Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 44

Laihduttaa tehokkaammin, kuin mikään dieetti. Ikeasta!
Roskalavalla rapisee, osa 44

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -118 (306 ääntä)
      Fredriikka, ei...

      Lainaa

    2. Tulos: +272 (340 ääntä)
      ONKO SASKA SEN CAPSIN KÄYTTÄMINEN AIVAN VÄLTTÄMÄTÖNTÄ

      Lainaa

    3. Tulos: +75 (171 ääntä)
      KYLLÄ SE ON TÄRKEÄÄ JOTTA IHMISET HUOMAA SEN SYVÄN AGGRESSION, SIELLÄ EI VITTU VAIHETA MITÄÄN, HÄH Mut kumma että Saskan pitää puuttua tuon mestan toimintaan jos ei ole edes ylläpitäjä. Ei luulis olevan hänen asia ulista moisista. Ainahan sitä voi toki muuten vaan ulista, mutta ei vissiin oo hänen päätettävissä poistetaanko ne ilmoitukset vai ei. Mut hän arveli ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Eääähh... Jospa etsisi muun harrastuksen kuin sekoilun facebook-ryhmissä. Se tuntuisi olevan nykyään suosittu harrastus juurikin Saskan kaltaisilla sankareilla...

      Lainaa

    4. Tulos: -125 (349 ääntä)
      Onko jonkun nimi oikeasti Fredriikka...?

      Lainaa

    5. Tulos: -153 (319 ääntä)
      Kuolen nimelle Fredriikka

      Lainaa

    6. Tulos: +320 (532 ääntä)
      Miten ois Georgeriikka?

      Lainaa

    7. Tulos: +222 (370 ääntä)
      Älä unohda Ronriikkaa

      Lainaa

    8. Tulos: +380 (412 ääntä)
      Fredriikka on hyvin tyypilliseen tapaan tehty suomennos ruotsinkielisestä nimestä Fredrika. Tunnettuja Fredrikoja puolestaan on mm. Fredrika Runeberg. Näitä suomennoksia on nähty enemmän ehkä 1800-luvun lopulla ja 1900 alussa, mutta ovat käytössä edelleenkin.

      Lainaa

    9. Tulos: +74 (88 ääntä)
      Poupau: Mut kumma että Saskan pitää puuttua tuon mestan toimintaan jos ei ole edes ylläpitäjä.
      Voi kuule, niitä oman elämänsä sankareita, wannabe ylläpitäjiä on noissa kaikissa ryhmissä.

      Lainaa

    10. Tulos: +154 (178 ääntä)
      Detroitti: Fredriikka, ei…
      Tais ihan läpällä lohkasta ton viimeisen kommentin.

      Lainaa

    11. Tulos: +31 (85 ääntä)
      Saska on muuten pojan nimi

      Lainaa

    12. Niin kuule 13.9.2016 8:25
      Tulos: +18 (80 ääntä)
      Ville, Saska on myös tytön nimi, ei pelkästään pojan ;)

      Lainaa

    13. Tulos: +222 (238 ääntä)
      Vaikka Saskan tapa ilmaista asia on melko huono, niin onhan tommonen nyt ärsyttävää että pyydellään kahvipaketteja yms. jos ryhmän tarkoituksena on lahjoittaa tavaroita. En muutenkaan ymmärrä sitä, miksei voi sit vaan pyytää sen 3,85€ (tms kahvipaketin hinnan) siitä rätistä tai lumpusta josta on luopumassa, turha se on ostajan ravata kaupoissa ensin etsimässä just sitä oikeeta kahvia myyjälle.

      Lainaa

    14. Tulos: +115 (117 ääntä)
      Mä nauroin Fredriikan julkaisulle, vaikka en edes huomannut, että kyseessä on lasta. Hauskaa oli se.

      Lainaa

    15. Tulos: +136 (138 ääntä)
      Eilen juuri samaa mietin että miksi ihmeessä lahjoitetaan palstoilla myydään. Mutta yhden hengenvedon jälkeen päätin kuitenkin patouttaa katkeruuden sisälleni enkä purkanut sitä caps lockin kera bittiavaruuteen.

      Lainaa

    16. Tulos: +125 (127 ääntä)
      Poistuin tosta roskalavaryhmästä n vuosi sitten, kun toi saska oli kokoajan ja ainut äänessä. Poistuin myös annetaan-ryhmästä hetki sitten, kun jotku viittii kerjätä ilmatteeksi siellä tavaroita sohvaryhmästä tietokoneeseen (ja sohvankin pitää olla tietyn värinen)

      Lainaa

    17. Tulos: +8 (28 ääntä)
      Onhan tuo kyllä hirveän näköinen lastaksikin.

      Lainaa

    18. Tulos: +51 (79 ääntä)
      Turhautus: Eilen juuri samaa mietin että miksi ihmeessä lahjoitetaan palstoilla myydään. Mutta yhden hengenvedon jälkeen päätin kuitenkin patouttaa katkeruuden sisälleni enkä purkanut sitä caps lockin kera bittiavaruuteen.
      Toimit kypsästi. Psykoterapiassa opetetaan tunnevammaisille, että tunne ei ole mitään konkreettista vaan nopeasti ohimenevä kemiallinen myrsky aivoissa. Tunteeseen ei kuole eikä sitä tarvitse ns. purkaa. Pahimmat eli sairaimmat tapaukset käpertyvät tunteeseensa ja ottavat siitä kaiken ilon irti. Tuloksia ratkotaan usein käräjillä.

      Lainaa

    19. Tulos: -64 (114 ääntä)
      Naiset ja facebookin ostaa, myy, vaihtaa ja varastaa -palstat on kyllä melkoisia avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja.

      Lainaa

    20. Tulos: +70 (72 ääntä)
      Miki: Vaikka Saskan tapa ilmaista asia on melko huono, niin onhan tommonen nyt ärsyttävää että pyydellään kahvipaketteja yms. jos ryhmän tarkoituksena on lahjoittaa tavaroita. En muutenkaan ymmärrä sitä, miksei voi sit vaan pyytää sen 3,85€ (tms kahvipaketin hinnan) siitä rätistä tai lumpusta josta on luopumassa, turha se on ostajan ravata kaupoissa ensin etsimässä just sitä oikeeta kahvia myyjälle.
      Jep, ja sama juttu on tori.fi:ssä yms. "Annetaan, tuo vastineeksi kaksi pakettia kahvia, jonka pitää olla presidenttiä tai vähintään sen hintaista". Miksi ei voi myydä kympillä, vaan pitää "antaa ilmaiseksi" kymmenen euron vastineella? Mielummin maksaisin kympin kuin lähden kiertämään kaupan kautta ja etsimään oikeanlaista kahvia. Toisaalta en kyllä koskaan ole ottanut mitään noita ilmaisjuttuja vastaan ehkä juuri tästä syystä vaan pitäytynyt rehellisessä osto- ja myyntitoiminnassa. Tämä mielellään tori.fi:ssä tai muussa vastaavassa palvelussa, jossa raivoavat kanssaeläjät eivät voi sotkea ilmoituksia tai huudella muuten vain.

      Lainaa

    21. Tulos: +57 (77 ääntä)
      Ville: Tais ihan läpällä lohkasta ton viimeisen kommentin.
      joo mut ihan tosissaan kauhana tota piti. Olis muuten vielä ärsyttävämpi hammasharjana tuo.

      Lainaa

    22. Tulos: +28 (42 ääntä)
      Juuso: Jep, ja sama juttu on tori.fi:ssä yms. “Annetaan, tuo vastineeksi kaksi pakettia kahvia, jonka pitää olla presidenttiä tai vähintään sen hintaista”. Miksi ei voi myydä kympillä, vaan pitää “antaa ilmaiseksi” kymmenen euron vastineella? Mielummin maksaisin kympin kuin lähden kiertämään kaupan kautta ja etsimään oikeanlaista kahvia. Toisaalta en kyllä koskaan ole ottanut mitään noita ilmaisjuttuja vastaan ehkä juuri tästä syystä vaan pitäytynyt rehellisessä osto- ja myyntitoiminnassa. Tämä mielellään tori.fi:ssä tai muussa vastaavassa palvelussa, jossa raivoavat kanssaeläjät eivät voi sotkea ilmoituksia tai huudella muuten vain.
      Joillekin ihmisille on helpompaa ostaa kauppareissulla se annettava kahvipaketti, kuin hommata summa käteisenä. Todennäköisesti "antajalle" (eli vaihtajalle) kelpaisi se käteinenkin, kunhan sillä saa kahvipaketin ostettua. Tai tuollaisen selityksen olen kuullut.

      Lainaa

    23. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Turhautus: Eilen juuri samaa mietin että miksi ihmeessä lahjoitetaan palstoilla myydään. Mutta yhden hengenvedon jälkeen päätin kuitenkin patouttaa katkeruuden sisälleni enkä purkanut sitä caps lockin kera bittiavaruuteen.
      Ei kannattais kuules padoskella, susta ei sit ikinä tuu tuollaista tasapainoista ihmistä mitä noista patoutumiaan purkavista tulee. Nääs.

      Lainaa

    24. Tulos: +70 (74 ääntä)
      Poistuin Annetaan Turku -ryhmästä jokunen vuosi sitten, koska vapunpäivänä yp:lle tuli kauhea hätä saada minulta vastaus pöydästä, jonka olin laittanut sinne noin kuukausi aikaisemmin. Viestiä oli pukannut, välillä aika syyttävääkin, ja lisäksi oli kuvan alle kommentoinut mukahauskasti, että taitaa olla krapulassa kotona, kun ei vastaa. Olin perheeni kanssa vapunvietossa. En meinannut antaa koko pöytää hänelle tästä johtuen, mutta koska naisen poika oli jo valmiina hakemaan sen, niin tyydyin siihen, ettei tarvinnut nähdä kyseistä henkilöä ja tavara lähti pois tieltäni.

      Lainaa

    25. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Miki: Vaikka Saskan tapa ilmaista asia on melko huono, niin onhan tommonen nyt ärsyttävää että pyydellään kahvipaketteja yms. jos ryhmän tarkoituksena on lahjoittaa tavaroita. En muutenkaan ymmärrä sitä, miksei voi sit vaan pyytää sen 3,85€ (tms kahvipaketin hinnan) siitä rätistä tai lumpusta josta on luopumassa, turha se on ostajan ravata kaupoissa ensin etsimässä just sitä oikeeta kahvia myyjälle.
      No itse olen kyllä pyytänyt nettikirppiksillä "kahvi tai suklaa tai bisse tai vaikka banaani". Itselleni ainakin sattuu että porukka tuo ruokaa jota en halua, ja kaapissa on aina pari pakettia karkkia josta en pidä tai teetä jota en juo tms. Heitän ihan mielelläni ne Dumlet jollekin jolle kelpaa kun kuitenkin olen hakemassa jotain, ettei roskiinkaan mene. Eri asia tietysti jos vaatii tiettyä tuotetta, sittenhän on vaatimassa sekä rahaa että henkilökohtaista kaupassakäyntipalvelua.

      Lainaa

    26. Tulos: +98 (102 ääntä)
      Jep jep: Naiset ja facebookin ostaa, myy, vaihtaa ja varastaa -palstat on kyllä melkoisia avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja.
      Ymmärrän kyllä et facen osta myy vaihda -palstat on avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja, mutta että naisetkin? Mihin päin naista ne avohoitopotilaat kokoontuu?

      Lainaa

    27. TapioRautaWaara 13.9.2016 13:22
      Tulos: +27 (49 ääntä)
      Kerttu: Kuolen nimelle Fredriikka
      Yhyy. Onpa surullista. RIP :(

      Lainaa

    28. Toimistovosu 13.9.2016 13:28
      Tulos: +45 (53 ääntä)
      Toisinaan vanhoilla nimillä on jopa merkityksisä. Suomessa tunnetaan ainakin erisnimi Rauha. Ruotsin vastine sille voisi olla tämä Fredrika. Fred=rauha, sopu. Rik voidaan yhistää sanan perään kuvaaman sanan tarkoittaman runsautta tai rikkautta. Ruotsista löytyy myös ainakin toinen samankaltainen naisen nimi; Ulrika, jossa alku on kaiketi johdettu sanasta ull(villa). Vanhoja nimiä kumpainenkin. En ota kantaa siihen miten karvainen Ulrika on...toivon, että nimi viittaa lampaista saatavaan villaan.

      Lainaa

    29. Tulos: +52 (86 ääntä)
      Moi: Onko jonkun nimi oikeasti Fredriikka…?
      Kerttu: Kuolen nimelle Fredriikka
      Ihanaa tää meidän harmaa, yksinkertainen supisuomalainen kulttuuri ku heti ku törmätään vähänki vierasperäisempään nimeen niin isketään kiinni ku kissa kuumaan puuroon että missäs ne meidän tutut ja turvalliset villet, kallet ja liisat oikein on?? :'D

      Lainaa

    30. Tulos: +61 (67 ääntä)
      Litton: Ihanaa tää meidän harmaa, yksinkertainen supisuomalainen kulttuuri ku heti ku törmätään vähänki vierasperäisempään nimeen niin isketään kiinni ku kissa kuumaan puuroon että missäs ne meidän tutut ja turvalliset villet, kallet ja liisat oikein on?? :’D
      Kissa kiertää kuumaa puuroa

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (53 ääntä)
      Kerttu: Miten ois Georgeriikka?
      Ehkä mieluummiin Georgiina. Yhdellä i:llä ihan tavallinen englantilainen naisennimi. Kun suomeksi George on Yrjö, ehkä feminiinimuoto voisi olla Yrjä?

      Lainaa

    32. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Toimistovosu: Toisinaan vanhoilla nimillä on jopa merkityksisä. Suomessa tunnetaan ainakin erisnimi Rauha. Ruotsin vastine sille voisi olla tämä Fredrika. Fred=rauha, sopu. Rik voidaan yhistää sanan perään kuvaaman sanan tarkoittaman runsautta tai rikkautta. Ruotsista löytyy myös ainakin toinen samankaltainen naisen nimi; Ulrika, jossa alku on kaiketi johdettu sanasta ull(villa). Vanhoja nimiä kumpainenkin. En ota kantaa siihen miten karvainen Ulrika on…toivon, että nimi viittaa lampaista saatavaan villaan.
      Kyllä moderneillakin nimillä on merkityksiä. Esim. Ville -> Willhelm -> will=halua/tahtoa helm=turvaa Kalle -> Karl -> periytyy miestä tarkoittavasta sanasta, tai armeijaa/soturia tarkoittavasta sanasta. Pentti -> Benedictus -> Siunattu Olavi, Olli jne. -> Olaf -> Áleifr = esi-isien jälkeläinen. Suurimmalle osalle nimistä löytyy jokin selitys tai tarkoitus.

      Lainaa

    33. Tulos: -35 (49 ääntä)
      Sargee: Kyllä moderneillakin nimillä on merkityksiä. Esim. Ville -> Willhelm -> will=halua/tahtoa helm=turvaa Kalle -> Karl -> periytyy miestä tarkoittavasta sanasta, tai armeijaa/soturia tarkoittavasta sanasta. Pentti -> Benedictus -> Siunattu Olavi, Olli jne. -> Olaf -> Áleifr = esi-isien jälkeläinen. Suurimmalle osalle nimistä löytyy jokin selitys tai tarkoitus.
      Jos niillä on jotain merkityksiä niin miksi esille piti kaivaa jotain niiden ikivanhoja kantamuotoja joilla niitä merkityksiä on joskus ollut? Se lähinnä todistaa, että nykyversioilla nimistä EI ole mitään merkitystä. Ne on vaan nimiä.

      Lainaa

    34. Tulos: +11 (67 ääntä)
      GiiGii: Ehkä mieluummiin Georgiina. Yhdellä i:llä ihan tavallinen englantilainen naisennimi. Kun suomeksi George on Yrjö, ehkä feminiinimuoto voisi olla Yrjä?
      Etkö oikeasti tajunnut nimiehdotuksen pointtia? FREDriikka GEORGEriikka Jos vielä sukunimeksi Weasley, sytyttääkö?

      Lainaa

    35. Tulos: +11 (29 ääntä)
      Litton: Ihanaa tää meidän harmaa, yksinkertainen supisuomalainen kulttuuri ku heti ku törmätään vähänki vierasperäisempään nimeen niin isketään kiinni ku kissa kuumaan puuroon että missäs ne meidän tutut ja turvalliset villet, kallet ja liisat oikein on?? :’D
      Ite ainaki hymyilin sille että nimi ei oo Fredrika vaan oikeen Fredriiiiikkkkka. Vähän sama ku jos jonkun nimi ois Ceciillia. Mutta onha Fredriikka oikeesti ihan nätti nimi.

      Lainaa

    36. King Arthur 14.9.2016 1:53
      Tulos: +28 (34 ääntä)
      Jep jep: Naiset ja facebookin ostaa, myy, vaihtaa ja varastaa -palstat on kyllä melkoisia avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja.
      Naiset on avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja? No nyt olet kyllä vahvasti jäljillä, kaikenlaiset isopyörävikaiset tuntuvat tuppaavan lähietäisyydelle.

      Lainaa

    37. Nimittäin... 14.9.2016 8:51
      Tulos: +30 (34 ääntä)
      GiiGii: Ehkä mieluummiin Georgiina. Yhdellä i:llä ihan tavallinen englantilainen naisennimi. Kun suomeksi George on Yrjö, ehkä feminiinimuoto voisi olla Yrjä?
      Miten olisi Yrjiinä?

      Lainaa

    38. Mörökölli 14.9.2016 9:17
      Tulos: -43 (49 ääntä)
      Voi voi. Kylläpä sua on niin kaltoin kohdeltu. Oikein vihjailtiin krapulasta ja sen semmoista. Taidat olla niitä vähän parempia ihmisiä.
      Heidi: Poistuin Annetaan Turku -ryhmästä jokunen vuosi sitten, koska vapunpäivänä yp:lle tuli kauhea hätä saada minulta vastaus pöydästä, jonka olin laittanut sinne noin kuukausi aikaisemmin. Viestiä oli pukannut, välillä aika syyttävääkin, ja lisäksi oli kuvan alle kommentoinut mukahauskasti, että taitaa olla krapulassa kotona, kun ei vastaa. Olin perheeni kanssa vapunvietossa. En meinannut antaa koko pöytää hänelle tästä johtuen, mutta koska naisen poika oli jo valmiina hakemaan sen, niin tyydyin siihen, ettei tarvinnut nähdä kyseistä henkilöä ja tavara lähti pois tieltäni.

      Lainaa

    39. Tulos: -14 (22 ääntä)
      Kerttuli: Kissa kiertää kuumaa puuroa
      No shit Sherlock.

      Lainaa

    40. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Litton: Ihanaa tää meidän harmaa, yksinkertainen supisuomalainen kulttuuri ku heti ku törmätään vähänki vierasperäisempään nimeen niin isketään kiinni ku kissa kuumaan puuroon että missäs ne meidän tutut ja turvalliset villet, kallet ja liisat oikein on?? :’D
      Tässähän minä! Ja mun mielest Fredriikka on hieno nimi!

      Lainaa

    41. Tulos: +17 (17 ääntä)
      jukkapalmu: joo mut ihan tosissaan kauhana tota piti. Olis muuten vielä ärsyttävämpi hammasharjana tuo.
      Niin.. Ellei sit oo kokonainen pihvi jääny hampaisii syönnin jälkeen.

      Lainaa

    42. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Miki: Vaikka Saskan tapa ilmaista asia on melko huono, niin onhan tommonen nyt ärsyttävää että pyydellään kahvipaketteja yms. jos ryhmän tarkoituksena on lahjoittaa tavaroita. En muutenkaan ymmärrä sitä, miksei voi sit vaan pyytää sen 3,85€ (tms kahvipaketin hinnan) siitä rätistä tai lumpusta josta on luopumassa, turha se on ostajan ravata kaupoissa ensin etsimässä just sitä oikeeta kahvia myyjälle.
      varsinki ku sit pyydetään sistä jotain yhtä tiettyä vihreetä teetä, joka maksaa 15e paketti ja jota myydään vain valikoiduissa terveysmyymälöissä. :D Mut mä hämmennyin, alkoko Saska riitelemään itsensä kanssa?

      Lainaa

    43. Tulos: -12 (20 ääntä)
      Ikean roina on aina ärsyttävää ja hemmetin rumaa.

      Lainaa

    44. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Kerttuli: Kissa kiertää kuumaa puuroa
      Eiköhän Suomessa ole vain harvoja aidosti suomalaisia nimiä, haloo urpot.

      Lainaa

    45. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Ville: Saska on muuten pojan nimi
      minäkin tunnen pojan jonka nimi on saska

      Lainaa

    46. Tulos: +2 (8 ääntä)
      pena: Ymmärrän kyllä et facen osta myy vaihda -palstat on avohoitopotilaiden kokoontumispaikkoja, mutta että naisetkin? Mihin päin naista ne avohoitopotilaat kokoontuu?
      tiedäthän ;)

      Lainaa

    47. mies joka loukkaantuu herkästi 14.9.2016 19:43
      Tulos: -24 (24 ääntä)
      vittu täällä on taas niin paskaa keskustelua että lukekaa muijat toi http://www.metropoli.net/blogit/ilotytto/ilotytto-paljastaa-nainen-taman-miehesi-tulee-luokseni/

      Lainaa

    48. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Tuli on näistä mieleen kun ihmiset yrittää vääntää miesten nimistä naisille sopivia. Niin yhdessä radio-ohjelmassa puhuttiin miten suomessa on jo pari Jormarjeenaa Ihan oikeasti. Jormarjeena Mitä helvettiä ihmiset...

      Lainaa

    49. Tulos: +21 (23 ääntä)
      renkeli: Tuli on näistä mieleen kun ihmiset yrittää vääntää miesten nimistä naisille sopivia. Niin yhdessä radio-ohjelmassa puhuttiin miten suomessa on jo pari Jormarjeenaa Ihan oikeasti. Jormarjeena Mitä helvettiä ihmiset…
      Suomessa Pirkko on naisen nimi mutta Pirkka on miehen nimi. Mahtaa siinä ulkomaalaisilla mennä pää sekaisin.

      Lainaa

    50. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Moi: Onko jonkun nimi oikeasti Fredriikka…?
      Paljon kauniimpi nimi kun joku yessica, camilla yms jemina

      Lainaa

    51. Tulos: +27 (27 ääntä)
      renkeli: Tuli on näistä mieleen kun ihmiset yrittää vääntää miesten nimistä naisille sopivia. Niin yhdessä radio-ohjelmassa puhuttiin miten suomessa on jo pari Jormarjeenaa Ihan oikeasti. Jormarjeena Mitä helvettiä ihmiset…
      Höpsis pöpsis, väestörekisterikeskuksen nimipalvelu ei löytänyt yhtään Jormarjeenaa Suomesta. http://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/nimipalvelu_etunimihaku.asp?L=1

      Lainaa

    52. Tulos: -9 (9 ääntä)
      Fredriikka, nyt vittu oikeesti. Jos ei erota lastaa kauhasta niin ei ainakaan tarvi ostaa jotain mistä näkee jo kaupassa että sitä ei osaa käyttää.

      Lainaa

    53. MinatUseni 27.9.2018 8:28
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Dating gay handballers

      Lainaa

    54. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Tänne kyllä tarvittaisiin jonkinlainen spämmifiltteri.

      Lainaa

    55. Tulos: +10 (10 ääntä)
      foo: Tänne kyllä tarvittaisiin jonkinlainen spämmifiltteri.
      Sellainen on jo käytössä ja sen takia kommentit jäävät välillä odottamaan hyväksyntää. Roskaviestejä tulee huomattavasti enemmän kuin oikeita kommentteja, joten siihen nähden filtteri toimii melko hyvin. "Kirjoita XYW6739" -tyylistä robottivarmennusta emme halua tänne kaikkien kiusaksi.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: roskalava, kirppis, kirppari, kirpputori, kuva, Ikea, lasta, kauha, keitto, dieetti, laihduttaa, laihdutus