Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vaikea ilmianto

Hankalaan tilanteeseen löytyy yllättävän helppo ratkaisu.
Vaikea ilmianto

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vierailija 14.2.2017 0:04
   Tulos: +279 (331 ääntä)
   Niinhän tiesit.. :D

   Lainaa

  2. Tulos: -62 (64 ääntä)
   Vaaan 2????

   Lainaa

  3. Tulos: +433 (469 ääntä)
   'Koittanu hyväksyy' ...okei :D

   Lainaa

  4. Tulos: -177 (339 ääntä)
   Mut hei nistit on ihmisiä myös. Pitää vain suvaita!! SUVAITA!!

   Lainaa

  5. Tulos: -12 (330 ääntä)
   Ookoo:
   muhamed: Mut hei nistit on ihmisiä myös. Pitää vain suvaita!! SUVAITA!!
   Tarkoititte kommentit sarkastiksi, mutta mä olen oikeasti tuota mieltä. Huumeet on kamala sairaus ja tavallaan symppaan narkkeja.

   Lainaa

  6. Tulos: -145 (237 ääntä)
   kyybeli: Tarkoititte kommentit sarkastiksi, mutta mä olen oikeasti tuota mieltä. Huumeet on kamala sairaus ja tavallaan symppaan narkkeja.
   Niin niitä pitääkin. Antaa ilmainen asunto ja elättää valtion rahoilla.

   Lainaa

  7. pikku-mikko 14.2.2017 0:53
   Tulos: -320 (420 ääntä)
   Hengasin joskus aina yhen narkkari tytön kanssa. Se oli kivaa ku sain nusasta sitä melkein aina ku halusin.

   Lainaa

  8. Tulos: -69 (271 ääntä)
   kyybeli: Tarkoititte kommentit sarkastiksi, mutta mä olen oikeasti tuota mieltä. Huumeet on kamala sairaus ja tavallaan symppaan narkkeja.
   Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?

   Lainaa

  9. Tulos: +108 (232 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Ei välttämättä

   Lainaa

  10. Anneli Persvago 14.2.2017 1:10
   Tulos: -279 (393 ääntä)
   Jokaisen nistin ja juovan alkoholistin saisi pistää laivalle ja upottaa sen merellä. Kerran kirpaisee, mutta kyllä ne omaisetkin pian ymmärtäisivät, että näin oli parasta.

   Lainaa

  11. Tulos: +228 (298 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin "joutuu" hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa "nisteistä" on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa "ihmisryhmässä" on se muutama prosentti jotka perseilee.

   Lainaa

  12. Albert Fish 14.2.2017 1:21
   Tulos: -101 (105 ääntä)
   muhamed: Ei välttämättä
   Totta onhan homo piireissä aivan hitti tämä "bugchaser" meininki.

   Lainaa

  13. Tulos: +89 (111 ääntä)
   Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Tarkoitinkin että huumeet ei ole syy vaan seuraus. Huumeiden käyttöä ei voida luokitella sairaudeksi, mutta se on minun mielipiteeni :) nykyään huumausaineiksi luokiteltuja aineita on käytetty ja käytetään edelleen vahvoista kipulääkkeissä ja niiden oikean käytön kyllä ymmärrän täysin.

   Lainaa

  14. purppurakruunu 14.2.2017 2:00
   Tulos: +120 (140 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Niin on tupakoimisesta seuraavat keuhkotaudit ja kännissä katkottu jalkakin...

   Lainaa

  15. Tulos: +37 (87 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Voi myös valita mitä päästää kehoonsa. Esimerkiksi tupakointi aiheuttaa saurauksia kuten syöpä ja verisuonisairaudet, mutta on oma valinta. Sama juttu lihojen kanssa, nehän pääsivät joku aika sitten tupakan kanssa samaan syövänaiheuttajien kategoriaan.

   Lainaa

  16. Tulos: -36 (58 ääntä)
   Menkää töihin!!

   Lainaa

  17. Tulos: -49 (117 ääntä)
   Anneli Persvago: Jokaisen nistin ja juovan alkoholistin saisi pistää laivalle ja upottaa sen merellä. Kerran kirpaisee, mutta kyllä ne omaisetkin pian ymmärtäisivät, että näin oli parasta.
   Juova alkoholisti? Onko niitä muunkinlaisia?

   Lainaa

  18. Tulos: -57 (85 ääntä)
   Kuolkaa kaikki kohtuuttoman väkivaltainen, sukulaisille traumoja aiheuttava, perusteeton kuolema. Mun mieliks.

   Lainaa

  19. Tulos: +160 (174 ääntä)
   riesa: Juova alkoholisti? Onko niitä muunkinlaisia?
   Vaikka et joisi enää, olet ikuisesti alkoholisti. Näin sanoi AA:ta käyvä tutun tuttuni; koska kiusaus on aina olemassa vaikka olisi kuinka kauan juomatta.

   Lainaa

  20. hepomiesten tietotoimisto 14.2.2017 4:32
   Tulos: +72 (190 ääntä)
   Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus.

   Lainaa

  21. hepomiesten tietotoimisto 14.2.2017 4:53
   Tulos: -10 (44 ääntä)
   Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Kommenttisi perusteella olen 100% varma, ettet ole tavannut nistin nistiä. Joku kukanpössyttelijä tai satunnainen viihdekäyttäjä on kaukana narkomaanista. Nisti ei kykene kauan käymään töissä ja täten rahoittamaan käyttöään. Kulissit voi tiettyyn pisteeseen saakka pitää horjyen pystyssä, mutta nistille koittaa se aika kun ainoa merkityksellinen asia on enää seuraava annos. Rikollisuus on tullut kuvaan jo tuota ennen ja rikoksen tie yleensä alkaa vasta kun on kusetettu kaikki kaverit ja sukulaiset. On täysin mahdoton yhtälö olla narkomaani ja olla vahingoittamatta ketään.
   Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus.

   Lainaa

  22. Tulos: +57 (73 ääntä)
   riesa: Juova alkoholisti? Onko niitä muunkinlaisia?
   alkoholisti on alkoholisti, vaikka ei joisi. vrt. esim. keliaakikko

   Lainaa

  23. Tulos: +3 (19 ääntä)
   riesa: Juova alkoholisti? Onko niitä muunkinlaisia?
   Piiparinen..

   Lainaa

  24. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Jurmo: Kuolkaa kaikki kohtuuttoman väkivaltainen, sukulaisille traumoja aiheuttava, perusteeton kuolema. Mun mieliks.
   Onko toi ihmebantu-sketsisarjasta..? :D

   Lainaa

  25. Tulos: +52 (64 ääntä)
   kyybeli: Tarkoititte kommentit sarkastiksi, mutta mä olen oikeasti tuota mieltä. Huumeet on kamala sairaus ja tavallaan symppaan narkkeja.
   Myötätunto narkkeja kohtaan =/= pakko roikkua parisuhteessa jos toinen valehtelee

   Lainaa

  26. Tulos: +64 (72 ääntä)
   riesa: Juova alkoholisti? Onko niitä muunkinlaisia?
   Raitistunut alkoholisti. Alkoholismi on sairaus, jonka yksi oire on pakonomainen juominen. Alkoholismi ei poistu vaikka juomisen saisi lopetettua.

   Lainaa

  27. Puolikiero_savolainen 14.2.2017 10:19
   Tulos: +89 (99 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Addiktioon herkkyys, vai mikä lie onkaan lt-termi, voi monesti tulla sukurasitteena päälle. Toisaalta oma valinta on myös yletön lihan syönti ja siitä mahdollisesti seuraavat sydän-ja verisuonisairaudet. Tai liikkumattomuus ja em. sairaudet. Ihmiset tuomitsee nykyään niin herkästi. Tiedän tapauksia, itse asiassa parikin, joissa on ollut kaikki hyvin: perhe, ihanat lapset, hyvät työt, omistusasunto jne., eli normisettiä suomalaisessa perheessä. Mutta kaikilla se elämä ei mene niin kuin on suunnitellut, kaikki voi hetkessä särkyä: tulee konkurssi, vaimo ja lapset lähtee, tulee sairauksia, rahat loppuu, työt jää. Sitten huomaatkin että vuodet ovat kuluneet ja asut p*skaisessa kaupungin yksiössä patja lattialla ja keräät paheksuvia katseita paikallisella ostarilla after 16 aikaan. Toinen tapauksista on vissiin haamu entisestään, asuu milloin missäkin. Toinen hyppäsi joku vuosi sitten junan alle kun ei jaksanut enää. Siitä oli 112-ohjelmassakin Subilla. "Kato hyvinvointivaltiohan on kilpailuyhteiskunta tääl se on tulos tai sit ulos käy sun suunta Moni hyvinki pärjää, ehän mä sitä kiellä mut jalkoihin jos jäät, sä useimmiten pysyt siellä"

   Lainaa

  28. Tulos: -68 (94 ääntä)
   kyybeli: Tarkoititte kommentit sarkastiksi, mutta mä olen oikeasti tuota mieltä. Huumeet on kamala sairaus ja tavallaan symppaan narkkeja.
   Voi luoja! Ei huumeet ole mikään sairaus! Vttu se on aivottomien luusereiden valinta, eikä todellakaan narkit ansaitse mitään sääliä. Jos on huumepiireihin tavalla tai toisella eksynyt, eikä osannut niitä välttää, on täytyny olla sahanpurua aivot täynnä jos silloin ja muutenkin niin huonot eväät elämälle annettu, että parempi niiden ois vaan mennä kamojensa mukana eikä jäädä yhteiskunnan holhottavaks.

   Lainaa

  29. Tulos: +103 (117 ääntä)
   Juu nisteistä kandee pysytellä suhteellisen etäällä. Omasta kaveriporukasta suunnilleen yksi kolmasosa lähti tohon maailmaan teini-iässä. Suurin osa niistä on nykyisin palannut meidän tavisten maailmaan ja on ihan kunnon tyyyppejä. Ne muutamat jotka siellä huumemaailmassa vielä pyörii (ja on edelleen elossa) on kyllä aivan kamalassa kunnossa. Siis tottakai niihin törmätessä vaihdan muutaman sanan ja toivottelen hyvät voinnit. Missään tapauksessa ei saa kuitenkaan antaa sellaista kuvaa, että he voisivat saada minulta jotenkin rahaa. Muutaman kaverin tiedän, joka on erehtynyt näille "lainaamaan" ja siitähän saa itselleen vuosien riesan. Mun mielestä kuitenkin kaikkia pitää kohdella inhimillisesti ja nämä "nisteiltä henki pois" tyypit voisivat hiukan katsella peiliin. Sitten vielä pitää muistaa, että pilvenpolttelijat ja vahvempienkaan huumeiden hupikäyttäjät eivät ole nistejä. Tätä on toki vaikea monen ymmärtää, mutta nistin ja hupikäyttäjän välinen ero on aivan yhtä kuin rapa-alkoholistin ja saunakaljoittelijan.

   Lainaa

  30. Puolikiero_savolainen 14.2.2017 11:04
   Tulos: +60 (96 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus.
   Höpö, höpö ja vielä kerran höpö. Sinä et tiedä näköjään hölkäsenpöläystä suomalaisesta huumeidenkäytön kulttuurista. Olet nähnyt ne rapanistit, ne joilla se piru on karannut irti pullosta jo aikapäivää sitten. Se "nisti" voi olla sinua tutkiva lääkäri, tai poliisimies, joka pysäyttää tikkarikoetta varten teikäläisen. Menestyvä uraohjus tai it-konsultti. Huumeidenkäyttöä on jokaisella yhteiskunnan tasolla ja he eivät "tyhjennä pankkitilejä" toisilta tai "uhkaile perhettään/muita". Heillä on rahaa itselläänkin tarpeeksi rahoittaa käyttönsä. En voi tätä sinulle tietenkään todistaa, koska jokaisen käyttö on jokaisen oma asia, mutta usko kun sanon, että jopa Suomen "ykkösnimissä" käytetään huumeita.

   Lainaa

  31. Tulos: +55 (73 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus. Höpönhöpöä taas -ja miksi täällä tuntuu olevan jokin trollikeskittymä liikkeellä? Tunnen erään nistin, kyseessä ei siis ole hupikäyttäjä tai viikonloppubilettäjä, vaan rapanisti, hän kun sattuu olemaan lapsuudenystäväni. Huumeidenkäyttöön johti mielisairaus johon ei saanut hoitoa, holtittomasta käytöstä kaikki yleiset sosiaaliset seuraukset, ja siinä sitä sitten ollaan. Sellaisesta kuopasta ei ihan helposti kiivetä enää ylös. Vahinko, kyseessä kun on, tai oli, lahjakas ja älykäs ihminen joka olisi päässyt pitkälle jos olisi päässyt hoitoon. Ei kuitenkaan näinkään ole koskaan uhkaillut ketään, harhoissa tai ei. En tiedä onko hän niin pahasti koukussa että varastaisi ystäviltään, koska en ole niin tampio että jättäisin pankkikorttia, tunnuslukuja, tms minnekään ympäriinsä lojumaan. Ja en oikein usko että kerroit jutusta koko totuutta -ei huumeidenkäyttö mitenkään saa aikaiseksi jotain syvää vihaa toisten ihmisten autoja kohtaan -kyllä sille porukalle pitää olla rahaa auki tai joku muu kina että ne tulevat silmille. Itse olen pärjännyt ihan hyvin vain tekemällä selväksi että kahvin ja pitsan voin maksaa, muuta en. Ei kukaan huvikseen keksi että hei, rupean tästä nistiksi, elän kurjan elämän joutuen tosi ikävien tyyppien kanssa tekemisiin ja kuolen nuorena ja kaikkien halveksimana, koska hei, eipähän tarvitse käydä töissä! Kuulostaa tosi hyvältä idealta! Aina siinä on jotain taustalla mille ei itse mitään voi.

   Lainaa

  32. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Sannni: Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus. Höpönhöpöä taas -ja miksi täällä tuntuu olevan jokin trollikeskittymä liikkeellä? Tunnen erään nistin, kyseessä ei siis ole hupikäyttäjä tai viikonloppubilettäjä, vaan rapanisti, hän kun sattuu olemaan lapsuudenystäväni. Huumeidenkäyttöön johti mielisairaus johon ei saanut hoitoa, holtittomasta käytöstä kaikki yleiset sosiaaliset seuraukset, ja siinä sitä sitten ollaan. Sellaisesta kuopasta ei ihan helposti kiivetä enää ylös. Vahinko, kyseessä kun on, tai oli, lahjakas ja älykäs ihminen joka olisi päässyt pitkälle jos olisi päässyt hoitoon. Ei kuitenkaan näinkään ole koskaan uhkaillut ketään, harhoissa tai ei. En tiedä onko hän niin pahasti koukussa että varastaisi ystäviltään, koska en ole niin tampio että jättäisin pankkikorttia, tunnuslukuja, tms minnekään ympäriinsä lojumaan. Ja en oikein usko että kerroit jutusta koko totuutta -ei huumeidenkäyttö mitenkään saa aikaiseksi jotain syvää vihaa toisten ihmisten autoja kohtaan -kyllä sille porukalle pitää olla rahaa auki tai joku muu kina että ne tulevat silmille. Itse olen pärjännyt ihan hyvin vain tekemällä selväksi että kahvin ja pitsan voin maksaa, muuta en. Ei kukaan huvikseen keksi että hei, rupean tästä nistiksi, elän kurjan elämän joutuen tosi ikävien tyyppien kanssa tekemisiin ja kuolen nuorena ja kaikkien halveksimana, koska hei, eipähän tarvitse käydä töissä! Kuulostaa tosi hyvältä idealta! Aina siinä on jotain taustalla mille ei itse mitään voi.
   Jotenkin edellisessä kommentissani lainaus ja oma tekstini ovat sotkeentuneet -nistinvastainen meuhkaus on nimimerkki Hepomiesten Tietotoimisto, oma tekstini alkaa kohdasta jossa sitä kutsutaan höpönhöpöksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (38 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Kokeilu toki on oma valinta mutta se lopettaminen ei välttämättä ole ihan niin helppoa kuin vain päättää että "en nyt vedä heroiinia enää". Ei voida ehkä oikein puhua omasta valinnasta siinä vaiheessa kun olet jo koukussa. Koska sitten sun on pakko, ja ihminen yleensä uskottelee itselleen että itse sitä haluaa. Ei se ole sairaus, se on riippuvaisuus. Säälin nistejä tosi paljon. Eliniänodote lyhenee muutamalla kymmenellä vuodella ja koko elämä menee täysin pilalle.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Vakavassa huumekoukussa roikkuvia löytyy yhteiskunnan jokaiselta tasolta, osasta on enemmän ympäristölleen haittaa, osasta on vähemmän. Kaikki hyötyisivät tuesta omilta yhteisöiltään ja yhteiskunnalta, toki se ei tarkoita että heidän pitää samalla antaa tuhota nämä yhteisöt tai yhteiskunta. Itsesuojelu ja sympatia eivät suinkaan ole toisiaan poissulkevia määreitä.

   Lainaa

  35. Tulos: +26 (38 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Poupau: Niin no, miten sen ottaa. Monesti huumeet tulee sairauden perässä kun kunnon apua ei saa niin “joutuu” hakemaan parempaa oloa jotenkin. Mä symppaan kyllä, vaikka en mä tue semmoista meininkii joka satuttaa muita (kyllä, käyttö onnistuu niinkin ettei satuta. Iso osa “nisteistä” on hyvätuloisia koulutettuja ihmisiä. Tavannut oon monta. Jokaisessa “ihmisryhmässä” on se muutama prosentti jotka perseilee.
   Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus. Nistejä ei lähipiiriin onneksi kuulu mutta rappio-alkoholisteja kylläkin, ja myös heillä elämä menee jossain vaiheessa tällaiseksi. Kaikkein turhauttavinta on se että vaikka kuinka yrität ymmärtää ja auttaa niin silti loppujen lopuksi juopolla se viina vie aina voiton. Omalta siskoltani lähti alkoholin takia ensin työ, sitten mies, lasten huoltajuus ja lopulta terveys. Alkujaan juominen lähti pikkuhiljaa käsistä lisääntyneen "päiväkaljottelun" takia jotka muuttuivat lopulta jokailtaiseksi ruutiniksi. Tämän jälkeen känniin asti juominen oli joka viikonloppu itsestäänselvyys. Lopulta alkoholin juonti ei enää katsonut aikaa eikä paikkaa. Syitä juomiselle hänen mielestään löytyi jos jonkinlaista, näistä masennus päällimmäisenä. Apua yritettiin tarjota koko suvun ja ystävien voimin jo hyvissä ajoin ja tuhanteen kertaan. Vietiin katkaisuhoitoon, psykiatrille, aa-kerhoon jne. Muutamia selviä viikkoja lukuunottamatta mikään ei muuttunut. Siskoni ei yksinkertaisesti halunnut parantua. Sitä helvettiä kesti vuosia kunnes lopulta ihmisillä ympärillä alkoi se ymmärrys loppua. Ketään ei voi parantaa väkisin. Kyllä mielestäni kaikkia päihderiippuvaisia täytyy kohdella ihmisinä mutta ymmärrän nyt myös sen kun ymmärrys ja auttamishalu läheisiltä loppuu. Se syö ihmiseltä voimia helvetisti.

   Lainaa

  36. Puolikiero_savolainen 14.2.2017 14:27
   Tulos: +57 (69 ääntä)
   Pepii: Voi luoja! Ei huumeet ole mikään sairaus! Vttu se on aivottomien luusereiden valinta, eikä todellakaan narkit ansaitse mitään sääliä. Jos on huumepiireihin tavalla tai toisella eksynyt, eikä osannut niitä välttää, on täytyny olla sahanpurua aivot täynnä jos silloin ja muutenkin niin huonot eväät elämälle annettu, että parempi niiden ois vaan mennä kamojensa mukana eikä jäädä yhteiskunnan holhottavaks.
   Niin että yksi, siis YKSI iso virhe ja se elämä täytyy olla siinä sitten teikäläisen mielestä? Ei jumalauta nyt taas.. Meistä tekee ihmisiä se miten me kohdellaan heikompia, itse asiassa yhteiskuntaa mitataan sillä miten se kohtelee huono-osaisimpia. Toivon aidosti ettet koskaan joudu sellaisiin vaikeuksiin, että joudut viinan tai muiden huumeiden kyytiin. Kyytiin, jota et itse ohjaa.

   Lainaa

  37. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Everything went better than expected.

   Lainaa

  38. Tulos: +50 (64 ääntä)
   Ei kaikki nistit ole mitään väkivaltaisia hulluja. Itse käytin huumeita monta vuotta, enkä ole koskaan varastanut mitään tai käyttäytynyt ketään kohtaan väkivaltaisesti.

   Lainaa

  39. Mother of Vile Excrement 14.2.2017 16:54
   Tulos: -42 (68 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Addiktioon herkkyys, vai mikä lie onkaan lt-termi, voi monesti tulla sukurasitteena päälle. - - - Ihmiset tuomitsee nykyään niin herkästi. Tiedän tapauksia, itse asiassa parikin, joissa on ollut kaikki hyvin: perhe, ihanat lapset, hyvät työt, omistusasunto jne., eli normisettiä suomalaisessa perheessä. Mutta kaikilla se elämä ei mene niin kuin on suunnitellut, kaikki voi hetkessä särkyä: tulee konkurssi, vaimo ja lapset lähtee, tulee sairauksia, rahat loppuu, työt jää. Sitten huomaatkin että vuodet ovat kuluneet ja asut p*skaisessa kaupungin yksiössä patja lattialla ja keräät paheksuvia katseita paikallisella ostarilla after 16 aikaan.
   On mitä tahansa rasitetta tai geenejä tahansa, niin kyllä se ensimmäinen pullon aukaisu ja nosto huulille on tasan tarkkaan oma valinta. Jos jokainen avioeron, työttömäksi jäämisen, sairastumisen tai läheisen kuoleman kokenut ihminen käyttäisi em. tragedioita tekosyynä alkaa ryyppäämään, niin eihän tässä ihmiset muuta tekisikään. Ja kas, silti vaan yhteiskunta pyörii ja aurinko nousee aamulla. Yhyhyhyy, elämä kohteli kaltoin ja isosedän kumminkaimakin oli alkoholisti, lakkaanpa ottamasta vastuuta elämästäni ja lääkitsenpä itse sopivilla aineilla. Sehän se pelastaa, että sotkee elämänsä vielä entistäkin pahemmin. Olen kokenut avioeron, työttömyyden, sairastumisen ja läheisten ihmisten kuolemia ja suku on täynnä viinaan kuolleita. Enkä siltikään ryyppää, koska olen niin valinnut. Ottakaa helkkarin luuserit vastuu elämästänne älkääkä nysvätkö sen typerän viinan kanssa, kovemmista aineista nyt puhumattakaan. Ei tee yhtään tiukkaa tuomitseminen, kyllä se on ihan ansaittua.

   Lainaa

  40. Tulos: -47 (59 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Niin että yksi, siis YKSI iso virhe ja se elämä täytyy olla siinä sitten teikäläisen mielestä? Ei jumalauta nyt taas.. Meistä tekee ihmisiä se miten me kohdellaan heikompia, itse asiassa yhteiskuntaa mitataan sillä miten se kohtelee huono-osaisimpia. Toivon aidosti ettet koskaan joudu sellaisiin vaikeuksiin, että joudut viinan tai muiden huumeiden kyytiin. Kyytiin, jota et itse ohjaa.
   Kolahtiko omaan nilkkaan? :D Juu ei ole mitään pelkoa, että sekaantuisin moisiin myrkkyihin, että ihan turhaan siellä hätäilet. Omaan sentään jonkinlaiset järjen lahjat huumeiden ja alkoholin välttämiseksi.

   Lainaa

  41. Tulos: -25 (55 ääntä)
   Klunssila: Sairaudet tulee yleensä tahtomatta? Huumeet taitaa olla lähes aina omavalinta vai mitä?
   Sydän- ja verisuonitaudit, osa syövistä, tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, ylityöllistettyjen burnoutit ja masennukset. Kaikki itse aiheutettuja, sylettää veronmaksajana maksaa jonkun läskin hirven pallolaajennuksia, ite syöny ittensä isoksi ja valtimot tukkoon, maksakoot ite. /s

   Lainaa

  42. Puolikiero_savolainen 14.2.2017 18:32
   Tulos: +43 (59 ääntä)
   Pepii: Kolahtiko omaan nilkkaan? Juu ei ole mitään pelkoa, että sekaantuisin moisiin myrkkyihin, että ihan turhaan siellä hätäilet. Omaan sentään jonkinlaiset järjen lahjat huumeiden ja alkoholin välttämiseksi.
   Ei kolahtanut! ;) Kolahti vaan tarpeeksi lähelle sitä maailmaa mitä olen nähnyt, ja sen perusteella sinä, neitiseni, olet pihalla kuin lumiukko. Käytkö muuten keuhkosyöpäpotilaiden tai sydäninfarktista toipuneen sairaspedillä retostelemassa miten oot niiiiin fiksu kun et polttanut tupakkaa tai syönyt liikaa?

   Lainaa

  43. Puolikiero_savolainen 14.2.2017 18:37
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Mother of Vile Excrement: On mitä tahansa rasitetta tai geenejä tahansa, niin kyllä se ensimmäinen pullon aukaisu ja nosto huulille on tasan tarkkaan oma valinta. Jos jokainen avioeron, työttömäksi jäämisen, sairastumisen tai läheisen kuoleman kokenut ihminen käyttäisi em. tragedioita tekosyynä alkaa ryyppäämään, niin eihän tässä ihmiset muuta tekisikään. Ja kas, silti vaan yhteiskunta pyörii ja aurinko nousee aamulla. Yhyhyhyy, elämä kohteli kaltoin ja isosedän kumminkaimakin oli alkoholisti, lakkaanpa ottamasta vastuuta elämästäni ja lääkitsenpä itse sopivilla aineilla. Sehän se pelastaa, että sotkee elämänsä vielä entistäkin pahemmin. Olen kokenut avioeron, työttömyyden, sairastumisen ja läheisten ihmisten kuolemia ja suku on täynnä viinaan kuolleita. Enkä siltikään ryyppää, koska olen niin valinnut. Ottakaa helkkarin luuserit vastuu elämästänne älkääkä nysvätkö sen typerän viinan kanssa, kovemmista aineista nyt puhumattakaan. Ei tee yhtään tiukkaa tuomitseminen, kyllä se on ihan ansaittua.
   En tiedä mitä sinulle kirjoittaisi, ehkä ei kannattaisi yrittää edes, niin kaukana inhimillisyys on sinusta. Jos unohdetaan nuo tunnepitoiset kiljaisut täällä ja pysytään faktoissa, niin nykytiedon valossa on täysin selvää, että alkoholismi tai huumeriippuvuus ovat sairauksia. Nämä ihmiset ovat sairaita, ja sairaiden syyllistäminen tuolla tavalla "mitäs otit sen ekan huikan", onko se ratkaisu mihinkään? Olen minäkin kokenut aallonharjat ja syvät, tummat vedet elämässäni, enkä myöskään ole koskaan ryhtynyt riippuvaiseksi sikäli kuin se tässä käsitetään. Mutta nythä on niin, että minä en ole sinä ja sinä et ole Sörkän Arska. Ihmiset ovat erilaisia, ihmiset sairastuvat eri tavalla. Tuollaisten koventuneiden asenteiden takia me ei koskaan päästä parantamaan ongelmaa.

   Lainaa

  44. Tulos: -17 (27 ääntä)
   Valintoja: Voi myös valita mitä päästää kehoonsa. Esimerkiksi tupakointi aiheuttaa saurauksia kuten syöpä ja verisuonisairaudet, mutta on oma valinta. Sama juttu lihojen kanssa, nehän pääsivät joku aika sitten tupakan kanssa samaan syövänaiheuttajien kategoriaan.
   ton liha jutun mä tahon nähä mustana valkosella ja THL:n kirjottamana :D ja mikää Murica shitti ei kelpaa, siel ny muutenki kaikki on shaibaa mitä siel suuhu tungetaa

   Lainaa

  45. Tulos: +28 (30 ääntä)
   duppiduu: ton liha jutun mä tahon nähä mustana valkosella ja THL:n kirjottamana ja mikää Murica shitti ei kelpaa, siel ny muutenki kaikki on shaibaa mitä siel suuhu tungetaa
   THL kehottaa rajoittamaan punaista lihaa ja suosimaan enemän vihanneksia ja pehmeitä rasvoja, sekä välttämään prosessoitua lihaa, kas tässä. https://www.thl.fi/en/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/ravitsemus-ja-terveys/terveellinen-ruokavalio World Health Organizationin, joka ei siis ole amerikkalainen -tai 'muricalainen jos haluat -linkki tästä: http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/ -"Red meat probably carcinogenic to humans", kohta 7. Siinä selvennetään myös mahdollisia epäselvyyksiä ja jatkotutkimuksen tarvetta. Mikä hitto siinä muuten on kun porukka vaatii "dataa mulle heti tänne nyt tai en usko, laalaalaa" -eivätkö jotkut osaa simppeliä lähdekritiikkiä ja Googlen käyttöä? Eikö täällä yleensä naureskella sille että porukka kysyy Facessa vaikka mitä sen sijaan että ihan itse tarkistaisi?

   Lainaa

  46. Tulos: +8 (8 ääntä)
   duppiduu: ton liha jutun mä tahon nähä mustana valkosella ja THL:n kirjottamana ja mikää Murica shitti ei kelpaa, siel ny muutenki kaikki on shaibaa mitä siel suuhu tungetaa
   "Käytä punaista lihaa kohtuudella ja vältä pekonia ja muita prosessoituja lihavalmisteita" "Rajoita kovan rasvan saantia voista, punaisesta lihasta, rasvaisista maitovalmisteista, juustoista ja leivonnaisista" Ei siellä varsinaisesti sanottu punaisen lihan aiheuttavan syöpää mutta sydän- ja verisuonisairauksia se ainakin edesauttaa :) Jos kiinnostaa käydä itse lukemassa saman THL:n sivuilla niin linkki: https://www.thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/ravitsemus-ja-terveys/terveellinen-ruokavalio

   Lainaa

  47. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Ihan niin kun muuten vaan: toivottavasti tyyppi saa apua.

   Lainaa

  48. Tulos: +25 (27 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus.
   Pakko sanoa, että kyllä olen ollut todella monen kanssa tekemisissä. Olen elänyt lähellä narkomaanien elämää jo pidemmän aikaa. Joten mä osaan
   hepomiesten tietotoimisto: Narkomaaneja symppaavat tasan ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan joutuneet olemaan kovin läheisesti tekemisissä sellaisen kanssa. Siinä kohtaa kun se nisti tyhjentää sun pankkitilin, varastaa sun tavarat, uhkailee harhoissaan sua ja sun perheenjäseniäsi tappamisella ja vielä käy murjomassa sun autosi ja pakottaa sut elämään pelko selkärangassa kunnes muutat ja hankit salaisen osoitteen, sitä ymmärrystä ei oikeasti riitä enää sille kyseiselle nistille, eikä kenellekään koko käyttäjäkunnasta, vaikka riippuvuus onkin sairaus.
   Jooh. Olen elänyt kyllä narkomaanien lähellä, hyvin monta vuotta. Sen verran oon nähnyt ja seurannut, että voin todeta että tuonlaista porukkaa on pieni osa käyttäjistä. Mä oon nähnyt useiden elämää läheltä ja suurin osa ei ole samanlaista porukkaa. Oon mä nähny kans psykooseja ja uhkaavia tilanteita, mutta siihen liittyy pääasiassa mielenterveysongelmat. Suomessa on pirun vaikeaa saada apua mielenterveysongelmiin jos on päihteidenkäyttäjä, ja stigma ei auta ketään. Eikä varsinkaan se, että jokaista pidetään "nistinä". Toki räkänistit on ihan eri sakkii vrt. enemmistö käyttäjistä. Mä en pidä useimmistakaan. Mut se pätee ihan kaikkiin ihmisiin, jos on kusipää niin se on, oli nisti tai ei.

   Lainaa

  49. Näkökulma. 15.2.2017 6:31
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Voin kertoa, ettei se aina ole oma valinta. Omalla kaulalla pidettiin veistä (olin 14/15), pakotettiin ottamaan iv vedot amfetamiinia. En ikinä olis siihen touhuun lähtenyt, seurustelukumppani ei vaan jaksanut kuunnella mun jatkuvaa pääaukomista.. olis vaan pitänyt erota. No mutta, ne nedot oli siltikin liian siistiä liian nuorena, tapahtuman jälkeen se kyllä oli oma valinta, vaikka sitä ennen en olis ikinä voinut kuvitellakaan.

   Lainaa

  50. Lillukanvarsi 15.2.2017 9:37
   Tulos: -5 (23 ääntä)
   Sir Elwoodin Hiljaiset Värit on tehnyt teemasta laulunkin "HH" eli Herra Heroiini. Nistille ei mikään muu merkitse kuin huumeen saaminen. Eikä alkoholisti välitä muusta kuin viinasta. Kokemusta on. Riippuvuus on sairaus, mutta oma pinnani ei riitä sitä "sairautena" pitämään, johon "sairauteen" saisi "hoitoa". Poista vain tuollainen tyyppi elämästäsi kaikin mahdollisin keinoin: älä avaa ovea, älä lainaa rahaa, älä kanna viinaa kotiin, älä lähde kuskiksi, älä vastaa öisiin soittoihin, älä lähde "vain yksille", älä suostu paskanjauhannan kuuntelijaksi. Huumeriippuvaisen tai alkoholistin sanaan ei voi luottaa. Toisin kuin moni nuori ja pääsäätnöisesti nainen kuvittelee, huumeriippuvuus tai alkoholismi ei parane pelkällä rakkaudella ja myötäelämisellä. Päinvastoin, siinä saattaa mennä oma elämä ihan tärviölle. Pahimmassa tapauksessa vielä lastenkin.

   Lainaa

  51. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Pepii: Kolahtiko omaan nilkkaan? Juu ei ole mitään pelkoa, että sekaantuisin moisiin myrkkyihin, että ihan turhaan siellä hätäilet. Omaan sentään jonkinlaiset järjen lahjat huumeiden ja alkoholin välttämiseksi.
   Itseasiassa jos vaikka googletat "intelligent people do drugs", löydät aika paljon tutkimuksia siitä, että viisaammat ihmiset todennäköisemmin kokeilevat tai käyttävät huumeita. Eli viisaus ja huumeiden käyttö ei ole mitenkään toisia pois sulkevia. Vähemmistön vuoksi huumeilla on paha maine ja ne on tabu (vitun nistit jne.), eivät osaa pitää käyttöä kontrollissa. Huumeiden käyttö ei ole sairaus, vaan ne ongelmat taustalla tai esim. pidemmästä käytöstä johtuva addiktio. Ihan samaa ongelmaa aiheuttavat rakkaat (ja lailliset) alkoholi, kahvi tai sokeri. Mutta tuskin uskot minua tai googletat lisätietoa, koska se tieto ja fakta on vastoin sinun omia käsityksiä etkä voi niitä hyväksyä (mikä kielii siitä, että lopulta et olekaan niin kovin fiksu kuin oletat).

   Lainaa

  52. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Tämä on taas niitä kommenttiosioita, jotka ois pitänyt jättää lukematta. T. Pikkusisko, jonka isoveli käytti parikymmentä vuotta huumeita, teki typeryyksiä ja kun lopulta alkoi päästä jaloilleen, päätti tappaa itsensä. Kyllä, veljeni oli joskus väkivaltainen, varasteli, oli linnassa ja teki paljon typeryyksiä, mutta oli myös todella hyvä, välittävä ja rakas veli ja poika. Ei se elämä aina ole niin yksinkertaista kuin porukka kuvittelee. Veljenikin aloitti tosi nuorena, kun sattui liikkumaan väärissä piireissä, ja kiitos sukumme addiktio-geenien, jäi tietty koukkuun. Siinä sitten on vaikea lähteä yrittämään, kun on pilannut elämänsä jo alle parikymppisenä.

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (14 ääntä)
   muhamed: Mut hei nistit on ihmisiä myös. Pitää vain suvaita!! SUVAITA!!
   Rikollisuutta ja holtittomuutta ei tarvitse eikä pidä suvaita.

   Lainaa

  54. Tulos: +31 (33 ääntä)
   "Vastuu sairastumisesta ei ole yksilöllä itsellään, mutta vastuu toipumisesta on." Mielestäni hyvä kiteytys, tulipahan vaan mieleen! Löysin itse alkoholin n. 16-vuotiaana. Tätä ennen olin käynyt vuoden terapiassa pitkään jatkuneen koulukiusaamisen takia, olin helvetin itsetuhoinen jne (viralliset diagnoosit olivat sos.tilanteiden pelko ja vaikea masennus.) No, eipä tuollaiseen mitkään terapiat paljoa auta jos ympäristö on täysin sairas. En vieläkään ymmärrä miten olen voinut aikanaan kirjoittaa lukiosta ihan hyvät paprut, kolmantena vuotena istuin koulussa tyyliin näkemättä ja kuulematta paljon mitään koska olin niin ahdistunut. Kun pääsin pois paikkakunnalta jossa kasvoin, aloin juoda yhä rankemmin ja rankemmin. Olin täysin yksin enkä pystynyt ystävystymään kenenkään kanssa vuosikausiin. Elin kahdeksisen vuotta aika tyypillisen syrjäytyneen, päihdeongelmaisen nuoren elämää. Anyways, nyt olen saanut olla 8 vuotta selvinpäin, kouluttauduin ja virkanimike on nykyään päihdesairaanhoitaja. Olen saanut mm. AA:sta ihania ystäviä ja mulla on maailman ihanin mies. Kaikki on siis aika hyvin. :) Pointtina kai vaan, että tota päihdehelvettiä en toivoisi kenellekään. En ollut 16-vuotiaana että "hei, alanpa tästä alkoholistiksi, se vaikuttaa niin houkuttelevalta vaihtoehdolta!" Tässähän nyt puhuttiin kai lähinnä huumeista, mutta minulle se alkoholi on yksi huume muiden joukossa, laillinen vaan. Btw esim. sinä joka kirjoitit että "Jokaisen nistin ja juovan alkoholistin saisi pistää laivalle ja upottaa sen merellä. Kerran kirpaisee, mutta kyllä ne omaisetkin pian ymmärtäisivät, että näin oli parasta." En usko, että omaiseni olisivat kanssasi samaa mieltä. Olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni kun jaksoivat kaikki ne helvetilliset vuodet olla tukenani, ilman heitä en olisi 100% varmuudella edes hengissä. Älä tuomitse jos et tiedä taustoja. Huonoa/muita vahingoittavaa käytöstä ei tietenkään ikinä pidä suvaita. Tai alkoholistia/addiktia ns. paapoa. Ihminen on aina kuitenkin vastuussa omista teoistaan. Ugh, olen puhunut ^^

   Lainaa

  55. Vara on viisautta 26.2.2017 20:59
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Yhteys poliisiin, koska huumeidenkäyttö on rikos. Viranomaisten interventio on usein hoitoon ohjaava tekijä. Ohjaus katkaisuhoitoon ja vieroitukseen, terapiaan, kuntoutukseen. Apua on saatavilla, avun piiriin pääseminen on vaan valitettavasti vatuloitu liiankin hankalaksi.

   Lainaa

  56. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Anneli Persvago: Jokaisen nistin ja juovan alkoholistin saisi pistää laivalle ja upottaa sen merellä. Kerran kirpaisee, mutta kyllä ne omaisetkin pian ymmärtäisivät, että näin oli parasta.
   Oma isäni oli aikalailla alkoholisti, ja hukkui tapaturmaisesti joku aika sitten. Ei, se ei todellakaan ollut "parasta", eikä kirpaissut kerran vaan jokapäivä. Aivan järkyttävä ajatustapa sinulla. Ollaan kaikki kuitenkin ihmisiä, jotka rakastavat läheisiään. Voin sanoa että en ole nähnyt yhtään hyvää puolta siinä, että isäni kuoli nuorena ja jätti jälkeensä surevan perheen ja suvun. Pitäisköhän laittaa sut laivalle ja upottaa se kun sinäkin tunnut olevan mieleltäsi sairas. Kerran se vaan hei kirpaisee, ja kyllä ne omaiset sitten tajuaa että parempi näin. Voi luoja.

   Lainaa

  57. Lainehtiva Perhonen 2.7.2023 21:32
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   pikku-mikko: Hengasin joskus aina yhen narkkari tytön kanssa. Se oli kivaa ku sain nusasta sitä melkein aina ku halusin.
   Mä en kyllä jaksais edes pillun takia pyöriä vasemmisto-piireissä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huumeet, kaveri, ystävä, suhde, salaisuus