Kaikessa liikenteessä, niin moottoroidussa kuin lihasvoimalla toimivassa on suorastaan käsittämätöntä, miten ihmiset eivät tajua tilannenopeuden merkitystä. Jos samalla ajoväylällä on muuta liikennettä, kadun ja pyörätien risteystä, huonoa näkyväisyyttä tai vastaavaa, niin miten voi olla niin vaikea hiljentää nopeutta? Sitä kutsutaan myös ennakoinniksi ja se on katoava luonnonvara ainakin tässä maassa.

     Lainaa

  34. y.ö.h kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +42 (44 ääntä)

   hue:
   Vaikka homojen, transujen yms. joka paikkaan tunkeminen onkin karannut käsistä nykyään pahasti niin jollain lailla voisi tietty olla perillä historiasta ja muista asioista

   Tähänkin tietysti oli pakko heittää noi vaikkei mokassa niistä mtn puhuttukaan. Että voi sitten valittaa kun “niitä tungetaan joka paikkaan nykyään”. Makes sense…..

     Lainaa

  35. Neiti Knatterton kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (16 ääntä)

   Oliko Kimmo vienyt sen Ikea-kassin pesutuvasta?

     Lainaa

  36. y.ö.h kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (32 ääntä)

   Neppis:
   Kyllä se takaa tuleva väistää ja varoittaa kävelytiellä.Ei mulla ainakaan ole silmiä selässä. Koirat yleensä ovat parin metrin päässä hihnassa, en ehdi vetää niitä välttämättä alta pois kun takaa humahtaa 40km/h joku pyörällä ihan vierestä. Vaarallista pyöräilijällekin, kun ei koirat ymmärrä varoa ja jos poukkoilevat yhtäkkiä eteen.

   Koirien tulee olla kiinni niin ettei ne tuki koko tietä. Tuskin kukaan ihan välttämättä haluaa niiden päälle ajaa, varsinkin pyöräilijä kun huonolla tuurilla se on pyöräilijältä henki pois jos tarpeeksi on vauhtia. Ne kuitenkin on kevyenliikenteenväyliä niin olisi kiva jos ihmiset toisinaan ajattelisi vähän muitakin kuin itseään.

   En nyt siis allekirjoita sitä että vedetään neljääkymppiä siellä koska sellasta vauhtia saisi ajaa ihan autojenkin joukossa. Olis turvallisempaa muille, sekä kävelijöille että pyöräilijöille. Mutta joillakin ihmisillä on kyllä niin helkkarin itsekeskeistä toimintaa kun voidaan kävellä tien toisella puolella ja koirat kävelee joko keskellä tietä tai sitten siellä toisella puolella hihnan päässä, ja sitten mulkoillaan ikävästi kun siitä ehkä joku haluaisi joskus päästä ohikin. Toinen on sitten nämä “levottomat kävelijät” jotka kävelee 10-20m ihan siinä toisessa tien reunassa, ja just kun oot takana ja lähdössä ohittamaan pyörällä niin sitten pitääkin jostain syystä alkaa siirtymään toiselle puolelle katua. Pyöräilijä on tietysti väistämisvelvollinen, mutta vois sitä välillä itsekin vähän miettiä. Ei siinä mitään jos on vaikka joku kuralammikko edessä, mutta jotkut tosiaan ilman mitään syytä täysin kuivalla ja suoralla tiellä saattaa yhtäkkiä haluta vaihtaa toiselle puolelle tietä.

   Mutta onhan se tietysti tosi kivaa kun voidaan vaikka tukkia koko tie koska “kyllähän minä nyt voin”.

     Lainaa

  37. Asunto A 11 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (22 ääntä)

   Neiti Knatterton:
   Oliko Kimmo vienyt sen Ikea-kassin pesutuvasta?

   Ei tietenkään.
   Kyllä niitä on aika monilla.

   Itse käytän keltaista Ikea-kassia, sellaista mitä kuuluisi käyttää vain sisällä Ikeassa.
   On kauniimpi ja näkyvämpi.
   Se on vahva kassi vaikka halkojen kantamiseen, ei ihme että on suosittu.

     Lainaa

  38. Nore kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (11 ääntä)

   Niks:
   Mua jäi häirittee tuo Annen postaus. Siis ihanko oikeasti niillä pyöräilijöillä oli ämpärit päässä vai tarkoittiko Anne että on “halvat kamppeet” päällä?

   Ja ajoikohan ne oikeasti tosi törkeästi kylkeä hipoen, vai onko Anne näitä yksilöitä joiden aamulenkki on pilalla vaan sen takia, kun siellä lenkkipolulla onkin muita ihmisiä joita joutuu ehkä vähän väistämään?

   Ymmärsin, et kyseessä jalkakäytävä mihin siis pyöräilijöillä ei asiaa? Jos näin ei oo niin sitten en ymmärrä.

     Lainaa

  39. Nore kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (34 ääntä)

   Eki: Jalankulkijan tulee kävellä reunassa. Kummassa tahansa reunassa.

   Jalankulkijan tulee kävellä reunassa. Kummassa tahansa reunassa.

   Suomessa on oikean puoleinen liikenne. Jalankulkija kulkee siis omaa kulkusuuntaansa nähden oikeaa laitaa, koirakaan ei oikeuta kulkemaan “vastaantulijoiden” laitaa. Se on pyörällä ihan hemmetin ärsyttävä poukkoilla ihmisten seassa, kun toiset menee toista laitaa,toiset toista ja osa jossain siinä välissä. Sitten saat pyöräilijänä vihaisia mulkaisuja, kun joudut vetämään siksakkia ajattelemattomien jalankulkijoiden joukossa. Ja ei, en edes aja kovaa, joten mikään polkupyöräkaahari en ole. Ihan yksinkertaset käytöstavat ja nykysin erittäin harvinainen maalaisjärki olis hyvä olla liikenteessä jokaisella.

     Lainaa

  40. hups kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (27 ääntä)

   Luin eka Annen tekstistä, että “haistelin liimaa”. No loppu oiskin sopinut paremmin siihen

     Lainaa

  41. Turun murre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (32 ääntä)

   Nore: Suomessa on oikean puoleinen liikenne. Jalankulkija kulkee siis omaa kulkusuuntaansa nähden oikeaa laitaa, koirakaan ei oikeuta kulkemaan “vastaantulijoiden” laitaa. Se on pyörällä ihan hemmetin ärsyttävä poukkoilla ihmisten seassa, kun toiset menee toista laitaa,toiset toista ja osa jossain siinä välissä. Sitten saat pyöräilijänä vihaisia mulkaisuja, kun joudut vetämään siksakkia ajattelemattomien jalankulkijoiden joukossa. Ja ei, en edes aja kovaa, joten mikään polkupyöräkaahari en ole. Ihan yksinkertaset käytöstavat ja nykysin erittäin harvinainen maalaisjärki olis hyvä olla liikenteessä jokaisella.

   Lainaus Liikenneturvan ohjeista: “Jalankulkijoiden pitää kulkea kevyen liikentaan väylän jommassakummassa reunassa, ja pyöräilijät ajavat väylän oikeaa reunaa.”

     Lainaa

  42. muodikas goy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (10 ääntä)

   Timi on nähdäkseni oikeassa vääristä syistä.

     Lainaa

  43. Urpo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (8 ääntä)

   Molly:
   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.

   Ei aitaa.

     Lainaa

  44. aamukärtsy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (15 ääntä)

   Niks:
   vai onko Anne näitä yksilöitä joiden aamulenkki on pilalla vaan sen takia, kun siellä lenkkipolulla onkin muita ihmisiä joita joutuu ehkä vähän väistämään?

   Tunnustan lukeutuvani juurikin näihin ihmisiin :D aamulenkki ei ole aamulenkki jos heti joutuu valmistautumaan sosialisointiin (katsekontaktin vaara).

     Lainaa

  45. foo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (3 ääntä)

   hups:
   Luin eka Annen tekstistä, että “haistelin liimaa”. No loppu oiskin sopinut paremmin siihen

   “Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue.”

     Lainaa

  46. Niks kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (15 ääntä)

   Kerran kävi sellainen tilanne, että tulin erittäin pitkää ja jyrkkää alamäkeä alas, hyvin suositulla kävelytiellä, ja mäen juuressa oli koiranomistaja ulkoiluttamassa koiraansa. Ihmettelin että miksi tyyppi antaa koiransa kävellä toisella puolella tietä. Jarruttelin vauhtia pois ja yritin ajaa heidän välistä, vasta huomatakseni parin metrin päästä että koira onkin plexissä kiinni, ja yhdessä muodostavat esteen johon olisin takuulla kaatunut. Äkkiä jarrut pohjaan, sen verran oli vauhtia että pyörä oli vähän aikaa pelkän eturenkaan varassa. Koiranomistaja vaan mulkaisi ja vetäisi laiskasti koiraansa vähän lähemmäs.

   Tuo plexi on todella vaarallinen, tai sitten mulla vaan on todella huono näkö, sillä en minä ainakaan havaitse sitä kovin kaukaa.

   Varsinkin kapeilla lenkkipoluilla sekä muilla vaarallisilla ja ruuhkaisilla kävelyteillä, olisi hyvä jos koiraa ulkoiluttavat ihmiset pitäisivät sen koiransa mahdollisimman lähellä. Tai jos katsoisivat edes että se koira juoksisi siellä tien poskella, ei keskellä tietä miten sattuu. Onneksi suurin osa kuitenkin pitää koiransa hyvin kiinni, välillä vaan sattuu näitä vaarallisia haahuilijoita kohdalle.

     Lainaa

  47. Repetitio mater studiorum est kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Kerrataanpa vielä:
   Jalankulkija kulkee väylän reunassa. Reunan saa ainakin nykyisen lainsäädännön mukaan valita vapaasti. “Reunassa” voidaan tulkita tarkoittavan sitä, että kulkijat sekä myös mukana kulkevat koirat, lapset, kantamukset yms. vievät maksimissaan puolet väylän leveydestä. Näin toimien ei yleensä tarvitse sen kummemmin välittää vastaantulijoista tai ohittajista. Jos jostain syystä pitää siirtyä poikittaissuunnassa, vilkaistaan olan yli ensiksi. Kenellekään ei kai voi tulla yllätyksenä, että maailmassa on muitakin ihmisiä, eihän?

   Polkupyörällä puolestaan ajetaan oikeassa reunassa. Pyörätietä tai yhdistettyä kevyen liikenteen väylää tulee käyttää silloin kun sellainen on. Siellä ajetaan olosuhteiden sallimalla nopeudella ja noudatetaan riittävää varovaisuutta. Eli sukkahousupyöräilijätkin joutuvat ajamaan “normaalinopeutta” eikä ajotiellä ajaminen ole tässä tilanteessa vaihtoehto. Silloinkin kun ajotie on ainoa vaihtoehto, tulee pyöräilijöiden lähtökohtaisesti käyttää piennarta. Jos sellaista ei ole, tulee jättää riittävät välit ohittavaa liikennettä varten ja tarvittaessa helpottaa ohitusta hidastamalla nopeutta. Jos tämä ei kelpaa, ei muuta kuin säästämään rahaa oman velodromin rakentamista varten.

     Lainaa

  48. Sinttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   Niks:
   Kerran kävi sellainen tilanne, että tulin erittäin pitkää ja jyrkkää alamäkeä alas, hyvin suositulla kävelytiellä, ja mäen juuressa oli koiranomistaja ulkoiluttamassa koiraansa. Ihmettelin että miksi tyyppi antaa koiransa kävellä toisella puolella tietä. Jarruttelin vauhtia pois ja yritin ajaa heidän välistä, vasta huomatakseni parin metrin päästä että koira onkin plexissä kiinni, ja yhdessä muodostavat esteen johon olisin takuulla kaatunut. Äkkiä jarrut pohjaan, sen verran oli vauhtia että pyörä oli vähän aikaa pelkän eturenkaan varassa. Koiranomistaja vaan mulkaisi ja vetäisi laiskasti koiraansa vähän lähemmäs.

   Tuo plexi on todella vaarallinen, tai sitten mulla vaan on todella huono näkö, sillä en minä ainakaan havaitse sitä kovin kaukaa.

   Varsinkin kapeilla lenkkipoluilla sekä muilla vaarallisilla ja ruuhkaisilla kävelyteillä, olisi hyvä jos koiraa ulkoiluttavat ihmiset pitäisivät sen koiransa mahdollisimman lähellä. Tai jos katsoisivat edes että se koira juoksisi siellä tien poskella, ei keskellä tietä miten sattuu. Onneksi suurin osa kuitenkin pitää koiransa hyvin kiinni, välillä vaan sattuu näitä vaarallisia haahuilijoita kohdalle.

   Se on flexi.

     Lainaa

  49. nanoponi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (8 ääntä)

   Joskus tuumin, että saatan Nana-nimisen koiran hankkia vielä joskus. Tällä hetkellä tyydyn tosin vain tohon yhteen karvaturriin, jonka kanssa joskus koen ärsyyntymisen hetkiä, kun joku lenkkeilijä melkeen hipoo kylkeä, vaikka mä olen pysähtynyt koiran kanssa sivummalle odottamaan.

     Lainaa

  50. Karstar kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Anne taitaa olla teini.
   Oletteko huomanneet, miten nämä nuoremmat, varsinkin asenteen omaavat yksilöt kävelevät nykyään suoraan päin, jos SINÄ et heitä väistä.
   Ja vaikka väistäisin, mikä on hankalaa, koska näitä lapsia on yleensä 3-5 rinnakkain kapealla väylällä, tarvitsee silti tuupata tai huitaista kädellä “ohimennen”, kun on aivan pakko kävellä niin liki.. vaikka seison jo ojassa :(

     Lainaa

  51. Hää? kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (3 ääntä)

   Ääh: Jos kyseessä on kevyen liikenteen väylä (mikä on hyvin todennäköistä, pelkkiä kävelyteitä on hyvin harvassa), takaa tulevan ei tarvitse väistää. Jokainen tiellä kulkija etenee tien oikeaa puolta, ja jos levittäytyy koirineen koko tien leveydelle, takaa tuleva pyöräilijä ei ole velvollinen tätä lainrikkojaa väistämään.

   Mitä? Ei ole velvollinen väistämään? Kerropa mikä pykälä tieliikennelaissa antaa pyöröilijälle oikeuden ajaa jalankulkijan tai tämän koiran yli. Nyt pyöräilijät se järki käteen. Pyöräilijöitä ei kaivata todellakaan säätämään ajoradalle, mutta älytöntä vauhtia kevyenliikenteenväylällä ajelevalle pitäisi kirjoitella sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mutta että ei ole velvollinen väistämään jos kohtaa jalankulkian takaa tullessaan. Kyllä taas nähdään pyöräilijän järjen käyttö.

     Lainaa

  52. bananaforscale kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (0 ääntä)

   Molly:

   Olisit korjannu kaikki muutkin virheet.

   Molly:
   Ruli vaan South Parkin huudahdus Timiiiiiiiii mieleen, no fence Timi.

   *Tuli *TIMMAAAYYYY *offense

     Lainaa

  53. AG kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (4 ääntä)

   Hää?: Mitä? Ei ole velvollinen väistämään? Kerropa mikä pykälä tieliikennelaissa antaa pyöröilijälle oikeuden ajaa jalankulkijan tai tämän koiran yli. Nyt pyöräilijät se järki käteen. Pyöräilijöitä ei kaivata todellakaan säätämään ajoradalle, mutta älytöntä vauhtia kevyenliikenteenväylällä ajelevalle pitäisi kirjoitella sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mutta että ei ole velvollinen väistämään jos kohtaa jalankulkian takaa tullessaan. Kyllä taas nähdään pyöräilijän järjen käyttö.

   Pyörässäni on edessä ja sivuilla pitkät veitset niin kävelijät alkaa väistämään jos haluaa pysyä yhtenä kappaleena.

     Lainaa

  54. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,