Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mainosmokia, osa 21

Tämän mainoksen käännöksessä ei mennyt ihan kaikki oikein...
Suurenna näkymä
Mainosmokia, osa 21

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 25 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +483 (499 ääntä)
   No jos on tarpeeksi iso koira niin sohvanpäällinen voi olla just sopiva

   Lainaa

  2. Tulos: +319 (333 ääntä)
   Tämän takia mainoksia ei kannata kääntää suoraa käännöskoneella.

   Lainaa

  3. purppurakruunu 11.4.2017 1:34
   Tulos: +283 (293 ääntä)
   Ah, selaushistorian avainsanoihin perustuva tarkennettu mainonta, mikä voisikaan mennä pieleen?

   Lainaa

  4. Tulos: +228 (234 ääntä)
   Vau, mikä tarjous! Nyt yksi tuote neljän hinnalla!

   Lainaa

  5. Tulos: -21 (49 ääntä)
   Tähän talouteen ei tule enää yhtäkään electroluxin tuotetta,todella paskaa laatua nykyään...

   Lainaa

  6. Tulos: +186 (198 ääntä)
   "Sohva koiran päälle. Rakkaudella." Repesin. Anteeksi. Yritän saada vielä unen päästä kiinni.

   Lainaa

  7. Tulos: -26 (146 ääntä)
   Turha lähteä Ruotsiin asti, eiköhän tämä sama toiminta rantaudu pian meillekin.

   Lainaa

  8. Tulos: +19 (101 ääntä)
   Nainen: Turha lähteä Ruotsiin asti, eiköhän tämä sama toiminta rantaudu pian meillekin.
   Mitä muka pitäisi tehdä sen estämiseksi? Käännyttää kaikki turvapaikanhakijat välittömästi takaisin koska he saattavat olla terroristeja? Kyseiseltä tyypiltähän oli jo valmiiksi evätty turvapaikka ja tehty käännytyspäätös, mutta hän jäi silti Ruotsiin piileskelemään. Eli ei se käännytysten lisääminen välttämättä edes auttaisi. Pitäisikö vielä perustaa erityisiä etsintäpartioita jotta saadaan kaikki nämä maahanmuuttajat savustettua ulos?

   Lainaa

  9. allahuakbar 11.4.2017 9:37
   Tulos: -77 (171 ääntä)
   Nainen: Turha lähteä Ruotsiin asti, eiköhän tämä sama toiminta rantaudu pian meillekin.
   Muistakaa sitten kiittää maahanmuuton ja islamin puolustajia tästäkin rikkauden lahjasta.

   Lainaa

  10. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Enempi mulla iski silmään tuo eka otsikko. "Nizza, Berliini ja Lontoo tulivat mieleen". Ihanko totta

   Lainaa

  11. Tulos: +81 (135 ääntä)
   allahuakbar: Muistakaa sitten kiittää maahanmuuton ja islamin puolustajia tästäkin rikkauden lahjasta.
   Hohhoijaa, niin että tahalteen pitää ymmärtää väärin? Tää koko suvaitsevaisuus-käsitteen kieroon vääntely on ihmetyttänyt, ja naurattanut, jo kauan. Ilmeisestikään vastustajat ei keksi mitään kunnollisia vasta-argumentteja suvaitsevaisuudelle, ku se pitää aina muuttaa tällaseks "terroristien paapojat"-tyyliseks urpoiluksi, johon onkin sitten, oi niin paljon helpompi, keksiä jotain sanottavaa. :D Ihan kuin ette syvällä sisällänne tietäis itsekin, ettei kukaan näistä tasa-arvoa ja hädässä olevien ihmisten auttamista kannattavista todellakaa mitään terrorismia tai muutakaan rikollista toimintaa hyväksy.. Ei ne kantasuomalaiset lapsiinsekaantujatkaan oo yhtään sen parempia, enkä itse ainakaa siltä pohjalta lähde kaikkia suomalaisia miehiä kuitenkaan tuomitsemaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +64 (94 ääntä)
   allahuakbar: Muistakaa sitten kiittää maahanmuuton ja islamin puolustajia tästäkin rikkauden lahjasta.
   Islam jakaantuu useampaan tyylisuuntaan, suurimpana Sunnit, toiseksi suurimpana Šiialaisuus. Joista Sunnit ovat rauhallisempia, mitä Suomessakin asustelee. Šiialaisuuteenkin kuuluu paljon tyylisuuntia, joista sitten yksittäisen tyylisuunnan ääripäästä (ääri ryhmäthän on aina pahempia mitä normit, puhutaan sitten mistä tahansa), löytyy Jihad. Jihadin tarkoitus on alunperin kitkeä Muslimeista vääräuskoiset muslimit pois, mutta tietenkin Jihadeista löytyy taas omat pienet ääripäät, joidenka mielestä kaikki muut on vääriä. Ja näistä sitten muodostunut isikset sun muut terroristiryhmät. Joten ihan loogistahan se on vastustaa yhden yksittäisen ääripääryhmän ääripääajattelun perusteella kaikkia. Toisekseen, terrorismi on asia jossa yksittäinen henkilö tai ryhmä haluaa pelkoa aiheuttaen vaikuttaa joko siihen, että asiat tapahtuvat kuin hän/he haluavat taikka ettei jotain asiaa tapahdu. Terrorismi ei siis välttämättä tarkoita mitä tahansa joukkomurhaa, itsemurhapommitusta sun muuta juttua, vaikka kuinka lehdistö väittää. Lehdistöhän ei näes ymmärrä mitä sana terroristi ja terrorismi tarkoittavat ja mieltävät sen lähes mihin tahansa kuoleman tuottamukseen. En toki ole maahanmuuttoa vastustava, minusta Pakolaisten ja hädässä olevien pelastaminen pois kotimaastaan turvaan on todella oikein. Mutta toisaalta minusta se pitäisi tehdä oikein hyödyntäen pakolaisleirejä. Se miten se nyt tehtiin on vaan minusta väärin. Enkä minä nyt ole islamin tukijakaan erityisesti, mutta vituttaa vaan lukea kuinka ihmiset mieltävät pakolaisen olevan automaattisesti terroristi tai muslimin olevan terroristi. Ehkä ne ovatkin, ehkä eivät. Mutta terroristi voi olla myös ihan hyvin se 70 vuotias naapurinne joka on asunut koko elämänsä samassa talossa ja joka uskoo keltaseen lentävään spagettihirviöön (jos edes siihenkään uskoo).

   Lainaa

  13. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Tiiviste: Vau, mikä tarjous! Nyt yksi tuote neljän hinnalla!
   Huvittava jotenkin, että mä en edes ensin kiinnittänyt huomiota hintaan, vaan naureskelin ensin tuolle leivänpaahd tuotteelle

   Lainaa

  14. Seppo Saviniemi 11.4.2017 12:23
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   andy: Enempi mulla iski silmään tuo eka otsikko. “Nizza, Berliini ja Lontoo tulivat mieleen”. Ihanko totta
   Hyvä esimerkki siitä kun pitää saada joku otsikko aiheesta heti aikaiseksi, mutta mitään järkevää sisältöä ei vielä ole saatu kasaan.

   Lainaa

  15. mörökölli minut vieköön 11.4.2017 14:12
   Tulos: -13 (27 ääntä)
   Epäilen että mainosmokat on vain mainostajien juoni saada ihmiset lukemaan niitä. En mene halpaan, ohitan ne jatkossakin pikakelauksella.

   Lainaa

  16. Tulos: +67 (89 ääntä)
   allahuakbar: Muistakaa sitten kiittää maahanmuuton ja islamin puolustajia tästäkin rikkauden lahjasta.
   Joo, kiitän heitä sekä Unabomberista että Breivikistä, omista kouluampujistamme puhumattakaan. Vai onko niin että jos muslimi tappaa kasan ihmisiä niin se johtuu muslimiudesta, mutta jos motiivina on siirtolaisvataisuus, hulluus tai vaikkapa naisviha kuten Elliot Rodgerin kohdalla, niin vika ei olekaan heidän viiteryhmissään vaan ihan yksilössä? Tässä lista massamurhista Suomessa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Veril%C3%B6ylyt_Suomessa Tekijöiden listalta löytyy tasan yksi ulkomaalaistaustainen, ja siinäkin kerrotaan heti ensimmäisessä kappaleessa että motiivi oli ihmmissuhteet, ei uskonnollinen tai poliittinen aktiivisuus. Tästä vielä lista USA'n joukkosurmista, heillä kun on niitä enemmän: http://www.motherjones.com/politics/2012/12/mass-shootings-mother-jones-full-data Vaikka USA onkin paljon monikulttuurisempi maa, niin tälläkin listalla on hyvät määrät Jasoneita ja Robertteja. Ei murhanhimoisuus ole mikään tuontituote, kyllä kukin maa osaa ihan itse.

   Lainaa

  17. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Sannni: Vai onko niin että jos muslimi tappaa kasan ihmisiä niin se johtuu muslimiudesta, mutta jos motiivina on siirtolaisvataisuus, hulluus tai vaikkapa naisviha kuten Elliot Rodgerin kohdalla, niin vika ei olekaan heidän viiteryhmissään vaan ihan yksilössä?
   Myös silloin kun muslimi tappaa ihmisiä, niin kaikki muslimit ovat tappajia, mutta kun suomalainen tappaa ihmisiä, niin vika on ihan yksilöllisesti hänessä.

   Lainaa

  18. Tulos: -11 (31 ääntä)
   foo: Mitä muka pitäisi tehdä sen estämiseksi? Käännyttää kaikki turvapaikanhakijat välittömästi takaisin koska he saattavat olla terroristeja? Kyseiseltä tyypiltähän oli jo valmiiksi evätty turvapaikka ja tehty käännytyspäätös, mutta hän jäi silti Ruotsiin piileskelemään. Eli ei se käännytysten lisääminen välttämättä edes auttaisi. Pitäisikö vielä perustaa erityisiä etsintäpartioita jotta saadaan kaikki nämä maahanmuuttajat savustettua ulos?
   Menipäs se herne nenään nopeesti ja huolella, vaikka et voi olla edes varma, mitä "Nainen" tarkoitti... Kyllä mielestäni kaikkensa on tehtävä ettei tällaista pääse käymään täällä meillä (tai missään muuallakaan). Tietenkään vaarassa olevilta ja hädänalaisilta ihmisiltä ei turvanpaikkaa pidä evätä siitäkään huolimatta.

   Lainaa

  19. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Ruotsin pommiskujen takana on ollu yksittäishenkilö, joka on tehnyt sen, hyvin todennäköisesti, purkaakseen omaa vitutustaan. Se aiempi tyyppi joo sanoi toimivansa Jihadin puolesta, mutta silti, yksittäinen ihminen. Nämä organisoidut iskut terroristiryhmien toimesta on tehty joko NATO-maihin, tai maihin, jotka ovat tehneet sotilasoperaatioita lähi-itään. Suomi ei ole ollut osallisena näihin, siksi tänne ei ole koskaan tehty terrori-iskua. En nyt muista onko Ruotsi ollut osallisena näissä vastaiskuissa, mutta siellä on maahanmuuttotilanne niin huonolla mallilla että luulisi jo heidän omien kansalaistenkin alkavan mellakoimaan. Ja en tarkoita ettäkö olisi mitään järkevää syytä tehdä tuollaisia kamaluuksia, tai että Ruotsi olisi syyllinen siihen että tuollaista pääsi sattumaan.

   Lainaa

  20. Väärin meni 11.4.2017 18:47
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   hmph: Islam jakaantuu useampaan tyylisuuntaan, suurimpana Sunnit, toiseksi suurimpana Šiialaisuus. Joista Sunnit ovat rauhallisempia, mitä Suomessakin asustelee. Šiialaisuuteenkin kuuluu paljon tyylisuuntia, joista sitten yksittäisen tyylisuunnan ääripäästä (ääri ryhmäthän on aina pahempia mitä normit, puhutaan sitten mistä tahansa), löytyy Jihad. Jihadin tarkoitus on alunperin kitkeä Muslimeista vääräuskoiset muslimit pois, mutta tietenkin Jihadeista löytyy taas omat pienet ääripäät, joidenka mielestä kaikki muut on vääriä. Ja näistä sitten muodostunut isikset sun muut terroristiryhmät.
   Nyt mentiin ihan urakalla metsään, että onkohan vain trolli kyseessä? Selvennykseksi sanottakoon nyt vielä: Jihad (käännettynä esim. kamppailu) on islaminuskossa oleva termi, joka viittaa uskonkamppailuun sekä yksityiselämässä ("suuri Jihad") että maailmaa vastaan ("pieni Jihad"). Jihadisteista puhuessa tarkoitetaan näitä muslimeita, jotka tekevät terroritekoja, levittävät sotaa tai muuten puolustavat islamin poliittista levittämistä sodan keinoin. Konseptina jihad löytyy jokaisen islamin suuntauksesta. Yleisimmät ääri-islamin suuntaukset ovat salafismi sekä wahhabismi, molemmat ovat läheisempiä sunnalaisuuden kuin shialaisuuden kanssa. Muun muassa Isisiksen sekä saudien usko on pitkälti näihin tulkintoihin perustuvaa. Muistuttaisin vielä: Jos itse tiedostat, ettet ole "mikään islamintutkija", älä tahallasi levitä väärää tietoa. Se ei auta muslimeja eikä meitä muitakaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Mitähän siitäkin nyt tulisi jos sen sohvan pistäisi koiran päälle ilman ammattitaitoa ja rakkautta. Pitäähän nyt joku etiikka olla!

   Lainaa

  22. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Kaakatin: Menipäs se herne nenään nopeesti ja huolella, vaikka et voi olla edes varma, mitä “Nainen” tarkoitti… Kyllä mielestäni kaikkensa on tehtävä ettei tällaista pääse käymään täällä meillä (tai missään muuallakaan). Tietenkään vaarassa olevilta ja hädänalaisilta ihmisiltä ei turvanpaikkaa pidä evätä siitäkään huolimatta.
   No kun käytännössä heti tapahtuman jälkeen sain lukea Facebookista kommentteja tyyliin "Ähä kutti, vitun suvakkimädättäjähuorat, tämän siitä saa kun päästää niitä vitun mutakuonoja maahan", asenteella että jokainen muslimi on mahdollinen terroristi, kun kerran vielä niiden pyhä kirja Koraanikin kerran käskee tappamaan kaikki vääräuskoiset. (Siis en tiedä käskeekö se oikeasti, mutta niin nämä kyseisten kommenttien kirjoittajat väittävät.) Siinä tulee helposti reagoitua aika herkästi.

   Lainaa

  23. Eero Tikka 12.4.2017 6:31
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Tarvittiin oikein tutkija, että Nizzan, Berliinin ja Lontoon iskut tulivat mieleen?

   Lainaa

  24. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Jermu: Tämän takia mainoksia ei kannata kääntää suoraa käännöskoneella.
   En nyt edes tajua, mikä tuossa oli moka. Tuossa käännöskone oli kääntänyt Sofa dog wear = sohva koiran päälle. Mutta alkuperäisessä (englanninkielisessä) mainostekstissä ei ollut mitään mokaa, facebookin kääntäjä on vaan paska.

   Lainaa

  25. Tulos: +13 (15 ääntä)
   y.ö.h: Mitähän siitäkin nyt tulisi jos sen sohvan pistäisi koiran päälle ilman ammattitaitoa ja rakkautta. Pitäähän nyt joku etiikka olla!
   ainakaan meidän koiran päälle ei tule sohvaa, jos ei ammattilainen sitä tee! sama koskee tatuointeja (ei koiralle siis).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: mainos, terroristit, terrorismi, risteily, ruotsi, koirat, sohva, Citymarket, K-citymarket, tarjous, alennus