Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Siipirikko

Lintu taistelee hengestään parvekkeella – pelastaja lähti mökille.
Taustatietoja: Vilmalla on lasitettu parveke. Siipirikko

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1192 (1218 ääntä)
   Voi Jeesus nyt tätä.

   Lainaa

  2. Tulos: +1506 (1536 ääntä)
   Eiiiiiii! "En kerkee, oon menossa mökille." Tyhmäkin tajuaa, miten tuossa pitäis toimia! Loppujen lopuksi yrittää vielä valehdella, koska ei tahdo hyväksyä virhettään.

   Lainaa

  3. Pahvitonttu 30.6.2016 1:34
   Tulos: +1324 (1332 ääntä)
   Äh "nyt se saa päättää taisteleeko vai kuoleeko" koska se on niin helppo päättää että noh nyt voiskin kuolla kupsahtaa

   Lainaa

  4. Tulos: -71 (93 ääntä)
   ei näy mitään

   Lainaa

  5. Tulos: -65 (87 ääntä)
   En tiedä mikä sensuuri iskenyt, mutta ainakaan mulle kuva ei näy ollenkaan sivun päivittämisistä huolimatta... :/

   Lainaa

  6. miinaharava 30.6.2016 2:00
   Tulos: +1395 (1425 ääntä)
   Vilmasta varmaan tuntuis mukavalta, jos se ite jätettäis viikonlopuks parvekkeelle käsi ja jalka murtuneena "taistelemaan elämästään"? Mut hei kiire mökille, sori siitä!

   Lainaa

  7. Tulos: +1211 (1219 ääntä)
   "Mä en vaan voinu jättää tätä linnunpoikasta tonne luontoon kärsimään." Mutta jätän sen nyt tähän parvekkeelle kitumaan 3pvksi ku lähen nyt mökille. Jätin sille siemenet ja kaikki.

   Lainaa

  8. Tulos: +637 (647 ääntä)
   Itsekeskeistä ajattelua... Ei halua luopua eläimestä - ja päästää toista tuskistaan, sen takia että itsestä tuntuu vähän kurjalta. Muuten eläinten auttaminen ja ylipäätään auttaminen on oikein jees, mut ei pidä laittaa omia halujaan autettavan tarpeiden edelle.

   Lainaa

  9. Tulos: +733 (743 ääntä)
   Erittäin hyvä esimerkki vääränlaisesta inhimillistämisestä ja täydestä idiotismista. Eikö tuo ole jo sakkojen paikka, kun epää eläimeltä sen tarvitseman hoidon, vaikka onkin "vain" tuommoinen pikkutirppa?!

   Lainaa

  10. Tulos: +703 (709 ääntä)
   Vaikea olla ihan varma tuosta valokuvasta mutta nuo siemenet näyttävät chia-siemeniltä. Nehän ne vasta fiksua ruokaa ovat, turpoavat moninkertaisiksi vatsassa. Jos tuo tipuraukka erehtyy syömään noita siemeniä niin siihen se nyt viimeistään kuolee takuuvarmasti. "Sillä on elämäniloo ja voimaa mä nään sen katseesta!!!" Nyt vittu.

   Lainaa

  11. Paremmin tietäjä 30.6.2016 6:39
   Tulos: +500 (504 ääntä)
   Miksei kukaan neuvonut Vilmalle oikeaa tapaa hankkia ruokaa: Pitää kaivella matoja, pureskella ne hienoksi ja sylkeä sitten poikasen suuhun.

   Lainaa

  12. Tulos: +73 (99 ääntä)
   Miten paljon joku voikaam vihata elämää.. Huoh.

   Lainaa

  13. Tulos: +297 (333 ääntä)
   Kusipää Vilma ♡ Parempi sun mielestä kitua pikkuhiljaa kuoliaaksi älyttömissä kivuissa, toivottavasti saat syytteen :) :) :)

   Lainaa

  14. Tulos: +607 (613 ääntä)
   Linnunpoika ei syö siemeniä. Sillä ei ole vielä kiviä kivipiirassa ja kasvuun tarvittavan proteiinin saa vain hyönteisistä. Kuollut on, hitaasti kitumalla. Hienoa. Toivottavasti mökillä oli kivaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +86 (102 ääntä)
   Se lepää

   Lainaa

  16. Tulos: +395 (429 ääntä)
   No olipa vihastuttavaa >:I Onneksi kommenteissa on järkipäitä. Siis mitä tuo Vilma oikein ajattelee? "Haluan auttaa tätä eläintä, mutta en niin paljon, että olisin valmis tarjoamaan sille tarvitsemaansa hoitoa, joten jätän sen siis vain parvekkeelle ja lähden lätkimään." Perhana soikoon, kun minä löysin maasta kissan retuuttaman oravanpoikasen, minä syötin sille pipetillä maidonkorviketta, valvoin vuorokausien ympäri sen vierellä ja lintsasin koulusta sitä hoitaakseni! Olihan se lasitetun parvekkeen lasi edes auki? Tuollaisilla parvekkeilla lämpötila voi jo loppukeväällä nousta viiteenkymmeneen asteeseen (lukema otettu toukokuussa veljeni lasitetulta parvekkeelta), ja jos tapahtuisikin se Vilman odottama ihmeparaneminen, niin tirppa jäisi suljetulle parvekkeelle loukkuun ja kuolisi nälkään. Ja ai että miten minua inhottaa tuo "näen eläimen katseesta"-lässytys. "Ei tälle suklaarasian syöneelle koiralle tarvitse mitään tehdä, näen sen katseesta että kaikki on hyvin", "Ei tätä kissaa tarvitse eläinlääkäriin viedä, näen katseesta", "Kyllä tämä tykkää käyttää näitä vaatteita, näen sen katseesta", NO ET NÄE JA SILLÄ SELVÄ. Eläimet eivät käytä kasvonilmeitä samalla tavalla kuin me ihmiset! Ne voivat joskus näyttää siltä, kuin niillä olisi jokin ihmisten käyttämä kasvonilme (esim. Tardar Sauce, a.k.a. Grumpy Cat), ja tietysti jotkin eläimet käyttävät tiettyjä kasvonilmeistä ja ruumiineleita tietynlaisissa tilanteissa, mutta näitä ilmeitä ja eleitä ei tosiaankaan voi lukea samalla tavalla, kuin ihmisten ilmeitä ja eleitä! Ihmiset ylitulkitsevat monesti jo toisten ihmisten käyttämiä ilmeitä ja eleitä. Kuvitellaan, että silmät muka todella olisivat sanonnan mukaisesti sielun peili. Emme osaa edes tulkita toisiamme virheettömästi, joten mikä saa kenenkään kuvittelemaan, että juuri hän osaa tulkita vielä eläintenkin ilmeet ja katseet oikein? Oman, tutun lemmikin ilmeet voi vielä oppia tuntemaan, jos osaa, mutta haloo?! Villin lintuyksilön, jota ei ole koskaan aikaisemmin edes nähnyt? "Siis ei se mun mielestä kärsi, vaan taistelee elämästään", ei ole todellista! Mitä Vilma kuvittelee elämästä taistelemisen olevan? Leppoisaa rentoutumista? Ja hyvä ihme, kaikilla eläimillä on elämäniloa ja voimaa! Jopa niillä, jotka tekevät kuolemaa! Arvatkaa mitä? Halu elää ei ole mikään ihmeparannuksia tehtaileva voima, jota käyttämällä jokainen voisi vältellä kuolemaa siihen asti, kunnes on vanha ja valmis kuolemaan! Tuo lintu olisi pitänyt viedä lääkäriin, eikä vain luottaa johonkin elokuvien utopiaan, jossa juuri ne heikoimmat ja toivottomimmat tapaukset ovatkin loppujenlopuksi niitä kaikkein vahvimpia, jotka pitkän jännityksen päätteeksi voittavat elämästään käydyn kamppailun. Lääkäri olisi voinut antaa tälle linturaukalle kivuttoman lopetuksen, tai ihmeellisellä tuurilla ehkä jopa hoitaa sen takaisin kuntoon. Jos kukaan ei pelastanut tuota pientä raukkaa tuolta parvekkeelta, niin se on kitunut sinne kuoliaaksi. En uskalla edes ajatella, miten hitaasti. Tässä rikotaan nyt ihan varmasti jotain eläinsuojelulain kohtaa. Rikotaanhan? Voi miten minä toivonkaan, että Suomessa saisi rikoksista rangaistuksia... Vilmalle ja kaikille muillekin eläinrääkkääjille selliä, kiitos!

   Lainaa

  17. Tulos: +214 (218 ääntä)
   Mitä siemeniä noi on? Chiansiemenet olis vielä oikee piste ii:n päälle lintuparan selviytymistaistelulle... Tosin eipä se onneks niitä söis, vaan just pitäis olla niitä emon linttaamia hyönteisiä.

   Lainaa

  18. Tulos: +328 (330 ääntä)
   Taitaa tytöllä olla Disney-prinsessafantasia, jossa hän auttaa rampaa vauvaeläintä, joka sitten kesyyntyy ja kiintyy eikä halua lopulta lähteä pois

   Lainaa

  19. Tulos: +107 (133 ääntä)
   Poliisi nyt sinne, eläin pitää lopettaa. FM hankkis FBn kautta yhteystiedot.

   Lainaa

  20. Tulos: +192 (198 ääntä)
   Missä maailmassa tuo tyttö oikein elää? Ei linnunpoikanen omin neuvoin vaan napsi siemeniä masuun, jotain nestemäistä mielummin ja ehottomastihan sitä pitäis syöttää. Huhhuh sentään taas.

   Lainaa

  21. Tulos: +124 (160 ääntä)
   Anteeksi, kirjoitin jo pitkän viestin, mutta pakko tulla vielä sanomaan se uudestaan: Grrr, että pistää vihaksi >:I Oikeasti. Niin vihaksi, että on pakko kirjoittaa asiasta kaksi kommenttia.

   Lainaa

  22. Rampe&Naukkis 30.6.2016 9:28
   Tulos: +203 (209 ääntä)
   "Saa päättää taisteleeko vai kuoleeko", Vilma varmaan on valmis taistelee vain juhannuspullosta.

   Lainaa

  23. Tulos: +251 (259 ääntä)
   VILMA 22-V. SINÄ OLET ELÄINRÄÄKKÄÄJÄ. piste.

   Lainaa

  24. Tulos: +77 (93 ääntä)
   Kala: No olipa vihastuttavaa >:I Onneksi kommenteissa on järkipäitä. Siis mitä tuo Vilma oikein ajattelee? “Haluan auttaa tätä eläintä, mutta en niin paljon, että olisin valmis tarjoamaan sille tarvitsemaansa hoitoa, joten jätän sen siis vain parvekkeelle ja lähden lätkimään.” Perhana soikoon, kun minä löysin maasta kissan retuuttaman oravanpoikasen, minä syötin sille pipetillä maidonkorviketta, valvoin vuorokausien ympäri sen vierellä ja lintsasin koulusta sitä hoitaakseni! Olihan se lasitetun parvekkeen lasi edes auki? Tuollaisilla parvekkeilla lämpötila voi jo loppukeväällä nousta viiteenkymmeneen asteeseen (lukema otettu toukokuussa veljeni lasitetulta parvekkeelta), ja jos tapahtuisikin se Vilman odottama ihmeparaneminen, niin tirppa jäisi suljetulle parvekkeelle loukkuun ja kuolisi nälkään. Ja ai että miten minua inhottaa tuo “näen eläimen katseesta”-lässytys. “Ei tälle suklaarasian syöneelle koiralle tarvitse mitään tehdä, näen sen katseesta että kaikki on hyvin”, “Ei tätä kissaa tarvitse eläinlääkäriin viedä, näen katseesta”, “Kyllä tämä tykkää käyttää näitä vaatteita, näen sen katseesta”, NO ET NÄE JA SILLÄ SELVÄ. Eläimet eivät käytä kasvonilmeitä samalla tavalla kuin me ihmiset! Ne voivat joskus näyttää siltä, kuin niillä olisi jokin ihmisten käyttämä kasvonilme (esim. Tardar Sauce, a.k.a. Grumpy Cat), ja tietysti jotkin eläimet käyttävät tiettyjä kasvonilmeistä ja ruumiineleita tietynlaisissa tilanteissa, mutta näitä ilmeitä ja eleitä ei tosiaankaan voi lukea samalla tavalla, kuin ihmisten ilmeitä ja eleitä! Ihmiset ylitulkitsevat monesti jo toisten ihmisten käyttämiä ilmeitä ja eleitä. Kuvitellaan, että silmät muka todella olisivat sanonnan mukaisesti sielun peili. Emme osaa edes tulkita toisiamme virheettömästi, joten mikä saa kenenkään kuvittelemaan, että juuri hän osaa tulkita vielä eläintenkin ilmeet ja katseet oikein? Oman, tutun lemmikin ilmeet voi vielä oppia tuntemaan, jos osaa, mutta haloo?! Villin lintuyksilön, jota ei ole koskaan aikaisemmin edes nähnyt? “Siis ei se mun mielestä kärsi, vaan taistelee elämästään”, ei ole todellista! Mitä Vilma kuvittelee elämästä taistelemisen olevan? Leppoisaa rentoutumista? Ja hyvä ihme, kaikilla eläimillä on elämäniloa ja voimaa! Jopa niillä, jotka tekevät kuolemaa! Arvatkaa mitä? Halu elää ei ole mikään ihmeparannuksia tehtaileva voima, jota käyttämällä jokainen voisi vältellä kuolemaa siihen asti, kunnes on vanha ja valmis kuolemaan! Tuo lintu olisi pitänyt viedä lääkäriin, eikä vain luottaa johonkin elokuvien utopiaan, jossa juuri ne heikoimmat ja toivottomimmat tapaukset ovatkin loppujenlopuksi niitä kaikkein vahvimpia, jotka pitkän jännityksen päätteeksi voittavat elämästään käydyn kamppailun. Lääkäri olisi voinut antaa tälle linturaukalle kivuttoman lopetuksen, tai ihmeellisellä tuurilla ehkä jopa hoitaa sen takaisin kuntoon. Jos kukaan ei pelastanut tuota pientä raukkaa tuolta parvekkeelta, niin se on kitunut sinne kuoliaaksi. En uskalla edes ajatella, miten hitaasti. Tässä rikotaan nyt ihan varmasti jotain eläinsuojelulain kohtaa. Rikotaanhan? Voi miten minä toivonkaan, että Suomessa saisi rikoksista rangaistuksia… Vilmalle ja kaikille muillekin eläinrääkkääjille selliä, kiitos!
   Hyvin sanottu! Ei mulla muuta =)

   Lainaa

  25. Tulos: +141 (177 ääntä)
   Murretaas ton akan jalat ja jätetään "taistelemaan elämästä", kyllä kun silmiin katsoo niin sitä elämäniloa varmasti löytää :D

   Lainaa

  26. Tulos: +261 (273 ääntä)
   Vittu mikä ääliö. Toivottavasti mökillä oli kivaa, sillä välin kun pieni viaton poikanen kärsii parvekkeella. Eikö sitä mökille lähtöä voinut siirtää edes tunnilla, olisi poikanen päässyt eläinlääkärille.

   Lainaa

  27. Maalaisjärki hoiiii? 30.6.2016 10:48
   Tulos: +207 (229 ääntä)
   Luonto tuon olisi hoitanut, kun olisi jättänyt koskematta. Nyt kärsimykset vaan todennäköisesti pitkittyivät. Eläin kannattaa aina jättää luontoon ellei sitten ole asiantuntija ja tiedä tasantarkkaan mitä sille pitää tehdä. Tässä tapauksessa on toimittu kaikinpuolin väärin, ja pahasti.

   Lainaa

  28. Tulos: +167 (173 ääntä)
   Toivottavasti Vilma käy lukemassa täällä nää kommentit. Tosin pahoin pelkään, ettei siltikään näkis toiminnassaan mitään väärää.

   Lainaa

  29. Tulos: +104 (114 ääntä)
   Miten noin tyhmät ihmiset kuin Vilma, pärjäävät ihan normaalista arkielämästä?

   Lainaa

  30. Tulos: +153 (171 ääntä)
   Toivottavasti eläintenkiduttajavilma lukee näitä ja tajuaa miten PASKA ihminen on! Oikeasti Vilma, haista vittu. Mökille? Seriously? Voiko Tästä tehdä eläinsuojeluilmoituksen?

   Lainaa

  31. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Jättää siemeniä? Poikaselle emo oksentaa siemenet suuhun. Entä, jos kyseessä onkin hyönteissyöjä, joka ei siemeniä syö? Ja muutenkin......

   Lainaa

  32. Tulos: +229 (235 ääntä)
   "Mä oon niinqu tosi herkkä ja ihan älyttömän eläinrakas, mää siis teen mitä tahansa eläinten puolest niinqu. Mut just nyt en voi kun pitää mennä möksäileen, moido moooooi!"

   Lainaa

  33. Tulos: +238 (242 ääntä)
   Nyt sitten nähtiin sekin päivä kun olen joka ainoan kommentin kanssa samaa mieltä. Lintuparka.

   Lainaa

  34. Tulos: +136 (140 ääntä)
   No siinäpä on fiksu ihminen. "katsoin sitä silmiin ja näin että se haluaa taistella elämästään!". "kyllä se urhoollisesti piipittelee!". Tää varmaan törmää autolla elukoihin ja jättää nekin vaan tienlaitaan kun "kyllä se siitä selviää kun luunmurtumat paranee itsestään!".

   Lainaa

  35. Tulos: +206 (210 ääntä)
   Hieno logiikka Vilmalla hei. "En vaan voinut jättää sitä luontoon kärsimään, jätän sen siis parvekkeelle kärsimään."

   Lainaa

  36. Tulos: +207 (211 ääntä)
   Eläinsuojelulaissa säädetään loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten kohdalla seuraavasti: "Sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan." En laske parvekkeelle yksin ilman vettä (kuvassa oleva vesiastia on aivan liian syvä ja jyrkkälaitainen, lentokyvytön pikkulintu joko hukkuu siihen tai kuolee hypotermiaan) tai asiallista ravintoa kolmeksi päiväksi jättämistä auttamiseksi, ja siipirikon linnunpojan pitäminen hengissä ilman asiantuntevaa hoitoa on ilmeistä julmuutta. Ei mennyt putkeen nyt. Eläinsuojelurikos on siis tapahtunut.

   Lainaa

  37. Tulos: +137 (141 ääntä)
   Ei ole totta kuinka itsekeskeinen ja Tyhmä tää ihminen on!! Eikö helkkari tullu sit ees mieleen et oisit jolleki luottokaverilles antanu avaimen et se vois viedä sen lääkäriin?! Toi on niin vastuutonta ja tyhmää. Syyllistyt Suomen lain mukaan eläinrääkkäykseen kun heitteillejätät sen noin!! Ei saakeli soikoon kuin tyhmää ihminen!! Niin kiire nauttimaan omasta elämästä et pystyy jättää pikkusen kitumaan päiviksi..

   Lainaa

  38. Tulos: +194 (198 ääntä)
   Ensin kysyy muilta mielipidettä/tietoa siitä, että voiko linnunpoikasen jättää kitumaan parvekkeelle kolmeksi päiväksi mökkireissun ajaksi. Saa kaksi vastausta, joista molemmat kehottaa viemään linnun hoitoon. Lähtee silti mökille ja jättää linnun parvekkeelle. Oletti ehkä saavansa muiden hyväksynnän jättää lintu hoitamatta parvekkeelle niin sitten olisi ollut itsellä kivempi olla mökillä. Ja ehkä kirsikkana kakun päälle olisi saanut myös sankarileiman kun noin epäitsekkäästi toimien pelasti avuttoman eläimen. Lintuparka.

   Lainaa

  39. Tulos: +88 (104 ääntä)
   Vilma, olet idiootti. Älä lisäänny. Kiitos.

   Lainaa

  40. Tulos: +85 (91 ääntä)
   Mietin, voisinko itse tappaa tuollaisessa jamassa olevan linnunpoikasen. Kova paikka, mutta luulen (haluan uskoa), että jos pakko olisi, niin kyllä. Parempi nopea loppu kuin pitkä ja tuskallinen nääntyminen.

   Lainaa

  41. King Arthur 30.6.2016 17:48
   Tulos: +118 (124 ääntä)
   Hyi hel..! Miksi kysyy jos ei kuuntele kun neuvotaan? Samar sen jo sanoikin, haki hyväksyntää itsekkäälle teolleen. Itse olen joutunut lopettamaan useamman linnunpoikasen kun naapurin katti kävi ne avuttomat rääpäleet työntämässä pihamme pesästä ja kituivat siinä maassa. Se oli hirveintä mitä olen joutunut luontokappaleille tekemään mutta se sätkiminen ja tärinä... Hatunnosto niille jotka oikeasti hoivaavat eläimiä kuntoon mutta tällaiset Vilmat pitäisi herätellä tosimaailmaan.

   Lainaa

  42. Tulos: -192 (206 ääntä)
   mua ei ainaa kiinnosta vittuakaan mitä tolle linnule käy. ei tartte päivittää

   Lainaa

  43. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Olen itsekin joskus kaapannut mukaani kissan leikeissä pökertyneen pikkulinnun ja tehnyt sille pumpulista pesän auttamishaluissani (lintu onneksi tokeni ja lensi tiehensä). Olin silloin alle 10-vuotias. Vilmalla ei ole edes tätä tekosyytä tyhmyyteensä.

   Lainaa

  44. Tulos: +129 (133 ääntä)
   Me löydettiin vuosi sit kesäl joku pudonnu pääskyn poikanen kun pidettiin taukoa kaverin kans tatuoinnin teossa (hänel oli liike), soittelin ympäriindä ja selvis et se kuolis yksin koska sen pääskylajin jalat ei oo kävelyyn soveltuvat. Jätettiin mun tatuointi kesken ja lähettiin ajaan tunnin päähän lintu laatikossa et saatiin annettua tyypille joka oli matkal Heinolan Lintutarhaan. Laitettiin laatikkoon talouspaperia, kuumaa vettä tölkkiin ja teipattiin tölkki umpeen, pahvilootan kanteen askartelin kalterityyliset aukot et happi kulkee mut lintu ei karkaa. Hyvin pääs hoitoon muiden pääskyjen seuraan. Lässyti lää. :D

   Lainaa

  45. Tulos: +92 (98 ääntä)
   Minä en pystynyt vastaavassa tilanteessa lopettamaan lintua (jep, olin surkea), mutta sentään veimme sen eläinlääkärille 5 minuutin ajomatkan päähän, jossa lintu lopetettiin. Ja olin tuolloin vielä lapsi, eikä autoa ajanut aikuinenkaan kyennyt lintua lopettamaan, kumma kyllä.

   Lainaa

  46. oikeen eläintenystävä 30.6.2016 19:54
   Tulos: +169 (173 ääntä)
   Toivottavasti tää mimmi sais syytteen tästä et joku hiukan ravistelisi sitä hereille. Ei kukaan voi olla noin v...n tyhmä! "Otan haavoittuneen eläimen, laitan parvekkeelle ja tadaa meen itte mökille." Miksei ottanut sinne mökille mukaan? :p Eläinrääkkäystä jättää oman onnensa nojaan. Samalla logiikalla poimin kadulta dementoituneen mummon, vien sen mun kellariin vesikipon ja tomaattirasian kanssa ja meen itte vikonloppuristeilylle tallinaan. Olis sääli jättää se kadulle eikä toimittaa takas hoitopaikkaansa, mut en kerkii ku laiva lähtee satamasta.

   Lainaa

  47. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Mäkin olen lapsena pelastellut lintuja sun muita pikku elukoita. Kuolleet ne ovat, mutta opetti lapsena kuolemasta ja toisesta huolehtimisesta. Kuitenkin tässä tilanteessa olisi voinut lopettaa linnun kärsimyksistään. Kurjaahan se on, mutta etenkin kun ei osata hoitaa lintua oikein ja karataan mökille niin kyllä lintu pitäisi päästää päiviltään.

   Lainaa

  48. Tulos: +106 (110 ääntä)
   Jos lintu makaa tuolla lailla kyljellään niin ei siinä enää kauheasti taistella. Mut kyllä varmasti varpusen ilme(!!) kertoo ihan toista! Jos siipi ja jalka ovat murtuneet niin miten se edes pääsisi tuonne syömään tai juomaan, mittarimato -tyylillä? Vai laitetaanko pyörätuoliin?

   Lainaa

  49. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Sil on varmasti kaikki ihan hyvin. Sanohan se tsirp!

   Lainaa

  50. Tulos: +85 (91 ääntä)
   "Siis kun katon tota ni ei se mun mielestä kärsi vaan taistelee elämästä. :)" no sehä onki sitte sillä selvä. vinkki maalaiskissan omistajalta: jos koskaan tulee tilanne jossa pitää lopettaa pikkulintu/hiiri/sisilisko/sammakko, tehokas menetelmä on ottaa lapio tai muu vastaava jolla kertalyönnillä saa koko eläimen liiskattua. onhan se aika gorea, mutta ainaki välitön kuolema on varma. tähätkää päähän että varmasti menee.

   Lainaa

  51. Tulos: -66 (68 ääntä)
   En lukenut mokaa, mutta oli ilmoitettava, että mulla on nälkä!

   Lainaa

  52. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Jouduin lopettamaan n. viistoistavuotiaana pikkulinnun siksi, että koira oli saanut sen jotenkin kiinni ja pureskellut siltä siivet ja toisen jalan poikki, ja oli sillä linnun mittapuulla vielä syviä haavojakin. Pahaahan se teki, mutta pakkohan se oli, ettei se kärsisi. Eläinrääkkäystä tuo Vilman toiminta!

   Lainaa

  53. Tulos: +75 (79 ääntä)
   Ei noin pieni lintu osaa mitään siemeniä syödä! Varsinkin kun suora nokka ei ole tarkoitettu siementen kuorimiseen. Jos poikanen nuo nielee niin ne ei sula. Tuskinpa tajuaa myöskään juoda itse. Jos jossain vaiheessa aurinko paistaa parvekkeelle niin lintu kuolee lämpöhalvaukseen. Tuossa rikotaan eläinsuojelulakia aiheuttamalla turhaa kärsimystä pienelle linnulle. Mökkireissu ois saanu odottaa edes sen verta että vie linnun jollekkin eläinlääkäriasemalle edes. Tuossa taistellaan elämästä mutta linnunpojalla ei ole aseita eikä luultavasti edellytyksiä.

   Lainaa

  54. Tulos: +79 (83 ääntä)
   "Haluan pelastaa tämän linnun, joten en anna sille sen tarvitsemaa hoitoa tai ravintoa ja jätän sen yksin parvekkeelle, jossa lämpötila voi nousta +50 asteeseen." Kyllä pistää vihaksi tällainen. Ja tästäkin on pitänyt FB:n kuvia ja kysymyksiä laittaa eli mielessä on jo, että tämä voi olla väärin, mutta edes toisten neuvoista ei suostuta uskomaan. Ihan puhdasta eläinrääkkäystä koko tilanne. Ei tuollaista tahtoisi tapahtuvan millekään eläimelle.

   Lainaa

  55. TapioRautaWaara 1.7.2016 10:32
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Tulispa lintu joka yö kummittelemaan vilman uniin...

   Lainaa

  56. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Ei jumalauta VILMA, toivottavasti luet näitä kommentteja! Jos ei tiedä, kannattaakin kysyä, mut sit kannattais myös noudattaa muiden neuvoja. Eikä lähteä kiireellä mökille, s**tana!!

   Lainaa

  57. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Ja jos hänellä on siipi ja jalka murtunut, siemenistä ja vesistä ei oo mitään iloa noin kaukana.

   Lainaa

  58. Tulos: +59 (67 ääntä)
   Tiiän Vilman ja hän muuten opiskelee lähihoitajaksi. Että silleen..

   Lainaa

  59. faijakotka 2.7.2016 15:00
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   "Tsirp" = tapa jo mut

   Lainaa

  60. Tulos: +71 (83 ääntä)
   minni: Tiiän Vilman ja hän muuten opiskelee lähihoitajaksi. Että silleen..
   Anteeks mitä?! Ai että hän parin vuoden päästä enne juhannusta löytää asikkaansa asikkaan kodissa jalka ja käsi murtuneena. Mutta Vilmapa vie mummelin parvekkeelle, antaa ruokaa ja vettä tosin toiselle puolelle parveketta ja sanoo: "mä nään sun katseesta että sä taistelet elämästäs! Mun pitää ny mennä mökille kolmeks päiväks, pärjäile!"

   Lainaa

  61. Tulos: +63 (67 ääntä)
   ei tuo lintu paljoa elämästä taistele jos se pystyy vain olemaan kyljellään viltillä. Kuolemaa se odottaa. Olen eläinrakasihminen, mutta kyllä tuo "näen sen katseesta" lässytys ottaa silmiin ja korviin...

   Lainaa

  62. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Oon melko varma että mökkireissun jälkeen se linnunpoikanen on löytynyt kuolleena sieltä parvekkeelta... en ymmärrä, miten joku voi oikeesti olla noin itsekäs. Kituva eläin lopetetaan HETI tai viedään eläinlääkärille lopetettavaksi ellei mitään ole tehtävissä. Jättää nyt raukka kolmeksi päiväksi yksin ilman hoitoa jonkun mökkireissun takia >:(

   Lainaa

  63. Tulos: +2 (48 ääntä)
   Eläimiä kuolee joka päivä valtava määrä luonnossa ja se on ihan normaalia. Pitäisikö ne kaikki raahata jonnekin eläinlääkäriin pelastettavaksi? Vilma on täysin vieraantunut luonnosta ja aiheuttaa vaan enemmän kärsimystä lintuparalle. Olisi jättänyt metsään, tai astunut päälle.

   Lainaa

  64. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Tekipä pahaa tämmönen :( Lintuparka. Kyllä nyt päälle kakskymppisenä pitäisi tietää paremmin kun kaveritkin vielä neuvoivat kiikuttamaan eläinlääkärille. Jäipä paha mieli pikkutipun puolesta.

   Lainaa

  65. hyvää päivää 3.7.2016 22:36
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Toihan on eläinrääkkäystä.. kyllä jumalauta pistää vituttaa tollanen, vaikka hyvää varmasti tarkotti.. mut ei sen linnun kärsiä pitäis antaa :((

   Lainaa

  66. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Tuli niiiiiin paha mieli linnun puolesta. Kunpa se kuolisi nopeasti eikä joutuisi koko mökkireissua kitumaan... Vaikka Vilma varmasti hyvää tarkoittikin, niin jotain älyttömyyttä osoittaa ettei ollenkaan usko kaverin neuvoja.

   Lainaa

  67. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Pesäpudokkaita pääskysiä enempi vähempi menestyksekkäästi hoitaneena olen järkyttynyt. Niitä lintuja jumalauta ruokitaan kahden tunnin välein. Niitä ei jätetä mihkään kuumalle parvekkeelle "taistelemaan elämästään". Jos niillä on murtumia, ne viedään eläinlääkäriin jos ei itse pystytä ottaan nirriä veks. Se on villieläin, ei mikään häkkiin tottunut marsu, joka tyytyväisenä kuopsuttelee puruissaan pari päivää ja hörppii vettä putelistaan. Tämä on eläinrakkauden nimissä tehtyä kiduttamista.

   Lainaa

  68. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Koska linnunpoikasen kuolema on noissa olosuhteissa selviö, toivon sen tapahtuvan nopeasti ja toivon luonnon antavan takaisin Vilmalle. Toivottavasti lintu on kuumassa, mutta varjossa, ettei kroppa kuivu. Toivottavasti ilmankosteus oli muutenkin runsasta. Toivottavasti parvekkeelle osuu raatokärpäsiä. Toivottavasti Vilman palatessa surina oli valtava, linnun mätäneminen pitkällä ja kidutettu kroppa täynnä kärpäsentoukkia. Toivottavasti kärpäset ja haju eivät lähde parvekkeelta koskaan. Tai no, viltistä ainakaan.

   Lainaa

  69. Tulos: -19 (39 ääntä)
   Tyypillinen viherpiipertäjä joka ei ymmärrä eläinten ja luonnon päälle yhtikäs mitään.

   Lainaa

  70. Tulos: -1 (13 ääntä)
   gerard: “Siis kun katon tota ni ei se mun mielestä kärsi vaan taistelee elämästä. :)” no sehä onki sitte sillä selvä. vinkki maalaiskissan omistajalta: jos koskaan tulee tilanne jossa pitää lopettaa pikkulintu/hiiri/sisilisko/sammakko, tehokas menetelmä on ottaa lapio tai muu vastaava jolla kertalyönnillä saa koko eläimen liiskattua. onhan se aika gorea, mutta ainaki välitön kuolema on varma. tähätkää päähän että varmasti menee.
   Niskat nurin vetäminen armollista myös, tosin se pitää sitten osata tehdä nopeasti ja oikein.

   Lainaa

  71. Tulos: +29 (49 ääntä)
   Pakko tulla vielä viikon jälkeen lisäämään kolmaskin kommentti. Se, mikä minua tässä kai pääasiassa painaa, on se, miten järkyttävällä tavalla Vilman hyvät aikeet menivät pieleen. Maailmassa on kammottavia ihmisiä, jotka kiusaavat eläimiä tahallaan ja se on kauhea juttu, mutta niin asiat tulevat aina olemaan. Minulle tuottaa tuskaa myöntää, että sille ei kukaan mahda mitään, että tahallisia eläinrääkkääjiä on ja tulee olemaan. Vilma ei kuitenkaan ole tällainen, vaan hänellä vaikutti tekojensa taustalla olevan hyvät aikeet. Hyvälläkin sydämellä kun vain on tapana kaatua tyhmään päähän. Yleensä minua eivät tyhmät ihmiset haittaa, sillä eihän tyhmyydelle mitään voi ja se on usein aivan harmiton ominaisuus, mutta nyt oli kyse eläimen hyvinvoinnista. Vilma halusi auttaa lintua, ja miten erilainen loppu sillä olisikaan voinut olla, jos Vilmalla olisi ollut hitunenkin järkeä päässään. Tosiasiassa lintu olisi kuitenkin päässyt nyt vähemmällä, jos Vilma olisi oikea, pahantahtoinen eläinrääkkääjä ja olisi tieten tahtoen yrittänyt nitistää linnulta hengen irti. Minua inhottaa, surettaa ja turhauttaa. Minusta nämä jotkin kommentit menevät täällä kuitenkin aika karusti yli. "Murretaan Vilmalta käsi ja jalka ja vangitaan parvekkeelle", ei se nyt tämäkään ajatus mene ihan putkeen. Jotkin ihmiset oppivat jotain, kun joku kertaalleen pieksee heistä paskat pihalle, mutta hyväntahtoiset hölmöt eivät kuulu tähän joukkoon. Järki ei mene päähän hakkaamalla. Vilmastakin tuntuu nyt varmasti pahalta, sekä linnun että kommenttien vuoksi. Vähin, mitä voi toivoa, on siis se, että Vilma oppisi tästä kamalasta tapahtumasta jotain, ja voisi tulevaisuudessa toimia vastaavissa tilanteissa paremmin. (Ja Vilma, jos sinusta EI tunnu nyt pahalta, niin ei hyvä. Henkisen tuskan kantaminen on nyt viimeinen asia, mitä tämän linnun eteen voit enää tehdä.)

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (8 ääntä)
   miinaharava: Vilmasta varmaan tuntuis mukavalta, jos se ite jätettäis viikonlopuks parvekkeelle käsi ja jalka murtuneena “taistelemaan elämästään”? Mut hei kiire mökille, sori siitä!
   Tämä!

   Lainaa

  73. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Nyt joku Vilman kaveri vois päivittää tänne miten hommassa kävi? Siis ei että selvisikö se lintu vai ei, selviö on että se kuoli hitaasti kärsien. Mutta mua kiinnostaa tajusiko Vilma tehneensä väärin.

   Lainaa

  74. Tulos: +6 (26 ääntä)
   Ylireagointia kenties? Vain yksi kommentti ehdotti että murretaan sen jalat. Vain yksi. Onhan sekin toki yksi liikaa. Toinen toinen kommentti puhui että miltä Vilmasta tuntuisi jos hänet jätettäisiin raajarikkoisena parvekkeelle. Ei tarkoittanut siis että nyt mentäs murtaa, vaan yritti vedota siihen että kykeneekö Vilma edes samaistumaan linnun tilanteeseen...
   Kala: Pakko tulla vielä viikon jälkeen lisäämään kolmaskin kommentti. Se, mikä minua tässä kai pääasiassa painaa, on se, miten järkyttävällä tavalla Vilman hyvät aikeet menivät pieleen. Maailmassa on kammottavia ihmisiä, jotka kiusaavat eläimiä tahallaan ja se on kauhea juttu, mutta niin asiat tulevat aina olemaan. Minulle tuottaa tuskaa myöntää, että sille ei kukaan mahda mitään, että tahallisia eläinrääkkääjiä on ja tulee olemaan. Vilma ei kuitenkaan ole tällainen, vaan hänellä vaikutti tekojensa taustalla olevan hyvät aikeet. Hyvälläkin sydämellä kun vain on tapana kaatua tyhmään päähän. Yleensä minua eivät tyhmät ihmiset haittaa, sillä eihän tyhmyydelle mitään voi ja se on usein aivan harmiton ominaisuus, mutta nyt oli kyse eläimen hyvinvoinnista. Vilma halusi auttaa lintua, ja miten erilainen loppu sillä olisikaan voinut olla, jos Vilmalla olisi ollut hitunenkin järkeä päässään. Tosiasiassa lintu olisi kuitenkin päässyt nyt vähemmällä, jos Vilma olisi oikea, pahantahtoinen eläinrääkkääjä ja olisi tieten tahtoen yrittänyt nitistää linnulta hengen irti. Minua inhottaa, surettaa ja turhauttaa. Minusta nämä jotkin kommentit menevät täällä kuitenkin aika karusti yli. “Murretaan Vilmalta käsi ja jalka ja vangitaan parvekkeelle”, ei se nyt tämäkään ajatus mene ihan putkeen. Jotkin ihmiset oppivat jotain, kun joku kertaalleen pieksee heistä paskat pihalle, mutta hyväntahtoiset hölmöt eivät kuulu tähän joukkoon. Järki ei mene päähän hakkaamalla. Vilmastakin tuntuu nyt varmasti pahalta, sekä linnun että kommenttien vuoksi. Vähin, mitä voi toivoa, on siis se, että Vilma oppisi tästä kamalasta tapahtumasta jotain, ja voisi tulevaisuudessa toimia vastaavissa tilanteissa paremmin. (Ja Vilma, jos sinusta EI tunnu nyt pahalta, niin ei hyvä. Henkisen tuskan kantaminen on nyt viimeinen asia, mitä tämän linnun eteen voit enää tehdä.)

   Lainaa

  75. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Jfr: Niskat nurin vetäminen armollista myös, tosin se pitää sitten osata tehdä nopeasti ja oikein.
   Armollisinta olisi pitää se kissa sisällä, ettei se pääsisi (rauhoitettujakin) luonnoneläimiä pureskelemaan.

   Lainaa

  76. Kikkihiiri 4.8.2016 21:02
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Hupasa yhtälö että haluaa auttaa, muttei kuitenkaan niin että siitä olisi oikeaa apua.Pipit eläimet eläinlääkäriin mars!

   Lainaa

  77. Tulos: -26 (32 ääntä)
   Taidan olla ainut joka hyväksyy Vilman teon.

   Lainaa

  78. lemmikinomistaja 22.5.2017 16:56
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Tiiän, että tää on vanaha moka, mutta pakko kommentoija silti. Ite oon parin entisen lemmikin kärsimyksen joutunu päättämään. Muutamia pikkulintuja ym. tullu samasta syystä lopettammaan. Isäni aikonaan anto mulle hyvän vinkin ja saman ilmasen neuvon annan nyt Vilmalle: tapa se eläin ensin ja mieti vasta sitten, mitä on tullu tehtyä. Tuossa tapauksessa kun alakaa miettiä ensin, niin ei sitä kituvaa eläintä pysty tunnesyistä lopettamaan.

   Lainaa

  79. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Ei se ole kuollut, se vain haikailee vuonoille!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lintu, siipi, siivet, kuva, parveke