Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naamapalmusunnuntai

Kuka on oven takana tähän aikaan?
Naamapalmusunnuntai

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +164 (560 ääntä)
   Hyvät oli tarinat taas ja hienosti väritelty.

   Lainaa

  2. Tulos: +152 (438 ääntä)
   No nyt on kyllä ihan helvetin minimalistisesti koristellut oksat.

   Lainaa

  3. Tulos: +563 (579 ääntä)
   Hienosti sopii vitsa sisustukseen. :)

   Lainaa

  4. Tulos: -77 (471 ääntä)
   Onpa laitettu paljon vaivaa vitsaan... Pari hikistä koristetta. Jotkut virpoo tosissaan ja laittaa hienoksi, toiset tulee vaan kerjäämään karkkia mahdollisimman pienellä vaivalla. :I

   Lainaa

  5. Tulos: +164 (214 ääntä)
   Totta tai ei, piristi mun aamuyötä!

   Lainaa

  6. purppurakruunu 11.4.2017 1:31
   Tulos: +508 (640 ääntä)
   Aw: Onpa laitettu paljon vaivaa vitsaan… Pari hikistä koristetta. Jotkut virpoo tosissaan ja laittaa hienoksi, toiset tulee vaan kerjäämään karkkia mahdollisimman pienellä vaivalla. :I
   Meillä joskus 00-luvun alussa ei päiväkodissa saanut laittaa kuin just höyhen tai kaksi per haara, että kaikille riitti yhdestä pussista, ja kotona ei sellaisiin turhuuksiin edes laitettu rahaa. Ja kuinka katkera sun ja toisen kommentoijan pitää olla elämiinne, että alatte muutenkaan arvostelemaan lasten askartelutöitä??

   Lainaa

  7. kardemumma 11.4.2017 2:16
   Tulos: +706 (736 ääntä)
   Miksi näihin "avaan-oven-tuntemattomalle" -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.

   Lainaa

  8. Tulos: -96 (218 ääntä)
   Rahan- ja suklaanhimoissako lapset noita vitsoja koristelee, pari sulkaa ja se on siinä? No, parempihan tuokin tekele kuin niillä jotka yrittää virpoa pelkillä oksilla.

   Lainaa

  9. Tulos: -88 (188 ääntä)
   Onpa tylsän näkönen vitsa : D

   Lainaa

  10. Tulos: +74 (162 ääntä)
   Yksin elellessä 90% ajasta on erektio päällä.
   kardemumma: Miksi näihin “avaan-oven-tuntemattomalle” -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.

   Lainaa

  11. Tulos: +108 (146 ääntä)
   Nyt kun kaikki muutkin kerran alkaa pahoittamaan mieltään näistä virpomisvitsoista niin minä voisin rypeä vähän itsesäälissä kun olen pajulle allerginen, eikä vitsoja voi siksi edes ottaa sisään. Tietenkin sen karkin voisin antaa ja olla vain ottamatta vitsaa, mutta kun sitten en voisi valittaa. Ja mielenpahoittaminen on ollut muotia jo monta vuotta, ei siitä voi luopua.

   Lainaa

  12. Myrkkymuratti 11.4.2017 3:53
   Tulos: -67 (253 ääntä)
   Aika paljon miinusääniä kommenteille, joissa haukuttiin tuota vitsaa. Onko todellakin tavallista tehdä tuollaisia vitsoja? Omissa vitsoissa ainakin oli aina muutakin kuin neljä surkeaa höyhentä...

   Lainaa

  13. Tulos: +195 (301 ääntä)
   Pitää olla säälittävä elämä, että pienten/ nuorten lapsien askartelmia vitsoja pitää haukkua. Huh huh

   Lainaa

  14. Tulos: +210 (288 ääntä)
   Kyllä minun lapsuudessani 80- ja 90-luvulla virpomisvitsojen askartelemiseen oikeasti panostettiin. Enkä nyt tarkoita panostamisella rahaa vaan vaivannäköä. Etsittiin mahdollisimman kauniit pajunvitsat, joissa on sopivasti pajunkissoja, eikä niiden koristelemisessa säästetty vaivaa. Vaikka kaupasta ostettuja hienoja höyheniä ei olisikaan riittänyt kuin yksi per vitsa, niin lisäksi askarreltiin muita koristeita. Esim. värikkäästä paperista (tai jos sellaista ei ollut, sitten valkoista paperia itse maalattiin vesiväreillä tai väritettiin kynillä) leikeltiin ja/tai taiteltiin erilaisia lehtiä, suikeroita ja muita koristeita, karkkipapereista irrotettiin värikkäät foliot ja hyödynnettiin niitä, jne. Ei olisi tullut kuuloonkaan (varsinkaan niinkin vanhana kuin 8-vuotiaana), että johonkin random-risuun liimataan vaan yksi tai kaksi höyhentä ja lähdetään sillä sitten kerjäämään karkkia. Johan sille olisi ikätoverit ja sisaruksetkin nauraneet ja paheksuneet!

   Lainaa

  15. Tulos: +161 (195 ääntä)
   Karpalo: Kyllä minun lapsuudessani 80- ja 90-luvulla virpomisvitsojen askartelemiseen oikeasti panostettiin. Enkä nyt tarkoita panostamisella rahaa vaan vaivannäköä. Etsittiin mahdollisimman kauniit pajunvitsat, joissa on sopivasti pajunkissoja, eikä niiden koristelemisessa säästetty vaivaa. Vaikka kaupasta ostettuja hienoja höyheniä ei olisikaan riittänyt kuin yksi per vitsa, niin lisäksi askarreltiin muita koristeita. Esim. värikkäästä paperista (tai jos sellaista ei ollut, sitten valkoista paperia itse maalattiin vesiväreillä tai väritettiin kynillä) leikeltiin ja/tai taiteltiin erilaisia lehtiä, suikeroita ja muita koristeita, karkkipapereista irrotettiin värikkäät foliot ja hyödynnettiin niitä, jne. Ei olisi tullut kuuloonkaan (varsinkaan niinkin vanhana kuin 8-vuotiaana), että johonkin random-risuun liimataan vaan yksi tai kaksi höyhentä ja lähdetään sillä sitten kerjäämään karkkia. Johan sille olisi ikätoverit ja sisaruksetkin nauraneet ja paheksuneet!
   Näin on! Mainitsemiesi lisäksi muistan tehneeni sellaisia haitareita eri värisistä papereista. Meni koko päivä etsiä vitsat ja tehdä koristeet, ja kyllä se sitten tuntuikin vähän siltä että olis karkkinsa ansainnut :D Lapsia tai ei, ei kai kukaan haukkunut että onpa ruma tekele, vaan lähinnä ihmetteli kuinka ei enää nähdä mitään vaivaa. Kaiketi kun siihen ei ole mitään appia olemassa...

   Lainaa

  16. Tulos: +103 (111 ääntä)
   Aw: Onpa laitettu paljon vaivaa vitsaan… Pari hikistä koristetta. Jotkut virpoo tosissaan ja laittaa hienoksi, toiset tulee vaan kerjäämään karkkia mahdollisimman pienellä vaivalla. :I
   Noh, eikös se mene ihan aikuistenkin elämässä aivan samalla tavalla?

   Lainaa

  17. Tulos: +168 (194 ääntä)
   Mutta miksi vitsoja on vain yksi, jos virpojia oli kolme?

   Lainaa

  18. Tulos: -94 (164 ääntä)
   tollasilta pedarivitsejä vääntäviltä limasilta ukoilta sais kyllä mielellään vääntää niskat nurin (arvaan jo että tästä seuraa paskamyrsky kun limasedät ja -tädit alkaa itkee että lapset on seksuaalisia olentoja joita ei saa paapoa liikaa, kukkahattu kiristää ym.)

   Lainaa

  19. riisikakku 11.4.2017 8:09
   Tulos: +75 (89 ääntä)
   Tulee melkein ikävä niitä aikoja kun tuli itekin virvottua. Mitä hienommat oksat niin sitä ylpeempi niistä olin ja muistan vastaanottajienkin olleen monesti anteliaampia karkin suhteen, kun oli nähty kunnolla vaivaa. Äiten kanssa Tiimarin papereista ja höyhenistä melkein niin paljon kun pajunkissojen väliin vaan mahtu :D Virvoin myös joka vuosi kahdesti, Pirkanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. En varmaan ikinä saanu syötyä kaikkia karkkeja seuraavaan vuoteen mennessä. Onko muuten muut huomannu että pukeutuuko nykyajan virpojat enää teeman mukaisesti? Ne virpojat, jotka tänä vuonna näin, ei ollut sen suhteen panostanu ollenkaan. Vähän sääli.

   Lainaa

  20. Tulos: -22 (62 ääntä)
   "We've all seen dicks we didn't want to". Nytpä oon myös lukenut kikkelistä ilman tahtoani. Onneksi, nyt ihan tarinan todenmukaisuus ohittaen, myös 8-vuotiaat on liitetty tähän yhtälöön, mutta sehän on vaan hassua, heh.

   Lainaa

  21. Tulos: +116 (156 ääntä)
   ew: tollasilta pedarivitsejä vääntäviltä limasilta ukoilta sais kyllä mielellään vääntää niskat nurin (arvaan jo että tästä seuraa paskamyrsky kun limasedät ja -tädit alkaa itkee että lapset on seksuaalisia olentoja joita ei saa paapoa liikaa, kukkahattu kiristää ym.)
   Eihän tyyppi edes ollut pedari eikä tiennyt etukäteen että siellä on lapsia. Oletko sinä niitä joiden mielestä yksinäisiä miehiä ei saisi päästää kilometrin säteelle lapsista?

   Lainaa

  22. Tulos: +43 (55 ääntä)
   kardemumma: Miksi näihin “avaan-oven-tuntemattomalle” -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.
   Härmäläinen elää, kyntää ja nukkuu sepalus auki. Sukuansa jatkaa, juhlii ja hukkuu sepalus auki.

   Lainaa

  23. Tulos: +41 (85 ääntä)
   kardemumma: Miksi näihin “avaan-oven-tuntemattomalle” -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.
   "Odottakaa vielä vähän siellä ulkona, pitää saada erektio ensin laantumaan!"

   Lainaa

  24. Kuha sanoo 11.4.2017 9:04
   Tulos: +12 (40 ääntä)
   Perinteisesti virpojat ovat pukeutuneet ihan tavallisiin, siisteihin vaatteisiin. Itse olin lapsena, yli 50 vuotta sitten kerran mukana, kun itäsuomalaislähtöinen kaverini kävi virpomassa itäsuomalaislähtöistä mummoaan. Missään muissa asunnoissa ei käyty. Muuten ei Tampereella juuri virvottu. Sitä en muista, oliko vitsa koristeltu vai ei. Samaan aikaan länsisuomalaisia kavereita, jotka pukeutuivat noidiksi ja kiertelivät kylillä. Sitten 1970-luvun lopulla alkoi ilmaantua näitä noidiksi pukeutuineita virpojia. En siis osaa sanoa, pitääkö virpojan olla pukeutunut tai pitääkö vitsan olla koristeltu.

   Lainaa

  25. Tulos: +149 (149 ääntä)
   kardemumma: Miksi näihin “avaan-oven-tuntemattomalle” -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.
   Mietin samaa. En millään aamutanalla menisi kyllä avaamaan ovea pelkissä boksereissa kenellekään. Miten voi tulla yllätyksenä sitten että tilanne on vähän nolo jos niin tekee.

   Lainaa

  26. Tulos: +58 (90 ääntä)
   foo: “Odottakaa vielä vähän siellä ulkona, pitää saada erektio ensin laantumaan!” Häh. Entä jos vaan jättäisi oven avaamatta jos ei ole soveliaassa kunnossa? Ja miksi lasten tuotoksia ei saisi arvostella jos lapsi yrittää päästä liian helpolla? Eri asia olisi jos kyse olisi taidon puutteesta eikä laiskuudesta. Oman ihanat ja rakkaat, mutta kovin mukavuudenhaluiset lapseni ainakin yrittivät suklaankiilto silmissään selvitä kahdeksi höyhentä tikussa -taktiikalla. En todellakaan ole mikään suorittajaäiti, mutta kyllä tässä minusta piti vähän opettaa, ettei aina voi mennä siitä mistä aita on matalin.

   Lainaa

  27. Kirjautuminen epäonnistui 11.4.2017 9:58
   Tulos: -24 (58 ääntä)
   riisikakku: Onko muuten muut huomannu että pukeutuuko nykyajan virpojat enää teeman mukaisesti? Ne virpojat, jotka tänä vuonna näin, ei ollut sen suhteen panostanu ollenkaan. Vähän sääli.
   Minkä teeman? Noita-asuthan eivät alun perin liity virpomiseen. Nykyään on muuten monia, jotka eivät avaa ovea noita-asuisille, koska vastustavat noitaperinteen sekoitttamista virpomisperinteeseen, tai muuten vain "noituutta". Lapsille on kannattavampaa mennä muuten kuin noitana... Jotkut pukeutuvat myös muihin naamiaisasuihin, pupuiksi tai prinsessoiksi tai vaikka Hämähäkkimieheksi. Täysin OK on mennä myös ilman asua. Virpominenhan on pääasia.

   Lainaa

  28. Tulos: +81 (93 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Täysin OK on mennä myös ilman asua.
   No kyllä minun mielestäni niillä lapsilla pitäisi edes joku asu olla yllään.

   Lainaa

  29. Kirjautuminen epäonnistui 11.4.2017 10:03
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Otsikko on muuten nerokas :D Miksen ole aiemmin moista kuullut?

   Lainaa

  30. Tulos: +82 (98 ääntä)
   Meillä kävi viime vuonna 5 ipanaa virpomassa kämäsillä risuilla. Kaikki saivat suklaapatukan ja vain yksi antoi vitsan. Lapsilla oli aikuinen mukana joten koko ajan jotenkin odotin että tämä käskee muitakin antamaan vitsat, vaan eipä käskenyt. Kai olin niin hölmönä että en saanut minäkään suutani auki. Jäi niin kusetettu olo että tänä vuonna en vaivautunut ovelle. Traumat.

   Lainaa

  31. Tulos: -31 (81 ääntä)
   Aw: Onpa laitettu paljon vaivaa vitsaan… Pari hikistä koristetta. Jotkut virpoo tosissaan ja laittaa hienoksi, toiset tulee vaan kerjäämään karkkia mahdollisimman pienellä vaivalla. :I
   Kaikilla ei ole varaa ostaa niitä koristeita niin paljon, ne kun ovat aika kalliita ja monella lapsiperheellä rahat tiukilla Siihen nähden tuo on tosi hienosti koristeltu!

   Lainaa

  32. Tulos: +60 (70 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Minkä teeman? Noita-asuthan eivät alun perin liity virpomiseen. Nykyään on muuten monia, jotka eivät avaa ovea noita-asuisille, koska vastustavat noitaperinteen sekoitttamista virpomisperinteeseen, tai muuten vain “noituutta”. Lapsille on kannattavampaa mennä muuten kuin noitana… Jotkut pukeutuvat myös muihin naamiaisasuihin, pupuiksi tai prinsessoiksi tai vaikka Hämähäkkimieheksi. Täysin OK on mennä myös ilman asua. Virpominenhan on pääasia.
   Noh, ainakin mun lapsuudessani (noin 15v sitten) osa virpomisperinnettä oli pukeutuminen trulliksi. Koskaan en törmännyt sellaiseen, että asun takia olisi kukaan kieltänyt virpomasta tai muutenkaan suhtautunut negatiivisesti. Päinvastoin.

   Lainaa

  33. Tulos: +20 (42 ääntä)
   "tästä suorituksesta korvaus oli kohtuukova" Konteksti huomioon ottaen, oliko VÄHÄN härskisti sanottu?

   Lainaa

  34. Tulos: +59 (67 ääntä)
   Tulee tosta vitsasta mieleen aikoinaan Ghanasta muuttaneiden naapureiden tekeleet ku pikkuseen risuun oli pyöritetty vähän jesaria ja se oli siinä :D Seuraavina vuosina ne kyllä parani huomattavasti. Mut ihan oikeesti, jos virpojia on kolme, odottaisin kolmea hienoa vitsaa enkä yhtä alastonta risua. Yksi vitsa = yksi palkka, jakakoon sitte sen. Eipä sillä, parina viime vuonna oon virpojia varten ostanu semmosii isoja suklaamunia mut kukaan ei oo tullu ni tänä vuonna en tuhlannu rahojani.

   Lainaa

  35. Tulos: -29 (49 ääntä)
   En usko. Ei kellään löydy nykyään kolmeakymppiä kolikoina, edes kotona.

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (44 ääntä)
   riisikakku: Noh, ainakin mun lapsuudessani (noin 15v sitten) osa virpomisperinnettä oli pukeutuminen trulliksi. Koskaan en törmännyt sellaiseen, että asun takia olisi kukaan kieltänyt virpomasta tai muutenkaan suhtautunut negatiivisesti. Päinvastoin.
   Omasta puolesta voin sanoa, että omassa lapsuudessa (15-20 vuotta sitten) koulussa korostettiin virpomis- ja trullittelukulttuurien eroja. Ei minulta ole pois se, että virpojat pukeutuvat noidiksi tai vaativat palkan heti (alunperinhän virpomispalkka piti käydä hakemassa viikon kuluttua virvonnasta). Lähinnä surettaa, etteivät ihmiset tunne kulttuuriperintöään ja kehtaa närkästyä noita-asuttomista virpojista.

   Lainaa

  37. Tulos: +44 (60 ääntä)
   purppurakruunu: Meillä joskus 00-luvun alussa ei päiväkodissa saanut laittaa kuin just höyhen tai kaksi per haara, että kaikille riitti yhdestä pussista, ja kotona ei sellaisiin turhuuksiin edes laitettu rahaa. Ja kuinka katkera sun ja toisen kommentoijan pitää olla elämiinne, että alatte muutenkaan arvostelemaan lasten askartelutöitä??
   Jos vaikka joidenkin pitää lähteä yötöihin yms ja virpoja joka tulee aikasin pimpottamaan ovikelloa monta kertaa, kun yksi kerta ei riitä, normaali vaatteissa ja risuilla, joihin laitettu mahdollisimman vähän vaivaa niin kyllä se rupeaa nakertamaan. Eri asia jos on kunnolla paneutunut siihen, mutta muuten vaikuttaa vaan kerjäämiseltä. Ja jos rahasta puhutaan niin ei kaikilla ole varaa muille ilmaseksi jotain hikistä risua vastaan karkkia antaa.

   Lainaa

  38. Tulos: +23 (33 ääntä)
   riisikakku: Noh, ainakin mun lapsuudessani (noin 15v sitten) osa virpomisperinnettä oli pukeutuminen trulliksi. Koskaan en törmännyt sellaiseen, että asun takia olisi kukaan kieltänyt virpomasta tai muutenkaan suhtautunut negatiivisesti. Päinvastoin.
   Ei meillä Itä-Suomessa ainakaan ollut tapana pukeutua noidiksi tms. Tosin ei siellä kyllä ollut tapana käydä virpomassa kuin sukulaiset ja muut lähitutut. Aikaa siis n.20v, nykyisestä toiminnasta en tiedä. Ja hienot oli vitsat! Ei rahalla tehtyjä, vaan vaivalla.

   Lainaa

  39. Kakkutikkari 11.4.2017 12:31
   Tulos: -29 (51 ääntä)
   mandi: Rahan- ja suklaanhimoissako lapset noita vitsoja koristelee, pari sulkaa ja se on siinä? No, parempihan tuokin tekele kuin niillä jotka yrittää virpoa pelkillä oksilla.
   Kyllä. Itse ainakin lapsena valmistin liukuhihnalta virpomisoksia naapurintytön kanssa. Jos niitä piti tehdä joku 40 kpl, niin ei kuules ollut aikaa kuin n. puol minuuttia per oksa.

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Paskapuhetta niin kuin 99% näistä

   Lainaa

  41. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Heidi: Kaikilla ei ole varaa ostaa niitä koristeita niin paljon, ne kun ovat aika kalliita ja monella lapsiperheellä rahat tiukilla Siihen nähden tuo on tosi hienosti koristeltu!
   Ei meillä ainakaan mennyt isoja rahoja koristeisiin. Ostin prismasta pari pussia höyheniä, ja yhden paketin silkkipaperia ja kreppipaperia oli vielä edellisvuodelta. Minä askartelin papereista haitareita ja kukkia lapsille oksiin teipattavaksi ja itse saivat pyöritellä höyhenet kiinni. Ja ihan vaan huomiona, meidän 6-vuotiaan vilkkaan pojan koristelemat oksat oli huomattavan paljon väkerretympiä kuin suurimman osan koululaisista jotka kävi isolla porukalla ovella ja lykkäsivät yhden vitsan jossa oli tyyliin yksi höyhen ja joku paperitollo. Hiukan vajaa kolmevuotiaallani jotkut oksat oli enemmän tota luokkaa kuin kuvassa, että muutamia höyheniä, mutta nekin hän oli itse omin pikkunakkisormin suurella sydämellä tehnyt. Ja kun olin omien lasten virpomista vahtimassa, kumpikin antoi palkkaa vastaan itse tekemänsä oksan joka ovella. Tässäkin on nähdäkseni viime kädessä kyse kasvatuksesta.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (39 ääntä)
   purppurakruunu: Meillä joskus 00-luvun alussa ei päiväkodissa saanut laittaa kuin just höyhen tai kaksi per haara, että kaikille riitti yhdestä pussista, ja kotona ei sellaisiin turhuuksiin edes laitettu rahaa. Ja kuinka katkera sun ja toisen kommentoijan pitää olla elämiinne, että alatte muutenkaan arvostelemaan lasten askartelutöitä??
   Katkera? Oletko varma, että tiedät mitä katkeruus tarkoittaa..?

   Lainaa

  43. Tulos: +66 (66 ääntä)
   Heidi: Kaikilla ei ole varaa ostaa niitä koristeita niin paljon, ne kun ovat aika kalliita ja monella lapsiperheellä rahat tiukilla Siihen nähden tuo on tosi hienosti koristeltu!
   Koristeluun voi käyttää oikeasti ihan kaikkea ja ei mene paria euroa enempää. Skidinä vietiin pulloja ja palautusrahoilla ostettiin höyhenpussi. Loput koristeltiiin mm lautasliinasta leikatuilla nauhoilla, jotka solmittiin rusetiksi oksan ympärille, vanhoista lahjapapereista leikatuilla koristeilla ja lahjanaruilla. Käytiin vielä roskakatoksessa hakemassa lehtipalautuslaatikosta kaikkia kauniita papereita, jotka hyödynnettiin koristelussa.

   Lainaa

  44. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Voihan tietysti vähän olla vanhempien rahoista kiinni, että millaiset mahdollisuudet oksien koristeluun on, mikä on kurjaa, mutta vähemmilläkin rahoilla on tosiaan mahdollista tehdä ihan hyviä oksia. Tuon kuvassa olevankin hyväksyisi paremmin, jos olisi valikoitu pihalta oksa, jossa on pajunkissoja. Meilläkään ei tarvinnut hurjasti käyttää rahaa sulkiin. Joka oksaan laitettiin ainakin pari, mutta kun oli poimittu kauniita oksia, pystyi sen täyttämään loppuun muilla koristeilla, mitä täällä onkin mainittu; silkkipaperista kukkia, ja myös me tehtiin niitä haitareita, ja piirrettiin niille myös kasvot, että ne oli toukkia. :D Ja meillä ohjeistettiin, että jokainen virpoja antaa yhden oksan. Niitä oksia sitten tehtiin vain sen verran, mitä jaksettiin kunnolla koristella, ja palkat ansaittiin sen mukaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +35 (35 ääntä)
   foo: “Odottakaa vielä vähän siellä ulkona, pitää saada erektio ensin laantumaan!”
   No minä ainakin odotan sen laantumista silläkim uhalla, että joku joutuu soittamaan ovikelloa uudelleen.

   Lainaa

  46. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Aw: Jos vaikka joidenkin pitää lähteä yötöihin yms ja virpoja joka tulee aikasin pimpottamaan ovikelloa monta kertaa, kun yksi kerta ei riitä, normaali vaatteissa ja risuilla, joihin laitettu mahdollisimman vähän vaivaa niin kyllä se rupeaa nakertamaan. Eri asia jos on kunnolla paneutunut siihen, mutta muuten vaikuttaa vaan kerjäämiseltä. Ja jos rahasta puhutaan niin ei kaikilla ole varaa muille ilmaseksi jotain hikistä risua vastaan karkkia antaa.
   Kunhan muistaa mikä päivä on, niin helposti voi laittaa oveen lapun tai vaikka ruuvata ovikellon irti, niin saa olla rauhassa. Kyllä itse ainakin avaan oven pukeutuneena ihan miten tahansa, kunhan jotenkin -kun odotan että siellä on luultavasti pakettikuljetus, ja niitä on tuskaista raahata postista, huoltohenkilö, joka seuraavaksi tulee sisään omin avaimin, tai jehovat, joita saakin säikytellä. Jos olisi lauma lapsa joita en lainkaan olisi odottanut niin olisi vähän kiusallista. Omalla hyvinkin monikulttuurisella alueellani (en ole Suomessa) ovelle ripustetaan Halloween-koristelut jos karkkia saa tulla kerjäämään, ja jos ei ripusteta, niin annetaan ymmärtää ettei olla kotona/ vietetä Halloweenia/ anneta karkkia.

   Lainaa

  47. Tulos: +30 (36 ääntä)
   "Munarikasta pääsiäistä" ei kyllä mee läpi

   Lainaa

  48. Satunnainen randomi 11.4.2017 14:41
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Kuha sanoo: En siis osaa sanoa, pitääkö virpojan olla pukeutunut tai pitääkö vitsan olla koristeltu.
   Tirsk

   Lainaa

  49. mörökölli minut vieköön 11.4.2017 15:53
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   kardemumma: Miksi näihin “avaan-oven-tuntemattomalle” -tarinoihin kuuluu aina EREKTIOITA?! En kyllä minä menisi töllistelemään vieraiden eteen pippeli pystyssä.
   Niistä kerroista kun ei ollut, ei tartte raportoida internettiin.

   Lainaa

  50. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Banaani: Mietin samaa. En millään aamutanalla menisi kyllä avaamaan ovea pelkissä boksereissa kenellekään. Miten voi tulla yllätyksenä sitten että tilanne on vähän nolo jos niin tekee.
   Ne on niitä kavereita joiden erektiota ei huomaa kalsareista. Ite on pakko laittaa pitkät housut, kun kullikin on kuin aikuisella.

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (22 ääntä)
   purppurakruunu: Meillä joskus 00-luvun alussa ei päiväkodissa saanut laittaa kuin just höyhen tai kaksi per haara, että kaikille riitti yhdestä pussista, ja kotona ei sellaisiin turhuuksiin edes laitettu rahaa. Ja kuinka katkera sun ja toisen kommentoijan pitää olla elämiinne, että alatte muutenkaan arvostelemaan lasten askartelutöitä??
   Edelleenkään ei saa kaikissa päiväkodeissa laittaa enempää kuin kaksi pikkuriikkistä höyhentä per lapsi koska resurssit :(

   Lainaa

  52. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Pajunoksa: Ei meillä Itä-Suomessa ainakaan ollut tapana pukeutua noidiksi tms. Tosin ei siellä kyllä ollut tapana käydä virpomassa kuin sukulaiset ja muut lähitutut. Aikaa siis n.20v, nykyisestä toiminnasta en tiedä. Ja hienot oli vitsat! Ei rahalla tehtyjä, vaan vaivalla.
   Trulli- ja pääsiäiskokkoperinteet taitavat olla enemmän Länsi-Suomen ja etenkin Pohjanmaan juttuja. Joskus 90-luvun alkupuolella ainakin Pohjois-Pohjanmaalla poltettiin pääsiäiskokkoja ja olipa jotain paras trulli -kilpailuakin.

   Lainaa

  53. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Nykyään on muuten monia, jotka eivät avaa ovea noita-asuisille, koska vastustavat noitaperinteen sekoitttamista virpomisperinteeseen
   Hymähdin tälle. Jotenkin nappiesimerkki siitä, miten nykyään ollaan niin itseriittoisen kantaaottavia pieninpäänkin asiaan.

   Lainaa

  54. King Arthur 11.4.2017 22:27
   Tulos: +5 (43 ääntä)
   Aw: Onpa laitettu paljon vaivaa vitsaan… Pari hikistä koristetta. Jotkut virpoo tosissaan ja laittaa hienoksi, toiset tulee vaan kerjäämään karkkia mahdollisimman pienellä vaivalla. :I
   8-vuotiaita eikä vieläkään päässeet taidekorkeasta. Törkeää kerjäämistä! Suomalainen juhlamieli katossa.

   Lainaa

  55. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Pikkels: Ei meillä ainakaan mennyt isoja rahoja koristeisiin. Ostin prismasta pari pussia höyheniä, ja yhden paketin silkkipaperia ja kreppipaperia oli vielä edellisvuodelta. Minä askartelin papereista haitareita ja kukkia lapsille oksiin teipattavaksi ja itse saivat pyöritellä höyhenet kiinni. Ja ihan vaan huomiona, meidän 6-vuotiaan vilkkaan pojan koristelemat oksat oli huomattavan paljon väkerretympiä kuin suurimman osan koululaisista jotka kävi isolla porukalla ovella ja lykkäsivät yhden vitsan jossa oli tyyliin yksi höyhen ja joku paperitollo. Hiukan vajaa kolmevuotiaallani jotkut oksat oli enemmän tota luokkaa kuin kuvassa, että muutamia höyheniä, mutta nekin hän oli itse omin pikkunakkisormin suurella sydämellä tehnyt. Ja kun olin omien lasten virpomista vahtimassa, kumpikin antoi palkkaa vastaan itse tekemänsä oksan joka ovella. Tässäkin on nähdäkseni viime kädessä kyse kasvatuksesta.
   Mun 9v kävi kaverin kanssa itse ostamassa koristeet, hakivat oksat ja kaksi päivää koristelivat oksia. Tuli ihan älyttömän hienoja! Olin ylpeä :) Kyllä se on ihan miten ne opettaa tekemään..

   Lainaa

  56. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Karpalo: Kyllä minun lapsuudessani 80- ja 90-luvulla virpomisvitsojen askartelemiseen oikeasti panostettiin. Enkä nyt tarkoita panostamisella rahaa vaan vaivannäköä. Etsittiin mahdollisimman kauniit pajunvitsat, joissa on sopivasti pajunkissoja, eikä niiden koristelemisessa säästetty vaivaa. Vaikka kaupasta ostettuja hienoja höyheniä ei olisikaan riittänyt kuin yksi per vitsa, niin lisäksi askarreltiin muita koristeita. Esim. värikkäästä paperista (tai jos sellaista ei ollut, sitten valkoista paperia itse maalattiin vesiväreillä tai väritettiin kynillä) leikeltiin ja/tai taiteltiin erilaisia lehtiä, suikeroita ja muita koristeita, karkkipapereista irrotettiin värikkäät foliot ja hyödynnettiin niitä, jne. Ei olisi tullut kuuloonkaan (varsinkaan niinkin vanhana kuin 8-vuotiaana), että johonkin random-risuun liimataan vaan yksi tai kaksi höyhentä ja lähdetään sillä sitten kerjäämään karkkia. Johan sille olisi ikätoverit ja sisaruksetkin nauraneet ja paheksuneet!
   TÄMÄ. Juuri tämän olin itsekin tulossa sanomaan.

   Lainaa

  57. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Paskapuhetta, mutta uskon.

   Lainaa

  58. Tulos: +13 (15 ääntä)
   riisikakku: Noh, ainakin mun lapsuudessani (noin 15v sitten) osa virpomisperinnettä oli pukeutuminen trulliksi. Koskaan en törmännyt sellaiseen, että asun takia olisi kukaan kieltänyt virpomasta tai muutenkaan suhtautunut negatiivisesti. Päinvastoin.
   Ex-trulli täälläkin! Noitiahan nuo trullitkin ovat ja virpominen noitumista ("tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks"). Ja tosiaan päinvastoin, jos ei ollut pukeutunut niin saattoi jäädä palkka saamatta.
   JPT: Trulli- ja pääsiäiskokkoperinteet taitavat olla enemmän Länsi-Suomen ja etenkin Pohjanmaan juttuja. Joskus 90-luvun alkupuolella ainakin Pohjois-Pohjanmaalla poltettiin pääsiäiskokkoja ja olipa jotain paras trulli -kilpailuakin.
   Kyllä täällä Pohojammaalla kokkoja poltetaan edelleen!

   Lainaa

  59. Tulos: +28 (30 ääntä)
   mä oon vissiin vähemmistössä, kun tykkään vitsoista, joissa on vain yksi höyhen, mutta paljon pajunkissoja. pajunkissat tulevat paremmin esiin siten, etenkin, jos virpojia käy paljon ja kimpusta tulee iso. meillä yleensä tulee, koska ilmoitin muutama vuosi sitten nettiryhmässä, että meillä tykätään virpojista ja odotamme heitä paljon, kun oma vaikeavammainen tytär ei pysty itse käymään virpomassa. nyt tyttö on jo muuttanut pois kotoa, mutta virpojia käy silti useampi kymmenen joka pääsiäinen. enpä ole pahoillani. :)

   Lainaa

  60. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Heidi: Kaikilla ei ole varaa ostaa niitä koristeita niin paljon, ne kun ovat aika kalliita ja monella lapsiperheellä rahat tiukilla Siihen nähden tuo on tosi hienosti koristeltu!
   Joo ei ollut kyllä 90-luvullakaan rahaa paljon, mutta silti äiti pakotti tekemään ties mitä paperihaitareita ja hörsökkeitä risuihin. Maksaisitko itse risusta ja kahdesta sulasta useamman kymmenen senttiä? Minä en. Vähän sama kun lapsi saisi viikkorahaa pelkästä sohvalla makoilusta. Asioiden eteen on tehtävä töitä ja mun mielestä on pelkästään hyvä, että löytyy näitäkin vanhempia jotka oikeasti vaativat lapsiltaan enemmän. Samalla oppivat ettei mikään ole ilmaista.

   Lainaa

  61. Tulos: +25 (31 ääntä)
   purppurakruunu: Meillä joskus 00-luvun alussa ei päiväkodissa saanut laittaa kuin just höyhen tai kaksi per haara, että kaikille riitti yhdestä pussista, ja kotona ei sellaisiin turhuuksiin edes laitettu rahaa. Ja kuinka katkera sun ja toisen kommentoijan pitää olla elämiinne, että alatte muutenkaan arvostelemaan lasten askartelutöitä??
   Kyllä minun lapsuudessani vitsojen piti olla hienoja, niistä kun kerran sai palkkaakin! Äitini oli pienituloinen yh, mutta silti koristelytavaraa löytyi: karkkipapereita, jugurttipurkin kansia, niitä höyheniä (eivät maksaneet nyt niin paljoa), vanhoja joulupapereita ja pakettinaruja... Itseäni oikein harmittaa, kun oman asuintaloni lapset tulevat virpomaan tuollaisten yhdellä-kahdella sulalla koristellun oksan kanssa. No, onneksi kissat osaavat arvostaa niitä.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Ihan yhtä suurella todennäköisyydellä siellä terapiaistunnoissa voidaan purkaa fiiliksiä siitä, miksi tiina-irmeli himoitsee vanhoja setiä.

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Sannni: Kunhan muistaa mikä päivä on, niin helposti voi laittaa oveen lapun tai vaikka ruuvata ovikellon irti, niin saa olla rauhassa.
   Tuo lappu ei muuten toimi, jos ja kun virpojat ovat usein niin pieniä etteivät osaa vielä lukea! Viime vuonna meinaan laitoin lapun kun oli sellainen tilanne, ettei ylimääräisiä pimputteluja kaivattu ja olikohan kolme seuruetta kun siitä huolimatta ovella rimputteli... Lapsia vahtimassa olevat vanhdemmatkin jäivätä ilmeisesti sen verran kauas, etteivät huomanneet lappua. Olisi kai pitänyt tehdä sellainen infokyltti jossa noidankuvan ja punainen raksi päällä, olisikohan lapset tajunneet sen? http://silviahartmann.com/images/witch.gif Tänä vuonna taas oli varauduttu isolla kasalla suklaamunia ja pääsiäiskoristustakin oli ovella "houkutteeksi", muttei yhtään virpojaa!

   Lainaa

  64. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Wondering: Pitää olla säälittävä elämä, että pienten/ nuorten lapsien askartelmia vitsoja pitää haukkua. Huh huh
   kyllä ne pienetkin lapset osaa laittaa enemmän koristeita kun yhden sulan. minä sain todella hienon vitsan viisi vuotiaalta. oli rusetteja, timantteja, kukkia ja vaikka mitä. kyllä vanhemmat voi sen verran panostaa, että hommaa kunnon tarvikkeet. jos on yksi sulka varattu/vitsa, ei sitten kannata koko naapurustoa virpoa, vaan panostaa nekin sulat "tärkeille" henkilöille. tässäkin tytöt eivät tainneet tuntea tätä miestä, mutta karkkia on saatava.

   Lainaa

  65. Tulos: +9 (11 ääntä)
   riisikakku: Tulee melkein ikävä niitä aikoja kun tuli itekin virvottua. Mitä hienommat oksat niin sitä ylpeempi niistä olin ja muistan vastaanottajienkin olleen monesti anteliaampia karkin suhteen, kun oli nähty kunnolla vaivaa. Äiten kanssa Tiimarin papereista ja höyhenistä melkein niin paljon kun pajunkissojen väliin vaan mahtu Virvoin myös joka vuosi kahdesti, Pirkanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. En varmaan ikinä saanu syötyä kaikkia karkkeja seuraavaan vuoteen mennessä. Onko muuten muut huomannu että pukeutuuko nykyajan virpojat enää teeman mukaisesti? Ne virpojat, jotka tänä vuonna näin, ei ollut sen suhteen panostanu ollenkaan. Vähän sääli.
   minä taas näin pelkkiä teemaan sopivia vaatteita :O kukaan ei ollut tavan vaatteissa. ja kun sanoit että mitä hienommat oksat, sitä ylpeämpi niistä oli, niin itse kanssa tein ja valkkasin ne kaikkein hienoimmat tärkeimmille ( esim sukulaiset), sitten jos oli vähän rumenpi versio, annoin sen sitten naapureille tai muille ei-niin-tärkeille .

   Lainaa

  66. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Banaani: Mietin samaa. En millään aamutanalla menisi kyllä avaamaan ovea pelkissä boksereissa kenellekään. Miten voi tulla yllätyksenä sitten että tilanne on vähän nolo jos niin tekee.
   se tilanne on joka tapauksessa nolo. oli oven takana sitten kaunis neiti kysymässä reittiä, postinjakaja, naapurin lapset, oma mummo, toisten mummo, paras kaveri kaljakorin kanssa, kuka vaan, niin kun olvikello soi, voisi odottaa että joku on siellä takana, niin miksei voi pukea housuja jalkaan? siis kaikki avatkoon oven ihan missä asussa on mukavin, mutta sitten ei kannata kirjoittaa nettiin " olin munasillani ja avasin oven, ja yllätyksekseni siellä oli IHMINEN! siis en odottanut tätä ollenkaan!"

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Selvästi tämän virpomisen kanssa on hyvinkin paljon eroa eri puolilla Suomea. Itse länsipuolella Lappia elin lapsuuteni ja jo 20 vuotta sitten siellä kaikkien virpomisoksat oli tuollaisia, kun tuossa kuvassa. Ei meilläpäin kukaan laittanut oksiin mitään kreppipapereita tai muita vastaavia, vaan hyöhenillä ne koristeltiin. Eikä kyse ollut laiskuudesta, vaan ei olisi käynyt mielessäkään, että niihin oksiin olisi jotain muutakin voinut/pitänyt laittaa höyhenten lisäksi. Sen sijaan pukeutumiseen panostettiin ja jokaisella oli kunnon noitakamppeet päällä ja maski naamalla. Virpomispalkat kerättiin kahvipannuun. Aina oppii uutta ja jos lapsia hankin täällä etelässä asuessa niin tiedänpä, että pitää ilmeisesti tässä asiassa panostaa, jos haluan välttyä paheksunnalta.

   Lainaa

  68. purppurakruunu 13.4.2017 1:54
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Onpa jännä, että näin monella tilanne on ollut niin päin, että äiti on pakottanut panostamaan. Oma tilanne kun oli juuri toisinpäin: te olette siellä päiväkodissa tehneet oksat (just em. sulkakiintiöllä), älkää olko ahneita ja tehkö niitä lisää. Siinä missä monen edellä kommentoineen vanhemmat ovat nähneet oksien tekemisen työnä, josta saadaan palkka, meillä se opetettiin ilmaisen karkin kerjäämisenä, jota piti tehdä mahdollisimman vähän. Ennen kaikkea tähän karkin kerjäämiseen ei saanut pyytää vanhemmilta rahaa esim. paperin ostamiseen. Tää tarkoittaa, että samaan aikaan, kun mä olen kateellisenvihaisena paheksuvasti mulkoillut naapureita, joilla oli sylikaupalla hienosti koristeltuja oksia ja pitänyt niitä ahneina ja vanhemmiltaan rahaa ruinaavina, joku muu on katsonut mun kolmea oksaani ja kuutta höyhentäni, ja pitänyt mua laiskana ja naapureilta karkkia ruinaavana. Joo-o, tää näköjään liittyy kasvatukseen paljon enemmän, kuin mä arvasinkaan.

   Lainaa

  69. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Kuulostaa Antin omalta fantasialta, varsinkin koska noin pitkä ja yksityiskohtainen päivitys. Jos oikeasti olisi nolottanut, olisi ollut kokonaan kirjoittamatta mitään feispuukkiin.

   Lainaa

  70. Tulos: +19 (21 ääntä)
   jjjkjk: Kyllä minun lapsuudessani vitsojen piti olla hienoja, niistä kun kerran sai palkkaakin! Äitini oli pienituloinen yh, mutta silti koristelytavaraa löytyi: karkkipapereita, jugurttipurkin kansia, niitä höyheniä (eivät maksaneet nyt niin paljoa), vanhoja joulupapereita ja pakettinaruja… Itseäni oikein harmittaa, kun oman asuintaloni lapset tulevat virpomaan tuollaisten yhdellä-kahdella sulalla koristellun oksan kanssa. No, onneksi kissat osaavat arvostaa niitä.
   Just näin. Itse olen lama-ajan lapsi eikä meillä ollut varaa ostella jotain höyheniä ensinkään. Silloin säästettiin kimaltavat karkkipaperit ja kaivettiin mainoksista nätin värisiä kohtia jotka sitten kiedottiin vitsaan tai taiteltiin haitariksi. Värikkäät mehupillin pätkät ja kaikki olivat koristemateriaalia. En varmaan enää edes osaisi olla niin luova koristeiden kanssa kuin natiaisena.

   Lainaa

  71. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Jeppe: Just näin. Itse olen lama-ajan lapsi eikä meillä ollut varaa ostella jotain höyheniä ensinkään. Silloin säästettiin kimaltavat karkkipaperit ja kaivettiin mainoksista nätin värisiä kohtia jotka sitten kiedottiin vitsaan tai taiteltiin haitariksi. Värikkäät mehupillin pätkät ja kaikki olivat koristemateriaalia. En varmaan enää edes osaisi olla niin luova koristeiden kanssa kuin natiaisena.
   Minulta jäi sotienjälkeinen pula-aika kokematta kun en ollut silloin vielä syntynyt, mutta elin lapsuuteni 1980- ja 1990-luvuilla. Minäkin muistan kun kiiltäviä karkkipapereita siloteltiin hankaamalla niitä jollain painavalla esineellä, jotta niistä sai sitten koristeita muun muassa näihin virpomisvitsoihin.

   Lainaa

  72. Prööt sanoi aivopieru 13.4.2017 20:27
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Martta: Meillä kävi viime vuonna 5 ipanaa virpomassa kämäsillä risuilla. Kaikki saivat suklaapatukan ja vain yksi antoi vitsan. Lapsilla oli aikuinen mukana joten koko ajan jotenkin odotin että tämä käskee muitakin antamaan vitsat, vaan eipä käskenyt. Kai olin niin hölmönä että en saanut minäkään suutani auki. Jäi niin kusetettu olo että tänä vuonna en vaivautunut ovelle. Traumat.
   No nyt minä varmaan tein hirmuisen virheen, kun sanoin neljän virpojan porukalle, että yksi vitsa riittää, kiitos. Menivät tietysti seuraavalle ovelle, eivätkä tarjonneet kuin yhtä. Seuraavaksi lapsiraukkojen käytöstapojen puutetta ruoditaankin nettipalstoilla seuraavat kaksi viikkoa.

   Lainaa

  73. Saku Nauriskäki 14.4.2017 17:28
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Prööt sanoi aivopieru: No nyt minä varmaan tein hirmuisen virheen, kun sanoin neljän virpojan porukalle, että yksi vitsa riittää, kiitos. Menivät tietysti seuraavalle ovelle, eivätkä tarjonneet kuin yhtä. Seuraavaksi lapsiraukkojen käytöstapojen puutetta ruoditaankin nettipalstoilla seuraavat kaksi viikkoa.
   "Sulle vitsa, mulle palkka". Eli kyllä tuon luulisi olevan aika selvää, että palkka per vitsa.

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Vitsoista tuli mieleen: http://i.imgur.com/i2sfD.jpg

   Lainaa

  75. Reija Persaho 14.4.2017 20:54
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Kyllä oonkin katkera kaikille laiskoille pershedelmille, jotka luulee et on ok kerjätä palkkaa paskoilla risuilla. Ansaitsevat haukut jos niitäkään!

   Lainaa

  76. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Mistähän syystä se aina on jollekin hirvee ylpeydenaihe, mitä pitää kehuskella internetissä ja kaikenmaailman sukujuhlissa, kuinka silloinkin oikein kikkeli ja munakarvat tuulessa heiluen menin avaamaan oven jollekin partiolaisille. Ja kuinka nyt on sitten niille traumat aiheutettu. :/

   Lainaa

  77. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Juua: Mistähän syystä se aina on jollekin hirvee ylpeydenaihe, mitä pitää kehuskella internetissä ja kaikenmaailman sukujuhlissa, kuinka silloinkin oikein kikkeli ja munakarvat tuulessa heiluen menin avaamaan oven jollekin partiolaisille. Ja kuinka nyt on sitten niille traumat aiheutettu.
   Voi apua, mielikuva tästä :'D Tuulen viemää sai just uuen merkityksen.

   Lainaa

  78. Tulos: -12 (18 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Otsikko on muuten nerokas Miksen ole aiemmin moista kuullut?
   Paitsi että sanassa "facepalm" sana "palm" tarkoittaa kämmentä, ei palmua.

   Lainaa

  79. Tulos: +4 (4 ääntä)
   V: No nyt on kyllä ihan helvetin minimalistisesti koristellut oksat.
   Koristelin vitsoja lasten kanssa ja säästellä ei tarvinnut mutta katsoin optimaaliseksi laittaa 3 höyhentä per risu. Näytti kivalta kun pajunkissoille jäi tilaa. En minä ainakaan mitään serpentiinihässäkkää pidä nättinä.

   Lainaa

  80. Pöykäri ahven 9.1.2021 17:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kirjautuminen epäonnistui: Nykyään on muuten monia, jotka eivät avaa ovea noita-asuisille, koska vastustavat noitaperinteen sekoitttamista virpomisperinteeseen, tai muuten vain "noituutta". [...]
   Katin pas*at. Kunhan ovat keksineet mielestään hyvän syyn olla antamatta kenellekään mitään omistaan.

   Lainaa

  81. Väkivallaton marsu 5.9.2021 15:45
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pakko kyllä kommentoida vaikka oonkin vuosia myöhässä, että johan on täällä kommenteissa käsittämättömät ”kyllä ennen kaikki oli paremmin”, ”nykynuoriso on laiskaa/pilalla” ja ”kyllä silloin kun MINÄ olin lapsi…” -ihmisten kokoontumisajot. Ihmeellistä, miten joku juhlaperinne saa varmasti muuten ihan fiksut ihmiset käyttäytymään.
   purppurakruunu: Onpa jännä, että näin monella tilanne on ollut niin päin, että äiti on pakottanut panostamaan. Oma tilanne kun oli juuri toisinpäin: te olette siellä päiväkodissa tehneet oksat (just em. sulkakiintiöllä), älkää olko ahneita ja tehkö niitä lisää. Siinä missä monen edellä kommentoineen vanhemmat ovat [...]
   Tämä oli melkeinpä ainoa fiksu kommentti, jossa ymmärretään se, että lapsia ja perheitä on erilaisia erilaisine ajatusmalleineen ja perinteineen. 
   Ihan tosi mielenkiintoista, kuinka tällainen asia näämmä tekee melkeinpä ihmisestä kuin ihmisestä patavanhoillisen. Liittyyköhän se enemmän siihen, että kyse ”pyhästä juhlaperinteestä” vai siihen iänikuiseen (ja todella väsyneeseen) muoti-ilmiöön haukkua uudet sukupolvet – lapset ja kasvattajat – laiskoiksi. 
   Kaikenlaista sitä tulee vastaan, ei huhhuh.  

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: virpominen, virvonta, pääsiäinen, palmusunnuntai, vitsa, kuva