Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 7

Vuokranantaja yrittää tehdä laittoman sopimuksen. Tiedätkö oikeutesi?
Johan on asuntomarkkinat, osa 7

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1885 (2025 ääntä)
   Paula on eniten oikeassa kaikessa!

   Lainaa

  2. Anneli Persvago 2.3.2017 0:53
   Tulos: -1111 (1665 ääntä)
   keppi: Paula on eniten oikeassa kaikessa!
   Mutta ärsyttävä ämmä silti.

   Lainaa

  3. Tulos: +702 (800 ääntä)
   Anneli Persvago: Mutta ärsyttävä ämmä silti.
   Vaan olipa noissa muissakin lievää ärsyttävyyttä.

   Lainaa

  4. Kenen asia 2.3.2017 1:21
   Tulos: +1468 (1564 ääntä)
   Mua todella ahdistaa tollaset "jollet ole itse vuokraamassa niin ei ole sun asia"- tyypit ku puhutaan laittomuuksista. Varsinkin jos puhutaan tosi vakavista asioista ja joku tulee sanomaan että "ei ole sun ongelmas". Mutta kun on. Todellakin on mun ja kaikkien muiden ongelma jos jonkun päälle pissitään vahvemman oikeudella.

   Lainaa

  5. Tulos: +109 (159 ääntä)
   Siis nyt vittu oikeesti

   Lainaa

  6. Pahvitonttu 2.3.2017 1:38
   Tulos: +1136 (1212 ääntä)
   Paulahan yritti vaan jeesata ja olla ystävällinen, pysy rauhallisena, vaikka heitettiinki kivasti paskaa niskaan. Mut sit taas noi paskan heittäjät....

   Lainaa

  7. Tulos: +531 (631 ääntä)
   Paulan ensimmäisen kommentin voisi jopa olettaa olevan hyväntahtoinen ele vuokranantajaakin kohtaan, sillä eivät kaikki vuokranantajat varmasti tajuaisi edes olevansa ongelmissa jos vuokralainen ei haluakkaan tätä "omaa sopimusta" noudattaa. Toisaalta myös Paula on hivenen ärsyttävä, sillä olisi voinut kyllä jättää heput oman onnensa nojaan, kerta ohjeistus ei kelvannut. Vaikka onkin oikeassa, kannattaa välillä antaa asioiden olla, turha itseään enempää vaivata asialla

   Lainaa

  8. Tulos: +64 (116 ääntä)
   Se on jumapliude niiNpä!

   Lainaa

  9. Tulos: +180 (230 ääntä)
   No, eihän tuossa ees ole ongelmaa, kun vuokrasopimuksen voi tehdä määräaikaisena esim. 2kk pituiseksi ja jatkaa niitä pätkiä loputtomiin. Mut ihme jankkaamista kaikilta osapuolilta. Jos antaa kämpän vuokralle tai vuokraa asunnon, kannattaa oikeasti tutustua lakiin, koska lain yli ei voi omia sääntöjä kehitellä (tai voi, mutta eipä sen toisen osapuolen tarvi niitä noudattaa, jos ei huvita)...

   Lainaa

  10. Tulos: +248 (264 ääntä)
   Asian ois voinut ilmaista hieman paremminkin, mutta kyllähän se niin on että laki on laki, ja vaikka kuinka sovittaisiin muuta voi tosi paikan tullen alkaa itse kukin penäämään oikeuksiaan.. Että toisaalta ihan ystävällinen varoitus

   Lainaa

  11. Töttöröö 2.3.2017 7:42
   Tulos: +151 (157 ääntä)
   Se on nähkääs se Rennompi Loimaan alueen facekirppis. Haluaisin nähdä sen toisen, mutta en pääse jäseneksi.

   Lainaa

  12. Tulos: +145 (185 ääntä)
   Paula sanoi ihan asiasta ja myöskin ihan asiallisesti. Virheen teki siinä kohtaa kun provosoitui ja lähti vastaamaan haukkuihin ja inttämään. Parasta olisi ollut saman tien vastata ytimekkäällä infolla siitä mitä tarkoitti ja miksi ja jättää sen jälkeen asia sikseen.

   Lainaa

  13. Tulos: +89 (139 ääntä)
   Eikö vuokrasuhteen voi vuokranantaja purkaa nopeammin kuin 6kk irtksanomisajalla, jos asunnon omistaja vaihtuu? Paulalla oli ihan hyvä pointti. Jouni taas vaikuttaa sellaiselta tyypiltä joka päätyy jossain kohtaa elämäänsä maksamaan 20ke lakimiehelle, ihan vain siksi kun ei viitsinyt lukea paria sivua tekstiä.

   Lainaa

  14. Tulos: +76 (84 ääntä)
   Kun vuokrasopimus sitoo uutta omistajaa, tarkoittaa se samalla sitä, että vuokralaisella on vähintään kolmen kuukauden irtisanomisaika aikaa katsella uutta asuntoa. Uusi omistaja voi olla itse muuttamassa huoneistoon ja haluaa ehkä siksi irtisanoa vuokrasopimuksen. Jos vuokrasuhde on kestänyt yli vuoden, on irtisanomisaika kuusi kuukautta. näin kertoi internet, 3-6kk on irtisanomisaika omistajankin vaihtuessa. Se vain on "helppo" peruste irtisanoa.

   Lainaa

  15. Tulos: +210 (244 ääntä)
   Hassuinta tässä on se, että Paula oli ainoa fiksu tuossa. En kyllä ostaisi noilta muilta yhtään mitään, näköjään kusettaisivat minkä kerkiäisi :D

   Lainaa

  16. Tulos: -98 (128 ääntä)
   Anneli Persvago: Mutta ärsyttävä ämmä silti.
   näitä tyyppejä joita ei nettiin pitäs päästää ikinä

   Lainaa

  17. Tulos: -272 (300 ääntä)
   On taas vihervasemmisto kupla puhennu ja kuset levinny ympäri ohimoita ku jengi puuttu taas toiste asiohi. Kyllä vajaata porukka jos tota hiekkavittu paulaa symppaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +128 (142 ääntä)
   Raino: Itse otin kerran omistamaani yksiööni vuokralle yhden opiskelijapimun. Vuokran suuruus oli aika härski mutta ihan kilristi muija maksoi. Takuuta pyysin kolmelta kuukaudelta joka oli siis yli 2000 euroa. Luonnollisesti pidin oikeutena nostaa takuurahat ilman lupia kyselemättä. Asunnon lattia oli aika kulahtanut ja vessan lavuaariallas haljennut. No kun likka aikanaan muutti pois laskutin nämä hänen rahoilla. Tuli ihan kivasti pari tonnia lisätuloa. Eikä nää nuoret opiskelijat koskaan uskalla lähteä rosikseen tappelemaan.
   Ite olisin opiskelijana uskaltanut, yks vuokranantaja yritti laskuttaa rikkoutuneesta lampusta joka oli varastossa missä ei edes ollu meidän tavaroita (eikä siis oltu rikottu sitä), ja väitti että sähkölaskuja olisi jäänyt maksamatta. Soitin sähköyhtiöön ja kaikki laskut oli maksettu meidän asumisaikana ajallaan. Sen jälkeen soitin vuokranantajalle äkäisen puhelun ja sain takuuvuokrat takaisin. Jos nykyään pitäisi muuttaa vuokralle niin kuvaisin kämpän ennen ja jälkeen muuton...

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Narskis: Se on jumapliude niiNpä!
   Niinpä

   Lainaa

  20. Tulos: -233 (261 ääntä)
   Paula on malliesimerkki nyky-yhteiskunnan epäsikiöistä, joilta puuttuu ilmeises oma elämä. Marssitaan ja meuhkataan asioista, jotka ei varsinaisesti edes itseä kosketa, mutta kun halutaan vain olla mukamas jotenkin parempia ihmisiä, vaatimalla mitä ihmeellisimpiä asioita. Omasta mielestäni tässä maailmassa on ihan pikkusen pahempiakin puutteita kuin esim. epätasa-arvoinen avioliittolaki, mutta saatiinpahan ainakin se hoidettua. Ennemmin olisi voinut kieltää koko typeryyden kaikilta, niin eipä tarttisi ihmetellä avioerotilastoja. :D

   Lainaa

  21. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Pitäiskö muuttaa Loimaalle... Kaksi huonetta ja kasvimaa vain 300 euroa kuukaudessa!

   Lainaa

  22. Ketä kusetetaan 2.3.2017 11:07
   Tulos: +41 (83 ääntä)
   Siis itseäänhän tuo Pauli on ampumassa jalkaan tuollaisella sopimuksella, koska lain mukaan irtisanomisaika on 6 kk.

   Lainaa

  23. Tulos: +170 (186 ääntä)
   Tän takia kukaan ei jaksa edes yrittää auttaa ketään. Heti tulee huorittelua ja muuta kivaa. Siinäpä sitten Jouni myydessä miettii mitä tehtäis ku seuraavat 6kk siellä kykkiiki vuokralainen ihan laillisesti.

   Lainaa

  24. kalvo-sinappi 2.3.2017 11:42
   Tulos: -117 (149 ääntä)
   Totta tuo vuokrasopimusjuttu, mut törkeää väittää, et ois ketkusta vuokranantajasta kyse. Must on iha inhimillinen syy irtisanoa vuokralainen, jos saa asunnon myytyä.

   Lainaa

  25. Nimethakusessa 2.3.2017 12:13
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Ketä kusetetaan: Siis itseäänhän tuo Pauli on ampumassa jalkaan tuollaisella sopimuksella, koska lain mukaan irtisanomisaika on 6 kk.
   Jaa kuka Pauli?

   Lainaa

  26. Tulos: -131 (155 ääntä)
   Vaikka vuokrasopimuksen irtisanomisaika on jotain muuta ku mitä laki sanoo ni eiks se silti oo ihan laillinen ja kaikinpuolin ok jos vuokralainen on asian vuokraisännän kanssa sopinut ja asiasta on tehty virallinen vuokrasoppari jossa selvästi kerrotaan irtisanomis aika yms. Mutta tietysti siis siten että vuokrasopimusta tehdessä kaikki asiat on tehty tulevalle vuokralaiselle selväksi. Voi toki olla et olen väärässä mut aattelin nyt kuiteski kokeilla paljon mainostettua maalaisjärjen käyttöä.Pliis korjatkaa jos olen väärässä.

   Lainaa

  27. Tulos: -6 (10 ääntä)
   EEEEEIIIIIII!!!!!

   Lainaa

  28. Tulos: -92 (124 ääntä)
   Mä muutin joskus 2kk ajaksi kesällä kalustettuun yksiöön alivuokralaiseksi kun opiskelija muutti siksi aikaa kotikonnuillaan. Olisiko perkele pitänyt sitten syksyllä kieltäytyä lähtemästä...

   Lainaa

  29. kansankynttilä 2.3.2017 14:10
   Tulos: +125 (129 ääntä)
   Määräaikainen sopimus on eri asia. Toistaiseksi voimassa olevassa on lakisääteinen irtisanomisaika. Tietty vuokralainen voi pyrkiä vapauttamaan asunnon nopeammin.

   Lainaa

  30. Tulos: +146 (158 ääntä)
   tyyppi: Vaikka vuokrasopimuksen irtisanomisaika on jotain muuta ku mitä laki sanoo ni eiks se silti oo ihan laillinen ja kaikinpuolin ok jos vuokralainen on asian vuokraisännän kanssa sopinut ja asiasta on tehty virallinen vuokrasoppari jossa selvästi kerrotaan irtisanomis aika yms. Mutta tietysti siis siten että vuokrasopimusta tehdessä kaikki asiat on tehty tulevalle vuokralaiselle selväksi. Voi toki olla et olen väärässä mut aattelin nyt kuiteski kokeilla paljon mainostettua maalaisjärjen käyttöä.Pliis korjatkaa jos olen väärässä.
   "Ehto, jolla vuokranantajan irtisanomisaikaa lyhennetään tai vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään, on mitätön." Aika selvästi asia sanottu, kun lukee sen Paulan ensimmäiseksi antaman vinkin :) On kyllä idiootia väkeä, kun pitää lähteä haukkumaan vain sen takia, että toinen muistuttaa Suomen lain olemassaolosta...

   Lainaa

  31. Tulos: +85 (111 ääntä)
   Mikään kahdenkeskinen sopimus ei ole lain yläpuolella. Vuokranantajalle mm. tätä Paula yritti selittää, mutta ei ihan mennyt jakeluun. Laki on tarkoitettu suojelemaan molempia osapuolia siten, että jos sopimus ei ole lain mukainen, niin sitten se on yhtä tyhjän kanssa. Olisi vaan Paulan kannattanut antaa asian olla, kun se ei tuntunut ketään kiinnostavan eikä se oma ulosantikaan ollut ihan parasta luokkaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +130 (140 ääntä)
   Tykkäyksistä päätellen mokan lähettäjän mielestä Paula oli se, joka tässä mokasi. Mahtaa nyt harmittaa. En olis ees ite kehdannu lähettää tätä niin, että näkyisi, kuinka urpoista kommenteista olisin tykännyt.

   Lainaa

  33. jukkapalmu 2.3.2017 18:54
   Tulos: -32 (34 ääntä)
   mä ymmärsin kyllä että se 2kk on antajan puolelta...

   Lainaa

  34. Paremmin tietäjä 2.3.2017 19:03
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   jukkapalmu: mä ymmärsin kyllä että se 2kk on antajan puolelta…
   Lain mukaan 3 kk, jos asuminen kestänyt enintään vuoden ja puoli vuotta, jos asuminen kestänyt yli vuoden. Sopimukset, joissa sovitaan näitä lyhyemmistä ajoista, on mitätön. Määräaikaisessa sopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa ja 2 kk:n sopimus on kyllä laillinen. Mutta niiden ketjuttaminen välttämättä ei ole, vaan se on lain kiertoa.

   Lainaa

  35. Voi pahus 3.3.2017 1:22
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Siis todennäköisestihän vuokralainen, vuokrasuhteen edettyä molemminpuolin asiallisesti, tulee muuttamaan asunnosta uuteen mahdollisimman pian talon vaihtaessa omistajaa. Ehto 2kk ei kuitenkaan missään tapauksessa voi olla ehto, vaan ehkä ennemmin pyrkimys, jonka asiallinen ihminen toisen osapuolen parasta ajatellakseen ottaa huomioon. Mut aina voi tulla muuttujia matkaan, sitä uutta kämppää ei välttämättä siinä kahdessa kuukaudessa saa hommattua, tai sit ihan vittuillessaan muuttoa voi pitkittää lain puitteissakin. Järkeä voi ja kuuluu käyttää, mutta Paula on oikeassa, kattoo asiaa kantilta miltä hyvänsä.

   Lainaa

  36. Tulos: -37 (55 ääntä)
   Asiaahan toi Paula noin niinku periaatteessa puhuu, mutta mua vaan huvittaa että 2h, yhteiskeittiö jne, ja vielä viljelypalsta pihalla 300€ ois vuokralaisen kusetusta, oli se irtisanomisaika sit mitä tahansa. Tai sit asun ihan väärissä paikoissa kun yhen makuuhuoneen kämpän vuokra on nelinkertanen tuohon verrattuna... Ilosesti tekisin tonne määräajallisen vuokrasopparin 2kk kerrallaan, uusitaan kunnes talo on myyty

   Lainaa

  37. Rento kirppisläinen 3.3.2017 8:28
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   noni: Asiaahan toi Paula noin niinku periaatteessa puhuu, mutta mua vaan huvittaa että 2h, yhteiskeittiö jne, ja vielä viljelypalsta pihalla 300€ ois vuokralaisen kusetusta, oli se irtisanomisaika sit mitä tahansa. Tai sit asun ihan väärissä paikoissa kun yhen makuuhuoneen kämpän vuokra on nelinkertanen tuohon verrattuna… Ilosesti tekisin tonne määräajallisen vuokrasopparin 2kk kerrallaan, uusitaan kunnes talo on myyty
   Ei Paula sanonut muusta kuin siitä, että irtisanomisaika on lainvastainen. Kusetuksesta itse asunnon suhteen hän ei maininnut puolella sanallakaan. Ilmoitusta on lyhennetty, ja aika paljon asiaan liittyvää on jätetty pois. Siinä mainittiin mm. asunnon olevan niin syrjässä, että oma auto on välttämätön. Vuokralainen myös hoitaa yläkerran lisäeristyksen, johon Jouni maksaa tarvikkeet. Sähkölämmitys nostaa asumiskuluja talvella aika paljon. Asunto on Jounin kodin yläkerta, eli vuokrasopimukseen kuuluu 100% invalidi eläkeläinen. Voi vaan arvata, kuka hoitaa talvella lumityöt, kesällä nurmikon leikkauksen ja kaiken muun talon ylläpidon. Kuulostaako vielä yhtä houkuttelevalta? Jos Jounin tapa reagoida kommenttiin lain vastaisesta vuokraehdosta tuollainen, voi vaan kuvitella millaista olisi asua hänen kanssaan samassa asunnossa. Jouni myös kertoi lakipykälien olevan hänelle tuttuja, koska on toiminut vuosia kiinteistövälittäjänä. Eli hän halusi tietoisesti tehdä sopimukseen lainvastaisen irtisanomisehdon.

   Lainaa

  38. Tulos: -59 (73 ääntä)
   Anneli Persvago: Mutta ärsyttävä ämmä silti.
   Samaa mieltä! Vaikka olis miten oikeassa, niin todella ärsyttävästi sen ilmaisee..

   Lainaa

  39. Tulos: -56 (78 ääntä)
   Tästä sen näkee kuinka tärkeää on kuinka asian ilmaisee. Jos Paula olisi sanonut asian suunnilleen näin: "Ihanan kuuloinen asunto ja ompa kohtuullinen vuokra! Pistän ilmoa tutuille eteenpäin jos se vain Jouni sinulle sopii? Jouni, tiesitkö muuten, että laki määrää tietyt minipituudet vuokrasopimukselle? Mainitsin vain ettei satu niin, ettei vuokralainen meinaa sovulla lähteä ja sinun pitäisi saada asunto myytyä. Pisimmillään vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja vaikka olisitte vuokralaisen kanssa mitä sopineet hän voi aina vedota tähän. Ei auta vaikka tekisitte ketjussa määräaikaisia sopimuksia. Tosiaan kerroin vain tämän, ettei sinulle tule ikävää yllätystä." Enhän mä Jounia tunne ja jotkut polttaa hiansa vaikka kuinka yrittää auttaa, mutta luulen että riita olisi ollut pienempi jos tästä näkökulmasta olisi asiaa lähestynyt. Toi riistämis syyttely oli ihan kohtuutonta. Vuokra on käytännössä ilmainen ainakin täältä minun kotikulmiltani katsoen.

   Lainaa

  40. oma napa paras napa 3.3.2017 14:39
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   BigM: Paula on malliesimerkki nyky-yhteiskunnan epäsikiöistä, joilta puuttuu ilmeises oma elämä. Marssitaan ja meuhkataan asioista, jotka ei varsinaisesti edes itseä kosketa, mutta kun halutaan vain olla mukamas jotenkin parempia ihmisiä, vaatimalla mitä ihmeellisimpiä asioita. Omasta mielestäni tässä maailmassa on ihan pikkusen pahempiakin puutteita kuin esim. epätasa-arvoinen avioliittolaki, mutta saatiinpahan ainakin se hoidettua. Ennemmin olisi voinut kieltää koko typeryyden kaikilta, niin eipä tarttisi ihmetellä avioerotilastoja.
   Jep, annetaan kaikkien pienten juttujen olla, koska on olemassa isompiakin ongelmia. Lopetetaan me täällä länsimaissa tekemästä yhtään mitään meidän vähäpätöisille ongelmille, koska Afrikassa lapset kuolee nälkään. Tyhmiä ne meuhkaajat, jotka yrittävät tehdä maailmasta parempaa paikkaa muillekin kuin itselleen. Minäkin tyhmänä kannatin sukupuolineutraalia avioliittoa, vaikka ihan umpihetero olen, mutta katsos kun elämää minulla ei ole, niin jaksan keskittyä toisten asioihin ja voi meuhkaten kiillottaa omaa sädekehääni. Eduskuntaa voisi muistutella, että jätetään ne sotehommat ja kikyt nyt pois kun Afrikassa lapset kuolee nälkään. Keskitytään vain ikiomaan napaan ja lopetetaan auttamasta muita, varsinkin itseä heikompia.

   Lainaa

  41. Mr. D:n kaveri 3.3.2017 16:16
   Tulos: -28 (46 ääntä)
   No joo niin sanoo laki, joka on täysin vuokralaisen puolella. Miettikää nyt, joku paskantaa asunnon ja puoleen vuoteen et saa vuokria, etkä paskantajaa ulos. Lyhyt sopimus, tai tule luokseni asumaan ilman sopimusta pariksi kuukaudeksi. Tai puolen vuoden vuokratakuu. Sitäkö vuokralaiset haluatte? Vuokranantajana katson tosi tarkkaan kenelle vuokraan, että en joudu raastupaan jos vuokralaisen tarvitsee esim asunnon myynnin takia lähteä.

   Lainaa

  42. Tulos: -51 (71 ääntä)
   Mä nyt luen näitä kommentteja, niin tulee olo että kaikki haluaa olla ihan väkisten mulkkuja vuokranantajalle. Eihän Jouni ollut ketään lähtökohtaisesti huijaamassa. Jos olisi niin tuskin olisi maininnut tuosta 2kk irtisanomisesta. Vaikka laki antaisi mulle puolen vuoden hengailuajan, niin kyllä mä todennäköisesti pyrkisin muuttamaan mahdollisimman nopeasti uuteen paikkaan. Varsinkin jos asiasta on keskusteltu etukäteen. Lait on tosiaan sitä varten, että saataisiin ehkäistyä kusetukset ja huijaukset. Mutta mikään laki ei kiellä tekemästä vapaaehtoisesti sellaista sopimusta, jolla voi supistaa omia oikeuksiaan. Minä siis voisin aivan hyvin kirjoittaa sopimuksen kahden kuukauden irtisanomisajalla. Paitsi Helsingissä. Täältä ei saa hyvää asuntoa noin nopeasti.

   Lainaa

  43. Tulos: +9 (19 ääntä)
   "...eiköhän nuo asiat kuitenkin saa aikuiset selvitettyä keskenään" Suomeksi: "Jos se on nainen niin satavarmasti vonkaan vuokran luonnossa, har har!"

   Lainaa

  44. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Zekko: Tästä sen näkee kuinka tärkeää on kuinka asian ilmaisee. Jos Paula olisi sanonut asian suunnilleen näin: “Ihanan kuuloinen asunto ja ompa kohtuullinen vuokra! Pistän ilmoa tutuille eteenpäin jos se vain Jouni sinulle sopii? Jouni, tiesitkö muuten, että laki määrää tietyt minipituudet vuokrasopimukselle? Mainitsin vain ettei satu niin, ettei vuokralainen meinaa sovulla lähteä ja sinun pitäisi saada asunto myytyä. Pisimmillään vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja vaikka olisitte vuokralaisen kanssa mitä sopineet hän voi aina vedota tähän. Ei auta vaikka tekisitte ketjussa määräaikaisia sopimuksia. Tosiaan kerroin vain tämän, ettei sinulle tule ikävää yllätystä.” Enhän mä Jounia tunne ja jotkut polttaa hiansa vaikka kuinka yrittää auttaa, mutta luulen että riita olisi ollut pienempi jos tästä näkökulmasta olisi asiaa lähestynyt. Toi riistämis syyttely oli ihan kohtuutonta. Vuokra on käytännössä ilmainen ainakin täältä minun kotikulmiltani katsoen.
   Ensinnäkin, 300e/kk omakotitalon yläkerrasta, hevonperseessä Loimaalla? Loimaa ei todellakaan ole mikä sykkivä maaseudun metropoli. Prkele, tää on niin tylsä paikkakunta että kärpäsetkin kuolee tylsyyteen. Kun Loimaalta saa keskustastakin hiukan alle tuon juuri remontoituja yksiöitä kerrostalosta, niin aika ryöstö on. Ja kuten tuolla edellä joku mainitsikin jo että olisit ns. ilmainen orja kaikessa muussakin taloon liittyvässä.

   Lainaa

  45. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Paulan puolella ihan täysin. Ei se edes ollut mitenkään ärsyttävä, vaan toi esille ihan faktaa ja pystyi todistamaan sanomansa. Ja ensimmäisenä Paulaa syytti nimittelystä Miia, joka kuitenkin ihan ensimmäiseksi tuli toteamaan keskusteluun kukkahattutädeistä. Sympatiat sulle, Paula. Idioottien kanssa on ihan turha alkaa vääntämään...

   Lainaa

  46. Tulos: +29 (31 ääntä)
   awwer: No, eihän tuossa ees ole ongelmaa, kun vuokrasopimuksen voi tehdä määräaikaisena esim. 2kk pituiseksi ja jatkaa niitä pätkiä loputtomiin. Mut ihme jankkaamista kaikilta osapuolilta. Jos antaa kämpän vuokralle tai vuokraa asunnon, kannattaa oikeasti tutustua lakiin, koska lain yli ei voi omia sääntöjä kehitellä (tai voi, mutta eipä sen toisen osapuolen tarvi niitä noudattaa, jos ei huvita)…
   Pari kertaa voi, mutta ei loputtomiin. Huoneenvuokralain 4 pyklän mukaan, jos vuokrasuhteesta sovitaan useammin kuin kahdesti peräkkäin saman vuokralaisen kanssa enintään kolmen kuukauden määräajaksi, vuokrasopimus on määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa oleva.

   Lainaa

  47. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Tässä vuokrataan huoneiston OSAA. Jos vuokrasuhde kestänyt alle vuoden, täysinlaillista. Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta (31.3.1995/481) 11Luku 83§ "Alivuokranantajan irtisanoessa alivuokrasopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta, jos alivuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa yksi kuukausi (alivuokranantajan irtisanomisaika)" http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481#a481-1995

   Lainaa

  48. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kaira: Mä nyt luen näitä kommentteja, niin tulee olo että kaikki haluaa olla ihan väkisten mulkkuja vuokranantajalle. Eihän Jouni ollut ketään lähtökohtaisesti huijaamassa. Jos olisi niin tuskin olisi maininnut tuosta 2kk irtisanomisesta. Vaikka laki antaisi mulle puolen vuoden hengailuajan, niin kyllä mä todennäköisesti pyrkisin muuttamaan mahdollisimman nopeasti uuteen paikkaan. Varsinkin jos asiasta on keskusteltu etukäteen. Lait on tosiaan sitä varten, että saataisiin ehkäistyä kusetukset ja huijaukset. Mutta mikään laki ei kiellä tekemästä vapaaehtoisesti sellaista sopimusta, jolla voi supistaa omia oikeuksiaan. Minä siis voisin aivan hyvin kirjoittaa sopimuksen kahden kuukauden irtisanomisajalla. Paitsi Helsingissä. Täältä ei saa hyvää asuntoa noin nopeasti.
   Kyllä muuten kieltää. Esim. Juuri huonevuokralaissa on viimeisenä mainittuna ne pykälät, joiden kanssa ristiriitaiset ehdot ovat mitättömiä. Samanlaisia sopimuksen mitätöiviä ehtoja löytyy käytännössä kaikista kahden, tai useamman, osapuolen välisiä sopimuksia käsittelvistä laeista. Sinulla ei siis ole automaattisesti laillista oikeutta kirjoittaa sopimusta, jossa luovut omista oikeuksistasi. Poikkeuksiakin toki löytyy, esim. tietyt vastuuvapautussopimukset.

   Lainaa

  49. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kaira: Mutta mikään laki ei kiellä tekemästä vapaaehtoisesti sellaista sopimusta, jolla voi supistaa omia oikeuksiaan.
   Ei kiellä, mutta sopimus ei tässä tapauksessa ole siltä osin pätevä. Lainsäädäntö jaetaan indispositiiviseen ja dispositiiviseen. Ensimmäinen tarkoittaa sitä, että laissa määrätystä ei saa sopimuksella poiketa, ja jälkimmäinen taas sitä, että lakipykälää noudatetaan ellei muuta ole sovittu. Huoneenvuokralaki, työsopimuslaki, kuluttajansuojalaki yms. "tavallisen tallaajan" suojaksi tehdyt lait ovat suurelta osin indispositiivisia, eli laissa on määritetty minimit, joista ei saa poiketa "heikomman osapuolen" vahingoksi.

   Lainaa

  50. Lain ohi ei sovita 25.3.2017 8:18
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   tyyppi: Vaikka vuokrasopimuksen irtisanomisaika on jotain muuta ku mitä laki sanoo ni eiks se silti oo ihan laillinen ja kaikinpuolin ok jos vuokralainen on asian vuokraisännän kanssa sopinut ja asiasta on tehty virallinen vuokrasoppari jossa selvästi kerrotaan irtisanomis aika yms. Mutta tietysti siis siten että vuokrasopimusta tehdessä kaikki asiat on tehty tulevalle vuokralaiselle selväksi. Voi toki olla et olen väärässä mut aattelin nyt kuiteski kokeilla paljon mainostettua maalaisjärjen käyttöä.Pliis korjatkaa jos olen väärässä.
   Olet yhtä väärässä kuin nuo tontut joita Paula yritti ohjeistaa. Jos toinen ei halua sopimusta noudattaa, niin lain mukana mennään.

   Lainaa

  51. Lain ohi ei sovita 25.3.2017 8:21
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kaira: Mä nyt luen näitä kommentteja, niin tulee olo että kaikki haluaa olla ihan väkisten mulkkuja vuokranantajalle. Eihän Jouni ollut ketään lähtökohtaisesti huijaamassa. Jos olisi niin tuskin olisi maininnut tuosta 2kk irtisanomisesta. Vaikka laki antaisi mulle puolen vuoden hengailuajan, niin kyllä mä todennäköisesti pyrkisin muuttamaan mahdollisimman nopeasti uuteen paikkaan. Varsinkin jos asiasta on keskusteltu etukäteen. Lait on tosiaan sitä varten, että saataisiin ehkäistyä kusetukset ja huijaukset. Mutta mikään laki ei kiellä tekemästä vapaaehtoisesti sellaista sopimusta, jolla voi supistaa omia oikeuksiaan. Minä siis voisin aivan hyvin kirjoittaa sopimuksen kahden kuukauden irtisanomisajalla. Paitsi Helsingissä. Täältä ei saa hyvää asuntoa noin nopeasti.
   Melkein pahempi tilanne jos vuokrantaja ei tunne toimintaa säätelevää lainssäädäntöä, kuin että olisi mulkku, mutta noudattiasi lakia.

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Jouni yrittää edelleen löytää vuokralaista.

   Lainaa

  53. Loimaalaine 3.5.2017 4:17
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   yodo: Pitäiskö muuttaa Loimaalle… Kaksi huonetta ja kasvimaa vain 300 euroa kuukaudessa!
   Älä muuta Loimaalle

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Saahan tuota sopimusta noudattaa mutta pakko ei ole. Tsemiä Paulalle joka oli ainoana oikeassa!

   Lainaa

  55. Loimaan likka 20.6.2017 19:58
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Loimaalaine: Älä muuta Loimaalle
   Enään 250 euroo. Orottele muutama kuukaus ni Jouni maksaa sul et suastut asumaan sen yläkerras.

   Lainaa

  56. Tulos: -29 (33 ääntä)
   Siis ei Herran Jumala. Kyllä nyt menee jo Paula liian pitkälle.

   Lainaa

  57. Suhteutettu robotti 13.8.2020 15:43
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Variseva: Asian ois voinut ilmaista hieman paremminkin, mutta kyllähän se niin on että laki on laki, ja vaikka kuinka sovittaisiin muuta voi tosi paikan tullen alkaa itse kukin penäämään oikeuksiaan.. Että toisaalta ihan ystävällinen varoitus
   Millä tavalla asian olisi voinut ilmaista paremmin? Mitä olisit sanonut toisin? "Hei, oletko tietoinen..." ?

   Lainaa

  58. Lattea sateenvarjo 31.1.2023 6:31
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tai!s: Tässä vuokrataan huoneiston OSAA. Jos vuokrasuhde kestänyt alle vuoden, täysinlaillista. Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta (31.3.1995/481) 11Luku 83§ "Alivuokranantajan irtisanoessa alivuokrasopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta, jos alivuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista [...]
   Jounin tapauksessa ei kuitenkaan voi soveltaa alivuokrausta koskevia sääntöjä, koska Jouni omistaa asunnon. Alivuokralaisen voi ottaa vain asuntoon, jossa on itsekin vuokralla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vuokra, asunto, talo, sopimus, laki

 • Uusimmat

 • Kategoriat