Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 49

Saako bussissa istua viereen, vaikka tilaa olisi muuallakin? Entä, jos on läski?
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 49

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +891 (917 ääntä)
   Puhuuko ne junankuljettajat sit usein rumasti niille junille, kun ne hajoilee ja myöhästelee niin usein?

   Lainaa

  2. Tulos: +622 (792 ääntä)
   Ootan sitä päivää kun nää "läskivastaiset"-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.

   Lainaa

  3. Tulos: -286 (368 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Nyt mätisäkit kita auki ja sipsipussi tötterölle lololololol Ja läskinatsit vittuun saatana! Minä syön nyt

   Lainaa

  4. Tulos: +129 (149 ääntä)
   Mitä vittua Kristiina..

   Lainaa

  5. Tulos: +443 (461 ääntä)
   Mukavaa ettei Johanna mennyt heti ''V*tun VR''-linjalle, tuntuu olevan muoti-ilmiö. Eräs tuttunikin kirosi kun juna myöhässä, sillä joku hypännyt alle. Siihen loppuun muisti kuitenkin mainita juurikin ''V*tun VR'', vaikka tiesi syyn miksi juna oli myöhässä, eikä se todellakaan ollut VR:n syy.

   Lainaa

  6. Tulos: +282 (334 ääntä)
   Kyllähän se läski voi laihduttaa parhaillaankin, hänhän on voinut jo laihduttaa vaikkapa -40kg, mutta toisiilla ylipainoa on paljon, ja laihduttaminen ei tapahdu NAPS! hetkessä. Eli "kannattasko laihduttaa" kommentti voi olla täysin turha, onko ikinä käynyt mielessä että ehkä hän tekee niin jo? Ja veikkaan että tuollainen ilkeä käytös vaan hankaloittaa sitä laihtumista, että jos kerran läskit niin paljon häiritee niin katopa peiliin ja pidä suus kiinni. Jos oikeesti haluat ettei läskejä ihmisiä olis, ja ne laihduttas niin ei siinä mylviminen ja haukkuminen auta, sitä ne läskit on varmaan saanut kuulla ihan tarpeeksi eikä se oli niistä hoikkia tehnyt. Toisaalta tuolla ajatusmallilla Kristiina saattaa tuon asenteensa puolesta joutua joskus ongelmiin, jos ihan yleisesti laukoo tuollaisia asioita. Eihän sitä tiedä, niiden puolesta voi joutua vaikka hakatuksi, mutta jospa sillon kukaan ei puuttuisi, koska oma vikansahan se on kun on noin tyhmä. Tai jos joku tulee raiskatuksi, niin eihän sitä kannata estää koska oma vika kun pukeutuu viehättävästi? Niinkö? Läskit voi laihduttaa ja Kristiina voi opetella pitää sen suunsa kiinni.

   Lainaa

  7. Tulos: -55 (193 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Aineenvaihdunta on eri ihmisillä ja eri vaiheissa elämää ihan eri. Se ei ole itsessään syy lihoa. Syy lihomiseen on se ettei omat syömiset ole tasapainossa sen oman kulutuksen kanssa, lukuunottamatta harvoja poikkeuksia. Joten jos aineenvaihduntasi hidastuu (tai ainakin teet sen päätelmän siksi että alat lihoa vaikka syömistottumuksesi ovat ennallaan) niin on aika syödä vähän vähemmän ja liikkua enemmän. Keski-ikäinen on normaalipainoinen aivan siinä missä nuorikin jos on valveutunut pitämään itsestään huolta. Yhtä helppoa se ei silti välttämättä ole, kuin nuorella, mutta turha silti syyttää mutkaa siitä että ajaa siihen liian kovaa. Tällä ei ollut toki mitään tekemistä mokan kanssa. Matkustaja on oikeutettu määräämään vain siitä omasta istumapaikastaan eikä kenellekään kuulu se olisiko jossain muualla tilaa jos joku viereen istuu. Sen oman penkkinsä verran on kuitenkin jokaisella minusta oikeus vaatia tilaa joten ylipainoisella ei ole minusta oikeutta levittäytyä toisen penkin alueelle jos toinen siitä sanoo. Bussissa voi käytävän puolella istua vähän reunalla vaikka sitten jos ei yhteen penkkiin mahdu. Mikäli tämä siis oli se asia joka oli ongelmallista siinä että nimenomaan ylipainoinen istuisi vieressä.

   Lainaa

  8. Tulos: -37 (53 ääntä)
   Ja Marika esittämässä pyhimystä....

   Lainaa

  9. Tulos: -132 (266 ääntä)
   Vastustan läskivihaa, mutta minusta Essin kysymys oli silti ihan asiaankuuluva. Vaikka sen kuinka hyväksyisi, että maailmassa on erilaisia ihmisiä, erilaisia elämäntapoja, erilaisia tilanteita ja erilaisia sairauksia, joista jotkut johtavat ylipainoisuuteen, niin läskit ovat silti läskejä. Hyväksyntä ei poista liikakiloja sen enempää kuin mikään muukaan asennoituminen. Suomessa on jo muutenkin outoa, jos minkä tahansa painoinen ihminen haluaa istua tyhjässä junassa viereen! Huomattavan ylipainoisten ihmisten kohdalla se on oudon lisäksi myös epämiellyttävää, koska hänen kylkirasvansa vyöryvät vieressä istuvan päälle riippumatta siitä, miten kovasti vierustoveri hänen painonsa hyväksyy. Minun puolestani sinä saat olla ihan sen kokoinen kuin olet, en tuomitse enkä kysele, mutta en minä siitä huolimatta nauti allesi litistymisestä. Minä itse olen ihan pikku tyyppi, ole kiltti ja kunnioita sinäkin minun kokoani! Ethän sinäkään varmasti tuomitse sellaista ihmistä, joka kärsii ulosteenpidättelyvaikeuksista, mutta et siitä huolimatta haluaisi istua junassa hänen hajussaan, vaan toivoisit kakkaisen henkilön istuvan kauemmas. Ja jos Essin kysymys oli olevinaan halveksuvaa kiusaamista siksi, koska hän käytti sanaa 'läski', niin PISTÄKÄÄ AIVOT PÄÄLLE, TORVELOT. On tyhmää, turhaa, haitallista ja raivostuttavaa takertua yksittäisiin sanavalintoihin tuolla tavalla. Mitä tahansa sanaa voi käyttää loukkaavassa yhteydessä. Jos jotkut tietyt sanat bännätään poliittisesti korrektista kielestä, niin arvaatteko, mitä tapahtuu? Kiltit ja toisia kunnioittavat ihmiset menettävät yhden sanan sallittujen sanojen varastostaan, mutta ilkeät sekä loukkaamishakuiset keksivät uusia sanoja ja lauseita, joilla loukata toisia! Sillä tavalla kieli toimii.

   Lainaa

  10. Tulos: -80 (106 ääntä)
   Nyt sulla meni överiksi. Raiskauksella uhkailu on samaa sekopäistä sarjaa tappouhkauksien kanssa. Rauhotu vähän aikaa ja kirjoita vasta sitte. Sulla ois voinu olla ihan hyvä alkuperäinen sanoma, mutta käyttäydyit paljon törkeämmin kuin tuo idioottimuija.
   Variseva: Kyllähän se läski voi laihduttaa parhaillaankin, hänhän on voinut jo laihduttaa vaikkapa -40kg, mutta toisiilla ylipainoa on paljon, ja laihduttaminen ei tapahdu NAPS! hetkessä. ...

   Lainaa

  11. Tulos: +188 (206 ääntä)
   Variseva: Kyllähän se läski voi laihduttaa parhaillaankin, hänhän on voinut jo laihduttaa vaikkapa -40kg, mutta toisiilla ylipainoa on paljon, ja laihduttaminen ei tapahdu NAPS! hetkessä. Eli “kannattasko laihduttaa” kommentti voi olla täysin turha, onko ikinä käynyt mielessä että ehkä hän tekee niin jo? Ja veikkaan että tuollainen ilkeä käytös vaan hankaloittaa sitä laihtumista, että jos kerran läskit niin paljon häiritee niin katopa peiliin ja pidä suus kiinni. Jos oikeesti haluat ettei läskejä ihmisiä olis, ja ne laihduttas niin ei siinä mylviminen ja haukkuminen auta, sitä ne läskit on varmaan saanut kuulla ihan tarpeeksi eikä se oli niistä hoikkia tehnyt. Toisaalta tuolla ajatusmallilla Kristiina saattaa tuon asenteensa puolesta joutua joskus ongelmiin, jos ihan yleisesti laukoo tuollaisia asioita. Eihän sitä tiedä, niiden puolesta voi joutua vaikka hakatuksi, mutta jospa sillon kukaan ei puuttuisi, koska oma vikansahan se on kun on noin tyhmä. Tai jos joku tulee raiskatuksi, niin eihän sitä kannata estää koska oma vika kun pukeutuu viehättävästi? Niinkö? Läskit voi laihduttaa ja Kristiina voi opetella pitää sen suunsa kiinni.
   Eivät nämä läskeistä mylvijät toivo etteikö läskejä olisi. Hehän saavat kicksinsä siitä että ovat edes jollakin elämän osa-alueella "pärjänneet" paremmin kuin joku muu, eivät ole ylipainoisia. Minä tunnen muutaman tällaisen surkimuksen. Onnetonta itsetuntoa yritetään pönkittää solvaamalla lihavia. Se on surullista, normaalipainossa pysyminen on ainoa asia jolla nämä ihmiset voivat päteä.

   Lainaa

  12. Tulos: +136 (188 ääntä)
   Mun mielestä jokaisella pitäis olla oikeus istua Essin kaltaisten laukun päälle bussissa, etenkin sillon kun on täyttä! En ymmärrä miten joidenkin arvojärjestyksessä oma laukku menee muiden ihmisten edelle.

   Lainaa

  13. Sano ei jeesukselle 2.3.2017 10:42
   Tulos: -26 (94 ääntä)
   Banaani: Aineenvaihdunta on eri ihmisillä ja eri vaiheissa elämää ihan eri. Se ei ole itsessään syy lihoa. Syy lihomiseen on se ettei omat syömiset ole tasapainossa sen oman kulutuksen kanssa, lukuunottamatta harvoja poikkeuksia. Joten jos aineenvaihduntasi hidastuu (tai ainakin teet sen päätelmän siksi että alat lihoa vaikka syömistottumuksesi ovat ennallaan) niin on aika syödä vähän vähemmän ja liikkua enemmän. Keski-ikäinen on normaalipainoinen aivan siinä missä nuorikin jos on valveutunut pitämään itsestään huolta. Yhtä helppoa se ei silti välttämättä ole, kuin nuorella, mutta turha silti syyttää mutkaa siitä että ajaa siihen liian kovaa.
   Tämä. Niin todella paljon tämä. Tää on niin perusjuttu, että jokasen pitäs ymmärtää.

   Lainaa

  14. Tulos: +101 (131 ääntä)
   Toivottavasti se laukku oli ostanut oman lipun.

   Lainaa

  15. Tulos: +40 (78 ääntä)
   Epsku: Mun mielestä jokaisella pitäis olla oikeus istua Essin kaltaisten laukun päälle bussissa, etenkin sillon kun on täyttä! En ymmärrä miten joidenkin arvojärjestyksessä oma laukku menee muiden ihmisten edelle.
   Eihän siellä ollut täyttä

   Lainaa

  16. Tulos: +41 (79 ääntä)
   Minä vaihdan itse paikkaa, jos joku änkee viereen bussissa jossa on vielä vapaita penkkipareja. Kyllä suomessa nyt pitäisi saada pitää oma tila, jos vaan on paikkoja..

   Lainaa

  17. Tulos: +88 (126 ääntä)
   Mikä pissisten käsilaukuissa on niin erikoista, että niillä pitää olla oma istuin bussissa?

   Lainaa

  18. Tulos: +56 (76 ääntä)
   Banaani: Aineenvaihdunta on eri ihmisillä ja eri vaiheissa elämää ihan eri. Se ei ole itsessään syy lihoa. Syy lihomiseen on se ettei omat syömiset ole tasapainossa sen oman kulutuksen kanssa, lukuunottamatta harvoja poikkeuksia. Joten jos aineenvaihduntasi hidastuu (tai ainakin teet sen päätelmän siksi että alat lihoa vaikka syömistottumuksesi ovat ennallaan) niin on aika syödä vähän vähemmän ja liikkua enemmän. Keski-ikäinen on normaalipainoinen aivan siinä missä nuorikin jos on valveutunut pitämään itsestään huolta. Yhtä helppoa se ei silti välttämättä ole, kuin nuorella, mutta turha silti syyttää mutkaa siitä että ajaa siihen liian kovaa. Tällä ei ollut toki mitään tekemistä mokan kanssa. Matkustaja on oikeutettu määräämään vain siitä omasta istumapaikastaan eikä kenellekään kuulu se olisiko jossain muualla tilaa jos joku viereen istuu. Sen oman penkkinsä verran on kuitenkin jokaisella minusta oikeus vaatia tilaa joten ylipainoisella ei ole minusta oikeutta levittäytyä toisen penkin alueelle jos toinen siitä sanoo. Bussissa voi käytävän puolella istua vähän reunalla vaikka sitten jos ei yhteen penkkiin mahdu. Mikäli tämä siis oli se asia joka oli ongelmallista siinä että nimenomaan ylipainoinen istuisi vieressä.
   No tottakai se on kaikilla ihan eri tilanne ja tottakai se oma syöminen ja liikkuminen vaikuttaa siihen. MUTTA yhtälailla kuin nuorena niin varmasti monella on syynsä siihen miksi lihoo, koska joitakin harvoja luukuunottamatta, tuskin kovin moni oikeasti haluaa olla läski. Ja se, että kun se keski-ikä napsahtaa, niin totta, asiat tapahtuu eri tavalla ja myös eri aikaan, eli ehkäpä sitä ei tunne että "ohhoh nyt se aineenvaihdunta hidastu, pitääpä alkaa muuttamaan elämäntapoja". Ei, lihomista ei välttämättä alkuun edes huomaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +77 (103 ääntä)
   Kala: Vastustan läskivihaa, mutta minusta Essin kysymys oli silti ihan asiaankuuluva. Vaikka sen kuinka hyväksyisi, että maailmassa on erilaisia ihmisiä, erilaisia elämäntapoja, erilaisia tilanteita ja erilaisia sairauksia, joista jotkut johtavat ylipainoisuuteen, niin läskit ovat silti läskejä. Hyväksyntä ei poista liikakiloja sen enempää kuin mikään muukaan asennoituminen. Suomessa on jo muutenkin outoa, jos minkä tahansa painoinen ihminen haluaa istua tyhjässä junassa viereen! Huomattavan ylipainoisten ihmisten kohdalla se on oudon lisäksi myös epämiellyttävää, koska hänen kylkirasvansa vyöryvät vieressä istuvan päälle riippumatta siitä, miten kovasti vierustoveri hänen painonsa hyväksyy.
   Okei, ensinnäkään kovin moni täälä Suomessa ei oo NIIN läski, että vierustoverit bussissaki katoaa rasvamassojen sisään niinku sukat pesukoneeseen. Ja toiseksi, jos on, kyse olisi sairaalloisen ylipainoisesta, joka on usein ihan oikeesti liikuntarajoitteinen ja harvemmin pääsee edes sängystään ylös ilman apua, saati sitte kodistaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +50 (62 ääntä)
   Pöpö: Mukavaa ettei Johanna mennyt heti ”V*tun VR”-linjalle, tuntuu olevan muoti-ilmiö. Eräs tuttunikin kirosi kun juna myöhässä, sillä joku hypännyt alle. Siihen loppuun muisti kuitenkin mainita juurikin ”V*tun VR”, vaikka tiesi syyn miksi juna oli myöhässä, eikä se todellakaan ollut VR:n syy.
   Mun eräs tuttu narisi, että eikö nää itsemurhantekijät vois hyppiä junien alle niin, ettei työssäkäyvien junamatkat häiriintyis...

   Lainaa

  21. Tulos: -81 (127 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Todella lihavat ihmiset kyllä etovat jossain määrin. Kertoo ihmisestä paljon, eikä hyvää. Se ei ole myöskään millään tavalla kaunista, päinvastoin. Se on myös huomattavan epäterveellistä. Turha selitellä, että "mulla vaan tälläset geenit". Näihin pitäisi vastata, että "pistääkö ne sinun geenit tunkemaan niitä donitseja joka päivä naamariin?"

   Lainaa

  22. Tulos: +84 (98 ääntä)
   Kristiina, ei se läski voi ihan vaan ruveta laihduttamaan siinä bussissa.

   Lainaa

  23. Tulos: +148 (160 ääntä)
   Minä en ainakaan istu selkä menosuuntaan, koska sen jälkeen, kun oksennan, muilla matkustajilla tuskin on läheskään niin kivaa kuin silloin, jos istun niiden viereen enkä oksenna. Enkä ole läski, mutta on täysin mahdollista, että Essin viereen pyrkivällä lihavalla ihmisellä oli vastaava ongelma.

   Lainaa

  24. Tulos: +119 (125 ääntä)
   Lihava voi laihduttaa, mut tyhmä pysyy aina tyhmänä.

   Lainaa

  25. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Jos Essi olisi jättänyt haukkumasanat pois kysymyksestään, niin olisin ollut hänen puolellaan. En itsekään pidä viereen istuvista ihmisistä bussissa, jos vapaita penkkipareja on vielä jäljellä ja ihmisellä ei ole liikkumisesteitä tai muita syitä, mitkä vaativat juuri tietynlaisille paikoille suuntaamista.

   Lainaa

  26. Tulos: +95 (107 ääntä)
   Essin kaltaiset jotka vie kahden ihmisen paikan ovat vielä ärsyttävämpiä. Myös ne jotka jäävät etuosaan seisomaan kun ei millää voi istua kenenkään viereen ovat ärsyttäviä. Tilaa on ja minä haluan istumaan!

   Lainaa

  27. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Naapuri: Jos Essi olisi jättänyt haukkumasanat pois kysymyksestään, niin olisin ollut hänen puolellaan. En itsekään pidä viereen istuvista ihmisistä bussissa, jos vapaita penkkipareja on vielä jäljellä ja ihmisellä ei ole liikkumisesteitä tai muita syitä, mitkä vaativat juuri tietynlaisille paikoille suuntaamista.
   Niinpä. Ei tässä kai ole mokana se, mitä siellä bussissa oli tapahtunut, vaan se miten tapahtunut tuotiin esille? Ja se, että Essi ja Kristiina nyt vaan ovat yksinkertaisesti kusipäitä. Ymmärtäisin heidän reaktionsa ainoastaan siinä tapauksessa, että kyseessä oleva kanssamatkustaja olisi ollut Sampo Syreeni, joka olisi avannut pelin kertomalla suhtautumisestaan urheiluun. ;)

   Lainaa

  28. Tulos: -13 (87 ääntä)
   Mä menen aina kiusallani sellaisen ihmisen viereen bussissa, joka yrittää varata laukullaan viereistä paikkaa, vaikka oltais ainot ihmiset koko bussissa. Ihmisallergiasta pääsee yleensä eroon altistuttamalla.

   Lainaa

  29. Tulos: +64 (92 ääntä)
   Ano: Essin kaltaiset jotka vie kahden ihmisen paikan ovat vielä ärsyttävämpiä.
   Silloin kun tilaa on muuallakin niin aivan sama, jos penkillä pitää kassiaan tai laukkuaan, kunhan se ei ole likainen tai märkä. Kaikista ärsyttävimpiä ovat kylkeen tuppautujat ja "minulla on oikeus istua siihen, joko se kassi siirtyy tai istun päälle"-mäkättäjät silloin, kun muuallakin on lukuisia paikkoja vapaana ja kyse ei edes ole mistään "paikka varattu __valideille __ _an_uksille"-paikasta.

   Lainaa

  30. Tulos: +71 (77 ääntä)
   Minua ärsyttää kun täydessä bussissa tai ratikassa joku istuu käytävän puolella kun ikkunapaikka on tyhjä, tai kun joku pitää laukkuaan viereisellä penkillä. Ja niin, minäkään en mielelläni matkusta selkä menosuuntaan. Jos on vapaana paikkoja naama menosuuntaan, valitsen aina sellaisen paikan.

   Lainaa

  31. Tulos: +63 (73 ääntä)
   Minua taas bussissa ärsyttää jos joku pitää laukkua viereisellä penkillä jos on täysi bussi. Itsekkin pidän sillon kun on tyhjä, ja olen sen siitä kyllä valmis nostamaan pois heti kun tarvitsee . Ja just niissä neljän paikoissa olen nähnyt monesti että henkilö ( yleensä nuoret tytöt omien kokemusten perusteella ) istuu yhdellä (käytäväpaikan) penkillä, jalat vastakkaisella penkilä ja laukku ikkunan puolella penkillä, ja tadaa: näin ollaan sitten viety yksin neljän hengen paikat. Ja tämä myös täydessä bussissa, ei vaan tyhjässä.

   Lainaa

  32. Tulos: +28 (60 ääntä)
   Kalle: Minä vaihdan itse paikkaa, jos joku änkee viereen bussissa jossa on vielä vapaita penkkipareja. Kyllä suomessa nyt pitäisi saada pitää oma tila, jos vaan on paikkoja..
   Sinä olet varmasti yksi niistä jotka istuvat käytäväpaikalle ja laukku viereiselle paikalle, etkä väisty siitä vaikka olisi täyttä. Siellä on kaksi penkkiä vierekkäin siitä syystä että NIIHIN MAHTUU KAKSI IHMISTÄ. Jos ihmiset noin ahdistaa, kannattaa siirtyä vaikka pyöräilyyn. Minä istun siihen missä on vapaata, vaikka vieressä olisikin joku. Tottakai menen myös vapaalle penkkiriville jos sellainen on. Yleensä ei ole.

   Lainaa

  33. jukkapalmu 2.3.2017 18:50
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   diddidii: Puhuuko ne junankuljettajat sit usein rumasti niille junille, kun ne hajoilee ja myöhästelee niin usein?
   Koskas olet ollut hajonneessa tai myöhästyneessä junassa?

   Lainaa

  34. Tulos: +101 (123 ääntä)
   Kala: Vastustan läskivihaa, mutta minusta Essin kysymys oli silti ihan asiaankuuluva. Vaikka sen kuinka hyväksyisi, että maailmassa on erilaisia ihmisiä, erilaisia elämäntapoja, erilaisia tilanteita ja erilaisia sairauksia, joista jotkut johtavat ylipainoisuuteen, niin läskit ovat silti läskejä. Hyväksyntä ei poista liikakiloja sen enempää kuin mikään muukaan asennoituminen. Suomessa on jo muutenkin outoa, jos minkä tahansa painoinen ihminen haluaa istua tyhjässä junassa viereen! Huomattavan ylipainoisten ihmisten kohdalla se on oudon lisäksi myös epämiellyttävää, koska hänen kylkirasvansa vyöryvät vieressä istuvan päälle riippumatta siitä, miten kovasti vierustoveri hänen painonsa hyväksyy. Minun puolestani sinä saat olla ihan sen kokoinen kuin olet, en tuomitse enkä kysele, mutta en minä siitä huolimatta nauti allesi litistymisestä. Minä itse olen ihan pikku tyyppi, ole kiltti ja kunnioita sinäkin minun kokoani! Ethän sinäkään varmasti tuomitse sellaista ihmistä, joka kärsii ulosteenpidättelyvaikeuksista, mutta et siitä huolimatta haluaisi istua junassa hänen hajussaan, vaan toivoisit kakkaisen henkilön istuvan kauemmas. Ja jos Essin kysymys oli olevinaan halveksuvaa kiusaamista siksi, koska hän käytti sanaa ‘läski’, niin PISTÄKÄÄ AIVOT PÄÄLLE, TORVELOT. On tyhmää, turhaa, haitallista ja raivostuttavaa takertua yksittäisiin sanavalintoihin tuolla tavalla. Mitä tahansa sanaa voi käyttää loukkaavassa yhteydessä. Jos jotkut tietyt sanat bännätään poliittisesti korrektista kielestä, niin arvaatteko, mitä tapahtuu? Kiltit ja toisia kunnioittavat ihmiset menettävät yhden sanan sallittujen sanojen varastostaan, mutta ilkeät sekä loukkaamishakuiset keksivät uusia sanoja ja lauseita, joilla loukata toisia! Sillä tavalla kieli toimii.
   Olen kyllä pettynyt tähän sun kommenttiin, Kala. Oot yleensä kirjoittanu empaattisia ja moniulotteisia tekstejä. Mutta tässä käytit niin rumaa kieltä ylipainoisista, että minusta tuntuu ettei sinulla taida olla kykyä asettua toisten ihmisten asemaan. Tai sitten olet hyvin valikoiva siitä keitä pyrit ymmärtämään. Sanoit vastustavasi läskivihaa, mutta itse osoitat sitä toisille. Olen matkustanut bussissa melko usein, mutta koskaan ei ole tullut viereen ketään niin sairaalloisen ylipainoista, että hänen rasvansa mun päälle vyöryäis tai tuntisin rutistuvani niiden alle. Ja jos itse olet niin pieni, niin sittenhän se läski juuri mahtuukin sun viereen paremmin kuin normaalikokoisten. Ja vielä täytyy huomauttaa tuosta sun käyttämästä vertauksesta ulosteelta haisevaan ihmiseen... Et sitten yhtään kuvottavampaa vertausta keksinyt? Tuo sun teksti suorastaan pursusi läskivihaa!

   Lainaa

  35. Tulos: -40 (84 ääntä)
   dorella: Olen kyllä pettynyt tähän sun kommenttiin, Kala. Oot yleensä kirjoittanu empaattisia ja moniulotteisia tekstejä. Mutta tässä käytit niin rumaa kieltä ylipainoisista, että minusta tuntuu ettei sinulla taida olla kykyä asettua toisten ihmisten asemaan. Tai sitten olet hyvin valikoiva siitä keitä pyrit ymmärtämään. Sanoit vastustavasi läskivihaa, mutta itse osoitat sitä toisille. Olen matkustanut bussissa melko usein, mutta koskaan ei ole tullut viereen ketään niin sairaalloisen ylipainoista, että hänen rasvansa mun päälle vyöryäis tai tuntisin rutistuvani niiden alle. Ja jos itse olet niin pieni, niin sittenhän se läski juuri mahtuukin sun viereen paremmin kuin normaalikokoisten. Ja vielä täytyy huomauttaa tuosta sun käyttämästä vertauksesta ulosteelta haisevaan ihmiseen… Et sitten yhtään kuvottavampaa vertausta keksinyt? Tuo sun teksti suorastaan pursusi läskivihaa!
   Sinä sekoitat nyt tunteet ja ajatukset keskenään. Viha on tunne, ja sitä en koe ketään ihmistä kohtaan heidän fyysisten tai henkisten ominaisuuksiensa perusteella. Ajatukset ovat kuitenkin eri asia. Minusta ihmisillä pitää olla oikeus ajatella myös epämukavia asioita, kuten sitä, miten jonkun ihmisen fyysiset ominaisuudet osoittautuvat joissain tilanteissa epäkäytännöllisemmiksi, kuin jonkun toisen ihmisen fyysiset ominaisuudet. Sikstoisekseen en ymmärrä, mitä tarkoitat sillä "niin rumalla kielellä", jota väität minun käyttäneen ylipainoisista ihmisistä. En huomaa käyttäneeni ainoatakaan nimitystä, jota et itse olisi juuri kommentissasi käyttänyt. Tiedätkö sen miehen, josta minä tykkään ja jota haluaisin halia ja silitellä? Niin, sen läskin miehen. Hänen näkönsä tai kokonsa ei kiinnosta minua minkään vertaa, kun se persoona siellä fyysisen olemuksen sisällä on se mahtava juttu hänessä. Mutta tuntemattomat ihmiset ovat eri asia. Tuntemattomia ihmisiä minä en halua halia enkä silitellä, en halua olla minkäänlaisessa fyysisessä kontaktissa heidän kanssaan. Olen pahoillani, jos se tekee minusta pahan ihmisen, mutta en mahda mitään sille, etten kykene olemaan hermostumatta siitä, kun olen kosketuksissa tuntemattoman ihmisen kanssa. Ylipainoisten ihmisten fyysiset ominaisuudet ovat tässä asiassa siitä epäedulliset, että heitä tulee koskettaneeksi helpommin. Tämä on pelkkää geometriaa. Kun ihminen on leveämpi, ei hänen tarvitse kävellä yhtä lähelle toista ihmistä kosketuskontaktin muodostamiseksi. Mitä leveämpi ihminen, sitä pitempi on kosketusetäisyys. Julkiset kulkuneuvot on rakennettu keskivertoihmistä ajatellen, eikä tämä ole kenenkään vika. Ei yleensä ole ylipainoisen (tai muusta syystä leveän) ihmisen vika, että hän on ylipainoinen (tai muusta syystä leveä). Ei ole bussi- tai junasuunnittelijan vika, että bussit ja junat kannattaa suunnitella keskivertoihmisille. Ei ole minun vikani, että tunnen oloni epämukavasti, kun toinen ihminen painautuu minua vasten. Minun epämukavuuteni on vain epäonnekkaan sattumuksen summa, enkä minä siitä valita ihmisille paikan päällä. Mutta netissä voin kuitenkin keskustella siitä, että mitkä ovat sosiaalisesti hyväksyttäviä syitä haluta istua erillään toisesta ihmisestä julkisessa kulkuneuvossa, ja onko sosiaalisesti hyväksyttävää antaa toisen ihmisen koon vaikuttaa tilanteeseen. Ja ennen kuin seivästätte minut ja kaikella ystävällisyydellänne kehotatte minua tappamaan itseni, niin katsokaa, mitä minä julkisessa liikenteessä oikein touhuan: Jos juna tai bussi on huomattavan tyhjillään ja vapaata istumatilaa on runsaasti, ja toinen matkustaja tulee istumaan viereeni, niin ehdotan, josko hän voisi mennä istumaan toiselle vapaalle penkille. Jos hän ei voi, niin menen itse. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, minkä kokoinen tuo kanssamatkustaja on. Jos juna tai bussi on jo puolitäynnä eikä vapaita istumapaikkoja ole muualla kuin toisten matkustajien vieressä, niin en sano mitään, kun toinen matkustaja tulee istumaan viereeni. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, minkä kokoinen tuo kanssamatkustaja on. MUTTA. Jos viereeni istuva matkustaja (oli sitten normaalipainoinen, laiha tai hieman ylipainoinen) istuu sen kokoisesti, että hän ei jää kanssani kosketuskontaktiin, tunnen oloni vain hieman epämukavaksi (epämukavuusaste 1 asteikolla 0-5). Jos viereeni istuva matkustaja sen sijaan istuu sen verran leveästi, on sen verran ylipainoinen, on sen verran lihaksikas tai käyttää sen verran paksua takkia, että hän jää kanssani kosketuskontaktiin, tunnen oloni hieman enemmän epämukavaksi (epämukavuusaste 2 asteikolla 0-5). Käytännössä tilanne on siis sama riippumatta toisen matkustajan koosta. Ongelma esiintyy minun tunne-elämässäni, jonka pidän oman pääni sisällä. Ei tässä tietenkään kirjaimellisesti ole kyse siitä, että litistyisin hengiltä, anteeksi harhaanjohtavasta sanavalinnasta aiemmassa kommentissani. (Luulin, että sen kuvaennollisuus olisi selkeää, niin kuin sen tarkoitin.) Mutta eihän kukaan voikaan tosissaan väittää, etteikö ihminen voisi ymmärrettävästi tuntea oloaan epämukavaksi, vaikkei olisikaan hengenvaarassa. Se on jo ikävää, jos jonkun naisellisen leveä lantio koskettaa minua, mutta on paljon ikävämpää, jos jonkun vatsa tai haba tai mikä tahansa oikeasti PAINAUTUU minua vasten koko keski- ja ylävartalon pituudelta, niin kuin joskus käy. Ja lopuksi minun on pakko sanoa, että minusta tuo oli sinun puoleltasi todella inhottavaa käytöstä, miten ensin sanot, ettei läskejä saa haukkua, ja heti seuraavassa kappaleessa poljet pidättelyvaikeuksista kärsiviä ihmisiä kutsumalla heitä "kuvottavaksi vertaukseksi". Ylipainoisuus ja pidättelyongelmat ovat tietysti kaksi täysin eri asiaa, mutta minusta vertaus on tässä asiayhteydessä aivan osuva. Ensinnäkin ne ovat molemmat terveysongelmia, jotka voivat johtua lukuisista eri syistä. Toisekseen ne molemmat voivat tuhota ihmisen minäkuvan ja sosiaalisen elämän, mutta monet ihmiset kykenevät myös elämään täysin onnellista ja mieleistä elämää näistä terveysongelmista huolimatta. Ja tämän asiayhteyden kannalta merkittävä yhtenevyys on se, miten kummatkin näistä terveysongelmista saattavat tietyissä tilanteissa aiheuttaa epämukavuutta toisille ihmisille. Jos oletetaan, että henkilö on niin ylipainoinen, että hän painautuu julkisessa liikenteessä kanssamatkustajiaan vasten, niin se on monien kanssamatkustajien mielestä epämukavaa. Jos oletetaan, että pidättelyvaikeuksista kärsivä henkilö haisee sillä nimenomaisella hetkellä, niin se on myös epämukavaa monien kanssamatkustajien mielestä.

   Lainaa

  36. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Eivät ole myöskään turhalla tarkkaavaisuudella tai älyllä pilattuja. Mulle tässä taannoin yksi nuori nainen avautui bussissa kun pyysin kohteliaasti että voisiko hän hiukan väistää että mahdun ulos. Olin kuulemma laiska, hyödytön läski, jonka diabetekset hän maksaa ja päälle sain vielä värikkäät laihdutuskehoitukset. Ei muuten mutta kun olin siinä vaiheessa jo kolme päivää yli lasketusta ajasta:D

   Lainaa

  37. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Variseva: Kyllähän se läski voi laihduttaa parhaillaankin, hänhän on voinut jo laihduttaa vaikkapa -40kg, mutta toisiilla ylipainoa on paljon, ja laihduttaminen ei tapahdu NAPS! hetkessä. Eli “kannattasko laihduttaa” kommentti voi olla täysin turha, onko ikinä käynyt mielessä että ehkä hän tekee niin jo? Ja veikkaan että tuollainen ilkeä käytös vaan hankaloittaa sitä laihtumista, että jos kerran läskit niin paljon häiritee niin katopa peiliin ja pidä suus kiinni. Jos oikeesti haluat ettei läskejä ihmisiä olis, ja ne laihduttas niin ei siinä mylviminen ja haukkuminen auta, sitä ne läskit on varmaan saanut kuulla ihan tarpeeksi eikä se oli niistä hoikkia tehnyt. Toisaalta tuolla ajatusmallilla Kristiina saattaa tuon asenteensa puolesta joutua joskus ongelmiin, jos ihan yleisesti laukoo tuollaisia asioita. Eihän sitä tiedä, niiden puolesta voi joutua vaikka hakatuksi, mutta jospa sillon kukaan ei puuttuisi, koska oma vikansahan se on kun on noin tyhmä. Tai jos joku tulee raiskatuksi, niin eihän sitä kannata estää koska oma vika kun pukeutuu viehättävästi? Niinkö? Läskit voi laihduttaa ja Kristiina voi opetella pitää sen suunsa kiinni.
   Ja Kaikki jotka ovat isokokoisia eli Kristiinan suusta Läskejä, ei välttämättä edes laihdu esim. 10kg enempää vaikka ois millä dietillä ja punttiksella kävisi... Kristiina saa mut ainaki muistuttamaan siitä miksi vihaan nyky yhteiskuntaa.. Ei anneta ihmisten olla mitä ne on vaan kaikesta pitää piikitellä :) Mutta no jos joku muo läskiski haukkunu oon sanonu vaa takas "turpa kii luuviulu" :) Toisin onneks mun ei tartte ahdasmieliseen suomeen jäädä <3 onnea omata mies ulkomailla missä isokokosista pidetään ;)

   Lainaa

  38. Tulos: +19 (23 ääntä)
   diddidii: Puhuuko ne junankuljettajat sit usein rumasti niille junille, kun ne hajoilee ja myöhästelee niin usein?
   Kuulisitpa mitä settiä niille haukutaan. Terkkuja konduktööriltä.

   Lainaa

  39. Keijukeiju 3.3.2017 20:29
   Tulos: -25 (47 ääntä)
   Nää on helvetin varmasti hezalaisia, jotka valittaa näistä istumapaikoista. "YHY YHY, mun pitää istua ihan vitun pakolla ton pissiksen laukun päälle, koska MÄ oon Hezazzzzzta. Mä olen niin vitun huonon kasvatuksen saanut ja koulussa päähän potkittu, että mä idari en ziiz snaijaa, että täällä on kaksikymmentä täysin tyhjää penkkiriviä. YHY YHY" Siis MIKSI AINA PITÄÄ kiukutella siitä, että joku laittaa laukun viereiselle penkille sen ajaksi, kun bussissa on miljardi tyhjää paikkaa? Kyllähän se laukku siitä siirtyy useimmilla, kun tila rupeaa täyttymään. En keksi mitään syytä puolustella ventovierasta, joka halusi istua laukun valtaamalle penkille, eikä esim. yhtä penkkiriviä kauemmaksi. Monille teistä se tuntuu olevan ihan normaalia. Pervot!

   Lainaa

  40. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Kala: Vastustan läskivihaa, mutta minusta Essin kysymys oli silti ihan asiaankuuluva. Vaikka sen kuinka hyväksyisi, että maailmassa on erilaisia ihmisiä, erilaisia elämäntapoja, erilaisia tilanteita ja erilaisia sairauksia, joista jotkut johtavat ylipainoisuuteen, niin läskit ovat silti läskejä. Hyväksyntä ei poista liikakiloja sen enempää kuin mikään muukaan asennoituminen. Suomessa on jo muutenkin outoa, jos minkä tahansa painoinen ihminen haluaa istua tyhjässä junassa viereen! Huomattavan ylipainoisten ihmisten kohdalla se on oudon lisäksi myös epämiellyttävää, koska hänen kylkirasvansa vyöryvät vieressä istuvan päälle riippumatta siitä, miten kovasti vierustoveri hänen painonsa hyväksyy. Minun puolestani sinä saat olla ihan sen kokoinen kuin olet, en tuomitse enkä kysele, mutta en minä siitä huolimatta nauti allesi litistymisestä. Minä itse olen ihan pikku tyyppi, ole kiltti ja kunnioita sinäkin minun kokoani! Ethän sinäkään varmasti tuomitse sellaista ihmistä, joka kärsii ulosteenpidättelyvaikeuksista, mutta et siitä huolimatta haluaisi istua junassa hänen hajussaan, vaan toivoisit kakkaisen henkilön istuvan kauemmas. Ja jos Essin kysymys oli olevinaan halveksuvaa kiusaamista siksi, koska hän käytti sanaa ‘läski’, niin PISTÄKÄÄ AIVOT PÄÄLLE, TORVELOT. On tyhmää, turhaa, haitallista ja raivostuttavaa takertua yksittäisiin sanavalintoihin tuolla tavalla. Mitä tahansa sanaa voi käyttää loukkaavassa yhteydessä. Jos jotkut tietyt sanat bännätään poliittisesti korrektista kielestä, niin arvaatteko, mitä tapahtuu? Kiltit ja toisia kunnioittavat ihmiset menettävät yhden sanan sallittujen sanojen varastostaan, mutta ilkeät sekä loukkaamishakuiset keksivät uusia sanoja ja lauseita, joilla loukata toisia! Sillä tavalla kieli toimii.
   Jos se yhtään lohduttaa, niin yksikään läski ei aidosti halua istua kaltaisesi ihmisen viereen. Ei me istuta toisten viereen ellei ole pakko, koska on helvetin epämiellyttävää istua toisen kyljessä kiinni. Mutta koska monissa julkisissa ei voi seistäkään (pitkien matkojen busseissä tätä ei ainakaan sallita), niin pitää bussin ollessa puolillaan vain istua jonkun viereen ja rukoilla ettei kyseessä ole kusipää.

   Lainaa

  41. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Rehtori: Mä menen aina kiusallani sellaisen ihmisen viereen bussissa, joka yrittää varata laukullaan viereistä paikkaa, vaikka oltais ainot ihmiset koko bussissa. Ihmisallergiasta pääsee yleensä eroon altistuttamalla.
   Ei ne sitä paikkaa varaa. Jos linja-auto on muuten tyhjä tai ainakin vapaita paikkoja reilusti, niin miksi sitä laukkua ei saisi pitää viereisellä penkillä? Itse ainakaan en näe mitään järkeä pitää mahdollisesti painavaakin laukkua sylissä, jos vieressäkin on tilaa. Kyllähän sen saa siitä hyvinkin äkkiä nostettua pois tarpeen vaatiessa.

   Lainaa

  42. muodikas goy 4.3.2017 0:57
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Ratkaisu: jos vie useamman hengen paikan, maksaa myös useammasta lipusta :DD

   Lainaa

  43. Keijukeiju 4.3.2017 9:36
   Tulos: -23 (37 ääntä)
   Keijukeiju: Nää on helvetin varmasti hezalaisia, jotka valittaa näistä istumapaikoista. “YHY YHY, mun pitää istua ihan vitun pakolla ton pissiksen laukun päälle, koska MÄ oon Hezazzzzzta. Mä olen niin vitun huonon kasvatuksen saanut ja koulussa päähän potkittu, että mä idari en ziiz snaijaa, että täällä on kaksikymmentä täysin tyhjää penkkiriviä. YHY YHY” Siis MIKSI AINA PITÄÄ kiukutella siitä, että joku laittaa laukun viereiselle penkille sen ajaksi, kun bussissa on miljardi tyhjää paikkaa? Kyllähän se laukku siitä siirtyy useimmilla, kun tila rupeaa täyttymään. En keksi mitään syytä puolustella ventovierasta, joka halusi istua laukun valtaamalle penkille, eikä esim. yhtä penkkiriviä kauemmaksi. Monille teistä se tuntuu olevan ihan normaalia. Pervot!
   Ja hezalaiset painaa peukkua alas! Hah hah hah! Voitko käsi sydämellä vannoa, että JUURI SINÄ istut seuraavalle penkkiriville, joka on täysin tyhjä vai luuletko tyhmässä päässäsi, että joku "VARAA" viereistä paikka laukullaan? Ja turha itkeä tota zetaa. Tehän ette osaa sanoa s-kirjainta. Koe: ole helsinkiläinen ja sano Kissa. No? Tuliko suusta ulos Kizza? Tuli.

   Lainaa

  44. Ihan onnellinen 4.3.2017 16:22
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   En sinänsä ota näiden "läskittelijöiden" sanoja itseeni, vaikka ylipainoinen / lihava olenkin. Enemmän ehkä harmittaa kyvyttömyys ymmärtää, että lihominen johtuu aika paljon muustakin kuin siitä, että "en nyt jaksa käydä lenkillä ja jätski maistuu." Itselläni on melkein koko elämän kattava mielenterveysongelmien historia. Olen kärsinyt ahmimishäiriöstä, minkä vuoksi olen kamppaillut painoni kanssa, mutta onnistunut joten kuten pysymään normaalipainon puolella. Tilanne muuttui viitisen vuotta sitten kuntoni romahdettua totaalisesti. Sain masennuslääkkeet, jotka lihottivat pari kymmentä kiloa. Vielä tänä päivänä minulla on samat lääkkeet, joita en aikanaan halunnut vaihtaa pois todella tuskaisten aloitusoireiden vuoksi; en halunnut kokea heti vieroitusoireita, joiden jälkeen olisi ollut luvassa uuden lääkkeen sivuoireet. Olen jonkin verran lihava, mutta oikein tyytyväinen elämääni. Valitsisin nämä kilot ennemmin kuin päivittäiset itsemurha-ajatukset tuhat kertaa tuhannesta. Haluaisin niin sanottujen läskikriitikoiden ymmärtävän, että esimerkiksi tällaisella taustalla paino-ongelmien suhteen on vaivaannuttavaa kuunnella haukkumisia. Tai jos vaikka sanotaan, että "oma vika", en voi olla ajattelematta, että ei ole. En valinnut ongelmiani. Ja olisinko arvokkaampi laihana ja kuolleena, kuin lihavana, mutta elossa? Mietittävää itse kullekin.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Epsku: Mun mielestä jokaisella pitäis olla oikeus istua Essin kaltaisten laukun päälle bussissa, etenkin sillon kun on täyttä! En ymmärrä miten joidenkin arvojärjestyksessä oma laukku menee muiden ihmisten edelle.
   Jep, ne on näitä kahden lipun prinsessoja. Laukulle oma paikka.

   Lainaa

  46. Tulos: -38 (80 ääntä)
   Pege: Jos se yhtään lohduttaa, niin yksikään läski ei aidosti halua istua kaltaisesi ihmisen viereen. Ei me istuta toisten viereen ellei ole pakko, koska on helvetin epämiellyttävää istua toisen kyljessä kiinni. Mutta koska monissa julkisissa ei voi seistäkään (pitkien matkojen busseissä tätä ei ainakaan sallita), niin pitää bussin ollessa puolillaan vain istua jonkun viereen ja rukoilla ettei kyseessä ole kusipää.
   Voi anteeksi, en tiennytkään, että suuri, kansainvälinen logiikanvastustustapahtuma on parhaillaan täällä meneillään. Siis kun sinä sanot, että on epämiellyttävää istua vieraaseen ihmiseen painautuneena, niin se on ok. Mutta kun minä sanon, että on epämiellyttävää istua vieraaseen ihmiseen painautuneena, niin se tekee minusta SEN KALTAISEN ihmisen, jonka vieressä kukaan ei tod. halua istua. Koska olemmehan kaikki 7-vuotiaita ekaluokkalaisia, jotka kaikki tietävät, miten tärkeää on istua bussissa oikeanlaisten ihmisten viereen. Ettei vaan joudu SEN viereen, kun se kerran sano sen yhen jutun.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Keijukeiju: Ja hezalaiset painaa peukkua alas! Hah hah hah! Voitko käsi sydämellä vannoa, että JUURI SINÄ istut seuraavalle penkkiriville, joka on täysin tyhjä vai luuletko tyhmässä päässäsi, että joku “VARAA” viereistä paikka laukullaan? Ja turha itkeä tota zetaa. Tehän ette osaa sanoa s-kirjainta. Koe: ole helsinkiläinen ja sano Kissa. No? Tuliko suusta ulos Kizza? Tuli.
   Onpa sulla paha mieli. Kärsiikö oma kunta muuttotappiosta? Hipooko työttömyysprosentti taivaita? Jääkö sinne maalle vaan vanhukset ja kouluttamattomat? Hesalaisten ja maahanmuuttajien syytä varmasti.

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Keijukeiju: Nää on helvetin varmasti hezalaisia, jotka valittaa näistä istumapaikoista. “YHY YHY, mun pitää istua ihan vitun pakolla ton pissiksen laukun päälle, koska MÄ oon Hezazzzzzta. Mä olen niin vitun huonon kasvatuksen saanut ja koulussa päähän potkittu, että mä idari en ziiz snaijaa, että täällä on kaksikymmentä täysin tyhjää penkkiriviä. YHY YHY” Siis MIKSI AINA PITÄÄ kiukutella siitä, että joku laittaa laukun viereiselle penkille sen ajaksi, kun bussissa on miljardi tyhjää paikkaa? Kyllähän se laukku siitä siirtyy useimmilla, kun tila rupeaa täyttymään. En keksi mitään syytä puolustella ventovierasta, joka halusi istua laukun valtaamalle penkille, eikä esim. yhtä penkkiriviä kauemmaksi. Monille teistä se tuntuu olevan ihan normaalia. Pervot!
   Mitä ihmettä horiset? Tuo laukun laittaminen viereiselle penkille ärsyttää vain jos bussi tai ratikka on muuten täynnä. Jos siellä on tyhjiä penkkirivejä niin totta kai ihmiset (ainakin minä) istuvat mieluummin tyhjälle penkkiriville kuin väkisin änkeävät jonkun viereen. Ei tässä kukaan ole tarkoituksellisesti mielenosoituksellisesti istumassa jonkun laukun päälle. Eikä tämä käsittääkseni ole vain helsinkiläinen ilmiö, eivätkä helsinkiläiset viljele z-kirjainta puheessaan, se on melko vieras kirjain. Onko sinulla jotain henkilökohtaista helsinkiläisiä vastaan?

   Lainaa

  49. Tulos: +41 (55 ääntä)
   Kala: a
   No ideahan nyt oli että tunnut elävän kuplassa jossa vain laihoja voi häiritä julkisessa liikenteessä se, että joku on vieressä. Ja usko tai älä, se että vieressä olevaa vituttaa olla kyljekkäin on huomattavissa matkan aikana (ts. "sinun kaltaisesi" ihmiset huomaa kyllä), koska se ärsyyntyminen on aistittavissa aika selvästi. Ei sellaisen ihmisen vieressä ole mitenkään mukava istua.

   Lainaa

  50. Tulos: -33 (63 ääntä)
   Pege: No ideahan nyt oli että tunnut elävän kuplassa jossa vain laihoja voi häiritä julkisessa liikenteessä se, että joku on vieressä. Ja usko tai älä, se että vieressä olevaa vituttaa olla kyljekkäin on huomattavissa matkan aikana (ts. “sinun kaltaisesi” ihmiset huomaa kyllä), koska se ärsyyntyminen on aistittavissa aika selvästi. Ei sellaisen ihmisen vieressä ole mitenkään mukava istua.
   Ensinnäkään minä en ole laiha, vaan olen normaalipainoinen. Enkä missään vaiheessa ole sanonut, että vain laihoja saa häiritä. Olen sanonut, että minua häiritsee, eikä se poissulje sitä, etteikö toisiakin saisi häiritä. Minä olen kuitenkin vain minä (ja tämä niinkutsuttu 'minä' on yksi [1] ihminen). Minä voin kertoa henkilökohtaisia ajatuksia vain omasta näkökulmastani. Se tarkoittaa, että kun kerron ärsyyntyväni vieraisiin painautumisesta, niin puheenvuoroni on normaalipainoisen ihmisen puhetta ylipainoisten kanssa koetuista kontakteista. Jos minä olisin edelleen ylipainoinen, tai jos muutun uudestaan ylipainoiseksi, niin sitten puhuisin ylipainoisen näkökulmasta. Muuttaisiko se sanomani asiat sinun mielestäsi hyväksyttäviksi? Mutta joo, sori etten ole enää läski. Anteeksi, että vihasin vartaloani niin, että sairastin vapaavalintaista oksennustautia muutaman vuoden putkeen ja laihduin normaalipainoiseksi. Anteeksi, että halusin pyrkiä eroon niistä sairaista, tappavista ruokailutottumuksista, jotka vanhempani minulle opettivat syntymästäni lähtien. Anteeksi, että taistelen edelleen joka päivä päästäkseni eroon ruokariippuvuuksistani, jotka olisivat tappaneet minut ennen 40. syntymäpäivääni. Anteeksi, että olen nyt paha normaalipainoinen, joka kehtaa puhua ylipainon aiheuttamista epämiellyttävistä tilanteista normaalipainoisen ihmisen näkökulmasta, enkä ihailtava ja inspiroiva ylipainoinen, joka rohkeasti ottaa esille ylipainon aiheuttamat epämiellyttävät tilanteet ylipainoisen ihmisen näkökulmasta. Anteeksi, etten normaalipainoiseksi muututtuani alkanut rakastaa toisiin ihmisiin painautumista. Ymmärrän nyt viimein, että vain läskeillä on oikeus puhua siitä, ja normaalipainoisten on pysyttävä tunteistaan hiljaa. Eiköhän tässä täyttynyt päivän kiintiö passiivis-agressiivisuuksien suhteen. Etkä sinä voi tosissasi väittää, että näet ihmisten ajatukset heidän ilmeistään ja eleistään. Tuo tuollainen on aikansaelänyttä paskapuhetta. Se "minun kaltaiseni" jonka vieressä sinä raukka jouduit istumaan bussissa, ei tosiasiassa ollut ärsyyntynyt sinusta. Hän vain ajatteli raha-asioitaan otsa kurtussa. Ja se toinen "minun kaltaiseni" ei mahda mitään sille, että hänen kasvojensa perusilme on vihaisen näköinen. Usko pois, hän todella kärsii siitä jokapäiväisessä elämässään, kun kaikki tuomitsevat hänet ilkeäksi ihmiseksi hänen kasvojensa perusteella, vaikkei hän mahda naamalleen yhtään mitään. Sinä näet vain, miten he katsovat sinua. Sinun on helppo kuvitella, että he katsovat sinua jollakin tavalla juuri sinun itsesi vuoksi, mutta et tule koskaan näkemään, että he katsovat kaikkia toisia aivan samalla tavalla. Sitten taas toisaalta se, joka olisi oikeasti valmis ajamaan ylitsesi bussilla koska hän VIHAA sinua, on se, joka hymyilee sinulle kaikkein näteimmin. Hän itse tarkoittaa hymynsä vittuiluna, mutta hänen kasvonsa ovat vain rakentuneet niin, että sinun silmiisi hänen hymynsä näyttää aidolta ja ystävälliseltä.

   Lainaa

  51. Tulos: -18 (30 ääntä)
   duppiduu: Ja Kaikki jotka ovat isokokoisia eli Kristiinan suusta Läskejä, ei välttämättä edes laihdu esim. 10kg enempää vaikka ois millä dietillä ja punttiksella kävisi… Kristiina saa mut ainaki muistuttamaan siitä miksi vihaan nyky yhteiskuntaa.. Ei anneta ihmisten olla mitä ne on vaan kaikesta pitää piikitellä Mutta no jos joku muo läskiski haukkunu oon sanonu vaa takas “turpa kii luuviulu” Toisin onneks mun ei tartte ahdasmieliseen suomeen jäädä onnea omata mies ulkomailla missä isokokosista pidetään
   Jumalauta, nobelit jakoon. Olet keksinyt ikiliikkujan, tekee työtä kuluttamatta energiaa.

   Lainaa

  52. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Toivon heille myös kilpirauhasen vajaatoimintaa..

   Lainaa

  53. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Kala: Ensinnäkään minä en ole laiha, vaan olen normaalipainoinen. Enkä missään vaiheessa ole sanonut, että vain laihoja saa häiritä. Olen sanonut, että minua häiritsee, eikä se poissulje sitä, etteikö toisiakin saisi häiritä. [...]
   uhriutumisen määrä

   Lainaa

  54. AjatteleppaIte 7.3.2017 18:05
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Ns: Ootan sitä päivää kun nää “läskivastaiset”-ihmiset saavat keski-iän aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen vuoksi lisäkiloja, lukekoot sitten itsestään näitä ja seiskööt bussissa. Ja yleensä näille läskinatseille, läski on sellainen, joka on normaalipainostakin vain muutaman kilon painavampi.
   Aineenvaihdunta ei liity lihavuuteen millään tavalla. Kyseessä on yleinen myytti.

   Lainaa

  55. Slothking 8.3.2017 9:22
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   duppiduu: Ja Kaikki jotka ovat isokokoisia eli Kristiinan suusta Läskejä, ei välttämättä edes laihdu esim. 10kg enempää vaikka ois millä dietillä ja punttiksella kävisi… Kristiina saa mut ainaki muistuttamaan siitä miksi vihaan nyky yhteiskuntaa.. Ei anneta ihmisten olla mitä ne on vaan kaikesta pitää piikitellä Mutta no jos joku muo läskiski haukkunu oon sanonu vaa takas “turpa kii luuviulu” Toisin onneks mun ei tartte ahdasmieliseen suomeen jäädä onnea omata mies ulkomailla missä isokokosista pidetään
   Ei. Ei ei ja ei. Jos sä haluat olla lihava, niin sä saat olla. Kuin minäkin saisin olla juoppo tahi tupakoitsija. Mutta sitten kun ruvetaan ihan puhtaasti puhumaan valheita siitä etteikö jotku "vaan nyt kykene laihduttamaan enempää kuin 10kg" niin ollaan vähän eri sfääreissä. Puhdas vale ihmiseltä joka nyt ei vaan jaksa laskea sitä haarukkaa alas. Me elämme tällä hetkellä maailmassa jossa kuolee kolminkertainen määrä ihmisiä vuodessa lihavuuden aiheuttamiin komplikaatioihin verrattuna nälänhätään. Teeskentely siitä että tämä on OK ei ole mitenkään eroavaa siitä kuin väittäisi että tupakointi ei aiheuta syöpää tai alkoholin suurkulutus ei ole ongelma. Lihavuuteen on lääke. Se teoimii aina, ja siihen on varaa kaikilla. Se kuuluu näin: Syö vähemmän. MUTTA! Se toimii vain jos sä oikeasti: Syöt vähemmän.

   Lainaa

  56. Sisäpiiritietoa 10.3.2017 18:44
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   diddidii: Puhuuko ne junankuljettajat sit usein rumasti niille junille, kun ne hajoilee ja myöhästelee niin usein?
   Joskus. "Voi vittu tää paska on taas ihan paskana.." ihan yhtälailla ne työntekijät sanoo "vitun vr". Itse oon aina jutellu autoilleni. Se joka myöhästytti vikalta lossilta mökiltä lähtiessä käynnistyi vasta kun olin potkinut renkaita ja karjunut että vaihdan auton heti maanantaina. Pidin lupauksen ja vaihdoin auton. Perhe kattoi sillon vähän kieroon.

   Lainaa

  57. Komea Nauris 2.7.2023 14:50
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Läskit taas vinkumassa kommenteissa. XXDDDDDD

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, vieressä, juna, kuulutus, rikki, lihava, läski