Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lahjakortin todellinen arvo

Voiko lahjakortista saada "omansa takaisin" – tai päästä jopa voitolle?
Lahjakortin todellinen arvo

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Myrkkymuratti 14.3.2017 1:17
   Tulos: +532 (536 ääntä)
   Kai joku kertoi Heidille, että lahjakortin voi käyttää myös verkkokaupassa?

   Lainaa

  2. Tulos: +109 (219 ääntä)
   Ensimmäistä enään-kommenttia odotellessa

   Lainaa

  3. Tulos: +303 (397 ääntä)
   Toi Janikan tapaus nyt on vielä ihan ymmärrettävä. Voihan joku haluta ostaa jollekin lahjaksi lahjakortin Siipiravintolaan, ja ihan samahan se on ostaako lahjakortin Janikalta vai ravintolasta jos siihen sen 50e haluaa pistää. Tai joku, joka tykkää käydä Siipiravintolassa, huomaa Janikan ilmoituksen voi hyväntahtoisena ajatella, että kun saisi muutenkin kulutettua kyseiseen ravintolaan 50 e, niin voi yhtähyvin maksaa sen 50 e henkilölle, joka on rahantarpeessa. Toki myymisen kannalta alhaisempi hinta voisi olla kannattavampi mutta näköjään Janika sai myytyä tuolleenkin.

   Lainaa

  4. Tulos: +208 (210 ääntä)
   Myrkkymuratti: Kai joku kertoi Heidille, että lahjakortin voi käyttää myös verkkokaupassa?
   Kertoi, mutta Heidin mukaan ei käy ;)

   Lainaa

  5. Tulos: -41 (141 ääntä)
   Älkää ostako lahjakortteja. Ne on aina vähemmän arvoisia kuin käteinen. Esim. ostamani kortilla ei saanut kasvohoitoa, vain meikkejä. Ja usein kortti on kauppaan jossa lahjansaaja ei kuitenkaan käy. Cold cash.

   Lainaa

  6. Tulos: +132 (208 ääntä)
   Näissä mokissa hauskinta oli kommentti kasvissyöjä-Paulalta, jolla selvästi tekee mieli siipiä :D

   Lainaa

  7. Tulos: +127 (143 ääntä)
   Asd: Ensimmäistä enään-kommenttia odotellessa
   Ei tule enään, kun menit mainitsemaan asiasta.

   Lainaa

  8. Tulos: +330 (330 ääntä)
   "Haluan ainakin kortin arvon" viittaa siihen, että se on ehdoton minimi, jonka hän on laupeudessaan asettanut. Et se vois olla enemmänki ku se 30e, kiittämättömät tinkaajat!

   Lainaa

  9. Tulos: +33 (75 ääntä)
   Enään.

   Lainaa

  10. Tulos: +21 (59 ääntä)
   Enään, yäk!

   Lainaa

  11. Tulos: +213 (215 ääntä)
   On nää myyjät ihmeellisiä ku mielummin antavat lahjakortin vanheta kuin myyvät halvemmalla kuin lahjakortin arvo. Voitolle sitä kuitenkin jäisi.

   Lainaa

  12. Tulos: +3 (129 ääntä)
   Paula pääsi kätevästi heittämään vegaanikortin

   Lainaa

  13. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Vipsu: Enään.
   Suomalainen :D

   Lainaa

  14. Tulos: +34 (142 ääntä)
   yttrhjy: Paula pääsi kätevästi heittämään vegaanikortin
   No ei se, ettei syö lihaa tee todellakaan vegaaniksi. Taidat itse odottamalla odottaa, että pääset heittämään käänteisen vegaanikortin, vaikka sellaista ei ole todellisuudessa mainittukaan ;)

   Lainaa

  15. Tulos: +13 (105 ääntä)
   Kouluttaja: No ei se, ettei syö lihaa tee todellakaan vegaaniksi. Taidat itse odottamalla odottaa, että pääset heittämään käänteisen vegaanikortin, vaikka sellaista ei ole todellisuudessa mainittukaan
   Kuitenkin se piti päästä mainitsemaan, että lihaa ei syö.

   Lainaa

  16. Tulos: +139 (143 ääntä)
   Ano: On nää myyjät ihmeellisiä ku mielummin antavat lahjakortin vanheta kuin myyvät halvemmalla kuin lahjakortin arvo. Voitolle sitä kuitenkin jäisi.
   Todellakin, en ymmärrä Heidin logiikkaa. Kai hän tajuaa, ettei kukaan osta häneltä lahjakorttia täyteen hintaan, koska silloin ostaja vain maksaa turhasta? Mutta sitten hän päättää heittää lahjakortin hukkaan, jolloin hän itse menettää sen arvon kokonaan eikä vain osaa siitä. Nähtävästi hänellä on tämä suomalainen perusmentaliteetti että tärkeintä on ettei naapurilla ole kivaa.

   Lainaa

  17. Tulos: -22 (48 ääntä)
   Paula se tuli vaan ohimennen ilmoittelemaan asenteestaan. Että voihan vittu-

   Lainaa

  18. Tulos: +41 (43 ääntä)
   foo: Todellakin, en ymmärrä Heidin logiikkaa. Kai hän tajuaa, ettei kukaan osta häneltä lahjakorttia täyteen hintaan, koska silloin ostaja vain maksaa turhasta? Mutta sitten hän päättää heittää lahjakortin hukkaan, jolloin hän itse menettää sen arvon kokonaan eikä vain osaa siitä. Nähtävästi hänellä on tämä suomalainen perusmentaliteetti että tärkeintä on ettei naapurilla ole kivaa.
   Ei hän vaan tajua kun on tyhmä

   Lainaa

  19. nettikirpparit... 14.3.2017 21:05
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   En vain edelleenkään voi ymmärtää nykyihmisten ahneutta. Järkyttävistä nukkarievuista (aka loppuunkäytetyistä vaatteista) pyydetään nettikirpparilla samaa hintaa, jolla samoja vaatekappaleita saa uutena kaupasta alennuskautena. Monien myyjien mielestä ei ole oikeutettua, että tavaran ensimmäinen omistaja joutuu kokemaan "tappiota". Pitäisi saada lähes sama hinta, jonka itse on tavarasta maksanut. Ei tajuta, että se mahdollinen toinen omistaja voisi etsiä saman tavaran jostain uutena, ja ainoa syy, miksi hän ostaisi sen sinulta käytettynä, on huomattavasti alhaisempi hinta. Koska niin järkyttävältä kuin se kuulostaakin, sinun nukkariepusi ei ole uniikki keräilyharvinaisuus vaatteita pursuavassa maailmassa. Sen jälkeen kun olet kantanut sen kaupasta ulos, sen jälleenmyyntiarvosta saa heti tiputtaa ainakin 70%. Ja auta armias, jos erehdyt kysymään, että sisältyvätkö postikulut hintaan. Se on käytännössä sähköinen ryöstöyritys.

   Lainaa

  20. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Täytyy sanoa, että tämä on sellainen asia joka on erityisesti suomalaisille ihmeellisen monimutkaista. Melkein parikymmentä vuotta sitten olin töissä käytettyjen tavaroiden kaupassa. Ostimme siis myynnissä olevat tavarat yhdeltä tiskiltä sisään ja myimme myymälän puolella ulos. En usko että meni yhtään päivää, etteikö jollekin neropatille saanut olla rautalangasta vääntämässä, miksei hän saa tavarastaan samaa hintaa kuin millä hän sen muinoin on ostanut. Ja ihan helposti sama kaveri saattoi mennä suoraan myyntitiskiltä ostopuolelle ulisemaan, että hintamme olivat "käytetystä romusta" ihan liian kalliita. Jotain totaalista kyvyttömyyttä nähdä asioita mitenkään muuten kuin oman hyötynsä kautta tuollainen kuvastaa. Pikkulapsen tasolle jäänyttä "mutku mä tahdon" ajattelua, josta kaikki pitäisi kasvattaa yli viimeistään kahdeksanvuotiaana. Kaupassa kävi myös paljon ulkomaisia asiakkaita joiden kanssa tätä ei käynyt oikeastaan ollenkaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Jotenkin en usko, että Janika sai oikeasti lahjakortin myytyä

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (43 ääntä)
   Koska suomalainen on aina valmis maksamaan viiskymppiä jotta naapuri ei saa satasta.

   Lainaa

  23. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Zekko: Täytyy sanoa, että tämä on sellainen asia joka on erityisesti suomalaisille ihmeellisen monimutkaista. Melkein parikymmentä vuotta sitten olin töissä käytettyjen tavaroiden kaupassa. Ostimme siis myynnissä olevat tavarat yhdeltä tiskiltä sisään ja myimme myymälän puolella ulos. En usko että meni yhtään päivää, etteikö jollekin neropatille saanut olla rautalangasta vääntämässä, miksei hän saa tavarastaan samaa hintaa kuin millä hän sen muinoin on ostanut. Ja ihan helposti sama kaveri saattoi mennä suoraan myyntitiskiltä ostopuolelle ulisemaan, että hintamme olivat “käytetystä romusta” ihan liian kalliita. Jotain totaalista kyvyttömyyttä nähdä asioita mitenkään muuten kuin oman hyötynsä kautta tuollainen kuvastaa. Pikkulapsen tasolle jäänyttä “mutku mä tahdon” ajattelua, josta kaikki pitäisi kasvattaa yli viimeistään kahdeksanvuotiaana. Kaupassa kävi myös paljon ulkomaisia asiakkaita joiden kanssa tätä ei käynyt oikeastaan ollenkaan.
   Tuli mieleen se ruotsalaiselta sivustolta lukemani tarina keski-ikäisestä miehestä joka ei millään tahtonut uskoa että tyhjän pullon palautuksesta ei saakaan takaisin yhtä paljon rahaa kuin mitä oli täydestä pullosta maksanut.

   Lainaa

  24. Tulos: -3 (25 ääntä)
   yttrhjy: yttrhjy
   yttrhjy pääsi kätevästi heittämään lihansyöjäkortin! buuuurn

   Lainaa

  25. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Zekko: Täytyy sanoa, että tämä on sellainen asia joka on erityisesti suomalaisille ihmeellisen monimutkaista. Melkein parikymmentä vuotta sitten olin töissä käytettyjen tavaroiden kaupassa. Ostimme siis myynnissä olevat tavarat yhdeltä tiskiltä sisään ja myimme myymälän puolella ulos. En usko että meni yhtään päivää, etteikö jollekin neropatille saanut olla rautalangasta vääntämässä, miksei hän saa tavarastaan samaa hintaa kuin millä hän sen muinoin on ostanut. Ja ihan helposti sama kaveri saattoi mennä suoraan myyntitiskiltä ostopuolelle ulisemaan, että hintamme olivat “käytetystä romusta” ihan liian kalliita. Jotain totaalista kyvyttömyyttä nähdä asioita mitenkään muuten kuin oman hyötynsä kautta tuollainen kuvastaa. Pikkulapsen tasolle jäänyttä “mutku mä tahdon” ajattelua, josta kaikki pitäisi kasvattaa yli viimeistään kahdeksanvuotiaana. Kaupassa kävi myös paljon ulkomaisia asiakkaita joiden kanssa tätä ei käynyt oikeastaan ollenkaan.
   Tuostahan saa helposti nopean rikastumiskeinon. Tarvitsee vain myydä vanha käytetty tavaransa käytettyjen tavaroiden kauppaan täydellä hinnalla, koska sen se silloin muinoinkin maksoi, ostaa se saman tien takaisin pilkkahintaan, koska sehän on käytetty, ja sitten toistaa sama proseduuri uudelleen ja uudelleen.

   Lainaa

  26. Tulos: +57 (57 ääntä)
   "haluan *ainakin* kortin arvon" Eli mielellään vieläkin enemmän. Voi vittu joo, maksan tonnin!

   Lainaa

  27. Tulos: +33 (47 ääntä)
   King: Kuitenkin se piti päästä mainitsemaan, että lihaa ei syö.
   Oiskohan siksi, et halus kannustaa muita ostamaan kortin, ja siitä syystä myös perustella, miksei itse sitä ole ostamassa? Valoja!

   Lainaa

  28. Tulos: +31 (53 ääntä)
   murri: Oiskohan siksi, et halus kannustaa muita ostamaan kortin, ja siitä syystä myös perustella, miksei itse sitä ole ostamassa? Valoja!
   "Hei tässä olisi lahjakortti kanansiipiravintolaan." "Kiitti vaan mutta en syö lihaa." "Pakkoko sinun on mainostaa sitä ylevää vegaaniuttasi joka paikassa?"

   Lainaa

  29. Tulos: -20 (58 ääntä)
   foo: “Hei tässä olisi lahjakortti kanansiipiravintolaan.” “Kiitti vaan mutta en syö lihaa.” “Pakkoko sinun on mainostaa sitä ylevää vegaaniuttasi joka paikassa?”
   “Hei tässä olisi lahjakortti kanansiipiravintolaan.” "Ei kiitos." Tämä toimisi paljon paremmin. Ketään ei kiinnosta kuulla tuota enempää selityksiä. Erityisesti ei kiinnosta kuulla jos kieltäytyminen johtuu jostakin muotipelleilystä, ideologiasta tai uskonnosta. Ihan sama onko jollain muotidieetillä, ajatteleeko kanojen elämän olevan yhtä tärkeitä kuin ihmisten, vai uskooko kanojen olevan jumalia. Evvk, ei tarvitse kertoa. Voi sanoa vain "ei kiitos" ja se riittää.

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (24 ääntä)
   murri: Oiskohan siksi, et halus kannustaa muita ostamaan kortin, ja siitä syystä myös perustella, miksei itse sitä ole ostamassa? Valoja!
   Ei taida paljoa myyjää lohduttaa tuollainen jossittelu, eikä nyt hirveästi ostajiakaan houkutella. Hyvä pointti, toki.

   Lainaa

  31. Näin sen näen. 16.3.2017 19:21
   Tulos: +29 (53 ääntä)
   Nimesi: “Hei tässä olisi lahjakortti kanansiipiravintolaan.” “Ei kiitos.” Tämä toimisi paljon paremmin. Ketään ei kiinnosta kuulla tuota enempää selityksiä. Erityisesti ei kiinnosta kuulla jos kieltäytyminen johtuu jostakin muotipelleilystä, ideologiasta tai uskonnosta. Ihan sama onko jollain muotidieetillä, ajatteleeko kanojen elämän olevan yhtä tärkeitä kuin ihmisten, vai uskooko kanojen olevan jumalia. Evvk, ei tarvitse kertoa. Voi sanoa vain “ei kiitos” ja se riittää.
   Tässäpä meillä taas perus passiivis-aggressiivinen ihminen :D Omasta mielestäni pelkkä lyhyt "ei kiitos" ilman mitään selitystä on paljon tylympi, kuin selittää toiselle, että arvostaa tarjousta, mutta ei kuulu itse kohderyhmään. Ps. Ei tarvitse pitää kanoja jumalina tai ihmisinä ja voi silti kokea, että tuntevan olennon rääkkääminen virikkeettömässä, ahtaassa meluisassa tilassa pitämällä ja tämän jälkeen teurastaminen on sekä tarpeetonta että väärin.

   Lainaa

  32. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Nimesi: “Hei tässä olisi lahjakortti kanansiipiravintolaan.” “Ei kiitos.” Tämä toimisi paljon paremmin. Ketään ei kiinnosta kuulla tuota enempää selityksiä. Erityisesti ei kiinnosta kuulla jos kieltäytyminen johtuu jostakin muotipelleilystä, ideologiasta tai uskonnosta. Ihan sama onko jollain muotidieetillä, ajatteleeko kanojen elämän olevan yhtä tärkeitä kuin ihmisten, vai uskooko kanojen olevan jumalia. Evvk, ei tarvitse kertoa. Voi sanoa vain “ei kiitos” ja se riittää.
   Pelkkä "ei" -kin riittää ja vielä parempi, jos vaan heti tempasee tyrkkyä nyrkillä turpaan, jotta oppii!

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Väsynyt: Älkää ostako lahjakortteja. Ne on aina vähemmän arvoisia kuin käteinen. Esim. ostamani kortilla ei saanut kasvohoitoa, vain meikkejä. Ja usein kortti on kauppaan jossa lahjansaaja ei kuitenkaan käy. Cold cash.
   Miksi tämä on saanut niin paljon miinusääniä? Hänhän puhuu täyttä asiaa. Muistan kun seurustelumme alkuvaiheissa ostin vaimolleni lahjakortin erääseen laivafirmaan. Lopulta selvisi, että lahjakortin käyttäminen kokonaan oli äärimmäisen hankalaa. Pienin summa jonka lahjakortilta sai ulos oli niin suuri, ettemme keksineet mitään järkevää ostettavaa. Rahaa jäi siis ostoksistamme tavallaan yli. Ymmärrän kyllä jos kyseessä olisi laivafirman ilmaiseksi antama lahjakortti, esim. pitkän asiakkuuden tai vaikka arvonnan vuoksi. Silloin on ihan ok vaikkei sitä saisi kokonaan käytettyä. Tuntui kuitenkin oudolta, että minä annoin laivafirmalle selvää rahaa 100 €, ja sain takaisin vähemmän.

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Enkelinsiipiä nam. Mut mitäs jos saa Sephirothin puuttuvan siiven?

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Heti pitää noiden ihime kasvissyäjien olla pätevä ja kertomassa kuinka ei lihaa syö ja on elämänsä sillä pilannut täysin.

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Asd: Ensimmäistä enään-kommenttia odotellessa
   Vaikka oma kirjotus on suunnilleen 6(tämä siis on aktuaalinen lukion päättötodistuksen numero) tasoa lukio asteikolla niin silti tuo ENÄÄN särähtää niin pahasti silmiin ja korviin että oikeen pahaa tekee.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lahjakortti, lahjakortit, kirpputori, kirppis, kirppari